Arbejder i Matas i Holstebro, fritiden bruges på La Vida, og det gør ferier også.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arbejder i Matas i Holstebro, fritiden bruges på La Vida, og det gør ferier også."

Transkript

1

2 Sonja Jensen Gift med Hans Jørgen i 38 år. 2 børn og 3 børnebørn Gik på efterløn for 1 år siden. Fritidsinteresser: Løb og La Vida Inge Marie Hornshøj Stiftede La Vida oktober April 2004 modtog de første 8 familier et ophold. De sidste 2 år har 60 familier nydt et ophold hvor de har holdt ferie fra sygdommen. Arbejder i Matas i Holstebro, fritiden bruges på La Vida, og det gør ferier også. Mor til Anne Mette ( )

3 Familien Andersen: Emma: Snart 6 år (12. sept.) Mikkel: Snart 9 år (16. sept.) Anna: 10 år (26. jan.) Samt Trine og Morten Emma fik konstateret kræft (neuroblastom) i juli Hun/vi var gennem et ret intensivt forløb, frem til december, hvor behandlingen blev afsluttet, da det ikke var muligt, at gøre knoglemarven ren, hvilket var nødvendigt for det videre forløb. Vi er efterfølgende blevet tilbudt eksperimentel behandling på Lund universitetssjukhus i Sverige. Her skal Emma blandt andet have radioaktiv behandling samt stamcelletransplantation. Begge behandlingsformer gør man ikke i Danmark. Vi påbegynder behandlingen i Sverige den 9. september Emma har ikke fået behandling siden 11. december, bortset fra en enkelt kemokur i juli. Telefon: Telefon: Annas hotmail:

4 Morten, Thomas, Kirsten og Torben. Morten fortæller, at han blev kørt ned af en spritbilist for 5 år siden. Ulykken gjorde, at han brækkede ryggen og er blevet permanent kørestolsbruger. Han har kun 70 cm tarm tilbage, og har stomi. Han har indopereret en kapsel hvor han får kunstig ernæring igennem. Har åben indlæggelse på OUH. Vi vil sige La Vida tak for 14 dejlige dage på Mallorca.

5 Vi er familien Schmidt fra Ejby på Fyn. Vores familie består af Julie, Mads og Herdis. Julie har en bindevævssygdom som hedder Systemisk Sklerodermi, som giver stivhed i støttevævet i kroppen og gigt i led. Hun blev konstateret syg i 2002 og er fast indlagt til medicinkur hver 4. uge. Men har også en del indlæggelser som ikke er planlagte. Vores hverdag fungerer ved at jeg har orlov på Julie, da det er mig der er med på sygehuset. Julie går på Rosengårdsskolen i Odense i Centerklasserne. Det er for handicappede/syge børn, som skal have hjælp af fys, ergo og pædagoger. Hun er tilknyttet Troels Herlin fra Skejby og Anne Estmann på OUH. Det er også altid OUH afd. H3 som Julie er indlagt på. Det er hendes andet hjem, som vi kalder det, men også på den gode måde da forkælelse er en stor ting der for hende. Samtidig vil vi sige tak til La Vida for vores dejlige ophold på Mallorca. Det var det dejligste der længe er sket for os. Algade 13c 5592 Ejby

6 Mette og Heinz Reimann Sarah 10 år William 10 år Bastian 12 år Sarah blev diagnosticeret med leukæmi (ALL) i oktober Hun blev knoglemarvstransplanteret i marts 2004 og igen i maj Sarah er nu i gang med behandling for tredje gang og hun har det rigtig godt. Til april er hun færdig med tablet-kemobehandling. Hjortshøjparken Hjortshøj Telefon: Mobil: Saras mail:

7 Julie og Gitte Thaulow Efter ca. 1 måned med hvad lægerne mente var influenza, hvoraf ca. 3 uger hvor Julie ikke kunne gå på grund af ben smerter, fik Julie den 1. maj 2007 diagnosen Leukæmi (ALL) præ B højintensiv. Hun har været i intensiv behandling i 2 år, og har klaret behandlingen uden større bivirkninger og kun mindre infektioner. Er stoppet behandlingen den 6. maj 2009 da knoglemarven var ren. Kildemarksvej Næstved Telefon: Mobil:

8 Vores familie, består af Kathja (8 år), Heidi (38 år) og Kim Larsen (42 år). Vi bor i det nordlige af Odense. Den , blev Kathja diagnosticeret for Rhabdomyosarkom, som er en ondartet kræftsvulst som udgår fra muskelvævet. Det er en sjælden sygdom. Vores forløb startede på OUH, afd. H2, men meget hurtigt blev vi overført til Skejby Sygehus, afd. A4. Her har Kathja så været i gode og trygge rammer, frem til 2. juni, hvor vi modtog en raskmelding på hende! Rejsen til Alcudia, Mallorca, med La Vida har været et vendepunkt for vores familie. Vi har været sammen med en masse dejlige børn og deres forældre, med hvem vi har haft rigtigt mange gode oplevelser. Det skylder vi både La Vida, Bravo Tours, Skejby A4 og alle de samarbejdspartnere som har støttet op omkring organisationen en stor tak for! Kathja s historie og billeder fra turen kan læses på Besøg også Støt La Vida - Foreningen for børn med livstruende sygdomme! -gruppen på og læs om hvorfor La Vida s arbejde er så vigtigt!

9 Familien Witt Andreas, Jannick, mormor Ellen og Pia Jannick fik sin tredje nyre i maj Har haft et langt forløb med dialyse og indlæggelser. Har været nyresyg siden Andreas modtog sin nyre for 2 år siden. Har ikke været så præget af sin sygdom som Jannick. De har det begge rigtig godt nu. Mormor har været vores højre hånd igennem hele forløbet! Denne rejse har været en kæmpe oplevelse for os alle. Især drengene.

10 Helle og Mads Winther Ziegler Mads fik i maj 2008 konstateret Leukæmi, og kom straks i kemobehandling på Rigshospitalet. Kemoen virkede ikke helt efter hensigten, så Mads blev knoglemarvstransplanteret lige før julen i Da vi blev udskrevet i januar 2009 kunne Mads slet ikke gå. Han havde fået nervebetændelse i begge ben. Siden da er det heldigvis gået fremad. Han træner flittigt hver uge hos fysioterapeuten. Kørestolen er afleveret igen, det var en stor dag! Mads er startet i 3. klasse efter sommerferien. Han har virkelig nydt at vende tilbage til en normal hverdag. Efter alle de måneder i isolation, er det dejligt at se ham slå sig løs her på Mallorca. Stor tak til La Vida for denne fantastiske tur.

11 Jytte og Marcus Larsen Marcus har i april 2008 fået konstateret Leukæmi (ALL) og skal behandles i to et halvt år. De første 3 måneder var Marcus meget plaget af infektioner, forstoppelse og stærke smerter i hovedsagelig benene. Ved udskrivelsen i august var Marcus ikke i stand til at gå, men måtte bruge rullestol i nogle måneder. Behandlingen er forløbet planmæssigt og Marcus har overstået den intensive kemoterapi og er i dag på vedligeholdelsesbehandling. Trods store faglige vanskeligheder er Marcus tilbage i sin klasse i skolen og starter i SFO i september Marcus bor hos mor, men har et godt forhold til sin far. Jeg er så taknemlig for, at der er nogen der kender og forstår de problemer som vi forældre kæmper med i hverdagen, så vi bliver tildelt en rejse til Mallorca. Tak til alle i La Vida der arbejder med at give os en god oplevelse.

12 Familien Buthler Birgitte, Jan Frederik og Magnus Frederik fik en rejse med La Vida. Han har været indlagt i 4,5 måneder på Sygehus Nord i Aalborg med en B-celle lymfom som er kræft. Den var i hans mave og han fik en operation efter 4. kur, hvor han fik opereret tarmen der havde snøret sig sammen. Han fik en stomi som blev lagt tilbage i januar Han gennemgik 6 kure og blev erklæret rask i november Vi har haft en rigtig god tur og vil sige tusind tak for det og for godt selskab/nye venner med La Vida. Hornbækvej Klarup Telefon:

13 Daniel og Dorthe Kronborg Kasper 8 år, Simon 6 år, Sofie 5 år, og Kathrine 3 år. Sofie fik konstateret Leukæmi (ALL) i april Forventes færdigbehandlet til november Vi har alle nydt ferien og takker for et godt fællesskab. En stor tak til La Vida for denne oplevelse! Strømmesbølvej Tarm Telefon: Mobil:

14 Christa og Lars Fernis Sofie og Simon Sofie fik Esthesioneoblastom den 24. januar Blev erklæret rask den 1. januar Fik tilbagefald 1. juli 2008 med blindhed til følge. Er i juni færdigbehandlet. Sofie er født 25. januar 2005 Lillebror Simon er 3 år. Mimersvej Hjørring Telefon:

15 Pernille Storebror Nicolas Lillebror Nickos Vores familie består af Nicolas som bliver 13 til oktober og Nickos som er 3 år og 8 måneder, og mig, Pernille, og så selvfølgelig mormor Jette som har været den største og bedste støtte som vi havde kunnet ønske os igennem det forløb vi har haft med Nicolas. Nicolas fik konstateret Leukæmi (ALL) i august 2006 og er så blevet erklæret rask januar Men det har været 2,5 år der har været hård for vores familie da vi også blev alene efter et halvt år efter at Nicolas blev erklæret syg. Det kunne farens og mit forhold ikke holde til. Men det vigtigste er at Nicolas er erklæret rask og vi kan nu komme videre med en normal hverdag igen. Men selv det kan til tider være svært efter sådan et langt sygdomsforløb. Men vi er glade og lykkelige for at det endte glædeligt.

16 Per, Jane Alma 6 år Alma fik i juli 2006 konstanteret Leukæmi (ALL) diploid, og skulle derfor i intensiv behandling i 2 år. Hun blev færdigbehandlet i juli Alma har haft en del bivirkninger af behandlingen, for eksempel gav nogle af kurene høj feber og påvirkede øjnenes slimhinder, så hun ikke kunne se i flere dage på grund af smerter i øjnene. Og de mange prednison behandlinger påvirkede hendes humør rigtig meget. Efter endt behandling har Alma døjet med en del infektioner, især blærebetændelse. Alma går pt. til kontrol hver 5 uge. Tlf: Jane: Per:

17 Mette og Jesper Nicolai og Mads Vores familie består af Jesper og Mette, storebror Nicolai på 7 år og lillebror Mads på 6 år. Jesper har en slagterforretning på strøget i Randers hvor også Mette arbejder. Nicolai går i 1. klasse, Mads ligeså, men på en specialskole for børn med forskellige motoriske og psykiske handicaps. Mads er født med en uhelbredelig nervesygdom som blandt andet viser sig ved tumorer i nervesystemet, Mads er koncentreret forskellige steder i hjernen. Han har gennemgået 2 kemokure siden september 2007 og en strålebehandling over 25 gange i maj og juni i år. P.t. er vi ikke tilgængelige via internettet, men posten bringer os breve på adressen: Skolegade Th., 8960 Randers. Tusind tak for 2 pragtfulde uger med jer ALLE! Kærlig hilsen Nicolai og Mads, Mette og Jesper

18

Vi har også cystisk fibrose

Vi har også cystisk fibrose Patientinformation Vi har også cystisk fibrose fire historier Aarhus Universitetshospital Børneafdeling A Har du yderligere spørgsmål, så er du meget velkommen til at kontakte os: Bjørg Sørensen Tlf. 2887

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

NDER MED BRYSTKRÆFT OG UNDERLIVSKRÆFT

NDER MED BRYSTKRÆFT OG UNDERLIVSKRÆFT AF KIRSTEN HOLM-PETERSEN Vi ser fremad Vi ser fremad OM Om MÆND mænd BAG bag kvinder KVINDER MED BRYSTKRÆFT OG UNDERLIVSKRÆFT med bryst- og ovariekræft Kirsten Holm-Petersen Vi ser fremad Om mænd bag

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Del 2 side 38 Støtte i sorgen side 40. Landsforeningen Spædbarnsdød

Indholdsfortegnelse. Del 2 side 38 Støtte i sorgen side 40. Landsforeningen Spædbarnsdød Når I har mistet Når I har mistet Rymarksvej 1 2900 Hellerup Telefon: 3961 2451 Kontonr.: 9884 104990 www.spaedbarnsdoed.dk forening@spaedbarnsdoed.dk Landsforeningen Spædbarnsdød er på Facebook Tekst:

Læs mere

Psykiske problemer har mange ansigter

Psykiske problemer har mange ansigter Psykiske problemer har mange ansigter mød nogle af dem her DANSKE PATIENTER Psykiske problemer har mange ansigter mød nogle af dem her Danske Patienter, maj 2011 Kan downloades fra: www.danskepatienter.dk

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

DET ER LETTERE AT SLIPPE DE NEGATIVE TANKER, NÅR MAN BRUGER KROPPEN

DET ER LETTERE AT SLIPPE DE NEGATIVE TANKER, NÅR MAN BRUGER KROPPEN DET ER LETTERE AT SLIPPE DE NEGATIVE TANKER, NÅR MAN BRUGER KROPPEN Fire anbefalinger fra Danske Fysioterapeuter om brugen af fysioterapi og superviseret fysisk aktivitet i psykiatrien. DET GØR EN FORSKEL

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET!

DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET! Kompashuset ApS, Klavs Nebs Vej 25, 2830 Virum Tlf 45 83 92 83, ka@kompashuset.dk, www.kompashuset.dk DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET! En fortælling om at arbejde med psykisk og fysisk handicappede

Læs mere

Et anderledes barn. Om at få et barn med Downs syndrom. Landsforeningen Downs Syndrom

Et anderledes barn. Om at få et barn med Downs syndrom. Landsforeningen Downs Syndrom Et anderledes barn Om at få et barn med Downs syndrom Landsforeningen Downs Syndrom Udgivet af og copyright Landsforeningen Downs Syndrom 2002 Formand: Kitt Boel, Koltvej 35, 8361 Hasselager. Tlf.: 27

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Danmarks største uafhængige brugerblad om psykiatri Nr. 56 juni - juli 2006. Når man sætter strøm til hjernen - tre historier om elektrochok

Danmarks største uafhængige brugerblad om psykiatri Nr. 56 juni - juli 2006. Når man sætter strøm til hjernen - tre historier om elektrochok Danmarks største uafhængige brugerblad om psykiatri Nr. 56 juni - juli 2006 OUT sideren ser psykiatrien indefra Når man sætter strøm til hjernen - tre historier om elektrochok Essay om tvangens historie

Læs mere

Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse. Jeg har fået kræft. hvad kan jeg selv gøre?

Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse. Jeg har fået kræft. hvad kan jeg selv gøre? Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse Jeg har fået kræft hvad kan jeg selv gøre? Tekst og redaktion: Nanna Kathrine Riiber Heidi Friis Sisse Bang Kilder: Cand. scient., ph.d. Nina Føns Johnsen Socialrådgiver

Læs mere

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid.

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid. 95 14 STØTTE OVER TID Det tager tid at erkende, at ægtefællen er død og indrette sig i det nye liv. Derfor ønsker efterladte støtte over tid, en vedholdende opmærksomhed og interesse fra omgangskredsen.

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

NYE REJSE. Genvej til et bedre sundhedsvæsen

NYE REJSE. Genvej til et bedre sundhedsvæsen PATIENTERNES NYE REJSE Genvej til et bedre sundhedsvæsen PATIENTERNES NYE REJSE Genvej til et bedre sundhedsvæsen Patienternes nye rejse Genvej til et bedre sundhedsvæsen Copyright 2014 Mandag Morgen Innovation

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

Nr 9 2014. Den søde tid sig nærmer. Side 4. Ansigterner. Side 6, 12 & 22. glædelig jul!!! Side 31. Digt Tænk Engang. Ansigt Jonas Jukebox

Nr 9 2014. Den søde tid sig nærmer. Side 4. Ansigterner. Side 6, 12 & 22. glædelig jul!!! Side 31. Digt Tænk Engang. Ansigt Jonas Jukebox Nr 9 2014 Den søde tid sig nærmer Side 4 Ansigterner Side 6, 12 & 22 glædelig jul!!! Side 31 Digt Tænk Engang Ansigt Jonas Jukebox Velkommen Indhold Den søde tid sig nærmer Et af Ansigterne 1 Side 4 Side

Læs mere

Kalenderen for skolen for forår/sommer 2014 finder du som altid på side 2. I marts var en gruppe elever på virksomhedsbesøg

Kalenderen for skolen for forår/sommer 2014 finder du som altid på side 2. I marts var en gruppe elever på virksomhedsbesøg EV Elev nyt er også denne gang på 12 sider. Der er sket meget, og vi har haft nogle spændende måneder siden sidst, og det vil vi rigtig gerne fortælle om. Som i de foregående numre af EV Elevnyt, har vi

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk ung 1 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Fortællinger om familiekonflikter fra unge med minoritetsbaggrund 2 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk Ung Etnisk Ung

Læs mere

VEJE IND OG UD AF KRIMINALITET TIDLIGERE KRIMINELLE UNGES ERFARINGER

VEJE IND OG UD AF KRIMINALITET TIDLIGERE KRIMINELLE UNGES ERFARINGER VEJE IND OG UD AF KRIMINALITET TIDLIGERE KRIMINELLE UNGES ERFARINGER Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: socialstyrelsen@socialstyrelsen.dk

Læs mere

DE PRØVER AT GØRE DET SÅ NORMALT SOM MULIGT ET INDBLIK I 113 ANBRAGTE BØRN OG UNGES LIV

DE PRØVER AT GØRE DET SÅ NORMALT SOM MULIGT ET INDBLIK I 113 ANBRAGTE BØRN OG UNGES LIV DE PRØVER AT GØRE DET SÅ NORMALT SOM MULIGT ET INDBLIK I 113 ANBRAGTE BØRN OG UNGES LIV 2 FORORD 4 INDDRAGELSE, MEDBESTEMMELSE OG RETTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE OG TILSYN 14 PÆDAGOGER OG INSTITUTIONER 20

Læs mere

Det er altså vores sygdom! En undersøgelse af 12 15-åriges oplevelser af deres liv med astma, diabetes eller epilepsi

Det er altså vores sygdom! En undersøgelse af 12 15-åriges oplevelser af deres liv med astma, diabetes eller epilepsi Kolofon Det er altså vores sygdom! En undersøgelse af 12 15-åriges oplevelser af deres liv med astma, diabetes eller epilepsi Udarbejdet af Enheden for Brugerundersøgelser Chefkonsulent Rikke Gut Evalueringskonsulent

Læs mere