Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten"

Transkript

1 Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over fire artikler bragt i netavisen jv.dk den 21. december 2016 og fire artikler bragt i printversionen JydskeVestkysten Esbjerg den 22. december 2016 alle vedrørende Fanø Kommunes økonomi for Social- og Sundhedsområdet, idet hun mener, at god presseskik er tilsidesat. Klagen omhandler endvidere mediets afslag på genmæle. [Klager] er tidligere økonomichef i Fanø Kommune og har klaget over, at hun ikke fik mulighed for at udtale sig om økonomien inden offentliggørelsen af artiklerne. 1 Sagsfremstilling Forud for de påklagede artikler bragte JydskeVestkysten den 28. og 29. oktober 2016 artiklen Fanøs økonomichef har fået en fyreseddel på henholdsvis jv.dk og i JydskeVestkysten Esbjerg. Af artiklen fremgik det blandt andet: [ ] FANØ: Stabschef for Økonomi, IT og Løn, [Klager], er blevet afskediget. Det fortæller borgmester i Fanø Kommune [Borgmesteren] (V). Det sker efter, at der i en længere periode fra politisk hold har været utilfredshed med økonomichefens faglighed: - Når der i en periode har vist sig at være markante fejl i budgetterne, bliver man nødt til at skride ind. At vi politikere ikke har fået de oplysninger, vi har bedt om, og når de oplysninger vi så har fået, har været behæftet med fejl, så har vi fra politisk hold mistet tilliden til, at hun kan bestride denne her stilling, fortæller [Borgmesteren] (V) og fortsætter: - Når der nu er tale om en økonomichef, så ville nogen muligvis tænke, at hun har taget af kassen, eller at der er sket et eller andet i den dur, men det er ingenlunde det, som er tilfældet, understreger borgmesteren.

2 2 Spændende år [Klager] har ingen kommentar til beslutningen om at afskedige hende, men siger til JydskeVestkysten, at hun har haft nogle rigtig spændende år i Fanø Kommune: - Jeg har været i en super afdeling med gode, dygtige kolleger. Jeg ville selvfølgelig godt have haft, at det var mig selv, der havde truffet beslutningen. Men økonomiudvalget har truffet beslutningen, og nu må jeg finde ud af, hvad fremtiden bringer, siger hun. [ ] De påklagede artikler JydskeVestkysten bragte tre netartikler den 21. december 2016 klokken vedrørende Fanø Kommunes økonomi. Artiklerne blev dagen efter alle bragt i printudgaven af Jydske- Vestkysten Esbjerg under anden overskrift: - Netartiklen Millioner dukkede op på Fanø efter kommunal brøler blev bragt på forsiden af sektion 3 i printudgaven under overskriften Millioner fundet efter kulegravning af udvalg havde samme indhold. - Netartiklen Fanøbrøler: Hvordan kunne det ske? blev bragt på side 6 og 7 i printudgaven under overskriften Fejl 40 på Fanø Rådhus forvandlede overskud til underskud. - Netartiklen Konservativ politiker langer ud efter Fanøs borgmester blev bragt på side 7 i printudgaven under overskriften Konservativ: Borgmesteren har et ansvar i denne sag. Yderligere bragte JydskeVestkysten på forsiden af printudgaven af JydskeVestkysten Esbjerg den 22. december 2016 artiklen Millioner dukkede op på Fanø efter kommunal brøler (artiklen havde et andet indhold end netartiklen under samme overskrift). Af forsideartiklen fremgik det: Plus blev til minus og pludselig var der plus igen. Rod i økonomiafdelingen hos Fanø Kommune resulterede i et skævvredet økonomisk overblik på social- og sundhedsområdet. I første omgang var der udsigt til, at et betragteligt merforbrug på ældre- og plejeområdet ville udhule hele områdets økonomi. Derfor overførte Fanø Kommune en række tillægsbevilliger fra kassebeholdningen for at få enderne til at mødes. Nu viser det sig dog, at det i virkeligheden ikke var nødvendigt, for efter en større regnefejl er blevet udredt, er et betragteligt millionoverskud nu dukket op på kontoen. Af printartiklen Millioner fundet efter kulegravning af udvalg på forsiden af 3. sektion (netartiklen Millioner dukkede op på Fanø efter kommunal brøler ) fremgik følgende af underrubrikken:

3 3 Ups: Fanø Kommune forventede, at social- og sundhedsområdet ville ende året med store røde tal på bundlinjen. Men da en større regnefejl blev udredt, viste der sig et betragteligt millionoverskud på kontoen. Af selve artiklen fremgik det: FANØ: Der var dystre miner blandt byrådsmedlemmer på Fanø, da der for et halvt års tid siden var udsigt til er merforbrug på omkring 5,5 millioner kroner på social- og sundhedsområdet. Merforbruget førte i efteråret til en række tillægsbevillinger, der blev overført for at lappe gabet mellem budget og forbrug. Med udsigt til, at forbruget på social- og sundhedsområdet fortsat ville stige, var der dermed risiko for smalhals fremadrettet. Det var blandt andet derfor, at byrådet i efteråret vedtog en række besparelser og hævede kommuneskatten med 0,6 procentpoint fra Kort tid efter opdager man, at der er noget galt i økonomiafdelingen. - Der var nogle ting, der ikke var styr på, og det munder ud i en afskedigelse af vores økonomichef. Efter det sætter vi revisionen ind til at kulegrave hele området og det viser sig, at der på en række områder er penge, der ikke er blevet brugt, siger [Borgmesteren] (V), borgmester i Fanø Kommune. For pludseligt står der knap 7,3 millioner kroner på kontoen, man ikke havde regnet med ville være der. - Det burde ikke kunne ske, siger borgmesteren. [ ] Til sidst i artiklen var indsat en faktaboks med indholdet: Sagen kort Der forventes et mindreforbrug på kroner på social- og sundhedsområdet. Knap 1,6 mio. kroner tilbagebetales til staten, da der er blevet udbetalt færre dagpenge end forventet. De 5,5 mio. kroner er fra tillægsbevillinger fra kassebeholdningen. Dermed er der ved udgangen af 2016 et overskud på knap Af printartiklen Fejl 40 på Fanø Rådhus forvandlede overskud til underskud (identisk med netartiklen Fanøbrøler: Hvordan kunne det ske? ) fremgik blandt andet: [ ] I virkeligheden tager sagen sin begyndelse, da Fanø Kommune den 30. april foretager en budget- og bevillingskontrol. Kontrollen skal sikre, at de forventninger, man har baseret budgettet på, stemmer overens med det reelle regnskab. Men med rynkede bryn modtager byrådet besked om, at det ikke er på alle områder, at regnskabet og budgettet passer sammen. For på social- og sundhedsområdet er der udsigt til, at der bliver behov for 5,5 millioner kroner mere, end der er.

4 4 I alt er der tale om, at der ved årsskiftet vil mangle 3,3 millioner kroner til ældreområdet, en million kroner på de specialiserede områder for voksne og 1,2 millioner på særlige foranstaltninger for børn og unge. Summasummarum er, at der er brug for flere penge i form af en tillægsbevilling. Mange bække små Men i kommunen holder man igen. - Vi beslutter at afvente med at give tillægsbevillingen, fordi vi gerne vil sikre os, at det her merforbrug virkelig er nødvendigt. Der kan godt være en tendens til, at der sker service-skred indenfor det her felt. At man langsomt begynder at give ekstra service nede på plejehjemmet, så det til sidst løber op. Derfor beder vi forvaltningen om at undersøge, hvad der foregår, siger borgmester [Borgmesteren]. Med andre ord kulegraver man social- og sundhedsområdet for at blive klogere på, hvordan udviklingen har været de seneste fire år. - Det, rapporten viser, er, at der er tale om en tendens, der har været undervejs gennem længere tid. Der har været en stigning i forbruget på området over de seneste fire år og det er reelt. Der er kommet flere plejekrævende og der er flere, der har behov for ydelser som for eksempel fysioterapi, forklarer [Borgmesteren]. Derfor giver byrådet i september en tillægsbevilling på de ellers manglende 5,5 millioner kroner. Hvem skal betale? Så langt, så godt. Men hvem skal betale regningen? Af Fanø Kommunes halvårsregnskab fremgår det, at merforbruget ikke kan finansieres indenfor eget område. Det vil sige, at der indenfor de andre områder, der hører under social- og sundhedsområdet som eksempelvis handicap-tilbud, førtidspension, fleksjob, ældrepleje med videre, ikke er penge nok i overskud til at dække det hul, der er på de områder, hvor der til gengæld er underskud. I stedet skal tillægsbevillingen dækkes af kassebeholdningen. En kasse man er meget påpasselig med at hæve penge fra, fordi den fungerer som bank til resten af året i tilfælde af uforudsete udgifter og smalhals. - Kassebeholdningen er vores reserve. Den skal helst stå urørt, så vi har en måde at løse det på, hvis vi ikke kan få enderne til at mødes ved slutningen af året, siger [Borgmesteren]. Strammere slipseknude Kort tid efter, i starten af september, bliver byrådet enige om Fanø Kommunes budget for Ni ud af 11 medlemmer er med. Konservative står uden for. Politikerne beslutter, at kommuneskatten skal stige med 0,6 procentpoint. [ ] Årsagen til, at skatten stiger og budgettets slipseknude bindes lidt strammere, er blandt andet merforbruget på social- og sundhedsområdet.

5 5 Noget stemmer ikke Men kort tid opstår der mistanke om, at der er noget, der ikke helt stemmer. - Der er problemer i økonomiafdelingen og der opstår nogle spørgsmål, som vi ikke helt kan få svar på. Advarselslamperne blinker, og noget tyder på, at der er fejl i budgetterne, siger [Borgmesteren]. Konsekvensen bliver, at stabschef for Økonomi, IT og Løn, [Klager], afskediges. I forbindelse med fyringen udtaler borgmester [Borgmesteren] på daværende tidspunkt til JydskeVestkysten: - Når der i en periode har vist sig at være markante fejl i budgetterne, bliver man nødt til at skride ind. At vi politikere ikke har fået de oplysninger, vi har bedt om, og når de oplysninger, vi så har fået, har været behæftet med fejl, så har vi fra politisk hold mistet tilliden til, at hun kan bestride denne her stilling. Samtidig tilkaldes Fanø Kommunes revisionsselskab, BDO, der med to mand ankommer til øen for at samarbejde med forvaltningen om en grundig gennemgang af økonomien på social- og sundhedsområdet. Ups Da det er tid til endnu en budget og bevillingskontrol pr. 31. oktober, ser situationen ganske anderledes ud. For kontrollen viser, i modsætning til dem, man har foretaget i april og juni, at der er langt flere penge, end man havde regnet med. I virkeligheden er situationen på social- og sundhedsområdet omvendt, for pludseligt står der knap 7,3 millioner kroner på udvalgets konto. Penge, man vel at mærke troede, var brugt. - Vi finder ud af, at der på en række områder inden for social- og sundhedsområdet ikke bliver brugt de penge, der var afsat i budgettet. Samlet set er der 3,5 millioner kroner, der ikke er blevet brugt, forklarer [Borgmesteren]. [ ] Printartiklen Konservativ: Borgmesteren har et ansvar i denne sag på side 7 i 3. sektion (netartiklen Konservativ politiker langer ud efter Fanøs borgmester ) havde følgende underrubrik: Budget: Den markante regnefejl, som fik overskud gjort til underskud i Fanø Kommune, får Christian Lorenzen (K) op af stolen. Han peger på borgmesteren som politisk ansvarlig. Af selve artiklen fremgik det: [ ] Men den kritik, mener øens borgmester [Borgmesteren] (V) ikke, er berettiget: Hvis vi bare havde ladet stå til og ikke havde reageret, så havde det været en berettiget kritik. Men vi har taget hånd i hanke med den her sag, og har fået ryddet op i økonomiafdelingen, siger han [ ]

6 6 Den 2. januar 2017 klagede [Klager] til JydskeVestkysten. Hun anmodede samtidig om at få følgende genmæle bragt: Ingen regnefejl i Fanø Kommune Det fremgik af en serie artikler af [Person A] og [Person B], i JydskeVestkysten d. 21. og 22. december 2016, både papir- og netudgaven, at en påstået brøler i Fanø Kommune skyldes en større regnefejl begået under ansvar af [Klager], kommunens nyligt afskedigede økonomichef. Det påståede problem er, at kommunens drift tilsyneladende ikke har kostet helt så meget som forventet. Den påståede brøler skulle være, at denne udvikling ikke er opdaget tidligere, og skulle være resultatet af en større regnefejl. Men det skal nu afvises, at dette er tilfældet. Situationen er i korthed den, at en kommunes økonomi er en kompliceret affære, hvor antagelser løbende udskiftes med fakta, efterhånden som virkeligheden manifesterer sig. Så sandheden er, at man naturligvis ved betydeligt mere nu, end man gjorde ved forrige status, ultimo august. Der har tidligere år, uden at nogen har undret sig, været lignende afvigelser, og forholdsvis store afvigelser er da også almindelige i en lille kommune, hvor de små tals magi, fører til store afvigelser fra det statistiske gennemsnit. De tidligere estimater var baseret på Indenrigsministeriets forventninger og kommunens egne konservative skøn, og det er vel vanskeligt at se problemet i, at det måske ikke er gået så dårligt som frygtet. Således blev det fx allerede efter bevillingskontrollen i august meldt ud fra kommunens økonomiafdeling, at der sikkert var et mindre forbrug på overførselsområdet på knap 1,4 mio. kr., men byrådet ønskede at fastholde det forsigtige skøn. Og så er der da også stadig et betydeligt usikkerhedsmoment i relation til de nye tal, som jo også er baseret på estimater, og sagtens kan vise sig ikke at holde, når det kommer til stykket. Om det mindre forbrug på ældreområdet holder til alle regningerne er kommet ind, er tvivlsomt. Forbrugsprocenten lå kun lidt under det sædvanlige ultimo oktober, og de endelige tal foreligger først i foråret Endelig skal det med, at den grad og hurtighed med hvilken man kan opdatere tallene, i høj grad afhænger af hvor mange resurser man anvender på opgaven. Så at revisionen, efter brug af snesevis af dyre konsulenttimer, nu kan finde noget man i en lille økonomiafdeling, endnu ikke var nået til, bør ikke overraske nogen. Afdelingen var desuden blevet nægtet nødvendige ansættelser, og var udfordret af nylige personaleudskiftninger. Så når borgmesteren citeres for at sige, "at det ikke må ske," taler han altså ikke bare imod bedre vidende, han taler også om noget som man, på en gang var bekendt med, men samtidig, endnu ikke kan konstatere som værende sket. Der er altså på ingen måde tale om en regnefejl eller brøler, men om ganske almindelige omstændigheder, i form af manglende information og usikre skøn, der så revideres i takt med, at ny information indløber."

7 7 JydskeVestkysten afviste hendes klage den 3. januar 2017 og fastholdt afvisningen den 6. januar [Klagers] klage er modtaget i Pressenævnet den 16. januar 2017 Yderligere oplysninger om Fanø Kommunes økonomi Den 31. oktober 2016 fremkom Fanø Kommunes Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/ på Social- og Sundhedsudvalgets område. Af konklusionen på bevillingskontrollen fremgik blandt andet følgende: Administrativ organisation [ ] Der forventes et samlet mindreforbrug på udvalgets område på i alt kr Heraf er kr forventet mindreforbrug vedrørende dagpenge til forsikrede ledige. Beløbet forventes at skulle tilbagebetales ved regulering af beskæftigelsestilskuddet i Det forventede mindreforbrug kr på funktion [5.32 Boliger og institutioner samt pleje og omsorg for ældre, Pressenævnet] foreslås ved regnskabsafslutningen tilbageført til kassebeholdningen, idet der på området er tilført midler via tillægsbevilling. Af Fanø Kommunes hjemmeside fanoe.dk fremgik det, at årsregnskabet for 2016 på dette tidspunkt endnu ikke var afsluttet. 2 Parternes synspunkter 2.1 [Klagers] synspunkter God presseskik [Klager] har anført, at JydskeVestkysten har tilsidesat god presseskik ved ikke at udvise tilstrækkelig kildekritik og ved ikke at forelægge hende beskyldningerne. Kildekritik [Klager] har henvist til, at JydskeVestkysten ikke har forholdt sig kildekritisk til borgmesteren, som ikke kan anses for upartisk i sagen. Borgmesterens udsagn kan være farvet af personlig interesse eller skadevoldende hensigt. Hun har i den relation henvist til, at der har været strid om skattestigningen, som i øvrigt, ud over merforbruget, også skulle give en ramme for yderligere forbrug på anlæg mv. Desuden kunne han have en interesse i at komme med en plausibel grund til hendes afskedigelse som hun betragter som uforståelig og uberettiget. Situationen understreger baggrunden for de etiske reglers krav om kildekritik og efterprøvning i almindelighed, og i særdeleshed, når den er tale om en kilde med en egen agenda og udsagn, der fører til så voldsomme krænkelser, som der er tale om her.

8 8 Korrekt information og forelæggelse [Klager] har henvist til, at de grove beskyldninger og konkrete tal, som i øvrigt er misvisende, burde have været forelagt for hende inden offentliggørelsen. Herved kunne de værste misforståelser og fejl have været undgået. Dertil blev de påklagede artikler forelagt borgmesteren, som endog fik ændret en overskrift. [Klager] betragter ikke oplysningerne i artiklerne fra oktober 2016 og i de påklagede artikler fra december 2016 for ens. Som det fremgår af artiklerne fra december, så er de tal der refereres, først kommet frem efter artiklen i oktober og hendes afskedigelse. Situationen var derfor en anden. Det er først med konsulenternes og revisionens entre, at man bliver opmærksom på det alarmerende mindreforbrug. Uanset, at det kan forekomme sådan, så er og kan det ikke være denne situation, der var årsag til afskedigelsen. Det er udtryk for en misforståelse, som let kunne have været undgået, ved at foreholde hende oplysningerne inden offentliggørelsen. Det centrale er ifølge klager de fejl i december artiklerne, som alvorligt krænker hendes agtelse. JydskeVestkysten gav udtryk for, at et merforbrug på 5,5 millioner kroner i Sundhed- og Ældreudvalget, som rettelig hedder Social- og Sundhedsudvalget, på få måneder blev til et mindreforbrug på 7,3 millioner kroner. For det første, så indgår de 5,5 millioner i de 7,3 millioner, således, at der altså kun er tale om et mindreforbrug på 1,8 millioner kroner i forhold til budgettet i august. Dernæst var der jo hverken dengang eller i dag, tale om endelige tal. Den 31. oktober 2016 lå forbrugstallet på 80 procent i forhold til det opjusterede budget, altså inklusive merbevillinger. I forhold til den del af året, der er forløbet ved udgangen af oktober, skulle det med en jævn fordeling have været 83 procent. Imidlertid indløber der også regninger fra de forgangne år, i januar, den trettende måned, så med et forbrug på 80 procent, er der god grund til at tro, at budgettet netop vil komme til at holde. [Klagers] skøn er, at der i det endelige regnskab kan være et mindre forbrug på måske godt en million kroner i forhold til det opjusterede budget. Dette kan ikke kaldes for en regnefejl. Der er tale om skøn og forventninger, ikke beregninger. Der er desuden ikke noget som helst usædvanligt i forløbet, som da heller ikke gav anledning til nogen særlige bemærkninger ved byrådets møde i december, som imidlertid misforstås af JydskeVestkysten. Journalisterne forveksler skøn om fremtiden med fuldbyrdede realiteter, forstår ikke hvad et budget er og finder på den måde en historie som faktisk ikke eksisterer. [Klager] har endelig anført, at det ikke fremstår klart, hvem der har konstateret, at der skulle være tale om en regnefejl, herunder hvori fejlen består. Hun mener herved ikke, at Jydske- Vestkysten gør klart, hvad der er faktiske oplysninger, og hvad der er kommentarer. Genmæle

9 9 [Klager] har anmodet om at få sit udkast til genmæle bragt i JydskeVestkysten. Genmælet er allerede bragt som læserbrev i Fanø Ugeblad. 2.2 JydskeVestkystens synspunkter God presseskik JydskeVestkysten har anført, at god presseskik ikke er tilsidesat. Kildekritik For så vidt angår klagepunktet omkring kildekritik over for borgmesteren har JydskeVestkysten ikke specifikt kommenteret denne del. Der henvises til afsnittet nedenfor. Korrekt information og forelæggelse JydskeVestkysten har anført, at udtrykket regnefejl er præcist og dækkende for en situation, hvor et tilsyneladende merforbrug på 5,5 millioner kroner motiverer kommunalpolitikerne til en så indgribende beslutning over for kommunens borgere som at hæve skatteprocenten med 0,6 procentpoint, hvorefter det få måneder senere viser sig, at der ikke er et minus på 5,5 millioner kroner, men derimod et plus på 7,3 millioner kroner i Sundhed- og Socialudvalget. En situation, der ifølge borgmesteren ville have overflødiggjort beslutningen om skattestigningen i 2017, hvis den havde været kendt af byrådet. JydskeVestkysten har yderligere anført, at da [Klager] blev afskediget som økonomichef i Fanø Kommune i oktober 2016, ringede JydskeVestkysten til hende for at få hendes kommentar til artiklen, der blev publiceret henholdsvis den 28. og 29. oktober 2016 på jv.dk og i JydskeVestkysten. Baggrunden for afskedigelsen var, ifølge borgmester [Borgmesteren], alvorlige fejl og unøjagtigheder. Han blev blandt andet citeret for følgende: Når der i en periode har vist sig at være markante fejl i budgetterne, bliver man nødt til at skride ind. At vi politikere ikke har fået de oplysninger, vi har bedt om, og når de oplysninger, vi så har fået, har været behæftet med fejl, så har vi fra politisk hold mistet tilliden til, at hun kan bestride denne her stilling, fortæller [Borgmesteren] (V). [Klager] afviste imidlertid at udtale sig vedrørende beslutningen om at afskedige hende og ville alene sige, at hun havde været glad for at arbejde i afdelingen m.v. Derfor ringede JydskeVestkystens journalister ikke til hende i forbindelse med artiklerne i december 2016, da vi skrev artikler om, at Fanø Kommune undgår at skulle betale bod til staten for den skattestigning, der var forårsaget af økonomiafdelingens forkerte tal. I artiklerne indgår oplysningerne om fejlene begået i hendes afdeling under hendes ledelse som baggrundsoplysninger, men der fremkommer ikke andre tal eller udtalelser om hendes embedsførelse end præcis de samme, som hun to måneder tidligere afviste at kommentere, da tallene og borgmesterens udtalelse om hendes indsats første gang kom frem.

10 10 Genmæle JydskeVestkysten har afvist at bringe [Klagers] genmæletekst som følge af artiklerne om Fanø Kommunes økonomi, da reglerne for god presseskik ikke er tilsidesat, og da der er tale om et langt partsindlæg. JydskeVestkysten har imidlertid tilbudt [Klager] et interview på helt normale journalistiske betingelser. I sit udkast til genmæle kommer [Klager] med nogle interessante oplysninger, som avisen gerne vil behandle i artikelform. Tilbuddet om et interview står fortsat ved magt, idet [Klager], hvis hun ønsker at udtale sig konkret om fyringen og de påståede fejl i hendes afdeling, helt oplagt er en væsentlig kilde. [Klager] har dog ikke taget imod tilbuddet trods flere opfordringer. 3 Pressenævnets begrundelse og afgørelse: I sagens behandling har følgende nævnsmedlemmer deltaget: Jesper Rothe, Turid Fennefoss Nielsen, Ulrik Holmstrup og Marlene Borst Hansen. Tidligere stabschef for Økonomi, IT og Løn i Fanø Kommune, [Klager], har klaget over, at JydskeVestkysten i december 2016 omtalte Fanø Kommunes økonomi og i den forbindelse anvendte udsagnet regnefejl uden at indhente hendes kommentarer. [Klager] blev afskediget i oktober God presseskik I relation til god presseskik har [Klager] klaget over manglende kildekritik og manglende kontrol og forelæggelse af oplysningerne i artiklerne. Kildekritik [Klager] har klaget over, at JydskeVestkysten ikke har udvist tilstrækkelig kildekritik over for borgmester [Borgmesteren], som hun ikke betragter for upartisk, dels fordi han kunne have interesse i at komme en plausibel grund til hendes afskedigelse og dels grundet den omtvistede skattestigning. Det fremgår af de vejledende regler for god presseskik, at kritik bør udvises over for nyhedskilderne, i særdeleshed når disses udsagn kan være farvet af personlig interesse eller skadevoldende hensigt, jf. punkt A.2. Pressenævnet finder, at da kilden borgmester, [Borgmesteren], er kommunens øverste ansvarlige og i realiteten klagers arbejdsgiver, og dermed part i afskedigelsen af [Klager], gav dette JydskeVestkysten anledning til at udvise særlig agtpågivenhed over for hans oplysninger og kommentarer. Pressenævnet finder dog ikke i sig selv grundlag for at kritisere Jydske- Vestkysten for at anvende borgmesteren som kilde.

11 11 Korrekt information og forelæggelse [Klager] har klaget over JydskeVestkystens beskyldninger og misvisende fremstilling af økonomien, herunder udsagnet regnefejl. Ifølge klager var der tale om et mindreforbrug på ca. 1,8 millioner kroner i forhold til budgettet i august Der var tale om et budget med skøn, ikke regnskabstal. [Klager] har ligeledes klaget over, at JydskeVestkysten ikke forelagde hende oplysningerne i artiklen. Oplysningerne i december artiklerne er blandt andet fra rapporten Bemærkninger til bevillingskontrollen pr. 31/ på Social- og Sundhedsudvalgets område, som er offentliggjort efter artiklerne den 28. og 29. oktober 2016, hvor hun afslog at udtale sig. Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at det er mediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information. Så langt det er muligt, bør det kontrolleres, om de oplysninger, der gives eller gengives, er korrekte. Oplysninger, som kan være skadelige, krænkende eller virke agtelsesforringende for nogen, skal efterprøves i særlig grad, inden de bringes, først og fremmest ved forelæggelse for den pågældende. Forelæggelse bør ske således, at der gives den adspurgte rimelig tid til at svare jf. punkterne A.1 og A.3. I artiklerne omtales blandt andet et halvårsregnskab samt budget- og bevillingskontroller i april, juni og oktober måned i Af omtalen fremgår det blandt andet, at der forventes et mindre forbrug på ca. 7,3 millioner kroner på social- og sundhedsområdet. Heraf skal 1,6 millioner kroner tilbagebetales til staten, da der er udbetalt færre dagpenge end forventet, og 5,5 millioner kroner er tillægsbevillinger fra kommunens kassebeholdning. Herefter er der ifølge artiklerne et overskud på kroner ved udgangen af Spørgsmålet om, hvorvidt kommunens budgetter og regnskabstal giver et retvisende billede af kommunens økonomi, falder uden for Pressenævnets kompetence. Nævner tager derfor ikke stilling til rigtigheden af beregningerne i artiklerne. Af underrubrikken den 22. december 2016 (til printartiklen Millioner fundet efter kulegravning af udvalgt og netartiklen Millioner dukkede op på Fanø efter kommunal brøler ) fremgik blandt andet: [ ] Men da en større regnefejl blev udredt, viste der sig et betragteligt millionoverskud på kontoen. Af artiklerne fremgik blandt andet videre følgende udsagn: Merforbruget førte i efteråret til en række tillægsbevillinger, der blev overført til at lappe gabet mellem budget og forbrug og borgmesterens udtalelser Der var nogle ting, der ikke var styr på, og det munder ud i en afskedigelse af vores økonomichef og Når der i en periode har vist sig at være markante fejl i budgetterne, bliver man nødt til at skride ind. Artiklerne indeholder udsagn om klagers tidligere erhvervsmæssige virke som stabschef for Økonomi, IT og Løn. Udsagn som større regnefejl, der er noget galt i økonomiafdelingen, fejl i budgetterne og Den markante regnefejl sammenkædes med hendes afskedi-

12 12 gelse "Konsekvensen bliver, at stabschef for Økonomi, IT og Løn, [Klager], afskediges. og ryddet op i økonomiafdelingen. Beskyldningerne underbygges af konkrete beløb fra budgetog bevillingskontrollen af 31. oktober Pressenævnet finder, at [Klager] burde have haft lejlighed til at kommentere beregningerne og de konkrete beskyldninger mod hende i artiklerne. Uanset, at [Klager] i forbindelse med artiklerne den 28. og 29. oktober 2016 afviste at kommentere sin afskedigelse til JydskeVestkysten, finder Pressenævnet, at JydskeVestkysten burde have forelagt hende de nye oplysninger fra kontrollen 31. oktober 2016, så hun havde haft mulighed for at kommentere dem i artiklerne. Pressenævnet udtaler kritik af den manglende forelæggelse. Genmæle [Klager] anmodede den 2. januar 2017 JydskeVestkysten om at bringe et genmæle og fremsendte en genmæletekst, som JydskeVestkysten afviste at bringe. Det fremgår af medieansvarsloven, at et genmæle i alt væsentligt skal være begrænset til de nødvendige faktiske oplysninger, jf. lovens 38, stk. 1. Pressenævnet finder, at [Klagers] forslag til genmæle indeholder kommentarer og vurderinger i et sådant omfang, at det ikke opfylder indholdskravet i medieansvarsloven 38, stk. 1. Allerede på denne baggrund finder Pressenævnet, at JydskeVestkysten var berettiget til at afvise anmodningen om genmæle. Denne del af klagen afvises uden nærmere behandling. I medfør af medieansvarsloven 49 pålægger Pressenævnet den ansvarshavende redaktør af jv.dk og JydskeVestkysten at offentliggøre følgende med Pressenævnets logo som illustration: [Rubrik] Pressenævnet kritiserer JydskeVestkysten [underrubrik] I forbindelse med en kritisk omtale af Fanø Kommunes økonomi burde Jydske- Vestkysten have indhentet en kommentar fra den afskedigede økonomichef. [brødtekst] JydskeVestkysten omtalte i december måned, hvordan man i Fanø Kommune forventede et millionunderskud, men efter en ny gennemgang af økonomien viste det sig, at der var tale om et mindre overskud på kroner. Kommunens tidligere stabschef for Økonomi, IT og Løn, [Klager], var inden gennemgangen blevet afskediget. Da JydskeVestkysten omtalte gennemgangen og tallene i kontrollen, blev [Klager] beskyldte for regnefejl i forbindelse med sit arbejde hos kommunen. Den tidligere økonomichef har klaget til Pressenævnet over, at hun ikke fik lejlighed til at kommentere oplysningerne. Pressenævnet er enig med [Klager] i, at hun burde have haft lejlighed til at kommentere de nye oplysninger efter gennemgangen.

13 13 Ifølge [Klager] var de tal i kommunens økonomi, hun kritiseres for, foreløbige skøn (budgetter) og ikke de endelige regnskabstal. Pressenævnet har kritiseret avisen for ikke at indhente [Klagers] kommentar. Pressenævnet har pålagt JydskeVestkysten at bringe ovennævnte meddelelse. Hele kendelsen kan læses på nævnets hjemmeside: pressenaevnet.dk For så vidt angår offentliggørelsen i den trykte avis skal nævnets kendelse offentliggøres snarest i den første eller en af de første udgaver, der offentliggøres efter nævnets kendelse. Offentliggørelse skal ske på det sted i mediet, hvor mediet har oplyst at ville offentliggøre kritik fra Pressenævnet (i mediets rettelsesspalte: Har mediet ikke en fast rettelsesspalte, skal offentliggørelse ske på det sted i mediet, der svarer til placeringen af den kritiserede artikel. Skrifttype og layout bør svare til den opsætning, der i øvrigt anvendes i mediet. For så vidt angår offentliggørelsen på mediets digitale platforme skal offentliggørelse af nævnets kendelse ske snarest på de af mediets platforme, hvor den påklagede artikel har været bragt. Offentliggørelse skal ske som en selvstændig artikel, der prioriteres, f.eks. med placering på en forside i mindst et døgn efter kritikkens offentliggørelse. Endvidere skal denne artikel være offentligt tilgængelig som en selvstændig artikel i overensstemmelse med prioriteringen af den påklagede artikel, og i en periode svarende til den periode, hvor den påklagede artikel har været tilgængelig. Endelig skal der oprettes et link med teksten Pressenævnet har udtalt kritik af artiklen til nævnets kendelse ved starten af brødteksten i den påklagede artikel, hvis den fortsat er tilgængelig på hjemmesiden og ikke er ændret på de punkter, hvor nævnet har udtalt kritik. Skrifttype og layout bør svare til den opsætning, der i øvrigt anvendes af mediet. Udskriftens rigtighed bekræftes. København, den 6. marts 2017 Sanne Godthaab Olesen

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01110 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01113 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01071 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten har afvist at fjerne et link med hendes navn og adresse til

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. juli 2017 Sag nr. 17-70-01159 [Moren] og [Stedsøsteren] mod Ekstra Bladet I forbindelse med offentliggørelse af Pressenævnets kendelse i sag nr. 17-70-01123, [Moren]og [Stedsøsteren]

Læs mere

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på.

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på. Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01063 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0204 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Klimafejde: Pressenævnet kritiserer FOR- SKERforum, som blev bragt på

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren]

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren] Kendelse afsagt den 10. august 2017 Sag nr. 17-70-01170 Ekstra Bladet mod [Moren] og [Stedsøsteren] Ekstra Bladet har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01059, [Moren] og [Stedsøsteren]

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne.

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne. Kendelse afsagt den 4. september 2018 Sag nr. 2018-80-0115 [Klager] mod Frihedens Stemme [Person 1] har på vegne af [Klager] (herefter [Klager], Pressenævnet) klaget til Pressenævnet over artiklen Den

Læs mere

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a.

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a. Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01136 [Klager] mod Frie Danskere [Klager] har klaget til Pressenævnet over de udaterede artikler Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen.

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 6. marts 2019 i sagen 55-18-02 [Klager] mod Sermitsiaq.ag [Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts 2017. [Klager]

Læs mere

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0224 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A]s datter sigtet: Håndværker bortført, som blev

Læs mere

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op.

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01105 [Klager 1] og [Klager 2] mod Sjællandske Medier [Klager 1] og [Klager 2] har klaget til Pressenævnet over artiklen Kunstnerpar tvunget til at rejse,

Læs mere

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen.

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen. Kendelse afsagt den 6. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0028 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0014, [Datteren] og [Svigersønnen]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0238 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen En strid om ord på Skovgårdsvej bragt af JydskeVestkysten den 7.

Læs mere

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information.

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0316 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over en foromtale til radioprogrammet Det Røde Felt, som blev bragt på Radio24syvs Facebook-side

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0075 [Klager] ApS mod Bornholm.nu [Klager] ApS [herefter [Klager]. Pressenævnet] har klaget til Pressenævnet over artiklen Små lokale mæglere sælger færre

Læs mere

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0178 [Klager] mod Nykøbing Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Indehaver af Statoil erklæret konkurs og Nyt selskab rykket ind på

Læs mere

Kendelse afsagt den 20. november 2017

Kendelse afsagt den 20. november 2017 Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0018 [Klager] mod TV MIDTVEST [Klager] har klaget til Pressenævnet over nyhedsudsendelsen Regeringen forlanger nødplan ved konkurs, som blev bragt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01068 Journalista.dk mod Sjællandske Medier Netmediet Journalista.dk har klaget over artiklen Fejlagtigt hængt ud for skyhøje topmødeudgifter bragt på

Læs mere

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken: Kendelse afsagt den 12. marts 2019. Sag nr. 2018-80-0179 [Klager] mod Berlingske [Person 1] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde, som blev

Læs mere

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen.

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen. Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0120 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ung organist kvitter kirkejobbet før første arbejdsdag, som

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01121 Foreningen Far mod Midtjyllands Avis Foreningen Far har klaget til Pressenævnet over læserbrevet Et bredere perspektiv af vold i familien bragt af Midtjyllands

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01151 [Moren] og [Faren] mod Ekstra Bladet [Moren] og [Faren] har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets omtale i den trykte avis, på ekstrabladet.dk

Læs mere

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren.

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0140 [Klager] mod Lolland-Falster Folketidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Polemik om regnskabet for Nakskovs skøjtebane, bragt

Læs mere

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet:

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 5. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0064 [Klager] mod Politiken [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0017, [Klager] mod Politiken, som nævnet traf afgørelse

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle.

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0172 [Klager] ved [Talsperson 1] mod Dagbladet Holstebro-Struer [Klager] ved [Talsperson 1] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ny flok ulvehvalpe

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel.

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel. Kendelse afsagt den 21. marts 2017 Sag nr. 17-70-01077 Foreningen for Danske Kræftramte Børn mod TV2 Nord Foreningen for Danske Kræftramte Børn har ved advokat Mads K. Jensen klaget til Pressenævnet over

Læs mere

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika.

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0214 [Motorcykelklubben] mod BT [Motorcykelklubben] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen Rockere står bag salg af narko i

Læs mere

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 Sag nr. 55-18-04 [Klager] Mod KNR [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at KNR har afvist at afindeksere følgende to artikler: -

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0132 [Klager] mod Dagbladet Arbejderen [Klager] (herefter [Klager]) har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over Dagbladet Arbejderens

Læs mere

FORSKERforum har anført, at Kristeligt Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger om FOR- SKERforums gengivelse af en kildes udsagn.

FORSKERforum har anført, at Kristeligt Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger om FOR- SKERforums gengivelse af en kildes udsagn. Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0037 FORSKERforum mod Kristeligt Dagblad FORSKERforum har klaget til Pressenævnet over Kristeligt Dagblads afslag på at bringe et genmæle vedrørende

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0017 [Klager] mod Politiken [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Politiken har afvist at slette artiklen Kreditorer anklager Sundown-arrangør

Læs mere

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge.

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge. Kendelse afsagt den 24. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0221 [Klager] mod Gråsten Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0147, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet traf

Læs mere

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2018-80-0232 [Klager] mod B.T. [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konfrontation med Udlændingenævnet: Det er måske bare mig, der er dum?, bragt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01095 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, BT har tilsidesat god presseskik ved at afvise

Læs mere

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert.

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0010 [Klager] mod Vandposten [Klager] har klaget til Pressenævnet over en artikel bragt i Danske Vandværkers medlemsblad, Vandposten, udgave nr. 209

Læs mere

Ved afgørelsen afslog nævnet at behandle sagen, fordi klagerne ikke havde retlig interesse.

Ved afgørelsen afslog nævnet at behandle sagen, fordi klagerne ikke havde retlig interesse. Kendelse afsagt den 22. marts 2019 Sag nr. 2019-80-0281 [Klager 1] [Klager 2] og [Klager 3] mod Politiken [Klager 1], [Klager 2] og [Klager 3] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0165,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01090 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, JydskeVestkysten har tilsidesat

Læs mere

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01083 [Klager] mod Søfart [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Maritime Danmark bortviser salgschef og Maritime Danmark indgår forlig med

Læs mere

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt.

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0009 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Politiaktion: Mistanke om produktion af piller bragt af Sjællandske

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01092 [Klager] mod Avisen.dk [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, avisen.dk har tilsidesat god presseskik

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv.

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv. Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01144 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over et indslag i en radioudsendelse i Radio24syv den 3. maj 2017, idet han mener, at

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0080 [Klager] mod Fredericia Dagblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Sag mod [Politiker A] og [Politiker C] afvist bragt den 8. januar

Læs mere

[Datteren] har klaget over, at TV 2 Lorrys omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske.

[Datteren] har klaget over, at TV 2 Lorrys omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske. Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01133 [Datteren] på vegne af [Moren] mod TV 2 Lorry [Datteren] har i henhold til fuldmagt af 23. november 2013 fra sin mor, [Moren], klaget til Pressenævnet

Læs mere

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk.

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0088 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2), som blev bragt på DR1 den 9. november

Læs mere

[klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i de to artikler. Klagen omhandler også, om KNR er forpligtet til at bringe et genmæle.

[klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i de to artikler. Klagen omhandler også, om KNR er forpligtet til at bringe et genmæle. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 i sagen 55-17-05 [klager] Mod KNR [klager] har klaget til Pressenævnet over følgende to artikler, som har været bragt på knr.gl:

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S. mod. Gråsten Avis

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S. mod. Gråsten Avis Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0058 [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S mod Gråsten Avis [Klager 1] har på egne og [Klager 2] ApS (herefter [Klager 2]) og [Klager 3] A/S (herefter

Læs mere

Pressenævnet. Til: Kopi til: 3 0. SEP. 2013. Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N

Pressenævnet. Til: Kopi til: 3 0. SEP. 2013. Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N Pressenævnet Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N Til: 3 0. SEP. 2013 Kopi til: TV 2 DANMARK A/ S Att.: Rikke Buch-Rønne Rugaardsvej 25 5100 Odense Den 27. september

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9236 af 21/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00439 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00439

Læs mere

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers.

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers. Kendelse afsagt den 21.marts 2017 Sag nr. 17-70-01085 [Faderen] mod Dagbladet Struer [Faderen] har klaget over artiklen Nu har de også seksualundervisning i matematiktimerne bragt i Dagbladet Struer den

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2019-80-0251 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstranter kastede med æg: Kontroversiel politiker eskorteret væk

Læs mere

maj Ansættelses- og arbejdsret 1.9

maj Ansættelses- og arbejdsret 1.9 2018-20 Betjents udtalelser til avis fremstod som fremsat på politiets vegne. Indkaldelse til tjenstlig samtale var ikke i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed En lokal politibetjent udtalte sig

Læs mere

[Datteren] har klaget over, at Lokalavisen Egedals omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske.

[Datteren] har klaget over, at Lokalavisen Egedals omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske. Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01131 [Datteren] på vegne af [Moren] mod Lokalavisen Egedal [Datteren] har i henhold til fuldmagt af 23. november 2013 fra sin mor, [Moren], klaget til Pressenævnet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01062 [Klager] mod Berlingske [Klager] har klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Berlingske har tilsidesat god presseskik ved at afvise at slette

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9492 af 30/08/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2010-6-1021 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 2010-6-1021

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag

Pressenævnets kendelse i sag KEN nr 10389 af 20/02/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 19. maj 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2007-6-603 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag 2007-6-603

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt FOB 2019-19 Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt Resumé En journalist bad den 30. maj 2018 Justitsministeriet om aktindsigt i en rapport fra en tværministeriel arbejdsgruppe

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01089 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Jyllands-Posten har tilsidesat

Læs mere

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende: Kendelse afsagt den 6. november 2018 Sag nr. 2018-80-0191 [Klager] mod NORDJYSKE Medier [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0106, [Klager] mod NORDJYSKE Medier, som nævnet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr Thorben G. Jensen, DET GAMLE RÅDHUS ApS og ipnordic A/S. mod.

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr Thorben G. Jensen, DET GAMLE RÅDHUS ApS og ipnordic A/S. mod. Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0058 Thorben G. Jensen, DET GAMLE RÅDHUS ApS og ipnordic A/S mod Gråsten Avis Thorben G. Jensen har på egne og DET GAMLE RÅDHUS ApS (herefter DET GAMLE

Læs mere

Kendelse. afsagt den 26. maj Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende. Fyns Amts Avis

Kendelse. afsagt den 26. maj Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende. Fyns Amts Avis Kendelse afsagt den 26. maj 2017 Sag nr. 17-70-01107 [Klager] mod Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Iltsvind og fiskedød i DetSydfynske Øhav bragt

Læs mere

Afslag på aktindsigt i elektronisk regneark. Internt dokument. Meraktindsigt

Afslag på aktindsigt i elektronisk regneark. Internt dokument. Meraktindsigt FOB 05.165 Afslag på aktindsigt i elektronisk regneark. Internt dokument. Meraktindsigt En redaktør bad Sundhedsstyrelsen om aktindsigt i et elektronisk regneark som styrelsen havde udarbejdet på grundlag

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9643 af 21/08/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 14-70-00667 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 14-70-00667

Læs mere

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017.

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0074 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9067 af 19/02/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 2. maj 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00402 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00402

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01119 [Klager] mod Berlingske [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Berlingske har tilsidesat god presseskik

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham.

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham. Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0197 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ville dræbe tidligere tv-vært, der blev bragt på Ekstra Bladets hjemmeside

Læs mere

Udvalget for Voksne og Sundhed

Udvalget for Voksne og Sundhed 17. november 2010 Udvalget for Voksne og Sundhed Den lineære forbrugsprocent ved udgangen af oktober er 83,3%. Nærværende notat kommenterer oktober måneds Ledelsesrapport samt Nøgletalsrapport. Notatet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr [Klager] mod. Ritzaus Bureau A/S

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr [Klager] mod. Ritzaus Bureau A/S Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0124 [Klager] mod Ritzaus Bureau A/S [Klager] har på egne vegne og på vegne af de 23 irakiske sagsøgere klaget til Pressenævnet over telegrammet Irakeres

Læs mere

Hej [Borgmesteren] Vil gerne have en kommentar til denne her artikel fra dig. Du er velkommen til at ringe til mig på [telefonnummer]

Hej [Borgmesteren] Vil gerne have en kommentar til denne her artikel fra dig. Du er velkommen til at ringe til mig på [telefonnummer] Kendelse afsagt den 27. september 2017 Sag nr. 2017-80-0002 Fredericia Kommune mod Fredericia Avisen Fredericia Kommune har klaget til Pressenævnet over artiklerne Blev [Person A] presset i døden af Fredericia

Læs mere

Kendelse. afsagt den 21. februar Sag nr Nykredit og Forenet Kredit. mod. Økonomisk Ugebrev

Kendelse. afsagt den 21. februar Sag nr Nykredit og Forenet Kredit. mod. Økonomisk Ugebrev Kendelse afsagt den 21. februar 2019 Sag nr. 2018-80-0135 Nykredit og Forenet Kredit mod Økonomisk Ugebrev Nykredit og foreningen Forenet Kredit har ved advokat Jess Thiersen klaget til Pressenævnet over

Læs mere

Kendelse. afsagt den 27. september Sag nr Nordic Medicare. mod. TV2 Nord

Kendelse. afsagt den 27. september Sag nr Nordic Medicare. mod. TV2 Nord Kendelse afsagt den 27. september 2017 Sag nr. 2017-80-0007 Nordic Medicare mod TV2 Nord Nordic Medicare har ved administrerende direktør [Den administrerende direktør] klaget til Pressenævnet over tv-indslaget

Læs mere

Kendelse. afsagt den 22. maj Sag nr [Klager] mod. FORSKERforum

Kendelse. afsagt den 22. maj Sag nr [Klager] mod. FORSKERforum Kendelse afsagt den 22. maj 2018 Sag nr. 2018-80-0102 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0032, [Klager] mod FORSKERforum, som nævnet traf afgørelse

Læs mere

[Klager] har navnlig klaget over, at artiklen indeholder usande og hånende oplysninger.

[Klager] har navnlig klaget over, at artiklen indeholder usande og hånende oplysninger. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0180 [Klager] mod Lørdagsavisen Køge [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Gøg & Gokke lever i bedste velgående i Køge by!, som blev bragt

Læs mere

1 Sagsfremstilling Den 9. maj 2018 tog Redox.dk telefonisk kontakt til [Klager]. Samtalen varede i 25 sekunder og havde følgende indhold:

1 Sagsfremstilling Den 9. maj 2018 tog Redox.dk telefonisk kontakt til [Klager]. Samtalen varede i 25 sekunder og havde følgende indhold: Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0143 [Klager] mod Researchkollektivet Redox [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Svensk terrororganisation etablerer sig i Danmark

Læs mere

Vedr.: Re: Vedr.: Re: Vedr. Åbenhedstinget

Vedr.: Re: Vedr.: Re: Vedr. Åbenhedstinget Vedr.: Re: Vedr.: Re: Vedr. Åbenhedstinget Jens Otto Kjær Hansen 9:07 AM (17/3-2015) to, Thomas Kære Jeg overlader det 100 % hvad du mener der skal skrives og indestår på ingen måde for hvad du skriver,

Læs mere

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011 2011 13-5 Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser En journalist klagede til ombudsmanden over Skatteministeriets afslag på aktindsigt i oplysninger om ni rejser som ansatte i SKAT havde foretaget.

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0063 [Klager] mod Rudersdal Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Rudersdal Avis har afvist at slette artiklen Kendt Birkerød-erhvervsmand

Læs mere

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen.

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0084 [Klager] mod Fredericia Avisen [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen: Kenny Bruun Olsen: Velkommen tilbage DanmarkC TV, I har gjort det

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01094 [Klager] mod Villabyerne/Gentofte Lokalavis [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Politikens Lokalaviser

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Gymnasium A] og [Gymnasium B] mod. Haberler.dk

Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Gymnasium A] og [Gymnasium B] mod. Haberler.dk Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0155 [Gymnasium A] og [Gymnasium B] mod Haberler.dk [Gymnasium A] og [Gymnasium B] har klaget til Pressenævnet over artiklen Snyd med karakterer i FETÖ

Læs mere

Klager. J.nr aq. København, den 17. oktober 2018 KENDELSE. mod. Dennis Frederiksen Nørre Alslev Langgade 11 B 4840 Nørre Alslev

Klager. J.nr aq. København, den 17. oktober 2018 KENDELSE. mod. Dennis Frederiksen Nørre Alslev Langgade 11 B 4840 Nørre Alslev 1 København, den 17. oktober 2018 KENDELSE Klager mod Dennis Frederiksen Nørre Alslev Langgade 11 B 4840 Nørre Alslev Nævnet har modtaget klagen den 20. marts 2018. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune:

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: 26-07- 2007 TILSYNET Sagsresume og konklusion NN har anmodet om Statsforvaltningens udtalelse vedr. daværende Korsør kommunes godkendelse

Læs mere

Alvorlig kritik af Statsministeriet og Justitsministeriet i Sass Larsen-sag

Alvorlig kritik af Statsministeriet og Justitsministeriet i Sass Larsen-sag Alvorlig kritik af Statsministeriet og Justitsministeriet i Sass Larsen-sag På et møde i Statsministeriet den 28. september 2011 fik Henrik Sass Larsen af Statsministeriets og Justitsministeriets departementschefer

Læs mere

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte 2015-39 Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte En borger klagede til ombudsmanden over afgørelser fra Udbetaling Danmark og Ankestyrelsen om tilbagebetaling

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9626 af 19/12/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 11-70-00168 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 11-70-00168

Læs mere

Kontradiktion i sag om tilbagebetaling af arbejdsløshedsdagpenge

Kontradiktion i sag om tilbagebetaling af arbejdsløshedsdagpenge Kontradiktion i sag om tilbagebetaling af arbejdsløshedsdagpenge En arbejdsløshedskasse klagede til ankenævnet for arbejdsløshedsforsikringen over en afgørelse fra arbejdsdirektoratet, hvorefter et medlem

Læs mere

beslutning: Ved skrivelse af 25. maj 2015 i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, har A indbragt registreret revisor B for Revisornævnet.

beslutning: Ved skrivelse af 25. maj 2015 i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, har A indbragt registreret revisor B for Revisornævnet. Den 15. marts 2016 blev der i Sag nr. 056/2015 A mod registreret revisor B afsagt sålydende beslutning: Ved skrivelse af 25. maj 2015 i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, har A indbragt registreret revisor

Læs mere

Hermed sender jeg mindeord til optagelse om min mor, [Person A].

Hermed sender jeg mindeord til optagelse om min mor, [Person A]. Kendelse afsagt den 27. september 2017 Sag nr. 2017-80-0014 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis [Datteren] og [Svigersønnen] har klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A] på Benniksgaard

Læs mere