Hurtigt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hurtigt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet."

Transkript

1 Dansk Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet. 14 videoklip 7 oplæsninger 20 interaktive opgaver 10 primærtekster 60 illustrationer 90 opgaver 95 sider Altid Online - 4 år 195,00 DKK I Altid online skal eleverne på en legende måde arbejde med autentiske tekster, både egenproducerede og tekster fra nettet. Ved at undersøge kommunikationsforhold, modaliteter, sprog og læsning sætter eleverne de digitale kommunikationsformer ind i en danskfaglig sammenhæng, og eleverne lærer at analysere og reflektere over deres egen og andres brug af digitale kommunikationsformer på en mere kritisk måde. Altid online henvender sig til eleverne i klasse og kan med fordel anvendes i enkeltstående forløb om digital kommunikation eller integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet. Altid online har en lærervejledning integreret. At læse Karen Blixen 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Ivan Z. Sørensen, Johan Rosdahl Nytænkende Karen Blixen-antologi og introduktion til litterære metoder i én, spændende pakke. 245,00 DKK Inkl. moms Denne bog indeholder en række centrale og meget forskelligartede tekster af Karen Blixen. Bogen introducerer forskellige litterære teorier og metoder, og den viser konkret, hvordan forskellige læsestrategier giver forskellige analyse- og fortolkningsresultater. Et stort antal ukonventionelt udvalgte illustrationer ledsager tekster og introduktioner. Bogen kan bruges både i danskundervisningen og af litteraturinteresserede læsere. Den er skrevet med stor indsigt og stort overskud: Det skal være fornøjeligt at læse Karen Blixen.

2 At læse Karen Blixen 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Ivan Z. Sørensen, Johan Rosdahl En udgivelse der indeholder en række centrale og meget forskelligartede tekster af Karen Blixen. 15 videoer 75 billeder 15 opgaver 12 primærtekster 100 ordforklaringer 180 fodnoter 240 sider ebog At læse Karen Blixen - 1 år At læse Karen Blixen - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Indeholder en række centrale og meget forskelligartede tekster af Karen Blixen; dertil et udvalg af bearbejdninger af Blixens værker i forskellige medier, bl. a. Emidio Grecos filmatisering af fortællingen Ehrengard. Denne ibog introducerer litterære metoder og teorier og viser konkret, hvordan forskellige læsestrategier giver forskellige analyse- og tolkningsresultater. Et stort antal ukonventionelt udvalgte illustrationer ledsager tekster og introduktioner. Denne ibog kan bruges både i danskundervisningen og af litteraturinteresserede læsere i almindelighed. Den er skrevet med stor indsigt og overskud: Det skal være fornøjeligt at læse Karen Blixen. At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Ina Korneliussen Forlag: Cobolt At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis er et opgavehæfte til elever i gymnasiet, HF og folkeskolens ældste klasser 160,00 DKK Inkl. moms At læse tegneserier er en praksisorienteret indføring i tegneseriens virkemidler. Der arbejdes med layout, billeder og ord, sekvens m.m. Gennem en kombination af læsning, praktiske øvelser samt diskussioner af tekster og billeder opnår eleverne en bedre analyseevne. At læse tegneserier tager udgangspunkt i PERSEPOLIS, en graphic novel af Marjane Satrapi. Herudover viser Ina Korneliussen gennem sine egne illustrationer hvordan tegneserier fungerer. Der er øvelser til alle afsnit og eleverne får mulighed for at lave deres egne tegneserier. At læse tegneserier er skrevet af Ina Korneliussen, tegneserietegner og ophavskvinde til blandt andre Små dyr og Fortællingen om dengang jeg fik en bamse. Ina Korneliussen er herudover gymnasielærer i billedkunst og dansk, hvor tegneserier indgår som et centralt punkt i hendes undervisningsforløb.

3 Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Peter Heller Lützen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde i danskfaget. Begreb om analyse og metode - 4 år 93,75 DKK ebogen er elevhenvendt og handler om danskfagets metoder, forstået som de måder man arbejder med tekster på i dansk. Grundideen i ebogen er at 'metodisk bevidsthed' helt basalt er evnen til at se at en tekst kan læses, analyseres og forstås på mere end én måde. I ebogen sættes et bevidst skel mellem videnskabsfaget dansk og det gymnasiale undervisningsfag, og fokus er på sidstnævnte. Med en simpel model der illustrerer forskellene i de måder man arbejder med tekster på, giver bogen et bud på hvordan man kan arbejde med tekstanalytisk praksis på gymnasialt niveau. Modellen svarer til den model der optræder i vejledningerne for stx og hf. I ebogens sidste kapitel, der er et appendiks om danskfagets identitet og historie, drages paralleller til videnskabsfaget, således at ebogens metodegreb knyttes an til nogle af de videnskabsfaglige begreber som eleverne kan møde i fx AT, studieområdet eller andre tværfaglige sammenhænge. ebogen er til danskfaget på alle de gymnasiale ungdomsuddannelser. En udgivelse fra Systime og Dansklærerforeningens Forlag.

4 Begreb om dansk. Litteratur, sprog og medier 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Birgitte Darger, Kasper Lezuik Hansen, Claus Nielsen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Er en indføring i danskfagets 3 stofområder. 17 videoklip 25 lydklip 115 opgaver 40 primærtekster 40 illustrationer 300 sider ebog Begreb om dansk. Litteratur, sprog og medier - 1 år Begreb om dansk. Litteratur, sprog og medier - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK Hvordan analyserer man en litterær tekst? Hvad skal der til for at en kommunikation lykkes? Hvilke synsvinkler kan man lægge på analyse af en Facebook-tråd? Svarene kan man finde i Begreb om dansk, der er en indføring i danskfagets tre stofområder: litteratur, sprog og medier. Bogen anlægger en anvendelsesorienteret tilgang til faget og gennemgår metodiske greb til arbejdet med at læse, forstå, analysere og fortolke tekster i bred forstand. De faglige grundbegreber defineres og afprøves på en bred vifte af teksttyper, og de følges op af skriftlige opgaver der kan bruges, når tekstanalysen skal påbegyndes, anvendelsen af begreberne skal trænes, og analyserne skal formidles. Denne ibog samler materialet fra de to trykte bøger, Begreb om dansk grundbog ogbegreb om dansk antologi. Den er forsynet med videoer, billeder og oplæsning. Materialet er rettet mod hf, men kan benyttes på alle gymnasiale uddannelser. En udgivelse fra Systime og Dansklærerforeningens Forlag. Begreb om dansk findes også som trykt bog.

5 Brug litteraturhistorien 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Mads Rangvid, Mimi Sørensen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Brug litteraturhistorien giver elever og kursister en klar og didaktisk gennemtænkt fremstilling af litteraturhistorien fra middelalderen til nutiden 16 videoklip 60 interaktive opgaver 140 opgaver 30 Primærtekster 95 illustrationer 200 ordforklaringer 230 sider Brug litteraturhistorien - 1 år Brug litteraturhistorien - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Med Brug litteraturhistorien får elever og kursister en klar og didaktisk gennemtænkt fremstilling af litteraturhistorien fra middelalderen til nutiden. Det didaktiske mål i udgivelsen er at gøre litteraturhistorien konkret og nærværende. Og ikke mindst brugbar! Deraf titlen. Anvendeligheden sikres på mange måder. Først og fremmest er udgivelsen opgavebaseret. Elever og kursister opfordres gennem de meget varierede opgavetyper til at reflektere og diskutere. De skal opbygge deres viden og forståelse ved at analysere tekster og billeder og ved at teste deres viden. Fagets skriftlige dimension er tænkt med, idet udgivelsen indeholder en række skriveøvelser. Endvidere er materialevalget uhyre varieret: billeder, fremstilling, tekster, citater, opgaver - og ofte overraskende sat sammen. På den måde bliver fremstillingen motiverende, og der appelleres til mange læringsstile. Udgivelsen er nem at orientere sig i, fordi strukturen er ensartet. Hvert kapitel indledes med en opgave, der skal vække nysgerrrighed og engagement og det afsluttes med perspektivering og en (selv)test. Brug litteraturhistorien er tematisk vinklet. Eksempelvis skaber temaer som selviscenesættelse og forfængelighed forbindelse mellem barokken og det univers eleven eller kursisten bevæger sig i. Målgruppen er først og fremmest elever og kursister på hf, stx, hhx og htx.

6 Brug litteraturhistorien 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Mimi Sørensen, Mads Rangvid Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En klar og didaktisk gennemtænkt fremstilling af litteraturhistorien fra middelalderen til nutiden. 295,00 DKK Inkl. moms Det didaktiske mål i udgivelsen er at gøre litteraturhistorien konkret og nærværende. Og ikke mindst brugbar! Deraf titlen. Anvendeligheden sikres på mange måder. Først og fremmest er udgivelsen opgavebaseret. Elever og kursister opfordres gennem de meget varierede opgavetyper til at reflektere og diskutere. De skal opbygge deres viden og forståelse ved at analysere tekster og billeder og ved at teste deres viden. Fagets skriftlige dimension er tænkt med, idet udgivelsen indeholder en række skriveøvelser. Endvidere er materialevalget uhyre varieret: billeder, fremstilling, tekster, citater, opgaver - og ofte overraskende sat sammen. På den måde bliver fremstillingen motiverende, og der appelleres til mange læringsstile. Udgivelsen er nem at orientere sig i, fordi strukturen er ensartet. Hvert kapitel indledes med en opgave, der skal vække nysgerrrighed og engagement og det afsluttes med perspektivering og en (selv)test. Brug litteraturhistorien er tematisk vinklet. Eksempelvis skaber temaer som selviscenesættelse og forfængelighed forbindelse mellem barokken og det univers eleven eller kursisten bevæger sig i. Målgruppen er først og fremmest elever og kursister på hf, stx, hhx og htx.

7 Computerspil i dansk - Play the game. 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Julie Baden Korch-Frandsen, Pernille Koksbang En danskfaglig værktøjskasse til arbejdet med computerspil. 25 videoklip 13 opgaver 10 primærtekster 50 illustrationer Ca. 90 sider Computerspil i dansk - Play the game. - 1 år Computerspil i dansk - Play the game. - 4 år 95,00 DKK 195,00 DKK Udgivelsen indeholder nyt og spændende materiale til undervisningen i medieområdet i dansk. Både elever og lærere får en danskfaglig værktøjskasse til arbejdet med computerspil. Den historiske introduktion fortæller historien fra computerspillets fødsel i 1952 over arkadespil og spilkonsoller til fremtiden med virtual reality. Kapitlerne om genre og analyse fokuserer bl.a. på computerspillenes narratologi, ludologi, det medskabende, komposition, fokalisation, avatarer, gamerules og missioner. Alle begreber forklares grundigt med eksempler, og læringen understøttes af opgaver og videoklip. Det sidste hovedkapitel indeholder perspektiverende tekster til følgende temaer: køn og gamingkultur etikken bag udvikling af spil: er det fx acceptabelt at lade terrorangrebene 9/11 indgå som underholdning i et computerspil? gaming som sportsbegivenhed. Computerspil i dansk play the game indeholder desuden en meget grundig lærervejledning med fokus på faglige mål og eksempler på undervisningsforløb. Dansk fra basis til D 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt specielt til kursister med indhold i alle niveauer i dansk. 15 videoklip 30 lydfiler 265 aktiviteter 75 interaktive opgaver 120 primærtekster 150 illustrationer 580 ordforklaringer ca. 900 sider ebog Dansk fra basis til D - 1 år Dansk fra basis til D - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK Dansk fra basis til D er en ibog tilrettelagt og skrevet specielt til avukursister. Udgivelsen kan også anvendes på KUU. Der er indhold til alle niveauer i dansk på avu, og det hele er med: sprog og kommunikation litteratur medier. Udgivelsens aktiviteter og opgaver tilgodeser alle de faglige mål efter reformen og dertil faglig læsning, brug af it og løbende evaluering. Med dette materiale er du sikker på, at dine kursister kommer godt rundt om alle mål og tilhørende kernestof på alle niveauer. Niveaukapitlerne kan også købes enkeltvis.

8 Dansk fra basis til D. Basisniveau 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen, Lene Trolle Schütter Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt specielt til kursister med indhold i alle niveauer i dansk. 15 videoklip 30 lydfiler 60 aktiviteter 75 interaktive opgaver 120 primærtekster 150 illustrationer 580 ordforklaringer ebog Dansk fra basis til D. Basisniveau - 1 år Dansk fra basis til D. Basisniveau - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Dansk fra basis til D. Basisniveau består af et kapitel med faglige aktiviteter specielt henvendt til kursister på basisniveau, en materialebase med mange former for materialer, en teoribase med danskfagligt stof samt ordforklaringer. Aktiviteter og opgaver tilgodeser alle de faglige mål efter reformen og dertil faglig læsning, brug af it og løbende evaluering med nye, motiverende metoder. Med dette materiale er du sikker på, at dine kursister kommer godt rundt om alle mål og tilhørende kernestof. De fem niveaukapitler og baser kan også købes samlet: Dansk fra basis til D. Dansk fra basis til D. Niveau D 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt specielt til kursister med indhold i alle niveauer i dansk. 15 videoklip 30 lydfiler 45 aktiviteter 75 interaktive opgaver 120 primærtekster 150 illustrationer 580 ordforklaringer ebog Dansk fra basis til D. Niveau D - 1 år Dansk fra basis til D. Niveau D - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Dansk fra basis til D. Niveau D består af et kapitel med faglige aktiviteter specielt henvendt til kursister på niveau F, en materialebase med mange former for materialer, en teoribase med danskfagligt stof samt ordforklaringer. Aktiviteter og opgaver tilgodeser alle de faglige mål efter reformen og dertil faglig læsning, brug af it og løbende evaluering med nye, motiverende metoder. Med dette materiale er du sikker på, at dine kursister kommer godt rundt om alle mål og tilhørende kernestof. De fem niveaukapitler og baser kan også købes samlet: Dansk fra basis til D.

9 Dansk fra basis til D. Niveau E 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt specielt til kursister med indhold i alle niveauer i dansk. 15 videoklip 30 lydfiler 50 aktiviteter 75 interaktive opgaver 120 primærtekster 150 illustrationer 580 ordforklaringer ebog Dansk fra basis til D. Niveau E - 1 år Dansk fra basis til D. Niveau E - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Dansk fra basis til D. Niveau E består af et kapitel med faglige aktiviteter specielt henvendt til kursister på niveau E, en materialebase med mange former for materialer, en teoribase med danskfagligt stof samt ordforklaringer. Aktiviteter og opgaver tilgodeser alle de faglige mål efter reformen og dertil faglig læsning, brug af it og løbende evaluering med nye, motiverende metoder. Med dette materiale er du sikker på, at dine kursister kommer godt rundt om alle mål og tilhørende kernestof. De fem niveaukapitler og baser kan også købes samlet: Dansk fra basis til D. Dansk fra basis til D. Niveau F 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt specielt til kursister med indhold i alle niveauer i dansk. 15 videoklip 30 lydfiler 60 aktiviteter 75 interaktive opgaver 120 primærtekster 150 illustrationer 580 ordforklaringer ebog Dansk fra basis til D. Niveau F - 1 år Dansk fra basis til D. Niveau F - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Dansk fra basis til D. Niveau F består af et kapitel med faglige aktiviteter specielt henvendt til kursister på niveau F, en materialebase med mange former for materialer, en teoribase med danskfagligt stof samt ordforklaringer. Aktiviteter og opgaver tilgodeser alle de faglige mål efter reformen og dertil faglig læsning, brug af it og løbende evaluering med nye, motiverende metoder. Med dette materiale er du sikker på, at dine kursister kommer godt rundt om alle mål og tilhørende kernestof. De fem niveaukapitler og baser kan også købes samlet: Dansk fra basis til D.

10 Dansk fra basis til D. Niveau G 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt specielt til kursister med indhold i alle niveauer i dansk. 15 videoklip 30 lydfiler 50 aktiviteter 75 interaktive opgaver 120 primærtekster 150 illustrationer 580 ordforklaringer ebog Dansk fra basis til D. Niveau G - 1 år Dansk fra basis til D. Niveau G - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Dansk fra basis til D. Niveau G består af et kapitel med faglige aktiviteter specielt henvendt til kursister på niveau G, en materialebase med mange former for materialer, en teoribase med danskfagligt stof samt ordforklaringer. Aktiviteter og opgaver tilgodeser alle de faglige mål efter reformen og dertil faglig læsning, brug af it og løbende evaluering med nye, motiverende metoder. Med dette materiale er du sikker på, at dine kursister kommer godt rundt om alle mål og tilhørende kernestof. De fem niveaukapitler og baser kan også købes samlet: Dansk fra basis til D. Dansk historie og litteratur - Fællesfagligt forløb om familie, ægteskab og seksualit 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Knud Ryg Olsen, Ole Ravn, Egon Nyrup Madsen En unik antologi med tematisk integrerede, historiske kildetekster og litterære tekster fra vikingetiden til i dag. 235,00 DKK Inkl. moms Dansk historie og litteratur giver et overblik over danmarkshistorien og dansk litteraturs historie med særligt fokus på familie, ægteskab og seksualitet. Introduktioner, kildetekster og litterære tekster er overskueligt ordnet i fem periodekapitler, der spænder fra vikingetiden og middelalderen til i dag. Bogen er udarbejdet til det obligatoriske samspilsforløb i fagene historie og dansk på stx, men den kan bruges i fagene på alle ungdomsuddannelser og af alle med interesse for historie og litteraturhistorie.

11 Dansk litteratur - Fra runer til graffiti 4. udgave, 1996 ISBN Forfatter(e) Carl-Johan Bryld, Lars Thorup, Johnny Henning Sørensen, Laurits Gregersen, Jørn Ørum Hansen, Bent Windfeld Grundlæggende indføring i litteraturhistorien frem til slutningen af det 21. århundrede. 295,00 DKK Inkl. moms Bogen skildrer den danske litteraturs historie med vægt på to hovedprincipper: anskuelighed og overblik. Gennem et velfunderet eksempelmateriale med centrale tekstuddrag og et bredt billedudvalg, der anskueliggør og konkretiserer de vigtigste udviklingslinjer, placerer bogen litteraturens udvikling i forhold til kulturhistoriske hovedtendenser i Danmark fra ca. år 1000 og frem til Dansk læsebog 4. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Lars Jensen, Steen Lassen I ét bind præsenteres nogle af de mest betydningsfulde forfatterskaber og tekster i dansk litteratur. 450,00 DKK Inkl. moms Denne 4. udgave af litteraturantologien Dansk Læsebog strækker sig fra middelalderens sagatekster ind det nye årtusinde med tekster frem til og med I denne perlerække af tekster er alle forfatterskaberne fra den obligatoriske liste i i Dansk Litteraturs Kanon repræsenteret med mindst én tekst, og antologien giver et bredt nedslag i de væsentligste litterære retninger og epoker. Teksterne bevæger sig fra middelalderen, oplysningstiden, romantikken, biedermeier, det moderne gennembrud, mellemkrigstiden og efterkrigstiden helt op til i dag. Bogens pædagogiske efterskrift omfatter derudover også forslag til periodeindkredsende forløb og til spændende tekstsammenstillinger organiseret efter forskellige temaer. Bogen henvender sig primært til danskundervisningen i grundskolens overbygning og på ungdomsuddannelserne, men den kan med fordel bruges af enhver, der interesserer sig for dansk litteratur. Desuden er bogen anvendelig på videregående uddannelser.

12 Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske regler for dansk sprogbrug 175,00 DKK Inkl. moms Bogen koncentrerer sig om de basale elementer i det danske sprogs opbygning. Bogen gennemgår det basale stof, som man minimalt bør beherske på dansk for at kunne begå sig sprogligt korrekt. De korte, teoretiske afsnit med meget enkle, let forståelige forklaringer på det aktuelle, sproglige fænomen suppleres af progressive grammatiske øvelser af forskellig art. Ordforrådet er nutidigt og dagligdags, så især de fremmedsprogede elever hurtigt får opbygget et moderne, elementært sprog. Hos de dansksprogede elever vil de mange øvelser kunne understøtte den daglige indlæringen af grammatisk korrekthed. Bogen har et bredt publikum og kan bruges til elever i grundskolens overbygning til fremmedsprogede studerende, der skal lære dansk på både taleog skriftsprogsniveau til danske studerende i det almene gymnasiums grundforløb i faget almen sprogforståelse og tilsvarende niveauer på de øvrige ungdomsuddannelser som håndsrækning til studerende på de videregående uddannelser Dansk på ny. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Maria Katrine Lindequist, Anette Hauge Nielsen, Julie Baden Korch-Frandsen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Henvender sig til eleverne, der med overgangen fra folkeskolen til gymnasiet eller en erhvervsuddannelse oplever nye udfordringer i dansk. 18 videoklip 25 interaktive opgaver 40 illustrationer 45 opgaver 13 primærtekster 215 ordforklaringer ca. 260 sider ebog Dansk på ny - 1 år Dansk på ny - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Dansk på ny henvender sig til eleverne, der med overgangen fra folkeskolen til gymnasiet eller en erhvervsuddannelse oplever nye udfordringer i dansk. Med Dansk på ny får eleven opbygget et danskfagligt fundament, der kan bygges videre på i løbet af den fortsatte danskundervisning. Desuden ønsker denne ibog at bidrage til, at danskfaget opleves som sjovt, interessant og varieret i kraft af en række forskellige opgavetyper og arbejdsformer. Udgivelsen henvender sig de gymnasiale ungdomsuddannelser samt eud/eux.

13 Dansk på ny 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Maria Katrine Lindequist, Anette Hauge Nielsen, Julie Baden Korch-Frandsen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En motiverende grundbog til arbejdet med dansk efter grundskolen. 240,00 DKK Inkl. moms Dansk på ny henvender sig til eleverne, der med overgangen fra grundskolen til gymnasiet eller en erhvervsuddannelse oplever nye udfordringer i dansk. Med Dansk på ny får eleven opbygget et danskfagligt fundament, der kan bygges videre på i løbet af den fortsatte danskundervisning. Desuden ønsker bogen at bidrage til, at danskfaget opleves som sjovt, interessant og varieret i kraft af en række forskellige opgavetyper og arbejdsformer. Bogen henvender sig mest direkte til stx (de skriftlige eksamensgenrer), men kan bruges på alle gymnasiale ungdomsuddannelser og på eud/eux. Dansk som andetsprog - pædagogiske og didaktiske perspektiver 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Lars Holm, Helle Pia Laursen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Bogen præsenterer en række centrale faglige temaer inden for fagområdet dansk som andetsprog og belyser nogle af de problemstillinger, der knytter sig hertil. Dansk som andetsprog - pædagogiske og didaktiske perspektiver - 4 år 177,50 DKK Hensigten med bogen er at give en faglig viden, der kan danne grundlag for tilrettelæggelse af en andetsprogspædagogisk praksis og for en kvalificeret deltagelse i den løbende videreudvikling af fagområdet. I bogens første del introduceres og diskuteres en række centrale begreber og teorier, der er knyttet til dansk som andetsprog som et sprogligt vilkår og som et særligt fagområde. I bogens anden del flyttes det primære fokus fra individets andetsprogstilegnelse og sprogbrug til den andetsprogspædagogiske praksis. Heri introduceres en række sprogpædagogiske temaer, der eksemplificeres i forskellige andetsprogspædagogiske kontekster. Heri indgår en række eksempler på forskellige undervisningsaktiviteter. I bogens tredje del rettes opmærksomheden mod forskellige temaer, der relaterer sig til institutioners måder at håndtere den situation, at der i institutionerne er et stigende antal individer, for hvem dansk er et andetsprog. Her sættes fokus på nogle af de udfordringer i forhold til håndtering af sproglige forskellighed, som denne situation stiller institutionerne over for. Dansk som andetsprog. Pædagogiske og didaktiske perspektiver henvender sig til studerende, undervisere, pædagoger og andre interesserede, der arbejder med dansk som andetsprog samt alle andre med en professionel interesse i faget.

14 Dansk stx 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Henrik Poulsen En moderne grundbog til hele det treårige forløb i dansk på stx. 395,00 DKK Inkl. moms Teori om sprog, litteratur og medier. Indføringer i fagets generelle og stofområdespecifikke metoder og væsentligste begreber. Materialer til de obligatoriske forløb om mundtlighed og skriftlighed. Dansk stx pædagogiske indfaldsvinkel er, at eleverne med fordel vekselvis kan arbejde med stofområderne hver for sig og på tværs af dem. Danske forfattere 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Udgivelsen giver et overblik over danske forfattere fra 60'erne frem til nutiden. 400 videoklip 165 interaktive opgaver 90 primærtekster 125 illustrationer 200 ordforklaringer ca. 805 sider Danske forfattere - 1 år Danske forfattere - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK Kernestoffet i Danske forfattere er omfattende introduktioner til mere end 60 ældre, nyere og nye forfattere suppleret med en repræsentativ primærtekst pr. forfatter. Forfatterintroduktionerne understøttes af oplæsninger og videointerviews med mere end 30 forfattere. Danske forfattere henvender sig primært til udskolingen samt til elever og kursister på ungdomsuddannelserne. Lærerne kan med dette materiale selv sammensætte såvel fordybelses- og oversigtslæsning som periode- og temaforløb.

15 De moderne gennembrud udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Jørn Jacobsen, Conni Paldam Et lettilgængeligt værk, der gennemgår udviklingen bag periodens litterære gennembrud. 295,00 DKK Inkl. moms Perioden rummede ikke blot ét, men derimod en lang række moderne gennembrud. De moderne gennembrud , gennemgår perioden og de epokegørende udtryk der blev udviklet: Det naturvidenskabelige og teknologiske gennembrud Det religionskritiske gennembrud Det politiske og sociale gennembrud Det urbane gennembrud Det kønspolitiske gennembrud. Alle disse gennembrud bliver beskrevet og sat i forbindelse med de litterære gennembrud, der kom til at kendetegne perioden i dansk og europæisk litteratur. Disse litterære gennembrud er det moderne gennembrud, det sjælelige gennembrud og det folkelige gennembrud. Tekstmaterialet består af både danske og udenlandske litterære tekster, historiske kildetekster og et omfattende billedmateriale fra såvel dansk som udenlandsk billedkunst. Tekster og billeder taler til hinanden og er alle eksempler på og illustrationer af det tema, der bliver behandlet i bogens enkelte dele. Bogen kan benyttes som periodelæsning i faget dansk inden for alle de gymnasiale uddannelser. De seneste fem års litteratur 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Brian Andreasen, Peter Kennebo, Peter Jensen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Aktuel bog der præsenterer den nye danske og nordiske litteratur. 10 videoklip 28 primærtekster 165 arbejdsspørgsmål 280 ordforklaringer ca. 210 sider ebog De seneste fem års litteratur - 1 år De seneste fem års litteratur - 4 år 195,00 DKK 395,00 DKK De seneste fem års litteratur præsenterer den nyeste danske og nordiske litteratur. Udgivelsen indeholder tekster i mange forskellige genrer og litterære udtryksformer af både debuterende og etablerede forfattere. I De seneste fem års litteraturs introduktion præsenteres centrale tematikker og interessante stilistiske tendenser i den nyeste litteratur. Introduktionen giver mulighed for at læse antologiens tekster i mange forskellige sammenhænge. Til hver af antologiens tekster er der grundige arbejdsspørgsmål, som lærere og elever kan bruge som inspiration til at dykke ned i teksternes indhold og udtryksform og til at perspektivere til antologiens andre tekster. Antologien henvender sig til alle med interesse for tidens litterære tendenser og er særligt velegnet til undervisning i dansk på alle de gymnasiale ungdomsuddannelser.

16 De(t) gyldne snit 3. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Jesper Frandsen Alle kender begrebet det gyldne snit, men de færreste kan sætte det ind i en større sammenhæng. Det råder denne bog bod på. 325,00 DKK Inkl. moms De(t) gyldne snit er en temabog, der omtaler de fleste af de områder, hvor begrebet optræder: æstetik, billedkunst, arkitektur, litteratur, musik, botanik, zoologi og ikke mindst matematik. Udover gennemgangen af det gyldne snit i kunsten, naturen og matematikken, behandler bogen en lang række temaer beslægtet med det gyldne snit, bl.a. pentagon og pentagram, det gyldne rektangel, proportionssystemer, Platon, geometriske problemer, den gyldne linje, den gyldne kasse, Cheopspyramiden, Wythoffs spil og ikke mindst Fibonnacital. Mens man hidtil næsten kun har konstateret, at det gyldne rektangel indtager en særstilling blandt rektangler, har prof. A. Bejan i en artikel prøvet at forklare, hvorfor det er sådan. I bogen gennemgås dele af artiklen i et helt nyt kapitel. Resten af 3. udgave er identisk med 2. udgave. Bogen kan bruges fra folkeskoler til universiteter i matematik, dansk, billedkunst, musik og i forbindelse med tværfagligt samarbejde, store opgaver og studierejser. Den iscenesatte virkelighed. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Jette Meldgaard Harboe, Gitte Horsbøl Klassikeren nu som ibog i ny, helt opdateret udgave. Klassikeren nu som ibog i ny, helt opdateret udgave. Den iscenesatte virkelighed er udarbejdet primært til arbejdet med tv i det mediemæssige stofområde i faget dansk på de gymnasiale og tilsvarende uddannelser. Udgivelsen kan også anvendes i mediefag, da den bl.a. lægger op til næranalyser og meget konkret arbejde med de forskellige filmiske virkemidler, der anvendes i de behandlede genrer og formater. Udgivelsen behandler grundigt begreber som fakta, fiktion, iscenesættelse og koder, og introducerer grundigt de basale virkemidler i levende billeder. Udgivelsens hoveddele om hhv. nyhedsformidling og tv-dokumentarer fokuserer på det mere helhedsorienteret arbejde med medietekster fra forløbsanalyse over billedkomposition og karakterisation, til genrer og betydning. Udgivelsen rundes af med et perspektiverende blik udad og fremad på fiktionalisering og mediekonvergens. Den iscenesatte virkelighed er rig på autentiske udsendelsesklip, der bruges teoriillustrerende og i oplæg til opgaver og øvelser. Som noget nyt inddrages danskfagets sproglige dimensioner flere steder (fx sproghandlinger, appelformer og diskursanalyse), så de to stofområder kan integreres.

17 Den lille grundgrammatik 1. udgave, 1993 ISBN Forfatter(e) Elsemarie Hauge En praktisk og pædagogisk introduktion til sprogsforståelse, der gennemgår de vigtigste grammatiske regler for såvel dansk som for de øvrige sprogfag. 175,00 DKK Inkl. moms Bogen indeholder en kort gennemgang af emnerne ordklasser, syntaks, tegnsætning og sprogrigtighedsproblemer. Hovedvægten ligger på gennemgangen af ordklasserne, idet sikkerheden netop på dette området har stor betydning for den videre sprogforståelse. Hovedformålet er at præsentere de studerende for et materiale, der på en enkel og overskuelig måde gør det muligt at indlære grammatiske færdigheder. Derfor kombinerer bogen korte lærebogsafsnit og enkle repetitionsøvelser. Det sproglige i dansk 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Peter Heller Lützen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En opgavebaseret grundbog til arbejdet i dansk 2 lydfiler 7 videoklip 17 primærtekster 30 opgaver 55 modeller og illustrationer 150 sider ebog Det sproglige i dansk - 1 år Det sproglige i dansk - 4 år 145,00 DKK 295,00 DKK Det sproglige i dansk er en opgavebaseret grundbog til arbejdet med alle sproglige dimensioner i danskfaget, fx Kommunikation Skriftlig og mundtlig sprogbrug Betydning Argumentation Sproghistorie Dialekt og sociolekt. Denne ibog er målrettet danskfaget på alle gymnasiale uddannelser. Specielt til brug på hhx indeholder udgivelsen et kapitel om markedskommunikation. Det sproglige i dansk som ibog er en opdateret version af den trykte bog. ibogsversionen indeholder nye øvelser og tekster, og fremstillingen understøttes af modeller og videoer.

18 Diskursanalyse i dansk - Sprog, magt og identitet 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Anne Bornerup Græsborg, Mette Møller Jørgensen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En klar og pædagogisk indføring i diskursanalysens begreber og metoder. 220,00 DKK Inkl. moms Diskursanalyse i dansk - sprog, magt og identitet er rettet mod undervisning i dansk på ungdomsuddannelserne. Det er den første bog af sin art, specifikt til danskfaget. Bogens første to kapitler er indledende teoriafsnit, der indfører eleverne i diskursanalysens begreber. Herefter følger kapitler om, hvornår man kan anvende diskursanalyse i faget dansk og om sprogets magt i en bredere etisk forstand. I de afsluttende temaafsnits tekstsamlinger kan eleverne efter en introduktion til temaet mere selvstændigt gå på opdagelse i samlinger af tekster udvalgt efter deres analyserbare brug af forskellige diskurser. Diskursanalyse i dansk - Sprog, magt og identitet 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Anne Bornerup Græsborg, Mette Møller Jørgensen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En udgivelse der specifikt er rettet mod danskfaget og dets undervisning på ungdomsuddannelserne. 10 videoklip 40 primærtekster 40 illustrationer 10 opgaver 130 sider Diskursanalyse i dansk - Sprog, magt og identitet - 1 år Diskursanalyse i dansk - Sprog, magt og identitet - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Diskursanalyse i dansk - sprog, magt og identitet er rettet mod undervisning i dansk på ungdomsuddannelserne. Det er den første bog af sin art, specifikt til danskfaget. Bogens første to kapitler er indledende teoriafsnit, der indfører eleverne i diskursanalysens begreber. Herefter følger kapitler om, hvornår man kan anvende diskursanalyse i faget dansk og om sprogets magt i en bredere etisk forstand. I de afsluttende temaafsnits tekstsamlinger kan eleverne efter en introduktion til temaet mere selvstændigt gå på opdagelse i samlinger af tekster i flere medier udvalgt efter deres analyserbare brug af forskellige diskurser.

19 Drama i dansk 1. udgave, 2004 ISBN Forfatter(e) Annette Koldkjær Højlund, Henrik Flygare Teaterhistorisk og -analytisk indføring i dramagenrens intertekstuelle og kulturelle position. 325,00 DKK Inkl. moms Bogen gør det lettere - og forhåbentligt også både sjovere og mere givtigt - at arbejde med dramatik i danskundervisningen. Bogen indeholder en introduktion til dramalæsning, hvor genren bliver defineret, og analysebegreber og -redskaber bliver præsenteret i en teoretisk værktøjskasse. Hoveddelen af bogen består af afsnit om udvalgte litteraturhistoriske perioder. Drama i dansk har et supplerende website, der bl.a. indeholder henvisninger til tekster og dramatikere. Bogen henvender sig primært til grundskolens overbygning, stx, HF og VUC, men kan også bruges på seminarier og andre videregående uddannelser. Eventyr i dansk - fra folkeeventyr til fantasy 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Vibeke Blaksteen, Kirsten Møller En bog, der gør op med forestillingen om eventyret som noget støvet og forældet og giver genren fornyet energi i sin sammenstilling af gamle eventyr og moderne fantasytekster. 325,00 DKK Inkl. moms Formålet med denne bog er at gøre det spændende og lærerigt at arbejde med eventyrtekster, både folkeeventyr fra forskellige lande og moderne tekster med eventyrpræg. Bogens indledning definerer eventyrgenren og giver et historisk rids over udviklingen fra folkeeventyr til fantasy. Derudover introducerer bogen også teoretiske indfaldsvinkler til eventyranalyse - en strukturalistisk, en freudiansk, en jungiansk, en feministisk, en antroposofisk og en terapeutisk læsning. Bogens 16 folkeeventyr er fortrinsvis fra de nordiske lande, men også tyske, franske, russiske og arabiske eventyr er repræsenteret. Bogens 15 moderne tekster strækker sig fra H. C. Andersen over Villy Sørensen til Charlotte Weitze og Kim Blæsbjerg og dækker over så forskelligartede genrer som legende, kunsteventyr, fantastiske fortællinger, digte, fantasy og antieventyr. Eventyr i dansk indeholder en række arbejdsforslag til brug i danskundervisningen. Bogen henvender sig især til lærere og elever i de gymnasiale uddannelser, men kan også anvendes i folkeskolens ældste klassetrin og på seminarierne.

20 Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Signe Søndergaard Irminger, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen, Mikkel Stampe Hjorth, Sarah Bredgaard Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie- Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Jimmy Mangelsen, Annette Bau, Merete Vonsbæ Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Introduktioner til elevøvelser 70 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer 160 sider Fag og læsning (hf) - 1 år Fag og læsning (hf) - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere kursisternes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Kursisten får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til kursistøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk kultur- og samfundsfaggruppen den naturvidenskabelige faggruppe matematik fysik Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årskursister, men kan med fordel anvendes i hele uddannelsesforløbet.

21 Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning. 220,00 DKK Inkl. moms Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere kursisternes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Kursisten får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til kursistøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk kultur- og samfundsfaggruppen den naturvidenskabelige faggruppe matematik fysik Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årskursister, men kan med fordel anvendes i hele uddannelsesforløbet.

22 Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie-Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Laura Kongskov, Annette Bau, Siw Krasnik, Merete Vonsbæk, Susanne Uhd Pedersen, Mariann Bra Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime 95 elevøvelser 7 videoklip 20 primærtekster 20 illustrationer ca. 205 sider Fag og læsning (hhx) - 1 år Fag og læsning (hhx) - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk samtidshistorie samfundsfag matematik økonomifagene: afsætning, international økonomi, virksomhedsøkonomi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

23 Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning. 220,00 DKK Inkl. moms Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk samtidshistorie samfundsfag matematik økonomifagene: afsætning, international økonomi, virksomhedsøkonomi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

24 Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen, Mikkel Stampe Hjorth, Sarah Bredgaard Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie-Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Laura Kongskov, Vivi A Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Fag og læsning (htx) - 1 år Fag og læsning (htx) - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk teknologi teknologihistorie kommunikation/it samfundsfag matematik fysik biologi kemi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

25 Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning. 220,00 DKK Inkl. moms Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk teknologi teknologihistorie kommunikation/it samfundsfag matematik fysik biologi kemi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

26 Fag og læsning (stx) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Signe Søndergaard Irminger, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen, Mikkel Stampe Hjorth, Sarah Bredgaard Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie- Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Laura Kongskov, Annette Bau, Merete Vonsbæk Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer 185 sider Fag og læsning (stx) - 1 år Fag og læsning (stx) - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk historie samfundsfag matematik fysik biologi kemi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

27 Fag og læsning (stx) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning. 220,00 DKK Inkl. moms Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk historie samfundsfag matematik fysik biologi kemi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761666437 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Integreres i arbejdet med emner som kommunikation,

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde

Læs mere

Vejledning og uddannelse

Vejledning og uddannelse Vejledning og uddannelse Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761668905 Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning.

Læs mere

Hurt igt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Hurt igt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet. Dansk Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761666437 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Læs mere

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 1 Indledning Denne studieplan er den overordnede plan for undervisningen i 2. til 6. semester i din klasse (fra afslutningen af grundforløbet til og

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde

Læs mere

Fransk fortsættersprog B stx, juni 2010

Fransk fortsættersprog B stx, juni 2010 Fransk fortsættersprog B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det franske sprog, dels som alment

Læs mere

Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag.

Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag. Studieplan for grundforløbet 2012-2013, hh1.ag, økonomilinien. På økonomilinien er der særligt fokus på økonomiske og matematisk fag. Indhold: 1. Overordnet plan for grundforløbet Tema 1: Kulturelt område

Læs mere

geografi Evaluering og test i Faglighed, test og evalueringskultur

geografi Evaluering og test i Faglighed, test og evalueringskultur Faglighed, test og evalueringskultur Joan Bentsen Søren Witzel Clausen Jens Peter Møller Birgitte Lund Nielsen Henrik Nørregaard Evaluering og test i geografi Indhold Forord 5 Test i geografi og skolens

Læs mere

Dansk som andetsprog

Dansk som andetsprog Dansk som andetsprog Alverdens dansk - dansk som andetsprog. Basis ISBN 13 9788761683861 Forfatter(e) Hanne Milling, Anne Weile Grundbog til dansk som andetsprog på avu - basis 195,00 DKK Inkl. moms Gennem

Læs mere

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling.

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling. International økonomi B 1. Fagets rolle International økonomi omhandler den samfundsøkonomiske udvikling set i et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Faget giver således viden om og forståelse

Læs mere

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 Kommunikation/it Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og dramaturgiske

Læs mere

Hvad lærer børn når de fortæller?

Hvad lærer børn når de fortæller? Liv Gjems Hvad lærer børn når de fortæller? Børns læreprocesser gennem narrativ praksis Oversat af Ea Tryggvason Bay Indhold Dansk introduktion af Ole Løw 5 Forord 7 Kapitel 1 Indledning 9 Børns læring

Læs mere

Historie B. 3. Læringsmål og indhold 3.1 Læringsmål Eleverne skal kunne:

Historie B. 3. Læringsmål og indhold 3.1 Læringsmål Eleverne skal kunne: Historie B 1. Fagets rolle Historie beskæftiger sig med begivenheder, udviklingslinjer og sammenhænge fra oldtiden til i dag i såvel et globalt som et grønlandsk perspektiv. Fagets kerne er menneskers

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Denne rapport belyser, hvordan folkeskoler, og i særlig grad udskolingslærere, arbejder med at forberede deres elever til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne. Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008

Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne. Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008 Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008 Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne Bilag til evaluering af gymnasiereformen

Læs mere

På websitet til Verden efter 1914 vil eleverne blive udfordret, idet de i højere omfang selv skal formulere problemstillingerne.

På websitet til Verden efter 1914 vil eleverne blive udfordret, idet de i højere omfang selv skal formulere problemstillingerne. Carl-Johan Bryld, forfatter AT FINDE DET PERSPEKTIVRIGE Historikeren og underviseren Carl-Johan Bryld er aktuel med Systime-udgivelsen Verden efter 1914 i dansk perspektiv, en lærebog til historie i gymnasiet,

Læs mere

7. klasse Hvad Hvordan Hvorfor Hvornår Hvem Materialer

7. klasse Hvad Hvordan Hvorfor Hvornår Hvem Materialer 1 7. klasse Hvad Hvordan Hvorfor Hvornår Hvem Materialer Læseudvikling, læsehastighed, læsesikkerhed, læselyst og læsevaner Arbejdet med læseforståelse integreres i litteraturarbejdet og i bearbejdningen

Læs mere

Bilag 7. avu-bekendtgørelsen, august 2009. Dansk, niveau D. 1. Identitet og formål

Bilag 7. avu-bekendtgørelsen, august 2009. Dansk, niveau D. 1. Identitet og formål Bilag 7 avu-bekendtgørelsen, august 2009 Dansk, niveau D 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Fagets kerne er dansk sprog, litteratur og kommunikation. Dansk er på én gang et sprogfag og et fag, der beskæftiger

Læs mere

Forsøgslæreplan for dansk A htx, marts 2014

Forsøgslæreplan for dansk A htx, marts 2014 [Bilag 9] Forsøgslæreplan for dansk A htx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Dansk er et humanistisk fag. Fagets kerne er sproglig viden og bevidsthed, som udmønter sig i sproglig kunnen

Læs mere

Læseplan for valgfaget filmkundskab

Læseplan for valgfaget filmkundskab Læseplan for valgfaget filmkundskab Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Filmproduktion 4 Filmanalyse 6 Indledning Faget filmkundskab som valgfag er etårigt og kan placeres i 7., 8.

Læs mere

Naturvidenskabelig grundforløb

Naturvidenskabelig grundforløb Naturvidenskabelig grundforløb Den naturvidenskabelige revolution 1500-1750 ISBN 13 9788761613813 Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe,

Læs mere

Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014

Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014 [Bilag 17] Forsøgslæreplan for international økonomi B hhx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet International økonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omhandler den samfundsøkonomiske

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet:

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet: Mein Sport Af Christian Falkesgaard Brendholdt Kompetencenområder: Mundtlig kommunikation og skriftlig kommunikation Færdigheds-vidensområder: Lytning (trin 1, fase 3) Læsning (trin 1, fase 3) Tekster

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2013 Institution Viden Djurs Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Dansk A Inge Andersen Htx1nvn13

Læs mere

Hanna Cohen s Holy Communion

Hanna Cohen s Holy Communion Hanna Cohen s Holy Communion Niveau 7. klasse Varighed 10 lektioner Om forløbet Forløbet tager udgangspunkt i kortfilmen Hannah Cohen s Holy Communion. Filmen handler om den 7-årige jødiske pige, Hannah,

Læs mere

Kulturforståelse B valgfag, juni 2010

Kulturforståelse B valgfag, juni 2010 Bilag 25 Kulturforståelse B valgfag, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Kulturforståelse er et humanistisk fag, og faget har berøringsflader til den samfundsvidenskabelige faggruppe. Kulturforståelse

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

Læseplan for faget dansk som andetsprog supplerende. 10. klasse

Læseplan for faget dansk som andetsprog supplerende. 10. klasse Læseplan for faget dansk som andetsprog supplerende 10. klasse Indhold Indledning 3 Trinforløb for 10. klassetrin 4 Læsning 5 Lytning 6 Skrivning 7 Tale 8 It og medier 9 Innovation og entreprenørskab 10

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Læseplan for valgfaget spansk

Læseplan for valgfaget spansk Læseplan for valgfaget spansk Indhold Indledning 3 Trinforløb 7./8./9. klasse 4 Kommunikation 4 Kultur og samfund 6 Spansk som flerårigt forløb 6 Indledning Faget spansk som valgfag er etårigt i Folkeskolen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2009 - juni 2010 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i.

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Fysik Exoplaneter 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761658333 Forfatter(e) Torben Arentoft, Hans Kjeldsen Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Interaktive redskaber 20 videoklip 6 planet-cases

Læs mere

Dansk som andetsprog A hf/hf-enkeltfag (forsøg), september 2013

Dansk som andetsprog A hf/hf-enkeltfag (forsøg), september 2013 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Dansk som andetsprog A hf/hf-enkeltfag (forsøg), september 2013 Fagets kerne er dansk sprog, litteratur og kommunikation. I arbejdet med dansk sprog og dansksprogede

Læs mere

Nye veje for skolens ældste elever. Motivation Engagement Læring

Nye veje for skolens ældste elever. Motivation Engagement Læring Nye veje for skolens ældste elever Motivation Engagement Læring Linjeklasser Frederiks Skole Skoleåret 2014-2015 SCIENCELINJEN Linjen er for dig der synes, naturvidenskab er spændende. der har lyst til

Læs mere

Dansk A hhx, februar 2014

Dansk A hhx, februar 2014 Bilag 1»Bilag 9 Dansk A hhx, februar 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Faget dansk er et humanistisk fag med berøringsflader til de samfundsvidenskabelige fag. Fagets kerne er tekstanalyse og

Læs mere

HF-it forsøget. FIP, 2015 Workshop Fagkonsulent, Sune Weile

HF-it forsøget. FIP, 2015 Workshop Fagkonsulent, Sune Weile HF-it forsøget FIP, 2015 Workshop Fagkonsulent, Sune Weile Forsøg med netadgang hf Forsøget blev igangsat i 2014 med første eksamen 2015. Alle vejledende sæt blev udsendt til skolerne i 2015 inklusiv et

Læs mere

Dansk A - toårigt hf, juni 2010

Dansk A - toårigt hf, juni 2010 Dansk A - toårigt hf, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fagets kerne er dansk sprog, litteratur og kommunikation. I arbejdet med dansk sprog og dansksprogede tekster i en mangfoldighed af

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere

Sprog og læsning 2016

Sprog og læsning 2016 Sprog og læsning 2016 I Ørsted Børneby er målet at leve op til den kommunale handleplan for læsning, som sigter mod, at 90 % børnene skal være sikre læsere. Den sproglige udvikling er en vigtig del af

Læs mere

Undervisningen i AP har 42 timer til rådighed (= 26½ moduler), som i moduler fordeler sig således:

Undervisningen i AP har 42 timer til rådighed (= 26½ moduler), som i moduler fordeler sig således: Til undervisere i AP: Undervisningen i AP har 42 timer til rådighed (= 26½ moduler), som i moduler fordeler sig således: Screeningstest (½ modul), midtvejstest (½ modul) + afslutningstest (1 modul) Ordklasser:

Læs mere

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Den lokale bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C tager udgangspunkt i de bindende og vejledende tekster fra Undervisningsministeriet, skolens overordnede

Læs mere

Cpr.nr. Samlet indstilling uddannelsesparat Delvis uddannelsesparat Ikke uddannelsesparat

Cpr.nr. Samlet indstilling uddannelsesparat Delvis uddannelsesparat Ikke uddannelsesparat Bilag 1a Dansk: den obligatoriske optagelsesprøve Prøvegrundlag: en tekst af max 1 normalsides omfang. Teksttyperne kan være prosa, lyrik eller sagprosa. Herudover kan indgå et mindre skriftligt arbejde

Læs mere

Det fagdidaktiske valgs rødder. Lærerens fagsyn FAGDIDAKTIK. Videnskabsfagets diskurs. Skolefagets diskurs. Politisk diskurs

Det fagdidaktiske valgs rødder. Lærerens fagsyn FAGDIDAKTIK. Videnskabsfagets diskurs. Skolefagets diskurs. Politisk diskurs Biologi FAGDIDAKTIK Det fagdidaktiske valgs rødder Lærerens fagsyn Videnskabsfagets diskurs Skolefagets diskurs Politisk diskurs Formålet med biologi c (stx) Er, at eleverne opnår biologisk indsigt og

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Synopsis i hhx-studieområdet hvad er/kan være en synopsis?

Synopsis i hhx-studieområdet hvad er/kan være en synopsis? Synopsis i hhx-studieområdet hvad er/kan være en synopsis? Peter Stray Jørgensen Konference om studieområdet i hhx 14. og 15. april 2010 Program ca. Introduktion, præsentation, formål Problem, udfordringer

Læs mere

Når katastrofen rammer

Når katastrofen rammer Når katastrofen rammer Guy Calef/Red Barnet Undervisningsvejledning 0.-3. klasse Indhold 3 4 Til underviseren Hvad skal man være opmærksom på? 4 5 6 6 7 Information til forældre Målgruppe, tidsforbrug

Læs mere

Formål for faget engelsk. Delmål for 2. 4. klasse. Kommunikative færdigheder. Sprog og sprogbrug

Formål for faget engelsk. Delmål for 2. 4. klasse. Kommunikative færdigheder. Sprog og sprogbrug Formål for faget engelsk Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan anvende engelsk som kulturteknik i forskellige

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2011 Institution Herningsholm Gymnasium, HHX Herning Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Dansk

Læs mere

KONTAKT, KOMMUNI- KATION OG HANDLEMÅDER

KONTAKT, KOMMUNI- KATION OG HANDLEMÅDER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: KONTAKT, KOMMUNI- KATION OG HANDLEMÅDER - MÅLRETTET KONTAKTPERSONER (KONTAKTLÆRERE, LÆRERE OG ELEVCOACHES) VED ERHVERVSUDDANNELSERNE - Bestående

Læs mere

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 Kemi Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761606167 Forfatter(e) Kim Bruun, Ole Frost Nielsen, Birgit Lund Henriksen Giver en introduktion til de økologiske aspekter ved vindyrkning

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Flemming Jensen. Parforhold

Flemming Jensen. Parforhold Flemming Jensen Parforhold Papyrus Publishing Art direction: Louise Bech Illustatorer: Lea Maria Lucas Wierød Louise Bech Forskningsleder: Flemming Jensen Faglige konsulenter: Gitte S. Nielsen Lene V.

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Det handler bl.a. om:

Det handler bl.a. om: Når du arbejder med Læseraketten og Hele Verden i skole-projektet får du og dine elever en oplagt mulighed for at opfylde flere af formålene i folkeskoleloven landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002.

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Skolereformen sætter for alvor fokus på mere og bedre idræt, motion og bevægelse i skoledagen. Krop & Kompetencer er et kompetenceløft,

Læs mere

Læsepolitik. for Billund Kommune

Læsepolitik. for Billund Kommune Læsepolitik for Billund Kommune Aug. 2009 Billund Kommune informerer Forord Børn i Billund Kommune skal blive endnu bedre læsere! Læsepolitik for Billund Kommune er den overordnede ramme, som er blevet

Læs mere

A new start - Introduktion til engelsk grammatik 1. udgave, 2002

A new start - Introduktion til engelsk grammatik 1. udgave, 2002 Engelsk A new start - Introduktion til engelsk grammatik 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761613219 Forfatter(e) Poul Tornøe En grundlæggende grammatikbog med begrebsforklaringer, der ikke forudsætter et forudgående

Læs mere

Evalueringsresultatet af danskfaget på Ahi Internationale Skole. (2009-2010) Det talte sprog.

Evalueringsresultatet af danskfaget på Ahi Internationale Skole. (2009-2010) Det talte sprog. . bruge talesproget i samtale og samarbejde og kunne veksle mellem at lytte og at ytre sig udvikle ordforråd, begreber og faglige udtryk Indskoling. Fælles mål efter bruge talesproget i samtale, samarbejde

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret?

Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014. Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Folkeskolereform - Munkegårdsskolen 2014 Hvad betyder reformen for dit barn? Hvilke nye tiltag bliver introduceret? Skolereform hvorfor? 17 % aflægger ikke afgangsprøve eller opnår karakteren 2 i dansk

Læs mere

FRA TIS TIL ØL LÆRERVEJLEDNING

FRA TIS TIL ØL LÆRERVEJLEDNING 1 FRA TIS TIL ØL LÆRERVEJLEDNING visnings r e d n u løb ende fs kreds o Suppler t s l æ v le om k materia 8. og 9. klasse til 2 LÆRER- VEJLEDNING Materialet Fra tis til øl beer cycling kan anvendes som

Læs mere

2. Mat A, Fys B, Kemi B

2. Mat A, Fys B, Kemi B Studieretningsbeskrivelse for 2. Mat A, Fys B, Kemi B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et fælles

Læs mere

Spansk A hhx, juni 2013

Spansk A hhx, juni 2013 Bilag 25 Spansk A hhx, juni 2013 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Spansk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der baserer sig på tilegnelse af kommunikativ kompetence. Fagets centrale

Læs mere

Krystalkugle eller tikkende bombe. Strategier til klodens overlevelse i musik, poesi og visuelle medier

Krystalkugle eller tikkende bombe. Strategier til klodens overlevelse i musik, poesi og visuelle medier Krystalkugle eller tikkende bombe. Strategier til klodens overlevelse i musik, poesi og visuelle medier Et undervisningsforløb udarbejdet af konsulent, cand.mag. Birgitte Nygaard, november 2010 Klima i

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Evalueringsstrategi og eksamensplan

Evalueringsstrategi og eksamensplan hhx-uddannelsen 2015-2016 Evalueringsstrategi og eksamensplan Indhold Intern evalueringsstrategi... 3 1. Evaluering af den enkelte elev... 3 Faglige kompetencer... 3 Almene og personlige kompetencer...

Læs mere

1. Årsplan for Dansk i 7a. 2015/2016 Der vil i hver uge være grammatik træning om mandagen, samt 20 minutters læsebånd hver tirsdag.

1. Årsplan for Dansk i 7a. 2015/2016 Der vil i hver uge være grammatik træning om mandagen, samt 20 minutters læsebånd hver tirsdag. 1. Årsplan for Dansk i 7a. 2015/2016 Der vil i hver uge være grammatik træning om mandagen, samt 20 minutters læsebånd hver tirsdag. UGE Emne Aktiviteter Fælles mål 33 Klassens værdier/regler - Introduktion

Læs mere

Uge Skema Overskrift Indhold Målet 33 Man: Introplan Tirs: Introplan Ons: Introplan Tors: Skema Fre: Surprice 34 Man: 2 lektioner Tirs: Ons:

Uge Skema Overskrift Indhold Målet 33 Man: Introplan Tirs: Introplan Ons: Introplan Tors: Skema Fre: Surprice 34 Man: 2 lektioner Tirs: Ons: Årsplan for faget: Dansk 10. X og 10. Y Skoleåret 2013/14 Lærer: Jane Agerbo + Katrine Lyhne Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur og sprog handler om kultur og sprog og om samspillet mellem

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Digital foto

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Digital foto Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Digital foto April 2016 Fælles mål Digital foto Introduktion Nye digitale teknologier gør det i dag muligt at lave fotos og medieproduktioner

Læs mere

Censorvejledning engelsk B, hf Maj 2014. Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494

Censorvejledning engelsk B, hf Maj 2014. Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494 Censorvejledning engelsk B, hf Maj 2014 Fagkonsulent hanne.kaer.pedersen@uvm.dk 25324494 Indholdsfortegnelse Censorvejledning engelsk B, hf... 1 Maj 2014... 1 Opgavesættet... 1 Bedømmelsen... 1 Opgaveinstruksens

Læs mere

Eksamensbevis hørende til gymnasiereformen af 2005

Eksamensbevis hørende til gymnasiereformen af 2005 Januar 0 Eksamensbevis hørende til gymnasiereformen af 005 Eksempel på årigt hfbevis side 4 Eksempel på hfenkeltfagsbevis side 5 Eksempel på stxbevis side 6 Eksempel på hhxbevis side 7 Eksempel på htxbevis

Læs mere

Undervisningen i dansk på Lødderup Friskole. 6. oktober 2009 Der undervises i dansk på alle klassetrin (1. - 9. klasse).

Undervisningen i dansk på Lødderup Friskole. 6. oktober 2009 Der undervises i dansk på alle klassetrin (1. - 9. klasse). Undervisningen i dansk på Lødderup Friskole. 6. oktober 2009 Der undervises i dansk på alle klassetrin (1. - 9. klasse). De centrale kundskabs- og færdighedsområder er: Det talte sprog (lytte og tale)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Grundforløb, efterår 2009 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik Informationsteknologi (forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761612182 Forfatter(e) Peter Zangenberg, Jens P. Jensen, Finn Dyrbye Mogensen Bogen beskriver primært databehandlingsteknologier

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Forår 2012 Institution Htx Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) htx Dansk A PBF Hold 1.t og 1.y

Læs mere

Årsplan for 4.klasse i dansk 2011-2012

Årsplan for 4.klasse i dansk 2011-2012 Årgang 11/12 Side 1 af 9 Årsplan for 4.klasse i dansk 2011-2012 Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som

Læs mere

Studenternes studieretninger 2013

Studenternes studieretninger 2013 nes studieretninger 2013 På stx fordeler de 25.348 1 studenter fra 2013 sig på 209 forskellige studieretninger. Studieretningen Engelsk A, Samfundsfag A, Matematik B er den hyppigst valgte studieretning.

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Pædagogisk praksis i førskolen. Langhøjs SFO.

Pædagogisk praksis i førskolen. Langhøjs SFO. Pædagogisk praksis i førskolen Langhøjs SFO. Barnets alsidige og personlige udvikling. - Gode opstarts forløb med nye børn og forældre. så man føler sig velkommen og godt modtaget, når man starter i. -

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2012- juni 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin 2015 /2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Gastro-science, Hotel- og Restaurantskolen København HTX Dansk A Rune Veigert & Nikoline Holm Braüner 1.

Læs mere

Vejledning om undervisningsplan i faget praktik

Vejledning om undervisningsplan i faget praktik Læreruddannelsen Vejledning om undervisningsplan i faget praktik University College Sjælland/Læreruddannelsen Side 1 Niveau 1 Den studerende skal i samarbejde med medstuderende planlægge, gennemføre, evaluere

Læs mere

Hvad er filosofisk coaching?

Hvad er filosofisk coaching? Indsigt, forståelse, refleksion, innovation. Hvad er filosofisk coaching? 1 Kontaktoplysninger: Visbjerg Hegn 14 830 Mårslet 980-8558 el. 86-6180. www.filosofiskvejleder.dk Læs på vores blog om aktuelle

Læs mere

Oversigt Særlige forløb og skriftlige opga aver på Vesthimmerlands Gymnasium og HF - 2012/2013

Oversigt Særlige forløb og skriftlige opga aver på Vesthimmerlands Gymnasium og HF - 2012/2013 Over sigt Særlige forløb og skriftlige opgaver på Vesthimmerlands Gymnasium og HF - 2012/2013 Oversigt over særlige forløb og skriftlige opgaver mv. på Vesthimmerlands Gymnasium og HF 2012/13 STX AT forløb

Læs mere

Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn

Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn Konference for Undervisningsministeriets samarbejdskommuner 12. maj 2015 Uddannelseskonsulent Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Agenda

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium

Københavns åbne Gymnasium Københavns åbne Gymnasium Information om eksamen i Almen Studieforberedelse AT 2015 Redaktion Nina Jensen Vigtige datoer: 26. januar udmelder Undervisningsministeriet emnet og det såkaldte ressourcerum,

Læs mere

Studenternes fagvalg 2005-2013

Studenternes fagvalg 2005-2013 Studenternes fagvalg 2005-20 Resumé Alle fire gymnasiale uddannelser blev ændret i deres opbygning og indhold ved gymnasiereformen fra 2005. De første studenter efter den nye reform dimitterede i 2008

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tandklinikassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tandklinikassistent 1. Ikrafttrædelsesdato: Den 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedt af det faglige udvalg for i henhold til bekendtgørelse nr. 292 af 28. marts 2015 om erhvervsuddannelsen til. 2.

Læs mere