Sportsfolk i Syddansk Elite

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sportsfolk i Syddansk Elite 2006-2011"

Transkript

1 Syddansk Elite Elitecentret Syddansk Universitet Campusvej Odense M Tlf Fax november 2011 Resultater og fremtid i Syddansk Elite - november 2011 Det går stadig fremad i Syddansk Elite. Vi hjælper pt. 122 elitesportsfolk og har 34 sportsfolk på vej ind i ordningen, hvilket - lidt uventet - er en samlet stigning på ca. 12 % siden sidste efterår: Sportsfolk i Syddansk Elite / / / / / / / / Optaget På vej ind Samlet Vi hjælper stadig både mindre kendte sportsfolk og kendte profiler som fodboldspillerne Anders Lindegaard og Johan Absalonsen, håndboldboldspillerne Jesper Jensen, Torsten Laen og Cecilie Leganger og bryderen Mark O. Madsen. Blandt de nye, kendte navne er håndboldspillerne Lotte Grigel, Gitte Brøgger Led og Kristian Gjessing. Flere sportsfolk har forladt Syddansk Elite det seneste år, fordi de er blevet færdiguddannet og nu arbejder i vores del af landet. f.eks. håndboldspilleren Mette Melgaard, der afsluttede sin cand.merc.jur. med 12 i specialet og nu arbejder på et advokatkontor i Esbjerg ved siden af håndbolden. Triatleten Esben Hovgaard er på samme måde blevet færdig med sin cand.scient.pol. og nu er fuldtids professionel triatlet.

2 Kvalitet og brugbarhed Årets brugerundersøgelse blandt sportsfolkene i Syddansk Elite viser, at kvaliteten i vores tilbud stadig er i top, og at vi faktisk gør det nemmere at kombinere elitesport og uddannelse. Når svarene i en opgørelse af de foreløbig 125 besvarelser er renset for Ved ikke -svar viser opgørelsen, at: 96 % svarer, at de ikke kunne få samme hjælp andre steder 84,8 % svarer, at de er meget tilfredse eller tilfredse med Syddansk Elite 33,9 % svarer, at Syddansk Elite har gjort det meget nemmere at kombinere sport og uddannelse, mens 31,1 % svarer, at Syddansk Elite har gjort det nemmere. Kendskab til projektet og vores støtter Brugerundersøgelsen viser også, at Syddansk Elite nu er så kendt og anerkendt i sportens verden, at næsten 59,2 % af sportsudøverne i projektet har lært os at kende gennem holdkammerater, klub eller træner, 17,6 % kender os gennem familie eller venner, mens 24 % kender os fra medier, annoncer eller brochurer. Vi kan samtidig måle, at mange af sportsfolkene i projektet godt ved, at det ikke er universitetet alene, der finansierer Syddansk Elite. I undersøgelsen er mønstret, at: 78,5 % peger på Danfoss 76,6 % peger på Region Syddanmark 69,2 % peger på Fionia Fond 57,0 % peger på Syd Energi Koncentreret kommunikation med fribilletter, gymnasiebesøg og video Syddansk Elite har i koncentreret sig om de kommunikationsplatforme, der har vist sig mest effektive til at ramme de forskellige målgrupper: For at sikre projektets synlighed blandt de studerende på universitetet og måske deres kammerater uden for blev alle nye studerende i år budt velkommen til universitetet og deres nye studie med en fribillet til en fodbold- eller håndboldkamp og denne hilsen fra Syddansk Elites netværk af elitesportsklubber:

3 Fribilletten og den lille hilsen lå i brevet, hvor universitetet bød de studerende velkommen bl.a. med en videohilsen fra rektor på en USB-nøgle. Syddansk Elites netværksklubber OB, KIF Kolding, Sønderjyske, Esbjerg fb, HB Køge og FH Slagelse donerede i alt flere end fribilletter til de nye studerende. For at skabe størst mulig opmærksomhed omkring Syddansk Universitet og vores tilbud til elitesportsfolkene hos de mest sandsynlige ansøgere til universitetet har vi i et par år satset på besøg ved morgensamlinger på gymnasier, hf og andre gymnasiale uddannelser med oplæg, bannere og handouts for Syddansk Elite. Vores korps af studerende elitesportsudøvere vil i år besøge omkring 40 gymnasiale uddannelsesinstitutioner mod 37 sidste år og 22 året før. Vi havde samtidig stande ved universitetets Åbent Hus-arrangementer i Esbjerg, Slagelse, Kolding, Odense og Sønderborg. I forhold til sportsudøverne i sportsklubberne i vores område har vi distribueret ca eksemplarer af vores handout til klubberne og kommunerne i vores netværk. Vi har samtidig have udleveret vores handout ved udvalgte sportsarrangementer bl.a. ved DM i bordtennis d. 5 marts 2011 i Odense idrætshal. Handout beskriver tilbuddet til sportsfolkene og synliggør projektets støtter. I forhold til kommunikationen til en bredere målgruppe satser vi primært på video til visning på storskærme og skærme i VIP- og publikumsområder i Syddansk Elites netværk af elitesportsklubber. Vi fik derfor i foråret produceret en video med sportsidolerne Johan Absalonsen, Lasse Mikkelsen, Mark O. Madsen: Videoen er blevet vist mere end 400 gange i dette forår af klubberne OB, Esbjerg fb, Vejle Boldklub, SønderjyskE, HC Odense, Odense Bulldogs og KIF Kolding og Vejen, der viser den gratis for at støtte Syddansk Elites arbejde. Mange klubber bl.a. OB viser stadig videoen, som man kan se på YouTube, hvis man søger på Succes på den lange bane. Ny video med Nordjysk Elitesport Det er meget dyrt at producere i så god en kvalitet, at klubberne spiller dem mange

4 gange. Vi er derfor gået i samarbejde med Nordjysk Elitesport (nordjysk variant af Syddansk Elite) og Region Nordjylland om at producere en ny video med håndboldspilleren Camilla Dalby, fodboldspilleren Jeppe Curth og bryderen Mark O. Madsen. I videoen opfordrer de tre sportsidoler unge til at gå i gang med en uddannelse ved at mime til en rapsang med teksten: Tænk dig om. Rejs dig op. Tag tingene i egen hånd! : Videoen får premiere i vores version til december. Nordjysk Elitesport og det projekts nordjyske netværk bruger videoen allerede nu. Til sidst skal det nævnes, at Syddansk Elite i januar fik en ny hjemmeside i samme grafiske udtryk som video og handout. Hjemmesiden på er på både dansk og engelsk og kan se på både computere, smartphones og andre mobile enheder. Vi startede samtidig efter sommerferien en gruppe på Facebook om Syddansk Elite. Skærpet konkurrence, tilpasset bemanding og budget At Syddansk Elites er en succes, kan aflæses af, at Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, University College Nordjylland, UC Syd og RUC alle har skabt deres egne kopier af Syddansk Elite og at sportsudøvernes egne organisationer har valgt at satse på Spillerforeningens landsdækkende uddannelsesrådgivningsprojekt, Study4player. Syddansk Elite er forbillede for alle disse projekter og initiativer. Vores metoder bliver systematisk fremhævet som best practice, og det er en udbredt opfattelse, at vi er førende og sidder inde med den mest omfattende knowhow på området. Det er selvfølgelig en behagelig bekræftelse på, at vi sammen har udviklet et rigtig godt og meget effektivt koncept. Men de mange nye konkurrenter betyder også, at Syddansk Elite skal fokusere sin indsats og samtidig udvikle nye tilbud og muligheder inden for kerneområdet uddannelse, hjælp og rådgivning til elitesportsudøvere, hvis vores projekt og vores del af landet ikke skal tabe momentum til de nye aktører andre steder i landet. Især Aarhus Universitet er en udfordring, da universitetet her foreløbig har afsat tre millioner kr. til etableringen af deres tilbud til sportsfolkene.

5 På driftssiden har vi siden forsommeren 2010 arbejdet med at tilpasse opgaver og rutiner i Syddansk Elite til tiden efter finanskrisen, så projektet fremover kan fungere med samme høje kvalitet og et mindre budget til drift og basal udvikling. Af samme grund fratrådte min kollega Kristian Lodberg ved udgangen af 2010 til et nyt arbejde. Opgaverne i Syddansk Elite er siden blevet udført af undertegnede med assistance fra fire projektassistenter/studentermedhjælpere på deltid. Vi har nu arbejdet med den nye bemanding og nye rutiner i 10 måneder. Der har været travlt, men bemandingsplanen og de nye rutiner fungerer godt, hvilket bl.a. skyldes, at timingen i Kristian Lodbergs fratrædelse var helt perfekt, da arbejdet med en toårig uddannelseskampagne for Region Syddanmark blev afsluttet samtidig. På den budgetmæssige side ser ændringerne og vores ønsker til ændringer i forhold til vores udgifter til rådgivning, gymnasiebesøg, administration, marketing, pr, opsøgende arbejde og mere basal udvikling således ud: Udgifter - Syddansk Elite % til rektorpulje Golfstipendium/Ju ra fjernundervisning PR og marketing 500 Gymnasiebesøg Buddies Indtægter - Syddansk Elite Golfstipendium/J ura fjernundervisning Fonde og sponsorer Region Syddanmark Kommuner inkl. Sport Event Fyn Spillerforeningen Note: Graferne er opstillet for at kunne visualisere tendenserne i Syddansk Elites økonomi, hvorfor tallene bag graferne ikke er 100 % afstemt med regnskab og budget. Nogle poster er samtidig flyttet til det år, hvor aktiviteten fandt sted, selv om de af regnskabstekniske grunde er optaget i andre års budget og regnskab.

6 Det skarpe øje vil kunne afsløre, at udgifterne er større end indtægterne i 2012 og 2013 i de ovenstående grafer, hvilket skyldes, at vi satser en del af projektets udviklingskapital på at forsøge at skabe tre nye initiativer og en glidende overgang mellem projektets aktivitetsniveau før og efter finanskrisen. De tre projekter er: Handikapidræt: I maj i år har vi indgået en aftale med Dansk Handikap Idræts- Forbund om at udvikle et landsdækkende rådgivningstilbud til handikappede elitesportsudøvere. Formålet er at få flere af disse udøvere i gang med en uddannelse, der kan forbedre deres muligheder for at udskifte en fremtid som førtidspensionist med en civil karriere. Projektet skal lanceres, så Syddansk Elites brand og image ikke forplumres, men vi alligevel styrker vores position f.eks. i forhold til Team Danmark. Udvidelse med mellemlange videregående uddannelser: Syddansk Elite er blevet spurgt, om vi er interesseret i at udvide vores projekt, så det også dækker studerende på mellemlange videregående uddannelser i UC Syd og UC Lillebælt. UC står for University College, der udbyder professionsbacheloruddannelser til fysioterapeut, sygeplejerske, ergoterapeut, folkeskolelærer. Udvidelsen vil styrke vores position i Study4player, hvor Nordjysk Elitesport har fået en stigende indflydelse bl.a. fordi projektet hjælper studerende både på Aalborg Universitet og UC Nordjylland og derfor har en del volumen. Jura som fjernundervisning: Rigtig mange elitesportsudøvere studerer jura, men har svært ved at holde fast i deres studie, når de typisk pga. følgerne af finanskrisen er nødt til at flytte klub. Endnu flere vil gerne i gang med studiet, men har svært ved at komme ind, fordi deres gymnasiale eksamener pga. deres tidsforbrug til sporten er for ringe. Et internetbaseret jurastudie både med og uden brugerbetaling vil løse elitesportsfolkenes problemer bl.a. fordi det er muligt at blive optaget med et dårligt gennemsnit fra gymnasiet på en bacheloruddannelse med brugerbetaling. Efter at have fået grønt lys fra de relevante chefer på universitetet (bl.a. prorektor Bjarne G. Sørensen, dekan Jesper Strandskov og institutleder Nina Dietz Legind på Juridisk Institut) vil Syddansk Elite sammen med studiet udvikle jurastudiet, så elitesportsudøvere over hele landet og i udlandet kan tage en bacheloruddannelse i jura som 100 % e-learning eller fjernundervisning. Vi har holdt det første møde i arbejdsgruppen omkring projektet. Vi regner med, at uddannelsen går i gang efter sommeren Jens Franck Projektleder Syddansk Elite jfr@sdu.dk Mobil:

Med så meget tid ude af hjemmet, ville det have været umuligt at læse noget som helst uden Syddansk Elite.

Med så meget tid ude af hjemmet, ville det have været umuligt at læse noget som helst uden Syddansk Elite. Syddansk Elite Studenterservice Campusvej 55 5230 Odense M Tlf. 6550 1000 www.sdu.dk sdu@sdu.dk 13. januar 2015 Resultater og fremtid i Syddansk Elite - januar 2015 Det går stadig rigtig godt i Syddansk

Læs mere

Videregående uddannelser og eliteidræt. Fleksible vilkår for eliteidrætsudøvere på de videregående uddannelser i Esbjerg Kommune

Videregående uddannelser og eliteidræt. Fleksible vilkår for eliteidrætsudøvere på de videregående uddannelser i Esbjerg Kommune Videregående uddannelser og eliteidræt Fleksible vilkår for eliteidrætsudøvere på de videregående uddannelser i Esbjerg Kommune Aalborg Universitet Aalborg Universitet Esbjerg udbyder ingeniør og IT-relaterede

Læs mere

Foreløbigt resultat af Syddansk Elites brugerundersøgelse 2011

Foreløbigt resultat af Syddansk Elites brugerundersøgelse 2011 Foreløbigt resultat af Syddansk Elites brugerundersøgelse 2011 er i parentes er resultatet fra 2010-undersøgelsen. På hvilket niveau konkurrerer du? Internationalt niveau 34 33,0% (35,8%) Højeste niveau

Læs mere

Optag 2015. Nr. 1. Oversigt, uddannelsesgrupper

Optag 2015. Nr. 1. Oversigt, uddannelsesgrupper Optag 2015 Nr. 1 Oversigt, uddannelsesgrupper og institutioner 1. Samlet optag Det samlede optag på de videregående uddannelser er i 2015 på 65.298 studerende, hvilket er 2 pct. højere end sidste år, svarende

Læs mere

Diplom i. erhvervsøkonomi

Diplom i. erhvervsøkonomi Diplom i erhvervsøkonomi HD 2 HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse Mange traditionelle job er på vej ud af arbejdsmarkedet. Fleksible medarbejdere er på vej ind de såkaldte omstillingsparate. Vi lever

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2014 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Stephanie, 2.g og rytter Dét at være Team Danmark elev på VK, gør at jeg ikke er nødsaget til at gå på kompromis med min sport pga. min uddannelse, eller omvendt.

Læs mere

Målgrupper i Region Syddanmark

Målgrupper i Region Syddanmark TEMAHÆFTE 2 Målgrupper i Region Syddanmark VIDERE MED UDDANNELSE Projekt Videre med uddannelse arbejder for at skabe øget motivation til uddannelse i målgrupper, som er vanskelige at nå via traditionelle

Læs mere

Regionalt samarbejde om vejledning og optag

Regionalt samarbejde om vejledning og optag TEMAHÆFTE 1 Regionalt samarbejde om vejledning og optag VIDERE MED UDDANNELSE Projekt Videre med uddannelse samler uddannelses- og vejledningsinstitutioner i et samarbejde om rekruttering af studerende

Læs mere

Hej! Mit navn er Mads Balslev Pedersen

Hej! Mit navn er Mads Balslev Pedersen Hej! Mit navn er Mads Balslev Pedersen CV Professionel profil Jeg er en passioneret, entusiastisk og ansvarsfuld kommende multimediedesigner, der har gåpåmod og er ivrig efter at gøre min hobby og uddannelse

Læs mere

Optag Det endelige optag pr. 1. oktober 2018

Optag Det endelige optag pr. 1. oktober 2018 Det endelige optag pr. 1. oktober 2018 1. Det endelige optag Uddannelses- og Forskningsministeriet opgør resultatet af årets optagelse to gange årligt den 28. juli samt den 1. oktober. Den 28. juli blev

Læs mere

Analyse dimittenders bosætning efter endt uddannelse

Analyse dimittenders bosætning efter endt uddannelse NOTAT Analyse s bosætning efter endt uddannelse Danske er har på baggrund af registerdata fra Danmarks Statistik foretaget en analyse af, hvor fra årgang 2014 og 2015 fra de videregående uddannelser (erhvervsakademier,

Læs mere

Søgning Oversigt over søgningen fordelt på uddannelsesgrupper

Søgning Oversigt over søgningen fordelt på uddannelsesgrupper Søgning 2017 Oversigt over søgningen fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner Den 6. juli, 2017 Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer og udvalgte uddannelser 3 2. Søgningen fordelt

Læs mere

Søgning Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner. [marts 2019]

Søgning Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner. [marts 2019] Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner [marts 2019] Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer og udvalgte uddannelser 3 2. Søgningen fordelt på uddannelsesgrupper

Læs mere

Optag Oversigt, uddannelsesgrupper og institutioner. Nr. 1

Optag Oversigt, uddannelsesgrupper og institutioner. Nr. 1 Oversigt, uddannelsesgrupper og institutioner Nr. 1 1. Samlet optag Det samlede optag på de videregående uddannelser er i 2018 på 64.943 studerende, hvilket er 0,3 pct. lavere end sidste år, svarende til

Læs mere

Søgning Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner. [marts 2018]

Søgning Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner. [marts 2018] Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner [marts 2018] Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer og udvalgte uddannelser 3 2. Søgningen fordelt på uddannelsesgrupper

Læs mere

Søgning Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner. Den 20. marts, 2017

Søgning Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner. Den 20. marts, 2017 Søgning 2017 Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner Den 20. marts, 2017 2. udgave, revideret 23. marts 2017 Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt

Læs mere

Optagelsen Overblik. Nr. 1

Optagelsen Overblik. Nr. 1 Overblik Nr. 1 1. Den samlede optagelse i hovedtal Optagne: 65.714. 82 pct. er optaget på deres 1. prioritet. Standby: 4.034 Afviste kvalificerede ansøgere: 8.418 Ansøgere, der ikke lever op til adgangskrav

Læs mere

Talentudvikling i sportens verden

Talentudvikling i sportens verden Talentudvikling i sportens verden Konference 22.9.2008 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk tlf: 43 26 25 00 eller 51 26 60 62 Kort præsentation - MA Cand. mag. (samfundsfag idræt) Adjunkt og

Læs mere

Søgning Oversigt over søgningen pr. 5. juli. [juli 2019 revideret 5. juli]

Søgning Oversigt over søgningen pr. 5. juli. [juli 2019 revideret 5. juli] Oversigt over søgningen pr. 5. juli [juli 2019 revideret 5. juli] Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer og de mest søgte uddannelser 3 2. Søgningen fordelt på uddannelsesgrupper 5 3. Søgningen

Læs mere

UC Syddanmark ucsyd@ucsyd.dk. Udkast til afslag på godkendelse

UC Syddanmark ucsyd@ucsyd.dk. Udkast til afslag på godkendelse UC Syddanmark ucsyd@ucsyd.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af UC Syddanmarks ansøgning om godkendelse af nyt udbud,

Læs mere

Elite Sports Akademi Aarhus

Elite Sports Akademi Aarhus Elite Sports Akademi Aarhus fra talentklasse til verdensklasse Oplæg Eliteidrætsgymnasier.dk Esbjerg, den 15.11.2012 Struktur 1. Overordnet omkring talentmiljøer 2. ESAA organisation og indhold. 3. Udfordringer

Læs mere

PAES - STÅ PROGNOSE 2012

PAES - STÅ PROGNOSE 2012 PAES - STÅ PROGNOSE 2012 STÅANTAL ØKONOMI BUDGET 2012 PROGNOSE 1 REALISERET 20120731 BUDGET 2012 PROGNOSE 1 REALISERET 20120731 HVIS 1,5% STÅ KOMMER TIL INDEN 30. SEPTEMBER Arbejdslivsstudier 24,00 24,00

Læs mere

Søgning 2015 Oversigt over søgningen fordelt på uddannelsesgrupper. Den 6. juli 2015 (revideret 30. juli 2015)

Søgning 2015 Oversigt over søgningen fordelt på uddannelsesgrupper. Den 6. juli 2015 (revideret 30. juli 2015) Søgning 2015 Oversigt over søgningen fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner Den 6. juli 2015 (revideret 30. juli 2015) Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer og udvalgte uddannelser

Læs mere

Søgning 2015. Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner

Søgning 2015. Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner Søgning 2015 Oversigt over søgningen pr. 15. marts fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner Den 19. marts, 2015 Indhold 1. Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer og udvalgte uddannelser 3 2. Søgningen

Læs mere

Optag Køn. Nr. 13

Optag Køn. Nr. 13 Køn Nr. 13 1. Optaget fordelt på køn Kvinderne udgør også i 2018, med 57 procent, flertallet blandt de nye studerende. Det er en stigning i kvindeandelen blandt de optagne på 1 procentpoint i forhold til

Læs mere

Hvad er en bachelor?

Hvad er en bachelor? 8 hvad er en bachelor? Hvad er en bachelor? En universitetsuddannelse kan sammensættes på flere måder, men består typisk af to dele en bacheloruddannelse på tre år og en kandidatuddannelse på to år. Bacheloruddannelsen

Læs mere

Ansøgning og optagelse

Ansøgning og optagelse Ansøgning og optagelse Klar til at søge? - eller er du i tvivl om, hvilken uddannelse du vil søge ind på? - eller skal du supplere i et eller flere fag for at opfylde de specifikke adgangskrav? GSK = gymnasialt

Læs mere

21. april Temadrøftelse om uddannelsesinstitutioner med faldende elevtal

21. april Temadrøftelse om uddannelsesinstitutioner med faldende elevtal 21. april 2010 Temadrøftelse om uddannelsesinstitutioner med faldende elevtal Uddannelsesinstitutionerne i Region Syddanmark Udfordring: Eleverne søger generelt til de større byer og væk fra de små byer

Læs mere

DIPLOM i erhvervsøkonomi HD

DIPLOM i erhvervsøkonomi HD Efteruddannelse DIPLOM i erhvervsøkonomi HD forskningsbaseret efteruddannelse Investér i din humane kapital Vælger du at give dig i kast med en HD-uddannelse, så foretager du en sikker investering i din

Læs mere

Uddannelsen er der tjek på ÅBENT HUS PÅ VIDEREGÅENDE UDDANNELSER FREDAG D. 24. OG LØRDAG D. 25 FEBRUAR. aabenthus.studiebyenesbjerg.

Uddannelsen er der tjek på ÅBENT HUS PÅ VIDEREGÅENDE UDDANNELSER FREDAG D. 24. OG LØRDAG D. 25 FEBRUAR. aabenthus.studiebyenesbjerg. Uddannelsen er der tjek på ÅBENT HUS PÅ VIDEREGÅENDE UDDANNELSER I ESBJERG FREDAG D. 24. OG LØRDAG D. 25 FEBRUAR aabenthus.studiebyenesbjerg.dk 2 Uddannelsen er der tjek på K OVERSIGT: INTERESSEOMRÅDER

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde... eller med sport... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt de

Læs mere

Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen

Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen Carsten Hvid Larsen! Sportspsykologisk konsulent, Team Danmark! PhD. indenfor talentudvikling og sportspsykologi! Cand. Scient.

Læs mere

Studievalg og optagelse. Skole Navn Vejleder Studievalg Nordjylland

Studievalg og optagelse. Skole Navn Vejleder Studievalg Nordjylland Studievalg og optagelse Skole Navn Vejleder Studievalg Nordjylland 3.g / htx /hhx 2.g / htx /hhx Indkredsning 1.g / htx /hhx Information Studievalg og videregående uddannelse Inspiration Studievalgsprocessen

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

Afgørelse om godkendelse af nyt udbud

Afgørelse om godkendelse af nyt udbud Afgørelsesbrev Syddansk Universitet sdu@sdu.dk Afgørelse om godkendelse af nyt udbud Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Syddansk Universitets (SDU) ansøgning

Læs mere

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2014

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2014 Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus 2014 December 2014 Alexander Clausen 1 1. Indholdsfortegnelse 1. INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 2.

Læs mere

Markedsføringsplan. Industriens Uge

Markedsføringsplan. Industriens Uge Markedsføringsplan Industriens Uge 2017 Strategien Hovedbudskabet for Industriens Uge 2017 er, at industrien er værd at satse på både nu og i fremtiden. Vi har dog flere forskellige målgrupper og mål,

Læs mere

Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2015

Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2015 Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 215 Nordjylland har i de sidste 7 år oplevet en markant stigning i interessen for de videregående uddannelser i regionen. I

Læs mere

Studievalg og videregående uddannelse. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland

Studievalg og videregående uddannelse. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Studievalg og videregående uddannelse Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Hvem er jeg? Charlotte Høygaard Hansen Vejleder, Studievalg Nordjylland Uddannelse: Student Hjørring Gymnasium og HF Cand.mag.

Læs mere

Ledighed (pct.) Kandidatuddannelse Aalborg Universitet Kandidatuddannelse Københavns Universitet University College Nordjylland, 39 14

Ledighed (pct.) Kandidatuddannelse Aalborg Universitet Kandidatuddannelse Københavns Universitet University College Nordjylland, 39 14 Notat Dimittendledighed, szoom Tabellerne viser opgørelser over dimittendledighed (4.-7. kvartal efter endt uddannelse) for udvalgte videregående uddannelser fordelt på udbudsniveau. Tallene er opgjort

Læs mere

Optag Udviklingen i grænsekvotienter. Nr. 15

Optag Udviklingen i grænsekvotienter. Nr. 15 Udviklingen i grænsekvotienter Nr. 15 1. Udvikling i grænsekvotienter 48 pct. af uddannelserne (udbuddene) har, som det ses af tabel 1.1, i år flere kvalificerede ansøgere end studiepladser og dermed en

Læs mere

Skridtet mod eliten en god start påidrætsklasserne. -Et nøglehul for seje sjæle

Skridtet mod eliten en god start påidrætsklasserne. -Et nøglehul for seje sjæle Skridtet mod eliten en god start påidrætsklasserne -Et nøglehul for seje sjæle Haderslev idrætsklasser Fra talent til elite - udvikling af psykologiske færdigheder Har du vindermentalitet? Eller vil du

Læs mere

Ansøgning og optagelse 2014 STUDIEVALG SJÆLLAND

Ansøgning og optagelse 2014 STUDIEVALG SJÆLLAND Ansøgning og optagelse 2014 Er du klar til at vælge? Ved Ved du, du, hvilke(n) hvilken uddannelse(r) du du vil vil søge søge ind ind på? på? Ja Nej Kender du uddannelsens: Indhold? Opbygning? Arbejdsformer?

Læs mere

Eliteidræt og uddannelse. For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Elite Idræt

Eliteidræt og uddannelse. For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Elite Idræt Malene Degn på vej mod VM sølv på MT B Eliteidræt og uddannelse For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever Virum Gymnasium Vi rummer mere... 1 Forord til Elite og udannelse Team Danmark ordningen for

Læs mere

StudenterFokus. Frafaldet på uddannelserne i UC SYD for forårsoptagene i studieårene 2015/ /2018

StudenterFokus. Frafaldet på uddannelserne i UC SYD for forårsoptagene i studieårene 2015/ /2018 StudenterFokus Frafaldet på uddannelserne i UC SYD for forårsoptagene i studieårene 2015/2016-2017/2018 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Frafald indenfor det første studieår (overordnet)... 2 Køn...

Læs mere

Bliv samarbejdspartner med ASV

Bliv samarbejdspartner med ASV Bliv samarbejdspartner med ASV ASV er Aarhus Studenternes Volleyforening, der er blandt Danmarks største og ældste volleyball klubber. Klubben består af en stor andel medlemmer, primært studerende, fordelt

Læs mere

HHX ELITESPORT HHX - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE WWW.HHXAALBORG.DK FOR DIG, DER DYRKER SPORT PÅ ELITENIVEAU

HHX ELITESPORT HHX - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE WWW.HHXAALBORG.DK FOR DIG, DER DYRKER SPORT PÅ ELITENIVEAU HHX ELITESPORT HHX - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE FOR DIG, DER DYRKER SPORT PÅ ELITENIVEAU WWW.HHXAALBORG.DK KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE ELITESPORT PÅ HANDELSGYMNASIET På Handelsgymnasiet Aalborg kan

Læs mere

START forår 2019 START efterår 2019

START forår 2019 START efterår 2019 START forår 2019 START efterår 2019 Jylland, Fyn og Sjælland Esbjerg (E19A), Fredericia (F19A), Haderslev (HA19A), Herning (H19A), Kollund (S19A), København/Frederiksberg (KB19A), Næstved (NV19A), Odense

Læs mere

Karriere konkurrence eller rejse?

Karriere konkurrence eller rejse? Karriere konkurrence eller rejse? Besøg af Studievalg 1. g/1.hf 2. g/1.hf 3. g/2.hf - efterår 3. g/2.hf - forår Studievalg Hvem er Studievalg Studieretning Valg og valgovervejelser Øvelse Uddannelsernes

Læs mere

BLIV SET! Sådan opnår jeres virksomhed synlighed på Syddansk Universitet og direkte kontakt til de studerende.

BLIV SET! Sådan opnår jeres virksomhed synlighed på Syddansk Universitet og direkte kontakt til de studerende. BLIV SET! Sådan opnår jeres virksomhed synlighed på Syddansk Universitet og direkte kontakt til de studerende. Vi tilbyder en bred vifte af muligheder for at komme i direkte kontakt med de studerende og

Læs mere

Godkendelsesbrev. Aarhus Universitet. Afgørelse om godkendelse af nyt udbud

Godkendelsesbrev. Aarhus Universitet.   Afgørelse om godkendelse af nyt udbud Godkendelsesbrev Aarhus Universitet E-mail: au@au.dk Afgørelse om godkendelse af nyt udbud Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets (AU)

Læs mere

3,94 4 3,42 3,29. uddannelsesinstitution. Kunstneriske. Martime

3,94 4 3,42 3,29. uddannelsesinstitution. Kunstneriske. Martime Notat Nyuddannedes vurdering af uddannelsernes relevans s- og Forskningsministeriet har bedt dimittender fra ordinære videregående uddannelser, der færdiggør deres uddannelse i perioden 1. oktober 2012

Læs mere

Optagne excl. Standby Afgangsskole: Svendborg Gymnasium og HF Uddannelse Institution Dimittendår 2005 2006 2007 2008 2009 2010 i alt Lange

Optagne excl. Standby Afgangsskole: Svendborg Gymnasium og HF Uddannelse Institution Dimittendår 2005 2006 2007 2008 2009 2010 i alt Lange Optagne excl. Standby Afgangsskole: Svendborg Gymnasium og HF Uddannelse Institution Dimittendår 2005 2006 2007 2008 2009 2010 i alt Lange videregående uddannelser Lægevidenskab Københavns Universitet

Læs mere

Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016. Aalborg 23. november Herning 24. november. Aarhus 25. november Odense 26. november. Roskilde 2.

Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016. Aalborg 23. november Herning 24. november. Aarhus 25. november Odense 26. november. Roskilde 2. Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016 Aalborg 23. november Herning 24. november Aarhus 25. november Odense 26. november Roskilde 2. december Et af livets store valg TITEL / 27. november 2015 VI KÆMPER

Læs mere

Referat fra UIGs aktivitetsmøde 23. oktober 2011

Referat fra UIGs aktivitetsmøde 23. oktober 2011 Referat fra UIGs aktivitetsmøde 23. oktober 2011 UIG: Anne-Mette Lund (formand) AML, Marianne Hulgaard MHU, Ralf Petersen RPE, Henning Johansen HJO, Camilla Møntegaard (CMA) og Ditte Vadsgaard (DVA). Dirigent:

Læs mere

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES HD i Økonomi og Ledelse HD økonomi & ledelse vejen til en karriere i erhvervslivet HD er en anerkendt diplomuddannelse med specialisering inden for det

Læs mere

Generalforsamling RCE. Formandens beretning 13. Marts 2014

Generalforsamling RCE. Formandens beretning 13. Marts 2014 Generalforsamling RCE Formandens beretning 13. Marts 2014 Indgang RCE Danmark er et bud på, hvordan der kan netværkes i forhold El forankring, udvikling og forskning om uddannelse for bæredygeg udvikling

Læs mere

ELITESPORT OG HANDELSGYMNASIET - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE

ELITESPORT OG HANDELSGYMNASIET - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE ELITESPORT OG HANDELSGYMNASIET - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE WWW.HHXAALBORG.DK KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE ELITESPORT PÅ HANDELSGYMNASIET På Handelsgymnasiet Aalborg kan du som elitesportsudøver kombinere

Læs mere

Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2013

Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2013 Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2013 Nordjylland har i de sidste 5 år oplevet en markant stigning i interessen for de videregående uddannelser i regionen.

Læs mere

NB! Dette er et arbejdsdokument, som løbende vil blive opdateret. 6. Rekruttering. Strategisk mål 6.1: Find Vej Dagen

NB! Dette er et arbejdsdokument, som løbende vil blive opdateret. 6. Rekruttering. Strategisk mål 6.1: Find Vej Dagen 6. Rekruttering Strategisk mål 6.1: Find Vej Dagen Find vej Dagen fortsætter som forbundets store synligheds og rekrutteringssatsning primært rettet mod familier. Find vej dagen er også i 2015 støttet

Læs mere

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth Møde den: 27. oktober 2015, kl. 8.15-10.15 Aarhus 1633. Værkstedet Emdrup indgang B8, lokale B274 REFERAT Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen

Læs mere

HØJ ELITEHÅNDBOLD Trivsel, ansvarlighed og fællesskab

HØJ ELITEHÅNDBOLD Trivsel, ansvarlighed og fællesskab HØJ ELITEHÅNDBOLD Trivsel, ansvarlighed og fællesskab Event og Sport Netværk Egedal Om HØJ Elitehåndbold HØJ Elitehåndbold er den professionelle afdeling af foreningen HØJ Håndbold. HØJ Elitehåndbold blev

Læs mere

Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2015

Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2015 Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2015 Nordjylland har i de sidste 8 år oplevet en markant stigning i interessen for de videregående uddannelser i regionen.

Læs mere

Bestyrelsens årsberetning

Bestyrelsens årsberetning Sports College Mors H.C. Ørstedsvej 2 DK-7900 Nykøbing M. CVR 35692207 Bestyrelsens årsberetning 2015-2016 www.sportscollegemors.dk November 2016 Sports College Mors startede sine aktiviteter som selvstændig

Læs mere

Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg.

Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg. 1 Elitesport Aalborg 1 Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg. 2 Institutionens formål er: at styrke og vedligeholde talentudvikling

Læs mere

Besøg af Studievalg. 2. HF - efterår. Uddannelses- og Karrierevalg

Besøg af Studievalg. 2. HF - efterår. Uddannelses- og Karrierevalg Besøg af Studievalg 1.HF 1. HF 2. HF - efterår 2. HF - forår Hvem er Studievalg Studieretning/ fagpakke Valg og valgovervejelser Uddannelses- og Karrierevalg Din karriere Karriereforløb Undersøg Uddannelser

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

Seminar i fodboldpsykologi. Institut for idræt og Biomekanik Learning and talent in sport LET S d

Seminar i fodboldpsykologi. Institut for idræt og Biomekanik Learning and talent in sport LET S d Seminar i fodboldpsykologi Institut for idræt og Biomekanik Learning and talent in sport LET S d. 5.5.2017 Program Tid Format Beskrivelse Kommentarer 9.00 Ankomst Ankomst, registrering og morgenmad 9.30

Læs mere

Q1 Dit køn: Hvordan vælger du uddannelse? 1 / 24. Answered: 1,475 Skipped: 0. Kvinde. Mand 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 70.

Q1 Dit køn: Hvordan vælger du uddannelse? 1 / 24. Answered: 1,475 Skipped: 0. Kvinde. Mand 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 70. Q1 Dit køn: Answered: 1,475 Skipped: 0 Kvinde Mand Kvinde Mand 70.24% 1,036 29.76% 439 Total 1,475 1 / 24 Q2 Hvor gammel er du? Answered: 1,475 Skipped: 0 15-17 år 18-20 år 21-25 år 26-30 år 31 + 15-17

Læs mere

SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION

SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION Af: Ahmet Gunes Biløkonom/Markedsføringsøkonom 2005-2007 Indhold: Beskrivelse af ophold hos San Francisco Toyota/Scion Gode råd: Før, under og efter opholdet Side 1 af 7 1.

Læs mere

Bilag til ansøgning om diplom i skat

Bilag til ansøgning om diplom i skat Bilag til ansøgning om diplom i skat Indhold Bilag til ansøgning om diplom i skat... 1 Følgeskrivelse... 2 SKAT s udflytningsplan... 3 Interessetilkendegivelser... 5 HK Skat i Sydjylland... 7 1 / 7 Følgeskrivelse

Læs mere

Referat af Generalforsamling februar 2013

Referat af Generalforsamling februar 2013 Referat af Generalforsamling februar 2013 Formanden Jesper Jensen bød velkommen til Trinords medlemmer der var fremmødt til årets generealforsamling. 1. Valg af dirigent og referent Formanden orienterede

Læs mere

Internationaliseringsundersøgelsen 2015

Internationaliseringsundersøgelsen 2015 Internationaliseringsundersøgelsen 2015 Undersøgelsen indeholder 877 respondenter, hvilket svarer til 23,5 % af VIA s 3725 studerende. De internationale studerendes ankomst til Danmark: 1.a Hvad har de

Læs mere

Fakta om sygeplejerskeuddannelsen Indhold

Fakta om sygeplejerskeuddannelsen Indhold Fakta om sygeplejerskeuddannelsen Indhold 1. Kort om sygeplejerskeuddannelsen 2. Søgning og studerende 3. Udvikling i optag i og uden for de fire store byer 4. Sygeplejersker har lav ledighed og flere

Læs mere

Indførelse af brugerbetaling for WAYF tjenesten

Indførelse af brugerbetaling for WAYF tjenesten Institution Att. XX Adresse Postnr. By 24/6-2014 Til ledelsen Indførelse af brugerbetaling for WAYF tjenesten Jeres institution er tilsluttet tjenesten WAYF, der giver brugerne på de tilsluttede institutioner

Læs mere

ELITESPORT OG HANDELSGYMNASIET - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE

ELITESPORT OG HANDELSGYMNASIET - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE ELITESPORT OG HANDELSGYMNASIET - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE WWW.HHXAALBORG.DK KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE ELITESPORT PÅ HANDELSGYMNASIET På Handelsgymnasiet Aalborg kan du som elitesportsudøver kombinere

Læs mere

Talentudvikling det hele menneske i den dobbelte karriere

Talentudvikling det hele menneske i den dobbelte karriere Talentudvikling det hele menneske i den dobbelte karriere AGENDA ( uddannelse og elitefodbold ) Præsentation Udgangspunkt i egen karrierer En del af noget større DBU og klubberne Det hele menneske Kan

Læs mere

Nye talenter. www.holstebroelitesport.dk. Har du viljen til at blive en af de bedste! Skoleåret 2011 2012. Her kan du kombinere sport og uddannelse.

Nye talenter. www.holstebroelitesport.dk. Har du viljen til at blive en af de bedste! Skoleåret 2011 2012. Her kan du kombinere sport og uddannelse. Nye talenter Skoleåret 2011 2012 www.holstebroelitesport.dk Har du viljen til at blive en af de bedste! Her kan du kombinere sport og uddannelse. www.holstebroelitesport.dk www.holstebroelitesport.dk Talentudvikling

Læs mere

Uddannelsesinstitutioner

Uddannelsesinstitutioner Uddannelsesinstitutioner Wayfinding Skilteløsninger Grafiske løsninger Wayfinding og grafikstudier Et dynamisk studiemiljø fremmer læring og derfor lægges der stor vægt på dette i indretningen af uddannelsesinstitutioner.

Læs mere

Notat. Studerendes vurdering af underviseres kompetencer og feedback. Fagligt dygtige undervisere

Notat. Studerendes vurdering af underviseres kompetencer og feedback. Fagligt dygtige undervisere Notat Studerendes vurdering af underviseres kompetencer og feedback Fagligt dygtige undervisere Vurdering af spørgsmålet Hvor enig eller er du i det følgende udsagn? Mine undervisere er fagligt dygtige?

Læs mere

IDRÆTSTALENTER I DEN DANSKE FOLKESKOLE

IDRÆTSTALENTER I DEN DANSKE FOLKESKOLE TEAM DANMARK - IDRÆTSPOLITISK KONFERENCE 18. NOVEMBER 2015 IDRÆTSTALENTER I DEN DANSKE FOLKESKOLE JESPER STILLING OLESEN & DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE EMAIL: JEO@EDU.AU.DK & JCN@EDU.AU.DK

Læs mere

Keld Jensen, formand for SIFA og Folkeoplysningsudvalget Aalborg Kommune

Keld Jensen, formand for SIFA og Folkeoplysningsudvalget Aalborg Kommune Keld Jensen, formand for SIFA og Folkeoplysningsudvalget Aalborg Kommune Forudsætning for et godt resultat : Alene er vi intet -sammen er vi stærke! I Aalborg har vi skabt en kultur for at løfte tingene

Læs mere

ADGANGSKRAV for Sundhedsfremme & Sundhedsstrategier og Psykologi

ADGANGSKRAV for Sundhedsfremme & Sundhedsstrategier og Psykologi ADGANGSKRAV for Sundhedsfremme & Sundhedsstrategier og Psykologi CAND.SAN. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk, Humanistisk-teknologisk, Naturvidenskabelig

Læs mere

Evaluering af Studiepraktik 2015. Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015

Evaluering af Studiepraktik 2015. Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015 Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015 Praktikanternes evaluering af Studiepraktik 2015 1 Indhold Om evalueringsrapporten...3 Overordnede tal for Studiepraktik 2015...4 Institutioner og uddannelser...4

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2016 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne guide

Læs mere

Efteruddannelse. Medlemsundersøgelse fra CA a-kasse

Efteruddannelse. Medlemsundersøgelse fra CA a-kasse 2011 Efteruddannelse Medlemsundersøgelse fra CA a-kasse Hovedresultater VALG AF EFTERUDDANNELSE: side 3 4 ud af 5 efteruddanner sig. HD er den populæreste uddannelse. Typisk efteruddannelse efter 6 år

Læs mere

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Hvorfor denne guide? Formålet med denne guide er at give jer som forening og frivillige nogle konkrete idéer til, hvordan I markedsfører jeres lokale foreningsevent

Læs mere

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole Talentklassen giver dig optimale muligheder for at kombinere din skolegang med din sportslige udvikling!

Læs mere

IDRÆT OG IDRÆTSTEKNOLOGI

IDRÆT OG IDRÆTSTEKNOLOGI Rapport for IDRÆT OG IDRÆTSTEKNOLOGI Udarbejdet af FORORD Kandidatundersøgelsen for Idræt og Idrætsteknologi 2014 blev foretaget af Karrierecentret ved Aalborg Universitet i samarbejde med School of Medicine

Læs mere

START EFTERÅR 2017 DEL 1. Modul 1: oktober november Modul 2: november Modul 3:

START EFTERÅR 2017 DEL 1. Modul 1: oktober november Modul 2: november Modul 3: START EFTERÅR 2017 Esbjerg (E17B), Fredericia (F17B), Haderslev (HA17B), Herning (H17B), Kollund (S17B), Odense (O17B), Aalborg (ÅL17B), Aarhus (Å17B), København/Frederiksberg (KB17B), Næstved (NV17B),

Læs mere

STØT ODENSE Q SPONSORKONCEPT ODENSE Q af Qvinder for Qvinder

STØT ODENSE Q SPONSORKONCEPT ODENSE Q af Qvinder for Qvinder SPONSORKONCEPT 2017-2018 Fra OB Kvinde Elite til er seniorhold for TEAM, der er en overbygning for U16-U18 piger med Marienlyst Boldklub og TPI som moderklubber. har base på Marienlystcentret. Kvindefodbold

Læs mere

TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE. 26.01.15 Norsk Friidrett - kompetansehelg

TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE. 26.01.15 Norsk Friidrett - kompetansehelg TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE Talentudvikling er en kerneudfordring Idrettsklub Talent-identifikation Sætter potentialet i centrum Talent i biologisk perspektiv Sætter potentialet i centrum

Læs mere

Hvad er karriere? 2-3 personer i en gruppe Snak om, hvad I forstår ved Både jeres egen definition og andres. ordet

Hvad er karriere? 2-3 personer i en gruppe Snak om, hvad I forstår ved Både jeres egen definition og andres. ordet Hvad er karriere? 2-3 personer i en gruppe Snak om, hvad I forstår ved Både jeres egen definition og andres ordet Karriere konkurrence eller rejse? Hvad er karriere? Min kæreste og jeg er efterskolelærere.

Læs mere

Handelsskolen Viborg. Handelsskolen Viborg er for dig, som ønsker en erhvervsrettet uddannelse

Handelsskolen Viborg. Handelsskolen Viborg er for dig, som ønsker en erhvervsrettet uddannelse Handelsskolen Viborg Handelsskolen Viborg er for dig, som ønsker en erhvervsrettet uddannelse Det er stedet hvor unge og voksne dannes, uddannes og udvikles både fagligt og personligt og hvor man kan erhverve

Læs mere

Instagram til virksomheder

Instagram til virksomheder Instagram til virksomheder Instagram har 1 mia. brugere og hvis jeres virksomhed ikke er aktiv på mediet, er det på tide at I bliver det. På kurset opretter vi en Instagram profil til jer, hvis I ikke

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2019 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne rådgivningsguide

Læs mere

Fakta om sygeplejerskeuddannelsen

Fakta om sygeplejerskeuddannelsen Januar 2019 Fakta om sygeplejerskeuddannelsen Generelt om uddannelsen Sygeplejersker uddannes på landets professionshøjskoler 1. Man kan uddanne sig til sygeplejerske 23 steder i Danmark fra Rønne til

Læs mere

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen. Randers HH A/S mail: as@randershh.dk

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen. Randers HH A/S mail: as@randershh.dk Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen Randers HH A/S mail: as@randershh.dk HVEM ER RANDERS HERRE HÅNDBOLD? Randers Herre Håndbold er en overbygning på 4 af byens gamle håndboldklub ber; Randers Freja,

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2019 Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2019 Alle senior-, old- og veteran-hold

Læs mere