DIN UDVIKLING VIRKSOMHEDENS FORVANDLING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DIN UDVIKLING VIRKSOMHEDENS FORVANDLING"

Transkript

1 DIN UDVIKLING VIRKSOMHEDENS FORVANDLING

2 2 Master of Management Development MMD ER EN KONTEKSTBASERET LEDERUDDANNELSE VILKÅRENE FOR LEDELSE ÆNDRER SIG HELE TIDEN. SOM LEDER ELLER SPECIALIST INDEN FOR LEDELSES- OG ORGANISATIONSUDVIKLING HAR DU SIKKERT ALLEREDE OPLEVET, AT KRAVENE ER VOKSET, OG AT LEDELSESOPGAVEN ER BLEVET MERE KOMPLEKS. LEDELSE ER AFGØRENDE FOR VIRKSOMHEDENS UDVIKLING OG RESULTATER. DEN ENKELTE LEDERS PERSONLIGE STÅSTED OG KOMPETENCER ER KOMMET MERE I FOKUS. På MMD er udgangspunktet for at forstå og udvikle ledelse altid kontekstbaseret. Vi ved nemlig, at god ledelse kun kan udspille sig i lyset af den givne kontekst. DU VIL UDVIKLE DIN LEDELSESFAGLIGHED MMD udvikler dit faglige og personlige lederskab, så du får større handle- og gennemslagskraft som leder. På MMD lærer du ikke om ledelse, men bliver inspireret til at lede. DU VIL UDVIKLE DIG SOM MENNESKE På MMD træner vi selvindsigt via refleksion og kritisk stillingtagen. Du lærer at tænke ledelse i relationer med afsæt i din praksis og via dialog med en fast refleksionspartner, holdet og din coach. Det styrker dig som menneske og udvikler dig som leder. DU VIL UDVIKLE DIN VIRKSOMHED På MMD lærer du at identificere og analysere de organisatoriske betingelser, strategiske processer og psykologiske forhold, der udspiller sig i din virksomhed. Det sætter dig i stand til at skabe innovative og holdbare forandringer i din organisation. DU HAR BRUG FOR VÆRKTØJER TIL LEDELSE MMD leverer rammerne, så du engageret og reflekteret kan skabe dig et ståsted, hvorfra det bliver muligt at udvikle, organisere og implementere viden og erfaringer i din virksomhed. Claus Scheel Hincke. Director, Technical Operations, Københavns Lufthavne A/S, MMD studerende (2017/2018) Mit mål med MMD var at tilegne mig viden om nye metoder og teorier om ledelse og igangsætte en personlig udvikling, hvor jeg kunne skabe endnu større værdi for min organisation ved at udvikle min evne til at skabe innovative løsninger, som bedre tager højde for tidens krav til fleksibilitet, effek tivitet, og empowerment.

3 Master of Management Development 3 MMD er for dig, der vil udfordres og udvikle flere facetter af dit lederskab. Jeg har oplevet MMD som et forløb, hvor nye teoretiske input kombineret med forskellige tilgange hos min refleksionspartner, medstuderende og undervisere har åbnet for nye horisonter og flere praktiske handlemuligheder. MMD er glæden ved at lære nyt! Line Jansen. IT Chef, Ringsted Kommune, MMD studerende (2017/2018)

4 4 Master of Management Development LEDELSESMÆSSIGT HANDLERUM SKABER ORGANISATORISKE RESULTATER MMD er en investering for både dig og din virksomhed, og uddannelsen giver et konkret udbytte allerede fra studiets start. MMD skaber grundlag for et tæt samspil mellem dit personlige udviklingsforløb og de strategiske udfordringer og udviklingsprocesser, som din organisation står overfor. Dermed er MMD et væsentligt bidrag til jeres strategiske aktiviteter og fortsatte udvikling. DIT UDBYTTE MMD styrker dine kompetencer til at: Tage ansvar for, styre og overvåge strategiske processer under komplekse og usikre vilkår Manøvrere i og påvirke organisationer, der er præget af flydende strukturer og symbolske fænomener Forstå, hvordan virksomheden og samfundsudviklingen sætter betingelser for, hvordan udviklingsprocesser styres Organisere videnprocesser og skabe grundlag for læring og udvikling af den personlige videnplatform Se alternative løsninger og skabe innovative og bæredygtige resultater i din virksomhed DIN VIRKSOMHEDS UDBYTTE Din virksomhed får via din MMD: Forbedret kompetenceudnyttelse blandt ledere og medarbejdere Større handle- og gennemslagskraft og bedre performance Effektivisering af processer, der skaber et bedre finansielt resultat Evnen til at håndtere ukendt organisatorisk terræn og uforudsete hændelser Nye perspektiver og innovative tilgange til kendte organisatoriske udfordringer Ledelse handler altid om historie, kontekst og relationer Jan Molin. Professor, dr.merc, CBS & studieleder på MMD Alle tre elementer udtrykker konstruktioner, som den enkelte leder er medansvarlig for. Det giver mulighed for en række antagelser på baggrund af hvilke den enkelte kan udvikle sit lederskab: Den der vender ryggen til historien, vender ryggen til de ledere og medarbejdere, som skal bære udviklingen af fremtidige muligheder. Det personlige lederskab bygger på udviklingen af fælles fortolkninger af en levet historie. Ledelse er ikke et frit gode, hvor den enkelte kan vælge at forme sit eget lederskab. Organisering og ledelse er gensidigt konstituerende, og som sådan knytter lederskabet sig til den organisatoriske kontekst. Den mindste sociale enhed, vi kan arbejde med, er dyaden. Det enkelte menneske eksisterer ikke isoleret fra sine relationer til andre. Ledelse bygger på udviklingen af relationer og gensidighed.

5 Master of Management Development 5 DU ER FØRST OG FREMMEST PRAKTIKER MMD er et forpligtende tilbud til dig, som arbejder med forandring og udvikling af din virksomhed. Det forpligtende handler om at indgå engageret i et forskningsforankret og professionelt lederuddannelsesforløb, hvor teori, forskning og praksis er tæt forbundne og gensidigt berigende. Den stærke kobling mellem teori og praksis betyder, at du fra første dag vil blive udfordret til at udføre eksperimenter i din egen praksis. Ved at sætte dine personlige erfaringer som leder i spil, udvikler du både dig selv og din virksomhed. MMD er præget af en stor diversitet i deltagersammensætningen. Uddannelsen henvender sig til erfarne ledere, ledelsesrådgivere og organisationsudviklere på tværs af brancher, sektorer og fagligheder. DEN TYPISKE MMD-STUDERENDE Har ansvar for områder som personaleog kompetenceudvikling, strategiudvikling, lederudvikling, organisationsudviklingsprojekter, performanceog kvalitetsprojekter, værdiledelse og andre videns- og forandringsprojekter Arbejder i funktioner som linje-, stabseller projektstillinger Er ansat i videnintensive virksomheder i såvel privat som offentlig sektor Har mindst tre, men typisk en del flere års relevant erhvervserfaring.

6 6 Master of Management Development DU FORMULERER DINE PERSONLIGE LÆRINGSMÅL REFLEKSIV KOMPETENCE FAGSPECIFIK KOMPETENCE PERSONLIG KOMPETENCE INTERPERSONEL KOMPETENCE TEKNISK KOMPETENCE HANDLINGS KOMPETENCE DIN UDVIKLING Du tager ansvar for egen læring på flere måder. MMD s kompetencemodel inddrages som en ressource til at udpege og reflektere over væsentlige forhold, som du vil styrke i dit uddannelsesforløb og praksis. Udviklingen sættes i gang, ved at du i starten af uddannelsen sætter ord på dine udviklingsmål i samarbejde med din coach. Løbende undervejs vil du få lejlighed til at revidere og evaluere dine udviklingsmål i lyset af uddannelsens faglige progression og din praksis. Måling af din kompetencetilvækst foregår dels i dialog med din coach, din virksomhed, din MMD refleksionspartner, semestergruppe, holdet og undervisere. Dels, konkret, i forbindelse med én integreret eksamen hvert semester, hvor samtlige moduler og aktiviteter fra det pågældende semester eksamineres. Ved semester - eksaminerne skal du dokumentere og reflektere over din kompetencetilvækst i det forløbne semester, hvilke nye ambitioner det giver anledning til, samt diskutere anvendelighed af modeller og teoretiske perspektiver for din praksis og i egen organisation. VIRKSOMHEDENS FORVANDLING Vores erfaring er, at effekten af dit udviklingsforløb på MMD er, at du opnår større handle- og gennemslagskraft. Du lærer at se under overfladen af organisatoriske problemstillinger og bliver i stand til at optimere effektivitet og resultater ved at optimere processer og forbedre kompetenceudnyttelsen i organisationen. Din praksis er en integreret del af din MMD uddannelse, og med MMD styrker du din organisations forandringsevne gennem din egen udvikling.

7 Master of Management Development 7 VI TILBYDER ET UNIKT & UDFORDRENDE LÆRINGSMILJØ Fundamentet for MMD s uddannelsesdesign er en bestemt måde at se virkeligheden på og et særligt lys at forstå ledelse i. MMD er et forløb, der fordrer, at den enkelte deltager engageret og reflekteret skaber sig et ståsted/en iagttagelsesposition, hvorfra det bliver muligt at udvikle, organisere og implementere viden og erfaringer. Uddannelsen orkestrerer en vifte af konkurrerende aktiviteter, begreber, modeller, teorier og metaperspektiver - og det giver deltagerne mulighed for at konstruere, for dem, meningsfulde mønstre og forpligtende iagttagelser. Ved at bringe sig selv i spil og gennem den aktive investering i relationer og situationer opstår anledninger til læring. På MMD lærer deltagerne således ikke om fænomener, der gives navn - men gennem sig selv og de oplevelser og reaktioner igennem hvilke de medkonstruerer en betydningsfuld kontekst. På denne grundlagstænkning er MMD opbygget som 4 semesteropdelte faglige temaer, hvor erfaringer og indsigter udfoldes og udfordres gennem en bred vifte af læringsaktiviteter: undervisning, studieture, jobbytte, netbaserede processer, caseanalyser, selvstudium, eksperimenter i egen praksis, arbejde i semestergrupper mv. Hvert semester består af flere afrundende faglige forløb og afsluttes med en samlet semestereksamen svarende til 15 ECTS. Progression på MMD foregår dels som horisontal progression, hvor moduler inden for det specialiserede ledelsesfelt lægges ved siden af hinanden og tilsammen giver et bredere perspektiv på og forståelse af ledelsesopgaver og ledelsesteknologier. Dels som vertikal progression hvor fagmoduler på første semester etablerer en grundlagsviden for de to efterfølgende, og hvor aktiviteter på fjerde semester etablerer syntese og overbygning på det samlede forløb. PÅ MMD ER DER: Et fælles fagligt relevant felt og ikke ét fælles mål En individuel proces og ikke én fælles vej til målet En udpegning af væsentlige forhold for den enkelte og ikke én absolut målestok 1. SEMESTER 2. SEMESTER 3. SEMESTER 4. SEMESTER Personligt narrativ, ledelse, organisation og viden Applikation og refleksion over ledelsesteknologier Mikroledelsesteknologier, kontekst og forandringsledelse Ledelsesfilosofi, viden og tværgående syntese Introforløb Ledelse og organisation Viden og videnledelse Strategi Branding Digital Encounters Jobswop Mikrosociale processer Change Management Ledelsesfilosofi Metode og viden Masteropgave SEMESTEREKSAMEN SEMESTEREKSAMEN SEMESTEREKSAMEN MASTEREKSAMEN GENNEM HELE STUDIEFORLØBET Personlig kompetenceprofil og coaching, digitale læreprocesser, masterafhandling

8 8 Master of Management Development FOKUS ER LEDELSE OG LÆRING I RELATIONER Vigtige støttestrukturer for læring på MMD Investerer man på den lange bane i relationen til andre, så får man også en større effekt i sin ledelsesmæssige praksis. MMD repræsenterer et særligt læringsmiljø, der arbejder forskningsbaseret med den praksis, som du bringer med. Undervisningen sætter læring i relationer i centrum. Det fordrer, at du aktivt bidrager til at producere læring og indsigt i samspil med dine medstuderendes ledererfaringer og gennem professorernes teoretiske indfaldsvinkler. Dermed vil du også udvikle færdigheder til at skabe læring i relationer i din egen virksomhed. Læringspointer på MMD udvikles i samspil og sparring med undervisere og medstuderende og i en proces, som gør, at du kan identificere dig med dem, og de bliver en del af din egen praksis. UNDERVISERE Som er førende professorer inden for deres respektive felter, og som er tilknyttet uddannelsen, fordi de evner at arbejde i MMD s grundlagstænkning. SEMESTERGRUPPER Som skifter hvert semester, arbejder og løser opgaver sammen og sikrer, at du møder et så bredt felt af ledelseskontekster som muligt og danner netværk. REFLEKTIONSPARTNER Som du vælger blandt dine medstuderende i starten og i løbet af uddannelsesforløbet kan reflektere og sparre med om praksis og læring. EKSTERN COACH Som du vælger, og som kan styrke din refleksion og understøtte dig i at skabe en personlig og kontekstrelevant kobling af læring fra uddannelsen til din organisatoriske praksis, ambitioner og udfordringer. UDVIKLINGSPLAN Som alle studerende formulerer i starten af uddannelsen med afsæt i MMD s læringsmål og kompetencehjul, og som er genstand for løbende refleksion og monitorering på MMD forløbet. INDIVIDUELT PENSUM Som du selv konstruerer med de relevante referencer, som understøtter og perspektiverer personlige læringspointer ift. semestrenes moduler og aktiviteter og din praksis. SEMESTEREKSAMINER Som én gang pr. semester fokuserer på den studerendes kompetencetilvækst fra studiet ift. praksis. Jeg tænker ofte tilbage på MMD studiet og den betydning, som uddannelsen stadig har i mit daglige virke Silas Egelund Volfing. (MMD 2014), Senior Manager, People & Organisation, Novo Nordisk A/S For eksempel forståelsen af at det kun er ved at blande sig og udfordre det eksisterende, at der kan skabes nye udfaldsrum og nye handlemuligheder. MMD har gjort mig mere bevidst om at arbejde med at frigøre fastlåste forestillinger. MMD udgør et potent læringsmiljø som afsæt for ens personlige udvikling. Det er min oplevelse, at man skal gøre sig usandsynlig meget umage for at undgå at MMD forløbet ender med at sætte sig spor i ens faglige og personlige lederskab!

9 Master of Management Development 9 PERSPEKTIVER PÅ MMD S LÆRINGSMILJØ Det jeg fik med mig fra MMD var sær deles værdifuld viden og inspiration til min opgave med at organisere og facilitere gode rammer og kultur for et anderledes, stærkt innovativt og strategisk udviklingsforløb i Danske Bank MobileLife. Laila Gyldenhøj. (MMD 2014). Global Head of HR, Wealth Management hos Danske Bank Med MMD som afsæt fik jeg toolboxen til at forstå de omstændigheder, som vores organisationsenhed fungerede på, med og under. Forståelsen blev drivkraft, og gav mod, til at fastholde at tænke i nye og anderledes baner, og til at argumentere for behovet for et helt anderledes setup end i moderkoncernen. Vores mål og resultater fordrede, at vi kunne tiltrække nye kompetencer og arbejde anderledes agilt, innovativt og projektorienteret. De elementer blev understøttet af den læringsproces, jeg selv var i. MMD forløbet gav mig relevante perspektiver hele vejen rundt om de menneskelige faktorer og relationers betydning, herunder min egen rolle. Og allervigtigst gav MMD mig ordene til at forklare det vi gjorde, a la kan du forklare det, kan du også forsvare det. For underviserne er MMD særlig interessant, fordi MMD er organiseret på en sådan måde, at undervisningen ikke helt kan kontrolleres Jeg kan naturligvis sætte de studerende til at læse noget, men den måde, hvorpå vi sætter læsning i relief, giver hele tiden overraskelser. Især også fordi vi opfordrer de studerende til aktivt at søge og foreslå anden litteratur. Vi kan styre på rammerne og definere fælles problemstillinger, men vi kan ikke diktere hvilke pointer, der skal produceres. Det sker i et samspil mellem lærernes og deltagernes viden, erfaring og indsigt. Ofte forbavses vi over den indsigt, et sådant miljø producerer og heldigvis er det typisk meget mere interessant end den viden, som et konventionelt uddannelsesforløb frembringer. Det kan jeg bruge både i min forskning og i anden undervisning. Jan Mouritsen. Professor, dr.merc, CBS

10 10 Master of Management Development MMD UDVIKLER REFLEKSIVE LEDERE Se disse og andre MMD videopodcasts og miniforelæsninger med MMD underviserne på cbs.dk/mmd Det, vi gerne vil opnå med MMD, er at give danske ledere mulighed for at bruge sig selv i forbindelse med deres ledelsesmæssige ansvar. På MMD lærer man ikke om ledelse. Fordringen er, at det man skal lære, og det man udvikler sine kompetencer ved, det sker gennem én selv. Man er nødt til at gøre noget andet! Jan Molin. Professor, dr.merc, CBS & studieleder på MMD MMD uddanner ledere med bredt perspektiv. Ledere som kan involvere, som tør sætte sig i baggrunden og som ved, hvornår man skal sætte sig i front. Jakob Frølund. (MMD 2016), Områdeleder, Security Passenger Service, Københavns Lufthavne A/S Jeg tackler mine udfordringer anderledes efter MMD. Jeg er blevet mere bevidst om at være strategisk, om min rolle og vigtigheden af relationer. Marie Lund. (MMD 2016), Stabschef - Kvalitet, Forskning, Innovation & Uddannelse, Odense Universitetshospital Jobswop på MMD har helt klart påvirket mit daglige arbejde. Der er ting, som jeg gør anderledes. Michael Møller. (MMD 2016), Centerchef for betaling og kontrol, Københavns Kommune 24 TIMERS CHANGE MANAGEMENT CASE: Forløbet gav mig en ny forståelse for nogle af de processer, der også er på spil i min egen organisation. Louise N. Dohn. (MMD 2016), Global HR Business Partner, Foss

11 Master of Management Development 11 PRAKTISKE OPLYSNINGER OM MMD TITEL Master i ledelsesudvikling. Til hverdag anvendes den engelske titel Master of Management Development, MMD. ADGANGSKRITERIER Optagelse på MMD forudsætter, at du har bestået en videregående uddannelse på mindst bachelorniveau herunder professionsbachelorniveau eller den erhvervsøkonomiske diplomuddannelse (HD), har mindst 3 års relevant erhvervserfaring og besidder sproglige færdigheder i engelsk svarende til gymnasialt B-niveau. Der kan gives dispensation for kravet om adgangsgivende eksamen men ikke for krav til erhvervserfaring. OPTAGELSESKRITERIER Praktiske erfaring med ledelses- og organisationsudvikling, samt erfaringer med og eventuelt ansvar for konkrete projekter og procesledelse. Analytisk-refleksiv kompetence og evne til at læse sig ind i en kontekst. Jobmæssig kontekst som giver mulighed for eksperimenter og kompetencetilvækst i aktiv vekselvirkning med studiet og som bidrager til dynamikken på holdet. UDVÆLGELSESKRITERIER Først til mølle. ANSØGNING & OPTAGELSE Læs mere om ansøgningsfrister og download ansøgningsmateriale på cbs.dk/mmd. Der er ingen test ifm. ansøgning, men du skal medsende en kort casebesvarelse og referencer. Alle optagelsesberettigede ansøgere inviteres til en optagelsessamtale. STUDIESTART Hver andet år i ulige år. PRIS Studiegebyr og udgifter fremgår af cbs.dk/mmd. INFORMATIONSMØDER MMD holder løbende informationsmøder. Læs mere og tilmeld dig på cbs.dk/mmd. SPROG MMD er en dansksproget uddannelse. Dog foregår en række moduler på engelsk, og al undervisning baserer sig på såvel dansk som international forskningslitteratur (på engelsk). ARBEJDSINDSATS MMD er som CBS øvrige MBA og executive masterprogrammer normeret til 60 ECTS svarende til 1 års fuldtidsstudie for MMD tilrettelagt som et deltidsstudie over 2 år. Dvs. at du skal regne med studieaktivitet svarende til timer pr uge alt inklusiv (undervisning på CBS, egen læsning, opgaver, semestergruppe aktiviteter, eksaminer). FLEKSIBILITET MMD studiet er et forpligtende og integreret forløb uden mulighed for at springe til og fra. Til gengæld er der stor mulighed for personlig toning inden for den overordnede, fælles ramme. STED Undervisning er på CBS i Dalgas Have typisk 2 dage ad gangen kl Der er undervisningsdage pr halvår, en anelse flere i starten og færre i slutningen af de to år. Desuden introduktionsseminar, international studierejse og jobbytteforløb uden for CBS. DELTAGERE Max 36 deltagere pr. hold, typisk med 50:50 fordeling mellem kvinder og mænd, og mellem privat og offentlig sektor og med en gennemsnitsalder på 44 år ved studiestart. KONTAKT Copenhagen Business School Master of Management Development Dalgas Have 15 Tel info.mmd@cbs.dk

12 MMD MASTER OF MANAGEMENT DEVELOPMENT MMD er en stærkt fokuseret, toårig og deltidsbaseret masteruddannelse, som fokuserer 100% på ledelse og organisationens udvikling. Der indgår ikke økonomi, markedsføring, finansiering, forvaltning eller lignende fag som på MBA eller andre mere generelle ledelsesuddannelser. ER MMD NOGET FOR DIG? Du ønsker en uddannelse med høj faglighed. MMD er en internationalt anerkendt og akkrediteret masteruddannelse. Undervisningen varetages af førende professorer/forskere fra CBS. Du ønsker en uddannelse, der tager højde for dine ønsker og behov. På MMD er med- og selvbestemmelsen stor. Du definerer selv dit eget faglige fokus, dit eget pensum og dine egne udviklingsmål. Du ønsker en uddannelse, der kan styrke dig i at håndtere organisatoriske forandringsopgaver. MMD lærer dig at identificere og analysere de organisatoriske betingelser, strategiske processer og psykologiske forhold, der udspiller sig i din virksomhed. Du ønsker at kombinere uddannelse med job. MMD er en deltidsbaseret masteruddannelse, som giver plads til både job og familieliv i øvrigt. An old map is useless when the terrain is new. Old beliefs cannot help the tasks that managers face today: managing the unknowable Ralph Stacey. Professor, Managing the Unknowable

DIN UDVIKLING VIRKSOMHEDENS FORVANDLING

DIN UDVIKLING VIRKSOMHEDENS FORVANDLING DIN UDVIKLING VIRKSOMHEDENS FORVANDLING WWW.CBS.DK/MMD 2 MMD ER EN KONTEKSTBASERET LEDERUDDANNELSE VILKÅRENE FOR LEDELSE ÆNDRER SIG HELE TIDEN. SOM LEDER ELLER SPECIALIST INDEN FOR LEDELSESOG ORGANISATIONSUDVIKLING

Læs mere

din udvikling virksomhedens forvandling

din udvikling virksomhedens forvandling din udvikling virksomhedens forvandling KONTEKSTBASERET LEDERUDDANNELSE Mit mål med mmd var at blive klogere på min egen ledelsespraksis, få nogle anderledes og nye teoretiske tilgange til ledelse og blive

Læs mere

Kompetenceprofil for Master of Management Development (MMD)

Kompetenceprofil for Master of Management Development (MMD) December 2012 Kompetenceprofil for Master of Management Development (MMD) Formål Uddannelsen Master of Management Development (MMD) er en international anerkendt videregående og specialiseret masteruddannelse

Læs mere

REALIZE YOUR POTENTIAL

REALIZE YOUR POTENTIAL REALIZE YOUR POTENTIAL Master in Management of Technology EXECUTIVE MBA at iscenesætte forandringer handler om at tegne billeder af nye helheder Master in Management of Technology 2-årig masteruddannelse

Læs mere

Evaluering af MMD 4. semester og det samlede forløb 2011/2012

Evaluering af MMD 4. semester og det samlede forløb 2011/2012 Evaluering af MMD 4. semester og det samlede forløb 2011/2012 Svarprocent: 14 ud af 33 (42%) Struktur 1) MMD s aktiviteter (4. semester og hele forløbet) 2) MMD s læringsmiljø 3) MMD s eksminer 4) Generelt

Læs mere

ANSØGNING TIL MMD STUDIESTART JANUAR 2019

ANSØGNING TIL MMD STUDIESTART JANUAR 2019 ANSØGNING TIL MMD STUDIESTART JANUAR 2019 Dit Navn: Din Stilling: Din Organisation: Kære Ansøger MMD optager op til 36 studerende til hver studiestart, og optagelse finder sted i tre runder med følgende

Læs mere

EVALUERING AF MMD 4. SEMESTER OG DET SAMLEDE FORLØB

EVALUERING AF MMD 4. SEMESTER OG DET SAMLEDE FORLØB EVALUERING AF MMD 4. SEMESTER OG DET SAMLEDE FORLØB JANUAR 2017 Indhold 1. Fjerde semester på MMD (efterår 2016) 2. Læringsmiljøet på MMD forløbet 2015/2016 3. Organisering af MMD forløbet 2015/2016 4.

Læs mere

REALIZE YOUR POTENTIAL

REALIZE YOUR POTENTIAL REALIZE YOUR POTENTIAL Master in Management of Technology EXECUTIVE MBA at iscenesætte forandringer handler om at tegne billeder af nye helheder Master in Management of Technology 2-årig masteruddannelse

Læs mere

Din ambition. Samfundets fremtid.

Din ambition. Samfundets fremtid. Din ambition. Samfundets fremtid. Internationalt topakkrediteret. Den eneste i Danmark. MASTER OF PUBLIC ADMINISTRATION Er du leder i den offentlige sektor, i en faglig eller frivillig organisation eller

Læs mere

ANSØGNING TIL MMD STUDIESTART JANUAR 2021

ANSØGNING TIL MMD STUDIESTART JANUAR 2021 ANSØGNING TIL MMD STUDIESTART JANUAR 2021 Dit Navn: Din Stilling: Din Organisation: Kære Ansøger MMD optager op til 36 deltagere til hver studiestart, og optagelse finder sted i tre runder med følgende

Læs mere

Samlet og tværgående evaluering 2009/2010

Samlet og tværgående evaluering 2009/2010 December2010/ januar 2011 Svarprocent 50-66 % Samlet og tværgående evaluering 2009/2010 1) MMD s aktiviteter 1) MMD's aktiviteter 2009/2010 - Mit udbytte af deltagelse i undervisningen var stort: Meget

Læs mere

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE Styrk dine personlige og faglige ledelseskompetencer med Ledernes Diplomuddannelse. En målrettet og fleksibel uddannelse, der kan forenes med karriere

Læs mere

Din ambition. Samfundets fremtid.

Din ambition. Samfundets fremtid. Din ambition. Samfundets fremtid. Internationalt topakkrediteret. Den eneste i Danmark. MASTER OF PUBLIC ADMINISTRATION Er du leder i den offentlige sektor, i en faglig eller frivillig organisation eller

Læs mere

Master of Public Administration

Master of Public Administration Master of Public Administration mpa Viden, der skaber værdi Master of Public Administration Er du leder i den offentlige sektor, i en faglig eller frivillig organisation eller i en privat virksomhed med

Læs mere

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE Styrk dine personlige og faglige ledelseskompetencer med Ledernes Diplomuddannelse. En målrettet og fleksibel uddannelse, der kan forenes med karriere

Læs mere

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE Styrk dine personlige og faglige ledelseskompetencer med Ledernes Diplomuddannelse. En målrettet og fleksibel uddannelse, der kan forenes med karriere

Læs mere

Holdets evaluering af 2. semester, E2011

Holdets evaluering af 2. semester, E2011 3. januar 2012 Holdets evaluering af 2. semester, E2011 1) Aktiviteter på 2. semester 1a) Mit udbytte af AoM var stort: Meget enig 1 5,6% Overvejende enig 2 11,1% Hverken enig eller uenig 10 55,6% Overvejende

Læs mere

HAR DU OVERVEJET EN CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI? CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI

HAR DU OVERVEJET EN CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI? CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI HAR DU OVERVEJET EN CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI EN KANDIDATUDDANNELSE HVOR PRAKSIS OG TEORI MØDER HINANDEN Velkommen til cand. merc. uddannelsen i Organisation

Læs mere

TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Skab værdi for dig selv og din virksomhed

TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET 2019 Skab værdi for dig selv og din virksomhed 2 MBA MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION AAU s MBA er direkte værdiskabende for virksomheden Aalborg Havn har haft stor glæde

Læs mere

PG MPG MPG MPG MPG MPG

PG MPG MPG MPG MPG MPG M M P P P M M Master of Public overnance den fleksible offentlige lederuddannelse P Vi har fået ledelse på dagsordnen P P Min stedfortræder, Rasmus Kaag, har afsluttet en -uddannelse med et brugbart udbytte

Læs mere

LEDERUDDANNELSE For talent- og eliteansvarlige

LEDERUDDANNELSE For talent- og eliteansvarlige For talent- og eliteansvarlige 2019-2020 2 FOR TALENT- OG ELITEANSVARLIGE På DIF s lederuddannelse for talent- og eliteansvarlige vil du blandt andet: Udvikle dit strategiske og organisatoriske ledelsesoverblik

Læs mere

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse 2 GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB Giv jeres medarbejdere et fagligt skub...... og klæd dem på til fremtidens udfordringer.

Læs mere

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com vækst Strategi, og lederskab Executive Lederudviklingsprogram www.mannaz.com En deltager udtaler: Arbejdet med egne cases og konsulenternes inddragelse af praksiseksempler skabte en meget virkelighedsnær

Læs mere

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Studiestart februar 2020 Skab værdi for dig selv og din virksomhed 2 MBA MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION AAU s MBA skaber værdi for vores forretning Hos Fibertex Nonwovens

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog AU HERNING BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Aarhus Universitet Fagmodulets navn Ledelse og coaching Udbydende udd.retning samt kursuskode Diplomuddannelsen i ledelse Uddannelsen er en 2-årig erhvervsrettet

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN MASTER I SOFTWARE ENGINEERING itu.dk/master/software MASTER I SOFTWARE ENGINEERING Master i Software Engineering er til dig, som allerede er en erfaren software- og systemudvikler,

Læs mere

Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET 2018 Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET 2 AAU EXECUTIVE / MBA Kompetente medarbejdere sikrer virksomhedens fremtidige indtjening En vigtig faktor for at sikre vores

Læs mere

TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Er du klar til fremtidens udfordringer?

TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Er du klar til fremtidens udfordringer? TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Er du klar til fremtidens udfordringer? KOMPETENCEUDVIKLING ER EN NATURLIG DEL AF VORES FORTSATTE SUCCES Nordjyske Bank har i de seneste år været igennem en større omstillingsproces,

Læs mere

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015 STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2015 LEDERE MED DE RETTE KOMPETENCER ER EN FORUDSÆTNING FOR VORES FORTSATTE SUCCES Jeg havde fornøjelsen af at sige tillykke til MBA-uddannelsens første dimittender

Læs mere

HD PÅ AAU - DIN FREMTID STARTER HER

HD PÅ AAU - DIN FREMTID STARTER HER HD PÅ AAU - DIN FREMTID STARTER HER 2018 » HD SIKRER VORES MEDARBEJDERE DEN NYESTE VIDEN OG ØGEDE KOMPETENCER«Hos BDO er vores vækst et resultat af en forretning, hvor der er fokus på kundernes behov og

Læs mere

Master i projekt- og innovationsledelse

Master i projekt- og innovationsledelse INNOVATIONSLEDELSE Master i projekt- og innovationsledelse Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 1 MPI folder.indd 1 09/01/2019 14.33 INNOVATIONSLEDELSE 2 MPI folder.indd

Læs mere

2 0 1 4 T A G E N H D

2 0 1 4 T A G E N H D TAG EN HD 2014 HD GIVER FAGLIG BALLAST TIL AT AGERE I KOMPLEKSE GLOBALE AKTIVITETER Performance er et nøgleord i Alfa Laval og derfor er det utroligt vigtigt, at vores medarbejdere og ledere hele tiden

Læs mere

Lederuddannelse. Realisér dit lederpotentiale med en international uddannelse

Lederuddannelse. Realisér dit lederpotentiale med en international uddannelse Lederuddannelse Realisér dit lederpotentiale med en international uddannelse Leadership Acceleration Programme Bliv klædt på til at videreudvikle din lederrolle På vores lederuddannelse Leadership Acceleration

Læs mere

master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015

master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015 master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015 På LOOP arbejder vi med ledelse og konsultation ud fra psykologiske og læringsteoretiske perspektiver. Det er en humanistisk orienteret

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 48, Aarhus, marts 2018 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Executive lederudviklingsprogram

Executive lederudviklingsprogram NO.99 Executive lederudviklingsprogram 2. har ledere fordelt på 98 hold ikke taget fejl Business Insight er et executive lederudviklingsprogram med en klar global og forretningsmæssig orientering. Det

Læs mere

Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA

Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA LEDERE DER ER KLAR TIL FREMTIDENS UDFORDRINGER SKABER FORUDSÆTNINGEN FOR VORES SUCCES Hos DESMI har vi sendt flere nøglemedarbejdere på MBA-uddannelsen på

Læs mere

TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN. Januar 2014 Oktober 2014

TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN. Januar 2014 Oktober 2014 TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN Januar 2014 Oktober 2014 Et tværsektorielt udviklingsprogram målrettet topledere The Alchemist Experience er

Læs mere

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Kandidat i Erhvervsøkonomi Forandringsledelse (cand.merc.) Master of Science in Economics and Business Administration

Læs mere

MMD KOMPETENCEPROFIL JANUAR 2014 UDDANNELSENS FORMÅL OG DANNELSESIDEAL

MMD KOMPETENCEPROFIL JANUAR 2014 UDDANNELSENS FORMÅL OG DANNELSESIDEAL JANUAR 2014 MMD KOMPETENCEPROFIL UDDANNELSENS FORMÅL OG DANNELSESIDEAL Master of Management Development (MMD) er en international anerkendt videregående og specialiseret masteruddannelse med fokus på ledelses-

Læs mere

PG MPG MPG MPG MPG MPG

PG MPG MPG MPG MPG MPG M M P P P M M Master of Public overnance den fleksible offentlige lederuddannelse WWW..AAU.DK P VI HAR FÅET LEDELSE PÅ DASORDNEN P P Min stedfortræder, Rasmus Kaag, har afsluttet en -uddannelse med et

Læs mere

Diplomuddannelse i Ledelse for ansatte i sociale tilbud

Diplomuddannelse i Ledelse for ansatte i sociale tilbud Diplomuddannelse i Ledelse for ansatte i sociale tilbud Beskrivelse af uddannelsen Studiestart ultimo januar. 2016-2019 0 Indhold Diplom i ledelse for medlemmer af LOS... 2 Opbygning af Diplom i Ledelse...

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog AU HERNING BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Aarhus Universitet Fagmodulets navn Ledelse og coaching Udbydende udd.retning samt kursuskode Diplomuddannelsen i ledelse Uddannelsen er en 2-årig erhvervsrettet

Læs mere

Master i offentlig kvalitet og ledelse. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet

Master i offentlig kvalitet og ledelse. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Master i offentlig kvalitet og ledelse Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 2 Øje for kvalitet og ledelse Det handler om at skabe, fastholde og udvikle kvalitet i

Læs mere

Diplomuddannelsen i. ledelse. Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse på vegne af Zealand, Sjællands Erhvervsakademi

Diplomuddannelsen i. ledelse. Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse på vegne af Zealand, Sjællands Erhvervsakademi Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse på vegne af Zealand, Sjællands Erhvervsakademi ledelse kræver viden og indsigt Viden og indsigt er nøglebegreberne

Læs mere

- O F F E N T L I G L E D E L S E S K A B E R V Æ R D I ( M A R T S )

- O F F E N T L I G L E D E L S E S K A B E R V Æ R D I ( M A R T S ) MASTER I OFFENTLIG LEDELSE MASTER OG PUBLIC GOVERNANCE - O F F E N T L I G L E D E L S E S K A B E R V Æ R D I ( M A R T S 2 0 1 8 ) MASTER I OFFENTLIG LEDELSE - O F F E N T L I G L E D E L S E S K A B

Læs mere

Systemisk projektlederuddannelse

Systemisk projektlederuddannelse Systemisk projektlederuddannelse En kombination af klassiske og nye projektstyringsfærdigheder og relationelle forståelser Giv din projektpraksis et løft Kan du navigere i de mange komplekse projektopgaver?

Læs mere

ledelse Diplomuddannelsen i

ledelse Diplomuddannelsen i Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse, et samarbejde mellem Køge Handelsskole, Handelsskolen Sjælland Syd og University College Sjælland. Ansøgningsfrist

Læs mere

Bestyrelsesuddannelse. Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde

Bestyrelsesuddannelse. Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde Bestyrelsesuddannelse Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde Executive Board Programme INSEAD Skab værdi i bestyrelsen og bidrag til forretningsudviklingen På vores bestyrelsesuddannelse

Læs mere

HANDELS- OG INGENIØRHØJSKOLEN Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Aarhus Universitet Birk Centerpark 15, 7400 Herning Fagmodulets navn

HANDELS- OG INGENIØRHØJSKOLEN Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Aarhus Universitet Birk Centerpark 15, 7400 Herning Fagmodulets navn HANDELS- OG INGENIØRHØJSKOLEN Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Aarhus Universitet Birk Centerpark 15, 7400 Herning Fagmodulets navn Forandringsledelse Udbydende udd.retning samt kursuskode Diplomuddannelsen

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse

Mannaz Lederuddannelse Mannaz Lederuddannelse Få et godt overblik, effektive metoder og konkrete ledelsesværktøjer På Mannaz Lederuddannelse sætter du dine erfaringer i spil, får sparring på konkrete ledelsesudfordringer i hverdagen

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 50, Aarhus, marts 2019 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Studieordning. Master of Business Administration (Commercial Banking) Aalborg Universitet 2012

Studieordning. Master of Business Administration (Commercial Banking) Aalborg Universitet 2012 Studieordning Master of Business Administration (Commercial Banking) Aalborg Universitet 2012 1. Bekendtgørelsesgrundlag Master of Business Administration (MBA), er tilrettelagt med udgangspunkt i Ministeriet

Læs mere

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden?

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Vil du gerne være blandt fremtidens ledere, der gør en markant forskel og evner at skabe nye og innovative resultater? Vil du øge værdien af

Læs mere

Den klassiske Mini MBA fra IME

Den klassiske Mini MBA fra IME Den klassiske Mini MBA fra IME Som den eneste Mini MBA i Danmark er IME Mini MBA baseret på samme faglige struktur som den klassiske MBA-uddannelse IME Mini MBA IME Mini MBA er som den eneste Mini MBA

Læs mere

Læringsspillet. R bust. Ledelse af forandrings- og udviklings processer ved brug af Læringskonceptet robust

Læringsspillet. R bust. Ledelse af forandrings- og udviklings processer ved brug af Læringskonceptet robust Læringsspillet R bust Ledelse af forandrings- og udviklings processer ved brug af Læringskonceptet robust Sikkerheds- og beredskabskultur er ikke kun inde i vores hoveder. Den består og skabes hele tiden

Læs mere

FREMTIDENS KOMPETENCER STARTER MED EN HD

FREMTIDENS KOMPETENCER STARTER MED EN HD FREMTIDENS KOMPETENCER STARTER MED EN HD EN HD SKABER FUNDA- MENTET FOR AT KUNNE AGERE PROFESSIONELT I EN OMSKIFTELIG VERDEN I Beierholm er det afgørende, at vores medarbejdere løbende udvikler sig i overensstemmelse

Læs mere

Efter- og videreuddannelse. - gør viden til værdi

Efter- og videreuddannelse. - gør viden til værdi Efter- og videreuddannelse - gør viden til værdi Velkommen til Cphbusiness Som studerende på Cphbusiness vil du møde en undervisningsform, der skaber kompetencer, du kan bruge til noget. Det betyder: at

Læs mere

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING PRAKTISK UDDANNELSESFORLØB TIL UDVIKLING AF DIT PERSONLIGE LEDERSKAB, TEAMS OG ORGANISATIONER AUGUST 2018 - MAJ 2019 Uddannelsen til dig, der vil have træning

Læs mere

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Institut for Økonomi og Ledelse Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Master of Business Administration Telefon: 9940 8255 Email: mba@aaumba.dk september 2015 MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Aalborg Universitet udbyder

Læs mere

master i Organisatorisk Coaching og læring Studiestart forår 2015

master i Organisatorisk Coaching og læring Studiestart forår 2015 master i Organisatorisk Coaching og læring Studiestart forår 2015 Vi er på Aalborg Universitet stolte over at kunne tilbyde en forskningsbaseret videreuddannelse i Organisatorisk Coaching og Læring. Vi

Læs mere

Holdets evaluering af 1. semester, F2011 1

Holdets evaluering af 1. semester, F2011 1 4. august 2011 Holdets evaluering af 1. semester, F2011 1 1) Aktiviteter på første semester 1a) Mit udbytte af deltagelse i introdagen og velkomstforelæsningen var stort: Meget enig 6 24,0% Overvejende

Læs mere

Toplederuddannelse. Styrk din forretningsudvikling med en international uddannelse

Toplederuddannelse. Styrk din forretningsudvikling med en international uddannelse Toplederuddannelse Styrk din forretningsudvikling med en international uddannelse Executive Management Programme INSEAD Opnå strategisk skarphed med den nyeste viden På vores toplederuddannelse Executive

Læs mere

DIPLOM i erhvervsøkonomi HD

DIPLOM i erhvervsøkonomi HD Efteruddannelse DIPLOM i erhvervsøkonomi HD forskningsbaseret efteruddannelse Investér i din humane kapital Vælger du at give dig i kast med en HD-uddannelse, så foretager du en sikker investering i din

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 40, Aarhus, Januar 2015 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES HD i Økonomi og Ledelse HD økonomi & ledelse vejen til en karriere i erhvervslivet HD er en anerkendt diplomuddannelse med specialisering inden for det

Læs mere

Studieordning for Master i teknologiledelse. Curriculum for Master in Management of Technology (MMT)

Studieordning for Master i teknologiledelse. Curriculum for Master in Management of Technology (MMT) Studieordning for Master i teknologiledelse Curriculum for Master in Management of Technology (MMT) Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Aalborg Universitet 2010 Forord: I medfør af lov 985 af 21.

Læs mere

PBL på Socialrådgiveruddannelsen

PBL på Socialrådgiveruddannelsen 25-10-2018, AAU/MAN PBL på Dette papir beskriver guidelines for Problembaseret Læring på. Papiret er udarbejdet og godkendt af studienævnet d. 24. oktober 2018 og er gældende, men tages løbende op til

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse (DIL) Redigeret 9/2-18 Indhold Lederkommunikation - Det Personlige Lederskab Professionelt lederskab - Det

Diplomuddannelsen i ledelse (DIL) Redigeret 9/2-18 Indhold Lederkommunikation - Det Personlige Lederskab Professionelt lederskab - Det Indhold Lederkommunikation - Det Personlige Lederskab 1... 2 Professionelt lederskab - Det Personlige Lederskab 2... 6 Den professionelle relation Ledelse og medarbejdere 1... 9 Læring og kompetenceudvikling

Læs mere

Master i Pædagogisk Ledelse. forskningsbaseret

Master i Pædagogisk Ledelse. forskningsbaseret Master i Pædagogisk Ledelse forskningsbaseret En moderne skole eller børnehave er en kompleks organisation, der stiller store krav til ledelse. Men al forskning peger på, at det, det drejer sig om, er

Læs mere

Ansøgningsskema for nye studerende

Ansøgningsskema for nye studerende Ansøgningsskema for nye studerende Forårssemester 2020 Ansøgningsfrist senest 1. november 2019 København, oktober 2019 Med forbehold for ændringer 1 Vejledning til ansøgningsskemaet for nye studerende

Læs mere

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Ambitionen Det er MacMann Bergs vision at være dagsordensættende

Læs mere

18. april 2018 STYRK DIN KARRIERE MED HD!

18. april 2018 STYRK DIN KARRIERE MED HD! HD- S T U D I E T F I B I G E R S T R Æ D E 2 9 2 2 0 A A L B O R G Ø L A R S K R U L L S T U D I E L E D E R T 9 9 4 0 2 7 0 5 K R U L L @ B U S I N E S S. A A U. D K W W W. H D A A U. D K 18. april 2018

Læs mere

DIN PLAN DIT INDHOLD DIT LEDERSKAB

DIN PLAN DIT INDHOLD DIT LEDERSKAB DIN PLAN DIT INDHOLD DIT LEDERSKAB 2 MASTER OF PUBLIC GOVERNANCE EN MASTER FOR DANMARKS OFFENTLIGE LEDERE Som offentlig leder skal du være i stand til at lede effektivt i samspillet mellem borgere, fagprofessionelle,

Læs mere

Systemisk lederuddannelse

Systemisk lederuddannelse Systemisk lederuddannelse Styrk din ledelsespraksis, og vær med til at udvikle din organisation. Professionel ledelsespraksis Deltag på denne 1-årige systemiske lederuddannelse, og få professionaliseret

Læs mere

Miljøplanlægning. HD 2. del - Efteruddannelse

Miljøplanlægning. HD 2. del - Efteruddannelse Miljøplanlægning Marketing Management (HDA) HD 2. del - Efteruddannelse S A M F U N D S V I D E N S K A B 2 3 Forøg din markedsværdi HD i Marketing Management (HDA) henvender sig til dig, der arbejder

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse

Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse Grundmoduler, valgmoduler, specialemodul 2019 og 2020 Diplomuddannelsen i ledelse Grundmoduler Det personlige lederskab og forandring Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling

Læs mere

Modulbeskrivelse Pædagogisk viden og forskning

Modulbeskrivelse Pædagogisk viden og forskning Modulbeskrivelse Pædagogisk viden og forskning Den pædagogiske diplomuddannelse PD16-17 Ob1 Gennemgående underviser: Jens Skou Olsen (modulansvarlig) Studievejledning: Anders Holst Internater 9.-10. november

Læs mere

FLEKSIBEL VIDEREUDDANNELSE - MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV

FLEKSIBEL VIDEREUDDANNELSE - MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV HD-STUDIET FIBIGERSTRÆDE 2 9220 AALBORG Ø LARS KRULL STUDIELEDER T 9940 2705 KRULL@BUSINESS.AAU.DK WWW.HDAAU.DK 16. april 2018 FLEKSIBEL VIDEREUDDANNELSE - MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV

Læs mere

PROCESLEDER / KONSULENT

PROCESLEDER / KONSULENT PROCESLEDER / KONSULENT UDFYLDER KRAVENE DOL & DIL / 10 ECTS For tilmelding eller yderligere BLIV PROCESKONSULENT MED KANT OG TEORETISK BALLAST Bliv klædt på til udvikling, fascilitering og evaluering

Læs mere

SUPERVISIONSUDDANNELSE ved UCL

SUPERVISIONSUDDANNELSE ved UCL Kompetencegivende SUPERVISIONSUDDANNELSE ved UCL To sammenhængeden diplommoduler fra Den sociale diplomuddannelse: i alt 20 ECTS points svarende til 1/3 diplomuddannelse Modtag supervision - Træn supervisorrollen

Læs mere

Modulbeskrivelse. Læringsmål Det er målet, at den studerende gennem integration af praksiserfaring og udviklingsorientering

Modulbeskrivelse. Læringsmål Det er målet, at den studerende gennem integration af praksiserfaring og udviklingsorientering Modulbeskrivelse Modul i den Sundhedsfaglige Diplomuddannelse: Udbudssted Omfang i credits (ECTS) KLINISK VEJLEDER I SUNDHEDSFAGLIGE PROFESSIONSUDDANNELSER Vejle 10 ECTS Modulet retter sig specifikt mod

Læs mere

Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 Med ændring pr. 1. februar 2014

Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 Med ændring pr. 1. februar 2014 Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 Med ændring pr. 1. februar 2014 1. Bekendtgørelsesgrundlag Master of Business Administration (MBA), er tilrettelagt med udgangspunkt

Læs mere

Modul 1 - Det personlige lederskab 1: Lederskab og kommunikation (5 ECTS point)

Modul 1 - Det personlige lederskab 1: Lederskab og kommunikation (5 ECTS point) Modul 1 - Det personlige lederskab 1: Lederskab og kommunikation (5 ECTS point) Studievejledning studiestart uge 5 2011 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit HD 2. del Finansiel Rådgivning En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit Rådgiver inden for den finansielle sektor Hvem henvender uddannelsen sig til? Medarbejdere inden for bank

Læs mere

Ledelse, kommunikation og organisation. Nej, det er et valgfag. Undervisningssprog Dele af litteraturen kan være på engelsk eller nordiske sprog.

Ledelse, kommunikation og organisation. Nej, det er et valgfag. Undervisningssprog Dele af litteraturen kan være på engelsk eller nordiske sprog. AU HERNING BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET Fagmodulets navn Udbydende udd.retning samt kursuskode Ledelse, kommunikation og organisation Diplomuddannelse i ledelse Uddannelsen er en 2-årig

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse (DIL)

Diplomuddannelsen i ledelse (DIL) Indhold Lederkommunikation - Det Personlige Lederskab 1... 2 Professionelt lederskab - Det Personlige Lederskab 2... 5 Den professionelle relation Ledelse og medarbejdere 1... 8 Læring og kompetenceudvikling

Læs mere

Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2018

Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2018 Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2018 Forår 2018 Beskrivelse af fagene: Forandringsledelse Innovationsstrategi og forretningsmodeludvikling Strategisk kommunikation Corporate Governance

Læs mere

FLEKSIBEL MASTER I OFFENTLIG LEDELSE. mpg er et samarbejde mellem copenhagen business school og københavns universitet.

FLEKSIBEL MASTER I OFFENTLIG LEDELSE. mpg er et samarbejde mellem copenhagen business school og københavns universitet. FLEKSIBEL MASTER I OFFENTLIG LEDELSE mpg er et samarbejde mellem copenhagen business school og københavns universitet www.mpg-flex.dk 1 POSITIONEN FOR OFFENTLIG LEDELSE ER STYRKET Den offentlige sektor

Læs mere

Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2016

Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2016 Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2016 Forår 2016 Beskrivelse af fagene: Business development Forandringsledelse Innovation og forretningsmodeludvikling Supply Chain Management MBA

Læs mere

and.merc. ud. deltid Statsautoriseret revisor Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Akkrediteringsrådet

and.merc. ud. deltid Statsautoriseret revisor Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Akkrediteringsrådet and.merc. ud. deltid Statsautoriseret revisor Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 2 Se perspektivet og detaljen Cand.merc.aud. deltid er uddannelsen for dig, der

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 45, København, 2016-2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker

Læs mere

Lederuddannelser. en vej til god ledelse

Lederuddannelser. en vej til god ledelse Lederuddannelser en vej til god ledelse Hvorfor lederuddannelse? God ledelse er afgørende for private virksomheders konkurrenceevne og produktivitet. God ledelse er også afgørende for den service, som

Læs mere

master i Læreprocesser uddannelse i fornyelse Studiestart forår 2015

master i Læreprocesser uddannelse i fornyelse Studiestart forår 2015 master i Læreprocesser uddannelse i fornyelse Studiestart forår 2015 Læring kræves i mange sammenhænge. Når arbejdspladser og medarbejdere skal omstille sig, når elever og studerende skal tilegne sig viden,

Læs mere

KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE

KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE EN AKADEMIUDDANNELSE 2014-2016 Reventlowsgade 14, 2., 1651 København V Tlf.: 33 55 77 30 www.kooperationen.dk kontakt@kooperationen.dk Akademiuddannelsen Kooperationens lederuddannelse

Læs mere

MASTER I BUSINESS ADMINISTRATION

MASTER I BUSINESS ADMINISTRATION MASTER I BUSINESS ADMINISTRATION MBA AARHUS BSS ET NIVEAU HØJERE 3 Om MBA-uddannelsen på Aarhus BSS Forskningsbaseret uddannelse Nogle af landets førende forskere og undervisere International akkrediteret

Læs mere

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Hold 1, Aarhus, marts 2014 Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger sig med. I takt

Læs mere

HD PÅ CBS FOR DIG DER VIL MERE. Stine Gregersen, Daglig leder af HD1

HD PÅ CBS FOR DIG DER VIL MERE. Stine Gregersen, Daglig leder af HD1 HD PÅ CBS FOR DIG DER VIL MERE Stine Gregersen, Daglig leder af HD1 AGENDA 1. Hvad er en HD-uddannelse? 2. HD-uddannelsens opbygning 3. Adgangskrav 4. Fleksibel undervisning 5. Blended Learning 6. Priser

Læs mere

EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV

EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV Institut for Økonomi og Ledelse Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Karina Knudsen Studiesekretær Telefon: 9940 8003 Email: karknu@business.aau.dk 6. maj 2014 EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN

Læs mere