Installation og brugermanual. Welldana Eurodos. Type ph & redox styring.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Installation og brugermanual. Welldana Eurodos. Type 30-114100. ph & redox styring."

Transkript

1 Installation og brugermanual. Welldana Eurodos. Type ph & redox styring. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. Welldana A/S Erstatter tidligere Watch-dog / Profidos Udgave Sprog / language: DK.

2 1 INDLEDNING Måling Ekstraudstyr Installation Sikkerhedsvejledning Valg af den rette placering til enheden Strømforsyning og ledninger Dosering On/Off-dosering Micro dosering Vedligeholdelse Periodisk kontrol & alarm Lithiumbatteri til RAM-hukommelse 8 2 ph Målemetode 9 3 FRI KLOR (CL) Målemetode 10 4 TEMPERATUR Målemetode 10 5 REDOX Målemetode 10 6 BETJENING Betjening / Tastatur 11 Program struktur, system, ph og redox

3 INDHOLD 7 DISPLAY ph Klor Redox (ORP) Temperatur Log / Tid Kalenderindstilling System 13 8 TEKNISKE DATA Elektriske og mekaniske data Måle- og signalinput Temperatur (kun aflæsning) ph Potentialefrit Redox (ORP) Klor 14 9 KALIBRERINGSVEJLEDNING Kalibrering ph 7 / ph Ingen Redox-kalibrering (ORP- 465 mv) Parametervalg i menuen FEJLFINDING Sikkerhedsmæssige forholdsregler Problemer med strømforsyningen Fejl i enheden 17

4 1. INDLEDNING Tillykke med købet af Welldana Eurodos, der automatisk doserer og desinficerer vandet i swimmingpoolen. Dette kræver kun begrænset eller slet ingen tilsyn fra brugerens side, når Welldana Eurodos installeres korrekt. Welldana Eurodos er en kompakt mikroprocessorstyret enhed, som automatisk doserer og desinficerer vandet i swimmingpoolen på baggrund af valgte indstillinger og målinger. Denne manual er udarbejdet til brug for tekniske medarbejdere, som udfører installation, indstilling og vedligeholdelse af Wellnada Eurodos. Det er vigtigt, at disse medarbejdere har en grundlæggende viden om og erfaring med brugen af enheder af denne type. ADVARSEL! Læs denne manual, inden installationen påbegyndes. 1.1 MÅLING ph Redox (ORP) Klor Temperatur 1.2 EKSTRAUDSTYR Kundetilpasset konfiguration på bestilling Fjerndisplay 1.3 INSTALLATION SIKKERHEDSVEJLEDNING Læs venligst dette kapitel omhyggeligt inden Welldana Eurodos installeres. FARE: Kontroller, at den stikdåse, som Welldana Eurodos tilsluttes, er monteret og forbundet korrekt. Det er brugerens ansvar at sikre, at jordforbindelsen i stikdåsen er korrekt installeret for derved at forhindre elektrisk stød! Kontrollere ovenstående. Brug 3-benet stikkontakt. Dette vil også aflede evt. krybestrøm. Træk altid stikket ud, inden ledninger tilsluttes eller frakobles. Dette gælder også, selv hvis der kun er tale om lavspænding. Brug kun én hånd til at tilslutte eller frakoble ledninger.

5 1.3.2 VALG AF KORREKT PLACERING TIL ENHEDEN Selvom Welldana Eurodos er indbygget i en robust og vandtæt IP65-kasse, anbefaler vi, at den monteres på et sted, hvor den er beskyttet mod støv og regn. Systemet bør hverken udsættes for direkte sollys eller ekstreme temperaturer. Der medfølger ikke kemikaliepumper. Εurodos bør desuden monteres på et tilgængeligt og betjeningsvenligt sted og i en højde på ca. 165 cm (øjenhøjde) for at sikre let aflæsning af LCD-displayet. Monter enheden på en væg. 1.4 STRØMFORSYNING OG LEDNINGER Spændingen er fra producentens side indstillet til det niveau, som er gældende i det land, hvor enheden forhandles, og er angivet på enhedens nomenklatur, der er placeret uden på kassen. Hvis den spænding, der angives på mærkatet, ikke svarer til niveauet i det land hvor enheden skal anvendes, bør forhandleren kontaktes inden installationen. 230 volt. 50 Hz. Brug 3-benet stikkontakt med jord. BEMÆRK: Stikdåsen skal være så tæt på enheden som muligt og altid være tilgængelig! Stikdåsen skal være forsynet med jord. Sørg for at frakoble enheden fra stikdåse og det tilbehør, som er tilsluttet Welldana Eurodos, under installation og vedligeholdelse. Forbered installationen af Welldana Eurodos på papir inden tilslutning. Følg nedenstående anvisninger for at forbedre sikkerheden for brugeren og opnå problemfri drift. BEMÆRK: Udgangene på potentialfri relæer kan både håndtere lavspænding og spænding på op til 250 VAC med 6A. 230v. spændingsledninger skal altid markeres tydeligt! Lavspændingsledninger må aldrig tilsluttes eller føres parallelt med 230v spændingsledninger! Vær altid opmærksom på advarsler, som gælder perifere enheder og ekstraudstyr. Åbn frontlågen på Welldana Eurodos for at tilslutte perifere enheder og ekstraudstyr. Her er der både adgang til enhedens bundkort og forbindelser. Metal pladen over printkortet skal afmonteres før der er adgang til terminaler til kemikalie pumper og hoved strømforsynings indgang. Pladen skal monteres igen.

6 1.5 DOSERING Welldana Eurodos kan foretage separat justering af doseringen for hver enkelt kanal. Softwaren gør det muligt frit at vælge mellem On/Off-dosering eller Micro dosering On/off dosering. I denne funktion aktiveres relæers output, så snart den opmålte værdi ligger uden for den valgte indstilling (plus tolerance). Når den opmålte værdi svarer til den indstillede værdi (plus tolerance), afbryder systemet de potentielle frie relæers output Micro dosering. Denne funktion aktiverer relæers output i forhold til forskellen mellem den indstillede værdi og den faktiske målte værdi. Hvis den indstillede værdi ligger langt fra den faktiske målte værdi, er doseringstiden lang og interrupttiden kort. Jo tættere den faktiske opmålte værdi kommer på den indstillede værdi, jo kortere er doseringstiden, og interrupttiden øges, indtil de to værdier svarer til hinanden. 1.6 VEDLIGEHOLDELSE Welldana Eurodos kræver kun begrænset vedligeholdelse. Det anbefales dog at holde enheden ren, fri for støv og tør PERIODISK KONTROL & ALARM Det tilrådes at kontrollere enhedens værdier en ekstra gang vha. manuelle målinger. Hvis meldingen ALARM vises på Welldana Eurodos LCD-displayet, bør kanalen kontrolleres. Undersøg om indstillingerne er korrekte, såsom doseringstiden og om der er tilstrækkelig doseringsvæske i tanken. Kontroller gennemstrømning til flowcelle og følere. Der er normalt blot tale om fejlindstilling, tomme doseringstanke, manglende gennemstrømning i flowcellen eller evt. forældede følere. Hvis enheden med følerne sendes ind til kontrol / service, skal følerne sendes i væskebeholderne for at undgå udtørring. Alarm skal resættes med medfølgende magnet, (ligger i posen). Magneten opbevaringssted er på enhedens frontplade magnet reset Når alarmen skal resættes, løftes magneten til punktet ALARM RESET. Hver måned bør det kontrolleres visuelt, at følerne er rene. Hvis ikke dette er tilfældet, kan det resultere i en forkert måling. Rengør føleren med vand og en blød klud. Udover vand er det eneste tilladte rengøringsmiddel Chemodata Sensor Cleaning Solution. Brug af andre rengøringsmidler kan beskadige føleren permanent. Det kan være nødvendigt at kalibrere følerne pga. ældning. Hvis det imidlertid ikke er muligt at kalibrere følerne med held, befinder følerne sig uden for det korrekte måleområde. Dette betyder, at de skal udskiftes med nye følere. Hvis enheden med følerne sendes ind til kontrol / test, skal følerne sendes i væskebeholderne for at undgå udtørring, som vil ødelægge følerne.

7 1.6.2 LITHIUMBATTERI TIL RAM-HUKOMMELSE Når enheden er slukket, gemmer Welldana Eurodos data såsom dato, tid, log, kalibreringsdata osv. i RAM-hukommelsen vha. et langtidsholdbart 3V. lithiumbatteri. Ifølge producentens specifikationer har batteriet en levetid på 5 til 6 år. ADVARSEL: Kontroller altid batteriets polaritet. Forkert installation kan få batteriet til at eksplodere. Der må kun anvendes batterier af den type, som specificeres af enhedens producent. Et forkert batteri kan beskadige enheden permanent. Brugte batterier skal genbruges og må aldrig smides ud sammen med det almindelige affald!!! 2. ph 2.1 MÅLEMETODE ph-værdien angiver, om vandet er surt, neutralt eller basisk, og findes ved at måle koncentrationen af H+ og OH- ioner i vandet med en ph-føler. ph-værdien 7,0 regnes som neutral, hvilket betyder, at koncentrationen af H+ and OH- ioner er lige stor, og den målte spænding er derfor 0 mv. En ph-værdi mellem 0,0 og 7,0 betyder, at der er et overskud af H+ ioner, som skaber en positiv spænding, og derfor gør vandet meget syreholdigt. Hvis ph-værdien ligger mellem 7,0 og 14,0 er vandet er basisk og den målte spænding negativ pga. overskuddet af OH- ioner. Welldana Eurodos kan måle og vise hele ph-måleområdet fra 0,00 til 14,00 med en opløsning på 0,05. Afvigelsen i ph-området 1,00 til 13,00 udgør maksimalt 2%. Welldana Eurodos indeholder desuden en kraftig ohmsk inputforstærker på Ohm, hvilket forhindrer impedansfejl ved tilslutning af forskellige følere. Inputforstærkeren omsætter følersignalet til et signal på 0-5 V, der kan anvendes af mikroprocessorer. Processoren aflæser følersignalet for hver 300ms. og fortsætter derefter med de gemte kalibreringsdata. Følgende ph-værdier henviser til de spændinger, som er anført nedenfor i mv. Tallene tager udgangspunkt i den kendsgerning, at hver ph-enhed afgiver en spænding på ±56 til 58 mv og 20,0 C ved anvendelse af en ny føler. ph-værdi Elektrodesignal i mv ph-værdi Elektrodesignal i mv 0, ,00 0 1, , , , , , , , , , , , , , Den spænding, som frembringes af følerne ved samme ph-værdi (f.eks. 8,00), kan variere.

8 3. FRI KLOR (CL) Ingen. Se redox afsnit no REDOX 5.1 MÅLEMETODE Redox-spændingen opstår ved oxidering eller reduktion af materialer i vandet for så snart det begynder at påvirke følerens overflade. Redox-spændingen henviser til vandets tilstand og processen i vandet, som påvirker det oxiderende og reducerende materiale. Redox-spænding, der eksempelvis findes i kloret vand, er en nøjagtig måde at måle vandets oxidering og desinficerende virkning idet der tages hensyn til det faktiske omfang af tilsmudsning og forurening. Selve målingen består udelukkende af en spændingsmåling. Måleområde mv

9 6. BETJENING 6.1 BETJENING / TASTATUR Tryk CENTER / ENTER-tasten ind i 5 sekunder. Herefter vises valgmenuen. Marker det ønskede menupunkt med højre eller venstre taste, og tryk ENTER. Du befinder dig nu på det ønskede menupunkt, hvor det er muligt at flytte markøren til den ønskede værdi med højre eller venstre taste. Når dette er gjort kan værdien ændres ved at trykke på OP- eller NED-tasten. Skal der foretages yderligere rettelser, flyttes markøren igen til en værdi, hvorefter den ønskede værdi justeres. Tryk på ENTER for at gemme de ændrede værdier, når alle indstillinger er foretaget. Alle relæer er slukkede under programmeringen. Tast til HØJRE/VENSTRE = Flyt markeringerne i en menu. Tast OP/NED Center/enter taste = Hæv/sænk en værdi. = Bekræft et valg. Disse taster knapper er placeret bag på printkortet.

10 7. DISPLAY 7.1 ph Indstilling 7,4 fabriksindstillet værdi Doseringsfunktion 0 = On/Off 1 = Micro dose. Tolerance Standardtemperatur 20 C Doseringsretning 0 = Plus dosering 1 = Minus dosering Kalibrering ph 7 (se kalibreringsvejledning) Kalibrering ph 9 (se kalibreringsvejledning) Offset 0 Hældning 0 K1-faktor (%) KLOR ( ingen) Indstilling Doseringsfunktion Tolerance Standardtemperatur Områdestart Områdeafslutning K1-faktor (%) Offset 7.3 REDOX Indstillet værdi 650 mv fabriksindstillet værdi Doseringsfunktion 0 = On/Off 1 = Micro dose. Tolerance K1-factor (%) 100 Hældning. Hyste TEMPERATUR. Ingen. 7.5 LOG / TID. Log transmissionscyklus Interface min. Seriel port RS-232C 7.6 KALENDERINDSTILLING. Dag 1-7 (= mandag til søndag) Måned 1-12 (= januar til december) År 0-99 (= år 2000 til 2099)

11 7.7 SYSTEM Sprog Vælg. 8. TEKNISKE DATA 8.1 ELEKTRISKE OG MEKANISKE DATA Enhedstype: Signalhåndtering: Display: Tastatur: - CNI Chemodata Profidos - Digital 8-bit microprocessor, 2/3 analogt signalinput - Grafisk LCD 4-Line dotmatrix display for ph, Redox, Cl, - 5 taster (pil op, pil ned, pil til venstre, pil til højre, enter) Signalopløsning: - Måleinput under 2 % Strømforsyning: Maks. strømforbrug: Klimatiske grænser: Analogt signalinput: Digitalt input: Signaloutput: Datainterface: Mål: Vægt: Kassebeskyttelse: - Spænding: VAC - Ampere: 100 ma - Frekvens Hz - Maks. 10 VA - Driftstemperatur 0-45 C ( F) - Opbevaringstemperatur C ( F) - Maks. relativ fugtighed 80 % med lukket frontlåge - 2 signalinput mv Ohm (ph / Redox) - Ingen. - Output fra 2 potentialefrie relæer på maks. 230 VAC / 6 A - RS 232C (2400 Baud, 8 databits, 1 stopbit, ingen polaritet) x 314 x 119 mm - 3,5 kg. - IP65

12 8.2 MÅLE- OG SIGNALINPUT Temperatur Område: Opløsning: Tolerance: Inputtype: ph Område: 0,0-14,00 ph Opløsning: 0,05 ph Tolerance: 1,5 % Inputtype: Analog Ohm / 1 pf Potentialefrit Redox Område: mv Opløsning: 5 mv Tolerance: 1,5 % Inputtype: Analog Ohm / 1 pf Klor Område: Tolerance: Inputtype: Printkortets bagside.

13 9. KALIBRERINGSVEJLEDNING 9.1 KALIBRERING ph 7 / ph 9 Vigtigt: se tegning bagerst i manualen. Flyt mærket til ph 7. Indstil taste 1 med Pil OP. Tryk ENTER og dyp ph-føleren i bufferopløsningen med en ph-værdi på 7. Vent ca. 30 sekunder. Tryk ENTER igen. Apparatet tæller herefter ned til 0. Meddelelsen kalibrering gennemført = OK vises på displayet. Gå tilbage til displayfunktionen med ENTER. Flyt mærket til ph 9. Indstil taste 1 med Pil OP. Tryk ENTER og dyp ph-føleren i bufferopløsningen med en ph-værdi på 9. Vent ca. 30 sekunder. Tryk ENTER igen. Apparatet tæller herefter ned til 0. Herefter vises meddelelsen kalibrering gennemført på displayet. Gå tilbage til displayfunktionen med ENTER. Kalibrering af Welldana Eurodos med combi og Ref sensor: Bemærk af begge føler, combi og ref. sensor skal være i samme bufferflaske på samme tid når der kalibreres. Se tegning bagerst i manualen. 9.2 KLORKALIBRERING Ingen. 9.3 REDOX-KALIBRERING (ORP) Vigtigt: se tegning bagerst i manualen. Flyt mærket til REDOX 465 mv. Indstil med Pil OP taste 1. Tryk ENTER og dyp Redox-føleren ned i Redox-bufferopløsningen +465 mv. Vent ca. 30 sekunder. Tryk ENTER igen. Apparatet tæller herefter ned til 0. Herefter vises meddelelsen kalibrering gennemført = OK på displayet. Gå tilbage til displayfunktionen med ENTER. Bemærk af begge føler, combi og ref. sensor skal være i samme bufferflaske På en og samme tid når der kalibreres. Se tegning bagerst i manualen. 9.4 PARAMETERVALG I MENUEN Anvend pil op and pil ned til at vælge mellem de forskellige punkter i menuen. Vælg 0 og 1 med henholdsvis venstre pil og højre pil for at vælge mellem at aktivere eller deaktivere den valgte funktion. Tryk ENTER for at gemme den valgte værdi. De sidste sider i manualen viser programstrukturen for ph og klor/redox. Der kan ændres efter behov. Der kan især være tale om følgende parameter som ønskes ændret. Relæ funktion: on/off eller prop. ( on/off er standard ) Doseringstiden for begge kanaler er 30 min: ( standard 30 min. ) Kan ændres til evt. 120 min. eller mere. 10. FEJLFINDING 10.1 SIKKERHEDSMÆSSIGE FORHOLDSREGLER Welldana Eurodos er afprøvet og kontrolleret af producenten og forhandleren inden ibrugtagning, hvilket er årsagen til, at denne manual ikke indeholder en lang liste til brug ved fejlfinding. De fleste fejl skyldes forkert betjening af enheden eller at følerne og elektroderne er nået til afslutningen af deres levetid.

14 10.2 PROBLEMER MED STRØMFORSYNINGEN Problem: Kontroller: Ingen visning på LCD-displayet - At stikket er sat i kontakten - At strømforsyning svarer til driftsspænding. - At ledningen er tilsluttet korrekt til klemmen på enheden. - Kontroller sikkerhedsudstyret- Kontakt forhandleren, hvis der findes nogen fejl. LCD baggrundsbelysningen fungerer ikke - Kontroller ledningsforbindelsen til klemmen. - Kontroller at stikket er sat i - Kontroller sikkerhedsudstyret 10.3 FEJL I ENHEDEN Problem: Kontroller: Tabt RAM-hukommelse - Om lithiumbatteriet er fladt Kontakt forhandleren De viste måleværdier er ukorrekte - Kontroller, om elektroderne og følerne er korrekt tilsluttet. - Kontroller, at elektroderne og følerne ikke er forældede eller snavset. I forbindelse med alle øvrige former for fejl kontrolleres følere, elektroder, ledninger, forbindelser, vandflow / hydraulik i vandmålesystemet, polarisationsfejl i strømforsyningen samt eventuel fejlstrøm, som generelt kan påvirke systemets evne til at foretage målinger. Ugentlig kontrol: Klorværdi: 0,5-1,0 mg/l ph-værdi: 7,0-7,4 Måleenhed, visuel kontrol, vandkvalitet Månedlig kontrol: Kontrol af ph- og Redox-følerne som beskrevet i manualen. Kalibrering eller udskiftning af følere i nødvendigt omfang.

15 Regulering af desinficering med flydende klor. Vandkvaliteten i en swimmingpool skal være upåklagelig bakteriologisk set. Både de badende og omgivelserne omkring poolen inficerer vandet med bakterier, der hér kan formere sig hurtigt. Derfor er det påkrævet at desinficere vandet. En god desinficerende virkning opnås med et klorindhold på 0,5-1,0 mg/l, målt med klortester (f.eks. Pool-tester type ) Til desinficering anvendes flydende klor. BEMÆRK: Klorstabilisator, fra et indhold på 80 mg/l, påvirker Redox-målingen og kan medføre fejlfunktioner. Regulering af ph-værdien Vandet i swimmingpoolen skal have en ph-værdi på 7,0-7,2. Inden for dette ph-område er vandet hudvenligt og minimalt aggressivt over for bassinets og gennemstrømningssystemets materialer. Årsagen til, at vandets ph-værdi ligger uden for det optimale område, kan især være vandets hårdhed. Men også andre påvirkninger kan dog også ændre ph-værdien. Hvis vandet er meget hårdt, medfører det som regel en for høj ph-værdi. Det anbefales at anvende ph-minus for at sænke ph-værdien. Flowcelle. Flowcellen er forberedt til slanger Ø 10 mm. Udtage til flowcellen foretages lige efter filterpumpen eller bedst efter sandfilteret. Afløbet fra flowcellen, skal føres til balancetank eller skimmer. PH & Cl tester, type Medfølger ikke.

16 El diagram: Placering af føler i bufferglas:

17 Reservedele. Gl. model. ( rød eller klar ) Ny model fra 02 måned Ref-føler. Type Inc. kabel. Kan bruges til både ny og gamle styringer. Gl. model. ( blå ) Ny model fra 02 måned Combi føler. Type Inc. kabel. Kan bruges til både ny og gamle styringer. Buffer væsker: Type buffer væske 465 mv. Type buffer væske ph 7 Type buffer væske ph 9 Type rense væske. 80ml. 80ml. 80ml. 80ml.

18 Programstruktur. Program System OK knap i 5 sek. Handling Emne Vælg ændringer eller videre System OK Sprog Tysk ph Fransk Orp / redox Spansk Chlor. Dansk OK Exit Tid / dato / år f.eks. 03 / 07 / 07 OK Vælg med knapperne op / ned / højre / venstre for at navigere. Vælg med knappne OK / center for at bekræft. Venstre knap / videre Højre knap / vælge Op eller ned knap / vælge OK Center knap / bekræfte Automatisk til emne Program ph OK knap i 5 sek. Handling Emne Vælg ændringer eller videre System ph OK Set punkt ph f.eks. 7,2 OK Orp / redox Kalibrering ph 7 Ja eller nej OK Chlor. Kalibrering ph 9 Ja eller nej OK Exit Factor K1 100% Må ikke ændres OK Pumpe funktion on/off eller micro dose OK Control ph - ph - eller ph+ OK Dose max. time 30 til 120+ minutter OK ph relay man. Start syrepumpe man. OK Vælg med knapperne op / ned / højre / venstre for at navigere. Vælg med knapperne OK / center for at bekræft. Venstre knap / videre Højre knap / vælge Op eller ned knap / vælge OK Center knap / bekræfte Automatisk til emne

19 Program Redox OK knap i 5 sek. Handling Emne Vælg ændringer eller videre System ph Set punkt mv. f.eks. 650 OK Orp / redox OK Kalibrering mv 465 Ja eller nej OK Chlor. Hysterbe. 10 Må ikke ændres OK Exit Factor K1 100% Må ikke ændres OK Pumpe funktion on/off eller micro dose OK Dose max. time 30 til 120+ minutter OK Redox relay man. Start klorpumpe man. OK Vælg med knapperne op / ned / højre / venstre for at navigere. Vælg med knappne OK / center for at bekræft. Venstre knap / videre Højre knap / vælge Op eller ned knap / vælge OK Center knap / bekræfte Automatisk til emne Program Exit / ud OK knap i 5 sek. Handling Emne Vælg ændringer eller videre System ph Orp / redox Chlor. Ingen funktion. Exit OK Vælg med knapperne op / ned / højre / venstre for at navigere. Vælg med knappne OK / center for at bekræft. Venstre knap / videre Højre knap / vælge Op eller ned knap / vælge OK Center knap / bekræfte Automatisk til emne

20 Flow og kemikalietank sikring. (er som standard luset med jumper ) Hvis styringen ønskes sikret med stop ved filterpumpe flow svigt / stop, skal terminalerne i IN2 anvendes, og jumperne fjernes. Hvis styringen ønskes sikret med stop ved lav kemikalie stand i tankene, skal terminalerne i IN1 anvendes, og jumperne fjernes. Ekstra udstyr. Kemikaliepumper. Type L/time. Type L/time.

Installation og brugermanual. Type 30-114100 Profidos 2000 CNI Multi Channel Analyser

Installation og brugermanual. Type 30-114100 Profidos 2000 CNI Multi Channel Analyser Installation og brugermanual. Type 30-114100 Profidos 2000 CNI Multi Channel Analyser Pumper som option. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. International Marketing A/S Editon 3.1

Læs mere

CHEMODATA PROFIDOS 2000 / 4000 / 302

CHEMODATA PROFIDOS 2000 / 4000 / 302 CHEMODATA PROFIDOS 2000 / 4000 / 302 CNI Multi Channel Analyser Installations- og brugermanual Dansk Brugermanual for Chemodata Profidos Watch Dog 2000 Professional 4000 Multi Dos 302 Version 2.0 Model

Læs mere

Manual til Welldana Controller 30-203100. Fuldautomatisk - kemikaliedoseringsanlæg. Til måling og regulering af vandkvaliteten i svømmebade.

Manual til Welldana Controller 30-203100. Fuldautomatisk - kemikaliedoseringsanlæg. Til måling og regulering af vandkvaliteten i svømmebade. Manual til Welldana Controller 30-203100. Fuldautomatisk - kemikaliedoseringsanlæg. Til måling og regulering af vandkvaliteten i svømmebade. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana

Læs mere

SPIDER Quick guide. DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S. Langebjergvænget Roskilde

SPIDER Quick guide. DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S. Langebjergvænget Roskilde SPIDER Quick guide DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S Langebjergvænget 18 4000 Roskilde +45 7221 7979 Indhold Om SPIDER... 3 Funktioner ved SPIDER... 3 Spændingsforsyning... 3 Installation og fysiske

Læs mere

FireBUS PARKERINGSVENTILATION

FireBUS PARKERINGSVENTILATION FireBUS PARKERINGSVENTILATION QUICK GUIDE Quick guiden beskriver hvordan et mindre anlæg kan installeres og idriftsættes. Alle moduler tildeles en individuel adresse på DIP-switchen i modulet Modulerne

Læs mere

Dockingstation med forstærker til ipod/iphone

Dockingstation med forstærker til ipod/iphone Dockingstation med forstærker til ipod/iphone D2 Brugsanvisning Dockingstation med forstærker til ipod/iphone ADVARSEL: Anvend ikke dette (polariserede) stik med en forlængerledning, stikdåse eller en

Læs mere

WEA-Base Brugervejledning til vejetransmitter

WEA-Base Brugervejledning til vejetransmitter WEA-Base Brugervejledning til vejetransmitter Version 3.4 WEA-Base Brugervejledning til vejetransmitter WEA-Base Brugervejledning til vejetransmitter Version 3.4 Indholdsfortegnelse 1. Tekniske data...

Læs mere

Manual til SMC Saltgenerator. Type 30-300520 / 30-300530

Manual til SMC Saltgenerator. Type 30-300520 / 30-300530 Manual til SMC Saltgenerator. Type 30-300520 / 30-300530 Der tages forbeholde for evt. produktændringer. Copyright. Welldana A/S. Udgave 1.3 05 2005. Dansk. 1. Hvad er en saltgenerator? En saltgenerator

Læs mere

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 Version 3.00 Inkl. PC program: ENG110 Version 3.00 Betjeningsvejledning 1/11 Generelt: ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 er et microprocessor styret instrument til

Læs mere

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse BRUGER MANUAL * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse 1 Tak fordi du har valgt vores automatiske pumpestation. Læs venligst denne bruger manual grundigt, inden

Læs mere

Elma PH-222. English usermanual Page 6-7 EAN:

Elma PH-222. English usermanual Page 6-7 EAN: Elma PH-222 Dansk/norsk manual Side 1 - XX Svensk manual Sida 2 - XX English usermanual Page 6-7 EAN: 5706445230297 Indhold Dansk/Norsk brugermanual... 3 Indledning... 3 Egenskaber... 3 Specifikationer...

Læs mere

Fjernbetjening Flex Teknisk manual

Fjernbetjening Flex Teknisk manual Fjernbetjening Flex Teknisk manual VEKA INT. Indblæsnings aggregat 1 Beskrivelse Flex fjernbetjening kan bruges til at styre ventilationsanlæg med V1 og V2 printkort. Tekniske data Knapper på display Knap

Læs mere

AR280P Clockradio Håndbogen

AR280P Clockradio Håndbogen AR280P Clockradio Håndbogen Index 1. Anvendelsesområde 2. Sikkerhed o 2.1. Piktogrammer i denne håndbog o 2.2. Almindelige sikkerhedsanvisninger 3. Klargøring til brug o 3.1. Udpakning o 3.2. Pakkens indhold

Læs mere

INSTALLATION VER. 3.26. Kabler Temperaturføler- og iltsondesignaler fremføres separat i skærmet, parsnoet kabel og mindst 10 mm fra 220 V kabler.

INSTALLATION VER. 3.26. Kabler Temperaturføler- og iltsondesignaler fremføres separat i skærmet, parsnoet kabel og mindst 10 mm fra 220 V kabler. Dr.Oxygen OXYGEN - CONTROLLER 1.0 El-tilslutning INSTALLATION VER. 3.6 Kabler Temperaturføler- og iltsondesignaler fremføres separat i skærmet, parsnoet kabel og mindst 10 mm fra 0 V kabler. Tilslutning

Læs mere

Solpaneler til svømmebassin og spa.

Solpaneler til svømmebassin og spa. Solpaneler til svømmebassin og spa. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. Welldana A/S Udgave 1,0 01-2008. Dansk. Teknisk data. Materiale. Farve. Tilslutning. Størrelser. Vandgennemstrømning.

Læs mere

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL!

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL! MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL! FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 981 002 317 Ver. 01 11-03-2013 Indhold 1. INTRODUKTION... 4 2. BESKRIVELSE FANTRONIC... 5 2.1 SÅDAN FUNGERER

Læs mere

FireBUS BRANDSIKRINGSAUTOMATIK For spjældsikrede og røgventilerede systemer

FireBUS BRANDSIKRINGSAUTOMATIK For spjældsikrede og røgventilerede systemer FireBUS BRANDSIKRINGSAUTOMATIK For spjældsikrede og røgventilerede systemer QUICK GUIDE For anlæg med mindre end 12 spjæld og mindre end 100 m kabel-længde er der ikke behov for den store planlægning,

Læs mere

VentilationAlarm EP1 ES 966

VentilationAlarm EP1 ES 966 VentilationAlarm EP1 ES 966 Tryk, signal eller temperatur-vagt Giver brugeren sikkerhed om anlæggets driftsituation Overordnet beskrivelse VentilationAlarm EP1 er en multfuntionsalarm, der kan overvåge

Læs mere

BRUGSANVISNING MODEL

BRUGSANVISNING MODEL BRUGSANVISNING MODEL Tillykke med Deres nye multimeter, før De går igang med at bruge produktet, bedes De læse denne brugsanvisning grundigt. I. ANVENDELSE Dette kategori III multimeter kan anvendes til

Læs mere

Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC.

Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC. Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC. Pool Valet Junior. Pool Valet Senior. Pool Valet RC med fjernbetjening. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana

Læs mere

BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning

BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning Ansvarsfraskrivelse BenQ Corporationen giver ingen erklæringer eller garantier, hverken udtrykkelige eller antydelige, med hensyn til indholdet af dette dokument.

Læs mere

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Lisa Vækkeur RF Time A-3240

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Lisa Vækkeur RF Time A-3240 Humantechnik DK BRUGERVEJLEDNING Lisa Vækkeur RF Time A-3240 Lys/Snooze Alarm on/off Visuel indikation af alarm, der er aktiveret. Højtaler on/off Blinkende lys on/off 12 V strømforsyning Højtaler Knap

Læs mere

CO2 Control Box E-Cab-980

CO2 Control Box E-Cab-980 CO2 Control Box E-Cab-980 CO2 Control Box E-Cab-980 er beregnet til detektering og alarmereing ved utætheder i CO2 køleanlæg i køle- og fryserum. CO2 Control Box E-Cab-980 er designet til at fungere sammen

Læs mere

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Digital timer print modul 12V 2000.2231 Multi funktions timer med 8 funktioner, anvendelig i mange installationer, forsyning 12VDC drift. Printet har

Læs mere

Installationsvejledning IMage Pool heater.

Installationsvejledning IMage Pool heater. Installationsvejledning IMage Pool heater. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright: International Marketing A/S Udgave: 3.1 10 2003. Sprog / language: DK. GB. D. F. Tillykke med Deres

Læs mere

Instruktion. MINIGAM+ On/off og analog styring IN217DKA

Instruktion. MINIGAM+ On/off og analog styring IN217DKA Instruktion MINIGAM+ On/off og analog styring IN217DKA 1. Beskrivelse af kort Advarsel! Flere dele på printkortet er forsynet med 115/230VAC. Afbryd altid strømmen før der arbejdes på aktuatoren. 2. For

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning.

Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning. Tillykke med Deres nye Niveaukontrol. Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning. Standarder: Denne Niveaukontrol opfylder gældende regler og normer for sikkerhed. Produktet er testet

Læs mere

PoolManager PoolManager PRO. Funktionalitet og flot design

PoolManager PoolManager PRO. Funktionalitet og flot design PoolManager PoolManager PRO Funktionalitet og flot design Nyudviklet innovativ teknik i moderne design Made in Germany Nyd krystalklart vand hver eneste dag. Den seneste udgave af Poolmanager har gennemgået

Læs mere

PUMPESTYRING 701. Instruktion. Specifikationer

PUMPESTYRING 701. Instruktion. Specifikationer Instruktion Generelt Tak fordi De valgte Pumpestyring 701. Pumpestyring 701 er en moderne, kompakt enhed for niveaustyring af 1 pumpe og 1 niveaualarm eller 2 pumper i alternerende drift. Pumpestyringen

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen på

Læs mere

Betjeningsvejledning. Apparatets dele 13

Betjeningsvejledning. Apparatets dele 13 DK Betjeningsvejledning STABILA REC 300 Digital er en receiver, som er nem at betjene, til hurtig registrering af roterende lasere. Med Receiver REC 300 Digital kan der modtages laserstråler fra rotationslasere,

Læs mere

Vandmålercomputer. Demineraliseret opvarmningsvand er perfekt til ethvert anlæg. Installation Funktion Drift Service

Vandmålercomputer. Demineraliseret opvarmningsvand er perfekt til ethvert anlæg. Installation Funktion Drift Service DA Demineraliseret opvarmningsvand er perfekt til ethvert anlæg Vandmålercomputer Installation Funktion Drift Service Svarer til VDI 2035 SWKI BT 102-01 ELYSATOR vandmålercomputer kontrollerer permanent

Læs mere

DiSEqC-Positioner. Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361)

DiSEqC-Positioner. Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361) DiSEqC-Positioner Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361) DiSEqC 1.0/1.2 Positioner DiSEqC-omformer, som gør at man kan styre en parabolmotor 36-Volts type med alle digital modtagere som har standard

Læs mere

X88S. SMS fjernstyring til sommerhuse

X88S. SMS fjernstyring til sommerhuse X88S SMS fjernstyring til sommerhuse X88s er en GSM/SMS baseret fjernstyring med: 6 indgange 8 relæudgange 2 temperaturfølere Billig i drift, intet abonnement. Kan køre på taletidskort. Nem og hurtig montering.

Læs mere

Monterings og brugervejledning For laderegulator type CML 5/10/15/20

Monterings og brugervejledning For laderegulator type CML 5/10/15/20 Phocos CML serie 5 20 A Laderegulator for 12/24 volt Monterings og brugervejledning For laderegulator type CML 5/10/15/20 Side 1 Din nye CML laderegulator er en state-of-the-art regulator, som er udviklet

Læs mere

(2 DØRE, 100 NØGLER)

(2 DØRE, 100 NØGLER) BESKRIVELSE Vprox 100 er et avanceret adgangskontrol-system baseret på Videx unikke Coded Key, der giver mere end 4 milliarder kombinationer. Systemet kan kontrollere to uafhængige døre og gemme op til

Læs mere

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser Tak, fordi du har købt denne stråle detektor, læs venligst denne brugsanvisning omhyggeligt før installation. Forsøg aldrig at adskille eller reparere produktet.

Læs mere

Installationsvejledning Countertop ict220e

Installationsvejledning Countertop ict220e Installationsvejledning Countertop ict220e Nets Denmark A/S. Energivej 1 DK-2750 Ballerup www.terminalshop.dk Doc. version 1.9 (2015-07-08). Software version 20.18. Vare nr.: R336-0118 1. Indledning Før

Læs mere

Tevion Powerbank. Manual

Tevion Powerbank. Manual Tevion Powerbank Manual Indhold Din Universal Tevion Powerbank... 3 Hvad er inkluderet i pakken?... 3 Advarsler... 5 Delenes navne... 6 Pleje og Vedligeholdelse... 6 Betjening... 7 Fejlfinding... 10 2

Læs mere

GSM Dørtelefon. Installation manual. Bruger manual. Gennemlæs omhyggeligt denne manual før installation og ibrugtagning af dette produkt.

GSM Dørtelefon. Installation manual. Bruger manual. Gennemlæs omhyggeligt denne manual før installation og ibrugtagning af dette produkt. GSM Dørtelefon Installation manual Bruger manual Gennemlæs omhyggeligt denne manual før installation og ibrugtagning af dette produkt. Tlf.: +45 86161617 Mobil: +45 40200001 Side 1 GSM Dørtelefon Version

Læs mere

NBE PELVAC MANUAL. Version 3.000001. RTB - Ready To Burn

NBE PELVAC MANUAL. Version 3.000001. RTB - Ready To Burn DK NBE PELVAC MANUAL Version 3.000001 RTB - Ready To Burn INDHOLD: Kære kunde. Tak fordi du har købt dette NBE-produkt, som er designet og fremstillet efter de højeste standarder i EU. Vi anbefaler, at

Læs mere

Brugervejledning. Fjernbetjening display MT-5

Brugervejledning. Fjernbetjening display MT-5 Brugervejledning Fjernbetjening display MT-5 OVERSIGT Det digitale fjernbetjening display, der viser dig anlæggets driftsinformation, system fejl og selvdiagnostik udlæsning. Oplysningerne vises på et

Læs mere

SSI-9001 IP65. Installations vejledning. SSIHuset v/svane Electronic ApS. GSM fjern kontrol og alarm system

SSI-9001 IP65. Installations vejledning. SSIHuset v/svane Electronic ApS. GSM fjern kontrol og alarm system SSI-9001 IP65 GSM fjern kontrol og alarm system Installations vejledning SSIHuset v/svane Electronic ApS Vejledning Kontakt Tænd/sluk 1 - Strømforsyning: Forbundet til egen 12V / 1.5A strømforsyning (*)

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Humantecknik DS-1/RF A

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Humantecknik DS-1/RF A Humantechnik DK BRUGERVEJLEDNING Humantecknik DS-1/RF A-3250-0 Side 2 Tillykke med købet af dit nye vækkeur lisa DS-1/RF. Vi håber at du vil få mange års brug ud af produktet. Du har valgt et moderne og

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER

ELEKTRISK TERRASSEVARMER ELEKTRISK TERRASSEVARMER HN 12362 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug, og gem den til senere brug. Pak terrassevarmeren ud og kontroller, at alle dele

Læs mere

Automatisk vandbehandling

Automatisk vandbehandling PoolManager Automatisk vandbehandling Til ilt, chlor eller brom Kan anvendes med PoolConnect F å m e r e g l æ d e a f d i n p o o l Fremragende teknologi og nem betjening: Den nye PoolManager PoolManager

Læs mere

X88. X88 er en GSM/SMS baseret fjernstyring med: 8 indgange 8 relæudgange Mulighed for temperaturføler

X88. X88 er en GSM/SMS baseret fjernstyring med: 8 indgange 8 relæudgange Mulighed for temperaturføler X88 X88 er en GSM/SMS baseret fjernstyring med: 8 indgange 8 relæudgange Mulighed for temperaturføler Let at betjene. Hurtig montering. Let konfiguration. Hurtig. Fleksibel. Passer i en alm gruppetavle.

Læs mere

Installationsvejledning til Countertop ict220e

Installationsvejledning til Countertop ict220e Installationsvejledning til Countertop ict220e Nets Denmark A/S Energivej 1 DK-2750 Ballerup www.terminalshop.dk Doc. version 1.0 (2013-09-27). Software version 3.45. Vare nr.: R336-0124 1. Indledning

Læs mere

TIGRIS AHC 8000 trådløs programmerbar rumtermostat

TIGRIS AHC 8000 trådløs programmerbar rumtermostat Monteringsvejledning TIGRIS Cirkulation Nr. 6560878 / 010908 TIGRIS AHC 8000 trådløs programmerbar rumtermostat Installationsvejledning for TIGRIS AHC 8000 TRÅDLØS PROGRAMMERBAR RUMTERMOSTAT Klik dig ind

Læs mere

Wavin AHC 9000 display. med trykfølsom skærm. Opstartsskærm. Skærm opdeling. Quick guide for Wavin AHC 9000 display. med trykfølsom skærm. wavin.

Wavin AHC 9000 display. med trykfølsom skærm. Opstartsskærm. Skærm opdeling. Quick guide for Wavin AHC 9000 display. med trykfølsom skærm. wavin. Wavin AHC 9000-serien wavin.dk Wavin AHC 9000 display med trykfølsom skærm Quick guide for Wavin AHC 9000 display med trykfølsom skærm Solutions for Essentials Wavin AHC 9000-serien Opstartsskærm 1 2 3

Læs mere

HN Brugervejledning. Læs brugervejledningen omhyggeligt før multimeteret tages i brug, og gem brugervejledningen til senere brug.

HN Brugervejledning. Læs brugervejledningen omhyggeligt før multimeteret tages i brug, og gem brugervejledningen til senere brug. DIGITAL MULTIMETER HN 7333 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt før multimeteret tages i brug, og gem brugervejledningen til senere brug. 1 INTRODUKTION Dette instrument er et lille håndholdt

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS03

MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS03 MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS03 P-WATCH FS03 Bør kun monteres af et autoriseret værksted. Vær opmærksom på at garantien på din bil kan bortfalde såfremt udstyr monteres på din bil af andre end de af

Læs mere

Teknisk vejledning Buffertank

Teknisk vejledning Buffertank Teknisk vejledning Buffertank 3600 773 Buffertank 2. udgave 11.2003 1. INDLEDNING... 2 1.1. Installation og service... 2 1.2. Sikkerhedsforskrifter... 2 2. KORREKT BRUG AF... 2 2.1. Styrekasse... 2 2.2.

Læs mere

VETEC ApS. Dynamometer. Brugervejledning & Monteringsvejledning. Copyright 2009, Vetec Aps. Alle rettigheder forbeholdes.

VETEC ApS. Dynamometer. Brugervejledning & Monteringsvejledning. Copyright 2009, Vetec Aps. Alle rettigheder forbeholdes. Dynamometer Brugervejledning & Monteringsvejledning Til lykke med købet af Deres nye Dynamometer. Vetec er ikke ansvarlig for tekniske eller redaktionelle fejl eller udeladelser heri, eller for tilfældige

Læs mere

Genius laderegulator Monterings og brugervejledning

Genius laderegulator Monterings og brugervejledning Genius laderegulator Monterings og brugervejledning Laderegulatorens opbygning Genius er en avanceret laderegulator for solceller/solpaneler der kontroller, overvåger og styrer indladning og afladning

Læs mere

Kombineret ph-elektrode type 160015. Gevind (PG 13) Evt. påfyldning af KCl. Ag/AgCl-referenceelement. Membran. Intern bufferopløsning

Kombineret ph-elektrode type 160015. Gevind (PG 13) Evt. påfyldning af KCl. Ag/AgCl-referenceelement. Membran. Intern bufferopløsning Kombineret ph-elektrode type 160015 Komponenter Top af elektrode med stikforbindelse og O-ringstætning Gevind (PG 13) Evt. påfyldning af KCl Ag/AgCl-referenceelement Kaliumchloridopløsning - 3,5 mol/l

Læs mere

Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401

Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401 Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401 SENSOR MED MINIMAL VEDLIGEHOLDELSE Oxix til måling af opløst ilt er et unikt system, hvor en avanceret solid-state optisk sensor kommunikerer

Læs mere

Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900.

Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900. Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900. Lagerføres i farven gul/blå. Der tager forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana A/S Udgave 1.0 11 2007. Sprog: Dansk. Tillykke med Deres nye Grampus

Læs mere

Installationsvejledning Smart-UPS X Tårn/Rackmonteret 2U 2000/2200/3000 VA

Installationsvejledning Smart-UPS X Tårn/Rackmonteret 2U 2000/2200/3000 VA Installationsvejledning Smart-UPS X Tårn/Rackmonteret 2U 2000/2200/3000 VA Vigtige sikkerhedsmeddelelser GEM DISSE INSTRUKTIONER - Denne vejledning indeholder vigtige instruktioner, der skal følges under

Læs mere

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Digital timer print modul 12V 2000.2231 Multi funktions timer med 8 funktioner, anvendelig i mange installationer, forsyning 12VDC drift. Printet har

Læs mere

GSM / SMS dør/port kontrol enhed

GSM / SMS dør/port kontrol enhed 11-07-2013 GSM / SMS dør/port kontrol enhed 6 stk. Digitale indgange med egen tekst besked via SMS 4 stk. Udgange med aktivering via SMS besked 4 stk. Administrator telefonnumre der modtager SMS alarm

Læs mere

O2 STYRING. Fra version 7 og version 10.033

O2 STYRING. Fra version 7 og version 10.033 O2 STYRING Fra version 7 og version 10.033 Indholds fortegnelse: Side 3 Advarsel om brug af produktet. Installation af lambda sonde. Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 El diagram. Beskrivelse af

Læs mere

DAB+ adaptor. Kære kunde,

DAB+ adaptor. Kære kunde, Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon Audio er en naturlig forlængelse af denne filosofi. Vi har 20 års erfaring i at lave og specificere høj kvalitetsprodukter

Læs mere

SuSix TURBIDITET- OG TØRSTOFTRANSMITTER BROCHURE DK 5.10 SUSIX BROCHURE 1401

SuSix TURBIDITET- OG TØRSTOFTRANSMITTER BROCHURE DK 5.10 SUSIX BROCHURE 1401 SuSix TURBIDITET- OG TØRSTOFTRANSMITTER BROCHURE DK 5.10 SUSIX BROCHURE 1401 H Ø J T E K N O L O G I S K S E N S O R M E D A V A N C E R E T O P T I K To funktioner i samme sensor Med SuSix sensorens 6

Læs mere

VentilationAlarm EP1 ES 966

VentilationAlarm EP1 ES 966 VentilationAlarm EP1 ES 966 Tryk, signal eller temperatur-vagt Giver brugeren sikkerhed om anlæggets driftsituation Overordnet beskrivelse VentilationAlarm EP1 er en multfuntionsalarm, der kan overvåge

Læs mere

Manual. IMage Elektronisk styring med varmeregulering. Type

Manual. IMage Elektronisk styring med varmeregulering. Type Manual. IMage Elektronisk styring med varmeregulering. Type 64-102050-1. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. International Marketing A/S Udgave: 1.0 01 2005. Sprog: Dansk Tillykke

Læs mere

System JA 1000 Stand-alone styring for befugter eller affugter for relativ fugtighed og eller dugpunkt.

System JA 1000 Stand-alone styring for befugter eller affugter for relativ fugtighed og eller dugpunkt. KHV Maj 2012 Version 3.1 Brugsanvisning System JA 1000 Stand-alone styring for befugter eller affugter for relativ fugtighed og eller dugpunkt. Anderberg Fugtstyring A/S - Gl. Holbækvej 6-8 - 4200 Slagelse

Læs mere

Håndholdt laser afstandsmåler

Håndholdt laser afstandsmåler Håndholdt laser afstandsmåler Sikkerhedsforskrifter Læs sikkerhedsforskrifterne og betjeningsvejledningen omhyggeligt inden brug. Læs hele driftsvejledningen og sikkerhedsforskrifterne i denne manual

Læs mere

Montage og brugsanvisning

Montage og brugsanvisning Montage og brugsanvisning System JA 3000 Standalone styring for befugter og affugter for relativ fugtighed eller dugpunkt. Indholdsfortegnelse Ophavsrettigheder... 3 EU overensstemmelseserklæring... 4

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light

QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light Montering 1. Piccolo Light kan installeres uden brug af kommunikation via GSM, men installeres et SIM-kort i enheden, vil man bl.a. kunne få alarmer som sms og email.

Læs mere

Installation & brugervejledning IMage Pool Kontrol Type 34-015040

Installation & brugervejledning IMage Pool Kontrol Type 34-015040 Installation & brugervejledning IMage Pool Kontrol Type 34-015040 Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. International Marketing A/S Edition 2.0 09-2002. Sprog / language: DK, GB, D,

Læs mere

TeleSwitch M2. TeleSwitch er en ideel fjernstyret strømafbryder og tilbagemelder til hjemmet, fritidshuset, kontoret og værkstedet.

TeleSwitch M2. TeleSwitch er en ideel fjernstyret strømafbryder og tilbagemelder til hjemmet, fritidshuset, kontoret og værkstedet. TeleSwitch M TeleSwitch er en ideel fjernstyret strømafbryder og tilbagemelder til hjemmet, fritidshuset, kontoret og værkstedet. Med TeleSwitch kan du tænde og slukke for elektriske apparater via telefonen,

Læs mere

DC/AC-OMFORMER EFFEFT: WP 150 W (SOFTSTART) WP 300 W WP 600 W. Vejledning 1. BESKRIVELSE

DC/AC-OMFORMER EFFEFT: WP 150 W (SOFTSTART) WP 300 W WP 600 W. Vejledning 1. BESKRIVELSE DC/AC-OMFORMER EFFEFT: WP 150 W (SOFTSTART) WP 300 W WP 600 W Vejledning 1. BESKRIVELSE 2. FORBINDELSER Den røde ledning forbindes fra batteriets plusklemme til omformerens plusklemme (rød forbindelse)

Læs mere

1-Funktions multitavle 0300440 Aquatronic

1-Funktions multitavle 0300440 Aquatronic 1-Funktions multitavle 0300440 Aquatronic Manual for program 1FV1.0 (se mærkning på kreds U2) Mærkespænding: Mærkeeffekt: Mærkestrøm: 230 V, 50Hz, 1 fase. 2300 W 10 A Summen af belastninger må ikke overstige

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor Trådløs Bevægelsessensor Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 2 UDPAKNING... 2 MONTERING... 4 Montering af væg-/loftbeslaget... 4 INSTALLATION AF BATTERIER... 4 EFTER INSTALLATION AF BATTERIER... 5 TEST

Læs mere

Beta Care Puslebord 40 fritstående Brugermanual

Beta Care Puslebord 40 fritstående Brugermanual Beta Care Puslebord 40 fritstående Brugermanual Udgave 1.3 November 2013 Beta Care ApS, Tlf. (+45) 41420421, www.betacare.dk Indholdsfortegnelse: Forord 2 Generelt 2 Tilsigtet produktanvendelse 2 Leverandørens

Læs mere

Beta Care Puslebord 40 væghængt Brugermanual

Beta Care Puslebord 40 væghængt Brugermanual Beta Care Puslebord 40 væghængt Brugermanual Udgave 1 August 2011 Beta Care ApS, Tlf. (+45) 41420421, www.betacare.dk Indholdsfortegnelse: Forord 2 Generelt 2 Tilsigtet produktanvendelse 2 Leverandørens

Læs mere

MagFlux ELEKTROMAGNETISKE FLOWMÅLERE BROCHURE DK 3.05 MAGFLUX BROCHURE 1401

MagFlux ELEKTROMAGNETISKE FLOWMÅLERE BROCHURE DK 3.05 MAGFLUX BROCHURE 1401 MagFlux ELEKTROMAGNETISKE FLOWMÅLERE BROCHURE DK 3.05 MAGFLUX BROCHURE 1401 PÅLIDELIG FLOWMÅLING MagFlux elektromagnetisk flowmåler har høj stabilitet og stor nøjagtighed, og anvendes til måling af flow

Læs mere

Svane Electronic Universal timer med 4 relæer og et valg af 18 funktioner hver 1. 4 kanals timer med 18 funktioner

Svane Electronic Universal timer med 4 relæer og et valg af 18 funktioner hver 1. 4 kanals timer med 18 funktioner Svane Electronic Universal timer med 4 relæer og et valg af 18 funktioner hver 1 4 kanals timer med 18 funktioner 2000.2238 Vi sikrer en høj kvalitet sammen med vores samarbejdes partnere! Vi udveksler

Læs mere

Brugsanvisning 700 Yacht Timer

Brugsanvisning 700 Yacht Timer Brugsanvisning 700 Yacht Timer 700 YACHT TIMER DANSK Vi takker for den tillid du har vist os ved at vælge et ur af mærket SECTOR. For at sikre at du får mest og længst mulig gavn af det, anbefaler vi dig

Læs mere

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500

Manual. Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Manual Ultrasonisk Luftbefugter HACE MJS-400 - HACE MJS-500 MJS 400 MJS 500 Vigtige sikkerhedsforskrifter Må ikke skilles ad, repareres eller ændres ved. Service skal udføres af uddannede serviceteknikere.

Læs mere

Sikkerhedsanvisninger

Sikkerhedsanvisninger Indholdsfortegnelse Sikkerhedsanvisninger... 2 Symboler og advarsler, der anvendes i denne vejledning... 2 Elektriske apparater er ikke legetøj... 3 Sikker opstilling af apparatet... 3 Sørg for, at lysnettilslutningen

Læs mere

FZ2011-8 BRUGSANVISNING

FZ2011-8 BRUGSANVISNING Personvægt Digital Body Analysis Model: FZ2011-8 BRUGSANVISNING Tak fordi De valgte denne digitale personvægt. For at sikre korrekt betjening og for at sikre, at vægten holder i mange år, bedes De venligst

Læs mere

BRUGSANVISNING. Cavecool Joy Opal - CC06BM

BRUGSANVISNING. Cavecool Joy Opal - CC06BM BRUGSANVISNING Cavecool Joy Opal - CC06BM WWW.CAVECOOL.COM 1 Generelt Læs informationerne i denne brugsanvisning, så De bliver bekendt med deres ny vinkøleskab så hurtigt som muligt og straks benytter

Læs mere

INSTRUKTION FOR GMC 8022

INSTRUKTION FOR GMC 8022 INSTRUKTION FOR GMC 8022 1 GASMÅLE- OG ALARMANLÆG TYPE 8022 ANVENDELSE: Elektronikenheden har i forbindelse med detektorer (udgangssignal 4-20 ma) følgende funktioner Måling og visning af den aktuelle

Læs mere

Bruger manual For 2-vejs digital manifold

Bruger manual For 2-vejs digital manifold Bruger manual For 2-vejs digital manifold Vigtigt! Denne manual bør læses grundigt inden REFCO DIGIMON digital manifold tages i brug, for at kende instrumentets specifikationer og operation. Disse instruktioner

Læs mere

Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter.

Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter. Dansk Dansk Keepower Lader Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter. Læs betjeningsvejledningen inden opladning.

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 2 UDPAKNING... 2 MONTERING... 4 Montering af væg-/loftbeslaget... 4 INSTALLATION AF BATTERIER... 4 EFTER INSTALLATION

Læs mere

Installationsvejledning Countertop ict250e

Installationsvejledning Countertop ict250e Installationsvejledning Countertop ict250e Nets Denmark A/S. Energivej 1 DK-2750 Ballerup www.terminalshop.dk Doc. version 2.0 (2016-01-13). Software version 20.20 Vare nr.: R336-0120 1. Indledning Før

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING. Rumtermostat EKRTW

INSTALLATIONSVEJLEDNING. Rumtermostat EKRTW INSTALLATIONSVEJLEDNING 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 Læs denne manual grundigt igennem, før du starter enheden op. Gem den. en skal opbevares til fremtidig brug. Forkert installation eller montering

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen

Læs mere

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Wasco affugter Instruktionsbog WASCO 10 Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Indholdsfortegnelse Vær venlig at give dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den for fremtidig

Læs mere

MultiController E Regulate 230V Kompressor / Køle Opsætning

MultiController E Regulate 230V Kompressor / Køle Opsætning MultiController E Regulate 230V Kompressor / Køle Opsætning MultiController version 2.5 og 2.6 LS Control A/S Side 1 1. Systemopbygning LS Control A/S Side 2 1.1. Grundopsætning til kompressor-styring

Læs mere

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0 Fodermaskine 1: Manuel Brugermanual for styreskab 88.340 - DK INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION Se side Styringens funktioner. 3 Styreskab, display og tastatur. 4-5 Hovedmenu oversigt. 6-7 Servicemenu oversigt.

Læs mere

NIMAND A/S SINCE 1987

NIMAND A/S SINCE 1987 Control Master MII 700 spiritus & øl kontrol- & doserings system Bruger- & programmerings manual Aflæsning af spiritus salg pr. prop (kan ikke 0-stilles) Denne aflæsning benyttes kun hvis man ønsker at

Læs mere

CHARGEit BRUGERMANUAL

CHARGEit BRUGERMANUAL CHARGEit BRUGERMANUAL TAK! Tak fordi du har købt denne CHARGEit powerbank fra SACKit. Læs venligst hele brugermanualen før du tager produktet i brug, og gem den til senere brug. Vi forbeholder os retten

Læs mere

BF06 BRUGERVEJLEDNING LYSMÅLER TRT-BA-BF06-TC-001-DA

BF06 BRUGERVEJLEDNING LYSMÅLER TRT-BA-BF06-TC-001-DA BF06 DA BRUGERVEJLEDNING LYSMÅLER TRT-BA-BF06-TC-001-DA Indholdsfortegnelse Anvisninger vedrørende betjeningsvejledningen... 1 Oplysninger om apparatet... 1 Tekniske data... 2 Sikkerhed... 2 Transport

Læs mere

ELCANIC A/S Counter Type CNT150 Version 2.00 Inkl. PC programmet: Cnt150 Version 3.00 Betjeningsvejledning

ELCANIC A/S Counter Type CNT150 Version 2.00 Inkl. PC programmet: Cnt150 Version 3.00 Betjeningsvejledning ELCANIC A/S Counter Type CNT150 Version 2.00 Inkl. PC programmet: Cnt150 Version 3.00 Betjeningsvejledning Generelt: ELCANIC A/S COUNTER Type CNT150 er en microprocessor baseret tæller. Specielt designet

Læs mere