Installation og brugermanual. Type Profidos 2000 CNI Multi Channel Analyser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Installation og brugermanual. Type 30-114100 Profidos 2000 CNI Multi Channel Analyser"

Transkript

1 Installation og brugermanual. Type Profidos 2000 CNI Multi Channel Analyser Pumper som option. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. International Marketing A/S Editon Sprog / language: DK.

2 INDHOLD 1 INDLEDNING Måling Ekstraudstyr Installation Sikkerhedsvejledning Valg af den rette placering til enheden Strømforsyning og ledninger Dosering On/Off-dosering Proportional dosering Vedligeholdelse Periodisk kontrol Lithiumbatteri til RAM-hukommelse 8 2 ph Målemetode 9 3 FRI KLOR (CL) Målemetode 10 4 TEMPERATUR Målemetode 10 5 REDOX Målemetode 10 6 BETJENING Betjening / Tastatur 11

3 INDHOLD 7 DISPLAY ph Klor Redox (ORP) Temperatur Log / Tid Kalenderindstilling System 13 8 TEKNISKE DATA Elektriske og mekaniske data Måle- og signalinput Temperatur (kun aflæsning) ph Potentialefrit Redox (ORP) Klor 14 9 KALIBRERINGSVEJLEDNING Kalibrering ph 7 / ph Ingen Redox-kalibrering (ORP- 465 mv) Parametervalg i menuen FEJLFINDING Sikkerhedsmæssige forholdsregler Problemer med strømforsyningen Fejl i enheden 17

4 1. INDLEDNING Tillykke med købet af Chemodata Profidos, der automatisk doserer og desinficerer vandet i swimmingpoolen. Dette kræver kun begrænset eller slet ingen tilsyn fra brugerens side, hvis Chemodata Profidos installeres korrekt. Chemodata Profidos er en kompakt mikroprocessorstyret enhed, som automatisk doserer og desinficerer vandet i swimmingpoolen på baggrund af valgte indstillinger og målinger. Denne manual er udarbejdet til brug for tekniske medarbejdere, som udfører installation, indstilling og vedligeholdelse af Chemodata Profidos. Det er vigtigt, at disse medarbejdere har en grundlæggende viden om og erfaring med brugen af enheder af denne type. ADVARSEL! Læs denne manual, inden installationen påbegyndes. 1.1 MÅLING ph Redox (ORP) Klor Temperatur 1.2 EKSTRAUDSTYR Kundetilpasset konfiguration på bestilling Fjerndisplay 1.3 INSTALLATION SIKKERHEDSVEJLEDNING Læs venligst dette kapitel omhyggeligt inden Chemodata Profidos installeres. FARE: Kontroller, at den stikdåse, som Chemodata Profidos tilsluttes, er monteret og forbundet korrekt. Det er brugerens ansvar at sikre, at jordforbindelsen i stikdåsen er korrekt installeret for derved at forhindre elektrisk stød! Kontrollere ovenstående. Brug 3-benet stikkontakt. Dette vil også aflede evt. krybestrøm.

5 Træk altid stikket ud, inden ledninger tilsluttes eller frakobles Chemodata Profidos. Dette gælder også, selv hvis der kun er tale om lavspænding. Brug kun én hånd til at tilslutte eller frakoble ledninger VALG AF KORREKT PLACERING TIL ENHEDEN Selvom Chemodata Profidos er indbygget i en robust og vandtæt IP65-kasse, anbefaler vi, at den monteres på et sted, hvor den er beskyttet mod støv og regn. Systemet bør hverken udsættes for direkte sollys eller ekstreme temperaturer. Der medfølger ikke kemikaliepumper. Chemodata Profidos bør desuden monteres på et tilgængeligt og betjeningsvenligt sted og i en højde på ca. 180 cm (øjenhøjde) for at sikre let aflæsning af LCD-displayene. Monter enheden på en væg. 1.4 STRØMFORSYNING OG LEDNINGER Spændingen er fra producentens side indstillet til det niveau, som er gældende i det land, hvor enheden forhandles, og er angivet på enhedens nomenklatur, der er placeret uden på kassen. Hvis den spænding, der angives på mærkatet, ikke svarer til niveauet i det land hvor enheden skal anvendes, bør forhandleren kontaktes inden installationen. 230 volt. 50 Hz. BEMÆRK: Stikdåsen skal være så tæt på enheden som muligt og altid være tilgængelig! Stikdåsen skal være forsynet med jord. Sørg for at frakoble enheden fra stikdåse og det tilbehør, som er tilsluttet Chemodata Profidos, under installation og vedligeholdelse. Forbered installationen af Chemodata Profidos på papir inden tilslutning. Følg nedenstående anvisninger for at forbedre sikkerheden for brugeren og opnå problemfri drift. BEMÆRK: Udgangene på potentialfrie relæer kan både håndtere lavspænding og højspænding på op til 250 VAC med 6 A. Højspændingsledninger skal altid markeres tydeligt! Lavspændingsledninger må aldrig tilsluttes eller føres parallelt med højspændingsledninger! Vær altid opmærksom på advarsler, som gælder perifere enheder og ekstraudstyr. Åbn frontlågen på Chemodata Profidos for at tilslutte perifere enheder og ekstraudstyr. Her er der både adgang til enhedens bundkort og forbindelser.

6 1.5 DOSERING Chemodata Profidos kan foretage separat justering af doseringen for hver enkelt kanal. Softwaren gør det muligt frit at vælge mellem On/Off-dosering eller proportional dosering ON/OFF-DOSERING I denne funktion aktiveres de potentialfrie relæers output, så snart den opmålte værdi ligger uden for den valgte indstilling (plus tolerance). Når den opmålte værdi svarer til den indstillede værdi (plus tolerance), afbryder systemet de potentielle frie relæers output PROPORTIONAL DOSERING Denne funktion aktiverer de potentialefrie relæers output i forhold til forskellen mellem den indstillede værdi og den faktiske målte værdi. Hvis den indstillede værdi ligger langt fra den faktiske målte værdi, er doseringstiden lang og interrupttiden kort. Jo tættere den faktiske opmålte værdi kommer på den indstillede værdi, jo kortere er doseringstiden, og interrupttiden øges, indtil de to værdier svarer til hinanden. 1.6 VEDLIGEHOLDELSE Chemodata Profidos kræver kun begrænset vedligeholdelse. Det anbefales dog at holde enheden ren, fri for støv og tør. ADVARSEL: Enheden må kun rengøres med en tør, blød klud. Anvend aldrig rensevæske eller alkohol til rengøringen PERIODISK KONTROL Det tilrådes at kontrollere enhedens værdier en ekstra gang vha. manuelle målinger. Hvis meldingen ALARM vises på Chemodata Profidos LCD-display, bør kanalen kontrolleres. Undersøg om indstillingerne er korrekte og der er tilstrækkelig doseringsvæske i tanken. Kontroller gennemstrømning til flowcelle og følere. Der er normalt blot tale om fejlindstilling, tomme doseringstanke, manglende celleflow eller evt. forældede følere. Hver måned bør det kontrolleres visuelt, at følerne er rene. Hvis ikke dette er tilfældet, kan det resultere i en forkert måling. Rengør føleren med vand og en blød klud. Udover vand er den eneste tilladte rengøringsmiddel Chemodata Sensor Cleaning Solution. Brug af andre rengøringsmidler kan beskadige føleren permanent. Det kan være nødvendigt at kalibrere følerne pga. ældning. Hvis det imidlertid ikke er muligt at kalibrere følerne med held, befinder følerne sig uden for det korrekte måleområde. Dette betyder, at de skal udskiftes med nye følere.

7 1.6.2 LITHIUMBATTERI TIL RAM-HUKOMMELSE Når enheden er slukket, gemmer Chemodata Profidos data såsom dato, tid, log, kalibreringsdata osv. i RAM-hukommelsen vha. et langtidsholdbart lithiumbatteri. Ifølge producentens specifikationer har batteriet en levetid på 5 til 6 år. ADVARSEL: Kontroller altid batteriets polaritet. Forkert installation kan få batteriet til at eksplodere. Der må kun anvendes batterier af den type, som specificeres af enhedens producent. Et forkert batteri kan beskadige enheden permanent. Brugte batterier skal genbruges og må aldrig smides ud sammen med det almindelige affald!!! 2. ph 2.1 MÅLEMETODE ph-værdien angiver, om vandet er surt, neutralt eller basisk, og findes ved at måle koncentrationen af H+ og OH- ioner i vandet med en ph-føler. ph-værdien 7,0 regnes som neutral, hvilket betyder, at koncentrationen af H+ and OH- ioner er lige stor, og den målte spænding er derfor 0 mv. En ph-værdi mellem 0,0 og 7,0 betyder, at der er et overskud af H+ ioner, som skaber en positiv spænding, og derfor gør vandet meget syreholdigt. Hvis ph-værdien ligger mellem 7,0 og 14,0 er vandet er basisk og den målte spænding negativ pga. overskuddet af OH- ioner. Chemodata Profidos kan måle og vise hele ph-måleområdet fra 0,00 til 14,00 med en opløsning på 0,05. Afvigelsen i ph-området 1,00 til 13,00 udgør maksimalt 2%. Chemodata Profidos indeholder desuden en kraftig ohmsk inputforstærker på Ohm, hvilket forhindrer impedansfejl ved tilslutning af forskellige følere. Inputforstærkeren omsætter følersignalet til et signal på 0-5 V, der kan anvendes af mikroprocessorer. Processoren aflæser følersignalet for hver 300 ms. og fortsætter derefter med de gemte kalibreringsdata. Følgende ph-værdier henviser til de spændinger, som er anført nedenfor i mv. Tallene tager udgangspunkt i den kendsgerning, at hver ph-enhed afgiver en spænding på ±56 til 58 mv og 20,0 C ved anvendelse af en ny føler. ph-værdi Elektrodesignal i mv ph-værdi Elektrodesignal i mv 0, ,00 0 1, , , , , , , , , , , , , , Den spænding, som frembringes af følerne ved samme ph-værdi (f.eks. 8,00), kan variere.

8 3. FRI KLOR (CL) Ingen. 3.1 MÅLEMETODE Signalerne, der kommer fra den potentiostatiske celle til klormåling, er direkte proportionale med den eksisterende mængde frie klor (Cl) i vandet. Brugeren kan indstille det ønskede måleområde (start og slut) efter behov. Præcisionen er som følgende: Måleområde 0-10 mg/l Målepræcisionen ligger ca. 2% over det valgte måleområde. Chemodata Profidos indeholder en kraftig ohmsk inputforstærker på Ohm, hvilket forhindrer impedansfejl ved tilslutning af forskellige følere. Inputforstærkeren omsætter følersignalet til et signal på 0-5 V, der kan anvendes af mikroprocessorer. Processoren aflæser følersignalet for hver 300 ms. og fortsætter derefter med de gemte kalibreringsdata. 4. TEMPERATUR 4.1 MÅLEMETODE Den temperaturmålingsmetode, som Chemodata Profidos anvender, er baseret på NTC-modstandsmåling. Måleområdet ligger mellem 0,0 og 50,0 C med en opløsning på 0,5 C og 1,5 % tolerance i hele måleområdet. 5. REDOX 5.1 MÅLEMETODE Redox-spændingen opstår ved oxidering eller reduktion af materialer i vandet for så snart det begynder at påvirke følerens overflade. Redox-spændingen henviser til vandets tilstand og processen i vandet, som påvirker det oxiderende og reducerende materiale. Redox-spænding, der eksempelvis findes i kloret vand, er en nøjagtig måde at måle vandets oxidering og desinficerende virkning idet der tages hensyn til det faktiske omfang af tilsmudsning og forurening. Selve målingen består udelukkende af en spændingsmåling. Måleområde mv

9 6. BETJENING 6.1 BETJENING / TASTATUR Tryk ENTER-tasten ind i 5 sekunder i displayfunktionen. Herefter vises valgmenuen. Marker det ønskede menupunkt med højre eller venstre taste og tryk ENTER. Du befinder dig nu på det ønskede menupunkt, hvor det er muligt at flytte markøren til den ønskede værdi med højre eller venstre taste. Når dette er gjort kan værdien ændres ved at trykke på OP- eller NED-tasten. Skal der foretages yderligere rettelser, flyttes markøren igen til en værdi, hvorefter den ønskede værdi justeres. Tryk på ENTER for at gemme de ændrede værdier, når alle indstillinger er foretaget. Alle relæer er slukkede under programmeringen. Som udgangspunkt gælder følgende: Pil til HØJRE/VENSTRE = Flyt markeringerne i en menu Pil OP/NED ENTER-taste / O = Hæv/sænk en værdi = Bekræft et valg

10 7. DISPLAY 7.1 ph Indstilling 7,4 fabriksindstillet værdi Doseringsfunktion 0 = On/Off 1 = PID (proportional dosering) Tolerance Standardtemperatur 20 C Doseringsretning 0 = Plus dosering 1 = Minus dosering Kalibrering ph 7 (se kalibreringsvejledning) Kalibrering ph 9 (se kalibreringsvejledning) Offset 0 Hældning 0 K1-faktor (%) KLOR Indstilling 0,5 mg/l fabriksindstillet værdi Doseringsfunktion 0 = On/Off 1 = Proportional Tolerance Standardtemperatur 20 C Områdestart 0 Områdeafslutning 10 K1-faktor (%) 100 Offset 0 (se kalibreringsvejledning) 7.3 REDOX Indstillet værdi 650 mv fabriksindstillet værdi Doseringsfunktion 0 = On/Off 1 = Proportional Tolerance K1-factor (%) 100 Hældning 7.4 TEMPERATUR. Ingen på Profidos. 7.5 LOG / TID Log transmissionscyklus Interface min. Seriel port RS-232C 7.6 KALENDERINDSTILLING Dag 1-7 (= mandag til søndag) Måned 1-12 (= januar til december) År 0-99 (= år 2000 til 2099)

11 7.7 SYSTEM Sprog Alarm 0 = Off 1 = On ph Manuel funktion 0 = Off 1 = On Redox (ORP) Manuel funktion 0 = Off 1 = On Klor Manuel funktion 0 = Off 1 = On Forhold/regulering Nulstilling af systemet 1 = Ja 8. TEKNISKE DATA 8.1 ELEKTRISKE OG MEKANISKE DATA Enhedstype: Signalhåndtering: Display: Redox, Cl, - CNI Chemodata Profidos - Digital 8-bit microprocessor, 2/3 analogt signalinput - Grafisk LCD 4-Line dotmatrix display for ph, Tastatur: enter) - 5 taster (pil op, pil ned, pil til venstre, pil til højre, Signalopløsning: - Måleinput under 2 % Strømforsyning: Maks. strømforbrug: Klimatiske grænser: Analogt signalinput: Digitalt input: - Spænding: VAC eller VAC - Ampere: 100 ma - Frekvens Hz - Maks. 10 VA - Driftstemperatur 0-45 C ( F) - Opbevaringstemperatur C ( F) - Maks. relativ fugtighed 80 % med lukket frontlåge - 2 signalinput mv Ohm (ph / Redox) - 1 signalinput NTC (temperatur) - 2 (kun til Chemodata-følere for tom doseringstank) Signaloutput: - Output fra 2 potentialefrie relæer på maks. 230 VAC / 6 A Datainterface: - RS 232C (2400 Baud, 8 databits, 1 stopbit, ingen paritet) Mål: Vægt: Kassebeskyttelse: x 314 x 119 mm - 3,5 kg. - IP65

12 8.2 MÅLE- OG SIGNALINPUT Temperatur Område: Opløsning: Tolerance: Inputtype: ph Område: 0,0-14,00 ph Opløsning: 0,05 ph Tolerance: 1,5 % Inputtype: Analog Ohm / 1 pf Potentialefrit Redox Område: mv Opløsning: 5 mv Tolerance: 1,5 % Inputtype: Analog Ohm / 1 pf Klor Område: Tolerance: Inputtype:

13 9. KALIBRERINGSVEJLEDNING 9.1 KALIBRERING ph 7 / ph 9 Vigtigt: se tegning bagerst i manualen. Flyt mærket til ph 7. Indstil taste 1 med Pil OP. Tryk ENTER og dyp phføleren i bufferopløsningen med en ph-værdi på 7. Vent ca. 30 sekunder. Tryk ENTER igen. Apparatet tæller herefter ned til 0. Meddelelsen kalibrering gennemført vises på displayet. Gå tilbage til displayfunktionen med ENTER. Flyt mærket til ph 9. Indstil taste 1 med Pil OP. Tryk ENTER og dyp phføleren i bufferopløsningen med en ph-værdi på 9. Vent ca. 30 sekunder. Tryk ENTER igen. Apparatet tæller herefter ned til 0. Herefter vises meddelelsen kalibrering gennemført på displayet. Gå tilbage til displayfunktionen med ENTER. Kalibrering af Profidos 2000 med combi og Ref sensor: Bemærk af begge sensor, combi og ref. sensor skal være i samme bufferflaske på samme tid når der kalibreres. Se tegning bagerst i manualen. 9.2 KLORKALIBRERING Ingen. 9.3 REDOX-KALIBRERING (ORP) Vigtigt: se tegning bagerst i manualen. Flyt mærket til REDOX 465 mv. Indstil med Pil OP taste 1. Tryk ENTER og dyp Redox-føleren ned i Redox-bufferopløsningen +465 mv. Vent ca. 30 sekunder. Tryk ENTER igen. Apparatet tæller herefter ned til 0. Herefter vises meddelelsen kalibrering gennemført på displayet. Gå tilbage til displayfunktionen med ENTER. Bemærk af begge sensor, combi og ref. sensor skal være i samme bufferflaske på samme tid når der kalibreres. Se tegning bagerst i manualen. 9.4 PARAMETERVALG I MENUEN Anvend pil op and pil ned til at vælge mellem de forskellige punkter i menuen. Vælg 0 og 1 med henholdsvis venstre pil og højre pil for at vælge mellem at aktivere eller deaktivere den valgte funktion. Tryk ENTER for at gemme den valgte værdi. De sidste 2 sider i manualen viser programstrukturen for ph og klor/redox. Der kan ændres efter behov. Der kan især være tale om følgende parameter som ønskes ændret. Relæ funktion: on/off eller prop. ( on/off er standard ) Max. doseringstid: ( standard 30 min. ) Kan ændres til evt. 120 min. 10. FEJLFINDING 10.1 SIKKERHEDSMÆSSIGE FORHOLDSREGLER Chemodata Profidos er afprøvet og kontrolleret af producenten og forhandleren inden ibrugtagning, hvilket er årsagen til, at denne manual ikke indeholder en lang liste til brug ved fejlfinding. De fleste fejl skyldes forkert betjening af enheden eller at følerne og elektroderne er nået til afslutningen af deres levetid.

14 10.2 PROBLEMER MED STRØMFORSYNINGEN Problem: Kontroller: Ingen visning på LCD-displayet - At stikket er sat i kontakten - At strømforsyning svarer til driftsspænding. - At ledningen er tilsluttet korrekt til klemmen på enheden. - Kontroller sikkerhedsudstyret- Kontakt forhandleren, hvis der ikke findes nogen fejl. LCD baggrundsbelysningen fungerer ikke - Kontakt forhandleren.utilsigtet afbrydelse af enheden - Kontroller ledningsforbindelsen til klemmen. - Kontroller at stikket er sat i - Kontroller sikkerhedsudstyret 10.3 FEJL I ENHEDEN Problem: Kontroller: Tabt RAM-hukommelse - Om lithiumbatteriet er fladt Kontakt forhandleren De viste måleværdier er ukorrekte - Kontroller, om elektroderne og følerne er korrekt tilsluttet til Chemodata Kontroller, at elektroderne og følerne ikke er forældede eller ikke passer til det ønskede anvendelsesformål. I forbindelse med alle øvrige former for fejl kontrolleres følere, elektroder, ledninger, forbindelser, vandflow, hydraulik i vandmålesystemet, polarisationsfejl i strømforsyningen samt eventuel fejlstrøm, som generelt kan påvirke systemets evne til at foretage målinger. Ugentlig kontrol: Klorværdi: 0,5-1,0 mg/l ph-værdi: 7,0-7,4 Måleenhed, visuel kontrol, vandkvalitet Månedlig kontrol: Kontrol af ph- og Redox-følerne som beskrevet i manualen. Kalibrering eller udskiftning af følere i nødvendigt omfang.

15 Regulering af desinficering med flydende klor Vandkvaliteten i en swimmingpool skal være upåklagelig bakteriologisk set. Både de badende og omgivelserne omkring poolen inficerer vandet med bakterier, der hér kan formere sig hurtigt. Derfor er det påkrævet at desinficere vandet. En god desinficerende virkning opnås med et klorindhold på 0,5-1,0 mg/l, målt med klortester (f.eks. Pool-tester type ). Til desinficering kan flydende klor anvendes. BEMÆRK: Klorstabilisator, fra et indhold på 80 mg/l, påvirker Redox-målingen og kan medføre fejlfunktioner. Regulering af ph-værdien Vandet i swimmingpoolen skal have en ph-værdi på 7,0-7,4. Inden for dette ph-område er vandet hudvenligt og minimalt aggressivt over for bassinets og gennemstrømningssystemets materialer. Årsagen til, at vandets ph-værdi ligger uden for det optimale område, kan især være vandets hårdhed. Men også andre påvirkninger kan dog også ændre ph-værdien. Hvis vandet er meget hårdt, medfører det som regel en for høj ph-værdi. Det anbefales at anvende ph-minus for at sænke ph-værdien. Flowcelle. Flowcellen er forberedt til slanger Ø 10 mm. Udtage til flowcellen foretages lige efter filterpumpen. Afløbet fra flowcellen, skal føres til balancetank eller skimmer. PH & Cl tester, type Medfølger ikke.

16 El diagram: Placering af sensor i bufferglas:

17

18 Programstruktur til ph.

19 Programstruktur til klor/redox.

20 Programstruktur til system.

Installation og brugermanual. Welldana Eurodos. Type 30-114100. ph & redox styring.

Installation og brugermanual. Welldana Eurodos. Type 30-114100. ph & redox styring. Installation og brugermanual. Welldana Eurodos. Type 30-114100. ph & redox styring. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. Welldana A/S Erstatter tidligere Watch-dog / Profidos 2000.

Læs mere

CHEMODATA PROFIDOS 2000 / 4000 / 302

CHEMODATA PROFIDOS 2000 / 4000 / 302 CHEMODATA PROFIDOS 2000 / 4000 / 302 CNI Multi Channel Analyser Installations- og brugermanual Dansk Brugermanual for Chemodata Profidos Watch Dog 2000 Professional 4000 Multi Dos 302 Version 2.0 Model

Læs mere

Manual til Welldana Controller 30-203100. Fuldautomatisk - kemikaliedoseringsanlæg. Til måling og regulering af vandkvaliteten i svømmebade.

Manual til Welldana Controller 30-203100. Fuldautomatisk - kemikaliedoseringsanlæg. Til måling og regulering af vandkvaliteten i svømmebade. Manual til Welldana Controller 30-203100. Fuldautomatisk - kemikaliedoseringsanlæg. Til måling og regulering af vandkvaliteten i svømmebade. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana

Læs mere

Dockingstation med forstærker til ipod/iphone

Dockingstation med forstærker til ipod/iphone Dockingstation med forstærker til ipod/iphone D2 Brugsanvisning Dockingstation med forstærker til ipod/iphone ADVARSEL: Anvend ikke dette (polariserede) stik med en forlængerledning, stikdåse eller en

Læs mere

WEA-Base Brugervejledning til vejetransmitter

WEA-Base Brugervejledning til vejetransmitter WEA-Base Brugervejledning til vejetransmitter Version 3.4 WEA-Base Brugervejledning til vejetransmitter WEA-Base Brugervejledning til vejetransmitter Version 3.4 Indholdsfortegnelse 1. Tekniske data...

Læs mere

AR280P Clockradio Håndbogen

AR280P Clockradio Håndbogen AR280P Clockradio Håndbogen Index 1. Anvendelsesområde 2. Sikkerhed o 2.1. Piktogrammer i denne håndbog o 2.2. Almindelige sikkerhedsanvisninger 3. Klargøring til brug o 3.1. Udpakning o 3.2. Pakkens indhold

Læs mere

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse BRUGER MANUAL * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse 1 Tak fordi du har valgt vores automatiske pumpestation. Læs venligst denne bruger manual grundigt, inden

Læs mere

SPIDER Quick guide. DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S. Langebjergvænget Roskilde

SPIDER Quick guide. DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S. Langebjergvænget Roskilde SPIDER Quick guide DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S Langebjergvænget 18 4000 Roskilde +45 7221 7979 Indhold Om SPIDER... 3 Funktioner ved SPIDER... 3 Spændingsforsyning... 3 Installation og fysiske

Læs mere

BRUGSANVISNING MODEL

BRUGSANVISNING MODEL BRUGSANVISNING MODEL Tillykke med Deres nye multimeter, før De går igang med at bruge produktet, bedes De læse denne brugsanvisning grundigt. I. ANVENDELSE Dette kategori III multimeter kan anvendes til

Læs mere

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 Version 3.00 Inkl. PC program: ENG110 Version 3.00 Betjeningsvejledning 1/11 Generelt: ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 er et microprocessor styret instrument til

Læs mere

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Lisa Vækkeur RF Time A-3240

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Lisa Vækkeur RF Time A-3240 Humantechnik DK BRUGERVEJLEDNING Lisa Vækkeur RF Time A-3240 Lys/Snooze Alarm on/off Visuel indikation af alarm, der er aktiveret. Højtaler on/off Blinkende lys on/off 12 V strømforsyning Højtaler Knap

Læs mere

Elma PH-222. English usermanual Page 6-7 EAN:

Elma PH-222. English usermanual Page 6-7 EAN: Elma PH-222 Dansk/norsk manual Side 1 - XX Svensk manual Sida 2 - XX English usermanual Page 6-7 EAN: 5706445230297 Indhold Dansk/Norsk brugermanual... 3 Indledning... 3 Egenskaber... 3 Specifikationer...

Læs mere

Betjeningsvejledning. Apparatets dele 13

Betjeningsvejledning. Apparatets dele 13 DK Betjeningsvejledning STABILA REC 300 Digital er en receiver, som er nem at betjene, til hurtig registrering af roterende lasere. Med Receiver REC 300 Digital kan der modtages laserstråler fra rotationslasere,

Læs mere

BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning

BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning Ansvarsfraskrivelse BenQ Corporationen giver ingen erklæringer eller garantier, hverken udtrykkelige eller antydelige, med hensyn til indholdet af dette dokument.

Læs mere

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL!

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL! MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL! FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 981 002 317 Ver. 01 11-03-2013 Indhold 1. INTRODUKTION... 4 2. BESKRIVELSE FANTRONIC... 5 2.1 SÅDAN FUNGERER

Læs mere

INSTALLATION VER. 3.26. Kabler Temperaturføler- og iltsondesignaler fremføres separat i skærmet, parsnoet kabel og mindst 10 mm fra 220 V kabler.

INSTALLATION VER. 3.26. Kabler Temperaturføler- og iltsondesignaler fremføres separat i skærmet, parsnoet kabel og mindst 10 mm fra 220 V kabler. Dr.Oxygen OXYGEN - CONTROLLER 1.0 El-tilslutning INSTALLATION VER. 3.6 Kabler Temperaturføler- og iltsondesignaler fremføres separat i skærmet, parsnoet kabel og mindst 10 mm fra 0 V kabler. Tilslutning

Læs mere

Vandmålercomputer. Demineraliseret opvarmningsvand er perfekt til ethvert anlæg. Installation Funktion Drift Service

Vandmålercomputer. Demineraliseret opvarmningsvand er perfekt til ethvert anlæg. Installation Funktion Drift Service DA Demineraliseret opvarmningsvand er perfekt til ethvert anlæg Vandmålercomputer Installation Funktion Drift Service Svarer til VDI 2035 SWKI BT 102-01 ELYSATOR vandmålercomputer kontrollerer permanent

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER

ELEKTRISK TERRASSEVARMER ELEKTRISK TERRASSEVARMER HN 12362 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug, og gem den til senere brug. Pak terrassevarmeren ud og kontroller, at alle dele

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen på

Læs mere

PUMPESTYRING 701. Instruktion. Specifikationer

PUMPESTYRING 701. Instruktion. Specifikationer Instruktion Generelt Tak fordi De valgte Pumpestyring 701. Pumpestyring 701 er en moderne, kompakt enhed for niveaustyring af 1 pumpe og 1 niveaualarm eller 2 pumper i alternerende drift. Pumpestyringen

Læs mere

PoolManager PoolManager PRO. Funktionalitet og flot design

PoolManager PoolManager PRO. Funktionalitet og flot design PoolManager PoolManager PRO Funktionalitet og flot design Nyudviklet innovativ teknik i moderne design Made in Germany Nyd krystalklart vand hver eneste dag. Den seneste udgave af Poolmanager har gennemgået

Læs mere

VETEC ApS. Dynamometer. Brugervejledning & Monteringsvejledning. Copyright 2009, Vetec Aps. Alle rettigheder forbeholdes.

VETEC ApS. Dynamometer. Brugervejledning & Monteringsvejledning. Copyright 2009, Vetec Aps. Alle rettigheder forbeholdes. Dynamometer Brugervejledning & Monteringsvejledning Til lykke med købet af Deres nye Dynamometer. Vetec er ikke ansvarlig for tekniske eller redaktionelle fejl eller udeladelser heri, eller for tilfældige

Læs mere

VentilationAlarm EP1 ES 966

VentilationAlarm EP1 ES 966 VentilationAlarm EP1 ES 966 Tryk, signal eller temperatur-vagt Giver brugeren sikkerhed om anlæggets driftsituation Overordnet beskrivelse VentilationAlarm EP1 er en multfuntionsalarm, der kan overvåge

Læs mere

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Humantecknik DS-1/RF A

Humantechnik. BRUGERVEJLEDNING Humantecknik DS-1/RF A Humantechnik DK BRUGERVEJLEDNING Humantecknik DS-1/RF A-3250-0 Side 2 Tillykke med købet af dit nye vækkeur lisa DS-1/RF. Vi håber at du vil få mange års brug ud af produktet. Du har valgt et moderne og

Læs mere

Håndholdt laser afstandsmåler

Håndholdt laser afstandsmåler Håndholdt laser afstandsmåler Sikkerhedsforskrifter Læs sikkerhedsforskrifterne og betjeningsvejledningen omhyggeligt inden brug. Læs hele driftsvejledningen og sikkerhedsforskrifterne i denne manual

Læs mere

X88S. SMS fjernstyring til sommerhuse

X88S. SMS fjernstyring til sommerhuse X88S SMS fjernstyring til sommerhuse X88s er en GSM/SMS baseret fjernstyring med: 6 indgange 8 relæudgange 2 temperaturfølere Billig i drift, intet abonnement. Kan køre på taletidskort. Nem og hurtig montering.

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

FireBUS PARKERINGSVENTILATION

FireBUS PARKERINGSVENTILATION FireBUS PARKERINGSVENTILATION QUICK GUIDE Quick guiden beskriver hvordan et mindre anlæg kan installeres og idriftsættes. Alle moduler tildeles en individuel adresse på DIP-switchen i modulet Modulerne

Læs mere

CO2 Control Box E-Cab-980

CO2 Control Box E-Cab-980 CO2 Control Box E-Cab-980 CO2 Control Box E-Cab-980 er beregnet til detektering og alarmereing ved utætheder i CO2 køleanlæg i køle- og fryserum. CO2 Control Box E-Cab-980 er designet til at fungere sammen

Læs mere

Instruktion. MINIGAM+ On/off og analog styring IN217DKA

Instruktion. MINIGAM+ On/off og analog styring IN217DKA Instruktion MINIGAM+ On/off og analog styring IN217DKA 1. Beskrivelse af kort Advarsel! Flere dele på printkortet er forsynet med 115/230VAC. Afbryd altid strømmen før der arbejdes på aktuatoren. 2. For

Læs mere

Brugervejledning. Fjernbetjening display MT-5

Brugervejledning. Fjernbetjening display MT-5 Brugervejledning Fjernbetjening display MT-5 OVERSIGT Det digitale fjernbetjening display, der viser dig anlæggets driftsinformation, system fejl og selvdiagnostik udlæsning. Oplysningerne vises på et

Læs mere

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug

Wasco affugter WASCO 10. Instruktionsbog. Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Wasco affugter Instruktionsbog WASCO 10 Læs og gem disse instruktioner for fremtidig brug Indholdsfortegnelse Vær venlig at give dig tid til at læse denne manual omhyggeligt før brug og gem den for fremtidig

Læs mere

Betjeningsvejledning. Apparatets dele

Betjeningsvejledning. Apparatets dele DK Betjeningsvejledning STABILA REC-0 Line er en receiver, som er nem at betjene, til hurtig registrering af laserlinjer. Med receiver REC-0 Line kan der kun modtages impulsmodulerede laserstråler fra

Læs mere

SuSix TURBIDITET- OG TØRSTOFTRANSMITTER BROCHURE DK 5.10 SUSIX BROCHURE 1401

SuSix TURBIDITET- OG TØRSTOFTRANSMITTER BROCHURE DK 5.10 SUSIX BROCHURE 1401 SuSix TURBIDITET- OG TØRSTOFTRANSMITTER BROCHURE DK 5.10 SUSIX BROCHURE 1401 H Ø J T E K N O L O G I S K S E N S O R M E D A V A N C E R E T O P T I K To funktioner i samme sensor Med SuSix sensorens 6

Læs mere

Manual til SMC Saltgenerator. Type 30-300520 / 30-300530

Manual til SMC Saltgenerator. Type 30-300520 / 30-300530 Manual til SMC Saltgenerator. Type 30-300520 / 30-300530 Der tages forbeholde for evt. produktændringer. Copyright. Welldana A/S. Udgave 1.3 05 2005. Dansk. 1. Hvad er en saltgenerator? En saltgenerator

Læs mere

Solpaneler til svømmebassin og spa.

Solpaneler til svømmebassin og spa. Solpaneler til svømmebassin og spa. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. Welldana A/S Udgave 1,0 01-2008. Dansk. Teknisk data. Materiale. Farve. Tilslutning. Størrelser. Vandgennemstrømning.

Læs mere

Wavin AHC 9000 display. med trykfølsom skærm. Opstartsskærm. Skærm opdeling. Quick guide for Wavin AHC 9000 display. med trykfølsom skærm. wavin.

Wavin AHC 9000 display. med trykfølsom skærm. Opstartsskærm. Skærm opdeling. Quick guide for Wavin AHC 9000 display. med trykfølsom skærm. wavin. Wavin AHC 9000-serien wavin.dk Wavin AHC 9000 display med trykfølsom skærm Quick guide for Wavin AHC 9000 display med trykfølsom skærm Solutions for Essentials Wavin AHC 9000-serien Opstartsskærm 1 2 3

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING. Rumtermostat EKRTW

INSTALLATIONSVEJLEDNING. Rumtermostat EKRTW INSTALLATIONSVEJLEDNING 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 Læs denne manual grundigt igennem, før du starter enheden op. Gem den. en skal opbevares til fremtidig brug. Forkert installation eller montering

Læs mere

Automatisk vandbehandling

Automatisk vandbehandling PoolManager Automatisk vandbehandling Til ilt, chlor eller brom Kan anvendes med PoolConnect F å m e r e g l æ d e a f d i n p o o l Fremragende teknologi og nem betjening: Den nye PoolManager PoolManager

Læs mere

Indholdsfortegnelse Sikkerhedsanvisninger... 4 Ibrugtagning... 6 Anvendelse... 7 Fejlmeldinger... 8 Bortskaffelse... 9 Tekniske data...

Indholdsfortegnelse Sikkerhedsanvisninger... 4 Ibrugtagning... 6 Anvendelse... 7 Fejlmeldinger... 8 Bortskaffelse... 9 Tekniske data... Indholdsfortegnelse Sikkerhedsanvisninger... 4 Om dette apparat...4 Generelt...4 Korrekt håndtering af batterierne...5 Foretag aldrig reparationer på egen hånd...5 Ibrugtagning... 6 Kontroller leveringen...6

Læs mere

Beta Care Puslebord 40 væghængt Brugermanual

Beta Care Puslebord 40 væghængt Brugermanual Beta Care Puslebord 40 væghængt Brugermanual Udgave 1 August 2011 Beta Care ApS, Tlf. (+45) 41420421, www.betacare.dk Indholdsfortegnelse: Forord 2 Generelt 2 Tilsigtet produktanvendelse 2 Leverandørens

Læs mere

X88. X88 er en GSM/SMS baseret fjernstyring med: 8 indgange 8 relæudgange Mulighed for temperaturføler

X88. X88 er en GSM/SMS baseret fjernstyring med: 8 indgange 8 relæudgange Mulighed for temperaturføler X88 X88 er en GSM/SMS baseret fjernstyring med: 8 indgange 8 relæudgange Mulighed for temperaturføler Let at betjene. Hurtig montering. Let konfiguration. Hurtig. Fleksibel. Passer i en alm gruppetavle.

Læs mere

HN Brugervejledning. Læs brugervejledningen omhyggeligt før multimeteret tages i brug, og gem brugervejledningen til senere brug.

HN Brugervejledning. Læs brugervejledningen omhyggeligt før multimeteret tages i brug, og gem brugervejledningen til senere brug. DIGITAL MULTIMETER HN 7333 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt før multimeteret tages i brug, og gem brugervejledningen til senere brug. 1 INTRODUKTION Dette instrument er et lille håndholdt

Læs mere

Installationsvejledning IMage Pool heater.

Installationsvejledning IMage Pool heater. Installationsvejledning IMage Pool heater. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright: International Marketing A/S Udgave: 3.1 10 2003. Sprog / language: DK. GB. D. F. Tillykke med Deres

Læs mere

DAB+ adaptor. Kære kunde,

DAB+ adaptor. Kære kunde, Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon Audio er en naturlig forlængelse af denne filosofi. Vi har 20 års erfaring i at lave og specificere høj kvalitetsprodukter

Læs mere

Megatherm WD Termostat VVS nr

Megatherm WD Termostat VVS nr Megatherm WD Termostat VVS nr. 046529830 Brugs- og monteringsanvisning Lars Møller Side 1 26-10-2012 Milton-Megatherm trådførte termostat benytter kun en 2-leder ledning på min. 0,52 Termostaten har et

Læs mere

BF06 BRUGERVEJLEDNING LYSMÅLER TRT-BA-BF06-TC-001-DA

BF06 BRUGERVEJLEDNING LYSMÅLER TRT-BA-BF06-TC-001-DA BF06 DA BRUGERVEJLEDNING LYSMÅLER TRT-BA-BF06-TC-001-DA Indholdsfortegnelse Anvisninger vedrørende betjeningsvejledningen... 1 Oplysninger om apparatet... 1 Tekniske data... 2 Sikkerhed... 2 Transport

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light

QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light Montering 1. Piccolo Light kan installeres uden brug af kommunikation via GSM, men installeres et SIM-kort i enheden, vil man bl.a. kunne få alarmer som sms og email.

Læs mere

Monterings og brugervejledning For laderegulator type CML 5/10/15/20

Monterings og brugervejledning For laderegulator type CML 5/10/15/20 Phocos CML serie 5 20 A Laderegulator for 12/24 volt Monterings og brugervejledning For laderegulator type CML 5/10/15/20 Side 1 Din nye CML laderegulator er en state-of-the-art regulator, som er udviklet

Læs mere

TIGRIS AHC 8000 trådløs programmerbar rumtermostat

TIGRIS AHC 8000 trådløs programmerbar rumtermostat Monteringsvejledning TIGRIS Cirkulation Nr. 6560878 / 010908 TIGRIS AHC 8000 trådløs programmerbar rumtermostat Installationsvejledning for TIGRIS AHC 8000 TRÅDLØS PROGRAMMERBAR RUMTERMOSTAT Klik dig ind

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen

Læs mere

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr

JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr EAN nr JET HAVEPUMPE 600 W INSTRUKTIONSMANUAL Art nr 76600050 EAN nr 5709133912611 Læs hele denne instruktion igennem før pumpen anvendes. Gem den til senere brug. 1/6 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand,

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

NBE PELVAC MANUAL. Version 3.000001. RTB - Ready To Burn

NBE PELVAC MANUAL. Version 3.000001. RTB - Ready To Burn DK NBE PELVAC MANUAL Version 3.000001 RTB - Ready To Burn INDHOLD: Kære kunde. Tak fordi du har købt dette NBE-produkt, som er designet og fremstillet efter de højeste standarder i EU. Vi anbefaler, at

Læs mere

Tevion Powerbank. Manual

Tevion Powerbank. Manual Tevion Powerbank Manual Indhold Din Universal Tevion Powerbank... 3 Hvad er inkluderet i pakken?... 3 Advarsler... 5 Delenes navne... 6 Pleje og Vedligeholdelse... 6 Betjening... 7 Fejlfinding... 10 2

Læs mere

O2 STYRING. Fra version 7 og version 10.033

O2 STYRING. Fra version 7 og version 10.033 O2 STYRING Fra version 7 og version 10.033 Indholds fortegnelse: Side 3 Advarsel om brug af produktet. Installation af lambda sonde. Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 El diagram. Beskrivelse af

Læs mere

Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC.

Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC. Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC. Pool Valet Junior. Pool Valet Senior. Pool Valet RC med fjernbetjening. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana

Læs mere

Brugervejledning & instruktion MTW 12/1. Varenr. 572096 MTW 12/2. Varenr. 572099 MTW12/1101-1

Brugervejledning & instruktion MTW 12/1. Varenr. 572096 MTW 12/2. Varenr. 572099 MTW12/1101-1 Brugervejledning & instruktion MTW 12/1 Varenr. 572096 MTW 12/2 Varenr. 572099 MTW12/1101-1 INDHOLD 1.0 Beskrivelse 2.0 Installation 3.0 Programmering 4.0 Termostat / P.I.D. funktion 4.1 MTW 12/1 termostat

Læs mere

Eco-Drive Chronograph

Eco-Drive Chronograph Eco-Drive Chronograph Urets karakteristik Kaliber E860 Dette ur er forsynet med solceller, der leverer den nødvendige energi til at drive urværk og alarmlyde ved at omdanne lysenergien til elektrisk energi.

Læs mere

SSI-9001 IP65. Installations vejledning. SSIHuset v/svane Electronic ApS. GSM fjern kontrol og alarm system

SSI-9001 IP65. Installations vejledning. SSIHuset v/svane Electronic ApS. GSM fjern kontrol og alarm system SSI-9001 IP65 GSM fjern kontrol og alarm system Installations vejledning SSIHuset v/svane Electronic ApS Vejledning Kontakt Tænd/sluk 1 - Strømforsyning: Forbundet til egen 12V / 1.5A strømforsyning (*)

Læs mere

BX09 BETJENINGSVEJLEDNING ENERGIOMKOSTNINGSMÅLER TRT-BA-BX09-TC-002-DA

BX09 BETJENINGSVEJLEDNING ENERGIOMKOSTNINGSMÅLER TRT-BA-BX09-TC-002-DA BX09 DA BETJENINGSVEJLEDNING ENERGIOMKOSTNINGSMÅLER TRT-BA-BX09-TC-002-DA Indholdsfortegnelse Henvisninger vedrørende betjeningsvejledningen... 1 Den aktuelle version af betjeningsvejledningen og EU-overensstemmelseserklæringen

Læs mere

System JA 1000 Stand-alone styring for befugter eller affugter for relativ fugtighed og eller dugpunkt.

System JA 1000 Stand-alone styring for befugter eller affugter for relativ fugtighed og eller dugpunkt. KHV Maj 2012 Version 3.1 Brugsanvisning System JA 1000 Stand-alone styring for befugter eller affugter for relativ fugtighed og eller dugpunkt. Anderberg Fugtstyring A/S - Gl. Holbækvej 6-8 - 4200 Slagelse

Læs mere

Brugervejledning TAL Evolution

Brugervejledning TAL Evolution 1 BRUGSVEJLEDNING TAL EVOLUTION Serienr.: Ejer: Forhandler: Brdr. A & O Johansen, Rørvang 3, 2620 Albertslund. Forord TAL Evolution er startmodellen blandt de automatiske lasere. Her er THEIS ikke gået

Læs mere

BC21 BRUGERVEJLEDNING LUFTFUGTIGHEDS / TEMPERATURMÅLEAPPARAT TRT-BA-BC21-TC-001-DA

BC21 BRUGERVEJLEDNING LUFTFUGTIGHEDS / TEMPERATURMÅLEAPPARAT TRT-BA-BC21-TC-001-DA BC21 DA BRUGERVEJLEDNING LUFTFUGTIGHEDS / TEMPERATURMÅLEAPPARAT TRT-BA-BC21-TC-001-DA Indholdsfortegnelse Anvisninger vedrørende betjeningsvejledningen... 1 Oplysninger om apparatet... 1 Tekniske data...

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS03

MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS03 MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS03 P-WATCH FS03 Bør kun monteres af et autoriseret værksted. Vær opmærksom på at garantien på din bil kan bortfalde såfremt udstyr monteres på din bil af andre end de af

Læs mere

FZ2011-8 BRUGSANVISNING

FZ2011-8 BRUGSANVISNING Personvægt Digital Body Analysis Model: FZ2011-8 BRUGSANVISNING Tak fordi De valgte denne digitale personvægt. For at sikre korrekt betjening og for at sikre, at vægten holder i mange år, bedes De venligst

Læs mere

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Digital timer print modul 12V 2000.2231 Multi funktions timer med 8 funktioner, anvendelig i mange installationer, forsyning 12VDC drift. Printet har

Læs mere

Installationsvejledning Smart-UPS X Tårn/Rackmonteret 2U 2000/2200/3000 VA

Installationsvejledning Smart-UPS X Tårn/Rackmonteret 2U 2000/2200/3000 VA Installationsvejledning Smart-UPS X Tårn/Rackmonteret 2U 2000/2200/3000 VA Vigtige sikkerhedsmeddelelser GEM DISSE INSTRUKTIONER - Denne vejledning indeholder vigtige instruktioner, der skal følges under

Læs mere

Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900.

Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900. Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900. Lagerføres i farven gul/blå. Der tager forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana A/S Udgave 1.0 11 2007. Sprog: Dansk. Tillykke med Deres nye Grampus

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor Trådløs Bevægelsessensor Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 2 UDPAKNING... 2 MONTERING... 4 Montering af væg-/loftbeslaget... 4 INSTALLATION AF BATTERIER... 4 EFTER INSTALLATION AF BATTERIER... 5 TEST

Læs mere

DiSEqC-Positioner. Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361)

DiSEqC-Positioner. Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361) DiSEqC-Positioner Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361) DiSEqC 1.0/1.2 Positioner DiSEqC-omformer, som gør at man kan styre en parabolmotor 36-Volts type med alle digital modtagere som har standard

Læs mere

DC/AC-OMFORMER EFFEFT: WP 150 W (SOFTSTART) WP 300 W WP 600 W. Vejledning 1. BESKRIVELSE

DC/AC-OMFORMER EFFEFT: WP 150 W (SOFTSTART) WP 300 W WP 600 W. Vejledning 1. BESKRIVELSE DC/AC-OMFORMER EFFEFT: WP 150 W (SOFTSTART) WP 300 W WP 600 W Vejledning 1. BESKRIVELSE 2. FORBINDELSER Den røde ledning forbindes fra batteriets plusklemme til omformerens plusklemme (rød forbindelse)

Læs mere

Kombineret ph-elektrode type 160015. Gevind (PG 13) Evt. påfyldning af KCl. Ag/AgCl-referenceelement. Membran. Intern bufferopløsning

Kombineret ph-elektrode type 160015. Gevind (PG 13) Evt. påfyldning af KCl. Ag/AgCl-referenceelement. Membran. Intern bufferopløsning Kombineret ph-elektrode type 160015 Komponenter Top af elektrode med stikforbindelse og O-ringstætning Gevind (PG 13) Evt. påfyldning af KCl Ag/AgCl-referenceelement Kaliumchloridopløsning - 3,5 mol/l

Læs mere

Sikkerhedsanvisninger

Sikkerhedsanvisninger Indholdsfortegnelse Sikkerhedsanvisninger... 2 Symboler og advarsler, der anvendes i denne vejledning... 2 Elektriske apparater er ikke legetøj... 3 Sikker opstilling af apparatet... 3 Sørg for, at lysnettilslutningen

Læs mere

FireBUS BRANDSIKRINGSAUTOMATIK For spjældsikrede og røgventilerede systemer

FireBUS BRANDSIKRINGSAUTOMATIK For spjældsikrede og røgventilerede systemer FireBUS BRANDSIKRINGSAUTOMATIK For spjældsikrede og røgventilerede systemer QUICK GUIDE For anlæg med mindre end 12 spjæld og mindre end 100 m kabel-længde er der ikke behov for den store planlægning,

Læs mere

Beta Care Puslebord 40 fritstående Brugermanual

Beta Care Puslebord 40 fritstående Brugermanual Beta Care Puslebord 40 fritstående Brugermanual Udgave 1.3 November 2013 Beta Care ApS, Tlf. (+45) 41420421, www.betacare.dk Indholdsfortegnelse: Forord 2 Generelt 2 Tilsigtet produktanvendelse 2 Leverandørens

Læs mere

MultiController E Regulate 230V Kompressor / Køle Opsætning

MultiController E Regulate 230V Kompressor / Køle Opsætning MultiController E Regulate 230V Kompressor / Køle Opsætning MultiController version 2.5 og 2.6 LS Control A/S Side 1 1. Systemopbygning LS Control A/S Side 2 1.1. Grundopsætning til kompressor-styring

Læs mere

Brugsanvisning 700 Yacht Timer

Brugsanvisning 700 Yacht Timer Brugsanvisning 700 Yacht Timer 700 YACHT TIMER DANSK Vi takker for den tillid du har vist os ved at vælge et ur af mærket SECTOR. For at sikre at du får mest og længst mulig gavn af det, anbefaler vi dig

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor

Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor Installationsmanual Trådløs Bevægelsessensor Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 2 UDPAKNING... 2 MONTERING... 4 Montering af væg-/loftbeslaget... 4 INSTALLATION AF BATTERIER... 4 EFTER INSTALLATION

Læs mere

DK Brugsanvisning TIMER

DK Brugsanvisning TIMER DK Brugsanvisning TIMER 1 2 ON/OFF 3 CALC 6 4 TIMER 5 7 2 Læs sikkerheds- og brugsanvisningen omhyggeligt igennem før brug Sikkerhedsanvisninger: Sørg for, at strømforsyningen i din husstand svarer til

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING. Fjernbetjening BRC315D7

BETJENINGSVEJLEDNING. Fjernbetjening BRC315D7 BETJENINGSVEJLEDNING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 Betjeningsvejledning TAK FOR AT DU HAR VALGT AT ANSKAFFE DENNE STYREENHED LÆS DENNE VEJLEDNING OMHYGGELIGT,

Læs mere

TeleSwitch M2. TeleSwitch er en ideel fjernstyret strømafbryder og tilbagemelder til hjemmet, fritidshuset, kontoret og værkstedet.

TeleSwitch M2. TeleSwitch er en ideel fjernstyret strømafbryder og tilbagemelder til hjemmet, fritidshuset, kontoret og værkstedet. TeleSwitch M TeleSwitch er en ideel fjernstyret strømafbryder og tilbagemelder til hjemmet, fritidshuset, kontoret og værkstedet. Med TeleSwitch kan du tænde og slukke for elektriske apparater via telefonen,

Læs mere

Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401

Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401 Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401 SENSOR MED MINIMAL VEDLIGEHOLDELSE Oxix til måling af opløst ilt er et unikt system, hvor en avanceret solid-state optisk sensor kommunikerer

Læs mere

ELEKTRISK RADIATOR 1000 W

ELEKTRISK RADIATOR 1000 W ELEKTRISK RADIATOR 1000 W ART NR 330315 EAN NR 5709133330255 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Radiatoren er ikke beregnet til brug udendørs.

Læs mere

Dr.Heron BRUGERVEJLEDNING TEMPERATUR - STYRING VER. 2.30

Dr.Heron BRUGERVEJLEDNING TEMPERATUR - STYRING VER. 2.30 Dr.Heron TEMPERATUR - STYRING BRUGERVEJLEDNING VER. 2.30 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 Beskrivelse... 4 2.0 INSTALLATION - indkodning af parametre..................................... 6 2.1 Funktionspotmeter

Læs mere

Montage og brugsanvisning

Montage og brugsanvisning Montage og brugsanvisning System JA 3000 Standalone styring for befugter og affugter for relativ fugtighed eller dugpunkt. Indholdsfortegnelse Ophavsrettigheder... 3 EU overensstemmelseserklæring... 4

Læs mere

Dr.Sherlock INSTALLATION. 1.0 Diagram TEMPERATUR - OVERVÅGNING

Dr.Sherlock INSTALLATION. 1.0 Diagram TEMPERATUR - OVERVÅGNING Dr.Sherlock TEMPERATUR - OVERVÅGNING 1.0 Diagram INSTALLATION Kabel til følere skal være type FLEX YSY-JZ eller lignende. Det må gerne være en multileder med fælles skærm. Det er også muligt at køre med

Læs mere

Fjernbetjening Flex Teknisk manual

Fjernbetjening Flex Teknisk manual Fjernbetjening Flex Teknisk manual VEKA INT. Indblæsnings aggregat 1 Beskrivelse Flex fjernbetjening kan bruges til at styre ventilationsanlæg med V1 og V2 printkort. Tekniske data Knapper på display Knap

Læs mere

BRUGSANVISNING. Cavecool Joy Opal - CC06BM

BRUGSANVISNING. Cavecool Joy Opal - CC06BM BRUGSANVISNING Cavecool Joy Opal - CC06BM WWW.CAVECOOL.COM 1 Generelt Læs informationerne i denne brugsanvisning, så De bliver bekendt med deres ny vinkøleskab så hurtigt som muligt og straks benytter

Læs mere

Brugervejledning. Rørventilator. Artikel: 300115 EAN: 5709133910150

Brugervejledning. Rørventilator. Artikel: 300115 EAN: 5709133910150 Brugervejledning Rørventilator Artikel: 300115 EAN: 5709133910150 Læs venligst manualen grundigt igennem inden brug. Må kun installeres af en autoriseret elinstallatør. Sikkerheds instruktioner ADVARSEL

Læs mere

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser Tak, fordi du har købt denne stråle detektor, læs venligst denne brugsanvisning omhyggeligt før installation. Forsøg aldrig at adskille eller reparere produktet.

Læs mere

Lagtykkelsesmåler Elcometer 345 MARK II

Lagtykkelsesmåler Elcometer 345 MARK II STRENOMETER INFORMATION Lagtykkelsesmåler Elcometer 345 MARK II Elcometer 345 MARK II er en let, bærbar digital lagtykkelsesmåler med vidvinklet (105º) display for nem aflæsning af de gentagelige målinger.

Læs mere

Plena Easy Line Udgangsforstærker. Installations- og brugsanvisninger PLE-1P120-EU PLE-1P240-EU

Plena Easy Line Udgangsforstærker. Installations- og brugsanvisninger PLE-1P120-EU PLE-1P240-EU Plena Easy Line Udgangsforstærker da Installations- og brugsanvisninger PLE-1P120-EU PLE-1P240-EU Plena Udgangsforstærker Installations- og brugsanvisninger da 2 Vigtige beskyttelsesforanstaltninger Før

Læs mere

Elektronisk Timer med display HN 5958

Elektronisk Timer med display HN 5958 Elektronisk Timer med display HN 5958 Brugervejledning Læs denne brugervejledning omhyggeligt, før der tilsluttes elektriske apparater til timeren! Vigtigt! Tilslut ikke apparater, hvis mærkestrøm overstiger

Læs mere

Alt-i-én-fugtmåler. Brugsanvisning

Alt-i-én-fugtmåler. Brugsanvisning Brugsanvisning Alt-i-én-fugtmåler Model MO290 Måler fugt i træ og byggematerialer uden at skade overfladen eller med ekstern stikbensmåler. Hygrometeret måler luftfugtighed og luftens temperatur. Måleren

Læs mere

RF Termostat. Brugs- og monteringsanvisning

RF Termostat. Brugs- og monteringsanvisning RF Termostat Brugs- og monteringsanvisning S i de 1 Rumtermostaterne bør monteres i rummet inden programmering, men kan også placeres min. 1 m. fra modtageren under programmeringen, hvis de ikke er monteret

Læs mere

ELEKTRISK PARASOLVARMER

ELEKTRISK PARASOLVARMER ELEKTRISK PARASOLVARMER HN 12361 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før parasolvarmeren tages i brug. Gem brugervejledningen til senere brug. Pak parasolvarmeren ud og kontroller, at

Læs mere

Installationsvejledning til Countertop ict220e

Installationsvejledning til Countertop ict220e Installationsvejledning til Countertop ict220e Nets Denmark A/S Energivej 1 DK-2750 Ballerup www.terminalshop.dk Doc. version 1.0 (2013-09-27). Software version 3.45. Vare nr.: R336-0124 1. Indledning

Læs mere

SAS816WHB-0-RF TRÅDLØS RUMTERMOSTAT

SAS816WHB-0-RF TRÅDLØS RUMTERMOSTAT TRÅDLØS RUMTERMOSTAT SAS816WHB-O-RF SAS816WHB-0-RF TRÅDLØS RUMTERMOSTAT SAS816WHB-0-RF er en ikke-programmerbar termostat, Den kan erstatte de mest almindelige termostater i boligen og er konstrueret til

Læs mere

Wavin AHC 8000 trådløs rumtermostat m/natsænkning

Wavin AHC 8000 trådløs rumtermostat m/natsænkning Wavin AHC 8000 trådløs rumtermostat m/natsænkning TIGRIS AHC 8000 trådløs programmerbar rumtermostat kan sammen med styreenheden AHC 8014 anvendes til styring af rum temperaturen i forbindelse med et gulvvarmeanlæg.

Læs mere