Forandringer og fremskridt Torsdag den 12. november 2009 Kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forandringer og fremskridt Torsdag den 12. november 2009 Kl. 13.00-17.00"

Transkript

1 Forandringer og fremskridt Torsdag den 12. november 2009 Kl Rolf Jensen Peter Mygind Asger Fredslund Ingeniørforeningens Mødecenter Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V. Ulrik Wilbek

2 Forandringer og fremskridt Elmerdahl Bureauerne Forandring er at gøre tingene anderledes. Fremskridt er at gøre tingene bedre Forandringer regner ned over os i et stadig stigende tempo. Man kan vælge at lukke øjnene og blot glide med, så godt man formår. Eller man kan være helt bevidst om at fokusere på de forandringer, der bringer fremskridt med sig. Dagens konference omhandler forandringer og fremskridt ud fra forskellige synsvinkler. Vi skal forsøge at kigge i krystalkuglen og se hvilke tendenser, der er på vej, så vi kan forberede os på fremtiden. Vi skal høre et bud på, hvordan vi undervejs i forandringsprocesserne kan bevare arbejdsglæden og det gode liv. For at skabe perspektiv, bliver der også lejlighed til at høre om en række ekstremsituationer, hvor det at være i stand til at tackle forandringer - bliver et spørgsmål om liv eller død. Sluttelig rundes konferencen af med et bud på, hvorledes forandringer, op- og nedture, tackles ud fra en ledelsesmæssig synsvinkel. Vi er i ELMERDAHL BUREAUERNE stolte over at repræsentere en række at Danmarks dygtigste foredragsholdere. Dagligt rådgiver vi virksomheder og organisationer over hele landet, så de får lige netop de foredragsholdere, der passer bedst til deres aktuelle behov. Og med den erfaring, har vi til konferencen Forandringer og Fremskridt samlet 4 af de ypperste foredragsholdere indenfor hver deres felt, så de tilsammen giver et spændende og afvekslende bud på dagens tema. Vores opfordring lyder at deltage flere sammen - inviter også gerne kunder og forretningsforbindelser med - så der efterfølgende er andre at sparre ideer med. Vi gør venligst opmærksom på, at der af pladsmæssige hensyn er et begrænset antal pladser.

3 Program De 10 Bud altså på fremtiden Kl Rolf Jensen Arbejdsglæde og det gode Liv kl kl Peter Mygind Kaffe/thepause Kl kl Kan du se mulighederne i Forandring? Kl kl Asger Fredslund Ledelse i Med- og Modgang med offentligheden på sidelinjen Kl kl Ulrik Wilbek Ingeniørforeningens Mødecenter Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V.

4 Rolf Jensen DE 10 BUD - altså på fremtiden Chief Imagnination Officer of Dream Company A/S Rolf Jensen, uddannet cand.scient.pol., har i 13 år været ansat i forskellige ministerier. I 1983 sprang Rolf Jensen til et job på Instituttet for Fremtidsforskning og var fra 1988 til efteråret 2000 Instituttets direktør. I 2001 stiftede han virksomheden Dream Company A/S, hvor han arbejder som rådgiver og foredragsholder i ind- og udland. Rolf Jensen er forfatter til bøgerne, Dream Society, Heartstorm og i 2005 udkom Fremtidsmagerne, hvor han kigger 25 år ind i fremtiden og serverer nytænkning og spændende visioner om fremtidens kunder, organisationer, familiemønstre og meget mere. Hold godt fast, når Rolf Jensen kommer med konferencens første indlæg DE 10 BUD - altså på fremtiden. Det kommer til at gå i et lynende tempo, og som tilhører skal du gætte med på hvilke tendenser, der bliver de fremherskende inden for 10 områder. Nej, man kan ikke stemme om fremtiden, det er ikke altid flertallet får ret, MEN fremtiden er det eneste, vi kan gøre noget ved, så det betaler sig at tænke på den. 1. Finanskrise, recession 2. Ledelse nu og fremover 3. Fysiske produkter - forsvinder? 4. Nye medier og ny markedsføring 5. Individualisering 6. Fremtidens organisation 7. Oplevelsesøkonomi 8. Organisationers ældrebyrde 9. General Happiness Index, GHI 10. Wild-Cards - hvis det helt usandsynlige sker!!!

5 Peter Mygind Arbejdsglæde og det gode Liv Er du åben for alt, du møder på din vej, skal det nok gå dig godt i livet udtaler Peter Mygind, som her giver os sit bud på Arbejdsglæde og det gode Liv - social ansvarlighed er vejen frem. Skuespiller, entertainer og konferencier Peter Mygind, f. den 28. august 1963, søn af Søren Mygind og Jytte Abildstrøm. På 18. år gift med TV-journalist Lise Mühlhausen. Parret har 2 sønner Valdemar på 10 år og Julius på 17 år. Peter har siden 1983 optrådt som skuespiller på en lang række teatre og har indspillet stribevis af film f.eks. Babyboom, Et rigtigt menneske, Flyvende Farmor og ikke mindst Flammen og Citronen, som han i februar 2009 modtog en Zulu Award for i kategorien bedste mandlige birolle. Snart kan vi se ham i børnefilmen Monsterjægerne. Peter er en ofte benyttet skuespiller i de populære TVserier, som f.eks. Riget, Taxa, Nicolaj og Julie samt Anna Pihl. Altid er Peter Mygind engageret og livsnær, hvilket også kommer til udtryk i form af hans job som ambassadør for bl.a. Børns Vilkår, Børnehjælpsdagen, Børnecancer-fonden og Aids Fondet. Vi har selv ansvaret for vores liv, der er ingen, der ændrer det for dig. Det handler om din egen tilgang til livet / arbejdslivet - og hvordan du får de 2 sider til at hænge sammen. Det kan nemlig godt lade sig gøre at gå glad på arbejde næsten hver eneste dag. Det kræver bare en lille indsats at blive et gladere og tryggere menneske. Det handler også om at hylde mangfoldigheden - retten til at være forskellig. Og om at kommunikere med andre og styrke de sociale sider. Peter Mygind kommer med eksempler fra sit eget liv - og giver gerne et godt råd til andre. Serveret med stor alvor og stor humor - og altid med en god portion selvironi.

6 Asger Fredslund Kan du se mulighederne i Forandring? Dagen i dag er forskellig fra dagen i går. Forandringer rammer os indimellem med 60 sekunder i minuttet. Det kan du ikke ændre. Stifter og partner i Siriuspartner. Asger Fredslund er uddannet produktionsingeniør ved DTU med speciale i organisationsteori og organisationsudvikling og har blandt andet arbejdet med disse emner i Novo Nordisk, Novozymes og Coloplast. Han er certificeret coach fra det velestimerede Linkage i London og har endvidere en uddannelse fra MasterCoaching i Danmark. Asger Fredslund har desuden en militæruddannelse og har været udstationeret i nogle af verdens brændpunkter som FN udsending. I 1994 blev han Siriusmand i Grønland i Forsvarets specialenhed og her lærte han virkelig vigtigheden af at være parat til nye, krævende udfordringer. Efter 3 år vendte Asger Fredslund tilbage til det private erhvervsliv - og i dag arbejder han i Siriuspartner, med leder- og teamudvikling. Asger afholder kurser og foredrag om bl.a. samarbejde, relationer og forandringsparathed. Kan du se mulighederne i forandring? spørger Asger Fredslund i sit foredrag, som vil give dig inspiration til at se det spændende og udfordrende i forandringerne i stedet for at fokusere på truslerne. Efter at have tilbragt over dage med Slædepatruljen Sirius, ved Asger Fredslund om nogen, at det kan betyde ren overlevelse at turde gå nye og uprøvede veje. Se de pragtfulde billeder og hør de eventyrlige historier fra Grønland - fortalt på en forrygende både morsom og lærerig måde. Det er et foredrag, der i sig selv skaber forandring hos tilhørerne.

7 Ulrik Wilbek Ledelse i Med- og Modgang med offentligheden på sidelinjen - er et topaktuelt foredrag for virksomhedsejere og direktører. Hvad er det der sker med mennesker i modgang - og hvilke krav stiller det til ledelsen? Landstræner for herrehåndboldholdet. Uddannet folkeskolelærer. Gift med tidligere håndboldmålmand Susanne Munk Wilbek. De har sønnerne Rasmus og Tobias og desuden har Wilbek datteren Cecilie fra et tidligere forhold. Socialudvalgsformand i Viborg Byråd for Venstre fra Ulrik Wilbek har skrevet bøgerne Jeg var der selv og Forskellighed gør stærk og bestselleren Tro på dig selv fra Har som håndboldtræner opnået at vinde DM guld, EM guld, VM guld og OL guld. Ulrik Wilbek var ungdomslandstræner i 5 år. Så fulgte 7 år som træner for kvindelandsholdet. Blev herefter træner for Viborg s herrehold og endvidere skoleleder af Viborg HK s College. Pr. 1. juni 2005 herrelandsholdstræner. Ulrik Wilbek pointerer at vanen er ødelæggende for kreativiteten og nytænkningen. Sørg altid for at gøre tingene på en anderledes måde end dagen før. Tilfredshed er med til at blokere for selvkritik og videreudvikling. Sørg altid for en hård evaluering. Men husk at fejre din sejr i timerne efter et godt møde eller en god kamp. Vær først kritisk dagen efter. Og endelig sørg for at sammensætte dit hold af forskellige spillere - og fortæl dem præcis hvilken rolle de spiller på holdet. Ulrik Wilbek er vant til at tale, så det bliver forstået. Hans pointer er jordnære og brugbare.

8 Tilmelding Begrænset antal pladser. Pris kr ,00 ekskl. moms -10 % rabat ved efterfølgende deltagere Firma: Adresse: Postnr.: Tlf.: EAN-nr.: By: dir.tlf./ mobil: Rekv.nr.: 1. Navn: Stilling: 2. Navn: Stilling: 3. Navn: Stillilng: Sådan kan du tilmelde dig: Postadresse: Elmerdahl Bureauerne, Postboks 179, 5600 Faaborg, Fax: Pr. mail: Online: - under Konference Spørgsmål: Telefon Eventuel afbestilling skal foregå skriftligt til Elmerdahl Bureauerne. Ved afbestilling beregnes et adm.gebyr på 10% af konferenceprisen. 7 dage inden konferencen og senere betales fuld pris, dog kan pladsen overdrages til en anden

9

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang Kære læser! Ofte tænker vi karriereudvikling meget traditionelt det er noget med at får stillinger på et højere niveau. Men det hænder også at ledere af forskellige

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Året er ved at være gået og der er ikke meget du kan gøre ud over at bruge den sidste lille rest af året til lidt

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2005 Kære læser! De fleste af os har sikker på eet eller andet tidspunkt overvejet at få foden under eget bord. Nogle af os gør noget ved det, men langt de fleste lader det blive

Læs mere

NYHEDSBREV. Team Consult Development

NYHEDSBREV. Team Consult Development NYHEDSBREV 14. JUNI 2010 Du må selv være den forandring, du ønsker at opleve i verden! Citat: M. Gandhi Nogle gange har vi brug for et lille eller et stort skub andre gange klarer vi det selv på arbejdspladsen

Læs mere

femte drømmer om en dag at blive ledere.

femte drømmer om en dag at blive ledere. Hver femte drømmer om at blive leder Teknikeren #06 2011 En ud af fem TL ere kunne tænke sig at blive leder med personaleansvar. Dobbelt så mange mænd som kvinder har lederambitioner. Tekst: Morten Terp

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

JEG SKABER EN VERDEN, HVOR JEG KAN LEGE

JEG SKABER EN VERDEN, HVOR JEG KAN LEGE 02 2015 f-f.dk FRIE DET ER DIG, DER BESTEMMER 3 TIPS TIL AT OPNÅ FLOW ÅRETS FUNKTIONÆR: Indstil din ekstraordinære kollega til prisen og præmien på 10.000 kr. TEMA: ARBEJDSLIV I FLOW SIDE 16-29 EN CIGARET

Læs mere

Fra kanvas til empati

Fra kanvas til empati Fra kanvas til empati - en lille inspirationsbog om salg til Selvstændige socialrådgivere, Dansk Socialrådgiverforening Didda Larsen og Mikkel Wiese www.kommunikermer.nu TAK FOR EN LÆRERIG DAG OM SALG,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Martsnummeret af Nyhedsbrev om ledelse kommer sammen med foråret. Det vil du bl.a. kunne mærke på de mange spændende

Læs mere

DE UNGE ER SÅ BESVÆRLIGE!

DE UNGE ER SÅ BESVÆRLIGE! S. 46 / SIGNATUR #2 BREVKASSEN B / BREVKASSE DE UNGE ER SÅ BESVÆRLIGE! Tekst/ Michael Hansen, Mindset Trainer og indehaver af bymichaelhansen Mine udviklingsforløb starter næsten altid med ét eller flere

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 TEMA: Teenagere Danni Elmo, ny ambassadør Side 4 ADHD MAGASINET NUMMER 1 FEBRUAR 2015 Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 Tips og ideer til teenage-årene Side 26

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Der er mange, der stadig hænger fast i krisen. Og så er der dem, der er kommet videre. Ulrik Hartmann, direktør og ejer af

Læs mere

CA nyt. Mindful topleder. Det mentale fitnesscenter 10. Selvledelse kræver ledelse 3 Ingen nedslidte golfspillere 6 Pas på klausulerne 9

CA nyt. Mindful topleder. Det mentale fitnesscenter 10. Selvledelse kræver ledelse 3 Ingen nedslidte golfspillere 6 Pas på klausulerne 9 CA nyt MEDLEMSBLADET FOR CA A-KASSE NR. 3 SEP. 2010 Mindful topleder Det mentale fitnesscenter 10 Selvledelse kræver ledelse 3 Ingen nedslidte golfspillere 6 Pas på klausulerne 9 DÅRLIGERE VILKÅR FOR LEDIGE

Læs mere

CA nyt. Mindful topleder. Det mentale fitnesscenter 10. Selvledelse kræver ledelse 3 Ingen nedslidte golfspillere 6 Pas på klausulerne 9

CA nyt. Mindful topleder. Det mentale fitnesscenter 10. Selvledelse kræver ledelse 3 Ingen nedslidte golfspillere 6 Pas på klausulerne 9 CA nyt MEDLEMSBLADET FOR CA A-KASSE NR. 3 SEP. 2010 Mindful topleder Det mentale fitnesscenter 10 Selvledelse kræver ledelse 3 Ingen nedslidte golfspillere 6 Pas på klausulerne 9 DÅRLIGERE VILKÅR FOR LEDIGE

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse

Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvad det er der betyder noget

Læs mere

NYHEDSBREV 2014 ET ÅR MED FOKUS PÅ LIGESTILLING. Nu er det mændenes tur! FORÅRET 2014. Vi er godt på vej!

NYHEDSBREV 2014 ET ÅR MED FOKUS PÅ LIGESTILLING. Nu er det mændenes tur! FORÅRET 2014. Vi er godt på vej! 2014 ET ÅR MED FOKUS PÅ LIGESTILLING Af Mai-Britt Haugaard Jeppesen, Bydelsmødrenes Landsorganisation Vi er godt på vej! Vi skal ha slået alle myterne ihjel. Vi skal kende til fakta, så direkte udtalte

Læs mere

workshops konferencer

workshops konferencer seminarer 6 spørgsmål der sikrer processen workshops konferencer en del af Lære- og dialogforum i Norden INDHOLD 04/ Hvad er målet med dit arrangement? 06/ Hvem inviterer du hvem kommer? 08/ Hvordan skaber

Læs mere

ANERKEND DIN MEDARBEJDER

ANERKEND DIN MEDARBEJDER PERSONALESTYRELSEN DANSKE REGIONER KL DECEMBER 2009 ANERKEND DIN MEDARBEJDER INSPIRATION TIL ENGAGEMENT OG ARBEJDSGLÆDE udmøntning af kvalitetsreformen Kære leder Dine medarbejdere er grundlæggende meget

Læs mere

Mentorens værktøjskasse

Mentorens værktøjskasse Mentorens værktøjskasse Den vigtigste forudsætning for at kunne fungere som en god mentor i DJ mentor, er et oprigtigt ønske om at stille sin erfaring og opmærksomhed til rådighed for et mindre erfarent

Læs mere

Folkehjælp. Vi har brug for dig! SAMARIT? INTERNATIONALT ARBEJDE? FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE? VI GIVER DIG KOMPETENCERNE

Folkehjælp. Vi har brug for dig! SAMARIT? INTERNATIONALT ARBEJDE? FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE? VI GIVER DIG KOMPETENCERNE Folkehjælp April 2009 nr. 87 Udgives af SAMARIT? INTERNATIONALT ARBEJDE? FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE? VI GIVER DIG KOMPETENCERNE Vi har brug for dig! Indhold: Leder: Finanskrisen og de fattigste 3 En tydelig

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Lærervejledning. Dansk, samfundsfag. Hjemkundskab. Filmfremvisning, individuelle opgaver, gruppearbejde, debat, klasseøvelser og fremlæggelse.

Lærervejledning. Dansk, samfundsfag. Hjemkundskab. Filmfremvisning, individuelle opgaver, gruppearbejde, debat, klasseøvelser og fremlæggelse. Film: Formål: Målgruppe: Fag: Lektioner: Form: Hvad nu hvis jeg aldrig bliver tynd? At eleverne får fokus på indre kvaliteter frem for ydre omstændigheder. At eleverne får fokus på egne samt klassens styrker

Læs mere

vanskelige samtale trivselssamtale

vanskelige samtale trivselssamtale omsorgssamtale den nødvendige samtale den den svære samtale vanskelige samtale trivselssamtale Til ledere og personaleansvarlige Når samtaler med medarbejderne er svære Viden og værktøjer til at gøre de

Læs mere

STAND-UP VAR EN ÅBENBARING FOR MIG!

STAND-UP VAR EN ÅBENBARING FOR MIG! 01 2014 f-f.dk GODE RÅD SÅDAN UNDGÅR DU 6EKSAMENSANGST FRIE DET ER DIG, DER BESTEMMER NOVO NORDISK: Vi vil have engagerede elever, der vil prøve sig selv af og gøre en indsats TYVSTART PÅ ARBEJDSMARKEDET:

Læs mere

Ledelse af forskellige persontyper

Ledelse af forskellige persontyper k u r s u s T i l m e l d d i g d i r e k t e p å www.ibceuroforum.dk/en k ø b e n h a v n Kursus 1: 30. april - 1. maj 11. - 12. juni Kursus 2: 15.- 16. september 27. - 28. oktober 2 0 0 9 Ledelse af

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere