Varmemestre HUSK BEBOERMØDERNE, HVIS DU ØNSKER INDFLYDELSE PÅ DIN AFDELING. Nødnumre for karré Karré 15 for karréerne 1, 2 og 15.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Varmemestre HUSK BEBOERMØDERNE, HVIS DU ØNSKER INDFLYDELSE PÅ DIN AFDELING. Nødnumre for karré 1-2-15. Karré 15 for karréerne 1, 2 og 15."

Transkript

1 20 Varmemestre Varmemestrene har kontortid på nedennævnte adresser og kan i yderste nødstilfælde træffes privat. Karré 1 og 2 Karré 15 for karréerne 1, 2 og 15. Mogens Edvardsen Enghavevej 200 st. th. Fra mandag - fredag Kl Træffes også onsdage Kl Tlf. kontor Tlf. privat Telefonsvarer på kontor. Mogens Hansen P. Knudsens Gade 72, i kld. Fra mandag - fredag Kl Telefonisk Kl Personlig henv. Træffes også onsdage Kl Tlf. kontor Tlf. privat Telefonsvarer på kontor. Nødnumre for karré Antenneudfald: Fejl på El forsyningen: HUSK BEBOERMØDERNE, HVIS DU ØNSKER INDFLYDELSE PÅ DIN AFDELING Karré 2 og 15. TeleDanmark Tlf Karré 1. STOFA Tlf dag Tlf aften weekend. Sprængte vandrør: Karré 1 og 2. Laybourn/EL. Døgnvagt Tlf Karré 15. Laybourn/EL. Døgnvagt Tlf Tilstoppede kloakrør: Karré 1, 2 og 15. Blikkenslagernes Kooperative A/S: Tlf Karré 1, 2 og 15. Albertslund Kloakservice: Tlf Såfremt De tilkalder hjælp, skal De førstkommende hverdag underrette Deres varmemester i dennes kontortid.

2 Nyheds-avisen Udgives af: Redaktions-gruppen AKB Frederiksholm Hørdumsgade København SV Telefon Telefonsvarer Redaktion: Ansvarshavende Redaktør Irja Perslow Journalist: Nina Døj Korrektur: Valter Hellstrøm 2 Nyheds-avisen udkommer den første tirsdag i måneden undtagen i januar og juli måned. Stof til næste nummer af Nyheds-avisen modtages indtil den 22. maj 2001 Bladet kan ikke påtage sig ansvar for manuskripter m.v., der indsendes uopfordret. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere eller forkorte indhold. 19 Karréernes kontaktpersoner Karré 1. Claus Gadegaard Hørdumsgade 13, 2. tv. Tlf Karré 2. Irja Perslow Hørdumsgade 29, st. tv. Tlf Karré 15. Bjørn Høeg P. Knudsens Gade 80, 2. tv. Tlf svarer Layout: Bjørn Høeg (Homedesign) Politivagten i Sydhavnen Borgbjergsvej 44 Tlf Mandag til fredag kl Torsdag kl Lørdag og søndag lukket. Valby politi har døgnåbent på Tlf Ejendomskontor Karré Mozarts Plads 1A 2450 København SV Telefon: Telefax: Kontor og telefon er åbne: Mandag - fredag Kl , torsdag tillige Kl Ejendomsleder Karré : Gitte Beese Larsen AKB s Hovedkontor Boligselskabet AKB Tomsgårdsvej København NV Telefon Telefax Åbningstider: Mandag, tirsdag, onsdag Kl Torsdag kl Fredag kl Der kan træffes aftale om personlig henvendelse uden for den daglige åbningstid.

3 18 3 Højhastigheds-Internet. Nærmere forklaring til sidste måneds side 3. Klub 81, som vi kalder den, har til huse i nogle gode lokaler i P. Knudsens Gade 126 i kælderen. Indgang i gavlen. Vi spiller hver onsdag aften fra klokken og alle over 16 år kan blive medlem. Så kom ned og prøv, det er faktisk en hyggelig måde, at lære nye mennesker at kende. Hvis du har problemer med at finde os, så kan du ringe til: Formand: Nina Døj eller Hovedstadens Røde Kors søger frivillige til TELEFONTJENESTE. Telefontjenesten fungerer som tryghedsopkald til ældre og ensomme og du skal blot ringe til en ensom person en gang om dagen. Interesseret? Næstformand: Bo Christensen Ring til Aktivitetsleder: Leif Pedersen på Tlf eller Hovedstadens Røde Kors: og spørg efter Leif Pedersen. Karre 2 og 15 har fået et tilbud fra TeleDanmark vedrørende fornyelse af TV-abonnementet hos TDK. Hvis vi vil binde os for 5 år hvor TDK leverer TV, vil de tilbyde os at montere hardware til højhastigheds-internet. Så dem der ønsker at komme på Internet via kabelmodem med en meget høj hastighed kan komme det igennem TDK. Dvs. at vi får en ekstra valgmulighed (hurtig Internet-adgang) for dem der ønsker det og vil betale for det. De beboere der har en Internet-adgang som de er tilfreds med nu, kan også fortsætte deres nuværende abonnement. Det er først når det enkelte lejemål beder TDK om højhastigheds-internet at der vil ske ændringer på TV-stikkene i lejligheden. For dem der ikke ønsker det, vil tingene forblive som de er nu. Senere vil der også blive mulighed for at telefonere via kablerne, det er kun nået til (tegnebordet) endnu. Men det vil også blive en valgmulighed. Det eneste TDK kræver er, at vi som sagt binder os til dem som TV program-leverandør i en 5 års periode. På vegne af bestyrelsen i Karre 15.

4 Karré 1 Husk Beboermødet mandag den 21. maj 2001 Med venlig hilsen Afdelingsbestyrelsen Karré 2 Til børn, unge og deres forældre i karré 2. Torsdag den 19. april da vores varmemester og servicemedarbejder skulle starte deres arbejde i gården, var der en eller flere " flinke" personer der havde "plukket" 42 påskeliljer i vores gård. Blomsterne lå spredt rundt i hele gården. Alle blomster, buske og træer er som alle ved, plantet for at vi ikke kun skal have den grå asfalt at se på. Derfor må I som forældre forklare 4 jeres børn, at de ikke må plukke hvad der er i gården. Vi er alle med til at betale til nye planter over huslejen, så jo mere hærværk i vores gård og i karréen, jo højere husleje. Varmemesteren og servicemedarbejderen bruger mange timer på at fjerne ukrudt og rive mellem planterne, så forældre fortæl også jeres børn, at jorden ikke skal trampes til efter den er blevet revet. Med venlig hilsen Irja Perslow formand i karré 2 Karré 15 Husk der er beboermøde den 28. Maj i det gamle bibliotek P. Knudsens Gade 35. Ændring i træffetid for karré 15. Hvis du ønsker at tale med afdelingsbestyrelsen i karré 15 er det den sidste torsdag i måneden i tidsrummet fra kl Svar til Læserbrev fra april måned Svar til Henning Larsen Vores gavle blev lavet fordi vi i bestyrelsen mente, at det er en ret at få en menneskeværdig og sund bolig også af hensyn til vores børn. Og jeg syntes, at det var flot at de fleste var solidariske og stemte for den dyreste løsning, for at man på den måde fik løst fugtproblemerne og varmespildet som der var før. Undertegnede var med til alle byggemøderne, hvor både den billige og den dyreste løsning blev gennemdiskuteret i forbindelse med renoveringen af taget og gavlene. Med venlig hilsen Afgået formand for karré 15/16 Alice Pedersen Hørdumsgade 79, 1. th. PS. Med hensyn til boldburet, så har det været oppe på beboermøderne i de snart 15 år jeg har boet her, så prøv at møde op til beboermøderne. 17 Bemærk det ændrede tidspunkt når miljøbilen kommer til kvarteret! Onsdag den 23. maj Fra kl holder miljøbilen fra R98 på Mozarts Plads. Her kan du aflevere mange forskellige slags miljøfarlig affald og på den måde sikre at det bortskaffes på en forsvarlig måde. Yderligere oplysning om miljøfarlig affald på R98`s kundeservice på telefon eller på R98`s hjemmeside Aviser og andet papiraffald. Aviser og ugeblade skal lægges i papircontainerne. Så bliver der mere plads til husholdnings- og andet affald i de containere der er beregnet til dette. Rudekuverter skal sammen med husholdningsaffald.

5 16 Tøseklubben hygger sig Indlæg til Nyhedsavisen. Alle meninger er velkomne i Nyhedsavisen, men er indsenderens egen mening, og er ikke altid udtryk for redaktionens eller afdelingsbestyrelsernes opfattelse af tingene. 5 skal bruge vaskerierne ved kun at tage max. 2 vaskemaskiner og 1 tørretumbler ad gangen. Med venlig hilsen Afdelingsbestyrelsen Breve skrives og der tegnes Beboerhåndbogen. Under oplysninger om boligen kan man læse, at det ikke er tilladt at henstille affald eller andre effekter på trapper eller andre fællesarealer. Andre effekter er for eksempel barnevogne, cykler, legetøj og lignende. Fællesarealer er også kældergangene. Adgang til lejligheden. Hvis du modtager henvendelse fra varmemesteren om adgang til lejligheden, er det vigtigt at besvare denne så hurtigt som muligt. Det kan begrænse skader på naboers lejlighed, hvis der for eksempel er tale om vand der trænger igennem. Dette gælder naturligvis også adgang til kælder- eller loftsrum. Vaskerierne i karré 15. Vi vil endnu en gang gøre opmærksom på at tage hensyn til andre der Det er med stor sorg på sinde at jeg må meddele, at kassereren for billardklubben i karré 15 klub 81 samt mangeårigt medlem af afdelingsbestyrelsen i karré 15 hr. Poul Madsen er afgået ved døden efter kort tids alvorlig sygdom. Poul Madsen var altid en rar og hjælpsom mand når der var brug for det, han var samtidig en stor hjælp i afdelingsbestyrelsen, hvor han gik meget op i arbejdet for beboerne. Som medlem af klub 81 var han en mand som man kunne regne med, han var derfor kasserer i samtlige 17 år, han var medlem af klubben. Æret være hans minde En sidste hilsen fra gode venner samt bestyrelsen i karré 15

6 6 Hvem sagde størrelsen ikke betød noget??? Nedenstående pakker er i øjeblikket i udbud hos TeleDanmark Karré 2 og 15 har fuld pakke lige nu GRUND PAKKE Danmarks Radio 1 Danmarks Radio 2 TV2 TV Danmark 2 Sverige 1 Sverige 2 Infokanalen Kanal København TV2 Zulu MELLEM PAKKE Danmarks Radio 1 Danmarks Radio 2 TV2 TV Danmark 2 Sverige 1 Sverige 2 Infokanalen Kanal København TV2 Zulu TV 3 TV 3+ NRK 1 ARD (tysk) FULD PAKKE Danmarks Radio 1 Danmarks Radio 2 TV2 TV Danmark 1 TV Danmark 2 Sverige 1 Sverige 2 Infokanalen Kanal København TV2 Zulu TV 3 TV 3+ NRK 1 TV 2 (Norge) ARD (tysk) CNN Animal Planet Eurosport RTL (Tysk) TV6 Sverige TV4 TV BIO+ TVM/Cartoon Discovery TV5 (Fransk) BBC World BBC Prime DK4 TRT (Tyrkisk) MBC (Arabisk) Lisbeths Systue Alle former for reparationer og forandringer. Ring og aftal tid i weekenden på Tlf LYSPUNKTET Til beboerne i karréerne 1, 2 og 15. Tirsdag den 27. Marts 2001 startede vi en hyggeklub for de voksne beboere. Klubben vil være åben hver tirsdag fra klokken Der vil kunne købes kaffe og ostemadder til rimelige priser. Evt. øl og vand må selv medbringes. Har man lyst til et spil af en eller anden slags, findes der spil i klubben. Har man lyst til håndarbejde skal dette medbringes. Klubben har til huse i P Knudsens Gade 22 i kld. På hyggelig gensyn Lisbeth og Irja

7 14 at komme lidt væk fra Frederiksholm. Der er trods alt en verden udenfor. Men jeg vil komme tilbage til dette i et af bladene. (Henvendelse se nedenfor) Epilog og tak! Jeg takker fordi jeg endnu engang måtte komme ind i jeres stuer og undskylder hvis jeg har været til gene for nogen. En særlig tak til JØRGEN med tak for en varm hilsen i en kold tid! Ren Rindalisme. Med venlige hilsener FLEMMING FISCHER P. Knudsens Gade 34, 1. th. Skriv til Nyheds-avisen og få din mening frem Kom med en god historie, en god vittighed, eller du kan også komme med en madopskrift, som du gerne vil dele med andre, samt selvfølgelig ris og ros. Sidste frist for aflevering til bladet er den 22. maj Du kan også aflevere dit brev eller din artikel på nedenstående adresse: Nyheds-avisen: Hørdumsgade i brevkassen på væggen. 7 Antennepakker i Karré 15 På næste beboermøde skal vi tage stilling til forskellige antennespørgsmål. Beboerne kan få mulighed for at bruge antennenettet til en hurtig internet-forbindelse og billig telefon med fast månedlig afgift. Det er hver enkelt beboer, som kan tegne disse nye abonnementer hos Tele-Danmark. For at få de nye muligheder, skal antennenettet imidlertid ombygges til tovejs-kommunikation. Beslutning om dette skal tages på beboermødet. Hvis vi vælger TeleDanmark som TV-leverandør i 5 år, så sørger de for ombygningen af antennenettet kvit og frit. Ved kortere aftale ville ombygningen koste os ca kr. Her i Karré 15 har vi en speciel mulighed, som ligger i den nye antenneinstallation, som blev lavet for ca. 2 år siden. Anlægget med stikledninger giver mulighed for at vælge frit mellem de forskellige pakker med TV-tilbud. Det vil sige, at vi hver især kan slippe for at betale for noget, som vi ikke bruger. Vælger man den store pakke får man meget TV for en høj pris. Vælger man den lille pakke får man kun lidt TV og prisen er lav. Priserne svarer altså til hvad man får. Forskellen er ca. 90 kr. pr. måned, eller over 1000 kr. pr. år. Det svarer til prisen på et halvt avisabonnement. Hvis vi skal have valgmuligheden, vil det koste ca. 5 kr. pr. måned til administration. AKB har dog ikke fastsat denne pris endnu. Jeg synes, vi skal indgå en 5-årig aftale, så beboerne får adgang til den nye teknologi. Så synes jeg til gengæld også, at beboerne skal have lov at vælge mellem antennepakkerne. Så bliver der frit valg på alle hylder. STEEN ERIKSEN Medlem af afdelingsbestyrelsen

8 8 13 SAMSØ-FAKSE-SAMSØ-FAKSE-SAMSØ Så er det tid til at tænke på sommerferie igen. Som de forrige år vil der igen være et tilbud om en uges ferie i vores campingvogne. Du/I kan igen i år vælge mellem Samsø og Fakse Ladeplads. især og at vi kommer overens! I den forbindelse tænker jeg meget på de af børnene som altid er nede og lege i gården; kommer de aldrig nogle steder. En skam! Så ville man ønske, at vi i afdelingen havde en lille minibus og kunne køre ture med dem engang imellem og derved også vores ældre. Det tror jeg mange ville have glæde af. Oplevelser og lidt kultur Tilbuddet gælder for alle der bor i Frederiksholm Karré Campingvognene er fuldt udstyret med dyner og service til henholdsvis fire og fem personer. Sengelinned og håndklæder skal medbringes. Der vil i år ligesom tidligere år blive en mindre brugerbetaling. 200,- kr. for husstande med kun en indtægt og 400,- kr., for husstande med to indtægter. I skolernes sommerferie vil familier med skolesøgende børn få fortrinsret, men ugerne er mange, så mon ikke der kan blive en uge til alle. Feriesæsonen starter i uge 19, og går fra lørdag til lørdag, det vil sige at den første uge vil være fra lørdag den 5. maj 2001 til lørdag den 12. maj Dette gælder for både Samsø og Fakse Ladeplads. Sæsonen slutter i september, eller alt efter vejret. For yderligere oplysning ring til Susanne Forno på telefon eller Maibritt Knudsen på telefon Og så til det lidt kulturelle og spændende, synes jeg. Mange af os / jer som bor herude kommer aldrig ind til byen. Og det er synd, f. eks bare en tur i biografen. Men nu er sommeren på spring, så det må man nok vente med til efter sommer. Men nu har Bakken og Tivoli åbent og især Bakken er dejligt med turen igennem Dyrehaven men Tivoli er ikke at kimse af. Bare sidde der og se på alle de forskellige typer af mennesker passere én, er som at komme jorden rundt. Bevares, det er vel dyrt efterhånden, men en enkelt tur kan der nok findes hul til i budgettet. En af mine yndlingsture om sommeren - er en tur på Langelinje, for at se på alle de store krydstogtskibe, som anløber København i disse stunder. Somme tider flere dagligt! Og så købe sig en af de gode isvafler de laver derude og sidde der og drømme man var med på en tur til Caraibien. Drømme er heldigvis gratis endnu! Og lad mig gøre opmærksom på, at der nu i flere år kører en bus helt ud til ydermolen linje 29 som man kan tage fra Østerport. Så ingen undskyldning for ikke at tage en sommeraften ud på Langelinje, Københavnernes yndlingsmål nr. 1. Eller hvad med en tur på Christiansborg og alt udenom, en havnerundfart, for ikke at glemme Mindelunden, for især den ældre generation, men så sandelig de unge. En smuk oplevelse og så kan man lære lidt om hvad det vil sige at nogen elskede deres land så meget at de satte livet til for det og vi andre kunne få et liv i værdighed og frihed. Tilmelding Hvis nogen kunne tænke sig en sådan tur, kunne vi måske lave en sådan i fællesskab; og jeg vil gerne være en slags guide. Vi kunne aftale en dag, tidspunkt og tage S-toget fra Sydhavnen station og så skifte til bus 29 til Langelinje, f. eks et (1) klip er nok, med mindre man har mimrekort, så koster det jo ikke noget; dog selvfølgeligt afhængigt af tidspunktet. En tur i Amaliehaven kunne da også komme på tale, det ville i hvert ikke skade

9 12 de gamle, men om de unge. Fremtiden. Fornuftigt nok, kunne man umiddelbart sige; men samtidig lidt vel flot! De ældre skal vel også være her. Lidt pædagogik ville være på sin plads og ikke en nedtromling for en ide, som nogen for enhver pris ønsker sig ikke bare for ideens skyld men for at smage magtens sødme. Min opfattelse af visse afdelingsformænd, er at de er magtsyge og intrigante og blander sig lidt vel i andre karréers ve og vel. Det er ikke til at holde ud at høre på; så enten kan man lukke ørene eller også kan man reagere; og det gør jeg! Desværre til efterhånden manges fortrydelse og store irritation, ifølge vores egen lille Gallup. Men så længe ordet er frit, vil jeg bruge min ytringsfrihed, ligesom I andre der bare sidder og hakker på mig og mine skriverier kunne gøre. I skal sgu ikke være så bange for at være demokrater, og sige hvad I mener, men I må forvente at blive korrigeret og sagt imod. Sådan er spillet. Take it or leave it! Enkelte beboere har spurgt, om ikke de håndværkere der farer rundt i vores lejligheder, skulle bære et skilt, så man kunne se hvem de var. Hvilket kun er naturligt; men nogen påstår at det ikke er tilfældet. Såfremt de ikke bærer skilt ved renovering af mit (AKBs) badeværelse, vil jeg nægte dem adgang og det skal I også gøre. Der blev tydeligt sagt, at de [håndværkerne] skulle bære et skilt til identifikation. Og det er ikke for at tyvte alle og enhver, Hr. Flemming H. Henriksen, men såmænd bare almindelig forsigtighed. Især når man oplevet så megen tyveri som vi har! Brok (?) Lad os bare kalde en skov for en skovl. Må det igen være mig tilladt - sådan i al ydmyghed at forespørge hvorfor bl.a. opgangsvinduer, især køkkentrapper om vinteren skal stå pivåbne, og hvorfor skal dem med vaskemaskiner have deres vindue åbent næsten dagligt. Dårligt samfundssind og egenrådighed, tør man nok sige. Og i den grad usolidarisk! I sidste nummer af vores lille organ, stod der noget om smertensbarnet boldburet for os der bor lige op til boldbanen /buret. Vi lavede en underskriftindsamling, ikke for at få lukket banen/ buret, men for at få især de store til at lade være med at skrige. Afd.Bestyrelsen var så venlige at svare og vi fik da klaret nogle af vores problemer. Og så kan jeg ikke få ind i mit hoved, hvorfor så store drenge ikke gider at gå i Valbyparken og benytte den kæmpeplads der er til bl.a. fodbold. Det gjorde vi andre da vi var drenge, også fordi vi elskede at komme ud af de mørke rammer, som husene nu engang er! Vi ønsker trods alt at det går bedre her til sommer Tilmeldingskupon til ferie på Fakse Ladeplads og Samsø Dato:... Navn:... Adresse:... Telefon:... Karré:... Antal børn og alder:... Antal voksne:... Jeg/vi ønsker uge nr.... Alternativ uge... Fakse Ladeplads... Samsø... 9 Kuponen afleveres i brevsprækken i Koordinationsudvalgets lokaler Borgbjergsvej 38, st. th.

10 10 Læserbrev FORÅRSBETRAGTNINGER I KARREÈRNE - af Flemming Fischer - Prolog God indledning, med mit navn foroven altså; så kan alle dem der ikke kan døje mig og mine skriverier, let og ele(f)ant springe over og gå videre i teksten - i vores lille avis. For dem der holder ud, og ikke lader sig styre af følelser, gammelt nag, atmosfæriske forstyrrelser og fuglekvidder, kan nu konstatere at foråret er kommet og sommeren lige om hjørnet - og sammen med det, lyset, smilet, restskatten og varmeregningen! Bevares, det har været lidt vel rigeligt koldt. Så vi ser frem til solens komme og dermed også varmen både den indre og den ydre. Det skorter det på. Og smilet, tja, det har det heller ikke for godt, men det kan der rådes bod på. Så smil til verden, og den smiler til dig den korteste afstand mellem to mennesker er et smil! Som Victor Borge sagde. Og især til dem der i disse stunder får renoveret badeværelserne. Natligt og dagligt besøg. Først en tak til Ingvar Knudsen for hans svar i sidste blad, hvor han på intet tidspunkt undskyldte at han vækkede og især forskrækkede mange mennesker for hans arbejde i dølgsmål (?). Det havde ellers været på sin plads; men egenrådig har du nu altid været Ingvar!! Men også jeg og min familie herunder også katten - var blandt de mange der oplevede vores natte og skønhedssøvn blive spoleret. Og den skal vi så absolut have rigeligt af! Jeg kan oplyse at det ikke er første gang; vi har haft uventet besøg, så sent som i sidste måned var der en om aftenen det stak nøglen i vores dør og hev i håndtaget. Til vores store forskrækkelse. Men det viste sig bare at være overboen, der ikke kunne tælle til anden sal. Men han var også udlænding, jyde vistnok!? Men da der desværre florerer tyverier i - og fra lejligheder og Jehovas vidner huserer herude dog uden sammenligning, er der ikke noget at sige til at man (vi) bliver vel opskræmte! Jeg kan oplyse at der for tiden faktisk foregår en systematisk opsøgning af Jehovas Vidner, og træffer de ikke en hjemme, bliver man kontaktet telefonisk. Det har man bl.a. kunne læse i avisen. Og de kan være nok så ivrige, så vær opmærksom på disse ligesom tricktyve og andre plattenslagere. 11 Husk at lukke dørene efter jer og vær opmærksom på fremmede. Bevares, nu kaldes vi [Sydhavnen] i folkemunde guldkysten, og det er guld værd om man så må sige! Karré demokrati og beboermøde. Men lad det nu ligge, andre problemer tårner sig op. Og til det vil jeg gerne spørge om man i snarlig fremtid kan vente en fusion mellem karré 1, 2 og 15, da det kan virke på mig, som om at disse kører deres eget løb. Stik imod alle intentioner om demokrati mellem alle karréerne. Fordi de ikke kan enes som en stor stærk enhed, men som har udviklet sig til små selvstændige enklaver autonomt styret der minder lidt om Jugoslavien og dets efterfølgende sammenbrud (?). Her hviskes og tiskes i krogene og på gadehjørnerne, om den ene og så om den anden. Som alles kamp mod alle stik imod demokratiets regler og fornuft. Så kan den ikke døje den, og andre kan ikke samarbejde med dem, osv. osv. Skrækkeligt og især uværdigt. Derfor er det vigtigt at møde op på beboermøderne og være på vagt, så der ikke kuppes og nogen tilraner sig en magt de ikke har krav på. Ikke alle herude forstår betydningen af flertalsbeslutninger og små intrigante afdelingsformænd har vi set nok af. Demokrati kommer ikke af sig selv, det skal man slås for! Så jo flere der møder op, jo mere optimalt virker demokratiet! Så kan dine synspunkter også komme frem, hvis ellers der er en ordentlig ordstyrer til og visse af beboerne kunne holde kaje og holdt lidt igen med bajerne (øllet)? Så kan alle komme til orde nemlig, hvis bare ikke sømanden dukker op efter indtagelse af et vist antal skibsøl - og teer sig som en tremastet skonnert i havsnød. Ja, undskyld min maritime udtryksform, jeg ved den kan virke lidt overfladisk, men stikker i grunden dybt. Det er s. irriterende når han altid råber og skriger og nemt kan skræmme nye deltagere. Og det skulle jo ikke være meningen, vel! Selv et demokrati har grænser og et sæt spilleregler! Spørgsmål - og ytringer. Der bliver stillet forslag om højhastighedsnet til telefoni, men især Internettet, som nogle ser som den nye gud. Og bevares, det kan da have sine fordele; men som en formand udtalte, da jeg pointerede at de ældre medbeboere ikke havde lyst til at deltage og måske ikke lige forstod de tekniske detaljer. Pyt, lød det, det det er en ren formalitet; det handler ikke om

29. årgang Nr. 9 november 2001 BEBOERBLAD FOR RESENLUND OG DARUPLUND

29. årgang Nr. 9 november 2001 BEBOERBLAD FOR RESENLUND OG DARUPLUND 29. årgang Nr. 9 november 2001 BEBOERBLAD FOR RESENLUND OG DARUPLUND Redaktørens side Så kom vinteren endelig, og sikkert bag på de fleste af os. Tak for de indlæg I har sendt til dette nr. af bladet.

Læs mere

Nr. 3 Årgang 1 December 2013 Husk beboermødet tirsdag d. 14. januar 2014 Nørreby 2630 Tåstrup

Nr. 3 Årgang 1 December 2013 Husk beboermødet tirsdag d. 14. januar 2014 Nørreby 2630 Tåstrup Nørreby s talerør Nr. 3 Årgang 1 December 2013 Husk beboermødet tirsdag d. 14. januar 2014 Nørreby 2630 Tåstrup Nørreby s beboer - information Nyttige tlf. numre. Alarm 112 Nærmeste politi 114 Akut telefon

Læs mere

Husrum. TEMA Husrum sætter i første

Husrum. TEMA Husrum sætter i første Nr. 1 marts 2007 Husrum TEMA Husrum sætter i første nummer fokus på boligforbedringer. Se den moderne tagbolig, der en gang var tørreloft, eller læs om hvordan man løfter et helt bykvarter. 4 En sømand

Læs mere

SAB-Nyt Sund lejerøkonom i Svendborg læs mere på g 7 side 6 o

SAB-Nyt Sund lejerøkonom i Svendborg læs mere på g 7 side 6 o SAB-Nyt Sund lejerøkonomi i Svendborg læs mere på side 6 og 7 Ekstraordinære afdelingsmøder i 7, 8, 9 og 11 Beboerne i de tre afdelinger skal stemme om ny antenneleverandør. 13 8 23 3 Svendborg Andels-

Læs mere

bäxü [täxäüzxç GOD PÅSKE TIL ALLE HAVELEJERE Side 1

bäxü [täxäüzxç GOD PÅSKE TIL ALLE HAVELEJERE Side 1 bäxü [täxäüzxç Nr. 2 April 201 014 28.. årgang GOD PÅSKE TIL ALLE HAVELEJERE Side 1 bäxü [täxäüzxç Kredsbestyrelsen Ansvarshavende redaktør Gitte Hess 20 93 53 06 efter 19.00 Kredsformand: Gitte Hess Kun

Læs mere

Side 2: Basketballbane/ Side 1: Borupgårdbladet. Side 3: Om visitkort. skøjtebane. detaljeret om fremtidige aktiviter. Kan man læse meget mere

Side 2: Basketballbane/ Side 1: Borupgårdbladet. Side 3: Om visitkort. skøjtebane. detaljeret om fremtidige aktiviter. Kan man læse meget mere Side 16 Åbent Hus Boligkontoret Danmark holder Åbent Hus lørdag den 1. marts på Fabriksvej 8C. Der vil være en invitation til dig i et ekstra nummer af Bo-Danmark, hvor der også vil være yderligere information

Læs mere

Tema Det nytter. Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner. i samarbejde med. Behandlingscenter STIEN

Tema Det nytter. Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner. i samarbejde med. Behandlingscenter STIEN Tema Det nytter Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner i samarbejde med Behandlingscenter STIEN 2 STIENs Venner byder velkommen Velkommen til Stifinderen nr. 9, der denne gang behandler temaet det nytter.

Læs mere

inside 3. årgang Nr. 9 marts 2013

inside 3. årgang Nr. 9 marts 2013 3. årgang Nr. 9 marts 2013 inside Vinteren har givet rig anledning til at svinge kosten og strø salt på fortovene. Her er det Jes der er i gang i Søndervangen en tidlig morgen efter nattens snefald. Det

Læs mere

Efter. Før. Indhold i dette nummer. Gang i renoveringerne. De nye tage. Deadline for næste nummer af SAB-Nyt er mandag den 15.

Efter. Før. Indhold i dette nummer. Gang i renoveringerne. De nye tage. Deadline for næste nummer af SAB-Nyt er mandag den 15. Tagene på blokkene i afdeling 16 har længe trængt til en udskiftning. SAB-nyt ÅRGANG 2 NR 2 - JUNI 2008 Gang i renoveringerne Af Thomas Jeppesen I løbet af denne sommer får både afdeling 16 og 20 nye tage,

Læs mere

NYHEDSBLADET for Stærmosegården. Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015.

NYHEDSBLADET for Stærmosegården. Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015. NYHEDSBLADET - for Stærmosegården Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015. 1 Hvorfor dette blad? Vi har lavet denne særudgave af nyhedsbladet for at give jer et indblik i, hvordan trivslen er i jeres boligområde

Læs mere

VesterBo REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2009 ÅRETS AFDELING RÅDERETTEN NYT FRA AFDELINGERNE. Nr. 3 / December 2009 BOLIG FORENINGEN VESTERBO

VesterBo REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2009 ÅRETS AFDELING RÅDERETTEN NYT FRA AFDELINGERNE. Nr. 3 / December 2009 BOLIG FORENINGEN VESTERBO BOLIG FORENINGEN VESTERBO VesterBo Nr. 3 / December 2009 Beboerblad for boligforeningen VesterBo REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2009 ÅRETS AFDELING RÅDERETTEN NYT FRA AFDELINGERNE Leder Hvem taler for dig i foreningens

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Kvarteret. Er du forsikret? Hils på Butleren Bo 13.000 rundstykker ud til beboere Mød en engageret beboerdemokrat. 03 / marts 2012.

Kvarteret. Er du forsikret? Hils på Butleren Bo 13.000 rundstykker ud til beboere Mød en engageret beboerdemokrat. 03 / marts 2012. 03 / marts 2012 BEBOERBLAD for boligkontoret århus Kvarteret Er du forsikret? Hils på Butleren Bo 13.000 rundstykker ud til beboere Mød en engageret beboerdemokrat Leder Af Morten Homan Man oplever ofte

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

1 3b s beboerblad - til alle, der bor i Boligforeningen 3B - nr. 1 - juli 2008

1 3b s beboerblad - til alle, der bor i Boligforeningen 3B - nr. 1 - juli 2008 Der er fremtid i Brohuset: Charlotte Michaelsen er glad for at bo i Brohuset. Hun og hendes familie var blandt de første, der flyttede ind, da det stod færdigt. Læs hele historien på side 4-6 10 14 16

Læs mere

Sommertur til BonBon-Land lørdag den 17. august 2013 Se også side 4 og side 30

Sommertur til BonBon-Land lørdag den 17. august 2013 Se også side 4 og side 30 BEBOERBLADET Kongevænget HILLERØD ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB Så er vi klar til BONBON-LAND turen Et kæmpe vandområde på 550 m 2 og en stor vandborg med 10 rutsjebaner med navnet Pelle Piratsprøjt er BonBon-Lands

Læs mere

skræppebladet nr. december 2014

skræppebladet nr. december 2014 Farvel til drømmen om Gjellerupplanen - side 4 Antenneforeningen Aarhus åbner butik i Aarhus - side 8 Skræppens julenørds bedste julebagetips - side 13 Kunstværker i Rødlundparken - side 14 t 4 8 13 14

Læs mere

VesterBo. Bowlingturnering 2009 Repræsentantskabsfest 2009 Nye ansigter i hovedbestyrelsen Læserbreve. Nr. 2 / August 2009

VesterBo. Bowlingturnering 2009 Repræsentantskabsfest 2009 Nye ansigter i hovedbestyrelsen Læserbreve. Nr. 2 / August 2009 BOLIG FORENINGEN VESTERBO VesterBo Nr. 2 / August 2009 Beboerblad for boligforeningen VesterBo Bowlingturnering 2009 Repræsentantskabsfest 2009 Nye ansigter i hovedbestyrelsen Læserbreve LANDSUDSTILLINGEN

Læs mere

skræppebladet tjuni 2008 Kæmpe farvel-fest for Nordgårdskolen som lukker nr. 05

skræppebladet tjuni 2008 Kæmpe farvel-fest for Nordgårdskolen som lukker nr. 05 skræppebladet tjuni 2008 nr. 05 Kæmpe farvel-fest for Nordgårdskolen som lukker kolofon skræppebladet t ISSN 0906-267X Gudrunsvej 2, kld., 8220 Brabrand Tlf. 86 25 26 99. E-post: redaktion@skraeppebladet.dk

Læs mere

Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening

Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening Nyt fra Juni 2014 Nr. 13 Aabenraa Almene Boligselskab og Padborg Boligforening Organisationsbestyrelserne for Padborg Boligforening og Aabenraa Almene Boligselskab Aabenraa Almene Boligselskab Kallemosen

Læs mere

TRAPPENYT [ nr. 1 marts 10 ]

TRAPPENYT [ nr. 1 marts 10 ] TRAPPENYT [ nr. 1 marts 10 ] Nye regler for udlejning side 3 Afdelingsmødet et vigtigt møde side 4, 6 og 7 En lang vinter med sne og frost side 12 Styringsreform og bæredygtigt byggeri Mange ting til fremlæggelse

Læs mere

Lejerbo skaber rum for liv

Lejerbo skaber rum for liv 40. årgang Nr. 2 Februar 2012 LUNDEXPRESSEN BEBOERBLAD FOR LUNDEN RESENLUND OG DARUPLUND 2660 Brøndby Strand Lejerbo skaber rum for liv Redaktørens side Det er blevet meget koldt, desværre og med udsigt

Læs mere

MEDLEMSBLAD. April 2005 nummer 33 Årgang 13

MEDLEMSBLAD. April 2005 nummer 33 Årgang 13 MEDLEMSBLAD April 2005 nummer 33 Årgang 13 Nyt fra Redaktionen. Så blev Påsken overstået, og det ser ud til, at foråret er på vej. Hvor er det dejligt at se de tidlige blomster springe ud. Ligesom ny ædru

Læs mere

Når far eller mor får kræft

Når far eller mor får kræft Familierådgivning Kræftens Bekæmpelse Når far eller mor får kræft En arbejdsbog til kræftramte familier Indholdsfortegnelse Når far eller mor får kræft....................... 1 Til hele familien.............................

Læs mere

2. Formandens beretning til generalforsamlingen marts 1999.

2. Formandens beretning til generalforsamlingen marts 1999. Referat ordinær generalforsamling Tune Kabelnet 4. marts 1999 1. Valg af dirigent: Frede Kruse Christiansen Dirigenten startede med at konstatere generalforsamlingens lovlighed iflg. vedtægterne. Ingen

Læs mere

Update Tema: De passer på vores afdelinger

Update Tema: De passer på vores afdelinger Ringgården Update Tema: De passer på vores afdelinger Juni 2015 # 114 Manden med nøglerne et tilbageblik Fem ejendomsfunktionærer fortællinger fra hverdagen Et kig i krystalkuglen fremtidens ejendomsfunktionær

Læs mere

Der er liv i klubberne

Der er liv i klubberne 26 14 De lever af dit blod Væk med væggelus Intern venteliste Kom foran i boligkøen Der er liv i klubberne Målet er gode unge mennesker, midlet er cricket, siger Sheikh, som har startet en cricketklub

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

SAB-Nyt. Fastelavnsfest i Skovbyhus. LED belysning giver store besparelser. Besparelse ved fraflytning. Svendborg Østre Bydel

SAB-Nyt. Fastelavnsfest i Skovbyhus. LED belysning giver store besparelser. Besparelse ved fraflytning. Svendborg Østre Bydel SAB-Nyt Fastelavnsfest i Skovbyhus Læs mere på side 6 12 Svendborg Østre Bydel Erik Bang Boesen har skrevet om byudviklingen i Østre bydel. Læs mere på side 12-13 LED belysning giver store besparelser

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere