KERTEMINDE KOMMUNE. Dagsorden. for. Miljø- og Teknikudvalgets møde den 16. januar 2007 Kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KERTEMINDE KOMMUNE. Dagsorden. for. Miljø- og Teknikudvalgets møde den 16. januar 2007 Kl. 15.30"

Transkript

1 KERTEMINDE KOMMUNE Dagsorden for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 16. januar 2007 Kl NB: Mødested mødelokale i Borgerservice, Kerteminde Rådhus Med presse

2 Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Valg af formand og næstformand for Miljø- og Teknikudvalget for perioden 1. januar 2007 til 31. december Forslag til forretningsorden for Miljø- og Teknikudvalget, - gældende fra 1. januar 2007 til 31. december Forslag til delegeringsplan for Miljø- og Teknikforvaltningen 3 4. Reno Fyn I/S - Kerteminde Kommunes fremtidige rolle i selskabet 4 5. Ansøgning om tillægsbevilling til dækning af udgifter i forbindelse med stormflod den 1. og 2. november Ansøgning om fornyelse af landzonetilladelse til genbrugsmarked på Urupvej Ansøgning om landzonetilladelse til udstykning af grund til boligbebyggelse fra matr.nr. 21b Hundslev By, Kølstrup Hundslevgyden Ansøgning om udstykning af 3 parceller fra matr.nr. 9a Rynkeby By, Rynkeby Regulering og harmonisering af takster for 2007 for hyrevognskørsel i Kerteminde Kommune Livreddertårn på Nordstranden Blå Flag Orientering fra Udvalgsformanden og Miljø- og Teknikforvaltningen Orientering om EU-udbud af analyser indenfor vandområdet Nedlæggelse af Miljøcenter Fyn/Trekantområdet I/S Sikring af å-udløbet ved Kauslunde Å Meddelelser til orientering. 19

3 Side 2 1. Valg af formand og næstformand for Miljø- og Teknikudvalget for perioden 1. januar 2007 til 31. december A10 sagsid Valg af formand. Valg af næstformand. Afgøres politisk. 2. Forslag til forretningsorden for Miljø- og Teknikudvalget, - gældende fra 1. januar 2007 til 31. december A16 sagsid Ifølge 20, stk. 3, i den kommunale styrelseslov fastsætter udvalgene selv deres forretningsorden. Udvalgene kan dog også vælge ikke at have nogen skriftlig forretningsorden. Forslag til forretningsorden for Miljø- og Teknikudvalget for perioden 1. januar 2007 til 31. december 2009 er vedlagt sagen. Godkendelse af forretningsorden skal vedtages i to ordinære udvalgsmøder. Bilag:

4 Side 3 Forslaget udsendes med dagsordenen (doc id 74594). Ændringer ses med overstregning / kursiv skrift. Afgøres politisk. SAMU-MTs møde 6. december 2006 Punkt 1: Drøftedes. Genoptages den Forslag til delegeringsplan for Miljø- og Teknikforvaltningen A21 sagsid Inden for Miljø- og Teknikforvaltningens område er der udarbejdet dette forslag til delegeringsplan, hvor det beskrives, hvilke sagstyper Byrådet, Miljø- og Teknikudvalget samt Forvaltningen skal behandle. Delegeringsplanen respekterer kommunestyrelseslovens og den af Byrådet vedtagne styrelsesvedtægt. Delegeringsplanen er opdelt efter forvaltningens afdelinger og indledes med Generelt. Sager af principiel betydning besluttes af Miljø- og Teknikudvalget, og afgørelsernes principper overføres herefter til tilsvarende sager, hvor forvaltningen beslutter. Miljø- og Teknikforvaltningen træffer afgørelsen for de sager, som ikke er nævnt i delegeringsplanen. Delegeringsplanen skal godkendes af Miljø- og Teknikudvalget og forelægges til orientering for Byrådet.

5 Bilag: Side 4 Forslaget udsendes med dagsordenen (doc id 74998). Forslaget til delegeringsplan forelægges til drøftelse i Miljø- og Teknikudvalget den 16. januar 2007 og til beslutning i udvalgsmødet den 6. februar Reno Fyn I/S - Kerteminde Kommunes fremtidige rolle i selskabet A04 sagsid Reno Fyn I/S har været ejet af Langeskov Kommune og Nyborg Kommune. Kommunalreformen pr. 1/ betyder, at ejerskabet fra denne dato overgår til henholdsvis den nye Kerteminde Kommune og den nye Nyborg Kommune. Reno Fyn I/S er et driftsselskab inden for renovationsområdet. De 2 nye kommuner skal derfor tage stilling til interessentskabets fremtid og beslutte, om interessentskabet skal afvikles eller fortsætte i en eller anden form og i givet fald med hvilke opgaver. Sammenlægningsudvalget traf den 19/ principbeslutning om, at Nyborg Kommune fortsat skal være interessent i Reno Fyn I/S, og at kommunen fra 2008 overfører yderligere opgaver til løsning i interessentskabet, som ejes sammen med Kerteminde Kommune. Til belysning af de fremtidige muligheder har der været nedsat en arbejdsgruppe. Ny Kerteminde Kommune har været repræsenteret ved den tekniske chef. Grundlaget for sammenlægningsudvalgets beslutninger var bl.a. uddrag af en nedsat arbejdsgruppes oplæg vedr. fremtidig ejerkreds i og drift af Reno Fyn I/S.

6 Side 5 Arbejdsgruppens oplæg er nu færdiggjort og gruppens anbefalinger til afklaring af Kerteminde Kommunes fremtidige rolle i selskabet er følgende: 1. Udtrædelse af selskabet, hvilket vil indebære, at aktiver opgøres og fordeles efter nuværende indskudskapital. 2. Arbejdsgruppen indstiller, at ejerskabet fortsætter og at samarbejdet (løsning af opgaven) udbygges inden for genbrugsområdet. I den forbindelse er der udarbejdet forslag til nye vedtægter, som er vedlagt dagsordenen. Følgende kan bl.a. fremhæves: Bilag: Opskrivning af ejerandel, som foreslås løbende. Indbyggertal anvendes som basis for fordelingen 43/57. Bestyrelsen består af 5 medlemmer 3 medlemmer fra Nyborg 2 medlemmer fra Kerteminde. Formanden udpeges blandt de 3 medlemmer fra Nyborg. Der ydes honorar til formand (8% af borgmesterens løn i hjemstedskommune) og honorar eller diæter til øvrige bestyrelsesmedlemmer. Løbende aftaler vedrørende afsætning af visse genbrugelige fraktioner ændres til faste aftaler for de to tidligere samarbejdskommuner Kerteminde og Munkebo. Selskabet fortsætter som 1/5 ( 60-selskab). Selskabets tidligere årsopgørelse og beretning har dannet grundlag for den økonomiske bedømmelse. Ikrafttræden 1. januar Følgende bilag udsendes med dagsordenen: Arbejdsgruppens oplæg vedrørende fremtidig ejerkreds i Reno Fyn I/S januar 2007 /dok id Forslag til nye vedtægter for Reno Fyn I/S udkast 5. januar 2007 / dok id Miljø- og Teknikforvaltningen indstiller, at forslag til nye vedtægter tiltrædes af udvalget under forudsætning af Tilsynsrådets godkendelse med videresendelse til godkendelse i Økonomiudvalg / Byråd.

7 Side 6 5. Ansøgning om tillægsbevilling til dækning af udgifter i forbindelse med stormflod den 1. og 2. november S03 sagsid I forbindelse med stormfloden den 1. og 2. november 2006 blev der påført store skader på Kerteminde Marina samt Bregnør Fiskerleje. De påførte renoveringsarbejder strækker sig langt udover almindelig vedligeholdelse hvorfor der ansøges om tillægsbevilling. Renoveringsarbejderne vedr. Kerteminde Marina er følgende: Reparation af el-anlæg på broer og promenade, anslået udgift kr ,00 Renoveringsarbejderne vedr. Bregnør Fiskerleje er følgende: Reparation af bølgeskærm, jfr. tilbud kr ,00 Reparation af molebelægning og undermineringer mv., jfr. tilbud kr ,00 fratrukket planlagt brug af driftskroner til belægning i 2006 og 2007 kr ,00 Anbefalet udlægning af sten på ydermole, jfr. tilbud kr ,00 I alt udgifter vedr. renoveringsarbejder i forbindelse med stormflod kr ,00 Øvrige ikke beløbsatte skader forventes afholdt over driften. Bemærkninger: Vedr. Kerteminde Marina: Der er i budget 2007 frigivet anlægsbevilling vedr. diverse vedligeholdelsesarbejder som er tænkt anvendt til udskiftning af brodæk på 2 broer kr ,00 samt scanning af bro-pælene kr ,00. Desuden er der frigivet anlægsbevilling til forskønnelse af marinaområdet kr ,00. Alle tre projekter vedr. Kerteminde Marina kan forsvares udsat. Brodækkene vil formentlig give størst utilfredshed hos brugerne. En udskydelse af forskønnelse af marinaområdet vil betyde afventning med 1 masteskur og noget beplantning, men set i sammenhæng med den fokus på de samlede havnearealer kan det måske være en fordel. Vedr. Bregnør Havn: Der er i budget 2007 frigivet anlægsbevilling til reparation af pælespuns kr ,00 og i budgetoverslagsårene er der afsat kr ,00 i henholdsvis budget 2008 og budget I budget 2009 er der blok vedr. reparation af bølgeskærm kr ,00. Finansiering: Kerteminde Marina:

8 Side 7 Anlægsbevilling vedr. udskiftning af brodæk reduceres med kr ,00. Af anlægsbevillinger vedr. forskønnelse af marinaområdet samt scanning af bropæle i alt kroner ,00 overføres kr ,00 til nyt anlægsarbejde vedr. reparation af elinstallationer på marinaen. I forbindelse med budget 2008 vil der blive ansøgt om bevilling til forskønnelse af marina samt scanning af bropæle på kr ,00. Bregnør Havn: Der ansøges om ny anlægsbevilling på kr ,00 til dækning af udgifterne vedr. Bregnør Havn. Alternativet kan være at anlægsbevillingen deles således at kr ,00 til bølgeskærm og belægning bevilges i år Det resterende beløb på kr ,00 til udlægning af sten ansøges i forbindelse med budget Bilag: Notat af 22. november 2006 Fotos af Bregnør Miljø- og Teknikforvaltningen indstiller til Miljø- og Teknikudvalget, Økonomiudvalg og Byråd at udgifterne finansieres som anført under finansiering. 6. Ansøgning om fornyelse af landzonetilladelse til genbrugsmarked på Urupvej P21 sagsid Miljø- og Teknikforvaltningen har modtaget en ansøgning om fornyelse af landzonetilladelse til fortsat at drive Loppemarked/genbrugsmarked på Urupvej 98 Urup. Der ønskes fortsat loppemarked i 2 haller og oplagsplads på marken bag bygningerne ligesom der tidligere er givet tilladelse til. Der ønskes endvidere mulighed for oplag af effekter i gården til genbrugsmarked.

9 Side 8 Fyns Amt har tidligere i 2001 meddelt en lovliggørende landzonetilladelse til loppemarked, lager og værksted på Ejendommen Urupvej 98. Tilladelsen har været tidsbegrænset frem til Bemærkninger: Ejendommen er på m 2 og er noteret som fabrik og lager. Der er et bygningsareal på ca m 2 hvoraf de 90 m 2 anvendes til bolig resten til erhverv/værksted. Miljø- og Teknikforvaltningen bemærker at ejendommen er beliggende i landzone indenfor Kommuneplanens rammebestemmelser for område 3.3.E.1 Urup. Kommuneplanens rammebestemmelser fastligger området til Erhvervsområde til fremstillings-, lager-, servicevirksomhed og administration herunder handel med pladskrævende varer såsom indendørs marked i haller o.lign. Det ansøgte vil således være i overensstemmelse med rammebestemmelserne. Miljø- og Teknikforvaltningen bemærker at den tidsbegrænsede tilladelse fra Fyns Amt er givet under forudsætning af bl.a. at der kun må være udendørs oplag på et afgrænset areal bag ved bygningerne, al anden form for udendørs oplag skal være fjernet senest den 1. april 2002 og at der etableres et beplantningsbælte syd og vest for oplagspladsen. Miljø- og Teknikforvaltningen bemærker at der stadig forefindes en del udendørs oplag udenfor det aftalte areal. Den tidligere landzonetilladelse blev af Fyns Amt gjort tidsbegrænset for at se om ansøger kunne opfylde forudsætningerne for at drive loppemarked inden en tilladelse kunne gøres endelig. Der er på trods af flere frister for at fjerne oplaget ikke sket en endelig oprydning af arealerne ligesom der har været flere klager over manglende oprydning af arealerne. Ansøgning har været til 14 dages naboorientering, der er i den forbindelse indkommet et par bemærkninger. Bilag: Kortbilag og Nabobemærkninger Miljø- og Teknik forvaltningen indstiller at der ikke gives en fornyet landzonetilladelse til loppemarked på ejendommen Urupvej 98 med henvisning til at ansøger ikke har kunnet opfylde de stillede forudsætninger i den tidsbegrænsede landzonetilladelse. Sagen vil kunne genoptages når det af ansøger er sikret at de udendørs arealer er ryddet som forudsat af Fyns Amt

10 Side 9 7. Ansøgning om landzonetilladelse til udstykning af grund til boligbebyggelse fra matr.nr. 21b Hundslev By, Kølstrup Hundslevgyden G01 sagsid Teknisk Forvaltning har modtaget en ansøgning om landzonetilladelse til udstykning af en parcel på ca. 840 m 2 fra matr.nr. 21b Hundslev By, Kølstrup beliggende Hundslevgyden 11 til boligbebyggelse. Arealet som ønskes frastykket er beliggende tilbagetrukket fra Hundslevgyden. Vejadgang skal etableres via en forlængelse af eksisterende indkørsel til Hundslevgyden 1. Bemærkninger: Teknisk Forvaltning bemærker, at ejendommen er beliggende indenfor lokalplan nr. 34 Blandet bolig og erhverv, bevaring og udstykning i Kertinge- Kølstrup delområde 2.B.2. Ejendommen er beliggende i landzone og den ønskede udstykning til boligbebyggelse kræver derfor en landzonetilladelse i henhold til Planlovens 35 stk.1. I henhold til lokalplanens bestemmelser må der ikke foretages udstykning uden Byrådets særlige tilladelse. Indenfor delområde 2.B.2 må der kun opføres åben-lav bebyggelse på grunde som minimum er 600 m 2. Det ansøgte vil således være i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelser. Ansøgning har været sendt til naboorientering i den forbindelse er der indkommet en indsigelse fra der hvis såfremt der bliver givet en tilladelse til ansøgte vil miste udsigten til Kertinge Nor i vinterhalvåret og derved også forringe værdien af ejendommen. Miljø- og Teknikforvaltningen bemærker at en mistet udsigt til Kertinge Nor i en begrænset periode af året ikke er væsentlige argumenter, for at der ikke gives en tilladelse til udstykning af en parcel til boligbebyggelse. Der foreligger i Planloven ikke bestemmelser som sikrer at man har krav på bibeholdelse af en eksisterende udsigt og når det ansøgte er i overensstemmelse med lokalplanen er det Miljø- og Teknik Forvaltnings vurdering at der kan gives en tilladelse til ansøgte. Det ansøgte areal er beliggende indenfor kystnærhedszonen. Formålet med kystzonebestemmelserne er at begrænse bebyggelse og anlæg i kystområderne, således at kystlandskabelige helheder ikke forsvinder, og således at de åbne kyster fortsat udgør en væsentlig natur- og landskabsressource. Landets kystområder skal efter Planloven søges friholdt for bebyggelse og anlæg, som ikke er afhængige af kystnærhed. Med lokalplanens vedtagelse er det fastlagt indenfor hvilke områder i byerne Kertinge- Kølstrup man ønsker at der kan ske boligbebyggelse. Det er Miljø- og Teknik Forvaltningens vurdering at en tilladelse til udstykning ikke vil være i strid med intentionerne bag kystnærhedszonen idet udstykningen sker indenfor det lokalplanlagte område og at der ud mod det åbne land er en afgrænsning med levende hegn langs med nordlige naboejendommens skel. En tilladelse til ansøgte vil derfor ikke få væsentlig indflydelse på kystlandskabet. På baggrund af ovenstående vil, en landzonetilladelse til det ansøgte efter Miljø- og Teknik Forvaltnings vurdering ikke være i strid med planlovens intentioner for land- og kystnærhedszonen.

11 Side 10 Bilag: Kortbilag Miljø- og Teknik Forvaltningen indstiller med henvisning til Planlovens intentioner for landzone at der gives landzonetilladelse til udstykning af en parcel til boligbebyggelse som ansøgt. 8. Ansøgning om udstykning af 3 parceller fra matr.nr. 9a Rynkeby By, Rynkeby G01 sagsid Teknisk Forvaltning har modtaget en ansøgning om landzonetilladelse til udstykning af 3 parceller til boligbebyggelse fra matr.nr. 9a Rynkeby By, Rynkeby. Der ønskes endvidere udstykket to parceller udenfor landsbyafgrænsningen mellem Rynkebyvej 270 og Rynkebyvej 278 (A og B). Der ønskes udstykket en parcel inde i selve Skovhuse mellem Rynkebyvej 246 og Rynkebyvej 256(C). Ansøger begrunder ansøgningen med at Parcel A og B ønskes udstykket fordi de ligger i naturlig forlængelse af den eksisterende boligrække i Skovhuse og at det i dag ligger klemt inde mellem 2 boligområder. Parcel C ligger i dag indenfor landsbyafgrænsningen, idet matriklen er forholdsvis stor vil det være naturligt at udstykke en parcel og en ny bolig vil kunne falde ind i boligrækken som huludfyldning. Der er hensigten at de 3 parceller skal have udkørsel til Rynkebyvej. Bemærkninger: Teknisk Forvaltning bemærker at parcel C er beliggende indenfor kommuneplanens rammeafgrænsning for Skovhuse. I henhold til rammebestemmelserne er Skovhuse udlagt til fremtidig boligområde i byzone med mindre erhverv der kan indpasses i området uden genevirkninger for omgivelserne. Det ansøgte vil således ikke være i strid med Rammebestemmelserne.

12 Side 11 Parcel A og B som ønskes udstykket er beliggende lige udenfor Kommuneplanens rammebestemmelser for Skovhuse. Dette areal er beliggende i det åbne land, hvilket der bør administreres efter, uanset om parcellen er beliggende op ad en klyngebebyggelse. Hovedformålet med planlovens landzonebestemmelser er at friholde det åbne land for (uplanlagt) anden bebyggelse m.m. herunder nye helårsboliger som ikke er nødvendige for jordbrugs og fiskerierhvervene, samt at sikre at byudviklingen sker, hvor der gennem planlægningen er åbnet mulighed for det. Opførelse af nye helårsboliger skal derfor såvidt muligt ske i områder, der gennem planlægningen er udlagt til dette formål. Det ansøgte areal er beliggende indenfor kystnærhedszonen. Formålet med kystzonebestemmelserne er at begrænse bebyggelse og anlæg i kystområderne, således at kystlandskabelige helheder ikke forsvinder, og således at de åbne kyster fortsat udgør en væsentlig natur- og landskabsressource. Landets kystområder skal efter Planloven søges friholdt for bebyggelse og anlæg, som ikke er afhængige af kystnærhed. I henhold til Regionplan (retningslinie 5.2.1) kan planlægning for og meddelelse af landzonetilladelse til nybyggeri og etablering af anlæg normalt kun ske i tilknytning til eksisterende bymæssig bebyggelse. Arealet hvor parcel A og B ønskes udstykket fra og en del af parcel C er i Kommuneplanen og Regionplan udlagt til planlagt fremtidig vej. Arealet er til brug for anlæg af nye overordnede veje, i dette tilfælde omfartsvejen omkring Rynkeby. Regionplanens interessezoner for fremtidig planlagt vej skal sikre at der indenfor arealet kan anlægges en overordnet vej. Generelt vil der ikke blive givet tilladelse til nye anlæg i korridoren. En landzonetilladelse til det ansøgte vil være i strid med gældende Kommuneplan og Regionplan, samt planlovens intentioner for land- og kystnærhedszonen med hensyn udstykning af parcel C. Teknisk Forvaltning indstiller at der meddeles afslag på landzonetilladelse til udstykning af parcel A, B og C idet arealerne er reserveret til fremtidig omfartsvej, samt at parcel A og B er beliggende i det åbne land udenfor landsbyafgrænsningen for Skovhuse. Idet Fyns Amt ikke har kunnet nå at komme med en udtalelse har sagen været sendt til udtalelse hos Kerteminde Kommunes afdeling for Vej og Park. Arealer, hvor der ansøges om udstykning af 3 parceller henholdsvis parcel A, B og en del af parcel C til boligbebyggelse er beliggende i et område, der i Kommuneplanen og Regionplanen 2005 er skraveret for interessezone for fremtidig omfartsvej vest om Rynkeby. Parcel C er beliggende i yderkanten af interessezonen. Tilkobling af en evt. omfartsvej vest om Rynkeby til den nuværende kommunale vej Rynkebyvej vil kunne udføres uden at komme i konflikt med udstykning af parcel C, så vi har herfra ingen indvindinger mod det ansøgte. Parcel A og B er beliggende midt i interessezonen, hvor det kan påtænkes at omfartsvejen skal tilkobles den nuværende kommunale vej Rynkebyvej. Det kan yderligere bemærkes at ejendommen Rynkebyvej 278 heraf også kan blive berørt af en fremtidig omfartsvej.

13 Side 12 På baggrund af ovenstående kan der ikke gives tilladelse til det ansøgte om udstykning af parcel A og B. Ansøger har endvidere indsendt supplerende oplysninger som er lagt i sagen. Miljø- og Teknik forvaltningen bemærker at på baggrund af ovenstående ændres indstillingen til at der meddeles afslag til udstykning af parcel A og B men at der meddeles landzonetilladelse til udstykning af parcel C. Teknik- og miljøudvalgs møde 4. december 2006 Punkt 9: Sagen udsat til nærmere belysning af vejreservationer og oversendes til Miljø- og Teknikudvalget. 9. Regulering og harmonisering af takster for 2007 for hyrevognskørsel i Kerteminde Kommune P24 sagsid. 315 Dydensborg Taxi fremsender den på vegne af samtlige taxivognmænd i de gamle kommuner ansøgning om regulering af takster for 2007 for de i 2007 registrerede taxivognmænd i Kerteminde Kommune. Dydensborg Taxi oplyser, at den ansøgte takstregulering er baseret på takster for 2007 godkendt for Odense Kommunes taxier, og at reguleringen er på 5%. Det oplyses desuden, at der for Odenses taxier, som noget nyt, er givet tilladelse til nye takster (takst 5 og 6) for vogne, der kan transportere 7 eller 8 personer og at vognmændene i Kerteminde Kommune også ansøger om disse takster. Bemærkninger: Miljø- og Teknikforvaltningen bemærker, at der for Munkebo Taxi, Mesinge Taxi og Dydensborg Taxi ud over takst 5 og takst 6, ansøges om 2 øvrige takster, der i dag gælder for Langeskov Taxi: Befordring af kørestolsbruger, kr. 75,00 og Befordring af løs kørestol, kr. 25,00. Disse takster var i 2006 hhv. kr. 70,00 og kr. 25,00 for Langeskov Taxi.

14 Side 13 Miljø- og Teknikforvaltningen bemærker, at der for Langeskov Taxi, som noget nyt, ansøges om ændring af nattakst, så den svarer til nattakst gældende for Munkebo Taxi, Mesinge Taxi og Dydensborg Taxi: kr. 10,00 pr tur ved påstigning, dog min. kr.75,00. Bilag: Bilag 1: Kopi af Dydensborgs ansøgning om takstregulering af Sag nr.315, Dok. nr , vedlagt sagen. Bilag 2: Kopi af gældende takstregulativer for hhv. Langeskov, Munkebo og Kerteminde, vedlagt sagen. Bilag 3: Udkast til Takstreglement for kørsel med de i Kerteminde Kommune indregistrerede hyrevogne, gyldigt fra , vedlagt sagen. Miljø- og Teknikforvaltningen indstiller, at Miljø- og Teknikudvalget vedtager de i ansøgningen anførte takster, så alle vognmænd i Kerteminde Kommune fra den har ens takster. Miljø- og Teknikforvaltningen anmoder om Miljø- og Teknikudvalgets stillingtagen til, om regulering af hyrevognstakster i fremtiden kan afgøres administrativt i forvaltningen, såfremt de ansøgte reguleringer følger takstregulering i Odense Kommune og såfremt den særlige nattakst ikke søges reguleret over procentreguleringen for Odense Kommune. De specielle takster for befordring af kørestol med passager og befordring af løs kørestol samt nattakst min.75,00 kr. holdes uden for den løbende prisregulering og evt. ansøgning om regulering af disse takster skal godkendes særskilt af Miljø-og Teknikudvalget. 10. Livreddertårn på Nordstranden Blå Flag G01 sagsid TrygFonden rettede i 2004 henvendelse til Gl. Kerteminde Kommune om etablering af livreddertårn på Nordstranden.

15 Side 14 På TMU møde den 5. april 2005 punkt 14 angående opfølgning på Bro 10 problematikken ved Kerteminde Marina, er etablering af livreddertårn nævnt. Det blev vedtaget at følge kontakten til Tryg- Fonden op. Efter behandling i TMU og ØK blev det af Byrådet for Gl. Kerteminde Kommune den 16. februar 2006, besluttet at opstille livreddertårn på den sydlige del af Nordstranden. Der er tale om opstilling i 8 uger fra uge 27 til og med uge 34. Tårnet er i de 8 uger åbent alle dage fra kl og bemandingen består af 2 uddannede livreddere. TrygFonden dækker omkostninger til tårn inklusiv udstyr samt uddannelse og løn til livredderne. Kommunens andel er et tilskud til driften på kr ,- pr. år. I forbindelse med Blå Flag sættes stadig større fokus på badesikkerheden, og Friluftsrådet anbefaler livreddere på strandene. Bemærkninger: Placering af livreddertårnet er valgt udfra betragtningen om, at det er det sted på stranden der er flest mennesker, at livredderne vil have en positiv virkning på bro 10 og livredderne vil kunne holde opsyn med badepontoner. Opstillingen af livreddertårn med placeringen på den sydlige del af Nordstranden er godkendt af Fyns Amt den 8. juni 2006 for årene 2006, 2007 og Det er på TMU den 24. april 2006 punkt 21 og TMU den 22. juni 2006 besluttet at der skal udlægges badepontoner ud for livreddertårnet. Badepontonerne blev ikke etableret i 2006 godkendelse fra Kystdirektoratet samt udtalelse fra Farvandsvæsenet var på plads, men Farvandsvæsenet skal godkende afmærkninger mv. hvilket ikke kunne nås i livreddersæsonen Der er lagt op til at badepontonerne kun skal ligge ude i livreddersæsonen, idet at livredderne skal kunne holde opsyn mht. badesikkerheden. Det skal nævnes at der har været henvendelser mod placeringen samt en del presseomtale omkring placering af livreddertårnet. Der er i pressemeddelelse juli 2006 af daværende Borgmester for Kerteminde Kommune Else Møller udtalt: At vi ser den nuværende placering som et forsøg hvor vi efter sæsonen må vurdere, hvad der er godt og hvad der er skidt. Der har været afholdt evalueringsmøde med Tryg på Stranden (TrygFonden og Dansk Svømmeunion) den 10. januar Med hensyn til placeringen oplyser livredderne at tårnet står godt, der er mange strandgæster og folk er gode til at henvende sig hvis der er brug for hjælp. Det oplyses at stranden er polariseret med hensyn til hvor folk ligger, der er rigtigt mange på den sydlige del (hvor tårnet står), men der er også mange på den nordlige del (ved Strandbadet). De gør opmærksom på, at hvis tårnet flyttes, medfører det ofte at strandgæsterne flytter i samme retning. Dog er det primært parkeringsforhold der er afgørende. Der gøres særlig opmærksom på at der er gode tilkørselsforhold hvor tårnet stod i 2006, hvilket er vigtigt ved opsætning og nedtagning af tårn, da det er meget tunge køretøjer der benyttes. Tilkørselsforholdende på den nordlige del af stranden ser umiddelbart ud til at være vanskelige. Med baggrund i ovenstående anbefaler Tryg på Stranden at tårnet i sæson 2007 stilles op samme sted som i sæson Livredderne har rapporteret 100 hændelser på stranden i de 6 uger tårnet var opstillet i De oplyser at 100 hændelser er meget, sammenlignet med deres erfaringer fra andre strande. Hændelsesliste er vedlagt sagen. Forvaltningen gør opmærksom på at en ny placering kræver en ny dispensation fra

16 Side 15 strandbeskyttelseslinjen, ny myndighed på området er det statslige miljøcenter. (Tilsvarende gør sig gældende ved ændret placering af badepontoner, her er myndighederne Kystdirektoratet hhv. Farvandsvæsenet). Finansiering: konto nr.: Bilag: Hændelsesliste fra Tryg på Stranden, Godkendelse (NBL 15 dispensation), pressemeddelelse, kort med placering af livreddertårn og badepontoner er vedlagt sagen. Miljø- og Teknikforvaltningen indstiller at der i sæson 2007 opstilles livreddertårn på Nordstranden med samme placering som i Orientering fra Udvalgsformanden og Miljø- og Teknikforvaltningen I00 sagsid Udvalgsmøde den 6. februar 2007 starter kl dialog med driftsområdet Park og Vej. Mødested: Materialegården, Kerteminde. 2. KL s Teknik og Miljø konference den april 2007, Aalborg Udvalget deltager sammen med forvaltningens chefgruppe. Sæt allerede nu kryds i kalenderen og forhåndstilmelding til Miljø- og Teknikforvaltningen gives på udvalgsmødet. KL udsender i februar måned 2007 invitation og program. 3. Region Syddanmark. Skrivelse af 2. januar 2007 Jordforurening Region Syddanmarks indsats i Forvaltningen har udarbejdet notat af Kørekort til landdistrikterne.

17 5. Mere liv på landet landdistriktsprogrammet Side Orientering om EU-udbud af analyser indenfor vandområdet Ø54 sagsid De fynske kommuner har sammen med Fredericia Kommune samlet, via Miljø-center Fyn/Trekantområdet, haft sendt analysearbejdet indenfor drikke-, spilde- og badevand samt analyser af jord i udbud. På grund af kontraktens størrelse skulle udbudet i EU-udbud. Til evaluering af de indkomne tilbud har der været nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter fra miljøcentret og kommunerne. Der indkom i alt 3 tilbud. Arbejdsgruppen har på grundlag af de opstillede kriterier for tildeling af kontrakten med dertil hørende vægtninger af disse fundet frem til, at det mest fordelagtige tilbud er givet af Eurofins A/S. Eurofins er det laboratorium, som i forvejen havde kontrakten med kommunerne om analysearbejdet. Priserne for analyser er steget kraftigt de senere år, hvilket også har kunnet ses på de indkomne tilbud. I 2003 da analysearbejdet sidst var i udbud, var den samlede kontraktsum for det vindende laboratorium (Eurofins) på ca. 3.1 mil. kr. ekskl. analyser af jordprøver og moms. Stigningen i den samlede kontraktsum er på 100 %, idet tilbudet fra Eurofins var på ca. 6.2 mil. kr. for årene Prøveantallet er stort set det samme, selv om nogle jyske kommuner ikke er omfattet af dette sidste udbud. Dette opvejes dog af, at kontrakten nu omfatter hele Fyn modsat den tidligere. For Kerteminde Kommune er den samlede kontraktsum for på kr. ekskl. jordanalyser og moms. Eventuelle konsekvenser i forhold til budgettet vil blive taget op i løbet af foråret.

18 Side 17 Sagen forelægges til udvalgets orientering. 13. Nedlæggelse af Miljøcenter Fyn/Trekantområdet I/S G01 sagsid Munkebo, Langeskov og Kerteminde kommuner var alle interessenter i Miljøcenter Fyn/Trekantområdet. Fra den 1/1 07 overtog den nye Kerteminde kommune dette medlemskab. På baggrund af udmeldinger fra miljøministeren om ændringer i lovgivningen omkring kommunale fællesskaber og ændringer i miljøbeskyttelsesloven mm om hvem der må lave myndighedsopgaver, blev der sået tvivl om muligheden for at fortsætte med samarbejdet om miljøcentret. Tvivlen fik som resultat, at Borgmesterforum den 19. december 2006 besluttede, at arbejde for en endelig nedlæggelse af miljøcentret. Forinden var der gjort et forsøg på, at etablere et nyt center, men dette lod sig ikke gøre på grund af manglende opbakning. På Borgmesterforum blev det besluttet, at samtlige kommunalbestyrelser hurtigst muligt skulle politisk behandle spørgsmålet om nedlæggelse af miljøcentret. Endvidere blev det besluttet, at kommunerne efter behandling fremsender kopi af beslutningsprotokollen til Odense kommune. Sagen om opsigelse af samarbejdet vil blive forelagt Miljø- og Teknikudvalget på mødet den 6. februar Konsekvensen af en opsigelse af samarbejdet bliver, at miljøcentret opløses og medarbejderne fordeles til kommunerne i forhold til kommunernes økonomiske bidrag til centret. Det vil fo Kerteminde kommune betyde, at kommunen får tildelt 3 medarbejdere.

19 Side 18 En af fordelene ved at kunne trække på miljøcentret har været, at de kunne samle megen ekspertviden som ikke vil være til rådighed i Kerteminde efter en nedlæggelse af centret. Forvaltningen vil, ved en nedlæggelse af Miljøcenter Fyn, forsøge, at kompensere for dette tab ved at deltage aktivt i de Erfa- grupper der nedsættes, ved samarbejde med nabokommuner og ikke mindst ved tilkøb af viden. Sagen forelægges til udvalgets orientering. 14. Sikring af å-udløbet ved Kauslunde Å G01 sagsid I forbindelse med højvandet den 1. november 2006 blev broen der fører Klintevej over Kauslunde Å undermineret, og materialet under broen skyllet væk. Broen tilhørte på dette tidspunkt Fyns Amt, der i løbet af november og december fik repareret selve broen, der nu burde være i orden. Sidst på året blev amtet opmærksom på, at stensikringen foran broen ved udløbet også var undermineret. Forslaget til udbedring af dette fra amtet og den entreprenør, der har været involveret i arbejdet, er at ramme en spuns hele vejen rundt om stenglaciset og opbygge en traditionel stenkastning heri. På grund af tidspunktet på året og leveringstiden på spunsjern har det ikke været muligt for amtet, at gør arbejdet færdigt. Entreprenørens overslag for arbejdet udgør kr. excl. moms. Da vandløbet er beliggende i kommunegrænsen til Nyborg skal omkostningerne fordeles mellem de to kommuner. Sagen forelægges til udvalgets orientering.

20 Side Meddelelser til orientering G01 sagsid Se bilag.

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Byrådets møde den 30. januar 2007 Kl. 17.30 Aulaen på Kerteminde Højskole For åbne døre Side 1 Fraværende: Torben Andersen, Britt Pedersen og Lykke Krapalis. Lars Ole Valsøe

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT. for. Miljø- og Teknikudvalgets møde den 6. februar 2007 Kl

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT. for. Miljø- og Teknikudvalgets møde den 6. februar 2007 Kl KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 6. februar 2007 Kl. 14.00 Kerteminde Kommunes Materialegård, Kohaven 8, Kerteminde Tilgår pressen Side 2 Fraværende: Ingen. Jørgen Schou

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Økonomiudvalgets møde den 13. februar 2007 Kl. 15.30 Mødelokale 2 ved Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Lisbet Stemann Funk. Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Borgerservice.

Læs mere

Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget seks ansøgninger om udstykninger med henblik på at opføre helårsboliger.

Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget seks ansøgninger om udstykninger med henblik på at opføre helårsboliger. NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen Udstykninger i landzone, dec. 2017 Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget seks ansøgninger om udstykninger med henblik på at opføre

Læs mere

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven Ove Lambert Larsen Mosevej 11 Kyndeløse 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Tore Jørgensen Kattingevej 8 4000 Roskilde Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail: chyu@lejre.dk

Læs mere

Albertslund Kommune. Lokalplan nr. 8.4. Område ved Herstedøster Landsby. Udendørs oplagsplads. Kongsbak Informatik

Albertslund Kommune. Lokalplan nr. 8.4. Område ved Herstedøster Landsby. Udendørs oplagsplads. Kongsbak Informatik Albertslund Kommune Lokalplan nr. 8.4 Område ved Herstedøster Landsby Udendørs oplagsplads 1999 Kongsbak Informatik Hvad er en lokalplan? Planloven, lokalplanpligt og lokalplanret Ifølge Lov nr. 388 af

Læs mere

LOKALPLAN NR. 42 for Slangerup Foderstofforening ved Slagslundevej

LOKALPLAN NR. 42 for Slangerup Foderstofforening ved Slagslundevej Slangerup kommune LOKALPLAN NR. 42 for Slangerup Foderstofforening ved Slagslundevej Redegørelse for lokalplanens baggrund og indhold Redegørelse for lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget otte ansøgninger om udstykninger med henblik på at opføre helårsboliger.

Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget otte ansøgninger om udstykninger med henblik på at opføre helårsboliger. NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Planafdelingen Ansøgninger om udstykning i landzone forår 2017 Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget otte ansøgninger om udstykninger med henblik

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Niels Jørgen Bjørnlund Karlebyvej 52 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Vi beder nu om en konkret vurdering til denne ansøgning ud fra følgende forudsætninger og vurderinger/bemærkninger.

Vi beder nu om en konkret vurdering til denne ansøgning ud fra følgende forudsætninger og vurderinger/bemærkninger. Randers Kommune, plan Ansøgning om udstykning Assensvej 1, 8940 Randers SV Hermed fremsendes ansøgning om tilladelse til udstykning af en parcel på ca. 500 m 2 til åben-lav boligbebyggelse på ejendommen

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Lokalplan nr Område til erhvervsformål; planteskole i Hals

Lokalplan nr Område til erhvervsformål; planteskole i Hals Lokalplan nr. 5.35 Område til erhvervsformål; planteskole i Hals Fremlagt fra onsdag den 20-02-2002 til onsdag den 17-04-2002 Endelig vedtaget den 22.05.2002 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til minigolfbane på Østre Sømarksvej

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til minigolfbane på Østre Sømarksvej Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 4. juli 2013 J.nr.: NMK-31-00954 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til minigolfbane på

Læs mere

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse).

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse). SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5-9405 Boligbebyggelse ved Damgade BESKRIVELSE Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr. 5312 af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr. 5216 af Sønderborg

Læs mere

TILLÆG 1 LOKALPLAN ET BOLIGOMRÅDE VED HAVNSØGÅRD TILLÆG 11 TIL KOMMUNEPLAN BJERGSTED KOMMUNE VINTER 2006

TILLÆG 1 LOKALPLAN ET BOLIGOMRÅDE VED HAVNSØGÅRD TILLÆG 11 TIL KOMMUNEPLAN BJERGSTED KOMMUNE VINTER 2006 TILLÆG 1 TIL LOKALPLAN 3.15 - ET BOLIGOMRÅDE VED HAVNSØGÅRD OG TILLÆG 11 TIL KOMMUNEPLAN 1997-2008 BJERGSTED KOMMUNE VINTER 2006 Tillæg 1 til Lokalplan 3.15 - Et boligområde ved Havnsøgård INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Lokalplan nr. 857/5. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus

Lokalplan nr. 857/5. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus Lokalplan nr. 857/5 Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus PURHUS KOMMUNE Oktober 2002 VEJLEDNING Purhus Kommune Rådhuset Teknik og Miljø Bakkevænget

Læs mere

Afgørelse i sagen om Ishøj Kommunes tilladelse til udstykning af 5 byggegrunde.

Afgørelse i sagen om Ishøj Kommunes tilladelse til udstykning af 5 byggegrunde. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 10. oktober 2003 J.nr.: 03-31/150-0018 SKR Afgørelse i sagen

Læs mere

Lokalplan nr. 46. for opsætning af vindmøller i Elkenøre

Lokalplan nr. 46. for opsætning af vindmøller i Elkenøre Lokalplan nr. 46 for opsætning af vindmøller i Elkenøre Indledning...3 Lokalplan nr. 46...3 Redegørelse...3 Baggrund...3 Formål...3 Beliggenhed...3 Eksisterende forhold...3 Omgivende landskab...3 Fremtidige

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Nordic Food Partners A/S Att. Lars Hartvig Christensen Ørslevklostervej 58A 7840 Højslev. Den 12. juni 2014

Nordic Food Partners A/S Att. Lars Hartvig Christensen Ørslevklostervej 58A 7840 Højslev. Den 12. juni 2014 Nordic Food Partners A/S Att. Lars Hartvig Christensen Ørslevklostervej 58A 7840 Højslev Den 12. juni 2014 Ørslevklostervej 58A, 7840 Højslev Landzonetilladelse og dispensation fra Lokalplan nr. 87 for

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Lokalplan nr. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus

Lokalplan nr. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus Lokalplan nr. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus PURHUS KOMMUNE September 2000 VEJLEDNING Purhus Kommune, Rådhuset Teknisk Forvaltning Bakkevænget

Læs mere

Lokalplan nr. 857/6. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus

Lokalplan nr. 857/6. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus Lokalplan nr. 857/6 Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus PURHUS KOMMUNE Oktober 2003 VEJLEDNING Purhus Kommune Rådhuset Teknik og Miljø Bakkevænget

Læs mere

Bente Johanne Hornstrup Boelsvej 10 Lønne 6830 Nørre Nebel. Sags nr Dok. nr /17

Bente Johanne Hornstrup Boelsvej 10 Lønne 6830 Nørre Nebel. Sags nr Dok. nr /17 Bente Johanne Hornstrup Boelsvej 10 Lønne 6830 Nørre Nebel hornstrupbente@gmail.com Varde Kommune Teknik og Miljø Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Fax 7994 7478 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk

Læs mere

Helle Christiansen Diernæsvej 218A 6100 Haderslev

Helle Christiansen Diernæsvej 218A 6100 Haderslev Helle Christiansen Diernæsvej 218A 6100 Haderslev Landzonetilladelse til at udstykke et areal på 1096 m 2 som byggegrund på ejendommen matr.nr. 41 Rinkenæs ejerlav, Rinkenæs, der ligger på adressen Sandagervej

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 31 FOR ET OMRÅDE VED NYLANDSVEJ I BALLEN

SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 31 FOR ET OMRÅDE VED NYLANDSVEJ I BALLEN SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 31 FOR ET OMRÅDE VED NYLANDSVEJ I BALLEN REDEGØRELSE Redegørelse Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkning LOKALPLANTEKSTEN 1. Lokalplanens formål

Læs mere

Landzonetilladelse til om- og tilbygning af bestående sommerhus på ejendommen Emmerlev Klev 18, Højer

Landzonetilladelse til om- og tilbygning af bestående sommerhus på ejendommen Emmerlev Klev 18, Højer Karen Bergmann Emmerlev Klev 6 6280 Højer Sendt på e-mail til karenbergmann@hotmail.com Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929243 Mail: pnh@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-143-13 3. februar 2014

Læs mere

Lokalplan nr Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals

Lokalplan nr Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals Lokalplan nr. 5.36 Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals Fremlagt fra den 25.06.2003 til den 20.08.2003 Endelig vedtaget den 19.11.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan for et mindre

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Lis Frederiksen og Niels Bruselius Mail: herslevstrandvej2@gmail.com Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø KOPI Landzonetilladelse Planloven Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler:

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007, KL. 19.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 18. januar 2007 Side: 27 Fraværende: Arne Kruse,

Læs mere

Det fremgår af ansøgningen, at andelen af detailhandel vil blive reduceret med udvidelsen jf. bilag 2.

Det fremgår af ansøgningen, at andelen af detailhandel vil blive reduceret med udvidelsen jf. bilag 2. Teknisk Udvalg 25-06-2013 Jagt- og fiskeriforretning på Lundborgvej 2A-2B, Viborg Sagsnr.: 12/80454 Sagsansvarlig: Ann Hamborg SAGSFREMSTILLING Teknisk Udvalg besluttede på sit møde den 2. april 2012 (sag

Læs mere

Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl.

Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl. Videbæk i juni 2003 D.nr. 40577 Rettet 23.9.2003 Rettet 6.1.2004 Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 94 med

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Jens Bengtsson Smedevænget 3 4330 Hvalsø Afgørelse sendt pr. mail KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Maya Aller Tlf. direkte:

Læs mere

Videbæk i oktober 2001 J.nr Bredgade. Lokalplan nr. 90 for 14 almennyttige boliger ved Nørregade i Videbæk.

Videbæk i oktober 2001 J.nr Bredgade. Lokalplan nr. 90 for 14 almennyttige boliger ved Nørregade i Videbæk. Videbæk i oktober 2001 J.nr. 11053 Bredgade Lokalplan nr. 90 for 14 almennyttige boliger ved Nørregade i Videbæk. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 90 for 14 almennyttige boliger ved Nørregade i Videbæk. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle i Ulfborg.

Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle i Ulfborg. Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 11. november 2009 J.nr. NKN-31-01632 marma Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle

Læs mere

Landzonetilladelse. Matti Funch Dybkær 10 4230 Skælskør

Landzonetilladelse. Matti Funch Dybkær 10 4230 Skælskør Matti Funch Dybkær 10 4230 Skælskør Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse Kommune giver hermed

Læs mere

Page 1 of 11 Referat Teknisk Udvalg Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 6. marts 2008 15:00 Fasanvej, Udvalgslokalet Lars Møller under pkt. 1-2. Anders Gram Mikkelsen under pkt. 3-6. Hans

Læs mere

Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar 2011. Mødetidspunkt: 16:45. Sluttidspunkt: 17:15. Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen

Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar 2011. Mødetidspunkt: 16:45. Sluttidspunkt: 17:15. Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen Sidenr. 114 Protokol Mødedato: 24. januar 2011 Mødetidspunkt: 16:45 Sluttidspunkt: 17:15 Mødelokale: Fraværende: Borgmesterens mødelokale Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL

Læs mere

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Køge Kommune har meddelt landzonetilladelse til udstykning af ejendommen Klarkærvej 12b, 4600 Køge.

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Køge Kommune har meddelt landzonetilladelse til udstykning af ejendommen Klarkærvej 12b, 4600 Køge. 6. oktober 2017 Sagsnr. NMK-31-02110 KlageID: 120790 CATCA AFGØRELSE i klagesag om landzonetilladelse til udstykning af ejendom i Køge Kommune Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Køge Kommune

Læs mere

SAGSANSVARLIG Kuno H. Andersen. Landzonetilladelse

SAGSANSVARLIG Kuno H. Andersen. Landzonetilladelse Plan, byg og miljø Højvangen 9, 4470 Svebølle Max Lynge Sørensen Gl. Svebøllevej 22 4470 Svebølle DATO 11-06-2007 JOURNAL NR. 326-2007-48992 SAGSANSVARLIG Kuno H. Andersen Plan, byg og miljø Kalundborg

Læs mere

-1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse "Stølgård" Strøby. Lokalplanens redegørelse

-1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse Stølgård Strøby. Lokalplanens redegørelse -1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse "Stølgård" Strøby Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Side Lokalplanens baggrund 2 Tillæg til Valløs kommuneplan 3 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 39. Offentlig formål, Gl. Kirkevej i Rinkenæs, Friskole

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 39. Offentlig formål, Gl. Kirkevej i Rinkenæs, Friskole Gråsten Kommune Lokalplan nr. 39 Offentlig formål, Gl. Kirkevej i Rinkenæs, Friskole Vedtaget: 14.09.1993 Rinkenæs Mindeaard Lokalplan nv. 39 for et område til friskole ved GI Kirkevej i Rinkenæs Gråsten

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian Bruun,

Læs mere

HØJER KOMMUNE. Lokalplan Erhvervsområderne i Frifelt. Vedtaget:

HØJER KOMMUNE. Lokalplan Erhvervsområderne i Frifelt. Vedtaget: HØJER KOMMUNE Lokalplan 01.44.01 Erhvervsområderne i Frifelt Vedtaget: 08.04.1997 Højer Kommune Kirkegårdsgade 1-3 6280 Højer Telefon 73 78 27 27 Fax 73 78 27 28 www.hoejer.dk E-mail: raadhuset@hoejer.dk

Læs mere

Mejerivej 1, 7860 Spøttrup Landzonetilladelse til byggeri og ændret arealanvendelse Teknisk Forvaltning

Mejerivej 1, 7860 Spøttrup Landzonetilladelse til byggeri og ændret arealanvendelse Teknisk Forvaltning N. C. Nielsen Mejerivej 1 Balling 7860 Spøttrup Den 14. juli 2016 Mejerivej 1, 7860 Spøttrup Landzonetilladelse til byggeri og ændret arealanvendelse Teknisk Forvaltning har den 26. juni 2014 modtaget

Læs mere

Ansøger og ejer vil blive underrettet om evt. klage (Planlovens 60, stk. 5).

Ansøger og ejer vil blive underrettet om evt. klage (Planlovens 60, stk. 5). EDC Danebo Aabybro Morten Grauholm Lang mola@edc.dk Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

/5309. Jørgen May Jepsen Vesterballe 3, Brandsbøl 6430 Nordborg

/5309. Jørgen May Jepsen Vesterballe 3, Brandsbøl 6430 Nordborg 10-03-2014 14/5309 Jørgen May Jepsen Vesterballe 3, Brandsbøl 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at arealoverføre 1 ha fra matr.nr. 11 Brandsbøl, Havnbjerg og tillægge det matr.nr. 25 Brandsbøl, Havnbjerg

Læs mere

LOKALPLAN NR. 102 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED STAVSHEDEVEJEN 10

LOKALPLAN NR. 102 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED STAVSHEDEVEJEN 10 LOKALPLAN NR. 102 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED STAVSHEDEVEJEN 10 Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Jetcon Aps Københavnsvej 263 4000 Roskilde Att.: Safet Farizi KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Camilla Højrup Tlf. direkte:

Læs mere

Planlovens landzonebestemmelser Sommerhuset, som ligger i landzone, er omfattet af Planlovens landzonebestemmelser.

Planlovens landzonebestemmelser Sommerhuset, som ligger i landzone, er omfattet af Planlovens landzonebestemmelser. Plan og Kultur Christen Seerup Ny Adelgade 61 5610 Assens 20-03-2017 Sags id: 2016-1206 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver lovliggørende landzonetilladelse til opførelse af nyt sommerhus til erstatning

Læs mere

Landzonetilladelse samt dispensation fra Lokalplan nr. 230 til udvidelse af boligarealet på Spergelvej 19, 9490 Pandrup.

Landzonetilladelse samt dispensation fra Lokalplan nr. 230 til udvidelse af boligarealet på Spergelvej 19, 9490 Pandrup. Anders Boysen Jepsen Spergelvej 19 9490 Pandrup Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk 20-02-2008

Læs mere

LOKALPLAN Nr.14. 04 for et areal i Mosede Greve kommune

LOKALPLAN Nr.14. 04 for et areal i Mosede Greve kommune LOKALPLAN Nr.14. 04 for et areal i Mosede Greve kommune transformeranlæg Mosedegård & vejmaterielplads Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn

Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn Kommuneplantillæg Kommuneplantillæg Kommunalbestyrelsen har den 26. februar 2015 vedtaget kommuneplantillæg nr. 10. Vedtagelsen er offentliggjort på kommunens

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven VILLA-HUS Byg Aps Nørre Snedevej 9 8700 Horsens Sendt pr. email: dai@villa-hus.dk KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Camilla

Læs mere

1DF SLETTEGÅRD, HJORTDAL

1DF SLETTEGÅRD, HJORTDAL Feriecenter Slettestrand Slettestrandvej 140 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644

Læs mere

Alle omkostninger i forbindelse med arkæologiske undersøgelser afholdes af bygherre.

Alle omkostninger i forbindelse med arkæologiske undersøgelser afholdes af bygherre. Plan og Kultur Assens Spildevand Skovvej 2B 5610 Assens 21-08-2018 Sags id: 2018-0446 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin 3 som ansøgt på ejendommen

Læs mere

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 08. august 2006 Mødested: Materielgården, Håndværkervej 40, Tønder Starttidspunkt for møde 13.00 Sluttidspunkt for møde 16.20 Fraværende: Preben Linnet Bo Jessen og Niels

Læs mere

KM Telecom Danmark Att. René Lau Jørgensen Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia

KM Telecom Danmark Att. René Lau Jørgensen Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia KM Telecom Danmark Att. René Lau Jørgensen Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia 3. oktober 2013 Sagsident: 13/12151 Sagsbehandler: Britt Hald Haderslev Kommune EB Plan og Ejendomsudvikling Rådhuscentret

Læs mere

/ Anne og Jan Bossen Færgevej 55A 6430 Nordborg

/ Anne og Jan Bossen Færgevej 55A 6430 Nordborg 20-08-2013 13/20203 Anne og Jan Bossen Færgevej 55A 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at udstykke 2 byggegrunde på hver ca. 800 m² på ejendommen matr.nr. 301 Mjels, Oksbøl, der ligger Færgevej 55a,

Læs mere

Næsseslottet, Dronninggårds Alle samt Dronninggårds Alle Fremtidig regulering af anvendelse og bebyggelse på ejendommen

Næsseslottet, Dronninggårds Alle samt Dronninggårds Alle Fremtidig regulering af anvendelse og bebyggelse på ejendommen BYPLANUDVALGET Dagsorden med vedtagelser 08.10.2014 Næsseslottet, Dronninggårds Alle 134-140 samt Dronninggårds Alle 128-132 - Fremtidig regulering af anvendelse og bebyggelse på ejendommen BYU 08.10.2014

Læs mere

LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ. Redegørelse. Lokalplanen og den overordnede planlægning. Lokalplanens indhold

LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ. Redegørelse. Lokalplanen og den overordnede planlægning. Lokalplanens indhold LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en del af område

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Leo Frederiksen Granetorp 5154 280 22 Vittsjö Sverige Afgørelse sendt pr. mail KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Maya Aller

Læs mere

/ Helge Mathiesen Stevning Gade Nordborg

/ Helge Mathiesen Stevning Gade Nordborg 01-04-2014 13/49471 Helge Mathiesen Stevning Gade 17 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at udstykke matr.nr. 445 Stevning, Svenstrup, der ligger på Stevning Gade 20, 6430 Nordborg. Sønderborg Kommune

Læs mere

Naldmose Camping v/robert Madsen og Inge-Marie Damholt Madsen Naldmose Augustenborg

Naldmose Camping v/robert Madsen og Inge-Marie Damholt Madsen Naldmose Augustenborg Naldmose Camping v/robert Madsen og Inge-Marie Damholt Madsen Naldmose 12 6440 Augustenborg Lovliggørende landzonetilladelse til opførelse af tre shelter på Naldmose Camping, matr.nr. 21 Helved, Notmark,

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. april 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa Christensen

Læs mere

Det er et af planlovens hovedformål at sikre, at der ikke sker spredt bebyggelse i det åbne land.

Det er et af planlovens hovedformål at sikre, at der ikke sker spredt bebyggelse i det åbne land. Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 95 Offentligt J.nr. NST-101-01570 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. E stillet af Folketingets Miljøudvalg Spørgsmål E: Vil ministeren på baggrund af henvendelsen

Læs mere

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke.

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke. LOKALPLAN NR. 10 9903 PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE Lokalplan 10-9903 Brigadevej Stenløkke Dybbølsten SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning - Rådhuset - 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00

Læs mere

ESBJERG KOMMUNE. RIBE ERHVERVSOMRÅDE ØST Benzintank m.m. RIBE NØRREMARK TILLÆG NR. 1 LOKALPLAN NR

ESBJERG KOMMUNE. RIBE ERHVERVSOMRÅDE ØST Benzintank m.m. RIBE NØRREMARK TILLÆG NR. 1 LOKALPLAN NR ESBJERG KOMMUNE RIBE ERHVERVSOMRÅDE ØST Benzintank m.m. RIBE NØRREMARK TILLÆG NR. 1 LOKALPLAN NR. 03.15 Dette lokalplantillæg er udarbejdet af Teknisk Forvaltning, Ribe Kommune, i december 2006. Forslag

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 12 for erhvervsområderne i Lejre Kommune

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 12 for erhvervsområderne i Lejre Kommune Forslag til Kommuneplantillæg nr. 12 for erhvervsområderne i Lejre Kommune Baggrund To virksomheder i Lejre Kommune ønsker mulighed for at udvide på steder, som i øjeblikket ikke er udlagt til erhvervsformål.

Læs mere

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven Ole Møller Buch Nannasvej 1B 4060 Kirke Såby Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail: chyu@lejre.dk

Læs mere

Bilag 2. NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune

Bilag 2. NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune Bilag 2 Teknik & Miljø 30. august 2019 Sags-ID: 19/4292 Sagsbehandler: Marianne Bay Andersen NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune Notatet indeholder et

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Landzonetilladelse til udstykning af driftsbygninger

Landzonetilladelse til udstykning af driftsbygninger Jes Pedersen Brobyvej 89B 4180 Sorø Landzonetilladelse til udstykning af driftsbygninger Vi har behandlet din ansøgning om tilladelse til udstykning af driftsbygningerne på ejendommen: Adresse.: Strandvejen

Læs mere

Kultur-og Fritidsudvalget

Kultur-og Fritidsudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 7. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.11/rådhuset Per Møller Jensen, Gudrun Bjerregaard, Anders Bertel, Mads Panny,

Læs mere

Lokalplanens redegørelse

Lokalplanens redegørelse Lokalplan for et område til offentligt formål STRØBYSKOLEN og STRØBYHALLEN Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Side Lokalplanens baggrund 3 Skitseforslag til udvidelse af Strøbyskolen 5 Tillæg

Læs mere

Møde 1. september 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 1. september 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Teknik- og Miljøudvalg Referat Møde 1. september 2011 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.30 Pkt. Tekst Side 144 Drøwten 16, opførelse af 168,9 m² enfamiliehus og 51,6 m²

Læs mere

Karen Rødtnes Petersen Møllegyden 51 Nymark 5471 Søndersø

Karen Rødtnes Petersen Møllegyden 51 Nymark 5471 Søndersø Karen Rødtnes Petersen Møllegyden 51 Nymark 5471 Søndersø 06-12- 2007 TILSYNET MED KOMMUNERNE I REGION SYDDANMARK De har i brev af 12. januar 2005 rettet henvendelse til Naturklagenævnet med anmodning

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af garage- og værkstedshal, samt arealoverførelse

Landzonetilladelse til opførelse af garage- og værkstedshal, samt arealoverførelse TBF Ejendomme Aps v/ Thom Frank Pjedstedvej 93 7000 Fredericia Landzonetilladelse til opførelse af garage- og værkstedshal, samt arealoverførelse 2-10-2013 Sags id.: 13/1577 Sagsbehandler: Lars Kronborg

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 8. juni 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 19.00-19.20 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/121

Læs mere

Afgørelse i sagen om udstykning af 4 grunde fra en ejendom i Gimming i Randers Kommune.

Afgørelse i sagen om udstykning af 4 grunde fra en ejendom i Gimming i Randers Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 Den 27. marts 2007 NKN-31-00405 Afgørelse i sagen om udstykning af

Læs mere

HANSTHOLM KOMMUNE BÅDSGÅRDSVEJ 2, 7730 HANSTHOLM. TLF.: , FAX:

HANSTHOLM KOMMUNE BÅDSGÅRDSVEJ 2, 7730 HANSTHOLM. TLF.: , FAX: Lokalplan 5.11 Lild - Bjerget Efterskole Endelig godkendt: 01.07.04 Offentlighedsfase: 11.02.04-07.04.04 HANSTHOLM KOMMUNE BÅDSGÅRDSVEJ 2, 7730 HANSTHOLM. TLF.: 9655 7730, FAX: 9655 7700 Indholdsfortegnelse

Læs mere

FOR EN BØRNEINSTITUTION I VORGOD - BARDE

FOR EN BØRNEINSTITUTION I VORGOD - BARDE OKTOBER 1993 J.NR.:27-ll-64 LOKALPIAN NR. 64 FOR EN BØRNEINSTITUTION I VORGOD - BARDE OKTOBER 1993 J.NR.:27-ll-64 LOKALPLAN ML 64 I VORGOD - BARDE Videbæk Kommune. LOKALPLAN NR. 64 for en børneinstitution

Læs mere

12-06-2013 13/10834. Landinspektører Hvenegaard & Jens Bo Kongevej 58 6400 Sønderborg

12-06-2013 13/10834. Landinspektører Hvenegaard & Jens Bo Kongevej 58 6400 Sønderborg 12-06-2013 13/10834 Landinspektører Hvenegaard & Jens Bo Kongevej 58 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at udstykke aftægsboligen på ejendommen matr.nr. 11 Sebbelev, Ketting der ligger på Sebbelev

Læs mere

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 30. august 2016 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 30. august 2016 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Erik Freilev Damgade 11,1 5610 Assens 29. august 2016 Sags id: 2016-0466 Landzonetilladelse, Aahytten. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af 114 m² anneks som ansøgt på ejendommen matr.

Læs mere

Landzonetilladelse til opsætning af 10 hytter

Landzonetilladelse til opsætning af 10 hytter Tegnestuen Øglen Yderikvej 35 6862 Tistrup Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947474 Landzonetilladelse til opsætning af 10 hytter Adresse: Nr. Lydumvej 110, 6830 Nørre Nebel Matr.nr. 8a Lydum By,

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 30 BOFÆLLESSKAB I ONSBJERG FOR UDVIKLINGSHÆMMEDE

SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 30 BOFÆLLESSKAB I ONSBJERG FOR UDVIKLINGSHÆMMEDE SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 30 BOFÆLLESSKAB I ONSBJERG FOR UDVIKLINGSHÆMMEDE REDEGØRELSE Redegørelse Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkning LOKALPLANTEKSTEN 1. Lokalplanens

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Landzonetilladelse & helhedsvurdering. Planloven og byggeloven

Landzonetilladelse & helhedsvurdering. Planloven og byggeloven Tvilum Landinspektørfirma A/S Att.: Mikkel Torp Andersen Tømmerup Stationsvej 10 2770 Kastrup KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler:

Læs mere

Heidi Refslund Jelstrup Norborg Skærbækvej Årre. Sags nr Dok. nr /17

Heidi Refslund Jelstrup Norborg Skærbækvej Årre. Sags nr Dok. nr /17 Heidi Refslund Jelstrup Norborg Skærbækvej 8 6818 Årre hih@ncc.dh Varde Kommune Teknik og Miljø Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Fax 7994 7478 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Dato 4. april

Læs mere

Sag nr.: TEKNISK UDVALG REFERAT. Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro

Sag nr.: TEKNISK UDVALG REFERAT. Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro Sag nr.: Mødedato: 2. april 2012 TEKNISK UDVALG REFERAT Cirius-sag nr.: 2011/29733 Sagsbehandler: jql Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro Amstrup & Baggesen Entreprise A/S har på

Læs mere

Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen

Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen Landzonetilladelse til at etablere en teltplads og shelter på ejendommen matr.nr. 160 Oksbøl, Broballe, der ligger på Lusigvej 26, 6430 Nordborg

Læs mere

Tillæg nr. 6 til. Kommuneplan 2013 FORSLAG. ændret afgrænsning af rammeområde 5.L.2. og aflysning af rammeområderne. Rammeområde 5.L.

Tillæg nr. 6 til. Kommuneplan 2013 FORSLAG. ændret afgrænsning af rammeområde 5.L.2. og aflysning af rammeområderne. Rammeområde 5.L. Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2013 FORSLAG ændret afgrænsning af rammeområde 5.L.2. og aflysning af rammeområderne Rammeområde 5.L.2 Offentlig høring fra den 26. januar 2017 til og med den 23. marts 2017.

Læs mere