Målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF"

Transkript

1 af 7 ver.3 Nedenfor er beskrevet målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF. Aktuelle mål DSqF har et internationalt eliteperspektiv og vil være blandt de bedste europæiske nationer på såvel ungdoms- som seniorplan DSqF ønsker at satse på en elite, der deltager i nationale og internationale turneringer Deltagelse i alle officielle europamesterskaber for hold både juniorer og seniorer Deltagelse årligt i mindst 4 junior grandprix i ESF regi Deltagelse i europa-cup for mesterhold Mindst 3 nye spillere og totalt 5 skal spille i PSA/WISPA DSqF ønsker en bred talent- og eliteudvikling, med krav til spillerne, og med forskellige tilbud, der kan understøtte den individuelle udvikling (se fig. 1) Hele mennesker der skal være plads til og aktivt støttes op om mulighed for uddannelse ved siden af deltagelse i eliten Velfungerende og landsdækkende talentudvikling i 5 regioner DSqF ønsker en landstræner, der udvælger og træner eliten og sub-eliten. DSqF ønsker en professionel elitekoordinator DSqF ønsker at styrke en koordineret trænings- og udviklingsindsat for elite og sub-elite spillere mellem klubber/trænere og landstræneren. Elite- talenttræning og udvælgelse Træning Udvælgelse Landstæner Elite (8) 2 timer pr. uge Talentræning med landtræner (30) 2 timer pr. md Landtræneren udvælger spillerne Regionale trænere Klub trænere Regional talent træning i 5 regioner (60) 3-4 timer pr.md Klub træning (talent træning 200 spillere) Klubtræneren udvælger spillerne spillere deltager i træningen hvert sted (figur 1)

2 af 7 ver.3 Udvælgelse og deltagelse i turneringer Landstræneren udvælger deltagere til de internationale turneringer udfra sportslige præstationer og vurderinger af potientiale i talent- og elite sammenhænge (kriterier publiceres på hjemmeside). For at støtte op om en bred elite- og talentudvikling ønsker DSqF bred talent deltagelse (evt. via egenbetaling) i Nordic Junior Open, der er en europæisk turnering, samt en årlig deltagelse i yderligere 1-2 europæiske turneringer. Særlige insatsområder Det er nødvendigt, at der tages hånd om udviklingen af pige talenter i de kommende år, da der mangler piger i eliten af dansk junior squash. Det er nødvendigt, at der tages hånd ungspillere (19-25) i overgangen fra junior elite- til seniorspillere, og de første år de er seniorspillere.

3 af 7 ver.3 PYRAMIDEN Elite og Nationale projekt + landshold Formål: DSqF har et internationalt eliteperspektiv og vil være blandt de bedste europæiske nationer på såvel ungdoms- som seniorplan DSqF ønsker at satse på en elite, der deltager i nationale og internationale turneringer Hele mennesker der skal være plads til og aktivt støttes op om mulighed for uddannelse ved siden af deltagelse i eliten Retningslinier (elite og nationale projekt) : Landstræneren er ansvarlig for træningen af eliten og sub-eliten. Landstræneren udvælger spillere til eliten og sub-eliten (Elite og nationale projekt) ud fra sportslige præstationer og vurderinger af potentiale i talent- og elite sammenhænge. Spillere skal være 13 år for at kunne deltage i landstræner- og elite træningen. Træningen foregår fra 1.sept maj 2 gange årligt afholdes et møde mellem landstræneren og evt. hjælpetrænere trænere spillernes klubtrænere for at fastlægge og koordinere træningsmetoder samt evt. individuelle træningsprogrammer 2 gange årligt. kurser om skadesforebyggelse og ernæring for elite sportsudøvere - tilbydes som minimum for de spillere, der trænes af landstræneren samt evt. forældre (Assistance fra klubber hvis muligt.) Elite- subelite spillere er forpligtet til at deltage i nationale turneringer, og for juniorernes vedkommende i minimum 4 ud af de 6 juniorgrandprix er. Elite- subelite spillere er forpligtet til at deltage i den tilbudte træning med landstræneren for at deltage i internationale turneringer Retningslinier (Landshold) Landstræneren er ansvarlig for træningen af Landshold senior og junior hold. Landstræneren udvælger spillere til landsholdene udfra sportslige præstationer og vurderinger af potentiale Træningen foregår fra midt marts slut maj, ved træningssamlinger. Spillerne er forpligtet til at deltage i den tilbudte træning med landstræneren for at deltage i internationale turneringer Regional talentræning Formål: Formålet med den regionale talenttræning er konstant at udvikle og motivere unge squash spillere til at blive bedre finde nye talenter og støtte disse så fødekæden' sikres. En bred talent- og eliteudvikling, med krav til spillerne, og med forskellige tilbud, der kan understøtte den individuelle udvikling DSqF krav for støtte - bloktilskud Spillere skal som minimum kunne spille boast og lige længde i både forhånd- og baghånd.

4 af 7 ver.3 Spillere der deltager skal have lyst til at forbedre sig som squashspiller og have en positiv indstilling Det betyder, at de skal være interesseret i at lære og i at ændre den måde, de allerede spiller på. Min. alder for at deltage er 11 år Hold størrelse min Træningen består af både squash træning og egentlig fysisk træning ( er det sidste er ikke ok, hvis træneren ikke kender til fysiske trænings begrænsninger for børn/unge) Retningslinier: Ansvarlig for udvælgelse til talenttræning er junior klubtrænernes Der skal meldes afbud til træningen til regionaltræner hvordan aftales med træneren Træning fra 1. sept 1. maj.( ca. 12 sessioner pr. sæson) Træningen er kun for spillere, der ikke deltager i Nationale projekt eller elite træningen Men - det er op til de regionale trænerne at invitere (f.eks. 1-2 gange) spillere fra Nationale projekt og/eller eliten til at deltage som inspiration. Forbundet tilbyder støtte til Regional talent træning i 5 regioner Fast bloktilskud til de 5 regioner Udpege en træner evt. finde en kontaktperson/ansvarlig pr. region, som er den der opfordrer klubber tager kontakt til klubberne og støtter træneren med noget af det praktiske arbejde regional træner er den der har ansvaret for kontakten til spillerne, landstræner og planægge træningen. Informere klubberne om regional talent træning Hjælper med at finde træningssted Udpeger en ansvarlig i bestyrelsen og på kontoret (elitekoordinatoren) 1-2 gange årligt afholdelse af møde mellem landstræneren og de regionale trænere med det formål at fastlægge og koordinere træningsmetoder samt evt. individuelle træningsprogrammer. Dialog mellem landstræneren, de regionale trænere samt klubtrænerne om træning og udvikling af nye talenter. Elitekoordinatoren er DSqF s kontaktpersonen og kan støtte klubbernes junior trænere og junior ansvarlige med praktiske spørgsmål.. Publicerer krav m.m. på Internettet evt udarbejdelse af 'brochure' til uddeling i klubber blandt trænere og unge ved JPG. Klubber/ klubtræner/kontaktperson : Klubtrænere udvælger spillere som opfylder minimums kravene Klubberne i regionen stiller lokale til rådighed Evt. økonomisk tilskud til træningen fra klubberne Orienter forældre og sørger for transport til træningen Sørger for at spillere kommitter sig til træningen. Sørger for evt. kontrakt med den unge og dennes forældre så træningen opfattes seriøst Hjælper forbundet med at finde en kontaktperson/ansvarlig Træneren kontakt personen melder tilbage til forbundet hvordan træningen foregår

5 af 7 ver.3 Klubberne giver evt. tilskud til træner deltagelse i arrangementet med andre trænere og landstæner Opstiller udvælgelseskriterier og regler for deltagelse afbud etc. (dine udvælgelseskriterier kan evt. vedlægges til inspiration)

6 af 7 ver.3 Etisk kodek s Dette etiske kodeks gælder for spillere, trænere og ledere, der deltager i DSqF talenttræning, det nationale projekt (sub-eliten), elite træningen samt spillere der udvælges af DSqF til at deltage i nationale- og internationale træningssamlinger og turneringer. DSqF følger Team Danmarks etiske kodeks Etisk kodeks - konkurrenceidræt dec for kapitlerne: Kapitel 1: Etiske normer for udøvere Kapitel 2: Etiske normer for trænere Kapitel 3: Etiske normer for dommere og officials (gælder for de spillere, trænere, ledere som indgår i ovenstående og som optræder som dommere ved nationale turneringer) Kapitel 4: Etiske normer for ledere og ansatte i idrættens organisationer Kapitel 6: Etiske normer for idræt for børn og unge op til 15 år Uddannelsespolitik Målsætning En af DSQF overordnede målsætning for Elite- og talentudviklingen er: At være med til at udvikle de enkelte spillere til hele mennesker. DSqF er derfor forpligtet til at sørge for, at der gives plads til og aktivt støttes op om mulighed for uddannelse ved siden af deltagelse i eliten. Målsætningen er at være med til sideløbende med at udvikle elitespillernes sportslige karriere, at sikre elite spillernes uddannelsesmæssige kompetencer og erhvervsmæssige muligheder, forstået på den måde at elitesquashspillere skal kunne opnå internationale topresultater sideløbende med, at de kvalificerer sig til et civilt liv efter sportskarrieren. Med udgangspunkt i ovenstående er DSqF s overordnede holdning, at elitesquashspillere til enhver tid bør være i færd med at kvalificere sig til en civil karriere, enten gennem kompetencegivende uddannelse eller job - eventuelt på fleksible vilkår. Elitespillerens ansvar Den enkelte elitesportsudøver er personligt ansvarlig i forhold til job-/uddannelsesvalg. For unge under 18 år opfordres der til, at job-/uddannelsesvalget sker i samråd med spillerens forældre. Med henblik på at sikre en optimal kombination af job/uddannelse og elitesport, kan det være hensigtsmæssigt at drøfte uddannelsesvalget og/eller tilrettelæggelsen heraf med en uddannelsesinstitution og/eller Team Danmark. I det omfang det ønskes, kan forbundet eller landstræneren evt. være behjælpelig. Forbundets ansvar DSqF s rolle er at informere, vejlede og skabe løsningsmodeller for en optimal kombination af job/uddannelse og elitesport, aldrig at tage beslutninger hvad angår uddannelses- eller erhvervsvalg. DSqF s forpligter sig til at informere de unge elitespillere og for unge under 18 år deres forældre om forskellige uddannelsestilbud specielt for elitesportsudøvere, som bla. TD s uddannelses-

7 af 7 ver.3 støtte til gymnasiet, læreplads etc., Squash Gymnasiet i Malmø samt TD og andre uddannelsesinstitutioners uddannelsesrådgivning. Forbundet forpligter sig også til at informere og vejlede klubtrænere og landstræner om at sikre en helhedsplanlægning for elitespillerne, således at der bliver plads til både uddannelse og elite-sports udøvelse. Trænere med ansvar for eliteudøvernes sportslige planlægning har ligeledes ansvaret for at sikre en helhedsplanlægning sammen med den unge og dennes forældre. Krav til forbundsgodkendelse til TD støttet uddannelsesforløb For at blive forbunds godkendt til TD s uddannelsesstøtte skal spilleren som minimum være udtaget til Landstræneres brutto landsholdstrup Sub-elitetræningen. Skadespolitik DSqF følger Team Danmarks politik på området forbundet vil prøve at formulere egen politik. Ernæringspolitik DSqF følger Team Danmarks generelle politik på området. Spillere der deltager i det Nationale projekt og elitetræningen, skal deltage i de kurser i ernæring som tilbydes i København og Århus kommune i et samarbejde med TD eller kunne påvise, at de har deltaget i noget lignede i andre sammenhænge. Forbundet vil desuden prøve at afholde interne sessioner for spillere og trænere 1 2 gange om året i samme emne.

DANSK GOLF UNION. Vejen til landsholdet

DANSK GOLF UNION. Vejen til landsholdet DANSK GOLF UNION Vejen til landsholdet H O V E D S P O N S O R DGUs eliteudvikling juli 2008 1 Fra drøm til virkelighed Langt og kort spil Dansk Golf Union (DGU) har som vision at skabe golfspillere amatører

Læs mere

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Kultur, Miljø & Erhverv Elite Aabenraa Dato: 08.05.2014 Sagsbehandler: Ane Tarp Hansen Direkte tlf.: 7376 7676 E-mail: atha@aabenraa.dk Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Forslaget til udvikling

Læs mere

Mad Nærmere information følger kort efter tilmeldingsfristen. Der vil være egenbetaling.

Mad Nærmere information følger kort efter tilmeldingsfristen. Der vil være egenbetaling. Åben invitation Aarhus, 29. november 2013 Drømmer du om at komme på landsholdet? Har du ambitioner om at være en del af landsholdet? Vil du være den bedste bueskytte, du kan blive? Nu har du muligheden

Læs mere

Tilbud til dig, som har talent og viljen til at blive en af de bedste. Afprøv dit talent og ambitioner på eliteniveau. www.holstebroelitesport.

Tilbud til dig, som har talent og viljen til at blive en af de bedste. Afprøv dit talent og ambitioner på eliteniveau. www.holstebroelitesport. Tilbud til dig, som har talent og viljen til at blive en af de bedste. Afprøv dit talent og ambitioner på eliteniveau. www.holstebroelitesport.dk Baggrund for elitesamarbejde www.holstebroelitesport.dk

Læs mere

ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser

ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser 1 ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser Som ESAA udøver indgår du ikke blot i et program, der understøtter og optimerer din egen sportslige og uddannelsesmæssige udvikling. Ved at

Læs mere

Strategi for DPF s Eliteudvalg

Strategi for DPF s Eliteudvalg Strategi for DPF s Eliteudvalg 2019-2020 Strategisk spor: Talentudvikling Vi vil skabe træningsmiljøer, hvor vores talenter får de bedst mulige betingelser for at nå deres fulde potentiale og i sidste

Læs mere

DOF s Uddannelsespolitik

DOF s Uddannelsespolitik Dansk Orienterings-Forbund Eliteudvalget DOF s Uddannelsespolitik Målgruppe DOF s uddannelsespolitik omfatter dels løbere under 20 år: - løbere i forbundets Talentkraftcentre (TKC) - løbere i Junioreliten

Læs mere

- - - - - - Roskilde Roklub 2013-16 Hvad har det betydet I har arbejdet med intern trænerudvikling Arbejder I efter principperne i ATK, hvis ja hvordan I hvor mange af årene har I taget medaljer ved DM

Læs mere

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet Processen Efterår 2014 Dialogmøder om talentarbejdet med LU Efterår 2014 Åbent dialogmøde om talentarbejdet Januar/februar 2015 2 workshops (kl. 10-16) udarbejdelse af talentpolitik og strategi Høringsproces

Læs mere

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg Handlingsplan for DPF s eliteudvalg 2013-2014 Vision At højne niveauet i den danske petanquesport At skabe stadig bedre resultater for Danmark og stabilisere sig i Europas top 10 Eliten skal være DPF s

Læs mere

Ernæringspolitik for Dansk Svømmeunion

Ernæringspolitik for Dansk Svømmeunion Ernæringspolitik for Dansk Svømmeunion Baggrund Svømning på eliteniveau fordrer stor træningsmængde hvilket stiller krav til mad og drikke med hensyn til mængde, variation, sammensætning og timing. Der

Læs mere

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg Handlingsplan for DPF s eliteudvalg 2015-2016 Vision At højne niveauet i den danske petanquesport At skabe stadig bedre resultater for Danmark og stabilisere sig i Europas top 10 Eliten skal være DPF s

Læs mere

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg Handlingsplan for DPF s eliteudvalg 2011-2012 Tilpasning af handlingsplanen Eliteudvalget har tilpasset handlingsplanen, da tilskudsordningen i fremtidens ændres af DIF, så tilskud bliver mere orienteret

Læs mere

DANSK SKØJTE UNION Ansvars- og Kompetence katalog

DANSK SKØJTE UNION Ansvars- og Kompetence katalog Dansk Skøjte Unions ansvars- og kompetence katalog er til enhver tid gældende for unionens arbejde. Udvalgene er i alle henseender ansvarlige over for unionens bestyrelse med hensyn til de af bestyrelsen

Læs mere

Danmarks Ishockey Union Danish Ice Hockey Association

Danmarks Ishockey Union Danish Ice Hockey Association Fodboldens Hus DBU Alle 1 DK-2605 Brøndby Phone: +45 4326 5464 Fax: +45 4326 5460 www.ishockey.dk www.al-bankligaen.dk ishockey@ishockey.dk DANMARKS ISHOCKEY UNIONS JOB- OG UDDANNELSESPOLITIK 2010-2012

Læs mere

Eliteidrætssamrådet møde med Kultur & Fritidsudvalget d. 12. august 2014

Eliteidrætssamrådet møde med Kultur & Fritidsudvalget d. 12. august 2014 Eliteidrætssamrådet møde med Kultur & Fritidsudvalget d. 12. august 2014 Tip en 7 er Hjemmeside http://b.socrative.com/login/student/ Indtast følgende Room Name: 147b2230 Højdepunkter fra året der gik

Læs mere

FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ

FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ FREDERICIA ELITEIDRÆT HJÆLPER DIG PÅ VEJ ADGANG TIL TRÆNING I TALENTCENTER OG MORGENTRÆNING TALENTCENTER Fredericia Eliteidræt træner idrætstalenter mellem 13-20 år i et tværgående miljø én gang ugentligt

Læs mere

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse)

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse) Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse) De nedenstående informationer skal udfyldes korrekt og fyldestgørende, for derigennem at indberette relevante oplysninger. Disse

Læs mere

Vision at stå stærkere sammen

Vision at stå stærkere sammen AaB Talentcenter udvikling via samarbejde Gældende fra og med maj 2015 Vision at stå stærkere sammen Vi vil styrke elitepigefodbolden i Nordjylland ved at samle og give de mest ambitiøse og talentfulde

Læs mere

AIF Royal Fonden Uddeling november 2016.

AIF Royal Fonden Uddeling november 2016. # Klub/foreni ng Formål Ansøgt tilskud Idrætssamvirkets indstilling. Beslutning 1 Tailgate Talentudvikling er en væsentlig faktor i klubbernes daglige virke, hvorfor talentudvikling vil have et særligt

Læs mere

Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund

Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund 1 Rammerne for landsholdsarbejdet Hovedbestyrelsen har vedtaget Eliteplan 2013-16 Eliteplan 2013-16 Målsætninger for landsholdsarbejdet Struktur for elitearbejdet

Læs mere

6.1:Team Copenhagens Støttekoncept

6.1:Team Copenhagens Støttekoncept 6.1:Team Copenhagens Støttekoncept Team Copenhagens Støttekoncept Team Copenhagen arbejder for at gøre København til det bedste sted i Norden at dyrke eliteidræt i. Dette skal bl.a. realiseres ved, at

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR! 2014! PONY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SPORTSPLAN FOR DRESSUR! 2014! PONY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2014 PONY side af 1 7 SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2014 PONY Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Datoer

Læs mere

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2015 JUNIOR- OG UNGRYTTERE

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2015 JUNIOR- OG UNGRYTTERE side 1 af 7 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning 5 Træningssamlinger

Læs mere

Vision for Næstved Sportscollege

Vision for Næstved Sportscollege Vision for Næstved Sportscollege Næstved Sportscollege (NSC) drives i fællesskab mellem en række idrætsklubber og uddannelsesinstitutioner hjemmehørende i Næstved Kommune. Formålet med etablering af sportscollege

Læs mere

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger

Målsætninger Beskriv hvordan der arbejdes videre med eksisterende og/eller nye målsætninger Handleplan for EGIF Badminton Klubudvikling Centrale spørgsmål: Hvad gør Fe. Organisation Beskriv klubbens organisation, der synliggør klubbens ledelse og ansvarsområder (vedlæg evt. organisationsdiagram)

Læs mere

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne

Rammeaftale. mellem. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) Team Danmark (TD) 1. Parterne Rammeaftale mellem Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Team Danmark (TD) 1. Parterne Danmarks Idræts-Forbund er en sammenslutning af danske idrætsorganisationer og har til formål at virke for fremme af dansk

Læs mere

ESAA Talent Guide. Del 1

ESAA Talent Guide. Del 1 ESAA Talent Guide Del 1 Juni 2016 Indholdsfortegnelse ESAA Talent Guide 1. Intro 2. Talenthuset værdisættet for talentudviklingen i Danmark 3. Fra Værdier til handling: ESAA-talentudviklingsmodellen 4.

Læs mere

TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE. 26.01.15 Norsk Friidrett - kompetansehelg

TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE. 26.01.15 Norsk Friidrett - kompetansehelg TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE Talentudvikling er en kerneudfordring Idrettsklub Talent-identifikation Sætter potentialet i centrum Talent i biologisk perspektiv Sætter potentialet i centrum

Læs mere

Talentudvikling i Sønderjylland

Talentudvikling i Sønderjylland Talentudvikling i Sønderjylland tirsdag den 26. april 2011 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk Tlf: 43 26 25 00 51 26 60 62 Team Danmarks mission Team Danmark har til formål at udvikle dansk

Læs mere

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Kultur og Fritid Dato: 16-12-2013 Sagsnr.: 13/488 Dok.løbenr.: 351491/13 Sagsbehandler: Ane Tarp Hansen Direkte tlf.: 73768291 E-mail: atha@aabenraa.dk Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet

Læs mere

[1] ELITETALENT I ESAA U-18

[1] ELITETALENT I ESAA U-18 [1] ELITETALENT I ESAA U-18 [2] Elitetalent i ESAA U-18 U-18 Elitetalent i Aarhus - Fra talent til ligaspiller Aarhusiansk basketball sætter ressourcer ind på at udvikle U-18 talenter med tekniske, taktiske,

Læs mere

I AGF Håndbold skal vi satse på seniorafdelingen i fremtiden...

I AGF Håndbold skal vi satse på seniorafdelingen i fremtiden... seniorafdelingen i fremtiden... Hvad skal der til? at vi har en fælles forståelse, fælles målsætninger og en fælles vision. at vi tænker, prioriterer og agere langsigtet. at vi har en stærk økonomi og

Læs mere

SPORTSPLAN FOR JUNIOR- & UNGRYTTERE 2018, SPRINGNING

SPORTSPLAN FOR JUNIOR- & UNGRYTTERE 2018, SPRINGNING SPORTSPLAN FOR JUNIOR- & UNGRYTTERE 2018, SPRINGNING Indhold Introduktion 2 Værdier 2 Formål 2 Normer for landsholdene 2 Fremtidens ryttere 3 Udtagelsesdatoer 3 Evaluering af landshold og bruttotrupperne

Læs mere

Parasport Danmarks elitekoncept

Parasport Danmarks elitekoncept Parasport Danmarks elitekoncept 2017-2020 Udarbejdet af Parasport Danmarks Eliteidrætsudvalg Parasportens elitekoncept 2017-2020 Nærværende elitekoncept er udarbejdet af Eliteudvalget og er gældende frem

Læs mere

Beskrivelse af idrætsklasserne for talenter

Beskrivelse af idrætsklasserne for talenter Beskrivelse af idrætsklasserne for talenter Målsætning og værdigrundlag for talentidrætsklasser på Skolen på Sønderager (TIK-klasser) Skolen på Sønderager tilbyder i samarbejde med Herning Elite og idrætsforeninger

Læs mere

Idrætsskoler, elitekommuner og Team Danmark

Idrætsskoler, elitekommuner og Team Danmark Idrætsskoler, elitekommuner og Team Danmark TOPMØDE om PROJEKT SKOLESPORT 15. april 2008 Idrættens Hus, Brøndby Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk Tlf: 43 26 25 00 eller 51 26 60 62 (mobil)

Læs mere

Grønlands Badminton Forbund

Grønlands Badminton Forbund Grønlands Badminton Forbund TalentTalent- og eliteudvikling 20102010-2013 Udarbejdet juni 2010 Indhold Side 1 Formål 3 2 Projektbeskrivelse status 3 3 Målsætninger 5 4 Struktur i elite- og talentudviklingen

Læs mere

Skoleidræt, elitekommuner og Team Danmark

Skoleidræt, elitekommuner og Team Danmark Skoleidræt, elitekommuner og Team Danmark Dansk Skoleidræt Fredericia 16. marts 2007 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk Team Danmarks mission Team Danmark har til formål at udvikle dansk eliteidræt

Læs mere

TALENT- OG ELITESTRATEGI FOR HOLBÆK BADMINTON

TALENT- OG ELITESTRATEGI FOR HOLBÆK BADMINTON 1. Erfaringer med talent- og elitearbejde i klubben Hvad har klubben gjort indenfor talent- og eliteområdet indtil nu? Hvad har erfaringerne været? (fokusér på fakta) List tingene i punktform. Hvad har

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1.

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1. Team Danmark og [X-]Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i [X-]Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

Samarbejdsaftale ETT Sportudøver og træner.

Samarbejdsaftale ETT Sportudøver og træner. Samarbejdsaftale ETT Sportudøver og træner. Samarbejdsaftale For udøvere og trænere tilknyttet ETT kamphold. De bedste betingelser for ETT kæmpere For at give ETT konkurrenceudøvere de mest optimale vilkår

Læs mere

IDRÆTSPOLITIK - I.H. AALBORG Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg

IDRÆTSPOLITIK - I.H. AALBORG Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg IDRÆTSPOLITIK - I.H. AALBORG Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg 1 SIDE 1 SIDE 2 SIDE 3 MÅLSÆTNING KATEGORISERING I.H. AALBORG TILBYDER UDØVERENS FORPLIGTIGELSER MÅLSÆTNING Målet med I.H. Aalborgs

Læs mere

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi 2019-2024 Opdateret d. 1.1.2019 Gældende d. 1.1.2019 Formål Dansk Taekwondo Forbunds sportslige strategi har til formål at beskrive de definitioner, målsætninger

Læs mere

Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Mandlig Idrætsgymnastik Version 10, oktober 2014

Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Mandlig Idrætsgymnastik Version 10, oktober 2014 Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Mandlig Idrætsgymnastik Version 10, oktober 2014 1. Formål Dannebrog til Tops beskriver den nationale landsholdsstruktur i mandlig idrætsgymnastik (MIG).

Læs mere

Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg.

Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg. 1 Elitesport Aalborg 1 Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg. 2 Institutionens formål er: at styrke og vedligeholde talentudvikling

Læs mere

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige Team Danmark og Svendborg Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Svendborg Kommune. Parterne som

Læs mere

Esbjerg Ishockey Klub. Eliteidrætsklasse Vitaskolen

Esbjerg Ishockey Klub. Eliteidrætsklasse Vitaskolen Esbjerg Ishockey Klub Eliteidrætsklasse Vitaskolen Rev. 1 November 2014 Optagelse Eliteidrætsklasse Esbjerg Ishockey Klub (EIK) indgår i et samarbejde med Danmarks Ishockey Union (DIU), Team Danmark, Esbjerg

Læs mere

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Talent 2016-20 - strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Baggrund Talentstrategi 2016-20 beskriver målene for udvikling af talentarbejdet i dansk sejlsport og de områder, som talentarbejdet har særlig

Læs mere

Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen

Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen Carsten Hvid Larsen! Sportspsykologisk konsulent, Team Danmark! PhD. indenfor talentudvikling og sportspsykologi! Cand. Scient.

Læs mere

Indledning Denne vejledning er skrevet til dig, der er forælder til en talentfuld golfspiller. Som forælder spiller du en vigtig rolle for dit barns

Indledning Denne vejledning er skrevet til dig, der er forælder til en talentfuld golfspiller. Som forælder spiller du en vigtig rolle for dit barns Forældrevejledning Dansk Golf Union 02/2014 Indledning Denne vejledning er skrevet til dig, der er forælder til en talentfuld golfspiller. Som forælder spiller du en vigtig rolle for dit barns trivsel,

Læs mere

Sportsplan for springning 2019 Senior

Sportsplan for springning 2019 Senior Sportsplan for springning 2019 Senior Indhold Introduktion 2 Værdier 2 Formål 2 Normer for landsholdene 2 Fremtidens ryttere 3 Udtagelsesdatoer 3 Evaluering af landshold og bruttotrupperne 3 Trænings/stævne-planlægning

Læs mere

SPORTSPLAN FOR CHILDREN 2016

SPORTSPLAN FOR CHILDREN 2016 side 1 af 7 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning 5 Træningssamlinger

Læs mere

Struktur oplæg kamp Struktur oplæg 2009

Struktur oplæg kamp Struktur oplæg 2009 Struktur oplæg kamp ca.6.000 medlemmer ca. 500 kamp udøvere ca. 75 Talenter ca. 15 på landshold ca. 5 i International klasse Struktur Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Talent center Talent center

Læs mere

SPORTSPLAN FOR MILITARY 2019 Senior

SPORTSPLAN FOR MILITARY 2019 Senior side 1 af 7 Indhold Indhold 2 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Fremtidens ryttere 4 Sportslige mål og vigtige datoer 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 5 Dato for udtagelse

Læs mere

Bilag 3.3: Ansøgning om forlængelse af 4-årig bevilling med udløb 31/

Bilag 3.3: Ansøgning om forlængelse af 4-årig bevilling med udløb 31/ Bilag 3.3: Ansøgning om forlængelse af 4-årig bevilling med udløb 31/12-215 Til forberedelse for en ansøgning om forlængelse har vi udarbejdet en redegørelse for Team Copenhagen Eliteidrætsakademis virke

Læs mere

1. DANSK GOLF UNION ORGANISATION 2015

1. DANSK GOLF UNION ORGANISATION 2015 1. DANSK GOLF UNION ORGANISATION 2015 Side 2 Målsætning 3 Kompetence 4 Rådgivningsvirksomhed 5 Planlægningspolitik for turneringer 6 DGU s Turnerings- og Regelkomités opgaver MÅLSÆTNING Alment Vedr. turneringer

Læs mere

Sådan rykker vi svømmere op. - konkurrenceafdelingen -

Sådan rykker vi svømmere op. - konkurrenceafdelingen - Sådan rykker vi svømmere op - konkurrenceafdelingen - Oprykninger i Hovedstadens Svømmeklubs konkurrenceafdeling I Hovedstadens Svømmeklub arbejder vi struktureret med en langsigtet udvikling af vores

Læs mere

Elite 2650 Ansøgningsvejledning

Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 er en økonomisk pulje, hvis formål er at støtte og udvikle idrætten på eliteplan. Puljen kan søges af kommunale idrætsklubber og -foreninger, og sigter mod at

Læs mere

BAT i Ballerup BTK. Klubbens vision for ungdommen

BAT i Ballerup BTK. Klubbens vision for ungdommen BAT i Ballerup BTK Med henblik på at kunne tilbyde klubbens unge og lovende talenter bedst mulige træningsbetingelser samt sikre en kontinuerlig fødekæde, har vi i Ballerup BTK igangsat et certificeringsprojekt

Læs mere

Danmarks Rulleskøjte Union. Træneruddannelser Fitness & speedskating

Danmarks Rulleskøjte Union. Træneruddannelser Fitness & speedskating Danmarks Rulleskøjte Union Træneruddannelser Fitness & speedskating Niveau I Niveau II Kursusstart efterår 2010 Information Idrætsudøvere - uanset alder og niveau stiller krav om et højt fagligt niveau

Læs mere

SPORTSPLAN FOR PONYSPRING 2015

SPORTSPLAN FOR PONYSPRING 2015 side 1 af 8 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 6 Træningsplanlægning 6 Træningssamlinger

Læs mere

ELITEIDRÆT PÅ RØDOVRE GYMNÅSIUM

ELITEIDRÆT PÅ RØDOVRE GYMNÅSIUM ELITEIDRÆT PÅ RØDOVRE GYMNÅSIUM Vi har plads til ba de uddannelse og eliteidræt Velkommen til Eliteidræt på Rødovre Gymnasium Af rektor Peter Ditlev Olsen Målet er en dobbeltkarriere Med Eliteidræt på

Læs mere

Long Track Speed Skating

Long Track Speed Skating Long Track Speed Skating Talentudvikling og elitesatsning DANSK SKØJTE UNION 2015-2016 Opdateret August 2015 Indhold 1.0 Formålet med dokumentet... 2 2.0 Baggrund... 2 3.0 DIF projekt... 2 3.1 DIF Junior...

Læs mere

Kommissorium for KU. Kontaktperson til DFfR s bestyrelse

Kommissorium for KU. Kontaktperson til DFfR s bestyrelse Kommissorium for KU Ansvarsområde KU og dets sammensætning Kontaktperson til DFfR s bestyrelse Møder mm. Udvalgets formål Internationale forpligtelser Retningslinjer KU formanden, der er udpeget af hovedbestyrelsen,

Læs mere

Struktur for talentudvikling og elitearbejde 2012-2016

Struktur for talentudvikling og elitearbejde 2012-2016 Struktur for talentudvikling og elitearbejde 2012-2016 Eliteudvalget har besluttet den kommende struktur for talentudvikling og elitearbejde gældende fra 2012. Nedenstående tabel viser en oversigt over

Læs mere

Elitestrategi for TTC 2014-2015

Elitestrategi for TTC 2014-2015 Elitestrategi for TTC 2014-2015 Vision TTC ønsker at være det foretrukne træningsfællesskab for københavnske elitetriatleter baseret på et stærkt fællesskab, der løfter det enkelte individs niveau og sikrer

Læs mere

Code of Conduct for ESAA talenter i folkeskolen

Code of Conduct for ESAA talenter i folkeskolen 1 Code of Conduct for ESAA talenter i folkeskolen Som ESAA udøver indgår du ikke blot i et program, der understøtter og optimerer din egen sportslige og uddannelsesmæssige udvikling. Ved at blive ESAA

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Kolding Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Kolding Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

FLOORBALL. Talentprojekt. Dansk Floorball Unions. Hæftet er udviklet i samarbejde mellem:

FLOORBALL. Talentprojekt. Dansk Floorball Unions. Hæftet er udviklet i samarbejde mellem: FLOORBALL Talentprojekt Dansk Floorball Unions Hæftet er udviklet i samarbejde mellem: Baggrund for talentprojektet Floorballsporten har gennem de seneste 5 år oplevet en markant medlemstilgang af spillere

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2016 Senior

SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2016 Senior 1 af 7 Introduktion 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning 5 Træningssamlinger

Læs mere

Kropslige kompetencer (idrætspraktisk) Demonstrere grundlæggende færdigheder i idrætten med henblik på en forevisning

Kropslige kompetencer (idrætspraktisk) Demonstrere grundlæggende færdigheder i idrætten med henblik på en forevisning Niveau 1 Instruktør og Træner en med Instruktør og Træneruddannelsen er, at du opnår de kompetencer, der gør dig i stand til at fungere som Instruktør eller træner for hold eller individuelle udøvere på

Læs mere

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer (SATE-Analyse)

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer (SATE-Analyse) Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer (SATE-Analyse) Dette dokument er fase 2 i ansøgningen til Elite Idræt Aarhus (EIA) kraftcenter-støtte. Fase 2 består af en SATE-analyse, der udfyldes af den

Læs mere

Idrætsklasser for talenter i 7. til 9. klasse - oversigt over optagelsesprocedure for skoleåret 2010/11 -

Idrætsklasser for talenter i 7. til 9. klasse - oversigt over optagelsesprocedure for skoleåret 2010/11 - Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Svar på Spørgsmål 97 Offentligt Elitekommune Struktur/organisering Hvilke elever/behov er idrætsklasserne rettet mod? Aalborg Ballerup Esbjerg Pt. ingen folkeskoletilbud

Læs mere

SPORTSPLAN FOR PONY & CHILDREN 2018, SPRINGNING

SPORTSPLAN FOR PONY & CHILDREN 2018, SPRINGNING SPORTSPLAN FOR PONY & CHILDREN 2018, SPRINGNING Indhold Introduktion 2 Værdier 2 Formål 2 Normer for landsholdene 2 Sportslige mål 3 Udtagelseskriterier 3 Ryttergrupper 4 Udtagelsesstævner og udtagelser

Læs mere

International. Elite. Fundament for et attraktivt udviklingsmiljø. Landshold. National elite UDVIKLINGSSTRATEGI. Talent. Junior. Golfspiller for livet

International. Elite. Fundament for et attraktivt udviklingsmiljø. Landshold. National elite UDVIKLINGSSTRATEGI. Talent. Junior. Golfspiller for livet UDVIKLINGSSTRATEGI Junior Talent National elite Landshold International Elite Golfspiller for livet Fundament for et attraktivt udviklingsmiljø ELITEUDVIKLINGENS ØVERSTE MÅLSÆTNING SKABE DEN FØRSTE DANSKE

Læs mere

Badminton International succes Hvordan?

Badminton International succes Hvordan? Færøerne 21. januar 2010 Badminton International succes Hvordan? Udvikling af badmintonspillere Vi skal kigge på... Hvad der skal til for at få international succes Og give eksempler på det vi gør i dansk

Læs mere

ELITESTRATEGI FOR ESBJERG TAEKWONDO KLUB

ELITESTRATEGI FOR ESBJERG TAEKWONDO KLUB 1. Erfaringer Hvad har klubben gjort indenfor eliteområdet indtil nu? Hvad har erfaringerne været? Hvad er gået godt og hvad er gået mindre godt? Hvad har betinget, at klubben har haft en elite? Hvordan

Læs mere

Bestyrelse og administration

Bestyrelse og administration ver. 2.0 26-10-2006 Bestyrelse og administration oktober 2006 Budget 2007 Indtægter 1011 Ordinært tilskud -1.400.000-1.530.787-1.500.000 1014 Revisionstilskud -25.000-25.000-25.000 1015 Øvrige tilskud

Læs mere

Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020

Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020 Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020 Opsummering af samlet strategidokument HILLERØD SVØMMEKLUB December 1, 2012 HDP Vision Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Visionen for

Læs mere

Esbjerg Ishockey Klub. Den blå linje

Esbjerg Ishockey Klub. Den blå linje Esbjerg Ishockey Klub Den blå linje 1 Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.... 2 Indledning.... 3 Sportslige ansvar.... 3 Sportsudvalget.... 3 Sæsonplanlægning.... 3 Overordnede rammer for de enkelte

Læs mere

UV-RUGBY TEMPERATUR MÅLING

UV-RUGBY TEMPERATUR MÅLING UV-RUGBY TEMPERATUR MÅLING Hvordan tager man temperaturen på UV-rugby sporten i Danmark? Er UV-rugby sporten i fremgang, stilstand eller tilbagegang? Hvordan måler man effekt af nye tiltag indenfor UV-rugby

Læs mere

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse)

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse) Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse) De nedenstående informationer skal udfyldes korrekt og fyldestgørende, for derigennem at indberette relevante oplysninger. Disse

Læs mere

Ansvars- og Kompetence katalog

Ansvars- og Kompetence katalog Dansk Skøjte Union Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Tlf: +45 43 26 29 10 Email: office@danskate.dk Web: www.danskate.dk Ansvars- og Kompetence katalog Medlem af Danmarks Idrætsforbund International

Læs mere

Dansk Sejlunions Sportsklub Koncept Fokus på sportslige klubmiljøer

Dansk Sejlunions Sportsklub Koncept Fokus på sportslige klubmiljøer Dansk Sejlunions Sportsklub Koncept Fokus på sportslige klubmiljøer Indholdsfortegnelse Highlights 2 Beskrivelse af Sportsklub konceptet 3 3 Krav og anbefalinger 4 ressourcer og økonomi 5 Samarbejde og

Læs mere

Mission. KVIK i fremtiden. Identifikation. Svømmer i KVIK 24-06-2011. Engang KVIK Altid KVIK. Napoleon:

Mission. KVIK i fremtiden. Identifikation. Svømmer i KVIK 24-06-2011. Engang KVIK Altid KVIK. Napoleon: Mission Sikre identifikation af svømmere KVIK i fremtiden Engang KVIK Altid KVIK International standard for talent udvikling og high performance svømning Stor talent masse i begge køn med synlige udviklings

Læs mere

DHIF s støttekoncept udarbejdet af DHIF s Eliteidrætsudvalg

DHIF s støttekoncept udarbejdet af DHIF s Eliteidrætsudvalg DHIF s støttekoncept 2013-2016 udarbejdet af DHIF s Eliteidrætsudvalg DHIF s støttekoncept 2013-2016 Nærværende støttekoncept er udarbejdet af Eliteudvalget og er gældende frem til De Paralympiske Lege,

Læs mere

Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Kvindelig Idrætsgymnastik Version 5, marts 2016

Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Kvindelig Idrætsgymnastik Version 5, marts 2016 Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Kvindelig Idrætsgymnastik Version 5, marts 2016 1. Formål Dannebrog til Tops beskriver den nationale landsholdsstruktur i kvindelige idrætsgymnastik (KIG).

Læs mere

Værdisættet udgør en ramme for dansk talentudvikling og skal være ledestjerne for udviklingen af talenter i Danmark.

Værdisættet udgør en ramme for dansk talentudvikling og skal være ledestjerne for udviklingen af talenter i Danmark. Værdisættet udgør en ramme for dansk talentudvikling og skal være ledestjerne for udviklingen af talenter i Danmark. Når værdier og handlinger smelter sammen, bliver der skabt gode rammer for en stærk

Læs mere

Rådgivningsvirksomhed. Planlægningspolitik for turneringer. DGU s turneringskomités opgaver

Rådgivningsvirksomhed. Planlægningspolitik for turneringer. DGU s turneringskomités opgaver 1. DANSK GOLF UNION - ORGANISATION Målsætning Rådgivningsvirksomhed Planlægningspolitik for turneringer DGU s turneringskomités opgaver MÅLSÆTNING Alment Vedr. turneringer Vedr. Golf-, Handicapog Amatørreglerne

Læs mere

Klubeliteforum d. 24/ Orientering sport & natur

Klubeliteforum d. 24/ Orientering sport & natur Klubeliteforum d. 24/11-2016 1 Agenda Ansvar / struktur Eliteplan 2017-2020 Erfaringer fra 2013-2016 Udfordringer fremadrettet Finansiering Talentudvikling Klubbernes rolle Talentcentrenes rolle Landshold

Læs mere

Mellem etik, moral og resultatkontrakter. Team Danmarks formål. Centrale dokumenter for dansk eliteidræt

Mellem etik, moral og resultatkontrakter. Team Danmarks formål. Centrale dokumenter for dansk eliteidræt Mellem etik, moral og resultatkontrakter Idrættens største udfordringer II Vejen Idrætscenter 31. maj 2012 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk 1 Team Danmarks formål Team Danmark har til formål

Læs mere

1.1: Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001 og dens navn er Elitesport Aalborg.

1.1: Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001 og dens navn er Elitesport Aalborg. VEDTÆGTER For Den selvejende Institution Elitesport Aalborg 1: NAVN: 1.1: Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001 og dens navn er Elitesport Aalborg. 2: FORMÅL:

Læs mere

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv talentudvikling Fra at værne talenter mod eliteidræt, til at guide talenterne ind i eliteidrætten

Læs mere

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2017 JUNIOR- OG UNGRYTTERE

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2017 JUNIOR- OG UNGRYTTERE _ side 1 af 7 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Fremtidens ryttere 5 Udtagelsesdatoer 5 Evaluering af landshold og

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 FORORD Hvidovre Kommune har stolte idrætstraditioner. Sådan skal det også være i fremtiden, fordi eliteidræt skaber sammenhængskraft, fællesskab og gode oplevelser.

Læs mere

Samarbejdsaftale. 1 Målsætninger. 2 Organisation

Samarbejdsaftale. 1 Målsætninger. 2 Organisation Samarbejdsaftale Team Danmark og Københavns Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for eliteidrætten og herunder i særdeleshed talentudviklingen

Læs mere

Birkerød Tennisklubs Verden. Præsentation af den nye struktur fra junior til senior i Birkerød Tennisklub

Birkerød Tennisklubs Verden. Præsentation af den nye struktur fra junior til senior i Birkerød Tennisklub Birkerød Tennisklubs Verden Præsentation af den nye struktur fra junior til senior i Birkerød Tennisklub Baggrund Større åbenhed og mere synlige tilbud En klar og åben klubstruktur bro mellem tennisskole

Læs mere

Talenttræning Piger Sydvestjylland

Talenttræning Piger Sydvestjylland Baggrunden for Talenttræning Piger Sydvestjylland Varde If er initativtager og medlem af VPF, Vestjysk Pige Fodbold som har til formål at samarbejde omkring pigefodbolden i Sydvestjylland. Grundstenen

Læs mere

Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere

Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere Introduktion I Hovedstadens Svømmeklub har vi nordens bedste potentiale for at skabe konkurrencesvømmere på højt internationalt

Læs mere