Ved sammenlægning tildeles der JordstykkeOpdat for de jordstykker, der indgår i sammenlægningen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ved sammenlægning tildeles der JordstykkeOpdat for de jordstykker, der indgår i sammenlægningen."

Transkript

1 KMS d. 2. november 2011 Releasenote til MIA Oversigt over indholdet i releasenoten XML til KMS... 1 Sagsudarbejdelse... 3 Skematisk redegørelse... 4 Temaer... 5 Forurening og boligerklæring... 6 MIA-kontroller... 6 Andet... 7 XML til KMS 581 Forandringsspecifikation mangler info om jordstykke, der skifter SFE Ved sammenlægning tildeles der JordstykkeOpdat for de jordstykker, der indgår i sammenlægningen. 686 Manglende SFEopdat ved nye vejlitraer Denne fejl er nu rettet, så der fremkommer SFEopdat ved nye vejlitraer. 863 Fejl i kontrolligningen - Sletforandringerne er mangelfulde for ejendomme der udgår Denne fejl er rettet, således der nu fremtræder ID-eller løbenumre ved sagsoperartionen SLET i SPXML. 792 Manglende sletforandring for skel der slettes Skel der sletmarkeres i en sag, har ikke altid været slettet korrekt i SPXML. Fejlen er rettet. 812 Løbenummer i førdata for stormfaldsnotering Der opstår ikke længere Loebenr-angivelse i førdata i SPXML for stormfaldsnoteringer. 352 Anden grænse med i SPXML Der har været fejl ifm. skeltypen anden grænse, idet det har været muligt at udpege denne til slet eller ændre skelforløbet. Dette er nu rettet, og der kommer en sigende fejlmeddelelse, hvis den er ændret ved import af CAD til MIA. Anden grænse er ligeledes blevet tilføjet i SPXML. 791 Manglende ny oprindsagsid på skelpunkter Når nye skelkredse indlægges i matrikelkortet, får de bl.a. tilknyttet information med sagsid for sagen, hvori de opstod. Denne information har ikke altid været tilknyttet korrekt. Fejlen er rettet. 805 EPSG koder skal fjernes fra koordinatliste i SPXML Koderne er fjernet fra koordinatlisten, men er stadig til stede for rammepolygonens koordinater. 717 VJBR - ikke VJSL ved "Har i hævdstid været nedlagt i marken" Fejlen er nu rettet så der i SPXML kommer VJBR, når fluebenet er sat.

2 782 TML af vej skal trække TML - ikke VJUDL Hvis der sker en deling af et vejareal med litra, har MIA tidligere fejlagtigt trukket en ændring for udskillelse af offentlig vej, hvilket nu er blevet ændret tildeling af matrikelnumre til lodder. 807 For mange MAJOR sagsoperationer Ved oprettelse af majoratskovsnotering under tildeling af matrikelnumre til lodder, blev der dannet for mange transaktioner i sagen. Denne fejl er nu rettet. 779 JSregistrering må ikke genbruges ved flyt stormfald Fejlen er rettet. Der fås nu et nyt JStemaregistreringsID, når den nye notering sættes ind på jordstykket. 816 Forkert SPXML ved slettet skelpunkt i MIA Fejlen er rettet. Et slettet skelpunkt figurerede stadig i efterdata i SPXML, idet der var henvisninger til punktet fra de tilstødende skellinjer. Dette må ikke være muligt og fejlen er nu rettet. 934 Fejl ved import af matrikeloplysninger, hvis arealbetegnelsen kirkegård indgår Hvis arealbetegnelsen Kirkegård indgik, for ét eller flere matrikelnumre, blev denne information oversat forkert ved import af zip-fil til sagen i MIA. Dette gav senere fejl i minimaks, hvilket bevirkede at sagen ikke kunne afsluttes. Fejlen er rettet. 759 ÆØ4 Ændring af temaarealer i SPXML SPXML er rettet til, så den virker mere logisk, og således det er nemmere at køre kontroller i minimaks. 887 Noteringsændring forsvinder fra XML og skematisk redegørelse efter berigtigelse af helt matr.nr. Fejlen er rettet. 984 Fejl i Efterstruktur Der har været enkelte problemer med at forandringer i sagen ikke er slået igennem i SPXML. Dette skulle nu være rettet. 790 Manglende forandring på skel med nyt oprindsagsid I et tilfælde er skellene i en sag ikke blevet korrekt opdateret. Dette er nu rettet Manglende opdat af AOF i sager med faseopdeling. Ny sag, se også CQ984 Ved arealoverførsel, i sager hvor der indgår faseopdeling, er der oplevet tilfælde hvor arealet i SPXML har været forkert, og kontrolrapporten derfor beskrev en arealfejl, selvom arealet var korrekt i både skematisk redegørelse og slutstatus. Denne fejl er nu rettet Fæbæk! Matrikelnr. forsvinder i xml I en konkret sag har der været problemer med at matrikelnumrene forsvandt i SPXML. Dette problem er nu udbedret.

3 Sagsudarbejdelse 409 Fejl under fremsøgning af linje - Access violation Hvis der trykkes Annuller når delnr. skal tildeles ved arealoverførsler, så vil MIA melde om fejl. Arealoverførselen skal blot laves igen. 448 Nye skal markeres som brugte ved TML udført ved kortkontrol Ubrugte skel kan bruges til TML, når denne laves under kortkontrol. Efter kortkontrol vil skellene fremstå som brugte. 456 Vis mastermatrikelnummer skal være default Det vil fremover være muligt i kortvinduet at se, hvilke jordstykker, der er hentet hjem i en sag. De jordstykker, der har et lille lilla matrikelnummer er hentet hjem til den matrikulære sag Fejl ved ændring af tekststørrelse: Could not convert variant of type (OleStr) into type (Double) Fejlene er blevet rettet. Det er blevet lettere at ændre størrelsen på tekster. 921 Sagseksport af skelforretning Når en sag med en skelforretning eksporteres, var skelforretningen forsvundet på skematisk redegørelse ved en efterfølgende import. Ændringen stod dog stadig under ændringslisten. Denne fejl er nu rettet, så også teksten på skematisk redegørelse er med ved import. 936 Problemer med tilladte skel på SQL Brugere med netværksløsninger vil også få gavn af ændringerne fra version 34 vedr. bedre logik til at bestemme hvilke skel, der må ændres i en matrikulær sag. 731 Mellempunkt i tema-polylinje flyttes Fejlen er rettet. Ved import af CAD har der i nogle tilfælde været fejl, idet temalinjers mellempunkter grundet transformation, har været flyttet 1 mm. Dette bevirkede at temalinjen reelt blev flyttet 1 mm i sagen, selvom dette ikke var tilfældet. Denne fejl er nu rettet. 901 Sagpåsag - fejl ved supplering af sag Der har tidligere været en fejl idet filen bestilling.txt fra sag 1 overføres til det nye sagsgrundlag. Dette bevirker at det i sag 2 ikke var muligt at foretage supplering. Dette er nu rettet. Fejl ved import af CAD, fejl i buffer Fejl ved indlæsning af CAD til MIA (Fejl i vers usk og evt. tidligere) Korttilpassede og nye skel, der fejlede i vers usk, kan nu importeres korrekt. Der har været trefire tilfælde hvor det var nødvendigt at flytte punktet 4-10 mm. i CAD før kortet kunne indlæses i MIA uden fladefejl. Fejlen er også rettet for fredskovslinjer. Der har været problemer med funktionen til at supplere i MIA. Fejlen er rettet, så supplering nu laves korrekt. Har man oplevet, at MIA melder om fejl i bufferzonen når CAD skal importeres, så skal supplering foretages på ny og CAD indlæses igen.

4 930 Vejareal skal vises ved noteringsændringer Når der foretages noteringsændringer skal vejarealet stå noteret i arealvinduet, hvis der findes vej på matrikelnummeret. Fejlen er rettet. Tidligere har der stået 0 selvom der har været et vejareal Fejl ved import af sag, som er faseopdelt Når en faseopdelt sag blev eksporteret, og herefter importeret igen, blev man mødt med en besked om, at der er opstået fejl i sagen ved import. Fejlen opstår ikke ved eksport/import af sagen, men tidligere. Dette er nu rettet ændring af SUP (nulstilling/ændring af vejarealberegn) Reglerne for nulstilling af vejareal er blevet tilrettet i MIA, brugeren vil dog ikke opleve forandringer da ændringerne udelukkende foretages i den sagspakke, der sendes til KMS. 981 Access Violation ved ejendomsberigtigelse fra søterritoriet Ved ejendomsberigtigelse imod havet, har der været oplevet Access violation. Denne fejl er rettet Fejl i supplering i v.36 Der har været oplevet Access Violation-fejl ved import af den supplerende fil. Fejlen er både oplevet ved selve suppleringen, og ved indsendelse af sagen. Denne fejl er nu udbedret. Skematisk redegørelse 836 Tom linje på skematisk redegørelse ved udstykning fra flere ejendomme Denne fejl er nu rettet, så der ikke længere fremkommer en tom linje. 859 Fejl i skem.red. ved klit for ændringer i klitnoteringen Der har været et problem med udtræk af forkerte tekster til skematisk redegørelse for klitnoteringer. Dette er nu rettet. 854 Fejl i skem.red. ved forurening for ændringer i forureningsnoteringen Der har været fejl ved manglende notering om forurening i eftersituationen på skematisk redegørelse. Denne fejl er nu rettet, så forureningsnoteringen fremtræder ud for de pågældende matrikelnumre i eftersituationen. 835 Tekster til skematisk redegørelse ved skovnotering Når der foretages ændringer for skovnotering, via udarbejd sag noteringsændringer skovnotering, er der i step 3 mulighed for at vælge en tekst til skematisk redegørelse, som beskriver at fredskovsarealet er ændret efterfulgt af den valgte notering Firma- og personnavne på skematisk redegørelse Dette er en efterspurgt ændring, som bevirker, at ejers navn samt ejendommens arealanvendelse nu også er med i mellemstatus i sager med faseopdeling. Ligeledes er firmaoplysningerne blevet rettet, således der nu kun står Att. Foran et personnavn, under et givet firmanavn. Hvis der under et firma ikke er angivet et personnavn, står firmaets navn uden Att. Foran. Hvis der til en ejendom påføres en køber, står købers navn og adresse nu under slutstatus.

5 944 Fejl på skematisk redegørelse ved arealoverførsel fra areal med klit Fejl vedrørende fejlagtig slet af klitnotering fra restejendomme ved arealoverførsel er blevet rettet. 978 Oplysninger om vejareal mangler i slutstatus på skematisk redegørelse I et par tilfælde har det været oplevet at vejarealet har været blankt på skematisk redegørelse. Dette må naturligvis ikke ske. Fejlen skyldes, at beregningstypen for vejarealet er blankt. Fejlen forventes endeligt rettet i version Temaer 788 Delvis temanotering Temaareal bliver større end totalareal Der har været en række fejl vedrørende forkerte tekster på skematisk redegørelse, når sagsoperationen har vedrørt temaarealer. Disse skulle gerne være rettet. 828 Fejl ved nyberegning af temaarealer Nyberegning vil fremover låse det areal, der nyberegnes. Dvs., at når et temaareal nyberegnes på et jordstykke, så vil temaarealet ikke blive ændret, selv om der fx foretages arealoverførsel efterfølgende. 730 Temanotering, hvis temaarealet bliver større end samlet areal På skematisk redegørelse har der været en fejl, idet der fejlagtigt er blevet trukket tekster med temanotering, hvis temaarealet er større end matrikelnummerets areal. Dette er nu rettet. Samtidig er der tilført en ændring i MIA, således at man efter tryk på OK i arealvinduer, bliver advaret hvis temaarealet bliver større end matriklens areal. Efterfølgende kan sagsoperationen afbrydes og gennemføres på ny, så temaarealet kan tilrettes. 311 Skovlinjer i kortvinduet Der er tilføjet en ændring i MIA, således at skovlinjer er blevet en anelse tykkere i kortvinduet. Det er derfor blevet nemmere at se skovlinjerne, når de er sammenfaldende med skel. På alle kortdokumenter (ændringskort, ejendomskort m.fl.) har stregerne dog samme tykkelse som tidligere. 392 Fejl ved fredskovsnotering Hel/Delvis udfyldes ikke Når arealbilledet for matrikelnumre, der lige har fået tilført et fredskovsareal åbnes, fremgår fredskovsnoteringen ikke af billedet. Det er kun arealet der vises. Dette var et problem både i slutstatus, ved faseopdeling og ved sag-på-sag. Denne fejl er nu rettet, så fredskovsnoteringen fremgår af arealbilledet. 839 Manglende majoratskov-boks Ved arealoverførsel af et helt nummer, hvorpå der er noteret majoratskov, har der været en fejl, hvor man ved arealoverførslen ikke blev spurgt til, hvad der skal ske med majoraten. Det gør man nu. 808 Manglende MAJOR sagsoperation Vedrører også XML til minimaks, da der nu bliver trukket sagsoperationen MAJOR. Fejlen er rettet.

6 594 Ændring af sletmarkerede veje og fredskov Det er nu blevet muligt fra ændringslisten at åbne ændringer, hvor privat fællesvej eller ikke udskilt offentlig vej slettes på matrikelkortet. Når ændringen er åbnet, er det muligt at fjerne sletmarkeringen for de udpegede vejlinjer, under menuen ændre objektkoder for linjer (Ctrl + L) under menuen rediger. Denne menu har tidligere heddet Ændre skelkode. Ligeledes er det muligt at åbne ændringer hvor fredskovslinjer er blevet sletmarkeret og ligesom for vejlinjer, fjerne sletmarkeringerne. 865 Ny klit-notering slettes ikke fra jordstykke, hvis sagsoperation slettes Hvis en sagsoperation indeholdende klitnotering, slettes fra ændringslisten, blev den ændrede notering bevaret for det pågældende matrikelnummer. Dette er en fejl som er blevet rettet Supplering - temanoteringer mistes ved supplering Der har oplevet tilfælde, hvor supplering af ejendomme, hvorpå der var temanoteringer, som eksempelvis skov og vej, manglede temanoteringer efter indsendelse til KMS. Denne fejl er nu rettet. 778 Deling af temalinjer temafladeid Der påsættes ikke nyt temafladeid for nye linjer, som fx opstår ved korttilpasning i SPXML. Dette er nu rettet. Forurening og boligerklæring 817 Ændring af forureningsvalg ved sammenlægning Fejlen vedrører problemer med at åbne forureningsboksen efter at sagstypen sammenlægning er gennemført. Boksen kan nu åbnes ved at højreklikke på linjen, hvor der står Forureninger. 892 Boligerklæring fra V2-notering fjernes Der har i SPXML været en fejl, hvor boligerklæringen blev slettet i efterstatus. Denne fejl er nu rettet. 819 Boligerklæring ændres i slutstatus Når eksempelvis en forurening deles, og der derved opstår en forurening på et andet matrikelnummer, overføres boligerklæringer automatisk til det nye matrikelnummer, hvis en sådan findes på det afgivende matrikelnummer. I sagsbilledet er der under Funktioner tilføjet en ny menu, kaldet Boligerklæringer vedr. forurening. Her er det muligt at fjerne boligerklæringen fra forureningen på det modtagende matrikelnummer. Samtidigt kan boligerklæringer ses under start- og slutstatus ved højreklik på forureningen under det enkelte matrikelnummer. MIA-kontroller 427 Kontrol for dobbelte skel tager ikke højde for cirkelbuer MIA har desværre opfattet to cirkelbuer som værende dobbelte ved import af CAD-fil til MIA. Denne fejl er nu rettet.

7 834 Kontrol for cirkelbuer der krydser skel Der er nu indført en kontrol ved import af CAD til MIA. Kontrollen giver besked om at nyudlagte cirkelbuer ikke må krydse eksisterende rette skel eller cirkelbuer. Der fås en FATAL FEJL, således at CAD-filen ikke kan importeres. Dette problem har tidligere givet problemer ved fladedannelsen. 630 Kontrol for at temalinjer, der følger skel ikke er polylinje Ved import fra CAD er der nu indført en kontrol for, om temalinjer som skal følge skel, ligger som en polylinie, altså som flere sammenhængende linjestykker. Hvis dette er tilfældet, fremkommer en FATAL FEJL om at temalinjen elementid xx som følger skel, er udlagt som en polylinie, hvilket ikke tilladt. Andet 842 MIA må ikke skrive i registreringsdatabasen Særligt pga. udbredelsen af Windows 7 har det været nødvendigt at finde en løsning, så MIA ikke skriver i registreringsdatabasen ved almindelig brug. I stedet for at bruge registreringsdatabasen bruger MIA en ini-fil til at gemme oplysninger. Ini-filen (MIA3Reg.ini) er placeret på bruger-niveau og styre bl.a. placering af vinduer, senest benyttede stier og senest benyttede koordinatsystem ved CAD-eksport, Gateways og Print PDF. 824 Access violation højreklik på ikoner Tidligere er fejlen Access Violation fremkommet ved højreklik på ikoner i flere af skærmbillederne i MIA. Eksempelvis i hovedvinduet, under administration, Firma, Kontor m.fl. Denne fejl er nu rettet. 833 Nyt installations-program Installerer MIA Der skel foretages opdatering af alle filer inden MIA benyttes. Programmet kan findes på ftp://ftp.kms.dk/download/mia3/installation/miainstall.exe 1009 Fejl ved udskriv kort i MIA Opstået efter CQ Efter en tidligere rettelse, har der været problemer med udskrivning fra MIA. Denne fejl er nu rettet. Ændringskort dannes ikke korrekt ved sagsindsendelse Ved indsendelse af sager til KMS, har der i flere tilfælde, været konstateret forkerte ændringskort hos KMS. Fejlen skyldtes en for hurtig lukkeproces for særligt ændringskort ved dannelsen af pdfdokumentet. Dette er nu rettet. Der er stadig problemer med ændringskort, der ikke kommer korrekt ind til minimaks, men der er foretaget nogle rettelser, der gør, at dannelsen af pdf-filer (ændringskort) er mere stabil. I næste version af MIA forventes fejlen at være endeligt rettet. MIA løber tør for GDI-ressourcer (har sammenhæng til firmalogoerne) Enkelte firmaer har oplevet, at MIA ved indsendelse af sager, er løbet tør for GDI-ressourcer. Fejlbeskeden har ikke været sigende. Fejlen skyldes, at MIA ikke kan finde firmalogoet, der skal placeres på ændringskortet. Firmalogoer vil for fremtiden være en del af sagseksporten. Hvis fejlen opstår, så kan det være en god idé at undersøge, om stierne til firmalogoerne er korrekte.

Releasenote MIA 3.0.31 alle ændringer og fejlrettelser

Releasenote MIA 3.0.31 alle ændringer og fejlrettelser KMS 02-02-2010 Releasenote MIA 3.0.31 alle ændringer og fejlrettelser Opdateringen medfører databaseopgradering! Læs nærmere i udsendt mail. Skematisk redegørelse CQ034 Ved ændring af skovnotering, kommer

Læs mere

Når et mastermatrikelnummer flyttes i MIA, skal der i SPXML tilføjes en 'ret' for denne flytning. Denne ændring er tilføjet til SPXML

Når et mastermatrikelnummer flyttes i MIA, skal der i SPXML tilføjes en 'ret' for denne flytning. Denne ændring er tilføjet til SPXML MIA version 3.0.37-2 - Releasenote Matrikel og Jura J.nr. KMS-212-00016 Ref. lahni@kms.dk Den 18. september 2012 1. XML til KMS...1 2. Sagsudarbejdelse i MIA...2 3. Kontroller og sagsindsendelse...4 4.

Læs mere

Der har været en fejl ved flytning af fælleslodsandele i SPXML en. Dette er nu rettet Forandringer med både ID og løbenummer

Der har været en fejl ved flytning af fælleslodsandele i SPXML en. Dette er nu rettet Forandringer med både ID og løbenummer MIA version 3.0.37 Releasenote KMS, 9. marts 2012 XML til KMS 906 LIMAks manglende ændringsid ved UDSE (helt matr.nr.) Fejl vedrørende manglende tildeling af ÆndringsID i SPXML er nu blevet rettet. 1071

Læs mere

Geodatastyrelsen, september MIA version Releasenote

Geodatastyrelsen, september MIA version Releasenote MIA version 3.01.00 Releasenote Geodatastyrelsen, september 2013 1. XML til Geodatastyrelsen... 2 2. Sagsudarbejdelse... 2 2.1 Skematisk redegørelse... 6 2.2 CAD til MIA... 6 2.3 Fælleslodder... 6 2.4

Læs mere

Vejledning: Korrekte fakturadata i matrikulære sager - rigtig placering af flueben i MIA

Vejledning: Korrekte fakturadata i matrikulære sager - rigtig placering af flueben i MIA Vejledning: Korrekte fakturadata i matrikulære sager - rigtig placering af flueben i MIA Matrikel og Jura J.nr. Ref. jl/lahni Den 12. oktober 2012 Både landinspektørfirmaer og KMS bruger tid på fejlagtige

Læs mere

Ændringer i opsætning af GeoCAD-tabeller ved indførelsen af MIA3 og minimaks

Ændringer i opsætning af GeoCAD-tabeller ved indførelsen af MIA3 og minimaks NOTE 2-2008 WWW.GeoCAD.dk Ændringer i opsætning af GeoCAD-tabeller ved indførelsen af MIA3 og minimaks Indførelsen af minimaks ved Kort- & Matrikelstyrelsen den 10. september 2008 vil medføre en række

Læs mere

Mini vejledning til. LIMAks LandInspektørens Matrikulære Administrations og KvalitetsStyringssystem

Mini vejledning til. LIMAks LandInspektørens Matrikulære Administrations og KvalitetsStyringssystem Mini vejledning til LIMAks LandInspektørens Matrikulære Administrations og KvalitetsStyringssystem Indledning LIMAks er efterfølgeren til LIMA som er tilpasset den ændrede datastruktur i MIA3 og minimaks.

Læs mere

Notat. Vejledning til ændringer i bekendtgørelse om matrikulære arbejder, der træder i kraft den 1. juni 2018

Notat. Vejledning til ændringer i bekendtgørelse om matrikulære arbejder, der træder i kraft den 1. juni 2018 Notat Område Ejendomme og Jura Dato 4. juni 2018 J nr. 121-0111 / MAENG/JSTEE Vejledning til ændringer i bekendtgørelse om matrikulære arbejder, der træder i kraft den 1. juni 2018 Geodatastyrelsen har

Læs mere

Praktiserende Landinspektørers Forening. Fremtidens matrikulære sagsgang. minimaks og MIA

Praktiserende Landinspektørers Forening. Fremtidens matrikulære sagsgang. minimaks og MIA Praktiserende Landinspektørers Forening Fremtidens matrikulære sagsgang minimaks og MIA 02 Fremtidens matrikulære sagsgang minimaks og MIA Om minimaks og MIA minimaks er Kort & Matrikelstyrelsens nye matrikulære

Læs mere

MIA-måleblade i GeoCAD

MIA-måleblade i GeoCAD NOTE 1-2004 WWW.GeoCAD.dk MIA-måleblade i GeoCAD Udarbejdelse af måleblade til import fra MIA drejer sig primært om at få sat en tabel op til DSFLoversættelse, der benytter de af KMS definerede DSFL-koder.

Læs mere

Matr.nr.: NORD. Sagen omhandler følgende: Ejerlavskode: Udstykning

Matr.nr.: NORD. Sagen omhandler følgende: Ejerlavskode: Udstykning NORD Kortet er ajour indtil: 04-09-2015 Geodatastyrelsen Copyright Signaturforklaring: Eksisterende skel Nyt skel Skel der slettes Fikspunkt Ny privat fællesvej optages Skelpunkt indmålt til fikspunkt

Læs mere

Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation

Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation Følgende funktioner virker anderledes i HTML5-versionen end i Silverlight-versionen: 1) Vælg/tænd kortlag... 2 2) Tilføj kortlag fra Lagkatalog...

Læs mere

23. februar 2017 Vejledning i årsskifte og årsrulning af Personlige regnskaber

23. februar 2017 Vejledning i årsskifte og årsrulning af Personlige regnskaber 23. februar 2017 Vejledning i årsskifte og årsrulning af Personlige regnskaber Indhold 1.1 Årsrulning af personligt regnskab i Skat Nova og Årsafslutning... 2 Årsrulning i Skat Nova... 2 Årsrulning/Årsskifte

Læs mere

Notat M I L J Ø M I N I S T E R I E T. Eksempler på håndtering af strandbeskyttelseslinien i matrikulære sager. Til praktiserende landinspektører

Notat M I L J Ø M I N I S T E R I E T. Eksempler på håndtering af strandbeskyttelseslinien i matrikulære sager. Til praktiserende landinspektører Notat M I L J Ø M I N I S T E R I E T Til praktiserende landinspektører KORT & MATRIKELSTYRELSEN Juridisk Område Journalnr : 130-001/2002 Ref : trh Tlf : 35 87 55 44 Fax : 35 87 50 64 E-post : trh@kms.dk

Læs mere

MIA. Matrikulært Informations- og Ajourføringssystem. 2010 Kort & Matrikelstyrelsen, Matrikel og Jura området

MIA. Matrikulært Informations- og Ajourføringssystem. 2010 Kort & Matrikelstyrelsen, Matrikel og Jura området MIA Matrikulært Informations- og Ajourføringssystem 2010 Kort & Matrikelstyrelsen, Matrikel og Jura området Dette dokument er dannet 28. maj 2010 Indhold Indholdsfortegnelse 1. Om Mia 7 1.1 MIA's...7

Læs mere

Compass GPS installation

Compass GPS installation Compass GPS installation Billederne i dette dokument er alle taget fra en computer med Windows XP, og kan derfor se en smule anderledes ud, hvis Compass GPS installeres på en computer med Windows 7 eller

Læs mere

Kort & Matrikelstyrelsen skal anmode om, at eventuelle bemærkninger til udkastet er meddelt styrelsen senest den 16. november 2007.

Kort & Matrikelstyrelsen skal anmode om, at eventuelle bemærkninger til udkastet er meddelt styrelsen senest den 16. november 2007. Matrikel- og Juraområdet J.nr. KMS-200-00010 Ref. jes Den 26. oktober 2007 Høring om udkast til ny bekendtgørelse om matrikulære arbejder Hermed fremsendes udkast til ny bekendtgørelse om matrikulære arbejder,

Læs mere

Kogebog til gennemførelse af matrikulære sager i UTM/EUREF89 og KP2000

Kogebog til gennemførelse af matrikulære sager i UTM/EUREF89 og KP2000 Bilag 3 Kogebog til gennemførelse af matrikulære sager i UTM/EUREF89 og KP2000 Denne kogebog er ment som en hjælp til den matrikulære sagsudarbejdelse i System 2000. Den gennemgår, hvordan måledata i enten

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

Introduktion til matrikulære data

Introduktion til matrikulære data Introduktion til matrikulære data Matrikulære data kan deles op i tre grupper: - elementer i basismatriklen - temaer - øvrige elementer Elementer i basismatriklen omfatter elementer, der indgår i den matrikulære

Læs mere

GeoCAD brugermøde ARoS,, fredag den 27. Februar 2009

GeoCAD brugermøde ARoS,, fredag den 27. Februar 2009 GeoCAD brugermøde ARoS,, fredag den 27. Februar 2009 ARoS Tegnet af Schmidt, Hammer & Lassen Opført i 2003/2004 Alle opmålings- og afsætningsdata beregnet og kontrolleret i GeoCAD Facts Over 17.000 m 2

Læs mere

Bekendtgørelse om matrikulære arbejder

Bekendtgørelse om matrikulære arbejder BEK nr 1676 af 20/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Geodatastyrelsen, j.nr. KMS-202-00073 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/pco-login Brugernavn: Password: Juli, 2019 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Anbefalinger... 4 1.2 Datahjælp... 4 1.3 Brugerindstillinger... 5 2 Generel funktionalitet... 6 2.1

Læs mere

Bekendtgørelse om matrikulære arbejder

Bekendtgørelse om matrikulære arbejder Bekendtgørelse om matrikulære arbejder I medfør af 25, stk. 4, 29, 31, stk. 2, 2. pkt., 34, stk. 3, og 43 i lov om udstykning og anden registrering i matriklen (udstykningsloven), jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat

Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat Indholdsfortegnelse Faktura fra mitcfu.dk...2 Lav Navision Datastrøm (XML fil)...2 Faktura indstillinger...4 Offentliggør data for brugerne...4 Indlæs

Læs mere

Beskrivelse af matrikelflader med matrikelregister.

Beskrivelse af matrikelflader med matrikelregister. Beskrivelse af matrikelflader med matrikelregister. Følgende tabel beskriver matrikelflader og de tilknyttede attributter fra matrikelregistret, samt de værdier de enkelte attributter kan antage. Redigering

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

Huskeliste for måleblade.

Huskeliste for måleblade. Huskeliste for måleblade. Generelle oplysninger Koordinatliste Ejendom. Opmålingstidspunkt. Ansvarlig landinspektør. Opmålingsdistrikt. Nordpil/ nordretning. Målforhold. Koordinatsystem. Evt. oplysninger

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om matrikulære arbejder

Lovtidende A. Bekendtgørelse om matrikulære arbejder Lovtidende A Bekendtgørelse om matrikulære arbejder I medfør af 25, stk. 4, 29, 31, stk. 2, 2. pkt., 34, stk. 3 og 43 i lov om udstykning og anden registrering i matriklen, jf. lovbekendtgørelse nr. 1213

Læs mere

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Dit personlige SkoleKom

Dit personlige SkoleKom Dit personlige SkoleKom Når du første gang åbner dit skrivebord på SkoleKom har det et standardudseende I form af en standard-baggrund og et standard-resumé. Du kan nu tilpasse baggrunden, så den passer

Læs mere

Vejledning. Indlæsning af studerende til gruppedannelse i STADS. Indhold. Studie-IT Tlf.:

Vejledning. Indlæsning af studerende til gruppedannelse i STADS. Indhold. Studie-IT Tlf.: Studie-IT Tlf.: 9940 9720 Vejledning Indlæsning af studerende til gruppedannelse i STADS Indhold Indledning.... 2 Udvælgelse af data. i istads... 2 Generering af data... 5 Generering af data fra et excel-ark...

Læs mere

Matrikelkort Matr.nr. 22ic Buddinge

Matrikelkort Matr.nr. 22ic Buddinge Matrikelkort Matr.nr. 22ic Buddinge Indhold: Matrikelkort Måleblad Ændringskort Registreringsmeddelelse Opmålingsdistrikt 1 02 Måleblad RTK-tjeneste: Leica SmartNet Danmark Ifølge lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Brug af Archive-funktion i SportIdent (baseret på version 10.3 af SI-programmerne)

Brug af Archive-funktion i SportIdent (baseret på version 10.3 af SI-programmerne) Brug af Archive-funktion i SportIdent (baseret på version 10.3 af SI-programmerne) Formål: Ved at anvende arkiv-funktionen kan arrangørerne ved et træningsløb uden tilmeldinger eller ved åbne baner hurtigt

Læs mere

Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT

Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT INSTALLATIONSVEJLEDNING... 2 FØRSTE GANG DU TAGER KASSERAPPORTEN I BRUG... 3 KOM GODT I GANG MED KASSERAPPORTEN LIGHT... 4 KASSERAPPORTEN - BRUG AF EGEN KONTOPLAN...

Læs mere

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet.

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet. JMA Filagent JMA Filagent, anvendes af hostingbrugere/serverkunder, som har behov for at overføre billeder til deres DSM. Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og

Læs mere

Samspillet mellem databaser og kort styres af GeoCAD programmet GeoDB.

Samspillet mellem databaser og kort styres af GeoCAD programmet GeoDB. GeoCad modul GeoDB I GeoCAD er det muligt at koble relationsdatabase til GeoEDIT. Her igennem er det muligt at lagre forskellige oplysninger i databasen og koble disse oplysninger til objekter i kortet.

Læs mere

Samtidig foretages tilpasning til ændringer i anden lovgivning og redaktionelle ændringer.

Samtidig foretages tilpasning til ændringer i anden lovgivning og redaktionelle ændringer. Til høringsparterne Område Ejendomme og Jura Dato 1. februar 2018 J nr. 121-0090 / JSTEE Høring over 1) Udkast til bekendtgørelse om matrikulære arbejder. 2) Udkast til bekendtgørelse om udstykningskontrollen

Læs mere

Udarbejdelse af fælles opsætninger

Udarbejdelse af fælles opsætninger VIGTIGT Denne vejledning er KUN aktuel for den bruger, som er ansvarlig superbruger på Næsgaard Markkort ADVICER. Vejledningen omhandler funktionerne til anvendelse af fælles opsætninger for alle brugere

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Blåt Medlem giver mulighed for at udskrive etiketter/labels og kuverter til medlemmerne af den enhed man er medlemsansvarlig

Læs mere

Brugervejledning Kom godt igang

Brugervejledning Kom godt igang 1 Brugervejledning Kom godt igang OPRET AFDELINGER 2 OPRET LOKATIONER 3 OPRET KLASSER 4 OPRET TILLADELSER 5 OPRET PERSONALE 5 OPRET BØRN/ UNGE 6 STATUS SIDEN 9 BESKEDER 10 MAIL 10 SMS 11 UDSKRIFTER 11

Læs mere

GeoCAD nyhedsbrev. Dato: 5. februar 2019

GeoCAD nyhedsbrev. Dato: 5. februar 2019 NYHEDSBREV 1-2019 www..dk nyhedsbrev Dato: 5. februar 2019 Jeg fremsender hermed s nyhedsbrev, der indeholder vigtig information om ændring af installationspakken samt nye funktioner til dannelse af adressevektorer

Læs mere

Brugervejledning til CRBook. CRBook. Aftalekalender. CRSoft Version Afsnit 0: Side 1 af 17

Brugervejledning til CRBook. CRBook. Aftalekalender. CRSoft Version Afsnit 0: Side 1 af 17 CRBook Aftalekalender CRSoft 2018 Afsnit 0: Side 1 af 17 Forord CRBook er et styringsinstrument for indgåelse af aftaler. Programmet er opbygget omkring en Outlook lignende kalender og man kan anvende

Læs mere

Kommunekort Vejledning

Kommunekort Vejledning Haderslev Kommune Kommunekort Vejledning Data & Information Rådhuscentret 6500 Vojens www.haderslev.dk gis@harderslev.dk Redigeret 23-01-2013 Indhold Tryk for at spring til afsnit 1. Kom nemt i gang 2.

Læs mere

Datatransport... 2. Import & Eksport af data... 2. Generelt... 2. Import/eksport... 4. Felter i Import og Eksport... 5

Datatransport... 2. Import & Eksport af data... 2. Generelt... 2. Import/eksport... 4. Felter i Import og Eksport... 5 Indhold Datatransport... 2 Import & Eksport af data... 2 Generelt... 2 Import/eksport.... 4 Felter i Import og Eksport... 5 Trykknapper til Import og Eksport... 7 1 Alle... 7 2 Slet... 7 3 Editor... 7

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål

Læs mere

Manual til opsætning af Jit-klient version 2.0. Opsætning. Copyright Jit-Danmark ApS 2008. Find mere information på www.jitbesked.

Manual til opsætning af Jit-klient version 2.0. Opsætning. Copyright Jit-Danmark ApS 2008. Find mere information på www.jitbesked. Opsætning 1 Indholdsfortegnelse Sådan finder du indstillingerne...3 Generelt...5 Brugerstyring...6 Brugerstyring Enkeltbruger-system(standard)...7 Brugerstyring Flerbruger-system med Logon...8 Brugervedligeholdelse

Læs mere

FMK... 2 Receptfornyelser fra hjemmeplejen Godkendelse af FMK kommunikation Konfiguring af journalen... 37

FMK... 2 Receptfornyelser fra hjemmeplejen Godkendelse af FMK kommunikation Konfiguring af journalen... 37 Indholdsfortegnelse FMK... 2 Præparatvælgeren... 3 Undgå dobbeltordinationer på FMK... 4 Knapper i FMK... 4 Opret ny medicin uden genudlevering... 5 Opret ny medicin med genudlevering... 8 Opret ny medicin

Læs mere

MANUAL TIL. OptitecRS CIPHERLAB 8000 - SCANNER

MANUAL TIL. OptitecRS CIPHERLAB 8000 - SCANNER MANUAL TIL OptitecRS CIPHERLAB 8000 - SCANNER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 SAMLING OG TILKOBLING AF SCANNER... 1 1.1 STRØM TIL SCANNER... 2 1.2 TILKOBLING TIL COMPUTER... 2 1.2.1 Tilkobling med Seriel Stik...

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning i Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Forfatter: Sara Holm Kristensen

Læs mere

Rettelser til version 15.1.0.7: Rettet: Første regningslinje var trukket op i tekst. Rettelser til version 15.1.0.6:

Rettelser til version 15.1.0.7: Rettet: Første regningslinje var trukket op i tekst. Rettelser til version 15.1.0.6: Rettelser til version 15.1.0.7: Rettet: Første regningslinje var trukket op i tekst. Rettelser til version 15.1.0.6: Rettet: Ved opdatering af Xdont skal klienter ikke starte automatisk, før efter 5 min.

Læs mere

brugervejledningen. Vis/udskriv brugervejledning.

brugervejledningen. Vis/udskriv brugervejledning. Brugervejledningen. For at kunne arbejde effektivt med programmet, er det vigtigt, at du forstår princippet i programmets brugerflade. I det følgende kan du læse om hovedprincipperne i betjening af Næsgaard

Læs mere

NOVAX Vetsys version

NOVAX Vetsys version -tid til overskud NOVAX Vet udvikler it til dyrlægesektoren NOVAX Vetsys version 1.7.0-0238 NOVAX Vet har fået udviklet en ny version af NOVAX Vetsys, der indeholder en række forbedringer i forhold til

Læs mere

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web ClinicCare Web Prøveeksempler 2012 Hvem er ClinicCare? ClinicCare udvikles af firmaet Novolog, som siden 1995 har udviklet systemer til sundhedssektoren. Over 900 klinikker anvender idag ClinicCare. Det

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte:

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte: Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt er der se-adgang til arbejdspladsbrugsanvisningerne. Hvis der skal tilføjes eller fjernes produkter, og hvis

Læs mere

Print vejledning af Skærmkort i QGIS Kortforsyningen WMS Vejledning til print i QGIS efter der er oprettet forbindelse til Skærmkort WMS service

Print vejledning af Skærmkort i QGIS Kortforsyningen WMS Vejledning til print i QGIS efter der er oprettet forbindelse til Skærmkort WMS service Print vejledning af Skærmkort i QGIS Kortforsyningen WMS Vejledning til print i QGIS efter der er oprettet forbindelse til Skærmkort WMS service Vejledningen er til QGIS 3.4 Vælg et skærmkort uden nummer

Læs mere

Kontoplan Plus. Felter i Plus+ kontoplanen... 3. Eksternkonto... 3. Effekt... 3. Primo... 3. MomsABC... 3. Årskode... 3. Prv... 3. KontoNavn2...

Kontoplan Plus. Felter i Plus+ kontoplanen... 3. Eksternkonto... 3. Effekt... 3. Primo... 3. MomsABC... 3. Årskode... 3. Prv... 3. KontoNavn2... Kontoplan plus... 2 Felter i Plus+ kontoplanen... 3 Eksternkonto... 3 Effekt... 3 Primo... 3 MomsABC... 3 Årskode... 3 Prv... 3 KontoNavn2... 4 Funktioner i kontoplan plus... 4 Konteringsvejledning...

Læs mere

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse Brugerflade side 2 Indlæsning af tappekort side 2 Transaktioner side 3 Udtræk side 4 Kortspærring side 5 Setup side 6 Hassellunden 4A, 2765 Smørum 44 91 34 51 44 91 34

Læs mere

Grundopsætning af Piccolo på server og terminal og brug af Check-In

Grundopsætning af Piccolo på server og terminal og brug af Check-In Grundopsætning af Piccolo på server og terminal og brug af Check-In Til sidst i dette dokument er der en række mulige fejlscenarier og deres løsninger. Installation på velkomstterminal: Sæt værdi i registry

Læs mere

Vejledning i brugen af økonomiportalen for menighedsråd 2009. www.skema.brandsoft.dk Indhold

Vejledning i brugen af økonomiportalen for menighedsråd 2009. www.skema.brandsoft.dk Indhold Vejledning i brugen af økonomiportalen for menighedsråd 2009. www.skema.brandsoft.dk Indhold Køreplan for indberetning af regnskab og budget til provstiet.... 2 Hvordan indberettes regnskab 2008 og budget

Læs mere

Brug af MeOS til VTR-løb (baseret på version 3.3 af MeOS med support for dansk sprog)

Brug af MeOS til VTR-løb (baseret på version 3.3 af MeOS med support for dansk sprog) Brug af MeOS til VTR-løb (baseret på version 3.3 af MeOS med support for dansk sprog) 2016: klubber har nu samme ID som i O-service Der er tilføjet tip om bedre stræktids-layout MeOS er af Østkredsen udvalgt

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Du kan finde en vejledning til opsætning af moms på www.plandent.dk under DentalSuite-> Brugervejledninger og opdateringer -> Administration

Du kan finde en vejledning til opsætning af moms på www.plandent.dk under DentalSuite-> Brugervejledninger og opdateringer -> Administration Ændringsliste 03.06.15 (9.7.233) Moms Det er nu muligt at angive MOMS på enkelte ydelser. På regningen markeres ydelsen med en * og nederst på regning skrives den samlede moms. Du kan finde en vejledning

Læs mere

Dette afsnit vil beskrive hvorledes man som lokal administrator kan oprette brugere ved at nedarve egne rettigheder til dem.

Dette afsnit vil beskrive hvorledes man som lokal administrator kan oprette brugere ved at nedarve egne rettigheder til dem. Opret autoriserede brugere Dette afsnit vil beskrive hvorledes man som lokal administrator kan oprette brugere ved at nedarve egne rettigheder til dem. For at kunne oprette og autorisere andre brugere

Læs mere

Sikkerhedskopiering. Sikkerhedskopiering til harddisk.

Sikkerhedskopiering. Sikkerhedskopiering til harddisk. . Generelt I det følgende beskrives det, hvordan du sikkerhedskopierer dine kortdata. Sikkerhedskopifunktionen kopierer alle data i kortmodulet for alle høstår for den aktuelle database. Sikkerhedskopien

Læs mere

Vejledning til udskrivning af rapporter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af rapporter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af rapporter i Blåt Medlem Blåt Medlem tilbyder en række rapporter. Hvilke rapporter du kan hente er afhængig af hvilken enhed du er medlemsansvarlig i For eksempel kan en gruppeleder

Læs mere

Manual til ECOonline

Manual til ECOonline Manual til ECOonline Udarbejdet af Carina Gejl Nielsen 25-4-2016 Indhold Oprettelse af lokale... 5 Oprettelse af ny bruger... 7 Tildeling af Kemi til et lokale... 9 Oprettelse af arbejdspladsbrugsanvisning...

Læs mere

Dannelse af PDF-dokumenter

Dannelse af PDF-dokumenter Dannelse af PDF-dokumenter Indhold Generere PDF-dokumenter... 2 Håndtering af PDF-dokumentet... 8 Hvordan indsætter man sidetal i PDF-dokumentet?... 8 Hvordan laver man bookmarks i PDF-dokumentet?... 8

Læs mere

Vejledning om matrikelkortet og dets ajourføring»

Vejledning om matrikelkortet og dets ajourføring» VEJ nr 9892 af 26/08/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 22. marts 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Miljømin., Kort- og Matrikelstyrelsen, j.nr. KMS-200-00014 Senere

Læs mere

10.0 Velkommen til manualen for bruger administration Introduktion til manualen Menuen Startside

10.0 Velkommen til manualen for bruger administration Introduktion til manualen Menuen Startside 10.0 Velkommen til manualen for bruger administration 1 10.1 Introduktion til manualen 1 10.2 Startside 1 10.3 Menuen Startside 2 10.3.1 Din brugerprofil 2 10.3.1.1 Ret password 3 10.4 Rediger kanaler

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

NR. 76 LUDUS OG LUDUS WEB VERSION 2

NR. 76 LUDUS OG LUDUS WEB VERSION 2 NR. 76 LUDUS OG LUDUS WEB VERSION 2 DEN 28. JUNI 2012 INDHOLD Brugernavn og adgangskode til Eksamensdatabasen Opsætning af kørsel Hvornår indberettes der til EXDB Offentliggørelse af karakterer Beskeder

Læs mere

Netkatalog upload. Forord: Formål:

Netkatalog upload. Forord: Formål: Netkatalog upload Forord: De data, I indsender som e-katalog, genbruges af SKI s kunder i de ordre, der sendes tilbage til Jer. Det er derfor vigtigt, både for kundes efterfølgende fakturakontrol; men

Læs mere

NemHandel menuen 14.1

NemHandel menuen 14.1 NemHandel menuen 14.1 14. NEMHANDEL Nemhandel er standard for fakturering af elektroniske fakturaer til EAN-kunder. Nemhandel er obligatorisk til offentlige kunder. Med Rambøll Nemhandel kan du foretage

Læs mere

Indlæsning af prisfiler fra grossist

Indlæsning af prisfiler fra grossist Indlæsning af prisfiler fra grossist I Mamut Stellar 7 er det muligt at indlæse prisfiler fra Grossistmodulet. Det er ikke alle filformater der indeholder de samme data, men i denne vejledning beskrives

Læs mere

Guide til Condes. Indhold:

Guide til Condes. Indhold: Guide til Condes Udarbejdet af Kim Højmark i 2008 Revideret december 2012 / Nicolaj Nielsen Denne vejledning guider dig igennem de mest basale elementer af Condes, så du bliver i stand til at anvende Condes

Læs mere

Brug af Archive-funktion i SportIdent (baseret på version 10.3 af SI-programmerne)

Brug af Archive-funktion i SportIdent (baseret på version 10.3 af SI-programmerne) Brug af Archive-funktion i SportIdent (baseret på version 10.3 af SI-programmerne) Formål: Ved at anvende arkiv-funktionen kan arrangørerne ved et træningsløb uden tilmeldinger eller ved åbne baner hurtigt

Læs mere

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. april 2016 Version 1.3 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Håndtering af prisfiler fra Mekonomen

Håndtering af prisfiler fra Mekonomen Håndtering af prisfiler fra Mekonomen Når der er prisopdateringer fra Mekonomen, vil du modtage en mail med prisfilerne vedhæftet. I denne modtagne mail fra Mekonem vil der være en kort beskrivelse af,

Læs mere

Kom godt igang med Indbo programmet fra PetriSoft Kort om Indbo: Indbo Free

Kom godt igang med Indbo programmet fra PetriSoft Kort om Indbo: Indbo Free Kom godt igang med Indbo programmet fra PetriSoft Kort om Indbo: Indbo er et Windows 98/NT/2000/Me/Xp/Vista/Win7/Win8 program, der kan holde rede på hjemmets, firmaets, foreningens eller skolens inventar

Læs mere

10.2a Samordnet genbrug af ejendoms- og bygningsdata - Kvalificering af business case

10.2a Samordnet genbrug af ejendoms- og bygningsdata - Kvalificering af business case Fællesoffentlig Digitaliseringsstrategi 2012 2015 10.2a Samordnet genbrug af ejendoms- og bygningsdata - Kvalificering af business case EBST-REF: 602-18098 SPOR: 1 Arbejdspakke 3 - Processer ift. BBRregistrering

Læs mere

IDAP manual Emission

IDAP manual Emission IDAP manual Emission Dato: 08-06-2005 16:32:35 Indhold INDHOLD... 1 1 EMISSION... 2 1.1 KURVER... 2 1.2 RAPPORTER... 5 1.3 DATA REDIGERING... 6 1.3.1 Masse redigering... 7 1.3.2 Enkelt redigering... 10

Læs mere

Opdateret den 02.06.2014. Administrator manual. www.mintimeseddel.dk

Opdateret den 02.06.2014. Administrator manual. www.mintimeseddel.dk Administrator manual INDHOLD 1. Registration Overblik Dashboard Medarbejder 2. Opret ny medarbejder Navn og oplysninger Legitimation Rediger / slet medarbejder 3. Opret ny kunder Navn og oplysninger Legitimation

Læs mere

Vedr.: Brugervejledning til TV-inspektion File Uploader

Vedr.: Brugervejledning til TV-inspektion File Uploader NOTAT Dato: 04.03.2013 Projektnavn: Aarhus Vand Projekt nr.: 1102430 Udarbejdet af: Tine Falling Kokholm Kvalitetssikring: Mads Uggerby Modtager: Bruger af TVUploader Side: 1 af 8 Vedr.: Brugervejledning

Læs mere

Bekendtgørelse om matrikulære arbejder

Bekendtgørelse om matrikulære arbejder Bekendtgørelse om matrikulære arbejder Bekendtgørelse om matrikulære arbejder I medfør af 25, stk. 4, 29, 31, stk. 2, 2. pkt., 34, stk. 3, og 43 i lov om udstykning og anden registrering i matriklen (udstykningsloven),

Læs mere

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive i adressefeltet.

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive   i adressefeltet. JMA Filagent JMA Filagent, anvendes af hostingbrugere/serverkunder, som har behov for at overføre billeder til deres DSM. Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og

Læs mere

Vejledning til brug af FirstClass

Vejledning til brug af FirstClass Vejledning til brug af FirstClass - opdateret januar 2013 Indhold Installation af FirstClass foretages kun første gang... 2 Hent FirstClass-klienten... 2 Installer FirstClass-klienten... 3 Ændre kodeord...

Læs mere

Landinspektør L blev tildelt en irettesættelse

Landinspektør L blev tildelt en irettesættelse Om en landinspektørs utilstrækkelige grundlag for afgivelse af erklæring om vejret I en matrikulær sag om arealoverførsel og udvidelse af en privat fællesvej på kortet havde landinspektør L afgivet erklæring

Læs mere

Introduktion til Banedesign / Visio. af Preben Nielsen

Introduktion til Banedesign / Visio. af Preben Nielsen Introduktion til Banedesign / Visio af Preben Nielsen Formål med introduktionen: At give nye brugere en grundlæggende indlærring i brugen af Banedesign og Visio 2013 Meget kort fortalt om Visio og Banedesign:

Læs mere

Releasenote til Jobnet il Superbrugere. 4. februar 2013

Releasenote til Jobnet il Superbrugere. 4. februar 2013 Releasenote til Jobnet Vejledning t pr. il Superbrugere 4. februar 2013 i HP Helpdesk Version: 1.0 Oprettet af Pia Poulsen Oprettet den 1. februar 2013 Godkendt af Kirsten Vestergaard Godkendt 1. februar

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere