Etablering af aktivitetsplads i Nellemanns Have

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Etablering af aktivitetsplads i Nellemanns Have"

Transkript

1 Etablering af aktivitetsplads i Nellemanns Have Præsentation Juni 2018 Mere end 1000 paradisæbletræer står i blomst hvert forår et betagende syn

2 Opbakning Da vi er i gang med at finde finansiering til etablering af en aktivitetsplads, vil vi meget gerne have jeres opbakning til projektet. Ligeså vil vi selvfølgelig meget gerne høre hvad I tænker og synes om projektet. Til brug for vores fondsansøgninger vil vi meget gerne have en interesseerklæring fra jer, hvori I skriver at I bakker projektet op og hvad I særligt lægger vægt på. Også meget gerne hvilke muligheder og perspektiver I ser i projektet for jer. Derudover hører vi meget gerne fra jer, hvis I har forslag til forbedringer, spørgsmål eller andre kommentarer. På de næste sider kan du læse lidt mere om projektet, hvorefter vi fremhæver noget af indholdet i aktivitetspladsen målrettet mod bestemte målgrupper. Vi håber I vil tage positivt imod vores tiltag og ser store perspektiver i projektet for jer! Med venlig hilsen Hans Rødsgaard-Mathiesen Formand Nellemanns Haves Venner

3 Vision og formål Nellemanns Have i Sæby skal være for alle aldre Et Livslangt Forløb i Haven, kalder vi det. Vi vil udvikle den store, gamle paradisæblehave til at være en attraktiv udflugtshave med plads til både aktiviteter og afslapning for borgere i Sæby og gæster i Nordjylland - børn, unge, midaldrende og ældre. Vores værdier er bæredygtighed, økologi, det naturnære og sunde. Det aktuelle projekt har til formål at etablere en aktivitetsplads midt i den gamle have med børn, unge, voksne og ældre som målgrupper. Aktivitetspladsen skal være nøglen til, at endnu flere finder vej til Nellemanns Have, både lokale borgere og turister, og dermed skabe aktivitet og liv i haven udover den rene naturoplevelse. Aktivitetspladsen skal medvirke til at de besøgende bliver længere i haven, og dermed får en større oplevelse med sig. De første step i denne vision er taget med etablering af skolehaverne, ligesom man er i gang med at etablere ny servicebygning samt bålhytte. Alt sammen skal være med til at gøre Nellemanns Have til byens have, åbne dørene og invitere en masse nye brugere indenfor. Børn fra Sæbygårdsskolen bringer nyt liv og nye aktiviteter i den gamle have Udvikling af skolehaverne i samarbejde med Sæbygårdsskolen er et godt eksempel på, at vi er ved at udvikle, hvad man kan kalde en brugerdrevet have. Udvikling af Aktivitetspladsen sker i samarbejde med sammenslutningen af forældre i Sæby i Børnehøjde. Vi er nu i gang med at søge finansiering til vores Aktivitetsplads og håber på jeres opbakning og kommentarer. Projektets idé Vores idé er, at der skal være noget for alle aldre i Nellemanns Have Et Livslangt Forløb i Haven, kalder vi det. Det gælder også for aktivitetspladsen, som skal rumme redskaber, som inspirerer til leg og bevægelse for flere målgrupper. Projektet omkring Aktivitetspladsen er vigtigt, da det vil skabe en ny mulighed for sjov og bevægelse for børn i alle aldre. Og dermed også tiltrække nye grupper, som vil mere end at nyde naturen og haven. Aktivitetspladsen skal medvirke til at de besøgende bliver længere i haven, og dermed får en større oplevelse med sig. Projektet er endnu en brik i at udvikle Nellemanns Have til et attraktivt udflugtsmål, som binder strand og skov sammen i den nordlige del af Sæby og som understøtter friluftsliv og turisme.

4 Målgrupper og indhold Aktivitetspladsen bliver indrettet, så den har et tilbud til et meget varieret publikum. Hovedmålgrupperne er - Børn sammen med deres dagplejere, forældre eller bedsteforældre, lokale og turister - Unge, der får et sted at hygge sig i det fri - Motionister, der løbetræner i området - Ældre på plejehjem/eget hjem Oversigtstegning På oversigtstegningen på næste side, kan der ses en samlet oversigt over alle mulighederne. Man kan se det nuværende madpakkehus samt en række af de aktivitetsmuligheder der etableres. Der etableres bl.a.: Bålsteder Loungemiljø Højekøjeø Sansesti Ovn og pizzagrill Siddebomme ved ildsteder Bord- og bænkesæt Legeopstilling med æblehuler (inkl. faldunderlag) Balancebom Siddeplint med æbleblad Dækgynge Fugleredegynge Sandkassemiljø Terrænrutsjebane Svævebane 4 træningsredskaber til ældre Fitnessbomme Armgang, fitnessredskab Kort sagt et miljø med rigtig mange muligheder!

5 10m Nellemanns have Legepladsforslag 1:100 rev Siddebom Gulv på fjedre Forhøjet bålsted med plads til både bål og grill Ildsted i terrænniveau Siddebom Balancebro Bølgebro Op og ned bro Sansesti Tætte stubbe Balanceline Kolbøttestang Balanceline Balancebom på kanten Balanceline Kolbøttestang Stubbe Æble h:140cm Sandkran Stubbe Faldsand Skråbom & line Kravlenet Balanceline Plint 2x2m Stammeopgang Skrå netbro Plade Stige Æble h:130cm trappe Æble h:180cm plint 0,5x2m Balancebro Rutsjebane Bom Eksisterende bevægelig bom Bomme med trin Skråbom Rutsjebane h:120cm Siddesten Legehus Sandbord Siddesten Rutsjebane h:60cm Sandbord Ny sandkasse Trædefliser Trædæk 1x6,5m Balanceplade h:10 cm Dobbeltbom i terrænniveau Nyt karaktergivende træ Trædæk med siddeplint Nyt karaktergivende træ Trædæk 1,5x1,5m med disk, siddekasse og gavl med dør Nyt karaktergivende træ Dækgynge Siddeplint 2x2m Kælkebakke Bom Sandbord Babygynge Kælkebakke Balanceline Pallisadekant Åbent æble h:10cm Stylter Bom Stubbe Skråbom Siddeplint 0,5x3,5m Eksist. sandkasse Trædæk 1,5x1,5m med disk, siddekasse og gavl med dør Redegynge Bomme Plade Stylter Plade Svævebane 20m

6 Målgruppe: Børn som følges med forældre/bedsteforældre, lokale Børnefamilier har efterlyst et samlingssted for børnefamilier i Sæby. Børnefamilierne og børn sammen med bedsteforældre får et sted, hvor der er aktivitetsmuligheder for alle aldre i flere timer. Haven kan nemt nås på cykel fra hele Sæby. På Aktivitetspladsen kan børn med legeaftaler være aktive sammen med deres venner i de forskellige redskaber og styrte afsted på stierne. Der er overdækket madpakkehus, hvor man kan sidde i læ, hvis det drypper lidt. De voksne kan træne, gå tur i haven eller f.eks. solbade. Og så er der mulighed for at grille og tænde bål. Allerede nu er haven et yndet sted at lave børnefødselsdage. Dette vil blive forstærket med de nye muligheder. Målgruppe: Børn/unge som følges med forældre/bedsteforældre, turister Aktivitetspladsen vil sammen med den øvrige have være et udflugtsmål for familier på de to nærliggende campingpladser, fra sommerhuse og dagturister. Haven vil være et alternativ til den attraktive kyst, hvis det blæser for meget til at opholde sig dér eller man ønsker en flot naturoplevelse. I dag bliver børnefamiliernes besøg i haven typisk af kortere varighed, da det mest er de voksnes interesser, der er tilgodeset. Aktivitetspladsen bliver et gratis tilbud til børnefamilierne, hvor børn/unge kan være aktive, mens forældrene går en tur i haven, nyder naturen eller sidder med en bog i skyggen. Det er et tilbud til turister, der går efter den nære og ukomplicerede oplevelse, som foregår i eget tempo. Målgruppe: Børn i dagpleje/dagplejere Vi har i 2017 indviet et suttetræ sammen med 50 dagplejebørn. Dette samarbejde vil vi gerne udbygge. Den nye aktivitetsplads vil blive et mødested på tværs for dagplejerne. Her er mulighed for at børnene kan tumle i nye omgivelser, og deres sanser og motorik vil blive trænet i en tidlig alder. I den nærliggende, nye servicebygning bliver der mulighed for at skifte de mindste blebørn, gå på toilettet og vaske jord af fingrene. I madpakkehuset kan de voksne få voksenkontakt og børnene kan spise under ordnede forhold. Målgruppe: Skolebørn, der er i skolehaverne Det er især børnene fra Sæbygårdskolens 5. og 6. klasse, der er i denne gruppe. Her får de mulighed for at holde frikvarter, mens de er i haven. På denne måde, kan der også indlægges motion i deres skoledag. Området er et supplement til det ellers velindrettede område ved skolehaverne. Et lille udvalg af redskaber til disse målgrupper:

7

8 Målgruppe: Voksne motionister Der er to målgrupper her, hvor fællestrækket er personer der dyrker motion i det fri. Det gælder både personer der f.eks. er medlem i en løbe eller cykelklub eller det kan være såkaldt uorganiseret motionister, hvor personerne selv løber eller cykler en tur. Dette kan ske både morgen, eftermiddag og aften. Her vil de nye muligheder på Aktivitetspladsen give mulighed for dels at styrke træne musklerne i både ben og arbejde, udover den konditionstræning som man får på selve sin løbetur, ligesom stedet tilbyder muligheder for udstrækning, optankning af vand i flasker og et socialt mødested sammen med andre motionister. Aktivitetspladsen kan på denne måde både fungere som mødested med andre motionister, opsamlingssted, et afbræk på sin løbe eller cykeltur eller som afslutning på en god omgang træning. Der vil blive installeret disse to træningsredskaber på Aktivitetspladsen:

9 Målgruppe: Ældre på plejehjem, i eget hjem eller i genoptræning Vi ønsker at tilknytte de ældre til haven og stille en række redskaber til rådighed, som mange ældre kan få stor gavn af. Der er mange undersøgelser der viser at hvis de ældre træner deres muskler og balanceevne, så mindskes risikoen for fald- og andre skader markant. At holde kroppen i gang er også godt for demente og den generelle sundhed hos ellers raske ældre. Vi vil derfor etablere 4 sjove redskaber, som er motiverende og sjove at bruge for de ældre, men som især træner deres balanceevne og deres generelle kondi og muskler. Dette gøres med nogle sjove og motiverende redskaber, som er godkendt og specielt udviklet til formålet. Med madpakkehuset, bord- og bænkesæt, den flotte natur og andre opholdsmuligheder rundt om redskaberne, så bliver det et oplagt sted at besøge for mange ældre, uanset om de bor hjemme eller på plejehjem. Et godt sted at være social sammen. Her er de specielt designede redskaber vi har valgt:

10 Nellemanns Have Beliggende: Langtvevej 23, 9300 Sæby Kontaktperson: Formand Hans Rødsgaard-Mathiesen P. Skadesvej Sæby tlf mail.

Æblebladet. Sæby Nr.19. Tak til Lions Club for veste til de aktive havevenner

Æblebladet. Sæby Nr.19. Tak til Lions Club for veste til de aktive havevenner Æblebladet. Tak til Lions Club for veste til de aktive havevenner Sæby. 01. 08. 2017 Nr.19 Et stort ønske om nyt arbejdstøj til de aktive har længe stået på ønskesedlen. Vores gamle fleecetrøjer er ved

Læs mere

Æblebladet. Se alle billederne fra dagen på

Æblebladet. Se alle billederne fra dagen på Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2018 NR. 21 Etablering af skolehaver i Nellemanns Have er afsluttet! Frivillige fra Nellemanns Haves Venner har nu afsluttet projektet, som har stået på i næsten tre år. Det eneste,

Læs mere

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark Projektbeskrivelse Øster Snede Aktivitetspark Sole IF Aktivitetspark Missionshus Skole, SFO og børnehave 1. Projekttitel Øster Snede Aktivitetspark Placering: Ribevej 65, Øster Snede, 8723 Løsning i Hedensted

Læs mere

Æblebladet. Sæby Nr.18

Æblebladet. Sæby Nr.18 Æblebladet. Uddrag fra bestyrelsens beretning for 2016 Sæby. 01. 03. 2017 Nr.18 2016 har været endnu et godt og meget travlt år for Nellemanns Haves Venner med et aktivt virke af de frivillige kræfter.

Læs mere

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem.

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. 2. Ansøger er Lem Borgerforening, 8930 Randers. Lem Borgerforening er en 5 år gammel Forening, som blev stiftet af byens borgere

Læs mere

Æblebladet. Jørgen Agerbæk skruer sidste skrue i. Så nu har vi Lokumskunst. Hvem siger, det skal være kedeligt at gå på toilet!!!!

Æblebladet. Jørgen Agerbæk skruer sidste skrue i. Så nu har vi Lokumskunst. Hvem siger, det skal være kedeligt at gå på toilet!!!! Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2019 NR. 23 Sæbygårdskolen indstillede Nellemanns Haves Venner til Nordjyske Banks Foreningspris. Hos dommerkomiteen var der ingen tvivl, så det var med stor glæde og taknem-lighed,

Læs mere

Velkommen til Gymnastikkens Hus!

Velkommen til Gymnastikkens Hus! Velkommen til Gymnastikkens Hus! Gymnastikkens Hus er Fredensborg Kommunes kommende gymnastik- og motorikhal. Her er der mulighed for at lege, lære og dyrke motion og socialt samvær uanset alder og niveau.

Læs mere

Legeplads. Løgten Østervej. For alle børn og barnlige sjæle med fokus på de 1-9 årige.

Legeplads. Løgten Østervej. For alle børn og barnlige sjæle med fokus på de 1-9 årige. Løgten Østervej Legeplads For alle børn og barnlige sjæle med fokus på de 1-9 årige. Legeværdi. For at børnene skal synes, at legepladsen er spændende og sjov, er der arbejdet med redskabernes udformning

Læs mere

Løkken er Motion og Bevægelse

Løkken er Motion og Bevægelse Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Løkken d. 12/5-2015 Løkken er Motion og Bevægelse Formål Inddragelse og aktivt samlingspunkt for hele byen Multibanen i Løkken bliver byens nye samlingssted

Læs mere

VIKINGLEG LEGEPLADSER FRA NÆRHEDSFILOSOFI OG KOMPETENT RÅDGIVNING

VIKINGLEG LEGEPLADSER FRA NÆRHEDSFILOSOFI OG KOMPETENT RÅDGIVNING LEGEPLADSER FRA VIKINGLEG Vikingleg leverer gode legepladser, der lægger op til sjov og fysisk aktivitet og lader børn bevæge sig og engagere sig i legen med et sundt aktivitetsniveau. Vi har alle godt

Læs mere

Tilbud på nye legeredskaber til GF Nordvangsparken 2010

Tilbud på nye legeredskaber til GF Nordvangsparken 2010 Tilbud på nye legeredskaber til GF Nordvangsparken 2010 Hvem er Uno Koncept A/S? Enestående sortiment Enestående rådgivning Enestående kvalitet Enestående service Uno håndplukker det bedste inden for gade-

Læs mere

Nyhed: Nyhed: Tlf Tlf COPLA tilbyder også: - rådgivning - foredrag - kurser

Nyhed: Nyhed:  Tlf Tlf COPLA tilbyder også: - rådgivning - foredrag - kurser COPLA tilbyder også: - rådgivning - foredrag - kurser Nyhed: Gavltårn med stige, stammeopgang og rutsjebane. Flere tårne kan bygges sammen med broer eller net. Et sjov og anderledes tårn. Velegnet til

Læs mere

Stiprojekt. Ældrecenter Kastaniehaven, Give

Stiprojekt. Ældrecenter Kastaniehaven, Give Stiprojekt Ældrecenter Kastaniehaven, Give Skitser og idékatalog udarbejdet af: Tanja Petersen Ergoterapeutstuderende august 2011 Indholdsfortegnelse Koncept: Oplevelses- og træningsbane for seniorer 3

Læs mere

Nr. 20 Uddrag fra bestyrelsens beretning for 2017

Nr. 20  Uddrag fra bestyrelsens beretning for 2017 Æblebladet. Uddrag fra bestyrelsens beretning for 2017 Sæby. 01. 03. 2018 Nr. 20 Den 26. januar var det 10 år siden Nellemanns Haves Venner havde første arbejdsdag i Haven. Mange timer og dage er siden

Læs mere

Legepladsen i Solbyen

Legepladsen i Solbyen Legepladsen i Solbyen opstod i sin tid på de sidste ubebyggede grunde. Legepladsen har været truet flere gange af byggeplaner men er ved fælles indsats fra beboerne i Solbyen blevet reddet. Legepladsen

Læs mere

Benyt også lejligheden til at besøge vor hjemmeside og se meget mere. Ring eller mail for prisliste.

Benyt også lejligheden til at besøge vor hjemmeside og se meget mere. Ring eller mail for prisliste. Aktiv Ude byder foråret velkommen ved at præsentere nogle af vore nyeste modeller, som er udviklet over vinteren.. De skal selvfølgelig tilbydes til en frisk forårspris med god rabat. Så sæt kryds, og

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN. på skolerne

CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN. på skolerne CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN på skolerne Cyklisternes By 2018 Odense Kommune Indholdsfortegnelse Kære forældre 2 Når I skal ud og cykle Det skal være sjovt!

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

BUMLEBAKKEN I EGEBJERG. Fordi det skal være sjovt at være bo i Egebjerg

BUMLEBAKKEN I EGEBJERG. Fordi det skal være sjovt at være bo i Egebjerg BUMLEBAKKEN I EGEBJERG Fordi det skal være sjovt at være bo i Egebjerg BAGGRUND På nuværende tidspunkt findes der kun en lille kommunal legeplads i Egebjerg, primært til de helt små børn. Området ved Egebjerg

Læs mere

Offentlige legepladser i Sønderborg kommune

Offentlige legepladser i Sønderborg kommune Offentlige legepladser i Sønderborg kommune Veje og Trafik 2015 0 Indholdsfortegnelse Sønderborg... 2 Apotekerhaven... 2 Aprilvej... 3 Bjerggade v. Bjerggårdens Plads... 4 Bülowsvej... 5 En god Omvej,

Læs mere

Motionsmødesteder. i det fri - sådan gør du. Hvorfor etablere motionsmødesteder 4 Skal motionsredskaberne være af træ eller metal?

Motionsmødesteder. i det fri - sådan gør du. Hvorfor etablere motionsmødesteder 4 Skal motionsredskaberne være af træ eller metal? Motionsmødesteder i det fri - sådan gør du Hvorfor etablere motionsmødesteder 4 Skal motionsredskaberne være af træ eller metal? 5 Den rette placering l Motionsmødestedets indhold Lovgivning, regler og

Læs mere

Begynd eller afrund jeres samtale med dette kort

Begynd eller afrund jeres samtale med dette kort Begynd eller afrund jeres samtale med dette kort Kommer børn nok ud? Synes du, at det er vigtigt, at børn får oplevelser med og i naturen? Hvorfor eller hvorfor ikke? Kommer dit barn nok ud og får de rigtige

Læs mere

Howitzvej. Legeplads For alle børn og barnlige sjæle med fokus på de 1-9 årige.

Howitzvej. Legeplads For alle børn og barnlige sjæle med fokus på de 1-9 årige. Howitzvej Legeplads For alle børn og barnlige sjæle med fokus på de 1-9 årige. Legeværdi. For at børnene skal synes, at legepladsen er spændende og sjov, er der arbejdet med redskabernes udformning og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 7 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge7_sund og stærk.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 7 l Sund og stærk Det er tidligt

Læs mere

Velkommen til Dorthes motorik dagpleje. Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf

Velkommen til Dorthes motorik dagpleje. Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf Velkommen til Dorthes motorik dagpleje Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf 26601854 Velkommen Jeg hedder Dorthe Grathwohl, bor på Hørve Møllevej 17 her i Hørve. Jeg har været dagplejer siden år 2000. Jeg har tre

Læs mere

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet Side 1 af 5 Evaluering [329] Projektet Journalnr. 2012-F-0061 Projektets titel Bevilget beløb 600000 Naturrum til Vang Granitbrud De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie! Fælles info Efterårsferie! Vi har åbent i efterårsferien fra kl. 06.30 til 16.00. Bemærk venligst at vi lukker 1 time tidligere end til daglig! Tilmelding ikke nødvendig (se forklaring om dette i de sidste

Læs mere

Bikepark Ådalen er en oplagt mulighed for at sætte Esbjerg på det nationale mountainbikekort.

Bikepark Ådalen er en oplagt mulighed for at sætte Esbjerg på det nationale mountainbikekort. BIKEPARK ÅDALEN - Fysisk træning på Energimetropolens naturlige legeplads - Det følgende er en grafisk præsentation af to separate mountainbike spor i Ådalen i det nordvestlige Esbjerg, betegnet Bikepark

Læs mere

Legeplads. Ejerlauget Voldbjerg. For alle børn og barnlige sjæle med fokus på de årige.

Legeplads. Ejerlauget Voldbjerg. For alle børn og barnlige sjæle med fokus på de årige. Ejerlauget Voldbjerg Legeplads For alle børn og barnlige sjæle med fokus på de 1-100 årige. Legeværdi. For at børnene skal synes, at legepladsen er spændende og sjov, er der arbejdet med redskabernes udformning

Læs mere

Holdbeskrivelser sæson 2016 /2017

Holdbeskrivelser sæson 2016 /2017 Holdbeskrivelser sæson 2016 /2017 Små rytmepiger 0.-2.klasse Vores hold er for piger som har lyst til at danse og bruge kroppen, på alle mulige måder. Til MGP musik og meget mere. - Sarah, Josefine og

Læs mere

Velkommen til Fællesmøde 04 DEC 2014

Velkommen til Fællesmøde 04 DEC 2014 Velkommen til Fællesmøde 04 DEC 2014 Agenda 1) Formandens årsberetning. 2) Fremlæggelse og godkendelse af regnskab for Mørke Distriktsråd. 3) Valg til forretningsudvalget for Mørke Distriktsråd. Følgende

Læs mere

En legeplads for livet

En legeplads for livet Eventyr Leg Orehøjvej 9 a, Gl. Lejre, 4320 Lejre Tlf. 2227 9820 eventyrleg@eventyrleg.dk En legeplads for livet www.eventyrleg.dk Designlinje Info Eventyret starter her! Eventyr Leg designer naturlegepladser

Læs mere

BEVÆGELSESPOLITIK Vuggestuen Toppen

BEVÆGELSESPOLITIK Vuggestuen Toppen BEVÆGELSESPOLITIK Vuggestuen Toppen Aktive børn lærer bedre og trives bedst Børn er ikke kun hoved, men i høj grad krop. De oplever verden gennem kroppen, og det er vigtigt, at de hos os oplever glæden

Læs mere

Lundbyportalen Situationskort

Lundbyportalen Situationskort Lundbyportalen Situationskort 4 sæt Infotavle 4 sæt 5 sæt Tulipbod 3 sæt Lundbyportalen Projektforslag 2) MOtorik og oplevelsessti Etableres 3) Bålplads Etableres 6) Infotavle Opdateres 5) Fodhegn Genetableres

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

Gode tiltag i dagplejen i Allerød FOA

Gode tiltag i dagplejen i Allerød FOA Side 1 af 5 Onsdag den 25.03.2015 Gode tiltag i dagplejen i Allerød Hermed en fortælling fra dagplejen i Allerød kommune, som handler om glade og selvbevidste børn. FACEBOOK TWITTER MAIL Nye tiltag i dagplejen

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 VELKOMMEN TIL Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 Velkommen til Bakkegårdens Børnehave - og det vi i forældrebestyrelsen synes er en mægtig god børnehave. Denne brochure er lavet med det formål

Læs mere

BILAG 3 By- og Teknikforvaltningen Dato: 4. juli 2013

BILAG 3 By- og Teknikforvaltningen Dato: 4. juli 2013 Idéer til legeaktivitet sendt via email til i perioden 19. 27. juni 2013 Fra: Anne Guldbjerg [mailto:angu@yousee.dk] Sendt: 19. juni 2013 11:30 Til: Offentlig Postkasse Emne: Legeaktivitet i Rebæk Søpark

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune 1 Nordrup Kirkeskov Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet Version 1.0 Udarbedjet

Læs mere

Projektbeskrivelse: Etablering af samværshave i Fodby

Projektbeskrivelse: Etablering af samværshave i Fodby Projektbeskrivelse: Etablering af samværshave i Fodby Ved Sognegården i Fodby, Fodbygade 37, 4700 Næstved Kort beskrivelse Næstved kommune har bevilget 215.000 kr. til etablering af en Samværshave i Sognegårdens

Læs mere

OVERORDNEDE FORMÅL MED FORÅRSSFO

OVERORDNEDE FORMÅL MED FORÅRSSFO Forårs SFO OVERORDNEDE FORMÅL MED FORÅRSSFO Forårs SFO er et særligt tilrettelagt tilbud, der er målrettet aldersgruppen, hvor de pædagogiske aktiviteter skal have fokus på etablering af nye fællesskaber,

Læs mere

Ansøgning om indhegnet hundeskov i Bording

Ansøgning om indhegnet hundeskov i Bording Ikast-Brande Kommune Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Vedrørende Bording, september 2012 Ansøgning om indhegnet hundeskov i Bording På vegne af hundeejere i Bording ansøger vi om etablering af en indhegnet hundeskov

Læs mere

Cykler, karate og folkedans i naturen

Cykler, karate og folkedans i naturen Cykler, karate og folkedans i naturen 6 Aktivitets- og naturcenter Hindsgavl er blevet mere end et støttepunkt i naturen. Det er blevet et oplagt samlingssted for en række meget forskellige foreninger

Læs mere

Ansøgning om midler til en legeplads. på Højmeskolen i Odense

Ansøgning om midler til en legeplads. på Højmeskolen i Odense Ansøgning om midler til en legeplads på Højmeskolen i Odense Baggrund for projekt: På Højmeskolen har skolens område altid været et yndet udflugtsmål for børnefamilierne. De var ivrige brugere af de tidligere

Læs mere

Idéer og inspiration. Mangler du en idé? Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg.

Idéer og inspiration. Mangler du en idé? Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg. økologisk Idéer og inspiration Mangler du en idé? Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg. Tanken er, at I som værter kan gøre brug af hinandens erfaringer med aktiviteter

Læs mere

Årsplan - hvad sker der i 2013

Årsplan - hvad sker der i 2013 Årsplan - hvad sker der i 2013 Aktivitetsplanen bliver evalueret og tilpasset årligt. Måned Det vi vil Det vi gør Personale opgaver. Februar Fastelavnsfest Den 8-2 Uge projekt - Uge 8 Omhandlende Alle

Læs mere

Muligheder og begrænsninger for ældres friluftsliv

Muligheder og begrænsninger for ældres friluftsliv Muligheder og begrænsninger for ældres friluftsliv Jette Hansen-Møller, Fil. Dr., lektor jhm@life.ku.dk Friluftskonferencen Silkeborg 8-9 juni 2011 Begrænsninger for ældre 2009: 15%, 67+ årige 2040: 40%,

Læs mere

RudersdalRutens Univers: oplevelser, bevægelse og motion i naturen i Rudersdal

RudersdalRutens Univers: oplevelser, bevægelse og motion i naturen i Rudersdal RudersdalRutens Univers: oplevelser, bevægelse og motion i naturen i Rudersdal Af Lars Wiskum, ekstern udviklingskonsulent, projektleder, Rudersdal Kommune. Over hele landet er interessen og søgningen

Læs mere

Desværre har vi også måtte tage afsked med Holger. Det var meget bevægende med alle de børn og voksne, som var triste over at skulle miste Holger.

Desværre har vi også måtte tage afsked med Holger. Det var meget bevægende med alle de børn og voksne, som var triste over at skulle miste Holger. November 2017 Desværre har vi også måtte tage afsked med Holger. Det var meget bevægende med alle de børn og voksne, som var triste over at skulle miste Holger. Kære forældre. Skulle I være så uheldige

Læs mere

Rebæk Søpark Hvidovre kommune Forslag og tilbud på legeredskaber

Rebæk Søpark Hvidovre kommune Forslag og tilbud på legeredskaber Rebæk Søpark Hvidovre kommune Forslag og tilbud på legeredskaber Dato: 2013.09.03 Kontaktoplysninger: Elverdal A/S CVR nr. 30732596 Risbyvej 24 2765 Smørum Tel: 35133222 Kontaktperson: Per Mejer Johansen

Læs mere

1 Bevægelsespolitik 2012 for Børnehuset Ved Søerne

1 Bevægelsespolitik 2012 for Børnehuset Ved Søerne 1 Bevægelsespolitik 2012 for Børnehuset Ved Søerne Denne bevægelsespolitik er udarbejdet på tværs af afdelingerne i institutionen. Alle medarbejdere har deltaget i udarbejdelsen på et fælles personalemøde.

Læs mere

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser UDKAST Strategi for øget adgang til naturoplevelser Baggrund for strategien Adgang til natur og til gode naturoplevelser, har en stor værdi for både bosætning, sundhed, læringsmiljøer og friluftsliv. Det

Læs mere

Dagplejer Maria Juel Keested

Dagplejer Maria Juel Keested Dagplejer Maria Juel Keested Jeg hedder Maria Juel Keested (1976) og er gift med Thomas, sammen har vi to børn Michelle (1999) og Michlas (2001) Vi har hunden Nanna og et par katte, Hunden er lukket ude

Læs mere

Projekt beskrivelse Vedrørende ansøgning til Cyclocross Tårn

Projekt beskrivelse Vedrørende ansøgning til Cyclocross Tårn Projekt beskrivelse Vedrørende ansøgning til Cyclocross Tårn Viborg Cycling Dokumentet opdateret: 25-02-2015 14:05:00 Indholdsfortegnelse: 1. Formål med ansøgning...2 2. Viborg Cycling (baggrund)...2 3.

Læs mere

Projektbeskrivelse Renovering af Jens Hvass Skov, etablering af skolehaver, bålhytte med shelter og servicebygning

Projektbeskrivelse Renovering af Jens Hvass Skov, etablering af skolehaver, bålhytte med shelter og servicebygning Nic. Nellemanns Fond Sæby, den 6. juli 2016 Projektbeskrivelse Renovering af Jens Hvass Skov, etablering af skolehaver, bålhytte med shelter og servicebygning Baggrund Nellemanns Have er et stykke kulturhistorie,

Læs mere

Vuggestue området. Bevægelse og leg. Muse workshop for de helt små

Vuggestue området. Bevægelse og leg. Muse workshop for de helt små Vuggestue området Vi har i år lavet et separat område kun for vuggestuer, så alle vuggestueaktiviteter r samlet et sted og de små ben ikke skal bruge al deres energi på at gå mellem de sjove aktiviteter.

Læs mere

Junior Rulleski Camp 2012

Junior Rulleski Camp 2012 Junior Rulleski Camp 2012 Fredag den 17.august søndag den 19. august Junior Rulleski Camp skal på vandski med Nivå Vandski Klub. Kom med til Junior Rulleski Camp i Nivå i august og mød en masse unge skivenner

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs LUFTFOTO SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen Gynge Slack-line

Læs mere

Velkommen hos: Naturdagplejer Line Esmarch. Brummersvej Fårevejle Telefon:

Velkommen hos: Naturdagplejer Line Esmarch. Brummersvej Fårevejle Telefon: Velkommen hos: Naturdagplejer Line Esmarch Brummersvej 7 4540 Fårevejle Telefon: 20 92 41 20 Lidt om mig: Jeg hedder Line og er fra år 1990. Jeg er kæreste med Michael og sammen har vi Kalle fra 2013.

Læs mere

Velkommen til Fællesmøde 10 DEC 2015

Velkommen til Fællesmøde 10 DEC 2015 Velkommen til Fællesmøde 10 DEC 2015 Agenda 1) Formandens årsberetning. 2) Fremlæggelse og godkendelse af regnskab for Mørke Distriktsråd. 3) Valg til forretningsudvalget for Mørke Distriktsråd. Følgende

Læs mere

Velkommen hos Gitte Andersen. Fjordparken 28, Vig

Velkommen hos Gitte Andersen. Fjordparken 28, Vig Velkommen hos Gitte Andersen Fjordparken 28, Vig Lidt om mig selv: Jeg hedder Gitte Andersen og har været ansat som dagplejer siden januar 1986. Jeg bor sammen med Søren og vi har tilsammen 5 udeboende

Læs mere

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans Friluftslivsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans Kolofon: Udarbejdet af: Herning Kommune, Teknik og Miljø, 2015 Illustrationer: Ole Jørgensen Indhold Forord 5 Vision for friluftslivet 7 Friluftslivet

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014 Lokalområde der søger Rødkærsbro Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening Fmd. Kurt Madsen Bjerrevej 77 8840 Rødkærsbro Tlf. 20 33

Læs mere

BMV Børnemiljøvudering

BMV Børnemiljøvudering BMV Børnemiljøvudering Daginstitution: Vittrup Gl. Mejeri 2017 Ny lov ang. BMV. Der skal laves en skriftelig BMV, som bruges til at beskrive, vurdere og udvikle børnemiljøet. Sundhed Legepladsen Fysisk

Læs mere

Inspektionsdato: Institutionsdeltagere Legepladskonsulent: Carsten Balle Dagtilbud Vejle Mobil: Mail:

Inspektionsdato: Institutionsdeltagere Legepladskonsulent: Carsten Balle Dagtilbud Vejle Mobil: Mail: Inspektionsdato: 25.04.17 Institutionsdeltagere: Susanne R. Dall Legepladskonsulent: Carsten Balle Dagtilbud Vejle Mobil: 53 63 24 96 Mail: carba@vejle.dk Inspektion af legepladsredskaber udarbejdet for

Læs mere

Velkommen til Dagmargårdens fleksgrupper. Mariehønsene & Bamserne

Velkommen til Dagmargårdens fleksgrupper. Mariehønsene & Bamserne Velkommen til Dagmargårdens fleksgrupper Mariehønsene & Bamserne Fleksafdelingen består af 2 grupper: Mariehønsene og Bamserne. Begge grupper er normeret til max. 20 børn mellem 2 og 5 år. Der er to pædagoger

Læs mere

BEVÆGELSE BØRN I. tilmelding åben UGE 8 HUSUM. facebook.com/duiosterbro 1. HALVÅR 2018 OPSTART. Følg os på facebook

BEVÆGELSE BØRN I. tilmelding åben UGE 8 HUSUM. facebook.com/duiosterbro 1. HALVÅR 2018 OPSTART. Følg os på facebook BØRN I BEVÆGELSE 1. HALVÅR 2018 OPSTART UGE 8 tilmelding åben HUSUM Følg os på facebook facebook.com/duiosterbro Børn i bevægelse arrangeres af DUI-LEG og VIRKE på Østerbro BØRN I BEVÆGELSE Børn i Bevægelse

Læs mere

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet Riis Friplejehjem Lev livet hele livet 1 Indhold Et trygt hjem sammen med hinanden lev livet hele livet Aktiviteter en hverdag med aktiviteter og samvær Hjemligt duften af mad lejligheder med udsigt til

Læs mere

Vedr. projekt Måbjerg Idrætshus

Vedr. projekt Måbjerg Idrætshus Side 1/1 Dato: 26-10-2015 Sagsnr.: 04.08.09-P21-1-13 Henv. til: Henrik Schou Zacko Bibliotek og Fritid Direkte tlf.: 9611 6801 Afdeling tlf.:9611 7585 Kultur.Sundhed@Holstebro.dk www.holstebro.dk Vedr.

Læs mere

Årsplan for Læsø Børnehus, 0-6 årige. Sociale kompetencer:

Årsplan for Læsø Børnehus, 0-6 årige. Sociale kompetencer: Årsplan for 2017. Læsø Børnehus, 0-6 årige. Følgende er en overordnet plan over de læreplanstemaer vi vil fokusere på gennem året. Herudover laver vi månedsplaner, der mere konkret fortæller om pædagogiske

Læs mere

Legepladser i Sønderborg kommune

Legepladser i Sønderborg kommune Legepladser i Sønderborg kommune Veje og Trafik 2011 Østerlundparken Nordborg Legepladsen er beliggende i et stort grønt område med græs og træer, hvor der før var en skole. Pladsen ligger midt i et stort

Læs mere

Nyhedsbrev fra Rødderne

Nyhedsbrev fra Rødderne August - oktober 2012 Nyhedsbrev fra Rødderne Så kom vi godt i gang hos Rødderne efter en skøn sommerferie og vi har siden sidst sagt velkommen til Astrid, Bertram, Joanna. Derudover har vi sagt farvel

Læs mere

MANGLER DU EN IDÉ? IDEER & INSPIRATION

MANGLER DU EN IDÉ? IDEER & INSPIRATION MANGLER DU EN IDÉ? IDEER & INSPIRATION Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg. Tanken er, at I som værter kan gøre brug af hinandens erfaringer med aktiviteter på gårdene.

Læs mere

Fra Idrætslegeplads til Tuse Idræts- og kultur center

Fra Idrætslegeplads til Tuse Idræts- og kultur center Udbygningsplan for Idrætsfaciliteterne i Tuse-området. Fra Idrætslegeplads til Tuse Idræts- og kultur center Planens fokus: Denne plan ønsker primært at sætte fokus på at etablere nogle motions- og bevægelsesspor

Læs mere

Ansøgning til Landet på Midtfyn

Ansøgning til Landet på Midtfyn Ansøgning til Landet på Midtfyn Gislev Friskole og Børnehuset Solstrålen er en institution der brænder for sit nærmiljø! Efter at den kommunale skole, samt børnehave blev lukket for flere år tilbage, er

Læs mere

Forslag til etablering af en mountainbike bane. -på og omkring Struer Stadion i forbindelse med etableringen af Fritidscenter Struer.

Forslag til etablering af en mountainbike bane. -på og omkring Struer Stadion i forbindelse med etableringen af Fritidscenter Struer. Forslag til etablering af en mountainbike bane -på og omkring Struer Stadion i forbindelse med etableringen af Fritidscenter Struer. Først lidt information om hvem vi er: Struer Cykelklub er en motions

Læs mere

Trivselspolitik på Ejerslykkeskolen

Trivselspolitik på Ejerslykkeskolen Trivselspolitik på Ejerslykkeskolen At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer noget. På skolen gør vi vores bedste

Læs mere

Sundhed i. Daginstituitonen Skovhuset Vintersbølle Strand 4760 Vordingborg Tlf. 5536 3777 E-mail dagskov@vordingborg.dk

Sundhed i. Daginstituitonen Skovhuset Vintersbølle Strand 4760 Vordingborg Tlf. 5536 3777 E-mail dagskov@vordingborg.dk Sundhed i Daginstituitonen Skovhuset Vintersbølle Strand 4760 Vordingborg Tlf. 5536 3777 E-mail dagskov@vordingborg.dk Kostpolitik Skovhuset havde i årene 2004-2005 valgt at sætte fokus på mad, måltider

Læs mere

Kære Forældre. Velkommen i dagpleje hos. Britt og Mogens. Øvangsvej 5. 4540 Fårevejle. Tlf: 78785363. Lidt om os

Kære Forældre. Velkommen i dagpleje hos. Britt og Mogens. Øvangsvej 5. 4540 Fårevejle. Tlf: 78785363. Lidt om os Kære Forældre I har nu valgt, at jeres barn skal starte i dagpleje. For nogen er det naturligt og let, men for andre kan det være svært at aflevere det bedste man har, til en dagplejer man endnu ikke kender.

Læs mere

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 Eksempelprojekter Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 1 Udendørs mødested for ældre X X X I dag er tanken om et udendørs samlingssted med motion i fokus, hvor specielt

Læs mere

GRÅSTEN SKOLE. Jeres/din kontaktperson hos Nikostine er: Johnny Andersen, tlf 28 18 37 38 mail: johnny@nikostine.dk

GRÅSTEN SKOLE. Jeres/din kontaktperson hos Nikostine er: Johnny Andersen, tlf 28 18 37 38 mail: johnny@nikostine.dk 18.juni 2015 NIKOSTINE LEGEPLADS GRÅSTEN SKOLE Jeres/din kontaktperson hos Nikostine er: Johnny Andersen, tlf 28 18 37 38 mail: johnny@nikostine.dk 18. juni 2015 NIKOSTINE LEGEPLADS Gråsten Skole Degnevænget

Læs mere

Ny aktivitetsplads i Løjt Kirkeby

Ny aktivitetsplads i Løjt Kirkeby Ny aktivitetsplads i Løjt Kirkeby Informationsmøde, Løjt Kirkeby 30. April 2018 Løjtland Fællesråd www.lojtland.dk Program 19.00-19.10 Velkomst v. Philip Tietje, Udvalgsformand, Vækstudvalget for Land

Læs mere

Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409

Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409 Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409 Kontakt mig gerne for uforpligtende besøg. Velkommen til min dagpleje. Mine åbningstider:

Læs mere

RudersdalRutens Univers. Få inspiration til at benytte Universet

RudersdalRutens Univers. Få inspiration til at benytte Universet RudersdalRutens Univers Få inspiration til at benytte Universet RudersdalRutens Univers - Motion, natur og oplevelser RudersdalRutens Univers er et unikt motions- natur- og oplevelsesunivers, som består

Læs mere

GHRI-gymnastik 2010/2011

GHRI-gymnastik 2010/2011 GHRI-gymnastik 2010/2011 Side 1 Gymnastiksæsonen 2010 / 2011 Nu begynder sæsonen med gymnastik for enhver. I Gymnastikafdelingen mener vi, at alle skal have mulighed for at deltage. Vi har fået samlet

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Bedsteforældredage. Så er syntes vi- nogle vellykkede bedsteforældredage afviklet. Vi håber jeres børn og jeres forældre syntes det samme; og hils dem endelig og sig tak for

Læs mere

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her?

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Du er her i dette hus, fordi dine voksne har problemer, og det hjælper vi med at løse. Her i dette

Læs mere

NATURLEGEPLADS PÅ BAKKEGÅRDS ALLÉ.

NATURLEGEPLADS PÅ BAKKEGÅRDS ALLÉ. NATURLEGEPLADS PÅ BAKKEGÅRDS ALLÉ. Man bliver aldrig for gammel til at lege I Langeskov by er der 2 små offentlige legepladser, samt 1 på hver skole. Der findes også 3 andre mindre, som ejes/varetages

Læs mere

Mangler du en idé? IDÉER OG INSPIRATION

Mangler du en idé? IDÉER OG INSPIRATION IDÉER OG INSPIRATION Mangler du en idé? Vi har samlet en række aktiviteter fra tidligere værter ved gårdbesøg. Tanken er, at I som værter kan gøre brug af hinandens erfaringer med aktiviteter på gårdene.

Læs mere

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00 Børnehuset Møgelkær havde opstart den 1. april 2008 og er en privat integreret institution. Vi er normeret til 80 børn, 25 vuggestuebørn (0-3 år) og 55 børnehavebørn (3-6 år). I børnehaven er der tre grupper.

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

Mål: Børnene skal kunne mærke, at de er en del af et fællesskab Børn skal har mulighed for, at opleve accept og anerkendelse af andre

Mål: Børnene skal kunne mærke, at de er en del af et fællesskab Børn skal har mulighed for, at opleve accept og anerkendelse af andre Sociale kompetencer vi ønsker, at styrke børnenes evne til at lege - at iagttage børnenes leg og finde ud af deres behov - at skabe rum og rammer for leg store og små - at blive bedre til at aflæse skolebørnenes

Læs mere

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT Som årstidsdagplejer skal man introducere dagplejebørnene for årstidens skiften højtider og traditioner, der er forbundet hermed ud fra børnenes præmisser. Gennem arbejdet

Læs mere

Velkommen til hjertegenoptræning og undervisning på Roskilde Sygehus

Velkommen til hjertegenoptræning og undervisning på Roskilde Sygehus Velkommen til hjertegenoptræning og undervisning på Roskilde Sygehus Hjertebogen tilhører Fra d. / 20 til d. / 20 dag og dag kl. til Denne bog skal fungere som et træningsredskab for dig, der træner på

Læs mere

Velkommen til Asgård

Velkommen til Asgård Velkommen til Asgård Kære forældre! Åbningstider Velkommen til SFO ASGÅRD. Formålet med denne lille skrivelse er at give børn og forældre en række praktiske oplysninger om fritidsordningens dagligdag.

Læs mere

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID VISIONER OG FOKUS PUNKTER VISIONER I Remisen i Tølløse ligger et kæmpe potentiale. Alene bygningens særegne arkitektur og historie

Læs mere