VSM Stanghedevej 13, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt /174 Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-0013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VSM Stanghedevej 13, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt /174 Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-0013"

Transkript

1 VSM Stanghedevej 13, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt /174 Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM Beretning for udgravning forud for landbrugsbyggeri Udført af Mikkel Kieldsen m.fl. for Viborg Museum august-september 2014 Indholdsfortegnelse Abstract... 1 Oversigtsplan... 2 Øvrige data (faktuelle oplysninger)... 3 Tidl. arkæologiske fund i og nær ved området... 4 Topografi, terræn og undergrund... 5 Målesystem og nivellering... 5 Undersøgelsens forløb og udgravningsmetode... 5 Perspektiver Tegningsliste Anlægsliste Fotoliste Fundliste Kopi af 4 cm kort Abstract Forud for landbrugsbyggeri blev der udgravet et areal på ca. 800 m 2. Her blev der undersøgt en del af en bebyggelse fra romersk og evt. tidlig germansk jernalder. I alt blev der udskilt 3 treskibede langhuse, to grubehus og flere delvist bevarede hegnsforløb samt en mulig staklade.

2 Oversigtsplan 2 Figur 1: Oversigtplan med huse og hegn markeret.

3 3 Undersøgelsens forhistorie Viborg Museum blev i 2014 via Viborg kommunes byggesagsliste opmærksom på planer om byggeri af nye kvægstalde ved Søndergård på Stanghedevej 13. Museet afgav derfor d. 17. juli 2014 foreløbig udtalelse, hvor der blev gjort opmærksom på risikoen for forekomst af væsentlige fortidsminder inden for det område, hvor der er planlagt nybyggeri. Det blev her anbefalet bygherre at foretage en arkæologisk forundersøgelse i god tid inden anlægsarbejdets start, for at klarligge om det rent faktisk var tilfældet. Bygherre indvilgede i forundersøgelse, og der blev derfor udarbejdet budget til forundersøgelse, som Kulturstyrelsen godkendte 28. juli Ved forundersøgelsen blev der fundet gruber og stolpehuller fra en bebyggelse i den sydvestlige del af det berørte område. Her indstilledes et område på ca. 800 m 2 til friholdelse eller udgravning. Da det ikke var praktisk muligt at flytte byggeriet indvilgede bygherre i en udgravning for deres regning. Øvrige data (faktuelle oplysninger) Sted: Matr. nr.: 9a Finderup By, Finderup. Tidspunkt: til Deltagere: Mikkel Kieldsen, arkæolog. Beretningsansvarlig. Casper Sørensen, studerende Astrid T. Jensen, studerende. Bygherre/lodsejer: Sønderupgård I/S v. Jens og Jacob Adler Jensen Bevilling: Godkendt budget på maks ,00 kr. inkl. moms. Entreprenør: Maskinfører René fra Thomas Nørgård ApS, Viborg.

4 Tidl. arkæologiske fund i og nær ved området På figur 2 ses et udsnit af det høje maalebordsblad med arkæologiske registreringer indtegnet. Ved tidligere forundersøgelse forud for byggeri af stalde og plansiloer nord for det aktuelle område blev der fundet en enkelt ild-/kogegrube (SB 147). Lige syd for er der registreret en i dag overpløjet gravhøj (SB 128). Ved udgravninger forud for byggeri ved Domdalgård ca. 300 m mod vest blev der undersøgt omfattende bebyggelsesspor fra yngre jernalder samt jordfæstegrave fra romersk jernalder. 4 Figur 1: Udsnit af de Høje Maalebordsblade fra med arkæologiske registreringer indtegnet (fra Fund & Fortidsminder).

5 Topografi, terræn og undergrund Området er syd for Finderup er generelt kuperet. Det aktuelle område er beliggende mellem to vådområder Kransmose og Havdalsmose. I den centrale del af det aktuelle område er et lavtliggende område, der i dag er drænet landbrugsjord, men tidligere har ligget hen som mose. Undergrunden består af let lerblandet sand, der enkelte steder bliver mere gruset. Målesystem og nivellering Søgegrøfter og anlægsspor er målt op med totalstation af mærket Trimble i UTM system EUREF89 zone 32 Undersøgelsens forløb og udgravningsmetode Hele det undersøgte udgravningsfelt blev afrømmet den første dag af udgravningen. Afrømningen skete med stor bæltemaskine monteret med 2,1 m bred rabatskovl. Da det kunne konstateres, at der ikke var anlægsspor længst mod nord og øst i det planlagte udgravningsfeltblev der ikke afrømmet yderligere. Udgravningen blev foretaget som en almindelig fladegravning. Det moderne muldlag blev afrømmet med gravemaskine. Alle fyldskifter blev streget op og markeret med malerrørerpinde. Efterfølgende blev alt opmålt med totalstation som ovenfor beskrevet. Registrering: Samtlige anlæg fik et unikt nummer (A1-409). Alle fund fra de enkelte anlæg blev hjemtaget, og forinden tildelt et unikt X- nr. i henhold til anlægsnummeret (X1-46). Efter snit af de enkelte anlæg (fortaget med skovl og afrenset med murske) blev de tegnet i 1:20, og fylden beskrevet. Der blev yderligere taget foto med digitalt kamera af udvalgte anlæg. Der blev udtaget floteringsprøver fra tagstolpehuller og grubehuse. 5

6 Undersøgelsens resultater gennemgang Ved udgravningen blev der undersøgt den nordøstlige del af en bebyggelse fra yngre romersk og ældre germansk jernalder i minimum to faser. Mod nord og øst afgrænses bebyggelsen af et enkeltrækket hegn, der mod nordøst var dårligt bevaret. Uden for dette hegn fandtes ingen stolpehuller eller andet, som kunne indikere yderligere bebyggelse. Dog fandtes der mod nord et grubehus (K2) uden for hegnet. I den sydlige del af udgravningsfeltet blev der udskilt mange stolpehuller, hvoraf to forløb af parvise dybe stolpehuller kunne erkendes (se figur 1). Det kan ikke afgøres ved om der er tale om dårligt bevarede hustomter eller delvist frilagte halvtagshegn. Følges det enkeltrækkede hegn fra nord kunne det passe med halvtagshegn her, men det kan kun afgøres ved yderligere undersøgelser mod syd. Ud fra topografien kunne det se ud til at bebyggelsen har udfyldt en markant højning ud mod Kransmose (se figur 2). Bebyggelsen kan således være en forløber til bebyggelsen, der tidligere er undersøgt ved Domdalgård eller en samtidig nabobebyggelse. Bebyggelsen ved Domdalgård har en lang kontinuitet med op til 7 faser oven i hinanden. Den her fundne bebyggelse ser ikke ud til at have en tilsvarende kontinuitet, så måske har der her ligget en enkelt gård i et par faser, som så senere er flyttet ned og blevet en del af bebyggelsen ved Domdalgård. Der blev ved undersøgelsen gravet søgegrøfter syd for højningen, hvor der er planlagt anlæggelse af gylletanke. Her blev der ikke fundet væsentlige fortidsminder. Dermed kan det konkluderes, at den undersøgte bebyggelse fra yngre jernalder ikke har bredt sig syd for højningen. 6

7 Hus K1, jf. figur 3 7 Hus K1 tolkes som et grubehus. Huset har været orienteret vest-øst. Tagstolpehuller: Huset har haft 1 sæt tagstolpehuller A400/A403. Tagstolpehullernes var henholdsvis 45 og 60 cm dybe. Indre elementer: Ud over tagstolpehullerne var der i grubehuset 4 hjørnestolper A401, A402, A405 og i den sydlige ende af A400. Herudover var der mod vest og nord to knap så dybe stolpehuller A404 og A220. A220 regnes som en del af grubehusets konstruktion eller indretning, da det havde fyld som matchede de øvrige i grubehuset. En fyld, som i var væsentlig forskellige for de øvrigt omgivende stolephuller på lokaliteten. Gruben var kun bevaret i 10 cm dybde mod nord, hvilket kan forklarer, hvorfor A220 ses uden for nedgravningen, der må være noget bortpløjet. Dimensioner: Gruben A12 var bevaret i en udstrækning af 2,9 m øst-vest og 2,4 m nord-syd. I dybden var der bevaret 22 cm, dybest mod syd, hvor terrænet var højest. Fund: Der blev fundet over 50 lerkarskår i fylden af gruben A12 (X32, X33 og X38). På nedenstående foto ses to af skårene fra den vestlige del. Disse dateres til sen yngre romersk jernalder eller tidlig ældre germansk jernalder. I tagstolpehul A403 blev der også fundet et enkelt lerkarskår (X36), der dog ikke kan dateres nærmere end yngre jernalder. Der blev udtaget floteringsprøver fra tagstolpehullerne (X34 og X35) samt fra bundlaget af gruben (X37) Datering: Ud fra de fundne lerkarskår dateres grubehuset til sen yngre romersk eller ældre germansk jernalder.

8 8 Figur 3: MapInfoplan over grubehus K1. Figur 4: To af de næsten 60 lerkarskår fra fylden i grube A12. Skårene er en del af X33.

9 Hus K2, jf. figur 5 9 Hus K2 tolkes som et grubehus. Huset har været orienteret vest-øst. Tagstolpehuller: Huset har haft 1 sæt tagstolpehuller A406 og A408. Tagstolpehullerne var henholdsvis 53 og 42 cm dybe. Indre elementer: Mod nord fandtes yderligere to stolpehuller under gruben A18 (A407 og A409). Disse kan have været fundering til en opretstående væv, hvilket understøttes af fundet af en vævvægt (X39) ved den vestlige af de to stolpehuller. Dimensioner: Gruben A18 var bevaret i en udstrækning af 3,7 m øst-vest og 2,9 m nord-syd. I dybden var der bevaret 40 cm, dybest mod syd, hvor terrænet var højest. Fund: Der blev fundet over 150 lerkarskår i grubens fyld (X1, X40-41, X46), hvilket er et usædvanligt stort antal skår for grubehuse fra denne periode. Skårene, som der ses et af på figur 7, dateres til sen yngre romersk eller tidlig germansk jernalder. Endvidere blev der udtaget floteringsprøver fra to lag i gruben(x44-45), samt fra hver af de to tagstolpehuller (X42-43). Datering: Ud fra lerkarskårene dateres grubehuset til sen yngre romersk eller tidlig germansk jernalder.

10 10 Figur 6: Vævevægt X39. Figur 5: MapInfo-plan over grubehus K2. Figur 7: Skår fra ornamenteret lerkar, del af X41.

11 Hus K3, jf. figur 8 11 Hus K3 tolkes som et treskibet langhus. Huset har været orienteret vest-øst. Den vestlige del af huset lå uden for det berørte område ved byggeriet, hvorfor den del ikke blev udgravet. Tagstolpehuller: I den frilagte del havde huset 3 sæt tagstolpehuller. Disse udgøres fra vest mod øst af: A26/A96 A350/A70 A345/A77. Hvor langt huset har været yderligere mod vest kan ikke afgøres. Der er ingen sikker indgang på huset nordside, som oftest ses midt for huset. Dermed kan huset have været meget længere, hvis ikke en gang halvdelen er frilagt. Tværspændet varierer fra 2,8 m mod vest til 2,3 m mod øst. Husets ydervægge har svagt buet forløb, hvorved det også må forventes at placeringen af tagstolpehuller afspejler dette, og afstanden mellem tagstolperne centralt i huset således har været større end ved gavlene. Tagstolpehullet A70 var betragteligt større i fladen end de øvrige. Til gengæld var det ikke videre dybt. Det blev lavet flere snit i anlægget for at se omder var en dybere nedgravet del, men uden held. Det anses for en mulighed, at A70 har været et leje for en større syldsten, der kan have ligget naturligt på stedet og først senere er fjernet ved eksempelvis pløjning. Væg: Huset har haft et enkeltrækket vægforløb af jordgravede stolper, der har stået ret tæt med en afstand på blot ca cm. Til væggen knyttes: A24, A371, A370, A372, A363, A355, A354, A344, A343, A342, A348, A287, A278, A277, A290, A267, A268, A60, A63, A64, A66, A67, A68, A33, A34, A35, A100, A99, A98. Indgange: Der kunne udskilles en mulig indgang på husets sydside lige før gavlen starter at runde mod nord (A61/A62). En noget atypisk placering, der kan have ført ind til staldenden af huset, som jo oftest kan påvises i øst. Indre elementer: Der fandtes rester af et muligt ildsted A73, som lå placeret mellem 2 sæt tagstolpehuller således det kan have tilhørt hus K3. Dimensioner: Husets samlede længde kan ikke vurderes. Den frilagte del var ca. 12 m lang. På det bredeste sted af den frilagte del var huset ca. 5,84 m. Fund: Der blev fundet et enkelt sideskår i vægstolpehul A60. Herudover blev der kun fundet skår i A70 (X6). Disse kan ikke med sikkerhed knyttes til huset, da de kan være kommet til senere. Skårene dateres til sen yngre romersk eller tidlig germansk jernalder, altså samtidig med de to grubehuse. Der blev kun udtaget floteringsprøver fra de to indgangstolpehuller A60/A61 (X30-31). Datering: Der foreslås en samtidig datering med de to grubehuse og skårene fra A70, dvs. sen yngre romersk eller tidlig germansk jernalder.

12 Figur8: MapInfo-plan over de treskibede huse K3 og K4. 12

13 Hus 4, jf. figur 8 13 Hus K4 tolkes som et treskibet langhus. Huset har været orienteret vest-øst. Huset er muligvis en anden fase eller snarere afløser til K3. Der er således stratigrafi mellem et vægstolpehul og et tagstolpehuller, der viser at K4 er yngst. Som ved hus K3 er det kun den østlige del, der er frilagt. Heller ikke her er der nogen tegn på indgange på langsiderne, hvorfor huset sandsynligvis har været mindst dobbelt så langt. Tagstolpehuller: Huset har haft 4 sæt tagstolpehuller i den frilagte del. Disse udgøres fra vest mod øst af: A25/A92 A369/A29 A351/A76 A347/A78. Tværspændet varierer mellem 2,0 og 2,4 m, smallest mod østgavlen. Væg: Huset har haft et enkeltrækket vægforløb af jordgravede stolper, der har stået med en afstand på ca. 90 cm. Til væggen knyttes: A86, A88, A81, A22, A373, A364, A360, A357, A335, A338, A339, A340, A266, A265, A274, A389, A72, A71, A69, A31, A30, A101, A95. Dimensioner: Husets længde kan ikke fastslås. Den frilagte del er ca. 11 m. Bredden mod vest er ca. 5,5 m. Fund: Der blev udtaget floteringsprøver fra alle tagstolpehuller (X22-29). I hele 9 stolpehuller, der knyttes til hus K4 blev der fundet lerkarskår (X4, X7, X8, X9, X10, X17, X18, X19, X20). I vægstolpehul A69 blev der fundet en del af en ornamenteret karside (se figur 9), der dateres til sen yngre romersk eller ældre germansk jernalder. Endvidere blev der i tagstolpehul A29 fundet skår fra et sikar. Datering: Ud fra lerkarskår dateres huset til sen yngre romersk eller ældre germansk jernalder. Figur 9: Et af lerkarskårene fra X4.

14 14 Hus K5, jf. figur 10 Hus K5 tolkes som et treskibet langhus. Huset har været orienteret vest-øst, med en lille drejning mod norvest. Tagstolpehuller: Huset har haft 5 sæt tagstolpehuller. Disse udgøres fra vest mod øst af: A326/A330 A307/A297 A395/301 A240/A248 A245/A247. Tværspændet varierede fra 1,7 m i vest til 2,4 i øst. Væg: Væggen var kun sporadisk bevaret, men det ser ud til at have været et enkeltrækket forløb af jordgravede stolper som ved hus K3 og 4. Der kan være nogen tvivl om østgavlens placering. I toldningsforslaget på figur 10 er stolpehullet A231 medtaget som et enligt bevaret gavlstolpehul. Afstanden til den østligste sæt tagstolpehuller er dog måske lige vel stor med 2,9 m. Til væggen knyttes: A236, A232, A231, A394, A221, A251, A336, A397, A333, A399, A381, A317, A316, A318, A322, A324, A315, A309. Indgange: Da vægforløbet kun var sporadisk bevaret, kan det ikke entydigt udskilles, hvor indgangene har været placeret. Ud fra tagstolpehullernes placering foreslås en placering af indgangene ved A295/A294 mod syd og A309/A315 mord nord. Dimensioner: Husets længde anslås til ca. 14 m langt og bredden til 4,7 m. Fund: Der blev ikke gjort fund i de anlæg, som knyttes til hus K5. Datering: Huset kan ikke dateres ud fra fund. Der foreslås en datering til nogenlunde samtidig med de øvrige anlægsspor på stedet. Dog har huset sandsynligvis ikke stået samtidigt med hverken hus K3 eller K4.

15 Figur 10: MapInfo-plan over hus K5. 15

16 Hus K6, jf. figur 1 16 Hus K5 tolkes som en staklade eller et firestolpeanlæg. Huset har været orienteret vest-øst. Der kan også være tale om den østlige del af et dårligere bevaret treskibet hus, hvor der ikke er bevaret vægstolpehuller og den øvrige del af huset så ligger uden for det undersøgte felt mod vest. Dog ligger det så tæt op af hegnet nord for, at det i givet fald har tilhørt en anden fase. Hvis tolkningen som staklade er korrekt, kan den godt have været samtidig med hegnet. Tagstolpehuller: Huset har haft 2 sæt tagstolpehuller: A192/A84 A199/A383. Fund: Der blev ikke gjort fund i de 4 stolpehuller, der knyttes til konstruktionen. Datering: Konstruktionen formodes at tilhøre det gårdsanlæg, hvor indenfor det ligger.

17 Perspektiver De undersøgte anlægsspor er givet en del af en større lokalitet, der ud fra topografien ser ud til at kunne udfylde en markant højning ud mod Kransmose (se figur 2). Bebyggelsen kan således være en forløber til bebyggelsen, der tidligere er undersøgt ved Domdalgård eller en samtidig nabobebyggelse. Bebyggelsen ved Domdalgård har en lang kontinuitet med op til 7 faser oven i hinanden. Den her fundne bebyggelse ser ikke ud til at have en tilsvarende kontinuitet, så måske har der her ligget en enkelt gård i et par faser, som så senere er flyttet ned og blevet en del af bebyggelsen ved Domdalgård. Således ser det altså ud til, at der har været kontinuerlig bebyggelse ved Søndergård og Domdalgård syd for Finderup gennem jernalderen, og vi her får endnu en brik til forståelsen af bebyggelsesstrukturen i området. 17

18 18 Tegningsliste T-nr.: Målestok Type Beskrivelse Dato Initialer 1 01:20 Snittegning Snittegning af A MK 2 01:20 Snittegning 3 01:20 Snittegning 4 01:20 Snittegning 5 01:20 Snittegning 6 01:20 Snittegning 7 01:20 Snittegning Snittegning: A30-31, 36-41, 43-44, 47-48, 50, 52-55, 59, 61-62, 65, 69-71, 73, 75-78, , , , , , , 353, 369, 388. Udgår: A32, 42, 45, 46, 56-58, 74, 79, 102, , 115, 124, 125, 128, 270, MK Snittegning af: A60, 72, , , , 129, , , 142, , , 162, 166, 171, 173, , , , 226, 245, 247, 255, 257, , 262, , , 274, 290. Udgår: A121, 136, 141, 143, 146, 158, 160, 172, 218, 219, , , 246, , 256, 258, 264, 266. Ikke snittet: A33-35, 63-64, 66-68, , 135, 159, 161, , ATJ Snittegning af: A26-27, 29, 79, 90, 92, 95-97, 101, 273, , , , Udgår: 28, 89, 91, 93, 279, ATJ Snittegning af: A20-23, 25, 84-85, 87, 317, 326, 330, 333, 362, , 374, 377, 379, 381, , 387. Udgår: A19, , 334, , 378, 380, 382, Ikke snittet: A24, 81, 86, 88, 335, , , 348, , 357, , , ATJ Snittegning af: A251, 289, 292, , , 307, 325, , , 357, Udgår: A216, , 282, 291, 293, MK Snittegning af: A169, 174, , , , 223, 234, , 240, , 248, , , 311, 315, 324. Udgår: A170, , , 184, 196, 235, 239, 241, 244, 310, , MK 8 01:20 Snittegning Snittegning af: A82-83, 185, 187, , , 199, 318, , 389, 391, , 399. Ikke snittet: A198, Udgår: 186, 188, 197, 211, 303, , 390, 392, ATJ 9 01:20 Snittegning Snittegning af: A12, 18, MK

19 19 Anlægsliste A- nr.: Placering Konstruktion Anlægstype Beskrivelse T- nr.: 1 Alle Pløjelag I lavninger mod øst kunne der flere steder konstateres et ældre muldlag under det nuværende pløjelag med enkelte 2 Gl. muldlag sandsflugtshorisonter. 3 Felt 1 Stolpehul Ikke snittet. 4 Felt 1 Stolpehul Ikke snittet. 5 Felt 1 Stolpehul Ikke snittet. 6 Felt 1 Stolpehul Ikke snittet. 7 Felt 1 Stolpehul Ikke snittet. 8 Felt 1 Stolpehul Ikke snittet. 9 Felt 1 Stolpehul Ikke snittet. 10 Felt 1 Stolpehul Ikke snittet. 11 Felt 1 Stolpehul Ikke snittet. Form i flade: Let oval Snit: S-N. Set fra: Ø Form i snit: Konvekse sider og en lang, flad bund. En enkelt nedgravning ses i den sydlige ende. Ingen mærkbar hældning af fladen. Mål: Dybde: 22 cm. Bredde: 230 cm. Fyld: Grubehus: Homogent mellem til mørk brungråt humøst let leret sand med enkelte trækulsnistre. Nedgravning: Heterogent orange, 12 Felt 1 1 Grube lysebrunt let leret sand Felt 1 Stolpehul Hegnsstolpehul? Ikke snittet. 14 Felt 1 Stolpehul Hegnsstolpehul? Ikke snittet. 15 Felt 1 Stolpehul Hegnsstolpehul? Ikke snittet. 16 Felt 1 Stolpehul Hegnsstolpehul? Ikke snittet. 17 Felt 1 Fyldskifte/grøft? Ikke snittet. X-nr.: 32, 33, 37, 38

20 20 18 Felt 1 Grubehus Form i flade: Let uregelmæssig cirkulær Snit: N-S. Set fra: V Form i snit: Konvekse sider og flad bund. Tre fyldskifter, det øverste dækker næsten hele fladen, det nederste dækker begge sider og hele bunden. et tredje lag starter i sydsiden og slutter ca midt i længderetningen. Mål: Dybde: 40 cm. Bredde: 320 cm. Fyld: Tre fyldskifter: Øverste: Homogent mørk brungråt humøst sand med enkelte trækulsnistre. Midterste: Let heterogent sort trækulsfarvet og mørk brunt humøst let leret sand med trækulsnistre og mange ildskørnet sten. Nederste: Homogent mellem orangebrunt let humøst let leret sand Felt 1 Udgår 5 1, 39, 40, 41, 44,45, Felt 1 Stolpehul 21 Felt 1 Stolpehul 22 Felt 1 4 Vægstolpehul Snit: N-S. Set fra: V Mål: Dybde: 17 cm. Bredde: 26 cm. gulbrunt humøst let leret sand. Snit: N-S. Set fra: V Form i snit: Lige sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 27 cm. Bredde: 28 cm. humøst let leret sand. 5 Snit: SV-NØ. Set fra SØ Form i snit: Lige sydside. Konveks nordside. Afrundet, spids og skæv bund. Mål: Dybde: 32 cm. Bredde: 30 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 5 20

21 21 23 Felt 1 Stolpehul Form i flade: uregelmæssig cirkulær Snit: SV-NØ. Set fra: SØ Form i snit: Lige indadskrånede sider og en spids, afrundet bund. Mål: Dybde: 11 cm. Bredde: 30 cm. humøst let leret sand Felt 1 3 Vægstolpehul Ikke snittet Felt 1 4 Tagstolpehul 26 Felt 1 3 Tagstolpehul Form i snit: Lige sider og afrundet, flad bund. Mål: Dybde: 61 cm. Bredde: 50 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 5 18, 22 Snit: N-S. Set fra: V. Form i snit: Stolpehul: Konkav nordside, lige sydside. Afrudnet, skæv bund. Stolpespor: Lige sider og afrundet bund. Mål: Dydbe: 55 cm. Bredde: 52 cm. Fyld: Stolpehul: Let heterogent orangebrunt og lys gråbrunt humøst let leret sand. Stolpespor: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Snit: N-S. Set fra: V. Form i snit: Konkav nordside. Konvesk sydside. Afrundet bund. Mål: Dybde: 17 cm. Bredde: 25 cm. humøst let leret sand Stolpehul Udgår 4

22 22 29 Felt 1 4 Tagstolpehul Form i flade: Uregelmæssig oval Snit: NV-SØ. Set fra: SV. Form i snit: Kort, konveks nordside. Lang, let konveks, mest lige sydside. Flad bund. Mål: Dybde: 75 cm. Bredde: 120 cm. Fyld: Fyldskifte: Homogent mørk brungråt humøst sand med trækulsnistre. Tagstolpehul: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand. 4 17, Felt 1 4 Vægstolpehul Form i snit: let konkav sydside. Let konveks nordside. Flad, let afrundet bund. Mål: Dybde: 33 cm. Bredde: 31 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 4 Vægstolpehul Snit: Ø-V. Set fra N. Form i snit: Let, konvekse sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 30 cm. Bredde: 31 cm. Fyld: Homogent mellem gråbrunt humøst let leret sand Udgår 2 33 Felt 1 3 Vægstolpehul Ikke snittet Felt 1 3 Vægstolpehul Ikke snittet Felt 1 3 Vægstolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Snit: NNV-SSØ. Set fra: SV. Form i snit: Konveks sydside, uregelmæssig konveks nordside. Afrundet, let spids bund. Mål: Dybde: 15 cm. Bredde: 39 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 2

23 23 37 Felt 1 Stolpehul 38 Felt 1 Stolpehul 39 Felt 1 Stolpehul 40 Felt 1 Tagstolpehul Snit: N-S. Set fra: V Form i snit:konvekse sider og afrundet, let spids bund. Mål: Dybde: 15 cm. Bredde: 33 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 2 Snit: NNV-SSØ. Set fra SV. Form i snit:konvekse sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 10 cm. Bredde: 29 cm. let humøst let leret sand. 2 Form i flade: Uregelmæssig cirkulær. Snit: N-S. Set fra: V. Form i snit: Konveks sydside, let uregelmæssig nordside. Afrundet bund. Mål: dybde: 21 cm, bredde: 32 cm. Fyld: Heterogent mellem til mørkt gråbrunt og gulbrunt humøst sand med enkelte trækulsnistre. 1 Form i flade: cirkulær. Snit: N-S. Set fra: V. Form i snit: Let konvekse sider, afrundet bund. Mål: dybde: 39 cm, bredde: 34 cm. Fyld: Heterogent mellem til mørkt gråbrunt og gulbrunt humøst sand med enkelte trækulsnistre Felt 1 Stolpehul Snit: N-S. Set fra: V. Mål: Dybde: 17 cm. Bredde: 21 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår 2

24 24 43 Felt 1 Tagstolpehul Snit: S-N. Set fra Ø Form i snit: Lette konvekse sider og flad, let afrundet bund. Mål: Dybde: 43 cm. Bredde: 53 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Form i snit: Konvekse sider. Afrundet bund. Mål: Dybde: 25 cm. Bredde: 48 cm. gulbrunt humøst let leret sand Udgår 2 46 Udgår 2 47 Felt 1 Stolpehul Snit: N-S. Set fra: V. Form i snit: Uregelmæssig konkav/konveks nordside. Lige sydside. Let spids, afrundet bund. Mål: Dybde: 48 cm. Bredde: 35 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Snit: N-S. Set fra: V. Form i snit: let konveks nordside. Lige sydside. Afrundet bund. Mål: Dybde: 42 cm. Bredde: 35 cm. Fyld: Øverst: Homogent sort og mørkbrunt sand med trækul. Nederst: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Ikke snittet. 50 Felt 1 Stolpehul Snit: SØ-NV. Set fra: NØ Form i snit: Konveks sydside. Lige nordside. Afrundet bund. Mål: Dybde: 17 cm. Bredde: 21 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 2

25 25 51 Felt 1 Stolpehul Ikke snittet. 52 Felt 1 Tagstolpehul Form i flade: Langstrakt oval Snit: NØ-SV. Set fra: NV Form i snit: Kort let konvenks nordside. Let konveks sydside. Uregelmæssig afrundet bund. Mål: Dybde: 32 cm. Bredde: 83 cm. gulbrunt humøst let leret sand. Et mindre sideskår, ej hjemtaget Felt 1 Stolpehul 54 Felt 1 Stolpehul Snit: Ø-V. Set fra N. Form i snit: Korte, konvekse sider og flad bund. Mål: Dybde: 7 cm. Bredde: 36 cm. let humøst let leret sand. 2 Snit: Ø-V. Set fra N. Form i snit: Konvekse sider og flad bund. Mål: Dybde: 16 cm. Bredde: 54 cm. Fyld: Østdel: Let heterogent mørk brun til sort og gulbrunt humøst let leret sand. Vestdel: Let heterogent orangebrunt og lys gråbrunt let humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Snit: Ø-V. Set fra N. Form i snit: Lige østside. Skrå vestside. Uregelmæssig, spids bund. Mål: Dybde: 15 cm. Bredde: 29 cm. let humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Udgår 2 57 Felt 1 Stolpehul Udgår 2 58 Felt 1 Stolpehul Udgår 2 59 Felt 1 Stolpehul Snit: N-S. Set fra: V. Form i snit: Uregelmæssig konveks nordside. Konveks sydside. Afrundet bund. Mål: Dybde: 25 cm. Bredde: 50 cm. Fyld: Homogent sort og mørkbrunt sand med 2

26 26 trækul. 60 Felt 1 3 Vægstolpehul 61 Felt 1 3 Indgangsstolpehul Snit: SØ-NV. Set fra: NØ. Form i snit: Konvekse sider og afrundet, let spids bund. Mål: Dybde: 12 cm. Bredde: 38 cm. Fyld: Homogent mørk brungråt humøst sand med trækulsnistre Form i flade: Uregelmæssig oval Snit: SV-NØ. Set fra: SØ. Form i snit: Let uregelmæssige konvekse sider og uregelmæssig, bølgede bund med en nedgravning mod nord. Mål: Dybde: 40 cm. Bredde: 78 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 3 Indgangsstolpehul Snit: SV-NØ. Set fra: SØ. Mål: Dybde: 20 cm. Bredde: 37 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 3 Vægstolpehul Ikke snittet Felt 1 3 Vægstolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Form i flade: Uregelmæssig oval Snit: N-S. Set fra Ø. Form i snit: Let konvekse sider og flad bund. Mål: Dydbe: 20 cm. Bredde: 45 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 3 Vægstolpehul Ikke snittet Felt 1 3 Vægstolpehul Ikke snittet Felt 1 3 Vægstolpehul Ikke snittet. 3

27 27 69 Felt 1 4 Vægstolpehul 70 Felt 1 3 Fyldskifte/Tagstolpehul? 71 Felt 1 4 Vægstolpehul Snit: S-N. Set fra: V. Form i snit: Let konkav sydside. Konveks nordside. Afrundet bund. Mål: Dybde: 38 cm. Bredde: 35 cm. Fyld: Homogent mellem gråbrunt humøst let leret sand. 2 4 Form i flade: Uregelmæssig oval Snit:Ø-V. Set fra N. Form i snit: Korte konvekse sider. Lang, uregelmæssig, let bølgende bund. Mål: Dybde: 16 cm. Bredde: 168 cm. Fyld: Homogent mørk brungråt humøst sand med enkelte trækulsnistre. En knusesten, ej hjemtaget. 2 2, 6 Form i snit: Let konkav sydside. Konveks nordside. Afrundet bund. Mål: Dybde: 18 cm. Bredde: 30 cm. gulbrunt humøst let leret sand Vægstolpehul Form i snit: Lige sydside. Konveks nordside. Afrundet bund. Sten rammer nordsiden. Mål: Dybde: 28 cm. Bredde: 20 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Snit: N-S. Set fra V. Form i snit: Let konvekse sider og afrundet, let spids bund. Mål: Dybde: 30 cm. Bredde: 22 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår 2

28 28 75 Felt 1 Ildsted 76 Felt 1 4 Tagstolpehul 77 Felt 1 3 Tagstolpehul 78 Felt 1 4 Tagstolpehul Snit: N-S. Set fra V. Form i snit: Kun få cm dyb Mål: Kunne ikke udskilles Fyld:Homogent mørk brungråt humøst sand med enkelte trækulsnistre. 2 Snit: N-S. Set fra V. Form i snit: Konvekse sider. Den nordligste side er uregelmæssig og ender i en nedgravning ca midt i anlægget.. Flad bund. Mål: Dybde: 63 cm. Bredde: 87 cm.. Fyld: Tre fyldskifter, fra toppen: Homogent mørk brungråt humøst sand med enkelte trækulsnistre. Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand. Homogent sort og mørkbrunt sand med trækul. 2 7, 27 Snit: NV-SØ. Set fra: SV. Form i snit: Nordligste anlæg: Uregelmæssige konvekse sider og spids bund. Sydligste anlæg: Konveks nordside. Uregelmæssig konveks sydside. Afrundet, let spids bund. Mål: Nordligst: Dybde: 25 cm. Bredde: 25 cm. Sydligst: Dybde: 40 cm. Bredde: 50 cm. Fyld: Nordligste anlæg: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand. Sydligste anlæg: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand. 2 Form i flade: Uregelmæssig oval Snit: SV-NØ. Set fra: SØ. Form i snit: Let konkav sydside og konveks nordside. To nedgravninger. Den dybeste (stolpehul) har en afrundet bund. Mål: Dybde: 50 cm. Bredde: 73 cm. Fyld:Øverst: Homogent mørk brungråt humøst sand med enkelte trækulsnistre. Nederst: Homogent lyst grågult sand. Nordlig side: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand. 2 9, 29

29 29 79 Felt 1 Stolpehul (udgår?) Form i flade: CIrkulær Snit: NØ-SV. Set fra: NV Form i snit: Konveks nordside. Let uregelmæssig knoveks sydside. Afrundet bund. Mål: Dybde: 35 cm. Bredde: 54 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Agerren Ikke snittet. 81 Felt 1 4 Vægstolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Snit: V-Ø. Set fra: S. Form i snit: Uregelmæssig vestside. Konveks østside. Afrundet bund. Mål: Dybde: 33 cm. Bredde: 40 cm. Fyld: Øverst: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand. Nederst: Let heterogent orangebrunt og lys gråbrunt humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul 84 Felt 1 6 Tagstolpehul Snit: S-N. Set fra: Ø Form i snit: Lige sider og afrundet bund. Mål: Dydbe: 30 cm. Bredde. 32 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 8 Snit: V-Ø. Set fra: S. Form i snit: Uregelmæssig, konveks vestside. Konveks, konkav østside. Afrundet bund. Mål: Dydbe: 44 cm. Bredde: 61 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 5

30 30 85 Felt 1 Fyldskifte Form i flade: Let oval Snit: V-Ø. Set fra: S. Form i snit: Konvekse sider og en lang, flad, let bølgede bund. Mål: Dybde: 11 cm. Bredde: 58 cm. Fyld: Vestside: Homogent sort trækulsfarvet humøst leret sand. Østside: Homogent mørk brungråt humøst sand med trækulsnistre Felt 1 4 Vægstolpehul Ikke snittet Felt 1 3 Væstolpehul? Form i flade: Uregelmæssig oval Snit: N-Ø. Set fra: SV. 90 graders knæk. Form i snit: Let konvekse sider og uregelmæssig, bølgende bund. Mål: Dybde: 35 cm. Bredde: 105 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 3 Tagstolpehul Ikke snittet Felt 1 Udgår 4 90 Felt 1 Fyldskifte Snit: NØ-SV. Form i snit: Korte, konvekse sider og lang, afrundet bund. Mål: Dybde: 10 cm. Bredde: 50 cm. Fyld: Homogent mørk brungråt humøst sand med trækulsnistre Felt 1 Udgår 4 92 Felt 1 4 Tagstolpehul Snit: NØ-SV. Set fra: NV Form i snit: Konveks nordside. Konveks og konkav sydside. Lang, afrundet bund. Mål: Dybde: 75 cm. Bredde: 60 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår 4 94 Felt 1 Udgår

31 31 95 Felt 1 4 Vægstolpehul 96 Felt 1 3 Tagstolpehul Snit: N-S. Set fra V. Form i snit: Konkav nordside. Konveks sydside. Afrundet bund. Nordsiden hænger sammen med A96. Mål: Dybde: 42 cm. Bredde: 40 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 4 Form i flade: Uregelmæssig oval Snit: N-S. Set fra: V Form i snit: Konkav nordside, uregelmæssig konveks sydside. Afrundet bund. Sydsiden hænger sammen med A95. Mål: Dybde: 50 cm. Bredde: 58 cm. humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Snit: N-S. Set fra: V. Form i snit: Konvekse sider. Uregelmæssig, bølgende bund. Mål: Dybde: 10 cm. Bredde: 40 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 3 Vægstolpehul Ikke snittet Felt 1 3 Vægstolpehul Ikke snittet Felt 1 3 Vægstolpehul Ikke snittet Felt 1 4 Vægstolpehul Form i snit: Lige, let konvekse sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 36 cm. Bredde: 35 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår 2

32 Felt 1 Stolpehul 104 Felt 1 Stolpehul. Ildsted. 105 Felt 1 Tagstolpehul 106 Felt 1 Stolpehul Snit: Ø-V. Set fra: N. Mål: Dybde: 8 cm. Bredde: 19 cm. Fyld: Homogent mellem orangebrunt humøst let leret sand. 2 Form i flade: Uregelmæssig oval. Snit: VNV-ØSØ. Set fra: NV Form i snit: Konveks vestside med en flad bund. Østsiden (ildsted) har en kort, lige side og en lang, flad bund. Mål: Dybde: 36 cm. Bredde: 120 cm. Fyld: Stolpehul: Heterogent mest mørkt gråsort og lidt mellem gulbrunt humøst sand med trækulsstykker og nistre. Ildsted: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand. Heterogent mest mørkt gråsort og lidt mellem gulbrunt humøst sand med trækulsstykker og nistre. Desuden: mange 5-10 cm store sten optaget v-snit. muligvis stenpakning til ildsted. Flere klumper rød/orange brændt ler. 2 Snit: Ø-V. Set fra: N. Form i snit: Let uregelmæssig, lige let konveks østside. Lige, let konveks vestside. Afrundet bund. Mål: Dybde: 68 cm. Bredde: 46 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 2 Snit: N-S. Set fra: V. Form i snit: Konveks nordside og let uregelmæssig, konveks sydside. Afrundet bund. Mål: Dybde: 21 cm. Bredde: 34 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 2

33 Felt 1 Stolpehul 108 Felt 1 Tagstolpehul, stolpespor Snit: N-S. Set fra V Form i snit: Konvekse sider og afrundet, let uregelmæssig bund. Mål: Dybde: 16 cm. Bredde: 33 cm. let humøst let leret sand. 2 Snit: V-Ø. Set fra S. Form i snit: Lige, let konvekse sider og en flad, let afrundet bund. Mål: Dybde: 44 cm. Bredde: 48 cm. Fyld: Stolpehul: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand. Stolpespor: Let heterogent mørk brun til sort og gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Tagstolpehul?? Ikke helt fritlagt Snit: Ø-V. Set fra N Form i snit: Konvekse sider og en skæv (mod Ø), spids bund. Mål: Dybde: 36 cm. Bredde: 40 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Udgår Felt 1 Udgår Felt 1 Stolpehul, stolpespor Form i flade: Uregelmæssig oval. Snit: SV-NØ. Set fra: SØ. Form i snit: Sydligste anlæg:konveks sydside og lige nordside. Flad til afrundet bund. Nordligste anlæg: Konvekse sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 50 cm. Bredde: 135 cm. Fyld: Stolpehul og nordligste anlæg: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand. Stolpespor: Let heterogent mørk brun til sort og gulbrunt humøst let leret sand 2

34 34 Snit: Ø-V. Set fra: N. Form i snit: Konvekse, let uregelmæssige sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 42 cm. Bredde: 47 cm. Fyld: Stolpehul: Let heterogent orangebrunt og lys gråbrunt let humøst let leret sand. Stolpespor: Tagstolpehul, Let heterogent mørk brun til sort og gulbrunt 114 Felt 1 stolpespor humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Stolpehul 117 Felt 1 Stolpehul 118 Felt 1 Stolpehul 119 Felt 1 Stolpehul Form i flade: Let uregelmæssig oval. Snit: SV-NØ. Set fra. SØ Form i snit: Lige sider og afrundet, spids bund. Mål: Dybde: 45 cm. Bredde: 35 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 2 Form i flade: Uregelmæssig cirkulær Snit: NØ-SV. Set fra: NV. Mål: Dybde: 35 cm. Bredde: 53 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 2 Snit: SV-NØ. Set fra: SØ. Mål: Dybde: 35 cm. Bredde: 37 cm. Fyld: To fyldskifter: Øverst: Let heterogent mørk brun til sort og gulbrunt humøst let leret sand. Nederst: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand. 2 Snit: N-S. Set fra V. Form i snit: Konveks nordside. Let uregelmæssig, konveks sydside. Afrundet, let uregelmæssig bund. Mål: Dybde: 45 cm. Bredde: 65 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 3

35 Felt 1 Fyldskifte Form i flade: Uregelmæssig oval. Går ind i feltgrænsen. Form i snit: Sydsiden er ikke fritlagt. Konveks nordside. To nedgravninger der begge har afrundet bunde. Mål: Dybde: 30 cm. Bredde: 70 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Stolpehul Form i flade: Uregelmæssig oval. Snit: SØ-NV. Set fra: NØ. Bliver forstyrret af flere dyregange. Mål: Dybde: 30 cm. Bredde: 30 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul. TB? Stolpespor. Snit: NV-SØ. Set fra: SV. Form i snit: Lige sider og flad, let afrundet bund. Mål: Dybde: 55 cm. Bredde: 50 cm. Fyld: Stolpehul: Let heterogent orangebrunt og lys gråbrunt let humøst let leret sand. Stolpespor: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Udgår Felt 1 Fyldskifte Form i snit: Uregelmæssige, bølgede, konvenkse sider og afrundet bund. Snittet med A127 Mål: Dybde: 33 cm. Bredde: 45 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 3

36 Felt 1 Fyldskifte Snit: S-N. Set fra: Ø Form i snit: Lige sider og afrundet bund. Snittet med A126 Mål: Dybde: 20 cm. Bredde: 22 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Stolpehul 130 Felt 1 Udgår 131 Felt 1 Fyldskifte 132 Felt 1 Fyldskifte Snit: NØ-SV. Set fra: NV Form i snit: Nordsiden er kort og konveks inden den falder meget. Lige sydside. Flad bund. Mål: Dybde: 44 cm. Bredde: 58 cm. let humøst let leret sand. 3 Snit: NØ-SV. Set fra: NV Form i snit: Nordligeste nedgravning: Konvekse sider og afrundet bund. Sydligeste nedgravning: Lige, indadskrånede sider og afrundet, let spids bund. Mål: Dybde: 28 cm. Bredde: 75 cm. Fyld: Begge nedgravninger: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand. 3 Form i flade: Uregelmæssig oval. Form i snit: Konvekse sider og uregelmæssig, let bølgede bund. Mål: Dybde: 19 cm. Bredde: 64 cm. gulbrunt humøst let leret sand. Desuden trækul. 3

37 Felt 1 Stolpehul Forstyrrelse af dyregang i bunden. Mål: Dybde: 12 cm. Bredde: 25 cm. let humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Snit: N-S. Set fra: V. Form i snit: let onvekse sider og flad bund. Mål: Dybde: 18 cm. Bredde: 40 cm. let humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Udgår Felt 1 Fyldskifte 138 Felt 1 Fyldskifte 139 Felt 1 Stolpehul? Snit: SØ-NV. Set fra: NØ Mål: Dybde: 24 cm. Bredde: 20 cm. let humøst let leret sand. 3 Snit: SØ-NV. Set fra: NØ. Form i snit: Konvekse sider og flad bund. Mål: Dybde: 10 cm. Bredde: 30 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 3 Form i snit: Lige, indadskrånede sydside. Nordsiden kunne ikke udskilles fra A140. Afrundet, spids bund. Mål: Dybde: 50 cm. Bredde: 57 cm (inkl. A140) gulbrunt humøst let leret sand. 3

38 Felt 1 Stolpehul? Form i snit: Konveks nordside. Sydsiden kunne ikke udskilles fra A139. Mål: Dybde: 20 cm. Bredde: 57 cm. (inkl. A139) gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Stolpehul Snit: Ø-V. Set fra: N. Form i snit: Lige sider og flad bund. Mål: Dybde: 45 cm. Bredde: 46 cm. gulbrunt humøst let leret sand. Let heterogent orangebrunt og lys gråbrunt let humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Fyldskifte Snit: Ø-V. Set fra: N. Mål: Dybde: 10 cm. Bredde: 30 cm. let humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Mål: Dybde: 34 cm. Bredde: 37 cm. Fyld: To fyldskifter: Øverst: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand. Nederst: Let heterogent orangebrunt og lys gråbrunt let humøst let leret sand Felt 1 Udgår 3

39 Felt 1 Stolpehul 148 Felt 1 Stolpehul 149 Felt 1 Stolpehul 150 Felt 1 Stolpehul, TB? 151 Felt 1 Fyldskifte Form i flade: Uregelmæssig cirkulær. Form i snit: Lige, let konvekse sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 52 cm. Bredde: 37 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 3 Snit: N-S. Set fra V Form i snit: Konveks nordside. Bølgende konveks sydside. Afrundet bund. Mål: Dybde: 35 cm. Bredde: 38 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 3 Snit: N-S. Set fra: V. Mål: Dybde: 25 cm. Bredde: 32 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 3 Snit: N-S. Set fra: V. Form i snit: Let uregelmæssig konveks nordside. Konveks sydside. Afrundet bund. Mål: Dybde: 56 cm. Bredde: 37 cm. Fyld: Homogent mørk brungråt humøst sand med trækulsnistre. 3 Form i snit: Uregelmæssig sydside. Konveks nordside. Spids, afrundet bund. Mål: Dybde: 30 cm. Bredde: 52 cm. gulbrunt humøst let leret sand. Let heterogent orangebrunt og lys gråbrunt let humøst let leret sand. 3 13

40 Felt 1 Stolpehul 153 Felt 1 Stolpehul 154 Felt 1 Stolpehul 155 Felt 1 Stolpehul 156 Felt 1 Stolpehul Snit: NØ-SV. Set fra: NV Mål: Dybde: 17 cm. Bredde: 38 cm. Fyld: Homogent lyst orangebrunt let leret sand. 3 Snit: Ø-V. Set fra. N Form i snit: Nedgravningen (stolpehullet?) har konvekse sider og en let spids bund. Fyldskiftet: konveks vestside. Østsiden kan ikke udskilles fra nedgravningen. Afrundet, let skrånende bund. Mål: Dybde: 30 cm. Bredde: 73 cm. let humøst let leret sand. 3 Form i snit: Konvekse sider og afrundet bund Mål: Dybde: 15 cm. Bredde: 29 cm. let humøst let leret sand. 3 Form i flade: Uregelmæssig oval. Snit: S-N. Set fra: V. Form i snit: Konvekse sider og afrundet sider. Mål: Dybde: 12 cm. Bredde: 31 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 3 Form i snit: Lige, konvekse sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 31 cm. Bredde: 29 cm. let humøst let leret sand. 3

41 Felt 1 Stolpehul Form i snit: Lige, let konvekse sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 17 cm. Bredde: 27 cm. let humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Udgår Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Snit: Ø-V. Set fra: N. Form i snit: Konvekse sider og uregelmæssig, spids afrundet bund. Mål: Dybde: 20 cm. Bredde: 29 cm. let humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Form i snit: Konkave sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 23 cm. Bredde: 40 cm. Fyld: Homogent lyst orangebrunt let leret sand Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Snit: S-N. Set fra: Ø Form i snit: Lige, indadskrånede sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 44 cm. Bredde: 35 cm. humøst let leret sand Felt 1 Udgår 7

42 Felt 1 Fyldskifte Snit: SØ-NV. Set fra: NØ. Form i snit: Konvekse, let skæve sider. Afrundet bund. Mål: Dybde: 20 cm. Bredde: 40 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Fyldskifte Snit: V-Ø. Set fra: S. Form i snit: Konvekse sider og uregelmæssig, bølgende bund. Mål: Dybde: 20 cm. Bredde: 40 cm gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Snit:S-N. Set fra: Ø Form i snit: Lige, indadskrånede sider og afrundet, let spids bund. Mål: Dybde: 12 cm. Bredde: 24 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Udgår Felt 1 Stolpehul Snit: Ø-V. Set fra: N. Form i snit: Let konvekse sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 12 cm. Bredde: 25 cm. humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Snit: Ø-V. Set fra: N. Mål: Dybde: 8 cm. Bredde: 22 cm. humøst let leret sand. 179 Felt 1 Udgår Felt 1 Udgår 7

43 Felt 1 Udgår Felt 1 Stolpehul Snit: S-N. Set fra: Ø Mål: Dybde: 15 cm. Bredde: 27 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Snit: NV-SØ. Set fra: SV Mål: Dybde: 12 cm. Bredde: 28 cm. humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Stolpehul Snit: SV-NØ. Set fra: SØ Form i snit: Lige, let konvekse sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 38 cm. Bredde: 38 cm. Fyld: Toplag: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand. Resten: Let heterogent orangebrunt og lys gråbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Stolpehul Snit: NØ-SV. NV Form i snit: Lige sider og flad bund. Mål: Dybde: 24 cm. Bredde: 20 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Fyldskifte Form i flade: Uregelmæssig oval Form i snit: Konvekse sider og uregelmæssig afrundet bund. Mål: Dybde: 42 cm. Bredde: 90 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 8

44 Felt 1 Stolpehul 192 Felt 1 6 Tagstolpehul 193 Felt 1 Stolpehul 194 Felt 1 Fyldskifte Snit: N-S. Set fra: V Form i snit: Lige, let konvekse sider og afrundet, flad bund. Mål: Dybde: 50 cm. Bredde; 45 cm. humøst let leret sand. 8 Form i flade: Uregelmæsig oval Snit: V-Ø. Set fra: S. Form i snit: Let konkav vestside og uregelmæssig bølgende østside. Afrundet bund. Mål: Dybde: 48 cm. Bredde: 45 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 8 Snit: V-Ø. Set fra: S Form i snit: Bølgende vestside og konveks østside. Afrundet bund. Mål: Dybde: 10 cm. Bredde: 35 cm. humøst let leret sand. 8 Snit: S-N. Set fra: Ø Form i snit: Uregelmæssige, bølgende sider og bund. Bunden ender i en spids. Mål: Dybde: 10 cm. Bredde: 41 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Snit: Ø-V. Set fra: N. Mål: Dybde: 12 cm. Bredde: 20 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Udgår Felt 1 Stolpehul Ikke snittet. 8

45 Felt 1 6 Tagstolpehul Form i flade: Uregelmæssig cirkulær Snit: SV-NØ. Set fra: SØ Form i snit: Uregelmæssige, bølgende sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 41 cm. Bredde: 53 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Stolpehul Ikke snittet Felt 1 Udgår Felt 1 Stolpehul 213 Felt 1 Stolpehul 214 Felt 1 Fyldskifte Snit: N-S. Set fra: V. Form i snit: Konveks nordside, lige sydside. Afrundet bund. Mål: Dybde: 30 cm. Bredde: 30 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 3 Form i snit: Lige sider og flad, let afrundet bund. Mål: Dybde: 10 cm. Bredde: 28 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 3 Form i snit: Konvekse sider og afrundet, spids bund. Mål: Dybde: 21 cm. Bredde: 30 cm. Fyld: Homogent mørk brungråt humøst sand med trækulsnistre. 3

46 Felt 1 Stolpehul Form i snit: Lige, indadskrånede sydside. Konveks nordside. Afrundet, let spids bund. Mål: Dybde: 55 cm. Bredde: 40 cm. gulbrunt humøst let leret sand. Let heterogent orangebrunt og lys gråbrunt let humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul? Udgår Snit: N-S. Set fra: V. Mål: Dybde: 10 cm. Bredde: 37 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Fyldskifte Form i flade: Uregelmæssig oval Mål: Dybde: 6 cm. Bredde: 23 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Udgår Felt 1 1 Stolpehul Form i snit: Lige, let konvekse sider og flad, let afrundet bund. Mål: Dybde: 35 cm. Bredde: 35 cm. Fyld: Homogent mørk brungråt humøst sand med trækulsnistre Felt 1 5 Vægstolpehul Snit: Ø-V. Set fra: N Mål: Dybde: 12 cm. Bredde: 20 cm. let humøst let leret sand Felt 1 Udgår 3

47 Felt 1 Stolephul. Udgår Snit: S-N. Set fra: Ø Mål: Dybde: 13 cm. Bredde: 29 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 3, Felt 1 Udgår Felt 1 Udgår Felt 1 Stolpehul Form i snit: Let konvekse sider og afrundet, let uregelmæssig bund. Mål: Dybde: 23 cm. Bredde: 33 cm. let humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Udgår Felt 1 Udgår Felt 1 Udgår Felt 1 5 Gavlstolpehul? 232 Felt 1 5 Vægstolpehul 234 Felt 1 Stolpehul Mål: Dybde: 10 cm. Bredde: 23 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 3 Snit: V-Ø. Set fra: S. Form i snit: Lige vestside, konveks østside. Afrundet bund. Mål: Dybde: 33 cm. Bredde: 27 cm. gulbrunt humøst let leret sand. 3 Snit: SØ-NV. Set fra: NØ Form i snit: Loge, indadskrånede sider og flad bund. Mål: Dybde: 5 cm. Bredde: 20 cm. 7

48 48 gulbrunt humøst let leret sand. 235 Felt 1 Udgår Felt 1 5 Vægstolpehul Snit: Ø-V. Set fra: N Form i snit: Lige, let konvekse sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 33 cm. Bredde: 30 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Snit: S-N. Set fra: Ø Form i snit: Konvekse sider og afrundet, let spids bund. Mål: Dybde: 14 cm. Bredde: 25 cm. humøst let leret sand Felt 1 Stolpehul Snit: S-N. Set fra: Ø Mål: Dybde: 13 cm. Bredde: 26 cm. humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 5 Tagstolpehul Form i snit: Lige sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 44 cm. Bredde: 33 cm. humøst let leret sand Felt 1 Udgår 7

49 Felt 1 Stolehul Snit: N-S. Set fra: V Form i snit: Lige sider og uregelmæssig, bølgende bund. Mål: Dybde: 23 cm. Bredde: 42 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Stolehul Snit: N-S. Set fra V. Form i snit:lige, let konvekse sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 35 cm. Bredde: 30 cm. Fyld: Øverste halvdel: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand. Nederste halvdel: Let heterogent orangebrunt og lys gråbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 5 Tagstolpehul Snit: SØ-NV. Set fra: NØ Mål: Dybde: 33 cm. Bredde: 45 cm. Fyld: To fyldskifter: Øverst: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand. Nederst: Let heterogent orangebrunt og lys gråbrunt let humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 5 Tagstolpehul Snit: Ø-V. Set fra: N. Form i snit: Let konvekse sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 37 cm. Bredde: 37 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 5 Tagstolpehul Snit: S-N. Set fra: Ø Form i snit: Lige sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 37 cm. Bredde: 31 cm. humøst let leret sand Felt 1 Udgår 6

50 Felt 1 Udgår Felt 1 5 Vægstolpehul Snit: V-Ø: Set fra: S. Form i snit: Let konvekse sider og afrundet bund. Mål: Dybde: 10 cm. Bredde: 32 cm. gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Udgår Felt 1 Udgår Felt 1 Stolpehul, TB? Form i flade: Uregelmæssig oval. Snit: NØ-SV. Set fra: NV. Form i snit: Konvekse sider, nordsiden er let uregelmæssig. Afrundet, let spids bund. Mål: Dybde: 49 cm. Bredde: 50 cm. Fyld: Øverst: Let heterogent orangebrunt og lys gråbrunt let humøst let leret sand. Nederst: Homogent mørk brungråt humøst sand med trækulsnistre Felt 1 Udgår Felt 1 Fyldskifte Form i flade: Let oval Snit: N-S. Set fra: V. Form i snit: Konkav foroven, konvekse sider forneden. Afrundet bund. Fyldskifte, stolpehul?, nedgravet. Mål: Dybde: 50 cm. Bredde: 57 cm. Fyld: Nedgravning: Homogent mørk brungråt humøst sand med trækulsnistre. Fyldskifte: Let heterogent mellem til mørk gråbrunt og gulbrunt humøst let leret sand Felt 1 Udgår Felt 1 Fyldskifte Snit: NØ-SV. Set fra: NV Form i snit: Konkav nordside. Uregelmæssig, bølgende sydside. Afrundet bund. Nedgravning i toppen. Mål: Dybde: 55 cm. Bredde: 35 cm. Fyld: nedgravning: Homogent mørk brungråt humøst sand med trækulsnistre. Fyldskifte: Let heterogent orangebrunt og lys gråbrunt let 3

VSM Ny Langmosegård Øst, Vester Tostrup sogn, Rinds herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.:

VSM Ny Langmosegård Øst, Vester Tostrup sogn, Rinds herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: VSM 09903 Ny Langmosegård Øst, Vester Tostrup sogn, Rinds herred, Viborg amt 130916-144 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM-0011 1 Beretning for udgravning forud for etablering af elkabelet Skagerrak

Læs mere

VSM 09896 Hjordhøjgård Sydvest, Løvel sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130808-190 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM 0011

VSM 09896 Hjordhøjgård Sydvest, Løvel sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130808-190 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM 0011 VSM 09896 Hjordhøjgård Sydvest, Løvel sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130808-190 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM 0011 1 Rapport for udgravning forud for etablering af elkabel, Skagerrak 4 Udført

Læs mere

VSM Romlund Syd, Romlund sogn, Nørlyng herred, Viborg amt

VSM Romlund Syd, Romlund sogn, Nørlyng herred, Viborg amt VSM 10565 Romlund Syd, Romlund sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130811-109 1 Notat for prøvegravning forud for udstykning af 4 grunde og byggeri af et enfamiliehus Udført af Mikkel Kieldsen & Lars Agersnap

Læs mere

VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , -320, 321 Abstract

VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , -320, 321 Abstract VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130812-318, -320, 321 Kulturstyrelsens j.nr.: 2015-7.24.02/VSM-0018 Rapport for prøvegravning forud for cykelsti. Udført af Ida Westh

Læs mere

VSM Gemmegård, Rødding Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt

VSM Gemmegård, Rødding Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt VSM 09278 Gemmegård, Rødding Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt 130812-212 Kulturstyrelsens j.nr.: Rapport for prøvegravning forud for byggeri. Udført af Ida Westh Hansen for Viborg Museum i 2015. Indholdsfortegnelse

Læs mere

VSM Troelstrup, Feldingbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0015

VSM Troelstrup, Feldingbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0015 VSM 09314 Troelstrup, Feldingbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt 130103-132 KUAS j.nr.: 2010-7.24.02/VSM-0015 Beretning for udgravning af bebyggelse fra ældre jernalder Udført af Mikkel Kieldsen m.fl.

Læs mere

VSM Damgård, Daugbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0001

VSM Damgård, Daugbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0001 VSM 09668 Damgård, Daugbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt 130101-196. KUAS j.nr.: 2009-7.24.04/VSM-0001 1 Rapport for prøvegravning forud for skovrejsning. Udført af Lars Agersnap Larsen for Viborg

Læs mere

VSM Jegstrupvej Vest 107, Ravnstrup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt Indholdsfortegnelse. Topografi, terræn og undergrund...

VSM Jegstrupvej Vest 107, Ravnstrup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt Indholdsfortegnelse. Topografi, terræn og undergrund... VSM 09819 Jegstrupvej Vest 107, Ravnstrup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130810-209 KUAS j.nr.: 2011-7.24.04/VSM-0001 Rapport for prøvegravning forud for skovrejsning med dybdepløjning Udført af Sanne

Læs mere

Abstract. Det under søgte område er markeret med pink streg.

Abstract. Det under søgte område er markeret med pink streg. VSM 10409 Kærvej 3, Viborg sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130815-247 Rapport for prøvegravning forud for etablering af jordvarme på Kærvej 3, Viborg. Udført af Katrine Vestergaard for Viborg Museum i

Læs mere

VSM 10021, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt

VSM 10021, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt VSM 002, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: 203-7.24.02/VSM-0003 300-43(areal) 54 (lok) Rapport for prøvegravning forud for byggemodning Udført af Astrid Skou Hansen og Kamilla

Læs mere

Kopi af 4cm kort 1215 IV SV/NV(med grøfter indtegnet med rødt)

Kopi af 4cm kort 1215 IV SV/NV(med grøfter indtegnet med rødt) VSM 09707, Tastum Plantage, Kopperup sogn, Fjends herred, Viborg amt 130107-309 SNS 1071, Tastum Hede, Dommerby sogn, Fjends herred, Viborg amt 130102-99 KUAS j.nr.: 2010-7.24.02/VSM-0004 Rapport for overvågning

Læs mere

VSM 100G, Spangsbjerg, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg Amt KUAS j.nr.: Ingen

VSM 100G, Spangsbjerg, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg Amt KUAS j.nr.: Ingen VSM 100G, Spangsbjerg, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg Amt KUAS j.nr.: Ingen 130801-104 og -197 (areal) 1 Beretning fra udgravning af bebyggelsesspor fra y. jernalder samt et fyldskifte fra sen y.

Læs mere

VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt KUAS j.nr.: ingen

VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt KUAS j.nr.: ingen VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130706-33 KUAS j.nr.: ingen 1 Rapport for prøvegravning forud for udvidelse af stald Udført af Bente Grundvad for Viborg Stiftsmuseum

Læs mere

VHM Danserhøj. VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd

VHM Danserhøj. VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd VHM 00571 Danserhøj Øster Brønderslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100119-137 VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd Arkæologisk

Læs mere

VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , 154 KUAS j.nr.: /VSM-0022

VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , 154 KUAS j.nr.: /VSM-0022 VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130804-149, 154 KUAS j.nr.: 2009-7.24.02/VSM-0022 1 Rapport for prøvegravning forud for planlagt anlæggelse af stald Udført af Sanne Boddum

Læs mere

HOM 2672 Petersminde, Haldrup by, Vær

HOM 2672 Petersminde, Haldrup by, Vær Arkæologisk udgravning Beretning HOM 2672 Petersminde, Haldrup by, Vær Tidl. Vejle Amt, Voer Herred, Vær Sogn, Haldrup By Ejerlav Sted-SBnr.: 160512-101 KUAS: 2010-7.24.02/HOM-0014 Fig. 1. Kort over det

Læs mere

VSM Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro sogn, Middelsom herred, Viborg amt , -16 KUAS j.nr.:

VSM Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro sogn, Middelsom herred, Viborg amt , -16 KUAS j.nr.: 1 VSM 09260 Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130702-19, -16 KUAS j.nr.: 2003-2122-1606 Rapport for prøvegravning forud for byggemodning Udført af Sidsel Wåhlin for

Læs mere

DKM Gulfælgård Prøvegravning. Sahl sogn, Ginding herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr

DKM Gulfælgård Prøvegravning. Sahl sogn, Ginding herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr DKM 20.713 Gulfælgård Prøvegravning Sahl sogn, Ginding herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr. 180208-232 Abstract Arkæologisk forundersøgelse forud for skovrejsning omkring ejendommen Stokholmvej 1, Sahl.

Læs mere

Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR Prøvegravningsrapport

Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR Prøvegravningsrapport Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR 2003-2122-0691 Prøvegravningsrapport Næstved Museum 2005 NÆM 2004:131 Alfehøjvej II Prøvegravningsrapport Kalkerup By, Fensmark Sogn, Tybjerg herred, Storstrøms Amt

Læs mere

Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR Prøvegravningsrapport

Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR Prøvegravningsrapport Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR 2003-2122-0692 Prøvegravningsrapport Næstved Museum 2005 NÆM 2004:130 Bækgårdsvej II Prøvegravningsrapport Kalkerup By, Fensmark Sogn, Tybjerg Herred, Storstrøms Amt

Læs mere

VHM Borgen. Vendsyssel Historiske Museum. Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder

VHM Borgen. Vendsyssel Historiske Museum. Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder VHM 00437 Borgen Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100106-252 VHM00437_F6061. Muldafrømning af den sydlige del af arealet. Arkæologisk tilsyn og overvågning af muldafrømning af areal

Læs mere

Rapport fra prøvegravning forud for boligbyggeri Udført af Martin Mikkelsen for Viborg Stiftsmuseum d. 28. sept. 2009

Rapport fra prøvegravning forud for boligbyggeri Udført af Martin Mikkelsen for Viborg Stiftsmuseum d. 28. sept. 2009 VSM 09664, Klovenhøjvej 11, Sønder Rind sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130711-161-162 KUAS j.nr.: Ingen, da der var tale om museets egen mindre forundersøgelse 1 Rapport fra prøvegravning forud for

Læs mere

VSM Vammen By, Vammen Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-0007

VSM Vammen By, Vammen Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-0007 VSM 09044 Vammen By, Vammen Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt 130814-230 Kulturstyrelsens j.nr.: -7.24.02/VSM-0007 1 Beretning for udgravning af område syd for Vammen Kirke, Den gamle præstegårdshave, forud

Læs mere

Nielstrup-Ulse SMV 8194

Nielstrup-Ulse SMV 8194 Forsknings- & formidlingsafdelingen Afdeling for arkæologi Slotsruinen 1 4760 Vordingborg + 45 55 37 25 54 ark@museerne.dk museerne.dk/arkæologi Prøvegravningsrapport Nielstrup-Ulse SMV 8194 Udarbejdet

Læs mere

VSM Rødding SV II, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt KUAS j.nr.:

VSM Rødding SV II, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt KUAS j.nr.: VSM 09287 Rødding SV II, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130812-201 KUAS j.nr.: 2003-2122-1268 Beretning for udgravning af 5.650m 2 stort areal med aktivitets- og bebyggelsesspor i form af stolpehuller

Læs mere

DKM Barslev - Prøvegravningsrapport. Hvidbjerg sogn, Refs herred, tidl. Thisted amt. Stednr

DKM Barslev - Prøvegravningsrapport. Hvidbjerg sogn, Refs herred, tidl. Thisted amt. Stednr DKM 20.775 Barslev - Prøvegravningsrapport Hvidbjerg sogn, Refs herred, tidl. Thisted amt. Stednr. 110607-177 Abstract Arkæologisk forundersøgelse forud for etablering af minkhaller på ca. 1 ha ved Barslev

Læs mere

VSM 09507, Liseborg Høje, Etape 2, Viborg Sogn, Nørlyng herred, Viborg amt KUAS j. nr.: /VSM-0018

VSM 09507, Liseborg Høje, Etape 2, Viborg Sogn, Nørlyng herred, Viborg amt KUAS j. nr.: /VSM-0018 VSM 09507, Liseborg Høje, Etape 2, Viborg Sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130815-384 KUAS j. nr.: 2008-7.24.02/VSM-0018 1 Beretning for udgravning forud for byggemodning Udført af Kamilla Fiedler Terkildsen

Læs mere

HOL20635 Ausumgaard, Vejrum sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 81.

HOL20635 Ausumgaard, Vejrum sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 81. , Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr. 18.05.15. Sb.nr. 81. Kampagne: 11-01-2012 KUAS nr. 2011-7.24.02/HOL-0012 Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens forhistorie Administrative data Topografi,

Læs mere

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM 3127 Krondyrvej, Tørring

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM 3127 Krondyrvej, Tørring Arkæologisk forundersøgelse Rapport HOM 3127 Krondyrvej, Tørring Tidl. Skanderborg Amt, Vrads Herred, Tørring Sogn, Tørring By Ejerlav, matrikelnr.: 10dx Sted-SBnr.: 160607-108 KUAS: 2014-7.24.02/HOM-0004

Læs mere

HAM 5463, Matr. 45 mfl. Bov, Bov sogn, Lundtoft herred, tidl. Aabenraa amt. Sted nr Sb. nr. 299.

HAM 5463, Matr. 45 mfl. Bov, Bov sogn, Lundtoft herred, tidl. Aabenraa amt. Sted nr Sb. nr. 299. HAM 5463, Matr. 45 mfl. Bov, Bov sogn, Lundtoft herred, tidl. Aabenraa amt. Sted nr. 22.01.02. Sb. nr. 299. Arkæologisk forundersøgelse forud for byggemodning af 5,5 hektar beliggende i den nordvestlige

Læs mere

ÅHM 5731 Fjelsted Vest, Mariager sogn, Onsild herred, Randers amt. Stednr

ÅHM 5731 Fjelsted Vest, Mariager sogn, Onsild herred, Randers amt. Stednr ÅHM 5731 Fjelsted Vest, Mariager sogn, Onsild herred, Randers amt. Stednr. 140706. Beretning for undersøgelsen af betydningsfulde fortidsminder i form af bebyggelsesspor forud for nedlægning af elkabel

Læs mere

Rapport for prøvegravning/overvågning forud for kabelnedlæggelse Udført af Kamilla Fiedler Terkildsen for Viborg Museum i 2013

Rapport for prøvegravning/overvågning forud for kabelnedlæggelse Udført af Kamilla Fiedler Terkildsen for Viborg Museum i 2013 VSM 10028 Fårup Overgård - Tange, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130715-282 (adm.), -287, -288, 291, -292 Kulturstyrelsens j.nr.: 2013-7.24.02/VSM-0005 1 Rapport for prøvegravning/overvågning

Læs mere

VSM395G, Spanggård, Fjelsø sogn, Rinds herred, Viborg amt , -149

VSM395G, Spanggård, Fjelsø sogn, Rinds herred, Viborg amt , -149 1 VSM395G, Spanggård, Fjelsø sogn, Rinds herred, Viborg amt 130901-129, -149 Rapport for prøvegravning forud for anlæggelse af stald Udført af Martin Mikkelsen for Viborg Stiftsmuseum i 2002 Rapport skrevet

Læs mere

HOL20641 Nr. Felding Præstegård, Nørre Felding sogn, Ulfborg herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 248.

HOL20641 Nr. Felding Præstegård, Nørre Felding sogn, Ulfborg herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 248. , Ulfborg herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr. 18.08.04. Sb.nr. 48. Kampagne: 13-01-011 KUAS nr. Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens forhistorie Administrative data Topografi, terræn og undergrund

Læs mere

VSM Snedkerhuset, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-001

VSM Snedkerhuset, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-001 VSM 09968 Snedkerhuset, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130715-286 Kulturstyrelsens j. 2013-7.24.02/VSM-001 1 Beretning for udgravning af dele af traceet VSM 09917, VSM 10027 og VSM 10028. Skrevet

Læs mere

KNV206 Næstelsø Præstegård Jordvarme, Næstelsø sogn, Hammer herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.04.07. Sb.nr. 42.

KNV206 Næstelsø Præstegård Jordvarme, Næstelsø sogn, Hammer herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.04.07. Sb.nr. 42. KNV206 Næstelsø Præstegård Jordvarme, Næstelsø sogn, Hammer herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.04.07. Sb.nr. 42. Beretning for forundersøgelse forud for etablering af et stort jordvarmeanlæg beliggende

Læs mere

NÆM 2006:134 Enggården ENGGÅRDEN. Udgravningsrapport fra den arkæologiske forundersøgelse

NÆM 2006:134 Enggården ENGGÅRDEN. Udgravningsrapport fra den arkæologiske forundersøgelse ENGGÅRDEN Udgravningsrapport fra den arkæologiske forundersøgelse NÆM 2006:134 Enggården Herlufsholm sogn, Øster Flakkebjerg Herred, Storstrøms Amt (tidl. Sorø) 1 Baggrund for forundersøgelsen...2 Kulturhistorisk

Læs mere

FORUNDERSØGELSESBERETNING SVM Flakkebjerg SØ Flakkebjerg sogn Sorø d. 12/4-2005

FORUNDERSØGELSESBERETNING SVM Flakkebjerg SØ Flakkebjerg sogn Sorø d. 12/4-2005 Forundersøgelse af udstykningsområde i den sydøstlige del af Flakkebjerg i dagene 21. 23. marts 2005 med fund af spredtliggende bebyggelsesspor i form af gruber, kogestensgruber og stolpehuller fra oldtiden.

Læs mere

VKH7309 Stensgård, Bredsten sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 109.

VKH7309 Stensgård, Bredsten sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 109. , Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr. 17.09.01. Sb.nr. 109. Kampagne: 31-01-01 KUAS nr. 011-7.4.0/VKH-0001 Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens forhistorie Administrative data Topografi, terræn

Læs mere

Finérvej, Gadstrup sogn

Finérvej, Gadstrup sogn Arkæologisk undersøgelse af bebyggelse fra bronzealder og yngre førromersk jernalder Finérvej, Gadstrup sogn Bygherrerapport ROM 2394 Stednr. 020110 FINÉRVEJ Bebyggelse Matr.nr. 10a Brordrup By, Gadstrup

Læs mere

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE Enghøj 7, etape 3

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE Enghøj 7, etape 3 Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE 00084 Enghøj 7, etape 3 Af arkæolog Lotte Bach Christensen Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matr. 10ah, Helsted

Læs mere

DKM Bukdal. Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr

DKM Bukdal. Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr DKM 20.695 Bukdal Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr. 180502-743 Abstract Arkæologisk forundersøgelse af matr. nr. 5br og 6a, Den mellemste del, Borbjerg forud for byggemodning.

Læs mere

SBM1131 Kalbygård grusgrav

SBM1131 Kalbygård grusgrav SBM1131 Kalbygård grusgrav Kulturhistorisk rapport Figur 1; Vue over udgravningsfeltet og grusgraven. Set fra Ø. Foto: MSB Låsby sogn, Gjern herred, tidl. Skanderborg amt. Sted nr. 16.01.06. Sb.nr. 21.

Læs mere

Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 263.

Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 263. Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr. 02.03.07. Sb.nr. 263. J.nr. TAK 1548 "Skovtofte" Matr.nr. 1ak og 1ba, Frederiksdal,

Læs mere

ÅHM 6490 Neder Nesgård III Øster Svenstrup sogn, Øster Han herred, tidl. Hjørring amt. Sted nr Sb.nr. 82.

ÅHM 6490 Neder Nesgård III Øster Svenstrup sogn, Øster Han herred, tidl. Hjørring amt. Sted nr Sb.nr. 82. ÅHM 6490 Neder Nesgård III Øster Svenstrup sogn, Øster Han herred, tidl. Hjørring amt. Sted nr. 10.07.10. Sb.nr. 82. Kampagne: 14-04-2015 KUAS nr. 2015-7.24.02/NJM-0013 Beretning for større arkæologisk

Læs mere

VSM Nordmandshede, Pederstrup s., Nørlyng h., Viborg a , Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-0011

VSM Nordmandshede, Pederstrup s., Nørlyng h., Viborg a , Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-0011 VSM 09893 Nordmandshede, Pederstrup s., Nørlyng h., Viborg a. 130809-62, -65-66 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM-0011 1 Beretning for udgravning af bebyggelse fra senneolitikum/tidlig bronzealder

Læs mere

VHM00320 Store Pleth Vrejlev sogn, Hjørring Kommune, Region Nordjylland Fund og Fortidsminder

VHM00320 Store Pleth Vrejlev sogn, Hjørring Kommune, Region Nordjylland Fund og Fortidsminder VHM00320 Store Pleth Vrejlev sogn, Hjørring Kommune, Region Nordjylland Fund og Fortidsminder 100116-181 Baggrundskort Geodatastyrelsen Luftfoto 2012. Udtræk fra Fund og Fortidsminder. Lokaliteten VHM00320

Læs mere

Rapport for større forundersøgelse forud for byggemodning af Svinholdvej,Vinding.

Rapport for større forundersøgelse forud for byggemodning af Svinholdvej,Vinding. Rapport for større forundersøgelse forud for byggemodning af Svinholdvej,Vinding. Journalnummer: Sted: 170507 Lokalitetsnummer: 170507-71 KS j.nr. 2015-7.24.02/VKH-0016 Matr. nr.: 5a og 11a Ejerlav: Vinding

Læs mere

OBM5494 Ferritslev Savværk, Rolsted sogn, Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr

OBM5494 Ferritslev Savværk, Rolsted sogn, Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr , Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.08.07. KUAS nr. Haundrupvejens gamle forløb fundet i grøft C. Denne sås som en brolægning, i skiftende bevaringsstand. I fylden blev herover blev fundet enkelte

Læs mere

Beretning for arkæologisk undersøgelse af M11 LILLEVANGSVEJ 3, Vindinge

Beretning for arkæologisk undersøgelse af M11 LILLEVANGSVEJ 3, Vindinge Beretning for arkæologisk undersøgelse af M11 LILLEVANGSVEJ 3, Vindinge Felt I set fra SØ. ROM 2744 Stednr. 02.05.12 M11 LILLEVANGSVEJ 3 Hustomt, kogestensgruber Oldtid Matr.nr. del af 3a, Vindinge Lillevang,

Læs mere

SBM983 Kildebjerg Etape II Bygherrerapport

SBM983 Kildebjerg Etape II Bygherrerapport SBM983 Kildebjerg Etape II Bygherrerapport Dover sogn, Hjemslev Herred, tidl. Skanderborg Amt. Stednummer: 16.02.03. sb. nr. 263 Ved en arkæologisk undersøgelse af et ca. 400 meter langt vejtracé og en

Læs mere

Tre højtomter langs Ledreborg Allé

Tre højtomter langs Ledreborg Allé Beretning for arkæologisk forundersøgelse ved Tre højtomter langs Ledreborg Allé ROM 3071 Stednr. 02.04.10 og 02.04.13 LEDREBORG ALLÉ Højtomter Oldtid Matr.nr. 17i Engmarken, 13a og 14s Svogerslev By Roskilde

Læs mere

VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0022

VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0022 VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130804-149 KUAS j.nr.: -7.24.02/VSM-0022 1 Rapport for prøvegravning forud for planlagt anlæggelse af stald Udført af Martin Mikkelsen for

Læs mere

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM2354 Forundersøgelse Del 6. Tidl. Vejle Amt, Nørvang Herred, Langskov Sogn, Hauge Ejerlav, matrikelnr.

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM2354 Forundersøgelse Del 6. Tidl. Vejle Amt, Nørvang Herred, Langskov Sogn, Hauge Ejerlav, matrikelnr. Arkæologisk forundersøgelse Rapport HOM2354 Forundersøgelse Del 6 Tidl. Vejle Amt, Nørvang Herred, Langskov Sogn, Hauge Ejerlav, matrikelnr.: 1a, 4 Sted-SBnr.: 170809-32 KUAS: 2009-7.24.02/HOM-0020 Horsens

Læs mere

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV192 Kullegaard, Keldby sogn, Mønbo herred, tidl. Præstø amt. Sted nr Sb.nr. 51.

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV192 Kullegaard, Keldby sogn, Mønbo herred, tidl. Præstø amt. Sted nr Sb.nr. 51. Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV192 Kullegaard, Keldby sogn, Mønbo herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.05.06. Sb.nr. 51. Arbejdsfoto fra den arkæologiske forundersøgelse. Indhold Abstract...

Læs mere

VSM 09360, Kragsøgård, Hvidevej 46A, Daugbjerg sogn (boplads) og -204 (areal) Indholdsfortegnelse. Topografi, terræn og undergrund...

VSM 09360, Kragsøgård, Hvidevej 46A, Daugbjerg sogn (boplads) og -204 (areal) Indholdsfortegnelse. Topografi, terræn og undergrund... VSM 09360, Kragsøgård, Hvidevej 46A, Daugbjerg sogn. 130101-184 (boplads) og -204 (areal) KUAS j. nr.: 2003-2123-1344 Beretning for udgravning af dele af bronzealderboplads. Udført af Sidsel Wåhlin, Asger

Læs mere

VSM 09116, Langdyssegård, Roum sogn, Rinds herred, Viborg amt 130909-107 og - 123 (areal) KUAS j.nr.: 2003-2123-1497

VSM 09116, Langdyssegård, Roum sogn, Rinds herred, Viborg amt 130909-107 og - 123 (areal) KUAS j.nr.: 2003-2123-1497 VSM 09116, Langdyssegård, Roum sogn, Rinds herred, Viborg amt 130909-107 og - 123 (areal) KUAS j.nr.: 2003-2123-1497 Udkast til rapport fra prøvegravning forud for byggeri af maskinhus Udført d. 14-15.

Læs mere

HØM591 Ny Lavegård. Forundersøgelsesrapport. Indholdsfortegnelse. Kampagne:

HØM591 Ny Lavegård. Forundersøgelsesrapport. Indholdsfortegnelse. Kampagne: HØM591 Ny Lavegård Humlebæk sogn Lynge Kronborg herred tidl. Frederiksborg amt. Sted nr. 01.04.09 Sb.nr. 86 Forundersøgelsesrapport Kampagne: I forbindelse med planerne om at genopføre Lavegård på matr.nr.

Læs mere

ÅHM 6982 Tingvej 100, Vodskov

ÅHM 6982 Tingvej 100, Vodskov ÅHM 6982 Tingvej 100, Vodskov Hammer sogn, Kær herred, tidl. Ålborg amt. Sted nr. 12.06.05. Sb.nr. 107 Kampagne: 04-04-2018 KUAS nr. 17-0219757 Under forundersøgelse forud for skovrejsning fandtes et bopladsområde

Læs mere

Beretning for forundersøgelse af Bjerregård etape 2

Beretning for forundersøgelse af Bjerregård etape 2 Beretning for forundersøgelse af Bjerregård etape 2 Udgravningsleder Frederik Callesen Matr. nr.: 3a Ejerlav: Ring By, Ring Sogn: Ring Herred: Tyrsting Gl. Amt: Skanderborg HORSENS MUSEUM Journalnr.: HOM

Læs mere

Forundersøgelsesrapport MOE Søringen

Forundersøgelsesrapport MOE Søringen Forundersøgelsesrapport MOE 00768 Søringen Af arkæolog Cand.mag. Liv Stidsing Reher- Langberg Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matr. 13ae, Udbyover By,

Læs mere

Beretning for arkæologisk forundersøgelse af VINDINGE ØSTERGÅRD SYD, ETAPE 4, Vindinge sogn

Beretning for arkæologisk forundersøgelse af VINDINGE ØSTERGÅRD SYD, ETAPE 4, Vindinge sogn Beretning for arkæologisk forundersøgelse af VINDINGE ØSTERGÅRD SYD, ETAPE 4, Vindinge sogn J.nr. ROM 2908 Stednr. 020512-33 VINDINGE ØSTERGÅRD SYD ETP. 4 Anlæg fra to huskonstruktioner Matr.nr. 26 ae

Læs mere

SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr

SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr. 190204. FF nr. 208628. Beretning for mindre forundersøgelse forud for anlæggelse af jordvarme.

Læs mere

BYGHERRERAPPORT SMS 916A RØRGÅRDSVEJ

BYGHERRERAPPORT SMS 916A RØRGÅRDSVEJ Skive Museum, Arkæologisk Afdeling BYGHERRERAPPORT RØRGÅRDSVEJ RØRGÅRDSVEJ, SMOLLERUP SOGN, FJENDS HERRED, VIBORG AMT. STEDNR. 13.01.13. KURT GLINTBORG OVERGAARD * SKIVE MUSEUM AUD 2005 Rørgårdsvej 13.01.13

Læs mere

Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra yngre romersk jernalder i et vejtracé over en 100meter lang strækning.

Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra yngre romersk jernalder i et vejtracé over en 100meter lang strækning. HEM 3732, Nøvlingholm II HEM 3732, Nøvlingholm II, Nøvling Sogn, Ringkøbing Amt. Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra yngre romersk jernalder i et vejtracé over en 100meter lang strækning. Journalnummer:

Læs mere

Kulturhistorisk rapport for arkæologisk undersøgelse ved Gludbjerg

Kulturhistorisk rapport for arkæologisk undersøgelse ved Gludbjerg Kulturhistorisk rapport for arkæologisk undersøgelse ved Gludbjerg Journalnr.: SIM 37/2010 Sted og sb. nr.: 130301-157 KUAS j.nr.: 2009-7.24.02/SIM-0009 Sted: Gludbjerg, Øster Bording Matr. nr.: 1av Ejerlav:

Læs mere

OBM5958 Linien, Hårby sogn, Båg herred, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 251.

OBM5958 Linien, Hårby sogn, Båg herred, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 251. OBM5958 Linien, Hårby sogn, Båg herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.02.09. Sb.nr. 251. Kampagne: 01-04-2013 KUAS nr. Beretning for forundersøgelse af kloaktracé udført af Kristine Stub Precht og Christian

Læs mere

BERETNING Skjern-Egvad Museum SKJ 380. Arbejdsfoto, søgegrøfter set fra sydvest. Beretning, udarbejdet af Torben Egeberg.

BERETNING Skjern-Egvad Museum SKJ 380. Arbejdsfoto, søgegrøfter set fra sydvest. Beretning, udarbejdet af Torben Egeberg. BERETNING Skjern-Egvad Museum SKJ 380 Arbejdsfoto, søgegrøfter set fra sydvest. Beretning, udarbejdet af Torben Egeberg. BERETNING Lokalitet Vestermarksvej Objekt Ardspor, bronzealder-jernalder Højryggede

Læs mere

SJM 647 Marbækparken I, matr. 5b, Hjerting by, Skast Herred, Guldager Sogn, tidl. Ribe Amt, Stednr , SLKS jour. nr. 17/00908, FF:

SJM 647 Marbækparken I, matr. 5b, Hjerting by, Skast Herred, Guldager Sogn, tidl. Ribe Amt, Stednr , SLKS jour. nr. 17/00908, FF: Udgravningsberetning SJM 647 I k24 SJM 647 Marbækparken I, matr. 5b, Hjerting by, Skast Herred, Guldager Sogn, tidl. Ribe Amt, Stednr 190506-325, SLKS jour. nr. 17/00908, FF: 226804. Beretning for forundersøgelse

Læs mere

OBM8431 C.F. Tietgens Boulevard, Fraugde sogn, Åsum herred, Fyns amt, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 147 (KUAS ).

OBM8431 C.F. Tietgens Boulevard, Fraugde sogn, Åsum herred, Fyns amt, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 147 (KUAS ). OBM8431 C.F. Tietgens Boulevard, Fraugde sogn, Åsum herred, Fyns amt, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.08.03. Sb.nr. 147 (KUAS 2003-2123- 0269). Beretning for forundersøgelse af 100 meter langt vejtracé,

Læs mere

HEM 3464 Løvbakkevej Nord

HEM 3464 Løvbakkevej Nord HEM 3464 Løvbakkevej Nord SLKS nr. 17/08071 Stednr. 180306 Sb.nr. 38 UTM Zone 32, Euref89 Koord.: X: 497.950 Y: 6.224.851 Ejerlav: Gullestrup, Herning Jorder Beretning for forundersøgelse Resume Museum

Læs mere

Ørum Sportsplads, Ørum - et aktivitetsområde fra ældre jernalder -

Ørum Sportsplads, Ørum - et aktivitetsområde fra ældre jernalder - 1 Ørum Sportsplads, Ørum - et aktivitetsområde fra ældre jernalder - Mikael Holdgaard Nielsen Udgravningsfelt med gruber og stolpehuller under den afrømmede muld. (Foto: MHN). Viborg Stiftsmuseum Bygherrerapport

Læs mere

Beretning For undersøgelse af Journalnr.: SIM 3/2009 Sb nr. 207 KUAS j.nr.: /SIM-0018

Beretning For undersøgelse af Journalnr.: SIM 3/2009 Sb nr. 207 KUAS j.nr.: /SIM-0018 Beretning For undersøgelse af Journalnr.: SIM 3/2009 Sb nr. 207 KUAS j.nr.: 2008-7.24.02/SIM-0018 Sted: Skærskovvej Matr. nr.: 14c Ejerlav: Funder By Sogn: Funder Herred: Hids Gl. Amt: Viborg Fig. 1. Oversigtplan

Læs mere

ARV 14 Kjelstvej, cykelsti

ARV 14 Kjelstvej, cykelsti ARV 14 Kjelstvej, cykelsti Kjelst By, Billum, matr. 18 g mfl. Vester Horne herred, Varde Kommune, tidligere Ribe Amt. Stednr. 190701, lokalitets nr. 84 Beretning for overvågning i forbindelse med etablering

Læs mere

VSM Toftum, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM 0014

VSM Toftum, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM 0014 VSM 09480 Toftum, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt 130110-129 KUAS j. 2008-7.24.02/VSM 0014 1 Beretning for udgravning af boplads fra ældre jernalder Udført af Kamilla Fiedler Terkildsen m.fl. for

Læs mere

SOM1330 Motorvej st , Kirkeby sogn, Sunds herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr

SOM1330 Motorvej st , Kirkeby sogn, Sunds herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr , Sunds herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr. 09.05.05. KUAS nr. 200-222-045 Beretning for forundersøgelse forud for anlæggelsen af motorvejen mellem Kværndrup og Svendborg etape 450. Udført af stud.mag

Læs mere

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af. MLF00899 Torkilstrupvej 21

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af. MLF00899 Torkilstrupvej 21 Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af MLF00899 Torkilstrupvej 21 Udført af Marie Brinch for Museum Lolland Falster Museets j.nr.: MLF00899 KUAS j.nr.: - Stednavn: Torkilstrupvej 21 Stednr:

Læs mere

OBM4903, Brændeskov Nord, StribRøjleskov Sogn, Vends Herred

OBM4903, Brændeskov Nord, StribRøjleskov Sogn, Vends Herred OBM4903, Brændeskov Nord, StribRøjleskov Sogn, Vends Herred Arkæologisk undersøgelse af bopladslevn fra yngre bronzealder og ældre romersk eller tidlig yngre romersk jernalder udført forud for anlægsarbejde.

Læs mere

Beretning for prøvegravning ved Bjerget nord for Hasselvej, Kjellerup

Beretning for prøvegravning ved Bjerget nord for Hasselvej, Kjellerup Journalnummer: SIM 3/008 Sted: Bjerget SB Stednummer: 30607-7 KUAS j.nr.: 008-7.4.0/SIM-000 Beretning for prøvegravning ved Bjerget nord for Hasselvej, Kjellerup Matr. nr.: 4b Ejerlav: Almtoft By Sogn:

Læs mere

Oversigtsfoto taget fra nord.

Oversigtsfoto taget fra nord. Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV00014 Neder Vindinge, Kastrup sogn, Hammer herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.04.03. Sb.nr. 54. Kuas j.nr. 2013-7.24.02/KNV0008 Oversigtsfoto taget

Læs mere

Vesthimmerlands Museum

Vesthimmerlands Museum Vesthimmerlands Museum Kulturhistorisk rapport VMÅ 2824 Tollerupgård 2015 Løgsted sogn, Slet herred, tidl. Ålborg amt. Sted nr. 12.07.05. Sb.nr. 40. 1 Indhold Abstract... 3 Undersøgelsens forhistorie...

Læs mere

HAM5379 Saksborg Skole, Burkal sogn, Slogs herred, tidl. Tønder amt. Sted nr Sb.nr. 52.

HAM5379 Saksborg Skole, Burkal sogn, Slogs herred, tidl. Tønder amt. Sted nr Sb.nr. 52. HAM5379 Saksborg Skole, Burkal sogn, Slogs herred, tidl. Tønder amt. Sted nr. 21.04.01. Sb.nr. 52. Arkæologisk overvågning i forbindelse med anlæggelsen af 650 m cykelsti mellem Saksborg Skole og Bylderup

Læs mere

SVM1548 Alstedvej, Alsted sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr sb. 64.

SVM1548 Alstedvej, Alsted sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr sb. 64. SVM1548 Alstedvej, Alsted sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.01.01. sb. 64. Kampagne: 15-10-2014 KUAS nr. Beretning for arkæologisk overvågning af gravearbejde nær Tuel å i et område med

Læs mere

Beretning vning. Arkæologisk udgra. HOM2308 Råstofudvinding Gantrup, Etape 2

Beretning vning. Arkæologisk udgra. HOM2308 Råstofudvinding Gantrup, Etape 2 Arkæologisk udgra Beretning vning HOM2308 Råstofudvinding Gantrup, Etape 2 Tidl. Skanderborg Amt, Tyrsting Herred, Voerladegård Sogn, matrikelnr.: 5c Sted-SBnr.: 160411 - KUAS: 2008-7.24.02/HOM-0063 Udgravning

Læs mere

FHM 4875 Pannerupvej II Trige. Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr

FHM 4875 Pannerupvej II Trige. Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr FHM 4875 Pannerupvej II Trige Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr. 2123-1467 Prøvegravning af 2 ha stort område i forbindelse ÅK s lp 818 Fig. 1. Det prøvegravede areal ved Trige

Læs mere

VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 226.

VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 226. VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr. 17.09.04. Sb.nr. 226. KUAS nr. 2015-7.24.02/VKH-0015 VKH 7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling. Forundesøgelse forud for

Læs mere

Kulturhistorisk rapport for udgravning af Kirkebjerggård II, Funder

Kulturhistorisk rapport for udgravning af Kirkebjerggård II, Funder Kulturhistorisk rapport for udgravning af Kirkebjerggård II, Funder Journalnummer: SIM 7/2011 Sted: Kirkebjerggård II SB Stednummer: 13.03.03-217 KUAS j.nr.: 2009-7.24.02/SIM-0009 Matr. nr.: 3am og 7a

Læs mere

Kulturhistorisk rapport for udgravning af hus med forsænket gulv ved Kathøj

Kulturhistorisk rapport for udgravning af hus med forsænket gulv ved Kathøj Journalnummer: SIM 38/2011 Sted: Kathøj SB Stednummer: 13.03.07. Kulturstyrelsens j.nr.: 2012-7.24.02/SIM-0003 Kulturhistorisk rapport for udgravning af hus med forsænket gulv ved Kathøj Matr. nr.:4e Ejerlav:

Læs mere

Vesthimmerlands Museum

Vesthimmerlands Museum Vesthimmerlands Museum Beretning for VMÅ 2623 Markvænget Stednr. 12.08.14 Års sogn, Års herred, Ålborg amt Beretning VMÅ 2623 Markvænget Stednr. 12.08.14 Års sogn, Års herred, Ålborg amt KUAS j.nr. 2009-7.24.02/VMÅ-0008

Læs mere

ROM j.nr Børnehøj Matr. nr. 11a Himmelev By, Himmelev Himmelev sogn, Sømme herred, Københavns amt. Stednr Roskilde Museum

ROM j.nr Børnehøj Matr. nr. 11a Himmelev By, Himmelev Himmelev sogn, Sømme herred, Københavns amt. Stednr Roskilde Museum ROM j.nr. 2377 Børnehøj Matr. nr. 11a Himmelev By, Himmelev Himmelev sogn, Sømme herred, Københavns amt. Stednr. 020405- Roskilde Museum Undersøgelsens data Udgravningen af ROM 2377 Børnehøjen blev gennemført

Læs mere

Læderstræde 4, VUC, Roskilde sogn. Beretning for arkæologisk forundersøgelse af ROSKILDE MUSEUM

Læderstræde 4, VUC, Roskilde sogn. Beretning for arkæologisk forundersøgelse af ROSKILDE MUSEUM Beretning for arkæologisk forundersøgelse af Læderstræde 4, VUC, Roskilde sogn ROM 2982 Stednr. 020410-233 Kulturstyrelsen j.nr. 2015-7.24.02/ROM-0004 LÆDERSTRÆDET 4, VUC Kulturlag, gulvlag, brønd, 1000-1600

Læs mere

Arkæologisk udgravning Beretning. HOM2618, Gams Mose Agre. Tidl. Vejle Amt, Nørvang Herred, Sindbjerg Sogn, Lindved By Ejerlav, matrikelnr.

Arkæologisk udgravning Beretning. HOM2618, Gams Mose Agre. Tidl. Vejle Amt, Nørvang Herred, Sindbjerg Sogn, Lindved By Ejerlav, matrikelnr. Arkæologisk udgravning Beretning HOM2618, Gams Mose Agre Tidl. Vejle Amt, Nørvang Herred, Sindbjerg Sogn, Lindved By Ejerlav, matrikelnr.: 6a Sted-SBnr.: 170811-72 KUAS: 9-7.24.032/HOM-0020 Forud for anlæggelsen

Læs mere

SVM HOLTEGÅRD, Ørslev under Skoven matr. 11a, Bringstrup sogn, Ringsted herred, Sorø amt. Stednr

SVM HOLTEGÅRD, Ørslev under Skoven matr. 11a, Bringstrup sogn, Ringsted herred, Sorø amt. Stednr SVM 2003048 HOLTEGÅRD, Ørslev under Skoven matr. 11a, Bringstrup sogn, Ringsted herred, Sorø amt. Stednr. 040203 SVM 2003048, Holtegård Beretning for prøvegravning forud for anlæggelse af stald og gylletank

Læs mere

Ettrupvej - to aktivitetsområder fra bronzealder eller jernalder

Ettrupvej - to aktivitetsområder fra bronzealder eller jernalder 1 Ettrupvej - to aktivitetsområder fra bronzealder eller jernalder Kamilla Fiedler Terkildsen Viborg Stiftsmuseum 2006 Bygherrerapport nr. 12 Bygherre: Jens og Niels Møller Gram ISBN 978-87-87272-60-5

Læs mere

FHM 5804 Solsortevej 26

FHM 5804 Solsortevej 26 FHM 5804 Solsortevej 26 Nordby sogn, Samsø herred, tidl. Holbæk amt, stednr. 03.05.03, SBnr. 47, SLKS nr. Udgravningsberetning Forundersøgelse af 1.218 m2 sommerhusgrund ved Mårup, Samsø. Fig. 1: Undersøgelsesområdet

Læs mere

KNV290 Stenskov Syd, Herlufsholm sogn, Øster Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 134.

KNV290 Stenskov Syd, Herlufsholm sogn, Øster Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 134. KNV290 Stenskov Syd, Herlufsholm sogn, Øster Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.05.07. Sb.nr. 134. Beretning for mindre forundersøgelse forud for anlæggelse af to søer i den sydlige kant af

Læs mere

Udgravningsberetning Gellerupholmsvej 73, Varde

Udgravningsberetning Gellerupholmsvej 73, Varde Udgravningsberetning Gellerupholmsvej 73, Varde J. nr. ARV 163 Sagsbetegnelse: Forundersøgelse Kulturarvsstyrelsens journalnummer: Lokalitetsnummer: 190713-287 Matrikel nummer: 6li Ejerlav: Gellerup, Varde

Læs mere

SOM414 Hellegård II, Svendborg sogn, Sunds herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr

SOM414 Hellegård II, Svendborg sogn, Sunds herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr , Sunds herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr. 09.05.13. Kampagne: 20-06-2011 KUAS nr. Beretning for udgravning af boplads fra neolitikum til ældre jernalder, udført af Søren Jensen m.fl. for Svendborg

Læs mere

SJM 568 Jedsted Klostervej 23, Jedsted By, matr. nr. 8a, Vilslev sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr

SJM 568 Jedsted Klostervej 23, Jedsted By, matr. nr. 8a, Vilslev sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr Udgravningsberetning SJM 568 Jedsted Klostervej 23, Jedsted By, matr. nr. 8a, Vilslev sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr. 190207-51. FF nr. 222784. SJM 568 K2 Beretning for mindre forundersøgelse forud

Læs mere

Dybbøl matr. 1885, Dybbøl sogn, sb 341, Nybøl herred, Sønderborg amt, St. nr

Dybbøl matr. 1885, Dybbøl sogn, sb 341, Nybøl herred, Sønderborg amt, St. nr Dybbøl matr. 1885, Dybbøl sogn, sb 341, Nybøl herred, Sønderborg amt, St. nr. 230302 J. nr. HAM 5229, sags nr. 12/3605-8.1.1 Ved prøvegravningen forud for udstykning til boligområde, blev der påvist spor

Læs mere