4. Udviklingsrådet kan styrke samarbejdet mellem foreningsliv, erhvervsliv, lokalråd og de kommunale institutioner i lokalområderne.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "4. Udviklingsrådet kan styrke samarbejdet mellem foreningsliv, erhvervsliv, lokalråd og de kommunale institutioner i lokalområderne."

Transkript

1 Beretning ved generalforsamling den 5. marts 2014 Indlæg fra Tistrup/formanden. Jeg vil starte med at tage udgangspunkt i vores vedtægter - 1 Formål 1. Formål 1. Udviklingsrådet skal være et koordinerende forum, der kan bidrage til at fremme udviklingen i de lokalområder, det dækker, samt i kommunen som helhed. 2. Udviklingsrådet skal være talerør for lokalområderne i sager, der vedrører udviklingen af disse. 3. Udviklingsrådet indgår sammen med de andre udviklingsråd i kommunen i et netværk, der sikrer den nødvendige dialog mellem lokalområderne, forvaltningen og kommunalbestyrelsen. 4. Udviklingsrådet kan styrke samarbejdet mellem foreningsliv, erhvervsliv, lokalråd og de kommunale institutioner i lokalområderne. DVS: Koordinerende, med fokus på udvikling Være talerør, høringspart Styrke samarbejdet i lokalområdet Formidling og dialog til baglandet Indgå i netværk med øvrige udviklingsråd Det har været overskrifter og fokus for vores arbejde i den forgange periode og vil såmænd også være gældende for den næste periode. 1. Samarbejdet i HHST Udviklingsrådet dækker de fire byer Hodde, Horne, Sig og Tistrup. Det er en udfordring, at arbejde med et udviklingsråd med fire byer, men vi føler selv, at vi har fundet en form således at de enkelte byer har egen profil og deres egen måde at organisere sig på. Det er lykkedes at bytte ideer = uden at frygt for at stjæle fra hinanden, og vi har nået målet, at have et fælles projekt, under navnet Kend din by = på besøg hos hinanden. 2. Udviklingskataloget Udviklingskataloget er tænkt som en oversigt over projekter med handleplaner og projektansvarlige, og som skal kunne følges af alle borgere.

2 Vi har arbejdet med et nyt udviklingskatalog for udgave. Indledningsvis er vi blevet enige om et sæt fælles holdninger og værdisæt, som vi ønskerat arbejde efter. Værdisættet kan ses i heftet gode historier. Den enkelte by opstiller en række prioriterede antal projekter, som skal danne udgangspunkt for det videre arbejde, alt sammen ud fra vedtagne visioner og mål. Her mangler nogle byer fortsat at skabe sammenhæng mellem udviklingskatalog og faktisk igangsatte projekter. Alle byer har ikke et nedskrevet vision med langsigtede projekter og mål. Noget, som vi bør arbejde med i Synliggørelse af HHST Dette punkt har været som overskrift for alle de år som udviklingsrådet har eksisteret. Efterhånden er der ingen tvivl om rollerne for de to aktører - Varde Kommune og UR(udviklingsrådet). Varde Kommune har klart meldt ud, at formidling fra kommunen til lokalsamfundene, skal ske via udviklingsrådene, og at omfanget forventes at blive stigende antal mails fra kommunen taler eget sprog! Dvs. at det vil være udviklingsrådene som har opgaven via netværk at formidle kontakten til de mange lokale aktører. Det vil typisk være borgerforeninger, sogneforeninger mv. som vil være de nærmeste samarbejdspartnere, men og så de mange foreninger skal indgå i netværket. Denne opgave med at synliggøre og gøre brug af udviklingsrådet har indtil nu været en udfordring, og som ikke i alle sammenhænge er lykkedes. For alle byer gælder, at det har vist sig, at det rette redskab har været formandsmøder, hvor man med mellerum indkalder formændene for de enkelte foreninger til en dialog om igangsatte og nye projekter. Efterfølgende afholdes borgermøder, hvor borgerne orienteres om året der gik, og om gennemførte og nye projekter. Borgerne inddrages ved at bede forsamlingen om at komme med kommentarer og komme med nye ideer til nye indsatser. Borgermødet skal netop give retning og indhold for næste periode. For at understøtte denne proces med at blive accepteret som netværksdanner, projektstøtte og kommunikationskanal til kommunen, har de enkelte udviklingsråd fået tilført ekstra midler fra kommunen. De næste år får vi oveni de obligatoriske 6000,-kr, tilført ,- kr. Dvs. vi har ,- kr til at understøtte lokale projekter og øge kendskabet til udviklingsrådet. Konkrete og synlige resultater er vejen for udviklingsrådene til at blive accepteret som en lokal aktør. 4. Struktur fremadrettet Ens for alle ni udviklingsråd i Varde Kommune gælder, at kontakten til baglandet har været forbundet med besværligheder, samtidig med problemer med at rekruttere nye bestyrelsesmedlemmer. Denne opgave har fået høj prioritering af det fælles udviklingsråd(fur).

3 FUR-gruppen har i enighed udtrykt vanskeligheder med fremad rettet at skabe forudsætning for at skabe netværk til baglandet. FUR håber at kunne finde løsninger, som kan skabe kortest mulig vej mellem kommune og lokalsamfund, at kunne blive inddraget i kommende opgaver tidligt i processen og at tiden fra ide til handling bliver kort. Vi ønsker, at borgerne skal kunne se, at deres behov bliver erkendt, og at der er en reel vilje til at løse problemet fra kommunens side. Vi vil i den næste periode afholde en række møder med det nye borgmester/byråd/embedsmænd for at diskutere løsningsmuligheder. Udviklingsråd og bagland kan naturligvis ikke alene fastholde og udvikle den enkelte by, fordi det kræver en indsats fra alle borgere. Vi kommer ikke uden at frivillige er en forudsætning for det videre arbejde. Alle kan bidrage med noget, men det kræver naturligvis at ildsjælene /frivillige, som findes alle steder, ikke brænder ud. Det skal være sjovt at være en del af fællesskabet, og det skulle helst gøre en forskel, og det skal være et arbejde man brænder for. Bestyrelsesarbejdet Bestyrelsesarbejdet fungerer godt og specielt Bordet rundt er en god måde at holde hinanden orienteret om de tiltag, der arbejdes med. Tak til kollegaer i bestyrelsen for konstruktivt og hyggeligt samarbejde. Tak til Egon for arbejdet i bestyrelsen i to perioder Jeg håber, at flere vil se formål med et udviklingsråd og se behov med at deltage i bestyrelsesarbejdet for at bevare vores lokalområde som et godt sted at bo. Tak til Hanne Jespersen for at inspirere og holde sammen på flokken af ildsjæle. Det lokale arbejde Hodde 2013 har været præget af indfrielse af prioriterede indsatser vedtaget på Borgermødet den 3.oktober 2012 Tistrup Forsamlingshus Hodde Forsamlingshus er blevet en del af Hodde-Tistrup Hallen Vandresti Hodde-Tistrup-Vandrestier underetablering Forskønnelse af byen o Forskønnelsesmidler fra Varde Kommune er under gennemførelse Udviklingsrådet har Tistrup Erhvervs- og Borgerforening som arbejdspartner i forbindelse med lokale projekter. Opgaver, som er prioriteret i dette udvalg har været en del af vores udviklingskatalog.

4 Fx Kommuneplan er revideret Vandrestier o Fase 1 for Hodde-Tistrup-Vandrestier.dk er tæt på afslutning Cykelsti til Hodde o Opgaven er påført oversigt for trafikgruppen, og vil blive fulgt tæt. Kommunikation og synliggørelse o Infoskærm er opsat i Hodde-Tistrup Hallen o Tistrupnews.dk har med stor succes synliggjort lokalområdet Der er etableret årlige formandsmøder og Borgermøder Deltagelse i arbejdsgruppe for etablering af Tistrup nye Plejehjem Deltagelse i arbejdsgruppe for etablering af ny Tistrup Børnehave Kommende opgaver: Opstilling af Vision for Tistrup Sætte fokus på ildsjæle, som en del af Vision Tistrup Etablere arbejdsgrupper for Vision Tistrup Afslutning Velkommen til Tommy Krabbe til et foredrag om ildsjæle. Ildsjæle, som vil være helt afgørende for at kunne løfte opgaven med at fastholde udviklingen i vore byer. Formand HHST Henry Koch Indlæg fra Hodde. Det har været et godt år for Hodde. Vi blev en del af åensdag d ,og med stor succes. Der var folk alle steder ca.1000, i Hodde by med veteranbiler og kræmmerboder, ved åen var der kanosejlads, og i forsamlingshuset var der fyldt op med forskellige salgsboder, med mulighed for at prøvesmage lidt af hvert. Vi har så været så heldige at få fra forskønelsepujlen, de blev brugt til at forskønne tovet i Hodde by,samt en gangsti omkring busholdepladsen. Marianne Schrøder Henrik Svarre

5 Indlæg fra Sig/Thorstrup. Vi har i Sig/Thorstrup haft et begivenhedsrigt år i Kend din nabo-by Med afsæt i HHST-samarbejdet, hvor vi brugte overskriften Kend din nabo-by, tog vi initiativ til at arrangere en historisk vandring i Nørholm Skov i maj måned. Vores lokale historiefortæller Svenning Olesen førte os igennem den meget smukke natur, og med de mange underfundige fortællinger mærkede vi det historiske vingesus folde sig ud. Ca. 60 personer var dukket op, og vi fik nogle meget hyggelige timer sammen. Grøn ordning Foreningerne i Sig/Thorstrup var meget aktive i bestræbelserne på at få del i VE-puljen fra Vindmøllerne i Ounbøl. Der blev lavet mange ansøgninger, men en ny administrationspraktisk var i mellemtiden blevet gennemført og mange blev derfor forkastet. Men vi var dog så heldige, at få tildelt kr. til indretning af en ny skolegård på Thorstrup Skole. Med ny asfaltering, super legeredskaber og flot indretning står skolegården nu meget indbydende til spændende fysiske aktiviteter, og kan bruges af skolens børn såvel som andre Sig-borgere i fritiden. Miljøstation Igennem en lang periode har Varde Kommune været i dialog med udviklingsrådet og Sig-borgere angående placering af miljøstation. Der har været rigtig mange steder på tale, inden det nu er ved at være faldet på plads. Placeringen bliver på Askjærgårdvej. Ikke helt som vi havde håbet på, men der er mange interesser der skal tages hensyn til, når en sådan skal placeres. Ny sti I forbindelse med Banedanmarks renovering af banenettet har de besluttet at annullere en overskæring ved Egevangen/Hybenvangen. Det er mange borgere kede af, fordi de havde etableret en fin lille gangsti ned til engen og Varde Å med tilkobling på Vesterbækvej. I samarbejde med lodsejer og Varde Kommune, arbejder vi nu på at finde et alternativ til denne sti, så vi stadig kan komme væk fra asfaltvejene og ud i den smukke natur. Naturpladsen ved Varde Å Vi har nu i ca. 3 år arbejdet på en Naturplads ved Varde Å, med shelter, bålplads og bro til kanoer. Endelig ser det ud til, at der er kommet gled i bestræbelserne. Varde kommune er ved at lægge sidste hånd på tilladelsen til denne plads. Det arbejde forgår i tæt samarbejde med Naturstyrelsen. Så stædighed og tålmodighed belønner sig, trods alt. Pr-gruppe Vi har længere tid, gerne ville finde nogle personer, der kan og vil fortælle historien om sognet i ord og billeder. Endelig fandt vi to, og straks kom der gang i historierne fra Sig. Måske skal de prgruppen ikke have hele æren for det, men Sig kom i den grad på landkortet, da historierne om Sighotel kom i alle medier. Når vi ude omkring i landet, sagde vi kom fra Varde, sagde folk gerne, Varde er det ikke i nærheden af Sig?

6 Årets landsby i Varde Kommune I foråret gik en arbejdsgruppe i gang med at lave en ansøgning til årets landsby i Varde kommune. Der blev kigget på det med historiske briller, men især også på bosætning og borgernes aktivitetsniveau i forhold til fritidsaktiviteter og foreningsliv i det hele taget. Vi beskrev også infrastrukturen og ikke mindst den dejlige natur, som vi er omringet af. Det var med stor glæde, at det førte til, at Sig blev udnævnt som Årets landsby i Varde kommune. Det blev fejret af to gange. Første søndag i november startede vi med festligholdelsen. Det blev en dejlig dag med optog, musik, taler og utrolig mange aktiviteter i og udenfor Thorstrup Skoles dejlige rammer. Der menes ca. at have deltaget 500 mennesker. Den efterfølgende lørdag blev der i samme anledning holdt en voksenfest med god mad og musik i Thorstrup Skoles hal med 250 deltager. Det er dejligt, at være med til at arrangere noget med den opbakning vi mødte overalt. En event der fint kan gentages, og som stærkt kan anbefales i de andre byer i HHST. I dag kan den fine bronzeplade som bevis på udnævnelsen ses på en sten ved Brugsen. (Afslutning) Det har været et travlt år, og vi er parat til nye udfordringer. Til sidst en stor tak til alle der har været medvirkende til, at det har været et super godt år i Sig/Thorstrup. Heino Mølholm Anne-Lis Brodersen Indlæg fra Horne Der har i året været 2 borgerinddragende møder - et forårs og efterårsmøde. Formænd fra foreningerne i hele Horne sogn og erhvervsdrivende bliver inviteret. På dette møde er det besluttet, at her vælges de lokale repræsentanter til Udviklingsrådet. Vor opgave har været at lige prikke til bestyrelserne i foreninger, når der dukker invitationer eller tiltag op, der kræver kommentarer eller direkte svar. Det foregår oftes ved, at skrivelser bliver sendt endnu engang til de respektive foreninger eller vi kontakter formænd direkte. Vi ser udviklingsrådet som støtte og hjælp - udviklingsrådet formidler oplysninger videre f. eks. sorte pletter på det trafikale kort i vort område. Udviklingsrådet lavede en serie af arrangementer Kend din Naboby - sammen med foreninger og Varde Kommune. I Horne koblede vi os på Aktivitetsdagen i Vikingelunden d. 28. april. En dag fyldt med mange forskellige aktiviteter I foråret deltog det samlede udviklingsråd på en stand ved dialogmødet med Varde Kommune og de øvrige Udviklingsråd.

7 Fra Horne omtalte vi Velkomstpakker for nye tilflyttere og Babypakke til nyfødte. Vi medbragte Hornes folder som Sogneforeningen står for. Anton og jeg har deltaget i en del møder bl. a. omkring Kommuneplan 2013 i Horne Hallen, 3- timers gå-hjem-møde om fundraising d. 27. februar i Hodde-Tistrup Tistruphallen, Kommunens årshjul og sagsgang i det politiske system osv. Der er i Horne en aktiv Sogneforening, som står for alle de opgaver som ingen andre tager sig af. Sogneforeningen har bl. a. etableret julebelysning i de små byer rundt om Horne selv Kirken har fået ny belysning. Mange overser, at de vedvarende aktiviteter, man har gennemført også skal vedligeholdes og føres videre og det er vist ikke en let opgave, at få frivillige til det. Sogneforeningen løser opgaven godt. Fremadrettet Der er nedsat en gruppe som skal udarbejde oplæg til arbejde med, at markedsføre Horne. Der etableres en tænketank som skal komme med ideer til projekter, der kan benyttes til udvikling af Horne. Til slut er der er en stor ros til alle foreningerne i Horne som møder op til vore formandsmøder. Anton P. Nielsen Per Jespersgaard

Udviklingsrådet for Horne, Hodde, Sig og Tistrup. HHST.

Udviklingsrådet for Horne, Hodde, Sig og Tistrup. HHST. Beretning om udviklingsrådets virke i 2012. a. FUR v/henry ÅR 2012 har været et år præget af indsatser som ligner de forrige år. Temaer, som struktur, synlighed, kontakt til bagland, VIVA Varde og udviklingskatalog

Læs mere

Beretninger fra HHST generalforsamling : Beretning ved formand Henry Koch

Beretninger fra HHST generalforsamling : Beretning ved formand Henry Koch Beretninger fra HHST generalforsamling 2015-03-12: Beretning fra Henry Koch. Beretning ved formand Henry Koch Udviklingsrådene har eksisteret siden 2007 med det formål at være talerør, at være netværksdanner

Læs mere

ÅR 2011 har været et år præget af indsatser med at implementere mange af de beslutninger, som blev resultatet af spareplanen 2012

ÅR 2011 har været et år præget af indsatser med at implementere mange af de beslutninger, som blev resultatet af spareplanen 2012 Beretning generalforsamling HHST 2011 ÅR 2011 har været et år præget af indsatser med at implementere mange af de beslutninger, som blev resultatet af spareplanen 2012 Roller og synlighed igen,igen Selv

Læs mere

Generalforsamling HHST 2010

Generalforsamling HHST 2010 Beretning, den 9.marts Horne Set tilbage på året 2010 Generalforsamling HHST 2010 Året 2010 har været et år præget af udfordringer og hvor høringssvar til Kommunens Spareplan 2012 har fyldt særdeles meget.

Læs mere

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 På Næsbjerghus Dagsorden: 1. Valg af dirigent: Kim Andersen valgt 2. Valg af referent Bjarne Tarp valgt 3. Aflæggelse af beretning om udviklingsrådets virke i det forløbne

Læs mere

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Onsdag den 29. marts 2017 kl. 19.30 På Næsbjerghus Dagsorden: 1. Valg af dirigent: Kim Andersen valgt 2. Valg af referent Gert Lindberg valgt 3. Aflæggelse

Læs mere

Fælles beretning Udviklingsrådet HHST for året

Fælles beretning Udviklingsrådet HHST for året Fælles beretning Udviklingsrådet HHST for året 2016-17 v/formand Heino Mølholm Som tidligere år har vi i år delt beretningen. Jeg prøver at tage det lidt overordnede, men der vil komme et lille indlæg

Læs mere

Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet i Varde kommune

Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet i Varde kommune HØRINGS SVAR Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet i Varde kommune Høringssvaret er på vegne af Borgerne i Sig, HHST Udviklingsråd (Sig området), Sig Borgerforening

Læs mere

Efterårsmødet mellem Udvalget for Økonomi og Erhverv og udviklingsrådene

Efterårsmødet mellem Udvalget for Økonomi og Erhverv og udviklingsrådene Mælkefestival Ølgod BY Night Land og BY Branding af Ølgod -TV Syd og medier Arbejdet med udviklingsplaner Struktur eks. Helle Øst og Helle Vest Udviklingsplaner Iværksætterhus Kulturhus Hallen Byskovcenter

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet. i Varde kommune

Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet. i Varde kommune HØRINGS SVAR Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet Høringssvaret er på vegne af Borgerne i Sig, HHST Udviklingsråd (Sig området), Sig Borgerforening udarbejdet

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev?

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SKJOLDELEV Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Skjoldelev inviterede i samarbejde

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Grundfør?

Hvordan skal vi udvikle Grundfør? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i GRUNDFØR Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Grundfør og Borgerforeningen i Grundfør

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Landbyrådsrepræsentanten fra Vellev inviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Eller: Ildsjæle sætter lys på lokale herligheder! Oplæg til Boligdag 2011 Torsdag den 5. maj 2011 på Esbjerg Højskole Lokalsamfundskonsulent

Læs mere

Præciseres mere tydelig i teksten. Handle om? Forenkles Kursus/uddannelse vil være godt Betydning af netværk Projektledelse.

Præciseres mere tydelig i teksten. Handle om? Forenkles Kursus/uddannelse vil være godt Betydning af netværk Projektledelse. WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 2 ØVRIGE TEMAER Uddannelse og uddannelse og Varde Kommune bør tilbyde kursus for nye Bord 1 bestyrelsesmedlemmer Synlighed kommunikation Fundraising Præciseres mere

Læs mere

Kommunens indsats? Din indsats?

Kommunens indsats? Din indsats? FÆLLESSKAB / SAMMENHOLD / SAMLINGSSTEDER Tilskud til forsamlingssteder/ landsbypuljer/ LAG landsbypuljen +forsamlingshuspuljen forsamlingshuspuljen Skab rammer opbakning på nye ideer fra foreninger Bevarelse

Læs mere

Generalforsamlingen for Udviklingsråd Helle-Vest torsdag den 29. marts 2012 kl I Helle-Hallen

Generalforsamlingen for Udviklingsråd Helle-Vest torsdag den 29. marts 2012 kl I Helle-Hallen Generalforsamlingen for Udviklingsråd Helle-Vest torsdag den 29. marts 2012 kl. 20.00 I Helle-Hallen Inden generalforsamlingen fra kl 19-20 var der foredrag og debat med Landdistrikskonsulent Carsten Blomberg

Læs mere

WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 1 - ROLLER

WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 1 - ROLLER WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 1 - ROLLER Udviklingsrådenes Byrådets Byrådets Koordinering synlighed ( Erfa. gruppe for Sogneforeninger Udvikler lokalsamfundet sogneråd på lokalplan I forhold til

Læs mere

Udviklingsplan for lokalområdet. Janderup Her bobler det af energi!

Udviklingsplan for lokalområdet. Janderup Her bobler det af energi! Udviklingsplan for lokalområdet Janderup 2016-2021 Her bobler det af energi! Kolofon Udviklingsplanen er udviklet i samarbejde med Janderups borgere og i opdrag fra Lokalforeningen Janderup. Udarbejdet

Læs mere

Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018.

Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018. Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018. Bestyrelsen ser det som en af sine primære opgave, at holde en god kontakt til Lemvig kommunes embedsmænd og politikker. Vi forsøger at være tovholdere

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Helle Øst Udviklingsråd Referat Udviklingsrådets Årsmøde Dato: 29. marts 2012, kl. 19.00 Sted: Helle Hallen Dagsorden ifg. Vedtægter: Beslutning: 1. Valg af dirigent og referent 2. Aflæggelse af årsberetning

Læs mere

Beretning til HHST Udviklingsråd generalforsamling

Beretning til HHST Udviklingsråd generalforsamling 1 Beretning til HHST Udviklingsråd generalforsamling 11.03.2010 Året 2009har igen været et år med mange møder og tilsvarende udfordringer. Det er måske relevant kort at repetere udviklingsrådets opgaver

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

Tirsdag den 27. marts 2019 kl

Tirsdag den 27. marts 2019 kl Tirsdag den 27. marts 2019 kl. 19.00 på Øse Efterskole Sønderskovvej 130 Øse, 6800 Varde Dagsorden: / Referat 10 personer fremmødt. 1. Valg af dirigent: Finn Hansen valgt 2. Valg af referent: Bjarne Tarp

Læs mere

Beretning. Årsmøde i Starup Tofterup lokalråd onsdag den 18 april 2012. kl. 19:00 i Multihuset. BERETNING. VELKOMMEN.

Beretning. Årsmøde i Starup Tofterup lokalråd onsdag den 18 april 2012. kl. 19:00 i Multihuset. BERETNING. VELKOMMEN. Årsmøde i Starup Tofterup lokalråd onsdag den 18 april 2012. kl. 19:00 i Multihuset. BERETNING. VELKOMMEN. Som noget nyt har vi i år, gjort opmærksom på årsmødet ved at sende en elektronisk meddelelse

Læs mere

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd Fællesmøde med arbejdsgrupperne onsdag den 12. oktober kl. 19.30 22.00 i Multihuset. Status fra de enkelte arbejdsgrupper: Kulturgruppen: 5 minutters oplæg fra hver gruppe I støbeskeen til det kommende

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 23.11.2016 kl. 17.00 21.00 på Hotel Arnbjerg, Arnbjerg Allé 2, 6800 Varde Mødedeltagere: Bjarne Buhl, Blaabjerg Ole Diget Jensen, Blåvandshuk Gert Lindberg,

Læs mere

Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012)

Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012) Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012) Indledning Borris Rådet inviterede i samarbejde med Landdistrikternes Hus til borgermøde den 22. maj 2012 under overskriften: Borris

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 15.09.2015 kl. 17.00 ca. 21.00 på Hotel Hjedding, Ølgod Bemærk: Der er aftalt rundtur til Skulpturudstillingen. Mødetid kl. 16.00. Mødested: Kulturhuset,

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

REFERAT af mødet: Punkt Godkendelse af, at indkaldelse til Generalforsamlingen er udsendt rettidigt via Facebook d

REFERAT af mødet: Punkt Godkendelse af, at indkaldelse til Generalforsamlingen er udsendt rettidigt via Facebook d REFERAT af mødet: Punkt Godkendelse af, at indkaldelse til Generalforsamlingen er udsendt rettidigt via Facebook d. 16.2.2018 1 Valg af: Dirigent: John Stemmetællere: Annie & Thomas 2 Valg af referent:

Læs mere

Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene

Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene Program forårsmøde 2017 Velkomst v/ borgmester Erik Buhl - Vi begynder med en sang Dagsorden for mødet Rigets tilstand v/ borgmester Erik Buhl Hovedtema:

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Landbyrådsrepræsentanten fra Lading og Lokalrådet i Lading inviterede

Læs mere

Den største omstilling i nyere tid

Den største omstilling i nyere tid Den største omstilling i nyere tid Forskydninger fra land til by Fald i befolkningstallet Ændret sammensætning: flere ældre, færre yngre, flere udenfor arbejdsmarkedet Fald i antal af arbejdspladser indenfor

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Torsdag den 12.06.2014 kl. 17.00 20.45 på Ansager Hotel, Søndergade 2, 6823 Ansager Direktør for Plan, Kultur og Teknik Bent Peter Larsen deltog i mødet fra kl.

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Helle Øst Udviklingsråd Dagsorden FORSLAG Årsmøde. Dato: 29. april 2015 kl. XX.00 Sted: Helle Hallen Referent: Mødedeltagere (udsendt til): Anders Schmidt, Peter Fornitz, Jens Peter Christensen, Lars Bo,

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/ Ikast-Brande Kommune Att.: Lone Jager Neldeberg Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Brande, den 17/10-2018 Ansøgning om tilskud til Brande City for 2018, 2019 og 2020 Brande Handelsstandsforening samt Brande Borgerforening

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene samt udkast til vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene samt udkast til vurdering af disse Dato 17-01-2019 Dok.nr. 4203/19 Sagsnr. 17/12228 Ref. Lisl Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene samt udkast til vurdering af disse Høringen om den fremtidige

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 14. september 2011, kl. 19.00 Sted: Årre, Årre Kro Deltagere: Fraværende: Troels Sandager, Lene Conradsen, Jesper Christiansen, Hans Peter Nielsen Birthe Skovbjerg Ingrid Sand Jens

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene samt udkast til vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene samt udkast til vurdering af disse Dato 17-01-2019 Dok.nr. 4203/19 Sagsnr. 17/12228 Ref. Lisl Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene samt udkast til vurdering af disse Høringen om den fremtidige

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

Denne evaluering tager ikke stilling til i hvilken udstrækning de enkelte aftaler, som blev indgået på FrivilligBørsen, er blevet til noget.

Denne evaluering tager ikke stilling til i hvilken udstrækning de enkelte aftaler, som blev indgået på FrivilligBørsen, er blevet til noget. Formål med evaluering Evalueringens formål er at formidle hovedresultaterne af arrangementet. Derudover bliver erfaringerne fra frivilligteamet også inddraget. Evalueringen sker på baggrund af udsendt

Læs mere

Bestyrelsens beretning Årsmøde 2017 Udviklingsrådet Helle Øst

Bestyrelsens beretning Årsmøde 2017 Udviklingsrådet Helle Øst Bestyrelsens beretning Årsmøde 2017 Udviklingsrådet Helle Øst Indledning Det har været et travlt år for Udviklingsrådet Helle Øst. Der har været mange emner på dagsordenen. Vi har selv afholdt mange møder

Læs mere

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Formålet med de+e møde/punkt: 1. At præsentere den reviderede ansøgning og budget og hvad der mangler

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Bestyrelses beretning 2017.

Bestyrelses beretning 2017. Bestyrelses beretning 2017. Kære Generalforsamling på Ringsted Lilleskole d. 20.04.2017. Nu er vi rigtig godt i gang med vores 5. skoleår, vores 1. halvrunde fødselsdag er snart en realitet. En milepæl

Læs mere

Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune

Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune Udarbejdet af den af bysamfundene nedsatte arbejdsgruppe den 19. september 2006 Revideret 28.august 2008 Forslag til Revideret udgave september

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Mønsted Lokalråd, Mønsted Idrætsforening, Mønsted Håndværker- og Handelsstandsforening En borgergruppe bestående

Læs mere

Bilag Evaluering af sundhedsdagene 2014 og godkendelse af videre proces for sundhedsdage 2015 (SOU, 24/11, 2014, sag 120)

Bilag Evaluering af sundhedsdagene 2014 og godkendelse af videre proces for sundhedsdage 2015 (SOU, 24/11, 2014, sag 120) Bilag Evaluering af sundhedsdagene 2014 og godkendelse af videre proces for sundhedsdage 2015 (SOU, 24/11, 2014, sag 120) Sundheds- og Omsorgsudvalget, tog den foreliggende evaluering af Sundhedsdagene

Læs mere

Referat fra. ma-nets generalforsamling den 22. februar Steen Johansen blev valgt som mødets dirigent

Referat fra. ma-nets generalforsamling den 22. februar Steen Johansen blev valgt som mødets dirigent Referat fra ma-nets generalforsamling den 22. februar 2018 ca. 35 medlemmer deltog i generalforsamlingen Ad 1 Valg af dirigent Steen Johansen blev valgt som mødets dirigent Ad 2 Valg af referent Minna

Læs mere

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 %

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 % Journalnummer (udfyldes af Vordingborg Kommune) 1. Projektets titel Erhvervsmesse 2015 i Køng-Lundby 2. Beløb der søges finansieret af LUP-puljen Hvilket beløb søges fra LUP-puljen: ca. 32.000 kr. Hvor

Læs mere

HORNE VISION 2020. 200 elever i Horne skole!

HORNE VISION 2020. 200 elever i Horne skole! Horne Vision 2020 HORNE VISION 2020 200 elever i Horne skole! 2020 Fremtidens Horne Hornes fremtid som aktiv landsby er afhængig af tilflytning primært af en karaktér som kan styrke byens trivsel herunder

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

FÆLLES OM ALBERTSLUND

FÆLLES OM ALBERTSLUND FÆLLES OM ALBERTSLUND En politik for fællesskab, medborgerskab og ligeværdig deltagelse 2. UDKAST 1 FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

At være frivillig i UngEnergi

At være frivillig i UngEnergi At være frivillig i UngEnergi UngEnergi er VedvarendeEnergis ungdomsafdeling. Vi er en gruppe af unge mellem 15 og 35 år, som brænder for det samme mål: en grøn og bedre verden. Vores projekter har til

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Haldum?

Hvordan skal vi udvikle Haldum? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HALDUM Indledning: Borgerforeningen i Halduminviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 UDKAST 21. marts 2012 1 1. Introduktion til Kataloget Visions- og idékataloget

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 8.10.2014 kl. 17.00 ca. 21.00 på Lunde Kro, Skolegade 8, Lunde, 6830 Nr. Nebel Mødedeltagere: Jan Lillebæk, Blaabjerg Peter Nielsen, Blåvandshuk Finn

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

Tune Lokalråds generalforsamling Tirsdag d. 13. marts 2018

Tune Lokalråds generalforsamling Tirsdag d. 13. marts 2018 Tune Lokalråds generalforsamling Tirsdag d. 13. marts 2018 Indledning Det år vi har været igennem har været et anderledes år end jeg havde forventet, der har været og der er rigtig mange vigtige opgaver

Læs mere

Udvalget for Plan og Teknik

Udvalget for Plan og Teknik Udvalget for Plan og Teknik Tilpasning af Teknik og Miljø Teknik og Miljø blev i foråret 2015 organiseret efter kommunens tre fokusområder på det tekniske område: Visionen Vi i Naturen, et stærkt erhvervsliv

Læs mere

I forbindelse med den offentlige høring af Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene har Varde Kommune modtaget bemærkninger fra følgende:

I forbindelse med den offentlige høring af Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene har Varde Kommune modtaget bemærkninger fra følgende: Dato 17-01-2019 Dok.nr. 4203/19 Sagsnr. 17/12228 Ref. Lisl Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene samt udkast til vurdering af disse. Inkl. arbejdsgruppens

Læs mere

LAG Varde. LAG Vardes arbejde med mål og effekter.

LAG Varde. LAG Vardes arbejde med mål og effekter. LAG Varde LAG Vardes arbejde med mål og effekter. Lokalsamfundskonsulent/LAG-koordinator List historik: Ansat 1. august 2006 til etablering af Udviklingsråd i Varde Kommune. Varde Kommune er med sine 1.256

Læs mere

Føvling Stenderup - Tobøl

Føvling Stenderup - Tobøl Føvling Stenderup - Tobøl Udviklingsplan 2020 Føvling Stenderup Tobøl du mener, jeg mener, vi gør.. Indhold.: Indhold & Forord Historie Lokal analyse Befolkningsanalyse & Input Vision 2020 & Strategi Afslutning..

Læs mere

Beretning fra Stouby og Omegns Lokalråd for perioden 28. april 2009 til 13. april 2010.

Beretning fra Stouby og Omegns Lokalråd for perioden 28. april 2009 til 13. april 2010. Beretning fra Stouby og Omegns Lokalråd for perioden 28. april 2009 til 13. april 2010. I året der er gået har bestyrelsen arbejdet med mange spændende opgaver. Vores største opgave har været projekt udvikling

Læs mere

strategi for nærdemokrati

strategi for nærdemokrati strategi for nærdemokrati i Slagelse Kommune 2009 Slagelse Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse Tlf. 58 57 36 00 slagelse@slagelse.dk Visionen brandmen.dk Slagelse Kommune vil

Læs mere

Strategisk planlægning i landdistrikterne

Strategisk planlægning i landdistrikterne INDSATS 1 Strategisk planlægning Strategisk planlægning handler om lokale planer for landsbyerne. Hvordan sikrer vi at kommuneplaner og lokale planer hænger sammen? Fra landspolitiske side lægges der op

Læs mere

Evalueringsskema til Landdistriktspuljen

Evalueringsskema til Landdistriktspuljen Evalueringsskema til Landdistriktspuljen Du skal udfylde evalueringsskemaet elektronisk og sende til sil@billund.dk senest tre måneder efter projekts afslutning, sammen med regnskab mv. Bemærk, at en del

Læs mere

SPØRGSMÅL SVAR 32 0,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12,5 15,0 17,5 20,0 22,5 25,0

SPØRGSMÅL SVAR 32 0,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12,5 15,0 17,5 20,0 22,5 25,0 Evaluering af Landdistriktskonferencen 218 SPØRGSMÅL SVAR 32 OVERSIGT INDIVIDUEL Accepterer svar Hvad er din rolle i lokalområde/kommune? Lokal frivillig/ildsjæl Medlem af lokalråd / kommunalt landdist

Læs mere

1. Udvikling og organisering af samarbejdet mellem borgere, institutioner, erhverv og foreninger på Mols/Helgenæs for at styrke området som helhed.

1. Udvikling og organisering af samarbejdet mellem borgere, institutioner, erhverv og foreninger på Mols/Helgenæs for at styrke området som helhed. Ingen har det hele Tilsammen har vi alt! Hvad er Mols i Udvikling? Mols i Udvikling er en paraplyorganisation på Mols, som har det hovedformål at udvikle Mols og Helgenæs på lokalbefolkningens præmisser.

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 4. Februar 2010 kl. 19.30 Sted: Årre, Årre kro Deltagere: Fraværende: Bruno Hansen, Jesper Christiansen, Jens Christian Sørensen Connie Ibsen, Niels Jacob Jensen Jens Peter Christensen,

Læs mere

Skabelon for udvikling af borgerplaner

Skabelon for udvikling af borgerplaner Skabelon for udvikling af borgerplaner Alle lokalsamfund er forskellige, både hvad angår størrelse, ressourcer og behov. Derfor er der ikke én bestemt måde at lave en borgerplan på. Det vigtigste er, at

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2017

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2017 Lokalområde der søger Løvskal egnen Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Løvskal egnens Lokalråd Bestyrelsen, formand Lone Frandsen Løvskal Landevej 12, Løvskal 8850 Bjerringbro

Læs mere

De frivilliges dag. Referat fra en aktiv dag. Til inspiration for andre. Kontakt evt.:

De frivilliges dag. Referat fra en aktiv dag. Til inspiration for andre. Kontakt evt.: De frivilliges dag Referat fra en aktiv dag Til inspiration for andre Kontakt evt.: osternykirkeweb@gmail.com Formål med dagen var at få fokus på frivillighed Dagen var arrangeret af ministeriet for by,

Læs mere

Borgerinddragende aktivitet

Borgerinddragende aktivitet Borgerinddragende aktiviteter Status pr. 10. november 2016 på baggrund af tilbagemeldinger fra de ni Udviklingsråd i Varde Kommune Hvert udviklingsråd samt Fælles Udviklingsrådet (FUR) har modtaget 30.000

Læs mere

Udviklingsplan for Hover-Torsted

Udviklingsplan for Hover-Torsted Udviklingsplan for Hover-Torsted 2009-2014 Indholdsfortegnelse Udviklingsplan for Hover-Torsted 2009-2014... 1 Historie:... 3 - Hover, sognet ved åen... 3 - Torsted, sognet ved skoven... 3 Analyse:...

Læs mere

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Da Faaborg-Midtfyn kommune skal spare penge i fremtiden, er der blevet udarbejdet et sparekatalog, som blev offentliggjort i maj måned. Af sparekataloget

Læs mere

1) Valg af dirigent Lars B. Hansen blev valgt.

1) Valg af dirigent Lars B. Hansen blev valgt. Referat fra Generalforsamling afholdt den 13. marts 2013 Generalforsamlingen startede kl. 18.00 med spisning (stegt flæsk og persillesovs), hvori ca. 60 voksne og børn deltog. Glædeligt med det store fremmøde.

Læs mere

Bårse-Beldringe Lokalråd

Bårse-Beldringe Lokalråd Bårse-Beldringe Lokalråd Bestyrelsesmøde torsdag d. 13. december 2012 kl. 19.00 Hos Helle Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse (underskrift) af referat Referatet blev underskrevet

Læs mere

Til Borgerne i Nr. Kollund og omegn

Til Borgerne i Nr. Kollund og omegn Til Borgerne i Nr. Kollund og omegn Det er nu blevet en tradition i borgerforeningen, at bestyrelsen en gang om året ca. Midt mellem to generalforsamlinger omdeler folderen Midtvejsnyt. Midtvejsnyt orientere

Læs mere

Møde er der nogen der kan deltage: Kære lokalråd og borgerforeninger.

Møde er der nogen der kan deltage: Kære lokalråd og borgerforeninger. Referat ordinært møde Tisvilde Lokalråd. D. 1 marts 2016. Deltagere: Eskil Borup, Vibeke Hagstrøm, Helle Dyrting, Jakob Snedled, Daniel Frigast, Peter Wilhjelm Supp: Marianne Bruun, Lars Buhl, Lise Behrend,

Læs mere

Lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017

Lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017 Mål og plan for indsatsen i Landsbyens Skoledistrikt for 2015 til 2017 Lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017 Dette skema skal ikke anvendes, men kan anvendes. Skemaet kan anvendes som redskab

Læs mere

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund har en lang tradition for at engagerede frivillige kræfter yder en utrolig stor indsats. De frivillige ildsjæle spiller en

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal.

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal. 1 jsc Nørreby, d. 12. september 2013 Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal. Deltagere Torben Nielsen, Jens Haubro, Martha Joensen, Jan Schlegel, Jette Kølle, Lars Christoffersen,

Læs mere

Handlinger formuleret på seks workshops

Handlinger formuleret på seks workshops Handlinger formuleret på seks workshops Forklarende tekst: I venstre kolonne ses det nummer som refererer til hver indsats(se link på siden Politikkens indhold for info om indsatserne). I højre kolonne

Læs mere

Oplæg i Vordingborg Kommune 30. oktober Lokalrådsformand Anders Riberholt Henriksen og Direktør Hanne Ahrens

Oplæg i Vordingborg Kommune 30. oktober Lokalrådsformand Anders Riberholt Henriksen og Direktør Hanne Ahrens Oplæg i Vordingborg Kommune 30. oktober 2018 Lokalrådsformand Anders Riberholt Henriksen og Direktør Hanne Ahrens Program Nærdemokrati i Silkeborg Kommune Kodeks for godt nærdemokrati Nærdemokratiudvalg

Læs mere

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 1. Valg af dirigent: Niels Juul Jensen 2. Valg af stemmetællere: Ib Berthelin og Lars Asserhøj 3. Formandens beretning Anne-Grethe Mathisen

Læs mere

Til Demokratiudvalget

Til Demokratiudvalget Til Demokratiudvalget Modtaget den: Ansøgning nr.: ANSØGNING OM TILSKUD FRA INITIATIVPULJEN TIL DEMOKRATI- BORGERINDDRAGELSESINITIATIVER Ansøgers navn: (Forening / gruppe / enkeltperson) Låstrup Lokalråd

Læs mere

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans Yderligere information: Teknik og Miljø Natur og Grønne Områder Rådhuset, Torvet 7400 Herning Telefon 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Læs mere