TEKNISKE FORUNDERSØGELSER TRIN 3, RENOVERINGSFORSLAG INDHOLD. 1 Tage og tagterrasser 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEKNISKE FORUNDERSØGELSER TRIN 3, RENOVERINGSFORSLAG INDHOLD. 1 Tage og tagterrasser 2"

Transkript

1 BO-VEST AFDELING 10, HYLDESPJÆLDET TEKNISKE FORUNDERSØGELSER TRIN 3, RENOVERINGSFORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk JANUAR 2012 SUPPLEMENT 2, MARTS 2017 INDHOLD 1 Tage og tagterrasser 2 2 Betonfacader Vurderinger af tekniske og økonomiske konsekvenser ved udførelse af traditionel facaderenovering i stedet for udvendig isolering. 3 3 Vinduer og døre 7 4 Træfacader 7 5 Betontrapper 7 6 Terrænkonstruktion og dæk over port 7 7 Installationer 7 8 Materielgård 8 9 Tilgængelighedsboliger Ombygning af 3- etages boliger Renovering og udvidelse af beboerhus 11 PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. A Trin 3-7 VERSION 29 mar UDGIVELSESDATO 29.mar UDARBEJDET Michael Vesterløkke (MV) Merete Hjorth Rasmussen (MHR) KONTROLLERET OLST GODKENDT Michael Vesterløkke

2 2/11 TEKNISKE FORUNDERSØGELSER TRIN 3, RENOVERINGSFORSLAG JANUAR 2012 Baggrund Denne rapport er et supplement til "Tekniske forundersøgelser. Trin 3. Renoveringsforslag. Januar 2012, rev. 1 - April 2012", og " Tekniske forundersøgelser. Trin 3, Renoveringsforslag, Supplement 1, 4. feb. 2016" og skal læses i sammenhæng med disse. Afsnitsnumre svarer til opdeling i budgetark. Siden rapporten " Tekniske forundersøgelser, Trin 3, Renoveringsforslag, Supplement 1, 4. feb. 2016" " blev udarbejdet, er der blevet udført: Supplerende analyser af det nødvendige renoveringsomfang ved traditionel betonrenovering af facader i stedet for udvendig isolering. Vurdering af indeklima konsekvenser, hvis der ikke udføres udvendig isolering af facader. Undersøgelser er særskilt rapporteret. Budgetark I forbindelse med udarbejdelse af Supplement 2, er budgetarket blevet tilpasset de ændrede arbejder. For arbejder, hvor der ikke er sket ændringer, er Landsbyggefondens procentfordeling blevet anvendt, det gælder f.eks. for "01 Tage og tagterrasser". For arbejder, hvor Landsbyggefonden har ændret enhedspriser, er disse priser anvendt, det gælder f.eks. for Opbygning af boligtyper D. Kalkulationsindeks: 2015 K2 = 136,1, hvilket er det samme som ved ansøgningen til Landsbyggefonden i Tage og tagterrasser Forhold er uændret. 2 Betonfacader Landsbyggefonden har meddelt, at der ikke kan ydes støtte til udvendigt efterisolering af facader, som ansøgt i ansøgning Derfor erstattes udvendig facadeisolering i denne ansøgning med traditionel betonrenovering. Flytning af tagbrønde og dræn flyttes fra dette punkt til pkt. 6 Terrænkonstruktion og dæk over port.

3 TEKNISKE FORUNDERSØGELSER TRIN 3, RENOVERINGSFORSLAG JANUAR / Vurderinger af tekniske og økonomiske konsekvenser ved udførelse af traditionel facaderenovering i stedet for udvendig isolering. De oprindelige undersøgelser af betonfacader er udvidet med undersøgelser, der er rapporteret i Betonundersøgelse af facader og trapper, januar Den udvidede betonundersøgelse bekræftede det oprindeligt skønnede skadesomfang. Målinger af betondæklag over armeringen på den nederste kant af betonelementerne, den såkaldte "tå", viser på ca. 70 % af de målte dæklag er mindre end 20 mm fra bagsiden. Dæklaget beskytter armeringen mod at ruste og skulle på opførelsestidspunktet være 20 mm på udendørs konstruktioner. Da tåen desuden er meget smal har den været svær at udstøbe med velkomprimeret beton. Det må forventes, at skaderne på især bagsiden af facadeelementernes tæer udvikler sig yderligere. Tåen på nederste kant af betonelementet er revnet fordi dæklaget er kabonatiseret så armeringen er rustet. De blå elementer og specielt de blå portelementer har skader på grund af alkalikisel reaktioner (AKR) i betonen. Disse reaktioner fortsætter så længe, der er vand tilstede, så hvis der ikke træffes foranstaltninger til at holde vand væk fra den blå beton, fortsætter revneudviklingen og trænger dybere ind i betonen. Især hvis alkalikiselreaktioner og frostangreb virker sammen, kan nedbrydningen blive total. Ved betonundersøgelsen i 2010 så armeringen ikke ud til at være skadet, men efterhånden som der bliver yderligt åbnet ind til armeringen, vil denne begynde at korrodere. Ved undersøgelsen i 2010, blev der registreret skader på de 3 blå portelementer, der indgik, samt på en del af de øvrige blå facadeelementer. Der er derfor fokuseret på de blå elementer i den udvidede betonundersøgelse i Der er undersøgt 7 blå portelementer, der alle har netrevner. Og der er fundet skader på 41 % af de 12 blå facader, der er undersøgt.

4 4/11 TEKNISKE FORUNDERSØGELSER TRIN 3, RENOVERINGSFORSLAG JANUAR 2012 Fugt er en nødvendig betingelse for, at alkalikisel reaktioner kan foregå. Vandafvisende overfladebehandling vil med tiden kunne reducere fugten i betonelementerne, og vil være nødvendig for at mindske udviklingen, hvis betonfacaderne ikke isoleres udvendigt. Overfladebehandlingen har dog kun effekt, hvis den bliver udført før, der er opstået grovere revner. Ved beregning af priser i budgetarket er det forudsat at 13 blå elementer, primært portelementer, er så nedbrudte på nuværende tidspunkt, at det vil være nødvendigt at udskifte dem helt. Elementerne er bærende og kræver understøtning mens arbejdet pågår. Da der til stadighed foregår nedbrydning, vil det være nødvendigt, at foretage en total registrering og vurdering af alle blå elementer, på det tidspunkt hvor renoveringen skal udføres. Netrevner i blå betonelementer, Især portelementer har mange revner pga. alkalikisel reaktioner. Hvis der udføres udvendig isolering er der kun behov for at fjerne løse betonstykker og udføre mindre betonreparationer, fordi skadesudvikling vil bremses. Jo længere tid der går inden renoveringen udføres, jo større bliver risikoen dog for, at det bliver nødvendigt at foretage reparationer på de blå portelementer, Hvis der ikke udføres udvendig facadeisolering vil både alkalikisel reaktionerne og dæklagsskaderne udvikle sig yderligere. Uden udvendig facadeisolering omfatter den nødvendige renovering af betonfacaderne: Betonreparationer Reparation af samtlige "tæer" på betonelementer. Ved prisoverslaget er det forudsat at alle tæer skæres af og at der ibores strittere inden udstøbning af ny indfarvet beton. Alternativt kan de ca. 70% med utilstrækkeligt dæklag findes og borthugges inden udstøbning, men håndværkerudgifterne til dette, vil være (mindst) ligeså store som at skære tåen af overalt.

5 TEKNISKE FORUNDERSØGELSER TRIN 3, RENOVERINGSFORSLAG JANUAR /11 Overfladebehandling af m² blå betonelementer Udskiftning af blå betonelementer, primært portelementer, inkl. understøtning. Renovering af lodrette fuger. Alle lodrette elementsamlinger opskæres på hver side af de udstøbte fuger. Afrensning og overfladebehandling af betonfacader, da det ikke skønnes muligt at udføre farvetilpasse reparationerne, uden det tydelig vil kunne ses. Der er forskellige muligheder for overfladebehandling. Nedenfor er 3 forskellige oplistet: Maling. Kræver vedligeholdelse og gentagelse af behandling med års mellemrum Cementpulvermaling. Risiko for hvide udfældninger. Svumning udført med indfarvet mørtel på hele betonoverfladen. Udgiften til overfladebehandling er højere end almindelig glat beton grundet den ujævne overflade, men overslagsmæssigt den samme for de tre metoder. Det anbefales at der laves et pilotprojekt inden arbejdet udbydes Indeklima Særskilte analyser af indeklima forhold viser, at de nuværende ydervægge giver vækstbetingelser for skimmelsvampe ved kuldebroer på 87 % af de undersøgte vægflader, hvis indeklimaet svarer til fugtbelastningsklasse 3, hvilket er det dimensionerende indeklima i almene boliger. Driftsorganisationen er nu begyndt systematisk at undersøge og dokumentere disse forhold. Dette arbejde bekræfter analysen af overfladetemperaturerne. Problem med skimmelsvampe afhjælpes ikke ved betonreparation af facader. Der foreligger ikke særskilte regnskaber for udgifter til afrensning af skimmelsvampe fra tidligere år, men udgifterne bliver markeret i regnskab fremover, så omfang kan dokumenteres. På nuværende tidspunkt vurderer "driften", at der hvert år vil blive konstateret min. 40 forekomster af skimmel, der skal udbedres ved afrensning og efterfølgende maler mm. Udgifterne til udbedring er lavt anslået et beløb på ca pr stk., svarende til kr årligt. Da der er tale om skader, der vil komme tilbage hvert efterår og vinter, vil det være en fast årlig udgift som på 40 år løber op i ca. kr mio. COWI vurderer at omfanget på ét tilfælde af skimmelsvampe per ca. 10 boliger er lavt sat i betragtning af at termografi analysen viser, at 87 % af vægfladerne har vækstbetingelser for skimmelsvampe i fugtbelastningsklasse Energibesparelser Beregninger af energibesparelser i henhold til DS 418 for en udvalgt A9 og C2 bolig viser, at der kan opnås besparelser på 56,9 kwh/m² facade/år og 49,4 kwh/m² facade/år for hhv. lejlighedstype A9 og C2 ved efterisolering udvendig iht.

6 6/11 TEKNISKE FORUNDERSØGELSER TRIN 3, RENOVERINGSFORSLAG JANUAR 2012 BR15 krav. Det betyder, at en merudgift på maksimalt i størrelsesordenen kr inkl. moms vil være rentabel iht. reglerne i BR15. Med et facade areal på m² vil en merudgift til isolering på i størrelsesordenen kr. 25 mio. således være rentabel. Energibesparelsen ved isolering af de aktuelle ydervægge med kuldebroer er 2-3 gange større end den energibesparelse, der kan opnås ved efterisolering af en ydervæg uden kuldebroer. Dette viser betydningen af kuldebroerne. Energibesparelsen er beregnet med hensyntagen til kuldebroer. Det er ca. kr. 53 mio. billigere at gennemføre betonreparationsløsningen i stedet for den i ansøgning fra 2016 beskrevne løsning med udvendig isolering. Besparelsen er således ca. kr. 28 mio. større end udgifterne til rentable energibesparelser, men man opnår så heller ikke de tiltrængte forbedringer af indeklima i forhold til skimmelsvampe samt de beskrevne energibesparelser. Ved den af Albertslund Varmeværks planlagte ændring af fjernvarmen til "lavtemperatur drift" må det desuden forventes, at mange radiatorer skal erstattes med nogle større, hvis ydervægge ikke merisoleres Økonomisk konsekvens Den samlede økonomiske konsekvens ved udførelse af traditionel facaderenovering i stedet for udvendig isolering er sammenfattet i nedenstående. Priserne stammer fra budgetark fra ansøgning i 2016 og 2017 samt ovenstående beregning og er kalkulationsindeks: 2015 K2 = 136,1 inkl. moms afrundet til hele mio. For at sammenligne ansøgning 2016 og 2017 er det nødvendigt at medtage priser på dræn og tagbrønde, da de indgår forskelligt i de 2 budgetark.: Ansøgning 2016: Facadeisolering - 02 Betonfacader Flytning af tagbrønde og dræn Samlet udgift til isolering af betonfacader 137 mio. kr. 10 mio. kr. 147 mio. kr. Ansøgning 2017: Betonreparationer 02 Betonfacader 84 mio. kr. Renovering af tagbrønde og dræn, posten er flyttet fra post 2 til post 6, fordi der er behov for at renovere dem, hvis de ikke flyttes ud i forbindelse med isolering af facaden. Samlet udgift til renovering af betonfacader, hvis facaderne ikke isoleres. 10 mio. kr. 94 mio. kr.

7 TEKNISKE FORUNDERSØGELSER TRIN 3, RENOVERINGSFORSLAG JANUAR /11 Forskel på facadeisolering og betonisolering Merudgift til facadeisolering og til forbedring af indeklima herunder minimering af vækstbetingelser for skimmelsvampe ved kuldebroer 53 mio. kr. Den rentabel udgift til facadeisolering, der ad åre vil tilbagebetales ved sparede varmeudgifter, beregnet i henhold til reglerne i BR15 jf. forrige afsnit 2.1.2, vil være 25 mio. kr. Dvs. at netto merudgift efter varmebesparelse vil være 28. mio. kr. til forbedring af indeklima herunder minimering af vækstbetingelser for skimmelsvampe ved kuldebroer 3 Vinduer og døre Udskiftning af vinduer, døre og porte i materielgård er ny, men er medtaget under materielgård. Resten er uændret. 4 Træfacader Renovering af facader på materielgård er ny, men er medtaget under materielgård. Resten er uændret. 5 Betontrapper Uændret. 6 Terrænkonstruktion og dæk over port Flytning af tagbrønde og dræn flyttes til dette punkt fra pkt. 2. Betonfacader, fordi der er behov for at renovere dem. Udvendig isolering af de høje betonfundamenter på Storetorv (bolig type C3) er fortsat medtaget under dette punkt, da isoleringen udføres pga. rådangreb i gulvbrædder og overfladerust på vinkelbeslag og ikke kun som forbedring af indeklimaet. Øvrige forhold er uændret. 7 Installationer Uændret.

8 8/11 TEKNISKE FORUNDERSØGELSER TRIN 3, RENOVERINGSFORSLAG JANUAR Materielgård COWI har genbesigtiget materielgården i januar Der er udarbejdet et særskilt notat herom. I denne rapport gives en sammenfatning. Facaderne er udført uden ventileret hulrum bag træbeklædningen. Det ses at den sorte vindspærre ligger lige bag brædderne. Facaderne er kraftigt nedbrudte. Der er risiko for råd i den bærende trækonstruktion

9 TEKNISKE FORUNDERSØGELSER TRIN 3, RENOVERINGSFORSLAG JANUAR /11 Materielgården består af: 160 m² opvarmet bygning 33 m² isoleret, men uopvarmet tilbygning 12 m² uisoleret tilbygning Desuden findes overdækkede områder og indhegninger, men disse indgår ikke i tilstandsvurderingen. Generelt er bygningens tilstand dårligere, end det sås ved den oprindelige besigtigelse. Der er ikke foretaget destruktive undersøgelser. På baggrund af den visuelt dårlige tilstand, vurderes det, at der er en risiko for, at der nogle steder forekommer råd i de bærende trækonstruktioner. I prisoverslaget er der afsat en sum til udskiftning af bærende trækonstruktioner, men omfanget kan vise sig at være væsentlig større. Årsagen til facadernes meget dårlige tilstand er fejl i konstruktionen. Konstruktionen overholder ikke datidens krav til træskeletvægge, som f.eks. beskrevet i "TRÆ 13, Træ holder længe" udgivet af Træbranchens Oplysningsråd i Det manglende ventilerede hulrum bag træbeklædning er den væsentligste fejl, men også træbeklædningens manglede friholdelse fra terræn og manglende eller forkert udførte drypkanter er nogle af de fejl der har været med til at nedbryde facaderne. Se notat. Forslag til renovering Facader Eksisterende træbeklædning og underlag fjernes Evt. rådden trækonstruktion udskiftes Ekstra isolering og ny dampspærre opsættes i muligt omfang. Ifølge bygningsreglementet skal der isoleres svarende til nugældende krav. Vindtæt plade og ny facadebeklædning monteres Vinduer, døre og porte Vinduer, døre og porte udskiftes og flyttes samtidig flyttes med ud og tilpasses den nye facade. Isolering af sokler Isolering af sokler under isoleret træbeklædning Tage Eksisterende tagpap fjernes. Evt. våd isolering fjernes Evt. rådden tagkonstruktion fjernes Stern og lignede forhøjes i det omfang det er nødvendigt, for at få plads til mere isolering Ny isolering/merisolering til opnåelse af bygningsreglementets krav Afvandingsforhold sikres, herunder opbygning af fald på tagflader og etablering/retablering af tagrender og afløb I prisoverslaget er ikke medtaget udgifter til ændring af indretninger eller funktioner eller til renovering af installationer eller indvendig opretning, heller ikke udskiftning af gulve eller isolering af terrændæk. Der er desuden ikke medtaget udgifter til opretning/retablering af terræn eller kloak.

10 10/11 TEKNISKE FORUNDERSØGELSER TRIN 3, RENOVERINGSFORSLAG JANUAR Tilgængelighedsboliger Landsbyggefonden har i sit svar på ansøgning 2016 skrevet til BO-VEST: "Landsbyggefondens maksimums- og minimumskrav til tilgængelige boliger er niveaufri adgang fra parkeringsplads og ind i boligen, rundt i boligen og ud på altanen. Der skal være vendediameter Ø150 cm i entre, gang, køkken, badeværelse, opholdsstue og værelser, i et værelse kombineret med en dobbeltseng. Der skal være 90 cm fri bredde på en side af toiletstol og håndvask bør kunne nås fra toiletstolen. Frie dørbredder skal være minimum 77 cm svarende til en 9 M dør." I efterfølgende skitse er det illustreret, i hvilket omfang krav er opfyldt. Det ses, at alle krav kan opfyldes, hvis skabe fjernes i entre og hvis bad/toilet og walk in closet lægges sammen til et samlet badeværelse. For langt de fleste gangbesværede giver den viste indretning fuld tilstrækkelig adgang og en bedre mulighed for indretning af skabe. Hvis Landsbyggefondens krav skal opfyldes er det nødvendigt med en større ombygning af badeværelset end indeholdt i ansøgning Det skønnes, at udgifterne hertil vil være i størrelsesordenen kr per bolig. Da det vurderes, at indretning fra 2016 vil opfylde de flestes behov udgår "tilgængelighedsboliger" som punkt 09 "Tilgængelighedsboliger", men de indgår i uændret form som under punkt 10 "Ombygning af boliger".

11 TEKNISKE FORUNDERSØGELSER TRIN 3, RENOVERINGSFORSLAG JANUAR /11 10 Ombygning af 3- etages boliger Ombygning af boliger er uændret, men de "tilgængelighedsboliger" T1, der var medtaget i ansøgning fra 2016, indgår nu i uændret form i dette punkt inklusive terrænreguleringen for skabe adgang for gangbesværede. 11 Renovering og udvidelse af beboerhus Uændret.

Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering. Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S

Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering. Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober 2017 Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S 1 Hyldespjældet - Helhedsplan INFORMATIONSMØDE vedrørende:

Læs mere

NYT OM HELHEDSPLANEN

NYT OM HELHEDSPLANEN Status på helhedsplanen for Hyldespjældet Byggeudvalget, BO-VEST og COWI vil gerne invitere til informationsmøde i beboerhuset den 25.10.2017 kl. 19-21 om helhedsplanen for Hyldespjældet. På informationsmødet

Læs mere

Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering. Ekstraordinært beboermøde Tirsdag den 28. november 2017

Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering. Ekstraordinært beboermøde Tirsdag den 28. november 2017 Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering Ekstraordinært beboermøde Tirsdag den 28. november 2017 Christian Lind BO-VEST Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S 1 Hyldespjældet - Helhedsplan INFORMATIONSMØDE vedrørende:

Læs mere

NYT OM HELHEDSPLANEN. Temamøde om indeklima i helhedsplanen for Hyldespjældet tirsdag den 6. februar 2018 kl. 19:00-21:30 i Hyldespjældets beboerhus.

NYT OM HELHEDSPLANEN. Temamøde om indeklima i helhedsplanen for Hyldespjældet tirsdag den 6. februar 2018 kl. 19:00-21:30 i Hyldespjældets beboerhus. Vi inviterer til Temamøde om indeklima i helhedsplanen for Hyldespjældet tirsdag den 6. februar 2018 kl. 19:00-21:30 i Hyldespjældets beboerhus. Her i folderen kan du læse om de udførte undersøgelser og

Læs mere

3 Termiske forhold og skimmelrisiko på ydervægge i boliger

3 Termiske forhold og skimmelrisiko på ydervægge i boliger BO-VEST AFDELING 10, HYLDESPJÆLDET INDEKLIMA VURDERING AF EKSISTERENDE FORHOLD FOR YDERVÆGGE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE JUNI 2018 BO-VEST. AFD. 60 HYLDESPJÆLDET BILAG TIL SKEMA A ANSØGNING. Parallelvej Kongens Lyngby.

PROJEKTBESKRIVELSE JUNI 2018 BO-VEST. AFD. 60 HYLDESPJÆLDET BILAG TIL SKEMA A ANSØGNING. Parallelvej Kongens Lyngby. ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2018 BO-VEST. AFD. 60 HYLDESPJÆLDET PROJEKTBESKRIVELSE BILAG TIL SKEMA A ANSØGNING PROJEKTNR.

Læs mere

NYT OM HELHEDSPLANEN

NYT OM HELHEDSPLANEN Vi inviterer til Ekstraordinært beboermøde og afstemning om helhedsplanen for Hyldespjældet onsdag den 14. marts 2018 kl. 19:00-21:00 i Hyldespjældets beboerhus. Der er digital afstemning om helhedsplanen

Læs mere

SKIMMELUNDERSØGELSE AF TERRÆNDÆK OG GULVE

SKIMMELUNDERSØGELSE AF TERRÆNDÆK OG GULVE BO-VEST. AFD. 10. HYLDESPJÆLDET SKIMMELUNDERSØGELSE AF TERRÆNDÆK OG GULVE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SÆRUNDERSØGELSE PROJEKTNR.

Læs mere

Afrapportering af beboerinddragelsen i Hyldespjældet fase 1 og 2. August 2011. Udarbejdet af Cowi

Afrapportering af beboerinddragelsen i Hyldespjældet fase 1 og 2. August 2011. Udarbejdet af Cowi 1 Landsbyggefonden 18/10 2011 Studiestræde 50 mek/ 1554 København K Materialet omfatter: Tekniske forundersøgelser. Trin 1. Tilstandsundersøgelse. Rev. 1. december 2010. Udarbejdet af Cowi Tekniske forundersøgelser.

Læs mere

JANUAR 2014 BO VEST AFDELING HYLDESPJÆLDET BETONUNDERSØGELSE AF FACADER OG TRAPPER

JANUAR 2014 BO VEST AFDELING HYLDESPJÆLDET BETONUNDERSØGELSE AF FACADER OG TRAPPER JANUAR 2014 BO VEST AFDELING HYLDESPJÆLDET BETONUNDERSØGELSE AF FACADER OG TRAPPER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2014 BO

Læs mere

Udvendig efterisolering af betonsandwichelementer

Udvendig efterisolering af betonsandwichelementer Energiløsning store bygninger UDGIVET DECEMBER 2012 - REVIDERET DECEMBER 2014 Udvendig efterisolering af betonsandwichelementer Mange etageejendomme fra 1960 erne og 1970 erne er udført i betonelementer

Læs mere

Energimærke. Adresse: Koppen 1 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Koppen 1 Postnr./by: SIDE 1 AF 47 Adresse: Koppen 1 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 2990 Nivå BBR-nr.: 210-012079-001 Energikonsulent: Michael Damsted Andersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne

Læs mere

Penthouse / tagetage. Tag

Penthouse / tagetage. Tag Penthouse / tagetage Der er ved besigtigelse på tagetage (Ved Bellahøj Syd 11) konstateret, at der er udført udvendig efterisolering af facaden. Den eksisterende facade er (omtrentlig) blevet påbygget

Læs mere

Førsynsregistrering Solbjerghave Ejerlejlighed 2

Førsynsregistrering Solbjerghave Ejerlejlighed 2 Førsynsregistrering Solbjerghave Ejerlejlighed 2 sbs rådgivning september 2015 Indholdsfortegnelse 01. Formål... 2 02. Ejendomsoplysninger... 3 03. Konklusion... 4 04. Generel information om ejendommen...

Læs mere

Til: Cc: Kære Albertslund Kommune Att. Merete Løve Drewsen. Merete Løwe Drewsen

Til: Cc: Kære Albertslund Kommune Att. Merete Løve Drewsen. Merete Løwe Drewsen Fra: 1 - VA afd. 10 Hyldespjældet Kristian Overby Skema [kro@bo-vest.dk] A ansøgning Hører til journalnummer: 03.02.00-G01-8-18 Til: Merete Løwe Drewsen [eld@albertslund.dk] Cc: Halis Demir [hde@bo-vest.dk]

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 543 kwh el 10,28 MWh fjernvarme. 11,99 MWh fjernvarme 0,91 MWh fjernvarme

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 543 kwh el 10,28 MWh fjernvarme. 11,99 MWh fjernvarme 0,91 MWh fjernvarme SIDE 1 AF 62 Adresse: Byskov Alle 002 Postnr./by: 4200 Slagelse BBR-nr.: 330-017601-001 Energikonsulent: Frank Jensen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Bebyggelsen. 1 Baggrund 1. 2 Bebyggelsen 1. 3 Tagene 3

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Bebyggelsen. 1 Baggrund 1. 2 Bebyggelsen 1. 3 Tagene 3 HEJREVANGENS BOLIGSELSKAB AFDELING 5 OG 6 VURDERING AF TAGDÆKNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Bebyggelsen

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 11 Montering af 20 m² solceller på tag 1.625 kwh el 3.300 kr. 60.000 kr.

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 11 Montering af 20 m² solceller på tag 1.625 kwh el 3.300 kr. 60.000 kr. SIDE 1 AF 61 Adresse: Bjæverskovhusene 2 Postnr./by: 4632 Bjæverskov BBR-nr.: 259-158061-001 Energikonsulent: Kim Andersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården

Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården Bygningsdel Tag Taget er udført i tagpap på brædder. Taget har en hældning på 10 grader (jf. tegningerne), og bæres af gitterspær.

Læs mere

Ofte rentable konstruktioner

Ofte rentable konstruktioner Ofte rentable konstruktioner Vejledning til bygningsreglementet Version 1 05.01.2016 Forord Denne vejledning er en guide til bygningsreglementets (BR15) energiregler og de løsninger, der normalt er rentable,

Læs mere

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by: SIDE 1 AF 51 Adresse: Knasten 84 Postnr./by: 9260 Gistrup BBR-nr.: 851-551581-001 Energikonsulent: Jørgen Stengaard-Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 8 Adresse: Fædresmindevej 28 Postnr./by: 5250 Odense SV BBR-nr.: 461-129072-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Vedr.: Tilstandsrapport på Randers HF & VUC beliggende Nålemagervej 110, 8920 Randers

Vedr.: Tilstandsrapport på Randers HF & VUC beliggende Nålemagervej 110, 8920 Randers Vedr.: Tilstandsrapport på Randers HF & VUC beliggende Nålemagervej 110, 8920 Randers NV. Notat 1 Baggrund: På baggrund af mødet d. 27.10.2015, har vi besigtiget Randers HF & VUC beliggende på ovennævnte

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 8 Adresse: Vestergade 17 Postnr./by: 8963 Auning BBR-nr.: 707-113416-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Energimærke. Adresse: Frejaparken 41 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Frejaparken 41 Postnr./by: SIDE 1 AF 50 Adresse: Frejaparken 41 Postnr./by: 9000 Aalborg BBR-nr.: 851-568891-001 Energikonsulent: Steen Balslev-Olesen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Tekniske Forundersøgelser Trin 1

Tekniske Forundersøgelser Trin 1 BO-VEST Afd 10 Hyldespjældet Tekniske Forundersøgelser Trin 1 Betonundersøgelse - Bilag 3 til Tilstandsundersøgelse November 2010 BO-VEST Afd 10 Hyldespjældet Tekniske Forundersøgelser Trin 1 Betonundersøgelse

Læs mere

Langhøjskolen. Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Langhøjskolen. Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Langhøjskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Langhøjskolen er opført i 1970, og fik i 2004 en mindre

Læs mere

Skoleparken Helhedsplan

Skoleparken Helhedsplan Skoleparken Helhedsplan Nødvendige arbejder 2012 Boligselskabet Nordsjælland Karl Henning Sørensen arkitekter as Wissenberg, Rådgivende ingeniører A/S GBL gruppen for by- og landskabsplanlægning aps 01

Læs mere

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Forudsætninger. 1 Baggrund 1. 2 Forudsætninger 1. 3 Principper for renovering 6 3.

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Forudsætninger. 1 Baggrund 1. 2 Forudsætninger 1. 3 Principper for renovering 6 3. HEJREVANGENS BOLIGSELSKAB AFDELING 5 OG 6 VURDERING AF METODE FOR RENOVERING AF TAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 0,42 MWh fjernvarme

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 0,42 MWh fjernvarme SIDE 1 AF 9 Adresse: Solvænget 6 Postnr./by: 6580 Vamdrup BBR-nr.: 621-254750-001 Energikonsulent: Jesper Berens Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Infanterivej 14-32, Randers bygningssyn

Infanterivej 14-32, Randers bygningssyn Ejerforeningen Infanterivej v/ Jimmy Christiansen Infanterivej 14-32, Randers bygningssyn marts 2008 Udgivelsesdato : 6. marts 2008 Projekt : 12.8964.01 Udarbejdet : Peter Frilund Kontrolleret : Godkendt

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 1 Montering af termostatventiler 2,81 GJ fjernvarme 400 kr. 5.500 kr.

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 1 Montering af termostatventiler 2,81 GJ fjernvarme 400 kr. 5.500 kr. SIDE 1 AF 52 Adresse: Fiskenes Kvarter 153 Postnr./by: 6710 Esbjerg V BBR-nr.: 561-273456-001 Energikonsulent: Mona Alslev Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Adresse: Postnr./by: Elme Alle 6A 8963 Auning BBR-nr.: 707-114253-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

SUNDBY-HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 23 FREDENSVEJ / VIKTORIAGADE Sundby-Hvorup Boligselskab, afd. 23 FREDENSVEJ / VIKTORIAGADE. Afd.

SUNDBY-HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 23 FREDENSVEJ / VIKTORIAGADE Sundby-Hvorup Boligselskab, afd. 23 FREDENSVEJ / VIKTORIAGADE. Afd. 04.09.2017 SUNDBY-HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 23 Afd. 23 Sundby-Hvorup Boligselskab Afd. 23 9 boliger, Fredensvej 9-25 4 boliger, Fredensvej 1-7 8 Boliger, Viktoriagade 14-28 8 boliger, Viktoriagade 17-19

Læs mere

Udvendig efterisolering af betonsandwichelementer

Udvendig efterisolering af betonsandwichelementer Energiløsning store bygninger UDGIVET DECEMBER 2012 - REVIDERET DECEMBER 2015 Udvendig efterisolering af betonsandwichelementer Mange etageejendomme fra 1960 erne og 1970 erne er udført i betonelementer

Læs mere

Eksempel på en tilstandsrapport hvor sælger måtte give et afslag i salgsprisen på grund af en afskrækkende tilstandsrapport.

Eksempel på en tilstandsrapport hvor sælger måtte give et afslag i salgsprisen på grund af en afskrækkende tilstandsrapport. 15. januar 2013 Ejendom 2 Eksempel på en tilstandsrapport hvor sælger måtte give et afslag i salgsprisen på grund af en afskrækkende tilstandsrapport. Boligen er opført i 1968 og er i 1 plan. Boligarealet

Læs mere

Energimærke. Adresse: Vidtfeltsvej 18 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Vidtfeltsvej 18 Postnr./by: SIDE 1 AF 9 Adresse: Vidtfeltsvej 18 Postnr./by: 8990 Fårup BBR-nr.: 846-017938-002 Energikonsulent: Leif Hedensted Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Renovering af Vognmandsparken 1 & 2

Renovering af Vognmandsparken 1 & 2 Renovering af Vognmandsparken 1 & 2 Vognmandsparken 1 og Vognmandsparken 2 står over for en såkaldt helhedsplan. Helhedsplanen er en større renovering af boligafdelingerne, hvor afdelingerne får økonomisk

Læs mere

Bygnings rapport med drift og vedligehold.

Bygnings rapport med drift og vedligehold. Bygnings rapport med drift og vedligehold. Marts 2012 Andelsboligforeningen Ulfbuen 2620 Albertslund. Michael Jensen Skibbroen 26, 2450 København SV. - telefon 20 15 06 42 - www.godtbyggeri.com - info@godtbyggeri.com

Læs mere

Vibehaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af referent.

Vibehaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af referent. Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af referent. 2. Orientering om: Status på Helhedsplanen for. Hvad er der sket siden sidst. Skønnet tidsplan. 3. Eventuelt. Status på helhedsplanen for. Kort opridsning

Læs mere

MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL

MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL

Læs mere

God energirådgivning - klimaskærmen

God energirådgivning - klimaskærmen God energirådgivning - klimaskærmen Tæt byggeri og indeklima v/ Anne Pia Koch, Teknologisk Institut Byggeri Fugt og Indeklima 1 Fokus på skimmelsvampe Mange forskellige faktorer influerer på indeklimaet

Læs mere

Helhedsplan for VA afd. 10 Hyldespjældet byggeudvalgsmøde.

Helhedsplan for VA afd. 10 Hyldespjældet byggeudvalgsmøde. REFERAT 05. december 2011 /MEK Helhedsplan for VA afd. 10 Hyldespjældet byggeudvalgsmøde. Referat af: Merete Ø. Krapper Afholdt den: 17. november 2011 kl. 18:00 i Hyldespjældet Deltagere: Byggeudvalget,

Læs mere

Åhaven. Velkommen til orienterende møde, vedr. helhedsplan. Dagsorden: 1.a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Velkommen til orienterende møde, vedr. helhedsplan. Dagsorden: 1.a. Valg af dirigent b. Valg af referent Velkommen til orienterende møde, vedr. helhedsplan. Dagsorden: 1.a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om i gangsætning af helhedsplan for afdelingen, hvad kommer der til at ske. Skønnet

Læs mere

Sådan findes kuldebroerne. og andre konstruktioner med stort varmetab

Sådan findes kuldebroerne. og andre konstruktioner med stort varmetab Kvalitetsguide UDGIVET DECEMBER 2011 Sådan findes kuldebroerne og andre konstruktioner med stort varmetab Efter af klimaskærmen er et effektivt og sikkert tiltag, der både sparer energi og forbedrer indeklimaet.

Læs mere

Notat. Til: Niels Petterson Kopi til: Lars Evald Jensen Fra: Jens Ilum Bock

Notat. Til: Niels Petterson Kopi til: Lars Evald Jensen Fra: Jens Ilum Bock Notat Til: Niels Petterson Kopi til: Lars Evald Jensen Fra: Jens Ilum Bock Vurdering af renoveringsprioritering Haller i Assens Kommune Følgende vurdering er udelukkende udført på baggrund af DAI s tilstandsrapporter

Læs mere

ENERGIRAPPORT Sønderborg. Dato xx.xx.xxx

ENERGIRAPPORT Sønderborg. Dato xx.xx.xxx ENERGIRAPPORT 6400 Sønderborg Dato xx.xx.xxx Indhold Indledning... 2 Fakta om ejendommen... 2 Anbefalinger til energirenovering... 3 Resultat energimærkning... 4 Beregnede besparelser i forhold til det

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 8 Adresse: Højstrupvangen 1 Postnr./by: 5200 Odense V BBR-nr.: 461-556779-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Energimærke. Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by: SIDE 1 AF 56 Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by: 2720 Vanløse BBR-nr.: 101-361047-001 Energikonsulent: Jacob Wibroe Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Adresse: Stadionparken 50 Postnr./by: 8961 Allingåbro BBR-nr.: 707-111478-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Energimærke. Adresse: Banevænget 5 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Banevænget 5 Postnr./by: SIDE 1 AF 42 Adresse: Banevænget 5 Postnr./by: 5450 Otterup BBR-nr.: 480-003659-001 Energikonsulent: Svend Mosekjær Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

GALGEBAKKEN ALBERTSLUND

GALGEBAKKEN ALBERTSLUND GALGEBAKKEN ALBERTSLUND Orienteringsmøde om Helhedsplanen Tirsdag d. 7. maj 2019 EKAS Rådgivende Ingeniører A/S Trørødvej 74, 2950 Vedbæk Tlf.: 45 65 01 11 e-mail: ekas@ekas.dk www.ekas.dk Dagsorden Præsensation

Læs mere

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA 23.11.2018 1 Bygning: Skenkelsø Mølle Adresse: Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke Møllen Bygningsdele, som skal vurderes:

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Adresse: Aarestrupvej 23 Postnr./by: 7470 Karup J BBR-nr.: 791-212031-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer Energimærkningsrapport Dionevej 1 Bygningernes energimærke: Gyldig fra 23. december 2015 Til den 23. december 2025. ENERGIMÆRKNINGSRAPPORT ENERGIMÆRKET

Læs mere

231.009 kr./år Lavt forbrug. Højt forbrug

231.009 kr./år Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 29 Adresse: Peblingevej 21 Postnr./by: Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens varmeudgifter samt de enkelte lejligheders

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 13 Adresse: Grønnevang 1 Postnr./by: 8500 Grenaa BBR-nr.: 707-106902-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent ÅHAVEN Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om: Status på Helhedsplanen for Åhaven. Hvad er der sket siden sidst. Skønnet tidsplan. 3. Eventuelt. Status på

Læs mere

75.668 kr./år Lavt forbrug. Højt forbrug

75.668 kr./år Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 12 Adresse: Østerbro 84 Postnr./by: Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens varmeudgifter samt de enkelte lejligheders

Læs mere

Bygherrevejledning. Renovering af tage med tagpap og folie. Udarbejdet i samarbejde med Energistyrelsen

Bygherrevejledning. Renovering af tage med tagpap og folie. Udarbejdet i samarbejde med Energistyrelsen Bygherrevejledning Renovering af tage med tagpap og folie Energibesparelse og efterisolering Udarbejdet i samarbejde med Energistyrelsen 2 Indledning Ca. 40% af Danmarks energiforbrug anvendes til bygningers

Læs mere

Rawi. Munke Mose Allé 9 5000 Odense C Tlf.: 63126500 Fax: 63126599

Rawi. Munke Mose Allé 9 5000 Odense C Tlf.: 63126500 Fax: 63126599 1. kolonne beskriver hvilken bygningsdel der undersøges Områder markeret med GULT indikere efterisoleringen. 2. kolonne beskriver ved isolering mindre end det angivet skal der efterisoleres 3. kolonne,

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hovedgaden 87 Postnr./by: 8961 Allingåbro BBR-nr.: 707-108312 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 10 Adresse: Postnr./by: Rougsøvej 155A 8950 Ørsted BBR-nr.: 707-109239-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Energimærke. Skattergade 7A 5700 Svendborg BBR-nr.: 479-188130-001 Energimærkning nr.: 200049767 Gyldigt 7 år fra: 01-06-2011 Energikonsulent:

Energimærke. Skattergade 7A 5700 Svendborg BBR-nr.: 479-188130-001 Energimærkning nr.: 200049767 Gyldigt 7 år fra: 01-06-2011 Energikonsulent: SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: Skattergade 7A 5700 Svendborg BBR-nr.: 479-188130-001 Energikonsulent: Jesper Berens Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

GRØNNEGÅRDEN - PROJEKTBESKRIVELSE

GRØNNEGÅRDEN - PROJEKTBESKRIVELSE 11-03-2015 GRØNNEGÅRDEN - PROJEKTBESKRIVSE HASSERIS BOLIGSSKAB HHEDSPLAN kort sammenfatning af fysisk indsats Side 2 Bebyggelsen Opført i 3 etaper i perioden 1973-76 med 492 boliger. Bebyggelsen fremtræder

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Adresse: Næsgårdvej 7 Postnr./by: 8500 Grenaa BBR-nr.: 707-090766-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 46 Adresse: Bøgeparken 1 Postnr./by: 5450 Otterup BBR-nr.: 480-010249-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

SAMMENFATNING I forbindelse med større ombygning og renovering af Den Gamle Remisehal konkluderes følgende til opfyldelse af energibestemmelserne.

SAMMENFATNING I forbindelse med større ombygning og renovering af Den Gamle Remisehal konkluderes følgende til opfyldelse af energibestemmelserne. NOTAT Sag: De Nye Remiser Sagsnr.: 08.112 Emne: Opfyldelse af energibestemmelser for Dato: 28/05/2009 Den Gamle Remisehal Enghavevej 82 Til: Ebbe Wæhrens Fra: Fredrik Emil Nors SAMMENFATNING I forbindelse

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 4,53 MWh fjernvarme 13,67 MWh fjernvarme

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 4,53 MWh fjernvarme 13,67 MWh fjernvarme SIDE 1 AF 10 Adresse: Ringkøbingvej 6 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 8000 Århus C BBR-nr.: 751-378688-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling

Læs mere

REFERAT 04. marts 2013 MV(COWI)/NBJ Titel. Hyldespjældet, besigtigelse med Landsbyggefonden Ref

REFERAT 04. marts 2013 MV(COWI)/NBJ Titel. Hyldespjældet, besigtigelse med Landsbyggefonden Ref REFERAT 04. marts 2013 MV(COWI)/NBJ Titel Hyldespjældet, besigtigelse med Landsbyggefonden Ref LBF 0165 / Jnr.: 100318 / Jnr.: J-09-145 Dato 20. november 2012 Sted Hyldespjældet VA afdeling 10 Deltager

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 8 Adresse: Solvangsalle 3 Postnr./by: 8700 Horsens BBR-nr.: 615-113085-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

VOJENS ANDELS-BOLIGFORENING AFD. 12 TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG

VOJENS ANDELS-BOLIGFORENING AFD. 12 TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG DAGSORDEN Velkomst og valg af dirigent v/vojens Andels-Boligforening Tilstandsvurdering v/rambøll Renoveringsforslag v/rambøll Økonomi, herunder huslejestigning

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 15127 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

37.603 kr./år Lavt forbrug. Højt forbrug

37.603 kr./år Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 10 Adresse: P. Knudsens Vej 2 Postnr./by: Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens varmeudgifter samt de enkelte lejligheders

Læs mere

Energirenovering af terrændæk og kældervægge udfordringer og barrierer

Energirenovering af terrændæk og kældervægge udfordringer og barrierer Energirenovering af terrændæk og kældervægge udfordringer og barrierer Membran-Erfa møde om Fundamenter, sokler og kælderkonstruktioner - fugtspærrer, radonforebyggelse og geotekstiler Orientering om BR10

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 1.557,88 m³ fjernvarme. 2.485,47 m³ fjernvarme

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 1.557,88 m³ fjernvarme. 2.485,47 m³ fjernvarme SIDE 1 AF 9 Adresse: Ivar Huitfeldts vej 1 Postnr./by: 5220 Odense SØ BBR-nr.: 461-594042-001 Energikonsulent: Torben Stange Nielsen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11015

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11015 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11015 Besigtigelsesdato: 28. juni 2011 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab

Læs mere

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN DAGSORDEN Historik v/asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet Sjælland Frederiksberg Huses udfordringer v/ Asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet

Læs mere

XXXX 1051 Vejrkompencering incl. motorventil på 2 strenget fjernvarmeanlæg

XXXX 1051 Vejrkompencering incl. motorventil på 2 strenget fjernvarmeanlæg Ny ref. Ref Gl værdi Ny værdi Gammel benævnelse Ny benævnelse 1051 Vejrkompencering incl. motorventil på 2 strenget fjernvarmeanlæg 00 1503 0 3000 1232 0 3100 154 0 4000 1232 0 Fjernvarmeanlæg, afkølings

Læs mere

Sag nr.: KON145-N004A 2620 Albertslund Dato:

Sag nr.: KON145-N004A 2620 Albertslund Dato: Galgebakken Notat - Rev. A Sag nr.: KON145-N004A 2620 Albertslund Dato: 2017-06-06 Vedr.: Renovering af krybekældre 1. Resumé Der har efter det oplyste været mange tilfælde med skimmelvækst i Galgebakken

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Nørrevang 14A 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-004728 Energikonsulent: Preben Funch Hallberg Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 4 Isolering med 30 mm rørskåle. 47 m3 Fjernvarme 1010 kr kr. 9.

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 4 Isolering med 30 mm rørskåle. 47 m3 Fjernvarme 1010 kr kr. 9. SIDE 1 AF 6 for følgende ejendom: Adresse: Sanderumvangen 1 Postnr./by: 5250 Odense SV BBR-nr.: 461-589804 nr.: 200016849 oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Energimærke. Adresse: Damløkkevej 19 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Damløkkevej 19 Postnr./by: SIDE 1 AF 90 Adresse: Damløkkevej 19 Postnr./by: 5450 Otterup BBR-nr.: 480-004247-001 Energikonsulent: Anders Llileskov Mortensen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Kløvervænget 001 Postnr./by: 4863 Eskilstrup BBR-nr.: 376-013843 Energikonsulent: Preben Funch Hallberg Programversion: EK-Pro, Be06 version 4

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 8 Adresse: Kløvermarken 2 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-011076-004 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Tilstandsrapport. Engdalsvej Brabrand

Tilstandsrapport. Engdalsvej Brabrand Tilstandsrapport Engdalsvej 71-73 8220 Brabrand Den 20.03.2007 Indhold 1.0 Formål side 3 2.0 Omfang 3 3.0 Vurderingsprincip 4 4.0 Kælder / fundament 5 5.0 Facade / sokkel 5 6.0 Etageadskillelse 8 7.0 Tag

Læs mere

Termografisk inspektion af bygning.

Termografisk inspektion af bygning. Termografisk inspektion af bygning. Bygnings data: Boligareal i undersøgt bygning: 158 m² Inde temperatur målt i bygning: Ca. 23 C Ude temperatur: Målt til ca. -6 C Temperatur differences inde - ude Δt:

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 9 Adresse: Kølsenvej 19 Postnr./by: 8831 Løgstrup BBR-nr.: 791-061660-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Årlig besparelse i energienheder. 3,00 MWh fjernvarme

Årlig besparelse i energienheder. 3,00 MWh fjernvarme SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: Oplyst varmeforbrug Sandved 31A 6200 Aabenraa BBR-nr.: 580-024430-001 Energikonsulent: Carl Bock Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for

Læs mere

Energimærke. Adresse: Dannerhøj 22 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Dannerhøj 22 Postnr./by: SIDE 1 AF 36 Adresse: Dannerhøj 22 Postnr./by: 9210 Aalborg SØ BBR-nr.: 851-571167-002 Energikonsulent: Steen Balslev-Olesen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Næstvedvej 315 Postnr./by: 4760 Vordingborg BBR-nr.: 390-020122 Energikonsulent: Kurt Mieritz Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Mieritz-Consulting

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Adresse: Vestergade 17 Postnr./by: 8963 Auning BBR-nr.: 707-113416-002 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

35.765 kr./år Lavt forbrug. Højt forbrug

35.765 kr./år Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 9 Adresse: Nordostvej 14 Postnr./by: Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens varmeudgifter samt de enkelte lejligheders

Læs mere

Præstemoseskolen. M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Præstemoseskolen. M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Præstemoseskolen Adresse Placering M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Præstemoseskolen er bygget i 1959 og er udbygget i henholdsvis 1980 og 2010.

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Albertslund Kommune Nordmarks Alle 2620 Albertslund

Kommunalbestyrelsen Albertslund Kommune Nordmarks Alle 2620 Albertslund Kommunalbestyrelsen Albertslund Kommune Nordmarks Alle 2620 Albertslund 30. juni 2018 KRO/JRA Vedrørende Vridsløselille Andelsboligforenings afd. 10, Hyldespjældet, Skema A ansøgning for helhedsplan LBF

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 9 Adresse: Højgade 004 Postnr./by: 6200 Aabenraa BBR-nr.: 580-019208-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Drift- og Vedligeholdelsesplan for Rødtjørnvej Odense V.

Drift- og Vedligeholdelsesplan for Rødtjørnvej Odense V. Drift- og Vedligeholdelsesplan for Rødtjørnvej 2-36 5200 Odense V. En vedligeholdelsesplan er en byggeteknisk gennemgang af din ejendom. Det vil sige, at hele ejendommen fra kælder til tag gennemgås af

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Broagervej 001 Postnr./by: 8961 Allingåbro BBR-nr.: 707-107614 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Søballevej 6B - 6N Søballevej 6B 5270 Odense N Bygningens energimærke: Gyldig fra 31. januar 2013 Til den 31. januar 2023.

Læs mere