Høringsnotat. Bekendtgørelse om VVM vurdering på havneområdet. 1. Indledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat. Bekendtgørelse om VVM vurdering på havneområdet. 1. Indledning"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om VVM vurdering på havneområdet 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den 13. marts 2017 sendt udkast til bekendtgørelse om VVM vurdering på havneområdet i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Høringsfristen udløb den 3. april Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: Danske Regioner, Erhvervsministeriet, Metroselskabet, Vejdirektoratet, Vikingeskibsmuseet. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Danske Havne og Danske Havnevirksomheder (har afgivet fælles høringssvar, som Danmarks Skibsmæglerforening og DI Transport har tilsluttet sig), Kystdirektoratet, KL, Miljøstyrelsen og Danmarks Naturfredningsforening. I det følgende refereres og kommenteres hovedindholdet i de modtagne høringssvar opdelt efter relevante emner. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer til de enkelte emner følger efter i kursiv. 2. Generelt: Danske Havne og Danske Havnevirksomheder anerkender bestræbelserne på at forenkle processen for vurdering af virkning på miljøet for erhvervshavne og Københavns Havn, således at reglerne om miljøvurdering fremover findes i én bekendtgørelse. Yderligere ses det som en positiv udvikling, at styrelsen bliver kontaktpunkt gennem hele ansøgningsprocessen, og derfor er der forståelse for, at denne bekendtgørelse afspejler styrelsens sagsbehandling. Side 1 (10)

2 3. Bilag 1 og 2 til bekendtgørelsen Danske Havne og Danske Havnevirksomheder stiller spørgsmål ved, om bilag 1 og bilag 2 er nødvendig i deres fulde tekst, da bekendtgørelsen specifikt har fokus på erhvervshavne og Københavns Havn, hvorfor det kunne klares med en korrekt henvisning til den relevante lovgivning. Begge bilag bidrager til øget forvirring omkring, om projektet skal udarbejde en miljøkonsekvensvurdering eller ej. Der kan henvises til den retmæssige lovgivning, hvis der skulle være behov for at se de yderligere punkter. Baggrunden for, at bilag 1 og 2 er optrykt i deres fulde tekst, er, at styrelsen ønsker at sikre korrekt implementering af EU VVM-direktivet gennem direktivnær tekst. Tilsvarende er bilagene i deres fulde tekst en del af Transport-, Bygnings- og Boligministeriets VVM-lovgivning på vej- og baneområdet. Der tilsigtes i øvrigt ikke praksisændring med det fulde optryk af VVM-direktivets bilag 1 og 2. De nævnte bemærkninger giver herefter ikke Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen anledning til at ændre i bekendtgørelsesudkastet. 4. Projekter omfattet af bekendtgørelsen: 1, stk. 1, og 5 om Anlæg og udvidelse af erhvervshavne - snitflader Kommunernes Landsforening (KL) finder, at der er en uklarhed i definitionen i 1, stk. 1, om Anlæg og udvidelse af erhvervshavne. Dækker det også sejlrender og etablering af klappladser? KL finder videre, at der mangler en snitflade mellem Trafik-, Byggeog Boligstyrelsens opgaver og kommunens opgaver i forhold til havne: Er snitfladen, at styrelsen har ansvar for det, der etableres på søterritoriet, herunder opfyldning eller nye kanaler og kajanlæggene, mens kommunen har ansvaret for arealerne fra kajkanten og ind i land? Det er bl.a. punkt 3 om vandledninger i 5, som man ville kunne stille dette spørgsmål til, og begge love har punktet om erhvervshavne over fsva fartøjer på over 1350 tons. Bekendtgørelsen finder anvendelse på projekter, der er omfattet af havneloven og metroloven. I henhold til de to regelsæt, er styrelsen myndighed for så vidt angår projekter på søterritoriet i erhvervshavne samt projekter i Københavns havns søområde. Kommunen er derimod myndighed for så vidt angår projekter på land. Kystdirektoratet er myndighed på områder omfattet af kystbeskyttelsesloven. De vandledninger, der refereres til i 5, er de, som føres over søterritoriet i erhvervshavne. 3. Definition af fartøjer over 1350 tons, jf. 4, nr. 1. Side 2 (10)

3 Danske Havne og Danske Havnevirksomheder efterspørger opklaring omkring, hvad der menes med fartøjer på over 1350 tons. Der kan opstå forvirring om, hvorvidt der er tale om tons dødvægt (lastens vægt) eller bruttoregistertons (skibets egenvægt). I EU-Kommissionens vejledning til fortolkning af VVM-direktivets bilag 1 og 2, står der, at det skal forstås som tons dødvægt. Danske Havne og Danske Havnevirksomheder vil gerne bakke op om denne fortolkning og opfordre til, at dødvægt skrives direkte ind i bekendtgørelsen. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er enig i, at der er tale om tons dødvægt, og det vil blive præciseret i bekendtgørelsen. 4. Nærmere definition af projekter, der ikke er omfattet af 5 Danske Havne og Danske Havnevirksomheder opfordrer til, at der overvejes nogle klarere definitioner for, hvorvidt et projekt er omfattet af formuleringerne i 5 eller ej. Dette med henblik på at afklare, om der overhovedet skal indsendes ansøgninger ved mindre projekter o. lign. Havnebranchen har behov for fleksibilitet i de daglige operationer, og der bør derfor skabes størst mulig sikkerhed om de fysiske rammer herom. Bortset fra pkt. 4) Uddybning og opfyldning er de resterende formuleringer i 5 direktivtekst og citeret ordret mhp. direktivnær implementering. Der er med bestemmelsen ikke tilsigtet praksisændring i forhold til de gældende regler. Det er havneloven, der regulerer, hvornår der kræves tilladelse til et havneprojekt, jf. havnelovens 2, og hvor der ikke er fastsat en nedre grænse for, hvilke projekter, der er omfattet af kravet om tilladelse. Det fremgår af havnelovens 2, stk. 2, at et projekt inden for havnens dækkende værker ikke kræver tilladelse, medmindre udvidelsen kræver en vurdering af de miljømæssige konsekvenser af projektet. Styrelsen vurderer efter havnelovens 2, stk. 2, om der kan være tale om væsentlig påvirkning i forbindelse med faste anlæg, uddybning og opfyldning inden for dækkende værker, og dermed om projektet er omfattet af VVM-pligt. Hvis styrelsen kommer frem til, at der ikke er VVM-pligt i 2, stk. 2, projekter meddeler styrelsen, at projektet ikke kræver tilladelse, og at projektet kan iværksættes uden yderligere foranstaltninger. De nævnte bemærkninger giver herefter ikke Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen anledning til at ændre i bekendtgørelsesudkastet. 5. Scoping Side 3 (10)

4 Danske Havne og Danske Havnevirksomheder spørger til, hvad konsekvensen er for projektansøger ved at anmode om en udtalelse vedrørende indholdet, der skal fremgå af miljøkonsekvensrapporten (scoping). Herunder tidshorisont for, hvornår udtalelsen skal være udarbejdet og betydningen for sagsbehandlingen. Det er ikke et krav, at der skal udarbejdes en udtalelse om afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten (scoping). Det er et tilbud til projektansøger, hvorved miljøkonsekvensrapporten kan målrettes det konkrete projekt. Hvis projektansøger anmoder om scoping, hører styrelsen de berørte myndigheder, dvs. myndigheder, som kan blive berørt på deres ressortområde, vedr. miljøpåvirkningerne af projektet. Scopingen har den fordel, at projektansøger ved, hvad myndighederne vil forvente af indhold i miljøkonsekvensrapporten dvs. en form for indholdsfortegnelse. Det kan være en stor fordel for projektansøger i forhold til forventningsafstemning med de emner, som er relevante at fokusere på i miljøkonsekvensrapporten. Det kan bl.a. spare tid på misforståelser om indhold. Myndighederne bliver ligeledes forpligtet på, hvad der fremgår af scopingen til indhold, og den kan derfor bidrage til at skabe klarhed om indholdet. For at skabe bedre klarhed over processen, har styrelsen indsat en frist på 14 dage i udkastet til scopinghøringen og præciseret, at miljøkonsekvensrapporten skal være baseret på scopingudtalelsen, hvilket også fremgår af Transport-, Bygnings- og Boligministeriets VVM-lovgivning på vej- og bane området. 6. Miljøkonsekvensrapportens indhold og udarbejdelse Danske Havne og Danske Havnevirksomheder anfører, at udkastets ordlyd Miljøkonsekvensrapporten skal være fuldstændig, af tilstrækkelig høj kvalitet og skal mindst omfatte følgende ( ) Ordet fuldstændig er stærkt problematisk, idet det altid vil kunne argumenteres for, at noget ikke er fuldstændigt. Danske Havne og Danske Havnevirksomheder mener, at ordet fuldstændig med fordel kan slettes, idet de to øvrige krav - af tilstrækkelig høj kvalitet og skal mindst omfatte følgende giver myndighederne den fornødne hjemmel til at skride ind over for utilfredsstillende miljøkonsekvensrapporter. Ordlyden er identisk med ordlyden i loven, og som i øvrigt er direktivtekst. Det kan tilføjes, at styrelsens bedømmelse udover at bero på en konkret vurdering, vil tage udgangspunkt i, hvad projektet indeholder i Side 4 (10)

5 forhold til, hvad rapporten som minimum skal omfatte. At fjerne ordet fuldstændig vil ikke gøre nogen forskel for den konkrete bedømmelse, men vil betyde en forskel i forhold til direktivnær implementering. Formuleringen bibeholdes derfor. Danske Havne og Danske Havnevirksomheder henviser videre til ordlyden i 9, stk. 2, der fastslår, at miljøkonsekvensrapporten skal være udarbejdet af kvalificerede og kompetente eksperter. Dette synes også at være en problematisk formulering, der hverken henviser til proces eller produkt, men til den udførende aktør. Formuleringen kan desuden åbne for juridisk uenighed om, hvornår nogen er kvalificeret og kompetent. Det foreslås helt at slette sætningen. En tilstrækkelig høj kvalitet i rapporten er jo sikret qua samme paragrafs stk. 1. Ordlyden er identisk med ordlyden i Transport-, Bygnings- og Boligministeriets VVM-lovgivning på vej- og baneområdet, som i øvrigt er direktivtekst. Ved tvivlsspørgsmål vil det blive en konkret vurdering. I praksis vil styrelsen formentlig ikke gå ind i spørgsmålet om eksperten, men kommentere på kvaliteten af miljøkonsekvensrapporten og udbede yderligere oplysninger m.v., indtil projektet er tilstrækkeligt belyst til, at styrelsen kan træffe afgørelse. Der tilsigtes således ikke nogen materiel ændring i forhold til de gældende regler. 7. Fælles miljøkonsekvensrapport Danske Havne og Danske Havnevirksomheder finder, at ordlyden af 11 om fælles miljørapport undrer og bekymrer. Denne bekendtgørelse har til formål at vurdere om et projekt er VVM pligtig eller ej, samt redegøre for hvilken påvirkning, der kan være på Natura 2000 områder. Der er forskel på om et anlæg eller foranstaltning bliver vurderet efter denne bekendtgørelse eller anden lovgivning, som myndighederne i fællesskab kan aftale, at projektet hører under. Med henblik på at sagsbehandlingstiderne kan variere, kan et projekt derfor risikere at blive unødigt forlænget. Det er kritisabelt, at der i 11 bliver lagt op til, at myndigheder indbyrdes blot kan aftale noget andet end det, der bliver ansøgt om. Som minimum bør projektansøger have mulighed for at kommentere på, om deres projekt i givet fald hører under en anden lovgivning end den først ansøgte. Det er tale om en videreførelse af hidtidig praksis. Side 5 (10)

6 Bestemmelsen skal forstås således, at myndighederne er forpligtet af deres respektive lovgivning, som fortsat beror på myndighedernes hjemmel på de respektive ressortområder. Men proces og sammenskrivning af f.eks. én VVM i stedet for måske 3 forskellige, hvor der både skal være VVM på søterritoriet, på land og en miljøgodkendelse, er op til myndighederne inden for de fastsatte rammer i den respektive lovgivning. For at sikre klarhed over bestemmelsen, har styrelsen tilpasset ordlyden, således at det nu udtrykkeligt fremgår, at projektansøger kan anmodes om at udarbejde en fælles rapport og streget sætningen efter reglerne i dette kapitel eller efter reglerne i en anden myndigheds bekendtgørelse. 8. Afgørelse efter screening Danske Havne og Danske Havnevirksomheder savner afklaring omkring, hvem der helt konkret giver tilladelse til, at projektet gennemføres, såfremt at der ikke stilles krav omkring en miljøkonsekvensvurdering. Det er Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, der giver tilladelse efter havneloven hhv. metroloven, også hvis der ikke stilles krav om miljøkonsekvensvurdering. Regelsættet herom er uændret. 9. Konsekvensvurdering af Natura 2000-områder Danske Havne og Danske Havnevirksomheder anerkender vigtigheden af at passe på Danmarks særlige natur og er ikke uenige i, at der ikke må ske unødig skade på naturen. Dog i denne bekendtgørelse bliver der lagt op til, at hvis projektansøger ikke kan godtgøre, at der i det kommende projekt ikke sker skade på det internationale naturbeskyttelsesområde, kan der ikke meddeles tilladelse, dispensation eller godkendelse til det gældende projekt. Dette mener Danske Havnevirksomheder og Danske Havne er en unødig stramning af EU's Habitatdirektiv, hvor der står, at såfremt der ikke kan påvises skade på området integritet eller at det planlagte projekt ikke vil kunne påvirke væsentligt eller have betydelige negative konsekvenser for Natura 2000 området (jf. Habitatdirektivet, 92/43/EØF, artikel 6). Formuleringen om væsentlige skadelige indvirkninger på miljøet kan genfindes mange steder i bekendtgørelsesudkastet. Det bør således også anvendes i disse paragraffer med henblik på at sikre juridisk konsistens. Ikke mindst i forhold til EU-direktivet, da der i Danske Side 6 (10)

7 Havnes og Danske Havnevirksomheders optik ellers vil være tale om dansk overimplementering. Danmarks Naturfredningsforening finder, at som udgangspunkt er VVM-direktivets og habitatdirektivets indhold dækket af reglerne i bekendtgørelsen. Der kan dog være tvivl om reglerne i i sin stringens er helt i overensstemmelse med habitatdirektivets krav. Bestemmelsen er en videreførelse af gældende ret, dvs. den implementering af reglerne i styrelsens sektorlovgivning, som allerede er foretaget, men betragtningerne om ordlyd er taget til efterretning, og der er foretaget sproglige justeringen indenfor rammerne af den gældende implementering. Det fremgår nu af ordlyden, at styrelsen ikke kan meddele tilladelse til projektet, hvis konsekvensvurderingen viser, at det ikke kan udelukkes at projektet vil skade et Natura 2000-område. Samme ordlyd som Transport-, Bygnings- og Boligministeriets øvrige bekendtgørelser på området, f. eks. for Femern og Storstrøm. 10. Internationale høringer Danske Havne og Danske Havnevirksomheder finder, at formuleringerne synes unødigt vanskelige. Det er desuden uklart hvornår i processen, vurderingen foregår, hvem der foretager vurderingen, på hvilken baggrund, og hvordan afgørelsen træffes. Det foreslås at formulere paragraffen som følger: Viser en miljøvurdering, jf. 1, at et projekt får væsentlige indvirkninger på miljøet i en anden stat, skal Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen snarest muligt ( ) osv. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har taget bemærkningerne til efterretning og har uddybet bestemmelsen for så vidt angår proces. Ordlyden er nu identisk med den tilsvarende bestemmelse i Transport-, Bygnings- og Boligministeriets VVM-lovgivning på vej- og baneområdet Det skal dog bemærkes, at bestemmelsen kun rent undtagelsesvist vil være relevant for havneområdet, da der typisk ikke er tale om grænseoverskridende projekter. 10. Overvågning, 24 og 25 Danske Havne og Danske Havnevirksomheder anfører, at disse to paragraffer synes at indeholde det samme. Det bør overvejes om de kan slås sammen. Styrelsen har på baggrund af bemærkningerne slettet stk. 1 i 25, da den var gentagelse af ordlyden i 24. Side 7 (10)

8 Kommunernes Landsforening efterspørger krav om, at resultaterne af overvågningen skal stilles til rådighed for andre myndigheder og offentligheden, så de kan anvendes i andre vurderinger. Styrelsen gør opmærksom på, at det ikke er et krav efter direktivet at afrapporteringen offentliggøres. Der vil således være tale om overimplementering, hvis et sådan krav skulle indsættes. Af hensyn til direktivnær implementering vil der ikke blive fastsat et krav i bekendtgørelsen om sådan offentliggørelse. Styrelsen har dog taget ønsket til efterretning og vil fremadrettet overveje, hvorvidt og hvordan afrapporteringer kan offentliggøres og stilles til rådighed for andre myndigheder uden dog at fastsætte regler herom. 11. Samordnet procedure: Miljøstyrelsen påpeger, at det fremgår af bekendtgørelsen, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal anvende en samordnet procedure, hvis et projekt forudsætter vurderinger efter VVM-reglerne og bestemmelser, som implementerer habitat- og fuglebeskyttelsesdirektivet. Miljøstyrelsen gør i den forbindelse opmærksom på, at visse projekter omfattet af bekendtgørelsen forudsætter, at der indvindes råstoffer på havet eller på land, og/eller håndtering af opgravet materiale fra uddybninger i form af nyttiggørelse og/eller klapning. For sådanne projekter er der behov for, at disse dele af projektet tænkes ind fra starten, og at konsekvenserne belyses i miljøvurderingen af projektet efter VVM-reglerne (dog ikke klapning) og habitatreglerne. Kommunernes Landsforening anfører, at ved projekter på havne er der ofte myndighedssammenfald, så både Trafik-, Bygge- og Byggestyrelsen, Kommunen og eventuelt også Miljøstyrelsen samt Kystdirektoratet er VVM-myndigheder, hvilket kan give udfordringer. Her er det væsentligt, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fremadrettet fungerer som egentlig projektleder. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er opmærksom på den problemstilling, Miljøstyrelsen og KL rejser. Det vil således blive indtænkt i styrelsens ansøgningsmateriale og vejledninger, ligesom styrelsen også via myndighedshøringen sikrer, at berørte parter inddrages. 12. Klageadgang og straf Side 8 (10)

9 Danmarks Naturfredningsforening påpeger, at der efter bekendtgørelsen ikke er adgang til administrativ klage, hvilket betyder, at indbringelse af en afgørelse skal ske for domstolene. Dette er næppe foreneligt med art. 11 i VVM-direktivet, som taler om, at offentligheden skal have en nem adgang til prøvelse af en afgørelse. I dansk forvaltningstradition udgør en domstolsprøvelse ikke nem adgang. Hertil kommer, at adgang til prøvelse ikke må være uoverkommeligt dyr, hvilket en domstolsprøvelse generelt er, medmindre der gives fri proces. Bestemmelsen kunne derfor indebære, at klager skulle indrømmes fri proces, hver gang en sag igangsættes. Efter art. 10a i VVM-direktivet skal straffen for at overtræde bestemmelserne være klare, effektive og forebyggende. Ifølge bek. 34 kan der højst idømmes bødestraf. Det er lidt svært at se, at bødestraf i sig selv skulle være tilstrækkelig til at være "klar, effektiv og forebyggende" og sikre at bestemmelserne ikke overtrædes. I og med der heller ikke er fastsat kriterier for udmåling af bødestraf, må udgangspunktet være, at det er tvivlsomt om 34 er i overensstemmelse med art. 10 a i VVM-direktivet. Spørgsmålet om klageadgang er ikke reguleret af denne bekendtgørelsen, men reguleret af styrelsens delegationsbekendtgørelse. Det fremgår af denne, at klageadgangen er afskåret. Strafbestemmelsen er identisk med Transport-, Bygnings- og Boligministeriets VVM-lovgivning på vej- og baneområdet. Herudover er der ikke i havneloven hjemmel til at fastsætte andet end bødestraf i forskrifter udstedt i medfør heraf. Tilsvarende gælder for metroloven. 13. Andet Implementering af MV direktivet: Danmarks Naturfredningsforening oplyser, at det ikke ses, at man har forsøgt at dække direktivet om miljøvurdering af planer og programmer i bekendtgørelsen. Hvis en havnemyndighed/et havneselskab udarbejder en udviklingsplan for en havn, er planen som udgangspunkt omfattet af krav om miljøvurdering, før planen kan vedtages lovligt. Der findes slet ikke regler herfor i bekendtgørelsen. Dette må anses for at være en fundamental mangel i bekendtgørelsen (præmis: Der findes ikke andre regler i Transportministeriet der dækker MV-direktivets krav). Det er korrekt, at MV direktivet ikke er implementeret i sektorlovgivningen. Reglerne er implementeret i Miljøstyrelsens generelle regulering, hvortil der henvises. 14. Ophævelsesbestemmelsen: Kystdirektoratet gør opmærksom på, at følgende bekendtgørelser skal ophæves: Bekendtgørelse nr. 875 af 2. september 2008 om procedurer for afgørelse om, hvorvidt der foreligger en miljøskade eller en Side 9 (10)

10 overhængende fare for en miljøskade på beskyttede arter eller internationale naturbeskyttelsesområder for så vidt angår anlæg og udvidelse af havne og kystbeskyttelsesforanstaltninger samt etablering og udvidelse af visse anlæg på søterritoriet, samt bekendtgørelse nr. 580 af 29. maj 2013 om Kystdirektoratets opgaver og beføjelser og om klageadgang. Bekendtgørelserne ophæves ikke med bekendtgørelsen, da begge bekendtgørelser allerede er ændret i 2016 på baggrund af ressortændringen. Bekendtgørelserne skal derfor opretholdes. 15. Øvrige ændringer Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har ud over ovennævnte ændringer foretaget enkelte præciserende ændringer i bekendtgørelsen i forhold til det udkast, der har været i høring med henblik på at sikre direktivnær implementering. Side 10 (10)

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns Bryggens Bådelaug Att. Michael Bernhard Sendt elektronisk til: michaelbernhard@me.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til forlængelse

Læs mere

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger til udkastet:

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger til udkastet: Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om fastsættelse af Københavns Havns søområde 1. Indledning Trafik-, Bygge-

Læs mere

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn Køge Kommune Att.. Jens Christian Kaas Nordhavnsvej 40 4600 Køge Sendt elektronisk til:jens.christian.kaas@koege.dk og kontakt@koegekyst.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax

Læs mere

Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal i Ydre Nordhavn.

Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal i Ydre Nordhavn. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +4541780482 Fax 7262 6790 chbe@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal

Læs mere

Tilladelse til etablering af træbrygge og flydeponton i forbindelse med projektet BLOX i Københavns Havn

Tilladelse til etablering af træbrygge og flydeponton i forbindelse med projektet BLOX i Københavns Havn Real Dania By & Byg A/S Att. Ariel Wallner Jamers Plads 2 1551 København V Sendt elektronisk til: awallner@oma.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen

Læs mere

Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven

Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven Energinet.dk Sendt elektronisk til Energinet.dk ved Niels Christian Brix: NCB@energinet.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262

Læs mere

Tilladelse til etablering af midlertidig erhvervshavn/kaj anlæg i Roskilde Fjord

Tilladelse til etablering af midlertidig erhvervshavn/kaj anlæg i Roskilde Fjord SWECO Sendes elektronisk til christinalund.lojtnant@sweco.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.: TS6020103-00162 Dato:09-06-2017 Sagsbehandler:

Læs mere

Tilladelse til flytning af et udløb i Sluseholmen i forbindelse med anlæggelse af ny metrostation i Sydhavnen i Københavns Havn.

Tilladelse til flytning af et udløb i Sluseholmen i forbindelse med anlæggelse af ny metrostation i Sydhavnen i Københavns Havn. HOFOR A/S Ved Eiko Steinhauer (Sendt elektronisk) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Tilladelse til flytning af et udløb i Sluseholmen i forbindelse

Læs mere

By og Havn, Anne Frederikke Aage Nordre Toldbod København. Sendt pr. mail til: og

By og Havn, Anne Frederikke Aage Nordre Toldbod København. Sendt pr. mail til: og By og Havn, Anne Frederikke Aage Nordre Toldbod 7 1259 København Sendt pr. mail til: aaa@byoghavn.dk og RALA@arkitema.dk Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk

Læs mere

Den nye miljøvurderingslov med fokus på funktionel adskillelse, one-stop-shop og afgrænsning

Den nye miljøvurderingslov med fokus på funktionel adskillelse, one-stop-shop og afgrænsning Den nye miljøvurderingslov med fokus på funktionel adskillelse, one-stop-shop og afgrænsning VVM ERFA-møde, 11. oktober 2017, Silkeborg Martin Holm Jensen, fuldmægtig Programmet mellem 10.30 og 12 Miljøvurderingslovens

Læs mere

Tilladelse til etablering af kajakpolo-anlæg ved matrikel nr. 64, Amagerbros Kvarter, Københavns Havn

Tilladelse til etablering af kajakpolo-anlæg ved matrikel nr. 64, Amagerbros Kvarter, Københavns Havn Bryggens Kajakpolo Att. Martin Møller Dannevirkegade 26 1763 København V E-mail: martin@bryggens-kajakpolo.dk Sendt elektronisk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790

Læs mere

BEK nr 1062 af 21/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 22. august Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1062 af 21/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 22. august Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1062 af 21/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 22. august 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Kystdirektoratet, j.nr. 18/01716 Senere ændringer til

Læs mere

Tilladelse til ændring af etape 1 i udvidelse af Rønne Havn

Tilladelse til ændring af etape 1 i udvidelse af Rønne Havn Rønne Havn A/S Sydhavnsvej 12 3700 Rønne Sendt pr. mail til roennehavn@roennehavn.dk, niras@niras.dk og gva@niras.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

Tilladelse til etablering af gangbro over Søndre Refshalebassin i Københavns Havn

Tilladelse til etablering af gangbro over Søndre Refshalebassin i Københavns Havn Refshaleøens Ejendomsselskab Refshalevej 151 1432 København K Sendt elektronisk til: ks@refshaleoen.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Skive Kommune Rådhuspladsen 2 7800 Skive Att.: Jens Gørup, jegj@skivekommune.dk Kystdirektoratet J.nr. 17/02520-11 Ref. Thomas Larsen 31-10-2017 Tilladelse til uddybning i Skive Jollehavn, samt uddybning

Læs mere

BEK nr 874 af 02/09/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 4. december 2017

BEK nr 874 af 02/09/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 4. december 2017 BEK nr 874 af 02/09/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 4. december 2017 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transportmin., Kystdirektoratet, j.nr. 06/02335 Senere ændringer

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sejlrende uden for dækkende værker til Køge Havn udvides og uddybes på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sejlrende uden for dækkende værker til Køge Havn udvides og uddybes på de vilkår som fremgår nedenfor. Køge Kommune, att.: Jens Christian Kaas Torvet 1 4600 Køge Kystdirektoratet J.nr. 14/00796-16 Ref. Thomas Larsen 26-11-2014 Tilladelse til at uddybe og forlænge sejlreden uden for nye dækkende værker ved

Læs mere

i Frederiksværk på et areal svarende til ca m2 med ca m3 opfyldningsmateriale. Projektområdet er uden for havnens dækkende værker.

i Frederiksværk på et areal svarende til ca m2 med ca m3 opfyldningsmateriale. Projektområdet er uden for havnens dækkende værker. De Nova Metal ApS Havnevej 25 3300 Frederiksværk Sendt til jimmy@denova.dk og Stine.Jensen@atkinsglobal.com Tilladelse til inddæmning og opfyldning i inderhavnen i Frederiksværk Edvard Thomsens Vej 14

Læs mere

Tilladelse til igangsættelse af etape 4 i udvidelsen af Vordingborg

Tilladelse til igangsættelse af etape 4 i udvidelsen af Vordingborg Vordingborg Havn Vesthavnen 5 4760 Vordingborg Sendt elektronisk til: LBNE@orbicon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Tilladelse til igangsættelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af 10 faste bådebroer ved Lynettehavnen

Tilladelse til etablering af 10 faste bådebroer ved Lynettehavnen Strömma A/S Amager Strandvej 16 2300 København S Sendt elektronisk til: jjn@jjconsult.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Hvide Sande Havn Fossanæsvej Hvide Sande. Sendt pr. mail til:

Hvide Sande Havn Fossanæsvej Hvide Sande. Sendt pr. mail til: Hvide Sande Havn Fossanæsvej 22 6960 Hvide Sande Sendt pr. mail til: hvidesandehavn@hvshavn.dk Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6040102-00486

Læs mere

Tilladelse til etablering af afkastledning i Skudeløbet i Københavns Nordhavn

Tilladelse til etablering af afkastledning i Skudeløbet i Københavns Nordhavn HOFOR A/S Ørestads Bolulevard 34 2300 København S Sendt elektronisk: maco@hofor.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Høringsbrev over ændring af miljøvurderingsbekendtgørelsen

Høringsbrev over ændring af miljøvurderingsbekendtgørelsen Til adressaterne på vedlagte høringsliste Den 12. april 2019 Høringsbrev over ændring af miljøvurderingsbekendtgørelsen Miljø- og Fødevareministeriet sender hermed udkast til ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering

Læs mere

Tilladelse til ændringer i etableringen af opfyldninger ved den østlige og nordlige del af Christiansholms Ø (Papirøen)

Tilladelse til ændringer i etableringen af opfyldninger ved den østlige og nordlige del af Christiansholms Ø (Papirøen) By & Havn I/S att. Morten Luther Ostenfeldt, NIRAS Nordre Toldbod 7 1200 København K Sendt elektronisk til: LUT@niras.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Thorsminde Havn Vesterhavsvej 1A 6990 Ulfborg Kystdirektoratet J.nr. 15/01290-24 Ref. Thomas Larsen 14-06-2016 Tilladelse til etablering af højvandssikring ved Thorsminde Havn, Vesthavnen, matr.nr. 33k

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ny spuns og opfyld, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til ny spuns og opfyld, på de vilkår som fremgår nedenfor. Samsø Kommune att.: Joachim Machholm kommune@samsoe.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01564-12 Ref. Thomas Larsen 11-04-2016 Tilladelse til ny spuns og opfyld i Ballen Lystbådehavn, matr.nr. 149a Brundby By,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Tilladelse til projektændring i uddybning af nyt færgeleje i Thyborøn Havn

Tilladelse til projektændring i uddybning af nyt færgeleje i Thyborøn Havn Lemvig Kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Sendt elektronisk til lene.bast@lemvig.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til projektændring

Læs mere

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Høringsbrev Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sender hermed

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til forstærkning af mole ved udlægning af marksten ved Blans Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til forstærkning af mole ved udlægning af marksten ved Blans Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Blans Bådklub Blans Hovedvej 23 4941 Bandholm Sendt på mail til gerding@campaqnet.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01862-13 Ref. Jeppe Bech Carlsen 09-06-2016 Tilladelse til forstærkning af mole ved Blans

Læs mere

VVM- tilladelse og principiel tilladelse til udvidelse af Rønne havn

VVM- tilladelse og principiel tilladelse til udvidelse af Rønne havn Rønne Havn A/S Sydhavnsvej 12 3700 Rønne Sendes elektronisk til: rho@niras.dk, Vivi.Granby@brk.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6020102-00227

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til uddybning i en del af Sillerslev Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til uddybning i en del af Sillerslev Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Morsø Kommune Jernbanevej 7 7900 Nykøbing Mors Sendt til jap@morsoe.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/00081-8 Ref. Thomas Larsen 23-03-2015 Tilladelse til uddybning i en del af Sillerslev Havn, Havnevej, matr.nr.

Læs mere

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.: BO0103-00036 Dato: 14-12-2018 Sagsbehandler: jhan Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 918 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 918 Offentligt Europaudvalget 2016-17 EUU Alm.del Bilag 918 Offentligt Lovafdelingen Dato: 20. september 2017 Kontor: EU-retskontoret Sagsbeh: Ida Wiegand Justesen Sagsnr.: 2017-6150-0112 Dok.: 2418619 Notat til Folketingets

Læs mere

Høringsnotat - udkast til bekendtgørelse om udpegning af kompetente myndigheder og supplerende bestemmelser i henhold til skibsophugningsforordningen

Høringsnotat - udkast til bekendtgørelse om udpegning af kompetente myndigheder og supplerende bestemmelser i henhold til skibsophugningsforordningen NOTAT Jord og Affald Ref. likjo Den 26. april 2016 Høringsnotat - udkast til bekendtgørelse om udpegning af kompetente myndigheder og supplerende bestemmelser i henhold til skibsophugningsforordningen./../.

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Byggeselskabet Mogens de Linde Att.: Hans Jørgen Jacobsen Pr. mail: hjj@e-box.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02122-24 Ref. Thomas Larsen 05-09-2016 Tilladelse til renovering i form af ny kajkant og opfyld

Læs mere

Tilladelse til af ny kaj med træbrygge med overgang til Teglholmen i Københavns Havn

Tilladelse til af ny kaj med træbrygge med overgang til Teglholmen i Københavns Havn NRE Denmark A/S Finsensvej 3 7430 Ikast Sendt elektronisk til: ANG@NRE.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@tbst www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til af ny

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aarhus Kommune, Teknik og Miljø Rådhuspladsen 2 8000 Århus C Att.: Gitte Frøkjær, fge@aarhus.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02214-11 Ref. Thomas Larsen 13-07-2016 Tilladelse til ny kajkant ved Bassin 5,

Læs mere

Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn

Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn Realdania By & Byg A/S Københavns Kommune Sendt elektronisk til LT@bryghusprojektet.dk og ptp@moe.dk Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn Edvard Thomsens

Læs mere

Tilladelse til etablering af en flydebro med to gangbroer placeret ved Kalvebod Brygge, Københavns Havn

Tilladelse til etablering af en flydebro med to gangbroer placeret ved Kalvebod Brygge, Københavns Havn Copenhagen Entertainment Unit Att. Rasmus Heinesen Sommerstedgade 101718 København V E-mail: heinesen@ceunit.dk Sendt elektronisk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Foreningen Kulhuse Havn Kulhusevej 212 3630 Jægerspris Sendt på mail til: formand@kulhuse-havn.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01403-17 Ref. Jeppe Bech Carlsen 27-04-2016 Tilladelse til etablering af kommandobro

Læs mere

Afgørelse om at støbning af en beton-bundplade i Aalborg Havn langs kaj nr ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at støbning af en beton-bundplade i Aalborg Havn langs kaj nr ikke er VVM-pligtig Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg Sendt pr. mail til henrik.jess@aalborg.dk, info@aalborghavn.dk og ssn@aalborghavn.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790

Læs mere

Tilladelse til renovering af søindfatning nord ved Helsingør

Tilladelse til renovering af søindfatning nord ved Helsingør HH Ferries Helsingør ApS Færgevej 8 3000 Helsingør Sendt elektronisk til Henriklund.rasmussen@sweco.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Læs mere

Planlægning for produktionsvirksomheder lov om miljøvurdering

Planlægning for produktionsvirksomheder lov om miljøvurdering Planlægning for produktionsvirksomheder lov om miljøvurdering Natur & miljø 2017, Kolding. Martin Holm Jensen Miljøstyrelsen En kort introduktion til nyt lovgrundlag Ny lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl Til høringsparter Dyresundhed J.nr. 2017-14-31-00336 Ref. AJK Dato: 26-10-2018 Høring over udkast til bekendtgørelse om ikke-kommerciel flytning af selskabsdyr, ind- og udførsel af visse levende dyr, samt

Læs mere

Tilladelse til udskiftning af faste broer til flydebroer i Københavns

Tilladelse til udskiftning af faste broer til flydebroer i Københavns Bådeklubben Valby Att. CC Design Oscar Pettifordsvej 10 2450 København SV Sendt elektronisk til: MK@ccdesign.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen

Læs mere

Afgørelse om at spormodernisering mellem Valby og Frederikssund

Afgørelse om at spormodernisering mellem Valby og Frederikssund Banedanmark Amerikas Plads 23 2100 København Ø Sendt elektronisk til: mp@bane.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Afgørelse om at spormodernisering

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at husbåd ved Fabriksmestervej, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at husbåd ved Fabriksmestervej, på de vilkår som fremgår nedenfor. Anders Berggren Fabriksmestervej 10 1437 København K Pr. mail: ab@bukkenbruse.com Kystdirektoratet J.nr. 16/02497-24 Ref. Thomas Larsen 19-08-2016 Tilladelse til husbåd ud for Fabriksmestervej 10 Z, matr.

Læs mere

Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv Vallensbæk Strand Sendt pr. mail

Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv Vallensbæk Strand Sendt pr. mail Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Strand Sendt pr. mail Kystdirektoratet J.nr. 19/01088-14 Ref. Lotte Beck Olsen 05-07-2019 Tilladelse til etablering af havsvømmebane ud for

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 25. august 2016 TS31711-00001 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed

Læs mere

Tilladelse til etablering af en ny kaj i Thyborøn Sydhavn

Tilladelse til etablering af en ny kaj i Thyborøn Sydhavn Thyborøn Havn Sydhavnen 7680 Thyborøn Sendt elektronisk til lene.bast@lemvig.dk; kaps@ramboll.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 lih@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Datatilsynet og Rigsrevisionen har meddelt, at de ikke har bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet.

Datatilsynet og Rigsrevisionen har meddelt, at de ikke har bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet. HØRINGSNOTAT Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk I. Høringen Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den 18. juni 2018 sendt

Læs mere

Tilladelse til placering af ponton med gangbro i Margretheholm

Tilladelse til placering af ponton med gangbro i Margretheholm FØNIKS A/S Refshalevej 3202 b 1432 København K Danmark Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6020103-00140 Dato:31-01-2017 Sagsbehandler:

Læs mere

Bekendtgørelse om vurdering af virkning på miljøet (VVM) ved projekter om etablering m.v. af elproduktionsanlæg på havet 1)

Bekendtgørelse om vurdering af virkning på miljøet (VVM) ved projekter om etablering m.v. af elproduktionsanlæg på havet 1) BEK nr 68 af 26/01/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 25. november 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0033

Læs mere

Jyllinge Nordhavn Att.: Anders Lind Nordmarksvej Jyllinge. Kystdirektoratet J.nr. 13/ Ref. Line Henriette Broen

Jyllinge Nordhavn Att.: Anders Lind Nordmarksvej Jyllinge. Kystdirektoratet J.nr. 13/ Ref. Line Henriette Broen Jyllinge Nordhavn Att.: Anders Lind Nordmarksvej 49 4040 Jyllinge Kystdirektoratet J.nr. 13/00497-22 Ref. Line Henriette Broen 26-02-2014 Tilladelse til bypass af sediment fra indsejlingen til Jyllinge

Læs mere

Bekendtgørelse om havneforordningen. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra:

Bekendtgørelse om havneforordningen. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Høringsnotat Bekendtgørelse om havneforordningen 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Tilladelse til renovering af Rudkøbing Havn

Tilladelse til renovering af Rudkøbing Havn Rudkøbing Havn Langeland Kommune Havnepladsen 22 5900 Rudkøbing Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.TS6020103-00122 Dato:22-12-2016 Sagsbehandler:

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Guldborgsund Kommune cbw@guldborgsund.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/03281-12 Ref. Thomas Larsen 08-12-2016 Tilladelse til renovering af havneanlæg ved Sophieholmen, matr. 1539 Nykøbing F. Bygrunde, Nykøbing

Læs mere

Tilladelse til renovering og fremtidssikring af Gilleleje Havn

Tilladelse til renovering og fremtidssikring af Gilleleje Havn Gilleleje Havn Havnekontoret, Havnen 5 3250 Gilleleje Sendt elektronisk til gillelejehavn@gmail.com og kbo@niras.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Tilladelse til etablering af to pontoner i Christianshavns Kanal. Etableringen er ikke VVM-pligtig.

Tilladelse til etablering af to pontoner i Christianshavns Kanal. Etableringen er ikke VVM-pligtig. Christianshavns Bådelaug Att. Arkitekt Lars Remfeldt Rønne Allé 25, st. 2791 Dragør Sendt pr. mail til: lars@arklar.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk

Læs mere

Tilladelse til etablering af et dokbassin i Thyborøn Havn

Tilladelse til etablering af et dokbassin i Thyborøn Havn Thyborøn Havn Tankskibsvej 4 7680 Thyborøn Sendt elektronisk til adm@thyboronport.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til etablering

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at der etableres bro og trækfærge med tilhørende anlæg ved Tipperne, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at der etableres bro og trækfærge med tilhørende anlæg ved Tipperne, på de vilkår som fremgår nedenfor. Ringkøbing-Skjern Kommune Smed Sørensens Vej 1 6950 Ringkøbing Pr. mail heidi.grosmann@rksk.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01450-10 Ref. Thomas Larsen 18-04-2016 Tilladelse til etablering af bro, trækfærge

Læs mere

Tilladelse til udvidelse af losseareal ved Jegindø Fiskerihavn

Tilladelse til udvidelse af losseareal ved Jegindø Fiskerihavn Havnecon Consulting ApS Nørrevang 8 7620 Lemvig Sendt elektronisk til hc@havnecon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Kystdirektoratet Drifts og Anlægsafdeling Att.: Lars Erik Olsen Pr. mail: lao@kyst.dk Kystdirektoratet J.nr. 18/01567-11 Ref. Thomas Larsen 24-09-2018 Tilladelse til genplacering af opgravede sten fra

Læs mere

Tilladelse til moleforlængelse i Sletten Havn

Tilladelse til moleforlængelse i Sletten Havn Fonden Sletten Havn Sletten Havn 1 3050 Humlebæk Sendt til uan@niras.dk og Emidan.frederiksen@gmail.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780201 Fax 7262 6790 lih@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Tilladelse til uddybning i forbindelse med etablering af nyt svajebassin ved Aalborg Østhavn

Tilladelse til uddybning i forbindelse med etablering af nyt svajebassin ved Aalborg Østhavn Aalborg Havn A/S Langerak 19 9220 Aalborg Att: Søren Schiødt Nielsen, Aalborg Havn Logistik A/S Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.:TS6040203-00120

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Julemærkehjemmet Fjordmark Att. Jesper Lildholdt Fjordvejen 20 6340 Kruså Kystdirektoratet J.nr. 16/02074-16 Ref. Peter Lomholt Langdahl 05-07-2016 Sendt på mail til: jesper.lildholdt@julemaerket.dk Tilladelse

Læs mere

Martin Rask Nielsen B/K BOLVÆRKET CHR.HAVN Prinsessegade 4B 1422 København K

Martin Rask Nielsen  B/K BOLVÆRKET CHR.HAVN Prinsessegade 4B 1422 København K Martin Rask Nielsen martin@raskn.dk formand@bkbolvaerket.dk B/K BOLVÆRKET CHR.HAVN Prinsessegade 4B 1422 København K Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. DSI Bofællesskabet Fjordbo C/O Danske Diakonhjem Islandsvej 5 7100 Vejle Kystdirektoratet J.nr. 16/01839-32 Ref. Thomas Larsen 04-07-2016 Tilladelse til opfyld til brug for byggeri, samt pælebro ud for

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til etablering af ny flydende servicebygning i Frederikssund Lystbådehavn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til etablering af ny flydende servicebygning i Frederikssund Lystbådehavn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Frederikssund Lystbådehavn Kalvøvej 15 3600 Frederikssund Pr. mail: erikra64@gmail.com Kystdirektoratet J.nr. 17/03467-18 Ref. Thomas Larsen 22-08-2018 Tilladele til etablering af servicebygning i Frederikssund

Læs mere

A/S Havnen ved Kolby Kås Brattingsborg 1B 8305 Samsø. Sendt elektronisk til Journal TS Dato 7.

A/S Havnen ved Kolby Kås Brattingsborg 1B 8305 Samsø. Sendt elektronisk til Journal TS Dato 7. A/S Havnen ved Kolby Kås Brattingsborg 1B 8305 Samsø Sendt elektronisk til jh@a1consult.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Jens Corfitzen Ådalsvej 259 5250 Odense SV Kystdirektoratet J.nr. 15/00829-12 Ref. Laura Storm Henriksen 20-10-2015 Tilladelse til etablering af bro i tilknytning til eksisterende slæbested ud for matr.

Læs mere

Principiel tilladelse til etablering af midlertidig arbejdshavn i forbindelse med etablering af ny motortrafikvej i Roskilde Fjord

Principiel tilladelse til etablering af midlertidig arbejdshavn i forbindelse med etablering af ny motortrafikvej i Roskilde Fjord Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 Postboks 529 8660 Skanderborg Att.: Niels Jørgen Larsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Principiel

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til udsætning af badeplatform ved Omø Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til udsætning af badeplatform ved Omø Havn, på de vilkår som fremgår nedenfor. Foreningen Perlestranden v. formand Frede Iversen fredeomoe@email.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01326-11 Ref. Thomas Larsen 11-04-2016 Tilladelse til udsætning af badeplatform ved Omø Havn, Slagelse Kommune

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Svar på Spørgsmål 47 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Svar på Spørgsmål 47 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Svar på Spørgsmål 47 Offentligt J.nr. SN 2001-401-1373 Den 25. august 2005 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 47 stillet af Folketingets

Læs mere

Tilladelse til anlæg af Alfred Nobels Bro i Københavns Havn, J.nr. TS

Tilladelse til anlæg af Alfred Nobels Bro i Københavns Havn, J.nr. TS Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til anlæg af Alfred Nobels Bro i Københavns Havn, J.nr. TS6020103-00160. Dato 31. juli 2017 Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om begrænsning af udslip af dampe ved benzinpåfyldning af motorkøretøjer

Høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om begrænsning af udslip af dampe ved benzinpåfyldning af motorkøretøjer Miljøteknologi MST-5201-00056 Ref. EVNST Den 26. september 2016 Høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om begrænsning af udslip af dampe ved benzinpåfyldning af motorkøretøjer Et udkast til bekendtgørelsen

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Sendt på mail til fllun@assens.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01889-20 Ref. Peter Lomholt Langdahl 14-07-2016 Tilladelse til etablering af spunsvæg og badetrappe

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Sælvig Havn 8305 Samsø Kystdirektoratet J.nr. 15/00872-17 Ref. Anni Lassen 28-10-2015 Tilladelse til nyttiggørelse af oprensningsmaterialer ved Sælvig Færgehavn, Samsø Kommune Kystdirektoratet giver hermed

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordankre under havnebassinet ved Redmolen i Københavns Nordhavn

Tilladelse til etablering af jordankre under havnebassinet ved Redmolen i Københavns Nordhavn EKJ Rådgivende Ingeniører Blegdamsvej 48 2100 København Ø Sendes elektronisk til: tig@ekj.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:6020103-00155

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk Klagenævnet for Udbud Adresse: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø. Telefon: 35 29 10 00 - mail: klfu@erst.dk - Internet-adresse: www.klfu.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Kystdirektoratets sagsbehandling

Kystdirektoratets sagsbehandling Kystdirektoratets sagsbehandling Bertram T. Hacke, AC-fuldmægtig Den Blå Planet, 4. december 2014 Hvad administrerer Kystdirektoratet? Bekendtgørelse nr. 267 af 11. marts 2009 af lov om kystbeskyttelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af anlæg på søterritoriet ved Mariagerfjord

Tilladelse til etablering af anlæg på søterritoriet ved Mariagerfjord A1 Consult Att.: Joe J. Jensen Normansvej 1, 2. sal 8920 Randers NV Sendt elektronisk til jj@a1consult.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at anlægge udløbsledning, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at anlægge udløbsledning, på de vilkår som fremgår nedenfor. Middelfart Spildevand Strandvejen 100 5500 Middelfart Sendt på mail til pp@middelfartspildevand.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/00744-16 Ref. Bertram Tobias Hacke 13-10-2015 Tilladelse til etablering af udløbsledning

Læs mere

Side 1/6. Kontor/afdeling Vedvarende Energi. Dato 22. februar J nr MALFL. Energistyrelsen. Amaliegade København K

Side 1/6. Kontor/afdeling Vedvarende Energi. Dato 22. februar J nr MALFL. Energistyrelsen. Amaliegade København K Kontor/afdeling Vedvarende Energi Dato 22. februar 2019 J nr. 2019-351 Notat vedr. Energistyrelsens behandling af Sønderborg Forsynings ansøgning, samt om muligheden for at inddrage hensynet til at undgå

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Odense Kommune, By-og Kulturforvaltningen Byggeri og Anlæg Nørregade 36-38 5000 Odense C Kystdirektoratet J.nr. 15/00132-14 Ref. Bertram Tobias Hacke 22-04-2015 Tilladelse til renovering af kajanlæg i

Læs mere

Principiel tilladelse til anlæg af projektet Kronløbsøen.

Principiel tilladelse til anlæg af projektet Kronløbsøen. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.trafikstyrelsen.dk Principiel tilladelse til anlæg af projektet Kronløbsøen. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har d. 6. januar 2017 modtaget

Læs mere

HAVBRUG - VVM-PLIGT OG KRAV OM HABITATKONSEKVENS- VURDERING I FORBINDELSE MED MILJØGODKENDELSE

HAVBRUG - VVM-PLIGT OG KRAV OM HABITATKONSEKVENS- VURDERING I FORBINDELSE MED MILJØGODKENDELSE KØBENHAVN. AARHUS. LONDON. BRUXELLES ADVOKATFIRMA RÅDHUSPLADSEN 3 DK-8000 AARHUS C TEL. +45 70 12 12 11 FAX. +45 70 12 14 11 HAVBRUG - VVM-PLIGT OG KRAV OM HABITATKONSEKVENS- VURDERING I FORBINDELSE MED

Læs mere

VVM-tilladelse og principiel tilladelse til udvidelse af Vordingborg

VVM-tilladelse og principiel tilladelse til udvidelse af Vordingborg Vordingborg havn Vesthavnen 5 4760 Vordingborg Sendt elektronisk til: LBNE@orbicon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Jens K. Kvist Olesen Baunevænget 6 8410 Rønde Pr. mail jkkvist@mail.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02447-13 Ref. Thomas Larsen 23-08-2016 Tilladelse til fortøjningsanlæg ud for Strandvejen 207, matr.nr.

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 84 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 84 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 84 Offentligt MINISTEREN Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget Folketinget Dato J. nr. 28. september 2017 2016-5643

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00026 Dato 22. maj 2014 LC Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Palle Rosendahl Hansen Ægirsvej 8 6000 Kolding Pr. mail til: pharo@pc.dk Kystdirektoratet J.nr. 15/00543-13 Ref. Thomas Larsen 01-09-2015 Tilladelse til fortøjningspæle og ankerblok ud for Ægirsvej 8,

Læs mere