Udtagning og inddragelse af områder i områdeklassificeringen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udtagning og inddragelse af områder i områdeklassificeringen."

Transkript

1 Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 DK-8000 Århus C Vejle Kommune VEJLE KOMMUNES OMRÅDEKLASSIFICERING JF. JORDFORURENINGSLOVENS 50 A Telefon Fax CVR-nr Tilsluttet F.R.I niras@niras.dk Udtagning og inddragelse af områder i områdeklassificeringen. 23. september Baggrund De nye regler for områdeklassificering betyder, at den til enhver tid gældende byzone, jf. planlovens 34, som udgangspunkt klassificeres som et område, der er lettere forurenet, og hvor der er pligt til at anmelde flytning af jord efter Jordforureningsloven. Områdeklassificeringen trådte i kraft pr. 1. januar Kommunen kan, gennem et kommunalt regulativ, på baggrund af foreliggende viden om lettere jordforurening, henholdsvis reducere (indenfor byzonen) eller udvide (udenfor byzonen) det område, der er omfattet af klassificeringen. Arbejdet med områdeklassificeringen er nærmere beskrevet i Vejledning om områdeklassificering, vejledning nr. 3 fra Miljøstyrelsen, Opgaven kan jf. vejledningen, inddeles i 4 trin. Trin 1, 2a og 2b vedrører arbejdet med områdeklassificeringen og beskrives kort nedenfor. Trin 1 udgangspunktet: Udgangspunktet (dvs. byzonen) fastlægges for områdeklassificeringen jf. planlovens 34.

2 2 Trin 2a udtagelse af områder fra byzonen: Hvis kommunen har viden om, at et større sammenhængende område indenfor byzonen ikke er lettere forurenet, skal kommunen udtage området fra klassificeringen. Trin 2b inddragelse af områder udenfor byzonen: Hvis kommunen har viden om, at et større sammenhængende område udenfor byzonen er lettere forurenet, skal kommunen inddrage området i områdeklassificeringen. 2. Opgave og proces Dette notat beskriver, hvordan NIRAS for Vejle Kommune har løst opgave 2a og 2b med hhv. eller - at udtage områder indenfor byzonen fra områdeklassificeringen - inddrage områder udenfor byzonen i områdeklassificeringen. Den 4. juni 2008 er der afholdt opstartmøde mellem NIRAS og Vejle Kommune, hvor system og metode for områdeklassificeringen samt tilhørende forslag til anvendelse af kilde-/kortmateriale blev drøftet. NIRAS har efterfølgende udført områdeklassificering i et pilotområde (Give), og resultatet heraf er præsenteret og diskuteret på et møde med Vejle Kommune den 12. august Den videre områdeklassificering er udført på baggrund af beslutning om principper og metode efter gennemgang af pilotprojektet. Forslag til samlet områdeklassificering for hele kommunen er gennemgået på møde mellem NIRAS og Vejle Kommune den 16. september Det samlede resultat af områdeklassificeringen er sammenfattet i nærværende notat, og afleveres desuden som MapInfo-filer, hvor de områdeklassificerede områder er markeret (med rød farvekode). Sammen med selve områdeklassificeringen afleveres desuden et temalag for hvert kildemateriale, der har dannet baggrund for områdeklassificeringen. Det resulterende temalag for områdeklassificering og undtagelse fra områdeklassificering er udarbejdet med tilhørende tekstinformation (begrundelse for inddragelse/unddragelse), så det kan anvendes på Vejle Kommunes WebGIS som information for borgerne om områdeklassificeringen.

3 3 3. Metodebeskrivelse 3.1 Udpegning af byzonen jf. planlovens 34. Områdeklassificeringen omfatter som udgangspunkt den til enhver tid gældende byzone, jf. planlovens 34. I Vejle Kommune er der udpeget byzoner i nedenfor nævnte byområder, som alle er gennemgået. Der er i Vejle Kommune i alt 31 byområder, der har status som byzone. Desuden er landsbyzoner med arealer på over 20 ha vurderet. Det drejer sig om byområderne og landsbyzonerne i nedenstående tabel 1 og 2:

4 4 Nr. Byområde Tidligere Give Kommune 1 Thyregod 2 Vesterlund 3 Vonge 4 Givskud 5 Gadbjerg 6 Give (pilotby) Tidligere Jelling Kommune 7 Jelling Tidligere Uldum Kommune 8 Grejs Tidligere Vejle Kommune 9 Ny Højen 10 Nr. Vilstrup 11 Boligområde mellem Vejle og Nr. Vilstrup 12 Skibet 13 Vejle Tidligere Børkop Kommune 14 Hvidbjerg 15 Gårslev 16 Børkop 17 Brejning 18 Skærup 19 Andkær 20 Andkær Vig 21 Smidstrup Tidligere Egtved Kommune 22 Bredsten 23 Jerlev 24 Ødsted 25 Ågård-Gravens 26 Egtved 27 Vandel 28 Vandel Flyveplads 29 Vandel Mark 30 Nørup 31 Ny Nørup Tabel 1. Byområder i Vejle Kommune

5 5 Nr. Landsbyområde 32 Hygum 33 Sandvad 34 Gaurslund 35 Vesterlund 36 Givskud 37 Grønbjerg 38 Nørre Kollemorten 39 Farre 40 Randbøldal Tabel 2. Landsbyområder i Vejle Kommune De 31 byzoner og 9 landsbyzoner i Vejle Kommune er også vist i figur 1. Figur 1 Byzoner for 31 byer og landsbyzoner for de 9 landsbyer i Vejle Kommune 3.2 Baggrundsmateriale For hvert byområde er byzonen gennemgået i forhold til foreliggende baggrundsmateriale hos Vejle Kommune (se tjekliste i bilag 1), som nedenfor er beskrevet og kommenteret med hensyn til, hvad der kan uddrages/tolkes af hver materialetype (0-9): 0) Byzoner og landsbyzoner Byzoner er fokusområde for områdeklassificeringen.

6 6 Vejle Kommunes landsbyafgrænsnings-polygon GIS-tema fra 2008 er i en størrelsesbetragtning anvendt til at afgøre, hvorvidt landsbyzoner skal inddrages i områdeklassificeringen. 1) 4 cm-kort Topografisk kort 1: Generelt baggrundskort. Ligesom byzonen generelt danner afgrænsning for områdeklassificeringen, skelnes der også til dette baggrundskort ved udlægning af tolkede områder fra kildematerialet. 2) DDO Land 2006 Ortofotos 2006, 25 cm pixel. Generelt baggrundskort. Ligesom byzonen generelt danner afgrænsning for områdeklassificeringen, skelnes der også til dette baggrundskort ved udlægning af tolkede områder fra kildematerialet. 3) Matrikelkort Gældende matrikelkort. Generelt baggrundskort. Ligesom byzonen generelt danner afgrænsning for områdeklassificeringen, skelnes der også til dette baggrundskort ved udlægning af tolkede områder fra kildematerialet. De resulterende OKL polygoner er tegnet efter matrikelkortet og/eller byzoneafgrænsningen. 4) Lave målebordsblade Historisk topografisk kort fra Anvendes i begrænset udstrækning til at verificere den historiske bykernes omfang. 5) Flyvefotografier Luftfotos Generelt baggrundskort. Heraf tolkes bykernen for årene Anvendes til visualisering og verificering af byudviklingen. 6) Oplysninger fra BBR Bebyggede matrikler før 1940 Fra BBR er der taget oplysning om den ældste bygning på en adresse. Denne bygnings oplysninger er sammenlagt med oplysninger og georeference for den matrikelflade, hvorpå bygningen (adressen) findes. Dette temalag er tematiseret til at vise matrikelflader bebygget hhv. før og efter 1940, og danner grundlag for afgrænsning af den historiske bykerne i Områder med boliger opført efter 1940 Fra BBR er der taget ældste opførelsesår for bolig på en adresse. Der er anvendt standard boligkategorier (oplyst af Vejle Kommune): Stuehus til landbrugsejendom Fritliggende enfamilieshus

7 7 Række-, kæde- eller dobbelthus Etageboligbebyggelse Kollegium Døgninstitution Anden bygning til helårsbeboelse Bygning til bio, museum, kirke mv. Bygning til undervisning/forskning Bygning til hospital, sygehjem mv. Bygning til daginstitution Anden bygning til institution mv. Oplysning om opførelsesår for denne bolig sammenlægges med oplysninger og georeference for den matrikelflade, hvorpå boligen (adressen) findes. Dette temalag er tematiseret til at vise matrikelflader med bolig opført hhv. før og efter 1940, og danner grundlag for boligområder opført efter Områder med industri/erhvervsbygninger før og efter 1990 Fra BBR er der udtrukket oplysning om opførselsår for de bygninger, hvis anvendelse er industri/erhverv (koderne ): Anden bygning til produktion Anden bygning til transport/handel Bygning til hotel, vaskeri mv. Bygning til industriproduktion mv. Bygning til kontor, handel, lager El-, gas-, vand-, varmeværk mv. Transport- og garageanlæg Oplysningerne om den ældste industri/erhvervsbygning på adressen er sammenlagt med oplysninger og georeference for den matrikelflade, hvorpå industri/erhvervsbygningen (adressen) findes. Dette temalag er tematiseret til at vise matrikelflader med industri/ erhvervsbygninger opført hhv. før og efter 1990, og danner grundlag for afgrænsning af områder med industri/erhverv hhv. før og efter 1990.

8 8 7) Lokalplaner bolig og erhverv Udtræk af lokalplanoplysninger om arealanvendelse. Anvendes sammen med BBR oplysninger om bebyggelsesår til visualisering og verificering af byudviklingen. Lokalplanerne er opdelt således: Boligområder Lokalplaner for Boligområder er udtrukket af de modtagne data i generel anvendelseskode ANVGENTXT. Sammenholdt med BBR oplysningerne om bebyggelse kan byens planlagte udbygning visualiseres og verificeres (se pkt. 6). Erhvervsområder Lokalplaner for erhvervsområder (inkl. blandet bolig/erhverv) er udtrukket af de modtagne data i generel anvendelseskode ANVGENTXT. Sammenholdt med BBR-oplysninger om matrikler med erhverv før og efter 1990 opnås en grov skelnen mellem erhvervsområder etableret hhv. før og efter ) Boringsoplysninger fra GEUS Udtræk af Jupiter-databasen af boringer med registreret fyldindhold. Anvendes ved vurdering af om et givent større område generelt er belastet af fyldjord. 9) Jordforurening V1/V2 og lettere forurenet jord Oplysninger fra amternes/regionens kortlægningsarbejde i forhold til jordforureningsloven. Oplysningerne anvendes til vurdering af, om et givent større sammenhængende område generelt er forureningsbelastet. Oplysningerne er opdelt i henholdsvis V1, V2 og områder med lettere forurenet jord. V1 og V2-kortlagte områder er som udgangspunkt, ikke medtaget under områdeklassificeringen hvis de ligger uden for den historiske bykerne eller ældre erhvervsområder. For de arealer, hvor områder kortlagt på V1/V2 efter Jordforureningsloven har et generelt sammenfald med dels a) de områder der er lokalplanudlagt til erhverv (se pkt. 7), og dels b) de matrikler, hvorpå der jf. BBR er opført tekniske anlæg og produktionsbygninger (se pkt. 6), er der et generelt argument der taler for områdeklassificering.

9 9 3.3 Områdeklassificering i GIS For hver af de 31 byer er baggrundsmaterialet for hver af de under afsnit 3.2 nævnte kilder sammenstillet i GIS (MapInfo) og vurderet i forhold til, om områder skal undtages fra eller inddrages i områdeklassificeringen. Områdeklassificeringen er foretaget efter retningslinierne i vejledningen, hvor bl.a. krav om områdestørrelse, entydige linier i forhold til veje m.m. følges. Klassificeringen kommer herved til at omfatte de områder indenfor byzonen, der ikke med stor sikkerhed kan siges at være fri for at være lettere forurenede, samt evt. områder udenfor byzonen, der jf. retningslinierne skal inddrages. Resultatet af områdeklassificeringen er for hver by vist på de vedlagte datablade i bilag Her er der for hver by på kortudsnit vist hvilke arealer, der er områdeklassificeret, og hvilke der er undtaget fra områdeklassificeringen. På databladene er det desuden angivet hvilke kilder, der er gennemgået. 3.4 Inddragelse af mindre bysamfund og andre områder udenfor byzone Det vejledende størrelseskriterium for inddragelse af områder udenfor byzone er: Større end i størrelsesordenen ca. 20 ha. Herudover skal området være sammenhængende. Mindre bysamfund Ud fra Vejle Kommunes landsbyafgrænsnings-polygon GIS-tema fra 2008, findes følgende 9 større landsbysamfund, med størrelser over 20 ha, beliggende udenfor byzone i Vejle Kommune: Hygum, Sandvad, Gaurslund, Vesterlund, Givskud, Grønbjerg, Nørre Kollemorten, Farre og Randbøldal For at afgøre hvorvidt disse landsbysamfund skal indgå i områdeklassificeringen, er byområdet (historisk bykerne før 1940) i disse bysamfund ud fra BBR-oplysninger om opførte bygninger fra før 1940 samt erhvervsområder fra før 1990 optegnet. I nedenstående tabel er summen af arealet for bykernen i 1940 og erhvervsområder fra før 1990 vist sammen med arealet for landsbyzonen i 2008.

10 10 Landsbysamfund Landsbyzone 2008 Areal (ha) Bykerne erhvervsområde 1990 Areal (ha) Hygum (Jelling) Sandvad (Jelling) 22 5 Gaurslund (Børkop) 23 6 Vesterlund (Give) 24 8 Givskud (Give) 25 0 Grønbjerg (Give) 26 7 Nørre Kollemorten (Give) 29 5 Farre (Give) Randbøldal (Egtved) Tabel Byområdearealer i 2008 samt i 1940 for 9 landsbysamfund. Som det fremgår af tabel er summen af arealet af den historiske bykerne i 1940 og erhvervsområde i 1990 i hver af de 9 landsbysamfund mindre end 20 ha. Ud fra vejledningens kriterier om mindste størrelse for inddragelse (ca. 20 ha) findes alle de 9 landsbysamfund for små til at blive inddraget i områdeklassificeringen. Sommerhusområder Zoneområder for sommerhusområder er ikke omfattet af områdeklassificeringen, og medtages derfor ikke. Mindre områder grænsende op til byzone Mindre områder udenfor, men grænsende op til byzonen, som udgør et samlet, større sammenhængende område med et område umiddelbart indenfor byzonen er medtaget i områdeklassificeringen.

11 11 4. Præsentation i GIS 4.1 Temalag for og imod områdeklassificering Som et resultat af sammenstillingen af kildematerialet er der udarbejdet GIStemalag med tilhørende farvekoder, som viser de områder der er omfattet af områdeklassificeringen samt områder undtaget fra områdeklassificeringen. Der er anvendt 3 temalag, der repræsenterer argumenter for områdeklassificering, og 2 temalag, der repræsenterer argumenter imod områdeklassificering (argument for undtagelse). De anvendte temalag med tilhørende farvekoder er: Farvekode Temalag Argument Bykerne ifølge lave målebordsblade ( ) For Historisk bykerne med bygninger opført før For Ældre erhvervsområde (før 1990) og tekniske anlæg. For Område med boliger opført efter Nyere erhvervsområder (efter 1990). Åbne marker og skov. Områder til offentligt formål Nyere erhvervsområde (efter 1990) Imod Imod Tabel 3. Farvekoder anvendt på oversigtskort over områdeklassificeringen Der henvises i øvrigt til den efterfølgende tabel 4 for sammenfattende kommentarer til resultatet af områdeklassificeringen i hver af de 31 byer. Se desuden bilag 2-32 for datablad for hver by.

12 12 1 Thyregod Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Thyregod. Endvidere er et større ældre erhvervsområde mod nord samt to mindre erhvervsområder mod hhv. øst og sydvest medtaget. En gammel jernbanestation, som også er V1-kortlagt og er beliggende vest for byzonen, umiddelbart op til erhvervsområdet mod sydvest, er desuden medtaget. Enkelte matrikler med industribygninger fra før 1990, og som er beliggende umiddelbart op til og i den gamle bykerne, er også medtaget. De nyere boligområder i den sydøstlige og østlige del af byen er ikke omfattet af områdeklassificeringen. Ligeledes er grønne områder og nyere erhvervsgrunde som udgangspunkt udtaget af områdeklassificeringen. 2 Vesterlund Der er ingen ældre bykerne (før 1940) eller industriområder (før 1990) i byzonen for Vesterlund. Området er et sommerhusområde. Der er ingen ældre bykerne fra før 1940 og ingen erhverv fra før Ud fra luftfoto fra ses endvidere, at der ikke er bygninger indenfor byzonen. Hele Vesterlund byzonen undtages af områdeklassificeringen. 3 Vonge Inden for byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Vonge. Inden for den ældre bykerne befinder der sig en enkelt boring med fyld i en tykkelse på 2-10 meter. Da boringen befinder sig inden for den ældre bykerne, er området således omfattet af områdeklassificeringen. Endvidere er det ældre erhvervsområde mod øst omfattet. Der er udtaget nyere boligområder (efter 1940) i den vestlige, nordlige og østlige del af byzonen. Desuden er grønne områder udtaget af områdeklassificeringen. Landsbyzonen (6,9 ha) beliggende i forlængelse af byzonen mod vest er ikke medtaget,

13 13 da der ikke er oplysninger om, at der har været bygninger før 1940, ligesom der ingen industribygninger er fra Givskud Inden for byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Givskud. Endvidere er et erhvervsområde i den nordøstlige del af byen medtaget. Området er udlagt som erhvervsområde iht. lokalplaner, og iflg. BBR ligger der erhvervsbygninger fra før Der er udtaget nyere boligområder, grønne områder samt enkelte matrikler med nyere industribygninger i den resterende del af byzonen. Landsbyzone (24,9 ha) beliggende umiddelbart syd for byzonen er ikke medtaget, da der ingen sammenhængende områder er med bygninger fra før 1940 eller industribygninger fra før På luftfoto fra ser der desuden ud til kun at være enkelte spredte bebyggelser i landsbyzonen. 5 Gadbjerg (inkl. sydligt beliggende byzone) Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Gadbjerg samt et ældre erhvervsområde i den nordlige del af byzonen og et ældre erhvervsområde i selve den ældre bykerne. Et jernbaneareal, beliggende ved bygrænsen i den nordlige del af byzonen, er ligeledes medtaget. Der er udtaget nyere boligområder (efter 1940) beliggende omkring den ældre bykerne samt grønne arealer. Den sydlige byzone mellem Lusmose og Tøsby Mose består af boliger udelukkende fra efter 1940, og hele denne byzone udelades derfor af områdeklassificeringen. Landsbyzonen (12,1 ha) grænsende op til byzonen er ikke medtaget, da der ingen bygninger er fra før 1940 samt ingen erhverv fra før Desuden ser der kun ud til at være enkelte spredte bebyggelser på luftfotos fra

14 14 6 Give (Pilotby) Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Give. Endvidere er det ældre erhvervsområde mod sydvest og nord omfattet. Desuden er medtaget enkelte erhvervsbygninger fra før 1990, som ligger lige op til bykernen. Størstedelen af erhvervsområdet i midtbyen er udlagt som område til butiksformål iflg. lokalplaner og er derfor ikke medtaget som erhverv før Jernbanearealet omkring stationen er medtaget i områdeklassificeringen. Nyere boligområder (efter 1940) samt grønne arealer, områder udlagt til offentlige formål og områder med spredte nyere industribygninger er ikke medtaget i områdeklassificeringen. I den sydvestligste del af byzonen ligger et område op til et område med boliger efter Området er ikke bebygget og ikke udlagt til boligområde iht. lokalplaner. Alligevel kunne matrikel-grænserne tyde på, at der snart skal til at bygges boliger i området. Der er ingen større sammenhængende nyere erhvervsområder fra efter 1990, kun enkelte spredte bebyggelser. Resterende områder er grønne områder, områder udlagt til offentlige formål eller spredte nyere industribygninger (efter 1990 iflg. BBR). Disse områder er ikke medtaget. 7 Jelling Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Jelling. Endvidere er det ældre erhvervsområde i den nordøstlige del af byzonen omfattet samt et lille erhvervsområde med erhvervsbygninger fra før 1990 vest for den ældre bykerne. Jernbanearealet syd for den ældre bykerne er medtaget. Omkring den ældre bykerne er der udtaget nyere boligområder. Desuden er der i den resterende del af byzonen udtaget ubebyggede områder med karakter af åbne marker, skovbevoksning og grønne arealer. Spredte ældre erhvervsområder er ligeledes ikke medtaget.

15 15 8 Grejs Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Grejs. Der er ingen sammenhængende matrikler med industri inden for byzonen. 5 sammenhængende matrikler med industri fra før 1990 er beliggende udenfor byzonen. Erhvervsområderne ligger ved et område med nyere boliger, og området har en størrelse på ca. 3 ha. Området er derfor ikke inddraget i områdeklassificeringen. Nyere boligområder samt ubebyggede områder med karakter af grønne områder er udtaget af områdeklassificeringen. 9 Ny Højen Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Ny Højen. Der foreligger ingen tilgængelige oplysninger om lokalplaner for byzonen. Nyere boligområder samt et mindre nyere industriområde er udtaget af områdeklassificeringen. 10 Nr. Vilstrup Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Nr. Vilstrup. Der foreligger ingen tilgængelige oplysninger om lokalplaner for byzonen. Nyere boligområder, marker og grønne områder samt spredt bebyggelse fra før og efter 1940 er udtaget af områdeklassificeringen. 11 Boligområde mellem Vejle og Nr. Vilstrup Der ses ingen bykerne på hverken de lave målebordsblade ( ) eller før 1940 iflg. BBR. Desuden ses ingen kortlagte grunde, boringer med fyld eller ældre erhvervsområder. Områder af denne type er derfor ikke inddraget i områdeklassificeringen.

16 16 Der foreligger ingen tilgængelige oplysninger om lokalplaner for byzonen. Hele byzonen er ifølge BBR et boligområde opført efter Hele byzonen udtages af områdeklassificeringen. 12 Skibet Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Skibet sammen med et jernbaneareal, som rækker uden for byzonen. Endvidere er et mindre sammenhængende ældre industriområde nord for den ældre bykerne omfattet af områdeklassificeringen. Der foreligger ingen tilgængelige oplysninger om lokalplaner for byzonen. Nyere boligområder samt marker og grønne områder er udtaget af områdeklassificeringen. 13 Vejle Bredal: Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne og nogle mindre sammenhængende ældre industriområder. Matrikler med ældre industri i forlængelse af den ældre bykerne er også medtaget. Byzone nord for Bredballe: Ældre erhvervsområder i den sydlige del er medtaget. Bredballe: I den sydlige del af Bredballe samt centralt i Bredballe byzone er de ældre bykerner medtaget. Mere spredt bebyggelse fra før 1940 er ikke medtaget. Desuden er større områder med ældre erhvervsområder mod nord medtaget. I den sydlige del ses en boring med fyld af en mægtighed på 2,3 m. Af luftfoto fra ses vand, hvor der i dag er land. Dette tyder altså på tilkørt fyld. Området omkring boringen medtages derfor i områdeklassificeringen. Vejle midtby: Ældre bykerner og industriområder er medtaget. Stort havneareal og flere sammenhængende områder omkring byens centrum og den ældre bykerne er kortlagt på hhv. V1, V2 og udlagt som lettere forurenet. Disse områder er ligeledes medtaget i områdeklassificeringen. Desuden er medtaget matrikler med industri, der ligger i umiddelbar forlængelse af den ældre bykerne. I den vestlige del af byzonen er medtaget et større areal, som tidligere har været benyttet som losseplads. Udenfor byzonen er dermed også inddraget et større område i tilknyt-

17 17 ning hertil. Desuden er medtaget flere stationsarealer. Større industriområder fra før 1990 ved Søndermark og Vinding samt ældre bykerne i Vinding er medtaget. Nyere boligområder, spredt bebyggelse samt områder, der bærer præg af marker og grønne områder er udtaget af områdeklassificeringen. Desuden er områder med nyere erhvervsområder beliggende i Bredballe, byzonerne omkring Bredballe samt i Vinding udtaget af områdeklassificeringen. 14 Hvidbjerg Hvidbjerg er en by med spredt bebyggelse fra før Ud fra oplysningerne fra BBR kan der optegnes to mindre separate bykerneområder. Der ses ingen kortlagte grunde, boringer med fyld eller ældre erhvervsområder. Områder af denne type er derfor ikke inddraget i områdeklassificeringen. Byzonen er et sommerhusområde. Hele byzonen udtages af områdeklassificeringen. 15 Gårslev Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Gårslev. Indenfor den ældre bykerne findes der en enkelt boring med fyld i en mængde på 2-10 meter. Der foreligger ingen tilgængelige oplysninger om lokalplaner for byzonen. Nyere boligområder samt marker og grønne områder er udtaget af områdeklassificeringen. 16 Børkop Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Børkop samt et ældre industriområde i den østlige del af byzonen. Umiddelbart op ad den ældre bykerne findes desuden et mindre ældre industriområde, som også er medtaget. Desuden er et

18 18 jernbaneareal medtaget. Der foreligger ingen tilgængelige oplysninger om lokalplaner for byzonen. Nyere boligområder, et nyere industriområde i den østlige del af byzonen (i forlængelse af det ældre industriområde) samt marker og grønne områder er udtaget af områdeklassificeringen. 17 Brejning Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Brejning. Der foreligger ingen tilgængelige oplysninger om lokalplaner for byzonen. Nyere boligområder, nyere erhvervsområder samt marker og grønne områder er udtaget af områdeklassificeringen. Jernbanearealet mod vest er ikke medtaget, idet der er tale om et mindre stationsareal. Endvidere ligger arealet udenfor byzonen og tæt ved et nyere boligområde. 18 Skærup Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Skærup. Enkelte matrikler med ældre industribygninger i forlængelse af den ældre bykerne er medtaget. Der foreligger ingen tilgængelige oplysninger om lokalplaner for byzonen. Nyere boligområder beliggende i den sydvestlige del af byen, enkelte matrikler med nyere industribygninger i den østlige del af byen samt grønne områder er udtaget af områdeklassificeringen. 19 Andkær Inden for byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Andkær. En enkelt boring med fyld af en mægtighed på 0,5-2 meter. Boringen ligger på noget der ligner en græsplæne, det ser ikke ud til at skyldes tilkørt fyld. Området omkring boringen er dog alligevel medtaget da den ligger i området for den ældre bykerne. Kun enkel-

19 19 te spredte matrikler med erhverv fra før Der foreligger ingen tilgængelige oplysninger om lokalplaner for byzonen. Nyere boligområder omkring den ældre bykerne samt marker og grønne områder er udtaget af områdeklassificeringen. 20 Andkær Vig Der ses ingen decideret bykerne på hverken de lave målebordsblade ( ) eller før 1940 iflg. BBR. Desuden ses ingen kortlagte grunde, boringer med fyld eller ældre erhvervsområder. Områder af denne type er derfor ikke inddraget i områdeklassificeringen. Der foreligger ingen tilgængelige oplysninger om lokalplaner for byzonen. Andkær Vig er et sommerhusområde. Der er ingen sammenhængende boligområder fra efter 1940, kun enkelte spredte matrikler. På luftfoto fra samt fra 2006 ses bebyggelse, der ligner sommerhuse. Hele byzonen udtages af områdeklassificeringen. 21 Smidstrup Inden for byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Smidstrup samt to mindre erhvervsområder fra før 1990 i hhv. den sydlige og nordlige del af byzonen. Der foreligger ingen tilgængelige oplysninger om lokalplaner for byzonen. Nyere boligområder omkring den ældre bykerne og et enkelt nyere erhvervsområde i den nordlige del af byzonen samt spredte områder, der bærer præg af marker og grønne områder, er udtaget af områdeklassificeringen. 22 Bredsten Inden for byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Bredsten samt et erhvervsområde i den sydvestlige del af byzonen. Den ældre bykerne er delt op i to områder. Inden for byzonen findes der to boringer med fyld i en mængde på hhv. 2,3 og 3 meter.

20 20 Den ene ligger midt inde i den sydligst beliggende ældre bykerne og er derfor omfattet af områdeklassificeringen. Den anden er beliggende i den østlige del af byzonen i forlængelse af det nyere boligområde. Der findes et vandværk på matriklen. Der er ikke umiddelbart tegn på, at der generelt skulle være tilkørt fyld til området. Nyere boligområder omkring den ældre bykerne samt områder der bærer præg af marker og grønne områder er udtaget af områdeklassificeringen. 23 Jerlev Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Jerlev. Herunder medtages således også enkelte spredte ældre erhvervsejendomme. Endvidere er der medtaget et større ældre erhvervsområde i den sydøstligste del af byzonen. Nyere boligområder (efter 1940) samt spredte områder der bærer præg af marker og grønne områder er udtaget af områdeklassificeringen. Endvidere er spredte mindre erhvervsområder ikke medtaget. 24 Ødsted Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Ødsted. Der er endvidere medtaget enkelte spredte erhvervsejendomme indenfor bykernen. Endvidere er der medtaget et større erhvervsområde i den sydøstligste del af byzonen. En mose har ligget i den sydlige del af det områdeklassificeret areal, hvor en sportsplads nu dækker det meste af arealet. Dette område er medtaget, da der sandsynligvis er tilkørt fyld til at fylde mosen op med. Nyere boligområder samt spredte områder der bærer præg af marker og grønne områder er udtaget af områdeklassificeringen. Endvidere er spredte mindre erhvervsområder udenfor ikke medtaget. 25 Ågård-Gravens Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Ågård-Gravens. Bykernen er opdelt i to i henhold til den tidligere opdeling i to byområder. Der er endvidere medtaget enkelte spredte erhvervsejendomme indenfor de ældre bykerner samt i

21 21 udkanten af bykernerne. Nyere boligområder samt spredte områder der bærer præg af marker og grønne områder er udtaget af områdeklassificeringen. Endvidere er spredte mindre erhvervsområder udenfor den ældre bykerne ikke medtaget. Ved den sydlige del af byzonen er der et større areal udenfor byzonen der er fra før 1940 ifølge en kombination af oplysninger fra de lave målebordsblade og BBR. Området anvendes dog fortrinsvist til skole og sportsfaciliteter. Området inddrages således ikke i det områdeklassificerede areal. 26 Egtved Inden for byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Egtved. Endvidere er der medtaget det tidligere stationsareal samt spredte erhvervsområder indenfor bykernen og i umiddelbar forlængelse af bykernen. I den nordlige del af byen er der medtaget to erhvervsområder: Området nord for vejen Aftensang. Der er flere ældre industrier i området koblet med lidt nyere industri. Endvidere er der et par kortlagte ejendomme. Området vurderes at være belastet med diffus forurening. Området nord for Tudvadvej. Der er enkelte ældre industrier i området koblet med lidt nyere industri. Området vurderes at være belastet med diffus forurening. Nyere boligområder samt spredte områder der bærer præg af marker og grønne områder er udtaget af områdeklassificeringen. Endvidere er spredte mindre erhvervsområder samt erhvervsejendomme med karakter af landbrug eller kontor ikke medtaget. 27 Vandel Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Vandel. Desuden er et jernbaneareal medtaget (i dag nyere boligområde). En enkelt boring med fyld af en mægtighed på 0,5-2 meter. Boringen ligger ved en bolig, og der er ikke tegn på tilkørt fyld i et større område. Området omkring boringen er dog alligevel medtaget, da den ligger i området for den ældre bykerne. Kun enkelte spredte matrikler med erhverv fra før Nyere boligområder omkring den ældre bykerne samt områder der bærer præg af marker

22 22 og grønne områder er udtaget af områdeklassificeringen. Den nordligste del af byzonen er lokalplanlagt til erhverv. Området består overvejende af grønne arealer, og er derfor ikke medtaget i områdeklassificeringen. 28 Vandel Flyveplads Hele flyvepladsen er lokalplanlagt som erhvervsområde. Store dele af flyvepladsens areal er mark og skov, men der er også en tæt koncentration af tidligere værksteder, hangarer, brandøvelsespladser mv. Endvidere er der landingsbanen. På baggrund af de nævnte aktiviteter er hele byzonen ifølge oplysninger fra Vejle Kommune kortlagt på V1. Det vurderes, at der er risiko for, at der i hele området vil kunne findes diffus forurening fra de mange potentielle kilder. Hele byzonen er områdeklassificeret. 29 Vandel Mark Der ses ingen bykerne på hverken de lave målebordsblade ( ) eller før 1940 iflg. BBR. Desuden ses ingen kortlagte grunde, boringer med fyld eller ældre erhvervsområder. Områder af denne type er derfor ikke inddraget i områdeklassificeringen. Området er ifølge lokalplanen udlagt til offentlige formål. På luftfoto fra samt fra 2006 ses få spredte bygninger. Området består hovedsageligt af grønne arealer. Det foreslås, at hele byzonen udtages af områdeklassificeringen. 30 Nørup Indenfor byzonen er der udelukkende boliger efter Ud fra luftfoto fremgår det dog, at byen Nørup har en udbredelse udover den angivne byzone. Ifølge BBR er der to bykerner, og ifølge målebordsbladene er der én bykerne beliggende omkring kirken. Der er ikke overlap mellem bykernerne. Bykernen ifølge målebordsbladene består udelukkende af kirken og landbrugsejendomme. På baggrund heraf vurderes det at den reelle bykerne i 1940 svarer til det optegnede ud fra oplysningerne fra BBR. Der er ikke noget erhverv af betydning. Det angivne areal for bykernen er på ca. 2,3 ha og er således under de vejledende 20 ha for inddragelse, hvorfor arealet ikke inddrages.

23 23 Nyere boligområder, spredte områder der bærer præg af landbrug, marker og grønne områder samt kirkegården er ikke inddraget i områdeklassificeringen. 31 Ny Nørup Indenfor byzonen omfatter områdeklassificeringen den ældre bykerne i Ny Nørup. Endvidere er der inddraget to erhvervsområder fra før 1990 i hhv. den vestlige og den østlige del af byzonen. Nyere boligområder (efter 1940) samt spredte områder der bærer præg af marker og grønne områder er udtaget af områdeklassificeringen. Endvidere er spredte mindre erhvervsområder ikke medtaget. Tabel 4. Sammenfattende kommentarer til områdeklassificeringen for de 31 byområder

Udtagning og inddragelse af områder i områdeklassificeringen.

Udtagning og inddragelse af områder i områdeklassificeringen. Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 DK-8000 Århus C Silkeborg Kommune SILKEBORG KOMMUNES OMRÅDEKLASSIFICERING JF. JORDFORURENINGSLOVENS 50 A Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail CVR-nr. 37295728 Tilsluttet

Læs mere

BAGGRUNDSNOTAT FOR OMRÅDEKLASSIFICERING I SYDDJURS KOMMUNE

BAGGRUNDSNOTAT FOR OMRÅDEKLASSIFICERING I SYDDJURS KOMMUNE 1 of 25 BAGGRUNDSNOTAT FOR OMRÅDEKLASSIFICERING I SYDDJURS KOMMUNE 1. Baggrund...2 2. Metodebeskrivelse...3 2.1. Udpegning af byzonen...3 2.2. Baggrundsmateriale...3 2.3. Områdeklassificering af byzoner...4

Læs mere

BILAG 1 Oversigt over arealudlæg: Erhverv

BILAG 1 Oversigt over arealudlæg: Erhverv KAPITEL 7 BILAG 425 426 BILAG 1 Oversigt over arealudlæg: Erhverv Byer/bydele Rummelighed Rummelighed Rummelighed Rummelighed eksist. Områder Udtag nye områder KP 2009 (ha) (ha) Vejle Midtby 6,5 6,5 Vinding

Læs mere

Dokumentationsrapport for områdeklassificering i Hillerød Kommune. Rekvirent. Rådgiver. Hillerød Kommune Teknik Trollesmindealle 27 3400 Hillerød

Dokumentationsrapport for områdeklassificering i Hillerød Kommune. Rekvirent. Rådgiver. Hillerød Kommune Teknik Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Rekvirent Hillerød Kommune Teknik Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Stine Røtzler Møller Telefon 7232 2162 E-mail srm@hillerod.dk Rådgiver Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon 46 30 03 10 E-mail

Læs mere

Dokumentationsrapport for områdeklassificering i Lejre Kommune. Rekvirent. Rådgiver. Lejre Kommune Center for Byg og Miljø Lejrevej 15 4320 Lejre

Dokumentationsrapport for områdeklassificering i Lejre Kommune. Rekvirent. Rådgiver. Lejre Kommune Center for Byg og Miljø Lejrevej 15 4320 Lejre Rekvirent Lejre Kommune Center for Byg og Miljø Lejrevej 15 4320 Lejre Michael Wurm Pedersen Telefon 46 46 46 46 E-mail mwpe@lejre.dk Rådgiver Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon 46 30 03

Læs mere

KOMMUNEPLAN

KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN 2009-2021 MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE Godkendt: 16. december 2009 Udgivet af Vejle Kommune 2010 Oplag:150 Udarbejdet af Teknisk Forvaltning Lay-out: Teknisk Forvaltning Forsidefotos: Welcon

Læs mere

Løgstør. Område B10: Sydvestligt boligområde (165 ha) Område B11: Centralt boligområde (76 ha)

Løgstør. Område B10: Sydvestligt boligområde (165 ha) Område B11: Centralt boligområde (76 ha) Løgstør Der er i Løgstør identificeret 2større sammenhængende områder, som kan udtages af områdeklassificeringen. Områderne er hovedsageligt afgrænset af lokalplaner og zonegrænser: Område B10: Sydvestligt

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2016 Svarprocent: 85%

FORÆLDRETILFREDSHED 2016 Svarprocent: 85% Vejle Kommune Antal besvarelser: 639 FORÆLDRETILFREDSHED 2016 Svarprocent: 85% LÆSEVEJLEDNING 01 I rapporten vises svarfordelingen på de enkelte svarkategorier, som går fra Meget tilfreds til Meget utilfreds.

Læs mere

Frederikssund Kommune

Frederikssund Kommune Frederikssund Kommune Forslag af 6. november 2008 til Vurdering af gældende byzone For Grontmij Carlbro: Bjarke Korsager KS: Jacob Steffensen By: Frederikssund Oversigtskort Frederikssund med delområder

Læs mere

Forslag om udtagning af områder fra områdeklassificeringen

Forslag om udtagning af områder fra områdeklassificeringen 04-06-2018 Sags id.: 07/14694 Sagsbehandler: Ellen Vibeke Olesen Forslag om udtagning af områder fra områdeklassificeringen Jord beliggende i byzone er efter reglerne i jordforureningsloven som udgangspunkt

Læs mere

Karup Oversigtskort over Karup Rød Lys blå Gul Mørk blå

Karup Oversigtskort over Karup Rød Lys blå Gul Mørk blå Karup Oversigtskort over Karup Rød = områdeklassificeret. Lys blå = undtaget fra områdeklassificering. Gul = inddraget i områdeklassificeringen. Mørk blå = byzone. Kar-01 Rød = områdeklassificeret. Lys

Læs mere

Totalrapport Svarprocent: 81% Antal besvarelser: 562 Dagplejen

Totalrapport Svarprocent: 81% Antal besvarelser: 562 Dagplejen FORÆLDRETILFREDSHED 2019 Totalrapport Svarprocent: 81% Antal besvarelser: 562 Dagplejen LÆSEVEJLEDNING I figuren vises svarfordelingen på de enkelte svarkategorier, som går fra Meget tilfreds til Meget

Læs mere

Frederikssund Kommune. Oversigtskort Skibby med delområder. Forslag af 6. november 2008 til. Vurdering af gældende byzone. KS: Jacob Steffensen

Frederikssund Kommune. Oversigtskort Skibby med delområder. Forslag af 6. november 2008 til. Vurdering af gældende byzone. KS: Jacob Steffensen Frederikssund Kommune Forslag af 6. november 2008 til Vurdering af gældende byzone For Grontmij Carlbro: Bjarke Korsager KS: Jacob Steffensen By: Skibby Oversigtskort Skibby med delområder Figur 1: Oversigtskort

Læs mere

OMRÅDEKLASSIFICERING I FAXE KOMMUNE

OMRÅDEKLASSIFICERING I FAXE KOMMUNE OMRÅDEKLASSIFICERING I FAXE KOMMUNE 1. Indledning Fra 1. januar 2008 er alle arealer inden for byzone klassificeret som lettere forurenede også kaldet områdeklassificeret. Faxe Kommune har bedt NIRAS A/S

Læs mere

Område B15: Sydligt boligområde (18 ha) Område B16: Sydvestligt boligområde (101 ha) Område B17: Østligt boligområde (66 ha)

Område B15: Sydligt boligområde (18 ha) Område B16: Sydvestligt boligområde (101 ha) Område B17: Østligt boligområde (66 ha) Aalestrup Der er i Aalestrup identificeret 3 større sammenhængende områder, som kan udtages af områdeklassificeringen. Områderne er hovedsageligt afgrænset af lokalplaner og zonegrænser: Område B15: Sydligt

Læs mere

Ørum Oversigtskort over Ørum Rød Lys blå Gul Mørk blå

Ørum Oversigtskort over Ørum Rød Lys blå Gul Mørk blå Ørum Oversigtskort over Ørum Rød = områdeklassificeret. Lys blå = undtaget fra områdeklassificering. Øru-01 Rød = områdeklassificeret. Lys blå = undtaget fra områdeklassificeringen. Område Øru-01 Beskrivelse

Læs mere

1. Baggrund for og formål med områdeklassificeringen og udpegning af analysefrizoner

1. Baggrund for og formål med områdeklassificeringen og udpegning af analysefrizoner NOTAT 12. november 2007 Journal nr. 029799-421201 Bilag 1: Baggrundsnotat om områdeklassificering af lettere forurenede arealer, udpegning af analysefri zoner og anmeldelse og dokumentation i forbindelse

Læs mere

Frederikssund Kommune

Frederikssund Kommune Frederikssund Kommune Forslag af 30. november 2010 til Vurdering af lokalplanområde ved Hillerødvej For Grontmij Carl Bro: Hanne Rungø Hilligsøe KS: Bjarke Korsager By: Slangerup Frederikssund Kommune

Læs mere

Områder med lettere forurenet jord

Områder med lettere forurenet jord Teknik og Miljø Områder med lettere forurenet jord Forureningen skyldes bl.a. at skorstensrøg fra tidligere industri, røg fra kakkelovne, bilos, bålpladser, fyrværkeri og havegødskning har forurenet overfladejorden.

Læs mere

Område B12: Nordøstligt område v Seminariet (26 ha). Område B13: Sydøstligt boligområde (17 ha) Område B14: Vestligt boligområde (32 ha)

Område B12: Nordøstligt område v Seminariet (26 ha). Område B13: Sydøstligt boligområde (17 ha) Område B14: Vestligt boligområde (32 ha) Ranum Centrale dele af Ranum er aktuelt beliggende uden for byzone. Det er i forbindelse med områdeklassificeringen vurderet, at dette område ville kunne udtages, hvis det var beliggende i byzone. Området

Læs mere

Nordligt boligområde (44 ha) Østligt boligområde (34 ha)

Nordligt boligområde (44 ha) Østligt boligområde (34 ha) Farsø Der er i Farsø identificeret 4 større sammenhængende områder, som kan udtages af områdeklassificeringen. Områderne er hovedsageligt afgrænset af lokalplaner og zonegrænser: Område B1: Område B2:

Læs mere

Kriteriedokument. Kriterier for inddragelse og undtagelse fra områdeklassificeringen. Godkendt : 1 GENERELT OM OMRÅDEKLASSIFICERING

Kriteriedokument. Kriterier for inddragelse og undtagelse fra områdeklassificeringen. Godkendt : 1 GENERELT OM OMRÅDEKLASSIFICERING Kriteriedokument Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Kriterier for inddragelse og undtagelse fra områdeklassificeringen i Guldborgsund

Læs mere

Bjerringbro Oversigtskort over Bjerringbro Rød Lys blå Gul Mørk blå

Bjerringbro Oversigtskort over Bjerringbro Rød Lys blå Gul Mørk blå Bjerringbro Oversigtskort over Bjerringbro Rød = områdeklassificeret. Lys blå = undtaget fra områdeklassificering. Gul = inddraget i områdeklassificeringen. Mørk blå = byzone. 1 Bjb-01 Rød = områdeklassificeret.

Læs mere

Ravnstrup Oversigtskort over Ravnstrup Rød Lys blå Gul Mørk blå

Ravnstrup Oversigtskort over Ravnstrup Rød Lys blå Gul Mørk blå Ravnstrup Oversigtskort over Ravnstrup Rød = områdeklassificeret. Lys blå = undtaget fra områdeklassificering. Gul = inddraget i områdeklassificeringen. Mørk blå = byzone. 1 Rav-01 Rød = områdeklassificeret.

Læs mere

Løgstrup. Oversigtskort over Løgstrup Rød = områdeklassificeret. Lys blå = undtaget fra områdeklassificering. Mørk blå = byzone.

Løgstrup. Oversigtskort over Løgstrup Rød = områdeklassificeret. Lys blå = undtaget fra områdeklassificering. Mørk blå = byzone. Løgstrup Oversigtskort over Løgstrup Løg-01 Område Løg-01 Beskrivelse Løg-01 er områdeklassificeret. Alder En stor del af området blev bebygget inden 1954. Størrelse Området er 20,6 ha. Anvendelseshistorie

Læs mere

Sydvestligt boligområde (24,6 ha) Sydøst boligområde (11,6 ha)

Sydvestligt boligområde (24,6 ha) Sydøst boligområde (11,6 ha) Gedsted Der er i Gedsted identificeret 3 større sammenhængende områder, som kan udtages af områdeklassificeringen. Områderne er hovedsageligt afgrænset af lokalplaner og zonegrænser: Område B5: Område

Læs mere

Undtagelse af 3 områder fra områdeklassificering i Greve Kommune

Undtagelse af 3 områder fra områdeklassificering i Greve Kommune Bilag 2 til Regulativ for jord: Undtagelse af 3 områder fra områdeklassificering i Greve Kommune De 3 områder beskrevet i dette udkast, Tune Nordøst, Tværhøjgård og Langagergård, ønskes alle undtages fra

Læs mere

Aars. Område B18: Nordligt boligområde (163 ha) Område B19: Sydligt boligområde (237 ha)

Aars. Område B18: Nordligt boligområde (163 ha) Område B19: Sydligt boligområde (237 ha) Aars Der er i Aars identificeret 2 større sammenhængende områder, som kan udtages af områdeklassificeringen. Områderne er hovedsageligt afgrænset af lokalplaner og zonegrænser: Område B18: Nordligt boligområde

Læs mere

Mønsted Oversigtskort over Mønsted Rød Lys blå Gul Mørk blå

Mønsted Oversigtskort over Mønsted Rød Lys blå Gul Mørk blå Mønsted Oversigtskort over Mønsted Rød = områdeklassificeret. Lys blå = undtaget fra områdeklassificering. Gul = inddraget i områdeklassificeringen. Mørk blå = byzone. 1 Møn-01 Rød = områdeklassificeret.

Læs mere

Tillæg til vandforsyningsplan - Vandværkernes forsyningsområder

Tillæg til vandforsyningsplan - Vandværkernes forsyningsområder TILLÆG TIL VEJLE KOMMUNES VANDFORSYNINGSPLAN Tillæg til vandforsyningsplan - Vandværkernes forsyningsområder - 2017 01 TEKNIK & MILJØ Indhold Formål...3 Historie...4 Almene vandværker...4 Ikke almene vandværker...4

Læs mere

TILLÆG NR. 125 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 125 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 125 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 81,6%

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 81,6% Vejle Kommune Antal besvarelser: 4.633 FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 81,6% LÆSEVEJLEDNING 01 I rapporten vises svarfordelingen på de enkelte svarkategorier, som går fra Meget tilfreds til Meget

Læs mere

Bjerregrav. Oversigtskort over Bjerregrav Rød = områdeklassificeret. Gul = inddraget i områdeklassificeringen. Mørk blå = byzone.

Bjerregrav. Oversigtskort over Bjerregrav Rød = områdeklassificeret. Gul = inddraget i områdeklassificeringen. Mørk blå = byzone. Bjerregrav Oversigtskort over Bjerregrav 1 Bjg-01 Område Bjg-01 Beskrivelse Bjg-01 er områdeklassificeret. Alder En stor del af området er bebygget før 1954. Størrelse Området er 12,1 ha. Anvendelseshistorie

Læs mere

Tillæg til vandforsyningsplan - Vandværkernes forsyningsområder

Tillæg til vandforsyningsplan - Vandværkernes forsyningsområder TILLÆG TIL VJL KOMMUNS VANDFORSYNINGSPLAN Tillæg til vandforsyningsplan - Vandværkernes forsyningsområder - 2017 01 TKNIK & MILJØ Indhold Formål...3 Historie...4 Almene vandværker...4 Ikke almene vandværker...4

Læs mere

Skals Oversigtskort over Skals Rød Lys blå Gul Mørk blå

Skals Oversigtskort over Skals Rød Lys blå Gul Mørk blå Skals Oversigtskort over Skals Rød = områdeklassificeret. Lys blå = undtaget fra områdeklassificering. Gul = inddraget i områdeklassificeringen. Mørk blå = byzone. 1 Ska-01 Rød = områdeklassificeret. Lys

Læs mere

LOKALSAMFUND OG LANDOMRÅDE UNDERSØGELSE 2007 VEJLE KOMMUNE BORGERPANELET

LOKALSAMFUND OG LANDOMRÅDE UNDERSØGELSE 2007 VEJLE KOMMUNE BORGERPANELET BORGERPANELUNDERSØGELSE VEJLE 2007 Vejle Kommune 2007 Side 1 LOKALSAMFUND OG LANDOMRÅDE UNDERSØGELSE 2007 VEJLE KOMMUNE BORGERPANELET UDARBEJDET AF PROMONITOR SYDDANSKE FORSKERPARKER, august 2007 BORGERPANELUNDERSØGELSE

Læs mere

Allerød Kommune. Forslag af 4. december 2008 til. Vurdering af gældende byzone. KS: Jacob Steffensen. Lynge. By: KMS

Allerød Kommune. Forslag af 4. december 2008 til. Vurdering af gældende byzone. KS: Jacob Steffensen. Lynge. By: KMS Allerød Kommune Forslag af 4. december 2008 til Vurdering af gældende byzone For Grontmij Carlbro: Bjarke Korsager KS: Jacob Steffensen By: Lynge Figur 1: Oversigtskort over Lynge-området i Allerød Kommune.

Læs mere

, -' ' *. # 0 % 0.&2,

, -' ' *. # 0 % 0.&2, Regulativ for jord Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 ! "!##$ %!$&'& (!&& ) *&+&, -' ' *. # /# 01$,...5 0 % 0.&2, 1 Regulativet har til formål at: - Inddrage og undtage områder fra områdeklassificeringen

Læs mere

TILLÆG NR. 121 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 121 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 121 TIL SPILDEVANDSPLAN For 2. etape

Læs mere

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG Kommune 1 14. Næsbjerg 14.01 Næsbjerg by Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,

Læs mere

Regulativ for områdeklassificering i Odsherred Kommune

Regulativ for områdeklassificering i Odsherred Kommune Regulativ for områdeklassificering i Odsherred Kommune 2 Regulativ for områdeklassificering i Odsherred Kommune Baggrund for regulativet: Alle områder i byzone betragtes som lettere forurenet. Pr. 1. januar

Læs mere

Regulativ for områdeklassificering og jordflytning i Norddjurs Kommune

Regulativ for områdeklassificering og jordflytning i Norddjurs Kommune Regulativ for områdeklassificering og jordflytning i Norddjurs Kommune Maj? 2010 Indholdsfortegnelse 1. Formål 1 2. Lovgrundlag 1 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 1 4. Anmeldelse af jordflytninger 1

Læs mere

Nyborg Kommune. Regulativ for jordflytning i Nyborg

Nyborg Kommune. Regulativ for jordflytning i Nyborg Nyborg Kommune Regulativ for jordflytning i Nyborg Kommune Februar 2008 Nyborg Kommune Regulativ for jordflytning i Nyborg Kommune Februar 2008 Ref 07727085 J00004-4-KATN(4) Version 4 Dato 2008-01-21 Udarbejdet

Læs mere

MILJØ & ENERGI APPENDIX. 5. kontor. Ref.: GW. 31.5.1989 rev. 23.3.1995. (Appendix-bygningsliste) DEFINITION AF OPLYSNINGER I BYGNINGSLISTE:

MILJØ & ENERGI APPENDIX. 5. kontor. Ref.: GW. 31.5.1989 rev. 23.3.1995. (Appendix-bygningsliste) DEFINITION AF OPLYSNINGER I BYGNINGSLISTE: # A «* 8 4 S * e # MILJØ & ENERGI M I N I S T E R I E T ENERGISTYRELSEN 5. kontor Ref.: GW 31.5.1989 rev. 23.3.1995 (Appendix-bygningsliste) APPENDIX DEFINITION AF OPLYSNINGER I BYGNINGSLISTE: 1. ENHEDSVARMEBEHOV

Læs mere

Idrætsfaciliteter i Vejle Kommune

Idrætsfaciliteter i Vejle Kommune 1 Idrætsfaciliteter i Vejle Kommune Kommunale haller... 1 Selvejende/-styrende haller... 2 Stadions og sportspladser... 3 Kunstgræsbaner... 5 Svømmehaller og friluftsbade... 6 Badmintonhal... 6 Tennishal/baner...

Læs mere

Regulativ for jord Roskilde Kommune Udkast

Regulativ for jord Roskilde Kommune Udkast Regulativ for jord Roskilde Kommune Udkast Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Områdeklassificering... 2 5. Analysefrie delområder...

Læs mere

N O T A T. Ansøgning om nyt boligområde i det østlige Skjern. Det ansøgte projekt

N O T A T. Ansøgning om nyt boligområde i det østlige Skjern. Det ansøgte projekt N O T A T Afdeling Plan Telefon 99741115 E-post juliane.l.jensen@rksk.dk Dato 22. marts 2017 Sagsnummer 17-006411 Ansøgning om nyt boligområde i det østlige Skjern Det ansøgte projekt Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Forslag til lokalplaner

Forslag til lokalplaner Forslag til lokalplaner Forslag til lokalplan nr. 1019 og tillæg nr. 6 For jordbrugsparceller ved Tøsby Mose, Gadbjerg. Lokalplanforslagets formål er at udlægge området til jordbrugsparceller, hvor der

Læs mere

Gennemgang og klassificering af byzoner og kommuneplanlagte områder i Randers Kommune

Gennemgang og klassificering af byzoner og kommuneplanlagte områder i Randers Kommune Bilag 1 Gennemgang og klassificering af byzoner og kommuneplanlagte områder i Randers Kommune Områder fra den tidligere Randers Kommune Byzone Randers, Dronningborg, Vorup og Kristrup Randers byzone er

Læs mere

Teknik og Miljø. skorstensrøg. fyrværkeri. havegødskning bålpladser udstødningsgas fra. Regulativ. Lettere forurenet jord

Teknik og Miljø. skorstensrøg. fyrværkeri. havegødskning bålpladser udstødningsgas fra. Regulativ. Lettere forurenet jord Teknik og Miljø røg fra kakkelovne skorstensrøg fyrværkeri havegødskning bålpladser udstødningsgas fra biler Regulativ Lettere forurenet jord Forureningen skyldes bl.a. at skorstensrøg fra tidligere industri,

Læs mere

Matrikelanalyse for Nordkysten, oktober 2016

Matrikelanalyse for Nordkysten, oktober 2016 Matrikelanalyse for Nordkysten, oktober 2016 Dette notat beskriver en matrikelanalyse der er gennemfør i forbindelse med Nordkystens Fremtid. Analysen er gennemført for at give en indikation af hvor mange

Læs mere

TILLÆG NR. 196 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 196 TIL SPILDEVANDSPLAN Februar 015 Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Ødsted Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Smidstrup Gravens TILLÆG NR. 19 TIL SPILDEVANDSPLAN Nyt boligområde

Læs mere

Administrationen har opdateret områdetypeklassificeringen for kommuneplanens. rammeområde 31.B.10.

Administrationen har opdateret områdetypeklassificeringen for kommuneplanens. rammeområde 31.B.10. Administrationen har opdateret områdetypeklassificeringen for kommuneplanens rammeområde 31.B.10 Miljø og Planudvalget har anmodet administrationen om at opdatere notat om områdeklassificering af kommuneplanens

Læs mere

TILLÆG NR. 101 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 101 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 101 TIL SPILDEVANDSPLAN For et ferie-

Læs mere

NOTAT Dato

NOTAT Dato NOTAT Dato 10.04.2008 Regulativ om jordstyring i Nordfyns Kommune Sagens problematik hvad drejer det sig om (faktum) Ny lovgivning Den 1. januar 2008 trådte 50 a i Jordforureningsloven i kraft, hvorefter

Læs mere

TILLÆG NR. 104 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 104 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 104 TIL SPILDEVANDSPLAN For en erhvervsgrund

Læs mere

Områdeklassificering Mariagerfjord Kommune

Områdeklassificering Mariagerfjord Kommune Mariagerfjord Kommune Områdeklassificering Mariagerfjord Kommune juli 2009 Udgivelsesdato : 10. juli 2009 Projekt : 30.8431.01 Udarbejdet : Peter Nordahn Kontrolleret : Jacob Steffensen Godkendt : Peter

Læs mere

TILLÆG NR. 133 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 133 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 133 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

Notat. Skørping Vandværk I/S SKØRPING VANDVÆRK. HYDROGEOLOGISK VURDERING VED HANEHØJ KILDEPLADS INDHOLD 1 INDLEDNING...2

Notat. Skørping Vandværk I/S SKØRPING VANDVÆRK. HYDROGEOLOGISK VURDERING VED HANEHØJ KILDEPLADS INDHOLD 1 INDLEDNING...2 Notat Skørping Vandværk I/S SKØRPING VANDVÆRK. HYDROGEOLOGISK VURDERING VED HANEHØJ KILDEPLADS 20. december 2012 Projekt nr. 211702 Dokument nr. 125930520 Version 1 Udarbejdet af NCL Kontrolleret af AWV

Læs mere

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der angiver

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 18. Sig 18.01 Sig By 18.10 Åbent land Sig Bevaringsværdige bygninger Rammer 18.01 Sig By Status Sig er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Byen ligger ca. 8 km nord for

Læs mere

Overførselssag 2016/ overførsler DRIFT BILAG 1 Udvalg: Børne- og Familieudvalg 4%

Overførselssag 2016/ overførsler DRIFT BILAG 1 Udvalg: Børne- og Familieudvalg 4% Overførselssag 2016/2017 - overførsler DRIFT BILAG 1 Udvalg: Børne- og Familieudvalg 4% Nettobeløb i 1.000 kr. Korr. Budget Restbudget Overførsler Overførsler Restbudget Note- Pengeposer udenfor 2016 2016

Læs mere

DST Journalnummer: 2015:0481 Leveret d. 17OCT16 Kommune: 665, Lemvig Kommune Område: Ramme_lomborg

DST Journalnummer: 2015:0481 Leveret d. 17OCT16 Kommune: 665, Lemvig Kommune Område: Ramme_lomborg DST Journalnummer: 2015:0481 Leveret d. 17OCT16 Kommune: 665, Lemvig Kommune Område: Ramme_lomborg Variabel Område Kommune Enhed Sociale Nøgletal Antal beboere 770 20399 Personer Andel beboere mellem 18

Læs mere

DST Journalnummer: 2015:0538 Leveret d. 21NOV16 Kommune: 791, Viborg Kommune Område: Fjordklyngen

DST Journalnummer: 2015:0538 Leveret d. 21NOV16 Kommune: 791, Viborg Kommune Område: Fjordklyngen DST Journalnummer: 2015:0538 Leveret d. 21NOV16 Kommune: 791, Viborg Kommune Område: Fjordklyngen Variabel Område Kommune Enhed Sociale Nøgletal Antal beboere 3755 95776 Personer Andel beboere mellem 18

Læs mere

Lydum. Kvong. Lunde 11. LUNDE KOMMUNEPLAN 2013

Lydum. Kvong. Lunde 11. LUNDE KOMMUNEPLAN 2013 Lydum Lunde Kvong 11. LUNDE KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der

Læs mere

Partsdeling Test af principper. Materiale til drøftelse med kystsikringslaget 17.August 2017/wml

Partsdeling Test af principper. Materiale til drøftelse med kystsikringslaget 17.August 2017/wml Partsdeling Test af principper Materiale til drøftelse med kystsikringslaget 17.August 2017/wml Test I det følgende er de parametre, som ønskes testet og muligvis ændret i den nuværende partsmodel markeret

Læs mere

Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 1059 og kommuneplantillæg nr. 11

Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 1059 og kommuneplantillæg nr. 11 Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 1059 og kommuneplantillæg nr. 11 Lokalplan nr. 1059 for et offentlig område ved Vingsted og kommuneplantillæg nr. 11 er den 26. august 2009 vedtaget af Vejle Byråd.

Læs mere

TILLÆG NR. 183 TIL SPILDEVANDSPLANEN

TILLÆG NR. 183 TIL SPILDEVANDSPLANEN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Ødsted Skærup Brejning Hvidbjerg Børkop Gårslev Egtved Smidstrup Gravens TILLÆG NR. 183 TIL SPILDEVANDSPLANEN For et Boligområde

Læs mere

Regulativ for jordflytning

Regulativ for jordflytning Regulativ for jordflytning Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Formål 2 2. Lovgrundlag 2 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 2 4. Anmeldelse af jordflytninger 2 4.1 Anmeldelse af jord 3 4.2 4.3 Iværksættelse

Læs mere

TILLÆG NR. 132 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 132 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 132 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer 19. Skovlund 19.01 Skovlund By 19.10 Åbent land Skovlund Rammer 19.01 Skovlund By Status Skovlund er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og erhverv. Byen ligger i det nordøstlige hjørne

Læs mere

Bilag til byrådsindstilling. Drikkevandsbeskyttelse - Opfølgning på Indsatsplan Beder

Bilag til byrådsindstilling. Drikkevandsbeskyttelse - Opfølgning på Indsatsplan Beder Bilag 4. Fund af pesticider Fra Dato Teknik og Miljø Klik her for at angive en dato. Bilag til byrådsindstilling. Drikkevandsbeskyttelse - Opfølgning på Indsatsplan Beder RESUMÉ En gennemgang af fund i

Læs mere

Helsingør Kommune. Regulativ for jordstyring. inklusive områdeklassificering. Januar 2008 Opdateret juni 2013

Helsingør Kommune. Regulativ for jordstyring. inklusive områdeklassificering. Januar 2008 Opdateret juni 2013 Regulativ for erhvervsaffald Helsingør Kommune - 2013 Helsingør Kommune Regulativ for jordstyring inklusive områdeklassificering Januar 2008 Opdateret juni 2013 Udarbejdet af: Helsingør Kommune Center

Læs mere

Jordforureningsattest

Jordforureningsattest Jordforureningsattest Denne jordforureningsattest er baseret på de informationer, der er registreret i den fællesoffentlige landsdækkende database på jordforureningsområdet, DKjord. Attesten er baseret

Læs mere

Starup - Tofterup 22. TOFTERUP KOMMUNEPLAN 2013

Starup - Tofterup 22. TOFTERUP KOMMUNEPLAN 2013 Starup - Tofterup 22. TOFTERUP KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der

Læs mere

Kortlægning, Værditabsordningen og 1/2 meter-reglen

Kortlægning, Værditabsordningen og 1/2 meter-reglen Miljøjura for enhver ATV-møde tirsdag den 17. juni 2008 Kortlægning, Værditabsordningen og 1/2 meter-reglen nogle praktiske aspekter af betydningen for boligejere, sagsbehandlere og andre Kortlægning,

Læs mere

1 Hvad er en grundvandsredegørelse?

1 Hvad er en grundvandsredegørelse? Grundvandsredegørelse for muligt Kommuneplantillæg for erhvervsareal ved Christiansmindevej i Skanderborg. - supplement til gældende grundvandsredegørelse Jan. 2019 Indhold 1 Hvad er en grundvandsredegørelse?...2

Læs mere

Pesticider i grundvandet i Aarhus Kommune frem til og med februar

Pesticider i grundvandet i Aarhus Kommune frem til og med februar Notat Kunde Center For Miljø og Energi Projektnr. 1011722 Projekt Ressourceperson til indsatsplanlægning. Dato 2015-10-21 Emne Notat / Memo (DK/UK/D) Initialer Ula/okj Fordeling: Pesticider i grundvandet

Læs mere

TILLÆG NR. 147 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde på Rønshovedvej delvist omfattet af Lokalplan 1103

TILLÆG NR. 147 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde på Rønshovedvej delvist omfattet af Lokalplan 1103 VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 147 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

Kriteriedokument. Kriterier for inddragelse og undtagelse fra områdeklassificeringen. : Susanne Andrup Kristensen 1 GENERELT OM OMRÅDEKLASSIFICERING

Kriteriedokument. Kriterier for inddragelse og undtagelse fra områdeklassificeringen. : Susanne Andrup Kristensen 1 GENERELT OM OMRÅDEKLASSIFICERING Kriteriedokument Nupark 51 7500 Holstebro Danmark T +45 9612 7575 F +45 9612 7576 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Kriterier for inddragelse og undtagelse fra områdeklassificeringen i Holstebro

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 22. Tofterup 22.01 Starup-Tofterup By Bevaringsværdige bygninger Rammer 22.01 Starup-Tofterup By Status Starup-Tofterup er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Byen ligger

Læs mere

TILLÆG NR. 169 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 169 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Ødsted Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Smidstrup Gravens TILLÆG NR. 169 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

Nye anvendelseskoder for enheder

Nye anvendelseskoder for enheder Nye anvendelseskoder for enheder Nuværende koder (Under udfasning) Kort beskrivelse (Under udfasning) Nye koder Kort beskrivelse Enheder til helårsbeboelse 110 Stuehus til landbrugsejendom 110 Stuehus

Læs mere

OMRÅDEKLASSIFICERING ANNO 1 STATUS OG ERFARINGER

OMRÅDEKLASSIFICERING ANNO 1 STATUS OG ERFARINGER OMRÅDEKLASSIFICERING ANNO 1 STATUS OG ERFARINGER Geolog Bjarke Korsager Geolog Jacob Steffensen Grontmij Carl Bro A/S Vintermøde om jord- og grundvandsforurening Vingstedcentret 10. 11. marts 2009 RESUMÉ

Læs mere

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009 På hat med registrering af side 21 vartegn registrering af side 22 DTK Kort25 Trad. - INFO Indbyggertal 2008 by 630 pers sogn 1311 pers Hjemmeside www.gadbjerg.dk Afstande - Vejle 20 km - Give 12 km Offentlig

Læs mere

Notat. Værløse Kommune FLYVESTATION VÆRLØSE. Forureningsforhold på Flyvestation Værløse. 21. august 2006

Notat. Værløse Kommune FLYVESTATION VÆRLØSE. Forureningsforhold på Flyvestation Værløse. 21. august 2006 Notat Rådgivende ingeniører og planlæggere A/S NIRAS Sortemosevej 2 DK-450 Allerød Værløse Kommune FLYVESTATION VÆRLØSE Telefon 4810 4200 Fax 4810 400 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 7295728 Tilsluttet F.R.I

Læs mere

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Høringsperiode: 30. juni til 8. september 2010 2 Luftfoto forside - Copyright Aiolos Luftfoto

Læs mere

Jordforureningsattest

Jordforureningsattest Den 16-02-2016, kl. 11:38 Jordforureningsattest Denne jordforureningsattest er baseret på de informationer, der er registreret i den fællesoffentlige landsdækkende database på jordforureningsområdet, DKjord.

Læs mere

Bredsten Balle. Udvikling i fællesskab. Bredsten Balle. registrering af. september 2009. side

Bredsten Balle. Udvikling i fællesskab. Bredsten Balle. registrering af. september 2009. side Bredsten Balle Udvikling i fællesskab registrering af Bredsten Balle side Bredsten kirke Bredsten Balle registrering af side Bredsten Balle - INFO Indbyggertal 2008 Hjemmeside Bredsten og Balle 1622 pers

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

TILLÆG NR. 171 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 171 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Ødsted Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Smidstrup Gravens TILLÆG NR. 171 TIL SILDEVANDSLAN For et erhvervsområde

Læs mere

1 of 10. Regulativ for jordstyring

1 of 10. Regulativ for jordstyring 1 of 10 Regulativ for jordstyring Marts 2014 2 of 10 Indholdsfortegnelse 1. Formål 2 2. Lovgrundlag 2 3. Definitioner 2 4. Gyldigheds- og anvendelsesområde 2 5. Anmeldelse af jordflytninger 2 5.1 Anmeldelse

Læs mere

Regulativ for jordstyring

Regulativ for jordstyring Regulativ for jordstyring Februar 2012 Regulativ for jordstyring i Nyborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4. Områder omfattet af områdeklassificeringen

Læs mere

Regulativ for jordstyring og områdeklassificering

Regulativ for jordstyring og områdeklassificering Regulativ for jordstyring og områdeklassificering Faxe Kommune Natur & Miljø 2013 1/28 Udarbejdet af: Faxe Kommune Natur & Miljø Frederiksgade 9 4690 Haslev Telefon: 5620 3000 www.faxekommune.dk Forord

Læs mere

Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger på baggrund af miljøvurdering og den offentlige høring

Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger på baggrund af miljøvurdering og den offentlige høring Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger på baggrund af miljøvurdering og den offentlige høring Sammenfattende redegørelse Kommuneplan 2013 består for kommunerne

Læs mere

Udviklingstrends i Region Midt s landområder

Udviklingstrends i Region Midt s landområder Udviklingstrends i Region Midt s landområder Beskrivelser og modeller med fokus på at fastslå udviklingstræk og kvalificere prognoser, bl.a. med relation til den fremtidige energiforsyning Jan Kloster

Læs mere

TILLÆG NR. 114 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 114 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 114 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

TILLÆG NR. 143 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde øst for Mejslingvej, Vejle. Omfattet af lokalplan 1080.

TILLÆG NR. 143 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde øst for Mejslingvej, Vejle. Omfattet af lokalplan 1080. VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 143 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

Varme-El og vandforbrug i Vejles skoler 2014

Varme-El og vandforbrug i Vejles skoler 2014 Vejle Kommune Varme-El og vandforbrug i Vejles skoler Kommunale Ejendomme Henrik Krogh Jensen 10-02-2015 Indhold Samlet oversigt... 2 Varmeforbruget... 5 Varmeforbrug i energi enheder:... 8 Varmeforbrug

Læs mere

LYNGBYVEJ SAL 2820 GENTOFTE TLF.: UAFHÆNGIG EJENDOMSMÆGLER V/NIELS J. KØBKE

LYNGBYVEJ SAL 2820 GENTOFTE TLF.: UAFHÆNGIG EJENDOMSMÆGLER   V/NIELS J. KØBKE Blushøjvej (15), 2450 København SV. Beliggenhed: Grunden er beliggende i erhvervsområde ved Gammel Køge Landevej og Ellebjergvej. Ejendommen har jernbane som nabo og på den anden side af jernbanen ligger

Læs mere