Ny driftsstrategi for offentlige veje og parker - udgangspunkt Bilag 4. Faglig Kvalitet - metode til indsamling af data

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ny driftsstrategi for offentlige veje og parker - udgangspunkt Bilag 4. Faglig Kvalitet - metode til indsamling af data"

Transkript

1 Ny driftsstrategi for offentlige veje og parker - udgangspunkt Bilag 4. Faglig Kvalitet - metode til indsamling af data Dataindsamlingen for renholdelse og vejvedligeholdelse er kun gennemført stikprøvevis. Dataene er derfor ikke valide. Stikprøveundersøgelserne har tjent til at teste vurderingsmetoderne. Erfaringen fra metodeafprøvningen er for vejvedligeholdelsens vedkommende at den faglige vurdering i fremtiden skal kobles direkte med de tekniske undersøgelser, der eksisterer af vejenes tilstand, jf. den statusrapport, der er fremlagt for både TMU og ØU. På samme måde skal renholdelsesvurderingerne dels udvides, så der ikke alene bliver tale om stikprøver og dels suppleres med de trashcounts, der gennemføres. Bilaget er opdelt i 3 afsnit henholdsvis 1. Renholdelse 2. Park og natur 3. Vejvedligehold Hvert afsnit er opdelt i følgende emner: Målemetode Resultater Kvalitet af data Overvejelser i forhold til driften/de løbende målinger 1. Renholdelse Målemetode Renholdelse Den faglige kvalitet er bedømt på en skala fra 1-5, hvor 5 er bedst. Følgende ydelsesområder er karaktergivet i forhold til renholdelse: Kørebaner Fortove Cykelstier Færdselstavler Gadetoiletter Affaldskurve Byudstyr Endelig er renholdelsen også bedømt i forbindelse med offentlige toiletter, arrangementer, filmoptagelser og udendørsserveringer samt renholdelse ved vejarbejde, og renholdelse ved containere og stilladser. Med undtagelse af renholdelse af toiletter er disse ydelsesområder vurderet og dokumenteret i forbindelse med vejvedligeholdelse.

2 København Kommune har følgende kategorier af toiletter i vejarealer (der er også toiletter i grønne områder, men de indgår ikke i denne undersøgelse): Bemandede toiletter, 4 stk. Ubemandede toiletter, 5 stk. Automatiske betalingstoiletter (AFA JDCDecaux A/S), 5 stk. Pissoir i gadeareal, 16 stk. Forud for kvalitetsvurderingen er der udarbejdet beskrivelser af de fem forskellige karakterniveauer indenfor renholdelse ved de omtalte arealtyper og elementer. Beskrivelserne af de forskellige karakterniveauer er illustreret med fotografier af vejarealer og vejinventar, som er eksempler på niveauerne. Formålet er at gøre det så entydigt som muligt for alle aktører i undersøgelsen at besvare spørgsmålene: Hvad skal måles? Hvordan skal karakterskalaen bruges? Renholdelse af vejarealer og vejinventar er bedømt af 3 hold med 3 personer pr. hold. Holdene har bestået af medarbejdere fra det nuværende KTK og CVE. For at ensrette bedømmelsesniveauet har alle de 9 involverede indledningsvis gennemført en samlet bedømmelse af veje i bydelen Amager Vest. Alle målinger er foretaget i oktober Renholdelse samt vedligeholdelse af toiletter er bedømt af 2 medarbejdere fra henholdsvis CPN og KTK. Resultater Renholdelsen er bedømt på udvalgte vejstrækninger i hele København. Der er vurderet fra 4 til 5 vejstrækninger og fra 1 til 3 pladser i alle 10 bydele. Vejstrækningerne repræsenterer alle typer af renholdelseskategorier, og veje og pladser er desuden forskellige i forhold til trafikmængde, længde, bredde og alder. Nedenstående kort viser resultaterne fro renholdelse af vejarealer, byinventar og toiletter samt vedligehold af affaldskurve og toiletter:

3 Renholdelsesniveauet på kørebaner er lavest på Vesterbro - Kongens Enghave, Indre By og Valby - dvs. i den mere centrale del af København. Det målte niveau er højest i Bispebjerg, Vanløse, Amager Vest og BrønshøjHusum dvs. i udkanten af København Kommune. Renholdelsesniveauet på cykelstierne er lavest på Vesterbro - Kongens Enghave, Bispebjerg og Amager Vest. Niveauet er højest på Østerbro, Nørrebro, Vanløse og Amager Øst. Der er ingen cykelstier på de undersøgte vejarealer i Indre By Renholdelsesniveauet på fortove er lavest på Vesterbro - Kongens Enghave, Bispebjerg og Nørrebro. Niveauet er højest i Valby, Indre By og Amager Øst.

4 Renholdelsesniveauet af affaldskurve for TØMNING er lavest på Amager Øst, Amager Vest, Vesterbro-Enghave og Østerbro. Niveauet er højest i Indre ByBrønshøj-Husum og Vanløse. Renholdelsesniveauet af affaldskurve for plakater og graffiti er lavest på Amager Øst, Amager Vest, Vesterbro-Enghave og Østerbro. Niveauet er højest i Indre By, Brønshøj-Husum og Vanløse. Vedligeholdelsesniveauet af affaldskurve er lavest på Amager Øst, Amager Vest, Vesterbro-Enghave, Valby og Bispebjerg. Niveauet er højest i Vanløse, Indre By, Nørrebro.

5 Renholdelsesniveauet af byudstyr er lavest i Vanløse, Amager Øst, og Nørrebro. Niveauet er højest i Amager Vest og Brønshøj- Husum. Renholdelsesniveauet af færdselstavler er lavest i Indre By, og Nørrebro. Niveauet er højest i Brønshøj-Husum, Vanløse og Østerbro. Renhold af Toiletter:

6 Vedligehold af Toiletter:

7 Kvalitet af data Det er væsentligt at notere, at selv om en række af de vurderede fortove skal renholdes af private grundejere, er de med i vurderingen. Derimod er vurderingen af inventar udelukkende gennemført på inventar i gaderummet, som er ejet af København Kommune. Dvs. bænke, plantekummer, steler, bomme, cykelstativer, grønne buslæskærme og andet lignende og kommunalt ejet inventar hører med i vurderingen af andet inventar mens reklamefinansierede buslæskærme, el-skabe, postkasser, HT-standere og reklamefinansierede plakatsøjler og andet inventar, som ikke er kommunalt ejet, ikke med i bedømmelsen. Denne skelnen er begrundet i, at det er den almindelige opfattelse, at det er et kommunalt ansvar, at sørge for at alle fortove bliver renholdt. Derimod er der ikke en forventning om, at kommunen skal sørge for at PostDanmark, elselskaberne, MOVIA osv. vedligeholder deres inventar i gaderummet.

8 Den gennemførte kvalitetsvurdering har flere vigtige fordele. Metoden er først og fremmest enkel, hurtig og let at forstå for alle. Resultaterne fra kvalitetsundersøgelse skaber herved et hurtigt overblik over, hvad der fungerer, og hvad der bør rettes op eller ses nærmere på. I beskrivelserne af de forskellige karakterniveauer er lagt vægt på, at arealer eller inventar til karaktererne 1 og 5 ikke skal være så ekstreme i deres udtryk, at disse karakterer ikke vil blive brugt. Alligevel er det mest karakteren 3 og 4 som bliver brugt. Der er også nogle problemer eller udfordringer med den gennemførte undersøgelse. Det er problematisk, hvis resultaterne bliver taget alt for bogstaveligt. Der er ikke tale om videnskabelige undersøgelser med entydige resultater. Der er derimod tale om en hurtig vurdering og et skøn af kvaliteten af et begrænset antal veje og pladser. Som nævnt indledningsvist vil vurderingerne blive udvidet ved kommende undersøgelser, så de bliver dækkende for hele det pågældende fagområde. Den gennemførte kvalitetsvurdering har givet nogle erfaringer og idéer til videreudvikling af kvalitetsmålingerne. Overvejelser i forhold til driften/de løbende målinger Mht. renholdelse, vil det selvfølgelig give et mere nuanceret og retvisende billede af kvalitetsniveauet, hvis der bliver gennemført flere målinger på samme lokaliteter. F.eks. er en stor del af vurderingen af renholdelsen af kørebaner gennemført umiddelbart efter at disse kørebaner er renholdt af feje-sugemaskine. Det vil derfor give et mere retvisende billede, hvis der også blev gennemført flere vurderinger af samme strækninger på andre tidspunkter. Tilsvarende forhold gælder selvfølgelig også for alle de andre målinger af renholdelse. Der kunne også ønskes, at der indgik lidt flere lokaliteter i undersøgelsen. Det er kun et meget begrænset del af kommunens vejarealer, der er med i denne undersøgelse. Af samme grund er det også vigtigt at være varsom med at drage forhastede konklusioner ud fra kvalitetsmålingerne. Et andet forhold, som det kan overvejes at inddrage i undersøgelsen, er en opgørelse af antal og størrelse af de vurderede elementer, så karaktererne kan vægtes i forhold til hinanden. I den gennemførte undersøgelse tæller f.eks. karakteren for en affaldskurv i en gade med 1 affaldskurv 10 gange så meget som karakteren for en affaldskurv i en gade med 10 affaldskurve. Dette forhold skal dog holdes op imod risikoen for at gøre undersøgelsen for indviklet og besværlig at gennemføre. Det kan også overvejes at undersøge om forskellige personer giver de samme faglige kvalitetsvurderinger. Det kunne f.eks. gøres ved at lade forskellige personer vurdere de samme arealer den samme dato uafhængigt af hinanden, og efterfølgende undersøge hvor stor spredning er i karaktergivningen.

9 2. Park og natur Målemetode: Park og natur Kvalitetsvurderingerne er alle gennemført i august 2007 og i alt 24 forskellige medarbejdere har medvirket til undersøgelsen. De 24 medarbejdere er dels fra KTK s driftsledelse og dels fra Center for Park og Natur. Desuden har et rådgivende ingeniørfirma, NIRAS, gennemført kvalitetsvurderinger af et repræsentativt udsnit af lokaliteter i samme periode, dvs. august De 12 hold fra Københavns Kommune har i alt undersøgt 118 lokaliteter fordelt på 71 parker, 7 haveanlæg, 5 naturområder, 11 vejrabatter og 24 strækninger med gadetræer. På hver af de 118 lokaliteter er gennemført en vurdering af elementerne: græs, træer, buske, hæk, blomster, vand, belægninger, terrænudstyr og renholdelse. Der blev ikke målt på helt små parkområder, gadehjørner o. lign. Ud fra elementmålingerne er der endvidere udregnet en helhedsvurdering. De enkelte elementer fik en karakter fra 1-10 i forhold til, hvordan elementerne levede op til forventningerne. Desuden er de enkelte elementers betydning for lokaliteten vurderet med en procentsats. I takt med at vurderingen blev gennemført, er resultaterne tastet ind i en Accesdatabase. Ved karaktergivningen blev der ikke som sådan foretaget en vurdering af, om driften var i orden i forhold til driftsplaner, om der var det rette plantevalg i området eller om området er godt indrettet. Der blev alene foretaget en vurdering af, hvordan de enkelte elementer fremstod den dag, hvor vurderingen blev gennemført. Grunden til, at NIRAS blev bedt om at foretage en række stikprøvemålinger, var et forsøg på at få en objektiv referencemåling, og denne måling er efterfølgende blevet brugt til at kalibrere medarbejdernes målinger, i et forsøg på at udligne individuelle forskelle mellem de enkelte medarbejderes personlige præferencer. I første omgang er gennemsnittet for et kommunalt hold (- medarbejderne var inddelt i 12 hold der målte på tværs af bydele) og NIRAS målinger i de samme parker trukket fra hinanden. Denne forskel er derefter tillagt alle de parker det pågældende hold har bedømt. Derved fremkommer et niveau, tilsvarende NIRAS, for dette holds parker og efter en tilsvarende udregning for alle hold, et fælles niveau for alle parker i kommunen. Til sidst er de enkelte parkers karakterer pr. bydel reguleret med gennemsnittet af NIRAS målinger pr. bydel. Derved er det samlede niveau blevet sammenligneligt med fremtidige målinger udført af kommunens medarbejdere. Derudover er karaktererne blevet omkalkuleret til en skala fra 1-5.

10 Resultaterne: Søer og vandløb Amager Vest Amager Øst Bispebjerg Brønshøj- Husum Indre By Nørrebro Valby Vanløse Vesterbro - Kongens 2,96 2,96 3,71 4,07 2, ,21 4,12 3,60 Østerbro Middel Renholdelse - Park og Natur 3,87 3,43 3,19 3,74 3,85 2,97 3,67 3,77 4,05 3,36 3,61 Park - græsarealer 3,18 4,38 4,66 3,51 2,99 2,06 2,10 2,75 3,10 3,78 3,38 Park - blomster 3,23 3,65-3,18 2,43 1,68 2,57 3,43 2,68 2,68 2,87 og løg[1] Park - buske og træer 3,13 3,35 3,62 3,17 3,18 2,69 3,16 3,48 3,31 3,95 3,30 Park - byudstyr og belysning[3] 3,20 3,79 3,11 3,21 2,10 2,13 2,72 3,04 2,78 3,22 2,93 Park - stier og belægning 3,36 3,25 2,91 3,61 2,77 2,30 3,81 3,07 2,87 4,13 3,14 Park - toiletter Park papirkurve[4] Legepladser Gadetræer 3,92 4,92 4,29 2,75 3,29 2,67 1,92 3,42 3,67 2,92 3,42 Mindre grønne områder og vejrabatter Monumenter og springvand Vedligeholdelse - Park og Natur 3,34 3,89 3,10 3,24 2,79 2,25 2,71 3,20 3,07 3,45 3,17 [1] Løg er ikke vurderede. [2] Buske og træer er vurderet særskilt. [3] Belysning er ikke vurderet. [4] Papirkurve er ikke vurderede særskilt, men renholdelsen er vurderet generelt nedenfor. Park - buske [2] 2,83 2,92 3,4 3,26 3 2,13 3,06 3,03 2,56 3,63 2,99 Park - træer[2] 3,42 3,78 3,83 3,08 3,35 3,24 3,26 3,92 4,06 4,26 3,61 Park - buske og træer 3,13 3,35 3,62 3,17 3,175 2,69 3,16 3,48 3,31 3,95 3,3

11 Kvalitet af data: Da resultaterne er indsamlet af en række forskellige medarbejdere med hver deres baggrund (- selv om alle er grønne fagfolk) er der ikke tale om en strengt videnskabelig måling med objektive karakterer. En medarbejder fra NIRAS har lavet en række målinger i en del af parkerne og da resten af karaktererne er kalibreret derefter, er udsvingene dog til en vis grad udjævnede. Selve rangordningen af karakterer, altså hvilke parker/elementer der har været velvedligeholdte i forhold til andre, har der været stor enighed om. Både internt mellem egne bedømmere og mellem disse og NIRAS. Der har desuden været usikkerhed om hvornår man skulle give karakteren 1 og 5, altså hvor dårligt skal vedligeholdelsen være udført, for at give bundkarakter. Der har kun været undersøgt enkelte gadestrækninger, under 5 % af alle gadetræer. Derfor er karaktererne for denne kategori ikke dækkende for den samlede bestand. Overvejelser i forhold til driften/de løbende målinger: Undersøgelsen skal fremover tilpasses ydelseskataloget i forbindelse med implementeringen af den nye driftsstrategi. Processen med at lade undersøgelsen foregå internt af lokale medarbejdere har givet et stort engagement og har muliggjort, at alle større parker er blevet undersøgt. Alene værdien af, at alle har været ude i områderne og er blevet bedt om en stillingtagen til kvalitet, har været stor. Problemet med de forskellige synsvinkler vil blive forsøgt minimeret ved at foretage referencemålinger. Dog er det ikke tanken nødvendigvis at bruge ekstern konsulent, man kan også lade interne medarbejdere gå på tværs. 4. Vejvedligehold Målemetode Den faglige kvalitetsvurdering for de ydelsesområder, der ligger indenfor Center for Vejes arbejdsområder, er foretaget ved en visuel gennemgang af ydelserne. Der er vurderet efter en skala fra 1 til 5, hvor 1 er dårligst og 5 er bedst. Der er målt kvaliteten af vedligeholdelse på følgende områder: Kørebaner Cykelstier Fortove Pladser og gågader

12 Byudstyr og belysning Forud for kvalitetsvurderingen er der udarbejdet beskrivelser af de fem forskellige niveauer indenfor vedligeholdelse ved de omtalte arealtyper og elementer. Beskrivelserne af de forskellige karakterniveauer er illustreret med fotografier af vejarealer og vejinventar, som er eksempler på niveauerne. Formålet er at gøre det så entydigt som muligt for alle aktører i undersøgelsen at besvare spørgsmålene: Hvad skal måles? Hvordan skal karakterskalaen bruges? Målingerne er foretaget af medarbejdere fra både CVE og det nuværende KTK. For at ensrette bedømmelsesniveauet har alle de involverede indledningsvis gennemført en samlet bedømmelse af veje i bydelen Amager Vest. Alle målinger er foretaget i oktober Derudover er der målt på fremkommelighed under og renhold efter Opstilling af containere, stilladser og skurby Arrangementer og filmoptagelser Udendørsserveringer Vejarbejder Alle målingerne er gennemført i oktober måned, og af medarbejdere fra CVE. Som nævnt indledningsvis, vil undersøgelsesmetoden blive koblet sammen med den grundigere registreringsmetode, der er anvendt i forbindelse med genopretningsplanen. Resultater Vejvedligeholdelsen er bedømt på udvalgte strækninger i Københavns Kommune. Der er vurderet 4 forskellige typer veje i de 10 bydele. Regionale veje Fordelingsgader Bydelsgader Lokalgader Derudover er der målt fra 1 til 3 pladser i de 10 bydele. Nedenstående kort viser vedligeholdelsen af kørebaner, cykelstier, fortove, gågader og pladser, byudstyr og belysning.

13 Kørebaner Ved de gennemførte kvalitetsmålinger af kørebaner er vedligeholdelsesniveauet lavest i Indre By og Valby. De gennemsnitlige kvalitetsniveauer er højest i Vanløse. Cykelstier Vedligeholdelsesniveauet på cykelstierne er lavest i Brønshøj-Husum, Indre By, på Vesterbro - Kongens Enghave, og i Valby. Niveauet er højest på Amager Vest

14 Fortove Vedligeholdelsesniveauet på fortove er lavest i Valby, Bispebjerg og Indre By Niveauet er højest i Vanløse

15 Belysning Belysningens kvalitet er højest i Indre By og Amager Vest. Kvaliteten er laves i Valby Færdselstavler Vedligeholdelsen af færdselstavler er iøjnefaldende lav i Indre By (1,7 i gennemsnitskarakter), men den er også lav på Nørrebro. Kvaliteten af færdselstavler er højest på Bispebjerg og i Vanløse.

16 Andet byudstyr Der er lige som ved færdselstavler også de laveste karakterer til andet byudstyr til Indre By og Nørrebro. De højeste karakterer er givet til Valby, Børnshøj-Husum og Vanløse Fremkommeligheden ved vejarbejder samt containere, stilladser og skurbyer er målt ved et tilfældigt udpluk af opstillingerne i de 10 bydele. Nedenstående figurer viser fremkommeligheden. Vejarbejde Bydele 5,0 4,5 4,0 3,5 3,0 2,5 2,0 1,5 1,0 0,5 0, Gennemsnitskarakter

17 Stilladser, skurvogne, containere Gennemsnitskarakterer 5 4,5 4 3,5 3 2,5 2 1,5 1 0, Bydele Fremkommeligheden ved arrangementer er målt i indre by og kan ses af nedenstående tabel. Aktivitet Adresse Note karakter Filmoptagelse Nørre Vold/Nørreport 4 Arrangement 1 Rådhuspladsen IT- og telestyrelsen 2 Arrangement 2 Rådhuspladsen Copenhagen International Filmfestival 2 Fremkommeligheden under og renhold efter udendørsserveringer er målt for indre by og kan ses af nedenstående figur. Udendørsserveringer - indre by 5,0 4,5 4,0 3,5 3,0 2,5 2,0 1,5 1,0 0,5 0,0 Fremkommelighed Renhold Der mangler resultater på målingerne på følgende ydelser. Renhold efter vejarbejder i alle bydele Renhold efter opstilling af containere, stilladser og skurbyer i alle bydele Fremkommelighed under udendørsserveringer på nær indre by

18 Renhold efter udendørsserveringer på nær indre by Fremkommelighed under arrangementer på nær i indre by Renhold efter arrangementer i alle bydele Glatførebekæmpelse og snerydning på kørebaner, cykelstier, fortove, pladser og gågader i hele byen I sidstnævnte tilfælde skyldes de manglende målinger, at der i måleperioden oktober 2007 ikke været iværksat hverken glatførebekæmpelse eller snerydning. For aktiviteter i forbindelse med ydelserne arrangementer og udendørsserveringer er årsagen til manglende tal, at der i oktober måned ikke foregår så meget på nær i indre by. Kvalitet af data Den gennemførte kvalitetsvurdering har flere vigtige fordele. Metoden er først og fremmest enkel, hurtig og let at forstå for alle. Resultaterne fra kvalitetsundersøgelse skaber herved et hurtigt overblik over, hvad der fungerer, og hvad der bør rettes op eller ses nærmere på. I beskrivelserne af de forskellige karakterniveauer er lagt vægt på, at arealer eller inventar til karaktererne 1 og 5 ikke skal være så ekstreme i deres udtryk, at disse karakterer ikke vil blive brugt. Alligevel er det mest karakteren 3 og 4 som bliver brugt. Der er også nogle problemer eller udfordringer med den gennemførte undersøgelse. Det er problematisk, hvis resultaterne bliver taget alt for bogstaveligt. Der er ikke tale om videnskabelige undersøgelser med entydige resultater. Der er derimod blot gennemført en hurtig vurdering og skøn af kvaliteten af et begrænset antal veje og pladser. Den gennemførte kvalitetsvurdering har givet nogle erfaringer og idéer til videreudvikling af kvalitetsmålingerne. Overvejelser i forhold til driften/de løbende målinger For vejvedligeholdelse vil det selvfølgelig give et mere nuanceret billede af kvalitetsniveauet, hvis der bliver gennemført flere målinger per bydel. Tilsvarende forhold gælder selvfølgelig også for alle de andre målinger på de ydelsesområder, der ligger i CVE. Det er kun et meget begrænset del af kommunens vejarealer, der er med i denne undersøgelse. Af samme grund er det også vigtigt at være varsom med at drage forhastede konklusioner ud fra kvalitetsmålingerne. Et andet forhold, som det kan overvejes at inddrage i undersøgelsen, er en opgørelse af antal og størrelse af de vurderede elementer, så karaktererne kan vægtes i forhold til hinanden. I den gennemførte undersøgelse vægter f.eks. kørebaner lige så meget som fortove. Ved de store indfaldsveje, kan det i stedet vælges at lade kørebaner vægte højere end fortove, da kørebanerne har større betydning for vejens funktionalitet. Dette forhold skal dog holdes op imod risikoen for at gøre undersøgelsen for indviklet og besværlig at gennemføre. Det kan også overvejes at undersøge om forskellige personer giver de samme faglige kvalitetsvurderinger. Det kunne f.eks. gøres ved at lade forskellige personer vurdere de samme

19 arealer den samme dato uafhængigt af hinanden, og efterfølgende undersøge hvor stor spredning er i karaktergivningen. Med hensyn til målinger ved de mere sæsonprægede aktiviteter som glatførebekæmpelse/ snerydning samt ydelserne arrangementer og udendørsserveringer bør disse kun måles under den relevante årstid. I stedet bør der foretages flere målinger i løbet af den pågældende sæson.

Ny Driftsstrategi for offentlige veje og parker - udgangspunkt 2007 Bilag 2. Nøgletal - samlet og fordelt på bydele og ydelsesområder.

Ny Driftsstrategi for offentlige veje og parker - udgangspunkt 2007 Bilag 2. Nøgletal - samlet og fordelt på bydele og ydelsesområder. Ny Driftsstrategi for offentlige veje og parker - udgangspunkt Bilag 2. - samlet og fordelt på bydele og ydelsesområder. Indhold Tabel 1. Samlet oversigt... 2 Tabel 2. Vedligeholdelse, Park og Natur...

Læs mere

Kan vi effektivisere planlægningen? Danske Planchefer årsmøde 2010

Kan vi effektivisere planlægningen? Danske Planchefer årsmøde 2010 Kan vi effektivisere planlægningen? Danske Planchefer årsmøde 2010 Ulrik Winge, Københavns Kommune 1. Om effekter, ydelser og helheder - metode og tankegang g 2. Om helhedsorienteret drift i TMF Københavns

Læs mere

Bilag 4: Beskrivelse af scenarier for konkurrenceudsættelse

Bilag 4: Beskrivelse af scenarier for konkurrenceudsættelse KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen 20. maj 2019 Bilag 4: Beskrivelse af scenarier for konkurrenceudsættelse Indledning På baggrund af ændringsforslag ÆF3 vedr. indstilling på TMU-mødet

Læs mere

Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen

Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Teknik- og Kommune Miljøforvaltningen, Københavns Kommune November Oktober 2017 November 2017 TMF

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Juli 2017 Undersøgelsesmåned: Juni 2017 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Formål

Læs mere

Tak for din henvendelse af den 25. januar 2017, hvor du har stillet spørgsmål til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen om beskæftigelsestal

Tak for din henvendelse af den 25. januar 2017, hvor du har stillet spørgsmål til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen om beskæftigelsestal KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Caroline Stage, MB E-mail: Caroline_Stage@br.kk.dk 01-02-2017 Sagsnr. 2017-0072989 Dokumentnr. 2017-0072989-1 Kære Caroline

Læs mere

København skal lyse op og blive mere tryg

København skal lyse op og blive mere tryg 11/06 201, 20:1 København skal lyse op og blive mere tryg Københavnerne har talt. De vil have mere lys i gaden og på den måde gøre byen mere tryg at færdes i. Et projekt som Københavns Kommune nu har igangsat.

Læs mere

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal Kommune

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal Kommune Evaluering af Materielgården 2016 Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal Kommune 1 Indhold 1. Metode 2. Konklusion 3. Snerydning, saltning og asfalt 4. Fejning, bekæmpelse

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Juli 2018 Undersøgelsesmåned: Juni 2018 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Formål

Læs mere

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE 19 Introduktion s. 3 Forord s. 4 Indledning s. 4 Sammenfatning af hovedresultaterne s. 6 Resultater for hele København Københavns Bydele s. 17 Amager Vest s. 24

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Oktober 2017 Undersøgelsesmåned: September 2017 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse...

Læs mere

SMS-ordning til borgere. Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune September 2016

SMS-ordning til borgere. Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune September 2016 SMS-ordning til borgere Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune September 2016 1 Om undersøgelsen Følgende resultater er baseret på en spørgeskemaundersøgelse foretaget af Københavns Kommunes

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT marts 2018 TNHA, JBAK VIFO VIFO

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT marts 2018 TNHA, JBAK VIFO VIFO KØBENHAVNS KOMMUNE PARKERINGSOMRÅDET - BRUGER- OG HOLDNINGSUNDERSØGELSE 2017 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SUPPLERENDE BEREGNINGER

Læs mere

Projekt Enhedspriser Teknik- og Miljøforvaltningen

Projekt Enhedspriser Teknik- og Miljøforvaltningen Projekt Enhedspriser Teknik- og Miljøforvaltningen 1 Konklusion Københavns Kommune har relativt høje enhedspriser sammenlignet med de øvrige 6-byer Københavns Kommune har lavere enhedspriser på grønne

Læs mere

Orientering fra Velfærdsanalyse

Orientering fra Velfærdsanalyse Orientering fra Velfærdsanalyse Befolkningsfremskrivning 2018-2032 for København fordelt på 1-års aldre Indhold Fremskrivning - tabeller - I års aldre Fremskrivning - tabeller - Bydele Metode og datagrundlag

Læs mere

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE 18 Introduktion s. 3 Forord s. 4 Indledning s. 5 Sammenfatning af hovedresultaterne s. 6 Resultater for hele København Københavns Bydele s. 17 Amager Vest s. 24

Læs mere

Areal og inddelinger - A.1

Areal og inddelinger - A.1 Areal og inddelinger - A.1 14 Areal og inddelinger Area and divisions Nr. (No.) Side (Page) Areal og inddelinger (tekst) Area and divisions (text) 15 Inddelinger Divisions A 1.1 Bydele i København fra

Læs mere

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune Evaluering af Materielgården 2014 Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal kommune 1 Indhold 1. Metode 2. Snerydning, saltning og asfalt 3. Fejning, bekæmpelse af ukrudt

Læs mere

Areal og inddelinger - A.1

Areal og inddelinger - A.1 Areal og inddelinger - A.1 14 Areal og inddelinger Area and divisions Nr. (No.) Side (Page) Areal og inddelinger (tekst) Area and divisions (text) 15 Inddelinger Divisions A 1.1 Bydele i København pr.

Læs mere

Opsamling på workshop for lokaludvalgene om

Opsamling på workshop for lokaludvalgene om KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Lokaludvalgene Opsamling på workshop for lokaludvalgene om Cykelstiplan 2017-2025 Afholdt mandag den 5. september 2016 fra kl.

Læs mere

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE 16 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION FORORD INDLEDNING SAMMENFATNING AF HOVEDRESULTATERNE RESULTATER FOR HELE KØBENHAVN 3 4 5 7 KØBENHAVNS BYDELE AMAGER VEST AMAGER

Læs mere

Areal og inddelinger - A.1

Areal og inddelinger - A.1 Areal og inddelinger - A.1 14 Areal og inddelinger Area and divisions Nr. (No.) Side (Page) Areal og inddelinger (tekst) Area and divisions (text) 15 Inddelinger Divisions A 1.1 Bydele i København pr.

Læs mere

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE 17 Introduktion s. 3 Forord s. 4 Indledning s. 5 Sammenfatning af hovedresultaterne s. 6 Resultater for hele København Københavns Bydele s. 14 Amager Vest s. 20

Læs mere

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE 17 Introduktion s. 3 Forord s. 4 Indledning s. 5 Sammenfatning af hovedresultaterne s. 6 Resultater for hele København Københavns Bydele s. 14 Amager Vest s. 20

Læs mere

Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune

Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Kvartalsopgørelse: Januar 2012 Center for / Videnscenter for Forord Indholdsfortegnelse Kvartalsstatistikken giver et kvantitativt overblik over anbringelsesområdet

Læs mere

25. september Sagsnr

25. september Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 25. september 2018 Bilag 3. Spørgeguide for indsamling af skriftlige bidrag Socialforvaltningen foreslår, at der iværksættes

Læs mere

Københavns TRYGHEDS- UNDERSØGELSE /2015

Københavns TRYGHEDS- UNDERSØGELSE /2015 Københavns TRYGHEDS- UNDERSØGELSE /2015 Indhold Forord ved overborgmester Frank Jensen... 2 Indledning... 4 Hele København/hovedresultater... 5 Bydele i København... 12 Amager Vest... 12 Amager Øst...

Læs mere

Hvad er din alder? Respondenter. Hvad er dit køn? Respondenter

Hvad er din alder? Respondenter. Hvad er dit køn? Respondenter Hvad er din alder? 0-16 2 16-19 17 20-39 4 2.372 40-59 3 2.241 60-100 1.359 25% 5 75% 10 Hvad er dit køn? Kvinde 56% 3.327 Mand 2.657 Angiv venligst din seneste afsluttede uddannelse: 25% 5 75% 10 Grundskoleuddannelse

Læs mere

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde?

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 1 2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 4.. Hvordan oplever du niveauet for de forskellige fortovsbelægninger? 5. Hvordan

Læs mere

ORGANISATIONSDIAGRAM FOR TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN

ORGANISATIONSDIAGRAM FOR TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN ORGANISATIONSDIAGRAM FOR TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN TMF Teknik- og Miljøforvaltningens sekretariat koordinerer det politiske arbejde på forvaltningens område. TMF Sekretariat yder bistand til Teknik-

Læs mere

Areal og inddelinger - A.1

Areal og inddelinger - A.1 Areal og inddelinger - A.1 14 Areal og inddelinger Area and divisions Nr. (No.) Side (Page) Areal og inddelinger (tekst) Area and divisions (text) 15 Inddelinger Divisions A 1.1 Statistikdistrikter i København,

Læs mere

Folkeregisteropgørelse primo januar 2009 Københavns bydele

Folkeregisteropgørelse primo januar 2009 Københavns bydele 26. januar 2009 Folkeregisteropgørelse primo januar 2009 Københavns bydele Folkeregisteropgørelse Københavns bydele, primo januar 2009. Bydele: 1. Indre By 2. Østerbro 3. Nørrebro 4. Vesterb./Kgs.Engh.

Læs mere

Socialudvalget i Københavns Kommune ønsker bidrag til en afdækning af behovet for at

Socialudvalget i Københavns Kommune ønsker bidrag til en afdækning af behovet for at Afdækning af indsatsen for udsatte stofbrugere i København Socialudvalget i Københavns Kommune ønsker bidrag til en afdækning af behovet for at styrke indsatsen for udsatte stofbrugere i København. I skemaet

Læs mere

Gader & Pladser. Til glæde for alle. Vejledning

Gader & Pladser. Til glæde for alle. Vejledning Gader & Pladser Til glæde for alle Vejledning Spilleregler 3 Gadeindretning og trafik 5 Udstilling 6 Fortovsrestaurenter 8 Facadeudstyr 9 Arrangementer 10 Rene gader og pladser 12 Der skal altid søges

Læs mere

Vedhæftet er oversigten for 2015 samt 1. halvår af 2016 over fravær til møder i lokaludvalgene.

Vedhæftet er oversigten for 2015 samt 1. halvår af 2016 over fravær til møder i lokaludvalgene. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til gruppeformandskredsen Oversigt over fravær i lokaludvalgene - og Gruppeformandskredsen bestilte i 2014 en årlig oversigt

Læs mere

ORGANISATIONSDIAGRAM FOR TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN

ORGANISATIONSDIAGRAM FOR TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN ORGANISATIONSDIAGRAM FOR TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN TMF Teknik- og Miljøforvaltningens sekretariat koordinerer det politiske arbejde på forvaltningens område. TMF Sekretariat yder bistand til Teknik-

Læs mere

Tryg Tryg heds. heds indeks indeks køben havn 2011

Tryg Tryg heds. heds indeks indeks køben havn 2011 Tryg Tryg heds heds indeks indeks køben havn 2011 S. 03 INDLEDNING S. 04 SÅDAN HAR VI MÅLT S. 06 RESULTATER ØGET TRYGHED I KØBENHAVN S. 12 BORGERNES OPLEVELSE AF TRYGHED I DAG- OG AFTENTIMER S. 14 KRIMINALITET

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene. Her er svar på dine stillede spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene.

Besvarelse af spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene. Her er svar på dine stillede spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til Jakob Næsager 25. april 2018 Besvarelse af spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene Kære Jakob Her er svar på

Læs mere

Indledning Dette notat præsenterer en kortlægning af Københavns Kommunes tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde i

Indledning Dette notat præsenterer en kortlægning af Københavns Kommunes tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde i KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT 22-07-2016 Til Underudvalget Kortlægning af 18-midler til frivilligt socialt arbejde i 2014-2017 Indledning Dette notat præsenterer en kortlægning

Læs mere

Folkeregisteropgørelse primo april 2011 Københavns bydele

Folkeregisteropgørelse primo april 2011 Københavns bydele 3. maj 2011 Folkeregisteropgørelse primo april 2011 Københavns bydele Folkeregisteropgørelse Københavns bydele, primo april 2011. Bydele: Danske statsborgere 1. Indre By 2. Østerbro 3. Nørrebro 4. Vesterb./Kgs.Engh.

Læs mere

Orientering fra Kµbenhavns Kommune Statistisk Kontor. Folkeregisteropgµrelse Kµbenhavns bydele, primo oktober 2002

Orientering fra Kµbenhavns Kommune Statistisk Kontor. Folkeregisteropgµrelse Kµbenhavns bydele, primo oktober 2002 Orientering fra Kµbenhavns Kommune Statistisk Kontor Folkeregisteropgµrelse Kµbenhavns bydele, primo oktober 2002 Nr. 32. 6. november 2002 Folkeregisteropgørelse i Københavns bydele, primo oktober 2002

Læs mere

TM133 Tilgængelighedsteams

TM133 Tilgængelighedsteams KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT Den 28. august 2018 TM133 Tilgængelighedsteams Baggrund Der er blevet bestilt et budgetnotat til Budget 2019 om oprettelse af tilgængelighedsteams

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse om københavnerinddragelse

Spørgeskemaundersøgelse om københavnerinddragelse Spørgeskemaundersøgelse om københavnerinddragelse Kære københavner I Københavns Kommune vil vi gerne blive endnu bedre til at være i dialog med dig om kommunens arbejde med at udvikle byens indretning,

Læs mere

I Københavns Kommune vil vi gerne blive endnu bedre til at være i dialog med dig om

I Københavns Kommune vil vi gerne blive endnu bedre til at være i dialog med dig om Kære københavner I Københavns Kommune vil vi gerne blive endnu bedre til at være i dialog med dig om kommunens arbejde med at udvikle byens indretning, services og tilbud. Vi vil derfor gerne vide, hvad

Læs mere

23-01-2015. Til BUU. Afrapportering af status på ungdomsklubområdet

23-01-2015. Til BUU. Afrapportering af status på ungdomsklubområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ungdom NOTAT Til BUU 23-01-2015 Afrapportering af status på ungdomsklubområdet Baggrund Forvaltningen fremlægger i dette notat status for udviklingen på

Læs mere

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE ANBRINGELSESSTATISTIK April 2019

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE ANBRINGELSESSTATISTIK April 2019 TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE ANBRINGELSESSTATISTIK April 2019 Center for Familiepleje / Videnscenter for Anbragte Børn og Unge Socialforvaltningen, Københavns Kommune Forord Anbringelsesstatistikken

Læs mere

Borgermåling Arnborg

Borgermåling Arnborg Borgermåling Arnborg Borgermåling i Arnborg Indledning. Den 17. december 2012 var Arnborg Borgerforening inviteret til måling af den oplevede kvalitet på arealer angivet som parker og grønne arealer, grønne

Læs mere

Din indgang til teknik- og miljøforvaltningen

Din indgang til teknik- og miljøforvaltningen Din indgang til teknik- og miljøforvaltningen Byens Udvikling samler trådene i alle de udviklingsprojekter, der sammen tegner udviklingen af København som by. Fx klimaplaner, indspil til kommuneplan, lokalplaner,

Læs mere

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde?

2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 1 2. Hvor bor du? 3. Hvordan oplever du niveauet for snerydning og saltning på kommunale veje og stier i dit lokalområde? 4.. Hvordan oplever du niveauet for de forskellige fortovsbelægninger? 5. Hvordan

Læs mere

Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune

Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Kvartalsopgørelse: Juli 2011 Center for / Videnscenter for Tallene i denne kvartalsopgørelse inkluderer døgnanbringelser i Københavns Kommune pr. 1.

Læs mere

ORGANISATIONSDIAGRAM FOR TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN

ORGANISATIONSDIAGRAM FOR TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN ORGANISATIONSDIAGRAM FOR TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN TMF Teknik- og Miljøforvaltningens sekretariat koordinerer det politiske arbejde på forvaltningens område. TMF Sekretariat yder bistand til Teknik-

Læs mere

Københavns Kommune Statistisk Kontor. Folkeregisteropgørelse Københavns bydele, primo juli 2003

Københavns Kommune Statistisk Kontor. Folkeregisteropgørelse Københavns bydele, primo juli 2003 Københavns Kommune Statistisk Kontor Folkeregisteropgørelse Københavns bydele, primo juli 2003 Netpublikation, 22. juli 2003 Folkeregisteropgørelse i Københavns bydele, primo juli 2003 Lis Søgaard Hansen

Læs mere

SUNDHEDSPROFIL 2017 FOLKESUNDHEDEN BLANDT KØBENHAVNERNE PÅ 16 ÅR OG DEROVER BASERET PÅ RESULTATERNE I SUNDHEDSPROFIL 2017

SUNDHEDSPROFIL 2017 FOLKESUNDHEDEN BLANDT KØBENHAVNERNE PÅ 16 ÅR OG DEROVER BASERET PÅ RESULTATERNE I SUNDHEDSPROFIL 2017 SUNDHEDSPROFIL 2017 FOLKESUNDHEDEN BLANDT KØBENHAVNERNE PÅ 16 ÅR OG DEROVER BASERET PÅ RESULTATERNE I SUNDHEDSPROFIL 2017 Sundhedsprofil 2017 Folkesundheden blandt københavnerne på 16 år og derover baseret

Læs mere

Til dig, som er pårørende

Til dig, som er pårørende Til dig, som er pårørende Viden, hjælp og støtte Pårørendevejledere Få viden og støtte som pårørende Er du pårørende til én, der er alvorligt syg eller svækket? Københavns Kommunes pårørendevejledere

Læs mere

Til dig, som er pårørende

Til dig, som er pårørende Til dig, som er pårørende Viden, hjælp og støtte Pårørendevejledere Få viden og støtte som pårørende Er du pårørende til én, der er alvorligt syg eller svækket? Københavns Kommunes pårørendevejledere tilbyder

Læs mere

Bilag 1. Afrapportering på Sikker By mål Sagsnr

Bilag 1. Afrapportering på Sikker By mål Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Bilag 1. Afrapportering på Sikker By mål 2017 1. Færre københavnere er utrygge, når de færdes i deres nabolag om aftenen og natten I

Læs mere

krav til driftsvenlig udformning af anlæg, ver Sagsnr

krav til driftsvenlig udformning af anlæg, ver Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift NOTAT 32 krav til driftsvenlig udformning af anlæg, ver. 1.0 Byens Drift drifter og vedligeholder byens rum og parker. Det indebærer renhold

Læs mere

Urolige områder i København 3. kvartal 2011 sammenfatning

Urolige områder i København 3. kvartal 2011 sammenfatning Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Socialforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen SSP-Sekretariatet Urolige områder i København 3. kvartal 2011 sammenfatning København Uddybende læsevejledning

Læs mere

Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune

Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Kvartalsstatistik: Juli 2012 Center for / Videnscenter for Forord Indholdsfortegnelse Kvartalsstatistikken giver et kvantitativt indblik i anbringelsesområdet

Læs mere

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE KVARTALSSTATISTIK APRIL 2015

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE KVARTALSSTATISTIK APRIL 2015 TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE KVARTALSSTATISTIK APRIL 2015 Center for Familiepleje / Videnscenter for Familiepleje Socialforvaltningen, Københavns Kommune Forord Denne kvartalsstatistik

Læs mere

CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER

CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER Voldruten og Søruten De to ruter er behandlet på et mere foreløbigt niveau end de øvrige ruter og det må forventes, at linjeføringerne tages op til

Læs mere

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Sammenhængende socialstatistik 2001

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Sammenhængende socialstatistik 2001 Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor Sammenhængende socialstatistik 2001 Nr. 2. 25. februar 2004 Sammenhængende socialstatistik 2001 Christine Halckendorff Tlf.: 33 66 28 36 Pia Kjærulff

Læs mere

TM3 Cykelsti og afskærmning mod vej i skybrudsprojektet på overfladen af Strandboulevarden

TM3 Cykelsti og afskærmning mod vej i skybrudsprojektet på overfladen af Strandboulevarden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT Den 22. februar 2018 TM3 Cykelsti og afskærmning mod vej i skybrudsprojektet på overfladen af Strandboulevarden Den røde markering viser strækningen

Læs mere

Folkeregisteropgørelse primo oktober 2014 Københavns bydele

Folkeregisteropgørelse primo oktober 2014 Københavns bydele 24. november 2014 Folkeregisteropgørelse primo oktober 2014 Københavns bydele Folkeregisteropgørelse Københavns bydele, primo oktober 2014. Bydele: Danske statsborgere 1. Indre By 2. Østerbro 3. Nørrebro

Læs mere

Forvaltningens måltalsopfyldelse samt forvaltningens forslag til måltal fremgår af henholdsvis tabel 1 a-c og tabel 2 i dette notat.

Forvaltningens måltalsopfyldelse samt forvaltningens forslag til måltal fremgår af henholdsvis tabel 1 a-c og tabel 2 i dette notat. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer NOTAT Bilag 1 01-12-2011 Måltalsopfyldelse 2011 samt måltal for 2012 Forvaltningens måltalsopfyldelse samt forvaltningens forslag

Læs mere

Nyt Bynet i Valby - Fra Cityringens åbning i 2019

Nyt Bynet i Valby - Fra Cityringens åbning i 2019 Nyt Bynet i Valby - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 3 Nyt Bynet i Valby 4 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 6 Forslag til lokalt busnet fra Cityringens

Læs mere

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Indhold 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet 8 Skilte 8 Parasoller

Læs mere

Tryg Tryg heds. heds indeks indeks køben havn 2010

Tryg Tryg heds. heds indeks indeks køben havn 2010 Tryg Tryg heds heds indeks indeks køben havn 2010 Udgivet af : Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bernstorffsgade 17 1592 København V Telefon 3317 3317 www.bif.kk.dk Foto:

Læs mere

Grundejeres forpligtigelser vedr. snerydning, glatførebekæmpelse og renholdelse

Grundejeres forpligtigelser vedr. snerydning, glatførebekæmpelse og renholdelse Grundejeres forpligtigelser vedr. snerydning, glatførebekæmpelse og renholdelse En grundejer kan kun pålægges at snerydde, glatførebekæmpe og renholde fortov eller sti, som ligger i ubrudt forlængelse

Læs mere

Urolige områder i København 1. kvartal 2012 sammenfatning

Urolige områder i København 1. kvartal 2012 sammenfatning Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Socialforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen SSP-Sekretariatet Urolige områder i København 1. kvartal 2012 sammenfatning København Uddybende læsevejledning

Læs mere

tryg heds indeks københavn 2014

tryg heds indeks københavn 2014 tryg heds indeks københavn 2014 Indhold Forord... 5 Sådan har vi målt... 6 Københavnerne fastholder tryghedsniveauet fra sidste år... 7 Amager Vest... 13 Amager Øst... 16 Bispebjerg... 19 Brønshøj-Husum...

Læs mere

Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune

Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Kvartalsstatistik: Oktober 2012 Center for Familiepleje / Videnscenter for Familiepleje Forord Kvartalsstatistikken for oktober 2012 er en statistisk

Læs mere

tryg heds indeks københavn 2013

tryg heds indeks københavn 2013 tryg heds indeks københavn 13 2 Indhold Forord... 5 Sådan har vi målt... 6 Københavnerne oplever fortsat mindre kriminalitet i nabolaget... 7 Amager Vest... 12 Amager Øst... 15 Bispebjerg... 18 Brønshøj-Husum...

Læs mere

BYLIVSREGNSKAB TENDENSER I DET KØBENHAVNSKE BYLIV 2010

BYLIVSREGNSKAB TENDENSER I DET KØBENHAVNSKE BYLIV 2010 BYLIVSREGNSKAB TENDENSER I DET KØBENHAVNSKE BYLIV 2010 3 FLERE BLIVER LÆNGERE 95 % af københavnerne synes, det er vigtigt eller meget vigtigt at byen tilbyder et levende og varieret byliv.* Et godt byliv

Læs mere

Byliv. En undersøgelse af borgernes holdning til det udendørs byliv i Københavns Kommune. November 2012

Byliv. En undersøgelse af borgernes holdning til det udendørs byliv i Københavns Kommune. November 2012 Byliv En undersøgelse af borgernes holdning til det udendørs byliv i Københavns Kommune November 2012 ISBN 978-87-92689-70-2 November 2012 Center for Ressourcer Teknik- og Miljøforvaltningen Effektmåling

Læs mere

Nøgletal for retsrepræsentation og ungesamråd 2014

Nøgletal for retsrepræsentation og ungesamråd 2014 Nøgletal for retsrepræsentation og ungesamråd 2014 Døgnvagten februar 2015 Indhold Retsrepræsentationen... 3 Figur 1: Det samlede antal børn og unge i retsrepræsentationen... 3 Figur 2: Andelen af sigtede

Læs mere

Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune

Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Statistik på anbringelsesområdet i Københavns Kommune Kvartalsopgørelse: Maj 2011 Center for / Videnscenter for Tallene i denne kvartalsopgørelse inkluderer døgnanbringelser i. Dagindskrivninger på døgninstitutioner,

Læs mere

Grundbeskrivelse Almen Praksis i Region Hovedstaden. Praksisplan 2015-18 (Høringsversion)

Grundbeskrivelse Almen Praksis i Region Hovedstaden. Praksisplan 2015-18 (Høringsversion) Grundbeskrivelse Almen Praksis i Region Hovedstaden Praksisplan 2015-18 (Høringsversion) 1 Indholdsfortegnelse Ordforklaringsliste... 5 Særlige opmærksomhedspunkter... 7 Region Hovedstadens geografiske

Læs mere

Orientering. Boligbyggeri marts Statistisk Kontor

Orientering. Boligbyggeri marts Statistisk Kontor 26 Orientering Statistisk Kontor 28. marts 26 Der bliver bygget flere og flere boliger i København. Siden 21 er der blevet bygget 6.7 boliger i København. Alene i 25 blev der bygget 2.8 boliger - eller

Læs mere

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Sammenhængende socialstatistik 1996

Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor. Sammenhængende socialstatistik 1996 Orientering fra Københavns Kommune Statistisk Kontor Sammenhængende socialstatistik 1996 Nr. 12. 12. m aj 2000 Sammenhængende socialstatistik 1996 Gerd Helene Rummel Tlf.: 33 66 28 36 1. Indhold Den sammenhængende

Læs mere

Enhedslisten fremsatte følgende ændringsforslag (ÆF4) om nyt atpunkt:

Enhedslisten fremsatte følgende ændringsforslag (ÆF4) om nyt atpunkt: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen TMF Stab NOTAT 4. juni 2019 Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Teknik- og Miljøudvalget den 3. juni 2019, Model for udmøntning af effektiviseringspotentialer

Læs mere

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier Natur og Udvikling Information til dig som grundejer Beskæring af træer og buske langs veje og stier Mange steder i kommunen er der træer, hække

Læs mere

Måling af graffiti i Frederiksberg Kommune

Måling af graffiti i Frederiksberg Kommune Måling af graffiti i Frederiksberg Kommune Delrapport nummer 2 Uge 18-2013 Rostra Kommunikation & Research A/S Indhold Baggrund og formål... 4 Konklusioner... 5 Fordelingen på individuelle ruter... 6 Rute

Læs mere

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune GÅGADEREGULATIV for Fredericia Kommune REGULATIVETS OMRÅDE INDHOLD 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet

Læs mere

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Marts 26 Indhold 1 Indledning...1 2 Strategier til at forøge antallet af parkeringspladser...2 3 Strategi 1... 3 4... 5 5 Strategi 3...

Læs mere

Måling af graffiti i Frederiksberg Kommune

Måling af graffiti i Frederiksberg Kommune Måling af graffiti i Frederiksberg Kommune Delrapport nummer 10 Uge 17-2017 Rostra Kommunikation & Research A/S Indhold Baggrund og formål...3 Konklusioner...4 Fordelingen på individuelle ruter...5 Rute

Læs mere

Måling af graffiti i Frederiksberg Kommune

Måling af graffiti i Frederiksberg Kommune Måling af graffiti i Frederiksberg Kommune Delrapport nummer 8 Uge 17-216 Rostra Kommunikation & Research A/S Indhold Baggrund og formål...3 Konklusioner...4 Fordelingen på individuelle ruter...5 Rute

Læs mere

Måling af graffiti i Frederiksberg Kommune

Måling af graffiti i Frederiksberg Kommune Måling af graffiti i Frederiksberg Kommune Delrapport nummer 11 Uge 39-2017 Rostra Kommunikation & Research A/S Indhold Baggrund og formål...3 Konklusioner...4 Fordelingen på individuelle ruter...5 Rute

Læs mere

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE ANBRINGELSESSTATISTIK Oktober 2016

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE ANBRINGELSESSTATISTIK Oktober 2016 TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE ANBRINGELSESSTATISTIK Oktober 2016 Center for Familiepleje / Videnscenter for Anbragte Børn og Unge Socialforvaltningen, Københavns Kommune Forord Anbringelsesstatistikken

Læs mere

(Hedebygadekarréen) Campingpladser - Amager Fælled og Bellahøj Delreperationer af Langebro (delprojekt)

(Hedebygadekarréen) Campingpladser - Amager Fælled og Bellahøj Delreperationer af Langebro (delprojekt) KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT 11. september 2018 Bilag 2 Indstilling om styring af anlægsmåltal 2019 Dette bilag indeholder to tabeller med de projekter som tidligere

Læs mere

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Sekretariatet

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Sekretariatet Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Sekretariatet Tlf.: 33 66 35 01, Fax: 33 66 71 05, E-mail: obach@btf.kk.dk Baggrund I forbindelse med vedtagelsen af budget 2004 (BR 367/03),

Læs mere

BI6b Implementering af anbefalinger fra taskforcen for førtidspension og fleksjob: Lavere sagsstammer i Jobcenter København

BI6b Implementering af anbefalinger fra taskforcen for førtidspension og fleksjob: Lavere sagsstammer i Jobcenter København KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI6b Implementering af anbefalinger fra taskforcen for førtidspension og fleksjob: Lavere sagsstammer i Jobcenter København Baggrund

Læs mere

Borgerundersøgelse om ny ældrepolitik

Borgerundersøgelse om ny ældrepolitik Borgerundersøgelse om ny ældrepolitik 20. august 2014 SUF 2014: Borgerundersøgelse om ny ældrepolitik 1 Indhold 1. Indledning og baggrund... 3 1.2. Baggrund... 3 Kort om undersøgelsens metode... 4 2. Hovedkonklusioner...

Læs mere

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE FAQ VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Regler om valg til lokaludvalg findes primært i Retningslinjer for lokaludvalgenes valgmøde, godkendt af Københavns Borgerrepræsentation den 15. juni 2011.

Læs mere

Københavnernes oplevelse som fodgængere

Københavnernes oplevelse som fodgængere Københavnernes oplevelse som fodgængere Evaluering af MED-aftalen Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune Oktober 2017 Teknik- og Miljøforvaltningen Københavns Kommune November 2017 November

Læs mere

TM14 Supplerende finansiering til Mimersparkens kvarterhus

TM14 Supplerende finansiering til Mimersparkens kvarterhus KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT Den 22. februar 2018 TM14 Supplerende finansiering til Mimersparkens kvarterhus Baggrund Københavns Kommune har tidligere vedtaget, at der i

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade December 2013 Forord Dette regulativ skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der

Læs mere

Urolige områder i København 2. halvår 2014 Sammenfatning

Urolige områder i København 2. halvår 2014 Sammenfatning Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Socialforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen SSP-Sekretariatet Urolige områder i København 2. halvår 2014 Sammenfatning København Uddybende læsevejledning

Læs mere