Copenhagen Summer Seminar tog en ny drejning i dette år, da vi af scenekunstudvalget fik lov til at sprede workshops og klasser ud over hele sæsonen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Copenhagen Summer Seminar tog en ny drejning i dette år, da vi af scenekunstudvalget fik lov til at sprede workshops og klasser ud over hele sæsonen."

Transkript

1 Rapport

2 Copenhagen Summer Seminar tog en ny drejning i dette år, da vi af scenekunstudvalget fik lov til at sprede workshops og klasser ud over hele sæsonen. Vi har valgt en struktur hvor hovedvægten af træningen og workshops ligger som hidtil i junimåned, men derudover afholdt vi workshop og træning igen i august. Vi kunne igen i år tilbyde klasse og workshop med David Zambrano som er en stor kapacitet, og derudover var vi heldige at kunne engagere Ori Flomin til en workshop. Jeremy Nelson kunne vi endelig bringe tilbage i huset for at give klasser og workshop, desuden kom Robert Hewitt igen og gav balletklasser. Vi afprøvede også med stort held en ny underviser, Fred Gehrig. Det er dog blevet sværere at tiltrække tilstrækkeligt med deltagere til workshops; mens det er lettere at få professionelle dansere til at deltage i klasserne. Vi ser tydeligt, at med presset på kunstarten som helhed er det sværere for danserne at tage hele dage ud af kalenderen for at lave ulønnet, efteruddannende arbejde. For at nå ud til så mange dansere som muligt valgte vi i år at lave vores flyermateriale elektronisk. Det giver en bedre mulighed for at gøre brug af vores store netværk i hele verden. Det hænger også bedre sammen med at vi har lavet online tilmelding til kurserne. Dansens Hus Nov. 08 Niveauet i år var utrolig højt, da det udelukkende var professionelle dansere og dansere under uddannelse, der deltog. Det giver en god energi og inspiration for alle at deltagerne er meget målrettede i deres træning og udtryk.

3 Kursustilbud Juni Robert Hewitt ballet kl Robert Hewitt ballet kl Jeremy Nelson moderne kl Jeremy Nelson workshop kl David Zambrano moderne kl Davis Zambrano workshop kl August Fred Gehrig moderne kl Ori Flomin workshop kl

4 Jeremy Nelson Klassebeskrivelse Klasserne er influeret af Jeremys 20 års fortsatte studier af Barbara Mahler og Susan Kleins arbejde og af seneste studier i Alexander Technique, Kontaktimprovisation og Bodymind Centering. Fokus for klassen er at integrere disse studier og alignment-arbejde til en mere struktureret teknikklasse. Vi begynder med en opvarmning, der fokuserer mest på skelletets opbygning for at nå de dybtliggende muskler, der støtter kroppen og giver bevægelighed og smidighed til kroppens ydre muskler. Vi arbejder mod at etablere en klar sammenhæng og retning gennem knoglerne samt skabe et dynamisk og vægtrelateret forhold til gulvet. Klassen bygges op fra simple øvelser til bevægelsesfraser, der involverer dristige og dynamiske bevægelser. Workshopbeskrivelse Denne workshop er en mere dybtgående udforskning af nogle af de ideer og anatomiske principper, der ligger til grund for teknikklassen. Den vil indeholde et bredt spektrum af indfaldsvinkler, inklusiv improvisation og praktisk arbejde med partnere, der vil udvikle og uddybe vores opmærksomhed og give os mulighed for at erfare nogle af disse principper gennem fysikken. Derefter vil vi viderebringe dette i simple aktiviteter og bevægelser for at prøve og integrere denne nye opmærksomhed i vores krops bevægelsesmønster. Stemningsrapport Når Jeremy Nelson underviser fyldes studiet af hans melodiske stemme, der følger alle øvelser og kombinationer. In- gen musik, kun de organiske fraseringer og rytmer han giver med sin stemme. I en rolig og fokuseret stemning guider han danserne fra én øvelse til den næ- ste, varmer dem op ind i det inderste af musklerne. Øvelserne er enkle, men det arbejde danserne skal fokusere på i deres relationer mellem skelettet og musk- ler er alt andet end enkelt. Jeremy er en sand underviser, hans vi- den er enorm og han er utrolig god til at videreformidle de komplekse kropslige sammenhænge. I workshoppen går han endnu dybere ind i disse sammenhænge, danserne går ned i de mindste detaljer og lærer at fokusere på tyngden og kvaliteten af bevægelsen, gennem forståelsen af den kropslige logik. Jeremy finder illustrationer frem og viser de muskulære og ske- letmæssige sammenhænge i kroppen. Han lader danserne afprøve Klein øvelser, så de opnår den optimale bevæge- lighed og fleksibilitet i deres kroppe, der giver dem mulighed for at lade energi flyde gennem kroppen i bevægelses- kombinationerne og improvisationerne. Improvisationens univers afsøges gennem forskellige opgaver med bl.a. lukkede øjne eller ved at lade kroppen gå modsat den organiske impuls. På denne måde opstår der store mængder af inte- ressant bevægelsesmateriale. Jeremy Nelson er danser/koreograf og tidligere medlem af Stephen Petronio Dance Company. Han har tillige danset i værker af David Zambrano, Susan Ret- horst, Luis Lara Malvacías, såvel som sine egne værker samt med improvisa-

5 tor Kirstie Simson. Han har modtaget en New York Dance and Performance Bessie Award for performance og en Guggenheim Fellowship for koreografi i Igennem de seneste 20 år har han undervist klasser/workshops i mere end 30 lande bl.a. American Dance Festival, Impulz Tanz. P.A.R.T.S. og Sasha Waltz Company. Han er medlem af lærestaben for Movement Research i New York.

6 Robert Hewitt Klassebeskrivelse Roberts klasse bygger langsomt op via en logisk udvikling med hovedfokus på ren og sund placering, styrke og stabilitet samt frihed i vejrtrækning og bevægelse. Helt fra klassens begyndelse er der et stærkt fokus på vigtigheden af rytme og musikalitet. Dette viderebringes i arbejdet på gulvet i legende fraser af stigende sværhedsgrad, der udfordrer danseren til at føle tyngde, rækkevidde og hurtighed. Stemningsrapport Musikaliteten og strukturen i Roberts klasse er helt unik. Hver øvelse ved barren er bygget op efter den samme struktur, så hjernen kan fokusere på teknikken bag bevægelserne. Hans musikalitet gør øvelserne organiske og spændende at arbejde i. Allegro-trinene er noget særligt i Roberts klasser han har en næsten koreografisk tilgang til trinene og hans naturlige fornemmelse for musik og rytme giver etekstra krydderi til fraseringen, så det er sjovt at arbejde med og føles udtryksfuldt. Robert Hewitt er uddannet fra Royal Ballet i England og har danset professionelt med Den Norske National Ballet og Vienna State Opera Ballet. Siden 2003 har han arbejdet freelance som underviser med engagementer overalt i Europa bl.a. States Theatres i Hannover og Wiesbaden, Carte Blanche i Norge, Dansk Danseteater, Skånes Dansteater, Landestheater i Linz samt givet professionelle klasser i København, Oslo, Wien og Stockholm. Hans klasse taler både til ballet- og moderne dansere, fordi begge typer af dansere relaterer på hver deres måde til vokabularet. Robert søger ofte i sine kombinationer den mere nutidige og moderne stil i ballet.

7 David Zambrano Flying-Low dance Technique Denne klasse fokuserer hovedsagligt på danserens relation til gulvet. Klassen benytter simple bevægelsesmønstre, der inkorporerer vejrtrækning, hurtighed, og frigivelse af energi via kroppen. Dette fokus for at aktivere relationen mellem centret og leddene, bevægelse ud og væk fra basen mere effektivt og bibeholde den centrerede fornemmelse. Fokus på skelletets opbygning hjælper danseren til at udvikle deres fysiske opfattelsesevne og opmærksomhed. I klassen er der partnerarbejde og bevægelsesfraser, der udforsker fysikkens grundlove for sammentrækning og udvidelse. Dance Web Workshop I skabelsen af bevægelseskompositioner fokuserer David Zambrano på at udvikle dynamikken indenfor det komplekse system: at skabe lederskab i form af en gruppedynamik (web). Efter at have været en del af dette dance web vil danseren lære hurtigere at føle sig ind på sine omgivelser og blive mere spontan i sit valg som improvisator, koreograf eller som danser i andres værker. Stemmningsrapport Det er ikke for ingenting at David er en af de mest efterspurgte undervisere i Europa. Hans energi, nærvær og viden er utrolig. Det er ikke blot bevægelsesteknikken; der ligger en dyb livsfilosofi bag hans tilgang til kroppens bevægelser i relation til rummet, andre mennesker og verden. Klassen består at korte fraser, der bevæger sig gennem alle niveauer fra liggen- de op til stående eller omvendt. Rummet fyldes af dansernes stemmer, når de næsten messer et mantra idet de sætter ord på de bevægelser de bevæger sig igennem. Dette styrker dansernes egen indre fornemmelse af rytmen i frasen. Øvelserne repeteres igen og igen, mens David guider og uddyber, hvad de skal være opmærksomme på, hvordan de kan arbejde sig ud af de uhensigtsmæs- sige vaner kroppen har oparbejdet. Workshoppen handler udelukkende om improvisation. Han bygger ugen op så hver dag indeholder endnu en sværhedsgrad. Han tvinger dansere til at kende hver en detalje i improvisationen fra blot at gå og forholde sig til rummet til at være del af en improvisation, hvor alle deltagere er med og hvor hele rummet bølger af udvekslingen af bevægelser. Det er utro- lig intenst og hårdt, der improviseres nonstop i tre timer. Indimellem stopper David op og giver råd og analyse af, hvordan det ikke skal være og hvorfor det skal være ander- ledes. Han har en god evne til at se og give korrektioner til enkelt personer eller hele gruppen, men han forlanger også at få koncentration og nærvær igen. David Zambrano har skabt dans i mere end 20 år. I sin søgen - både som skaber og underviser - har David besøgt mere end 40 lande, arbejdet med mere end elever og har optrådt på hundredvis af scener verden over. Hans værker strækker sig over koreografi, struktureret improvisation og ren impro- visation. David er skaberen af mere end 25 origi- nale sceneværker samt Flying Low dance technique den træningsmetode han rejser verden rundt og underviser i.

8 Han er oprindeligt født i Venezuela, har tilbragt 15 år i New York og lever nu i Amsterdam. Han er dedikeret til kunst som kulturel udveksling, og at udvikle den kreative proces i en verden uden grænser. David ser improvisation som en kunstart og koreografi som et værktøj til yderligere at udvikle sit arbejde med improvisation.

9 Fred Gehrig Klasse Freds professionelle klasse er dybt inspireret af Merce Cunningham teknikken. Opvarmningen er ren Cunningham. Centret er mere koncentreret om komplekse release influerede bevægelsesfraser. Hovedfokus i al hans undervisning er korrekt alignment og at vægtskifte og bevægelser er klare. Fred lægger vægt på at skærpe hver enkel dansers afbalancering af fokus og udtryk med / via fysikalitet og derigennem udvikle en mere hel dansekunstner. Stemningsrapport Dynamikken i Freds klasse er meget inspirerende. Hans struktur af klassen er anderledes end andre Cunninghambaserede klasser. Forholdsvis tidligt supplerer han opvarmningsøvelserne med bevægelser i fraser. På denne måde undgår han det statiske, der kan være ved at følge den klassiske Cunninghamstruktur. Danserne får hurtigt fornemmelsen af kroppens forcer og svagheder den pågældende dag. Samtidig giver de rene og forholdsvis enkle Cunningham øvelser en dyb og ren opvarmning af kroppen. Den sidste halve time er dedikeret til frasearbejde. Fred henter inspiration fra flere moderne teknikker til sine fraser. Der er enkelte gulvarbejder, generelt er hans fraser kendetegnet ved meget store bevægelser og tydelige vægtskifte og stor dynamik, men ikke hurtige små ting. Det er tydeligt at danserne føler sig inspireret og varme af hans klasse. Fred Gehrig er uddannet fra London Contemporary Dance School og har studeret hos Merce Cunningham Dance Company. Han har arbejdet med adskillige af de største kompagnier og koreografer i Europa og USA bl.a. Bill T. Jones, Carte Blanche, Random Dance, 7-Sisters, DV8, Michael Clark and Preljocaj. Han har også koreograferet flere værker bl.a. et værk til Iceland Dance Festival. Fred har undervist de seneste 16 år over hele Europa bl.a. i Bergen, Marameo i Berlin, Dance a Aix i Provence, Urdang og The Place i London samt givet workshops hos kompagnier som Ballet Preljocaj og Laban Center m.fl.

10 Ori Flomin Komposition og repertoire / individet og gruppen Denne workshop fokuserer på arbejdet med arrangementet af koreografisk materiale samt at udvikle det i konteksten - solo eller grupper. Danserne vil lære nogle få bevægelses- fraser, som bruges til at arbejde videre med gennem forskellige opgaver og udfordringer. Ud fra det givne materiale udvikles solofortolkninger, som hver dan- ser bruger som afsæt til arrangementet på en mindre gruppe dansere. Undervejs stilles der kompositions- og improvisationsopgaver. Målet er at se og gennemskue forskelle og muligheder i materialet, når der laves kompositoriske valg. Stemningsrapport Grundmaterialet, der arbejdes med alle dage er en længere frase som Ori kommer med, derefter skaber danserne i samarbejde en række realbevægelser, der sættes sammen til en mindre frase. Med dette materiale løses der forskellige opgaver. Alle opgaver bygger på struktureret improvisationer, hvor danserne hele tiden skal forholde sig til hinanden i tid og rum. Gennem forløbet arbejder danserne under Oris ledelse sig dybere og dybere ind i materialet. De skiller det ad sætter det sammen i nye fraser eller med andre tempi for igen at vende tilbage til originalen. Den sidste dag arbejdes der med materi- alet som solo, hvor der igen improviseres over en aftalt form. Ori har en fantastisk evne til at få dan- serne til at føle sig trygge og føle sig accepteret med det udgangspunkt de kommer med. Ved at skabe en så tryg arbejdsatmosfære bliver hver enkel dansers personlighed og temperament tydelig i deres arbejde. Ori har også evnen til at fornemme, hvornår danserne behøver tid og hvornår der skal nye opgaver til, derved holdes energi i studiet hele tiden oppe og der arbejdes med en utrolig intensitet og glæde. Ori Flomin er oprindeligt fra Israel og har danset, undervist og koreograferet i NYC siden Hans arbejde har været vist i New York på Theatre Workshop s Split Stream, Fresh Tacks og the Barnard search i Judson Church, DanceMopolitan på Joe s Pub samt internationalt i Østrig, Japan og Israel. I øjeblikket er han assistent for den kunstneriske leder af Stephen Petronio Company, hvor han har danset fra Han har også haft fornøjelsen af at dan- se i værker af Neil Greenberg, Molissa Fenley, Kevin Wynn, Michael Clark og Maria Hassabi m.fl.. Han underviser i dans og yoga som gæ- stelærer i adskillige kompagnier og på skoler i Europa som ROSAS and PARTS (Brussels), Sasha Waltz Company (Berlin), ImpulsTanz (Wien), National Ballet du Marseille (Marseille) samt DNA and Movement Research i NYC. Han er samtidig certificeret Shiatsu mas- sør.

11 Statistik Antal træningstilbud 6 8 Studietid reserveret i alt Heraf effektiv træningstid 155 timer 70 timer 171timer 90 timer Deltagere i alt Personer i alt Antal nationaliteter 6 4

Danseworkshop med MYKA: Polar Bear Facilitatorer: Mette Overgaard & Georgia Kapodistria

Danseworkshop med MYKA: Polar Bear Facilitatorer: Mette Overgaard & Georgia Kapodistria Danseworkshop med MYKA: Polar Bear Facilitatorer: Mette Overgaard & Georgia Kapodistria KORA-FORESTILLINGEN Gennem KORA får I snart besøg af danserne fra MYKA. Danserne fører jer gennem en forestilling,

Læs mere

Fagplan 3. Klasse. 1. Kapitel Moderne dans kompetencer

Fagplan 3. Klasse. 1. Kapitel Moderne dans kompetencer Fagplan 3. Klasse 1. Kapitel Moderne dans kompetencer 1.1 Læringsmål 1.1.1 - at være bevidst om sin holdning, efter placerings principper: ankler, knæ, hofter og skuldre i en linje, lodret fra gulvet,

Læs mere

16 th Copenhagen Dance Seminar. juni 2006 rapport

16 th Copenhagen Dance Seminar. juni 2006 rapport 16 th Copenhagen Dance Seminar juni 2006 rapport Forord Også dette års Copenhagen Dance Seminar havde morgenklasser i moderne og ballet og derefter en blanding af workshops i dans og danserelaterede emner;

Læs mere

dans for børn LaboratoriebeskrivelSE Sand Forvirring af Minsk Danseteater

dans for børn LaboratoriebeskrivelSE Sand Forvirring af Minsk Danseteater dans for børn LaboratoriebeskrivelSE Sand Forvirring af Minsk Danseteater KÆRE SKOLE I får snart besøg på jeres skole af Dans for Børn og danserne Loa Carlslund og Frej Stenholt Mortensen fra Minsk Danseteater.

Læs mere

Forord. Seminaret var tilrettelagt af Susanne Pørksen og Anna Krarup og blev afviklet af Else Marie Danielsen.

Forord. Seminaret var tilrettelagt af Susanne Pørksen og Anna Krarup og blev afviklet af Else Marie Danielsen. Forord Med 17 th Copenhagen Dance Seminar udviklede vi igen på, hvordan kurserne skal ligge og hvilke kurser, der efterspørges. Med tilladelse fra Scenekunstudvalget strakte seminaret sig over 3 uger,

Læs mere

12th Copenhagen Dance Seminar 2002

12th Copenhagen Dance Seminar 2002 12th Copenhagen Dance Seminar 2002 Tema: Nordiskdans 12th Copenhagen Dance Seminar blev afholdt i perioden 22. juli 3. august 2002. Igen i år startede seminaret sæsonen og temaet for dette års Copenhagen

Læs mere

D a n s M u s i k k e n k l a s s e. Dans. Musikken. det store dansekendskab, men som gerne vil undervise i dans.

D a n s M u s i k k e n k l a s s e. Dans. Musikken. det store dansekendskab, men som gerne vil undervise i dans. I n t r o d u k t i o n t i l u n d e r v i s n i n g s m a t e r i a l e t D a n s M u s i k k e n 2. - 5. k l a s s e i musik og idræt er et undervisningsmateriale til dig, der ikke har det store dansekendskab,

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

Spring, rytme og dans på højt niveau. Centre of Movement. - en uge med bevægelse og oplevelse

Spring, rytme og dans på højt niveau. Centre of Movement. - en uge med bevægelse og oplevelse Spring, rytme og dans på højt niveau Centre of Movement - en uge med bevægelse og oplevelse 30. juli - 5. august 2017 2 Gymnastik og dans på højt niveau WHAT? En uge hvor dygtige gymnaster og instruktører

Læs mere

Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse med bevidsthed om egen og andres rolle i musikalsk udfoldelse

Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse med bevidsthed om egen og andres rolle i musikalsk udfoldelse Fagformål for faget musik Eleverne skal i faget musik udvikle kompetencer til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik, herunder synge danske sange. Faget skal bibringe dem forudsætninger for

Læs mere

ART-of-YOGA. Om ART-of-YOGA. ART-of-YOGA er det nye element i ART VESTA s palette af sanseoplevelser.

ART-of-YOGA. Om ART-of-YOGA. ART-of-YOGA er det nye element i ART VESTA s palette af sanseoplevelser. www.artvesta.dk ART-of-YOGA ART-of-YOGA er det nye element i ART VESTA s palette af sanseoplevelser. Om ART-of-YOGA Vibeke Vesta har med afsæt i sin uddannelse som Hatha-yoga instruktør udviklet sit eget

Læs mere

Musikalsk ledelse bliv dirigent for en dag

Musikalsk ledelse bliv dirigent for en dag Musikalsk ledelse bliv dirigent for en dag Jeres virksomhed er et stort orkester og du er dirigenten. Hvordan orkestrerer du dine medarbejdere? Har de hver især en vigtig stemme? Spiller de stadig sammen?

Læs mere

Studieordning for uddannelse i musikalsk akkompagnement til dans MAD

Studieordning for uddannelse i musikalsk akkompagnement til dans MAD Studieordning for uddannelse i musikalsk akkompagnement til dans MAD Forsøgsordning 2008-2010 & 2010-2012 1 Indholdsfortegnelse Forord.side 3 Formål.side 4 Adgangskrav, ansøgning og optagelse.side 5 Uddannelsens

Læs mere

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse. Eleven kan arrangere og komponere musikalske udtryk

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse. Eleven kan arrangere og komponere musikalske udtryk Kompetencemål Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 4. klassetrin Efter 6. klassetrin Musikudøvelse Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i mindre grupper

Læs mere

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab

Holdbeskrivelser. Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Styrketræning Kondtionstræning Sundhed & Velvære Vægttab Holdbeskrivelser Hos Dansk Fitness kan du gå til mange forskellige hold. Det er ikke alle centre som tilbyder alle hold, men alle

Læs mere

Kl. 08.00-09.00 Morgenmad Kl. 09.00-12.00 Undervisning & kaffepause. Kl. 12.00-13.00. Frokost og pause. Kl. 13.00-15.30.

Kl. 08.00-09.00 Morgenmad Kl. 09.00-12.00 Undervisning & kaffepause. Kl. 12.00-13.00. Frokost og pause. Kl. 13.00-15.30. Hold 1 Instruktion Christian Eiming Hold 2 DANS brug kroppens intelligens Lars Bjørn Hold 3 Skuespilteknik, mimik Ole Sørensen Hold 4 Teater/musical workshop Kristian Studsgaard Fredag d. 12. PROGRAM Søndag

Læs mere

DANS, BEVÆGELSE OG KOREOGRAFI PÅ MELLEMTRINET

DANS, BEVÆGELSE OG KOREOGRAFI PÅ MELLEMTRINET DE 7 K ER: Læringsdimensioner i, OG PÅ MELLEMTRINET En uge sammen med en professionel danser fra teatret Aaben Dans, hvor fokus er på at skabe og medskabe og finde glæde i den man er. Danseforløbet trækker

Læs mere

Mentaltræning øget balance, nærvær og resultater

Mentaltræning øget balance, nærvær og resultater Mentaltræning øget balance, nærvær og resultater Opnå mindre stress og bedre resultater med mentaltræning Styr dine tanker, så de ikke styrer dig Vi befinder os i en verden, hvor næsten alt drejer sig

Læs mere

Læreplan Musisk Skole Kalundborg KOR

Læreplan Musisk Skole Kalundborg KOR 1 2015 Læreplan Musisk Skole Kalundborg KOR Formål.side 2 Faglige mål og fagligt indhold..side 3 - Teknik..side 4 - Kor/ det at synge sammen side 5 - Indstudering side 6 - Musikalske udtryk side 7 - Gehør/Improvisation

Læs mere

Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer

Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer Med speciale i nyudvikling af 3D hologram scenografi sætter Lars Egegaard Sørensen et helt særligt præg på enhver forestilling, han er tilknyttet

Læs mere

STIFINDER PROGRAMMET AUTHENTIC LEADERSHIP PROGRAMMES

STIFINDER PROGRAMMET AUTHENTIC LEADERSHIP PROGRAMMES STIFINDER PROGRAMMET WORTH FOLLOWING AUTHENTIC LEADERSHIP PROGRAMMES STIFINDERPROGRAMMET ET EFFEKTIVT OG UNIKT UDVIKLINGSFORLØB SIDEN 1994 LÆRINGSPRINCIPPER OG INSPIRATION E N UNIK KOMBINATION AF METODER

Læs mere

NORDIC SCHOOL OF BUTOH

NORDIC SCHOOL OF BUTOH 2007 NORDIC SCHOOL OF BUTOH 2008 AKADEMI FOR EKSPERIMENTERENDE DANS PERFORMANCE BODYWORK SOMMER CAMP KROP MENNESKE NATUR SPANIEN - maj DANMARK - august FRANKRIG - oktober UDDANNELSE & KURSER 2 MDR. - august

Læs mere

Tim Struck. high impact facilitation. Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering

Tim Struck. high impact facilitation. Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering Tim Struck high impact facilitation Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering Dette kursus er drevet af ét eneste formål: at gøre det nemt for dig at skabe troværdige resultater gennem andre. Eller sagt

Læs mere

Undervisningsningsplan 8-9 klasse

Undervisningsningsplan 8-9 klasse Plan for uge 1. Undervisningsningsplan 8-9 klasse Eleverne udformer en koreografi på 30-50 sek. og fremviser denne Stimulere elevernes evne til fordybelse, at tage ansvar for egen læring samt udvikling

Læs mere

Teori U - Uddannelsen

Teori U - Uddannelsen Teori U - Uddannelsen Teori U Akademiet - frisætter mennesker, forløser energi og skaber transformativ udvikling! Det er i livet og i hverdagen, det skal gøre en forskel! Teori U - Uddannelsen - deep diving!

Læs mere

Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse

Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse Læseplan for MUSIK 0. til 7. klasse Musikken er en del af vores kultur og indtager en betydelig plads i børns og unges hverdag. Det er derfor naturligt, at musikundervisningen beskæftiger sig med såvel

Læs mere

- en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra klasse

- en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra klasse - en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra 1.-3. klasse I TOTAL!DANS! er børn publikum, og samtidig frie til at bevæge sig og deltage fysisk aktivt i koreografien, mens den sker.

Læs mere

Musik Fælles Mål 2019

Musik Fælles Mål 2019 Musik Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter klassetrin Efter 2. klassetrin 5 Efter 4. klassetrin 6 Efter 6. klassetrin 7 Fælles Mål efter kompetenceområde

Læs mere

NYCIRKUS DANS TEATER&PERFORMANCE MUSIK

NYCIRKUS DANS TEATER&PERFORMANCE MUSIK NYCIRKUS DANS TEATER&PERFORMANCE MUSIK NyCirkus...4 Dans.... 5 Teater & Performance...6 Musik... 7 Fælles aktiviteter...8 Praktisk info...9 Om Kulturhus Kappelborg...11 Velkommen Kom til Skagen, hvor havene

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

Til børn og unge Workshop d. 6/ Nyborg Heldagsskole

Til børn og unge Workshop d. 6/ Nyborg Heldagsskole Til børn og unge Workshop d. 6/2-2016 Nyborg Heldagsskole INDEN DU GÅR I GANG 3 grundlæggende trin 1 - Keep it simple (start småt) Mindfulness skal være et positivt og roligt input i løbet af skoledagen,

Læs mere

Hashøj IF Gymnastik * Skælskør Landevej 28 * 4200 Slagelse * Tlf.:

Hashøj IF Gymnastik * Skælskør Landevej 28 * 4200 Slagelse * Tlf.: Puls og styrke Dag: Mandag Kl.: 18.30-20.00 i bevægelseshuset. Holdet er både for mænd og kvinder. Her er drøn på. Vi giver den gas, laver aerobicserier, går på steppen med høj puls, hopper og laver effektive

Læs mere

INSPIRATION OG EFTERUDDANNELSE EFTERÅR 2005 FORÅR 2006

INSPIRATION OG EFTERUDDANNELSE EFTERÅR 2005 FORÅR 2006 INSPIRATION OG EFTERUDDANNELSE EFTERÅR 2005 FORÅR 2006 PROGRAM EFTERÅR 2005 DET SCENISKE OBJEKT En kursusrække som formidler indsigt og teknisk viden for scenekunstnere med interesse for ny scenekunst/

Læs mere

1 COPYRIGHT MADS TÖMÖRKÈNYI PERFORMANCE DOKUMENTET MÅ IKKE KOPIERES ELLER VIDERESÆLGES UDEN TILLADELSE

1 COPYRIGHT MADS TÖMÖRKÈNYI PERFORMANCE DOKUMENTET MÅ IKKE KOPIERES ELLER VIDERESÆLGES UDEN TILLADELSE 1 MOBILITET & SMIDIGHED AF MADS TÖMÖRKÈNYI 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 4 FORORD 5 INFO & INDHOLD 6 HVORFOR SMIDIGHEDSTRÆNING? 8 HVORDAN OG HVOR OFTE? 9 v LANGE, STATISKE STRÆK 10 v SPÆND-SLAP AF-STRÆK-METODEN

Læs mere

MasterCoach uddannelsen Modulopbygning

MasterCoach uddannelsen Modulopbygning MasterCoach uddannelsen Modulopbygning Modul 1: Livsformål og Enneagrammet På MasterCoach uddannelsens første modul bliver du introduceret til F.R.E.D. dit første skridt på din MasterCoach-rejse. F.R.E.D.

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

INSPIRATIONS- KORT. Inspira(onskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress

INSPIRATIONS- KORT. Inspira(onskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress INSPIRATIONS- KORT Inspira(onskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress Sådan bruger du kortene! Disse kort er *l for at hjælpe dig *l at finde indre balance,

Læs mere

14 th Copenhagen Dance Seminar

14 th Copenhagen Dance Seminar Rapport 14 th Copenhagen Dance Seminar 14 th Copenhagen Dance Seminar blev afholdt i perioden 21. juni 3. juli 2004. Underviserne på dette års seminar kom fra U.S.A., Australien, Frankrig, England, Belgien,

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

KURSET: PRAKSIS: copyright all rights reserved hamsa yoga studio

KURSET: PRAKSIS: copyright all rights reserved hamsa yoga studio KURSET: Teknik bliver til kunst når den udvider ens potentiale. På Hamsa Yoga Studio er det ultimative mål med teknik er at forøge effekten af yogaen, så som stress reduktion, forbedret søvnkvalitet og

Læs mere

For at fastholde fokus på visionen, har Lejre Børnekulturpakker tre læringsmål, som alle kulturforløb skal opfylde.

For at fastholde fokus på visionen, har Lejre Børnekulturpakker tre læringsmål, som alle kulturforløb skal opfylde. Skoleåret 19/20 Kreativitet Dette materiale introducerer til danseforløbet: Bevægelse, koreografi og Kreativitet, som er et af de kunst- og kulturforløb, der gennemføres i Lejre Børnekulturelle indsats

Læs mere

Dance Movement. Metoder er Dans og bevægelsesterapi, coaching, procesfacilitering og procesorienteret samtaleteknik samt meditation.

Dance Movement. Metoder er Dans og bevægelsesterapi, coaching, procesfacilitering og procesorienteret samtaleteknik samt meditation. Dance Movement Omdrejningspunktet hos Dance Movement er bevægelsespsykologien, som et afsæt til at skabe forandrings- og lærerprocesser gennem forståelse for kroppens og bevægelsens sprog. Dance Movement

Læs mere

Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening

Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening Rytme hæfte - Valsgaard Gymnastikforening Under udvikling af GymLab 1 ud af 13 Indhold Spring over gulv... 3 Sving... 4 Hop... 5 Løb... 6 Gang... 7 Gulvarbejde - bevægelse på gulv... 8 Fodled... 9 Håndredskaber...

Læs mere

Tilbageviste projektioner AB [2] Konfrontation med egne problemer AB [5] Indsigt om egne tankemønstre AB [1] Forståelse for egen sceneskræk C [1] Sjov

Tilbageviste projektioner AB [2] Konfrontation med egne problemer AB [5] Indsigt om egne tankemønstre AB [1] Forståelse for egen sceneskræk C [1] Sjov Code System [283] Musikterapien generelt [0] Musikterapeutiske rammer [0] Interventioner [0] Åndedrætsøvelser C [1] Verbale interventioner ABC [10] Fællesimprovisation BC [6] Nye sammenspilserfaringer

Læs mere

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Teknologisk Institut Taastrup 20. april 2009 Teknologisk Institut

Læs mere

Stræk og bøj et eventyr

Stræk og bøj et eventyr Stræk og bøj et eventyr Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 90 min. Vi varmer kroppen let op og skifter så mellem dans, bevægelse og refleksion, således at eleverne udforsker

Læs mere

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches?

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Det, der ligger før os, og det, der ligger efter os, er for intet at regne mod det, der ligger inden i os. - Oliver Wendell Holmes Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Så er Mindjuice

Læs mere

Skolebesøg giver nye medlemmer blandt minoritetsunge

Skolebesøg giver nye medlemmer blandt minoritetsunge Skolebesøg giver nye medlemmer blandt minoritetsunge Danseforeningen Global Kidz udfordrer elever i en tryg ramme, og skolebesøgene giver nye medlemmer særligt blandt minoritetsunge. Københavns Kommune

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fællesmål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand DGI Svømning Åbent Vand Inspirationsdag 2018 Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand Lørdag d. 18. august kl. 10-16 ved Marselisborg Lystbådehavn 2 Vær med, når DGI åbner dørene til den første

Læs mere

Mindfulness gennem mental træning

Mindfulness gennem mental træning Mindfulness gennem mental træning Mindfulness gennem mental træning Mere fokus, mindre stress og endnu bedre resultater Giv din hjerne ro til at arbejde I en verden, hvor næsten alt drejer sig om ydeevne

Læs mere

Sommerkurser 2011. Teateroplevelser på gadeplan. Teateriværksætter med stort T. Moderne dans udfordre scenekunsten. Længe leve komikken

Sommerkurser 2011. Teateroplevelser på gadeplan. Teateriværksætter med stort T. Moderne dans udfordre scenekunsten. Længe leve komikken Det Skrå Teater www.detskraateater.dk/teater Sommerkurser 2011 Teateroplevelser på gadeplan Teateriværksætter med stort T Moderne dans udfordre scenekunsten Længe leve komikken Tlf.: 50 47 63 60 kurser@detskraateater.dk

Læs mere

Bodyshape: MBL: Hit Fit Dance:

Bodyshape: MBL: Hit Fit Dance: Bodyshape: Hvad er bodyshape? Bodyshape er muskeludholdenhedstræning hvor vi primært benytter os af vægtstænger med selvvalgte antal kilo på siderne. Når du er til Bodyshape går vi igennem hele kroppen

Læs mere

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse Eleven kan udtrykke sig musikalsk i fællesskab med andre

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse Eleven kan udtrykke sig musikalsk i fællesskab med andre Fag: Kompetencemål Musik Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 4. klassetrin Efter 6. klassetrin Efter 9. / 10. klassetrin Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse Eleven kan deltage opmærksomt

Læs mere

Klik på linket for at se videoen med Rory McIlroy: www.youtube.com/watch?v=rqmdisgjry8

Klik på linket for at se videoen med Rory McIlroy: www.youtube.com/watch?v=rqmdisgjry8 Jesper O. Sørensen Cheftræner Helsingør Golf Club www.josgolf.dk info@josgolf.dk Tlf. 40 20 59 59 Side 1 af 5 Den Komplette Golfer Hvis Du vil være god til golf, skal du tænke sporten som en helårssport.

Læs mere

RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE -

RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE - RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE - Intim og eksklusiv udviklings- og transformations rejse på Kaffeslottet - Bornholm. Udviklingsrejsen er tre udfordrende, kærlige og transformerende dage, der har

Læs mere

F L O W. Specialist Uddannelsen FREE LOVING OPEN WISE

F L O W. Specialist Uddannelsen FREE LOVING OPEN WISE F L O W Specialist Uddannelsen FREE LOVING OPEN WISE 2 0 1 6 F L O W Specialist Uddannelsen FREE LOVING OPEN WISE Ingen og intet behøver at stagnere i modstand og frustration FREE LOVING OPEN WISE Vil

Læs mere

RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE -

RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE - RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE - Intim og eksklusiv udviklings- og transformationsrejse på Kaffeslottet - Bornholm. Udviklingsrejsen er en udfordrende, kærlig og transformerende rejse der har

Læs mere

Mindfulness i hverdagen

Mindfulness i hverdagen Mindfulness i hverdagen Mindfulness i Hverdagen En workshop for dig, der vil være dit bedste jeg. Hver dag. Dette vil være den dag, du bagefter husker som den bedste investering i 2014. På få timer giver

Læs mere

Tumleklub. Tumleklub er;

Tumleklub. Tumleklub er; Aktivitetsgrupper Fra kl. 9.30 til 10.30 har vi tirsdag og torsdag planlagte aktiviteter på tværs af grupperne. Her iværksætter vi målrettede aktiviteter rettet mod bestemte aldersgruppe af børn, således

Læs mere

Forumteater Kursus hos Prisme i at lave forumteater.

Forumteater Kursus hos Prisme i at lave forumteater. Forumteater Kursus hos Prisme i at lave forumteater. TID: Kurset varer 2 dage: 16 og 17. Maj 2013 KL: 9,30-16 Et kursus på 2 dage for Centerets undervisere i forumteaterets muligheder/ facilitator greb.

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Store potentialer i krydsfeltet mellem kunst og teknologi D.O.U.G. the drawing robot - Synkroniseret med menneskelig bevægelse Helsingør Kommunes Byråd

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

Gerlev en verden i bevægelse Projekt HandiLeg. www.gerlevlegepark.dk

Gerlev en verden i bevægelse Projekt HandiLeg. www.gerlevlegepark.dk Gerlev en verden i bevægelse Projekt HandiLeg Gerlev Idrætshøjskole og Legeparkligger ved Slagelse på Vestsjælland, 100 Km fra København, Danmark. Gerlev Idrætshøjskole & Gerlev Legepark www.gerlev.dk

Læs mere

NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG. Titel på øvelse: Push and pull

NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG. Titel på øvelse: Push and pull NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 Aftale af 16. november 2011 Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 1. Indledning Der er enighed mellem regeringen og Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

Hovedfagskompleks. Filmkomposition. Undervisningens læringsmål og indhold

Hovedfagskompleks. Filmkomposition. Undervisningens læringsmål og indhold Hovedfagskompleks har udviklet den studerendes kompositoriske evner og indsigt har fået en dybere forståelse af musikkens virkning under hensyntagen til de emotionelle og dramatiske elementer i det visuelle

Læs mere

Kombiner din UDDANNELSE med din SPORT! NGG SportsCollege. Danse-linjen

Kombiner din UDDANNELSE med din SPORT! NGG SportsCollege. Danse-linjen Kombiner din UDDANNELSE med din SPORT! NGG SportsCollege Danse-linjen Er du en ambitiøs danser, der vil udvikle dit talent samtidig med, at du tager en god uddannelse? Nordsjællands Grundskole og Gymnasium

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

Stræk og bøj et eventyr

Stræk og bøj et eventyr Stræk og bøj et eventyr Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 90 min. Vi varmer kroppen let op og skifter så mellem dans, bevægelse og refleksion, således at eleverne udforsker

Læs mere

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling 4 EVER og elevernes

Læs mere

Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud.

Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud. Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud. Dagtilbudsloven kræver, at der for dagtilbud skal udarbejdes en samlet pædagogisk læreplan, der giver rum for leg, læring samt relevante aktiviteter og metoder. Loven

Læs mere

Mindfulness og Empati Kropsøvelser

Mindfulness og Empati Kropsøvelser Mindfulness og Empati Kropsøvelser Generelt Stå med en hoftebredde mellem fødderne. Fordel vægten mellem hæl, punktet under lilletåen og punktet under storetåen. Mærk forbindelsen mellem fod og gulv. Husk

Læs mere

INSPIRATIONS- KORT. Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress

INSPIRATIONS- KORT. Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress INSPIRATIONS- KORT Inspirationskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress Sådan bruger du kortene! Disse kort er til for at hjælpe dig til at finde indre balance,

Læs mere

N Æ RVÆ R O G E M P AT I I SKOLEN

N Æ RVÆ R O G E M P AT I I SKOLEN Præsentation af undervisere Som fælles grundlag og inspiration var vi deltagere på et kursus i 2007 afholdt på Vækstcenteret. Vi arbejder alle professionelt med børn og unge. Kurset var arrangeret af foreningen

Læs mere

100-TIMERS YOGALÆRERUDDANNELSE JANUAR/FEBRUAR 2019

100-TIMERS YOGALÆRERUDDANNELSE JANUAR/FEBRUAR 2019 Januar/februar 2019 København Undervisere: Simon Krohn Charlotte Nielsen Lokaler, tilmelding & spørgsmål: NOR: nordic health house Hejrevej 30, 3. sal 2400 København NV +45 23 92 19 01 info@nor.house UDDANNELSENS

Læs mere

Mindful Company Compact

Mindful Company Compact Mindful Company Compact Mindfulness på bundlinjen Hvad vi kan Hvad siger deltagerne? Praktik Resultater fra gennemførte forløb Side 2 Hvorfor vi er gode til det vi gør Side 3 Hvad siger deltagere og indkøbere?

Læs mere

Sammendrag af reglement for AGG Æstetisk Gruppe Gymnastik

Sammendrag af reglement for AGG Æstetisk Gruppe Gymnastik Sammendrag af reglement for AGG Æstetisk Gruppe Gymnastik Sammendrag af IFAGG reglement, children categories, version 22.09.2012 Sammendrag af IFAGG reglement, junior & senior, version 19.03.2013 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Holbæk Drama College En bro mellem barndom og voksen En bro mellem muligheden og realiseringen En bro mellem tanke og handling En bro mellem det

Holbæk Drama College En bro mellem barndom og voksen En bro mellem muligheden og realiseringen En bro mellem tanke og handling En bro mellem det Holbæk Drama College En bro mellem barndom og voksen En bro mellem muligheden og realiseringen En bro mellem tanke og handling En bro mellem det kunstneriske amatørarbejde og det professionelle teaterarbejde.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2015 Institution Vestegnen HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Idræt B Daniel Nørby Hundahl

Læs mere

28. februar Aqua Fitness Workshop Inspiration, ideer og ny viden. Lavet i samarbejde med Them Svømmeklub

28. februar Aqua Fitness Workshop Inspiration, ideer og ny viden. Lavet i samarbejde med Them Svømmeklub 28. februar 2015 Aqua Fitness Workshop 2015 Inspiration, ideer og ny viden Lavet i samarbejde med Them Svømmeklub Kom og få indspark til din undervisning Deltag i Aqua Fitness Workshop 2015 og få inspiration,

Læs mere

Måske kender du de her detaljer fra parforholdets kringelkrogede landskab:

Måske kender du de her detaljer fra parforholdets kringelkrogede landskab: Måske kender du de her detaljer fra parforholdets kringelkrogede landskab: Den ene taler russisk den anden taler kinesisk ( meget højt) Hævede øjenbryn, himmelvendte øjne, nedadvendte mundvige, indvendig

Læs mere

UDDANNELSENS INDHOLD:

UDDANNELSENS INDHOLD: UDDANNELSENS INDHOLD: På Hamsas 100-timers basisuddannelse ønsker vi at give deltagerne de fundamentale redskaber til at undervise sikre og effektfulde yogaklasser på niveau 1. Selvom uddannelsen selvfølgelig

Læs mere

Mogens Eliasen: "HjerneGymnastik for Kvikke Hunde" Del 3A: Simple Lydighedsøvelser. Forrige øvelse Tilbage til indholdsfortegnelsen Næste øvelse

Mogens Eliasen: HjerneGymnastik for Kvikke Hunde Del 3A: Simple Lydighedsøvelser. Forrige øvelse Tilbage til indholdsfortegnelsen Næste øvelse 1 Forrige øvelse Tilbage til indholdsfortegnelsen Næste øvelse Introduktion Hunde strækker sig, når de rejser sig op og gør klar til at bevæge sig De sætter forbenene så langt frem, som de kan nå, sænker

Læs mere

Lærervejledning til Danse-dugen

Lærervejledning til Danse-dugen Lærervejledning til Danse-dugen Indledning Der er mange gode grunde til at arbejde med dans og udtryk i idrætsundervisningen. Dans er glæde, energi og humør. Dans er fordybelse i, eksperimenteren med og

Læs mere

DET KGL TEATER BALLETSKOLEN ODENSE Jernbanegade 20 DK-5000 Odense C Telefon:

DET KGL TEATER BALLETSKOLEN ODENSE Jernbanegade 20 DK-5000 Odense C Telefon: Odense den 7. april 2016 Kære forældre Denne uge har været præget af dans, dans og atter dans og af optagelsesprøver til alle vores linjer, fejring af H. C. Andersens fødselsdag på Odense Teater og workshop

Læs mere

Mindjuice Speakeruddannelse

Mindjuice Speakeruddannelse Mindjuice Speakeruddannelse Vi har længe haft en drøm om at skabe en helt særlig uddannelse i gennemslagskraft. Efter mange års erfaringer med og viden om det menneskelige potentiale er det nu endelig

Læs mere

Styrk dit nærvær. E-bog med viden, øvelser samt tips til at styrke nærværet i hverdagen. Jeanette Selvig Sørensen

Styrk dit nærvær. E-bog med viden, øvelser samt tips til at styrke nærværet i hverdagen. Jeanette Selvig Sørensen Styrk dit nærvær E-bog med viden, øvelser samt tips til at styrke nærværet i hverdagen Jeanette Selvig Sørensen Du modtager denne e-bog fordi du har skrevet dig op til mit nyhedsbrev - så tak for din interesse!

Læs mere

Impact Leader 1. Et tre-dages kursus i formning af high-impact, formålsdrevet lederskab

Impact Leader 1. Et tre-dages kursus i formning af high-impact, formålsdrevet lederskab Impact Leader 1 Et tre-dages kursus i formning af high-impact, formålsdrevet lederskab Dette er et intensivt 3-dages k ursus, hvor Roxana Kia guider dig til at ud forske dit dybere lederskabsformål dit

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftalen er indgået den 3. november 2015. Det Kongelige Teater og Kapel er Danmarks nationalscene. Teatret producerer et alsidigt repertoire af høj kunstnerisk kvalitet

Læs mere

OVERSIGT MODUL 1 - Fundament Styrke, selvtillid, tro på sig selv. Forståelse, indsigt, accept og kærlighed til sig selv. Grundlæggende modul.

OVERSIGT MODUL 1 - Fundament Styrke, selvtillid, tro på sig selv. Forståelse, indsigt, accept og kærlighed til sig selv. Grundlæggende modul. FAG Yoga FAGFORMÅL (OVERORDNET) Gennem yogaundervisning med fokus på relevante temaer vil eleverne arbejde med deres forhold til sig selv, andre og det omkringliggende samfund. De vil arbejde med deres

Læs mere

FORÅRS RETREAT. Bevidst udvikling og ledelse af dig selv Formål, indhold og pris. Villa Fjordhøj, den marts 2019

FORÅRS RETREAT. Bevidst udvikling og ledelse af dig selv Formål, indhold og pris. Villa Fjordhøj, den marts 2019 FORÅRS RETREAT Bevidst udvikling og ledelse af dig selv Formål, indhold og pris Villa Fjordhøj, den 21. 24. marts 2019 FORÅRS RETREAT Bevidst udvikling og ledelse af dig selv Tanker og mentale konstruktioner

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Effektiv formidling gennem PowerPoint-præsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles at være vidne til en kedsommelig og ustruktureret PowerPointpræsentation med dårlige

Læs mere

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 KUNSTTALENTKLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 VIL DU DYRKE DIT TALENT? Skal du i 7. klasse efter sommerferien 2016? Elsker du musik, kunst, design eller performance? Drømmer du om at skabe dit eget professionelle

Læs mere

Et partnerskab mellem Julie Schmidt Andreasen, Birgitte Lundtoft og Stevns Kommune

Et partnerskab mellem Julie Schmidt Andreasen, Birgitte Lundtoft og Stevns Kommune HUSKUNSTNERFORLØB Et partnerskab mellem Julie Schmidt Andreasen, Birgitte Lundtoft og Stevns Kommune Stevns har en særlig tiltrækningskraft blandt andet grundet sin natur; både den rå natur ved Stevns

Læs mere

YOGALÆRERUDDANNELSE BASIS UDDANNELSE 1. WEEKEND: D. 12. - 14. JUNI 2. WEEKEND: D. 26. - 28. JUNI INTENSIV UGE: D. 6. - 12. JULI PRIS 12.000 KR.

YOGALÆRERUDDANNELSE BASIS UDDANNELSE 1. WEEKEND: D. 12. - 14. JUNI 2. WEEKEND: D. 26. - 28. JUNI INTENSIV UGE: D. 6. - 12. JULI PRIS 12.000 KR. YOGALÆRERUDDANNELSE BASIS UDDANNELSE 1. WEEKEND: D. 12. - 14. JUNI 2. WEEKEND: D. 26. - 28. JUNI INTENSIV UGE: D. 6. - 12. JULI PRIS 12.000 KR. 100 TIMERS BASIS YOGALÆRERUDDANNELSE SOMMER 2015 HOS HAMSA

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere