Rådet udtalte: Rådet har benyttet sagkyndig bistand ved udarbejdelse af udtalelsen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rådet udtalte: Rådet har benyttet sagkyndig bistand ved udarbejdelse af udtalelsen."

Transkript

1 Skrivelser af 14. februar 2017 og 11. maj 2017 fra Sydøstjyllands Politi Ved det levende syn af grise på samlestedet i Padborg, i forbindelse med lang transport af 821 grise fra Sjælland til Polen, konstateredes flere døde grise på de midterste af lastvognens 5 dæk. I alt 48 grise var ved ankomsten til samlestalden døde eller moribunde, og måtte aflives umiddelbart, da de var ude af stand til at gå af vognen. Heraf blev en enkelt aflivet grundet blødende rektalprolaps. De to chauffører oplyste, at sættevognens skodder havde været åbne og ventilationen tændt under pålæsning af grisene, der var jævnt fordelt på vogntogets fem etager. Da vognen forlod besætningen var skodderne i højre side åbne og skodderne i venstre side var indstillet i første klik. De kendte ikke grisenes gennemsnitsvægt, men de rørte ikke loftet i højden. De havde tændt vandet på vej til samlestedet, så dyrene kunne drikke. Kontrol undervejs viste imidlertid, at dyrene havde tømt anlægget for vand. Rådet udtalte: Rådet har benyttet sagkyndig bistand ved udarbejdelse af udtalelsen. Af politiets fremsendelsesbrev fremgår følgende: Grisetransporten fandt sted torsdag den 4. august Der blev transporteret 821 grise med en gennemsnitsvægt på 30,2 kg. Grisene blev transporteret i en transportvogn med 5 dæk og med et samlet gulvareal på 156,4 kvm svarende til ca. 0,19 kvadratmeter pr. gris. Efter bekendtgørelse om beskyttelse af dyr under transport skal en gris på 25 kg. råde over et areal på 0,2 kvm under en lang transport, jf. 10, stk. 1, jf. bilag 2, litra D. Efter fødevarestyrelsens vejledning om kontrol af arealkrav ved transport af svin, skal der ved vurdering af arealkrav tages udgangspunkt i transportforordningens art. 3, litra g, herunder bilag I, kapitel VII, punkt D. Der skal i hvert enkelt tilfælde foretages en konkret vurdering af, hvorvidt dyrene har tilstrækkelig plads til at kunne ligge ned og stå op i deres naturlige stilling. Denne vurdering skal ske ved en visuel bedømmelse af pladsforholdene. Til støtte for vurderingen kan tabellen i vejledningens bilag anvendes. Ifølge denne tabel bør en gris på 30 kg under en lang transport have et areal på 0,222 kvm til rådighed. Grisene blev læsset på transportvognen på adresse A. Ifølge køretøjets takografudskrift forlod vogntoget landejendommen kl Ifølge landmanden blev pålæsningen påbegyndt mellem kl og kl Grisene skulle via samlestald i Padborg videre med 2 transporter til Polen. Der var derfor tale om en "lang transport", dvs. en transport, hvis varighed overstiger 8 timer.

2 Ved ankomst ved samlestalden kl konstateredes det, at der var 48 døde eller akut aflivningskrævende grise på bilen. De resterende grise havde ingen tegn på sygdom eller svækkelse. Den kliniske beskrivelse af de 48 grise fremgår af embedsdyrlæge D1s udtalelse af 7. september 2016, s. 2. Politiet blev tilkaldt kl og kom til stedet kl Politiet har ikke haft mulighed for at observere grisene og foretage en visuel bedømmelse af pladsforholdene, mens grisene endnu var på transportvognen. Jeg forstår D1s erklæring således, at de døde/akut aflivningskrævende dyr befandt sig på det midterste dæk og det andet nederste dæk på transportvognen. D1 fik et "hurtigt kig ind på de 2 nederste lag", og hun observerede, at grisene her lå eller stod tæt. Politiet undersøgte transportvognen og den er godkendt til lange transporter. Vognens ventilationssystem blev undersøgt og det fungerede også. På det foreliggende er det ikke muligt at konstatere, om ventilationssystemet havde været anvendt, eller om skodderne havde været åbne under transporten. Der er udprintet temperaturdata fra transportvognen, som viser at temperaturen på etagedæk 1, 2 og 3 steg fra kl og nåede et maksimum på ca. 30 grader mellem kl og kl , hvor temperaturen faldt igen. På dæk 4 var maksimumtemperaturen grader ved tiden. På dæk 5 var maksimumtemperaturen 25 grader kl De sigtede chauffører har forklaret til politirapport, at i forbindelse med læsningen havde transportvognens skodder været åbne og samtidig havde der været tændt for ventilationen. Grisene var jævnt fordelt over hele vogntogets fem etager. Da de kørte fra landejendommen havde skodderne i højre side været helt åbne og i venstre side var skodderne indstillet i første "klik", hvorved der også her kunne cirkulere luft ind på etagedækkene. Grisene rørte ikke ved loftet. Chaufførerne kendte ikke grisenes gennemsnitsvægt. Endelig forklarer chaufførerne, at der var tændt for vandet, da de kørte fra landejendommen. Kontrol undervejs viste imidlertid, at dyrene havde tømt anlægget for vand. Det fremgår ikke, hvor på ruten, at kontrollen blev foretaget, eller om chaufførerne fyldte mere vand på anlægget. Rådet skal udtale: Spørgsmål 1: Kan Rådet ud fra ovenstående samt de øvrige foreliggende oplysninger vurdere, hvad der var årsagen til, at 48 af de transporterede grise var døde/akut aflivningskrævende ved ankomst til samlestalden i Padborg?

3 I givet fald hvad vurderer Rådet da årsagen til at være? Svar ad 1: Det fremgår af dyrlægeudtalelse af 7. september 2016, at ved eksporttilsyn af 821 smågrise (2 færre end angivet på baggrundserklæringen) oplyste den ene chauffør ved aflæsning af det forreste rum på midterste dæk, at de havde 8 døde grise i rummet. Chaufførerne begyndte at slæbe grisene ud af bilen, den ene var dog ikke helt død og måtte aflives på rampen... Imens gik jeg ned på lastbilens venstre side og fik et hurtigt kig ind på de 2 nederste lag. Jeg observerede at grisene lå eller stod tæt. Jeg så ikke at der var døde grise, for det gik hurtigt, og jeg skulle være klar på rampen til at syne det næste lag, da de var færdige med at aflæsse de døde grise. Der var ro på bilen, ingen grise hylede eller skreg. Ved aflæsning af 2. nederste dæk var der ingen døde grise i det bagerste rum, mens der var mange døde i de 3 midterste rum Da dækket var tømt for friske grise tog chaufføren boltpistolen med op på bilen og aflivede de enkelte grise, der ikke var helt døde endnu, men var for svækkede til at kunne gå af bilen selv På nederste dæk var ingen døde grise I alt var der 48 døde eller akut aflivningskrævende grise på bilen. De resterende grise havde ingen tegn på sygdom eller svækkelser. Det fremgår endvidere af dyrlægeudtalelsen, at 1 gris fra et af de øverste dæk blev frasorteret og aflivet på grund af akut blødende rektal prolaps (udskudt endetarm). 1 gris fra nederste dæk blev aflivet i stalden, da den var stresset og cyanotisk (blålige ører og blålige misfarvninger omkring trynen), samt gispede efter vejret. 1 gris fra næstnederste dæk blev hurtigt aflivet i stalden på grund af stress (rystede, slingrede, var cyanotisk (blåviolet) og gispede efter vejret). 45 grise var døde ved ankomst eller blev aflivet på bilen. De grise der måtte aflives (cirka 10-15) var moribunde (døende) så de kunne ikke rejse sig og blev aflivet på bilen. Grisene havde blålige misfarvninger omkring trynen. Størstedelen af de grise der var døde havde blåviolette (cyanostiske) pletdannelser i huden, ventralt på bugen, ved ører og tryne, hvilket er foreneligt med at dyrene har lidt af iltmangel, hvorved de har udviklet cyanose. Nogle af grisene var begyndt at svulme op, og det, sammenholdt med at de ovennævnte pletter på grisene var placeret efter dyrenes positur i de lavest-liggende dele af kroppene, gør, at det vurderes at de pågældende dyr har været døde i mindst et par timer.

4 De observerede kliniske forandringer på grisene i form af cyanotiske misfarvninger, besværet respiration og død er i overensstemmelse med de symptomer, der typisk opstår efter en kompromitteret ilttilførsel. Rektalprolaps (udskudt endetarm) ses ofte i forbindelse med transporter af grise, hvor dyrene har været belastet, for eksempel af manglende plads eller mangelfuld ventilation. På denne baggrund konkluderes det, at de omtalte dyr er døde/blevet skadet på grund af kvælning som følge af manglende iltforsyning under transporten. Det fremgår af sagsakterne, at 821 grise med en gennemsnitsvægt på 30,2 kg blev læsset til en lang transport på en sættevogn med et samlet areal på 154,6 m 2 fordelt på fem etager. Det fremgår imidlertid, at grisene ved ankomsten til samlestedet havde været under transport i under 8 timer, eller under såkaldt kort transport, hvor arealkravet for grise med en legemsvægt på 30 kg er 0,188 m 2 /gris, hvilket svarer til at grisene havde behov for et samlet areal på 821 x 0,188 ~ 154,4 m 2. Vognens samlede areal var oplyst til 156,4m 2. Der skal i forbindelse med hver enkelt transport ske en konkret visuel bedømmelse af pladsforholdene herunder, hvorvidt dyrene har tilstrækkelig plads til at kunne ligge ned og stå op i deres naturlige stilling. Det fremgår af sagsakterne, at dyrlægen observerede, at grisene lå eller stod tæt, samt at de to chauffører ikke kendte grisenes gennemsnitsvægt, men at grisene havde en størrelse i højden, så rørte de ikke ved loftet. Svin er en dyreart, der er meget sensitiv overfor høje temperaturer. Da svin ikke kan svede, vil selv få graders stigning i omgivelsernes temperatur, således kunne medføre øget varmeproduktion og stress hos svinene. Det anbefales at holde svin på kg i et temperaturinterval mellem 18 og 22 grader celsius. Dyr skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt mén og væsentlig ulempe. Enhver, der holder dyr, skal sørge for, at de behandles omsorgsfuldt, herunder at de huses, fodres, vandes og passes under hensyntagen til deres fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov i overensstemmelse med anerkendte praktiske og videnskabelige erfaringer. Rum eller arealer, hvor dyr holdes, skal indrettes på en sådan måde, at dyrets behov tilgodeses. Det skal herunder sikres, at dyret har den fornødne bevægelsesfrihed også under optagelse af foder og drikke og ved hvile. Dyr skal endvidere sikres mod vejr og vind i overensstemmelse med deres behov. Lægges ovennævnte, sagsakterne og de medsendte fotos til grund, finder Rådet, at ved at være læsset og transporteret på en måde, så 45 grise døde eller var moribunde og måtte aflives, ved ankomsten til samlestedet, har grisene været udsat for den højeste grad af smerte, lidelse, angst, varigt mén og væsentlig ulempe.

5 Lægges det endvidere til grund, at de døde og moribunde grise havde blåviolette (cyanotiske) pletdannelser i huden, ventralt på bugen, ved ører og tryne, og at nogle af grisene var begyndt at svulme op ved ankomsten til samlestedet, som det også fremgår af de medsendte fotos, samt at embedsdyrlægen vurderede, at de pågældende dyr havde været døde mindst et par timer, finder Rådet det overvejende sandsynligt, at grisene er døde som følge af en kombination af manglende ilttilførsel, for høj temperatur i vognen og stress. Rådet vil karakterisere forholdet som groft uforsvarlig behandling af dyr med karakter af mishandling, jf. dyreværnslovens 1, 2 og 3 stk. 1. Spørgsmål 2: Har der efter Rådets opfattelse været tale om uforsvarlig behandling af dyr, grovere uforsvarlig behandling af dyr, eller eventuel mishandling af dyr jf. dyreværnslovens 28, stk. 1 og stk. 2 og stk. 3? Svar ad 2: Se svar ad 1. Spørgsmål 3: Giver de faktiske omstændigheder i sagen Rådet anledning til at fremkomme med yderligere bemærkninger? Svar ad 3: Rådet finder ikke, at chaufførerne under transporten har udvist den fornødne omhu i forbindelse med den løbende kontrol og sikring af grisenes velfærd. Afgørelse: Tiltalte ledsager blev straffet med bøde på kr. Forvandlingsstraffen for bøden var fængsel i 14 dage. Tiltalte frakendtes retten til at beskæftige sig med erhvervsmæssig transport af dyr. Tiltalte beholdt dog retten, hvis han ikke inden for en prøvetid på 3 år fra endelig dom gør sig skyldig i forhold, der medfører, at retten til at beskæftige sig med erhvervsmæssig transport af dyr skal frakendes. Tiltalte chauffør blev straffet med bøde på kr. Forvandlingsstraffen for bøden var fængsel i 14 dage. Tiltalte frakendtes retten til at beskæftige sig med erhvervsmæssig transport af dyr. Tiltalte beholdt dog retten, hvis han ikke inden for en prøvetid på 3 år fra endelig dom gør sig skyldig i forhold, der medfører, at retten til at beskæftige sig med erhvervsmæssig transport af dyr skal frakendes. De tiltalte skulle betale sagens omkostninger.

6 Tiltalte transportvirksomhed blev straffet med en bøde på kr. Virksomheden skulle betale sagens omkostninger.

Rådet udtalte: En senere optælling viste, at 136 grise ud af de 493 grise var døde under transporten.

Rådet udtalte: En senere optælling viste, at 136 grise ud af de 493 grise var døde under transporten. 2015-32-0152-00043 Skrivelse af 13. maj 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Under en transport med 493 grise døde 136 grise, idet strømmen til sættervognen ikke fungerede, således at den mekaniske ventilation

Læs mere

I en stald på ejendommen er der 3 bokse af træ, og i den ene ligger der en død hest.

I en stald på ejendommen er der 3 bokse af træ, og i den ene ligger der en død hest. 2015-32-0157-00014 Skrivelse af 29. juni 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Udlejer af et landmandssted fandt 2. marts en død hest i stalden, som han udlejede og anmeldte forholdet. Ved embedsdyrlægens

Læs mere

Skrivelse af 2. juli 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Rådet udtalte:

Skrivelse af 2. juli 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Rådet udtalte: 2015-32-0153-00017 Skrivelse af 2. juli 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi En kæreste til en psykisk ustabil ung mand meldte ham for at have aflivet flere af hendes hunde og 2 katte. Han oplyste, at

Læs mere

Hest 1: Brun oldenborg hoppe. Stod i spiltov bundet ved halsrem og havde ifølge ejer stået sådan i ca. 1 år.

Hest 1: Brun oldenborg hoppe. Stod i spiltov bundet ved halsrem og havde ifølge ejer stået sådan i ca. 1 år. 2015-32-0150-00013 Skrivelse af 8. juni 2015 fra Nordjyllands Politi En dyreværnsorganisation anmeldte en hesteholder for misrøgt af sine heste. Fire heste havde ikke været ude af stalden i 1 år, havde

Læs mere

Rådet udtalte: Af obduktionsattest af 23. marts 2015 fra Institut for Veterinær Sygdomsbiologi fremgår:

Rådet udtalte: Af obduktionsattest af 23. marts 2015 fra Institut for Veterinær Sygdomsbiologi fremgår: 2016-32-0152-00069 Skrivelse af 22. juni 2016 fra Østjylland Politi Fra samme besætning ankom 5 slagtesvin med navlebrok til slagteriet. Under transporten var de adskilt fra de andre grise i samme rum.

Læs mere

Rådet har tidligere besvaret spørgsmål i sagen vedrørende de pågældende personer ( ).

Rådet har tidligere besvaret spørgsmål i sagen vedrørende de pågældende personer ( ). 2016-32-0151-00043 Skrivelse af 4. april 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Politi og embedsdyrlæger aflagde i flere omgange kontrolbesøg i sigtedes besætninger, hvor der gentagne gange blev konstateret

Læs mere

På baggrund af sagsakterne skønnes de sygelige tilstande at have været til stede dels uger

På baggrund af sagsakterne skønnes de sygelige tilstande at have været til stede dels uger 2015-32-0152-00049 Udateret skrivelse fra Østjyllands Politi Efter en anmeldelse om mulige dyreværnsmæssige problemer på en svineejendom med plads til ca. 5000 smågrise i vægtintervallet 7-30 kg, aflægger

Læs mere

Rådet udtalte: Slagtesvin nr. 1:

Rådet udtalte: Slagtesvin nr. 1: 2015-32-0152-00027 Skrivelse af 30. december 2014 fra Fyns Politi Ved den kødkontrolmæssige undersøgelse af slagtesvin konstateredes i 3 omgange flere svin med slagmærker og overtallige tatoveringsmærker

Læs mere

Rådet udtalte: Af Politiets fremsendelsesskrivelse fremgår blandt andet:

Rådet udtalte: Af Politiets fremsendelsesskrivelse fremgår blandt andet: 2015-32-0152-00042 Skrivelse af 28. august 2015 fra Østjyllands Politi En so med tydelig udspilet bug og gangbesvær blev transporteret levende til slagteriet. Soen var ikke adskilt fra de andre dyr under

Læs mere

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende blandede besætninger

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende blandede besætninger Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende blandede besætninger Januar : Ingen indkomne afgørelser i januar 2012. Februar: 2011-20-057-00012 Skrivelse af d. 21. oktober

Læs mere

Medicin. Hvad kan jeg og hvad må jeg? v/ Dyrlæge Randi Worm

Medicin. Hvad kan jeg og hvad må jeg? v/ Dyrlæge Randi Worm Medicin Hvad kan jeg og hvad må jeg? v/ Dyrlæge Randi Worm Dyreværnsloven Hvad skal vi og hvad må vi? Bekendtgørelse af dyreværnsloven 1) Herved bekendtgøres dyreværnsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 344

Læs mere

Skrivelse af 18. februar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Rådet udtalte:

Skrivelse af 18. februar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Rådet udtalte: 2016-32-0151-00041 Skrivelse af 18. februar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Ved et velfærdskontrolbesøg i et kreaturhold konstateredes magre dyr samt mudrede adgangsforhold til indendørsområdet.

Læs mere

Skrivelse af 4. januar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Rådet udtalte:

Skrivelse af 4. januar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Rådet udtalte: 2016-32-0151-00036 Skrivelse af 4. januar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Fødevarestyrelsen var i forbindelse med kontrolkampagnen Halthed og klovsundhed i malkekvægsbesætninger på kontrolbesøg i

Læs mere

Afgørelser til Det veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende svin

Afgørelser til Det veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende svin Afgørelser til Det veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende svin Januar: 2011-20-053-00064 Skrivelse af d. 16. juni 2011 fra Syd- og Sønderjyllands Politi En embedsdyrlæge konstaterede

Læs mere

Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn

Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn Kapitel 1 Lovens formål og anvendelsesområde 1. Landstingslovens formål er at sikre dyr forsvarlig behandling og bedst mulig beskyttelse mod smerte,

Læs mere

Vejledning om kontrol af arealkrav ved transport af svin

Vejledning om kontrol af arealkrav ved transport af svin VEJ nr 9041 af 28/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 26. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin. Fødevarestyrelsen, j.nr. 2016-14-33-00087 Senere ændringer

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 387 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 387 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 387 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 25. februar 2009 Kontor: Dyrevelfærdskontoret Sagsnr.:

Læs mere

Rådet udtalte: Vedrørende sagsnr spørges:

Rådet udtalte: Vedrørende sagsnr spørges: 2016-32-0157-00020/2017-32-0157-00022 Udateret skrivelse fra Nordsjællands Politi Politiet modtog en anmeldelse om vanrøgt på en besætning med blandet dyrehold. Ingen af dyrene havde adgang til vand eller

Læs mere

Vejledning til den grønlandske dyreværnslov

Vejledning til den grønlandske dyreværnslov 15. juni 2013 Vejledning til den grønlandske dyreværnslov Denne vejledning vil i hovedtræk gennemgå Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn. Lovens formål Lovens formål er at sikre dyr forsvarlig

Læs mere

Efter bestemmelsen straffes den, som ved overanstrengelse, vanrøgt eller på anden måde behandler dyr uforsvarligt (stk. 1, 1. pkt.).

Efter bestemmelsen straffes den, som ved overanstrengelse, vanrøgt eller på anden måde behandler dyr uforsvarligt (stk. 1, 1. pkt.). Bøde for overtrædelse af dyreværnslovgivningen Den væsentligste bestemmelse om straf i sager om overtrædelse af dyreværnslovgivningen findes i dyreværnslovens 28. 28. Den, som ved overanstrengelse, vanrøgt

Læs mere

Emneord: Produktionsdyr. Printet den:15. april 2016

Emneord: Produktionsdyr. Printet den:15. april 2016 AM2012.08.21B - Uforsvarlig behandling af dyr, udøvelse af erhverv, produktionsdyr, tre kalve, ikke egnet til transport, 10 dg gamle, ikke afhelet navle, lang sagsbehandlingstid (2 år), bøde 13.000 kr.

Læs mere

27. Februar 2006. Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser

27. Februar 2006. Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser 27. Februar 2006 Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser 2003-20-053-00063 Skrivelse af 4. december 2003 fra politimesteren i Hjørring. Ved det levende syn fandtes en so at have sår på begge skuldre med

Læs mere

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende kvæg

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende kvæg Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende kvæg Januar: Ingen afgørelser indkommet i januar 2012. Februar: 2011-20-052-00031 Skrivelse af 15. april 2011 fra Nordjyllands

Læs mere

Regel- og lovgrundlag. Niels Henrik Henriksen Dansk Akvakultur

Regel- og lovgrundlag. Niels Henrik Henriksen Dansk Akvakultur Regel- og lovgrundlag Niels Henrik Henriksen Dansk Akvakultur Lovgivning, baggrund EU-Forordning fra 2005 I Artikel 1 står der at reglerne gælder alle levende hvirveldyr. EU-Kommissionen fastslog i 2006

Læs mere

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende heste

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende heste Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende heste Januar: Ingen afgørelser indkommet i januar 2012 Februar: Ingen afgørelser indkommet i februar 2012 Marts: 2011-20-051-00027

Læs mere

Bekendtgørelse om beskyttelse af dyr på samlesteder og andre samlinger af dyr

Bekendtgørelse om beskyttelse af dyr på samlesteder og andre samlinger af dyr BEK nr 21 af 07/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 10. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER BIND I BERETNING FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA-PARLAMENTET

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER BIND I BERETNING FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA-PARLAMENTET KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 09.04.2001 KOM(2001)197 endelig BIND I BERETNING FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA-PARLAMENTET om anvendelse af forskellige ventilationssystemer

Læs mere

Syge dyr, Opstaldning, transportegnethed og transport

Syge dyr, Opstaldning, transportegnethed og transport Syge dyr, Opstaldning, transportegnethed og transport Indlæg Videncenter for Dyrevelfærds konference 21 nov. 2012 i København v/ Stig Jessen Dyrlæge 1991 1991-2003 2003-2006 2006 2009 2009- Stig Jessen

Læs mere

Redegørelse til ministeren. sagen om transport af smågrise fra Danmark til Tyskland. Den 31. maj 2005 J.nr.: 2005-20-293-00226

Redegørelse til ministeren. sagen om transport af smågrise fra Danmark til Tyskland. Den 31. maj 2005 J.nr.: 2005-20-293-00226 Redegørelse til ministeren om sagen om transport af smågrise fra Danmark til Tyskland Den 31. maj 2005 J.nr.: 2005-20-293-00226 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Sammendrag... 3 2. Baggrund for sagen... 5 3. Departementets

Læs mere

VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE OM OPSTALDING AF KALVE OG UNGKREATURER I 2011.

VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE OM OPSTALDING AF KALVE OG UNGKREATURER I 2011. Fødevarestyrelsen VETERINÆRREJSEHOLDET 4.1.2012 J.nr.: 2011-V4-791-08991/IDXV/KKM VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE OM OPSTALDING AF KALVE OG UNGKREATURER I 2011. Formål: Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold

Læs mere

Afgørelser til Det Veterinære Sundshedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende andre dyr

Afgørelser til Det Veterinære Sundshedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende andre dyr Afgørelser til Det Veterinære Sundshedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende andre dyr Januar: 2011-20-056-00023 Skrivelse af d. 5. maj 2011 fra Østjyllands Politi Plantedirektoratet aflagde kontrolbesøg

Læs mere

Regel- og lovgrundlag. Niels Henrik Henriksen Dansk Akvakultur

Regel- og lovgrundlag. Niels Henrik Henriksen Dansk Akvakultur Regel- og lovgrundlag Niels Henrik Henriksen Dansk Akvakultur Lovgivning, baggrund EU-Forordning 1/2005 I Artikel 1 står der at reglerne gælder alle levende hvirveldyr EU-Kommissionen fastslog i 2006 at

Læs mere

VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE I MINKFARME I 2011

VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE I MINKFARME I 2011 Fødevarestyrelsen FØDEVARESTYRELSEN 05.12.2011 VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE I MINKFARME I 2011 Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold har i perioden fra august til oktober gennemført en målrettet kontrolkampagne

Læs mere

Justitsministeriet. Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri den. artikler om lange transporter af svin, som blev bragt i

Justitsministeriet. Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri den. artikler om lange transporter af svin, som blev bragt i 07-02-07 Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato: 31. januar 2007 Dok.: JAU40445 Dyrevelfærdskontoret Udkast til tale til ministeren til brug ved åbent samråd i Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato 6. juni 2006 Kontor: Dyrevelfærdskontoret Sagsnr.: 2006-5401-0032 Dok.: AWE40674 Udkast til Bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde

Læs mere

Kontrol af dyrevelfærd

Kontrol af dyrevelfærd Kontrol af dyrevelfærd 2 Kontrol af dyrevelfærd Hvorfor kontrollere dyrevelfærd? Enhver, der holder dyr, skal sørge for, at de behandles omsorgsfuldt, herunder at de huses, fodres, vandes og passes under

Læs mere

Dansk Galop FORENINGEN TIL DEN ÆDLE HESTEAVLS FREMME DANISH JOCKEY CLUB LOV OM HOLD AF HESTE

Dansk Galop FORENINGEN TIL DEN ÆDLE HESTEAVLS FREMME DANISH JOCKEY CLUB LOV OM HOLD AF HESTE Dansk Galop FORENINGEN TIL DEN ÆDLE HESTEAVLS FREMME DANISH JOCKEY CLUB LOV OM HOLD AF HESTE 2007 Kapitel 1 Anvendelsesområde, definitioner m.v. 1. Reglerne i denne lov finder anvendelse på ethvert hestehold.

Læs mere

At gøre det rigtige. Danish Crown Oksekødsdivisionens politik for transportegnethed, indtransport og opstaldning af kreaturer. Vognmanden.

At gøre det rigtige. Danish Crown Oksekødsdivisionens politik for transportegnethed, indtransport og opstaldning af kreaturer. Vognmanden. Vognmanden Landmanden B esætningsdyrlægen Slagteriet At gøre det rigtige Danish Crown Oksekødsdivisionens politik for transportegnethed, indtransport og opstaldning af kreaturer SEPTEMBER 2005 FORORD Dyrevelfærd

Læs mere

Fødevarestyrelsen Syge og tilskadekomne slagtesvin - Afrapportering af kontrolkampagne 2012

Fødevarestyrelsen Syge og tilskadekomne slagtesvin - Afrapportering af kontrolkampagne 2012 Fødevarestyrelsen Syge og tilskadekomne slagtesvin - Afrapportering af kontrolkampagne 2012 VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE OM VARETAGELSE AF SYGE OG TIL- SKADEKOMNE SVIN SAMT INDRETNING OG BRUG AF SYGESTIER

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 72 Offentligt

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 72 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 72 Offentligt RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 2/2008 Frederiksholms Kanal 16 Den 10. januar 2008 1220 Kbh. K. J.nr. RA-2007-850-0075

Læs mere

1) Hest: Husdyr af heste- eller æselarten eller dyr, der fremkommer ved krydsning af disse.

1) Hest: Husdyr af heste- eller æselarten eller dyr, der fremkommer ved krydsning af disse. Bekendtgørelse hestelov. Opdateret, den 27. oktober 2008. Bekendtgørelse af 21. oktober 2008 angående differentiret lodtshøjde. Bekendtgørelse om loftshøjden i hestestalde I medfør af 6, stk. 2, og under

Læs mere

Folketinget Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Christiansborg 1240 København K.

Folketinget Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Christiansborg 1240 København K. Folketinget Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Christiansborg 1240 København K. Civil- og Politiafdelingen Dato: 16. maj 2007 Kontor: Dyrevelfærdskontoret Sagsnr.: 2007-156-0106 Dok.: JAU40546

Læs mere

Veterinærrejseholdets afrapporterring om tematisk kontrolkampagne vedr. rullepølsesøer

Veterinærrejseholdets afrapporterring om tematisk kontrolkampagne vedr. rullepølsesøer Fødevarestyrelsen VETERINÆRREJSEHOLDET Veterinærrejseholdets afrapporterring om tematisk kontrolkampagne vedr. rullepølsesøer Veterinærrejseholdet har i perioden september-december 2010 gennemført 50 kontroller

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om krav til karantænefaciliteter og eksportkarantæner

Udkast til Bekendtgørelse om krav til karantænefaciliteter og eksportkarantæner Udkast til Bekendtgørelse om krav til karantænefaciliteter og eksportkarantæner I medfør af 5, 8, stk. 2, 27, stk. 2, 30, stk. 1 og stk. 3, 32-34, 35, 37, 58, stk. 1 og 2, 61, 66 a og 70, stk. 3, i lov

Læs mere

Dyreværn Kilde: Emner: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

Dyreværn Kilde: Emner: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: Dyreværn Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: dyreværn;kompetence forelæggelse underretning; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 28.11.2017 Status: Gældende Udskrevet: 30.1.2019 Indholdsfortegnelse 1. Overblik

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om forbud mod hold af ræve (Ophævelse af revisionsbestemmelse.)

Forslag. Lov om ændring af lov om forbud mod hold af ræve (Ophævelse af revisionsbestemmelse.) Forslag til Lov om ændring af lov om forbud mod hold af ræve (Ophævelse af revisionsbestemmelse.) 1 I lov om nr. 466 af 12. juni 2009 om forbud mod hold af ræve, foretages følgende ændring: 1. 5 ophæves.

Læs mere

Deres ref.: 2009-5430-0156 Vor ref.: Birthe Boisen Dok. nr.: D-211009-4433 Dato: 23. oktober 2009

Deres ref.: 2009-5430-0156 Vor ref.: Birthe Boisen Dok. nr.: D-211009-4433 Dato: 23. oktober 2009 Justitsministeriet Dyrevelfærdskontoret Slotsholmsgade 10 1216 København K Att.: Cristina Gulisano Lyren1 DK-6330 Padborg Telefon: +45 74 67 12 33 Telefax: +45 74 67 43 17 Internet: www.itd.dk e-mail:

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 494 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 494 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 494 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 4. maj 2016 Kontor: Strafferetskontoret

Læs mere

Bekendtgørelse af dyreværnsloven 1)

Bekendtgørelse af dyreværnsloven 1) Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13 FLF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 137 Offentligt Bekendtgørelse af dyreværnsloven 1) Herved bekendtgøres dyreværnsloven, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Spørgsmål 1: Kan uforsvarlighedsvurderingen som beskrevet af embedsdyrlæge E1 i bilag 7 tiltrædes?

Spørgsmål 1: Kan uforsvarlighedsvurderingen som beskrevet af embedsdyrlæge E1 i bilag 7 tiltrædes? 2011-20-051-00034/2013-32-051-00043 Skrivelse af 24. oktober 2011 fra Midt- og Vestjyllands Politi En dyrlæge anmeldte efter et sygebesøg hos en blandt mange heste i et erhvervshestehold ejeren til politiet,

Læs mere

Dyreværn-2 Kilde: Emner: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

Dyreværn-2 Kilde: Emner: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: Dyreværn-2 Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: dyreværn;kompetence forelæggelse underretning; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 8.7.2013 Status: Historisk Udskrevet: 11.3.2017 DYREVÆRN RM 2/2008 REVIDERET

Læs mere

Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd).

Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd). D O M Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd). 10. afd. nr. S-592-17: Anklagemyndigheden mod T (cpr.nr.

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Erhvervsudvalg. vedrørende. Forslag til Landstingslov nr. xx af yy.zz 2003 om dyreværn.

BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Erhvervsudvalg. vedrørende. Forslag til Landstingslov nr. xx af yy.zz 2003 om dyreværn. 05. december 2003 EM2003/156 BETÆNKNING Afgivet af Landstingets Erhvervsudvalg vedrørende Forslag til Landstingslov nr. xx af yy.zz 2003 om dyreværn. Afgivet til forslagets 2. behandling Landstingets Erhvervsudvalg

Læs mere

Anmeldelse vedr. to ponyer på * adresse anonym *

Anmeldelse vedr. to ponyer på * adresse anonym * 14. oktober 2009 Til Politiet Lokalstationen Viborg Rødevej 1 8800 Viborg Anne C. Abildgaard På vegne af Hesteinternatet af 1999 Rørbækvej 7-7323 Give www.hesteinternatet.dk Tlf.: 22 17 32 75 Anmeldelse

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. B 14 - Svar på Spørgsmål 2 Offentligt. Folketinget. Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. B 14 - Svar på Spørgsmål 2 Offentligt. Folketinget. Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri B 14 - Svar på Spørgsmål 2 Offentligt Folketinget Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato:

Læs mere

Bekendtgørelse af dyreværnsloven 1)

Bekendtgørelse af dyreværnsloven 1) LBK nr 473 af 15/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 19. april 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2014-32-30-00002 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

DYREVELFÆRD UPDATE Niels-Peder Nielsen, SEGES Videncenter for Svineproduktion

DYREVELFÆRD UPDATE Niels-Peder Nielsen, SEGES Videncenter for Svineproduktion DYREVELFÆRD UPDATE Niels-Peder Nielsen, SEGES Videncenter for Svineproduktion Fagligt Nyt Middelfart, 22. september 2015 DISPOSITION Topmødeerklæringen Dyrevelfærd i DK 2015, kontrol 2014 Status DANISH

Læs mere

HESTE, KØREKORT OG PÅHÆNGSVOGN. Niels Arberg Rigspolitiets Færdselssektion

HESTE, KØREKORT OG PÅHÆNGSVOGN. Niels Arberg Rigspolitiets Færdselssektion HESTE, KØREKORT OG PÅHÆNGSVOGN Niels Arberg Rigspolitiets Færdselssektion Kørekort og tilkobling Kørekort Bek. nr. 12 af 10. januar 2013 om kørekort Godkendelse og registrering af sammenkobling Bek. nr.

Læs mere

Dyreværnslov. Kapitel 1

Dyreværnslov. Kapitel 1 Dyreværnslov DSK nr 11131 af 18/08/1993 (Gældende) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: (Visse

Læs mere

Det Veterinære Sundhedsråds årsberetning 2009 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Det Veterinære Sundhedsråds årsberetning 2009 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Det Veterinære Sundhedsråds årsberetning 2009 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Det Veterinære Sundhedsråd Kolofon Det Veterinære Sundhedsråd Årsberetning 2009 Denne årsberetning er udarbejdet

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 198 Offentligt

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 198 Offentligt Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 198 Offentligt RIGSADVOKATEN RIGSPOLITIET Bilag 2 Februar 2008 J.nr. RA-2007-709-0042 Beskrivelse af sager, hvori der er sket frakendelse af førerretten

Læs mere

2. Ved erhvervsmæssig handel med katte forstås i denne bekendtgørelse erhvervelse af katte med videresalg for øje.

2. Ved erhvervsmæssig handel med katte forstås i denne bekendtgørelse erhvervelse af katte med videresalg for øje. Udkast til bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af katte samt kattepensioner og katteinternater I medfør af 18, stk. 2, og 28, stk. 5, i dyreværnsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1343

Læs mere

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende hunde og katte

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende hunde og katte Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende hunde og katte Januar: Ingen afgørelser indkommet i januar 2012. Februar: Ingen afgørelser indkommet i februar 2012. Marts:

Læs mere

Rådet udtalte: Af politiets sagsfremstilling fremgår:

Rådet udtalte: Af politiets sagsfremstilling fremgår: 2015-32-0153-00026 Skrivelse af 10. september 2015 fra Nordsjællands Politi Ejer af et hus, anmeldte lejer, idet han gennem længere tid havde observeret hunde og katte opholde sig inde i huset. Han havde

Læs mere

TOTAL- OG VOGNTOGSVÆGTE I DK

TOTAL- OG VOGNTOGSVÆGTE I DK TOTAL- OG VOGNTOGSVÆGTE I DK - PR. MAJ 2018 På de efterfølgende sider finder du en række eksempler på køretøjstyper og vogntogskombinationer, i forbindelse de aktuelle totalvægte der er gældende pr. 1.

Læs mere

Pressemeddelelse den 3. august 2012. Hesteværnsag i Farsø i Nordjylland

Pressemeddelelse den 3. august 2012. Hesteværnsag i Farsø i Nordjylland Pressemeddelelse den 3. august 2012 Hesteværnsag i Farsø i Nordjylland Der står 5 afmagrede heste hos en hesteejer i Farsø. Hesteejeren er blevet politianmeldt i sidste uge, og Preben Møller fra Aars politi

Læs mere

Bekendtgørelse om halekupering og kastration af dyr 1)

Bekendtgørelse om halekupering og kastration af dyr 1) Høringsudkast Bekendtgørelse om halekupering og kastration af dyr 1) I medfør af 4 a, 14, stk. 3 og 4, og 28, stk. 5 og 7, i dyreværnsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 20 af 11. januar 2018nr. 50 af 11.

Læs mere

FLOW I SYGESTIERNE Dyrlæge Kirsten Pihl, SEGES Svineproduktion og Chefforsker Lisbeth Ulrich Hansen, SEGES Svineproduktion

FLOW I SYGESTIERNE Dyrlæge Kirsten Pihl, SEGES Svineproduktion og Chefforsker Lisbeth Ulrich Hansen, SEGES Svineproduktion FLOW I SYGESTIERNE Dyrlæge Kirsten Pihl, SEGES Svineproduktion og Chefforsker Lisbeth Ulrich Hansen, SEGES Svineproduktion Kongressen 2017 Herning HVEM ER VI? Lisbeth Ulrich Hansen Chefforsker SEGES Svineproduktion

Læs mere

Landsrettens begrundelse og resultat

Landsrettens begrundelse og resultat Landsrettens begrundelse og resultat Det følger af straffelovens 3, at domfældelse for de forhold, der er omfattet af tiltalen, forudsætter, at forholdene er strafbare både efter de nugældende regler,

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Bilag 107 Offentlig Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato 30. november 2004 Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2002-5401-0038 Dok.: LTH20851

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 1302 af 17. december 2012 om slagtning og aflivning af dyr Høringsudkast 08/11/2013 J.nr. 2013-15-2301-01358/KISE

Bekendtgørelse nr. 1302 af 17. december 2012 om slagtning og aflivning af dyr Høringsudkast 08/11/2013 J.nr. 2013-15-2301-01358/KISE Bekendtgørelse nr. 1302 af 17. december 2012 om slagtning og aflivning af dyr Høringsudkast 08/11/2013 J.nr. 2013-15-2301-01358/KISE Bekendtgørelse om slagtning og aflivning af dyr 1 I medfør af 4, stk.

Læs mere

Vestre Landsrets dom afsagt den 30. september 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling i ankesag nr. S

Vestre Landsrets dom afsagt den 30. september 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling i ankesag nr. S Vestre Landsrets dom afsagt den 30. september 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling i ankesag nr. S-0418-16 Udskrift af dombogen for retten i Aarhus DOM Afsagt den 12. februar 2016 Anklagemyndigheden mod

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Food and Veterinary Office Att.: Director Colm Gaynor E-mail: sanco-fvo-inspections@cec.eu.int Dato: 20. december 2002 Kontor: Civilkontoret Sagsbeh.: Stig

Læs mere

UDKAST til bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af katte samt kattepensioner og katteinternater. Kapitel 1 Anvendelsesområde

UDKAST til bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af katte samt kattepensioner og katteinternater. Kapitel 1 Anvendelsesområde Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10 FLF alm. del Bilag 128 Offentligt Civil- og Politiafdelingen UDKAST til bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af katte samt kattepensioner

Læs mere

STOP FOR ULOVLIG HUNDEHANDEL: 9 INITIATIVER MOD VANRØGT AF HUNDE VED SALG OG AVL

STOP FOR ULOVLIG HUNDEHANDEL: 9 INITIATIVER MOD VANRØGT AF HUNDE VED SALG OG AVL STOP FOR ULOVLIG HUNDEHANDEL: 9 INITIATIVER MOD VANRØGT AF HUNDE VED SALG OG AVL FEBRUAR 2017 9 INITIATIVER MOD VANRØGT AF HUNDE VED SALG OG AVL 1 INDHOLD BAGGRUND... 3 9 INITIATIVER: GØR REGISTRERING

Læs mere

Slutrapport for kampagnen om. Ulovlig indførsel af fjervildt.

Slutrapport for kampagnen om. Ulovlig indførsel af fjervildt. J. nr.: 2015-13-60-00120 15-11-2016 Slutrapport for kampagnen om Ulovlig indførsel af fjervildt. INDLEDNING Fødevarestyrelsen har i sommeren 2016 gennemført en kontrolkampagne med fokus på sporbarhed og

Læs mere

Bekendtgørelse om beskyttelse af kalve 1)

Bekendtgørelse om beskyttelse af kalve 1) BEK nr 35 af 11/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen. j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

Helhedsvurdering ved sanktionsvalg på veterinærområdet

Helhedsvurdering ved sanktionsvalg på veterinærområdet J.nr.: 2016-34-114-00716 Oprindeligt dokument 8. marts 2016 Helhedsvurdering ved sanktionsvalg på veterinærområdet Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 1 2. Valg af virkemiddel på grundlag af de foreliggende

Læs mere

Bekendtgørelse om halekupering og kastration af dyr 1)

Bekendtgørelse om halekupering og kastration af dyr 1) BEK nr 1402 af 27/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 8. marts 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2018-15-31-00431 Senere ændringer

Læs mere

Dyreværn - Sager om overtrædelse af dyreværnslovgivningen

Dyreværn - Sager om overtrædelse af dyreværnslovgivningen Dyreværn - Sager om overtrædelse af dyreværnslovgivningen Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: dyreværn; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 12.8.2003 Status: Historisk Udskrevet: 10.2.2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fødevarestyrelsen vil hvert år opdatere tabellerne og udmelde de tal, der skal benyttes i forbindelse med bødefastsættelsen.

Fødevarestyrelsen vil hvert år opdatere tabellerne og udmelde de tal, der skal benyttes i forbindelse med bødefastsættelsen. Oversigt over de enkelte kategorier af strafbare forhold i lovforslag L 90/2005 lov om hold af dyr og lov om dyrlæger Bødestørrelserne omtalt i denne oversigt finder anvendelse på overtrædelser begået

Læs mere

Strafnedsættelse ved forklaring om medgerningsmænd - Behandlingen af sager, hvor sigtede gøres bekendt med muligheden for strafnedsættelse som følge

Strafnedsættelse ved forklaring om medgerningsmænd - Behandlingen af sager, hvor sigtede gøres bekendt med muligheden for strafnedsættelse som følge Strafnedsættelse ved forklaring om medgerningsmænd - Behandlingen af sager, hvor sigtede gøres bekendt med muligheden for strafnedsættelse som følge af forklaringer om medgerningsmænd Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen

Læs mere

D O M. afsagt den 31. oktober 2017 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Ida Skouvig, Kirsten Thorup og Joy Winter (kst.) med domsmænd) i ankesag

D O M. afsagt den 31. oktober 2017 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Ida Skouvig, Kirsten Thorup og Joy Winter (kst.) med domsmænd) i ankesag D O M afsagt den 31. oktober 2017 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Ida Skouvig, Kirsten Thorup og Joy Winter (kst.) med domsmænd) i ankesag V.L. S 1076 17 Anklagemyndigheden mod T født den 30.

Læs mere

Rådet udtalte: Der blev undersøgt: 52 hunde, heraf 12 hvalpe 26 heste 64 kreaturer

Rådet udtalte: Der blev undersøgt: 52 hunde, heraf 12 hvalpe 26 heste 64 kreaturer 2014-32-0157-00001 Skrivelse af 1. april 2014 fra Midt- og Vestjyllands Politi Politiet aflagde sammen med Fødevarestyrelsen samt 2 praktiserende dyrlæger kontrolbesøg på en ejendom med blandet dyrehold,

Læs mere

AM B2 Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM B2 Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2014.06.10B2 Kilde: Retspraksis, Byretterne Emner: ;vold mod ældre, børn og unge Stikord: Familievold, vold mod børn, udøvet af far mod søn (F), 2 episoder, F som 4/5-årig væltet i højstol pga skub til

Læs mere

Spørgsmål 1: Har opbevaringen af krabberne i kasserne i 2 dage med daglig overrisling udsat krabberne for lidelse?

Spørgsmål 1: Har opbevaringen af krabberne i kasserne i 2 dage med daglig overrisling udsat krabberne for lidelse? 2015-32-0156-00015/ 2017-32-0156-00020 Skrivelse af 10. august 2015 fra Nordsjællands Politi Et pilotprojekt med indfangning og opbevaring af krabber i kasser eller pallekar blev iværksat. Krabberne skulle

Læs mere

UDKAST af 8. september Bekendtgørelse om frivillig dyrevelfærdsmærkningsordning for svinekød

UDKAST af 8. september Bekendtgørelse om frivillig dyrevelfærdsmærkningsordning for svinekød Bekendtgørelse om frivillig dyrevelfærdsmærkningsordning for svinekød I medfør af 17, stk. 1, 20, stk. 1, 21, stk. 1, 22 og 23, 37, stk. 1, 50 og 51 og 60, stk. 3, i lovbekendtgørelse nr. 43 af 12. januar

Læs mere

Lov om arbejdsmiljø... 1 Sag nr. 1... 1. Påbud om at håndtere skotøjsæsker sikkerheds- og sundhedsmæssigt

Lov om arbejdsmiljø... 1 Sag nr. 1... 1. Påbud om at håndtere skotøjsæsker sikkerheds- og sundhedsmæssigt Nyhedsbrev nr. 11/2011 Arbejdsmiljøklagenævnet har i december måned truffet følgende afgørelser af almen eller principiel interesse. rne vil kunne læses i deres helhed i Retsinformation, og afgørelserne

Læs mere

Slutrapport for kampagnen Håndtering af syge og tilskadekomne dyr i konventionelle mælkeleverende kvægbesætninger og slagtesvinebesætninger

Slutrapport for kampagnen Håndtering af syge og tilskadekomne dyr i konventionelle mælkeleverende kvægbesætninger og slagtesvinebesætninger J. nr.: 2015-10-60-00116 30-08-2016 Slutrapport for kampagnen Håndtering af syge og tilskadekomne dyr i konventionelle mælkeleverende kvægbesætninger og slagtesvinebesætninger INDLEDNING Fødevarestyrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde samt hundepensioner og hundeinternater

Bekendtgørelse om erhvervsmæssig handel med og opdræt af hunde samt hundepensioner og hundeinternater BEK nr 1466 af 12/12/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2006-5401-0032 Senere ændringer til forskriften BEK nr 993 af 06/10/2008

Læs mere

DIMENSIONER PÅ 202 DANSKE PATTEGRISE MÅLT I EN BESÆTNING

DIMENSIONER PÅ 202 DANSKE PATTEGRISE MÅLT I EN BESÆTNING DIMENSIONER PÅ 202 DANSKE PATTEGRISE MÅLT I EN BESÆTNING NOTAT NR. 1727 Pattegrises længde, højde, bredde og dybde (ryg-bug) blev målt på 202 pattegrise fra 15 kuld i en dansk besætning. Målingerne supplerede

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om frivillig dyrevelfærdsmærkningsordning for svinekød

UDKAST. Bekendtgørelse om frivillig dyrevelfærdsmærkningsordning for svinekød Bekendtgørelse om frivillig dyrevelfærdsmærkningsordning for svinekød I medfør af 17, stk. 1, 20, stk. 1, 21, stk. 1, 22 og 23, 37, stk. 1, 50 og 51 og 60, stk. 3, i lovbekendtgørelse nr. 43 af 12. januar

Læs mere

Vejledning til Fødevarestyrelsens kontrol med hjertebesætninger

Vejledning til Fødevarestyrelsens kontrol med hjertebesætninger Vejledning til Fødevarestyrelsens kontrol med hjertebesætninger Denne vejledning er skrevet til Fødevarestyrelsens dyrlæger og teknikere, der udfører kontrol med dyrevelfærd i svinebesætninger, der er

Læs mere

Kontrol af dyrevelfærd 2006 og 2007

Kontrol af dyrevelfærd 2006 og 2007 Kontrol af dyrevelfærd 2006 og 2007 Resultater fra den danske kontrol af velfærd under transport, på slagterier og i besætninger med landbrugsdyr og heste Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Læs mere

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i ansvarssager vedrørende hest.

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i ansvarssager vedrørende hest. Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i ansvarssager vedrørende hest. Januar: Ingen afgørelser indkommet i januar 2012. Februar: Ingen afgørelser indkommet i februar 2012. Marts: Ingen

Læs mere

Del I: Oplysninger om sendingen

Del I: Oplysninger om sendingen I.1. Afsender Certifikat til brug ved Samhandel I.2. Certifikatets referencenr. I.2.a. Lokalt referencenummer: I.3. Central kompetent myndighed Del I: Oplysninger om sendingen I.4. Lokal kompetent myndighed

Læs mere

salomonsen øre - næse - hals

salomonsen øre - næse - hals Øresten godartet positionsbetinget svimmelhed (BPPV) I det indre øre findes ligevægtsorganet dette har blandt andet til opgave at registrere hovedets bevægelser. Der er bred enighed om, at ørestenssygdom

Læs mere

Forslag. Til. Lov om ændring af dyreværnsloven. (Strafskærpelse, påbuds- og forbudsordning, ophævelse af krav om tilladelse til æglægningsbure)

Forslag. Til. Lov om ændring af dyreværnsloven. (Strafskærpelse, påbuds- og forbudsordning, ophævelse af krav om tilladelse til æglægningsbure) Forslag Til Lov om ændring af dyreværnsloven (Strafskærpelse, påbuds- og forbudsordning, ophævelse af krav om tilladelse til æglægningsbure) I dyreværnsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1150 af 12. september

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om udendørs hold af svin

Bekendtgørelse af lov om udendørs hold af svin LBK nr 1148 af 12/09/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 12. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00036 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om bekæmpelse af fåre- og gedepest samt af fåre- og gedekopper 1)

Bekendtgørelse om bekæmpelse af fåre- og gedepest samt af fåre- og gedekopper 1) BEK nr 1328 af 26/11/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 16. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere