Spørgsmål 1: Har opbevaringen af krabberne i kasserne i 2 dage med daglig overrisling udsat krabberne for lidelse?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spørgsmål 1: Har opbevaringen af krabberne i kasserne i 2 dage med daglig overrisling udsat krabberne for lidelse?"

Transkript

1 / Skrivelse af 10. august 2015 fra Nordsjællands Politi Et pilotprojekt med indfangning og opbevaring af krabber i kasser eller pallekar blev iværksat. Krabberne skulle enten holdes levende nedkølede eller indfrosne indtil samlet transport til foder- /fiskemelsproduktion. En dyreværnsforening tømte på 8. dagen fangsten af krabber ud i havnen. Rådet udtalte: Spørgsmål 1: Har opbevaringen af krabberne i kasserne i 2 dage med daglig overrisling udsat krabberne for lidelse? Svar ad 1: Det fremgår af anmeldelsen til politiet, at en dyreværnsorganisation d. 11. oktober 2014 foranledigede, at 30 kasser tæt fyldt op med levende krabber blev tømt ud i havnen. Af anmeldelsen fremgår, at begrundelsen for udtømningen var, at der hele dagen havde stået adskillige kasser med levende krabber, anbragt uden afskærmning og midt i solen, der havde skinnet hele dagen. Af notat af 27. oktober 2014 udarbejdet af X fremgår, at krabberne var en del af et forsøg med opbevaring af levende krabber i plastkasser, som en del af projektet Pilotprojekt for udvikling af direkte fiskeri efter strandkrabber til foderproduktion. Af notatet fremgår: Ved igangsætningen af det samlede forsøg blev der afholdt et møde den 17. februar 2014, hvor alle parter var repræsenteret. Et væsentligt punkt i dette møde var håndtering af krabberne, og det fremgår af referatet at: Håndtering af krabberne fra både til fiskemelsanlæg blev indgående drøftet. To muligheder blev drøftet. a) køling af krabber og levende opbevaring på kølehus i A, indtil samlet transport til B. Som transport enhed blev 20 kg kasser eller 500 kg containere drøftet. Samlet transport er pt. 20 tons. b) Det blev også drøftet at fryse krabberne på opsamlingsstedet i A. Omkostningerne ved de to metoder skal afklares. Samtidig skal dyrevelfærd og en skånsom aflivning af krabberne inddrages i overvejelserne. Af pilotprojektets udførelse fremgår, at de første ilandbragte krabber d. 3. oktober 2014 blev fordelt i henholdsvis 6 kasser a 15 kg, og de resterende i 2 pallekar med kg i hver. Der blev iset direkte på krabberne, og krabberne blev overdækket med en presenning. Ved tilsyn d. 4. oktober var krabberne fint levende, dog kunne det konstateres, at de krabber, der havde været i direkte og tæt kontakt til isen var indfrosset. Dette var ikke hensigtsmæssigt, da formålet med forsøget var at holde krabberne i live.

2 Ved tilsyn d. 5. oktober blev forsøget på grund af mangel på is i weekenden ændret således, at krabberne blev overhældt med saltvand. Der blev hældt saltvand i de presenninger, der dækkede krabberne, hvorfra vandet langsomt kunne dryppe ned over krabberne, med det formål at de blev holdt kølige og fugtige. Den 6. oktober blev krabberne overhældt med havvand. Den 7. oktober blev krabberne i alle kar og paller kraftigt overbruset ved hjælp af vand via en dykpumpe. Den 8. oktober blev krabberne igen overbruset i 10 minutter. Den 9. oktober blev forsøgsruser tømt for 360 kg krabber, der alle blev anbragt i PO kasser, og samme dag blev alle krabber grundigt overbruset. Den 10. og 11. oktober blev krabberne overbruset. Lægges ovennævnte til grund, og idet der henvises til Rådets udtalelse af 29. juli 2008 vedrørende håndtering af krebsdyr, finder Rådet, at krabberne ved at blive opbevaret i 2 dage i kasserne med daglig overrisling, ikke har været udsat for en betydelig lidelse. Spørgsmål 2: Har opbevaringen af krabberne i kasserne i 2 dage med daglig overrisling udsat krabberne for uforsvarlig, grovere uforsvarlig behandling eller mishandling? Svar ad 2: Nej. Spørgsmål 3: Har opbevaringen af krabberne i kasserne i 8 dage med daglig overrisling udsat krabberne for lidelse? Svar ad 3: Når der henses til pilotprojektets formål, må Rådet konstatere, at de anvendte forsøg ikke på tilstrækkelig vis og i væsentligt omfang har evnet at holde krabberne i live. Ved at opbevare krabberne i de beskrevne kasser og pallekar har dette medført, at adskillige krabber er døde. Dyrene har derved været udsat for en betydelig grad af lidelse, smerte, angst og væsentlig ulempe, ligesom de ikke har været behandlet omsorgsfuldt. Spørgsmål 4: Har opbevaringen af krabberne i kasserne i 8 dage med daglig overrisling udsat krabberne for uforsvarlig, grovere uforsvarlig behandling eller mishandling? Svar ad 4: Lægges sagens akter til grund finder Rådet, at krabberne under de beskrevne opbevaringsforhold har været udsat for uforsvarlig behandling, jf. dyreværnslovens 1 og 2.

3 Spørgsmål 5: Giver sagen i øvrigt Rådet anledning til bemærkninger? Svar ad 5: Rådet er ikke enigt i, at dyreværnsloven kun omfatter hvirveldyr. Rådet er ligeledes uforstående over for formålet med at opbevare krabberne i live indtil de skal indgå som grundlag i foder-/fiskemelsproduktion. De angivne primære forudsætninger med enten at køle krabberne til levende opbevaring eller frysning af disse synes ikke overholdt. Rådet blev stillet supplerende spørgsmål i skrivelse af 24. januar 2017 fra Nordsjællands Politi: Spørgsmål 1: Rådet bedes redegøre for, om krabber har et centralnervesystem, herunder hvorvidt krabber er i stand til at føle smerte. Svar ad 1: Dyreværnsloven omhandler alle dyr, inklusive krebsdyr. 1 i Dyreværnsloven lyder, at dyr skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe. Idet der overordnet skal henvises til faglitteratur indenfor zoologi, neuroanatomi og neurofysiologi, skal Rådet anføre, at begrebet centralnervesystem ikke rummer en entydig definition, der dækker samtlige dyrearter, der favnes af dyreværnsloven. Hvor begrebet centralnervesystem i klassisk forstand hos hvirveldyrene er betegnelsen for specialiserede vævsstrukturer i hjerne og rygmarv, så er funktionaliteten af disse væv hos de laverestående dyrearter henlagt til mere perifert placerede nervestrukturer. Typisk i ganglier langs de store nervestammer. Krebs, hummere, jomfruhummere, krabber og rejer er alle invertebrate (hvirvelløse), akvatiske leddyr, som taksonomisk henføres til rækken Arthropoda (leddyr), underrækken Antennata og til klassen Crustacea (krebsdyr) og ordenen Decapoda (tibenede krebsdyr). Dyrene er typisk adapteret til at leve i vand og ånder ved primitive gæller, der er tyndvæggede vedhæng på lemmerne. Sanseorganerne omfatter kemiske sanseorganer, der reagerer på opløste stoffer i vandet, samt føleorganer i form af hår og børster. Synssansen findes dels i et pandeøje, dels i 2-3 små inverse øjne og et par store sideøjne (på større eller mindre stilke). Dyrene besidder et statisk organ. Nervesystemet består af 2 parallelt forløbende nervestammer, der er forbundet via ganglier og fortil i en hjerne/ganglion (supraoesophageal ganglia).

4 Selvom nervesystem ikke er så veludviklet/komplekst som pattedyrs, og man derfor må antage, at de kan have en anden smerteopfattelse end f.eks. mennesker, så er der forskning, som tyder på, at krebsdyr kan føle ubehag og potentielt også smerte i en eller anden form. Rådet finder - i lighed med visse videnskabelige undersøgelser - det sandsynligt, at de beskrevne sanseorganer og nervesystem er indrettet på en måde, der gør dyrene i stand til at reagere på ydre omstændigheder, der har indflydelse på velfærd, stress og smerteopfattelse. Krebsdyr kan med deres sanser reagere på ændringer i omgivelserne, hvorfor opbevaringsforhold (indespærring, svingende temperaturer, lys, saliner og vandkvalitet), der afviger fra normale betingelser virke stressende. Der skal endvidere henvises til Rådets udtalelse af 21. januar 2015 vedrørende hummere og krebsdyr, herunder opbevaring, forsendelse, og aflivning, samt Rådets udtalelse af 29. juli 2008 vedrørende håndtering af krebsdyr. Rådet finder det dyreværnsmæssigt uacceptabelt, at der ikke reageres når et større antal krabber dør. Spørgsmål 2: Rådet bedes oplyse, hvilke medlemmer af Rådet, som medvirkede ved afgivelsen af udtalelse af 26. januar 2016, idet Rådets medlemmer pr. d.d. udgøres af: Eiliv Svalastoga (formand), dr. med. vet, ph.d. Susanne Natrup Olsen, klinikchef, dyrlæge, ph.d. Asger Lundorff Jensen, dr. med vet., ph.d. Sten A Larsen, praktiserende dyrlæge Lena Pelle, praktiserende dyrlæge, fagdyrlæge i sygdomme hos hunde og katte Rådet bedes i den forbindelse oplyse, om der ved afgivelsen af udtalelse af 26. januar 2016 blev antaget ekstern sagkyndig bistand til besvarelse af spørgsmål 1-5, idet det bemærkes, at ingen af rådets nuværende medlemmer umiddelbart synes at besidde indsigt i krabbers biologi og fysiologi. Svar ad 2: Indledningsvis kan det oplyses, at Rådets medlemmer, som udgangspunkt alle medvirker ved afgivelse af en udtalelse. Ved afgivelse af udtalelsen d. 26. januar 2016, har dette ligeledes været tilfældet, og det kan oplyses, at medlemmerne på daværende tidspunkt bestod af de i spørgsmålet anførte.

5 Det kan endvidere oplyses, at Rådet tidligere i konkrete sager er blevet anmodet, om at besvare dyreværnsmæssige forhold vedrørende krebs og hummere. I flere af disse sager har Rådet svaret med baggrund i både ekstern sagkyndig bistand, hvilket også er tilfældet her, samt litteraturstudier. Rådets medlemmer har alle veterinærfaglig indsigt i zoologiske emner, og de har over tid opsamlet en betydelig erfaring gennem sagsbehandlingen. Denne erfaring og viden bidrager til besvarelsen af spørgsmål, hvilket også er tilfældet her. Afgørelse: Tiltalte blev frifundet. Det offentlige skulle betale sagens omkostninger.

I en stald på ejendommen er der 3 bokse af træ, og i den ene ligger der en død hest.

I en stald på ejendommen er der 3 bokse af træ, og i den ene ligger der en død hest. 2015-32-0157-00014 Skrivelse af 29. juni 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Udlejer af et landmandssted fandt 2. marts en død hest i stalden, som han udlejede og anmeldte forholdet. Ved embedsdyrlægens

Læs mere

Skrivelse af 2. juli 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Rådet udtalte:

Skrivelse af 2. juli 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Rådet udtalte: 2015-32-0153-00017 Skrivelse af 2. juli 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi En kæreste til en psykisk ustabil ung mand meldte ham for at have aflivet flere af hendes hunde og 2 katte. Han oplyste, at

Læs mere

På baggrund af sagsakterne skønnes de sygelige tilstande at have været til stede dels uger

På baggrund af sagsakterne skønnes de sygelige tilstande at have været til stede dels uger 2015-32-0152-00049 Udateret skrivelse fra Østjyllands Politi Efter en anmeldelse om mulige dyreværnsmæssige problemer på en svineejendom med plads til ca. 5000 smågrise i vægtintervallet 7-30 kg, aflægger

Læs mere

Vejledning til den grønlandske dyreværnslov

Vejledning til den grønlandske dyreværnslov 15. juni 2013 Vejledning til den grønlandske dyreværnslov Denne vejledning vil i hovedtræk gennemgå Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn. Lovens formål Lovens formål er at sikre dyr forsvarlig

Læs mere

Hest 1: Brun oldenborg hoppe. Stod i spiltov bundet ved halsrem og havde ifølge ejer stået sådan i ca. 1 år.

Hest 1: Brun oldenborg hoppe. Stod i spiltov bundet ved halsrem og havde ifølge ejer stået sådan i ca. 1 år. 2015-32-0150-00013 Skrivelse af 8. juni 2015 fra Nordjyllands Politi En dyreværnsorganisation anmeldte en hesteholder for misrøgt af sine heste. Fire heste havde ikke været ude af stalden i 1 år, havde

Læs mere

Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn

Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn Kapitel 1 Lovens formål og anvendelsesområde 1. Landstingslovens formål er at sikre dyr forsvarlig behandling og bedst mulig beskyttelse mod smerte,

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Erhvervsudvalg. vedrørende. Forslag til Landstingslov nr. xx af yy.zz 2003 om dyreværn.

BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Erhvervsudvalg. vedrørende. Forslag til Landstingslov nr. xx af yy.zz 2003 om dyreværn. 05. december 2003 EM2003/156 BETÆNKNING Afgivet af Landstingets Erhvervsudvalg vedrørende Forslag til Landstingslov nr. xx af yy.zz 2003 om dyreværn. Afgivet til forslagets 2. behandling Landstingets Erhvervsudvalg

Læs mere

Rådet udtalte: Af obduktionsattest af 23. marts 2015 fra Institut for Veterinær Sygdomsbiologi fremgår:

Rådet udtalte: Af obduktionsattest af 23. marts 2015 fra Institut for Veterinær Sygdomsbiologi fremgår: 2016-32-0152-00069 Skrivelse af 22. juni 2016 fra Østjylland Politi Fra samme besætning ankom 5 slagtesvin med navlebrok til slagteriet. Under transporten var de adskilt fra de andre grise i samme rum.

Læs mere

Rådet udtalte: Slagtesvin nr. 1:

Rådet udtalte: Slagtesvin nr. 1: 2015-32-0152-00027 Skrivelse af 30. december 2014 fra Fyns Politi Ved den kødkontrolmæssige undersøgelse af slagtesvin konstateredes i 3 omgange flere svin med slagmærker og overtallige tatoveringsmærker

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 387 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 387 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 387 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 25. februar 2009 Kontor: Dyrevelfærdskontoret Sagsnr.:

Læs mere

Rådet har tidligere besvaret spørgsmål i sagen vedrørende de pågældende personer ( ).

Rådet har tidligere besvaret spørgsmål i sagen vedrørende de pågældende personer ( ). 2016-32-0151-00043 Skrivelse af 4. april 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Politi og embedsdyrlæger aflagde i flere omgange kontrolbesøg i sigtedes besætninger, hvor der gentagne gange blev konstateret

Læs mere

Rådet udtalte: Rådet har benyttet sagkyndig bistand ved udarbejdelse af udtalelsen.

Rådet udtalte: Rådet har benyttet sagkyndig bistand ved udarbejdelse af udtalelsen. 2017-32-0152-00088 Skrivelser af 14. februar 2017 og 11. maj 2017 fra Sydøstjyllands Politi Ved det levende syn af grise på samlestedet i Padborg, i forbindelse med lang transport af 821 grise fra Sjælland

Læs mere

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende blandede besætninger

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende blandede besætninger Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende blandede besætninger Januar : Ingen indkomne afgørelser i januar 2012. Februar: 2011-20-057-00012 Skrivelse af d. 21. oktober

Læs mere

Anmeldelse vedr. to ponyer på * adresse anonym *

Anmeldelse vedr. to ponyer på * adresse anonym * 14. oktober 2009 Til Politiet Lokalstationen Viborg Rødevej 1 8800 Viborg Anne C. Abildgaard På vegne af Hesteinternatet af 1999 Rørbækvej 7-7323 Give www.hesteinternatet.dk Tlf.: 22 17 32 75 Anmeldelse

Læs mere

2010/1 LSV 138 (Gældende) Udskriftsdato: 15. maj Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. juni Forslag. til

2010/1 LSV 138 (Gældende) Udskriftsdato: 15. maj Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. juni Forslag. til 2010/1 LSV 138 (Gældende) Udskriftsdato: 15. maj 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Justitsministeriet, j.nr. 2010-5420-0041 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 1. juni 2011 Forslag

Læs mere

Indkomne ansøgninger til dyrevelfærdspuljen

Indkomne ansøgninger til dyrevelfærdspuljen Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato: 5. september 2005 Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2005-152-0331 Dok.: AWE40359 Indkomne ansøgninger til dyrevelfærdspuljen Dansk Gede Union Beløb: 32.000

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om forbud mod hold af ræve (Ophævelse af revisionsbestemmelse.)

Forslag. Lov om ændring af lov om forbud mod hold af ræve (Ophævelse af revisionsbestemmelse.) Forslag til Lov om ændring af lov om forbud mod hold af ræve (Ophævelse af revisionsbestemmelse.) 1 I lov om nr. 466 af 12. juni 2009 om forbud mod hold af ræve, foretages følgende ændring: 1. 5 ophæves.

Læs mere

At gøre det rigtige. Danish Crown Oksekødsdivisionens politik for transportegnethed, indtransport og opstaldning af kreaturer. Vognmanden.

At gøre det rigtige. Danish Crown Oksekødsdivisionens politik for transportegnethed, indtransport og opstaldning af kreaturer. Vognmanden. Vognmanden Landmanden B esætningsdyrlægen Slagteriet At gøre det rigtige Danish Crown Oksekødsdivisionens politik for transportegnethed, indtransport og opstaldning af kreaturer SEPTEMBER 2005 FORORD Dyrevelfærd

Læs mere

Medicin. Hvad kan jeg og hvad må jeg? v/ Dyrlæge Randi Worm

Medicin. Hvad kan jeg og hvad må jeg? v/ Dyrlæge Randi Worm Medicin Hvad kan jeg og hvad må jeg? v/ Dyrlæge Randi Worm Dyreværnsloven Hvad skal vi og hvad må vi? Bekendtgørelse af dyreværnsloven 1) Herved bekendtgøres dyreværnsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 344

Læs mere

Rådet udtalte: En senere optælling viste, at 136 grise ud af de 493 grise var døde under transporten.

Rådet udtalte: En senere optælling viste, at 136 grise ud af de 493 grise var døde under transporten. 2015-32-0152-00043 Skrivelse af 13. maj 2015 fra Syd- og Sønderjyllands Politi Under en transport med 493 grise døde 136 grise, idet strømmen til sættervognen ikke fungerede, således at den mekaniske ventilation

Læs mere

Tale til åbent samråd AP, AQ, AR, AV og AW i Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Ondsag den 16. marts Det talte ord gælder

Tale til åbent samråd AP, AQ, AR, AV og AW i Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Ondsag den 16. marts Det talte ord gælder Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 FLF alm. del, endeligt svar på spørgsmål 268 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Tale til åbent samråd AP, AQ, AR, AV og AW i Folketingets

Læs mere

13. november EM2015/125 BETÆNKNING. Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget. vedrørende

13. november EM2015/125 BETÆNKNING. Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2015 om slædehunde samt hunde og kattehold (Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst & Landbrug)

Læs mere

VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE I MINKFARME I 2011

VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE I MINKFARME I 2011 Fødevarestyrelsen FØDEVARESTYRELSEN 05.12.2011 VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE I MINKFARME I 2011 Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold har i perioden fra august til oktober gennemført en målrettet kontrolkampagne

Læs mere

Fødevarestyrelsen Syge og tilskadekomne slagtesvin - Afrapportering af kontrolkampagne 2012

Fødevarestyrelsen Syge og tilskadekomne slagtesvin - Afrapportering af kontrolkampagne 2012 Fødevarestyrelsen Syge og tilskadekomne slagtesvin - Afrapportering af kontrolkampagne 2012 VETERINÆRREJSEHOLDETS KAMPAGNE OM VARETAGELSE AF SYGE OG TIL- SKADEKOMNE SVIN SAMT INDRETNING OG BRUG AF SYGESTIER

Læs mere

Slutrapport for kampagnen Ulovlig omsætning af hunde

Slutrapport for kampagnen Ulovlig omsætning af hunde J. nr.: 2017-10-60-00178 16.01.2018 Slutrapport for kampagnen Ulovlig omsætning af hunde INDLEDNING Afsløring af sager med ulovligt opdræt og handel med hunde har afstedkommet et ønske om at øge de dyrevelfærds-

Læs mere

Artikel om forsøgsdyr og de 3R'er

Artikel om forsøgsdyr og de 3R'er Artikel om forsøgsdyr og de 3R'er Undervisningsmaterialet er tiltænkt biologiundervisningen i grundskolens 8.-10. klasse, men er i høj grad relevant i tværfaglige forløb. Opgave (før du læser) 1. Lav en

Læs mere

Fiskevelfærd - Smerte/stress

Fiskevelfærd - Smerte/stress Fiskevelfærd - Smerte/stress Seniorrådgiver Alfred Jokumsen Danmarks Tekniske Universitet (DTU) Institut for Akvatiske Ressourcer (DTU Aqua) Nordsøen Forskerpark, 9850 Hirtshals 1 DTU Aqua, Danmarks Tekniske

Læs mere

Vedr.: Revision af EU-direktiv 86/609/EEC om beskyttelse af forsøgsdyr

Vedr.: Revision af EU-direktiv 86/609/EEC om beskyttelse af forsøgsdyr Justitsministeriet Dyrevelfærdskontoret Slotsholmsgade 10 1216 København K 6. januar 2009 7.1.2.2.5 Att.: Mette Johansen Tlf.: 7226 8542 mjo@jm.dk Vedr.: Revision af EU-direktiv 86/609/EEC om beskyttelse

Læs mere

V e j l e d n i n g. Egenkontrol på fiskefartøjer Branchekoden

V e j l e d n i n g. Egenkontrol på fiskefartøjer Branchekoden V e j l e d n i n g Egenkontrol på fiskefartøjer Branchekoden Indholdsfortegnelse Gældende program - del 1 1. Egenkontrol for rejekoger 2. Egenkontrol for frysefartøjer Vejledende program - del 2 1. Egenkontrol

Læs mere

Fiskevelfærd - Smerte/stress

Fiskevelfærd - Smerte/stress Fiskevelfærd - Smerte/stress Seniorrådgiver Alfred Jokumsen Danmarks Tekniske Universitet (DTU) Institut for Akvatiske Ressourcer (DTU Aqua) Nordsøen Forskerpark, 9850 Hirtshals 1 DTU Aqua, Danmarks Tekniske

Læs mere

Syge dyr, Opstaldning, transportegnethed og transport

Syge dyr, Opstaldning, transportegnethed og transport Syge dyr, Opstaldning, transportegnethed og transport Indlæg Videncenter for Dyrevelfærds konference 21 nov. 2012 i København v/ Stig Jessen Dyrlæge 1991 1991-2003 2003-2006 2006 2009 2009- Stig Jessen

Læs mere

Rådet udtalte: Vedrørende sagsnr spørges:

Rådet udtalte: Vedrørende sagsnr spørges: 2016-32-0157-00020/2017-32-0157-00022 Udateret skrivelse fra Nordsjællands Politi Politiet modtog en anmeldelse om vanrøgt på en besætning med blandet dyrehold. Ingen af dyrene havde adgang til vand eller

Læs mere

Skrivelse af 4. januar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Rådet udtalte:

Skrivelse af 4. januar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Rådet udtalte: 2016-32-0151-00036 Skrivelse af 4. januar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Fødevarestyrelsen var i forbindelse med kontrolkampagnen Halthed og klovsundhed i malkekvægsbesætninger på kontrolbesøg i

Læs mere

Velfærd fisk. National og international lovgivninger og anbefalinger

Velfærd fisk. National og international lovgivninger og anbefalinger Velfærd fisk National og international lovgivninger og anbefalinger Velfærd fisk Når man opdrætter et dyr er man forpligtiget til at behandle dyret velfærdsmæssigt korrekt. Dette gælder også fisk Velfærd

Læs mere

Rådet udtalte: Af Politiets fremsendelsesskrivelse fremgår blandt andet:

Rådet udtalte: Af Politiets fremsendelsesskrivelse fremgår blandt andet: 2015-32-0152-00042 Skrivelse af 28. august 2015 fra Østjyllands Politi En so med tydelig udspilet bug og gangbesvær blev transporteret levende til slagteriet. Soen var ikke adskilt fra de andre dyr under

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 13. januar 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 13. januar 2015 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 13. januar 2015 Sag 98/2013 (2. afdeling) A (advokat Søren Kjær Jensen, beskikket) mod Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen) I tidligere

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 L 134 Bilag 1 Offentligt (01) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Institution: Fødevarestyrelsen Enhed/initialer: Dyrevelfærd og veterinærmedicin/heta

Læs mere

Efter bestemmelsen straffes den, som ved overanstrengelse, vanrøgt eller på anden måde behandler dyr uforsvarligt (stk. 1, 1. pkt.).

Efter bestemmelsen straffes den, som ved overanstrengelse, vanrøgt eller på anden måde behandler dyr uforsvarligt (stk. 1, 1. pkt.). Bøde for overtrædelse af dyreværnslovgivningen Den væsentligste bestemmelse om straf i sager om overtrædelse af dyreværnslovgivningen findes i dyreværnslovens 28. 28. Den, som ved overanstrengelse, vanrøgt

Læs mere

Fiskevelfærd - Smerte/stress

Fiskevelfærd - Smerte/stress Fiskevelfærd - Smerte/stress Seniorrådgiver Alfred Jokumsen Danmarks Tekniske Universitet (DTU) Institut for Akvatiske Ressourcer (DTU Aqua) Nordsøen Forskerpark, 9850 Hirtshals 1 DTU Aqua, Danmarks Tekniske

Læs mere

Vedr. 1: Loven har til formål at varetage dyrevelfærdsmæssige og dyreetiske hensyn.

Vedr. 1: Loven har til formål at varetage dyrevelfærdsmæssige og dyreetiske hensyn. Att. Henriette Oldager Miljø- og Fødevareministeriet Fødevarestyrelsen Stationsparken 31-33 2600 Glostrup 16. november 2018 Vedr. høring over forslag til dyrevelfærdslov. Det Dyreetiske Råd har modtaget

Læs mere

Fangstbehandling af krebs- og bløddyr

Fangstbehandling af krebs- og bløddyr Kapitel 6 side 53 Fangstbehandling af krebs- og bløddyr Fangst af krebs- og bløddyr til konsum foregår i specielle fiskerier. De skal på køl hurtigt og opbevares koldt for at holde sig bedst muligt. Muslinger

Læs mere

Ad punkt 2.2. Jeg skal herefter meddele følgende:

Ad punkt 2.2. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. april 2001 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 1) om min inspektion den 21. marts 2000 af detentionen i Roskilde. I rapporten bad jeg Politimesteren i Roskilde og Justitsministeriet

Læs mere

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 28. september 2004 hedder det:

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 28. september 2004 hedder det: Kendelse af 21. november 2005. (j.nr. 04-249.605) Anmeldte binavne registreringsnægtet, da de var egnede til at fremkalde det indtryk, at der er tale om pengeinstitutter henholdsvis realkreditinstitutter

Læs mere

Nyhedsbrev fra dyreforsøgstilsynet Marts 2013

Nyhedsbrev fra dyreforsøgstilsynet Marts 2013 Dyrefors øgstilsynet Nyhedsbrev fra dyreforsøgstilsynet Marts 2013 Denne udgave af nyhedsbrevet sætter fokus på den nye bekendtgørelse om dyreforsøg, der fuldt implementerer det nye EU-direktiv Den 1.

Læs mere

Skrivelse af 18. februar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Rådet udtalte:

Skrivelse af 18. februar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Rådet udtalte: 2016-32-0151-00041 Skrivelse af 18. februar 2016 fra Midt- og Vestjyllands Politi Ved et velfærdskontrolbesøg i et kreaturhold konstateredes magre dyr samt mudrede adgangsforhold til indendørsområdet.

Læs mere

Dyreværnslov. Kapitel 1

Dyreværnslov. Kapitel 1 Dyreværnslov DSK nr 11131 af 18/08/1993 (Gældende) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: (Visse

Læs mere

Velfærd fisk. National og international lovgivninger og anbefalinger

Velfærd fisk. National og international lovgivninger og anbefalinger Velfærd fisk National og international lovgivninger og anbefalinger Velfærd fisk Når man opdrætter et dyr er man forpligtiget til at behandle dyret velfærdsmæssigt korrekt. Dette gælder også fisk Velfærd

Læs mere

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Skole- Behandlingshjemmet Undløse den 25. september 2008

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Skole- Behandlingshjemmet Undløse den 25. september 2008 11. marts 2011 Inspektion af døgninstitution for børn og unge Skole- Behandlingshjemmet Undløse den 25. september 2008 OPFØLGNING NR. 2 J.nr. 2008-2742-061/LF 1/10 Indholdsfortegnelse Ad 3.1.3. Værelser

Læs mere

Retsudvalget REU alm. del Svar på Spørgsmål 1204 Offentligt

Retsudvalget REU alm. del Svar på Spørgsmål 1204 Offentligt Retsudvalget 2008-09 REU alm. del Svar på Spørgsmål 1204 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 2. oktober 2009 Kontor: Formueretskontoret Sagsnr.: 2009-792-1021

Læs mere

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. marts 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 8. februar 2000 af detentionen i Esbjerg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. fra Politimesteren i

Læs mere

DYREVELFÆRD UPDATE Niels-Peder Nielsen, SEGES Videncenter for Svineproduktion

DYREVELFÆRD UPDATE Niels-Peder Nielsen, SEGES Videncenter for Svineproduktion DYREVELFÆRD UPDATE Niels-Peder Nielsen, SEGES Videncenter for Svineproduktion Fagligt Nyt Middelfart, 22. september 2015 DISPOSITION Topmødeerklæringen Dyrevelfærd i DK 2015, kontrol 2014 Status DANISH

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune Rådhuset Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing. Vedr. henvendelse om aktindsigt i e-mail modtaget af

Ringkøbing-Skjern Kommune Rådhuset Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing. Vedr. henvendelse om aktindsigt i e-mail modtaget af Ringkøbing-Skjern Kommune Rådhuset Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing 11-05- 2009 TILSYNET STATSFORVALTNINGEN MIDTJYLLAND Vedr. henvendelse om aktindsigt i e-mail modtaget af Ringkøbing-Skjern Kommune ST. BLICHERS

Læs mere

Jeg har modtaget myndighedernes redegørelse om sagen med bilag, som hermed oversendes til Retsudvalget (bilag 1-5).

Jeg har modtaget myndighedernes redegørelse om sagen med bilag, som hermed oversendes til Retsudvalget (bilag 1-5). Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K DK Danmark Dato: 3. oktober 2019 Kontor: Stats- og Menneskeretskontoret Sagsbeh: PES Sagsnr.: 2019-750-0307 Dok.: 1242908 Opfølgning på teledata-sagen

Læs mere

Udskriftsdato: 20. marts 2017 (Gældende)

Udskriftsdato: 20. marts 2017 (Gældende) Myndighed: Underskriftsdato: 19. juni 2015 Folketingets Ombudsmand Udskriftsdato: 20. marts 2017 (Gældende) Justitsministeriet var berettiget til at afslå aktindsigt i dokumenter vedrørende Grimhøjmoskeen.

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm):

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm): FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. I rapporten bad jeg Politimesteren i Esbjerg,

Læs mere

Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr

Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr (Version 2, 8. februar 2012) Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr Lovkrav: Bek. nr. 707 5. Alle dyr, der synes at være syge eller tilskadekomne, skal omgående have en passende behandling. Hvis et dyr

Læs mere

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 4/2006 Frederiksholms Kanal 16 Den 18. september 2006 1220 Kbh. K. J.nr. RA-2005-609-0051

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 4/2006 Frederiksholms Kanal 16 Den 18. september 2006 1220 Kbh. K. J.nr. RA-2005-609-0051 RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 4/2006 Frederiksholms Kanal 16 Den 18. september 2006 1220 Kbh. K. J.nr. RA-2005-609-0051 Sagsbehandlingstiden i straffesager. Klager fra sigtede over lang sagsbehandlingstid

Læs mere

Arkivmæssige hensyn opbevaring og skader

Arkivmæssige hensyn opbevaring og skader Arkivforeningens halvdagsseminar Konservering af Arkivmaterialer 27. oktober 2016 Arkivmæssige hensyn opbevaring og skader Asger Svane-Knudsen Specialkonsulent Bevaringsteknisk koordinator Grundlæggende

Læs mere

Helhedsvurdering ved sanktionsvalg på veterinærområdet

Helhedsvurdering ved sanktionsvalg på veterinærområdet J.nr.: 2016-34-114-00716 Oprindeligt dokument 8. marts 2016 Helhedsvurdering ved sanktionsvalg på veterinærområdet Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 1 2. Valg af virkemiddel på grundlag af de foreliggende

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning. katte m.v.

Forslag til folketingsbeslutning. katte m.v. B 60 (som fremsat): Forslag til folketingsbeslutning om mærkning og registrering af katte, kommunalt ansvar for herreløse katte m.v. Fremsat den 6. april 2005 af Kristen Touborg (SF) og Frode Sørensen

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2013 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen ANMELDT KOMMUNALT TILSYN HOS LEVERANDØR AF INDKØB MULTI INDKØB A/ S [ Tilsynet er udført d. 16/12 2013 af Merete Larsen i Sundheds og Omsorgsafdelingen.]

Læs mere

Inspektion af Parkvænget den 20. november 2007

Inspektion af Parkvænget den 20. november 2007 6. maj 2011 Inspektion af Parkvænget den 20. november 2007 OPFØLGNING NR. 2 J.nr. 2007-3164-062/CBR 1/6 Den 5. marts 2009 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. november 2007 af Parkvænget.

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2009-10 REU alm. del Svar på Spørgsmål 55 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 24. november 2009 Kontor: Dyrevelfærdskontoret

Læs mere

Forslag til Selvstyrets bekendtgørelse om indfangning og aflivning af hunde og katte

Forslag til Selvstyrets bekendtgørelse om indfangning og aflivning af hunde og katte 14. december 2016 Forslag til Selvstyrets bekendtgørelse om indfangning og aflivning af hunde og katte I medfør af 10, 13, stk. 2 og 27, stk. 2-3. i landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn,

Læs mere

11 AUB. 2014. RETSLÆGERÅDET J.nr. 50FJE2-00230-2013 /ssptalp. Adelgade 13. 1304 København K

11 AUB. 2014. RETSLÆGERÅDET J.nr. 50FJE2-00230-2013 /ssptalp. Adelgade 13. 1304 København K Retten i Roskilde 11 AUB. 2014 Retten i Roskilde 4000 Roskilde MODTAGET Ved Ringen I Telefon: 33 92 33 34 Telefax: 39204505 Dato: 8. august 2014 Cvr. nr. 11570119 retslaegeraadet@retslaegeraadet.dk han

Læs mere

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler Blankettype: Stillingsbesættende virksomhed Datatilsynet Borgergade 28 1300 København K Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på erhvervsmæssig

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af anmeldelsesskema til Datatilsynet

Vejledning til udfyldelse af anmeldelsesskema til Datatilsynet Afdeling: Direktionssekretariatet Udarbejdet af: Dorte Riskjær Larsen Sagsnr.: 13/1121 E-mail: dorte.riskjaer.larsen @ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 26. september 2013 Telefon: 2128 4616 Vejledning til

Læs mere

Notat. Vedr. inddragelse af Aftagerforeningen Østerlund Varme. 1. Indledning og sammenfatning. 2. Retsgrundlaget

Notat. Vedr. inddragelse af Aftagerforeningen Østerlund Varme. 1. Indledning og sammenfatning. 2. Retsgrundlaget Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Asger Janfelt Advokat Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Direkte: 25 29 08 43 J.nr. 12241

Læs mere

Klage over Silkeborg Kommunes manglende overholdelse af tilsynspligt

Klage over Silkeborg Kommunes manglende overholdelse af tilsynspligt Klage over Silkeborg Kommunes manglende overholdelse af tilsynspligt Danmarks Naturfredningsforening for Silkeborg indgiver hermed klage over, at Silkeborg Kommune ikke har overholdt sin tilsynspligt i

Læs mere

REGULATIV FOR OPBEVARING, TRANSPORT OG BORTSKAFFELSE AF SPECIELT SYGEHUSAFFALD I DRAGØR KOMMUNE

REGULATIV FOR OPBEVARING, TRANSPORT OG BORTSKAFFELSE AF SPECIELT SYGEHUSAFFALD I DRAGØR KOMMUNE REGULATIV FOR OPBEVARING, TRANSPORT OG BORTSKAFFELSE AF SPECIELT SYGEHUSAFFALD I DRAGØR KOMMUNE Nærværende regulativ er udfærdiget i henhold til Miljøministeriets Bekendtgørelse nr. 131 af 21. marts 1993,

Læs mere

Vejledning til regler for god videnskabelig praksis

Vejledning til regler for god videnskabelig praksis Vejledning til regler for god videnskabelig praksis Af Universitetsloven 2 stk. 2, fremgår det, at universitetet har forskningsfrihed og skal værne om denne og om videnskabsetik. Københavns Universitets

Læs mere

Europaudvalget landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2005 2685 - landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 7. oktober 2005 Med henblik

Læs mere

Anerkendelse af ryglidelse som arbejdsskade

Anerkendelse af ryglidelse som arbejdsskade Anerkendelse af ryglidelse som arbejdsskade Henstillet til Den Sociale Ankestyrelse at tage en sag om anerkendelse af en arbejdsskade op til fornyet overvejelse og samtidig bemærket, at det efter min opfattelse

Læs mere

Kommunernes erfaringer med og håndtering af herreløse katte August 2015

Kommunernes erfaringer med og håndtering af herreløse katte August 2015 Kommunernes erfaringer med og håndtering af herreløse katte August 2015-1 - Formålet med denne rapport er på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse om kommunernes indsats overfor herreløse katte at udlede

Læs mere

Forbyd dyrebordeller og dyrepornofilm!!

Forbyd dyrebordeller og dyrepornofilm!! FORBYD ZOOFILI SEX IMELLEM DYR OG MENNESKER! Forbyd dyrebordeller og dyrepornofilm!! Det er ikke forbudt at dyrke sex med dyr i Danmark, forskere mener ikke at dyrene tager skade, men det mener vi, og

Læs mere

Sagsbehandlingstiden i Justitsministeriet af en sag hvor besvarelsen ikke var en afgørelse. Krav til myndighedernes behandling af sådanne sager

Sagsbehandlingstiden i Justitsministeriet af en sag hvor besvarelsen ikke var en afgørelse. Krav til myndighedernes behandling af sådanne sager 5-6. Forvaltningsret 114.1 115.1 115.2 115.3. Sagsbehandlingstiden i Justitsministeriet af en sag hvor besvarelsen ikke var en afgørelse. Krav til myndighedernes behandling af sådanne sager En person skrev

Læs mere

Kapitel 1 Indledning. Kapitel 2 Fælles bestemmelser inden for og uden for slædehundedistriktet

Kapitel 1 Indledning. Kapitel 2 Fælles bestemmelser inden for og uden for slædehundedistriktet Vedtægt for Qeqqata Kommunia om hunde- og kattehold I medfør af 13, stk. 1, og 28, stk. 2 og 4, i landstingslov nr. 18 af 30. oktober 1998 om slædehunde samt hunde- og kattehold, som senest ændret ved

Læs mere

K Fondsmæglerselskab driver virksomhed med formidling af salg af præmieobligationer for K ApS hovedsageligt til privatpersoner.

K Fondsmæglerselskab driver virksomhed med formidling af salg af præmieobligationer for K ApS hovedsageligt til privatpersoner. Kendelse af 1. december 1997. J.NR. 97-160.802 Lov om værdipapirhandel 38. (Merete Cordes, Kåre Dullum og Niels Larsen) I skrivelse af 18. juni 1997 har advokat A på vegne K Fondsmæglerselskab klaget over,

Læs mere

Dato: 4. juli 2018 Stats- og Menneskeretskontoret. Sagsbeh: Henrik Skovgaard-Petersen. Sagsnr.: Dok.:

Dato: 4. juli 2018 Stats- og Menneskeretskontoret. Sagsbeh: Henrik Skovgaard-Petersen. Sagsnr.: Dok.: Dato: 4. juli 2018 Kontor: Stats- og Menneskeretskontoret Sagsbeh: Henrik Skovgaard-Petersen Sagsnr.: 2018-750-0159 Dok.: 791222 KOMMISSORIUM for en undersøgelseskommission til gennemførelse af en supplerende

Læs mere

Udtalelse. Skatteforvaltningens udsendelse af agterskrivelser i skattesager, hvor der er flere parter

Udtalelse. Skatteforvaltningens udsendelse af agterskrivelser i skattesager, hvor der er flere parter Udtalelse Skatteforvaltningens udsendelse af agterskrivelser i skattesager, hvor der er flere parter Resumé 27. januar 2019 Afslutningen af en konkret klagesag gav ombudsmanden anledning til at bede Skattestyrelsen

Læs mere

Der søges indsigt i - Kontrakter - Notater - Korrespondance - Mødereferater o.lign.

Der søges indsigt i - Kontrakter - Notater - Korrespondance - Mødereferater o.lign. Ankestyrelsens brev til Vallensbæk Kommune [A]s anmodning om aktindsigt 17. december 2018 [A] har bl.a. den 28. november 2018 skrevet til Vallensbæk Kommune om kommunens afgørelse af 18. juli 2018 om aktindsigt.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for. Grundejerforeningen Fjordparken

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for. Grundejerforeningen Fjordparken D01644843 FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN for Grundejerforeningen Fjordparken 1. Bestyrelsens møder, antal og indkaldelse. 1.1. Bestyrelsen holder mindst et møde pr. kvartal (ordinære bestyrelsesmøder).

Læs mere

Arbejdsgruppen om skambid

Arbejdsgruppen om skambid Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 21 Offentligt Arbejdsgruppen om skambid Birte Broberg Fødevarestyrelsen Oversigt Baggrund for arbejdsgruppens nedsættelse Arbejdsgruppen

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 19. marts 2004 RN C501/04

RIGSREVISIONEN København, den 19. marts 2004 RN C501/04 RIGSREVISIONEN København, den 19. marts 2004 RN C501/04 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 1/03 om Undervisningsministeriets

Læs mere

Bekendtgørelse om veterinær godkendelse af zoologiske anlæg 1)

Bekendtgørelse om veterinær godkendelse af zoologiske anlæg 1) BEK nr 31 af 13/01/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 30. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2009-20-2301-00153 Senere ændringer til

Læs mere

Adskilt indkvartering af mindreårige gifte eller samlevende asylansøgere

Adskilt indkvartering af mindreårige gifte eller samlevende asylansøgere Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Adskilt indkvartering af mindreårige gifte eller samlevende asylansøgere 1. Jeg har modtaget Udlændinge- og Integrationsministeriets

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 7. november 2007 til et kommunalbestyrelsesmedlem: Vedr. Deres henvendelse om bestyrelsessammensætningen i I/S REFA

Statsforvaltningens brev af 7. november 2007 til et kommunalbestyrelsesmedlem: Vedr. Deres henvendelse om bestyrelsessammensætningen i I/S REFA Statsforvaltningens brev af 7. november 2007 til et kommunalbestyrelsesmedlem: 07-11- 2007 Vedr. Deres henvendelse om bestyrelsessammensætningen i I/S REFA De har på vegne af SF-gruppen henvendt Dem om

Læs mere

27. Februar 2006. Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser

27. Februar 2006. Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser 27. Februar 2006 Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser 2003-20-053-00063 Skrivelse af 4. december 2003 fra politimesteren i Hjørring. Ved det levende syn fandtes en so at have sår på begge skuldre med

Læs mere

Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr (Version: 3. maj 2017)

Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr (Version: 3. maj 2017) Bilag 11: Håndtering af syge/skadede dyr (Version: 3. maj 2017) Lovkrav: Bek. nr. 707 5. Alle dyr, der synes at være syge eller tilskadekomne, skal omgående have en passende behandling. Hvis et dyr ikke

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2018 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen ANMELDT KOMMUNALT TILSYN LEVERANDØR AF TØJVASK DE FORENEDE DAMPVASKERIER [Tilsynet er udført fra d. 5. og 8. oktober 2018 af tilsynsassistent Kirsten

Læs mere

BRØNDBY KOMMUNE Forskrift for opbevaring af farlige råvarer, stoffer og produkter

BRØNDBY KOMMUNE Forskrift for opbevaring af farlige råvarer, stoffer og produkter BRØNDBY KOMMUNE Forskrift for opbevaring af farlige råvarer, stoffer og produkter Forskrift for opbevaring af farlige råvarer, stoffer og produkter 1 Lovgrundlag Denne forskrift er udarbejdet i medfør

Læs mere

Udskriftsdato: 24. januar 2017 (Gældende)

Udskriftsdato: 24. januar 2017 (Gældende) Myndighed: Folketingets Ombudsmand Underskriftsdato: 20. februar 2015 Udskriftsdato: 24. januar 2017 (Gældende) Afslag fra Justitsministeriet på aktindsigt i dokumenter udvekslet mellem ministerier og

Læs mere

Folketingets ombudsmands kompetence over for flygtningenævnet

Folketingets ombudsmands kompetence over for flygtningenævnet Folketingets ombudsmands kompetence over for flygtningenævnet Udtalt over for flygtningenævnet, at der efter min opfattelse ikke var tilstrækkelige holdepunkter for at antage, at det ved gennemførelsen

Læs mere

Notat om høringssvar i forbindelse med udkast til forslag til lov om ændring af lov om hold af malkekvæg og afkom af malkekvæg

Notat om høringssvar i forbindelse med udkast til forslag til lov om ændring af lov om hold af malkekvæg og afkom af malkekvæg NOTAT Dyrevelfærd og Veterinærmedicin J.nr. 2016-15-30-00050 Ref. CHRLI/KISE Dato: 30-10-2016 Notat om høringssvar i forbindelse med udkast til forslag til lov om ændring af lov om hold af malkekvæg og

Læs mere

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet.

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Køge Kommune korrekt har undtaget erklæringer fra aktindsigt. Erklæringerne var ikke omfattet af Offentlighedsloven. 18-06- 2009 TILSYNET Statsforvaltning

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden på nævnets vegne, jf. 9 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet.

Afgørelsen er truffet af formanden på nævnets vegne, jf. 9 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 5. juli 2012 J.nr.: NMK-810-00048 Ref.: peran AFGØRELSE i sag om Tårnby Kommunes afgørelse om aktindsigt i sikkerhedsdokument

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 15. august 2008 25. januar 2008 31.07.2007 EM 2008/10 FM 2008/39 EM 2007/39 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Den gældende landstingsforordning om hjælp til børn

Læs mere

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende heste

Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende heste Afgørelser til Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyreværnssager vedrørende heste Januar: Ingen afgørelser indkommet i januar 2012 Februar: Ingen afgørelser indkommet i februar 2012 Marts: 2011-20-051-00027

Læs mere

Henvendelse vedrørende Frederikssund Kommune om aktindsigt

Henvendelse vedrørende Frederikssund Kommune om aktindsigt Ankestyrelsens udtalelse til Frederikssund Kommune Henvendelse vedrørende Frederikssund Kommune om aktindsigt 17. august 2018 Frederikssund Kommune har den 30. januar 2018 indbragt Lokalavisens klage over

Læs mere