Lev sundt hele livet. Ældre og Sundhed i Hillerød Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lev sundt hele livet. Ældre og Sundhed i Hillerød Kommune"

Transkript

1 Lev sundt hele livet Ældre og Sundhed i Hillerød Kommune

2 2 ET SUNDT OG AKTIVT LIV ET SUNDT OG AKTIVT LIV 3 Et sundt og aktivt liv I Hillerød Kommune ønsker vi, at borgerne lever et sundt og aktivt liv hele livet. Forskning viser, at psykisk og fysisk sundhed hænger tæt sammen, og vi ved, af erfaring, at ældre, der lever aktivt, oplever en væsentligt bedre livskvalitet end de, som ikke gør. Sundhedscentret på Milnersvej i Hillerød er et tværfagligt hus, hvor vi har samlet kommunens mange sundhedstilbud. De mange fagligheder samlet under samme tag kan skabe større sammenhæng for borgere, der har behov for enten genoptræning, et midlertidigt ophold i rehabiliteringsafdelingen eller konsultationer med hjemmepleje og/eller sygepleje. I alt har ca. 400 medarbejdere deres daglige gang på Sundhedscentret. Sundhedscentret er placeret mellem Frederiksborgcentret og Svømmehallen, og er forbundet via en glasgang i første sals højde. På de grønne områder bag bygningen, er der anlagt en stor træningshave, der flittigt bliver brugt af centrets gæster. Kommunen har samlet en række sundhedstilbud under ét tag. I Sundhedscentret finder du: Rehabiliteringsafdelingen Træningssektionen Hjemmeplejen Sygeplejen (akutteam og sygeplejeklinik) Uddannelsen (sygeplejerske/ social- og sundhedsuddannelse) Du skal visiteres til tilbuddene i Sundhedscentret. Det vil typisk være din læge, hospitalet eller kommunens sagsbehandlere, der henviser dig.

3 4 REHABILITERINGSAFDELINGEN REHABILITERINGSAFDELINGEN 5 Vi kan bl.a. tilbyde: Smartgulv i alle boliger Rehabiliteringsafdelingen Hvis du i kortere periode har behov for ekstra pleje eller genoptræning, der ikke kan varetages i hjemmet, har vi i Hillerød Kommune mulighed for at tilbyde dig et rehabiliterende ophold på en midlertidig plads. Måske har du været syg eller indlagt på hospitalet, eller måske kan dine pårørende, der til dagligt varetager plejen af dig, i en periode ikke hjælpe dig. Det primære formål med et ophold på Sundhedscentrets rehabiliteringsafdeling, er, at du genvinder din styrke, får mere energi og fortsætter træningen hjemme, som vi har startet op på centret. I Sundhedscentrets rehabiliteringsafdeling har vi midlertidige pladser med ca. 350 forløb om året med erfaring i rehabilitering, træning og sygepleje. Her er ansat sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, ergo- og fysioterapeuter samt diætister, pharmakonom og aktivitetsmedarbejdere, der arbejder for at du oplever et veltilrettelagt forløb. I løbet af de første dage på afdelingen inviteres du og evt. dine pårørende til en samtale, hvor vi afstemmer forventninger og sætter et fælles mål for dit ophold. Senere i forløbet afholder vi en evalueringssamtale, hvor vi sammen gør status, og inden udskrivelsen har vi en samtale, hvor vi gennemgår evt. behov for hjemmebesøg mv. Længden på dit ophold tager afsæt i en individuel vurdering. Det forventes, at du under hele opholdet deltager i daglige aktiviteter og de fælles hverdagsopgaver i huset, som naturligvis er tilrettelagt efter dine mål. Vi har stort fokus på velfærdsteknologi, som kan lette hverdagen for mange af vores borgere. Tilbuddet om at inddrage teknologien under opholdet er frivilligt og tilbydes ud fra en individuel vurdering. Ved at inddrage velfærdsteknologi har vi oplevet, at den enkelte borger bliver mere selvhjulpen. Justerbare toiletter forberedt til vaske-tørretoilet Loftlifte WiFi-nødkald med i huset og i haven Elektroniske nøgler i hele huset Trådløst internet i hele huset Malerfirmaet Cand.Mal Vi er et lille malerfirma, som går helt tilbage til Som malere lægger vi stor vægt på kvalitet, og det gælder såvel de helt små som de store opgaver. Vi klarer alt fra udendørs til indendørs maling, tapet, filt, væv, renoveringsprojekter, og hvad der ellers hører sig til Vi tilbyder gulvafslibning både ude og inde Vi udfører spartling udført i hånden samt sprøjtespartling Vi rydder altid op efter os Vi gør altid rent efter os KONTAKT Engparken Hillerød Tlf.: info@candmal.dk Totalentreprise Renoveringer Nybyggeri Huginsvej 2B 3400 Hillerød Tlf.:

4 6 TRÆNINGSSEKTIONEN TRÆNINGSSEKTIONEN 7 Vi samarbejder med Jobcentret om Sundhedstilbud til mennesker med stress, angst og depression, og er i tæt dialog med andre kommunale instanser, så vi kan nå ud til alle borgere, der har behov for hjælp til at tackle eget liv. Træningssektionen Træningssektionen har ergoterapeuter og fysioterapeuter ansat til at varetage genoptræning i samarbejde med dig og andre samarbejdspartnere, blandt andet Jobcentret og Kommunikationscentret. Måske du har mistet kræfterne efter et længere hospitalsophold, har fået en neurologisk skade, hvor du skal genoptræne fysiske funktioner og indlære nye handle- og tænkemåder, eller du har en kronisk lidelse, der kræver løbende træning. Genoptræning handler, kort sagt om, at du bliver så selvstændig i din dagligdag som overhovedet muligt og derigennem øger din livskvalitet. Det kan være i Sundhedscentrets faciliteter, i nærmiljøet eller i dit hjem. Faktisk foregår en stor del af aktiviteterne uden for centrets fire vægge. Vi arbejder tæt sammen i kommunen og prioriterer at bruge de lokale plejecentre, så du får mulighed for at træne i dit nærområde. Derudover deler vi lokaler med vores nabo, Frederiksborg- Centret, hvor vi gør brug af deres faciliteter, som f.eks. træningslokaler. Træningen foregår både individuelt og på hold, afhængigt af dine behov. Genoptræningen foregår altid, hvor den er mest hensigtsmæssig. Vi er en mellemstor malervirksomhed, der udfører alle former for malerarbejde i topkvalitet og med stor faglig stolthed, som vi altid har været kendt for, både som A&J ApS og nu under navnet Malerfirma Nyberg & AJ ApS Jonas Lundgren Aimas Dargis Indehavere Borupvej Skævinge Tlf.: info@nyberg-aj.dk Høgevej Hillerød Tlf.: Tlf.: mail@hes-elservice.dk Hillerød El-Service udfører alle opgaver inden for almindelig el-service, både for private og virksomheder, og altid med kunden i centrum. Ved at efteruddanne vores medarbejdere sikrer vi, at vi altid er i stand til at imødekomme de krav, der stilles fra vore kunders side.

5 8 HJEMMMEPLEJEN SYGEPLEJEN 9 Hjemmeplejen Sygeplejen Hjemmeplejens sundhedsfaglige personale har til huse i Sundhedscentret og deltager dagligt i tværfaglige aktiviteter. Pårørendekonsulent, forebyggelseskonsulent og demenskoordinatorer er ansat i Hjemmeplejen. Hjemmeplejen støtter dig i at klare mest mulig selv og i at leve et aktivt og sundt liv. Vi aflaster og støtter for eksempel med personlig pleje og praktisk hjælp. Aktiv i din hverdag handler om individuel vejledning, træning og støtte. Målet er at støtte dig i at være aktiv og selvhjulpen, så du kan klare hverdagens gøremål selv, f.eks. gøre rent, handle ind eller tage strømper på. Du skal visiteres til hjemmepleje. Sygeplejen tilbyder at udføre alle relevante sygeplejeopgaver, som for eksempel medicindispensering, sårpleje og sygepleje i den sidste del af livet - palliation. Hvis du har mulighed for at komme i sygeplejeklinikken, så tilbydes behandlingen der, ellers tilbyder vi at komme hjem til dig. Det er en sygeplejefaglig vurdering, hvor du tilbydes behandling. Sygeplejen arbejder rehabiliterende og støtter dig i at håndtere dit sygdomsforløb. Hvis du har brug for sygepleje skal det visiteres af din læge eller sygeplejens visitation. Du skal selv betale for doseringsæsker, medicin og andet. Sygeplejeklinikken Sygeplejeklinikken har telefontid alle hverdage. Her kan du få råd og vejledning mellem 8.00 og 8.30, samt mellem og Akutteam Aktteametet er bemandet en sygeplejerske døgnet rundt og akutsygeplejersken kan bistå med faglig sparring og akut sygepleje. Akutsygeplejersken har et særligt fokus på at sikre, at du kan blive i eget hjem på trods af akut sygdom. Velkommen til Erhvervsskolen Det Musiske Kompagni (EDMK) EDMK tilbyder: Særligt Tilrettelagt Uddannelsesforløb (STU) med mulighed for mere Erhvervsuddannelser med socialpædagogisk og psykologisk støtte - godkendt til Ny Mesterlære Uddannelsesforberedelse i individuelle forløb Kompetenceafklaring Alle uddannelser foregår efter princippet om ikke-boglig mesterlære! EDMK har siden 2003 uddannet unge med behov for støtte til læring og individuelt tilrettelagte uddannelsesforløb. EDMK arbejder sammen med VUC, tekniske skoler og andre erhvervsskoler. Uddannelseslinjer: Lydteknik-assistent Produktionsassistentteater, event- og udstillingsteknik Autolinjen (Personvognsmontør) Køkkenlinjen (Gastronomiassistent) Film- og Medielinjen Ejendomsservice Computerspiludvikling Musiklinjen Teaterlinjen Læs mere på MODERNE GLASLØSNINGER Traditionelt glarmesterarbejde Reparation og udskiftning af autoruder Bruseafskærmning og billedindramning Bragesvej Hillerød Bistrupvej Birkerød > info@carlpetersen.dk Ring: QR-kode {XXX}

6 10 UDDANNELSE UDDANNELSEN Uddannelsen og uddannelse på tværs Uddannelsen består af 3 uddannelseskonsulenter og de samarbejder med andre medarbejdere om praktikforløb for både social og sundhedselever, samt sygeplejestuderende. Sundhedscentret er et hus, der emmer af liv og rummer mange mennesker på tværs af sundhedsfagene. Derudover er det også et hus, der har mange studerende og elever fra de sundhedsfaglige uddannelser. På daglig basis passerer mere end 30 studerende og elever forbi på gangene. Vi har både sygeplejestuderende, diætiststuderende, social- og sundhedselever samt ergo- og fysioterapeutstuderende i Sundhedscentret, der alle deltager i dagligdagens aktiviteter. Fordi Sundhedscentret er et stærkt tværfagligt hus, kan vi tilbyde studerende og elever et godt tværfagligt studiemiljø, hvor de allerede i deres praktikperiode erfarer at arbejde på tværs af fagene en erfaring, deres kommende arbejdsgiver vil komme til at nyde godt af. Studerende og elever er også med til at skabe en god dynamik i huset gennem deres faglige begejstring og iver efter at lære. Omvendt lærer det sundhedsfaglige personale i Sundhedscentret også meget af studerende og elever, når de stiller spørgsmål ved metodikker og gør os opmærksomme på nye måder at gøre tingene på. 11

7 Rehabiliteringsafdelingen Telefon: Træningssektionen Telefon: Telefontid: Mandag til fredag kl. 8:30-10:30 Uddannelsen Telefon: Hjemmeplejen Telefon: Telefontid: Mandag til fredag kl Sygeplejen Telefon: Telefontid: Mandag til fredag kl. 9-11:30 og kl. 12:

Midlertidigt ophold på plejecenter

Midlertidigt ophold på plejecenter Midlertidigt ophold på plejecenter Kvalitetsstandard 2016 Hvad er formålet? Formålet med et midlertidigt ophold er, at du efterfølgende kan leve så aktivt og selvstændigt et liv som muligt. Vi tager udgangspunkt

Læs mere

REHABILITERING, TRÆNING OG GENOPTRÆNING

REHABILITERING, TRÆNING OG GENOPTRÆNING REHABILITERING, TRÆNING OG GENOPTRÆNING 1 Indhold Kære borger... 3 Rehabilitering... 4 Træning og Aktivitet... 4 Aktivitet og Solskinforeningen... 4 Aktiviteten... 5 Solskinsforeningen... 5 Selvtræning...

Læs mere

Rehabilitering, træning og genoptræning. Kvalitetsstandarder Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Rehabilitering, træning og genoptræning. Kvalitetsstandarder Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Rehabilitering, træning og genoptræning Kvalitetsstandarder 2019 Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Indhold Kære borger 3 Rehabilitering 4 Træning og Aktivitet 6 Aktivitet og Solskinforeningen 6 Selvtræning

Læs mere

Midlertidigt ophold Kvalitetsstandard 2018

Midlertidigt ophold Kvalitetsstandard 2018 Midlertidigt ophold Kvalitetsstandard 2018 Hvad er midlertidigt Hvem kan få Et midlertidigt ophold betyder, at du i en afgrænset periode opholder dig på en af kommunens midlertidige pladser. Formålet med

Læs mere

GENOPTRÆNINGSCENTER REMSTRUPLUND

GENOPTRÆNINGSCENTER REMSTRUPLUND GENOPTRÆNINGSCENTER REMSTRUPLUND GENOPTRÆNINGSCENTER REMSTRUPLUND Velkommen I denne pjece kan du læse om dagligdagen på genoptræningscentret. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte medarbejderne

Læs mere

Rehabilitering, træning og genoptræning. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Rehabilitering, træning og genoptræning. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Rehabilitering, træning og genoptræning Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Indhold Kære borger 3 Rehabilitering 4 Træning og Aktivitet 6 Aktivitet og Solskinforeningen 6 Aktiviteten 7 Solskinsforeningen

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Sygepleje i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Sygepleje i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Sygepleje i Ærø Kommune Indhold 1.0 Lovgrundlag... 2 2.0 Formålet med sygeplejen... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.2 Indsatsens karakter... 2

Læs mere

Januar 2015. Midlertidigt ophold

Januar 2015. Midlertidigt ophold Januar 2015 Midlertidigt ophold Foto: Kenneth Jensen og Kaarsberg Midlertidigt ophold Frederikssund Kommune tilbyder midlertidigt ophold på Rehabiliteringsafdelingen og på Afdeling C. I denne pjece kan

Læs mere

GENOPTRÆNINGSCENTER REMSTRUPLUND. Rehabiliteringssektionen

GENOPTRÆNINGSCENTER REMSTRUPLUND. Rehabiliteringssektionen GENOPTRÆNINGSCENTER REMSTRUPLUND Rehabiliteringssektionen GENOPTRÆNINGSCENTER REMSTRUPLUND Velkommen Genoptræningscenter Remstruplund er et døgntilbud til borgere i Silkeborg Kommune, som har brug for

Læs mere

REHABILITERINGSINDSATSEN PÅ SUNDHEDS- OG OMSORGSOMRÅDET

REHABILITERINGSINDSATSEN PÅ SUNDHEDS- OG OMSORGSOMRÅDET REHABILITERINGSINDSATSEN PÅ SUNDHEDS- OG OMSORGSOMRÅDET EN MÅLRETTET OG TIDSBESTEMT SAMARBEJDSPROCES I Stevns Kommune ønsker vi, at borgerne lever et sundt og aktivt liv. Alt peger på, at mental og fysisk

Læs mere

Rehabilitering, træning og genoptræning. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Rehabilitering, træning og genoptræning. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Rehabilitering, træning og genoptræning Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Indhold Kære borger 3 Rehabilitering 4 Træning og Aktivitet 6 Aktivitet og Solskinforeningen 6 Selvtræning 9 Vedligeholdende

Læs mere

Rehabilitering, træning og genoptræning. Byrådet 19. december Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Rehabilitering, træning og genoptræning. Byrådet 19. december Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Rehabilitering, træning og genoptræning Byrådet 19. december 2017 Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Indhold Kære borger 3 Rehabilitering 4 Træning og Aktivitet 6 Aktivitet og Solskinforeningen 6 Selvtræning

Læs mere

LINDRENDE TILBUD I HOLBÆK KOMMUNE

LINDRENDE TILBUD I HOLBÆK KOMMUNE LINDRENDE TILBUD I HOLBÆK KOMMUNE AKTIV HELE LIVET Palliativ indsats handler om lindring og livskvalitet. Hvis du har fået en sygdom, som måske ikke kan behandles eller helbredes, er der stadig mange muligheder

Læs mere

Fredericia Former Fremtiden. Længst muligt i eget liv Sådan sikrer vi fortsat velfærd. Marts 2014 Marianne Hansen, Plejechef

Fredericia Former Fremtiden. Længst muligt i eget liv Sådan sikrer vi fortsat velfærd. Marts 2014 Marianne Hansen, Plejechef Fredericia Former Fremtiden Længst muligt i eget liv Sådan sikrer vi fortsat velfærd Marts 2014 Marianne Hansen, Plejechef Uddannelser i Danmark Sygeplejerskeuddannelsen : 3½ år Fysio- og Ergoterapeutuddannelsen:

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Hjemmesygepleje i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Hjemmesygepleje i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Hjemmesygepleje i Ærø Kommune Indhold 1.0 Lovgrundlag... 2 2.0 Formålet med sygeplejen... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.2 Indsatsens karakter...

Læs mere

Kvalitetsstandard for Rehabiliteringsafdelingen 2019

Kvalitetsstandard for Rehabiliteringsafdelingen 2019 Kvalitetsstandard for Rehabiliteringsafdelingen 2019 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Formålet med et rehabiliteringsophold...3 Lovgrundlag...3 Hvem kan visiteres til et rehabiliteringsophold i Albertslund

Læs mere

KOMMUNENS SUNDHEDSFAGLIGE OPGAVER V/OMRÅDECHEF FOR SOCIAL & SUNDHED I

KOMMUNENS SUNDHEDSFAGLIGE OPGAVER V/OMRÅDECHEF FOR SOCIAL & SUNDHED I KOMMUNENS SUNDHEDSFAGLIGE OPGAVER V/OMRÅDECHEF FOR SOCIAL & SUNDHED I UDFORDRINGER PÅ ÆLDREOMRÅDET Stigning i antallet af ældre borgere Stigning i antallet af borgere med kroniske sygdomme Færre i den

Læs mere

Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på NOTAT

Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på NOTAT Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på Svendebjerghave og Genoptræningen NOTAT Sammenhængende indsatser i Center for Sundhed og Ældre Center for Sundhed og Ældre har et ønske om, at indsatser

Læs mere

Sorø Kommune. Rehabiliteringscentret. Information til borgere og pårørende. Egecentret tlf.: mellem 11:00-12:00 på hverdage

Sorø Kommune. Rehabiliteringscentret. Information til borgere og pårørende. Egecentret tlf.: mellem 11:00-12:00 på hverdage Sorø Kommune Egecentret tlf.: 57 87 66 52 mellem 11:00-12:00 på hverdage Rehabiliteringscentret Information til borgere og pårørende Ajourført April 2018 Personalet på rehabiliteringscentret vil med denne

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Medicinsk Sengeafsnit Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9202 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PRÆSENTATION

Læs mere

Pårørendetilbud. November 2017

Pårørendetilbud. November 2017 Pårørendetilbud November 2017 Pårørendekonsulent Jette Holbek Holm - Ansat siden maj 2017 Uddannet ergoterapeut - Geriatrisk og neurologisk speciale - Region Hovedstaden og som selvstændig - Ind- og udland

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold 2016 1 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder midlertidigt ophold til borgere med særlige behov. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Ve l k o m m e n. Tr av b a n e h u s e t. Tlf. nr Løjtegårdsvej 98, 2770 Kastrup

Ve l k o m m e n. Tr av b a n e h u s e t. Tlf. nr Løjtegårdsvej 98, 2770 Kastrup Pleje- & Daghjemmet Travb an ehuset Rehabiliterings - ophold Løjtegårdsvej 98, 2770 Kastrup Tlf. nr. 32 46 44 82 Fax 32 46 44 81 E-mail Plloj98.sf@taarnby.dk Redigeret marts 2015 Ve l k o m m e n til Tr

Læs mere

Notat om midlertidige døgndækkede pladser i Skanderborg Kommune, ældreområdet

Notat om midlertidige døgndækkede pladser i Skanderborg Kommune, ældreområdet Notat om midlertidige døgndækkede pladser i Skanderborg Kommune, ældreområdet Skanderborg Kommune har 30 midlertidige døgndækkede pladser i ældreområdet, som er fordelt på seks plejecentre. I forbindelse

Læs mere

Gæstehuset. Midlertidige pladser. Centervænget Hillerød

Gæstehuset. Midlertidige pladser. Centervænget Hillerød Gæstehuset Midlertidige pladser Centervænget 43-45 3400 Hillerød Velkommen til Skovhusets Gæstehus, som består af 8 lejligheder samt fælles køkken og TV-stue. Formålet med opholdet: Man visiteres til en

Læs mere

Ydelsen kan sammensættes af flere tilbud: Individuel træning Holdtræning Instruktion til selvtræning Hjemmetræning Specialiseret genoptræning.

Ydelsen kan sammensættes af flere tilbud: Individuel træning Holdtræning Instruktion til selvtræning Hjemmetræning Specialiseret genoptræning. Genoptræning efter udskrivning fra hospital efter Sundhedsloven Hvad er ydelsens 140 i Sundhedsloven samt Vejledning om træning i lovgrundlag? kommuner og regioner. Kommunen tilbyder genoptræning efter

Læs mere

Videresendt henvendelse: Hvad vil Københavns kommune gøre for at sikre, at kommunens plejehjem dækker hjerneskadedes behov?

Videresendt henvendelse: Hvad vil Københavns kommune gøre for at sikre, at kommunens plejehjem dækker hjerneskadedes behov? Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Omsorg og Rehabilitering NOTAT Til Henrik Appel Esbensen Besvarelse af spørgsmål fra Henrik Appel Esbensen (A) vedrørende visitation af borgere til plejehjem.

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Bostøtten

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Kvalitetsstandard Rehabiliteringscentret Lillevang Furesø Kommune

Kvalitetsstandard Rehabiliteringscentret Lillevang Furesø Kommune Kvalitetsstandard Rehabiliteringscentret Lillevang Furesø Kommune 1 Indhold Hvad er formålet med rehabiliteringscentret?... 3 Fire forskellige rehabiliteringsforløb... 3 Hvordan henvises borgere?... 4

Læs mere

Velkommen til de Midlertidige boliger

Velkommen til de Midlertidige boliger Velkommen til de Midlertidige boliger Kontaktoplysninger Rønnebækhus Vallensbæk Stationstorv 6 2665 Vallensbæk Strand Tlf 4373 4344 Midlertidige boliger Tlf. 2478 6178 (hele døgnet) Visitationen E-mail:

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Midlertidigt ophold i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Midlertidigt ophold i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Midlertidigt ophold i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.1.1 Midlertidigt ophold på Marstal

Læs mere

TRÆNINGSCENTER FORTUNEN DØGNOPHOLD

TRÆNINGSCENTER FORTUNEN DØGNOPHOLD TRÆNINGSCENTER FORTUNEN DØGNOPHOLD Velkommen til Træningscenter Fortunen Formål med dit rehabiliterings ophold Målet er at du efter opholdet på Træningscenter Fortunen, igen bliver i stand til at klare

Læs mere

Aktiv Pleje. Hverdagsrehabilitering 9. september 2014 Souschef Inger-Marie Hansen

Aktiv Pleje. Hverdagsrehabilitering 9. september 2014 Souschef Inger-Marie Hansen Aktiv Pleje Hverdagsrehabilitering 9. september 2014 Souschef Inger-Marie Hansen FAABORG-MIDTFYN Folketal: ca. 52.000 Antal borgere som modtager hjælp: Sygepleje - 1235 Hjemmeple jen - 1309 Privat leverandør

Læs mere

Kvalitetsstandard for Enhed for alvorligt syge og døende

Kvalitetsstandard for Enhed for alvorligt syge og døende Kvalitetsstandard for Enhed for alvorligt syge og døende Plejecenter Hjørnegården, Bredebro Hvad er Enhed for alvorligt syge og døende? Enheden er et tilbud om midlertidigt ophold for borgere der bliver

Læs mere

Visionen om sammenhængende sundhed på Frederiksberg

Visionen om sammenhængende sundhed på Frederiksberg Visionen om sammenhængende sundhed på Frederiksberg Indhold 1. Visionen om sammenhængende sundhed på Frederiksberg 2. Beskrivelse af sammenhæng mellem vision og temaer 3. Forudsætninger for at tage skridtet

Læs mere

Gæstehuset. Midlertidige pladser. Centervænget Hillerød

Gæstehuset. Midlertidige pladser. Centervænget Hillerød Gæstehuset Midlertidige pladser Centervænget 43-45 3400 Hillerød Velkommen til Skovhusets Gæstehus, som består af 8 boliger med plads til 2 borgere i hver bolig. Der er fælles køkken og TV-stue. Formålet

Læs mere

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Servicelovens 79a. Lovgrundlag. Formål. Indhold

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Servicelovens 79a. Lovgrundlag. Formål. Indhold Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg Servicelovens 79a Lovgrundlag Formål 79 a. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde mindst et årligt forebyggende hjemmebesøg til alle borgere, der er fyldt 80 år, og

Læs mere

OPHOLD PÅ REHABILITERINGS CENTER

OPHOLD PÅ REHABILITERINGS CENTER OPHOLD PÅ REHABILITERINGS CENTER Kom til kræfter igen med rehabilitering 1 VELKOMMEN Du kan få hjælp til at komme til kræfter igen på et rehabiliteringscenter i Københavns Kommune. Her får du tilbudt træning,

Læs mere

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Bilag 1 Forslag til ansøgninger fra puljen til løft af ældreområdet Forslag 1 Etablering af tværfagligt akutteam NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Sundheds- og Bestillerafdelingen

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje

Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje Center for Ældre og Omsorg 8 Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje Sundhedsloven 138. 2019 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der sygepleje efter sundhedsloven. Kvalitetsstandarderne skal sikre, at

Læs mere

Hjemmehjælp, træning og hjemmesygepleje. Den Sociale Hjemmepleje. Vi støtter dig i din

Hjemmehjælp, træning og hjemmesygepleje. Den Sociale Hjemmepleje. Vi støtter dig i din Hjemmehjælp, træning og hjemmesygepleje Den Sociale Hjemmepleje Vi støtter dig i din hverdag Hos Den Sociale Hjemmepleje får du: en hjælp, der leveres på dine betingelser mulighed for selv at klare opgaverne

Læs mere

Rehabiliteringsafdelingen. Genoptræning og sygepleje på midlertidige døgnpladser

Rehabiliteringsafdelingen. Genoptræning og sygepleje på midlertidige døgnpladser Genoptræning og sygepleje på midlertidige døgnpladser Genoptræning og sygepleje på midlertidige døgnpladser Formålet med et rehabiliteringsophold I tæt samarbejde med dig og dine pårørende tilbydes du

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. 8 Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. 8 Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg 8 Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje 2018 1 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der sygepleje efter sundhedsloven. Kvalitetsstandarderne skal sikre, at der er sammenhæng

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Akutafsnittet er organisatorisk set, en del af Sundhed og Omsorg i Struer kommune. Sundhed og Omsorg består desuden af

Læs mere

Udviklingsplan værdighedsmilliard 2017 og 2018

Udviklingsplan værdighedsmilliard 2017 og 2018 Udviklingsplan værdighedsmilliard 2017 og 2018 Indsatser Beskrivelse af aktiviteter Budget 2017 kr. Forventet forbrug 2017 Kr. Forventes overført til 2018 kr. Ny bevilling 2018 kr. 12.576.000 8.358.000

Læs mere

Ophold på rehabiliteringscenter

Ophold på rehabiliteringscenter Ophold på rehabiliteringscenter kom til kræfter igen med rehabilitering 1 Velkommen Du kan få hjælp til at komme til kræfter igen på et rehabiliteringscenter i Københavns Kommune. Her får du tilbudt træning,

Læs mere

gladsaxe.dk Velkommen til de midlertidige pladser på Træningscenter Gladsaxe, Kildegården Underrubrik eller dato

gladsaxe.dk Velkommen til de midlertidige pladser på Træningscenter Gladsaxe, Kildegården Underrubrik eller dato gladsaxe.dk Velkommen til de midlertidige pladser på Underrubrik eller dato Velkommen til de midlertidige pladser på... 3... 3 Forskellige typer pladser... 4 Mål og plan... 4 Din indsats... 4 Inddragelse

Læs mere

Furesø Kommune Sundheds- og Ældreafdelingen Kvalitetsstandard for Sygepleje. Kvalitetsstandard for sygepleje i Furesø Kommune

Furesø Kommune Sundheds- og Ældreafdelingen Kvalitetsstandard for Sygepleje. Kvalitetsstandard for sygepleje i Furesø Kommune Kvalitetsstandard for sygepleje i Furesø Kommune 1 20-01-2014 Indhold Hvad er hjemmesygepleje?... 3 Hvad er formålet?... 3 Servicemål for Hjemmesygeplejen i Furesø Kommune?... 3 Hvordan henvises borgere

Læs mere

Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandard , stk. 1 og stk. 2 Aktivitet og Træning

Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandard , stk. 1 og stk. 2 Aktivitet og Træning Skanderborg Kommunes Kvalitetsstandard 2018 86, stk. 1 og stk. 2 Aktivitet og Træning 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Sådan behandler vi din sag...4 3. Serviceniveau...6 4. Klageadgang...10 5. Lovgrundlaget...11

Læs mere

Kvalitetsstandard Morsø Afklaringscenter Morsø Kommune

Kvalitetsstandard Morsø Afklaringscenter Morsø Kommune S o c i a l o g S u n d h e d. Kvalitetsstandard Morsø Afklaringscenter Morsø Kommune Midlertidige døgnpladser December 2013 Indholdsfortegnelse Morsø Afklaringscenter i Morsø Kommune. 2 Et midlertidigt

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever

Praktikstedsbeskrivelse. for. Social-og sundhedsassistentelever Praktikstedsbeskrivelse for Social-og sundhedsassistentelever Neurorehabiliteringen Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9400 Indholdsfortegnelse 1. Præsentation af Neurorehabiliteringen 2. 2. Ledelse

Læs mere

Hvad sker der i praksis? Erfaringer fra Center for Kræft og Sundhed København v/jette Vibe-Petersen, centerchef

Hvad sker der i praksis? Erfaringer fra Center for Kræft og Sundhed København v/jette Vibe-Petersen, centerchef Hvad sker der i praksis? Erfaringer fra Center for Kræft og Sundhed København v/jette Vibe-Petersen, centerchef Hvad vidste vi allerede? Rehabilitering har fokus på funktionsevne og palliation på lindring,

Læs mere

Temamøde om nye forløbsprogrammer (kræftrehabilitering, depression, lænderygsmerter)

Temamøde om nye forløbsprogrammer (kræftrehabilitering, depression, lænderygsmerter) Temamøde om nye forløbsprogrammer (kræftrehabilitering, depression, lænderygsmerter) Sundhed og omsorgsudvalgsmøde 19. august 2013 v/ stabsleder Hanne Linnemann Eksisterende forløbsprogrammer På nuværende

Læs mere

Virksomhedsplan 2015/2016 Rehabiliteringsafdelingen og Sygeplejen

Virksomhedsplan 2015/2016 Rehabiliteringsafdelingen og Sygeplejen Virksomhedsplan 2015/2016 Rehabiliteringsafdelingen og Sygeplejen På vej til fremtidens Sundhedscenter Virksomhedsplanen 2015/2016 Sundhedscentret, Rehabiliteringsafdelingen og Sygeplejen Det nye Sundhedscenter

Læs mere

Værdighedspolitik for ældreplejen i Frederikshavn Kommune

Værdighedspolitik for ældreplejen i Frederikshavn Kommune Værdighedspolitik for ældreplejen i Frederikshavn Kommune Det er borgerens liv. Derfor ved borgeren bedst, hvad der er brug for. Borgeren er herre i eget hus og liv. Vi motiverer og bakker op. Vi forventer

Læs mere

Kommunal sygepleje. efter sundhedslovens 138 og 119. Kvalitetsstandard. Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang.

Kommunal sygepleje. efter sundhedslovens 138 og 119. Kvalitetsstandard. Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Kommunal sygepleje efter sundhedslovens 138 og 119 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

OPHOLD PÅ AKUTPLEJEENHEDEN. Et kommunalt tilbud til dig, der har særligt behov for sygepleje

OPHOLD PÅ AKUTPLEJEENHEDEN. Et kommunalt tilbud til dig, der har særligt behov for sygepleje OPHOLD PÅ AKUTPLEJEENHEDEN Et kommunalt tilbud til dig, der har særligt behov for sygepleje 1 VELKOMMEN Akutplejeenheden er et tilbud til dig, som i en periode har behov for sygepleje med hyppig observation,

Læs mere

- Vi bringer livskvalitet. Center for Sundhed & Ældre, Hjemmeplejen

- Vi bringer livskvalitet. Center for Sundhed & Ældre, Hjemmeplejen - Vi bringer livskvalitet Center for Sundhed & Ældre, Hjemmeplejen - Vi bringer livskvalitet Giv dig selv en tryg tilværelse. Vi har et godt øje til dig Vælg støtte fra Frederikshavn Kommune. Et godt øje

Læs mere

Velkommen til Rehab Syddjurs

Velkommen til Rehab Syddjurs Intensiv rehabilitering og genoptræning Velkommen til Rehab Syddjurs peuter, sygeplejerske, social- og sundhedsassistenter / hjælpere og sekretær. Rehab Syddjurs er beliggende i Ebeltoft, og tilbyder intensiv

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Albertslund Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 4.356.000 Tilskud bedre

Læs mere

Kvalitetsstandard Hjemmesygepleje Fanø Kommune

Kvalitetsstandard Hjemmesygepleje Fanø Kommune [Skriv tekst] Kvalitetsstandard Hjemmesygepleje Fanø Kommune Indhold 1.0 Lovgrundlag... 3 2.0 Formål... 3 3.0 Hvordan søges om sygepleje?... 3 4.0 Målgruppe - Hvem kan modtage sygepleje?... 3 5.0 Indhold...

Læs mere

PFA Pension. PFA Omsorg. Mere til dig og dine nærmeste

PFA Pension. PFA Omsorg. Mere til dig og dine nærmeste PFA Pension PFA Omsorg Mere til dig og dine nærmeste PFA omsorg Et effektivt energiboost, genoptræning, rekreation, aflastning eller bare et ophold lidt væk fra hverdagen. PFA Omsorg giver mulighed for,

Læs mere

Specialiseret neurorehabilitering

Specialiseret neurorehabilitering Borgerpjece Specialiseret neurorehabilitering Et rehabiliteringstilbud for dig, der har komplekse følger efter en erhvervet hjerneskade. I denne pjece kan du læse om, hvad vi kan tilbyde dig og dine pårørende.

Læs mere

Ophold på akutplejeenheden. Et kommunalt tilbud til dig, der har særligt behov for sygepleje

Ophold på akutplejeenheden. Et kommunalt tilbud til dig, der har særligt behov for sygepleje Ophold på akutplejeenheden Et kommunalt tilbud til dig, der har særligt behov for sygepleje 1 Velkommen Akutplejeenheden er et tilbud til dig, som i en periode har behov for sygepleje med hyppig observation,

Læs mere

Politikken om Det Gode Samarbejde

Politikken om Det Gode Samarbejde Politikken om Det Gode Samarbejde Indholdsfortegnelse Forord... 2 Hvad er hjemmepleje, hjemmesygepleje og træning... 3 Samarbejde... 4 Mester i eget liv... 5 Indflydelse og medbestemmelse... 6 Tryghed

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Hjemme- og Sygeplejen i Odder er en del af s Ældreservice. I Ældreservice er Hjemme- og Sygeplejen integreret med både

Læs mere

Sygeplejeprofil. -Sygeplejen Rebild

Sygeplejeprofil. -Sygeplejen Rebild Sygeplejeprofil -Sygeplejen Rebild Sygeplejeprofil Sygeplejeprofilen er udarbejdet med udgangspunkt i sygeplejerskernes egne oplevelser og hverdagsfortællinger, den gældende lovgivning omkring hjemmesygeplejen,

Læs mere

Egenbetaling ved forskellige opholdstyper

Egenbetaling ved forskellige opholdstyper Egenbetaling ved forskellige opholdstyper NOTAT 5. december 2018 Journal nr. Sagsbehandler SKRAS Baggrund Velfærdsudvalget har ønsket udarbejdet et notat, der forholder sig til Kammeradvokatens notat,

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted

Beskrivelse af klinisk undervisningssted Beskrivelse af klinisk undervisningssted 24.11.14 Klinisk undervisningssted Adresse Assens kommune Sundhed og uddannelse, Sdr. Havnevej 5 5610 Assens Att: Reila Frost refro@assens.dk Telefon 64747176 Kliniske

Læs mere

Kvalitetsstandard for den Kommunale sygepleje

Kvalitetsstandard for den Kommunale sygepleje Kvalitetsstandard for den Kommunale sygepleje 2015 Kvalitetsstandard for kommunalsygepleje Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet i Faaborg Midtfyn Kommune Formålet med den sygeplejefaglige

Læs mere

Akutpladserne i Horsens Kommune

Akutpladserne i Horsens Kommune Akutpladserne i Horsens Kommune Velkommen til Vital Horsens Akutplads En Akutplads er et kommunalt tilbud til borgere i Horsens Kommune, med behov for høj sygeplejefaglig indsats i forbindelse med akut

Læs mere

VI SAMLER KRÆFTERNE. Overordnet indsatsbeskrivelse

VI SAMLER KRÆFTERNE. Overordnet indsatsbeskrivelse VI SAMLER KRÆFTERNE Overordnet indsatsbeskrivelse 1 Overordnet indsatsbeskrivelse 1. Titel Overordnet indsatsbeskrivelse for det tværkommunale samarbejde om rehabilitering og palliation i forbindelse med

Læs mere

STØTTE TIL AT KUNNE MERE SELV FÅ REHABILITERING TIL AT KLARE HVERDAGEN

STØTTE TIL AT KUNNE MERE SELV FÅ REHABILITERING TIL AT KLARE HVERDAGEN STØTTE TIL AT KUNNE MERE SELV FÅ REHABILITERING TIL AT KLARE HVERDAGEN 2 6 ud af 10 oplever, at de selv kan klare mere af hverdagen efter et rehabiliteringsforløb KAN DU DET, DU GERNE VIL? Hvis opgaverne

Læs mere

Døgnrehabilitering i Syddjurs Kommune - Midlertidige døgnpladser

Døgnrehabilitering i Syddjurs Kommune - Midlertidige døgnpladser Døgnrehabilitering i Syddjurs Kommune - Midlertidige døgnpladser Rehabiliteringsafdelingen Døgnrehabilitering i Syddjurs Kommune intensiv sygepleje og genoptræning Sundhedsteamet Velkommen til Rehabiliteringsafdelingen

Læs mere

Hjemmesygepleje i Ærø Kommune

Hjemmesygepleje i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE Hjemmesygepleje i Ærø Kommune Sygepleje Den sygeplejefaglige indsats skal medvirke til, at du bliver i stand til at klare dig i dagligdagen bedst muligt. Sygeplejen tager udgangspunkt i det,

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Ortopædkirurgisk, Øre-næse-hals og reumatologisk afdeling 262 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 262: 7918

Læs mere

Velkommen til Rehabiliteringsafdelingen

Velkommen til Rehabiliteringsafdelingen Afdelingen Døgnrehabilitering i Syddjurs Kommune Velkommen til Rehabiliteringsafdelingen Ledelsen og personale på Rehabiliteringsafdelingen vil med denne pjece gerne byde dig velkommen til dit ophold her

Læs mere

At gøre overgangen fra eget hjem til Lindehaven, så let og tryg som mulig for den enkelte beboer.

At gøre overgangen fra eget hjem til Lindehaven, så let og tryg som mulig for den enkelte beboer. GENERELT OM PLEJECENTER LINDEHAVEN Plejecenter Lindehaven blev indviet d. 4. januar 1983. Lindehaven er bygget i 3 etager. I stueplan findes reception/kontor, cafe, køkken, ergo og fysioterapi, fodterapeut

Læs mere

Status på ældrepuljen

Status på ældrepuljen på ældrepuljen NOTAT 30. juni 2015 1. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats Journal nr. Sagsbehandler SLNIE 1.1 Styrkelse af rehabiliteringsindsatsen Der er ansat 3 ergoterapeuter til at styrke

Læs mere

PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET

PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET 1 Indhold Kære borger... 3 Praktisk støtte og hjælp... 4 Rengøring... 4 Tøjvask... 5 Indkøb... 5 Anden praktisk hjælp... 5 Afløsning i hjemmet... 6 Flytning eller aflysning af

Læs mere

Kvalitetsstandard Sygepleje. Skanderborg Kommune. Godkendt i Skanderborg Kommunes Byråd dd.mm.åååå

Kvalitetsstandard Sygepleje. Skanderborg Kommune. Godkendt i Skanderborg Kommunes Byråd dd.mm.åååå Kvalitetsstandard Sygepleje Skanderborg Kommune Godkendt i Skanderborg Kommunes Byråd dd.mm.åååå Indhold Forord... 3 Kvalitetsstandard - sygepleje... 4 2 Forord Denne kvalitetsstandard skal give borgerne

Læs mere

Velkommen til Afdeling for Neurorehabilitering

Velkommen til Afdeling for Neurorehabilitering Velkommen November 2012 Afd. for Neurorehabilitering Frederikssund Hospital Afdeling for Neurorehabilitering Velkommen til Afdeling for Neurorehabilitering Velkommen Med denne pjece vil vi gerne byde dig

Læs mere

Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog

Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog Studieunit Juni 2019 Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog Indhold Introduktion 3 Hvad er skærmbesøg? 3 Hvorfor skærmbesøg i SUF? 3 Hvorfor er skærmbesøg

Læs mere

Valgfri specialefag for SSH uddannelsen trin 1

Valgfri specialefag for SSH uddannelsen trin 1 Indhold Demens 1 Palliation 1 Velfærdsteknologi Rehabilitering 1 Borgere med psykisk sygdom. 1 Demens 1 På dette valgfri specialefag præsenteres eleverne for demens, inden for primærområdet. Der vil blive

Læs mere

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca indbyggere.

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca indbyggere. Center for Sundhed & Pleje Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Sygeplejestuderende Præsentation af klinisk uddannelsessted for sygeplejeenheden Faxe kommune. Faxe Kommune består af by og landdistrikter

Læs mere

SYGEPLEJEN/JOB OG VELFÆRD. Sygepleje. Kvalitetsstandard

SYGEPLEJEN/JOB OG VELFÆRD. Sygepleje. Kvalitetsstandard SYGEPLEJEN/JOB OG VELFÆRD Sygepleje Kvalitetsstandard Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om sygepleje til borgere, som bor i eget hjem, på plejecenter eller på korttidsplads.

Læs mere

GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN

GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN SÅDAN ER FORLØBET... Du udskrives og skal have hjælp fra din kommune og pårørende Hospitalet informerer kommunen om dit behov for genoptræning Din fysiske og mentale

Læs mere

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca indbyggere.

Faxe Kommune består af by og landdistrikter beliggende i områder omkring Faxe, Rønnede og Haslev. Faxe Kommune har ca indbyggere. Center for Sundhed & Pleje Praktikstedbeskrivelse- Uddannelsessted for Sygeplejestuderende Faxe kommune Præsentation af det kliniske uddannelsessted for sygeplejeenheden Faxe Kommune består af by og landdistrikter

Læs mere

Valgfri uddannelsesspecifikke fag Social- og sundhedshjælperuddannelsen

Valgfri uddannelsesspecifikke fag Social- og sundhedshjælperuddannelsen Valgfri uddannelsesspecifikke fag Social- og sundhedshjælperuddannelsen 1 Indholdsfortegnelse: Demens 1 3 Palliation 1 4 Borger med psykisk sygdom 5 Velfærdsteknologi 1 6 Rehabilitering 1 7 2 Demens 1

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse 2018/19

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse 2018/19 Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse 2018/19 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 2. Lovgrundlaget... 3 3. Hvad er formålet med genoptræningen?... 3 4. Hvem kan

Læs mere

Den kommunale sygepleje. Kvalitetsstandard Kommunal sygepleje efter sundhedslovens 138 og 119

Den kommunale sygepleje. Kvalitetsstandard Kommunal sygepleje efter sundhedslovens 138 og 119 Den kommunale sygepleje Kvalitetsstandard 2017 Kommunal sygepleje efter sundhedslovens 138 og 119 Indholdsfortegnelse Kvalitetsstandard 3 Kvalitetsstandard for kommunale sygepleje 4 Om den kommunale sygepleje

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Sygepleje i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Sygepleje i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Sygepleje i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.2 Indsatsens karakter... 2 3.3 Levering af indsatsen...

Læs mere

KORTTIDSPLADSER Velkommen til korttidsophold i Hjørring Kommune

KORTTIDSPLADSER Velkommen til korttidsophold i Hjørring Kommune KORTTIDSPLADSER Velkommen til korttidsophold i Hjørring Kommune KORTTIDSPLADSER Velkommen til korttidsophold i Hjørring Kommune Dit ophold kan give dig mulighed for, at du kan: kan bibeholde og/eller

Læs mere

Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning 2018/2019

Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning 2018/2019 Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning 2018/2019 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 2. Lovgrundlaget... 3 3. Hvad er formålet med vedligeholdende træning?... 3 4. Hvem kan

Læs mere

Hæfte 1: Dit ældre- og Sundhedsområde

Hæfte 1: Dit ældre- og Sundhedsområde Sagsnr.: 27.00.00-32-18 Dato: 26-10-2018 Titel: Bilag 1 - Samlet forslag til revideringer Sagsbehandler: Mimi Løn Schimmell Bilag 1: Alle forslag til revideringer Hæfte 1: Dit ældre- og Sundhedsområde

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang 1 Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang Rådhusvej 1, 4640 Faxe. Tlf. 56 76 16 00 Søndervang Kom indenfor i et moderniseret plejecenter i grønne omgivelser,

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Ældre og Sundhed

Læs mere