Bogliste Inspiration til læsning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bogliste Inspiration til læsning"

Transkript

1 Bogliste Inspiration til læsning bookbites

2 Indgang til en anden verden Coraline af Neil Gaiman ISBN: De ualmindelige: Den bøjede mønt af Jennifer Bell ISBN: Coralines familie flytter ind i et gammelt hus. Hendes forældre har altid travlt, og Coraline er meget alene. En dag finder hun indgangen til en parallelverden, og så sker der uhyggelige ting... Ivy og Seb kommer hjem og finder deres bedstemors hus endevendt. Pludselig befinder de to søskende sig i et kapløb med tiden og ondskaben om at opklare en gammel familiehemmelighed. Gregor i Underlandet af Suzanne Collins ISBN: Erebos af Ursula Poznanski ISBN: En dag forsvinder 12-årige Gregor og hans lillesøster Boots gennem en mystisk åbning i deres vaskekælder. De ender i en fremmed, underjordisk verden kaldet Underlandet. Nick bliver fanget af computerspillet Erebos, der forsøger at styre hans liv. Foruden voldsomme kampe i spillets verden, starter Nick kampen mod spillets bagmænd og deres barske krav. Nøglen til Rono af Emily Rodda ISBN: Djævelens lærling af Kenneth Bøgh Andersen ISBN: Drej kun nøglen tre gange rundt. Den gamle spilledåse har strenge regler og nu tilhører den Leo. Men da Mimi bryder reglerne, bliver de begge kastet ud af deres almindelige, trygge liv. Filip bliver ved en fejltagelse hentet til Helvede, hvor han skal i lære som Lucifers efterfølger. Men Fanden begynder hurtigt at tvivle på, at det vil lykkes at få en djævel ud af drengen. Løven, heksen og garderobeskabet af C. S. Lewis ISBN: Lix 24 Liv på spil af Søren Jessen ISBN: Gennem et garderobeskab kommer børnene Peter, Susan, Edmund og Lucy til det fortryllede Narnia, hvor den onde og kolde heksedronning Jadis jagter dem på livet. Mads finder et computerspil, hvor han kan styre hele verden: han er blevet Gud i gamerform. Der er uanede muligheder men der er også konsekvenser ved at lege med andre menneskers liv.

3 Revner i facaden Et stykke af månen af Camilla Wandahl ISBN: Lix 21 Det du ikke ved Novellesamling ISBN: årige Dina lider af sygdommen albinisme, men hun er også en almindelig ung pige, som forelsker sig i gymnasiets lækreste fyr. Men hvad siger hendes bedste ven Michael til det hele? Kan man snyde andre til at blive forelsket? Kan man sælge hemmeligheder? Kan man hade den, man elsker? Sandheden gemmer sig lige under overfladen i disse 10 spændende noveller. Lix 17 Dyt, båt, coconut af Glenn Ringtved ISBN: Lix 20 Som ingen andre har set mig af Linn T. Sunne ISBN: Lasse bærer rundt på en frygtelig hemmelighed, som han ikke må tale om til nogen. Det ødelægger ham, og først da han møder en, der har det ligesom ham, finder han modet til at sige sandheden. På overfladen lever 12-årige Aurora det perfekte liv med veninder, gode karakterer og en plads på ungdomslandsholdet i håndbold. Men en forelskelse i træneren får hele verden til at styrte sammen. Veronika lyder som harmonika af Rebecca Bach-Lauritsen ISBN: Wenni i spejlet af Bent Haller ISBN: Veronika har boet rigtig mange steder sammen med sin søster og mor. Morens skiftende kærester gør Veronika usikker. Men måske er den nye kæreste slet ikke så slem? Wenni finder et gammelt spejl på loftet. Hun bliver fascineret af det og bruger mere og mere tid foran spejlet. Men hvad er det, der sker med hende, og hvad er det, der sker med spejlet? Simon vs. verdens forventninger af Becky Albertalli ISBN: Lix 20 Hvem fanden er Bruno? af Lene Møller Jørgensen ISBN: Simon lever et helt almindeligt liv med lektier, venner, skolens dramahold og irriterende forældre. Men så støder han på Blue; en dreng, han bliver vildt forelsket i over årige Felix er adoptivbarn fra Korea. Da han ønsker at finde sine biologiske rødder, rejser han til Korea med sin far. Her opsøger de børnehjemmet, han er vokset op i, for derved at få nogle svar.

4 nofilter Blogbitch af Sara Kadefors ISBN: Lix 14 Smil, Vigga! #Skør af Rikke Dyrhave ISBN: Gymnasiepigen Lex er udenfor, men da hun laver en blog under en falsk identitet, bliver hun pludselig enormt populær. Men er det det overhovedet det, hun gerne vil? Vigga vil ikke mere være model, og hun gider heller ikke være storesøster igen. Freja synes hun er skør. I klassen er Vigga kommet i gruppe med Mick. Han er sød. Lix 18 Hvad så Vilmer? af Mads Heinesen ISBN: Girl Online af Zoe Sugg ISBN: Mick og Vilmer er bedste venner. Og de er begge forelskede i Lisa. Under en badetur i havnen skubber Vilmer Mick ud over kajen. Det koster en brækket arm. Kan de blive venner igen? 16-årige Penny er klodset, lider af panikanfald og har kun én ven, naboen Elliot. Men da de rejser til New York, hvor hun møder guitaristen Noah, forandres hendes liv for altid. Lix 19 Nørd af Mina Lystad ISBN: Tag gaden tilbage af Sarah Engell og Sanne Munk Jensen ISBN: Efter et skoleprojekt bliver Marie pludselig vildt populær. Og det sætter hende i et dilemma: Skal hun være sig selv, eller skal hun dyrke anerkendelsen fra klassens primadonnaer? Polly kæmper for bare at få lov til at være sig selv og udleve sine drømme. Men efter en fest bliver hun lagt for had på de sociale medier, og vennerne fra den lille provinsby vender hende ryggen. Lix 15 Populær i 9 nemme trin af Sara Ejersbo Frederiksen ISBN: Lix 24 For your eyes only af Carolin Philipps ISBN: Maja må invitere en veninde med på sommerferie, men hun er ret upopulær i klassen. Vil den guide hun finder på nettet mon kunne hjælpe hende med at finde en veninde? Lilly er endelig blevet kærester med den lækre Jannis. En dag sender hun ham nøgenbilleder af sig selv. Det får skæbnesvangre konsekvenser, da billederne dukker op på Facebook.

5 I havets dyb Pigen fra havet: Ravmedaljonen af Bodil El Jørgensen ISBN: Havets dæmoner af Justin Somper ISBN: Svava bliver som lille fundet på stranden. Ingen ved, hvor hun kommer fra. Om halsen har hun en magisk medaljon. De, der prøver at tage den fra hende, mister øjeblikkeligt bevidstheden. Connor og Grace forliser med deres sejlbåd og bliver samlet op af hver deres skib. Connor ender på et piratskib, og Grace bliver samlet op af et mystisk og spøgelsesagtigt sejlskib. Lix 18 Havets tåre af Camilla Wandahl ISBN: Kaskelotternes sang af Bent Haller ISBN: Lejla drages af havet. Det er som om, det kalder på hende. Hun møder den mystiske Seth og forelsker sig. Men kan man forelske sig i en havmand? Og er han overhovedet forelsket i hende? Hvalungen Tangøjes fortælling om livet i det store hav, da han bliver væk fra sin flok. En historie om kampen for at overleve, men også om forurening af havet, som gør det svært for hvalerne at leve. Silke af Bent Haller ISBN: Bæstet fra Dybhavet af Kasper Hoff ISBN: Silke er født med fiskehud. Eksem kalder lægerne det, og hun plages altid af kløe. Kun at bade hjælper lidt, og godt bliver det først, da Silke kommer ud til havet. Men så begynder forandringerne... Viggo og Mylle fanger en mystisk fisk i havnen. Dr. Zakarov bygger en ubåd, og sammen med Grumpf tager de til Dybhavet. Men alle fiskene flygter fra Dybhavet, og vennerne må finde ud af hvorfor. Lix 30 En verdensomsejling under havet af Astrid Heise-Fjeldgren ISBN: Kloden under vand af Ida-Marie Rendtorff ISBN: Bogen om kaptajn Nemo og hans utrolige ubåd, hvor professor Arronax og hans tjener Conseil oplever de mest utrolige ting under havets overflade, mens rygtet om et grusom uhyre breder sig. Jorden er oversvømmet, og næsten alting ligger under havets overflade. Lara henter genstande op fra havets bund sammen med andre unge, der lever som slaver på en flydeø midt på havet.

6 Hemmelige identiteter Cornelius Krut af Jan Solheim ISBN: Lix 29 Min bror er en superhelt af David Solomons ISBN: Lulu beder sin ven Cornelius Krut om hjælp til at finde den lille cirkusstjerne, der er blevet kidnappet. Det bliver begyndelsen på en spændende forbryderjagt på Østerbro i København. Lukes storebror Zack får superkræfter ved et tilfælde, og Luke må hjælpe ham med at blive en rigtig helt. For Zack ved en hel masse om matematik, men intet om superhelte. William Wenton & Luridiumstyven af Bobbie Peers ISBN: Den sidste dreng på jorden af Kasper Hoff ISBN: William lever skjult i sammen med sine forældre, efter at hans morfar forsvandt for 8 år siden. Da han på en udflugt løser verdens sværeste kode, bliver det starten på et hæsblæsende eventyr. Aske og hans hund Lady er de eneste tilbage på Jorden den dag rumvæsnerne kom og tog alle menneskene. Men måske er der en mulighed for at redde dem igen? Den sorte ravns forbandelse af Helle Ryding ISBN: Lix 20 Vær beredt af Daniel Zimakoff ISBN: Elisa bliver anbragt på slottet Svaneborgs trappe. Greven opfostrer hende som sin datter. Tolv år senere opdager Elisa, at mørke kræfter efterstræber hende, og at hun selv ejer særlige egenskaber. Hvem er det, der har stjålet uniformerne i spejderhytten? Benjamin, My, Christian og måske Parly forsøger at finde løsningen ved at bruge rigtig detektivlist! Profetiens kald af Mette Bundgaard Laursen ISBN: Da Kate møder Noah, ved hun ikke, at han er en prins fra en fremmed galakse. Hun ved heller ikke, at et orakel har udpeget lige netop hende som Noahs udkårne, der skal følge med ham hjem. Antboy: Tissemyrens bid af Kenneth Bøgh Andersen ISBN: Pelle bliver mobbet i skolen. Han er Terror-Tvillingernes yndlingsoffer, lige indtil den dag, han bliver bidt af en tissemyre og bliver til superhelten Antboy Myredrengen. Og så sker der ellers ting!

Nye lærermidler i Fællessamlingen November 2012

Nye lærermidler i Fællessamlingen November 2012 Nye lærermidler i Fællessamlingen November 2012 Skønlitteratur: Zimakoff, Daniel Fuld fart festival / forfatter: Daniel Zimakoff ; illustrator: Peter Kielland ; bearbejder: Ellen Holmboe. - 1. udgave.

Læs mere

Brun Bjørn Suzi Eszterhas. Ibrahims bamse Marianne Bugge m.fl.

Brun Bjørn Suzi Eszterhas. Ibrahims bamse Marianne Bugge m.fl. Brun Bjørn Suzi Eszterhas To brune bjørneunger er blevet født i Alaskas bjerge. Følg dem fra nyfødt til voksen. Se dem gå på opdagelse med deres mor, jagte hinanden og klatre og siden lære at fange fisk

Læs mere

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24 Arbejds ark 24 Cases Øvelse 1 CASE 1: HVORNÅR ER DER TALE OM PSYKISK SYGDOM? Y K I A T R I F O N D E N 15 S B Ø R N E - Peter på 16 år er for halvanden måned siden blevet forladt af sin kæreste gennem

Læs mere

LUCIA LÆSERAKETTEN 2019

LUCIA LÆSERAKETTEN 2019 LUCIA 68 LÆSERAKETTEN 2019 Lucia bag lås og slå STINE BANG ANDREAS BECK Husene ligger tæt op ad bjergsiden langs de stejle gader. Midt i det hele ligger et lille, gult hus. Foran huset leger børn i alle

Læs mere

Snedker- & tømrearbejde Gulvafslibning

Snedker- & tømrearbejde Gulvafslibning BESLAGSMED LASSE BØRRESEN MOBIL: 23 70 94 18 Man. - Fre. 07:00-08:00 lasseboerresen@hotmail.com www.christabellas.dk Christabellas er online baseret, men du er også meget velkommen til at handle real life

Læs mere

Frøken Ignora får besøg af sin mor af Kathrine Marie Guldager

Frøken Ignora får besøg af sin mor af Kathrine Marie Guldager Romaner Her finder du en oversigt over nogle af de nyere romaner, der kan lånes i VIA, CFU. Udover disse har jo rigtigt mange andre gode romaner, der også kan bruges. Så søg endelig efter dem i vores base.

Læs mere

Journal i Den var kun i avisen om søndagen. Knold og Tot var

Journal i Den var kun i avisen om søndagen. Knold og Tot var Radiserne Tegneseriens historie. Man ved ikke, hvilken der var den første tegneserie i verden. En af de første tegneserier hed Knold og Tot. Det var en mand fra USA, som tegnede den. Han tegnede den til

Læs mere

Har du mistet en du elsker?

Har du mistet en du elsker? Har du mistet en du elsker? Føl dig forstået. Slip af med følelsen af ensomhed. Læs bøgerne og opdag, at du ikke er forkert. Der er mange måder at reagere på. Bøger om sorg, sygdom og ensomhed De anbefalede

Læs mere

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING Katrine rækker hånden op i dansktimen og får ordet. De andre i klassen vender øjne til hinanden og sukker højlydt. Nu igen er der en der siger, de andre griner. Katrine går tit rundt for sig selv i frikvartererne.

Læs mere

Tema. Sjove bøger for børn. 12 bøger. der får dig til at stå på hovedet af grin

Tema. Sjove bøger for børn. 12 bøger. der får dig til at stå på hovedet af grin Tema Sjove bøger for børn 12 bøger der får dig til at stå på hovedet af grin Er du vild med sjov og ballade, vilde vittigheder og klamme fakta, så har vi her samlet en liste med 12 sjove og skæve bøger

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

I mit liv er det netop sådan, at der en lillesøster, der er en yngre søster og en storesøster, der er en ældre søster.

I mit liv er det netop sådan, at der en lillesøster, der er en yngre søster og en storesøster, der er en ældre søster. En særlig søster Søster er betegnelsen på en person af hunkøn, der har samme forældre som en anden person. En lillesøster er en yngre søster, mens en storesøster er en ældre søster. Sådan står der i Wikipedia,

Læs mere

Bella får hjælp til at gå i skole

Bella får hjælp til at gå i skole Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Titelblad Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet af : Rikke og Jan Have Odgaard Forlag : JHOconsult 997731 ISBN: 978-87-997731-2-1

Læs mere

Det gør man i et eventyr.

Det gør man i et eventyr. I hvilken form for fortælling møder man ænder, der lægger guldæg, bønnestager, der vokser ind i himlen, eller frøer, som bliver til prinser? Det gør man i et eventyr. De fleste mennesker elsker en god

Læs mere

Ingen særlige. Vær opmærksom på, at der skal skaffes adgang til fx en film og fremstillinger fra internettet.

Ingen særlige. Vær opmærksom på, at der skal skaffes adgang til fx en film og fremstillinger fra internettet. Spejder: Den fantastiske fortælling Formål Gennem mærkeforløbet skal spejderne møde også mindre kendte - fantastiske fortællinger fra bibelen gennem aktiviteter. Spejderne skal bruge andre fremstillinger

Læs mere

Børneneuropsykolog Pia Stendevad. Søskende til børn med epilepsi

Børneneuropsykolog Pia Stendevad. Søskende til børn med epilepsi Børneneuropsykolog Pia Stendevad Søskende til børn med epilepsi 1 Emner Information Samtale Følelser Opmærksomhed Aflastning 2 At håndtere sygdom Stille Talende Usynlig Hjælper Flygter Nedtoner osv. 3

Læs mere

Fra en børneforkæmpers perspektiv

Fra en børneforkæmpers perspektiv Fra en børneforkæmpers perspektiv OmSorg Børns sorg er et voksent ansvar Et barn som har et problem, men ikke bliver set, hørt og forstået bliver et problembarn Helene - vil du bede din far om, at række

Læs mere

Denne bog har lix 20.

Denne bog har lix 20. Denne bog har lix 20. Glæd dig til de næste DE SKJULTE DÆMONER-bøger: Bog 1: Den nye dobbeltgænger Bog 2: Dødens krystaller (er udkommet) flere bind under forberedelse NICOLE BOYLE RØDTNES Illustreret

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Kenneth Bøgh Andersen

Kenneth Bøgh Andersen Kenneth Bøgh Andersen Kenneth er født d. 29 november 1976, han blev født i Henne og nu bord han i Valby. Han er en dansk børne- og ungdomsforfatter. Hans første bog er Nidhugs Slaver. Han skrev den i 10

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Hvad vil du sige til Jeppe? Hvordan forholder du dig til børn og unges nysgerrighed på porno?

Hvad vil du sige til Jeppe? Hvordan forholder du dig til børn og unges nysgerrighed på porno? Mariam på 14 år er anbragt uden for hjemmet. En dag fortæller hun dig, at Sara, som er en 13-årig pige, der også er anbragt på stedet, har fortalt hende, at hendes stedfar piller ved hende, når hun er

Læs mere

Kaaberbøl, Lene Vildheks Bind 1: Ildprøven, bind 2: Viridians blod, bind 3: Kimæras hævn. Fra 10-14 år

Kaaberbøl, Lene Vildheks Bind 1: Ildprøven, bind 2: Viridians blod, bind 3: Kimæras hævn. Fra 10-14 år Gode bøger for 4. klasse Fantasy Kaaberbøl, Lene Skammerens datter (4 i serien) Skammeren kan se ind i mennesker og se deres dårlige samvittighed og onde gerninger. Pigen Dina har arvet denne evne og bliver

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere

Tales of GloryTil brug i dit hjem

Tales of GloryTil brug i dit hjem Daniels Gud er den stærkeste og hjælper sit folk 1 Daniel i løvekulen Tales of GloryTil brug i dit hjem Målgruppe: 2 9 år Bibeltekst: Dan 6,6-27 Rekvisitter: Grundsæt. Pointe: Daniels Gud er den stærkeste

Læs mere

Jagten på Allergien Avatar-guide

Jagten på Allergien Avatar-guide Jagten på Allergien Avatar-guide I denne oversigt, får du overblik over alle avatars, deres beskrivelser og deres produkter. Der er også beskrevet mulige problemformuleringer for de enkelte avatars, forslag

Læs mere

Cases Case 1: spørgsmål Case 2: spørgsmål

Cases Case 1: spørgsmål Case 2: spørgsmål Cases Case 1: Kevin og Ahmed er rigtig gode venner. De sidder i klubben og spiller et computerspil, som de begge to går vildt meget op i. Jeg nakker dig, din bøsserøv, udbryder Kevin. Hold kæft, jeg nakker

Læs mere

Læs og lær om. Lukas Graham

Læs og lær om. Lukas Graham Læs og lær om Lukas Graham Lukas Graham Forchhammer Lukas Graham er et dansk band. Forsangeren i bandet hedder Lukas Graham Forchhammer. Lukas blev født på sine forældres sofa i Christiania d. 18. september

Læs mere

Indledning. Hej kære læser. Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog.

Indledning. Hej kære læser. Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog. Indledning Hej kære læser Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog. Jeg hedder Kirsten og er en 24 årig blogger, som interesserer mig for selvkærlighed og personlig udvikling og det at få det bedste

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu?

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu? Tanker og følelser Kapitel 3: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Vi tænker hele tiden, og tankerne kommer i forskellige størrelser. Vi kan have store tanker, små tanker og dem midtimellem. Følelser findes også i

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber

Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber Dilemmakort Sættet indeholder 9 elevkort og et forklarende kort til læreren. En klasse kan inddeles i op til 9 grupper med 3 elever, der hver få udleveret et dilemmakort som diskuteres i gruppen. Der samles

Læs mere

Tema. Krimier for børn. 12 bøger. for dig der er vild med mysterier og krimi

Tema. Krimier for børn. 12 bøger. for dig der er vild med mysterier og krimi Tema Krimier for børn 12 bøger for dig der er vild med mysterier og krimi Børnebiblioteket er fyldt med gode krimier. Vi har fundet 12 gode krimier, fyldt med spænding og gåder som du helt klart skal kaste

Læs mere

Filip M. Lund hemmelig detektiv. Altid på sporet af livets store spørgsmål. Gurli posedame og fuglemor. Gemmer alt i sine poser. Og lidt til.

Filip M. Lund hemmelig detektiv. Altid på sporet af livets store spørgsmål. Gurli posedame og fuglemor. Gemmer alt i sine poser. Og lidt til. Filip M. Lund hemmelig detektiv. Altid på sporet af livets store spørgsmål. Gurli posedame og fuglemor. Gemmer alt i sine poser. Og lidt til. Karlo gammel bokser og ejer af Karlos Kiosk. Børge B og Kalle

Læs mere

Roller. Rollebeskrivelse

Roller. Rollebeskrivelse Roller Birthe Lecia Lonnie Kirsten Rollebeskrivelse Er on/off kæreste med Tommy og bor alene med sin mor Annette. Birthe er skolens populære pige og har allieret sig med to andre duller, Lonnie og Lecia.

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

DIALOGKORT. SISO Videnscentret for Sociale Indsatser ved Vold og Seksuelle Overgreb mod børn. Anbringelsessteder. Seksuelle overgreb

DIALOGKORT. SISO Videnscentret for Sociale Indsatser ved Vold og Seksuelle Overgreb mod børn. Anbringelsessteder. Seksuelle overgreb DIALOGKORT Anbringelsessteder Seksuelle overgreb SISO Videnscentret for Sociale Indsatser ved Vold og Seksuelle Overgreb mod børn 12986 Dialogkort_Anbringelse-Sex.indd 1 15/01/13 11.00 Mariam på 14 år

Læs mere

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål Pia møder mes Bond 1. Hovedpersonen vil gerne have en kæreste 2. Hovedpersonen lægger et billede af sig selv ud på en net-datingside 3. Hovedpersonen har svært ved at skrive om sig selv 4. Hovedpersonen

Læs mere

Tema DIALOGISK LÆSNING. 12 billedbøger. der er gode at læse højt og tale om

Tema DIALOGISK LÆSNING. 12 billedbøger. der er gode at læse højt og tale om Tema DIALOGISK LÆSNING 12 billedbøger der er gode at læse højt og tale om w Når vi læser for vores børn er det ofte os der læser og barnet der lytter. Ved dialogisk læsning skaber du et samspil mellem

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Denne bog har lix 20.

Denne bog har lix 20. Denne bog har lix 20. Glæd dig til de næste DE SKJULTE DÆMONER-bøger: Bog 1: Den nye dobbeltgænger Bog 2: Dødens krystaller (er udkommet) flere bind under forberedelse NICOLE BOYLE RØDTNES Illustreret

Læs mere

Bliv god til tillægsord

Bliv god til tillægsord Navn og klasse: LÆR OM Tillægsord MED DANSKTIP Bliv god til tillægsord lækker god lang mørk grøn sjov billig ung morsom hurtig 2019 dansktip.dk Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole.

Læs mere

Alvilda. Alvilda. Elverdans 1bog_TRYK.indd 7 30/01/

Alvilda. Alvilda. Elverdans 1bog_TRYK.indd 7 30/01/ Alvilda Alvilda Elverdans 1bog_TRYK.indd 7 30/01/2018 10.56 Elverdans 1bog_TRYK.indd 8 30/01/2018 10.56 n Første gang jeg brugte min evne, var jeg 10 år gammel. Det var til en sleepover hjemme hos os.

Læs mere

Bevingede ORD. Her er det selve historien, det drejer sig om.

Bevingede ORD. Her er det selve historien, det drejer sig om. Drømmer du om at skrive din egen billedbog? De fleste billedbøger har både en forfatter og en illustrator, altså én, som skriver historien, og én, der tegner til. Denne bog handler ikke så meget om billederne...

Læs mere

Forslag til samtaler om Trækfuglen

Forslag til samtaler om Trækfuglen Trækfuglen Opgaveark Dansk, 1.-5. klasse Omfang: Varierende Forslag til samtaler om Trækfuglen I dette opgaveark får du en række forslag til gode klassesamtaler om elevbogen Trækfuglen. Samtaleemnerne

Læs mere

Beboerportræt: "Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene"

Beboerportræt: Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene Beboerportræt: "Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene" Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet Når Fatma skriver, lever hun sig ind i en helt anden verden.

Læs mere

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder,

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, 726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, når Jesus siger: Når du derfor bringer din gave til alteret

Læs mere

Analyse af Eksil - af Jakob Ejersbo

Analyse af Eksil - af Jakob Ejersbo Analyse af Eksil - af Jakob Ejersbo Skrevet af Asta Sofia Resume Eksil er en ungdomsroman der handler om en ung pige, ved navnet Samantha. Man følger hende gennem fire år, fra hun er 15, tii hun er 18

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Tema. 12 Bøger. Om Sorg

Tema. 12 Bøger. Om Sorg Tema 12 Bøger Om Sorg Sorg kan være en meget diffus størrelse, som er svær at snakke om, men som vi alle på et eller andet tidspunkt stifter bekendtskab med i vores liv. Vi har samlet 12 bøger om sorg

Læs mere

Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre.

Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre. Hej læser! Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre. Bogen fortæller om et svært emne, som skaber utryghed i ungdomslivet - digitale sexkrænkelser. I bogen kan du læse om unge,

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Prædiken til konfirmandernes gudstjeneste 24. januar 2016

Prædiken til konfirmandernes gudstjeneste 24. januar 2016 Prædiken til konfirmandernes gudstjeneste 24. januar 2016 (Skrevet af Daniel, Mikkel M, Mette G, Mette M, Mathias F, Tobias, Kathrine, Freja, Mads VP, Johanne, Bianca og Anne) Kære Maja Du er lige begyndt.

Læs mere

Filmklub 2017/2018 Dragør Bibliotekerne

Filmklub 2017/2018 Dragør Bibliotekerne Filmklub 2017/2018 Dragør Bibliotekerne 4-7 år Søndage kl. 11 8. oktober Den lille grå traktor Fergie 11.00-12.20 I 'Den lille grå traktor Fergie' er drengen Gustav på sommerferie med sin familie på landet.

Læs mere

HVAD TÆNKER SKOVBO EFTERSKOLES ELEVER ANNO 2015?

HVAD TÆNKER SKOVBO EFTERSKOLES ELEVER ANNO 2015? HVAD TÆNKER SKOVBO EFTERSKOLES ELEVER ANNO 2015? 1. Du er: D P Alle D P Alle 52,6 47,4 100,0 2. Hvilken klasse går du i? 9. klasse 18 18 36 39,1 40,0 39,6 10. klasse 32 27 59 69,6 60,0 64,8 3. Du bor sammen

Læs mere

2. Læsesiden. Nana har svært ved at læse. Læs sammen med lærer. Læs med makker. Læs alene. Læs med mor eller far.

2. Læsesiden. Nana har svært ved at læse. Læs sammen med lærer. Læs med makker. Læs alene. Læs med mor eller far. Nana har svært ved at læse Her er Nana. Nana går på Solby Skole. Nana bor sammen med sin mor og far. Nanas mor hedder Tina. Nanas far hedder Bo. Mor siger tit: Vi skal læse, Nana! Du må øve dig. Alle kan

Læs mere

Gode bøger til mellemtrinsdrengene

Gode bøger til mellemtrinsdrengene FORLAG Gode bøger til mellemtrinsdrengene Anbefalet af Nicoline Dahlberg, Dansklærerforeningens Hus De forbyttede tissemænd (2010). Forfatter: Morten Dürr. Illustrator: Lars Gabel. Selvlæsning. 72 sider.

Læs mere

en Andreas fortælling når den er værst

en Andreas fortælling når den er værst en Andreas fortælling når den er værst Arkild er en eventyr-serie på 12 bind i fantasy-genren. Se: www.facebook.com/arkild 2 Copyright: 2015 Andreas Pedersen Omslag: Vilborg Albertsdóttir Tegninger: Vilborg

Læs mere

Prædiken til 1. s. e. H3K kl. 10.00 i Engevang

Prædiken til 1. s. e. H3K kl. 10.00 i Engevang Prædiken til 1. s. e. H3K kl. 10.00 i Engevang 478 Vi kommer til din kirke, Gud på Op al den ting 448 Fyldt af glæde 70 Du kom til vor runde jord 411 Hyggelig rolig Nadververs 69 v. 5 6 af Du fødtes på

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru.

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Hver uge plejede han at køre ud i sit rige for at se til, at alt gik,

Læs mere

Tema. Young Adult. 12 bøger. du skal læse før du bliver rigtig voksen

Tema. Young Adult. 12 bøger. du skal læse før du bliver rigtig voksen Tema Young Adult 12 bøger du skal læse før du bliver rigtig voksen YA (young adult) er litteratur der henvender sig til unge voksne, men som også i stor stil bliver lånt og læst af mange voksne. Hovedpersonerne

Læs mere

Pigen der skulle vælge af Kim Fupz Aakesson

Pigen der skulle vælge af Kim Fupz Aakesson Romaner Her finder du en oversigt over nogle af de nyere romaner, der kan lånes i VIA, CFU. Udover disse har jo rigtigt mange andre gode romaner, der også kan bruges. Så søg endelig efter dem i vores base.

Læs mere

PIA SKOGEMANN EN KARL VAR MIN MOR, EN FISK VAR MIN FAR. Kvindekraft og mandsmod i nordiske folkeeventyr. Psykologisk fortolkning af Pia Skogemann.

PIA SKOGEMANN EN KARL VAR MIN MOR, EN FISK VAR MIN FAR. Kvindekraft og mandsmod i nordiske folkeeventyr. Psykologisk fortolkning af Pia Skogemann. PIA SKOGEMANN EN KARL VAR MIN MOR, EN FISK VAR MIN FAR Kvindekraft og mandsmod i nordiske folkeeventyr. Psykologisk fortolkning af Pia Skogemann. Papirklip af Lise Marie Nedergaard FAKTA INDHOLD OM AT

Læs mere

Alt det, som mange mennesker troede, at de havde lagt bag sig, kan blusse op med fornyet voldsom styrke, når boet skal gøres op, og der skal deles

Alt det, som mange mennesker troede, at de havde lagt bag sig, kan blusse op med fornyet voldsom styrke, når boet skal gøres op, og der skal deles 1. søndag i fasten, 2. tkt. rk. 2016 Læsninger: 1. Mos 4, 1-12 Jak 1,9-16 Luk 22, 24-32 Salmer: 747: Lysets engel 498: Gud efter dig jeg længes 557: Her vil ties 70: Du kom til vor runde jord 697: Herre,

Læs mere

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Ja, sådan starter et rigtigt eventyr. Det der følger er også et eventyr, som man ikke har kendt mage. Lad eventyret begynde: Der var engang

Læs mere

Hvem? Mig! Livsvigtigt Hvilken af de følgende ting ville du have sværest ved at undvære?

Hvem? Mig! Livsvigtigt Hvilken af de følgende ting ville du have sværest ved at undvære? Hvem? Mig! Hvilket dyr ville du vælge til at symbolisere dig selv og hvorfor?......... Hvis du er dreng hvad synes du ville være sværest ved at være pige? Hvis du er pige hvad synes du ville være sværest

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent side 1. Prædiken til 2.søndag i advent Tekst. Lukas 21,25-36.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent side 1. Prædiken til 2.søndag i advent Tekst. Lukas 21,25-36. 04-12-2016 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2016. Tekst. Lukas 21,25-36. Adventstiden er fyldt af forventning. At vente på noget fylder meget i vores liv. Vi er alle mennesker som lever med forventninger.

Læs mere

Fugletosserne. Titel. Ensomhed, venskab, anderledes, at have en særlig interesse. Dansk, litteratur

Fugletosserne. Titel. Ensomhed, venskab, anderledes, at have en særlig interesse. Dansk, litteratur Titel Tema: Fag: Målgruppe: Ensomhed, venskab, anderledes, at have en særlig interesse. Dansk, litteratur 2. klasse, Hans Chr. Hansen. Viggo-bøgerne. Alrune, 2016 Bogens handling Viggo er vild med fugle,

Læs mere

Sara Skaarup: Sort sommer, Dansklærerforeningen, FFF,

Sara Skaarup: Sort sommer, Dansklærerforeningen, FFF, Sara Skaarup: Sort sommer, Dansklærerforeningen, FFF, Jonas og 27 andre unge ankommer til en sommerlejr, der er noget anderledes end de fleste af den slags lejre. Ingen fælles arrangementer og pligterne

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget mandag 19. dec 2011. Uge 1, mandag 02. jan 2012 04/01/2012 14:35. 00:25 Blod, sved og T-shirts (1:8) Program ind

Side 1. Rettelser foretaget mandag 19. dec 2011. Uge 1, mandag 02. jan 2012 04/01/2012 14:35. 00:25 Blod, sved og T-shirts (1:8) Program ind Side 1 Uge 1, mandag 02. jan 2012 00:25 Blod, sved og T-shirts (1:8) Program ind - kan du klare at lave dit tøj selv? Fem danske unge bliver kastet ud i Indiens benhårde tøjindustri. Her skal de kæmpe

Læs mere

DIALOG OM ONLINE TRIVSEL

DIALOG OM ONLINE TRIVSEL DIALOG OM ONLINE TRIVSEL DILEMMAKORT Målgruppe: Forældre i 3. og 4. klasse Om aktiviteten Denne aktivitet til skole/hjemsamarbejdet handler om online trivsel. Den er udviklet i samarbejde mellem Sex &

Læs mere

EN SUPERBRUGERS ERFARING

EN SUPERBRUGERS ERFARING EN SUPERBRUGERS ERFARING 6 Mit navn er Katrine Berling, og jeg er sexolog og så har jeg 20 års erfaring med at bruge sites, apps og særligt Tinder til min dating. Faktisk er jeg muligvis nok dansk superbruger

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Dilemmaløbet. Start dilemma:

Dilemmaløbet. Start dilemma: Dilemmaløbet Du står nu overfor et dilemma løb som tager sig udgangspunkt i Zambia. Hver gang du træffer et valg, har det betydning for, hvordan dit liv udvikler sig, så overvej det grundigt inden du går

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Astrid Lindgren: Pippi plyndrer juletræ

Astrid Lindgren: Pippi plyndrer juletræ Lauren Oliver: Delerium Faust: 29584273 ISBN: 9788740007176 Kærlighed og forelskelse gør livet besværligt, kan gøre ondt og få folk til at gøreuhensigtsmæssige ting. Derfor anser man det for at være en

Læs mere

Søren Jessen. Mallebuh. Søren Jessen. Kobberdragen. 1. e-bogs udgave 2011 ISBN 978-87-92805-00-3. Søren Jessen og forlaget Mallebuh 2011

Søren Jessen. Mallebuh. Søren Jessen. Kobberdragen. 1. e-bogs udgave 2011 ISBN 978-87-92805-00-3. Søren Jessen og forlaget Mallebuh 2011 Søren Jessen Søren Jessen Kobberdragen 1. e-bogs udgave 2011 ISBN 978-87-92805-00-3 Søren Jessen og forlaget Mallebuh 2011 Denne bog er beskyttet af lov om ophavsret. Kopiering til andet end personlig

Læs mere

Julie, Klemens faster

Julie, Klemens faster Julie, Klemens faster Julie er Klemens faster og er mellemleder i socialforvaltningen i Stormstrøms amt. Hun har meget lidt til overs for hendes familie, især Klemens forældrene og sørgede da også for

Læs mere

Tema. 12 bøger. Om stærke kvinder

Tema. 12 bøger. Om stærke kvinder Tema 12 bøger Om stærke kvinder Det er ikke altid lige let at være kvinde. Historien har været præget af kampe på mange fronter. Her er 12 gode bøger med kvinder, der kæmper både større og mindre kampe

Læs mere

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda n I må aldrig forelske jer, sagde vores mor til os, da vi blev 13 år. Men jeg lyttede ikke. Jeg forelskede mig i Noah. Jeg troede ikke, det ville være farligt. Jeg ville bare være som

Læs mere

Citater af/om Yahya Hassan

Citater af/om Yahya Hassan Citater af/om Yahya Hassan Hver elev udvælger et citat af eller om Yahya Hassan, som noteres på en fælles Padlet. Citatet kan være fra et af hans digte eller være en del af samfunds-debatten. Der skal

Læs mere

ISBN-liste, Forlaget Avesa Suensonsvej 48, 7500 Holstebro

ISBN-liste, Forlaget Avesa Suensonsvej 48, 7500 Holstebro ISBN-liste, Forlaget Avesa Suensonsvej 48, 7500 Holstebro Da jeg var lille mormor og morfar fortæller ISBN 87-91186-00-5 Lyde i mørket ISBN 87-91186-01-3 Far henter hjælp ISBN 87-91186-02-1 Vores første

Læs mere

Fuglen af Marianne Iben Hansen

Fuglen af Marianne Iben Hansen Fuglen af Marianne Iben Hansen Opgave 1: Forside og bagside A) Se på forsiden (og kun på forsiden) - Hvad tror du bogen handler om? Skriv svaret i dit danskhæfte B) Kig på bagsiden. Hvad tror du bogen

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Pædagogisk materiale i tilknytning til Silja min Silja af Lis Pøhler

Pædagogisk materiale i tilknytning til Silja min Silja af Lis Pøhler Pædagogisk materiale i tilknytning til Silja min Silja af Lis Pøhler Silja min Silja Af Inge Duelund og Birde Poulsen Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig 2018 Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig har

Læs mere

Hjælp! Print og klip ark 1-3. Laminér dem eventuelt for genbrug. Sæt dem op med enten magneter eller klæbemasse. Resten tegnes af læreren på tavlen.

Hjælp! Print og klip ark 1-3. Laminér dem eventuelt for genbrug. Sæt dem op med enten magneter eller klæbemasse. Resten tegnes af læreren på tavlen. TIL 4.-6. KLASSETRIN Hjælp! Formål Som en del af afrundingen til resten af materialet, er det vigtigt at eleverne får viden om hvordan de kan få hjælp. Denne tavleøvelse præsenteres af læreren, men giver

Læs mere

Mit liv som plejebarn

Mit liv som plejebarn Ea Krassél 35 år, gift med Karl og har 2 børn Anbragt i 11 år - 2 år på døgninstitution - 9 år i plejefamilie Ea Krassel Mors baggrund Dysfunktionel familie gennem flere generationer Mors opvækst - Fattige

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Perspektiv. Forstå den digitale generation Nøgen på nettet?

Perspektiv. Forstå den digitale generation Nøgen på nettet? Perspektiv Forstå den digitale generation Nøgen på nettet? 24 FEMiNA.dk Af camilla wass Illustration: sisterbrandt FOto: PR Jeg synes, der er nøgenbilleder af piger OVERALT. Det er tit, der går drenge

Læs mere

Salmer: 17.1-8, (Dåb 448), 59, 582, 438, 477, 17.9-12 Tekster: 1 Mos 1,27-31, Hebr 5,1-10, Mark 9,14-29

Salmer: 17.1-8, (Dåb 448), 59, 582, 438, 477, 17.9-12 Tekster: 1 Mos 1,27-31, Hebr 5,1-10, Mark 9,14-29 Salmer: 17.1-8, (Dåb 448), 59, 582, 438, 477, 17.9-12 Tekster: 1 Mos 1,27-31, Hebr 5,1-10, Mark 9,14-29 Jeg synes der er to spørgsmål, der uvægerligt melder sig i forbindelse med evangeliet, vi lige har

Læs mere

ROSINANTE&CO. Højtlæsningsbøger fra Høst & Søn

ROSINANTE&CO. Højtlæsningsbøger fra Høst & Søn ROSINANTE&CO Højtlæsningsbøger fra Høst & Søn Kontaktinfo Anette Øster ao@rosinante-co.dk Tlf. 33 41 18 33 Blog: lærerværelset.dk Ida Jessen og Hanne Bartholin Carl Ida Jessens og Hanne Bartholins bøger

Læs mere

1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD

1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD 1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD 2. Hvor gammel er du? 14 år 15 år 16 år 17 år 18 år 19 år 3. Hvilken klasse går du i? 8. 9. 10. 11. 4: Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer

Læs mere

Jeg har min Gud til at se mig

Jeg har min Gud til at se mig Jeg har min Gud til at se mig Denne tekst er egnet som læsetekst fra 5. klasse og op. Tahrir fortæller om at være muslimsk pige i et dansk samfund. Jeg kom til Danmark fra Irak lige på det tidspunkt, hvor

Læs mere

Sofa med plads til to

Sofa med plads til to Sofa med plads til to En pige som er 12 år gammel, sidder i en sofa med en dreng på hver side. Den retvendte historie En af mine foretrukne fantasier handler om tre teenagedrenge som inviterer en pige

Læs mere