Referat Patient- og Pårørenderådet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Patient- og Pårørenderådet"

Transkript

1 Dato: Referat Patient- og Pårørenderådet Tirsdag den 6. december Velkomst a. Godkendelse af referat fra den 4. oktober 2016 Referatet blev godkendt uden ændringer. b. Evt. rettelser til den udsendt navne og telefonliste Referatet blev godkendt. Opfølgning siden sidste møde: Toiletterne ved glasgangen. De er blevet tjekket af Mette og det viser sig, at de er blevet hævet. Der følges op ifh til muligheden for håndtag/armstøtte. Derudover var der et ønske til at få flyttet toiletrullen frem så den ikke sidder bag ved toilettet. Annette og Søren har meldt sig til at deltage i en test af Region Sjællands hjemmeside Annette og Søren har begge været med til at teste hjemmesiden. De gav umiddelbar tilbagemelding og snakkede med den konsulent som gennemførte undersøgelsen. Der kom en række tilbagemeldinger fx ifh til mails det er vigtigt, at mails bliver besvaret og det er tydeligt hvornår man kan skrive til hvem. Det er problematisk, at Sygehuset generelt sender meget information ud til patienterne (ofte samme information ved hvert besøg, selvom man fx kommer ofte for samme lidelse). Det er dog et lovkrav som det er svært at komme uden om. 2. Forskningsprojekt omkring patient medinddragelse Anja Nergaard fra ortopædkirurgisk afdeling er i gang med et projekt omkring patient medinddragelse. Anja vil gerne undersøge hvordan vi bliver bedre til at medinddrage patienter i fremtiden, at derfor er patienter også med helt fra starten af projektet. Anja fortalte om baggrunden for at hun ønskede at inddrage patienter og pårørende til hendes forhåbentligt kommende forskning. Det er fx et krav i England at der skal være patienter med i alle stadier af forskning.

2 Anja arbejder på et forskningsprojekt omkring inddragelse af patienter og pårørende som ikke har en lang uddannelse eller som har svært ved forholde sig til den megen information og de mange krav der i dag stilles i sundhedsvæsenet. Anja ønskede et par patienter som kunne indgå som sparring/løbende kommentatorer på hendes arbejde. Evt. interesserede kan kontakte Anja Nergaard pr mail ahao@regionsjaelland.dk. På nuværende tidspunkt har Annette Grøn meldt sig, men det kunne være godt med et par stykker mere. 3. Evaluering af Patient- og Pårørenderådet Patient- og Pårørenderådet har fungeret i to år og i forbindelse med opstarten blev det aftalt, at rådet skulle evalueres efter to år. Det betyder, at der skal skrives en kort evalueringsrapport, som skal godkendes i Sygehusledelsen samt sendes til Region Sjælland. Evalueringsnotet blev gennemgået og der kom følgende bemærkninger til både notatet og Patient- og Pårørenderådet generelt: Ilse har været med til et møde i dansk sygeplejeråd i Region Sjælland og der blev Holbæk Sygehus fremhævet for et godt Patient- og Pårørenderåd. Der var forslag om en artikel for at informere om rådet (igen) og muligheden for at skrive/sende input til rådet. På sundhedsdagen kunne man også spørg folk om deres oplevelser. Evt. et lille oplæg i det store telt på Ahlgade. Som supplement til den stand vi havde i Vi kunne også bruge Åbenthus arrangement den 7. februar til at fortælle om rådets arbejde - en lille PR stand kunne også være en mulighed. Roskilde Sygehus har nogle ansat forskning på deres patientforum, vi kan overveje om vi også vil lave forskning på vores Patient- og pårørenderåd. Øvrige bemærkninger til evalueringsnotatet bliver indarbejdet direkte i en ny version af notatet. 4. Workshop om sammenhængende og fleksibel sygehusbehandling Torsdag den 19. januar 2017 afholdes en workshop med fokus på sammenhængende og fleksibel sygehusbehandling. Der er behov for øget samarbejde på tværs af regionens sygehuse, som kan styrke nærheden for patienten og sikre sammenhængende patientforløb i tråd med Region Sjællands Vision og handlingsplan Der er brug for input fra personale, patienter og pårørende til sammen at dele allerede indhentede erfaringer og til at generere ideer, der giver mening for konkrete patientgrupper. Patient- og Pårørenderådet på Holbæk Sygehus er blevet bedt om at udpege 2-4 medlemmer, følgende interesserede meldte sig: a. Tove fisker b. Ilse Johansen c. Michael U. Larsen

3 d. Tina Quist 5. Fysiske tiltag og mangler Punktet Fysiske tiltag og mangler et fast punkt. Der er mulighed for at indmelde løbende observationer, erfaringer eller forslag. Siden sidst er ombygningen af indgang B samt nybygningen af handicaptoilet ved indgang A igangsat (og fuldført). Bænkene som er ansat ude på området vurderes som værende for høje dette må man meget gerne afprøve og give en tilbagemelding. Mette Halling har målt dem og vurdere også at de er til den høje side, men det er nok svært at ændre på. Der er også åbnet til den lille atrium gård fra mellemgangen ved kiosken. (dette er ikke et rygerum, men en mulighed for lidt frisk luft). 6. Mødekalender 2017 Ud fra aftalerne på seneste møde er der udarbejdet nedenstående forslag til mødeplan for Møderne ligger alle på samme dag, men er bla. rykket lidt hen i august for at komme efter de flestes sommerferie. Tirsdag den 7. februar kl (uge 6) Tirsdag den 4. april kl (uge 14) Tirsdag den 13. juni kl (uge 24, 2. tirsdag i juni) Tirsdag den 15. august kl (uge 33, 3. tirsdag i august) Tirsdag den 3. oktober kl (uge 40) Tirsdag den 5. december kl (uge 49) Møderne forventes afholdes i mødelokalet ved kantinen (samme lokale som den 6. december 2016). Alle mødedatoer blev godkendt. 7. Sygehuspræsten på Holbæk Sygehus Sygehuspræsten på Holbæk Sygehus Thomas Gudbergsen kommer og fortæller om hans funktion og hvilke tanker han gør sig om fremtiden som sygehuspræst. Thomas fortalte lidt om funktionen som sygehuspræst de er to præster på Sygehuset hhv. Thomas og Sara (Sara dog kun på 25%). Sygehuspræsterne arbejder primært med: Samtaler med patienter og pårørende Undervisning af sundhedsfagligt personale (mest sygeplejefagligt) Supervision for ansatte (både individuelt og evt. i grupper) Gudstjenester der er ikke et egentligt kirkerum, så dette gøres i en sengeafdeling på sigt gerne i to afdelinger.

4 Aktuelt er der planlagt 10 julesangsandagter rundt om på afdelingerne og der vil være to mini koncert i glasgangen. Personaleforeningen står også for at en lokal skole kommer med luciaoptog den 13. dec. 8. Jul på Holbæk Sygehus Hvordan forløber julen Som opfølgning på sidste møde sendte Tove Fisker en række spørgsmål som kunne bruges til drøftelser på det kommende møde. Nedenfor er spørgsmålene listet. Spørgsmålene har endvidere været udsendt til afdelingssygeplejerskerne som har sendt svar retur. Svarende er vedhæftet i et samlet ark til jeres orientering. Er der fællesspisning med personalet juleaften? Er der juletræ? Er der gudstjeneste? Er der julesalmer i højtaleranlægget? Hvad tidspunkt serveres julemiddagen? Er der vin/portvin til middagen? Kan pårørende spise med evt. mod betaling og bestilling? Er der skriftlig information til patienter og pårørende om juleaften evt. en uge inden den 24. Sidder patienterne alene på stuen og spiser? Synger personalet julesalmer for patienterne? Hvordan er juledag er der fælles julefrokost? Man kan ikke købe julemad det bliver administrativt tungt at tage betaling for maden, men i praksis kan pårørende spise med hvis de ønsker det. De er alvorligt syge dem der er indlagt og ofte er de for dårlige til at være med til fælles julefejring. I de geriatriske afdelinger har det særligt været et problem, at der ikke har været et fælle spise/opholdsrum. Dette er ved at blive etableret og forhåbentligt kan dette bruges fremadrettet. 9. Punkter til dagsorden til kommende møder (5. min.) Hjemmesiden hvordan finder man rundt? Evt. oplæg ved en kommunikationsmedarbejder fra Region Sjælland (dette punkt er sat på standby, mens der udvikles og testes på en ny hjemmeside) Tilbagemelding og læring fra Danske Patienters kursus for patientrepræsentanter (Deltagelsen blev rykket idet kurset faldt sammen med temamøde på Holbæk Sygehus). Drøftelse af flextrafik med besøg af repræsentant fra kørselskontoret. Dette punkt kunne ikke komme på dagsorden til december mødet, da Alice fra kørselskontoret desværre ikke havde mulighed for at deltage. Sættes på til februar. (Er der aftaler om hvor længe må man køre rundt før man kommer hjem (fx kommer folk retur til sygehuset og henter yderligere patienter op til flere gange) og hvor tidligt må man sættes af før man har tid?). Flex trafik har nogen gang svært ved at finde vej. For nyrepatienter er der særlige regler, men disse er ikke kendt.

5 Aftalen med Regionen står der at man skal hentes og afleveres ved hovedindgangen eller er dette ikke en regel. Bør reglerne for kørsel og udsendes til patienterne og hvor man kan klage (dette står vist også i en brochure som er i bilerne). 10. Tak for deltagelsen i Patient- og Pårørenderådet i og rigtig god jul til alle Dette møde er det sidste møde for nogle af medlemmerne stor tak for indsatsen de seneste to år til Linda og Helle og tak til alle øvrige i Rådet for indsatsen de seneste to år. Connie Rau har netop meddelt, at hun pga. manglende tid stopper i Patient- og Pårørenderådet. Der bliver også sagt tak for indsatsen til Connie. 11. Eventuelt Tove Fisker nævnte problematikken omkring at patienter bliver madet på gangen hvilket ikke er værdigt. Aase bringer det videre og fortalte derudover, at der nu åbnes for yderligere spise/opholdsrum på de geriatriske afdelinger. Gangkaldene er nu implementeret på det meste af sygehuset der mangler dog fortsat kald til gangpladserne på hjertemedicinsk afdeling. I 2017 forventes der ikke de store ombygninger, da fokus er på det nye it system Sundhedsplatformen. Der har tidligere været fortalt omkring utilsigtede hændelser og særligt var der mange hændelser på medicinområdet. Der var et ønske om, at der bliver fulgt op fx hvad er der gjort. Dette ønskes også taget op på et kommende møde. Anja tilbød at komme og fortælle om deres indsats. Hele medicinområdet opleves som noget af en jungle fx hedder medicinen noget forskelligt alt efter hvilket præparat man får på hhv. hospitalet, sygehuset, aflastning mm. Derudover kan der være problemer med mange mangelfuld information til patienter som pludseligt får en masse ny medicin, eller midlertidig medicin osv. Der er også udfordringer i mellem vores medicinsystem og de kommunale systemer. Der mangler også information om at patienter selv kan indberette utilsigtede hændelser det kunne også være et tema. Sygehusets interne nyhedsbrev skal udsendes til Patient- og Pårørenderådet fx via at teksten sættes over i et Word dokument/mail. Sidse-Marie går videre med mulighederne desværre er det ikke muligt at få nyhedsbrevet i et pdf dokument da det udelukkende ligger elektronisk (som links) på Region Sjællands intranet. Bent orienterede om, at dialyseafdelingens kvalitet går ned af bakke og slet ikke lever op til tidligere standard. Der er også udfordringer ifh til deres sproglige færdigheder/dansk kundskaber. Aase har hørt det og vil går videre med det. Der har tidligere været udfordringer med manglende sygeplejersker dette skulle der være rettet op på, de skal dog lige læres op.

Referat fra Patient- og Pårørenderådet

Referat fra Patient- og Pårørenderådet Dato: 2.5.2017 Referat fra Patient- og Pårørenderådet Tid: Tirsdag den 4. april 2017 kl. 15.00-17.00 1. Velkomst Kort præsentationsrunde da der var et par nye ansatte i rådet. a. Godkendelse af referat

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Orientering om tiltag på baggrund af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Orientering om tiltag på baggrund af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Dato: 5. september 2012 Brevid: 1841112 Orientering om tiltag på baggrund af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser På møde i Forretningsudvalget den 29. maj 2012 blev udvalget orienteret

Læs mere

Referat fra FU-møde 15. december 2014

Referat fra FU-møde 15. december 2014 Referat fra FU-møde 15. december 2014 Referat af FU-møde 15. december 2014, kl. 9.00-17.30, Bispebjerg Hospital Til stede: Mogens Grønvold, Lene Jørgensen, Henrik Larsen, Anne Nissen, Birgit Villadsen

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Kommissorium for Udviklingsgruppen af Kliniske Regningslinjer inden for Sygeplejen og Kommissorium for Bedømmerkorps af Kliniske Regningslinjer inden

Kommissorium for Udviklingsgruppen af Kliniske Regningslinjer inden for Sygeplejen og Kommissorium for Bedømmerkorps af Kliniske Regningslinjer inden 2008 Kommissorium for Udviklingsgruppen af Kliniske Regningslinjer inden for Sygeplejen og Kommissorium for Bedømmerkorps af Kliniske Regningslinjer inden for Sygeplejen ved Sygehus Nord 1 Kommissorium

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital.

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital. KSS Nykøbing F Møde den 29. november kl 12-15 Mødelokale: Violen Fjordvej 17 indgang I-02 Nykøbing f Sygehus Dato: 16. december 2016 Referat Deltagere: Lisbeth Lumby Rasmussen, Dorrit Guttmann, Grete Breinhild,

Læs mere

Malene Madsen, Nyreforeningen (afbud) Annette Rolsting, Bedre Psykiatri/LMS Jette Bay, Scleroseforeningen

Malene Madsen, Nyreforeningen (afbud) Annette Rolsting, Bedre Psykiatri/LMS Jette Bay, Scleroseforeningen REFERAT Møde i: Patientinddragelsesudvalget Dato: 22. august 2016 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Lokale H7, Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Patientinddragelsesudvalget Tværsektoriel udvikling Kongens

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Patientovergangen fra intensiv til stamafdeling

Patientovergangen fra intensiv til stamafdeling Projektgruppe: Dorthe D. Poulsen Risk Manager MKS, Kvalitet og målstyring Sjællands Universitetshospital Patientovergangen fra intensiv til stamafdeling Et tværgående udviklingsprojekt Styrelsen for Patientsikkerhed

Læs mere

Statusnotat. Inddragelse af frivillige i Psykiatrien. PsykInfo

Statusnotat. Inddragelse af frivillige i Psykiatrien. PsykInfo Statusnotat Inddragelse af frivillige i Psykiatrien PsykInfo Louise Friis Kusk, konsulent Anne Mette Billekop, leder 1. februar 2017 Baggrund Siden december 2014 har der været ansat én frivillighedskoordinator

Læs mere

1. Velkomst Særligt velkommen til Linn Agnethe Bertelsen som er retur fra barsel. 2. Godkendelse af dagsorden

1. Velkomst Særligt velkommen til Linn Agnethe Bertelsen som er retur fra barsel. 2. Godkendelse af dagsorden 1 Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Fredag 23. maj 2014 Deltagere: Ilse Rasmussen, Linn Agnethe Bertelsen, Kasper Soelberg, Bente Juulsgard, Inger Marie Jaillet, Johnny Nielsen, Irene

Læs mere

3)Opfordring til at orientere hospitalet, hvis der er Wi-Fi problemer.

3)Opfordring til at orientere hospitalet, hvis der er Wi-Fi problemer. REFERAT Møde Brugerrådet Bornholms Hospital i: Dato: 7.8.2017 Kl.: 16-18 Sted: Mødelokalet i Kvalitets og Uddannelsesafdelingen Deltagere: Jette Juul Nielsen, Bent Larsen, Toby Aagreen, Kaj Westh, Birgitte

Læs mere

Ansøgning om selvstyre på plejehjem

Ansøgning om selvstyre på plejehjem december 2016 Ansøgning om selvstyre på plejehjem Information om ansøger Plejehjem: Mou Plejecenter Plejehjemsleder: Jytte Pihl Antal plejehjemspladser: 36 Antal medarbejdere (årsværk): Antal specialpladser:

Læs mere

17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe

17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe R E F E R A T Emne 17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe Mødedato 17. december 2009 Sted s mødelokale 501 Deltagere Lone de Neergaard (formand), Mikkel Grimmeshave, Region Nordjylland Tove Nilsson,

Læs mere

Hvad gør man på landets hospitaler for at forbedre kommunikation med patienterne?

Hvad gør man på landets hospitaler for at forbedre kommunikation med patienterne? Ny viden om praksis Hvad gør man på landets hospitaler for at forbedre kommunikation med patienterne? Her kan du læse resultatet af den landsdækkende spørgeskemaundersøgelse, der er gennemført som del

Læs mere

REFERAT. Indhold. Møde i: Regionshandicaprådet Dato: 6. juni 2017 Kl.: Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5

REFERAT. Indhold. Møde i: Regionshandicaprådet Dato: 6. juni 2017 Kl.: Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5 Kongens Vænge 2 3400 Hillerød REFERAT Møde i: Dato: 6. juni 2017 Kl.: 17.00-19.00 Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5 Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 5013 Fax 38 66 53 99

Læs mere

Referat af møde i Regionaludvalg Sjælland den 6. februar 2013

Referat af møde i Regionaludvalg Sjælland den 6. februar 2013 Referat af møde i Regionaludvalg Sjælland den 6. februar 2013 Til stede: Lone, Vibeke, Mogens, Bent, Kjeld og Troels (ref.) Afbud: Ingen Punkter til dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden side 2 2. Godkendelse

Læs mere

Dine rettigheder som patient i Psykiatrien

Dine rettigheder som patient i Psykiatrien Dine rettigheder som patient i Psykiatrien Vi er til for dig I Psykiatrien Region Sjælland er patienterne i fokus. Vi lægger stor vægt på at informere og vejlede dig om din sygdom og behandling i et klart

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Torsdag den 7. februar 2019 Mødested: Rådhuscentret Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

Referat SeniorRådsmøde nr. 225

Referat SeniorRådsmøde nr. 225 Referat SeniorRådsmøde nr. 225 Dato: 18. maj 2017 Kl: 13-16 Sted: Kommunalbestyrelsens mødesal Dagsorden omdelt: 11. maj 2017 Referat udsendt: 22. maj 2017 Medlemmer: Preben Riel, Jann Larsen, Daisy Filipsen,

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde for Folkekirkens Hus, i Huset, Skolegade 52, torsdag 11.oktober, kl

Forretningsudvalgsmøde for Folkekirkens Hus, i Huset, Skolegade 52, torsdag 11.oktober, kl Esbjerg den 4.oktober 2018 for Folkekirkens Hus, i Huset, Skolegade 52, torsdag 11.oktober, kl. 15.30-17. Mødet indledes med en sang Dagsorden 1: Godkendelse af referat af 16.aug.2018 og dagsordenen 2:

Læs mere

Årre Skole. Tlf.: E-post: Hjemmeside: Skolegade Årre

Årre Skole. Tlf.: E-post: Hjemmeside:   Skolegade Årre Fraværende: Dennis, Jan og Kim Rikart Skolebestyrelsesmøde ÅRRE SKOLE. Onsdag d. 16. september kl. 19.00 21.00 DAGSORDEN 1. Referat fra sidste møde. REFERAT Godkendt. 2. -Elevrådet (udsat) 3. Beslutning

Læs mere

REFERAT. Herlev og Gentofte Hospital. Patientforløb og Organisation Enhed for Patientforløb.

REFERAT. Herlev og Gentofte Hospital. Patientforløb og Organisation Enhed for Patientforløb. Herlev og Gentofte Hospital Patientforløb og Organisation Enhed for Patientforløb REFERAT Kamilla.noerskou.eriksen@regionh.dk 38674435 Møde i: ERFA gruppe midt Dato: 31. august 2017 Kl.: 13.00 15.00 Sted:

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Foreløbige afbud: Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden. Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup

Foreløbige afbud: Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden. Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Økonomi- og planlægningsafdelingen Planlægningsenheden Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Møde i: Sundhedsfagligt Råd, Klinisk Biokemi Dato: 26. august 2014 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Glostrup

Læs mere

Jann Larsen, Hjerteforeningen Annette Rolsting, Bedre Psykiatri/LMS Jette Bay, Scleroseforeningen

Jann Larsen, Hjerteforeningen Annette Rolsting, Bedre Psykiatri/LMS Jette Bay, Scleroseforeningen DAGSORDEN Møde i: Patientinddragelsesudvalget Dato: 30. august 2017 Kl.: 16.00-19.00 Sted: Lokale H7, Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Patientinddragelsesudvalget Tværsektoriel udvikling Kongens

Læs mere

Evaluering af besigtigelsesturen lørdag den 11. oktober 2014 skal vi gentage arrangementet (altså bare andre afdelinger)?

Evaluering af besigtigelsesturen lørdag den 11. oktober 2014 skal vi gentage arrangementet (altså bare andre afdelinger)? Selskabsbestyrelsesmøde Sjællandsvænget 1, 3. sal, 4000 Roskilde Kl. 18.00 Deltagere: Selskabsbestyrelsen Afbud: Henriette Larsen, Jens Frederiksen, Richard Jensen Gæst: Francisco Ortega under pkt. 2.

Læs mere

Kontorchef Henrik G. Jensen, Lægemiddelstyrelsen

Kontorchef Henrik G. Jensen, Lægemiddelstyrelsen Til: Fra Danske Regioner Kontorchef Henrik G. Jensen, Lægemiddelstyrelsen Kopi til: 14. august 2009 Direkte tlf: 33959698 Notat vedrørende håndtering af bivirkninger på hospitaler 1. Indledning Ministeriet

Læs mere

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: mandag den 19. juni 2017 kl. 14.00 16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 Medlemmer: Hanne Simonsen (formand), Anne Marie Bossen Aarøe (næstformand),

Læs mere

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ældrerådets sammensætning fra 19. juni 2018 2 2 Udkast - Værdighedspolitik 2018-2021

Læs mere

DAGSORDEN. Skole-praktikforum møde d. 23. februar 2015. kl. 9-12 på Social- og Sundhedsskolen. Referat

DAGSORDEN. Skole-praktikforum møde d. 23. februar 2015. kl. 9-12 på Social- og Sundhedsskolen. Referat Skole-praktikforum møde d. 23. februar 2015 kl. 9-12 på Social- og Sundhedsskolen Referat TILSTEDE: DORTE MAYAN HANSEN, NINA JEXEN, EVA PEDERSEN, INGE MARIE KRISTIANSEN, ANNE HØYRUP, TOVE HUSUM, RUTH SKRIVER,

Læs mere

Kære psykologer med ydernummer i Region H,

Kære psykologer med ydernummer i Region H, Kære psykologer med ydernummer i Region H, Hermed nyheder fra Region H. Kurset i november Evaluering af psykoterapi v. psykolog Bernt Langvasbråten (Norge) Fremmødet var lidt mindre end vanligt (ca. 80

Læs mere

Velkommen til. ortopædkirurgisk afdeling O

Velkommen til. ortopædkirurgisk afdeling O Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling O Team am: Dine kon onta ktpersoner er: Velkommen til ortopædkirurgisk afdeling O Afdeling O er en ortopædkirurgisk afdeling, som primært modtager patienter i akutte

Læs mere

En god behandling begynder med en god dialog

En god behandling begynder med en god dialog En god behandling begynder med en god dialog På www.hejsundhedsvæsen.dk kan du finde flere eksempler på, hvad du kan spørge om. Du kan også finde inspiration, videoer, redskaber og gode råd fra fra læger,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

REFERAT Bestyrelsesmøde

REFERAT Bestyrelsesmøde REFERAT Bestyrelsesmøde Dato 4. marts 2019 Tidspunkt Kl. 17.30-19.30 Sted Administrationsbygningen, Skørpingvej 7, Terndrup. Deltagere Birgit Christensen, Birgitte Mikkelsen, Carsten Bojesen, Kersten Bonnen,

Læs mere

I patientens fodspor Set med patientsikkerhedsøjne I sektorovergangen mellem hospital og kommune. Manual

I patientens fodspor Set med patientsikkerhedsøjne I sektorovergangen mellem hospital og kommune. Manual Set med patientsikkerhedsøjne I sektorovergangen mellem hospital og kommune Manual Region hovedstanden Område Midt Uarbejdet af risikomanager Benedicte Schou, Herlev hospital og risikomanager Ea Petersen,

Læs mere

Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet

Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet Referat LUU-møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet Tid Tirsdag den 19.09.2017 kl. 8.30-12.00 Sted Remisen bemærk ændret mødested Deltagere Lene Nielsen,

Læs mere

MØDEINDKALDELSE. Skolebestyrelsesmøde. Børn og Unge - Uddannelse og Læring - Højen Skole. 19.august 2014 19.00. Personalerummet 16.30.

MØDEINDKALDELSE. Skolebestyrelsesmøde. Børn og Unge - Uddannelse og Læring - Højen Skole. 19.august 2014 19.00. Personalerummet 16.30. Emne: Skolebestyrelsesmøde Mødedato 19.august 2014 Mødested/lokale Personalerummet Mødetidspunkt kl. 16.30 Forventet sluttidspunkt kl. 19.00 Deltagere Evt. afbud bedes meddelt til Kontoret Direkte telefonnr.

Læs mere

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning Sekretariatet SFR Klinisk Onkologi REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt Råd Klinisk Onkologi Dato: Mandag den 9. december 2013 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Nordsjællands Hospital, Hillerød, Indgang 50 A, Det Grønne

Læs mere

Task Force for Psykiatriområdet

Task Force for Psykiatriområdet Task Force for Psykiatriområdet R E F E R A T Emne 2. møde i Task Force for psykiatriområdet Mødedato Mandag d. 25. juni kl. 10.00-12.00 Sted Sundhedsstyrelsen, mødelokale E Deltagere Else Smith (formand),

Læs mere

Første møde i patient- og pårørendeudvalget for Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 25. februar, 2015

Første møde i patient- og pårørendeudvalget for Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 25. februar, 2015 Første møde i patient- og pårørendeudvalget for Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 25. februar, 2015 Formål for patient- og pårørendeudvalget At inddrage patienter og pårørende i

Læs mere

Referat af Pårørenderådsmødet på Bostedet Vinklen - CSB den 4/12 2012.

Referat af Pårørenderådsmødet på Bostedet Vinklen - CSB den 4/12 2012. Referat af Pårørenderådsmødet på Bostedet Vinklen - CSB den 4/12 2012. Tilstede: Susanne Wolfsberg, Carsten Hansen, Natacha Soelberg, Bente Holm, Anne Quitzau og Twiggy Liljehult. Forslag til Møderække

Læs mere

Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. december 2016 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F.

Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. december 2016 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Nykøbing den 16.12.16 Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. december 2016 kl. 14.00 16.30 Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Deltagere: Ann-Lise Hass, Birgitte Arildsen, Erik Lagerberg,

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Videotolke erfagruppemøde. Torsdag d. 29. november 2018

Videotolke erfagruppemøde. Torsdag d. 29. november 2018 Videotolke erfagruppemøde Torsdag d. 29. november 2018 2 Agenda 1. Velkomst v/lone Godkendelse af referat fra sidst. 2. Siden sidst v/alle Hvordan går det med at bruge videotolkning på hhv. sygehuse og

Læs mere

En god behandling begynder med en god dialog

En god behandling begynder med en god dialog En god behandling begynder med en god dialog En god behandling begynder med en god dialog De fleste af os kender den situation, hvor vi efter en samtale med lægen kommer i tanke om alt det, vi ikke fik

Læs mere

Velkommen. Nykøbing F. Sygehus

Velkommen. Nykøbing F. Sygehus Velkommen Nykøbing F. Sygehus Indhold 3 Velkommen til Nykøbing F. Sygehus 4 Til og fra sygehuset 5 Praktiske informationer 7 Når du skal behandles ambulant 8 Oversigtskort over Nykøbing F. Sygehus 10 Når

Læs mere

Velkommen. Ringsted Sygehus

Velkommen. Ringsted Sygehus Velkommen Ringsted Sygehus Indhold 3 Velkommen til Ringsted Sygehus 4 Til og fra sygehuset 5 Praktiske informationer 7 Når du skal behandles ambulant 8 Oversigtskort over Ringsted Sygehus 10 Når du skal

Læs mere

Velkommen. Næstved Sygehus

Velkommen. Næstved Sygehus Velkommen Næstved Sygehus Indhold 3 Velkommen til Næstved Sygehus 4 Til og fra sygehuset 5 Praktiske informationer 7 Når du skal behandles ambulant 8 Oversigtskort over Næstved Sygehus 10 Når du skal indlægges

Læs mere

2. Valg af formand Bruno Jensen har meddelt at han trækker sig som formand for og medlem af Patientinddragelsesudvalget.

2. Valg af formand Bruno Jensen har meddelt at han trækker sig som formand for og medlem af Patientinddragelsesudvalget. Referat af møde i Patientinddragelsesudvalget Tirsdag den 9. februar 2016 kl. 10-13, mødelokale 11, Regionshuset Deltagere: Ilse Johansson, Hjernesagen Lotte Petersen, Regionsældrerådet Lise Landgren,

Læs mere

Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015

Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015 Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015 13. april 2015 kl. 15.30-17.00 Roskilde Sygehus, Sygehusledelsens mødelokale, Indgang 1A, 1 sal. Deltagere Regionen Susanne Lønborg

Læs mere

Dine rettigheder som patient i Psykiatrien

Dine rettigheder som patient i Psykiatrien Dine rettigheder som patient i Psykiatrien Vi er til for dig I Psykiatrien Region Sjælland er patienterne i fokus. Vi lægger stor vægt på at informere og vejlede dig om din sygdom og behandling i et klart

Læs mere

Beslutning og hvem gør hvad? Emne & Ansvarlig Hvad skal vi opnå med mødeemnet? Tid (min.)

Beslutning og hvem gør hvad? Emne & Ansvarlig Hvad skal vi opnå med mødeemnet? Tid (min.) Dagsorden og beslutningsreferat for Møde i Dialogforum for patienter, pårørende og ledelsen på PC Amager. Dato og tidspunkt: 13. marts 2017 kl. 15.30-17.00. Sted: Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten

Læs mere

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016.

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016. Referat af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Tid: Torsdag den 24. november 2016, kl. 16.00-20.00 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Tilstede: Truels Schultz, Jørgen Andersen, Torben

Læs mere

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune.

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune. Referat fra lokalt uddannelsesudvalg (LUU) For det pædagogiske område 8. september 2011 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Karin Mathiesen, Jørgen Nielsen, Jonna Lauritsen, Birgit Nielsen, Kenneth

Læs mere

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010 Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen Den 22. september 2010 Dato 23. september 2010 Deltagere: Karen

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET FOR SUNDHED Torsdag den 20. september 2007 Kl. 18.00 21.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H4 Møde nr. 7 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

3. Kommunikationsstrategi 2013

3. Kommunikationsstrategi 2013 1 Referat fra 20. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Tirsdag d. 10. december, 2013 kl. 11.00 15.00 Sted Mødeleder Referent Tove Lindhardt Leanne Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads 30

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 11. december 2014 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Betina Stick i stedet er Poul Poulsen indkaldt. Fraværende Marlene Rye Andersen. Afbud fra formanden

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 7. juni 2016

Referat af bestyrelsesmøde 7. juni 2016 Referat af bestyrelsesmøde 7. juni 2016 Deltagere: Joachim, Karen, Sara, Kristine, Anne, Mette, Ulrik, Jesper, John og Suzette (ref.) Afbud: Lea Ikke mødt: Emne Aftalt Ansvarlig Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Kvalitet. Kapitel til sundhedsplan kvalitet

Kvalitet. Kapitel til sundhedsplan kvalitet Dato: 4. september 2015 Brevid: 2596265 Kapitel til sundhedsplan kvalitet Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemme-side, hvor faktabokse og links til andre hjemmesider

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 20. april 2018 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 20. april 2018 kl Referat af bestyrelsesmøde i, på Fangel Kro den 20. april 2018 kl. 13.30 Afbud: Pkt. 1. Ingen Godkendelse af dagsorden Godkendt Pkt. 2. Godkendelse af referat Godkendt Pkt. 3. Formanden orienterer Modtaget

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Dagsorden Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 14. dec. 2015 kl 15.30-17.30 i mødelokale SAN, IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune (kommunal

Læs mere

Referat af uddannelsesudvalgsmøde

Referat af uddannelsesudvalgsmøde Referat af uddannelsesudvalgsmøde Godkendt 11/2-2014 Mødedato: Tirsdag den 28. januar 2014 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale:

Læs mere

Brædstrup Skole. Referat af konstituerende og ordinært Skolebestyrelsesmøde

Brædstrup Skole. Referat af konstituerende og ordinært Skolebestyrelsesmøde 30.08.2012 22 Mødet fandt sted: På Brædstrup Skole, Lærerværelset Mælkevejen, kl. 18.30-21.30 Deltagere: Ole Jesper Dahl Kristensen, Winnie Jensen, Elly Møller Pedersen, Thomas Kaarsgaard Jensen, Majbrit

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde den kl. 16:00 i Fremtidslinjen, Karlemosevej 48, Køge

Referat af Handicaprådets møde den kl. 16:00 i Fremtidslinjen, Karlemosevej 48, Køge Referat af Handicaprådets møde den 18.06.2014 kl. 16:00 i Fremtidslinjen, Karlemosevej 48, Køge Tilstedeværende: Anni Kvisgård (. ) Claus Nielsen (. ) Henning Backs (. ) Jette W. Jørgensen (Ø) Lars Kunov

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Campus Holstebro Gl Struervej 1 7500 Holstebro Mødedato:

Læs mere

Cases fra LUP. Journalistisk indsamlingsmetode

Cases fra LUP. Journalistisk indsamlingsmetode Cases fra LUP Cases fra LUP Stor andel svar på eller over gennemsnittet - og/eller: Markant positiv udvikling i svarfordeling siden sidste LUP Forskellige temaer, hospitaler og specialer Journalistisk

Læs mere

For møde nr. 12 SKOLEBESTYRELSEN. Torsdag den 14. december Kl Herefter julefrokost

For møde nr. 12 SKOLEBESTYRELSEN. Torsdag den 14. december Kl Herefter julefrokost Dagsorden For møde nr. 12 SKOLEBESTYRELSEN Torsdag den 14. december 2017 Kl. 17.00 19.00 Herefter julefrokost Mødelokale 2 i Grøn Fløj, Mølholm Skole SAGER TIL EFTERRETNING:... 56 74. Orientering.... 56

Læs mere

Kort præsentationsrunde. Der orienteres om, at Tina Dalby ikke arbejder i Odsherred Kommune mere.

Kort præsentationsrunde. Der orienteres om, at Tina Dalby ikke arbejder i Odsherred Kommune mere. Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri D. 5. marts 2015, kl. 12.30-15.30, i Mødelokale 9, indgang 9, Ingemannsvej 18, 4200 Slagelse Deltagere: Christina Neergaard (PAM, Psykiatrien

Læs mere

Skolebestyrelsesdagsorden Dato 1. marts 2016 Møde nr. 87

Skolebestyrelsesdagsorden Dato 1. marts 2016 Møde nr. 87 MØDETIDSPUNKT Tirsdag den 1. marts 2016 kl. 18.30 OG STED: i skolens mødelokale på kontoret. MEDLEMMER: Elevrepræsentanter: KOM.BESTYR.: LEDELSE: Maj-Britt Lindeblad (ML), Jens Darket (JD), Nikolai Thal-Jantzen

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Mandag den 10. oktober 2016 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M6, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen. 1. Velkomst, præsentation og godkendelse af dagsorden...

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen. 1. Velkomst, præsentation og godkendelse af dagsorden... Referat Mødedato: Onsdag 22. oktober 2014 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: A1.04 Deltagere: Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen

Læs mere

Aktivitetshuset Vildbjerg 103 og 104

Aktivitetshuset Vildbjerg 103 og 104 TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Handikap og psykiatri 103 og 104 Dato: 18.06.2015 Tilbud: Aktivitetshuset Vildbjerg 103 og 104 Adresse: Park alle 5, 7480 Vildbjerg Institutionsleder: Afdelingsleder:

Læs mere

Handicaprådet DAGSORDEN

Handicaprådet DAGSORDEN Handicaprådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Onsdag den 16. januar 2019 Start kl.: 15:00 Slut kl.: 17:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand Winnie Joan Åkesson Kåre Lehmann

Læs mere

Hareskov Skole. Referat. Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag den 3. maj 2011 kl FFO 3 KLUB 7,8,9

Hareskov Skole. Referat. Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag den 3. maj 2011 kl FFO 3 KLUB 7,8,9 Hareskov Skole Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 3. maj 2011 kl. 17.00-20.00 Referat Møde nr. 10 Tilstede: Lars Nørgaard Jeppesen (Gasværket), Thomas Zeeberg (Overordnet leder FFO), Carsten Thomsen (FFO,

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Referat. Mødelokale, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Referat. Mødelokale, Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne-Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,, Helle

Læs mere

Dato 21-03-2013. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 21-03-2013. Mødedeltagere. Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre

Dato 21-03-2013. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 21-03-2013. Mødedeltagere. Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre Tilsynsrapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Tilbuddets navn og målgruppe Opholdsstedet Rosenvej er godkendt til 4 døgnpladser for børn og unge i alderen 6 til 18 år. Journalnummer

Læs mere

Dine rettigheder som patient

Dine rettigheder som patient Dine rettigheder som patient Vi er til for dig På Region Sjællands sygehuse er patienterne i fokus. Vi lægger stor vægt på at informere og vejlede dig om din sygdom og behandling i et klart og forståeligt

Læs mere

3. møde i Strategisk Følgegruppe for Ældretilsynet

3. møde i Strategisk Følgegruppe for Ældretilsynet R E F E R A T B I L A G S F 2-19 Emne 3. møde i Strategisk Følgegruppe for Ældretilsynet Mødedato 9. april 2019 kl. 13:00-16:00 Sted Islands Brygge 67, Mødelokale 501 (Henvendelse i receptionen) Deltagere

Læs mere

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum.

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt:

Læs mere

Fra Ældresagen: Kai Nørrung, Ældresagens sygehusudvalg Region Hovedstaden

Fra Ældresagen: Kai Nørrung, Ældresagens sygehusudvalg Region Hovedstaden Patientinddragelsesudvalget Tværsektoriel udvikling PROTOKOL Møde i: Patientinddragelsesudvalget Dato: 26. august 2015 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, Hillerød, lokale H 5 Kongens

Læs mere

Patientinformation. Velkommen til M61. Hjertemedicinsk sengeafsnit

Patientinformation. Velkommen til M61. Hjertemedicinsk sengeafsnit Patientinformation Velkommen til M61 Hjertemedicinsk sengeafsnit Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om medicinsk afdeling og

Læs mere

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15.

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 2 Mødedato Tirsdag den 16. marts 2010 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Erik Fabrin formand, Søren Hyldgaard næstformand, Mikkel Barnekow Rasmussen,

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Dato: Onsdag den 15. november 2017, kl. 14.00-16.00

Læs mere