Bestyrelsens beretning ved generalforsamlingen 2019 Det er altid en festdag at holde generalforsamling i Fyens Stifts Menighedsrådsforening.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsens beretning ved generalforsamlingen 2019 Det er altid en festdag at holde generalforsamling i Fyens Stifts Menighedsrådsforening."

Transkript

1 1 Bestyrelsens beretning ved generalforsamlingen 2019 Det er altid en festdag at holde generalforsamling i Fyens Stifts Menighedsrådsforening. Som ved et menighedsrådsvalg fejrer vi det folkekirkelige demokrati. Follow the money har vi i år hørt i en analyse af de kirkelige forhold omkring magt og indflydelse - og de mange penge i folkekirken fordeles jo af provstiudvalgene, så her ligger indflydelse ifølge den analyse Follow the money. Det er i høj grad os menighedsrådsmedlemmer, som vælger de provstiudvalg, der har så stor indflydelse i vores folkekirke. Vi skal gøre os umage dermed! Vi har i folkekirken en høj grad af demokrati. Derfor har vi struktureret os med menighedsrådsforening. Her i Stiftet, Fyens Stifts Menighedsrådsforening, og med Landsforeningen af Menighedsråd i det hele land. Folkekirken er båret af et folkeligt demokrati generalforsamling er en festdag, vi fejrer demokrati i vores kirke. Det er iblandt de helt store succeser i folkekirken, at der er en høj grad af frivillighed. Der er så mange opgaver, der løses af frivillige. Det være sig alt fra praktiske gøremål med kaffebrygning, bagning og borddækning og til hjælp og støtte ved den kirkelige undervisning og ved gudstjenesten. Frivillige er i høj grad med til at bære vores kirke, og det er en stor styrke, også når det drejer sig om indflydelse. Folkekirke - det er et udtryk for et nært forhold mellem stat og kirke. Folkekirke - det er et udtryk for en stor folkelig opbakning til Den evangelisk lutherske kirke her i Danmark. Folkekirke er et udtryk for folkeligt engagement, til gudstjenester og kirkelige handlinger, til de mange kirkelige og folkelige arrangementer, der forgår i og omkring det kirkelige regi. Folkekirke er også det kirkelige demokrati, ja at folket har en stemme i kirken og en afgørende af slagsen. Den stemme virker gennem kirkens lovgivning i folketing, og den virker ved de mange valgte menighedsrådsmedlemmer, der udgør de mange menighedsråd. Hvad bærer menighedsrådsforeningens arbejde her i stiftet? Hvad er det, der kendetegner vores arbejde?

2 2 Fyens Stifts Menighedsrådsforening har i mange år været kendetegnet ved en høj kvalitet af kursus og mødevirksomhed. Det er vi stolte af. Foreningen er også kendetegnet ved et engagement i forhold til Landsforeningen. Vi deltager altid mange til det årlige landsmøde med generalforsamling, vi glæder os over et godt medlemsblad og det høje serviceniveau, vi mødes af de medarbejdere, som fra Landsforeningens kontor i Sabro betjener os på forskellig vis. Det skal være en opfordring til jer at være opmærksom på alt det, vores landsforening kan. Først alt det politiske arbejde, hvor foreningen taler med stor vægt på grund af det høje medlemsantal, 99,5 % af menighedsrådene er med. Dernæst alt rådgivningsarbejdet, hvor man nemt finder hjælp ved at kontakte kontoret i Sabro. Det gælder alt omkring rådenes arbejdsgiveransvar, og lad mig i den forbindelse igen nævne foreningens arbejde for at få den fulde bemyndigelse til at agere arbejdsgiverorganisation. Det gælder ligeledes juridisk og økonomisk rådgivning, samt rådgivning til konflikthåndtering, pressehåndtering og hvad der ellers må være af arbejde for et menighedsråd. Her i Stiftet er alle råd medlemmer, vi bakker op og bruger gerne vores Landsforening. Sidst, men ikke mindst, så kendetegnes Fyens Stifts Menighedsrådsforening ved et meget nært og, synes vi, forbilledligt samarbejde med Vores Stift. Det gælder i forhold til Biskop og stiftskontorchef, og det gælder i forhold til de mange medarbejdere i Stiftet, der altid møder os med smil, venlighed og hjælp. Tak for det det kan ikke siges ofte nok, samarbejde skaber liv og vækst i folkekirken. Her finder vi en af grundene til den høje kvalitet af vores møde og kursusvirksomhed vi samarbejder her i Stiftet. Og når det er sagt om samarbejdet, så må jeg her trække frem, at der er påbegyndt et væsentligt stykke arbejde omkring det, der er rygraden i vores kirke, nemlig gudstjenesten. Biskopperne har nedsat tre fagudvalg, der skal på hver deres område skal kommer med oplæg omkring gudstjenestens liturgi. Der vil så komme en længere hørings periode, hvor dette væsentlige tema skal vendes og diskuteres.

3 3 Det er godt at menighedsrådsmedlemmer høres, både de folkevalgte og præsterne. Det var bedre, hvis også lægfolk havde siddet med i det af biskopperne nedsatte udvalg Det er væsentligt, det, der skal ske. Det kan vi nok alle være enige om. I materialet derom kan man finde gode formuleringer, om hvad det er, der skal ske, og jeg citerer: Det er ønskeligt at have en fælles autoriseret gudstjenesteordning, for det værner om vores fælles grundlag. Men vi skal have undersøgt og diskuteret, hvilken grad af autorisation, der skal være. Der skal findes en god balance mellem det, vi skal gøre på den samme måde landet over, og det, den lokale menighed har frihed til selv at bestemme. (citat slut) Det er altså noget, vi er sammen om, noget genkendeligt når vi går i kirke forskellige steder i landet. Aldrig skal vi være i tvivl om, at det er folkekirkens gudstjeneste, vi deltager i. Men også en grad af frihed, så menighederne kan bestemme selv, sætte deres præg derpå. Der bliver mere spændende arbejde til menighedsrådene i fremtiden. Husk at I rådsmedlemmer har den største indflydelse på gudstjenesten, det gælder allerede i dag, og af den vej bidrage med noget fra kirkegængernes synsvinkel I forbindelse med det arbejde kan vi med glæde konstaterer, at foreningen her er nævnt i en resultataftale mellem Kirkeministeriet og Fyens Stift. Her står der at læse: Stiftet skal inden udløbet af 4. kvartal i samarbejde med distriktsforeningen for menighedsråd i Fyens Stift planlægge konferencer om liturgi og kirkers brug. Og dette læser og forstår vi sådan, at der i høj grad er et ønske fra vores biskop om at også lægfolket i form af Menighedsrådsforeningen og menighedsråd skal inddrages i drøftelserne om liturgi. Jeg er sikker på, at der vil være en stor interesse derfor. Det er vigtigt, for det er gudstjenesten og de kirkelige handlinger, der samler os om det helt væsentlige i folkekirken. En ganske anden sag, et forslag, som bestyrelsen med glæde lægger frem i dag. Bestyrelsen blev pålagt af generalforsamlingen at arbejde for en anden valgform, når vi vælger medlemmer til Fyens Stifts Menighedsråds bestyrelse. Det giver god mening. Vi har i dag den form, at vi vælger bestyrelsens medlemmer som repræsentanter for et ståsted af kirke politisk art. Vi har

4 4 bestyrelsesmedlemmer fra den socialdemokratiske gruppe, fra den indremissionske gruppe, fra den grundtvigske gruppe, fra en gruppe orienteret omkring kirkeligt centrum og til sidst den gruppe, som ikke vedkender sig nogen kirkepolitisk orientering. Både læg og gejstlige medlemmer vælges i disse grupper. Der er noget, der fortsat taler for disse grupper. De kirkelige retninger fylder fortsat noget i det kirkelige landskab, selv om de ikke står så markante i dag, som de har gjort det tidligere. Dog er der mange, der giver udtryk for, at det virker forvirrende, når man første gang deltager i vores valg til bestyrelsen. Ligeså ved vi, at en del rådsmedlemmer føler stærk tilknytning til en af disse grupper og en anden del i princippet kunne stille op i flere af disse grupper. Bestyrelsen fremlægger i dag et forslag, hvor valget sker i den hele forsamling, så bestyrelsens enkelte medlemmer ikke er valgt af en bestemt gruppe. Vi har ændret lidt ved antal: Færre gejstlige kandidater og lidt flere læge kandidater. Vi ser det som et godt og brugbart forslag og håber på forsamlingens opbakning dertil. Jeg indledte med at tale om en høj kvalitet af kursus og mødevirksomhed. Jeg vil godt fremhæve to usædvanlige gode arrangementer, mødet om provsti-niveauet og så mødet omkring kirken i byen og det at formidle vores kirke. To velbesøgte arrangementer, med inspiration, diskussion og sager til tænke videre over. Follow the Money lød det som et svar på, hvor indflydelsen den er at finde i vores folkekirke. Det er vigtigt for menighedsråd at gøre sig klar, at det vigtige arbejde, der ligger i provstiudvalg i hele vores stift, at det arbejde skal vi give vores bevågenhed. Sørg for gode folk i provstiudvalg - det gør I ganske sikkert allerede - nogle rådsmedlemmer, der ved noget om penge og regnskab, og samtidig har syn for, hvad kirke er for en størrelse, så resurser bliver fordelt på rigtigt vis, for penge til vedligeholdelse af kirker, til gudstjenester og til kirkelige handlinger og til alle vores forskelligartede aktiviteter, ja de er vigtige og de er nødvendige jo der er noget magtfuld omkring disse resurser, der er er indflydelse - og så kan jeg ikke lade være med til sidst at give den bemærkning: Jo penge er en vigtig resurse i alt det arbejde, der foregår omkring vores kirker.

5 5 Men lærer gudstjenesten os ikke om resurser af mere fundamentalt karakter? Er det ikke ord som tro og engagement, der når alt kommer til alt i langt højere grad sætter retning og skaber vækst. Det er mennesker der søndag efter søndag møder op. Der er frivillige, der laver kaffe og bager kager og gør det alt sammen muligt. Det er salmesang og bøn, det er dåb og det er nadver, det er Ordet, der lyder til os, og ja lidt fromt sagt, det er Herrens eget nærvær i vores kirke liv og vækst - i en kirke er det først og sidst bestemt af noget større end penge.

VEDTÆGTER for Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening

VEDTÆGTER for Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening VEDTÆGTER for Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening Foreningens navn og formål 1. Fyens Stifts Menighedsrådsforening ( i det følgende kaldet foreningen ) virker i tilslutning

Læs mere

Gennemførelse af oplæg om distriktsforeninger

Gennemførelse af oplæg om distriktsforeninger Gennemførelse af oplæg om distriktsforeninger Midtvejsmøde 15. november 2014 Hovedpunkter Baggrund Proces Den vejledende formålsbestemmelse for distriktsforeninger Fordeling af antal delegerede Valg af

Læs mere

Medlemsstrategi. Carsten Bøgh Pedersen, næstformand

Medlemsstrategi. Carsten Bøgh Pedersen, næstformand Medlemsstrategi Carsten Bøgh Pedersen, næstformand 1 Hvorfor en medlemsstrategi? Bestyrelsen har påbegyndt arbejdet med en medlemsstrategi, for at sætte ambitionsniveau og mål for foreningens arbejde med

Læs mere

Menighedsrådsvalg 2016 Kampagne, rekruttering og Landsforeningens rolle

Menighedsrådsvalg 2016 Kampagne, rekruttering og Landsforeningens rolle Menighedsrådsvalg 2016 Kampagne, rekruttering og Landsforeningens rolle Inspirationsdag, Distriktsforeningen for Herning Nordre og Søndre Provsti, Timring Missionshus, lørdag den 6. februar 2016 Søren

Læs mere

Vedtægter for Menighedsrådsforeningen for Lolland-Falsters Stift

Vedtægter for Menighedsrådsforeningen for Lolland-Falsters Stift Navn 1. Foreningens navn er Menighedsrådsforeningen for Lolland-Falsters Stift Formål og opgave 2. Det er foreningens formål og opgave - at arrangere møder, kurser og lignende, hvor menighedsrådenes virksomhed

Læs mere

Distriktsforeningen Vejle provsti. v. formand Helle Pedersen Tiufkærvej 108,7000 Fredericia tlf ,

Distriktsforeningen Vejle provsti. v. formand Helle Pedersen Tiufkærvej 108,7000 Fredericia tlf , Distriktsforeningen Vejle provsti. v. formand Helle Pedersen Tiufkærvej 108,7000 Fredericia tlf. 6122 5756, gammegaard@familie.tele.dk Beretning om Distriktsforeningen, Vejle Provstis virke i 2018 Jeg

Læs mere

Vejledende vedtægter for distriktsforeninger

Vejledende vedtægter for distriktsforeninger Vejledende vedtægter for distriktsforeninger En distriktsforening er en selvstændig forening, som selv fastsætter sine vedtægter. Vedtægterne må ikke være i strid med Landsforeningens til enhver tid gældende

Læs mere

Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing

Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing Folketinget er folkekirkens lovgivningsmagt. Det er menighedsrådene trygge ved, og de forventer en fortsat demokratisering af folkekirken. Landsforeningen

Læs mere

Distriktsforeningernes fremtidige rolle i Landsforeningens struktur

Distriktsforeningernes fremtidige rolle i Landsforeningens struktur Distriktsforeningernes fremtidige rolle i Landsforeningens struktur Forslag til ny model for udpegning af delegerede og opstilling af kandidater Medlemsmøder februar-marts 2013 Disposition Baggrund og

Læs mere

Beretning - Fyens Stift Menighedsrådsforening for året 2006-07.

Beretning - Fyens Stift Menighedsrådsforening for året 2006-07. Beretning - Fyens Stift Menighedsrådsforening for året 2006-07. Velkommen til Fyens Stifts Menighedsrådsforenings forårsmøde. Det er altid med glæde, at bestyrelsen indkalder til forårsmøde. Vi glæder

Læs mere

Workshop på årsmøde 2017: Gudstjenesteliturgi v. Karen Stubkjær

Workshop på årsmøde 2017: Gudstjenesteliturgi v. Karen Stubkjær Workshop på årsmøde 2017: Gudstjenesteliturgi v. Karen Stubkjær Oplæg: Gudstjenester, der er folkekirkens vigtigste kerneydelse, er en fælles opgave for præster og menighed. Hvordan skal vi udvikle gudstjenestelivet

Læs mere

Demokratisering af folkekirkens økonomi

Demokratisering af folkekirkens økonomi Demokratisering af folkekirkens økonomi Provstiudvalgskonference 3. november 2018 Hans-Henrik Nielsen Formand for Økonomi- og kirkegårdsudvalget 22 2 1 Styrket demokrati omkring økonomien Landsforeningen

Læs mere

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse?

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse? Workshop Kodeks for god ledelse Landsforeningens årsmøde 2015 Program den 31. maj 2015 Formål med workshop Baggrund for kodeks for god ledelse Hvorfor kodeks for god ledelse? Gennemgang af kodekset Øvelser

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DISTRIKTSFORENINGEN AF MENIGHEDSRÅD I KØBENHAVN

VEDTÆGTER FOR DISTRIKTSFORENINGEN AF MENIGHEDSRÅD I KØBENHAVN VEDTÆGTER FOR DISTRIKTSFORENINGEN AF MENIGHEDSRÅD I KØBENHAVN NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er: Distriktsforeningen af menighedsråd i København 2 Distriktsforeningens hjemsted er provstierne:

Læs mere

Vedtægter. 2 Medlemsskab Menighedsråd inden for de i 1 omtalte provstier kan optages som medlemmer.

Vedtægter. 2 Medlemsskab Menighedsråd inden for de i 1 omtalte provstier kan optages som medlemmer. Distriktsforeningen af menighedsråd i Greve-Solrød, Køge, Lejre og Roskilde provstier Vedtægter 1 Distriktsforeningen af Menighedsråd i Greve-Solrød, Køge, Lejre og Roskilde provstier: er en forening af

Læs mere

Provstiudvalget og provstens rolle. Anton Pihl, Strukturudvalget

Provstiudvalget og provstens rolle. Anton Pihl, Strukturudvalget Provstiudvalget og provstens rolle Anton Pihl, Strukturudvalget 1 Provstiudvalget og provstens rolle Baggrund for oplægget til delegeretmødet Et forslag i 2018 fra to distriktsforeninger om valg af provst

Læs mere

Ministerens velkomst og indledning ved konference 16. april 2012 om folkekirkens styringsstruktur

Ministerens velkomst og indledning ved konference 16. april 2012 om folkekirkens styringsstruktur Ministerens velkomst og indledning ved konference 16. april 2012 om folkekirkens styringsstruktur Velkommen til denne dags konference om folkekirkens styringsstruktur. Jeg har set frem til den med glæde

Læs mere

Den gældende ordning for folkekirkens styre

Den gældende ordning for folkekirkens styre Den gældende ordning for folkekirkens styre Oplæg ved departementschef Henrik Nepper-Christensen Indledning Når man skal drøfte, om noget skal forandres, er det altid nyttigt at begynde med et overblik

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Mødedeltagere: Ester Larsen, Erik Vind, Inger Lund, Rasmus Kr. Rasmussen, Inge Dalsgaard, Jens Rønn Sørensen, Henrik Wigh-Poulsen, Eva

Læs mere

Formandens beretning ved generalforsamling i Distriktsforeningen for Lemvig Provsti den 28. januar 2018

Formandens beretning ved generalforsamling i Distriktsforeningen for Lemvig Provsti den 28. januar 2018 Det er to år siden, den nuværende bestyrelse, blev valgt på distriktsforeningens generalforsamlingen. Bestyrelsen konstituerede sig senest, ifølge vedtægterne, den 5. april 2018: Iben Tolstrup (formand),

Læs mere

Høringsnotat om Debatoplæg fra Udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken

Høringsnotat om Debatoplæg fra Udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Høringsnotat om Debatoplæg fra Udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken (høringsnotat af 7. november, der er korrigeret den 12. november 2013) Dato: 12. november 2013

Læs mere

Et trossamfund i Luthersk Mission

Et trossamfund i Luthersk Mission Et trossamfund i Luthersk Mission Flere og flere medlemmer af Luthersk Mission (LM) overvejer af samvittighedsmæssige, teologiske, missionale og kirkelige grunde deres medlemskab af folkekirken. Baggrunden

Læs mere

FORMANDENS KOMMENTARER TIL DEN FOLKEKIRKELIGE SITUATION 2019

FORMANDENS KOMMENTARER TIL DEN FOLKEKIRKELIGE SITUATION 2019 TIL DEN FOLKEKIRKELIGE SITUATION 2019 Landsforeningens årsmøde falder usædvanligt tidligt i år. Det skyldes hensynet til folkekirkemødet 31. maj i forbindelse med Himmelske Dage på Heden. Vi havde på et

Læs mere

Arbejdspapir. til menighedsrådene i Viborg Stift til støtte for rådenes drøftelse om Visioner 2017

Arbejdspapir. til menighedsrådene i Viborg Stift til støtte for rådenes drøftelse om Visioner 2017 Arbejdspapir til menighedsrådene i Viborg Stift til støtte for rådenes drøftelse om er 2017 Udarbejdet af visionsgruppen under Viborg Stiftsråd med udgangspunkt i oplæg fra Stiftsudvalgene side 1 Løbenr.

Læs mere

Sager til drøftelse / beslutning

Sager til drøftelse / beslutning Møde i Menighedsrådet den 25. november 2014 kl. 17.30, åbent møde. Der påregnes ikke at være sager til behandling på lukket møde. Fraværende med afbud: Christer Teilmann Damm Sager til drøftelse / beslutning

Læs mere

Åby Sogns Menighedsråd Åbyhøj, 28. marts 2017

Åby Sogns Menighedsråd Åbyhøj, 28. marts 2017 Åby Sogns Menighedsråd Åbyhøj, 28. marts 2017 Protokol af offentligt menighedsrådsmøde tirsdag d. 28. marts 2017 kl. 17.15. Indledning: Steen Oprydning: Henrik, Inger Det officielle møde starter kl. 18.30

Læs mere

Indvielsen af Sognegården

Indvielsen af Sognegården Indvielsen af Sognegården Søndag d. 14. februar 2016 var der officiel indvielse af Gosmer- Halling Sognes Sognegård på Søndergade i Hou. Dagen indledtes med gudstjeneste i Gosmer Kirke ved Biskop Henrik

Læs mere

formandens Kommentarer til den folkekirkelige situation 2018

formandens Kommentarer til den folkekirkelige situation 2018 formandens Kommentarer til den folkekirkelige situation 2018 Du ved det nok, mit hjerte, du ved, at Gud er stor; men stor er og hans fjende, så tit du det erfór. Disse linjer, som Kaj Munk skrev for 80

Læs mere

FSM Beretning 2012 2013

FSM Beretning 2012 2013 FSM Beretning 2012 2013 Hjerteligt velkommen alle menighedsrådsmedlemmer nye som gamle rødder og en særlig velkomst til Inge Lise Petersen, formand for Landsforeningen, Sekretariatschef Ole Wind fra Landsforeningen,

Læs mere

Velkommen Dagsorden til orienteringsmøde:

Velkommen Dagsorden til orienteringsmøde: Velkommen Dagsorden til orienteringsmøde: 1. Velkomst 2. Menighedsrådets opgaver og kompetence 3. Redegørelse for menighedsrådets arbejde siden sidste valg 4. Redegørelse for kommende opgaver for menighedsrådet

Læs mere

Notat. Model for evaluering af stiftsråd. 1 Indledning

Notat. Model for evaluering af stiftsråd. 1 Indledning Dato: 27.februar 2007 Model for evaluering af stiftsråd 1 Indledning I regeringsgrundlaget Nye mål er anført følgende om stiftsråd: For at øge demokratiet og den lokale selvbestemmelse i folkekirken er

Læs mere

Vedtægter for Søhøjlandets Kirke

Vedtægter for Søhøjlandets Kirke Vedtægter for Søhøjlandets Kirke en Evangelisk Luthersk Frimenighed 1 Navn og hjemsted Menighedens navn er Søhøjlandets Kirke, og er oprettet i 2008 som valgmenighed med navnet Søhøjlandets Valgmenighed.

Læs mere

Dialogaftale 2015 Brønderslev Provsti. Aalborg Stift

Dialogaftale 2015 Brønderslev Provsti. Aalborg Stift 1 Dialogaftale 2015 Brønderslev Provsti og Aalborg Stift 2 Baggrunden for denne dialogaftale I Aalborg Stift er der i 2013 gennemført en undersøgelse af provsternes ledelsesrum, og de forhold der fremmer

Læs mere

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Vi begyndte mødet med at synge salme nr. 370 Menneske, din egen magt. Som afslutning sang vi salme

Læs mere

To nøglemedarbejdere til politisk afdeling Job- og kompetenceprofiler

To nøglemedarbejdere til politisk afdeling Job- og kompetenceprofiler To nøglemedarbejdere til politisk afdeling Job- og kompetenceprofiler 3. december 2015 Vil du være med til at udvikle Danmarks ultimativt mest lokale demokrati? Du har taget første skridt ved at klikke

Læs mere

Der indbydes til møde i menighedsrådet tirsdag 23.08.2011, kl. 16.15 I konfirmandstuen Brød og sang Kirsten. Sara K.H. og Martin J. kom kl. 16.40.

Der indbydes til møde i menighedsrådet tirsdag 23.08.2011, kl. 16.15 I konfirmandstuen Brød og sang Kirsten. Sara K.H. og Martin J. kom kl. 16.40. 64 Der indbydes til møde i menighedsrådet tirsdag 23.08.2011, kl. 16.15 I konfirmandstuen Brød og sang Kirsten Afbud / fravær DAGSORDEN REFERAT Sara K.H. og Martin J. kom kl. 16.40. 1. Meddelelser ved

Læs mere

Notat. 7. Forsøgsramme vedr. ny organisering af menighedsrådets arbejde - Fra roller til ansvar og opgaver. Fase 1 - Opstart

Notat. 7. Forsøgsramme vedr. ny organisering af menighedsrådets arbejde - Fra roller til ansvar og opgaver. Fase 1 - Opstart 7. Forsøgsramme vedr. ny organisering af menighedsrådets arbejde - Fra roller til ansvar og opgaver Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold I dag indeholder menighedsrådsloven en meget stram styring

Læs mere

Stifterne i fremtiden

Stifterne i fremtiden Stifterne i fremtiden Fremlæggelse af analyse v. Lars Bach Andersen, Rambøll Management 10.50 Replik v. Tommy Carlsen, Distriktsforeningen Helsingør Stift Sydøst 11.00 Replik v. Søren Abildgaard 11.10

Læs mere

For menighedsråd og ansatte i Hjørring Nordre Provsti

For menighedsråd og ansatte i Hjørring Nordre Provsti For menighedsråd og ansatte i Hjørring Nordre Provsti Aftenens program Kl.19 Velkomst og sang ved provsten Kl.19.15 Kom godt i gang - 1 Kl.20 Kaffe Kl.20.30 Kom godt i gang - 2 Kl.21.15 Afslutning og sang

Læs mere

Notat. Forsøgsvilkår nr. 7 vedr. ny organisering af menighedsrådets arbejde - Fra roller til ansvar og opgaver. Fase 1 - Opstart Inspiration

Notat. Forsøgsvilkår nr. 7 vedr. ny organisering af menighedsrådets arbejde - Fra roller til ansvar og opgaver. Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsvilkår nr. 7 vedr. ny organisering af menighedsrådets arbejde - Fra roller til ansvar og opgaver Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhol d I dag indeholder menighedsrådsloven en meget stram styring

Læs mere

Protokol. Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 15. juni 2017 referat. Mødedato: Torsdag, 15. juni 2017 Mødetidspunkt: 18:00 20:30

Protokol. Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 15. juni 2017 referat. Mødedato: Torsdag, 15. juni 2017 Mødetidspunkt: 18:00 20:30 1 Protokol Mødedato: Torsdag, 15. juni 2017 Mødetidspunkt: 18:00 20:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud (Frode 21 42 18 52): Værter: Sognehuset Erik Steen Nielsen, Finn Illum, Frode Elkjær Jakobsen, Henny

Læs mere

Kommissorium for Tværkulturelt Udvalg i Kolding Provsti

Kommissorium for Tværkulturelt Udvalg i Kolding Provsti Kommissorium for Tværkulturelt Udvalg i Kolding Provsti Formål: Det er tværkulturelt udvalgs mål at skabe et klart ansættelsesforhold og derved gode arbejdsbetingelser for den tværkulturelle kirke- og

Læs mere

Vedtægt for samarbejde mellem provstiudvalg om Center for Folkekirkens Familiestøtte (Diakoni)

Vedtægt for samarbejde mellem provstiudvalg om Center for Folkekirkens Familiestøtte (Diakoni) Vedtægt for samarbejde mellem provstiudvalg om Center for Folkekirkens Familiestøtte (Diakoni) Samarbejdet er etableret i medfør af Lov om Menighedsråd, (LBK nr. 771 af 24. juni 2013) 43 og 43 b, stk.

Læs mere

Menighedsrådet, der tager ansvar for den lokale kirke og menighed, er grundlaget for den danske folkekirke

Menighedsrådet, der tager ansvar for den lokale kirke og menighed, er grundlaget for den danske folkekirke Menighedsrådsløftet Undertegnede erklærer herved på ære og samvittighed at ville udføre det mig betroede hverv i troskab mod den danske evangelisk-lutherske folkekirke, så at den kan byde gode vilkår for

Læs mere

Formandsberetning for Foreningen Agape 2017

Formandsberetning for Foreningen Agape 2017 Formandsberetning for Foreningen Agape 2017 Jeg vil i år starte min beretning med at sætte fokus på Agapes værdier. Hvis man slå ordet værdi op i dansk psykologisk-pædagogisk ordbog, så kan man finde en

Læs mere

Kodeks for god ledelse i folkekirken

Kodeks for god ledelse i folkekirken Kodeks for god ledelse i folkekirken Indledning Menighedsrådene består ud over præsterne af almindelig folkekirkemedlemmer. Som valgt til menighedsrådet er de valgt til at varetage et fælles ansvar for

Læs mere

Betænkning 1527 Provstestillingen og provstiets funktion. v/ Inge Lise Pedersen

Betænkning 1527 Provstestillingen og provstiets funktion. v/ Inge Lise Pedersen Betænkning 1527 Provstestillingen og provstiets funktion v/ Inge Lise Pedersen 1 Hvad handlede det om? Ansættelse af provster Provstens kompetence, specielt ledelseskompetence Provstiudvalgets kompetence

Læs mere

Kirken & det omliggende Samfund

Kirken & det omliggende Samfund Kirken & det omliggende Samfund FYENS STIFTS MENIGHEDSRÅDSFORENING Lørdag den 10. november 2018 Der var engang et sogn, en kirke, en præst, en menighed. Nye kirker? Eller mødesteder? Flere præster? Nogen

Læs mere

Bestyrelsens beretning til årsmødet på Nyborg Strand 13. marts 2004

Bestyrelsens beretning til årsmødet på Nyborg Strand 13. marts 2004 Bestyrelsens beretning til årsmødet på Nyborg Strand 13. marts 2004 Foreningens formål er: 1. at samle menighedsrådsmedlemmer til drøftelse af fælles anliggender og styrkelse af det folkekirkelige fællesskab,

Læs mere

KURSUSPROGRAM FORÅR 2017

KURSUSPROGRAM FORÅR 2017 KURSUSPROGRAM FORÅR 2017 Skydebjerg kirke FYENS STIFTS MENIGHEDSRÅDSFORENING www.fsmfyn.dk Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 18 21 I Fredens Kirkes Sognegård, Skibhusvej 162, 5000 Odense Kursus for formand

Læs mere

Menighedsrådets ordinære møde Torsdag den 23. november 2017 kl

Menighedsrådets ordinære møde Torsdag den 23. november 2017 kl Blad nr. 1 Menighedsrådets ordinære møde Torsdag den 23. november 2017 kl. 16.30 Dagsorden Beslutning Spørgetid: 1. Godkendelse af mødets dagsorden 2. Meddelelser til orientering 2.1 Julekrybbe på Stændertorvet

Læs mere

Hvem bestemmer? Overvejelser om forholdet mellem autorisation & frihed i Folkekirkens liturgi

Hvem bestemmer? Overvejelser om forholdet mellem autorisation & frihed i Folkekirkens liturgi Hvem bestemmer? Overvejelser om forholdet mellem autorisation & frihed i Folkekirkens liturgi RAPPORT FRA FAGGRUPPE OM AUTORISATION PIXIUDGAVE Gudstjenestereform handler ikke om bare at opdatere selve

Læs mere

8680 RY Torsdag den 9. april 2015 klokken 18,30

8680 RY Torsdag den 9. april 2015 klokken 18,30 Dagsorden Referat Fraværende 54. Godkendelse af dagsorden 55. Godkendelse af referat fra mødet den 12. marts 2015 56. Meddelelser 1. Provstiet 2. Stiftet 3. Kirkeministeriet 1.Skanderborg Provsti, MI-udvalget

Læs mere

Hvem bestemmer? Overvejelser om forholdet mellem autorisation & frihed i Folkekirkens liturgi

Hvem bestemmer? Overvejelser om forholdet mellem autorisation & frihed i Folkekirkens liturgi Hvem bestemmer? Overvejelser om forholdet mellem autorisation & frihed i Folkekirkens liturgi RAPPORT FRA FAGGRUPPE OM AUTORISATION PIXIUDGAVE Find hele rapporten og oplæg til debat på folkekirken.dk og

Læs mere

Orientering om bestyrelsens oplæg til politiske drøftelser på årsmødet (I)

Orientering om bestyrelsens oplæg til politiske drøftelser på årsmødet (I) Orientering om bestyrelsens oplæg til politiske drøftelser på smødet (I) 1 Debat om dåb og dåbsritualet, herunder spørgsmålet om konfirmand- og voksendåb Bodil Therkelsen, formand for Liv- og Vækstudvalget

Læs mere

Om processen frem mod sidste alterbogsfornyelse

Om processen frem mod sidste alterbogsfornyelse Omprocessenfremmodsidstealterbogsfornyelse afholgervilladsen Forord Efterfølgendeertalemanuskriptettiletkortoplæg,somblevholdtvedenstudiedagi Aalborgden26.oktober2015.Studiedagenblevholdtsomstartpåetbispemøde,ogi

Læs mere

Notat. 3. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen.

Notat. 3. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen. 3. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold Flere store samarbejder har udtrykt ønske om

Læs mere

Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke

Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke Målsætninger, aktivitets- og handleplan for Rindum Kirke 2011 Mission Rindum Kirkes opgave er at forkynde det kristne budskab i mødet med mennesker der, hvor de er, og samtidig være tro over for kirkens

Læs mere

SCT. MARIÆ SOGNS MENIGHEDSRÅD

SCT. MARIÆ SOGNS MENIGHEDSRÅD DAGSORDEN for møde i menighedsrådet onsdag den 13. februar 2013 kl. 19.00 i foredragssalen. Fraværende: Kirsten Evald Grønbech (forhåndsafbud ) Per Knudsen (forhåndsafbud) Helle Øst (afbud) Bent Nielsen

Læs mere

Pressekit til menighedsrådsvalget 2016

Pressekit til menighedsrådsvalget 2016 3. november 2016 Pressekit til menighedsrådsvalget 2016 Kort om menighedsrådene Menighedsrådene er folkekirkens lokale ledelse og består af et antal valgte medlemmer (mindst fem) og sognets præster. Alle

Læs mere

Folkekirken og Porvoo

Folkekirken og Porvoo Folkekirken og Porvoo Den 3. oktober 2010 tilslutter Den danske Folkekirke sig Porvoo Fællesskabet. Porvoo Fællesskabet består af lutherske og anglikanske kirker i Norden, Baltikum samt Storbritannien

Læs mere

1. Navn og hjemsted Stk. 1 Børnefrø Skarrild-Karstoft er hjemmehørende i Herning kommune.

1. Navn og hjemsted Stk. 1 Børnefrø Skarrild-Karstoft er hjemmehørende i Herning kommune. Gamle vedtægter 1. Navn og hjemsted Børnefrø er hjemmehørende i Herning Kommune. Børnefrø er tilsluttet Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) og er forpligtet på DFS vedtægter. Børnefrø er udløber

Læs mere

VED TÆGTER JUNI 2015

VED TÆGTER JUNI 2015 VED TÆGTER JUNI 2015 FORENINGENS NAVN OG FORMÅL 1. Foreningens navn er Landsforeningen af Menighedsråd. 2. Foreningens formål er: at samle menighedsrådsmedlemmer til drøftelse af fælles anliggender og

Læs mere

Notat. Model for fordeling af præstestillinger mellem stifterne Udarbejdet i samarbejde mellem biskopperne og Kirkeministeriet

Notat. Model for fordeling af præstestillinger mellem stifterne Udarbejdet i samarbejde mellem biskopperne og Kirkeministeriet Model for fordeling af præstestillinger mellem stifterne Udarbejdet i samarbejde mellem biskopperne og Kirkeministeriet Indledning I 2009 blev der blandt andet på foranledning af Rigsrevisionen indgået

Læs mere

FYENS STIFTS MENIGHEDSRÅDSFORENING

FYENS STIFTS MENIGHEDSRÅDSFORENING KURSUSPROGRAM EFTERÅR/FORÅR 2019/20 Ørbæk kirke FYENS STIFTS MENIGHEDSRÅDSFORENING www.fsmfyn.dk KÆRE KURSIST I dette kursusprogram finder du brugbare, spændende og Inspirerende kursusforløb for menighedsrådsmedlemmer

Læs mere

Notat. Forsøgsvilkår nr. 3 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen.

Notat. Forsøgsvilkår nr. 3 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen. Forsøgsvilkår nr. 3 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen Dato: 6. f ebruar 2019 Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindh old Flere store samarbejder

Læs mere

Notat. Høringsnotat debatoplæg: Opgaver i sogn, provsti og stift

Notat. Høringsnotat debatoplæg: Opgaver i sogn, provsti og stift Dato: 21. april 2006 Høringsnotat debatoplæg: Opgaver i sogn, provsti og stift Høringssvarerne og høringsprocessen Arbejdsgruppen om ændring af den kirkelige struktur, der er nedsat af kirkeministeren,

Læs mere

Visioner for kirkelivet i vore to sogne: Staby-Madum pastorat.

Visioner for kirkelivet i vore to sogne: Staby-Madum pastorat. Visioner for kirkelivet i vore to sogne: Staby-Madum pastorat. Menighedsrådsløftet. Undertegnede erklærer herved påære og samvittighed at ville udføre det mig betroede hverv i troskab mod den danske evangelisk-lutherske

Læs mere

Lørdag den 23. februar 2013. Erling Andersen - eran@km.dk 1

Lørdag den 23. februar 2013. Erling Andersen - eran@km.dk 1 Lørdag den 23. februar 2013 1 Vi skal snakke om Hvad skal vi i grunden som menighedsråd? Hvad gør vi ved det der med målsætninger og visioner? Hvad skal vi stille op med de andre sogne? En formiddag med

Læs mere

Protokol. 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 17. januar 2017 referat. Mødedato: Tirsdag, den 17. januar 2017 Mødetidspunkt: 18:00 21:00

Protokol. 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 17. januar 2017 referat. Mødedato: Tirsdag, den 17. januar 2017 Mødetidspunkt: 18:00 21:00 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 17. januar 2017 referat Protokol Mødedato: Tirsdag, den 17. januar 2017 Mødetidspunkt: 18:00 21:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud (Frode 21 42 18 52): Værter: Sognehuset

Læs mere

V E D T Æ G T E R 1 NAVN OG HJEMSTED

V E D T Æ G T E R 1 NAVN OG HJEMSTED FRIME NIG H ED EN BR OE N V E D T Æ G T E R 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1. Menighedens navn er Frimenigheden Broen. Menigheden er en evangelisk-luthersk frimenighed som nævnt i den kirkelige frihedslovgivning.

Læs mere

Notat. Kirkeudvalget L 104 Bilag 1 Offentligt

Notat. Kirkeudvalget L 104 Bilag 1 Offentligt Kirkeudvalget 2012-13 L 104 Bilag 1 Offentligt Notat Høringsnotatvedrørende rapport om sognebåndsløsning m.v. (med udkast til forslag til lov om ændring af lov om menighedsråd, lov om valg til menighedsråd,

Læs mere

Folkekirkens skoletjenester. V. Peter L. Hundebøll

Folkekirkens skoletjenester. V. Peter L. Hundebøll Folkekirkens skoletjenester V. Peter L. Hundebøll Hvorfor skal vi drøfte skoletjenester her? for at tale om, om vi i fællesskab skal gøre noget! 2 Hvem er Landsnetværket af folkekirkelige skoletjenester?

Læs mere

Forsøgsvilkår nr. 2 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Dato: 6.

Forsøgsvilkår nr. 2 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Dato: 6. Forsøgsvilkår nr. 2 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Dato: 6. f ebruar 2019 Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindh old Flere store samarbejder

Læs mere

2013 Vedtægter - 1 -

2013 Vedtægter - 1 - 2013 Vedtægter - 1 - Foreningens navn og formål 1. Foreningens navn er Landsforeningen af Menighedsråd. 2. Foreningens formål er: at samle menighedsrådsmedlemmer til drøftelse af fælles anliggender og

Læs mere

8680 RY Torsdag den 14. august 2014 klokken 18,00

8680 RY Torsdag den 14. august 2014 klokken 18,00 Dagsorden Referat Fraværende Ole Hefsgård; Ingrid Bartolin deltager i dele af mødet 75. Godkendelse af dagsorden 76. Godkendelse af referat fra mødet den 12. juni 77. Meddelelser 1. Provstiet 2. Stiftet

Læs mere

UDKAST. Loven træder i kraft den 15. juni 2012. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland. Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 148 Offentligt

UDKAST. Loven træder i kraft den 15. juni 2012. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland. Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 148 Offentligt Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 148 Offentligt UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om medlemskab af folkekirken, kirkelig betjening og sognebåndsløsning (Præsters ret til at undlade at vie

Læs mere

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård Aarhus Stift Dalgas Avenue 46 8000 Aarhus C Den 30. august 2018 Akt.id.: 172429 Sagsbehandler: PEEL/uga 13104 Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018

Læs mere

8680 RY Torsdag den 9. april 2015 klokken 18,30

8680 RY Torsdag den 9. april 2015 klokken 18,30 Dagsorden Fraværende 54. Godkendelse af dagsorden 55. Godkendelse af referat fra mødet den 12. marts 2015 56. Meddelelser 1. Provstiet 2. Stiftet 3. Kirkeministeriet Referat ingen godkendt godkendt 1.Skanderborg

Læs mere

Menighedsrådskursus Horsens Provsti 12. januar Oplæg ved Personalekonsulent Birgitte Søhoel

Menighedsrådskursus Horsens Provsti 12. januar Oplæg ved Personalekonsulent Birgitte Søhoel Menighedsrådskursus Horsens Provsti 12. januar 2013 Oplæg ved Personalekonsulent Birgitte Søhoel Indhold Menighedsråd: Definition og juridiske principper Beslutningsprocessen: Muligheder og begrænsninger

Læs mere

Pressekit til menighedsrådsvalget 2016

Pressekit til menighedsrådsvalget 2016 24. august 2016 Pressekit til menighedsrådsvalget 2016 Kort om menighedsrådene Menighedsrådene er folkekirkens lokale ledelse og består af et antal valgte medlemmer (mindst fem) og sognets præster. Alle

Læs mere

6. Forsøgsramme vedr. placering af visse eller alle administrative opgaver, ansvaret herfor (kompetencen) og finansiering heraf i provstiudvalget

6. Forsøgsramme vedr. placering af visse eller alle administrative opgaver, ansvaret herfor (kompetencen) og finansiering heraf i provstiudvalget 6. Forsøgsramme vedr. placering af visse eller alle administrative opgaver, ansvaret herfor (kompetencen) og finansiering heraf i provstiudvalget Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold Mange menighedsråd

Læs mere

Den korte om Kirkefondet!

Den korte om Kirkefondet! Næstved provsti 5. april 2016 Nutidens frivillige: og folkekirken - og menighedsrådsvalget 2016 Den korte om Kirkefondet! År Folketal 1801 100.975 1860 155.143 1880 266.466 1911 584.089 1930 771.168 1950

Læs mere

Notat. 2. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde.

Notat. 2. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde. 2. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold Flere store samarbejder har udtrykt ønske om at

Læs mere

Ordinært menighedsrådsmøde i Sognegården med nedenstående dagsorden torsdag den 27.oktober 2016 kl

Ordinært menighedsrådsmøde i Sognegården med nedenstående dagsorden torsdag den 27.oktober 2016 kl Sunds den 27. oktober 2016 Ordinært menighedsrådsmøde i Sognegården med nedenstående dagsorden torsdag den 27.oktober 2016 kl. 17.30. Indledning ved: Helge Andersen Dagsorden Bemærkninger 1: Godkendelse

Læs mere

Ungdomspræst- og Skole-Kirke-samarbejde Vejle Provsti

Ungdomspræst- og Skole-Kirke-samarbejde Vejle Provsti Vedtægt For samarbejde mellem menighedsråd i medfør af menighedsrådslovens kapitel 8 42a (lovbekendtgørelse nr. 9 af 03.01.2007) om Ungdomspræst- & Kirke-skole-samarbejde i Undertegnede menighedsråd i,

Læs mere

Notat. Fase 1 - Opstart

Notat. Fase 1 - Opstart Forsøgsvilkår nr. 6 vedr. placering af visse eller alle administrative opgaver, ansvaret herfor (kompetencen) og finansiering heraf i provstiudvalget Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindh old Mange

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen for Distriktsforeningen af menighedsråd for Viborg Østre Provsti 6. februar 2013

Referat fra generalforsamlingen for Distriktsforeningen af menighedsråd for Viborg Østre Provsti 6. februar 2013 Referat fra generalforsamlingen for Distriktsforeningen af menighedsråd for Viborg Østre Provsti 6. februar 2013 Dagorden ifølge vedtægter: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Pkt. 4 Pkt. 5 Pkt. 6 Pkt. 7 Pkt. 8 Pkt.

Læs mere

Gjøl Sogns Menighedsråd BLAD nr. 2

Gjøl Sogns Menighedsråd BLAD nr. 2 Gjøl Sogns Menighedsråd BLAD nr. 2 Gjøl menighedsråd afholder ordinær møde i Sognegården tirsdag den 17. januar 2017 kl. 19.00 Dagsorden Fraværende: Alle til stede Punkt 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt,

Læs mere

Provstiudvalgsarbejdet

Provstiudvalgsarbejdet Provstiudvalgsarbejdet Mit navn er Tommy Carlsen Formand for Glostrup Sogn Medlem af Glostrup provstiudvalg formand for skoletjenesten i Glostrup provsti Formand for Helsingør distriktsforening Syd Øst

Læs mere

Notat. Høringsnotat om udvalgsrapporten "Folkekirken og registreret partnerskab"

Notat. Høringsnotat om udvalgsrapporten Folkekirken og registreret partnerskab Dato: 18. januar 2011 Høringsnotat om udvalgsrapporten "Folkekirken registreret partnerskab" Kirkeministeriet KM-2 Sagsbehandler Jørgen Engmark Den 17. september 2010 sendte Kirkeministeriet udvalgsrapporten

Læs mere

Delegeretmøde maj 2017

Delegeretmøde maj 2017 Referat Delegeretmøde 19.-21. maj 2017 Deltagere: 390 delegerede, 166 ikke-delegerede årsmødedeltagere og Landsforeningens bestyrelse. 1. Mødets åbning Søren Abildgaard åbnede mødet. 2. Valg af dirigenter

Læs mere

Referat for: Frederiksberg Provstiudvalg PU møde 19. december 2013. Kl. 14-16 Mødested: provstikontoret

Referat for: Frederiksberg Provstiudvalg PU møde 19. december 2013. Kl. 14-16 Mødested: provstikontoret Referat for: Frederiksberg Provstiudvalg PU møde 19. december 2013. Kl. 14-16 Mødested: provstikontoret Alle medlemmer tilstede Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med ekstrapunkt (Se

Læs mere

Fjelsted kirke. Fyens Stifts Menighedsrådsforening

Fjelsted kirke. Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fjelsted kirke Fyens Stifts Menighedsrådsforening Forårsmødet på Hotel Nyborg Strand 8. marts 2014 Program og dagsorden Kære menighedsrådsmedlem i Fyens Stift. Menighedsrådsforeningens medlemmer indbydes

Læs mere

Kirkeministeriets høring om Dåbsoplæring DU BEHØVER KUN LÆSE SIDE 1 OG TOPPEN AF SIDE 2

Kirkeministeriets høring om Dåbsoplæring DU BEHØVER KUN LÆSE SIDE 1 OG TOPPEN AF SIDE 2 Kirkeministeriets høring om Dåbsoplæring DU BEHØVER KUN LÆSE SIDE 1 OG TOPPEN AF SIDE 2 Baggrund: På MR mødet d. 26. april blev Berit og Simon givet opgaven med at udarbejde oplæg til høringssvar på Kirkeministeriets

Læs mere

Orientering om udbud af IT-systemet KAS og GIAS. Hans-Henrik Nielsen, formand for Økonomi- og Kirkegårdsudvalget

Orientering om udbud af IT-systemet KAS og GIAS. Hans-Henrik Nielsen, formand for Økonomi- og Kirkegårdsudvalget Aktuelle emner 1 Orientering om udbud af IT-systemet KAS og GIAS Hans-Henrik Nielsen, formand for Økonomi- og Kirkegårdsudvalget 2 Baggrund Videre proces KAS og GIAS IT-systemerne skal i udbud Hovedformålet

Læs mere

Menighedsrådsmøde torsdag d. 16. maj 2013 kl. 19.30 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård

Menighedsrådsmøde torsdag d. 16. maj 2013 kl. 19.30 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård 230 Menighedsrådsmøde torsdag d. 16. maj 2013 kl. 19.30 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård Fraværende med afbud: Dorthe Røhmann-Tofting og Ole Winkel Godkendelse af dagsordenen Dagsordenen blev godkendt.

Læs mere

Referat af møde i Ulfborg Menighedsråd mandag den 22.04.2013 kl.19.00 i sognehuset Kirkevænget 2, Ulfborg.

Referat af møde i Ulfborg Menighedsråd mandag den 22.04.2013 kl.19.00 i sognehuset Kirkevænget 2, Ulfborg. Referat af møde i Ulfborg Menighedsråd mandag den 22.04.2013 kl.19.00 i sognehuset Kirkevænget 2, Ulfborg. Til stede var: Arne Dupont, Gitte Hansen, Kirsten Engmark, Kirsten Hansen, Lene Brietzke, Valborg

Læs mere

Hvem bestemmer? SAMTALER OM GUDSTJENESTELIV UD FRA RAPPORT OM AUTORISATION OG FRIHED

Hvem bestemmer? SAMTALER OM GUDSTJENESTELIV UD FRA RAPPORT OM AUTORISATION OG FRIHED Hvem bestemmer? SAMTALER OM GUDSTJENESTELIV UD FRA RAPPORT OM AUTORISATION OG FRIHED SAMTALER I DIT SOGN - FOR ALLE STUDIEKREDS - MED BAGGRUNDSARTIKLER LITURGI MED KONFIRMANDER - KIRKE MED OS PROVSTIKONVENT

Læs mere

»Og folket svarer«om gudstjeneste, folk og frivillighed

»Og folket svarer«om gudstjeneste, folk og frivillighed »Og folket svarer«om gudstjeneste, folk og frivillighed af Holger Villadsen Forord Den 20. - 22. marts 2014 blev der i Løgumkloster holdt en konference om Kirken på Landet. Formålet med konferencen var

Læs mere