FYENS STIFTS MENIGHEDSRÅDSFORENING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FYENS STIFTS MENIGHEDSRÅDSFORENING"

Transkript

1 KURSUSPROGRAM EFTERÅR/FORÅR 2019/20 Ørbæk kirke FYENS STIFTS MENIGHEDSRÅDSFORENING

2 KÆRE KURSIST I dette kursusprogram finder du brugbare, spændende og Inspirerende kursusforløb for menighedsrådsmedlemmer og Personale. Foreningens formål er at samle Menighedsrådsmedlemmer til Drøftelse af fælles anliggender Og styrkelse af det folkekirkelige Fællesskab, blandt andet ved at Holde møder og kurser.

3 Dagligdagen på den Digitale Arbejdsplads Torsdag den 19. september 2019 kl og Torsdag den 3. oktober 2019 kl I Fyens Stift, Klingenberg 2, 5000 Odense Formål Kurset giver kendskab til anvendelse af de funktioner, som alle råd skal kunne benytte. Desuden præsenteres en række muligheder for at støtte rådets arbejde med funktioner på den Digitale Arbejdsplads. Målgruppe Alle menighedsrådsmedlemmer. Kendskab til edb forudsættes. Indhold - En generel introduktion til Den Digitale Arbejdsplads. - Gennemgang af de funktioner, som alle menighedsråd skal kunne anvende, herunder e-post, arkiv, nyheder, håndbøger og skabeloner til vedtægter, ansættelsesbreve mv. - Eksempler på, hvordan Den Digitale Arbejdsplads kan anvendes til løsning af opgaver for medlemmer med forskellige funktioner i rådet. Form: Veksler mellem oplæg og praktisk gennemgang af værktøjer og metoder. Medbring din kode og password til Den Digitale arbejdsplads (NemID) Underviser: menighedsrådsformand Thyge Torjusen, Pris: Kr. 200,00 incl. Kursusmateriale samt kaffe og 2 sandwich. Faktura tilsendes menighedsrådet Tilmelding på mail: fsmfyn@gmail.com senest 9. september 2019 Max. Antal: 10 deltagere

4 Tirsdage d. 22. oktober og 5. november kl Vor Frue Kirkes sognegård, Frue Kirkestræde 12B, 5000 Odense C Teologi for menighedsrådsmedlemmer Medlemmer af menighedsråd har mange opgaver. Mange siger ja til at sidde i menighedsrådet, fordi de har en stor og dyb interesse i kirkens liv, tro og traditioner. Og samtidig er det en kendt sag, at forventningen om at komme til at arbejde med kirkens liv, indhold og forkyndelse ofte afløses af en erkendelse af at byggesager, regnskab og personaleregler tager det meste af tiden på møderne. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at være opdateret på regler og love for menighedsrådets opgaver som arbejdsgivere, som byggeherrer og i de funktioner, man har som rådsmedlem. Men det er mindst ligeså vigtigt at holde fast i udgangspunktet. At fordybe sig i den tro og kirke man som menighedsrådsmedlem er ambassadør for. Derfor vil vi fremover gerne tilbyde teologiske kurser, særligt henvendt til menighedsrådsmedlemmer. Kurserne er målrettet i den forstand at de via en grundig indføring i folkekirkens historie og teologiske fundament giver deltagerne kompetencer til at beskæftige sig med folkekirkens liv og vækst. Tirsdag d. 22. oktober kl : Om gudstjenesten, liturgi og betydning Undervisere: Sognepræst Jørgen Samsing Bendixen og Religionspædagogisk konsulent Hanne Uhre Hansen Tirsdag d. 5. november kl : Om de tre folkekirkelige retninger; Indre Mission, Grundtvigianisme og Tidehverv (Underviser: Sognepræst Torben Bramming) Pris: 300 pr. aften incl. kaffe og sandwich. Beløbet kan betales over kirkekassen. Tilmelding senest 10. oktober til foreningens kasserer Finn Poulsen, Strømøvænget 16, 5500 Middelfart, tlf mail: fsmfyn@gmail.com Antal deltagere: Min 20 - Max. 50 deltagere

5 Lørdag den 16. november 2019 kl På Vissenbjerg Storkro, Søndersøvej 30, 5492 Vissenbjerg Temadag Dåb og Nadver Dåben og nadveren er som sakramenter, dvs. hellige handlinger, helt centrale elementer i vores gudstjeneste og menighedsforståelse. Men hvad er det egentlig, der gør dem hellige? Hvad er det, der sker i dåben og i nadveren? Hvorfor holder vi fast i dem, og hvorfor foregår det, som det gør? I de senere år er der rundt omkring i landet blevet eksperimenteret med dåbens og nadverens liturgi; er det et udtryk for, at man ønsker at forandre ritualet? Og gør man det, er indholdet så stadig det samme? Alt det og meget mere tages op på efterårets temadag, der gennem oplæg fra bl.a. sognepræst Eva Tøjner Götke, biskop Tine Lindhardt og sognepræst Dorthe Tofte- Hansen lægger op til debat om sakramenternes betydning og liturgi nu og i fremtiden. Det er en særdeles vigtig debat. Så vi håber, at så mange som muligt både folkevalgte og fødte medlemmer af menighedsrådene vil deltage i den. Til gengæld kan vi love jer en indholdsrig og spændende temadag på Vissenbjerg Storkro. Vel mødt! Pris: Hele arrangementet koster 700 kr. og inkluderer morgenkaffe m/rundstykke, Frokost med en 1 øl eller vand og eftermiddagskaffe med kage. Beløbet kan betales over kirkekassen. Bindende tilmelding senest 4. oktober til foreningens kasserer Finn Poulsen, Strømøvænget 16, 5500 Middelfart, tlf mail: fsmfyn@gmail.com Begrænset antal deltagere: max. 100 på kurset.

6 Få styr på personalepolitikken 2 Tirsdag den 26. november 2019 kl I Fredens Kirkes Sognegård, Skibhusvej 162, 5000 Odense Underviser: Udviklingskonsulent Lisa Junge, Landsforeningen af Menighedsråd Personalepolitik skaber tydelighed af, hvordan personaleforholdene er og skal være i jeres kirke. Men hvordan udarbejder man en personalepolitik? Hvilke værdier er vigtige for jer? Hvordan kommer I i gang med arbejdet? Uden jeres engagement og opbakning vil den lokale personalepolitik ikke få den nødvendige forankring og gennemslagskraft. På dette kursus kan I blive klogere på, hvorledes I påbegynder og vedligeholder en personalepolitik. FORMÅL: Det er målet, at I efter endt kursus har mod på at gå i gang med udarbejdelse af den lokale personalepolitik. MÅLGRUPPE: Menighedsrådsmedlemmer INDHOLD Hvad bliver mere tydeligt, når vi har en personalepolitik? Hvilke fald grupper er der? Herefter gives eksempler på politikker indenfor relevante områder. Dette er bl.a.: Kommunikation og de gode samarbejdsrelationer, Information og mødestruktur, Medarbejderudvikling, Arbejdsmiljø, Arbejde og familieliv, Ferie og sygdom Alkohol, rusmidler og rygning Til sidst gennemgås konkrete redskaber til, hvordan I som arbejdsgiver går i gang med at udvikle den lokale personalepolitik og hvordan I og medarbejderne kan understøtte de gode intentioner i personalepolitikken, så politikken bliver et nærværende og konstruktivt arbejdsredskab, der medvirker til skabelsen af en god arbejdsplads med et inspirerende arbejdsmiljø. Pris: Hele arrangementet koster 300 kr. og inkluderer kursusmateriale, kaffe og to sandwich. Beløbet kan betales over kirkekassen. Bindende tilmelding senest 1. november 2019 til foreningens kasserer Finn Poulsen, Strømøvænget 16, 5500 Middelfart, tlf mail: fsmfyn@gmail.com Antal deltagere: min 10 - max. 30 på kurset.

7 Mandag den 20. januar 2020 kl I Fredens Kirkes Sognegård, Skibhusvej 162, 5000 Odense Det gode Menighedsrådsarbejde Underviser: Mikael Krarup, Glamsbjerg Der er ganske givet ingen menighedsråd der arbejder ens. Så med stor respekt omkring hver enkelt menighedsråd, vil vi tage udgangspunkt i det lidt mere generelle. Hvordan får man en gruppe af mennesker til at samarbejde, og bære i flok? Hvordan fordeles menighedsråds roller så det varetages bedst muligt.? Hvordan sikres samvirke mellem menighedsråd og præster? Der er mange bolde i luften, arbejdsgiver ansvar, økonomi, kirkens liv og vækst, de gamle fine kirkebygninger Hvordan finder menighedsrådet sammen omkring arbejdet. Pris: Hele arrangementet koster 300 kr. og inkluderer kursusmateriale, kaffe og to sandwich. Beløbet kan betales over kirkekassen. Bindende tilmelding senest 6. januar 2020 til foreningens kasserer Finn Poulsen, Strømøvænget 16, 5500 Middelfart, tlf mail: fsmfyn@gmail.com Antal deltagere: min 10 - max. 60 på kurset.

8 Valgkursus/workshop (Den nye valglov) Mandag den 24. februar 2020 kl i Middelfart kirke, Algade 5-7, Middelfart Tirsdag den 25. februar 2020 kl i Fredens kirke, Skibhusvej 162, 5000 Odense Onsdag den 26. februar 2020 kl i Fredens kirke, Glarmestervej 8, 5700 Svendborg Underviser: Landsforeningen af Menighedsråd Hvordan bærer vi os ad, hvad er vores ret og hvad er vores pligt! Underviserne vil give os inspiration og en grundig gennemgang af regler og procedurer. Pris: inkl. kaffebord 100,00 kr. Beløbet kan betales over kirkekassen. *************************************************************** Bindende tilmelding til foreningens kasserer Finn Poulsen, Strømøvænget 16, 5500 Middelfart, tlf senest 1. februar 2020.

9 Lørdag den 14. marts 2020 kl I Nyborg kirke og på Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg Årsmøde/Generalforsamling Hvordan var året der gik? hvad skal vi næste år? Hvordan går det i det hele taget? Nåede vi målsætningerne? Hvad skal vi fokusere på? Hvordan bruger vi omverdenen bedst? Kom og mød alle de andre medlemmer til en vedkommende dag! DAGENS PROGRAM Følger. Pris: 700,- alt. Incl. Beløbet kan betales over kirkekassen. Reserver Allerede Dagen nu Mød op denne dag og bidrag med dine ideer og indflydelse

10 Lørdag den 28. marts 2020 kl På Vissenbjerg Storkro, Søndersøvej 30, 5492 Vissenbjerg Temadag Hvad skal vi med Folkekirken i dag? Det er en uhyre vigtig debat for alle at tage del i. Derfor holder vi en temadag om gudstjeneste og autorisation, hvor vores Biskop, Tine Lindhardt, vil være at finde iblandt en gruppe af kompetente oplægsholdere. Navne følger i løbet af efteråret på Den digitale arbejdsplads. Vi lover en indholdsrig debatdag på Vissenbjerg Storkro og håber at se mange både folkevalgte og fødte medlemmer af menighedsrådene denne dag. Velkommen Pris: Hele arrangementet koster 700 kr. og inkluderer morgenkaffe m/rundstykke, Frokost med en 1 øl eller vand og eftermiddagskaffe med kage. Beløbet kan betales over kirkekassen. Bindende tilmelding senest 4. februar til foreningens kasserer Finn Poulsen, Strømøvænget 16, 5500 Middelfart, tlf mail: fsmfyn@gmail.com Begrænset antal deltagere: max. 100 på kurset.

11 Formand for bestyrelsen Doris Krarup Mogensen Nymarksgyden Veflinge telefon: Forretningsudvalget Doris Mogensen Jørgen Bendixen Per Frank Thyge Torjusen Orla Drejer Finn Poulsen Kursusudvalget Per Frank, formand Majbritt Jensen Laila Groes Thyge Torjusen Finn Poulsen Udvalget for liv og vækst Majbritt Jensen Ib Skov Pedersen Lars Davidsen Connie Bang TV2/Fyns repræsentantskab Orla Drejer Lars Thomassen (suppleant) Bestyrelsesmedlem i Stiftavisen Fyn Inger Lund Kasserer og sekretær Finn Poulsen Strømøvænget Middelfart telefon: fsmfyn@gmail.com

12 Bestyrelsen for Fyens Stifts Menighedsrådsforening Jørgen Samsing Bendixen, Georgsgade 50, 5000 Odense tlf Mail: Birgitte Lerche, Baunevej 30, 5610 Assens tlf Mail: Inger Lund, Helnæs Byvej 69, Helnæs, 5631 Ebberup tlf Mail: Ib Skov Pedersen, Søndergade 16, 5500 Middelfart tlf Mail: Doris Krarup Mogensen, Nymarksgyden 18, 5474 Veflinge tlf Mail: Thyge Torjusen, Østergårdsparken 9, 5220 Odense SØ tlf Mail: Orla Drejer, Syvstjernen 27, 5330 Munkebo tlf Mail: Laila Groes, Prins Valdemarsvej 3, 5000 Odense C tlf Mail: lgr@km.dk Lars Ploug Thomassen, Skovmærkevej 5, 5220 Odense SØ tlf Mail: 1906larspth@gmail.com Pia Haugaard Kjærgaard, Johannevej 13, 5000 Odense C tlf Mail; piahaugaard@live.dk Connie Bang, Vestergade 87, 5471 Søndersø tlf Mail: Majbrit Jensen, Vormark Bygade 35, 5874 Hesselager tlf Mail: maj.steen@gmail.com Lars Bang Davidsen, Gadstrup 3, 5580 Nørre Aaby tlf Mail: larsbangdavidsen@gmail.com Per Frank, Møllergaden 7, Jordløse, 5683 Hårby tlf Mail: per.frank1@outlook.dk fsmfyn@gmail.com Bankkonto: Middelfart Sparekasse

EFTERÅR/FORÅR

EFTERÅR/FORÅR KURSUSPROGRAM EFTERÅR/FORÅR 2017-2018 Middelfart kirke FYENS STIFTS MENIGHEDSRÅDSFORENING www.fsmfyn.dk Mandag den 11. september 2017 kl. 18 21 I Middelfart Sognegård, Algade 5-7, 5500 Middelfart Tirsdag

Læs mere

FYENS STIFTS MENIGHEDSRÅDSFORENING

FYENS STIFTS MENIGHEDSRÅDSFORENING KURSUSPROGRAM EFTERÅR/FORÅR 2018/19 Herrested kirke FYENS STIFTS MENIGHEDSRÅDSFORENING www.fsmfyn.dk Tirsdag den 28. august 2018 kl. 18-21 I Korsløkke Sognegård, Ejbygade 24, 5220 Odense SØ Kursus om Lønforhandling

Læs mere

Fyens Stifts Menighedsrådsforening

Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening www.fsmfyn.dk "Foreningens formål er at samle menighedsrådsmedlemmer til drøftelse af fælles anliggender og styrkelse af det folkekirkelige fællesskab, bl.a. ved at holde

Læs mere

Fyens Stifts Menighedsrådsforening

Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening www.fsmfyn.dk "Foreningens formål er at samle menighedsrådsmedlemmer til drøftelse af fælles anliggender og styrkelse af det folkekirkelige fællesskab, bl.a. ved at holde

Læs mere

Fyens Stifts Menighedsrådsforening

Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening www.fsmfyn.dk "Foreningens formål er at samle menighedsrådsmedlemmer til drøftelse af fælles anliggender og styrkelse af det folkekirkelige fællesskab, bl.a. ved at holde

Læs mere

KURSUSPROGRAM EFTERÅRET 2015 OG FORÅRET 2016

KURSUSPROGRAM EFTERÅRET 2015 OG FORÅRET 2016 KURSUSPROGRAM EFTERÅRET 2015 OG FORÅRET 2016 Fjelsted kirke FYENS STIFTS MENIGHEDSRÅDSFORENING www.fsmfyn.dk KÆRE KURSIST I dette kursusprogram finder du brugbare, spændende og Inspirerende kursusforløb

Læs mere

KURSUSPROGRAM FORÅR 2017

KURSUSPROGRAM FORÅR 2017 KURSUSPROGRAM FORÅR 2017 Skydebjerg kirke FYENS STIFTS MENIGHEDSRÅDSFORENING www.fsmfyn.dk Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 18 21 I Fredens Kirkes Sognegård, Skibhusvej 162, 5000 Odense Kursus for formand

Læs mere

Skydebjerg kirke. Fyens Stifts Menighedsrådsforening Forårsmødet på Hotel Nyborg Strand 10. marts

Skydebjerg kirke. Fyens Stifts Menighedsrådsforening Forårsmødet på Hotel Nyborg Strand 10. marts Skydebjerg kirke Fyens Stifts Menighedsrådsforening Forårsmødet på Hotel Nyborg Strand 10. marts 2018 www.fsmfyn.dk Program og dagsorden Kære menighedsrådsmedlem i Fyens Stift. Menighedsrådsforeningens

Læs mere

Rolfsted kirke. Fyens Stifts Menighedsrådsforening Forårsmødet på Hotel Nyborg Strand 9. marts

Rolfsted kirke. Fyens Stifts Menighedsrådsforening Forårsmødet på Hotel Nyborg Strand 9. marts Rolfsted kirke Fyens Stifts Menighedsrådsforening Forårsmødet på Hotel Nyborg Strand 9. marts 2019 www.fsmfyn.dk Program og dagsorden Kære menighedsrådsmedlem i Fyens Stift. Menighedsrådsforeningens medlemmer

Læs mere

Generalforsamling lørdag den 11. marts 2017 på Hotel Nyborg Strand

Generalforsamling lørdag den 11. marts 2017 på Hotel Nyborg Strand Generalforsamling lørdag den 11. marts 2017 på Hotel Nyborg Strand kl. 10:30 Gudstjeneste i Nyborg Kirke, prædikant Jørgen Bendixen, Glamsbjerg kl. 11.45 Frokost på Hotel Nyborg Strand kl. 13:00 Generalforsamling

Læs mere

Rørup kirke. Fyens Stifts Menighedsrådsforening Forårsmødet på Hotel Nyborg Strand 11. marts

Rørup kirke. Fyens Stifts Menighedsrådsforening Forårsmødet på Hotel Nyborg Strand 11. marts Rørup kirke Fyens Stifts Menighedsrådsforening Forårsmødet på Hotel Nyborg Strand 11. marts 2017 www.fsmfyn.dk Program og dagsorden Kære menighedsrådsmedlem i Fyens Stift. Menighedsrådsforeningens medlemmer

Læs mere

Fjelsted kirke. Fyens Stifts Menighedsrådsforening

Fjelsted kirke. Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fjelsted kirke Fyens Stifts Menighedsrådsforening Forårsmødet på Hotel Nyborg Strand 8. marts 2014 Program og dagsorden Kære menighedsrådsmedlem i Fyens Stift. Menighedsrådsforeningens medlemmer indbydes

Læs mere

Otterup kirke. Fyens Stifts Menighedsrådsforening Forårsmødet på Hotel Nyborg Strand 2. april 2016 www.fsmfyn.dk

Otterup kirke. Fyens Stifts Menighedsrådsforening Forårsmødet på Hotel Nyborg Strand 2. april 2016 www.fsmfyn.dk Otterup kirke Fyens Stifts Menighedsrådsforening Forårsmødet på Hotel Nyborg Strand 2. april 2016 www.fsmfyn.dk Program og dagsorden Kære menighedsrådsmedlem i Fyens Stift. Menighedsrådsforeningens medlemmer

Læs mere

SAMS - DEBATMØDE. Distriktsforening for menighedsråd i: Domprovstiet, Malt provsti, Skads provsti, Tønder provsti, Varde provsti,

SAMS - DEBATMØDE. Distriktsforening for menighedsråd i: Domprovstiet, Malt provsti, Skads provsti, Tønder provsti, Varde provsti, Kære medlem af et af de mange menighedsråd, som tilsammen udgør SAMS. Bestyrelsen i SAMS har netop holdt sit første bestyrelsesmøde efter vi har nydt den gode sommer, og vi iler med at følge op med ting,

Læs mere

Skellerup Kirke. Fyens Stifts Menighedsrådsforening

Skellerup Kirke. Fyens Stifts Menighedsrådsforening Skellerup Kirke Fyens Stifts Menighedsrådsforening Forårsmødet på Hotel Nyborg Strand 10. marts 2012 Program og dagsorden Kære menighedsrådsmedlem i Fyens Stift. Menighedsrådsforeningens medlemmer indbydes

Læs mere

Bestyrelsens beretning ved generalforsamlingen 2019 Det er altid en festdag at holde generalforsamling i Fyens Stifts Menighedsrådsforening.

Bestyrelsens beretning ved generalforsamlingen 2019 Det er altid en festdag at holde generalforsamling i Fyens Stifts Menighedsrådsforening. 1 Bestyrelsens beretning ved generalforsamlingen 2019 Det er altid en festdag at holde generalforsamling i Fyens Stifts Menighedsrådsforening. Som ved et menighedsrådsvalg fejrer vi det folkekirkelige

Læs mere

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti 2 Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Baggrund Bispebjerg-Brønshøj Provsti ønsker med initiativet

Læs mere

Beretning - Fyens Stift Menighedsrådsforening for året 2006-07.

Beretning - Fyens Stift Menighedsrådsforening for året 2006-07. Beretning - Fyens Stift Menighedsrådsforening for året 2006-07. Velkommen til Fyens Stifts Menighedsrådsforenings forårsmøde. Det er altid med glæde, at bestyrelsen indkalder til forårsmøde. Vi glæder

Læs mere

Fyens Stifts Præstekonvent 2019

Fyens Stifts Præstekonvent 2019 Skelsættende sakramenter Badet Gud skabte mennesket i sit billede. Derfor ved vi, at ethvert menneske er værdifuldt både i sig selv og for Gud. Når vi døbes, takker vi for, at Gud i dåben gør os til sine

Læs mere

Orientering om udbud af IT-systemet KAS og GIAS. Hans-Henrik Nielsen, formand for Økonomi- og Kirkegårdsudvalget

Orientering om udbud af IT-systemet KAS og GIAS. Hans-Henrik Nielsen, formand for Økonomi- og Kirkegårdsudvalget Aktuelle emner 1 Orientering om udbud af IT-systemet KAS og GIAS Hans-Henrik Nielsen, formand for Økonomi- og Kirkegårdsudvalget 2 Baggrund Videre proces KAS og GIAS IT-systemerne skal i udbud Hovedformålet

Læs mere

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2016 og 1. halvår Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2016 og 1. halvår Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog over kurser i Personregistrering 2. halvår 2016 og 1. halvår 2017 Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog over kurser i personregistrering

Læs mere

HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER

HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER FORÅR 2018 Teologisk Salon: Hvad brænder troen for? Vi har lige fejret 500 året for Martin Luther og Reformationen, der satte spor ned i alle led af samfundet,

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog over kurser i Personregistrering 2. halvår 2015 Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog over kurser i personregistrering 2. halvår

Læs mere

Kursuskatalog. med kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2013. Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. med kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2013. Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog med kurser i Personregistrering 2. halvår 2013 Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog med kurser i personregistrering

Læs mere

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 1. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 1. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog over kurser i Personregistrering 1. halvår 2015 Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog over kurser i personregistrering 1. halvår

Læs mere

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse?

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse? Workshop Kodeks for god ledelse Landsforeningens årsmøde 2015 Program den 31. maj 2015 Formål med workshop Baggrund for kodeks for god ledelse Hvorfor kodeks for god ledelse? Gennemgang af kodekset Øvelser

Læs mere

Kodeks for god ledelse i folkekirken

Kodeks for god ledelse i folkekirken Kodeks for god ledelse i folkekirken Indledning Menighedsrådene består ud over præsterne af almindelig folkekirkemedlemmer. Som valgt til menighedsrådet er de valgt til at varetage et fælles ansvar for

Læs mere

Efteruddannelseskurser. for Midtjysk Kreds. for 2014/ 2015

Efteruddannelseskurser. for Midtjysk Kreds. for 2014/ 2015 Efteruddannelseskurser for Midtjysk Kreds for 2014/ 2015 Danmarks Kordegneforening, Midtjysk Kreds Uddannelsesudvalget SE nr. 27 56 02 61 Kurser 2014/2015 Kursus nr. 1: Onsdag den 10. september kl. 14.30

Læs mere

Protokol fra: Stiftsrådsmødet onsdag den 10. oktober 2018 kl

Protokol fra: Stiftsrådsmødet onsdag den 10. oktober 2018 kl Protokol fra: Stiftsrådsmødet onsdag den 10. oktober 2018 kl. 15.00 17.30 Mødedeltagere: Tine Lindhardt, Regina Ljung, Ester Larsen, Hanne Møller Wolfsberg, Mikael Krarup, Ole Nielsen, Kjeld Danielsen,

Læs mere

Visioner og strategisk ledelse i menighedsrådsarbejdet

Visioner og strategisk ledelse i menighedsrådsarbejdet Visioner og strategisk ledelse i menighedsrådsarbejdet Karen J. Klint, kirkeordfører for Socialdemokraterne og medlem menighedsrådet og kontaktperson ved Bredballe kirke Vivi Rolskov Jensen, antropolog

Læs mere

ÅRHUS STIFTSCENTRAL SKT.MARKUS KIRKEPLADS 1, 1. 8000 ÅRHUS C WWW.AARHUSSTIFT.DK

ÅRHUS STIFTSCENTRAL SKT.MARKUS KIRKEPLADS 1, 1. 8000 ÅRHUS C WWW.AARHUSSTIFT.DK ÅRHUS STIFTSCENTRAL SKT.MARKUS KIRKEPLADS 1, 1. 8000 ÅRHUS C WWW.AARHUSSTIFT.DK NYHEDSBREV FORÅR 2015 MEDARBEJDERE: Tina Brixtofte Andersen Skrydstrupvej 11 2.tv. 8200 Århus N tlf 25 30 23 73 e-mail TIBA@km.dk

Læs mere

ART-træner-uddannelse Ungliv 2015

ART-træner-uddannelse Ungliv 2015 A.R.T. - Aggression Replacement Training er bygget på Kognitive Adfærds Terapeutiske principper, hvorfor en grundforståelse af KAT kan være en stor fordel såfremt man ønsker at implementere A.R.T. programmet

Læs mere

LASS kursusprogram for 2015

LASS kursusprogram for 2015 700 Aabenraa, den 16. december 2014 LASS kursusprogram for 2015 Var 2014 det store jubilæumsår for arkiverne i Sønderjylland, så bliver 2015 det helt store kursusår. Arkibas 5 kræver for de fleste en introduktion

Læs mere

Kurser 2014 www.autismecenter.dk

Kurser 2014 www.autismecenter.dk Kurser 2014 www.autismecenter.dk Indhold s. 3 Autismecenter Storstrøm s. 4 Undervisere og priser s. 5 Kurser til din arbejdsplads s. 6 Grundlæggende viden om autisme og ADHD - Modul 1 s. 7 Grundlæggende

Læs mere

Menighedsrådets opgaver og hvem gør hvad?

Menighedsrådets opgaver og hvem gør hvad? Menighedsrådets opgaver og hvem gør hvad? Information til nuværende og kommende medlemmer af menighedsrådene i Favrskov Provsti. Menighedsrådets opgaver overordnet, jf. lov om menighedsråd 1. Sognets kirkelige

Læs mere

Stiftskursusdag. Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter

Stiftskursusdag. Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter Stiftskursusdag Kirkehandlingerne - performance eller gudstjeneste? Fredag den 2. oktober 2015 i Fjerritslev Kirkecenter Kirkehandlinger performance eller gudstjeneste? Velkommen til årets stiftskursusdag,

Læs mere

FSM Beretning 2012 2013

FSM Beretning 2012 2013 FSM Beretning 2012 2013 Hjerteligt velkommen alle menighedsrådsmedlemmer nye som gamle rødder og en særlig velkomst til Inge Lise Petersen, formand for Landsforeningen, Sekretariatschef Ole Wind fra Landsforeningen,

Læs mere

Protokol. Stiftsrådsmødet onsdag den 24. januar kl til 15.30

Protokol. Stiftsrådsmødet onsdag den 24. januar kl til 15.30 Protokol: Stiftsrådsmødet onsdag den 24. januar kl. 13.00 til 15.30 Mødedeltagere: Erik Vind, Tine Lindhardt, Kjeld Danielsen, Tom Søgaard (stedfortræder for Vibeke Westphal), Erik Witten, Doris Krarup

Læs mere

EFTERÅRSKURSUS KIRKENS GENBRUG

EFTERÅRSKURSUS KIRKENS GENBRUG EFTERÅRSKURSUS KIRKENS GENBRUG den 8. 9. og 10. oktober 2014 GENBRUG I ØST & VEST Samvirkende Menighedsplejer har i år fornøjelsen af at indbyde til inspirationskursus rettet mod frivillige i Kirkens Genbrug.

Læs mere

Menighedsrådsvalg 2016 Kampagne, rekruttering og Landsforeningens rolle

Menighedsrådsvalg 2016 Kampagne, rekruttering og Landsforeningens rolle Menighedsrådsvalg 2016 Kampagne, rekruttering og Landsforeningens rolle Inspirationsdag, Distriktsforeningen for Herning Nordre og Søndre Provsti, Timring Missionshus, lørdag den 6. februar 2016 Søren

Læs mere

Referat for: Bogense Provstiudvalg. PU møde 19. marts 2015. Kl. 16.00 Mødested: Konfirmandstuen i Søndersø Præstegård

Referat for: Bogense Provstiudvalg. PU møde 19. marts 2015. Kl. 16.00 Mødested: Konfirmandstuen i Søndersø Præstegård Referat for: Bogense Provstiudvalg PU møde 19. marts 2015. Kl. 16.00 Mødested: Konfirmandstuen i Søndersø Præstegård Til stede: Keld B. Hansen, Stig Saxbjørn, Kjeld Bruun, Else Wismar, Grethe Monrad og

Læs mere

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Vi begyndte mødet med at synge salme nr. 370 Menneske, din egen magt. Som afslutning sang vi salme

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Tirsdag d. 3. november kl

Menighedsrådsmøde. Tirsdag d. 3. november kl Menighedsrådsmøde Tirsdag d. 3. november kl. 19.00-22.00 Til stede: Gitte Nyvang Hartmeyer, Lone Meyer, Hans Pedersen, Klaus Johansen, Per Ettrup, Mirella Kjærulff, Asger Hansen og Majbrit Billesø Rasmussen.

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

Velkommen på kursus i 2012-2013

Velkommen på kursus i 2012-2013 Kursusprogram 2012-2013 Velkommen på kursus i 2012-2013 BO-VESTs kursusudvalg ønsker at alle medlemmer af afdelingsbestyrelserne er klædt godt på til de opgaver der skal løses, og byder hermed velkommen

Læs mere

Lederforeningen Lokalafdelingen

Lederforeningen Lokalafdelingen Lederforeningen Lokalafdelingen Vends Herreds Lærerkreds Nyhedsbrev 4 8. August 2005 Velkommen tilbage. Indbydelse konference Ansvarshavende: Jørgen Troelsen HUSK Tilmelding til konference senest 15. august

Læs mere

Referat fra møde den 4. december 2012 i Rindum Sogns Menighedsråd

Referat fra møde den 4. december 2012 i Rindum Sogns Menighedsråd Rindum Kirke, Menighedsrådet, Rindumvej 2, 6950 Ringkøbing Referat fra møde den 4. december 2012 i Rindum Sogns Menighedsråd Til stede: Anders Storgaard Sørensen, Tage Høj Kristiansen, Poul Sørensen, Anita

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde torsdag den 31. oktober 2013 kl i Skt. Nicolai Gården

Referat af menighedsrådsmøde torsdag den 31. oktober 2013 kl i Skt. Nicolai Gården Referat af menighedsrådsmøde torsdag den 31. oktober 2013 kl. 18.00 i Skt. Nicolai Gården Til stede: Lars Olesen, Renate Rohde, Stig Mathiassen, Ib Zakarias, Bent Holm-Laursen, Erik Søndergaard, Eva Nordentoft,

Læs mere

Workshop på årsmøde 2017: Gudstjenesteliturgi v. Karen Stubkjær

Workshop på årsmøde 2017: Gudstjenesteliturgi v. Karen Stubkjær Workshop på årsmøde 2017: Gudstjenesteliturgi v. Karen Stubkjær Oplæg: Gudstjenester, der er folkekirkens vigtigste kerneydelse, er en fælles opgave for præster og menighed. Hvordan skal vi udvikle gudstjenestelivet

Læs mere

med håb Frimenighedskonference 2013 Program; Frimenighedskonference Lørdag den 2. november på Børkop Højskole

med håb Frimenighedskonference 2013 Program; Frimenighedskonference Lørdag den 2. november på Børkop Højskole med håb Frimenighedskonference 2013 Program; Frimenighedskonference Lørdag den 2. november på Børkop Højskole Til alle frimenigheder i Luthersk Mission Velkommen til frimenighedskonference i Børkop lørdag

Læs mere

SCT. PAULS KIRKE 8000 ÅRHUS C MENIGHEDSRÅDET

SCT. PAULS KIRKE 8000 ÅRHUS C MENIGHEDSRÅDET REFERAT af Menighedsrådsmødet SCT. PAULS KIRKE Tirsdag den 27. august 2013 kl. 19.00 i Sognehuset Tilstede: Anette Baldus Vestergaard, Finn Bruun Ravnsbæk, Johanne Pedersen Markvart, Flemming Baatz Kristensen,

Læs mere

VEDTÆGTER for Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening

VEDTÆGTER for Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening VEDTÆGTER for Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening Foreningens navn og formål 1. Fyens Stifts Menighedsrådsforening ( i det følgende kaldet foreningen ) virker i tilslutning

Læs mere

Kursuskatalog for medlemmer af GLS-A Fora ret 2018

Kursuskatalog for medlemmer af GLS-A Fora ret 2018 Kursuskatalog for medlemmer af GLS-A Fora ret 2018 Formålet med kurserne er, at virksomhederne kan få viden om rettigheder og pligter i forhold til medarbejderne. Det gælder både i forhold til overenskomster

Læs mere

ET SAMARBEJDE MELLEM:

ET SAMARBEJDE MELLEM: Veje til recovery Kurser Efterår 2019 ET SAMARBEJDE MELLEM: Region Hovedstadens Psykiatri og kommunerne Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Gladsaxe. VELKOMMEN TIL SKOLE PÅ TVÆRS Hvad er Skole på Tværs

Læs mere

Bramming ModelBaneKlub Dagsorden til Generalforsamling den 25/02-14.

Bramming ModelBaneKlub Dagsorden til Generalforsamling den 25/02-14. Bramming ModelBaneKlub Dagsorden til Generalforsamling den 25/02-14. 1. Valg af 2 stemmetællere, dirigent og referent. 2. Formandens beretning. 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab 4. Forelæggelse

Læs mere

Velkommen til kurser og fyraftensmøder i 2014-2015

Velkommen til kurser og fyraftensmøder i 2014-2015 Kursus- og mødekatalog 2014-2015 Velkommen til kurser og fyraftensmøder i 2014-2015 BO-VESTs kursusudvalg ønsker, at alle medlemmer af afdelingsbestyrelserne er klædt godt på til de opgaver, der skal løses,

Læs mere

Efteruddannelseskurser. Midtjysk Kreds 2015/ 2016

Efteruddannelseskurser. Midtjysk Kreds 2015/ 2016 Efteruddannelseskurser Midtjysk Kreds 2015/ 2016 Hvis man venter for længe med at tage det næste skridt, risikerer man at leve resten af sit liv på ét ben Kinesisk ordsprog Kurserne afholdes i Danmarks

Læs mere

Københavns Stift HVAD KAN VI HJÆLPE MED? Personale Byggeri Forsøgsordninger Offentlig ret Kirkeret Samarbejder Kommunikation

Københavns Stift HVAD KAN VI HJÆLPE MED? Personale Byggeri Forsøgsordninger Offentlig ret Kirkeret Samarbejder Kommunikation Københavns Stift HVAD KAN VI HJÆLPE MED? Personale Byggeri Forsøgsordninger Offentlig ret Kirkeret Samarbejder Kommunikation Personalesager Arbejdet med personaleadministration er ofte et af de områder,

Læs mere

Menighedsrådsmøde Torsdag den 24. april 2014 kl. 19:00 i menighedslokalerne, lille sal

Menighedsrådsmøde Torsdag den 24. april 2014 kl. 19:00 i menighedslokalerne, lille sal Hans Egedes Sogns Menighedsråd Møde d. 24. april 2014 Side 1 Menighedsrådsmøde Torsdag den 24. april 2014 kl. 19:00 i menighedslokalerne, lille sal Dagsordenstekst: Protokollat: Fraværende 1. Formandens

Læs mere

Hvilken hjælp kan menighedsrådet få fra Ribe Stift? Kirkens personale

Hvilken hjælp kan menighedsrådet få fra Ribe Stift? Kirkens personale Hvilken hjælp kan menighedsrådet få fra Ribe Stift? Kirkens personale Indledning Menighedsrådene ved kirkerne i Ribe Stift løser en stor og vigtig opgave, når de administrerer kirkens personale. Denne

Læs mere

Kirkens Liv & Vækst. Diakoni i sognet. Lørdag den 7. marts på Diakonhøjskolen i Århus

Kirkens Liv & Vækst. Diakoni i sognet. Lørdag den 7. marts på Diakonhøjskolen i Århus Kirkens Liv & Vækst Diakoni i sognet Lørdag den 7. marts 2009 på Diakonhøjskolen i Århus et stiftsarrangement til inspiration for menighedsråd, præster, ansatte og frivillige i Århus Stift første lejlighed

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Menighedsrådsmøde Torsdag den 30. august 2012 ca. kl. 20.30 22.15. Referat. Indledning

Menighedsrådsmøde Torsdag den 30. august 2012 ca. kl. 20.30 22.15. Referat. Indledning MØRKHØJ MENIGHEDSRÅD MØRKHØJVEJ 177 2730 HERLEV Menighedsrådsmøde Torsdag den 30. august 2012 ca. kl. 20.30 22.15 Referat MR = menighedsrådet, MR-møde = menighedsrådsmøde Indledning I Menighedsrådet: Bent

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 8.30 16.00 Faste aktiviteter på Vestergården EFTERÅRET 2015 Mandag: : Madgruppe

Læs mere

KIRKEN ER.. 1. HVAD ER KIRKEN? KIRKEN ER MISSIONAL KIRKEN ER MENNESKER MODEL FOR AT TÆNKE KIRKE MISSIONAL OG DIAKONAL KIRKE

KIRKEN ER.. 1. HVAD ER KIRKEN? KIRKEN ER MISSIONAL KIRKEN ER MENNESKER MODEL FOR AT TÆNKE KIRKE MISSIONAL OG DIAKONAL KIRKE MISSIONAL OG DIAKONAL KIRKE Oplæg til samtale v. Samvirkende Menighedsplejers Årsmøde På Hotel Nyborg Strand Lørdag, den 10. april 2010 Mogens S. Mogensen Intercultural.dk MODEL FOR AT TÆNKE KIRKE 1 Kirken

Læs mere

Velkommen på kursus i 2011-2012

Velkommen på kursus i 2011-2012 Kursusprogram 2011-2012 Velkommen på kursus i 2011-2012 BO-VESTs kursusudvalg ønsker at alle medlemmer af afdelingsbestyrelserne er klædt godt på til de opgaver der skal løses, og byder hermed velkommen

Læs mere

Vedtægter for Søhøjlandets Kirke

Vedtægter for Søhøjlandets Kirke Vedtægter for Søhøjlandets Kirke en Evangelisk Luthersk Frimenighed 1 Navn og hjemsted Menighedens navn er Søhøjlandets Kirke, og er oprettet i 2008 som valgmenighed med navnet Søhøjlandets Valgmenighed.

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

INVITATION TIL KONFERENCE OM KIRKENS SOCIALE ANSVAR

INVITATION TIL KONFERENCE OM KIRKENS SOCIALE ANSVAR KONFERENCE INVITATION TIL KONFERENCE OM KIRKENS SOCIALE ANSVAR Kirkens Korshær i Aarhus, Jysk børneforsorg/fredehjem og Diakonhøjskolen indbyder til en årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen

Læs mere

Protokol for: Stiftsrådsmødet onsdag den 5. september 2018 kl

Protokol for: Stiftsrådsmødet onsdag den 5. september 2018 kl Protokol for: Stiftsrådsmødet onsdag den 5. september 2018 kl. 13.00 15.30 Mødedeltagere: Tine Lindhart, Erik Vind, Regina Ljung, Ester Larsen, Hanne Møller Wolfsberg, Mikael Krarup, Ole Nielsen, Kjeld

Læs mere

Lederforeningen Lokalafdelingen

Lederforeningen Lokalafdelingen Lederforeningen Lokalafdelingen Vends Herreds Lærerkreds Nyhedsbrev 2. Marts 2005 Afstemning OK 05 Referat generalforsamling d. 7/3 05 Beretning Kommentarer til beretningen. Ansvarshavende: Jørgen Troelsen

Læs mere

Landsdelskursus Øst for instruktører og ledere.

Landsdelskursus Øst for instruktører og ledere. Landsdelskursus Øst for instruktører og ledere. 4H Ledelse, Aktiviteter & Rollespil Fra fredag den 22. februar kl. 17.30 til lørdag den 23. februar 2008 kl. 16.45 2008 på Køge Vandrerhjem. Program for

Læs mere

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Nr. 1 januar 2014 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00 Mødedeltagere: Tine Lindhardt, Henrik Wigh Poulsen, Erik Vind, Ester Larsen, Helga Højsager, Bente Kaysen, Grethe Krogh Jakobsen, Mikael

Læs mere

Velkommen til informationsmøde Dialog om visioner og samarbejde mellem sogne i Morsø Provsti. Provstiudvalget Landsforeningen af Menighedsråd

Velkommen til informationsmøde Dialog om visioner og samarbejde mellem sogne i Morsø Provsti. Provstiudvalget Landsforeningen af Menighedsråd Velkommen til informationsmøde Dialog om visioner og samarbejde mellem sogne i Morsø Provsti Provstiudvalget Landsforeningen af Menighedsråd 1 Program Formål og metode Baggrund Lidt om provstiet Erfaringer

Læs mere

R E C O V E R Y KURSUS KATALOG C O L L E G E VINTER FORÅR V E J L E FOTO: HELLE FISKER

R E C O V E R Y KURSUS KATALOG C O L L E G E VINTER FORÅR V E J L E FOTO: HELLE FISKER R E C O V E R Y C O L L E G E KURSUS KATALOG VINTER FORÅR 2018 FOTO: HELLE FISKER V E J L E Velkommen til Recovery College Vejle Recovery College Vejle tilbyder kurser, workshops og lignende aktiviteter

Læs mere

Bestyrelseskursus. God selskabsledelse værdi og aktivt ejerskab (del 2) Program for kursus d. 6. & 7. maj 2019 på Hotel Vejlefjord

Bestyrelseskursus. God selskabsledelse værdi og aktivt ejerskab (del 2) Program for kursus d. 6. & 7. maj 2019 på Hotel Vejlefjord Bestyrelseskursus God selskabsledelse værdi og aktivt ejerskab (del 2) Program for kursus d. 6. & 7. maj 2019 på Hotel Vejlefjord Dansk Energis bestyrelseskursus (del 2) d. 6. og 7. maj 2019 på Hotel Vejlefjord

Læs mere

Kurser 2015. www.autismecenter.dk

Kurser 2015. www.autismecenter.dk Kurser 2015 www.autismecenter.dk Indhold s. 3 s. 4 Undervisere og priser s. 5 Kurser til din arbejdsplads s. 7 Grundlæggende viden om autisme og ADHD - Modul 1 s. 8 Grundlæggende viden om autisme og ADHD

Læs mere

PROGRAM FOR VETERANKURSUS TEOLOGI FOR LÆGFOLK

PROGRAM FOR VETERANKURSUS TEOLOGI FOR LÆGFOLK PROGRAM FOR VETERANKURSUS 2010 TEOLOGI FOR LÆGFOLK Kære tidligere kursister ved Teologi for Lægfolk Højbjerg, den 3. maj 2010 Det er en glæde igen i år at kunne indbyde tidligere kursister på TFL til sommerkursus

Læs mere

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård Aarhus Stift Dalgas Avenue 46 8000 Aarhus C Den 30. august 2018 Akt.id.: 172429 Sagsbehandler: PEEL/uga 13104 Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018

Læs mere

Distriktsforeningen Vejle provsti. v. formand Helle Pedersen Tiufkærvej 108,7000 Fredericia tlf ,

Distriktsforeningen Vejle provsti. v. formand Helle Pedersen Tiufkærvej 108,7000 Fredericia tlf , Distriktsforeningen Vejle provsti. v. formand Helle Pedersen Tiufkærvej 108,7000 Fredericia tlf. 6122 5756, gammegaard@familie.tele.dk Beretning om Distriktsforeningen, Vejle Provstis virke i 2018 Jeg

Læs mere

Sydhavsøernes Landboseniorer

Sydhavsøernes Landboseniorer Sydhavsøernes Landboseniorer Program for 2015-2016 Seniorklubbens tur til Harzen med besøg i den 12 ha store rosenhave i Sangerhausen. Et stort udbud af oplevelser Programmet kan også ses på www.dlsyd.dk/dls/seniorklubben

Læs mere

Hvad er dit næste skridt?

Hvad er dit næste skridt? Hvad er dit næste skridt? KURSER I EFTERÅRET September - November 2014 kursus-hæfte-a5.indd 1 21/06/14 18.39 Efterårskurser VEJLE PINSEKIRKE INVITERER TIL EN RÆKKE SPÆNDENDE EFTERÅRSKURSER. KURSERNE ER

Læs mere

TÆT PÅ DIGITALE UNGE

TÆT PÅ DIGITALE UNGE TÆT PÅ DIGITALE UNGE CENTER FOR DIGITAL PÆDAGOGIK / GENERATOR KONFERENCE MØDECENTER ODENSE 29.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK TÆT PÅ DIGITALE UNGE Facebook, Instagram og Youtube

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

Kirkeministeriets høring om Dåbsoplæring DU BEHØVER KUN LÆSE SIDE 1 OG TOPPEN AF SIDE 2

Kirkeministeriets høring om Dåbsoplæring DU BEHØVER KUN LÆSE SIDE 1 OG TOPPEN AF SIDE 2 Kirkeministeriets høring om Dåbsoplæring DU BEHØVER KUN LÆSE SIDE 1 OG TOPPEN AF SIDE 2 Baggrund: På MR mødet d. 26. april blev Berit og Simon givet opgaven med at udarbejde oplæg til høringssvar på Kirkeministeriets

Læs mere

KURSUS-KATALOG. for de nye menighedsråd i Haderslev Stift i 2009

KURSUS-KATALOG. for de nye menighedsråd i Haderslev Stift i 2009 KURSUS-KATALOG for de nye menighedsråd i Haderslev Stift i 2009 Haderslev i december 2008 Til nye og gamle menighedsrådsmedlemmer Ved begyndelsen af en ny menighedsrådsperiode kan der for nye medlemmer

Læs mere

Telefon nr.: 50 42 83 82 Telefon nr.: 65 97 22 97 Mail: lone@lindberg-carstensen.dk Mail: mai.lan@mail.dk

Telefon nr.: 50 42 83 82 Telefon nr.: 65 97 22 97 Mail: lone@lindberg-carstensen.dk Mail: mai.lan@mail.dk Kære medlemmer af lokalafdeling Fyn Sjældent har adoption fyldt så meget i medierne som i de forløbne måneder, og bevågenheden har været stor også politisk. For en adoptivfamilie er denne bevågenhed både

Læs mere

Protokol fra Stiftsrådsmødet onsdag den 21. februar 2018 kl

Protokol fra Stiftsrådsmødet onsdag den 21. februar 2018 kl Protokol fra Stiftsrådsmødet onsdag den 21. februar 2018 kl. 13.00 15.30 Mødedeltagere: Erik Vind, Ester Larsen, Tine Lindhardt, Regina Ljung, Kjeld Danielsen, Erik Witten, Doris Krarup Mogensen, Mikael

Læs mere

Metoder til evaluering og dokumentation

Metoder til evaluering og dokumentation Metoder til evaluering og dokumentation 22. - 23. januar og 9. marts 2009 Teknologisk Institut Taastrup 20. - 21. august og 7. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Indgående kendskab til forskellige

Læs mere

HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER EFTERÅR 2017

HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER EFTERÅR 2017 HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER EFTERÅR 2017 OPDATERET 11.8 2017 Homiletikkursus efterår 2017 Kursusbeskrivelse Vi mødes en gang om måneden igennem et halvt år. Hver kursusgang udfoldes de

Læs mere

Medlemsstrategi. Carsten Bøgh Pedersen, næstformand

Medlemsstrategi. Carsten Bøgh Pedersen, næstformand Medlemsstrategi Carsten Bøgh Pedersen, næstformand 1 Hvorfor en medlemsstrategi? Bestyrelsen har påbegyndt arbejdet med en medlemsstrategi, for at sætte ambitionsniveau og mål for foreningens arbejde med

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

SCT. JØRGENS SOGN. Menighedsrådet. Dato: 18.02.2014. 1. Fraværende. Ellen, Solveig og Line med afbud. 2. Bemærkninger til dagsordenen.

SCT. JØRGENS SOGN. Menighedsrådet. Dato: 18.02.2014. 1. Fraværende. Ellen, Solveig og Line med afbud. 2. Bemærkninger til dagsordenen. Menighedsrådet. Dato: 18.2.214 Mødetid: 18: 21:3 Dagsorden: 1. Fraværende 2. Bemærkninger til dagsordenen. 3. Gennemgang af kvartalsrapport Beslutning: Ellen, Solveig og Line med afbud. Vedr. punkt 3:

Læs mere

FRIVILLIGKURSER. Vi vil med dette katalog informere jer om sekretariatets tilbud om kurser i den nærmeste fremtid.

FRIVILLIGKURSER. Vi vil med dette katalog informere jer om sekretariatets tilbud om kurser i den nærmeste fremtid. København den 1. april 2011 Kære frivillige rundt i landet Vi vil med dette katalog informere jer om sekretariatets tilbud om kurser i den nærmeste fremtid. Siden sidste meddelelse om kursustilbud, er

Læs mere

Aktiviteter Juni Vestergården. Annebergvej Aalborg. Tlf: Åbningstider mandag til fredag fra kl

Aktiviteter Juni Vestergården. Annebergvej Aalborg. Tlf: Åbningstider mandag til fredag fra kl Aktiviteter Juni 2016 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 9.00 15.45 Kære efterlønsmodtager og pensionist i Aalborg Kommune Velkommen på Centret

Læs mere

Kursusrække for frivillige ledere inden for IDRÆT - FRITID - KULTUR Januar - Marts 2015

Kursusrække for frivillige ledere inden for IDRÆT - FRITID - KULTUR Januar - Marts 2015 Klik her og læs mere Hvis du bliver ved med at gøre, hvad du altid har gjort, vil du blive ved med at få, hvad du altid har fået Kursusrække for frivillige ledere inden for IDRÆT - FRITID - KULTUR Januar

Læs mere

ART-træner-uddannelse Ungliv

ART-træner-uddannelse Ungliv A.R.T. - Aggression Replacement Training er bygget på Kognitive Adfærds Terapeutiske principper, hvorfor en grundforståelse af KAT kan være en stor fordel såfremt man ønsker at implementere A.R.T. programmet

Læs mere

Rekruttering af frivillige i foreninger

Rekruttering af frivillige i foreninger Rekruttering af frivillige i foreninger September November 2016 Kursus i rekruttering af frivillige ledere til foreninger Frivillige ledere og trænere er foreningernes vigtigste ressource, og Aabenraa

Læs mere