Forretningsudvalgsmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forretningsudvalgsmøde"

Transkript

1 Forretningsudvalgsmøde Dato: Fredag den 1. marts 2019 kl afsluttende med frokost. Mødested: First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense C. Deltagere: Steen Bording Andersen Evan Lynnerup Kim Valentin Paw Ø. Jensen Jakob G. Lærkes Lars Bornæs Anette W. Godt Thomas Angermann Inge Dinis Afbud: Jane Jegind Sekretær for udvalget: Michel Steen-Hansen 1. Godkendelse af dagsorden og referat Bilag: referat den 7. januar 2019 Dagsorden og udkast til referat fra den 7. januar godkendes. Godkendes. 2. Fællesmøde med Lærings- og Digitaliseringsudvalget Forud for FU mødet har DB Lærings- og Digitaliseringsudvalg afholdt seminar. De har bl.a. arbejdet med National Læsestrategi, og hvordan man kunne lave en stor konference om emnet. På mødet vil de præsentere deres arbejde og planer, samt komme med oplæg til en konference i efteråret. Sagen drøftes.

2 3. National Læsestrategi Bilag: Strategiske trædesten; Kernefortælling Der igangsættes en proces, der løber over 6-8 måneder i en koordineret og tværsektoriel indsats. Der lægges op til høj grad af involvering både decentralt og tværsektorielt med en central enhed; Koalitionsgruppen, der skal udarbejde selve strategien. Strategiens indsatsområder og strategiske handlinger defineres i tre tværsektorielle workshops. FU har nedsat en Koalitionsgruppe bestående af ni repræsentanter fra sektorer og områder, der knytter an til børns skole, hjem og fritid. Tankegangen er fortsat, at ingen kan gøre det alene. Gruppen har afholdt to møder og har lavet udkast til en KERNEFORTÆLLING som et fælles fundament og som udgangspunkt for et fortsat lobby indsats. Den danner også udgangspunkt for en fælles henvendelse fra Forfatterforeningen, Danske Forlag og DB til Folketingets undervisningsordførere om, hvordan de kan støtte op om en fælles National Læsestrategi, sådan at LÆSNING ikke kun bliver en sag for skolerne. Vi er også i gang med en fælles hjemmeside nationalstrategi.dk For selvom regeringen har indgået et folkeskoleforlig i januar med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti, som netop sætter fokus på læsning og beskriver en 3-årig læseindsats, der skal reducere antallet af svage læsere ved at øge læselysten, læseundervisning og faglig læsning fra klasse, så fornemmer vi at der primært tænkes i folkeskoleregi, når den skal udmøntes. Derfor forsøger vi at lave fælles møder med de politiske ordførere. Forældrenes rolle bliver også fremhævet i aftalen, og det kan man ligeledes kun hilse velkomment. Det var jo netop en vigtig pointe, da Tænketanken Fremtidens Biblioteker lavede deres store undersøgelse om børns faldende læselyst i de senere år. Det lyder også til, at bibliotekerne er medtænkt. Det siges i oplægget, at Elevers læseglæde skal øges. Aftalepartierne ønsker, at der sættes fokus på vigtigheden af at læse bøger for elevers tilegnelse af gode læsefærdigheder. Aftalepartierne er derfor enige om, at læseindsatsen skydes i gang med et Bogens år, hvor der sættes fokus på vigtigheden af at læse bøger i skolen og i fritiden. Initiativet skal udfoldes sammen med bl.a. Kulturministeriet og andre relevante parter", og det kan da vist kun være bibliotekerne. Men det er ikke sikkert det sker pr. automatik, hvis det lander hos the usual suspects i korridorerne på Slotsholmen, hvir det ikke altid er det tværfaglige der er i højsædet. Koalitionsgruppens opgaver Koalitionsgruppen rolle vil være at: Fastlægge proces og tidsplan for strategiarbejdet Træffe beslutninger om strategiens endelige format og forankring Udvikle form og fokus for lokale høringer og fire strategiske workshop Formulere den endelige strategi og beslutte forpligtende handlinger

3 Koalitionsgruppen består af, Forfattere: Dansk Forfatterforening, formand Morten Visby Forlæggere: Forlæggerforeningen, direktør Christine Bødker Forskere/professionsudd.: Ph.d. Stine Reinholdt, UC Lillebælt Elever: Danske Elever, formand Sarah Gruszow PLC: Mette Harbo, PLC koordinator i Favrskov Kommune og medlem af bestyrelsen i Kommunernes Forening for Pædagogiske Læsringscentre. Forældre: Skole og Forældre, bestyrelsesmedlem Cecilie Harrits Pædagoger: BUPL, Rikke Wettendorff Børnebiblioteker: Julie Arndrup, hovedbestyrelsesmedlem Bibliotekarforbundet Biblioteker: Maria Sjøblom, områdeleder, Aalborg Bibliotekerne Sekretær: Michel Steen-Hansen, Danmarks Biblioteksforening. Desværre valgte Danmarks Lærerforening dagen før det første møde at meddele, at de alligevel ikke ønskede at deltage. Strategiske workshops: I løbet af marts og april vil der blive afholdt tre strategiske workshops. De vil involvere forskellige typer af interessenter og sætte fokus på de fire temaer, som udsprang af tidligere arbejde: Tilgængelighed, fagprofessionelles betydning for børns læselyst og forældres rolle hvor et tværgående tema i hver workshop vil være digital læsning. Formålet med disse workshops vil være at komme med prioriterede bud på strategiens indhold på tre niveauer: Indsatser, anbefalinger og konkrete og realiserbare handlinger til koalitionsgruppen. Sagen drøftes med henblik på hvordan man skaber en bredere politisk forankring og skaber et samarbejde med undervisningssektoren. 4. Det Bibliotekspolitiske Topmøde Bilag: Program - Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2019 Programmet for Det Bibliotekspolitiske Topmøde er stort set klar, dog er der endnu ikke skabt et koncept for de politiske debatter. På Bibliotekschefforenings årsmøde den 6. februar var der også debat mellem kulturministeren og KLs kulturudvalgsformand. En debat som var meget passiv, og hvor der ikke var mange politiske budskaber. Set i det lys, bør vi overveje, hvordan vi kan skabe en mere fremadrettet debat. FU drøfter tilrettelæggelse af de politiske debatter, særligt med Minister og KL. Det foreslås derfor at der arbejdes med at formand og de to næstformænd hver tager et emne og stiller spørgsmål i tre temablokke. Sagen drøftes og der tages stilling til det videre forløb.

4 5. Folketingsvalg, kulturen og bibliotekerne I løbet af foråret udskrives folketingsvalg, og i den forbindelse har vi i DB arbejdet med flere elementer, der kan sætte fokus på kultur og biblioteker. Som ingen andre steder kampagne med DBC beskrevet i pkt. 8 Kampagnen starter i uge 12 og 13, hvor store outdoor-plakater vil fylde byrummene rundt omkring i landet. Samtidig og året ud kommer kampagnen til at køre med digitale annoncer, små film på YouTube, opslag på sociale medier og pressearbejde. Kulturanalyse Et andet element er en kulturanalyse som DB sammen med en række andre kulturaktører, har gennemført sammen med Altinget og Tænketanken Mandag Morgen med følgende afsæt. Danskerne er storforbrugere af kultur. De er hyppige deltagere i kulturelle aktiviteter (nyeste tal på muse umsbesøg), og de bruger flere penge på kulturen sammenlignet med befolkningerne i resten af EU. Kultur er en stor del af danskernes liv. Samtidig er kultur det velfærdsområde, som danskerne prioriterer lavest, og knap halvdelen af danskerne mener, at de statslige besparelser til kulturinstitution er skal fortsætte, da der er vigtigere områder, som fx uddannelse eller sundhed, der skal prioriteres (A&B Analyse for Altinget.dk, 2014, Megafon for Politiken 2015, VIVE, 2017, Norstat for Altinget.dk og JP, 2018). Umiddelbart synes der at være en modsætning mellem danskernes begejstring for at deltage i kulturelle aktiviteter og deres lave politiske prioritering af det kulturelle område. Der er derfor behov for at blive klogere på danskernes opfattelse af kultur, hvilken værdi kultur kulturop levelser og kulturinstitutioner tillægges og holdninger til den offentlige finansiering og investering i kul turen. En sådan viden kan bidrage til at skabe en mere nuanceret debat om kulturpolitikken i Danmark, herunder den offentlige finansiering af kulturen. Hvad forstår danskerne ved kultur? Hvad betyder kulturen for danskerne? Hvad får danskerne ud af kultu ren og hvilke værdier skaber kulturen for danskerne - og for samfundet? Og er der dele af kulturen, som en vigtigere for danskerne end andre? Altingets Kulturpolitiske Netværk har bedt Tænketanken Mandag Morgen om at undersøge, hvordan dan skerne forstår kultur, hvilken værdi den skaber for dem, og hvordan de ønsker, at kulturområdet skal pri oriteres. Det er netværkets håb, at analysen vil skabe ny og mere dybdegående viden om danskernes holdninger og dermed skabe afsæt for en mere kvalificeret debat om prioriteringen af kulturlivet i Danmark. Den bliver offentliggjort den 6. marts i Hofteateret, hvor der også planlægges en debat med et par af Folketingets kulturpolitikere og forhåbentlig en del presseomtale. DB vil i den forbindelse udarbejde en række pressemeddelelser med resultater om bibliotekernes betydning som vi løbende vil udsende til jer og forsøge at få forskellige citater indarbejdet i. Undersøgelsen er som sagt ikke offentliggjort endnu, men der er spændende elementer i den, som f.eks.:

5 Eller Biblioteker er det kulturtilbud, som flest danskere mener, det offentlige skal yde tilskyd til. Og det er til trods for, at biblioteker ikke topper listen som en del af danskernes kulturopfattelse (spg. I.I.I). Den samme historie er gældende for musik- og billedskoler. 63 pct. af danskerne mener at musik og billedsko lerne skal modtage tilskud fra det offentlige - og det er på trods af, at de ligger nederst på listen ift. både opfattelse og vigtighed. Læsning I forlængelse af arbejdet med National Læsestrategi, vil der også i fællesskab med Forlæggerforeningen og Forfatterforeningen blive lavet interessemøder med udvalgte undervisnings- og kulturordfører. Samt lavet udkast til større artikler om læsningens betydning som vi prøver at få en lidt bredere afsender kreds bag. Børnevalg Ballerup Bibliotekerne og Danmarks Biblioteksforening har sammen udviklet konceptet børnevalg. Et valg viser, hvad demokrati er, og hvordan vi alle har en stemme samt ikke mindst, hvilken rolle bibliotekerne kan spille for at styrke demokratiet i at danne børn til demokratiet. Børn i hele landet har derfor kunne stemme på en lang række kendte figurer fra børnelitteraturens verden, der er udvalgt 11 kandidater, og der laves valgplakater og stemmesedler. I år er der også lavet undervisningsforløb og quiz som institutioner og skuler kan bruge. Koncepter er udviklet af Ballerup og i 2017 gik DB med, hvor det lykkedes at få 69 kommuner med. I år håber vi at kunne få alle kommuner med. Vi forsøger også at lave en massiv presseindsats på valgene både lokalt og nationalt. På mødet vil en række andre ideer også blive præsenteret og drøftet. At effektuerer de beskrevede elementer og foretage en prioritering bland øvrige ideer.

6 6. International Arbejdsgruppe FN verdensmål og de internationale samarbejde FN 2030 målene og de danske biblioteker FU har bedt International Arbejdsgruppe om at arbejde med at lave en minikonference, med fokus på verdensmål og skaber en sådan kommer dit bibliotek i gang proces. Det har International Arbejdsgruppe arbejde med og indstiller at der afholdes: Konference Der afholdes DB International Temamøde om FN 2030 Verdensmålene og lokal/dansk opfølgning, tirsdag den 14. maj Mødet er åbent for alle, organiseres af Internationalt udvalgsmedlemmer og udsendes i marts. Indbydelse vil også lægge i de mapper, som bliver uddelt på Topmødet. Programmet ser foreløbig sådan ud: DB 2030-Møde Nordatlantisk Hus, Odense Tirsdag 14. maj kl :00 Ankomst og morgenkaffe 09:30 Velkomst, Steen Bording Andersen (A), DB -formand Om dagens baggrund, inkl. IFLA + DB undersøgelsen. 09:40 Odense og 2030-opgaverne, Jane Jegind (V), Rådmand for By- og Kultur 10:00 Hvordan oversætter vi 2030-målene lokalt, og hvordan kan bibliotekerne spille aktivt ind? Steen Hildebrandt, Formand for regeringens 2030-Netværk 10: Making it personal, eksemplet Stop Madspild Selina Juul, stifter af SMS-org./netværket 11:00 Hvad gør vi nu: For at få borgerne i spil og I forhold til organisationen? Debat/Workshop Marie og Knud 12:00 Opsamling, Michel Steen Hansen, DB-direktør 12:15 Frokost 13:00 Tak for i dag At tiltræde indstillingerne. 7. Regnskab 2018 Bilag: Ledelsens regnskabserklæring; Revisionsprotokol; Årsregnskab I de sidste par år har Danmarks Biblioteksforening budgetlagt med et mindre årligt driftsunderskud. Det er sket for at lade formuen komme medlemmerne til gode ved at skabe aktiviteter for pengene. Formuen blev opbygget i kølvandet af

7 kommunesammenlægningen til at imødegå kommende års udfordringer. Repræsentantskabet har derfor i de sidste år budgetteret med underskud, da de har fokuseret på at foreningens opgave er at skabe aktiviteter og man vurderer at formuen ikke skal vokse yderligere. I budget 2018 var der budgetteret med et underskud efter renter på kr. mens der realiseres et underskud på kr., som er kr. lavere end budget. Det mindre driftsresultat skyldes primært skyldes et negativt afkast på den investerede formue, som i 2018 har givet et underskud på efter i en årrække at have givet et væsentligt overskud. I alt har der over en 5årig periode været et positivt afkast på kr. Underskuddet efter renter i alt kr. bliver modregnet i foreningens formue med kr. og på hensættelser med kr., som herefter udgør kr. Indtægter Der er i 2018 en afvigelse i kontingentindtægter på kr. som følge af pristalsregulering på kontingenter samt kontingent fra 3 nye medlemmer Odder, Svendborg og Egedal. Det samlede antal medlemskommuner er herefter 78. Udgifter I 2018 har omkostningerne til udvalg været mindre end budgettet med Der har i året været afholdt færre omkostninger til repræsentantskabet end budgetteret. Andre eksterne omkostninger er kr. højere end budgetteret, hvilket primært skyldes højere Edb udgifter samt stigning i gebyrer på værdipapirbeholdningen, som følge af ny lovgivning. Lønomkostninger overstiger budgettet, idet der er foretaget regulering af feriepengeforpligtelse med, ikke afholdt ferie for indeværende og tidligere ferie år. Forventet udvikling I 2019 betyder de øgede indtægter, at der er budgettet med en stigning i omkostninger til udviklingsprojekter. Der er i budgettet 2019 indregnet kr. til "Tænketanken Fremtidens Biblioteker", som er det grundbeløb foreningen bidrager med. Tænketanken Fremtidens Biblioteker forventes at fortsætte med mange eksternt finansierede projekter, hvorfor det forventes at projektlederen til disse fortsætter i det kommende år. Danmarks Biblioteksforening har valgt at fortsætte med at stille lokaler og kontorhold til rådighed for Tænketanken samt købe konsulentydelser hos dem til bl.a. National Læsestrategi. Ud over dette er der fortsat afsat midler til regionale aktiviteter, så kontoen i alt udgør kr., hvor bl.a. Folkemødet, Bogforum og kulturmødeaktiviteter finansieres. I forhold til regionale aktiviteter udtrykker det ønsket om, at markerer de nationale indsatser med lokale arrangementer. Der vil også fortsat blive arbejdet med at placere bibliotekerne i centrale debatter på Folkemødet, Bogforum og Kulturmødet Der er afsat kr. til kampagner, betinget af arbejdet med at skabe fælles nationale kampagner, der skal kunne tones og bruges lokalt. Ud over dette er der tale om status quo. I budget 2019 er der ikke lavet pris - og lønfremskrivning på driftskonti ud over på kontingent og lønkonto, som er fremskrevet med de af KL anbefalede 2,2%. Dette giver et forventet driftsresultat på kr. Dette skal dog ses i lyset af, at der ydes kr. i støtte til Tænketanken samt at der er afsat midler til kampagner på

8 kr. samt en stor formue på 4,1 mio. kr. FU indstiller regnskabets til repræsentantskabets godkendelse. 8. Som ingen andre steder kampagne med DBC FU vedtog på møde i efteråret at indgå i samarbejde med DBC om at skabe en fælles kampagne. Den er nu undervejs og kommer til at hedde Som ingen andre steder og kan i kort form beskrives således; Kulturdebatten og det forestående folketingsvalg er væsentlige årsager til, at Danmarks Biblioteksforening og DBC har indgået et samarbejde om at skabe en fælles kampagne, der skal fortælle historien om det moderne bibliotek og dets mange veje til viden og læsning. Kampagnen starter i uge 12 og 13, hvor store outdoor-plakater vil fylde byrummene rundt omkring i landet. Samtidig og året ud kommer kampagnen til at køre med digitale annoncer, små film på YouTube, opslag på sociale medier og pressearbejde. Overskriften for kampagnen er: Dit bibliotek 24/7 Som ingen andre steder Budskaberne vil bl.a. være, at biblioteket gør dig klogere som ingen andre steder og giver dig adgang til de bedste læse- og filmoplevelser, til musik og bøger til øjet og øret. Digitalt og lokalt. Døgnet rundt. Biblioteket er nemlig som ingen andre steder i en verden præget af digitale trolde, fake news og globale søgemaskiner styret af kommercielle hensyn, som sætter vores opfattelse af verden under pres. Fri og lige adgang til læring, viden og oplevelser er ikke en selvfølge det er faktisk helt unikt og ikke noget, man kan være sikker på at finde andre steder end på biblioteket.

9 Kampagnen er fortællingen om det moderne bibliotek, som vi sammen skal formidle, når nye som gamle politikere skal skabe rammerne for fremtidens biblioteker og forstå, at der er mange forskellige veje til viden og læsning og at biblioteket gør det som ingen andre steder. Derfor er bibliotekerne så nødvendige! Herover ses et annonceeksempel fra kampagnen, der udover outdoor omfatter et PR-kit med digitale og trykte materialer til lokal brug på landets biblioteker. Side med kampagne-kit under opbygning Kampagnekalender, CMS-webbannere og trykte materialer kan allerede nu downloades og rekvireres på DBC s hjemmeside: FU indstiller tre medlemmer til arbejdsgruppen.

10 9. Folkemøde Igen i år planlægger vi en række aktiviteter på Folkemødet vi går det i et fællesskab under overskriften Danmarks Biblioteker. Med i planlægningen er Bibliotekarforbundet, Bibliotekschefforeningen, DB (HK har også udtrykt interesse). Vi bidrager med kr. hver til aktiviteter og DB koordinerer. Fra DB deltager direktøren og formanden, men vi har overnatningsmuligheder til flere. Ligeledes plejer der at være flere andre fra FU, der deltager. Så vi kan evt. planlægge noget fælles i forhold til debat eller blot en middag i fællesskab. Det afklare vi under mødet. I år har vi planlagt én hoveddebat. Danmark som læsende nation også i fremtiden Danskerne læser mindre af lyst i deres fritid. Hvert tredje barn læser aldrig eller sjældent bøger uden for skolen. Det er en udvikling, vi som forældre, fagpersoner, beslutningstagere og politikere skal handle på. Derfor skal vi udvikle læsning som kultur i den livslange læring. Vi sætter fokus på den ambitiøse kulturpolitik og hvordan den kunne udformes. Man kunne gennemføre en virkelig ambitiøs læsepolitik. Man kunne få børn og unge opdraget til, hvor vigtigt det er at kunne læse længere tekster som et modsvar til den digitale virkelighed. Indflyvning af en ekspert, og så en samtaleform, hvor der inddrages politikere og fagfolk i samtalen om løsninger. Kulturminister, og andre kulturpolitikere. Forsker, forfatter og fagfolk fra kulturverdenen. Bud på deltagere kunne være: Lasse Horne Kjældgaard til Berlingske, professor i dansk litteratur ved Roskilde Universitet og forfatter til bogen Meningen med velfærdsstaten ud fra dette forslag Tom Jensen Chefredaktør Berlingske. Moderator kunne være Master Fatman (Morten Linberg). Debatten forventes at kunne afvikles på Dansk Folkeoplysnings Samråds scene lige overfor den politisk hovedscene på cirkuspladsen. Tid: Fredag den 14. juni Ud over dette deltager DB i fællesskabet omkring Den Sociale Scene. Den Sociale Scene er en selvstændig scene på Folkemødet, som drives af en bred partnerkreds af aktører på tværs af branche- og organisationstyper. På Den Sociale Scene på Folkemødet mødes vi for at belyse emnefelter, der spænder på tværs af det byggede, kulturen og det sociale. Det er et fælles telt, men også et telt der er rummeligt og har lidt højere til loftet. Et sted, hvor vi i fællesskab adresserer de problematikker i hverdagen og i det professionelle Danmark, der vedrører det sociale. Initiativet til scenen blev taget i 2017 af Smith Innovation i samarbejde med Folkemødet. Scenens partnere varierer fra år til år.

11 Temaet i år bliver X-rum LIVE SHOW BØRNEDEBAT Her vil vi lave to debatter den ene forsøger vi at planlægge sammen med Zentropa LIVE SHOW BØRNEDEBAT. Projektet, er afhængig af ekstern støtte, hvor vi har søgt Statens Kunstfond (og er en del af et større projekt). Voksne, og i særdeleshed politikere, i Danmark taler rigtigt meget om børn og om forhold, der har betydning for børn. Men der er en gennemgående tendens til, at børn ikke bliver spurgt eller hørt, når snakken går på overordnede politiske emner, også selvom det er emner, der direkte vedrører børn og unge. På trods af, at vi i Danmark opfatter os selv som et af de mest demokratiske samfund, mangler danske børn og unge til sammenligning med deres jævnaldrende i andre lande, politisk selvtillid. Med LIVE SHOW BØRNEDEBAT henvender vi os til de yngre børn og bruger figuren VITELLO fra Kim Fupz Aakesons børnebøger. Fondene og kulturen Vi planlægger også en debat i samarbejde med Tænketanken Fremtidens Biblioteker om Fonde og kulturen, med fokus på at fondende står for 12% af det samlede kulturbudget og betydningen af dette (og hvorfor bibliotekerne ikke får flere fondsmidler) men den er endnu i støbeskeen. Sagen drøftes og der tages stilling til den videre planlægning. 10. DB-Kampagne i uge 37 Igen i 2019 afholder vi i fællesskab Danmarks Biblioteksuge, og igen i år starter vi op med en workshop, hvor tema, værktøjer og meget andet bliver præsenteret. Vi har entreret med Image Consult som også stod for kampagnen med ORD sidste år og i øjeblikket arbejdes på et oplæg til udformningen. Invitationer til opstartsmødet udsendes snarest til alle biblioteker, og er planlagt den 4. april, hvor vi har booket lokaler på Kolding Bibliotek. Emnet bliver LÆSNING Vi regner med at skyde kampagnen i gang på FN læsedag, søndag den 8. september og kører hele den efterfølgende uge 37. Godkendes.

12 11. Fremtidige møder Årshjul 28/02-01/ Lærings- og Digitaliseringsudvalget seminar 01/ kl Forretningsudvalgsmøde (den første time fælles med Lærings- og Digitaliseringsudvalget) 10/ kl. 20 FU møde Esbjerg 11/ Det Bibliotekspolitiske Topmøde i Esbjerg 15/05-16/ KL s Kultur- og Fritidskonference 13/06-16/ Folkemøde 24/6-25/ EBLIDA Council & Conference finder sted I Dublin, Irland 22/08-24/ Kulturmødet Mors 24/08-30/ IFLA: Årsmøde Athen Til orientering. Eventuelt Steen Bording Andersen Formand Michel Steen-Hansen Direktør

Der er særligt tre fokusområder, der med baggrund i beretningen lægges op til at arbejde videre med.

Der er særligt tre fokusområder, der med baggrund i beretningen lægges op til at arbejde videre med. Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab TID: Torsdag den 12. april fra kl. 12.30-ca. 13.30, der vil blive serveret frokost under mødet MØDESTED: Herning Kongrescenter, Østergade 37, 7400 Herning

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde - Referat

Forretningsudvalgsmøde - Referat Forretningsudvalgsmøde - Referat 12.03.2019 Dato: Fredag den 1. marts 2019 kl. 9.30 12.30 afsluttende med frokost. Mødested: First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense C. Deltagere: Steen Bording

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde 04.11.2015 Indkaldelse og dagsorden TID: fredag den 18. november kl. 11.00 15.00 MØDESTED: Børnenes Bibliotek, Hans Jensensvej 6, 7190 Billund. På årets

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg

Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg 22.08.18 TID: 3. september kl. 10-14. STED: Meldahls Rådhus, Vendersgade 30D, 7000 Fredericia. AFBUD Er du forhindret, send venligst en mail

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2012

VIRKSOMHEDSPLAN 2012 VIRKSOMHEDSPLAN 2012? Udkast til Repræsentantskab På mødet 18. november lægges op til en proces, hvor repræsentantskabet udpeger de kommende års indsatsområder, som forretningsudvalget efterfølgende fylder

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag.

Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde Onsdag den 15. april på Radisson Blu i Aarhus, fra kl. 16-ca. 19 afsluttende med middag. Referat Til stede: Steen B. Andersen, Hanne

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde Referat

Forretningsudvalgsmøde Referat Forretningsudvalgsmøde Referat 09-01-2019 Dato: mandag den 7. januar 2019, kl. 13.00-17.00 Mødested: Danmarks Biblioteksforening, Farvergade 27D, mødelokalet på 2. sal, 1463 København K. Deltagere: Steen

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde

Forretningsudvalgsmøde Forretningsudvalgsmøde Dato: Mandag den 22. oktober 2018 kl. 12.00-16.00 Mødested: Aarhus, DOKK1, Undervisningslokale 2 Deltagere: Steen Bording Andersen Jane Jegind Evan Lynnerup Kim Valentin Paw Ø. Jensen

Læs mere

4. DB s fremtidige struktur Bilag: strukturoplæg en styrket biblioteksforening i en ny organisation

4. DB s fremtidige struktur Bilag: strukturoplæg en styrket biblioteksforening i en ny organisation DB s Forretningsudvalg Torsdag den 7. juni 2012, kl. 11-15 DB, Vartov, Farvergade 27 D, 1463 København K. REFERAT Til stede: Vagn Ytte Larsen, Hanne Pigonska, Kirsten Boelt, Lars Bornæs, Carl Gustav Johannsen

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde 13.11.2015 Indkaldelse og dagsorden TID: Fredag den 27. november 2015, kl. 11-15. MØDESTED: DBC, Tempovej 7-11, 2750 Ballerup. DBC byder velkommen DBC

Læs mere

DB s Forretningsudvalg

DB s Forretningsudvalg DB s Forretningsudvalg 30. august 2012 Torsdag den 7. september 2012, kl. 11-15 Aarhus: Mødet bliver afholdt i besøgscenteret på byggepladsen for Urban Mediaspace Aarhus. Besøgscenteret ligger lige ved

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde

Forretningsudvalgsmøde Forretningsudvalgsmøde Dato: Mandag den 22. oktober 2018 kl. 12.00-16.00 Mødested: Aarhus, DOKK1, Undervisningslokale 2 Deltagere: Steen Bording Andersen Jane Jegind Evan Lynnerup Kim Valentin Jakob G.

Læs mere

1. Godkendelse af referat

1. Godkendelse af referat Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde TID: onsdag den 14. marts 2018, kl. 9.30-13.30 MØDESTED: Vartov, København. Deltagere: Steen B. Andersen, Kirsten Boelt, Lars Bornæs,

Læs mere

Fredag 4. maj kl på Vartov, Farvergade 27, København K Præsentation af virksomheden, sekretariatet og formalier

Fredag 4. maj kl på Vartov, Farvergade 27, København K Præsentation af virksomheden, sekretariatet og formalier Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab Der indkaldes hermed til repræsentantskabsmøde 20. april 2018 Fredag 4. maj kl. 10.30-14.00 på Vartov, Farvergade 27, København K. 10.30 Velkomst 10.40 Repræsentantskabs

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde 13.11.2015 REFERAT Deltagere se afbudslisten. TID: Fredag den 27. november 2015, kl. 11-15. MØDESTED: DBC, Tempovej 7-11, 2750 Ballerup. DBC byder velkommen

Læs mere

Danmarks Biblioteksforening. UDKAST Strategi

Danmarks Biblioteksforening. UDKAST Strategi Danmarks Biblioteksforening UDKAST Strategi 2011-2015 København, 18. maj 2009 Strategi for Danmarks Biblioteksforening 2011 Danmarks Biblioteksforening har udarbejdet første udkast til strategi gældende

Læs mere

Deltagere: Steen Bording Andersen, Lars Bornæs, Martin Lundsgaard-Leth, Paw Ø. Jensen, John Larsen, Hanne Pigonska. Referent: Michel Steen-Hansen.

Deltagere: Steen Bording Andersen, Lars Bornæs, Martin Lundsgaard-Leth, Paw Ø. Jensen, John Larsen, Hanne Pigonska. Referent: Michel Steen-Hansen. Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg Forretningsudvalgsmøde TID: onsdag den 14. marts 2018, kl. 9.30-13.30 MØDESTED: Vartov, København. REFERAT Deltagere: Steen Bording Andersen, Lars Bornæs,

Læs mere

Strategiske trædesten: På vej mod en national læsestrategi for børn og unge

Strategiske trædesten: På vej mod en national læsestrategi for børn og unge Strategiske trædesten: På vej mod en national læsestrategi for børn og unge Møde i Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg, 26. november 2018 Vartov, København Dagsorden Fem pointer

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde

Forretningsudvalgsmøde Forretningsudvalgsmøde REFERAT 03.07.2019 Dato: mandag den 17. juni, KL 10.00-13.30. Mødested: NYT MØDESTED: Odense Slot, Nørregade 36, 5000 Odense C. Mødelokale "Salen", 1. sal - benyt indgang C i indre

Læs mere

2 Danmarks Biblioteksforening

2 Danmarks Biblioteksforening 2 Danmarks Biblioteksforening VIRKSOMHEDSPLAN INDHOLD 4 VISION MISSION VÆRDIER 5 ARBEJDSGANGE 6 INDSATSOMRÅDER 2015 UDVALGSARBEJDSOMRÅDER LÆRING DIGITALISERING BIBLIOTEKSRUMMET 7 HANDLEPLANER 8 ÅRETS GANG

Læs mere

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2 DB s Digitaliseringsudvalg Mandag den 6. december 2010 kl. 10.30 12.30 Hovedbiblioteket, Århus, Møllegade 1, 8000 Århus C lokale B på 2. sal Mødet startede ca. en time senere end planlagt pga. forsinket

Læs mere

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING ÅRSRAPPORT

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING ÅRSRAPPORT Tlf: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 70 DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING ÅRSRAPPORT 2018 Årsrapporten

Læs mere

Seminar for Forretningsudvalget

Seminar for Forretningsudvalget Seminar for Forretningsudvalget TID: Søndag den 24. juni kl. 12.00 til mandag den 25. juni kl. 12.00. MØDESTED: Odense by, First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense. Evt. afbud bedes meddelt til

Læs mere

STRATEGI MISSION VÆRDIER VISION INDSATSOMRÅDER

STRATEGI MISSION VÆRDIER VISION INDSATSOMRÅDER STRATEGI 2011-2015 MISSION VÆRDIER VISION INDSATSOMRÅDER STRATEGI FOR DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING 2011-2015 FRA DB er en konsensusorganisation, der skaber indflydelse ved at udsende meldinger om, hvordan

Læs mere

En styrket biblioteksforening. i en ny. Organisation

En styrket biblioteksforening. i en ny. Organisation En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Ny struktur 2013 1 Formål For at være en slagkraftig moderne interesseorganisation, er det nødvendigt at være omstillingsparat og hele tiden tilpasse

Læs mere

DB s Forretningsudvalg

DB s Forretningsudvalg DB s Forretningsudvalg Torsdag den 7. september 2012, kl. 11-14.50. Aarhus, Besøgscenteret på byggepladsen for Urban Mediaspace Aarhus. Til stede: Vagn Ytte Larsen, Kirsten Boelt, Steen B. Andersen, Henrik

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab 20. april 2018

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab 20. april 2018 Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab 20. april 2018 Møde, fredag den 4. maj kl. 10.30-14.00 på Vartov, Farvergade 27, København K. 10.30 Velkomst 10.40 Repræsentantskabs møde valg af dirigent

Læs mere

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 På biblioteksledermødet den 4. oktober 2019 skal vi bruge en del af mødet på at arbejde med mulige temaer for centralbibliotekets kompetenceudviklingsindsats

Læs mere

Biblioteket. På dagsordnen

Biblioteket. På dagsordnen Biblioteket På dagsordnen Biblioteket Bliver bibliotekerne ramt hårdt af konjunktursvingninger? stedet hvor du bliver et helt menneske Interesseorganisationens skal vise - resultater på lang sigt - og

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017 Referat Udvalget for Kultur & Fritid og mandag den 6. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Tina Mandrup (V) Indholdsfortegnelse 1. BU KF - Godkendelse

Læs mere

Møde- og temaplan for Kultur- og Fritidsudvalgets arbejde med en ny biblioteksstruktur og -strategi.

Møde- og temaplan for Kultur- og Fritidsudvalgets arbejde med en ny biblioteksstruktur og -strategi. Møde- og temaplan for Kultur- og Fritidsudvalgets arbejde med en ny biblioteksstruktur og -strategi. Formålet med arbejdet er at udvikle og forny Rudersdals biblioteker, så de også i fremtiden er et attraktivt

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Biblioteks- og Kulturforeningen for Region Midtjylland. Fredag den 21. august 2015 14:00-16:00

Bestyrelsesmøde i Biblioteks- og Kulturforeningen for Region Midtjylland. Fredag den 21. august 2015 14:00-16:00 BIBLIOTEKS- OG KULTURFORENINGEN I REGION MIDTJYLLAND Rådhuset, Aarhus Tlf. 89409310 CVR. nr. 30167139 www.dbf.dk/midtjylland Formand: Steen B. Andersen sba@aarhus.dk Næstformand: Britta Thuun-Petersen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF 18. JUNI 2018 // KL. 10.00-15.00 // KULTURØEN I MIDDELFART Til stede: Pia Henriette Friis, Erik Thorlund, May-Britt Diechmann og Henrik Zacho, Jakob Heide Petersen Afbud:

Læs mere

Digitaliseringsudvalget Fredag den kl Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT

Digitaliseringsudvalget Fredag den kl Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT Digitaliseringsudvalget Fredag den 10.02 2012 kl 11.00 13.00 Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus REFERAT Til stede: Steen B. Andersen, Marc P. Christensen, Lars Bornæs, Claus Vesterager, Michel

Læs mere

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud 1. Baggrund Stort set alle børn i Danmark går i dag i dagtilbud. Kommunerne har derfor en unik mulighed for at investere i vores børns

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Mandag den 26. oktober 2015 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 209 Medlemmer: Afbud: Einer Lyduch, Brian Franklin, Elise Andersen, Frants

Læs mere

#læsløs DANMARKS BIBLIOTEKER

#læsløs DANMARKS BIBLIOTEKER DANMARKS BIBLIOTEKER #læsløs HVAD? TEMA: LÆSNING Årets bibliotekskampagne sætter fokus på læsning. Læsning er helt centralt for vores liv og vores hverdag, og for vores evne til at deltage i et demokratisk

Læs mere

Referat Nærdemokratiudvalget's møde Torsdag den 12-09-2013 Kl. 16:30 Udvalgsværelse 1

Referat Nærdemokratiudvalget's møde Torsdag den 12-09-2013 Kl. 16:30 Udvalgsværelse 1 Referat Nærdemokratiudvalget's møde Torsdag den 12-09-2013 Kl. 16:30 Udvalgsværelse 1 Deltagere: Arne Ebsen, Pia Dam, Mette Kristensen, Mogens Stampe Afbud: Jens Munk Indholdsfortegnelse Sag Tekst Sidenr.

Læs mere

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 Deltagere: Amalie, Simon, Mathias, Vibeke, Morten, Ilija, Henriette og Cecilie Afbud: Mieke og Christian Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Pkt.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00 Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den 23-24. januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00 Onsdag d. 23. januar 2019 Kl. 10:00-11.15 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde

Læs mere

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: Danmarks Biblioteksforening

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: Danmarks Biblioteksforening DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: 33 25 09 35 WWW.DB.DK db@db.dk 2 Danmarks Biblioteksforening INDHOLD 4 VISION 5 INDSATSOMRÅDER 2017 & UDVALGSARBEJDSOMRÅDER

Læs mere

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: Danmarks Biblioteksforening

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: Danmarks Biblioteksforening DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING VARTOV, FARVERGADE 27 D, 2 SAL 1463 KØBENHAVN K TLF.: 33 25 09 35 WWW.DB.DK db@db.dk 2 Danmarks Biblioteksforening INDHOLD 4 VISION 5 INDSATSOMRÅDER 2017 & UDVALGSARBEJDSOMRÅDER

Læs mere

#læsløs DANMARKS BIBLIOTEKER

#læsløs DANMARKS BIBLIOTEKER DANMARKS BIBLIOTEKER #læsløs HVAD? TEMA: LÆSNING Årets bibliotekskampagne sætter fokus på læsning. Læsning er helt centralt for vores liv og vores hverdag, og for vores evne til at deltage i et demokratisk

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN. Ledelsesmøde: Tirsdag d. 11. november 2014, kl I Studiestræde 24, 2. sal

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN. Ledelsesmøde: Tirsdag d. 11. november 2014, kl I Studiestræde 24, 2. sal Ledelsesmøde: Tirsdag d. 11. november 2014, kl. 16.30 18.30 I Studiestræde 24, 2. sal REFERAT Til stede Fra Regionsledelsen: Gunna, Niels Peter, Stig, Anette og Henrik. Fra RR-gruppen: Marianne og Susanne

Læs mere

Handlingsplan Bestyrelsen

Handlingsplan Bestyrelsen Handlingsplan 2019 07-12-2018 Bestyrelsen Interessevaretagelse Interessevaretagelse over for beslutningstagere (især politikere og embedsmænd), lokalt, landsplan og internationalt Netværk og samarbejde

Læs mere

Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne

Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne Punkt 8. Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne 2015-058535 Skoleforvaltningen og Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget

Læs mere

Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011

Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011 Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011 Indholdsfortegnelse Principper for deltagelse... 3 Organisationsmodel... 4 Økonomi... 6 Tidsplan... 7 Tilslutning:... 8 2 Principper

Læs mere

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen 2016-2019 1 Indholdsfortegnelse Organisationsdiagram... 3 Kulturmetropolens politikere KMP (politisk styregruppe)... 4 Kulturmetropolens kulturchefer KMK

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 7. maj 2019 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 16:00-19:00 Medlemmer: Formand: Christian Jørgensen (V) Bente Ankersen

Læs mere

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø Direktionen Tirsdag 3. marts 2015 Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sagsgang for projektforslag 3. Budget 2015 4. Projekter til beslutning i bestyrelsen

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2012

VIRKSOMHEDSPLAN 2012 VIRKSOMHEDSPLAN 2012 INDHOLD 3 MISSION VÆRDIER VISION 4 INDSATSOMRÅDER ÅRETS GANG PROJEKTER 5 INDSATSOMRÅDER 2012 BIBLIOTEKET - indgangen til læring BIBLIOTEKET - indgangen til Det digitale Danmark BIBLIOTEKET

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

Torsdag den 15. maj 2014, kl. 10.00-14.00 Kl. 14-16 vil der være afskedsreception for den afgående formand Vagn Ytte Larsen

Torsdag den 15. maj 2014, kl. 10.00-14.00 Kl. 14-16 vil der være afskedsreception for den afgående formand Vagn Ytte Larsen Til DB s Repræsentantskab 28. april 2014 Der indkaldes hermed til repræsentantskabsmøde Torsdag den 15. maj 2014, kl. 10.00-14.00 Kl. 14-16 vil der være afskedsreception for den afgående formand Vagn Ytte

Læs mere

Referat fra møde i Kultur- og Fritidsnetværket i Kulturarkaden i Vordingborg den 29. januar 2010

Referat fra møde i Kultur- og Fritidsnetværket i Kulturarkaden i Vordingborg den 29. januar 2010 Referat Dato: 02-02-2010 /FO Referat fra møde i Kultur- og Fritidsnetværket i Kulturarkaden i Vordingborg den 29. januar 2010 Mødedeltagere: Flemming Olsen, Jørgen Sprogøe Petersen, Joan Kamstrup, Kai

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2012

VIRKSOMHEDSPLAN 2012 VIRKSOMHEDSPLAN 2012 INDHOLD 3 MISSION VÆRDIER VISION 4 INDSATSOMRÅDER ÅRETS GANG PROJEKTER 5 INDSATSOMRÅDER 2012 BIBLIOTEKET - indgangen til læring BIBLIOTEKET - indgangen til Det digitale Danmark BIBLIOTEKET

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmøde

Referat af Hovedbestyrelsesmøde Referat af Hovedbestyrelsesmøde Dato: 27. februar 2019 Tid: Kl. 15.00 15.45 (eller med start i umiddelbar forlængelse efter fællesmødet med KL s direktion). Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København

Læs mere

En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Oplæg til ny struktur

En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Oplæg til ny struktur En styrket biblioteksforening i en ny Organisation Oplæg til ny struktur Vedtaget af forretningsudvalget juni 2012 1 Strukturoplæg 2013 For at være en slagkraftig moderne interesseorganisation, er det

Læs mere

Læsning sprog leg læring. Læsepolitik i Københavns Kommune 0 18 år

Læsning sprog leg læring. Læsepolitik i Københavns Kommune 0 18 år Læsning sprog leg læring Læsepolitik i Københavns Kommune 0 18 år Indledning Københavns Kommune har med det brede forlig Faglighed for Alle skabt grundlag for en styrket indsats på blandt andet læseområdet.

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 17-12-2018 17:00 1 (Åben) Godkendelse af forslag til kommissorium

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

FÆLLES OM EN GOD SKOLESTART

FÆLLES OM EN GOD SKOLESTART FÆLLES OM EN GOD SKOLESTART FÆLLES OM EN GOD START 3 INDLEDNING Denne pjece henvender sig primært til de professionelle i dagtilbud og BFO/skole, der arbejder med børns skolestart. Derudover henvender

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 29. april 2014 Tid: Kl. 15.00-17.00 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-04 Afbud: Henrik Kolind Carsten Sand Nielsen Søren S. Steensen Lars

Læs mere

STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019

STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 Børns læsning Levende lokalområder Digital dannelse og digital formidling Bibliotekernes fysiske rum 1 STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 FIRE STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER

Læs mere

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund. Mødet slut kl. 11.

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund. Mødet slut kl. 11. Vækstudvalget Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund Mødet slut kl. 11.30 MØDEDELTAGERE Ole Søbæk (C) Hans Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten Weiland (A)

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Næstformand: Christian Jørgensen (V) Anette Hyre-Jensen (A) Bente Ankersen (A) Karsten Byrgesen (Løsgænger)

Næstformand: Christian Jørgensen (V) Anette Hyre-Jensen (A) Bente Ankersen (A) Karsten Byrgesen (Løsgænger) Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 7. februar 2019 Mødested: Fredericia Bibliotek, 4. sal Mødetidspunkt: Kl. 15:30-18:30 Medlemmer: Formand: Lars Ejby Pedersen

Læs mere

Vedtægter for Aalborg Kulturskole

Vedtægter for Aalborg Kulturskole Vedtægter for Aalborg Kulturskole 01.01.18 1. Aalborg Kulturskole Aalborg Kulturskole er en kommunal institution med hjemsted i Aalborg kommune. Aalborg Kulturskole driver den lovpligtige musikskolevirksomhed

Læs mere

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer.

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer. 4.1 1/6 EMNE Forslag til budget for 2017-18 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB X BUDGET RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRING UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2017-18

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget. Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for tilskud. gældende pr. 1. januar 2019.

Kultur- og Fritidsudvalget. Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for tilskud. gældende pr. 1. januar 2019. Kultur- og Fritidsudvalget Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for tilskud gældende pr. 1. januar 2019. Indhold Baggrund...2 Prioriterede fokusområder, som du skal forholde dig til i ansøgningen...3

Læs mere

Referat af møde d. 12/4 2011

Referat af møde d. 12/4 2011 Referat af møde d. 12/4 2011 Til stede Monica, Bestyrelsen Mariehønen Ditte, Bestyrelsen Mariahjemmet Louise, Bestyrelsen Knasten/Stauninggården Jeanette, Bestyrelsen Abildvænget Lea, Bestyrelsen Mariahjemmet

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl. 10.30-15.00 Sted: Lokale 3 på 5. sal REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Kim Herforth Nielsen (pkt.1-12),

Læs mere

Aktivitetsoversigt okt. 2012 0ok. 2014

Aktivitetsoversigt okt. 2012 0ok. 2014 Aktivitetsoversigt okt. 2012 0ok. 2014 Undersøgelser og vidensprojekter Folkebibliotekernes samfundsøkonomiske værdi (rapport udkommer ultimo 2014) Makroøkonomisk analyse med formålet at vise folkebibliotekernes

Læs mere

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud 1. Baggrund Stort set alle børn i Danmark går i dag i dagtilbud. Kommunerne har derfor en unik mulighed for at investere i vores børns

Læs mere

5. september Bestyrelsesseminar den september referat Kursusstation Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg.

5. september Bestyrelsesseminar den september referat Kursusstation Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg. Dato: 14-09-2017 Deres ref.: Vor ref.: Sagsbehandler: 06-F38/20129 IDH/- Bestyrelsesseminar den 5.-6. september 2017 - referat Kursusstation Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg. Deltagere: Rikke Hunsdahl,

Læs mere

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013 UDKAST Handleplan og budget 2012-2013 Handleplan og budget 2012 1 s medlemmer er pt. Lemvig Kommune, Struer Kommune, Holstebro Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Fælles - om en god skolestart

Fælles - om en god skolestart Fælles - om en god skolestart 1 Indledning Denne pjece henvender sig primært til de professionelle i dagtilbud og BFO/skole, der arbejder med børns skolestart. Der ud over henvender pjecen sig også til

Læs mere

Dagorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. maj 2019

Dagorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. maj 2019 Dato: 25. april 2019 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 20 86 24 94 Dagorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. maj 2019 Tid: Fredag d. 3. maj kl. 9.30 16.00 Sted:

Læs mere

Emne: REFERAT fra Valgbestyrelsesmøde

Emne: REFERAT fra Valgbestyrelsesmøde Emne: REFERAT fra Valgbestyrelsesmøde 20170910 04. oktober 2017 - Sagsnr. 16/7234 - Løbenr. 184998/17 Møde dato 9. oktober 2017 Møde tidspunkt Kl. 08:00-09:00 Mødeleder Borgmester Jørn Pedersen Mødested

Læs mere

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle.

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. 1 Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. DUS står for det udvidede samarbejde, for vi er optaget af at skabe helheder i børns liv og sikre sammenhæng mellem undervisning og fritiden.

Læs mere

Dagsorden. Godkendt med tilføjelse af pkt 7.a. Der er rykket for mail adresser på nye medlemmer. Godkendt.

Dagsorden. Godkendt med tilføjelse af pkt 7.a. Der er rykket for mail adresser på nye medlemmer. Godkendt. Dagsorden. Dato: 18.11.14. kl 18.00 22.00 Sted: Kirsten Vestergaard, Højgårdsparken 98, 7560 Hjerm Tilstede: Afbud: 1. Valg af mødeleder: Helle Engelsen 2. Godkendelse af dagsorden: Godkendt med tilføjelse

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015 Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015 Tilstede: Holger (forælder, SolsikkenÅby), Jonna (forælder, Heimdalsvej), Trine (pædagogisk leder, Hobbitten), Gitte (forælder, dagplejen), Lone (pædagog, SolsikkenÅby),

Læs mere

Principper som du skal forholde dig til i ansøgningen

Principper som du skal forholde dig til i ansøgningen Indhold Baggrund... 2 Principper som du skal forholde dig til i ansøgningen... 2 Generelle prioriteringer... 3 Når du skal søge tilskud... 3 Din ansøgningen skal indeholde... 4 Hvem kan søge om tilskud?...

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:35 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Bygnings- og Arkitekturudvalget 17-12-2018 17:35 1 (Åben)

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

Referat 7. februar 2017 Kl. 12:30 14:30 i Byrådssalen Bogense Rådhus, Nordfyns Kommune Østergade Bogense

Referat 7. februar 2017 Kl. 12:30 14:30 i Byrådssalen Bogense Rådhus, Nordfyns Kommune Østergade Bogense Referat 7. februar 2017 Kl. 12:30 14:30 i Byrådssalen Bogense Rådhus, Nordfyns Kommune Østergade 23 5400 Bogense Sekretariat: Byregion Fyn Thomas Thume Nielsen thni@odense.dk tlf. nr. 30 66 16 28 1 Dagsorden

Læs mere

Danske børn: Mor er den tredjestørste inspirationskilde til læsning

Danske børn: Mor er den tredjestørste inspirationskilde til læsning Danske børn: Mor er den tredjestørste inspirationskilde til læsning Det er særligt mor, der inspirerer børn og unge til at læse. Mor ligger nemlig i top 3 på listen over inspirationskilder til læsning

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

Udvikling af Børne- og Skoleområdet

Udvikling af Børne- og Skoleområdet ORIENTERING Dec 14 Udvikling af Børne- og Skoleområdet I 2015 igangsættes en proces, der skal belyse og bearbejde de kommende års udvikling på dagtilbuds-, skole- og ungeområdet. I denne orientering er

Læs mere

Deltagere: Lars Erik Hornemann, Søren Kongegaard, Anne Katrine Olsen, Jesper Ullemose, Morten S. Petersen, Susanne Gustenhoff

Deltagere: Lars Erik Hornemann, Søren Kongegaard, Anne Katrine Olsen, Jesper Ullemose, Morten S. Petersen, Susanne Gustenhoff Referat Kultur- og Fritidsudvalget's møde Mandag den 04-02-2019 Kl. 15:30 Seniorværkstederne, ndr. Ringvej 18, Svendborg Deltagere: Lars Erik Hornemann, Søren Kongegaard, Anne Katrine Olsen, Jesper Ullemose,

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde i DGI Midtjylland Lørdag 1. december kl i DGI Huset Herning (i forlængelse af bestyrelsesseminar)

Referat bestyrelsesmøde i DGI Midtjylland Lørdag 1. december kl i DGI Huset Herning (i forlængelse af bestyrelsesseminar) DGI Midtjyllands bestyrelse o DGI Midtjyllands ledergruppe (direktør og afdelingsledere) Silkeborg 27. november 2018 Referat bestyrelsesmøde i DGI Midtjylland Lørdag 1. december kl. 12.45-14.30 i DGI Huset

Læs mere

VELKOMMEN TIL BY OG KULTURUDVALGET INTRODUKTIONSPROGRAM

VELKOMMEN TIL BY OG KULTURUDVALGET INTRODUKTIONSPROGRAM VELKOMMEN TIL BY OG KULTURUDVALGET INTRODUKTIONSPROGRAM 1 Kære udvalgsmedlem Velkommen til By- og Kulturudvalget i Odense Kommune. Materialet du sidder med, er et kort introduktionsmateriale, som jeg håber

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere