Afbud: Karen Valentin; Hanne Løngreen, Jeppe Læssøe, Svend Andersen, Lise Skanting

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afbud: Karen Valentin; Hanne Løngreen, Jeppe Læssøe, Svend Andersen, Lise Skanting"

Transkript

1 Møde den: Tirsdag 28.oktober kl Sted: Aarhus, bygning 1431 lokale og Emdrup lokale D118 Emne: Budget 2015 GODKENDT REFE- RAT, Medlemmer af Akademisk Råd: Per Stounbjerg (formand), Johnny Laursen (konst.dekan også formand for FSU), Martijn van Beek, Henrik Bødker, Niels Christian Dahl, Asger Emborg, Niels Christian Hansen, Nina Javette Koefoed, Jens Erik Kristensen, Sarah Nedergaard, Sarah Robinson, Karen- Margrethe Simonsen, Sissel Sørensen, Observatører: Mette Lindvig Kannegaard, Bente Kejser Medlemmer af FSU: Per Dahl (næstformand), Mette Greve, Arne Kjær, Niels Lehmann, Anne Møldrup Overballe, Bjarke Paarup, Charlotte Palludan, Marianne Schleicher; Else Thousig Gæster: Administrationschef Ole Jensen, campuschef Per Lindblad Johansen. HR-partner chef Janne Hallum, Teamleder Økonomi Mathias Madsen og chefrådgiver Lone Plougmann Iversen (referent) Dato: 29. oktober 2014 Afbud: Karen Valentin; Hanne Løngreen, Jeppe Læssøe, Svend Andersen, Lise Skanting Side 1/5 Referat. Konst. dekan Johnny Laursen bød velkommen til mødet. 1. Præsentation af FC Arts primobudget 2014, der blev godkendt af AU s bestyrelse den 18. december 2013, viser et underskud på 3 mio. kr. Der foreligger et regnskabsresultat efter 3. kvartal af 2014, der viser et overskud på 18 mio. kr., hvilket understøtter Arts forventning ved forecast 3 (FC3) om at ende med et overskud på 7 mio. kr., dvs. en forbedring af fakultetets resultat på 10 mio. kr. i forhold til primobudgettet. Det forbedrede resultat skal hovedsageligt forklares i øgede uddannelsesindtægter. Finanslovsindtægterne til heltidsuddannelse, deltidsuddannelse og færdiggørelsesbonus ser ud til at ende 13 mio. kr. højere end primo, hvilket også er væsentligt over regnskab Salgsindtægterne og de eksterne midler ser ligeledes ud til at ende hhv. 3 mio. kr. og 2 mio. kr. højere end primobudgettet. Udgifterne er løbende over året forsøgt tilpasset de øgede indtægter, efterhånden som de er blevet mere sikre, men det har kun delvist været muligt, hvorfor fakultetet indmelder et forbedret budget ved FC3. Af indlagte udgifter kan nævnes en række længe efterspurgte campusudviklingsprojekter; eksempelvis udskiftning af AV+IT udstyr i undervisningslokaler, akustikforbedringer i undervisningslokaler, nye møbler til undervisningslokaler, forbedring af studieområder, herunder etablering af flere læsesale og specialepladser mv. ay Dekansekretariatet Aarhus Universitet Nordre Ringgade Aarhus C Tlf.: Fax:

2 Der er ved FC3 fortsat tilbageholdt frie midler på dekanens pulje til uforudsete indtægtsbortfald eller omkostningsstigninger. Side 2/5 Dekanen konstaterede, at fakultets økonomi generelt er sund, hvorfor resultatet for 2014 har kunnet opskrives, hvilket er meget tilfredsstillende, og det giver samtidig et fornuftigt udgangspunkt for Der blev spurgt til hvor man kan se overhead indtægter, det fremgår som en indtægt, der nedskriver driftsomkostningerne. Der blev spurgt til, hvordan midler i dekanens pulje fordeles. Dekanen redegjorde for at puljen i vid udstrækning er en buffer, der skal være med til at imødegå eventuelle udsving. Der blev spurgt til, om de i foråret 2014 foretagne besparelser har været for store, når nu der kommer til et overskud. Der blev svaret, at overskuddet i høj grad er kommet via bedre performance både på uddannelse og eksterne indtægter, som man på budgetlægningstidspunktet ikke kendte. Dekanen gjorde samtidig opmærksom på, at der er en fælles økonomi på AU, og at Arts i 2014 bidrager til at mindske underskuddet på AU, hvor Arts tidligere har haft underskud og hvor de andre fakulteter tilsvarende har bidraget med overskud. Det blev efterspurgt, at der på et senere tidspunkt blev afsat tid til at drøfte uddannelsesøkonomi, gerne i løbet af foråret Dekanen gav tilsagn om, at dette vil ske, idet det dog blev understreget, at det er meget kompliceret at skabe et klart overblik over indtægter og omkostninger ved de enkelte uddannelser. Der blev fra Akademisk Råd og FSU udtrykt stor tilfredshed med det materiale, som udarbejdes af Arts økonomi. FC3 blev taget til efterretning. 2. Status på udarbejdelse af budget 2015 Der blev spurgt til hvornår instituttets budget vil blive drøftet i de lokale samarbejdsudvalg LSU. Dette vil ske fra primo november og afsluttet inden årets udgang, Den medsendte tidsplan for udarbejdelse af budget 2015 blev taget til efterretning 3. Præsentation og drøftelse af Arts økonomimodel i forlængelse af AUprocessen I Universitetsledelsens oplæg den 15. august 2014 vedr. initiativer og beslutninger i

3 forlængelse af problemanalysen er der opstillet nogle principper for de enkelte hovedområders økonomimodeller. Side 3/5 Universitetsledelsen foreslår, at uddelegeringen af økonomiansvar baseres på flg. punkter: I alle økonomiske enheder arbejdes med fire-årige budgetter Institutternes overordnede budgetter og deres resultatkrav fastlægges af den samlede Fakultetsledelse Fakultetsledelsen beslutter fordelingen af midler til fællesfakultære formål, og der sikres et økonomisk ledelsesrum på fakultetsniveau til strategiske tiltag og risikodækning Fakultetsledelsen beslutter, hvilken andel af institutternes indtægter, der føres direkte videre til institutterne og efter hvilke principper. Institutterne sikres mulighed for at forbedre indtjeningen og udvikle høj kvalitet. Fuld transparens af alle fakultetets og institutters indtægter og udgifter Disse forslag går indholdsmæssigt igen i universitetsledelsens beslutninger som opfølgning på problemanalysen, som blev offentliggjort den 22. oktober Arts økonomimodel efterlever i forvejen disse principper. Kun arbejdet med fireårige budgetter er endnu ikke i anvendelse, men er vedtaget og vil foreligge fra Det blev tilføjet, at fremover skal der også på samme måde som med institutbudgetter udarbejdes budgetter for Arts administration. Der blev udtrykt tilfredshed med, at der fastholdes Fuld transparens At fakultetet er en økonomisk solidarisk enhed At institutterne indenfor de godkendte budgetter har ansvaret for deres egne budgetter 4. Præsentation af det foreløbige budget 2015 samt drøftelse af udvalgte elementer i det foreløbige budget, herunder den strategiske investeringspulje samt opslag af nye ph.d.-stipendier. Dekanen forelægger et udkast til budget Budgettallene for 2015 er blandt andet baseret på forecast 3, Der er afholdt budgetmøder med institutter og CUDiM i september og oktober Derudover er det foreløbige budget 2015 baseret på den udmeldte budgetteringsramme på AU for 2015, og en forventning om, at det fremlagte forslag til Finanslov 2015 vedtages.

4 Arts forventes samlet set at ende på +1,9 mio.kr., som er AU s resultatkrav til Arts i budgetindkaldelsen Side 4/5 Budgetprocessen forventes afsluttet 31. oktober 2014 med efterfølgende behandling i universitetsledelsen og endelig godkendelse af AU s bestyrelse i december Der blev spurgt til: Effekt af spareplan for 2015 Hvilken effekt får dimensionering Hvor fastlægges resultatkravet for de enkelte fakulteter Administrationschefen redegjorde for, at der i 2015 budgettet er indregnet de besparelser, der blev foretaget i 2014 og at der også i overslagsårene skal ske besparelser på administrationen. På institutterne er der i budget 2015 indlagt de besparelser, der blev foretaget i 2014, men der er ikke taget højde for, at der forventelig i 2016 og fremover skal ske justeringer som følge af de nye dimensioneringskrav. Der var spørgsmål om, hvad rektors pulje (de strategiske midler) vil blive brugt til, og herunder nævnt, at der bør tages en drøftelse med rektor/universitetsledelsen om, på hvilken måde disse midler kan være med til at modvirke dimensioneringens effekt på Arts. Puljen opkræves fra fakulteterne og fordeles dels tilbage til institutter til egen disponering og bruges dels til fælles prioriteringer i fakultetsledelsen. Administrationschefen redegjorde for, at de strategiske midler bl.a. er blevet brugt til medfinansiering af store fælles it-systemer m.m. Dimensioneringen er ikke indregnet i 2015, da den først vil få effekt fra Resultatkravet for 2015 er fastlagt af bestyrelsen (samlet skal AU gå i 0), men på baggrund af oplæg fra universitetsledelsen. De studerende gjorde opmærksom på, at der for studerende kan være en spekulation i at fordele sine fag i 2015 for at afbøde effekten af fremdriftsreformen, og at det kan have effekt på uddannelsesindtægterne i Det har det allerede haft på HE i Drøftelse af de strategiske midler for 2015 Der blev spurgt til, hvad der ligger i begrebet meritering efter positiv bedømmelse Der blev redgjort for at det er ganske ordinære MSO-professorater. Teksten ændres, så det fremgår, at det er strategiske professorater.

5 Det blev nævnt, at der er problemer med at opfylde den generelle professoratspolitik, og opslag af MSO-professorater løser ikke den problematik. Side 5/5 Der blev fra institutleder givet udtryk for at forslaget ikke er en erstatning for en egentlig professor men er et middel til at fastholde lektorer. Det blev aftalt, at der skal foretages en status i FSU og Akademisk Råd på professoratspolitikken, og at dette vil ske primo 2015, og således at denne drøftelse ikke har opsættende virkning på opslag af MSOprofessorer med tiltrædelse til august Drøftelsen kan finde sted i lys af generel drøftelse af dimensioneringens konsekvenser for fakultetets udviklings- og ansættelsespolitik. Det blev konstateres, at ca. halvdelen af de strategiske midler går til CUDiM, og det blev efterspurgt hvad pengene bruges til, og hvad den strategiske satsning er. Der er tidligere givet udtryk for, at centret på sigt skulle være selvfinansierende. Dette kan kun ske hvis der i stedet for et tilskud opkræves betaling efter regning for de ydelser CUDiM leverer. Der vil blive udarbejdet en beskrivelse af CUDiM s økonomi og af de opgaver, som centret løser for fakultetet. Der bør afsættes flere midler til kompetenceudvikling, og at det i den forbindelse skal drøftes i FSU og Akademisk Råd hvordan midlerne skal anvendes. Drøftelse af ph.d- stipendier Det blev fremført, at det bør overvejes at reducere antallet af opslag af ph.d.- stipendier af hensyn til effekterne af den kommende dimensionering. Der blev udtrykt tilfredshed med, at alle stipendier fremover vil være åbne.

Afbud: Sarah Robinson, Helge Suneson, Leonardo Cecchini Dato: 2. maj 2015 Ref: Lone Plougmann Iversen

Afbud: Sarah Robinson, Helge Suneson, Leonardo Cecchini Dato: 2. maj 2015 Ref: Lone Plougmann Iversen Møde den: Onsdag den 8. april 2015 kl. 11.45-14.45 Sted: Aarhus, bygning 1431 lokale 013-015, Emdrup lokale D120 Emne: Møde i Akademisk Råd, Arts (nr. 2/2015) Referat Godkendt 15.juni 2015 Medlemmer: Nina

Læs mere

Møde: Onsdag den 3. december kl Sted: CUDiMs mødelokale Paludan Müllers Vej 48, bygning 5620 lokale 139 og Emdrup lokale D118

Møde: Onsdag den 3. december kl Sted: CUDiMs mødelokale Paludan Müllers Vej 48, bygning 5620 lokale 139 og Emdrup lokale D118 Møde: Onsdag den 3. december kl.13.00-15.00 Sted: CUDiMs mødelokale Paludan Müllers Vej 48, bygning 5620 lokale 139 og Emdrup lokale D118 Referat (godkendt 13. januar 2015) Emne: Beslutningsforslag som

Læs mere

Dekanen forlagde til drøftelse et forslag til strategi for Det nationale center for Kultur og læring. (DCL)

Dekanen forlagde til drøftelse et forslag til strategi for Det nationale center for Kultur og læring. (DCL) Møde: Tirsdag den 6.november 2012kl. 13.45-15.00 Sted: Lokale 13-15 Bygning 1431, Aarhus og D219, Emdrup Emne: Møde i Akademisk Råd, Arts (nr. 5/2012) Referat godkendt den 13.december 2012 Medlemmer: Per

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat

AARHUS UNIVERSITET. Referat Møde den: Onsdag den 17. juni 2015 kl. 10.00-12.00 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021 / Emdrup D120 Emne: Møde i Fakultetets Samarbejdsudvalg, Arts Referat Medlemmer: Johnny Laursen (formand, dekan),

Læs mere

Møde den: Onsdag den 18. december 2013 kl Sted: Lokale , Bygning 1431 Aarhus Emne: Møde i Akademisk Råd, Arts (nr.

Møde den: Onsdag den 18. december 2013 kl Sted: Lokale , Bygning 1431 Aarhus Emne: Møde i Akademisk Råd, Arts (nr. AARHUS UNIVERSITET ARTS Møde den: Onsdag den 18. december 2013 kl. 12.00-15.00 Sted: Lokale 021-023, Bygning 1431 Aarhus Emne: Møde i Akademisk Råd, Arts (nr. 6/2013) Referat godkendt 5. februar 2014 Medlemmer:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 29. august 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden, herunder velkomst og præsentation af Akademisk Råds medlemmer samt orientering om rådets arbejde

1. Godkendelse af dagsorden, herunder velkomst og præsentation af Akademisk Råds medlemmer samt orientering om rådets arbejde Møde den: Mandag den 2. februar 2014 kl. 12.30-15.30 Sted: Aarhus, bygning 1431 lokale 013-015, Emdrup lokale 219 Emne: Møde i Akademisk Råd, Arts (nr. 1/2015) REFERAT Medlemmer: Johnny Laursen (konst.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

Referat godkendt 18. december 2013

Referat godkendt 18. december 2013 Møde: Torsdag den 14. november kl. 13.00-15.00 Sted: Emdrup lokale D118, Aarhus Bygning 1431 lokale 013-015 Emne: Møde i Akademisk Råd (5/2013) Referat godkendt 18. december 2013 Medlemmer af Akademisk

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde torsdag den 3. december 2015, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2015) Referat Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013 det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 213 Forord Denne folder forklarer fakultetets budgetmodel og beskriver hovedtallene i fakultetets budget for 213. Budgetmodellen er en

Læs mere

Observatører: Mette Lindvig Kannegaard, Bente Kejser, Jakob Ladegaard (for Karen- Margrethe Simonsen)

Observatører: Mette Lindvig Kannegaard, Bente Kejser, Jakob Ladegaard (for Karen- Margrethe Simonsen) Møde den: Tirsdag den 17. juni 2014 kl. 13.00-15.00 Sted: Aarhus, bygning 1431 lokale 021-023 Emne: Møde i Akademisk Råd, Arts (nr. 3/2014) Referat godkendt den 12.september 2014 Medlemmer: Per Stounbjerg

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

- debatkulturen på Arts Per Stounbjerg orienterede om arbejdet i projektgruppen om et nyt AU-medie.

- debatkulturen på Arts Per Stounbjerg orienterede om arbejdet i projektgruppen om et nyt AU-medie. Møde: Fredag den 8. juni 2012 kl. 13.00-15.00 Sted: Karl Verner Værelset, Bygning 1451, Aarhus og D219, Emdrup Emne: Møde i Akademisk Råd, Arts (nr. 3/2012) Side 1/7 Referat Medlemmer: Per Stounbjerg (formand),

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 27. august 2014 kl. 14.00-16.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Eva Viala Medlemmer

Læs mere

De 3 institutledere knyttede korte kommentarer til det fra deres institut fremsendte.

De 3 institutledere knyttede korte kommentarer til det fra deres institut fremsendte. Møde den: Tirsdag den 23. oktober 2018 kl. 12.30-15.00 Sted: Aarhus bygning 1483, lokale 454 og Emdrup lokale D118 Emne: 5. møde i Akademisk Råd Referat Godkendt 9. november 2018 Medlemmer: Merete Wiberg

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 15. december 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala (afbud),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og siden sidst Dekanen indledte med et mindeord for afdøde TR Charlotte Palludan. Udvalget holdt et minuts stilhed.

1. Godkendelse af dagsorden og siden sidst Dekanen indledte med et mindeord for afdøde TR Charlotte Palludan. Udvalget holdt et minuts stilhed. Møde: Mandag den 27. februar 2017 kl. 10.45-12.45 Sted: Aarhus, 1431 021 /Emdrup: D347 Emne: Møde i Fakultetets Samarbejdsudvalg, Arts REFERAT Medlemmer: Johnny Laursen (formand), Claus Holm, Arne Kjær,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 11. december 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Gæster: Evanthia K. Schmidt, Ebbe Graversen og Marie Louise Gammelgaard deltog under punkt 4 Chefrådgiver Lone Plougmann Iversen (referent)

Gæster: Evanthia K. Schmidt, Ebbe Graversen og Marie Louise Gammelgaard deltog under punkt 4 Chefrådgiver Lone Plougmann Iversen (referent) Møde den: Onsdag den 28. oktober 2015 kl. 13.15-16.00 Sted: Aarhus, CUDiM bygning 5620, lokale 139 og Emdrup lokale D120 Emne: Møde i Akademisk Råd, Arts (nr.5/2015) Referat godkendt 16-12-15 Medlemmer:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 9. november 2012 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Søs Bayer (afbud) Medlemmer B-siden:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes hermed høringssvar fra Institut for Agroøkologi til problemanalysen.

Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes hermed høringssvar fra Institut for Agroøkologi til problemanalysen. Til rektor Brian Bech Nielsen og universitetsledelsen Høringssvar til universitetsledelsens forslag til beslutninger som opfølgning på problemanalysen Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 25. november 2014 kl. 10.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat Møde i LSAU den 6. december 2017 D120 + 1483-323 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen (afbud), Pia Bramming, Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 26. oktober 2015 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 26. oktober 2015 D Godkendt Referat LSAU den 26. oktober 2015 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala (afbud), Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming (afbud), Mette Mejlvang (afbud). Medlemmer

Læs mere

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST FOKUSPUNKTER PÅ ST Fakultetsledelse, institutledelse, nærvær og delegering ST økonomimodel Ansættelsesprocesser Medinddragelse Organisering, faglig identitet og sammenhæng

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2016) Udkast til referat I mødet deltog: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

REFERAT. Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden

REFERAT. Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl. 10-12 Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden REFERAT Deltagere: Lars Moseholm (formand), Trine Juhl Sørensen, Lisbeth Holm Rasmussen, Gina Bay, Jette

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 29. april 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Mette Thunø, Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn

Læs mere

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN PROCESSEN INDTIL HØRINGEN 13. november 2013: Bestyrelsen tiltrådte den interne problemanalyse December 2013 januar 2014: Analysepanelet og ekspertgruppen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat godkendt 28. oktober 2014

AARHUS UNIVERSITET. Referat godkendt 28. oktober 2014 Møde den: Fredag 12. september kl. 9.00-12.00 Sted: Aarhus, bygning 1431 lokale 013-015 og Emdrup lokale D118 Emne: Møde i Akademisk Råd, Arts (nr. 4/2014) Referat godkendt 28. oktober 2014 Medlemmer:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 11. september 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 2. september, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Niels Trolle Lene Maria

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. november 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (afbud), Mette Mejlvang, Claus Holm Medlemmer

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra mødet den 8. juni 2012, herunder opfølgning

2. Godkendelse af referat fra mødet den 8. juni 2012, herunder opfølgning Møde: Torsdag den 27.september 2012 kl. 13.00-15.00 Sted: Lokale 13-15 Bygning 1431, Aarhus og D219, Emdrup Emne: Møde i Akademisk Råd, Arts (nr. 4/2012) Referat Medlemmer: Per Stounbjerg(formand), Mette

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

BESLUTNINGER OG PROCES SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

BESLUTNINGER OG PROCES SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN BESLUTNINGER OG PROCES SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN PRÆSENTATION FOR HEALTH S ANSATTE PROCESSEN INDTIL HØRINGEN 13. nov. 2013: Bestyrelsen tiltrådte den interne problemanalyse Dec. 2013 jan. 2014:

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 17. august 2016 kl. 10.30 11.30 Bygning 1525 626. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C EKSTRAORDINÆRT FSU møde Deltagere FSU: Dekan Niels Christian Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Baatrup, Olav W.

Læs mere

Referat fra møde i Universitetsrådet tirsdag den 8. december 2015

Referat fra møde i Universitetsrådet tirsdag den 8. december 2015 Dato: 14. december 2015 Referat fra møde i Universitetsrådet tirsdag den 8. december 2015 Deltagere: Studerende Jesper Birch Carlsen Studerende Mikkel Warming Pedersen Studerende Charlotte Randa Allermand

Læs mere

Akademisk Råd. Medlemmer

Akademisk Råd. Medlemmer Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Tlf. 9635 9608 Fax 9815 8311 Akademisk Råd Sagsbehandler: Dorthe Bach/dob dob@adm.aau.dk Dato: 24. januar 2008 Ref.: DOB J.nr.:

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt. Møde onsdag den 5. april 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2017) Referat Mødet holdtes i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 24. oktober 2012 Bygn. 1520, lokale 732 Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Ordinært FSU møde Til stede: A-siden: Brian Bech Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 1. september 2017, kl. 13 15 Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Lars Bo Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

Gæster: Prodekan Anne Marie Pahuus deltager under pkt. 8, institutleder Niels Lehmann deltager under pkt. 15

Gæster: Prodekan Anne Marie Pahuus deltager under pkt. 8, institutleder Niels Lehmann deltager under pkt. 15 Møde den: Mandag den 15. juni 2015 kl. 11.30-14.30 Sted: Aarhus, bygning 1430 Frandsen salen Emne: Møde i Akademisk Råd, Arts (nr. 3/2015) Referat Godkendt 16-9-2015 Medlemmer: Nina Javette Kofoed (formand),

Læs mere

Fordelingen af fakultetets indtægter Følgende forudsætninger ligger til grund for fordelingen af fakultetets indtægter:

Fordelingen af fakultetets indtægter Følgende forudsætninger ligger til grund for fordelingen af fakultetets indtægter: Økonomiafdelingen 1. november / rasn Til NFLT, AR og FSU Vedr. Rammeudmelding 2011 2. budgetkørsel Indledning I det følgende redegøres for rammeudmeldingen for 2011. Først skitseres principperne, dernæst

Læs mere

2. Godkendelse af mødets dagsorden samt referatet af mødet 23. maj 2008 Begge dele blev godkendt.

2. Godkendelse af mødets dagsorden samt referatet af mødet 23. maj 2008 Begge dele blev godkendt. AARHUS UNIVERSITET Ledelsessekretariatet Den 26-11-2008 J. nr. AUrsy/ Professor Mogens Nielsen (NAT) Dekan Svend Hylleberg (SAM) Prodekan Johnny Laursen (HUM) Prodekan Troels Nørager (TEO) Professor Michael

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

REFERAT - Fællesmøde for FAMU og FSU ARTS 14. marts 2017

REFERAT - Fællesmøde for FAMU og FSU ARTS 14. marts 2017 REFERAT - Fællesmøde for FAMU og FSU ARTS 14. marts 2017 Fællesmøde for FAMU og FSU den 14. marts 2017 kl. 13.00-15.00 Deltagere Dekan Johnny Laursen, formand (FAMU-FSU) AMR Hans-Peter Degn, IKK, næstformand

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger. Aarhus BSS administrationscenter LSU-møde den: 11. september 2015, kl. 10.30-12.00 Mødelokale: Bygning 1443/144 Referat Deltagere Ledelsesrepræsentanter: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard Langberg, Eigil

Læs mere

Dagsorden til møde i Akademisk Råd Tirsdag den 1. december kl. 14-16 i Augustinusfondens mødelokale, Solbjerg Plads 3, D4

Dagsorden til møde i Akademisk Råd Tirsdag den 1. december kl. 14-16 i Augustinusfondens mødelokale, Solbjerg Plads 3, D4 Dagsorden til møde i Akademisk Råd Tirsdag den 1. december kl. 14-16 i Augustinusfondens mødelokale, Solbjerg Plads 3, D4 23.november 2009 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning fra sidste møde vedr.

Læs mere

Afbud: Stine Kaplan Jørgensen (orlov), Niels Christian Hansen, Jeppe Læssøe, Sarah Robinson

Afbud: Stine Kaplan Jørgensen (orlov), Niels Christian Hansen, Jeppe Læssøe, Sarah Robinson Møde den: Tirsdag 16. december 2014 kl.12.00-15.30 Sted: Aarhus, bygning 1431 lokale 013-015 Emne: Møde i Akademisk Råd, Arts (nr.6/2014) Godkendt referat 02.02.15 Medlemmer: Per Stounbjerg (formand),

Læs mere

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN Universitetsledelsen den 22. oktober 2014 Aarhus Universitet Den 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen universitetsledelsens plan om at iværksætte en opfølgning

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 24. november 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala (afbud),

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

2. Lokal procesplan for AU FE Den udleverede procesplan blev kort gennemgået. Der er områder, der stadig mangler afklaring.

2. Lokal procesplan for AU FE Den udleverede procesplan blev kort gennemgået. Der er områder, der stadig mangler afklaring. Møde d. 7. november 2014 kl. 13-15 Aarhus: 5128-132, Emdrup: A204 REFERAT Interim LSU-møde nr. 1 i AU Forskning og Erhvervssamarbejde Deltagere: John Westensee (fmd.), Jeppe Dørup Olesen, Thomas Tscherning,

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 18. august 2014, kl. 13.00 15.30 Bygning 1431 013/015. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Søren Bom Nielsen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 7. juni 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 7. juni 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jørn Borup Liselotte

Læs mere

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT Møde den: 27. januar 2015, 16.15 18.20 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd samt kommende studentermedlemmer Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato:

Læs mere

Referat af ekstraordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 28. maj 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af ekstraordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 28. maj 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af ekstraordinært fællesmøde i LSU og Institutforum den 28. maj 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer:

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. januar 2014 kl. 12.00-14.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING 2004

BUDGETOPFØLGNING 2004 Aarhus Universitet BUDGETOPFØLGNING 2004 10:50 ORDINÆR VIRKSOMHED - ØKONOMIRAPPORT NR. 1-2004 1. kvartal 2004 mio. kr. i niv. 2004 HUM SUN SAM TEO NAT FÆLLES ØVRIGE AU I ALT BEVILLINGER 2004 Budgetkontoret

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513 IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl. 13.00-16.00 Mødelokale: 1453/513 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup, Peter Lodberg, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Felix Riede, Stine Knudsen,

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. februar 2015, kl. 13.30 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Steen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 26. februar 2014, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT

Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT Møde den: Ordinært LSU-møde Odontologi Onsdag den 30. januar 2013, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Instituttets mødelokale REFERAT Deltagere: Ellen Frandsen Lau, Mariann Andersen, Trine Agerbæk, Dirk Leonhardt,

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. september 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. september 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. september 2013, kl. 9.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2013) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen, bestyrelsesformand, Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO.

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO. Møde d. 12. juni 2015 kl. 14-30-16 BTECH/Jacobs kontor LSU-møde Deltagere: Jacob Kjær Eskildsen (JKE), Jan Laursen (JL), Poul Erik Borg(PEB), Klaus Kolle (KK), Mariann Hansen, Christina Uldum, Mikkel Nørgaard

Læs mere

Godkendt med en enkelt rettelse: Per Dahls mail-adresse er:

Godkendt med en enkelt rettelse: Per Dahls mail-adresse er: Den 27. september 2012 Kl. 9.00-10.30 Rektoratets mødelokale, lokale 228, bygning 1430 Møde nr. 2 i Administrationens brugerpanel Faste deltagere: Jørgen Jørgensen, Flemming Larsen, Christina Breddam,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY AGRO Institutforum, LSU og Institutledelsen - møde Tirsdag den 11. august 2015 kl. 8.30-11.00 Mødelokale: Haraldskær, Vejle REFERAT Mødedeltagere: Erik Steen Kristensen,

Læs mere

Mødetype: IKS LSU ordinært møde

Mødetype: IKS LSU ordinært møde Mødetype: IKS LSU ordinært møde Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 31. januar 2017 Varighed: 13.30-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn Borup

Læs mere

Forslag til beslutninger som opfølgning på problemanalysen

Forslag til beslutninger som opfølgning på problemanalysen Forslag til beslutninger som opfølgning på problemanalysen Universitetsledelsen den 15. august 2014 Aarhus Universitet 1 Den 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen universitetsledelsens plan om at iværksætte

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

BSS høringssvar vedr. universitetsledelsens beslutningsforslag

BSS høringssvar vedr. universitetsledelsens beslutningsforslag Til rektor BSS høringssvar vedr. universitetsledelsens beslutningsforslag Hermed fremsendes på fakultetsledelsens vegne høringssvar fra BSS. Universitetsledelsens beslutningsforslag har været sendt i bred

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl K ØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET MØDEREFERAT 1. JULI 2019 Forum Akademisk Råd på SCIENCE Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl. 13.00-16.00 Sted Fakultetssekretariatet,

Læs mere