GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark"

Transkript

1 GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark Nr. 8. DECEMBER 2008 Læs i dette nummer: Side 1: Julehilsen fra grupperådsformanden Side 2-3: Gruppemødet på Houens Odde. Side 4 7: Grupperådsformandens beretning om gruppens arbejde i 2008 Side 8 9: Referat af grupperådsmødet (der blev desværre ikke plads til referat fra GRmødet i sept.) Side 10: Endnu en sommerferielejr for enlige med børn. Korpset og HB betaler Julehilsen fra Kassereren. Side 11: Grøn Gruppe Rejser Side 12: Nyttige adresser. Englene sang den, først for markens hyrder, skønt fra sjæl til sjæl det lød. Fred over jorden! Menneske fryd dig, os er en evig frelser fød! Kære Venner i Den Grønne Gruppe! Med disse linier fra Ingemann s salme vil jeg gerne ønske jer alle og jeres familier en rigtig Glædelig Jul og et velsignet Nytår. Min hilsen skal være en stor tak for fællesskab i vort spejderkorps, en tak for hver enkelt indsats og for venskab og trofasthed. Mange gode begivenheder har præget året, som nu rinder ud, begivenheder som vil føje til den mindernes række som vi alle har kær. Spejderbevægelsens nu mere end 100 år blev lykkeligvis ikke en slutsten, men en milepæl på vej mod nye mål. Et nyt år står foran os, med alle de muligheder der ligger i dette, muligheder for at glæde andre, for at tjene andre og for en fortsat udvikling af vort spejderarbejde. Lykke til - alle som er aktive lokalt som på korpsplan. - Hjertelig spejderhilsen: Robert Madsen, grupperådsformand.

2 Grupperådet: Grf: Robert Madsen GL: Inger Hansen Skodsborgvej Klarup Hoppeshuse 3, 6000 Kolding / fammads@klarupnet.dk / hoppeshuse@corpsail.dk Oscar Holst Jensen Web.: Peder Spørring Elmevej 10, Assens 9550 Mariager Chr. Eriksensvej 11, 8450 Hammel / oscar@corpsail.dk / peru@os.dk Viggo Kaspersen, Keld Søllested, Allan Bäck, / Tove Lykkeberg, Gruppeassistenter: HAFNIA, OLE RØMER, BORNHOLM: Allan Bäck,Nørre Alle 2C.2200 N. Tlf ERMELUNDEN, BASTRUP: Ebbe Andersen, Smakkegaardsvej Gentofte Tlf HJORTE : Lili Larsen Liselejevej Liseleje Tlf: SUSÅ, ODHERRED, SCT.GEORG: Svend Erik Grane, Sorøvej 38, 4350 Ugerløse Tlf LINDORM, VALDEMAR: Ole Hansen, Boulevarden 32, 4760 Vordingborg Tlf DANEHOF, FIONIA: Leif Andersen, Fiskervænget 17. Dyreborg Faaborg. Tlf NYDAM: Karl Ejner Pedersen, Ruløkke 12, 6430 Nordborg Tlf GULDHORN: Bente Kjær Jensen, Møldamager 3, 6240 Løgumkloster. Tlf HÆRULF: Torben Faaborg, Eskærhaven 5, 6100 Haderslev. Tlf KONGEÅ, HÆRVEJEN: Viggo Kaspersen, Rytrtervænget 5, St. Andst VejenTlf HO BUGT: Arne Hessel Andersen, Østergaardsvej 17, 6690 Gørding. Tlf SKAMLING: Inger Hansen, Hoppeshuse Kolding. Tlf MUNKEBJERG: Arne Mølgaard, Østervang 22, 7120 Vejle Øst. Tlf LYNGENS, LUNDENÆS LEN: Tove Lykkeberg, Solvænget 1, 7480 Vildbjerg Tlf LOVRING: Keld Søllested, Byvangen 227, 8700 Horsens. Tlf MARSELIS, DJURSLAND: Bent Kjærsgaard, Kalendervej Århus Tlf NORDØSTJYDSKE: Oscar Holst Jensen, Elmevej 10, Assens Tlf THY, HARDSYSSEL, VESTLIMFJORD: Cresten Jensen, Stangstrup Skovvej , Snested. Tlf GUDENÅ, MIDTJYDSKE: Peder Spørring, Chr. Eriksensvej Hammel Tlf AGGERSBORG: Sonja Overgaard, Teglvænget 6, 9640 Farsø. Tlf VEST-VENDSYSSEL, AALBORG: Robert Madsen, Skodsborgvej Klarup Tlf ØST-VENDSYSSEL: Niels Jørgen Jensen, Porsevej Dronninglund. Tlf Rejseudvalg: Keld Søllested, fm. soellested@stofanet.dk Tlf Ansvarshavende redaktør af Grønt Nyt: Allan Bäck, Nørre Allé 2 C København N. Tlf / Mail: alb-sjg@mail.dk. Dead line til næste nummer, der udkommer ca. 1. april er 13. marts gerne på mail: alb-sjg@mail.dk KFUM-Spejderne i Danmark, Rysenstensgade Kbh. V. Tlf Den Grønne Gruppe: spejdernet.dk/gruppe/dgg

3 GRUPPEMØDE Valg af dirigent. Arne Mølgaard blev valgt som dirigent. 2. Beretning fra grupperådet til godkendelse. Robert gav en beretning om de sidste 2 års arbejde i korpset og i Den Grønne Gruppe. Der var en opfordring til at presse Hovedbestyrelsen til, at der kunne laves et familieabonnement, da vi som medlemmer ikke modtager andet fra korpset end trykningen af Grønt Nyt. Keld Søllested supplerede med en beretning om rejseudvalgets arbejde og aktiviteter i de 2 år. Beretningen blev godkendt. 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse. Der var en opfordring til, at regnskabet skulle have været trykt i Grønt Nyt. Det var også meningen regnskabet har været i, men 2007 var blevet glemt. Regnskabet blev godkendt. 4. Drøftelse af gruppens arbejde i den kommende periode. Keld Søllested kom med en opfordring til, at der bliver igangsat flere aktiviteter, som kan give endnu flere end de rejsende gode oplevelser og fællesskab i Grøn Gruppes regi. Grupperådet skal finde idéer og være igangsættende og så uddelegere, så mange flere af gruppens medlemmer bliver aktiveret. Eigil Møller kom med en opfordring til Den Grønne Gruppe om at støtte u-landsarbejde, f.eks. i Burkina Faso. Der kom en kraftig opfordring til, at der bliver igangsat arbejde for de voksne frøspejdere, der findes rundt i landet. Her kunne f.eks. en bedsteforældre-børnebørnlejr være en god aktivitet, men flere arrangementer i løbet af året blev efterlyst. GR arbejder videre med idéen. 5. Budget Budgettet for 2008 viser et underskud på kr., men det vil sandsynligvis ikke blive så alvorligt. Der blev forelagt budget for 2009 og Der er inkluderet en kontingentforhøjelse fra 400 til 450 kr. i Der blev diskuteret en yderligere kontingentforhøjelse på 50 kr. til 500 kr. for 2010 efter forslag fra deltagerne. Side 2

4 En afstemning (22 for, 8 imod og 5 hverken for og imod) afgjorde, at der blev vedtaget en kontingentforhøjelse på 50 kr. for 2010 til 500 kr. Der blev opfordret til at lade kontingentopkrævningen falde på et tidligere tidspunkt, så der ikke betales til korpset for nogen, der ikke ønsker at fortsætte. Der blev forslået opkrævning pr. 1. Februar, hvilket vil ske. 6. Forslag til ændringer. Der er mange grupper af Gamle Grønne rundt i korpset, som ikke er medlemmer af Den Grønne Gruppe og dermed korpset. Keld Søllested havde et forslag som følger: GAMLE GRØNNE: en forening af tidligere ledere (medlemmer) hos KFUM-Spejderne. Det er foreningens formål: At bevare fællesskabet mellem de tidligere ledere både lokalt og på landsplan. At bevare de tidligere lederes kontakt til KFUM-Spejderne At være en støtte for KFUM-Spejderarbejdet både lokalt og på landsplan såvel økonomisk som praktisk. Der arbejdes videre med spørgsmålet. 7. Valg Bendt Kærsgaard og Ebbe Andersen er stoppet i grupperådet, Ebbe efter 2 år af igangværende valgperiode. Oscar og Peter er på valg. Som nye kandidater blev foreslået Tove Lykkeberg og Keld Søllested. Oscar, Tove, Peter blev valgt for 4 år. - Keld blev valgt for 2 år. Svend Erik og Leif blev genvalgt som suppleanter. Jørgen Ølgaard blev valgt om revisor. 8. Eventuelt. Svend Erik Grane fik overrakt en 50 års stjerne. Gruppemødet afsluttet St. Andst, Viggo Kaspersen. Side 3.

5 BERETNING TIL GRUPPEMØDET Den Grønne Gruppe er korpsets landsdækkende gruppe for voksne og vi er lige nu 378 medlemmer af gruppen. Også i år har vi mistet flere af vore gode medlemmer, medlemmer som havde påtaget sig at spille en aktiv rolle i gruppens daglige liv på lokalt plan og som gennem en lang årrække har tjent KFUM Spejderne, som aktive ledere. Grupperådets arbejde: Grupperådet har i perioden bestået af Bent Kjærsgaard, Oscar Holst Jensen, Ebbe Andersen, Inger Hansen, Peder Spørring, Robert Madsen, Viggo Kaspersen (valgt af HB) og Allan Bäck (indsuppleret som redaktør). Rådet har afholdt 6 møder i perioden, heraf er de fem er gennemført som en lang lørdag på Houens Odde spejdercenter og traditionen tro har vi afholdt et møde mede vore respektive ægtefæller, og i år har vi været i Assens ved Mariager hos Else og Oscar, her havde vi blandt andet lejlighed til at besøge Ho-høj, hvor St. St. Blicher forsøgte at holde folkemøder.. Grupperådet har i denne periode forsøgt at være bedre til at kommunikere med medlemmerne, og gennem vort blad Grønt Nyt at holde alle godt orienteret bladet forventes at udkomme 4 til 5 gange årligt. Korpset udsender ikke længere noget blad kun til de mindste Bævere og Ulve hvorimod alle andre forventes at holde sig orienteret gennem Internettet på Spejdernet hvor naturligvis også alle medlemmer af Den Grønne Gruppe kan få information og lade sig inspirere. Den Grønne Gruppe har sin egen hjemmeside, som redigeres af Peder Spørring, her er alle velkomne til at bidrage og adressen findes i Grønt Nyt. Grupperådets medlemmer har alle taget aktiv del i lokalt arbejde blandt andet ved at deltage i Distriktsrådsmøder idet alle Grupperådets medlemmer også er udnævnt til gruppeassistenter med ansvar for kontakten til et eller flere distrikter. Side 4.

6 I øvrigt har rådet sikret sig at have en gruppeassistent i hvert distrikt, og Ebbe Andersen har haft kontakten til assistenterne, samt udarbejdet materiale således disse er virkelig godt klædt på med såvel overhead som power point udstyr. Grupperådet har været repræsenteret på korpsets landsmøde, som igen var en stor oplevelse og til megen inspiration. Det er vanskellige år for spejderarbejdet, men der arbejdes ihærdigt med såvel uddannelse som ekspansion. Vi kan også konstatere, at traditionen fortsat er levende i korpset, idet såvel forslag til ny spejdersang, som til ny spejderbøn, blev nedstemt med stor majoritet. Grupperådsformanden har holdt to møder med korpsets forretningsudvalg for at drøfte løbende sager, samt drøfte gruppens økonomi, hvor der ikke er mange penge tilbage til gruppen når korpsafgiften er betalt. Det er fortsat HBs opfattelse at alle medlemmer af korpset lige fra den lille Bæver til den ældste Grøn gruppe medlem betaler det samme i kontingent. Dette har grupperådet fuldt forståelse for og har derfor aftalt at gruppen kan påtage sig opgaver for korpset, som så vil blive honoreret, dette kan f. eks. dreje sig om sikring af korpsets værdier i forbindelse med lukning af en gruppe, eller medvirke til udredning af ejerforhold m.m. de steder hvor der fortsat eksisterer en fællesenhed. Også i forbindelse med dette gruppemøde har vi inviteret medlemmer som har 50 års spejderjubilæum til at deltage, desværre har ingen af dem vi kender haft mulighed for at deltage, og vi vil derfor sørge for at de på anden måde får overrakt 50 års stjernen. Gruppen har været ansvarlig for uddeling af korpsets 75 års stjerner, og den sidste vi har uddelt var til Erik Parup, som bor på Samsø og her besøgte en delegation fra grupperådet og HB. Erik, og vi havde en fin dag, som jeg ved Erik var meget glad for. Korpset har uddelt 75års stjerner til: Magnus Lorange, Max Jørgensen, Eigil Møller, Carl Chr. Jensen, og Erik Parup, alle med Den Grønne Gruppe som arrangør. Side 5.

7 AKTIVITETER: Året 2007 var ganske særligt idet vi fejrede spejderbevægelsens 100 års jubilæum og Den Grønne Gruppe var aktivt involveret i denne fejring. 50 af gruppens medlemmer gik I Baden Powells fodspor og besøgte hans skole, Brownsea Island, hvor det hele begyndte, Gilwell Park og Jubilæums Jamboreen med over spejdere som deltagere. Gruppen havde i samarbejde med korpshistorisk udvalg gennemført en lejr for 20 drenge på Kidholmene med et program som lå særdeles tæt på det program Baden Powell brugte for 100 år siden drengene var begejstrede og vi der var med fik en meget stor oplevelse. Måske er løsningen for spejderbevægelsen back to basis det har før givet pote, når det så vanskelligt ud. Rejse gruppen havde også i 2007 arrangeret en vandretur, denne gang til Bornholm, som nok er et besøg værd og deltagerne oplevede Bornholm fra en helt ny side. Gruppen har i samarbejde med HB gjort en indsats for at genopfinde tjenestebegrebet og kunne i sommeren 2008 gennemføre en lejr for enlige med børn vi havde 13 voksne og 24 børn i en uge på Stensgaarden, med en stab som bestod af Ida og Allan Bäck, Ruth og Peder Spørring, Edit og Viggo Kaspersen, Elin og Leif Andersen samt Else og Oscar Holst Jensen. Deltagerne og staben fik en uforglemmelig uge. Lokalt har Den Grønne Gruppe størst succes med et årligt arrangement for gamle Grønne, rigtig mange deltager i disse stævner og en del bliver også medlem af gruppen. Flere og flere steder opstår små lokale heder, som mødes til hyggeligt samvær, teaterture, ikke noget der er særligt struktureret, men noget som spontant opstår i en periode. Korpset: KFUM Spejderarbejdet i Danmark nærmer sig sin 100 års fødselsdag i 2010, og lige nu er et korpslejrudvalg ved at planlægge jubilæumslejren, som skal ligge ved Skive. Side 6.

8 Den Grønne Gruppe vil naturligvis være med og vi håber at kunne gennemfør et korpslejrgensyn, hvor alle nuværende og tidligere KFUM spejdere, som har deltaget i en korpslejr inviteres til gensyn. Det har stået i avisen Korpset har købt en Kirke, ikke for at gå Folkekirken i bedene, men Sjælør Kirke i Sydhavnskvarteret skal nedlægges og vil være særdeles velegnet til Korpskontor og korpscenter. Samarbejdet med FDF fortsætter, ikke længere med kontorfællesskab, men i forretningen 55 grader Nord, som er inde i en god gænge og giver et smukt overskud. Samarbejdet med de øvrige spejderkorps er godt og manifesteres nu i beslutningen om i 2012 at gennemføre en lejr for samtlige danske spejdere. I de kommende år vil vi se en række store spejderlejre i Danmark og Norden, nemlig i 2009 vil DDS holde Blå sommer, i 2010 vil vi holde jubilæumskorpslejr i 2011 skal der være Verdens jamboree i Sverige, og i 2012 den omtalte danske fælles lejr. -alt dette burde bringe spejderbevægelsen tilbage på Avisernes forsider. Afslutning: En stor Tak skal lyde til mange, ikke mindst vore gruppeassistenter, som arbejder i de enkelte distrikter også til rejsegruppen som fortsat udbyder spændende arrangementer. En tak til alle medlemmer af grupperådet, men særlig til Bendt Kjærsgaard og Ebbe Andersen, som begge har valgt at slutte i rådet ved dette gruppemøde. Robert. Side 7.

9 Grupperådsmøde på Houens Odde den ) Indledning ved Robert Særlig velkomst til de nyvalgte: Tove og Keld 2) Valg af referent: Keld blev valgt Oplevelser siden sidst: Robert orienterede om Korpsets køb af kirke. Der er måske problemer, idet KBH kommune havde tilbageløbsret til grunden. 3) Godkendelse af referaterne fra den 19/9 og 20/ Begge referater blev godkendt 4) Økonomi Der er et underskud på kr. p.g.a. underskud på sommerens lejr for enlige mødre. Der er kommet mere ind i kontingent end forventet. Der er p.t. en kassebeholdning på kr. Der udsendes girokort, så kontingent skal betales inden 1.2., så der ikke tabes penge. 5) Grønt Nyt Næste nummer kommer inden jul deadline Referat fra gruppemødet bringes i forkortet form. Referater i øvrigt. Efterlysning af hjælpere til sommerens lejr Kontingent, skattefrigaver og lodsedler. Nyt fra rejseudvalget 6) Sommerlejr for enlige m/børn Robert har på udvalgets vegne foreslået korpsets at arrangere en årlig lejr. DGG står i så fald for det programmæssige og ledelse, ansøgning om sponsorater, og at korpset til gengæld dækket et evt. underskud. Det forventes, at HB godkender ansøgningen. Vore gruppeassistenter opfordres til at finde familier med særligt behov (enlige med børn) gerne i samarbejde med lokale afdelinger af Kirkens Korshær / Frelses Hær. Staben vurderer under lejren, om nogen af børnene kunne havde glæde af efter lejren at blive tilbudt deltagelse i lokalt spejderarbejde. Allan Bäck påtager sig at være tovholder der søges efter hjælpere blandt medlemmerne fra Grøn Gruppe. Interesserede retter henvendelse til Allan Bäck Side 8.

10 7) Rejseudvalget Nyt udvalg er sammensat: Peder Spørring Jørgen Øllgaard Søren Andersen Henrik Væver Keld Søllested Udvalget holder første møde hvor fremtid efter 2009 drøftes. Turen til Kandersteg / Mount Blanc i Der deltager i alt 43 personer fordelt således: Hytte til Hytte turen : 7 personer Lejren i Kandersteg : 37 personer Ophold i Chamonix :26 personer De fleste deltager i 14 dage dvs. i 2 arrangementer 8) Aktiviteter i 2009 Familielejr? Gruppen har tidligere afholdt familielejre bl.a. på Rømergården Familielejr på Houens Odde 2009 på Stensgården med eller uden indendørs overnatning. Robert og Keld skaffer i samarbejde lejrledelse. Indbydelse med næste nummer af Grønt Nyt. 9) Årsstævne 2009 fastsættelse af tid Årsstævne d med gensynsarrangementer Som indslag blev der bragt en række navne i forslag. Robert kontakter disse og laver aftaler. 10) Gruppeassistentsituationen! Navne på gruppeassistenter blev gennemgået og justeret. D holder grupperådet møde med alle gruppeassistenterne 11) Eventuelt, herunder næste møde. Det arrangeres et korpslejrgensyn på lejren i Robert tager kontakt til korpslejrudvalget for at få det ind i korpslejrens række af arrangementer. Næste møde er d i forbindelse med gruppeassistentmødet. - Grupperåd kl. 12; - Gruppeassistenter: kl. 14. Referat ved Keld Side 9.

11 Hovedbestyrelsen har vedtaget, at vi skal afholde endnu en sommerlejr for enlige forsørgere med børn. Efter sommerens store succes med at tilbyde en sommerferie for enlige forsørgere med børn på Steensgården, har HB på sit sidste møde vedtaget, at denne skal gentages i Den Grønne Gruppe skal stille stab til lejren, mens korpset dækker alle udgifter til ferielejren, der foregår i uge 30 søndag den 19. lørdag den 25. juli. Lejren er helt gratis for deltagerne, der også får betalt rejsen mellem hjemmet og Houens Odde. Programmet bliver i det store og hele identisk med dette års succeslejr, og vi vil i år primært bede Frelsens Hær om at finde værdigt trængende familier til at deltage, men vi vil også bruge vore kontakter fra Kirkens Korshær. Vi kan huse 15 voksne med deres børn og de bor på Steensgården. Staben, der skal bestå at 6 ægtepar, bor i Nordhuset. Hvis du har lyst til at være med i staben, så kontakt Allan Bäck, der er leder af lejren, senest den Skulle du kende familier, der opfylder betingelserne for at komme med, bedes du ligeledes henvende dig til Allan Bäck inden den Det er lettest, hvis du skriver en mail: alb-sjg@mail.dk. I næste nummer af Grønt Nyt kommer der meget mere om lejren. Allan. En julehilsen fra kassereren. Også jeg vil gerne ønske alle vore medlemmer en Glædelig Jul. Jeg håber ikke, at I spen derer alle pengene på julegaver, da jeg forventer at sende kontingentopkrævning lige efter Nytår med betalingsfrist den 1. februar! Af hensyn til korpsafgiften er det vigtigt, at ALLE overholder fristen. Kontingentet for hele 2009 er 450 kr., som vedtaget på gruppemødet i september på Houens Odde. Som tidligere år får I også tilbud om at købe korpslodsedler. Tag godt imod dette tilbud, som giver Den Grønne Gruppe en god indtægt, og dig chancen for at vinde dejlige præmier. Bestil lodsedler hos Oscar. De sendes til dig ca. 1.2., hvor landslotteriet begynder. Husk til sidst muligheden for at give en skattefri gave til DGG via korpset. Jeg eller korpskontoret fortæller gerne mere om denne mulighed, der skal udnyttes senest den Oscar. Side 10.

12 Nyt fra Rejseudvalget På gruppemødet d blev et nyt rejseudvalg udpeget for en 2 årig periode. Det nye udvalg er: Peder Spørring, Hammel Jørgen Øllgaard, Nærum Søren M. Andersen, Juelsminde Henrik Boll Væver, Fredericia Keld Søllested, Horsens formand Sommerens aktiviteter foregår i Kandersteg og Mont Blanc. I øjeblikket er 46 personer tilmeldt de 3 ugers aktiviteter, der kan vælges mellem. De fleste har valgt at deltage i 2 uger, nogle i 3 og andre kun i 1uge. Tilmeldingerne fordeler sig i øjeblikket således: Hytte til Hytte turen : Lejren i Kandersteg : Ophold i Chamonix : 8 personer 40 personer 26 personer I den sidste uge i Chamonix har vi lejes os ind på et charmerende chalet, hvor der er plads til 30 personer, så vi har endnu plads til 4 personer. Har du lyst til at være med eller kender nogen, der har - da kontakt undertegnede. Keld Søllested, , soellested@stofanet.dk Side 11

BERETNING TIL GRUPPEMØDET Den Grønne Gruppe er korpsets landsdækkende gruppe for voksne!

BERETNING TIL GRUPPEMØDET Den Grønne Gruppe er korpsets landsdækkende gruppe for voksne! KFUM SPEJDERNE I DANMARK DEN GRØNNE GRUPPE: BERETNING TIL GRUPPEMØDET 2008. Den Grønne Gruppe er korpsets landsdækkende gruppe for voksne! Vi kan optage tidligere medlemmer af korpset, samt medlemmer som

Læs mere

GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark

GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark Nr. 10. JUNI 2009. Læs i dette nummer: Side 1: Årsmødet Korpslejr. Side 2. Foreløbig indbydelse til årsmødet. Side 3 og 4: Referat

Læs mere

GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark

GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark Læs i dette nummer: Side 1: Invitation SEE 20:10 Side 2: Visionsforslag for Den Grønne Gruppe samt resultat af Side 3: møde med korpsets

Læs mere

Den Grønne Gruppe Nyhedsbrev juni 2006

Den Grønne Gruppe Nyhedsbrev juni 2006 Nyhedsbrev juni 2006 Kære medlem af Den Grønne Gruppe! Vi har herved fornøjelsen at invitere dig og din ægtefælle til Den Grønne Gruppes årlige stævne på Houens Odde Spejdercenter 29. 30 september Stævnet

Læs mere

BERETNING TIL GRUPPEMØDET 2010.

BERETNING TIL GRUPPEMØDET 2010. KFUM SPEJDERNE I DANMARK DEN GRØNNE GRUPPE BERETNING TIL GRUPPEMØDET 2010. Den Grønne Gruppe er korpsets landsdækkende gruppe for voksne, som ikke er medlem af anden enhed i korpset, og gruppen er som

Læs mere

KFUM SPEJDERNE I DANMARK DEN GRØNNE GRUPPE BERETNING TIL GRUPPEMØDET 2006.

KFUM SPEJDERNE I DANMARK DEN GRØNNE GRUPPE BERETNING TIL GRUPPEMØDET 2006. KFUM SPEJDERNE I DANMARK DEN GRØNNE GRUPPE BERETNING TIL GRUPPEMØDET 2006. Den Grønne Gruppe under KFUM Spejderne i Danmark er korpsets landsdækkende gruppe for voksne, som ikke nu kan påtage sig en lederopgave.

Læs mere

Kandersteg 2009 Fællestur og vandretur

Kandersteg 2009 Fællestur og vandretur Nyt fra rejseudvalget Kandersteg 2009 Fællestur og vandretur Den Grønne Gruppe arrangerer en grupperejse i 2009 til Kandersteg internationale Spejdercenter i Schweiz. Tid: Transport: Torsdag d. 6. fredag

Læs mere

GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark

GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark Nr. 11. AUGUST 2009. Læs i dette nummer: Side 1: Årsmødet Korpslejr. Køb en særlig gave! Side 2. Indbydelse til årsmødet, 18.-19./9.

Læs mere

GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark

GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark Nr. 7. AUGUST 2008 Læs i dette nummer: Side 1: Succes for enlige forældre med børn. Side 2: Årsstævne 19. 21. September 2008. Gilwellhytterne

Læs mere

GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark

GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark Nr. 4. SEPTEMBER 2007 Læs i dette nummer: Side 1: Hilsen fra grupperådsformanden. Side 2: Velkommen til årsstævne på Houens Odde 21.

Læs mere

GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark

GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark GRØNT NYT. Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark Nr. 15. AUGUST 2010. Læs i dette nummer: Side 1: Årsmøde invitation Side 2: Program for gruppemødet samt tilmeldelse. Side 3: Rejseudvalget

Læs mere

Hvilket distrikt tilhører din gruppe?

Hvilket distrikt tilhører din gruppe? Hvilket distrikt tilhører din gruppe? Find rette i listen (alfabetisk orden) 0 3 4 5 6 7. Aalborg Distrikt 0 0 0 3 4. Aggersborg Distrikt 3. Bornholms Distrikt 4. Danehof Distrikt 5. Djursland Distrikt

Læs mere

Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark

Medlemsblad for Den grønne Gruppe KFUM-Spejderne i Danmark Grupperådet: Grf: Robert Madsen GL: Bent Kjærsgaard Skodsborgvej 37. 9279 Klarup Kalendervej 2, 8210 Århus V 98317578 / fammads@klarupnet.dk 86159210 /stensmeden@stofanet.dk Kas.: Oscar Holst Jensen Web.:

Læs mere

Den Grønne Gruppe Nyhedsbrev December 2005

Den Grønne Gruppe Nyhedsbrev December 2005 Nyhedsbrev December 2005 Kære Spejdere i Grøn Gruppe! Det er med stor glæde at jeg sender jer og jeres familie denne advents og julehilsen! Igen er gået et år, et år fyldt med gode og store oplevelser

Læs mere

- Nye spændende aktiviteter, som styrker sammenholdet.

- Nye spændende aktiviteter, som styrker sammenholdet. Grupperne i Ho Bugt Distrikt Referat af DT-rådsmøde d. 2 maj 2012 Afholdt ved: Ådal gruppens hytte, Susåvænget 5 i Esbjerg Tilstede: Jesper fra Fourfeld gruppe, Jens Erik Nielsen, Janni Vester Bjerrum,

Læs mere

Grupperådet: 98317578 / fammads@klarupnet.dk 86159210/stensmeden@stofanet.dk. 98583106 / oscar@corpsail.dk 86961381 / Peru@os.dk

Grupperådet: 98317578 / fammads@klarupnet.dk 86159210/stensmeden@stofanet.dk. 98583106 / oscar@corpsail.dk 86961381 / Peru@os.dk Grupperådet: Grf: Robert Madsen GL: Bent Kjærsgaard Skodsborgvej 37. 9279 Klarup Kalendervej 2, 8210 Århus V 98317578 / fammads@klarupnet.dk 86159210/stensmeden@stofanet.dk Kas.: Oscar Holst Jensen Web.:

Læs mere

KFUM-Spejderne i Kølstrup Q1 2011

KFUM-Spejderne i Kølstrup Q1 2011 KFUM-Spejderne i Kølstrup Q1 2011 7. Feb Bæver: Troen på? Ulve: Fuldmånemøde 14. Feb Bålhygge 21. Feb Spejderfri 28. Feb Bæver: Kims Ulve: Kort og godt 28. Feb Ordinært gruppemøde Junior/Trop hjælper med

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S GRUPPERÅDSMØDET d. 28. FEBRUAR 2013 Sted: Dirigent: Referent: Baldersborgen, Baldersbuen 16c, 2640 Hedehusene Kjeld Vestergaard Jens Zoëga Hansen DAGSORDEN a) Valg af dirigent og referent. b) Beretning

Læs mere

KORPSRÅDSMØDE Dansk Spejderkorps Sydslesvig

KORPSRÅDSMØDE Dansk Spejderkorps Sydslesvig Dansk Spejderkorps Sydslesvig KORPSRÅDSMØDE 2016 Kære spejder! Vi indkalder hermed til vores årlige korpsrådsmøde d. 20. november 2016, fra kl. 11.45 på Tydal Gård i Infocenteret. Selve mødet starter kl.

Læs mere

KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe

KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe Beretning for spejderåret 2012 KFUM-Spejderne, Aabybro Gruppe ved gruppemødet den 20. marts 2013 Aabybro marts 2013 Endnu et spejderår er gået, hvor gruppens medlemmer

Læs mere

Håndbold Foreningen MORS

Håndbold Foreningen MORS Håndbold Foreningen MORS CVR. NR. 15171294 www.hfmors.dk hf@mors.dk Referat fra generalforsamlingen i HF Mors mandag den 28. marts 2011 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Referat fra rådsmøde

Referat fra rådsmøde Til stede: Afbud: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af referat 3. Nye punkter til dagsordenen 4. Nyt fra korpset Mogens Bahnsen, Carsten (Højen), Michael (Højen), Bo (DTA), Marianne (DTA, Kasser), Martin

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Petanqueklubben Nordjylland

Referat fra generalforsamling i Petanqueklubben Nordjylland Referat fra generalforsamling i Petanqueklubben Nordjylland Tirsdag d. 25.01.2010 kl. 19.00 Deltagere: Klubben har pt. 24 medlemmer. Heraf deltog 17 medlemmer i generalforsamlingen. Dagsorden. Der var

Læs mere

GUDENÅ DIVISION D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

GUDENÅ DIVISION D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Referat fra divisionsrådsmøde d. 16-04-2015 Dagsorden: a. Valg af dirigent og referent b. Beretning fra divisionsledelsen c. fremlæggelse af årsregnskabet for det foregående år til godkendelse d. behandling

Læs mere

Maj Årgang Nr. 1

Maj Årgang Nr. 1 Maj 2014 15. Årgang Nr. 1 Formanden har ordet Per Thomsen Så starter en ny sommer med vores faste arrangementer, bl.a. vores mandags sejladser. Vi mangler stadig det sidste malerarbejde, så Marna kan se

Læs mere

KFUM-Spejderne i Danmark Roskilde Gruppe

KFUM-Spejderne i Danmark Roskilde Gruppe Grupperådsmøde tirsdag d. 22. maj kl. 19.00 Mødet afholdes i hytten på Eriksvej. Afbud: Tina, Anders, Kent, Harry, Karina og Annette Tilstede: Mads, Max, Kenneth, Inge, Mikael, Ole, Lars, Louise, Elsebeth,

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 1 OKT 2007 kl.1900 Klubhuset Højdevangen 25 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af foreningens reviderede

Læs mere

Referat fra divisionsrådsmødet 27. april 2012.

Referat fra divisionsrådsmødet 27. april 2012. htlp://www.dds.dklege e 2010/00 Referat fra divisionsrådsmødet 27. april 2012. 1. valg af dirigent og referent 2. beretning fra divisionsledelsen med særlig fokus på, hvad divisionen har gjort for at fremme

Læs mere

Mafia-bryllup på Natteravnen. December 2011 44. årgang

Mafia-bryllup på Natteravnen. December 2011 44. årgang December 2011 44. årgang Mafia-bryllup på Natteravnen Vores nye hjemmeside er LIVE Side 1+9 Manglende kontingent indbetalinger Side 2 Tak til hjemmesideholdet Side 7 klan-konkurrence Side 7 Lederne i Gruppelederne:

Læs mere

1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune.

1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. Vedtægter for Spejderne Stiftelse De fem internationalt anerkendte spejderkorps i Danmark og Sydslesvig: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps

Læs mere

Grundejerforeningen Fjordager og Fjordbakken. Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen

Grundejerforeningen Fjordager og Fjordbakken. Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen MØDEREFERAT Emne: Afholdt Deltagere: Dagsorden Ordinær generalforsamling Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen 30 personer til kaffebord, heraf 5 bestyrelsesmedlemmer og 2 børn 1. Valg af

Læs mere

Lovforslag om direkte medlemskab af KFUM-Spejderne Side 1 af 2. opbevarer indmeldelsen under forsvarlige. bestemmelser herom.

Lovforslag om direkte medlemskab af KFUM-Spejderne Side 1 af 2. opbevarer indmeldelsen under forsvarlige. bestemmelser herom. Lovforslag om direkte medlemskab af KFUM-Spejderne Side 1 af 2 7 Medlemmer Ændringsforslag 2. Medlemskab af korpset kan ske gennem en gruppe, et distrikt eller, Den Grønne Gruppe eller direkte af korpset.

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE:

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: 12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: Vores gruppeleder Thomas bød velkommen til mødet og gav en kort præsentation af Det Danske Spejderkorps: 12. Århus Gruppe er en del af Aros Division, der består

Læs mere

Ad 1. Efter at Captain bød velkommen, blev Jan From Pedersen foreslået og valgt som dirigent/ordstyrer.

Ad 1. Efter at Captain bød velkommen, blev Jan From Pedersen foreslået og valgt som dirigent/ordstyrer. MS Generalforsamling, afholdt torsdag den 26. oktober 2017. Dagsorden (iflg. Vedtægterne): 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af revideret regnskab til godkendelse 4. Indkomne

Læs mere

Referat af generalforsamling for KFUM og KFUK i Vejle torsdag 15. marts 2018 kl

Referat af generalforsamling for KFUM og KFUK i Vejle torsdag 15. marts 2018 kl Referat af generalforsamling for KFUM og KFUK i Vejle torsdag 15. marts 2018 kl. 19.00 Dagsorden: 1 Valg og dirigent og referent 2 Formandens beretning 3 Fremlæggelse af revideret regnskab for det forgangne

Læs mere

Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men kun medlemmerne har stemmeret.

Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men kun medlemmerne har stemmeret. Side 1 / 9 Dirigentvejledning til Grupperådsmødet Opdateret af januar 2014 Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men kun medlemmerne har stemmeret. Disse er: - Forældre til medlemmer

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen, 3050 Humlebæk

Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen, 3050 Humlebæk Referat fra Generalforsamlingen den. 25. februar 2016 SLETTEN FRITIDSFISKERLAUG Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl. 18.00 i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen,

Læs mere

Referat fra Glamsbjerg spejdernes Grupperådsmøde afholdt i Hytten på Syrenvænget i Glamsbjerg. Dato:7. Februar 2010.02.13

Referat fra Glamsbjerg spejdernes Grupperådsmøde afholdt i Hytten på Syrenvænget i Glamsbjerg. Dato:7. Februar 2010.02.13 Referat fra Glamsbjerg spejdernes Grupperådsmøde afholdt i Hytten på Syrenvænget i Glamsbjerg. Dato:7. Februar 2010.02.13 Tilstede: Ingemann, Bent, Else, Susse, Lise, Lone, Jeppe, Victoria, Johnny, Mads,

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

Sommerlejr i Holstebro

Sommerlejr i Holstebro KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 3 Sommerlejr i Holstebro Ipod mangler se mere på side 5. Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side

Læs mere

Ho Bugt Distrikt. Sendt til: DT-staben Gruppeledere i Ho Bugt Distrikt Udviklingskonsulenterne. Lars Kjeld Jensen Ejendomsfonden M.fl.

Ho Bugt Distrikt. Sendt til: DT-staben Gruppeledere i Ho Bugt Distrikt Udviklingskonsulenterne. Lars Kjeld Jensen Ejendomsfonden M.fl. Sendt til: DT-staben Gruppeledere i Ho Bugt Distrikt Udviklingskonsulenterne Lars Kjeld Jensen Ejendomsfonden M.fl. Den 13-07-2011 REFERAT af Distriktsstabsmøde den 13/4-2011 ved Søren Storm Til stede:

Læs mere

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere)

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) A. Valg af dirigent og referent. Dirigent: Jannie Karlsen Referent: Dagmar

Læs mere

Poul-Henrik Appelqvist, formand for BUS, BUS repræsentant i Rudersdal Folkeoplysningsudvalg og repræsentant for 2. Birkerød Gruppe, DDS

Poul-Henrik Appelqvist, formand for BUS, BUS repræsentant i Rudersdal Folkeoplysningsudvalg og repræsentant for 2. Birkerød Gruppe, DDS Referat af bestyrelsesmøde hos Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd (BUS) i Rudersdal Kommune tirsdag den 11. september 2012 hos DDS Birkegruppen Til stede: Poul-Henrik Appelqvist, formand for BUS,

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

Grupperådet: Gruppeassistenter:

Grupperådet: Gruppeassistenter: Grupperådet: Grf: Robert Madsen GL: Bent Kjærsgaard Skodsborgvej 37. 9279 Klarup Kalendervej 2, 8210 Århus V 98317578 / fammads@klarupnet.dk 86159210 /stensmeden@stofanet.dk Kas.: Oscar Holst Jensen Web.:

Læs mere

Gruppeleder Charlie byder velkommen, og der er enighed om at generalforsamlingen er lovligt indvarslet.

Gruppeleder Charlie byder velkommen, og der er enighed om at generalforsamlingen er lovligt indvarslet. Referat af Grupperådsmøde lørdag d. 2. marts 2013 Hammermølle gruppe, DDS Pkt. 1; Gruppeleder Charlie byder velkommen, og der er enighed om at generalforsamlingen er lovligt indvarslet. Charlie vælges

Læs mere

DIRIGENTVEJLEDNING TIL GRUPPERÅDSMØDET (OPDATERET JANUAR 2016)

DIRIGENTVEJLEDNING TIL GRUPPERÅDSMØDET (OPDATERET JANUAR 2016) Side 1 / 10 Dirigentvejledning til Grupperådsmødet Opdateret januar 2016 Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men ikke alle har stemmeret. Grupperådet er de fremmødte personer der

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Deltagere: Erik, Citta, Anne, Kirsten, Niels Jørgen, Lis og Bente. Afbud fra: Mie, Werner, Ulla, Bent, Gustaf og Nanna. Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 9. april 2018, kl. 19.00

Læs mere

S c h a n d t o r p. Fellowship Day 2013. Hadsten, Hammel, 1.- 2.- 3. Horsens, Odder, Porskær, og 1. og 2. Skanderborg.

S c h a n d t o r p. Fellowship Day 2013. Hadsten, Hammel, 1.- 2.- 3. Horsens, Odder, Porskær, og 1. og 2. Skanderborg. S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 30. ÅRGANG NUMMER 10 OKTOBER 2013 Fellowship Day 2013 Kære Gildebrødre og giner i gilderne: Hadsten, Hammel, 1.- 2.- 3. Horsens, Odder, Porskær,

Læs mere

Indbydelse til. Nyreforeningen Sydvestjyllands Generalforsamling

Indbydelse til. Nyreforeningen Sydvestjyllands Generalforsamling Indbydelse til Nyreforeningen Sydvestjyllands Generalforsamling Lørdag den 13. februar 2016 kl. 12.30 Østbo, Exnersgade 4, møderum 1, 1. sal, 6700 Esbjerg. Endnu et år er gået. Derfor indbydes du til vores

Læs mere

Nyhedsbrev. Indhold. Den store fødselsdagsfest 4. september sidste chance! Regionslejr i 2011. August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat

Nyhedsbrev. Indhold. Den store fødselsdagsfest 4. september sidste chance! Regionslejr i 2011. August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat Nyhedsbrev Velkommen tilbage fra en velfortjent sommerferie. Vi håber I alle har haft en begivenhedsrig ferie med vellykkede sommerlejre for store og

Læs mere

Ordinær generalforsamling Torsdags bridgeklub. Tors. d. 19. april 2018 kl

Ordinær generalforsamling Torsdags bridgeklub. Tors. d. 19. april 2018 kl Ordinær generalforsamling Torsdags bridgeklub. Tors. d. 19. april 2018 kl. 12.30 Dagsorden: Velkomst Konstitueret formand Berit Gläser bød velkommen. 1. Valg af dirigent og referent. Bestyrelsen foreslog

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

NYREXPRESSEN NYREFORENINGEN, KREDS BORNHOLM ÅRGANG 12 NR.1 JANUAR 2016. Nyreforeningen Bornholm

NYREXPRESSEN NYREFORENINGEN, KREDS BORNHOLM ÅRGANG 12 NR.1 JANUAR 2016. Nyreforeningen Bornholm NYREXPRESSEN NYREFORENINGEN, KREDS BORNHOLM ÅRGANG 12 NR.1 JANUAR 2016 Nyreforeningen Bornholm Bestyrelsesmedlemmer Januar 2016 Konstitueret Formand og lotterikoordinator: Thomas Ebert, Smedegårdsvej 27,

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde De Vilde Svaner, Nivå Søndag, den 24. februar 2013 kl på Gurredam

Referat af Grupperådsmøde De Vilde Svaner, Nivå Søndag, den 24. februar 2013 kl på Gurredam Referat af Grupperådsmøde De Vilde Svaner, Nivå Søndag, den 24. februar 2013 kl. 11-12 på Gurredam Tilstede: ca. 20-25 forældre, unge og ledere. Formand for bestyrelsen Bente Rasmussen åbnede mødet og

Læs mere

B U D S T I K K E N. NY hjemmeside på: Udgave nr 62. Hodsager Gruppe Hardsyssel Distrikt W W W. K F U M S P E J D E R N E. E U

B U D S T I K K E N. NY hjemmeside på: Udgave nr 62. Hodsager Gruppe Hardsyssel Distrikt W W W. K F U M S P E J D E R N E. E U B U D S T I K K E N Udgave nr 62 NY hjemmeside på: W W W. K F U M S P E J D E R N E. E U Gruppe Hardsyssel Distrikt INDHOLD 2 FORSIDE INDHOLDSFORTEGNELSE BUDSTIKKEN GRUPPENS ADRESSER SPEJDER-BUTIKKEN UDMELDELSE

Læs mere

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00 Grevespejderne Indhold Invitation..3 Dagsorden.4 Giv en hånd.......5 Datoplan.6 Udviklingsplan...7 Grevespejderne 2 Bøgehegnet 103 kld. DK-2670 Greve mail@grevespejderne.dk

Læs mere

Generalforsamling, Foreningen Landeryd

Generalforsamling, Foreningen Landeryd Generalforsamling, Foreningen Landeryd 22.5.2004 Referat: Tilstede: Bent Ole, Jørgen, Aksel, Carl, Preben, Michael S, Michael M, Jette, Hans, Henrik K, John. 1) Michael M påtog sig dirigent posten. (Og

Læs mere

Generalforsamling den 11. marts 2018 Hornstrup Kursuscenter Referat

Generalforsamling den 11. marts 2018 Hornstrup Kursuscenter Referat Generalforsamling den 11. marts 2018 Hornstrup Kursuscenter Referat Referent Simon Leonhard Version 1 Udsendt 13-03-2018 Godkendt 15-03-2018 Dagsorden 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning

Læs mere

Albertslund Senior Idræt

Albertslund Senior Idræt Albertslund Senior Idræt Referat fra den 16. generalforsamling i AIF Senior Idræt, fredag den 10. marts 2017, kl. 10 11.30 på Albertslund Stadion Antal deltagere: 180 Foreningen bød på kaffe og brød fra

Læs mere

Ad 1. Efter at Captain bød velkommen, blev Erik Enggaard foreslået og valgt som dirigent/ordstyrer.

Ad 1. Efter at Captain bød velkommen, blev Erik Enggaard foreslået og valgt som dirigent/ordstyrer. MS Generalforsamling, afholdt torsdag den 25. oktober 2018. Dagsorden (iflg. Vedtægterne): 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af revideret regnskab til godkendelse 4. Indkomne

Læs mere

Referat fra rådsmøde

Referat fra rådsmøde Referat fra rådsmøde mandag den 27.5 13 kl. 19.30 Hos Olaf Rye Til stede: Afbud: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af referat 3. Nye punkter til dagsordenen 4. Nyt fra korpset Anne Marie (Brejning), Mogens

Læs mere

1 udgave; 46. Årgang April-Juni 2010

1 udgave; 46. Årgang April-Juni 2010 1 udgave; 46. Årgang April-Juni 2010 Oplag 25. Udgives af KFUM og K Spejderne Stevns-Nord 1 Indhold Side Indhold + Fra redaktøren 2 Fra kasseren 3 Vigtige datoer 4 Billeder fra det forgangene år.. 5 Bæver

Læs mere

Kongeå distrikt afholder Roland 1 for 13-15 årige den 27. Juli til den 3 august.

Kongeå distrikt afholder Roland 1 for 13-15 årige den 27. Juli til den 3 august. Grupperne i Ho Bugt Distrikt Referat til DT-rådsmøde d. 5. Februar 2013 27. februar 2013 Sted: Alslev Spejderhytte, Visselbjergvej 5, Alslev, 6800 Varde Tid: klokken 19:00 Tilstede: Skads (Henning Lavendt),

Læs mere

Åben Odde 2012. Deltagere. Forventninger. Både. Houens Odde Spejdercenter 8. september 2012

Åben Odde 2012. Deltagere. Forventninger. Både. Houens Odde Spejdercenter 8. september 2012 Åben Odde 2012 Deltagere Navn Mads Caspersen Svend Stenkilde Hans Ole Kofoed Bruno Kristoffersen Jesper Ivar Johnson Kim Lykke Jensen Erik Pedersen Ron Brown Finn Anker Kaj Jørgensen Mette Jørgensen Organisation

Læs mere

Referat af generalforsamling i Foreningen af Frivillige ved Hospice. 3.Maj 2018

Referat af generalforsamling i Foreningen af Frivillige ved Hospice. 3.Maj 2018 Referat af generalforsamling i Foreningen af Frivillige ved Hospice 3.Maj 2018 Formanden Annie Frederiksen bød velkommen Hans Dal: Dirigent Ida Rasmussen: Referent Valg af stemmetællere blev udsat, Formandens

Læs mere

OZ6HR flytter! Se mere side 3, 4/5 og 10. Indhold. Nr. 1. Januar, februar & marts 2005

OZ6HR flytter! Se mere side 3, 4/5 og 10. Indhold. Nr. 1. Januar, februar & marts 2005 Nr. 1. Januar, februar & marts 2005 Medlemsblad for EDR Horsens Afdeling, Gasvej 21, 2. sal, 8700 Horsens Pr. 1/2-2005: Kildegade 8-10, 8700 Horsens 3 Nytårshilsen Indhold 4 Nye lokaler, Kildegade 8-10

Læs mere

Distriktsmødet onsdag den 9. marts 2016

Distriktsmødet onsdag den 9. marts 2016 Distriktsmødet onsdag den 9. marts 2016 Til stede var følgende grupper: Bolund 2 Borup 3 Karlslunde 2 Lejre 1 Roskilde 6 Svogerslev 4 Tune 5 Vindinge 1 Walburris 2 Herudover var udviklings konsulent Kristian

Læs mere

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Nr. 1 januar 2014 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

Landsdelsmøde onsdag d. 7. marts på Kongeådalens Efterskole

Landsdelsmøde onsdag d. 7. marts på Kongeådalens Efterskole Så er det med at komme afsted til landsdelsmødet tag bare flere ledere fra kredsen med Landsdelsmøde : Landsdelsmødet er det forum, hvor vi i landsdelen lægger planerne for fremtiden i vores landsdel og

Læs mere

Referat fra Grupperådsmøde 2015

Referat fra Grupperådsmøde 2015 Broager Drengegruppen Referat fra Grupperådsmøde 2015 Søndag 22. Februar 2015 Sted : Stevninghus Referatet indeholder yderligere informationer og beslutninger fra Grupperådsmøde, som ikke er indeholdt

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S - 1 - Indhold: Side 3 Lodsedler 4 Mikro-/Mini, Mærkedage mikro/mini 5 Afbud og mødeknapper 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mikro/mini: Vigtige datoer 8 Juniorprogram 9

Læs mere

Distrikt Midtjyllands Vedtægter

Distrikt Midtjyllands Vedtægter Side 1 af 8 Distrikt Midtjyllands Vedtægter Godkendt d. 16.04.2016 Side 2 af 8 1. Navn og hjemsted: 1. Distriktets navn er: Distrikt Midtjylland og omfatter Distriktets Y s Mens klubber, som er registreret

Læs mere

Herreklubben. Referat. Generalforsamlingen 2016

Herreklubben. Referat. Generalforsamlingen 2016 Referat. Generalforsamlingen 2016 1. Valg af dirigent Jens Jepsen udeblev og Asger S. Schmidt foreslog selv at tage hvervet som dirigent. Der blev ikke foreslået andre emner. Dirigenten Bekræftede, at

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

Årsberetning 2008 - KFUM-Spejderne i Lund

Årsberetning 2008 - KFUM-Spejderne i Lund Årsberetning 2008 - KFUM-Spejderne i Lund 17. februar 2009 Årsberetning ved GL Annoncering Gruppemødet er annonceret i Staldtips nr. 70 (nov. jan.). Historie, hus og grund Gruppen er nu 18 år gammel: Vi

Læs mere

Rådsmøde. mandag den kl Hos Højen gruppe. Tina blev indsupleret Jan Mølgaard blev indsupleret

Rådsmøde. mandag den kl Hos Højen gruppe. Tina blev indsupleret Jan Mølgaard blev indsupleret Til stede: Afbud: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af referat 3. Nye punkter til dagsordenen Anders(DTA), Bo(DTA), Michael(DTU), Jan(DTA), Mogens(DC) Jan Mølgaard(Oluf Rye), Fritzen(Dalfolket-Vejle),

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde 2019

Referat af Grupperådsmøde 2019 Referat af Grupperådsmøde 2019 25. februar 2019-17.30-19.30 Brabrand Sognegård DAGSORDEN 1. Valg af dirigent og referent Sofus Grum Schwensen blev valgt som dirigent. Jacob Trier blev valgt som referent.

Læs mere

3. Formandens beretning i Seniornet 2005.

3. Formandens beretning i Seniornet 2005. Generalforsamling Senior Net Nordfyn Mandag d. 20. marts 2006 Ca. 30 medlemmer var mødt frem, incl. bestyrelse. Generalforsamlingen blev indledt med, at deltagerne blev bud på kaffe med horn og lagkage

Læs mere

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009. Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009. Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009 Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen 2 Hjemstavns Folkedanserne på Frederiksberg Hjemstavns Folkedanserne

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014.

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014. CONTRA DANCE PARTNERS Referat af generalforsamling afholdt torsdag den 8. maj 2014 kl. 19.00 på Roskilde Kro, Albertslund Dagsorden ifølge vedtægterne: 1) Valg af dirigent 2) Valg af referent 3) Formandens

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i Katrinedal Borgerforening 2016/17

Referat fra generalforsamlingen i Katrinedal Borgerforening 2016/17 2.11.16 1. Velkomst 2. Valg af dirigent Falle blev valgt som dirigent 3. Valg af referent Heidi er valgt som referent. 4. Formandens beretning Mads fortalte om de arrangementer, der har været afholdt i

Læs mere

Oplysninger til spejderforældre

Oplysninger til spejderforældre Oplysninger til spejderforældre Velkommen... 1 Formål... 1 Baggrund... 1 Opbygning af spejderorganisation... 1 Tilmelding og udmeldelse... 2 Årets gang ved Gjølspejderne gruppe... 3 Her under er der beskrevet

Læs mere

November 2009 41. årgang. Månedens program. Shelterbyggeri Side 1 Korpslejr info Side 2 Husk at se Knivetillægget!!

November 2009 41. årgang. Månedens program. Shelterbyggeri Side 1 Korpslejr info Side 2 Husk at se Knivetillægget!! Du er altid velkommen til at tage en ven med til mødet! November 2009 41. årgang Månedens program Shelterbyggeri Side 1 Korpslejr info Side 2 Husk at se Knivetillægget!! Gruppelederne: Lederne i gruppen

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 9 OKT 2006 kl.1900 Klubhuset Højdevangen 25 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af foreningens reviderede

Læs mere

Sejt, du er blevet leder!

Sejt, du er blevet leder! Sejt, du er blevet leder! Sejt, du er blevet leder! Som leder er din opgave at planlægge møder, og holde gejsten oppe hos spejderne når det regner. Selvfølgelig varierer dine opgaver alt ef ter om du er

Læs mere

JUNI 2009. Nyhedsbrev til lederne i Missionsforbundets Spejdere

JUNI 2009. Nyhedsbrev til lederne i Missionsforbundets Spejdere JUNI 2009 MS-leder Nyhedsbrev til lederne i Missionsforbundets Spejdere Indhold i dette nyhedsbrev MS-ledertræf 10 Spejderrådet og kontaktpersoner til grupperne Køb et multifunktions tørklæde og støt missionsprojekterne

Læs mere

HNR Julehygger igen i stor stil :

HNR Julehygger igen i stor stil : Side 1 HNR Julehygger igen i stor stil : Vores elskede radio er klar til at julehygge med os i December. Igen i år, julehygger Per Schreiber med os med flere historier om den søde juletid, hver søndag

Læs mere

Bedre Beboermøder 2012. Et oplæg til debat på det fælles afdelingsbestyrelsesmøde den 9.2.2012

Bedre Beboermøder 2012. Et oplæg til debat på det fælles afdelingsbestyrelsesmøde den 9.2.2012 Bedre Beboermøder 2012 Et oplæg til debat på det fælles afdelingsbestyrelsesmøde den 9.2.2012 Fastsæt dato for mødet Fastsættes i samarbejde med administrationen, der skal kunne levere bl.a. regnskab og

Læs mere

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke I forlængelse af min skriftlige beretning vil jeg knytte nogle få yderligere bemærkninger. Når man læser den samlede, skriftlige beretning, er det tydeligt,

Læs mere

DIRIGENTVEJLEDNING TIL GRUPPERÅDSMØDET (OPDATERET December 2018)

DIRIGENTVEJLEDNING TIL GRUPPERÅDSMØDET (OPDATERET December 2018) Side 1 / 10 Dirigentvejledning til Grupperådsmødet Opdateret januar 2019 Generelt om afstemning Grupperådsmødet er åbent for alle, men ikke alle har stemmeret. Grupperådet udgøres af de fremmødte personer,

Læs mere

Dette nummer af Københavner-Nyt indeholder blandt andet:

Dette nummer af Københavner-Nyt indeholder blandt andet: Nr. 2 August 2009 39. Årgang KØBENHAVNER-NYT er et medlemsblad for SELSKABET DE DANSKE FORSVARSBRØDRE I KØBENHAVN Gothersgade 137, 1123 København K. Telefon 3313 4131, Giro 9004890, e-mail: mail@dfbkbh.dk,

Læs mere

TI EREN MEDLEMSBLAD FOR IDRÆTSFORENINGEN TI. Sæsonstart tirsdag den 2.september vel mødt

TI EREN MEDLEMSBLAD FOR IDRÆTSFORENINGEN TI. Sæsonstart tirsdag den 2.september vel mødt TI EREN MEDLEMSBLAD FOR IDRÆTSFORENINGEN TI 45. ÅRGANG Nr. 2 september 2014 Sæsonstart tirsdag den 2.september vel mødt Gymnastik program 2014-2015 Damer/herrer Skolen på La Coursvej Emil Chr. Hansens

Læs mere

Fellowposten. Januar - Februar 2006. Greve Gruppe www.spejdernet.dk/greve

Fellowposten. Januar - Februar 2006. Greve Gruppe www.spejdernet.dk/greve Fellowposten Januar - Februar 2006 Greve Gruppe www.spejdernet.dk/greve Adresseliste LEDERNE Gruppeleder Morten Nilsson, Haderslevgade 28, 1671 København V 26 32 29 36 Gruppeass. Steen Mærkelund, Karlslunde

Læs mere

Mødte: Kurt, Henning L, Henrik, Knud, Carsten, Jesper, Lene, Arly, Tanja, Lone, Marianne, Henning, Hanne, Marianne M, Henriette.

Mødte: Kurt, Henning L, Henrik, Knud, Carsten, Jesper, Lene, Arly, Tanja, Lone, Marianne, Henning, Hanne, Marianne M, Henriette. KFUM Falke Starup Ledere + Grupperåd Referat fra Planlægningsweekend 2-3 April Vilstrup FDF kredshus Referent: Henry Referatet er skrevet ud fra dagsorden - så godt jeg kunne Mødte: Kurt, Henning L, Henrik,

Læs mere