Posten kan være Fenrisulven. Grå bålkappe og ulvemaske. Bundet med lænke.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Posten kan være Fenrisulven. Grå bålkappe og ulvemaske. Bundet med lænke."

Transkript

1 Post 1 Fenrisulven En aften trækker det op til uvejr, og snart ankommer tordenguden Thor og hans frænde Loke til den gård, hvor søskendeparret Tjalfe og Røskva bor. Thor tager dem med til gudernes land, Asgård, hvor de to menneskebørn hvirvles ind i en eventyrlig historie, der når sit højdepunkt, da den frygtede Fenrisulv slipper løs og truer freden i Asgård... Da Fenrisulven først kom til Asgård, var den kun en lille hvalp. Den voksede dog hurtigt, og til sidst var det kun Tyr, som kunne fodre den. Men til sidst blev den så farlig, så man blev enige om, at den skulle bindes. Først brugte Aserne en meget stærk kæde, der hed Læding. Hvis den kunne komme fri, ville den blive meget berømt. Men hurtigere end noget andet rev ulven kæden af. Så prøvede man med en ny kæde, som var den stærkeste, der nogensinde var lavet dengang. Den hed Dromi. Men ulven skulle bare bruge musklerne en lille smule, så sprang den af. Derefter blev guderne meget bekymrede for Fenrisulven. Den var meget stærkere, end de havde troet. Men lænkes skulle den, så de opsøgte nogle dværge og bad dem hjælpe sig. Dværgene gik straks i gang og lavede en kæde så stærk, at selv ikke Tor kunne ødelægge den. Denne kæde hed Gleipner. Så lokkede de ulven med ud på øen Lyngve. Nu skulle den prøve at rive Gleipner af. Til gengæld var den efterhånden blevet meget mistænksom. Gleipner var en lille fin silketråd. I sammenligning med de to andre kæder, var den enormt lille. Men alligevel sagde Fenrisulven, at den gerne ville prøve. Hvis bare en af guderne stak sin hånd ind i dens gab. Men der var ingen, der turde, bortset fra Tyr, der stod frem og sagde, at han godt ville. Fenrisulven fik kæden på, men da den mærkede, at kæden var svær at rive af, begyndte den at hive og flå i den. Alle guderne lo på nær Tyr, som desværre mistede sin arm. Guderne bandt nu lænken fast til en stor sten, som hed Gjåll. Fenrisulven fanger alt, hvad der kommer i nærheden af den. Posten kan være Fenrisulven. Grå bålkappe og ulvemaske. Bundet med lænke. Kluddermor med knobreb. Hver spejder har et knobreb bundet om håndleddene med en løkke med løbeknude. Spejderne står i en rundkreds, og knobrebene krydser med naboens. Det gælder om at komme fri af hinanden uden at tage rebene af hænderne.

2 Post 2 Thors hammer. Det vækker stor opstandelse, da tordenguden Thor opdager, at hans magiske hammer, Mjølner, er blevet stjålet af de skrækindjagende jætter. Et så mægtigt våben udgør i de forkerte hænder en alvorlig trussel mod alle guderne, så vore venner Thor, Loke, Tjalfe og Røskva må trække i forklædning og drage til jætternes land for at få Mjølner tilbage... Gudernes styrke, kraftfuld som den torden, han frembringer med sin hammer, Mjølner. Thor beskytter guder og mennesker mod jætterne. Tor var søn ad Odin og Fjørgyn og gift med Sif. De to havde to børn Trud og Modi og sammen med jættekvinden Jernsaxa havde han sønnen Magni. Han boede i Bilsirner (hans hus) med 540 etager sammen med Sif og deres børn. Tor havde en vogn som blev trukket af to gedebukke, Tandgnost og Tandgisner. Når han kørte hen over himlen trampede gederne så meget at bjergene rystede og himlen stod i luer det er det vi den dag i dag kalder tordenvejr, og derfor kaldes Tor også "ildkøreren". Tor havde også en hammer, Mjølner. Den havde en bestemt evne til at komme tilbage når han havde kastet den efter en jætte(hans værste fjende), den var der mange vikinger der bar i en kæde om halsen. De mente at den kunne beskytte dem mod uheld og ondskab. Tor brugte sin hammer meget når han var i krig med jætterne. Desuden havde han et par jernhandsker, han altid havde på for at gribe Mjølner. Han havde også et styrkebælte, Megingjord. Når han spændte det om sig voksede hans kræfter til det dobbelte. De tre ting havde dværgen Brok smedet til han. Med de ting er det ikke mærkeligt at han var den stærkeste af alle guder. Og når han kom kørende med hele udstyret var det ikke mærkeligt at selv de største jætter trak sig tilbage. Tor var gud for vejret. Og da han også bekæmpede de frygtindgydende jætter var han vikingernes yndlingsgud. Støbe hammeren Mjølner i tin. Der sættes en ring i skaftet, så der kan sættes en snor i på en anden post. Hvis de har snoren med, sættes den i.

3 Post 3 Odin Odin var gudernes konge. Han boede i det store hus Valhal, hvorfra han kan se over hele verden, selv om han kun har et øje. Og fordi han var den ældste af alle aser, betragtede alle de andre guder ham som deres far, derfor fik han tilnavnet "alfader". Han var gift med den kloge Frigg og har med hende fået sønnen Balder. Når han sad i sin stol, Lidskjalv kunne han se ud over hele verden. Der sad han med sine to ravne, Hugin og Munin, på sine skuldre. De fløj ud i verden og bragte Odin nyt. Gudernes vise konge, på evig jagt efter mere viden. For egentlig er Odin troldmand og skaber, ophav til guder, mennesker og kreativitet. Ved hans fødder lå to ulve, Gere og Freke. De fortalte ham også nyheder en gang imellem, og levede af alt det Odin ikke spiste. Og der var masser af det, for Odin spiste aldrig noget, han levede kun af mjød (en slags øl). Odin havde også en hest den hed Sleipner, den havde 8 ben og når den løb hurtigt nok fløj den. Han har spydet Gungner, ringen Draupner og hesten Slejpner. Odin havde væddet med Valkyrierne om, hvem der kunne bringe mest viden. Tipskupon med 11 opgaver om spejderi. Løsningerne og nogle forkerte svar hænger i træerne, alle med et bogstav på, så rigtig løsning danner ordet VALKYRIERNE.

4 Post 4 Quark Den listige Loke er ikke altid lige listig. En aften kommer han i kådhed til at vædde med jætterne om, at han sagtens kan sætte skik på jætteungen Quark, der er berygtet for sine utallige skarnsstreger. Loke må imidlertid snart indse, at han har overvurderet sine egne evner - og i stedet overlader han det til Thors tjenere, Tjalfe og Røskva, at opdrage på Quark. Men kan to menneskebørn løse en opgave, som både guder og jætter har måttet opgive? Jætteunge og skarnsknægt, men god nok på bunden (vistnok). Quark laver hele tiden skarnstreger. Han driller de andre, rykker dem i håret, og slår alting i stykker. En dag har han ødelagt Lokes morgenmad. Røska og Tjalfe bliver dog gode venner med ham, og han opfører sig pænt, når han er sammen med dem. Følekims i havregrød. (Posten er Loke i sit værelse med Quarks seng (sengetøj fra Ulla). Quark er der ikke, for han render rundt og driller spejderne på hele løbet.)

5 Post 5 Udgårdsloke Thor og Loke rejser til Udgård for at aflevere jætteungen Quark hos Udgårdsloke. Men jætternes ukronede høvding vil kun tage den lille ballademager tilbage hvis Thor og hans følge kan klare en række prøver: kapløb, kapædning, katteløft, tømning af drikkehorn - og en lille svingom med en gammel heks. Alt ser nemt og tilforladeligt ud, ja, næsten fjollet. Men jætterne har forberedt en grusom, magisk fælde. Og hvad kan så redde en gud, når selv den mægtigste af dem er ved at blive udslettet? Jætternes ukronede høvding, kyndig i underverdenens dystre magi. Som alle jætter er han drevet af en ubændig trang til at nedbryde gudernes magt. Udgårdsloke var ikke den samme som Loke, han var nemlig Jætternes konge. Han var en mægtig Jætte og kunne en masse magi og trolddom, fx kunne han forvandle sig til kæmpen Skrymer. Han boede på en stor gård, den kunne han flytte rundt i hele udgård ved hjælp ad trolddom, for han var nemlig bange for at Tor skulle komme og lade lynet slå ned der. En eller flere af følgende konkurrencer: Kapløb: transporter spejder på stående A-buk ved hjælp af tov. Kapædning: lakridsbånd Katteløft: løft vandbalje med vand ved hjælp af snore som edderkoppespind. Tømme drikkehorn: drik saft som stafet evt. tynde sugerør. Svingom: brydning

6 Post 6 Idun Loke øjner muligheden for en rask lille handel, da den rige jætte, Tjasse, vil have fat i gudinden Idun og hendes gyldne æbler. Der er selvfølgelig lige det lille problem at få lokket Idun med. Og så det med de andre guder, der bliver sure, bare fordi de forvandles til oldinge, når de ikke får æbler af Idun længere. Men værst er, at Tjasse ikke betaler. Vogter af de gyldne æbler, der fornyer gudernes livskraft og evne til at opretholde orden. Idun sikrer selve livets fortsatte beståen. Idun er gud for ungdommelighed og datter af dværgen Ivalde. Hun er gift med Brage og dyrker nogle ungdomsæbler, som hun hver dag uddeler til guderne, for at de aldrig bliver gamle. For ikke at blive gammel skal spejderne spise æbler, som er hængt op på en snor. Man må ikke bruge hænderne til hjælp. (som: bide til bollen ).

7 Post 7 Tyr Asgårds to mægtigste guder er tordenguden Thor og krigsguden Tyr, men hvem af de to er egentlig den allermægtigste? Før dette spørgsmål bliver besvaret, må vore venner begive sig ud på en farefuld færd til det yderste Udgård, hvor Thors og Tyrs venskab bliver sat på en hård prøve under Thors forsøg på at fange Midgårdsormen... Håndhæver af gudernes orden og dermed gud for krig og retfærdighed. Tyr ofrede sin ene hånd for at lænke den største dræber af alle, Fenrisulven. Tyr var søn af en Jætte der blev kaldt "Kloge Hymer" men boede alligevel i Asgård som en gud. Hans farmor var en fæl heks med 900 hoveder men hans mor var sød og rar, og hende holdt han meget af. Tyr var i virkeligheden ret klog, men meget tilbageholdende, så ingen lagde mærke til det. Aserne kunne godt lide ham, fordi han var ærlig og til at stole på. Tyr er en krigsgud og søn af Hymer. Myterne fortæller er at han var meget modig. Det var ham der fik bidt sin ene hånd af. Fenrisulven skulle engang lænkes, da den var vokset sig så stærk, at den ikke var til at have med at gøre. Men Fenrisulven var stædig og før den ville gå med til at blive lænket, måtte en gud indsætte sin arm i uhyrets gab. Der var Tyr modig og lagde hånden på Fenrisulvens tunge. Men da ulven opdagede dens fangenskab bed den Tyrs hånd af. Fang Midgårdsormen. Flyt levende ål fra en balje til en anden. Alternativ: vingummi-orme i vand flyttes med spisepinde. Vingummierne skal opblødes et døgn inden.

8 Post 8 Freja Forårssolen skinner, og kærlighedsgudinden Freja danser muntert omkring iført sit pragtfulde smykke, Brisingamen. Alle beundrer både hende og smykket, men det er ikke alle, der nøjes med at beundre. Snart trues Freja af en snedig modstander, som ikke skyr noget middel for at få fingre i hendes kostelige skat... Fortryllelsens, magiens og forelskelsens frue. Freja bærer lidenskabens smykke, Brisingamen, om sin hals. Hun er kærlighedens gudinde. Hun var kærlighedsguden hun boede på Folkvang med sine to katte. Hun havde en falkeham, som når man tog den på, blev man til en falk og kunne flyve. Hun havde også det smukkeste smykke i Asgård, Brisingamen. Når hun skulle ud at køre, spændte hun sine to katte for sin vogn. Hendes far var Njord og hendes tvillingebror hed Frej. Lav smykkesnor af læder -snøre, gerne med glideknude. Smykkesnoren skal bringes med rundt og bruges på en anden post. (hvis de har lavet smykket, skal det sættes på smykkesnoren).

9 Post 9 Thor Man skal være meget dum og overmodig for at udfordre tordenguden Thor til tvekamp, men en dag sker det alligevel: Rugner, der regnes for den stærkeste blandt jætterne, øjner pludselig en chance for at få ram på ærkefjenden. Thors modstander har en temmelig stor trumf i baghånden, og tordenguden opdager, hvor heldigt man kan være når man har en lille mennesketjener som Tjalfe... Tor havde en hammer, Mjølner. Den havde en bestemt evne til at komme tilbage, når han havde kastet den efter en jætte (hans værste fjende). Den var der mange vikinger der bar i en kæde om halsen. De mente at den kunne beskytte dem mod uheld og ondskab. Tor brugte sin hammer meget når han var i krig med jætterne. Desuden havde han et par jernhandsker, han altid havde på for at gribe Mjølner. Han havde også et styrkebælte, Megingjord. Når han spændte det om sig, voksede hans kræfter til det dobbelte. De tre ting havde dværgen Brok smedet til ham. Med disse ting er det ikke mærkeligt, at han var den stærkeste af alle guder. Og når han kom kørende med hele udstyret, var det ikke mærkeligt at selv de største jætter trak sig tilbage. Hammerkast. Lav evt. felter i græsset, forskellige størrelser, ram præcist.

10 Post 10 Balder Dødens pølse er en alvorlig sag hvis man skal have den til middag hver dag. Det synes dødsgudinden Hel i hvert fald. Hun vil have Loke til at hjælpe sig med at puste nyt liv i døden, og da han nægter, truer hun med en uhyggelig straf: De andre guder skal tro at Loke vil dræbe Balder! Loke gør sig de ihærdigste anstrengelser for at denne skæbne ikke skal overgå Balder - og slet ikke ham selv. Men netop derved sætter Loke lige den kæde af begivenheder i gang, som han forsøger at undgå, nemlig at Balder bliver skudt af sin bror Høder med en mistelten. Balder er søn af Odin og Frigg og gift med Nanna; sammen har de sønnen Forsete. De bor på gården Brejdablik. Balder er lysets gud og gud for planternes vækst og årstiderne. Han er så smuk og lys, at det næsten stråler af ham. Han er en af de klogeste og mest veltalende af guderne. Han er venlig og mild og elsket af alle de andre guder - lige med undtagelse af Loke. En morgen vågner Balder og klager over, at han har haft onde drømme om blod, død og ødelæggelse. Balders moder Frigg får derfor alt under solen til at sværge på, at det ikke vil skade hendes elskede søn Balder. Hun tager omkring til alle guder, jætter, planter og dyr, ild og vand, jern og sten - men glemmer desværre at tage den lille og uanseelige mistelten i ed, som vokser på et træ lige udenfor Valhal. Guderne morer sig herefter med at skyde til måls efter Balder, for nu kan intet jo skade ham. Alt, hvad der bliver kastet eller skudt mod Balder, drejer til siden uden at ramme ham, og den milde Balder har ikke noget imod at være skydeskive. Loke står og betragter gudernes leg og bliver måske misundelig på Balder, som elskes af alle. Han opsøger Frigg og fortæller, at guderne morer sig med at skyde til måls efter Balder. Frigg ler og fortæller, at hun har fået alt i verden til at love ikke at gøre Balder fortræd. Ja, altså lige med undtagelse af misteltenen, som er så lille, at den ingen skade kan gøre. Loke brækker en kvist af misteltenen og skærer en pil af den lille snylterplante. Så går han hen til guderne, som stadig står og skyder efter Balder. Et stykke derfra står Balders broder Høder. Han er ikke med i legen, da han er blind. Loke tilbyder at lægge en pil på strengen for ham og sigte for ham. Det vil Høder gerne prøve, og pilen rammer Balder og dræber ham. Skyd vandballoner med pile.

11 Post 11 Mimer Mimer regnes for den klogeste mand i hele verden. Han var så klog at selv Odin kom og besøgte ham for at spørge ham til råds. Den ældgamle jætte Mimer sidder og vogter over sin brønd, som ligger ved en af Yggdrasils rødder i Jotunheim (Udgård). Drikker man en slurk af brøndens vand, ved man alt, både hvad der er sket, og hvad der skal ske i fremtiden. Mimer drikker selv af brønden hver dag og er derfor den klogeste af alle. En dag er Odins brødre Vile og Ve forsvundet og ingen ved, hvor de er. Odin går til Mimer og beder om tilladelse til at drikke af brønden. Mimer siger nej, hvorpå Odin siger, at han vil give hvad som helst for at få lov, og det ender med, at Odin lægger sit højre øje i brønden som pant, hvorefter han kan drikke så meget, han vil. På et tidspunkt hugger vanerne hovedet af Mimer og sender det til Odin. Odin balsamerer det, så han stadig kan tale med Mimer og få gode råd af ham. Tankernes mester. Mimer har det hele i hovedet, gud for klogskab og planlægning, altid parat ved Odins side med sine skarpsindige råd. Mimer og Odin spillede skak med levende brikker. spille Kryds og bolle med levende brikker

12 Post 12 Frej Frej var meget smuk og gud for solskin og regnvejr, han havde derfor en afgørende betydning for jordens afgrøder. Frej var tvillingebror til Freja og søn af Njord. Frej havde en vogn der blev trukket af vildsvinet, Gyldenbørste. Den havde den bestemte evne til at løbe hurtigere end en hest, og når den løb hurtigst, fløj den næsten. Den havde han fået af dværgen Brok sammen med et skib der hed Skibladner. Skibet var så stort at det kunne rumme alle guderne på en gang med fuldt udstyr og så når de var ude at sejle var der altid medvind, og det kunne dermed skyde en god fart. Når han ikke ville sejle mere kunne han folde det sammen, så han kunne tage det i lommen. Herre over vækst, grokraft og frugtbarhed. Frej stimulerer avlen hos folk og fæ, han gøder jorden og afgør høstens udbytte. Gud for rigdom og magt. Sammenkæde 10 forskellige nøgne grene, blade og frugter samt navngive disse.

13 Post 13 Frigg Frigg er søster til Njord, og som han, af vaneslægt. Hun er Odins hustru og har med ham 6 sønner bl.a. Balder, Høder og Hermod samt en datter. Frigg er ægteskabets og moderskabets gudinde. Hun er beskytter og hjælper ved traditionelt kvindearbejde som vævning, syning, bagning, madlavning o.l. Hun er synsk og ved alt, hvad der skal ske, men hun røber intet og anvender ikke magi. Hun kaldes undertiden "den grædende gudinde", fordi hun mistede sin elskede søn Balder, mens han var ganske ung. Det lykkedes hende ikke at redde Balder, fordi hun glemte at tage misteltenen i ed. Men den historie, må du vente med at få. Den vise gudinde. Frigg kender jordens hemmeligheder, gennemskuer alt og kan se konsekvenserne af guders og menneskers handlinger frem i tiden. Bage pandekager på dåse med fyrfadslys under.

14 Post 14 Heimdal Heimdal er gudernes vogter. Han er søn af Odin. Han bor på gården "Himmelbjerg", der ligger ved foden af regnbue-broen Bifrost. Han bevogter Bifrost, som fører fra Midgård op til Asgård. Han sover aldrig, og han hører så godt, at han kan høre græsset gro og ulden vokse på fårene. Han kan se hundrede mil frem, og han ser lige så godt om natten som om dagen. Når der er fare på færde, vil Heimdal blæse i sit Gjallerhorn (en kæmpelur), som kan høres over hele verden. Ingen jætter har nogensinde prøvet at bestige Bifrost. Den har nemlig himmelske kræfter og er sikret mod alle ubudne gæster. Gud for opmærksomhed. Heimdal står vagt ved regnbuebroen Bifrost mod alt, der kan true den verden og orden, guderne har skabt. Bifrost er broen mellem Asgård og Midgård. Den er en regnbue og er så stærk, at man sagtens kan gå på den. Ingen jætter har nogensinde vovet at bevæge sig over den, da den røde farve i regnbuen er ild. Gå over broen Bifrost, f. eks en tovbro mellem to træer, eller noget, hvor man ikke må træde på den røde farve.

15 Post 15 Loke Loke levede sammen med aserne selv om han var en jætte. Aserne blev nødt til at anerkende Loke, fordi Odin og ham en gang havde blandet blod, så de var fosterbrødre. Sammen med Angerboda havde Loke tre overnaturlige børn, Fenrisulven, Midgårdsormen og Hel som bevogtede dødsriget. Engang da han forvandlede sig til en hoppe, kom der en anden hest og parrede sig med ham, og Loke fødte Odins ottebenede hest Sleipner. Loke var meget ondskabsfuld, beregnende og skadefro. Han var ofte en plage for guderne, og bragte dem tit i pinlige situationer eller fare. Loke er med alle steder, hvor der sker noget. Han kommer hurtigere frem end nogen anden ved hjælp af sine magiske sko. Desuden har han evnerne til at skifte form til alt muligt. Han går for det meste sammen med Tor! Charmerende, drillepind, ondsindet forræder, listig luskebuks - ven eller fjende? Mange modsætninger mødes i Loke, Asgårds uberegnelige element. Løse en kode, der indeholder en opgave, hvor holdet f.eks. skal finde et træ mærket på en bestemt måde. (A-K kode, rebus, morse eller lign.)

Nordisk Mytologi. De 9 Verdener De 9 Heim

Nordisk Mytologi. De 9 Verdener De 9 Heim Nordisk Mytologi De 9 Verdener De 9 Heim Menneskenes verden Midgård Asernes verden Asgård Vanernes verden Vanaheim Jætternes verden - Jotunheim Alfernes verden - Alfheim Dværgenes verden Svartalfheim De

Læs mere

De nordiske guder. Aser: Odin:

De nordiske guder. Aser: Odin: De nordiske guder. Aser: Odin: Odin er søn af Bor og Bestla. Sammen med sine brødre Vile og Ve skabte han de første mennesker Ask og Embla. Odin er gift med Frigg. Odin er den øverste Gud blandt Asene.

Læs mere

De nordiske guder. Alfheim Alfheim er én af de ni verdener i den nordiske mytologi. Det er guden Frejs hjem. Alfheim er beboet af alfer.

De nordiske guder. Alfheim Alfheim er én af de ni verdener i den nordiske mytologi. Det er guden Frejs hjem. Alfheim er beboet af alfer. De nordiske guder Vikingernes religion var polyteistisk. Det vil sige, at man troede på mange guder, der hver kunne sit og hjalp menneskene med forskellige ting. Herunder følger korte alfabetiske opslag

Læs mere

Vikinger. Guder Runer og ragnarok.

Vikinger. Guder Runer og ragnarok. Vikinger Guder Runer og ragnarok. Jannik 6 kl. 2005 Emne af Indholdsfortegnelse. Side 2. Emnebegrundelse og spørgsmål til emnet. side 3. Hvem var vikingerne. Side 4 vikingernes angreb. Side 5 Guderne.

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen.

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen. Side 1 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen Side 2 Personer: Odysseus Kyklopen Side 3 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen 1 Øen 4 2 Hulen 6 3 Kæmpen 8 4 Et uhyre 10 5 Gæster 12

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com 1 Copyright: Eventyrligvis Spillepladen ligger her: www.eventyrligvis.dk Man kan gå ind på min facebook side og der printe eller downloade spillepladen via

Læs mere

Fiskeren og hans kone

Fiskeren og hans kone Fiskeren og hans kone Fra Grimms Eventyr Der var engang en fisker, som boede med sin kone i en muddergrøft tæt ved havet, og han gik hver dag derhen for at fange fisk. En dag sad han dernede og medede,

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder,

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, 726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, når Jesus siger: Når du derfor bringer din gave til alteret

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

Læs om Dronning Dagmar

Læs om Dronning Dagmar Læs om Dronning Dagmar Tekster: Keld Kirstein Tegninger: Jette Jørgensen Kongen byder Valdemar er konge i Danmark. Han har ingen kone. Men så hører han, at der i et andet land bor en ung, smuk prinsesse.

Læs mere

Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger de stavelsesdelingsregler, som børnene også skal bruge, når de på skrift skal dele ord.

Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger de stavelsesdelingsregler, som børnene også skal bruge, når de på skrift skal dele ord. 1 Gale Streger Forfatter: Helle S. Larsen Illustration: Lars Hornemann Forfatteren og Furesø Museer, 2013 Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-24-2 Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger

Læs mere

Side 3.. ægypten. historien om de ti plager.

Side 3.. ægypten. historien om de ti plager. Side 3 ægypten historien om de ti plager 1 Slaver 4 2 Ild i en busk 6 3 Staven 8 4 Sæt dine slaver fri 10 5 En slange 12 6 Blod 14 7 Frøer 16 8 Myg og fluer 20 9 Sygdom 22 10 Hagl 24 11 Græshopper og mørke

Læs mere

Opgaverne til Den fantastiske flugt er udarbejdet af: Vivian Bo Poulsen.

Opgaverne til Den fantastiske flugt er udarbejdet af: Vivian Bo Poulsen. Forord til læreren. Opgaverne til Den fantastiske flugt er udarbejdet af: Vivian Bo Poulsen. Tanken med opgaverne til Den fantastiske flugt er, at det skal være sjovt at arbejde videre med det læste stof.

Læs mere

3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217

3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217 3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217 Den onde djævel havde skabt et spejl, som kunne forvrænge alting, alt skønt blev grimt. De små djævle lo og var fornøjede,

Læs mere

3. De lavede alt selv Beboerne i Sædding lavede næsten alle ting selv. Men hvor fik man det fra. Træk streger mellem det, der passer.

3. De lavede alt selv Beboerne i Sædding lavede næsten alle ting selv. Men hvor fik man det fra. Træk streger mellem det, der passer. Opgaver til Angrebet 1. Vikingerne plyndrer Hvorfor ville vikingerne plyndre Sædding? _ 2. Trælle Bues familie havde trælle. Man kan også kalde dem slaver. I Danmark havde vi slaver endnu helt op i 1200-tallet.

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Det var nat. Fuldmånen lyste svagt bag skyerne. Tre væsner kom flyvende og satte sig i et dødt træ. Det var de tre blodsøstre Harm, Hævn og Hunger.

Det var nat. Fuldmånen lyste svagt bag skyerne. Tre væsner kom flyvende og satte sig i et dødt træ. Det var de tre blodsøstre Harm, Hævn og Hunger. Det var nat. Fuldmånen lyste svagt bag skyerne. Tre væsner kom flyvende og satte sig i et dødt træ. Det var de tre blodsøstre Harm, Hævn og Hunger. De kom fra hver sit hjørne af verden, hvor de havde ledt

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

Kapitel 5. 5.december 965

Kapitel 5. 5.december 965 Kapitel 5 5.december 965 Lyden af en lille ynkelig gråd trængte gennem Fruens bevidsthed, en bevidsthed der var usammenhængende og tåget. Det var et spædbarns ynkelige råb på sin mor, på nærhed, tryghed

Læs mere

Nordisk mytologi i børnehøjde en litteraturliste Listen er udarbejdet af Køge Bibliotek

Nordisk mytologi i børnehøjde en litteraturliste Listen er udarbejdet af Køge Bibliotek Nordisk mytologi i børnehøjde en litteraturliste Listen er udarbejdet af Køge Bibliotek Letlæste bøger Nordiske guder Serie: De små fagbøger Tegninger: Christian Würgler Hansen Kampen om magten illustreret

Læs mere

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå »Kom nu, Asger! Det går ikke, at jeg kommer for sent på arbejde igen.«far er stresset og styrter rundt i hele lejligheden efter et eller andet meget vigtigt, som han sikkert ikke engang selv ved, hvad

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Anja og Ali på eventyr

Anja og Ali på eventyr 3. Kong Løvehjerte Månen var bleg, træerne kastede lange skygger, flagermusene flagrede, uglerne tudede, der lød vilde løve- og heksehyl og før de fik set sig om, var de faret vild i Troldeskoven.»HJÆLP!«De

Læs mere

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte.

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hos regnormene er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hun gik i første klasse, og selv om hun allerede

Læs mere

8. søndag efter trinitatis I Salmer: 392, 390, 295, 320, 428, 6

8. søndag efter trinitatis I Salmer: 392, 390, 295, 320, 428, 6 8. søndag efter trinitatis I Salmer: 392, 390, 295, 320, 428, 6 Da jeg for efterhånden nogen år siden var konfirmand og gik til konfirmationsforberedelse, havde vi en aften i vores konfirmandklub besøg

Læs mere

I dag, 2. påskedag, vil jeg prøve at vende blikket og se på vores nederlag. Er der mon en sejr at hente også dér?

I dag, 2. påskedag, vil jeg prøve at vende blikket og se på vores nederlag. Er der mon en sejr at hente også dér? Prædiken til 2. påskedag 2014. Salme 16,5-11 - 1.Korinterbrev 15,12-20 - Johannesevangeliet 20,1-18 Er det mon sådan, at en sejr kan ligge gemt i nederlaget? Det har været temaet, som har klinget med i

Læs mere

Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Vor Frue Kirke, København

Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Vor Frue Kirke, København Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Vor Frue Kirke, København Stine Munch Men han banede sig vej imellem dem og gik. Jesus lod sig ikke påvirke af, hvad andre mente, af, at det han gjorde og sagde faktisk

Læs mere

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten.

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten. Side 1 Jack og lygten historien om græskarlygten Side 2 Personer: Jack Fanden Side 3 Jack og lygten historien om græskarlygten 1 En tom pung 4 2 Fanden 6 3 En mønt 8 4 Et år mere 10 5 Fanden kommer igen

Læs mere

Septuagesima 24. januar 2016

Septuagesima 24. januar 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Brug dine talenter! Salmer: 744, 263, 276; 714, 209,1 373 Evangelium: Matt. 25,14-30 "Godt, du gode og tro tjener" Gud har i dåben givet os nogle meget store gaver: genfødslen

Læs mere

Egil Skallagrímsson. Sønnetabet ca. 980

Egil Skallagrímsson. Sønnetabet ca. 980 Egil Skallagrímsson Sønnetabet ca. 980 1. Tungt og trægt tungen løftes, min sangs vægt sorg nedtynger; Vidurs rov ej venter jeg så snart strømmer af sjælsdybet. 2. Ikkun tungvindt af tankens hus mørk kummer

Læs mere

Smagsprøve. Helle Krogh Madsen John Rydahl. Den røde tråd i Bibelen

Smagsprøve. Helle Krogh Madsen John Rydahl. Den røde tråd i Bibelen Smagsprøve Helle Krogh Madsen John Rydahl Den røde tråd i Bibelen Det Gamle Testamente 8 Den røde tråd i Bibelen Det Gamle Testamente Skabelsen I begyndelsen var der ingenting ud over Gud. Verden var der

Læs mere

Gudernes Fugledegård

Gudernes Fugledegård Gudernes Fugledegård Tag med Freja rundt på gudernes Fugledegård en aktivitet for børn og voksne Nationalmuseet Denne aktivitet er for børn i alle aldre. Mindre børn kan have brug for hjælp fra en voksen,

Læs mere

Min Gud er en stor, stor Gud -4

Min Gud er en stor, stor Gud -4 Min Gud er en stor, stor Gud -4 Min Gud er den eneste Gud! Mål: At lære børnene, at Gud er den første, den sidste og den eneste Gud. Ingen/intet er større end ham. Tekst: 1. Kongebog 18, 17-39 (Elias på

Læs mere

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang 108 - Lovet være du Jesus Krist 448 - Fyldt af glæde 71 Nu kom der bud fra englekor 115 - lad det klinge sødt i sky Nadververs 101 v. 3 af

Læs mere

Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30

Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30 6. søndag efter trinitatis,

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter Hellig3konger 2011

Prædiken til 3. søndag efter Hellig3konger 2011 Prædiken til 3. søndag efter Hellig3konger 2011 I teksten fra det gamle testamente hører vi i dag, at Gud ikke er partisk og ikke lader sig bestikke, men skaffer den faderløse og enken ret, og om at Gud

Læs mere

Prædiken af sognepræst Christian de Fine Licht

Prædiken af sognepræst Christian de Fine Licht Prædiken af sognepræst Christian de Fine Licht 19. s. e. Trin. - 11. oktober 2015 - Haderslev Domkirke kl. 10.00 3 31-518 / 675 473 435 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Markus (2,1-12): Da

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk.

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. 1. INT. VÆRELSE. DAG. (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. Hey! Regitze kigger afventende på ham med korslagte arme. (Vred)

Læs mere

Men faren tænkte trods sin tvivl og sine spekulationer, at det onde, der skete med hans dreng, ikke havde noget med Gud at gøre.

Men faren tænkte trods sin tvivl og sine spekulationer, at det onde, der skete med hans dreng, ikke havde noget med Gud at gøre. 1 Prædiken til 2. s. i fasten 402 Den signede dag 441 Alle mine kilder 582 At tro er at komme 41 Lille Guds barn 248 v. 4 fra med Thomaskravet står vi her 38 v 6 af På alle dine veje på Det er Guds straf

Læs mere

Det er blevet Allehelgens dag.. den dag i året, hvor vi mindes de kære elskede, som ikke er hos os længere!

Det er blevet Allehelgens dag.. den dag i året, hvor vi mindes de kære elskede, som ikke er hos os længere! ALLEHELGEN 2012 HA. Der er dage, hvor jeg slet ikke har lyst til at stå ud af sengen Jeg tænker på hende hele tiden. Der er ikke noget, der er, som det var før. Sådan udtrykte en mand sig. Han havde mistet

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Et eventyr fra Trinidad (1999)

Et eventyr fra Trinidad (1999) Vinteren 1999 opholdt jeg mig på Trinidad. En caribisk tropeø. I nærheden af havnen var der en regnskov, som jeg passerede hver dag, når jeg gik på Internetcafe. En dag opdagede jeg i en lysning nogle

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Jer er en vinder -2. Guds fulde rustning retfærdighedens brynje

Jer er en vinder -2. Guds fulde rustning retfærdighedens brynje Jer er en vinder -2 Guds fulde rustning retfærdighedens brynje Mål: Målet med undervisningen er, at børnene må se værdien i retfærdighedens brynje. Retfærdighedens brynje beskytter hjertet fra forkerte

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

Jeg nedlagde ham med et spark i KLASSEKAMPEN.

Jeg nedlagde ham med et spark i KLASSEKAMPEN. De tre muskelterer Det begyndte med, at solen stod op som en stor blodappelsin. Jeg stod midt på prærien med en rygende seksløber i hver hånd. Jeg havde allerede gennemhullet et bundt indajanere på krigsstien

Læs mere

amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo,

amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, elskede at køre med tunnelbane. Men mor Ritva og far Roger

Læs mere

I den nordiske mytologi tilhører en gren af gudeslægten Tilhører en anden gren af gudeslægten. Jætternes tilholdssted i Jotunheim

I den nordiske mytologi tilhører en gren af gudeslægten Tilhører en anden gren af gudeslægten. Jætternes tilholdssted i Jotunheim Aserne Vanerne Asgård Midgård Udgård Valhal Hel Ragnarok Bifrost Grungner Mjølner Hugin og Munin Fenrisulven Midgårdsormen Jotunheim Sleipner Tandgnjost Tandgrisner Draupner Yggdrasil Gleipner.. Odin Thor

Læs mere

Shaman og vølv regelsæt

Shaman og vølv regelsæt Shaman og vølv regelsæt Indholdsfortegnelse Om at spille Shaman og vølv... Shaman... Vølv... Shaman påkaldelser... Vølv påkaldelser... 4 Shaman ceremoni og almindelige ritualer... Vølv ceremoni og almindelige

Læs mere

Prædiken-refleksion til langfredag, Københavns Domkirke, 2014.

Prædiken-refleksion til langfredag, Københavns Domkirke, 2014. Prædiken-refleksion til langfredag, Københavns Domkirke, 2014. Stine Munch Korsfæstelsen er så svær... Det var Guds mening, og alligevel menneskets utilstrækkelighed og dårskab der er skyld i det.. Som

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Og ude på den gamle træbænk, hvor de sammen plejede at nyde de svale aftener, havde Noa sagt det, som det var: Han har tænkt sig at slå dem alle

Og ude på den gamle træbænk, hvor de sammen plejede at nyde de svale aftener, havde Noa sagt det, som det var: Han har tænkt sig at slå dem alle 3. Blodig alvor Næste morgen var der besynderligt nok ingen, der beklagede sig. Emzara var overbevist om, at det var, fordi de vidste, hvordan hun ville reagere. At hun var pylret, var ikke nogen hemmelighed,

Læs mere

Konfirmationer 2013. Salmer: 478, 29, 70 / 68, 192v1,3,7, 370. Tekster: se nedenfor...

Konfirmationer 2013. Salmer: 478, 29, 70 / 68, 192v1,3,7, 370. Tekster: se nedenfor... Konfirmationer 2013. Salmer: 478, 29, 70 / 68, 192v1,3,7, 370. Tekster: se nedenfor... 1 Gud, tak for, at du kalder os for dine børn og fordi du kender os helt og alligevel holder af os og vil have med

Læs mere

Prædiken til Hedefest 28.08.2014 kl. 19.10

Prædiken til Hedefest 28.08.2014 kl. 19.10 Prædiken til Hedefest 28.08.2014 kl. 19.10 Salmer: 70 du kom til vor runde jord 10 alt hvad som fuglevinger fik 370 menneske din egen magt 787 du som har tændt Herren er mit lys og min frelse, hvem skal

Læs mere

1.søndag efter påske 2014, Helligsø og Hurup Johs. 21, 15-19

1.søndag efter påske 2014, Helligsø og Hurup Johs. 21, 15-19 1.søndag efter påske 2014, Helligsø og Hurup Johs. 21, 15-19 Opstandne Herre. Kom til mig og hold mig fast i fællesskabet med dig nu og i evighed. AMEN Simon Peter havde været sammen med den discipel,

Læs mere

Prædiken til trinitatis søndag 2015 kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til trinitatis søndag 2015 kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til trinitatis søndag 2015 kl. 10.00 i Engesvang 403 - denne er dagen 1 - Guds menighed 356 - Almagts Gud 492 - Guds igenfødte 400 v. 2 - fra Så vældigt det mødte 11 - Nu takker alle Gud Der

Læs mere

Tor rejser og Balder dør

Tor rejser og Balder dør Opgaver til Tor rejser og Balder dør Navn: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs forordet side 3-7. 1. Nævn navnene på nogle af de nordiske guder? 2. Hvordan var verden delt? Prøv at tegne verden.

Læs mere

Rita og Krokodille. Pindsvinet. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Pindsvinet. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Pindsvinet Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 EXT. FARMORS HAVE -DAY En lille overgroet have. Et lille hus med

Læs mere

De 12 ord den fra hvis man ved sagde hver der lige

De 12 ord den fra hvis man ved sagde hver der lige Den gamle mand Baldur fortalte børnene fortællinger fra tidernes morgen. Hvert 10énde år vender dragerne tilbage fortalte Baldur. Børnene gispede. Hvert drageæg rummer magiske kræfter fortsatte Baldur.

Læs mere

Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh

Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh Besøg hos Havets Moder Genfortalt af Mâliâraq Vebæk Illustreret af Aka Høegh milik publishing Engang troede menneskene i Grønland på Havets Moder. Hun boede på havets bund og herskede over alle havets

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

nytårsprædiken 2016 Værløse kirke ( tekst : Fadervor )

nytårsprædiken 2016 Værløse kirke ( tekst : Fadervor ) nytårsprædiken 2016 Værløse kirke ( tekst : Fadervor ) Nytårsdag. den første dag i det nye år Ren og fin står den her, foran os og funkler. Det nye år, hvad mon det nye år vil bringe..?? Skal vi mon gå

Læs mere

1 s e Trin. 29.maj 2016. Vinderslev kirke kl.9.00. Hinge kirke kl.10.30.

1 s e Trin. 29.maj 2016. Vinderslev kirke kl.9.00. Hinge kirke kl.10.30. 1 s e Trin. 29.maj 2016. Vinderslev kirke kl.9.00. Hinge kirke kl.10.30. Salmer: Vinderslev kl.9: 36-208/ 379-680 Hinge kl.10.30: 36-208- 621/ 379-287- 680 Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker Til min søn Milo. Må din verden blive fuld af eventyr. Der var engang en far og en mor. Faktisk var de slet ikke far og mor endnu,

Læs mere

Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort 5 Mos. 30, 19-20 Joh. 6, 37

Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort 5 Mos. 30, 19-20 Joh. 6, 37 Så længe jorden står, skal såtid og høsttid, kulde og varme, sommer og vinter, dag og nat ikke ophøre. 1 Mos. 8, 22 Joh. 6, 35 Jeg er livets brød. Den, som kommer til mig, skal ikke sulte, og den, der

Læs mere

V I K I N G E B L O D OVERFALDET

V I K I N G E B L O D OVERFALDET V I K I N G E B L O D OVERFALDET OVERFALDET - VIKINGEBLOD 1 af Marianne Slot Illustrationer og omslag: Pia Falck Pape Første e-bogsudgave 2011 epub-produktion: Easy Book Design, København ISBN: 978-87-92811-34-9

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

DAVID BLIVER UDVALGT TIL KONGE

DAVID BLIVER UDVALGT TIL KONGE LEVENDE FORTÆLLING I M497 DAVID BLIVER UDVALGT TIL KONGE Levende fortællinger er en opdigtet fortælling, hvor man møder Biblens personer live og ser den bibelske beretning ud fra en af hovedpersonernes

Læs mere

Første kapitel. Hvori Pusling er dårlig til at køre bobslæde, men god som brunkagegris.

Første kapitel. Hvori Pusling er dårlig til at køre bobslæde, men god som brunkagegris. amilien Rantanen var en rigtig storby familie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, elskede at køre med tunnelbane. Men mor Ritva og far Roger

Læs mere

Prinsesse Sommer Sol: Gimpe: TilliTwist: Muffe Mose:

Prinsesse Sommer Sol: Gimpe: TilliTwist: Muffe Mose: Prinsesse Bella Bella Bella Bella er prinsesse på det smukkeste slot i hele Ponyville. Der er høje tårne, og pink og glimmer over det hele. Der er balkoner og balsale og soveværelser med bløde senge, som

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

Skrevet af Kiki Thorpe Illustreret af Jana Christy Oversat af Lis Andersen

Skrevet af Kiki Thorpe Illustreret af Jana Christy Oversat af Lis Andersen Skrevet af Kiki Thorpe Illustreret af Jana Christy Oversat af Lis Andersen Ø n s k e ø e n Langt, langt væk fra den verden, vi kender, i et fjernt drømmehav ligger der en ø. Den hedder Ønske øen, og det

Læs mere

JESUS 2.0 GUDSTJENESTE SABBAT

JESUS 2.0 GUDSTJENESTE SABBAT JESUS 2.0 GUDSTJENESTE SABBAT V37 JERUSALEM, JERUSALEM! DU, SOM SLÅR PROFETERNE IHJEL OG STENER DEM, DER ER SENDT TIL DIG. HVOR OFTE VILLE JEG IKKE SAMLE DINE BØRN, SOM EN HØNE SAMLER SINE KYLLINGER UNDER

Læs mere

Prædiken til 3. søndag i Fasten, Luk 11,14-28. 1. tekstrække.

Prædiken til 3. søndag i Fasten, Luk 11,14-28. 1. tekstrække. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 3. marts 2013 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag i Fasten, Luk 11,14-28. 1. tekstrække. Salmer DDS 736: Den mørke nat forgangen er Dåb: DDS 448,1-3 DDS 448,4-6

Læs mere

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens.

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens. 3 s efter hellig tre konger 2014 DISCIPLENE BAD JESUS: GIV OS STØRRE TRO! Lukas 17,5-10. Livet er en lang dannelsesrejse. Som mennesker bevæger vi os, hver eneste dag, både fysisk og mentalt, gennem de

Læs mere

I Guds hånd -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -3 I Guds hånd kan jeg sejre Mål: At lære børnene, at de kan sejre, når de holder sig tæt til Gud. Selvom de føler, de oplever nederlag, vil de stadig få sejr til sidst. For Gud er med dem.

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS MIN MINI KATEKISMUS kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN 1 2 Den bog, du sidder med nu, er en katekismus. Det betyder, at det er en bog, der helt enkelt fortæller

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

Skak. Regler og strategi. Version 1.0. 1. september 2015. Copyright

Skak. Regler og strategi. Version 1.0. 1. september 2015. Copyright Skak Regler og strategi Version 1.0 1. september 2015 Copyright Forord At lære at spille skak er ikke svært. Det tager få minutter. At blive dygtig tager som regel årevis. Om man er dygtig eller ej, er

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse.

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse. Hvem ka? Gud ka! -1 Betty Baxters liv og omvendelse. Mål: I denne undervisning kommer vi ind på frelsens budskab. Vi vil skabe plads til, at børn kan åbne deres hjerte op for Jesus, som Betty Baxter gjorde.

Læs mere

Opgaver til lille Strids fortælling

Opgaver til lille Strids fortælling ? Opgaver til lille Strids fortælling Klosteret 1. Hvilken farve har det store hus/klostret, som Strid ser, inden han kommer til byen? A. Klostret, det er kalket hvidt. B. Klostret, det er rødt, bygget

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Ild & vand. Billeder og historier i musikken

Ild & vand. Billeder og historier i musikken Ild & vand Billeder og historier i musikken m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Musikken er et flyvende tæppe Du skal høre et symfoniorkester spille to musikværker. Det ene musikværk hedder Roms

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

KAN-OPGAVE 1 FØRSTE KAPITEL : ANDET KAPITEL:

KAN-OPGAVE 1 FØRSTE KAPITEL : ANDET KAPITEL: KAN-OPGAVE 1 Skriv et referat af både første og andet kapitel. Beskriv kort, hvad kapitlerne handler om. Tag kun de vigtigste detaljer med. FØRSTE KAPITEL : ANDET KAPITEL: KAN-OPGAVE 2 Skriv alle de oplysninger,

Læs mere

Side 1. Ulvens børn. historien om romulus og remus.

Side 1. Ulvens børn. historien om romulus og remus. Side 1 Ulvens børn historien om romulus og remus Side 2 Personer: Numitor Amulius Rea Romulus Remus Side 3 Ulvens børn historien om romulus og remus 1 Tronen 4 2 Guden Mars 6 3 To sønner 8 4 Romulus og

Læs mere

Prædiken til 12. søndag efter trinitatis, Mark 7,31.37 1. tekstrække.

Prædiken til 12. søndag efter trinitatis, Mark 7,31.37 1. tekstrække. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 18. august 2013 kl. 10.00 Lilian Høegh Tyrsted Prædiken til 12. søndag efter trinitatis, Mark 7,31.37 1. tekstrække. Salmer. DDS 749 I østen stiger solen op DDS 448 Fyldt af

Læs mere