KENDELSE. afsagt den 14. februar Danmarks Idræts-Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 21/2010. Svendborg RABBITS. mod.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KENDELSE. afsagt den 14. februar Danmarks Idræts-Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 21/2010. Svendborg RABBITS. mod."

Transkript

1 KENDELSE afsagt den 14. februar 2011 af Danmarks Idræts-Forbunds Appeludvalg i sag nr. 21/2010 Svendborg RABBITS mod Bakken Bears Lis Hævdholm, Annelise Vidø, C.C.Hansen, Jørgen Fredsted og John Skovbjerg har deltaget i sagens behandling. KLAGEN Den påklagede afgørelse, der er truffet af Danmarks Basketball-Forbunds Amatør og Ordensudvalg (DBBF`s A-O udvalg) den 18. november 2010, er af Svendborg RABBITS v/ advokat Bertel Rasmussen indbragt for Danmarks Idræts-Forbunds (DIF s) Appeludvalg ved skrivelse af 6. december Konklusionen i DBF`s A-O udvalgs afgørelse lyder: Kamp nr. 15 i CDL ligaen mellem Svendborg og Bakken Bears skal spilles om. Protest og ankegebyrer tilbagebetales til Bakken Bears. Afgørelsen var en ændring af DBF`s Disciplinærudvalgs afgørelse af 27. oktober 2010, hvor det bestemtes: Bakken Bears protest afvises. Kampens resultat ændres til Protestgebyret tilbagebetales ikke. Sagen for Appeludvalget er behandlet i et møde den 9. februar 2011.

2 For Svendborg RABBITS mødte advokat Bertel Rasmussen, Niels Jørgen Jensen, formand og Jesper Jørgensen, sportschef. For Bakken Bears mødte advokat Rene Wethelund og Kell Ørhøj. Appeludvalget har fra parterne og DBBF modtaget: 1. Advokat Bertel Rasmussens processkrifter af , og Bakken Bears processkrifter , og DBBF`s A-O udvalgs kendelse af DBBF`s Disciplinærudvalgs kendelse af Bilag Bilag A-J 7. To kendelser af henholdsvis 17. og DBBF`s love og reglementer 2010/ Internationale Basketball Love. PÅSTANDE. Svendborg RABBITS har nedlagt følgende påstande: Principalt: Afvisning af den af Bakken Bears rejste protest og stadfæstelse af DBF`s Disciplinærudvalgs afgørelse af 27.oktober Subsidiært: Frifindelse for den af Bakken Bears nedlagte protest og fastholdelse af kampresultatet på til Svendborg RABBITS. Svendborg RABBITS har nedlagt påstand om tilkendelse af sagsomkostninger. Svendborg RABBITS har anmodet om at måtte forevise en videooptagelse af kampens sidste 50 sekunder. Bakken Bears har nedlagt påstand om: Principalt afvisning, Subsidiært stadfæstelse. Bakken Bears har nedlagt påstand om tilkendelse af sagsomkostninger. Bakken Bears har protesteret imod, at Appeludvalget imødekommer Svendborg RABBITS anmodning om at vise en videooptagelse af kampens slutfase og i den forbindelse henvist til Internationale Basketball Love, Afsnit C, 4, se citatet heraf nedenfor i afsnittet LOVE OG BESTEMMELSER.

3 Appeludvalget meddelte forud for den mundtlige forhandling parterne, at udvalget ved mødets begyndelse ville tage stilling til anmodningen. Appeludvalget har stillet DBBF v/ Rasmus Winkel, direktør følgende spørgsmål: Er den kamp, som indgår i denne sag omfattet af bestemmelsen i C.4, det vil sige, er CDL ligaen en større officiel FIBA-turnering.? Hvis en større officiel FIBA-turnering ikke et fast defineret begreb, bedes dette fremgå af dit svar. DBBF v Rasmus Winkel har svaret således: Her er det svar jeg har fået fra vores dommer og regeludvalg. DBBF s 2. FÆLLES TURNERINGSREGLEMENT, AFSNIT I: GENERELLE BESTEMMELSER, 1, anfører at Dette reglement er gældende for de af Danmarks Basketball-Forbund udskrevne turneringer samt i øvrigt i det omfang, de enkelte bestemmelser fastsætter. De regler der er gældende for dansk basketball er derfor de af dommer og regeludvalget oversatte regler fra FIBA. Udvalget betragter følgelig FIBA s regler som direkte implementerede i dansk basketball. Eftersom der tidligere har været spørgsmål om anvendelse af video, har udvalget valgt at fremhæve netop dette regelsæt i forbundets tolkning og retspraksis dokument. Her er formuleringen: Video Det skal præciseres, at i Danmark - kan video ikke benyttes i protestsager og til at ændre dommerkendelser - kan video anvendes til udmåling af straffe i disciplinærsager Jf. FIBA s love art. C.4. Dokumentet er vedhæftet i denne mail, og er generelt tilgængeligt på forbundets hjemmeside. Udvalget mener derfor at spørgsmålet om hvorvidt CDL er en del af en større FIBA turnering er irrelevant, da C.4. er direkte gældende i Danmark. Der eksisterer efter hvad vi er bekendt med, ikke en præcis definition af hvad en større officiel FIBA turnering er. Vores vurdering er dog, at alle FIBA landenes bedste rækker i begge køn indgår i denne definition. Det er fra de bedste rækker man får tildelt pladser til FIBA s klubturneringer, og de må derfor betragtes som en vigtig del af FIBA s turneringer. En parallel kunne drages til de for nyligt ændrede banemål, der er blevet implementeret i de to øverste rækker i alle FIBA landes hjemlige turneringer, men ikke længere nede.

4 SAGEN. Svendborg RABBITS mødte den 7. oktober 2010 Bakken Bears i kamp nr. 15 i CDL ligaen. Kampen blev spillet i Svendborg Idrætscenter. Resultatet af kampen blev i første omgang registreret som en sejr til Svendborg RABBITS på Bakken Bears nedlagde efter kampen protest mod, at en scoring i kampens slutfase, der først var registreret som en 3 points scoring kort efter, da der manglede 40 sekunder af kampen, fejlagtigt blev ændret til en 2 points scoring. Der er enighed mellem parterne om, at ændringen fra en 3 points- til en 2 points scoring var en fejl, jf. kampens 2 dommeres indberetninger, bilag 2 og 3. Den begåede fejl er årsagen til, at DBF`s Disciplinærudvalg ved sin afgørelse af 27. oktober ændrede kampens resultat fra til til Svendborg RABBITS. Om sagen fremgår af Disciplinærudvalgets kendelse: Efter kampen nedlagde Bakken Bears protest over fejlagtigt at have fået ændret en 3 pointsscoring til en 2 pointsscoring i kampens slutfase. Ændringen blev foretaget af protokolføreren efter at denne havde spurgt 1. dommeren om scoringen (9.min. B12 til var en 2 eller 3 pointsscoring. Førstedommeren misforstod spørgsmålet og troede fejlagtigt, at det var scoringen i angrebet før (8. min.b15 til 64-66), der blev spurgt til. Den ellers korrekte 3 pointsscoring blev rettet til en 2 pointsscoring, og Bakken Bears blev justeret et point ned på pointtavlen med 40 sekunder tilbage af kampen. Bakken Bears spurgte straks hvorfor og fik forklaringen, at det er noget der skete tidligere. Førstedommeren fik ikke kontrolleret, hvilken scoring, der blev rettet i protokollen. På det tidspunkt blev Bakken Bears tilkendt 3 straffekast, som alle blev udnyttet. Herefter var den korrekte stilling til Svendborg RABBITS, men på grund af den fejlagtige justering viste protokollen LOVE OG BESTEMMELSER. Fra DBBF`s love og reglementer 2010/11citeres: 1. Love for DBBF. 31. Behandling af sager og ankemuligheder. Turneringsudvalget behandler diskvalifikationssager og indberetninger fra dommere og officials efter de til enhver tid gældende reglementer. I Danmarksturneringen behandles protestsager i første instans af Disciplinærudvalget. I øvrige turneringer behandles protestsager i første instans af turneringsudvalget... Turneringsudvalgets afgørelser kan inden 7 dage iundbringes for DBBF`s Disciplinærudvalg. Disciplinærudvalgets afgørelser kan inden 7 dage indbringes for DBBF`s Amatør- og Ordensudvalg.. 2. Fælles Turneringsreglement. 20 protester:

5 Vedrørende nedlæggelse af protest gælder følgende: Stk. 2. Mener et hold i øvrigt sine interesser tilsidesat af en dommerkendelse eller af en begivenhed under kampen, er protest kun gyldigt nedlagt såfremt: 1. Anføreren på banen høfligt og roligt meddeler sine iagttagelser til førstedommeren straks situationen forekommer, hvis bolden er død og kampuret tillige standset, og ellers første gang kampuret derefter er standset.. Såfremt anføreren er uenig med dommeren om dennes afgørelse, skal protesten meddeles på dette tidspunkt. 2 Anføreren umiddelbart efter kampen underskriver protokollen i den anførte rubrik, samt at. 3. En erklæring fra klubbens repræsentant om indholdet af protesten foreligger og forevises kommissær/dommere inden 30 minutter efter kampens afslutning. 21. Dommeres urigtige anvendelse af regler. Bliver turneringsledelsen bekendt med en eller begge dommeres urigtige anvendelse af spillereglerne (dommerudvalgets redegørelse på grundlag af de 2 dommeres og eventuelt dommerbordsofficials indberetninger), er turneringsledelsen berettiget til, uanset om protest er indgivet at træffe enhver afgørelse, som det i denne anledning måtte finde fornøden. Fra Reglement for DBBF`s Amatør- og Ordensudvalg, afsnit 10. citeres: 3 Gyldige sager. Amatør- og Ordensudvalget behandler sager, der vedrører forståelse, efterlevelse eller administration af forbundets love, regler, reglementer mv. DBBF`s Amatør- og Ordensudvalgs øvrige opgaver er: Som ankeinstans at afgøre sager, afgjort af DBBF`s Disciplinærudvalg. 7. Sanktionsmuligheder. Amatør- og Ordensudvalget kan tildele klubber eller personer under Danmarks Basketball-forbund advarsler, irettesættelser, pålægge bøde, fratage diplom/mesterskaber i en given periode eller træffe bestemmelse om udelukkelse eller eksklusion fra aktiviteter eller klubber under Danmarks Basketball-Forbund.. Fra Internationale Basketball Love, afsnit C punkt 4 citeres:

6 Video, film billeder eller andet udstyr, visuelt, elektronisk, digitalt eller andet må kun benyttes til at: Beslutte om bolden ved det sidste skud ved afslutningen af hver periode eller ekstraperiode var sluppet før spilletidens udløb, og/eller om dette skud skal tælle 2 eller 3 point. Afgøre disciplinærsager eller til uddannelsesformål eller træningsformål. Til DBBF`s svar på Appeludvalgets oven for citerede spørgsmål var vedhæftet: DBBF tolkninger og retspraksis Fælles turnerings reglement Andre forhold Anfægtelse af dommerkendelser Eneste mulige måde at anfægte en dommers afgørelse i en kamp er ved at nedlægge gyldig protest efter 20 i DBBF s Love og reglementer... Video Det skal præciseres, at i Danmark - kan video ikke benyttes i protestsager og til at ændre dommerkendelser - kan video anvendes til udmåling af straffe i disciplinærsager Jf. FIBA s love art. C.4. PARTERNES ARGUMENTER. Parterne har i mødet fastholdt og uddybet de argumenter, de har anført i processkrifterne. Svendborg RABBITS har blandt andet gjort gældende, at Bakken Bears protest ikke er korrekt nedlagt, idet klubben efter at have protesteret rettidigt under kampen frafaldt protesten, da den ikke straks blev imødekommet, at protesten derfor er ugyldig, jf. 20, stk. 2, nr. 1 i DBBF`s Turneringsreglements meget detaljerede regler om nedlæggelse af protest, der ikke har bestemmelser om dispensationsadgang i særlige tilfælde, hvorfor der slet ikke bør dispenseres, når det som her drejer sig om to topprofessionelle klubber, at der ikke er tale om, at dommerne har anvendt spillereglerne urigtigt, hvilket er en forudsætning for anvendelsen af 21 i Turneringsreglementet, jf. A O udvalgets kendelse og jf. bilag 8, hvor Jesper Brixen fra dommerudvalget skriver Dommerne har handlet i overensstemmelse med lovene, idet

7 misforståelser og fejltagelser i protokollen fra protokolførerens side kan rettes indtil førstedommeren har underskrevet protokollen., at det derfor ikke er 21 i Turneringsreglementet, der skal anvendes i denne sag, men 31 i DBBF`s love, der ikke indeholder specifikke regler om Disciplinærudvalgets og A-O udvalgets kompetence, at 7 i Turneringsreglementets afsnit 10 om A-O udvalgets kompetence ikke nævner omkamp som en mulighed, at den fejlagtige ændring af stillingen, da der resterede 40 sekunder af kampen, ikke kan antages at have haft en sådan indflydelse på kampens resultat, at det er rimeligt at bestemme, at kampen skal spilles om og, at den som bilag H fremlagte afgørelse af 9. februar 2000 fra DIF`s Appeludvalg, der stadfæster DBBF`s A-O udvalgs kendelse af 17. december 1999 i henhold til grundene, viser, at der efter praksis skal foreligge en væsentlig tilsidesættelse af reglerne og, at denne tilsidesættelse skal have haft afgørende indflydelse på kampens udfald, mens det ikke er tilstrækkeligt, at det kan have haft betydning for udfaldet af kampen. Bakken Bears har blandt andet anført, at holdets anfører gjorde, hvad under de foreliggende omstændigheder var muligt for at nedlægge en korrekt protest, hvilket er anerkendt af såvel DBBF`s Disciplinær- som A-O udvalg, at den begåede fejl i kampens sidste minut kan have haft afgørende indflydelse på kampens resultat, jf. præmisserne i DBBF`s A-O udvalgs kendelse, hvor det blandt andet hedder, lægger udvalget til grund, at den skete fejl kan have haft betydning for udfaldet af kampen.. at både DBBF`s Disciplinærudvalg og A-O udvalget havde kompetence til at træffe afgørelse som sket, da begge organer er en del af den i 21 i Turneringsreglementet omtalte turneringsledelse, at den af dommerne begåede fejl var en af 21 omfattet urigtig anvendelse af spillereglerne, idet dommeren i strid med spillereglerne tildelte 2 points for en 3 points scoring, og dette står i modsætning til urigtige dommerskøn under kampen, der efterfølgende ikke skal kunne omgøres, at det følger af lovenes 31 og af 3 i reglementet for A-O udvalget, at afgørelsestrinfølgen i DBBF`s regi er: Turneringsudvalget Disciplinærudvalget A-O udvalget, hvoraf må følge, at hvert led i trinfølgen må have samme kompetence som det foregående led, at opremsningen i 7 i reglementet for DBFF`s A-O udvalg ikke er udtømmende for så vidt angår udvalgets sanktionsmuligheder, hvorved bemærkes, at udvalget, der kan fratage mesterskaber, som det mindre må kunne bestemme, at en kamp skal spilles om,

8 at der i praksis ikke har været tvivl om, at omkamp kunne dekreteres, hvis en fejl havde tilstrækkelig betydning for kampens resultat, jf. de som bilag B H fremlagte bilag. APPELUDVALGETS BEGRUNDELSE OG KONKLUSION Videoklippet. Appeludvalget har ikke imødekommet Svendborg RABBITS anmodning om at måtte afspille et videoklip af kampens slutfase, jf. den oven for citerede bestemmelse fra Internationale Basketball Love, C. 4, sammenholdt med DBBF`s direktør, Rasmus Winkels besvarelse af Appeludvalgets spørgsmål angående forevisning af videoklip. Sagen. Under de omstændigheder, som kampens sidste 40 sekunder blev afviklet i, finder Appeludvalget, at Bakken Bears har afgivet en gyldig protest. Der er lagt vægt på, at kampens dommer fejlagtig antog, at det var en anden scoring, der blev protesteret imod. 21 giver turneringsledelsen en særlig kompetence til at træffe afgørelse, selv om der ikke foreligger nogen protest, hvis dommerne har anvendt spillereglerne urigtigt. Appeludvalget fortolker reglen således, at turneringsledelsens indgriben ved urigtig regelanvendelse ikke skal afhænge af, om parterne opdager fejlen og derfor protesterer. I den foreliggende sag har Disciplinær- og A-O udvalget truffet deres afgørelser på grundlag af Bakken Bears protest. I den situation må det antages at være uden betydning, om den begåede fejl består i urigtig regelanvendelse eller andre fejl fra dommernes side, men Appeludvalget er enig i, at Disciplinær- og A-O udvalgets kompetence i denne sag fremgår af 31 i DBBF`s love. Af den ovenfor citerede bestemmelse i reglementet for DBBF`s A-O udvalg fremgår, at udvalget har følgende sanktionsmuligheder: Amatør- og Ordensudvalget kan tildele klubber eller personer under Danmarks Basketball-forbund..,.. fratage diplom/mesterskaber i en given periode eller træffe bestemmelse om udelukkelse eller eksklusion fra aktiviteter eller klubber under Danmarks Basketball-Forbund. Da A-O udvalget således kan fratage en klub et mesterskab, antages udvalget, som det mindre i det mere, at kunne bestemme, at en kamp skal spilles om. Denne antagelse bestyrkes af, at det fremgår af de som bilag D, E, G, H1 og H2 fremlagte bilag, at der er praksis for, at omkamp under visse betingelser kan dekreteres, selv om en sådan sanktion ikke er omtalt i DBBF`s regelsæt. Appeludvalget finder på den baggrund, at DBBF`s A-O udvalg har haft fornøden kompetence til at bestemme, at kampen skal spilles om.

9 I afgørelsen af, om den af dommerne begåede fejl har været så væsentlig og haft en sådan indflydelse på kampens resultat, at den bør spilles om, indgår et betydeligt element af skøn. Når Appeludvalget afgør sager, hvori der indgår skøn, tillægger udvalget det væsentlig betydning, hvordan specialforbundets A-O udvalg, der må antages at besidde betydelig faglig kompetence, har vurderet samme spørgsmål. Da det under sagen fremkomne ikke giver anledning til at tilsidesætte det skøn, som DBBF`s A-O udvalg har udøvet - hvorved bemærkes, at 2 af Disciplinærudvalgets 4 medlemmer skønnede på samme måde -, så stadfæster Appeludvalget DBBF`s A-O udvalgs afgørelse. Der findes ikke grundlag for at tilkende nogen part sagsomkostninger. THI BESTEMMES: Danmarks Basketball-Forbunds Amatør-og Ordensudvalgs afgørelse stadfæstes. Lis Hævdholm fg. formand.

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF)

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF) 1 KENDELSE afsagt den 6. juni 2012 af Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg i sag nr. 7/2012: Borris GUF mod Dansk Håndbold Forbund (DHF) Lis Hævdholm, Birte Rasmussen, C.C.Hansen, Eigil Lego Andersen og

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 19. december 2014 i sag nr. 15/2014 [A]s indbringelse af Dansk Tennis Forbunds Appeludvalgs kendelse af 28. oktober 2014 Sagen er behandlet på skriftligt

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 21. april 2015 i sag nr. 7/2015 [Klub A]s indbringelse af DBTU s Appeludvalgs afgørelse af 16. marts 2015 Sagen er behandlet af Ole Græsbøll Olesen,

Læs mere

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2 Team Sydhavsøerne og Ajax København Pr. mail Brøndby, den 15. februar 2018 Kamp nr. 531540 Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 8. juni 2016 i Sag nr. 6/2016: [Klub A] mod [Klub B] Sagen er behandlet af Morten Larsen, Ole Borch og John Skovbjerg. APPELLEN OG SAGENS BEHANDLING

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. april 2018 i Sag nr. 4/2018: Jesper Pølkemann Mikkelsen og GBTK Badmintons indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 25.

Læs mere

Sagsforløb kendelse og. præmisser. Sag Appellanten mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget

Sagsforløb kendelse og. præmisser. Sag Appellanten mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Appellanten mod Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget 12. juli 2017 Medlem af Danmarks Idrætsforbund Affiliated

Læs mere

Grundlaget for Ordensudvalgets virke er Dansk Sejlunions vedtægter 15 (Bilag 1) samt Tillæg 1 (bilag 2).

Grundlaget for Ordensudvalgets virke er Dansk Sejlunions vedtægter 15 (Bilag 1) samt Tillæg 1 (bilag 2). Vejledning vedr. behandling af sager i DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG Formålet med denne vejledning er at give en fremstilling af, hvorledes en konkret sag behandles i DS Ordensudvalg, således at parterne

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 11. juli 2011. Danmarks Idræts-Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 19 i 2011

KENDELSE. Afsagt den 11. juli 2011. Danmarks Idræts-Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 19 i 2011 1 KENDELSE Afsagt den 11. juli 2011 af Danmarks Idræts-Forbunds Appeludvalg i sag nr. 19 i 2011 Randers FC påklager DBU`s Appeludvalgs afgørelse af 21. juni 2011. Poul Dahl Jensen, Annelise Vidø, Birte

Læs mere

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9.

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9. Skanderborg Håndbold og Århus Håndbold Brøndby den 6. marts 2012 Journal nr. 1225-12-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skanderborg Håndbold under kamp nr. 254584 mod Århus Håndbold afviklet søndag

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 27. januar 2015 i sag nr. 16/2014 [A Bowlingklub] mod [B Bowlingklub] Sagen er behandlet af Morten Larsen, Ole Borch og Claus Juel Hansen. APPELLEN

Læs mere

Lovregulativ IV - Ordensudvalgets generelle kompetencer og voldgiftsbestemmelser

Lovregulativ IV - Ordensudvalgets generelle kompetencer og voldgiftsbestemmelser Lovregulativ IV - Ordensudvalgets generelle kompetencer og voldgiftsbestemmelser 05/2016 Indhold Indhold... 1 1. Formål, hjemmel og ændring af lovregulativet... 2 1 Formål... 2 2 Hjemmel og ændring af

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 23. september 2015 i Sag nr. 14/2015 [A] mod Dansk Dart Union Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Ole Borch og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag.

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag. Tarm-Foersum GF og SK Aarhus Elitehåndbold A/S Brøndby den 17. december 2012 Journal nr. 2361-12-12 Afgørelse i protestsag indgivet af Tarm-Foersum GF under kamp nr. 430162 afviklet den 25. november 2012

Læs mere

Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner

Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner I forbindelse med overgang til elektronisk registrering af spillere og elektroniske holdkort, vil der

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. august 2015 i sag nr. 12/2015 Badminton Københavns indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 4. maj 2015 Sagen er behandlet

Læs mere

Unionshåndbog ORGANISATION

Unionshåndbog ORGANISATION Side nr.: 1 (5) UNIONENS AMATØRBEGREBET 1 Amatør er den, der dyrker svæveflyvning for sin fornøjelses skyld uden tanke for at opnå væsentlige økonomiske fordele derved. 2 Amatørrettighederne fortabes af

Læs mere

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn. Odder Håndbold og Frederikshavn Fi Pr. mail. Brøndby den 3. april 2014 Journal nr.1100-17-fs Protestafgørelse kamp nr. 373067 Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Læs mere

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag.

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag. EH Aalborg og Roskilde Håndbold Brøndby den 11. november 2016 Journal nr. 1843-16-FS Protestafgørelse kamp nr. 373123 1 DD EH Aalborg Roskilde Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Nr. Sundby Idrætscenter

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 Sag 118/2018 A (tidligere Advokater ApS) (selv) og B (selv) mod Advokatnævnet (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 Klager Henrik Danielsens påstand: Klubben pålægges at optage Henrik Danielsen i overensstemmelse med ansøgning af 17.

Læs mere

KENDELSE. afsagt den 3. oktober Fodboldens Appelinstans. i sagen. F.C. København

KENDELSE. afsagt den 3. oktober Fodboldens Appelinstans. i sagen. F.C. København KENDELSE afsagt den 3. oktober 2017 af Fodboldens Appelinstans i sagen F.C. København påklager kendelse af 22. august 2017 afsagt af Fodboldens Disciplinærinstans. Appelinstansen bestod af Bloch Andersen

Læs mere

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved.

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved. Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab for Seniorer Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i

Læs mere

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DIF s APPELINSTANS KENDELSE DIF s APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. december 2018 i Sag nr. 19/2018: GOG Håndbold mod KIF Kolding Sagen er behandlet af Louise Saul, Annelise Vidø og Ole Borch. APPELLEN OG SAGENS BEHANDLING GOG

Læs mere

KENDELSE. Protest i kampen mellem København Badminton Klub og Odense Badminton Klub indgivet af København Badminton Klub

KENDELSE. Protest i kampen mellem København Badminton Klub og Odense Badminton Klub indgivet af København Badminton Klub Brøndby den 8. januar 2016 KENDELSE Protest i kampen mellem København Badminton Klub og Odense Badminton Klub indgivet af København Badminton Klub Ved skrivelse af 22.12.2015 har Københavns Badminton Klub

Læs mere

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DIF s APPELINSTANS KENDELSE DIF s APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 4. juni 2018 i sag nr. 10/2018: Bo Spellerberg mod DHF s Disciplinærinstans Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Claus Juel Hansen og Ole Borch. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH Til Randers HH Skanderborg Håndbold Brøndby den 14. april 2015 Journalnummer 1232-15-sha Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 Sag 110/2017 A (advokat Charlotte Castenschiold, beskikket) mod B I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten i Svendborg den 14. november 2016

Læs mere

BILAG A Forslag til Håndboldreglement FSKBH Håndbold

BILAG A Forslag til Håndboldreglement FSKBH Håndbold BILAG A Forslag til Håndboldreglement FSKBH Håndbold Formål og gyldighedsområde Formålet er at samle de københavnske firmaklubbers håndboldspillere til idrætslig samvær til gavn og glæde for udøverne og

Læs mere

D O M. afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag

D O M. afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag D O M afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag V.L. B 0336 16 (advokat Niels Lomborg, mod Planklagenævnet (tidligere

Læs mere

DISCIPLINÆR OG KLAGENÆVNET

DISCIPLINÆR OG KLAGENÆVNET DISCIPLINÆR OG KLAGENÆVNET FOR BESKIKKEDE BYGNINGSSAGKYNDIGE Forretningsorden for Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige Nærværende forretningsorden er udarbejdet i medfør af de

Læs mere

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr Rødovre HK og Skive FH Brøndby den 16. marts 2012 Journal nr. 1282-12-FS Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den 11.3.2012 1. divisions damer kamp nr. 253931 Disciplinærudvalget

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

Amatør- og Ordensreglement

Amatør- og Ordensreglement 1 Amatør- og Ordensudvalget består af det i DVBF's love ( 21) nævnte antal medlemmer, der vælges som anført samme sted. Stk.2 Sager, der er til behandling af udvalget, færdiggøres af dette i dets oprindelige

Læs mere

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010)

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i strandhåndbold Almindelige bestemmelser 1.1

Læs mere

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Michael Bo Andersen. mod. Dansk Automobil Sports Union Kartingudvalget

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Michael Bo Andersen. mod. Dansk Automobil Sports Union Kartingudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Michael Bo Andersen mod Dansk Automobil Sports Union Kartingudvalget 25. oktober 2017 Medlem af Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. maj 2015 i sag nr. 8/2015 DIF-idrættens Højeste Appelinstans' Sag nr. 8/2015: [A] og [B]s indbringelse af DAFF's Appeludvalgs afgørelse af 31.

Læs mere

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab.

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i Beach Handball Almindelige bestemmelser

Læs mere

AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN

AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN Divisionsforeningen AG København Brøndby, den 24. februar 2012 Journal nr. 1204-11 -FS AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 17. februar 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 17. februar 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 17. februar 2017 Sag 127/2016 og 128/2016 A (advokat Peter Schradieck) mod Teoplyy dom LRS (advokat Jakob Rosing) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Fogedretten

Læs mere

FSKBH Håndbold - Reglement

FSKBH Håndbold - Reglement FSKBH Håndbold - Reglement Formål og gyldighedsområde Formålet er at samle de københavnske firmaklubbers håndboldspillere til idrætslig samvær til gavn og glæde for udøverne og deres virksomheder, samt

Læs mere

Dansk Triatlon Forbunds Love

Dansk Triatlon Forbunds Love DIF - s Idræts Forbund Dansk Triatlon Forbunds Love 1. Navn 1. Forbundets navn er Dansk Triatlon Forbund (DTriF) 2. Område 1. Forbundet er udover triatlonsporten styrende for alle nuværende som fremtidige

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. juni 2014 i sag nr. 8/2014 [A] mod [Sejlklubben] Sagen er behandlet af Lis Hævdholm, Ole Borch, Birte Rasmussen, Ulla Ingerslev og Claus Juel

Læs mere

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellanten. mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellanten. mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Appellanten mod Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget 27. september 2018 Medlem af Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

DBBF tolkninger og retspraksis

DBBF tolkninger og retspraksis DBBF tolkninger og retspraksis 2017-18 Fælles turnerings reglement 2 Betegnelsen Danmarksturneringen omfatter rækkerne Basketligaen, Dameligaen, 1.division herrer og damer, 2.division herrer samt landsdækkende

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019 Sag 113/2018 A (advokat Henrik Ehlers) mod Ringsted Kommune (selv) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 21. afdeling den 21.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 9. februar 2015 i sag nr. 19/2014 [A og B] (båd [DEN X] ) mod [C og D] (båd [DEN Y] ) Sagen er behandlet på skriftligt grundlag af formand Ole Græsbøll

Læs mere

Triatlon Danmarks love

Triatlon Danmarks love Triatlon s love 30. marts 2019 1. Navn 1. Forbundets navn er Triatlon 2. Område 1. Forbundet er udover triatlonsporten styrende for alle nuværende som fremtidige tilgrænsende sportsgrene karakteriseret

Læs mere

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks)

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV2017.0088: Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) mod Moderniseringsstyrelsen for Institution B (Kammeradvokaten

Læs mere

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5.

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5. København, den 19. december 2013 Sagsnr. 2012 2488/MLA 1. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 11. juli 2012, modtaget i Advokatnævnet den 12. juli 2012, som korrigeret ved

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS HC Midtjylland Brøndby, d. 1. marts 2013 Journalnr.1201-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense Idrætshal

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense Idrætshal HC Odense og Randers HK Brøndby den 14. februar 2012 Journal nr. 1183-12-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr. 254214 mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense

Læs mere

DBBF tolkninger og retspraksis

DBBF tolkninger og retspraksis DBBF tolkninger og retspraksis 2016-17 Fælles turnerings reglement 2 Betegnelsen Danmarksturneringen omfatter rækkerne Basketligaen, Dameligaen, 1.division herrer og damer, 2.division herrer samt landsdækkende

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 16. oktober 2017 i Sag nr. 14/2017: Odense Håndbolds indbringelse af Håndboldens Appelinstans kendelse af 3. oktober 2017 Sagen er behandlet af stedfortrædende

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 Sag 275/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Peter Ølholm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup den 16. maj

Læs mere

Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton

Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton Opdateret den 26. september 2012 Indledning Det er enhver klub- eller holdleders pligt at sætte sig grundigt ind i turneringsreglementet, idet de

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse AG København ApS Brøndby den 2. marts 2011 Journal nr. 1212-11-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse Disciplinærudvalget

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 24. marts 2011 har Klager ApS klaget over de registrerede revisorer R1 og R2.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 24. marts 2011 har Klager ApS klaget over de registrerede revisorer R1 og R2. Den 20. februar 2012 blev i sag nr. 30/2011 Klager ApS (advokat [Klagers advokat]) mod 1. Registreret revisor R1 (advokat [R1 s advokat]) og 2. Registreret revisor R2 (advokat [R2 s advokat]) afsagt følgende

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr Team Tvis Holstebro Damer A/S Pr. mail Brøndby den 3. oktober 2013 Journal nr. 2072-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr.

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

Kamp nr Protestsag 888Ligaen TTH Holstebro - Skanderborg Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Gråkjær Arena

Kamp nr Protestsag 888Ligaen TTH Holstebro - Skanderborg Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Gråkjær Arena TTH Holstebro og Skanderborg Håndbold Brøndby den 11. november 2016 Journal nr. 1842-16-FS Kamp nr. 377266 Protestsag 888Ligaen TTH Holstebro - Skanderborg Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Gråkjær Arena

Læs mere

Klage fra Johnni Chortzen og Jimmy Christiansen over afgørelse ved DM 2013.

Klage fra Johnni Chortzen og Jimmy Christiansen over afgørelse ved DM 2013. Vedr.: Klage fra Johnni Chortzen og Jimmy Christiansen over afgørelse ved DM 2013. Johnni Chortzen, Nykøbing F. Petanque Klub, og Jimmy Christiansen, Gribskov Petanque Klub, har den 2. september 2013 anket

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 18. november 2010 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 18. november 2010 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A. Den 22. august 2011 blev i sag nr. 73/2010 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen mod Registreret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e : Ved skrivelse af 18. november 2010 har Revisortilsynet klaget over

Læs mere

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour 2016 Det officielle Danmarksmesterskab for Ungdoms og Oldies DM Det officielle Danmarksmesterskab for U-16, U-18 og Oldies TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016 Sag 190/2016 Ankenævnet for Patienterstatningen (Kammeradvokaten ved advokat Flemming Orth) mod A (advokat Søren Kroer) I tidligere instans er

Læs mere

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellant. mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget. 10.

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellant. mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget. 10. DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Sag 03-2019 Appellant mod Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget 10. september 2019 Medlem af Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 Sag 224/2010 (1. afdeling) A (advokat Christian Riewe) mod Rederiforeningen af 2010 (tidligere Rederiforeningen for mindre Skibe) som mandatar for Esvagt

Læs mere

Kendelse Afsagt den 23. august 2019 af DMU s Disciplinærnævn

Kendelse Afsagt den 23. august 2019 af DMU s Disciplinærnævn Kendelse Afsagt den 23. august 2019 af DMU s Disciplinærnævn Licens #6199 klager på vegne af Region Varde Elite over at Grindsted Speedway Klub anmelder 6. kører for sent i forbindelse med DSL løb fredag

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG

UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG Sagsøger havde fejlagtigt sagsøgt Patientforsikringen. Først efter udlflbet af - søgsmålsfristen i patientforsikringslovens 16, stk. 2 DOM sagsøgte sagsøger Patientskade-ankenævnet.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 17. februar 2015 i sag nr. 2/2015 [B]s indbringelse af Dansk Dart Unions Ordensudvalgs kendelse af 30. december 2014 Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev,

Læs mere

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren.

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren. Bo Spellerberg KIF Kolding København Pr. mail Brøndby den 28. marts 2018 Kamp nr. 538247 888 Ligaen Skjern Håndbold KIF Kolding København spillet 10. marts 2018 i Skjern Bank Arena Disciplinærinstansen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012 K E N D E L S E RenoNorden A/S (advokat René Offersen, v/advokat Torkil Høg København) mod Skive Kommune (Skive Renovation

Læs mere

DANSK SQUASH FORBUNDS APPELUDVALG KENDELSE AFSAGT DEN 18. APRIL 2012

DANSK SQUASH FORBUNDS APPELUDVALG KENDELSE AFSAGT DEN 18. APRIL 2012 DANSK SQUASH FORBUNDS APPELUDVALG KENDELSE AFSAGT DEN 18. APRIL 2012 Jan Rask, Johan Evensen, Jan Laursen og Lars Peter Munch Larsen har deltaget i sagens afgørelse. Lars Guldbrandt, Birkerød Squash Klub

Læs mere

Gælder KUN kvalifikation til DM

Gælder KUN kvalifikation til DM 1 Beach Reglement Gælder KUN kvalifikation til DM Håndbold Region Øst Beach Handball 2 TURNERINGSREGLEMENT 1.1 Turneringen er åben for spillere, der er medlem af en håndboldforening under Dansk Håndbold

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017 Sag 175/2017 IBM Danmark ApS (advokat Jess Thiersen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat David Auken) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 17. februar 2015 i sag nr. 1/2015 [A]s indbringelse af Dansk Dart Unions Ordensudvalgs kendelse af 30. december 2014 Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. august 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. august 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. august 2017 Sag 14/2017 A (advokat Jan Presfeldt) mod B (advokat Mathias Steinø) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 4. afdeling den 31.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 3. februar 2016 i Sag nr. 26/2015: Hobro IK mod AGF Sagen er behandlet af Morten Larsen, Eigil Lego Andersen og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

LOVREGULATIV IV MINIMUMSREGLER FOR DANMARKS IDRÆTSFORBUNDS MEDLEMSORGANISATIONERS ORDENSUDVALG

LOVREGULATIV IV MINIMUMSREGLER FOR DANMARKS IDRÆTSFORBUNDS MEDLEMSORGANISATIONERS ORDENSUDVALG LOVREGULATIV IV MINIMUMSREGLER FOR DANMARKS IDRÆTSFORBUNDS MEDLEMSORGANISATIONERS ORDENSUDVALG 1 Ordensudvalget består af mindst 3 medlemmer. Disse vælges af repræsentantskabet eller tilsvarende organ,

Læs mere

K E N D E L S E. indklagede for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5:

K E N D E L S E. indklagede for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5: København, den 1. marts 2013 Sagsnr. 2012-1522/MLH 1. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 23. april 2012 og korrigeret anklageskrift af 24. august 2012 rejst sag ved Advokatnævnet

Læs mere

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde.

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde. København, den 24. september 2018 Sagsnr. 2018-1679/CHO 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat [B], [bynavn 1]. Klagens tema: Advokat [A] har klaget

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 28. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 28. april 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 28. april 2016 Sag 152/2015 Kurator, advokat Michael Serring, kærer Østre Landsrets afgørelse om afvisning af kære af Sø- og Handelsrettens skifterets afgørelse

Læs mere

HUSLEJENÆVNENE I AARHUS Dato: 31. august 2016 Dokk Aarhus C Journalnr.: 16/023168/ahlo

HUSLEJENÆVNENE I AARHUS Dato: 31. august 2016 Dokk Aarhus C Journalnr.: 16/023168/ahlo HUSLEJENÆVNENE I AARHUS Dato: 31. august 2016 Dokk1 8000 Aarhus C Journalnr.: 16/023168/ahlo HUSLEJENÆVNET I AARHUS NORDRE KREDS udskrift af protokollen fra MØDE DEN 25. AUGUST 2016 I mødet deltog formanden,

Læs mere

Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail

Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail Brøndby den 3. oktober 2019 Afgørelse i protestsagen kamp nr. 143131 Santander Cup Damer Team Esbjerg Herning-Ikast Håndbold spillet 19. september 2019 i

Læs mere

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET Kammeradvokaten v/adv. Benedicte Galbo Vimmelskaftet 47 1161 København K J. nr. 24-2276 UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 4. september 2003 af Vestre Landsrets 15. afdeling (dommerne

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-206.115 (H.P. Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Marianne K. Larsen) 3. juli 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-206.115 (H.P. Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Marianne K. Larsen) 3. juli 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-206.115 (H.P. Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Marianne K. Larsen) 3. juli 2002 K E N D E L S E Judex A/S (advokat Steffen Ebdrup, Århus) mod Århus Amt (advokat René Offersen,

Læs mere

K E N D E L S E. [advokat A]

K E N D E L S E. [advokat A] København, den 4. april 2014* Sagsnr. 2013 2030/MLA 3. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 21. juni 2013 (forhold 1 og 2), modtaget i Advokatnævnet den 24. juni 2013, ved

Læs mere

Reglement for FTU/DGI Fyn Holdturneringen Motionister 2017

Reglement for FTU/DGI Fyn Holdturneringen Motionister 2017 Reglement for FTU/DGI Fyn Holdturneringen Motionister 2017 Paragraf 1 Fyns Tennis Union og DGI Fyn Tennis har fra og med 2017 indgået et samarbejde i henhold til at styrke og udvikle holdturneringen for

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 15. januar 2016 i Sag nr. 24/2015 [Klub A] mod [Spiller 1] og [Klub B] Sagen er behandlet af Louise Saul, Eigil Lego Andersen og John Skovbjerg. APPELLEN

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 12. december 2017

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 12. december 2017 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 12. december 2017 Sag 237/2016 (2. afdeling) Advokatnævnet (advokat Martin Simonsen) mod A (advokat Claus Bonnez) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Horsens

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. februar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. februar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. februar 2016 Sag 209/2015 Rikke Annette Capaldi (advokat Jakob Busse) mod I/S Torvet (advokat Niels E. Valdal) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Boligretten

Læs mere

Ændring af 15 Dømmende udvalg er nødvendig for at forslaget kan gennemføres.

Ændring af 15 Dømmende udvalg er nødvendig for at forslaget kan gennemføres. Ændrings forslag til 6 Nuværende: 6 Aldersgrænse Bestyrelses-, distriktsbestyrelses- og udvalgsmedlemmer samt Dansk Ride Forbunds officials fratræder senest på det førstkommende repræsentantskabsmøde efter,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 Sag 139/2017 Frese A/S (advokat Thea Præstmark) mod FlowCon International ApS (advokat Preben Kønig) I tidligere instanser er afsagt dom af Sø- og Handelsretten

Læs mere

Forkortes DLL, og betegnes Danish Lacrosse League internationalt.

Forkortes DLL, og betegnes Danish Lacrosse League internationalt. Dansk Lacrosse Liga Forkortes DLL, og betegnes Danish Lacrosse League internationalt. Regler 2011 Dette dokument indeholder reglerne for Dansk Lacrosse Liga. Den DLL ansvarlige udpeges af DLF for en sæson.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017 Sag 164/2017 A (selv) mod B og C (advokat Bjarke Madsen for begge) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 21. afdeling den 27.

Læs mere

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 3107 12 Sydøstjyllands Politi (Kammeradvokaten

Læs mere

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 Dette holdturneringsreglement gældende for Serie 2, 3 og 4. Det er enhver klub og holdleders pligt at sætte sig grundigt ind i turneringsreglementet,

Læs mere

Protokollat af retsmøde 9. april 2018 i faglig voldgift FV : Lærernes Centralorganisation for A (advokat Steen Hellmann) mod

Protokollat af retsmøde 9. april 2018 i faglig voldgift FV : Lærernes Centralorganisation for A (advokat Steen Hellmann) mod Protokollat af retsmøde 9. april 2018 i faglig voldgift FV 2017.0161: Lærernes Centralorganisation for A (advokat Steen Hellmann) mod Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen for Institution B (Kammeradvokaten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016 Sag 248/2015 A kærer landsrettens afvisning af at behandle en kæresag om afslag på fri proces i en sag om forældremyndighed mv. (advokat Henrik Ehlers)

Læs mere

Skjern Håndbold og HC Midtjylland

Skjern Håndbold og HC Midtjylland Skjern Håndbold og HC Midtjylland Brøndby, d.30. oktober 2014 Journalnr.2050-14-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skjern Håndbold under herreligakamp nr. 765680 afviklet den 15. oktober 2014 mellem

Læs mere