OLIEFYRSERVICE - OR VEJLEDNING OM KVALITETSKONTROL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OLIEFYRSERVICE - OR VEJLEDNING OM KVALITETSKONTROL"

Transkript

1 OLIEFYRSERVICE - OR VEJLEDNING OM KVALITETSKONTROL Denne vejledning danner grundlag for udførelse af den efter OR s vedtægter pligtige kvalitetskontrol for servicevirksomheder der er registeret i OR-ordningen.

2 1 OLIEFYRSERVICE VEJLEDNING OM KVALITETSKONTROL OR-UDVALG OR-Udvalget repræsenterer energibranchens hovedinteressenter. INDHOLD Formål... 2 Retningslinjer for kvalitetskontrol... 4 Stikprøvekontrol fra OR... 4 Bilag A: Branchestandard for oliefyrservice... 7 Bilag B: Tjeklister for dokumentkontrol... 8 Bilag C: Links til love, regler og Vejledninger Vedtægterne for OR findes på or.dk OR-Udvalget består af følgende: Drivkraft Danmark Skorstensfejerne TEKNIQ Arbejdsgiverne Energibranchens Service Sammenslutning Teknologisk Institut F OR Vejledning om Kvalitetskontrol.docx

3 2 FORMÅL Bekendtgørelse om branchestandard for oliefyrservice udgives af Ordning for Registrering (OR) og danner et obligatorisk grundlag for oliefyrservice leveret af registrerede servicemontører og - virksomheder. Ved det regelmæssige service skal fabrikantens anvisninger følges. OR-bekendtgørelsen er derfor en generel branchestandard for regelmæssig 1/1-årlig servicering af oliefyrede traditionelle og kondenserende kedelanlæg, herunder kedelanlæg med blåflammebrændere. Ved at få udført service efter bekendtgørelsens betingelser for servicering af oliefyr, lever ejeren af bygningens energiforsyningsanlæg op til det ansvar der er ham pålagt i henhold til Bygningsreglementet Formål Formålet med denne vejledning er at informere om branchestandarden og danne grundlag for kvalitetssikring af en fagligt kvalificeret serviceydelse for oliefyr, som kan sikre en energiøkonomisk, brand-, miljø-, sundheds- og klimamæssigt effektiv og sikker drift, der opfylder gældende lovkrav på området. Ved at følge branchestandarden skabes det bedste udgangspunkt for at opretholde en uforstyrret drift af oliefyret, indtil serviceabonnementets næste termin. Afgrænsning Vejledningen er et støttedokument for OR-inspektøren og er dermed ikke en metodebeskrivelse for udførelse af selve serviceydelsen. Den kan derfor ikke anvendes som arbejdsinstruks for udførelsen. Den fornødne faglige kompetence forudsættes bekendt via den uddannelse og erfaring der kræves for at opnå status som OR-montør og OR-virksomhed i henhold til OR s vedtægter og øvrige bestemmelser. Se mere herom på OR-portalen. Gyldighed og ikrafttrædelse Branchestandarden udgives af OR, når den bekendtgøres af OR-Udvalget. Gældende version findes på OR-portalen.

4 3 Krav om sporbarhed Som led i kvalitetssikring og kvalitetskontrol af leverede serviceydelser, er det nødvendigt at kunne følge op på hvem der har udført serviceydelsen og dermed påtaget sig ansvaret for kvalitet og dokumentation af ydelsen. Dette krav om sporbarhed giver samtidig kedelejeren mulighed for, til enhver tid, at konstatere hvem der har arbejdet på installationen og hvilke serviceydelser der er leveret. Krav om sporbarhed kan fx imødekommes ved at notere et unikt kundenummer på alle dele af dokumentationen, i tillæg til de øvrige obligatoriske oplysninger på de enkelte dokumenter. Kedel-id Kedelejer OR- Montørbevis Faktura for ORserviceydelse OR- Virksomhed OR- Kedelmærkat OR- Servicerapport Der er mulighed for at købe færdig OR-mærkat og OR-servicerapport med OR-logo og fortløbende nummerserie, som opfylder branchestandarden og sikrer sporbarheden. Anvendelse af OR-mærkat er obligatorisk efter OR s vedtægter. Den OR-registrerede servicevirksomhed kan frit opstille skabeloner for egen produktion og anvendelse af servicerapporter ved at følge OR s retningslinjer i denne vejledning.

5 4 RETNINGSLINJER FOR KVALITETSKONTROL STIKPRØVEKONTROL FRA OR Kontrolbesøget omfatter gennemgang af udført arbejde jf. bilag 2 Tjekliste for kontrolbesøg - på et nyligt udført oliefyrservice, som er udvalgt af OR-sekretariatet. OR-sekretariatet indkalder den registrerede virksomhed til kontrol af de fem seneste servicerapporter, udført indenfor 45 dage fra indkaldelsestidspunktet. Hvis der ved indkaldelsen ikke er foretaget servicebesøg indenfor de seneste 45 dage, skal dette meddeles OR-sekretariatet. Efter gennemgang af de indsendte servicerapporter, udtager OR-kontrollanten et antal stikprøver for kontrolbesøg for gennemgang og vurdering af det udførte servicearbejde på installationen. Det tilstræbes, at alle kontrolbesøg gennemføres senest 60 dage efter udført oliefyrservice. Det er muligt at træffe individuel aftale med OR-sekretariatet om udtrækning af et udvidet antal stikprøver til imødekommelse af eventuelle interne kvalitetsmålsætninger i servicevirksomheden.

6 5 Aktivitet OR-sekretariatet OR-virksomheden Indkaldelse Der udsendes indkaldelse af 5 servicerapporter 5 servicerapporter for udført service indenfor de seneste 45 dage sendes til OR Dokumentkontrol Alle servicerapporter modtaget rettidigt af OR bliver kontrolleret efter tjekliste af OR-inspektør. Ikke involveret Kontrolbesøg på installationsadressen OR-inspektøren udtager et antal sager til kontrolbesøg af udført service på installatkionsadressen Ikke involveret Resultat Meddelelese af karakter 1-5, hvor 5 er bedst, samt liste med anbefalinger, afvigelser og evt. sanktioner. Modtager resultatskrivelse og besvarer eventuelle afvigelser og sanktioner indenfor tidsfrist OR-registring og OR-bevis Når sagen afsluttes tilfredsstillende, kan servicevirksomheden fortsætte på uændrede vilkår som OR-registreret virksomhed OR-logo og -mærkat anvendes i markedsføring på biler, brevpapir og hjemmeside mv. Den samlede kontrolydelse skal følge tjeklister og krav til dokumentation som vist i bilag 1 og 2. Kontrolbesøget omfatter i øvrigt de ydelser og kontroller, som kontrollanten af faglige årsager finder nødvendige og kan udvides til at omfatte et besøg i virksomheden, hvis kontrollanten finder det nødvendigt, eller der efter OR-virksomhedens ønske er truffet aftale om et vejledningsbesøg. Uanset årsagen til et besøg i OR-virksomheden, er besøget ikke en del af den kontingentbetalte kontrolydelse og kan derfor være forbundet med ekstraomkostninger. Sker virksomhedsbesøget på

7 6 OR-inspektørens foranledning, kan ekstraomkostningen ikke overstige et beløb der svarer til det ordinære grundkontingent for virksomheden. Når kontrollanten har afsluttet sit arbejde og OR-sekretariatet har modtaget alle kontrolsagens oplysninger, fremsendes en meddelelse af resultatet til OR-virksomheden. Resultatet kommunikeres som en karakter på skala 1-5, hvor 5 er bedst: 5. Meget tilfredsstillende 4. Fint arbejde, med eller ingen anbefalinger til forbedring 3. Tilfredsstillende arbejde, med få anbefalinger til forbedring og mindre væsentlige eller ingen afvigelser 2. Kritisabelt arbejde, med flere anbefalinger og en eller flere væsentlige afvigelser. 1. Uacceptabelt arbejde, med væsentlige afvigelser. Meddelelsen vil i givet fald omfatte en liste med anbefalinger, afvigelser og tidsfrister for besvarelse. Ved karakter 5, 4 og 3 afsluttes sagen uden videre og OR-sekretariatet meddeler til virksomheden. Ved karakter 2 meddeler OR-sekretariatet en afvigelsesliste med frist for behandling og tilbagemelding. Ved karakter 1, eller ved manglende overholdelse af svarfrister under karakter 2, kontaktes ORvirksomheden telefonisk for afklaring af situationen og der udsendes samtidigt et varslingsbrev om tilbagekaldelse af virksomhedens OR-registrering. Der vil herefter være 4 uger til at bringe alle forhold i orden.

8 7 BILAG A: BRANCHESTANDARD FOR OLIEFYRSERVICE Ved et regelmæssigt service foretages eftersyn, rensning, måling og justering samt udskiftning af sliddele i overensstemmelse med uddannelsen som OR-montør, herunder betingelserne i ORbekendtgørelse nr. 102 om Håndbog for oliefyrservice, som denne branchestandard er en del af (Bilag A). Serviceydelsen omfatter oliebrænder inklusive eventuel flexslange for sammenkobling med olietanken. Som tilvalg kan ydelsen også omfatte eftersyn af tankanlæg og/eller kedel. SERVICE OG SIKKERHEDSKONTROL AF OLIEBRÆNDER 1. Rensning af brænderens luftveje, hvilket betinger en adskillelse af brænderen 2. Rensning og justering af tænd-elektroder samt kontrol af tilhørende kabler 3. Kontrol/udskiftning af forfilter på sugeledningen 4. Kontrol/udskiftning af pumpefilter 5. Kontrol/udskiftning af oliedyse 6. Kontrol og evt. justering af oliepumpens forstøvningstryk 7. Funktionskontrol af driftstermostat og flammesikring 8. Funktionskontrol af evt. aftrækssikring/luftvagt 9. Visuel kontrol/udbedring af el-ledninger og tilslutninger. 10. Afsluttende indregulering og justering af oliebrænderen jf. afsnittet om Kontrolmåling af forbrænding SERVICE OG SIKKERHEDSKONTROL AF OLIETILFØRSEL 11. Kontrol/udskiftning af flexslanger jf. DS/EN ISO 6806: Registrering af fabrikationsdato for flexslange (noteres på servicerapport) SERVICE OG SIKKERHEDSKONTROL AF OLIEKEDEL 13. Kontrol af vandtryk. 14. Kedelinspektion (tilvalg) 15. Sikkerhedskontrol af vandlås (kondenserende kedler og kedler med balanceret aftræk) SIKKERHEDSKONTROL AF BALANCEREDE AFTRÆK 16. Sikkerhedskontrol for tæthed (gælder kun balanceret aftræk) AFSLUTTENDE KONTROLMÅLING AF FORBRÆNDING Et oliefyrservice afsluttes med indregulering og justering af oliebrænderen, jf. ovenstående kontrolpunkt nr *DS/EN ISO 6806:2017 angiver 5 år som teknisk levetid for denne type flexslanger. Slanger som uanset alder viser tegn på slid, stivhed, utætheder eller andre former for defekter, skal under alle omstændigheder udskiftes.

9 8 BILAG B: TJEKLISTER FOR DOKUMENTKONTROL Afsnit B.1: Tjekliste for dokumentkontrol af servicemærkat Måleresultaterne fra den afsluttende kontrolmåling af forbrændingen skal noteres på servicemærkaten sammen med følgende oplysninger: Mærkatnummer i fortløbende nummerserie (fortrykt fra OR) Servicevirksomhedens telefonnummer og adresse (fortrykt fra OR) Teknikerens registreringsnummer ved OR i feltet OR-tekniker Måleudstyrets ID til bekræftelse af at der er anvendt kalibreret udstyr i feltet Måleudstyr Referencenummer til den udstedte servicerapport. Kan være et fakturanummer eller en tilsvarende fortløbende nummerering af servicerapporterne, i feltet Servicerap Dato for udført oliefyrservice i feltet Dato Måleværdi for CO i luftindtag (ved balanceret aftræk) i feltet CO Luft Måleværdi for CO i røggassen i feltet CO Røg Afkrydsning af at kedlen er renset (kun hvis denne ydelse er tilvalgt) i feltet Kedel renset Afkrydsning af, at vandlås er renset og fundet i orden (kun kondenserende kedler) i feltet Vandlås renset Måleværdi for sod, bestemt ved vurdering af sodplet i feltet Sodtal Måleværdi for ilt-% i feltet O 2 % Måleværdi for temperatur i indsugningsluften i feltet Lufttemp Måleværdi for temperatur i røggassen i feltet Røgtemp Beregnet røgtab (evt. aflæst på apparat med beregningsfunktion) i feltet Røgtab Måleværdi for træk i røggasrør/afkast i feltet Træk Der opsættes et mærkat på alle anlæg, som skorstensfejeren kan følge op på eller, i tilfælde af manglende/forældet mærkat, kan tilbyde energimåling udført ved den lovpligtige skorstensfejning. FIGUR 1 EKSEMPEL PÅ OR-MÆRKAT

10 9 Afsnit B.2: Tjekliste for dokumentkontrol af servicerapport Kvalitetskontrol af OR-oliefyrservice omfatter et tjek af hvordan OR-servicerapporten anvendes og af de resultater og meddelelser der fremgår af den rapport der foreligger som dokumentation for det aktuelle oliefyrservice, som er udtaget til stikprøvekontrol. Kontrolydelsen omfatter: at gennemgå servicerapporten efter tjeklisten. Ud fra gennemgang efter tjeklisten, tildeles én af følgende karakterer 1 5, hvor 5 er bedst: 5. Godkendt uden anmærkninger. 4. Godkendt med anbefalinger til forbedring 3. Godkendt med forbehold. 2. Afvist. Ulæselig eller meget dårligt udfyldt. 1. For sent afleveret. Ikke kontrolleret. Som dokumentation for dokumentkontrollen, udfylder OR-inspektøren tjeklisten på næste side. Ved karakter 1 og 2 skal der udtages minimum én ekstra kontrolsag for den aktuelle OR-montør. Når et kontrolforløb for en OR-montør, inklusive eventuelle ekstra kontrolsager, er afsluttet, meddeler OR-inspektøren resultatet til OR-sekretariatet sammen med en kopi af udfyldte tjeklister og andre relevante dokumenter. OR-sekretariatet meddeler herefter det samlede resultat skriftligt til OR-virksomheden, inklusive de anbefalinger, vejledninger og forbehold der er givet fra OR-inspektøren.

11 10 Tjeklistens kontrolpunkter 1. Er OR-servicerapporten læselig 2. Lever servicerapporten op til gældende branchestandard for OR-eftersyn? 3. Servicedato anført: Er OR-rapporten og dermed servicebesøget forældet, i forhold til udførelse af et evt. kontrolbesøg, som skal kunne gøres indenfor 60 dage fra udført serviceydelse? 4. Er rapporten udfyldt korrekt (alle relevante tjek- og målepunkter) 5. Er der balance / sammenhæng / troværdighed i måleværdier og afkrydsninger Hvis nej: Giv kommentar og anbefaling her: 6. Fremgår besøgsadressen 7. Olieslangen indgår i service: Er den efterset, er alder kendt/registreret og er den olieslangen eventuelt udskiftet? Hvis nej: Giv kommentar og anbefaling her: 8. Er kedeltype anført (anbefales) 9. Dårlig eller gammel (før 1978) kedel: Er der noteret en anbefaling om mulige besparelser ved udskiftning af kedel? Hvis relevant: Anbefaling skrives her: 10. Er brændertype anført 11. Er der sporbarhed mellem servicemærkat, servicerapport, servicevirksomhed og kunde? Hvis relevant: Anbefaling skrives her:

12 Generelt: Relevant kritik og anbefalinger, som OR-montøren og/eller virksomheden bør tage til efterretning/overvejelse i tilknytning til ovenstående tjekpunkter, skrives her: 13. Karakter: Den samlede karakter, skala 1-5, hvor 5 er bedst, angives her: Argument for karakter kan angives her: Til kontrollanten: Husk, at formålet med denne kontrol er, at OR-montøren og servicevirksomheden løbende skal kunne forbedre kvaliteten af de udførte serviceydelser. Tænk derfor på, om du har tilstrækkelige kommentarer og relevante argumenter for din kontrolkarakter i kommentarfelterne ovenfor.

13 12 OR Servicerapport som formular Figur af OR-Servicerapport, som kan købes ved henvendelse til OR-sekretariatet, i formular med gennemslag i original + 2 kopier, med fortløbende nummerserie påtrykt.

14 13 Afsnit B2.1: TJEKLISTE FOR FYSISK KONTROL AF UDFØRT KEDELSERVICE Side 1

15 Kedelkontrol skal kun udfyldes, hvis dette tilvalg er aktuelt for den serviceydelse der kontrolleres. 14 Side 2

16 15 BILAG C: LINKS TIL LOVE, REGLER OG VEJLEDNINGER Vejledning om fordele ved udskiftning af ældre kedeltyper Energiløsning om udskiftning af oliekedel Bekendtgørelse om regler for olietanke Tankbekendtgørelsen Energivejledning fra Videncenter for Energibesparelser i Bygninger Energiløsninger om efterisolering af bygninger Energiløsninger om konvertering til jordvarme Energiløsning om konvertering til luft/vand-varmepumpe

BRANCHEMØDER Skorstensfejerens rolle

BRANCHEMØDER Skorstensfejerens rolle Skorstensfejerens rolle Artikel i Fagbladet Skorstensfejeren Til alle skorstensfejere i Danmark Der er udarbejdet en ny branchestandard for skorstensfejere, der deltager i OR-ordningen. Det har efter udvalgets

Læs mere

Velkommen til branchemøder

Velkommen til branchemøder Velkommen til branchemøder Et fantastisk positivt samarbejde mellem Dansk Energi Brancheforening DS Håndværk & Industri Oliefyrsservicebranchens Registreringsudvalg Olie- & gasbrænder Service Sammenslutningen

Læs mere

Bekendtgørelse om kontrol, rensning og justering af oliefyrsanlæg

Bekendtgørelse om kontrol, rensning og justering af oliefyrsanlæg Bekendtgørelse om kontrol, rensning og justering af oliefyrsanlæg BEK nr 785 af 21/08/2000 (Gældende). Lovgivning som forskriften vedrører: LOV Nr. 485 af 12/06/1996. Bekendtgørelse om kontrolmåling, justering

Læs mere

Vejledning for OR-Aktører

Vejledning for OR-Aktører Sådan indberetter du energibesparelser Vejledning for OR-Aktører De nye regler gør det sværere, - men OR har udviklet en nem løsning! Se hvordan du på en nem måde opfylder de nye krav til indberetning

Læs mere

Vejledning for OR-Aktører

Vejledning for OR-Aktører Sådan indberetter du energibesparelser Vejledning for OR-Aktører De nye regler gør det sværere, - men OR har udviklet en nem løsning! Se hvordan du på en nem måde opfylder de nye krav til indberetning

Læs mere

BRANCHEMØDER AUGUST Markedsføring af serviceeftersyn

BRANCHEMØDER AUGUST Markedsføring af serviceeftersyn Markedsføring af serviceeftersyn Hvordan ser du på fremtiden? Eller ser du nye muligheder i morgendagen? Udsendte Pressemeddelelser: Skift din gamle oliekedel nu hvis du stadig vil fyre med olie Pr.

Læs mere

Sådan samarbejder du med Fjernvarmens Serviceordning

Sådan samarbejder du med Fjernvarmens Serviceordning Til fjernvarmeværkerne i Danmark Sådan samarbejder du med Fjernvarmens Serviceordning Til fjernvarmeværkerne i Danmark tre modeller for samarbejde med os Siden 2005 har Fjernvarmens Serviceordning arbejdet

Læs mere

VENT-Basis Vejledning

VENT-Basis Vejledning VENT-Basis Vejledning Januar 2019 - side 1 af 9 - Indhold VENT-eftersyn udføres efter nedenstående regler:...2 Egenkontrol:...2 Vejledning til udførelse af førstegangs VENT Basis eftersyn...3 Vejledning

Læs mere

Beslutning 10. Kondenserende kedler beslutning 10 i henhold til oplæg fra EOF

Beslutning 10. Kondenserende kedler beslutning 10 i henhold til oplæg fra EOF Beslutning 10 kedler beslutning 10 i henhold til oplæg fra EOF Gas 24 Gaskedler / Udskiftning af gaskedel Standardhus for gasopvarmede huse Generelle forudsætninger vedr. gaskedler Forudsætninger for den

Læs mere

VENT-Basis Vejledning

VENT-Basis Vejledning VENT-Basis Vejledning Januar 2017 Gregersensvej 2630 Taastrup telefon 7220 2555 www.vent.dk e-mail: vent@teknologisk.dk - side 1 af 9 - Indhold VENT-eftersyn udføres efter nedenstående regler:...2 Egenkontrol:...2

Læs mere

A-8 Drift og vedligeholdelse

A-8 Drift og vedligeholdelse A-8 Drift og vedligeholdelse A-8: Drift og vedligeholdelse 8. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE 8.1. Generelt 8.1.1. Brugeren (ejeren) er ansvarlig for den korrekte drift og vedligeholdelse af installationen og

Læs mere

Vedtægter. Yderligere information kan fås ved henvendelse til: Fjernvarmens Serviceordning Teknologisk Institut Gregersensvej 2630 Taastrup

Vedtægter. Yderligere information kan fås ved henvendelse til: Fjernvarmens Serviceordning Teknologisk Institut Gregersensvej 2630 Taastrup FI0612 Vedtægter Yderligere information kan fås ved henvendelse til: Fjernvarmens Serviceordning Teknologisk Institut Gregersensvej 2630 Taastrup Tlf.: 72 20 25 50 fjr-ordning@teknologisk.dk www.fjr-ordning.dk

Læs mere

Vedtægt for VENT-ordningen September 2009

Vedtægt for VENT-ordningen September 2009 Vedtægt for VENT-ordningen September 2009 Vedtægt for VENT-ordningen september 2009 Indholdsfortegnelse Side 1. Område og formål... 3 1.1. Registreringsordningens område... 3 1.2. Formål... 3 2. Registreringsordningens

Læs mere

Mølbak. VVS & Gasteknik A/S. Naturgasservice

Mølbak. VVS & Gasteknik A/S. Naturgasservice Mølbak VVS & Gasteknik A/S Naturgasservice Få et serviceabonnement til dit gasfyr Med et serviceabonnement hos Mølbak VVS & Gasteknik får du et regelmæssigt hovedeftersyn af dit gasfyr, der sikrer, at

Læs mere

Varmepumpefabrikantforeningen

Varmepumpefabrikantforeningen Varmepumpefabrikantforeningen Sekretariat Åboulevard 7, 1. tv. 1635 København V Telefon: 3539 4344 Telefax: 3535 4344 VPF@varmepumpefabrikantene.dk www.varmepumpefabrikanterne.dk Fælles betingelser 1 for

Læs mere

Fordele. Varme frem Olietank Varme retur. Koldt vand

Fordele. Varme frem Olietank Varme retur. Koldt vand Energiløsning UDGIVET JULI 2009 - REVIDERET DECEMBER 2014 Udskiftning af oliekedel I et hus med en ældre oliekedel bør det først undersøges, om det er muligt at skifte til varmepumpe, gasfyr eller fjernvarme.

Læs mere

Udskiftning af varmtvandsbeholder

Udskiftning af varmtvandsbeholder Energiløsning store bygninger UDGIVET DECEMBER 214 - REVIDERET DECEMBER 215 Udskiftning af varmtvandsbeholder En varmtvandsbeholder, der er utæt på grund af tæringer, bør udskiftes med en ny og velisoleret

Læs mere

Den gode energirådgivning Varme M3 Kedler. Kristian Kærsgaard Hansen KKH

Den gode energirådgivning Varme M3 Kedler. Kristian Kærsgaard Hansen KKH Den gode energirådgivning Varme M3 Kedler Kristian Kærsgaard Hansen Generelt - Tab i varme- og varmt brugsvandsanlæg Kondensgevinst Kedelsynsordninger Regelmæssige eftersyn: - Oliefyrede og fastbrændselskedler

Læs mere

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN Certificering af virksomheder 0 Indledning Denne SBC er udarbejdet med henblik på DS-certificering af tæthedsmåling af bygninger gennemført efter DS/EN 13829 anneks A.3 1 Forudsætninger for certificering

Læs mere

SKORSTENSFEJERFAGETS PRAKTIKERKLÆRING

SKORSTENSFEJERFAGETS PRAKTIKERKLÆRING SKORSTENSFEJERFAGETS PRAKTIKERKLÆRING PRAKTIKVEJLEDNING SKORSTENSFEJERFAGET Denne vejledning indeholder en kronologisk rækkefølge på de praktikmål der skal følges ad for at opnå det optimale udbytte af

Læs mere

VARME C.2.1 Tjekliste - Gasfyrede kedelcentraler i etageboliger 1/6

VARME C.2.1 Tjekliste - Gasfyrede kedelcentraler i etageboliger 1/6 VARME C.2.1 Tjekliste - Gasfyrede kedelcentraler i etageboliger 1/6 Ejeren (brugeren) af enhver gasinstallation er ansvarlig for, at der bliver udarbejdet en drifts- og vedligeholdelsesplan (D&V-plan)

Læs mere

Notat. Dok. ansvarlig: KAT/DLI Sekretær: DLI/KAT Sagsnr: 11/188 Doknr: 3 27-09-2011. 27. september

Notat. Dok. ansvarlig: KAT/DLI Sekretær: DLI/KAT Sagsnr: 11/188 Doknr: 3 27-09-2011. 27. september Notat 27. september Dok. ansvarlig: KAT/DLI Sekretær: DLI/KAT Sagsnr: 11/188 Doknr: 3 27-09-2011 En håndværkers muligheder og vilkår for at samarbejde med energiselskaber om energibesparelser en kort introduktion

Læs mere

Registreringsordning for oliefyrsservice vedtaget af:

Registreringsordning for oliefyrsservice vedtaget af: Registreringsordning for oliefyrsservice vedtaget af: Energi- og Olieforum (EOF) * DS Håndværk & Industri (DS) TEKNIQ (Tekniq) Olie- & gasbrænder Service Sammenslutningen (OSS) Skorstensfejerlauget af

Læs mere

Bekendtgørelsens (651 af 26.juni 2008) krav til vedligeholdelse og service er primært i 15, 16 og bilag 5

Bekendtgørelsens (651 af 26.juni 2008) krav til vedligeholdelse og service er primært i 15, 16 og bilag 5 Bekendtgørelsens (651 af 26.juni 2008) krav til vedligeholdelse og service er primært i 15, 16 og bilag 5 Mølleejeren: har pligt til at sikre, at vindmøllen er vedligeholdt og serviceret af en certificeret

Læs mere

El-eftersyn i landbrugsbedrifter

El-eftersyn i landbrugsbedrifter Forsikring & Pension Juli 2019 El-eftersyn i landbrugsbedrifter Vejledning til el-eftersyn i landbrugsbedrifter Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk

Læs mere

Indsæt intro-billede

Indsæt intro-billede Indsæt intro-billede Muligheder for udskiftning af olieog naturgasfyr Energistyrelsens uvildige rådgivning om udskiftning af olie- og naturgasfyr udføres af Energitjenesten i samarbejde med, Bolius og

Læs mere

Bekendtgørelse om eftersyn af kedel- og varmeanlæg i bygninger 1)

Bekendtgørelse om eftersyn af kedel- og varmeanlæg i bygninger 1) Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 84 Offentligt Bekendtgørelse om eftersyn af kedel- og varmeanlæg i bygninger 1) I medfør af 16, stk. 1, 17, stk. 1 og 3, 24, stk. 1-4, 25, stk. 1, 28, 29,

Læs mere

Energimærkning af bygninger i Danmark

Energimærkning af bygninger i Danmark Energimærkning af bygninger i Danmark Norges Bygg- og Eiendomsforening København, 6. november 2007 Morten Tony Hansen Energistyrelsen Baggrund for EMO EU Bygningsdirektiv - 2002 Kritik af hidtidige ordninger

Læs mere

Service aftale (indgået med ovenstående)

Service aftale (indgået med ovenstående) Navn Adresse By og post nummer Service aftale (indgået med ovenstående) Følgende er gældende for en serviceaftale indgået mellem Aladdin Naturgas & VVS og private kunder. 1. OM SERVICEBETINGELSERNE Disse

Læs mere

Beregning af rørs modstandskoefficient

Beregning af rørs modstandskoefficient Gasreglementets afsnit A Bilag 9A Juni 1991 Beregning af rørs modstandskoefficient 165 Bilag 9A Beregning af rørs modstandskoefficient Beregning af rørs modstandskoefficient Til beregning af rørs modstandskoefficient

Læs mere

Bekendtgørelse om eftersyn af kedel- og varmeanlæg i bygninger 1)

Bekendtgørelse om eftersyn af kedel- og varmeanlæg i bygninger 1) Page 1 of 7 BEK nr 881 af 18/08/2006 Gældende (Kedelbekendtgørelsen) Offentliggørelsesdato: 29-08-2006 Transport- og Energiministeriet Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel

Læs mere

Bestemmelser for Sylvest VVS A/S naturgas-service, samt kontrakt.

Bestemmelser for Sylvest VVS A/S naturgas-service, samt kontrakt. Bestemmelser for Sylvest VVS A/S naturgas-service, samt kontrakt. 1. OM SERVICEBETINGELSERNE Disse servicebetingelser gælder for naturgasinstallationer med en gaskedel eller gasblæseluftbrænder med en

Læs mere

Legepladscertificeringen

Legepladscertificeringen Side 1 af 6 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Legepladscertificeringens formål og grundlag... 2 1.1. Formål.... 2 1.2. Organisation... 2 1.3. Certificeringsgrundlag og kontrolomfang... 2 1.4. Vilkår og ansvarsforhold...

Læs mere

Eftersyn og vedligeholdelse af gasforbrugende apparater

Eftersyn og vedligeholdelse af gasforbrugende apparater Gasreglementets afsnit A Bilag 16A Juni 1991 Eftersyn og vedligeholdelse af gasforbrugende apparater 197 Bilag 16A Eftersyn og vedligeholdelse af gasforbrugende apparater SERVICE PÅ GASFORBRUGENDE APPARATER

Læs mere

Serviceeftersyn af dit fjernvarmeanlæg

Serviceeftersyn af dit fjernvarmeanlæg Serviceeftersyn af dit fjernvarmeanlæg Få styr på forbrug og returtemperatur Få indstillet dit fjernvarmeanlæg til optimal drift af en specialuddannet vvs-montør. Hvad er et serviceeftersyn? Et serviceeftersyn

Læs mere

FJERNVARMEUNITS. Manual. METRO Fordelerunit - Compact og Slimline til fordelerrørssystemer for væghængte systemunits 08:

FJERNVARMEUNITS. Manual. METRO Fordelerunit - Compact og Slimline til fordelerrørssystemer for væghængte systemunits 08: FJERNVARMEUNITS 08:038-1801 Manual METRO Fordelerunit - Compact og Slimline til fordelerrørssystemer for væghængte systemunits METRO Fordelerunit - Compact METRO nummer: 168002000 VVS nummer: 375329910

Læs mere

Varme frem Olietank Varme retur. Koldt vand

Varme frem Olietank Varme retur. Koldt vand Energiløsning UDGIVET JULI 2009 - REVIDERET APRIL 2017 Udskiftning af oliekedel I et hus med en ældre oliekedel bør det først undersøges, om det er muligt at skifte til varmepumpe, gasfyr eller fjernvarme.

Læs mere

El-eftersyn i landbrugsbedrifter

El-eftersyn i landbrugsbedrifter 13.02.2017 El-eftersyn i landbrugsbedrifter vejledning til el-eftersyn i landbrugsbedrifter Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 Fax 41 91 91 92 fp@forsikringogpension.dk

Læs mere

Indregulering af gasblæseluftbrændere

Indregulering af gasblæseluftbrændere Indregulering af gasblæseluftbrændere Gasblæseluftbrændere Kippunktmetoden. 7000 Weishaupt G5, CO-emission korrigeret til 0%-vol. O 2 fuld last CO [ppm] 6000 5000 4000 3000 2000 1000 co 0 0 2 4 6 8 10

Læs mere

Stikledningen. Nyt fra DONG Gas Distribution. Nr. 28 Februar 2015. Denne gang om: Reviderede indreguleringsprocedurer ved varierende gaskvaliteter

Stikledningen. Nyt fra DONG Gas Distribution. Nr. 28 Februar 2015. Denne gang om: Reviderede indreguleringsprocedurer ved varierende gaskvaliteter Stikledningen Nr. 28 Februar 2015 Nyt fra DONG Gas Distribution Denne gang om: Reviderede indreguleringsprocedurer ved varierende gaskvaliteter Gasbranchens installationsvejledninger Rørvalg til gasinstallationer

Læs mere

Proceduren Proceduren for en given vare eller varetype fastlægges ud fra:

Proceduren Proceduren for en given vare eller varetype fastlægges ud fra: Forudsætning for CE-mærkning En fabrikant kan først CE-mærke sit produkt og dermed få ret til frit at sælge byggevaren i alle EU-medlemsstater, når fabrikanten har dokumenteret, at varens egenskaber stemmer

Læs mere

Vedtægter for VENT-ordningen December 2016

Vedtægter for VENT-ordningen December 2016 Vedtægter for VENT-ordningen December 2016 Gregersensvej 2630 Taastrup Telefon 7220 2555 www.vent.dk e-mail: vent@teknologisk.dk - 1 - Indholdsfortegnelse Side 1. Område og formål... 3 1.1. Ordningens

Læs mere

Muligheder i et nyt varmeanlæg

Muligheder i et nyt varmeanlæg Program Hvilke muligheder er der for et nyt varmeanlæg? Hvordan er processen i udskiftningen af varmeanlæg? Tilskudsmuligheder Hvor finder jeg hjælp i processen? Muligheder i et nyt varmeanlæg Fjernvarme

Læs mere

VENT+ energitjek Vejledning

VENT+ energitjek Vejledning VENT+ energitjek Vejledning Januar 2019 - side 1 af 8 - Introduktion til VENT+ energitjek... 2 Vejledning til udførelse af VENT+ energitjek... 3 VENT+ energitjek registreringer... 4 Vurdering af mulige

Læs mere

Dansk Energi Center A/S Karisevej Haslev

Dansk Energi Center A/S Karisevej Haslev Kvalitetshåndbog for: Dansk Energi Center A/S Karisevej 72 4690 Haslev Scope: Salg, opstilling, service og vedligeholdelse af sikkerhedsventiler, køleanlæg, varmepumpe anlæg og solcelleanlæg. Fyldningstilladelse

Læs mere

Udskiftning af radiatorventiler. Fordele. Lavere CO 2 -udledning

Udskiftning af radiatorventiler. Fordele. Lavere CO 2 -udledning Energiløsning UDGIVET JANUAR 2011 - REVIDERET AUGUST 2011 Udskiftning af radiatorventiler Det anbefales at montere termostatventiler på alle radiatorerne i huset, og at der efterfølgende foretages en systematisk

Læs mere

Energimærkningsordningerne

Energimærkningsordningerne Energimærkningsordningerne Dansk Gas Forening ERFA-konference større og mindre gasfyrede anlæg Middelfart 6. og 7. september 2006 Kai Borggreen FEM-sekretariatet Energimærkningsordningerne og seneste nyt

Læs mere

Samarbejds- og fortrolighedsaftale

Samarbejds- og fortrolighedsaftale Samarbejds- og fortrolighedsaftale Dato: (Udfyldes med håndskrift) Obs: Aftalen udleveres sammen med password. Herefter stemples den af værkstedet. Dato, og CVR-nr håndskrives og aftalen underskrives,

Læs mere

EOF OR Prisliste gældende for 2013

EOF OR Prisliste gældende for 2013 Energisparepuljen betaler følgende enhedspriser (1) til fremme af energibesparelser, der realiseres inden 31. december 2013: Energistyrelsens beskrivelse Værdi i kwh Samlet kwh Købspris OR Købspris OR

Læs mere

Beholderstørrelse. 60 liter 110 liter 160 liter 200 liter

Beholderstørrelse. 60 liter 110 liter 160 liter 200 liter Energiløsning UDGIVET JUNI 2011 Udskiftning af varmtvandsbeholder Der kan opnås en energibesparelse ved at udskifte en ældre varmtvandsbeholder til en ny. Hvis varmtvandsbeholderen er isoleret med mindre

Læs mere

Installationer - besparelsesmuligheder

Installationer - besparelsesmuligheder Installationer - besparelsesmuligheder Nuværende energiløsninger Udskiftning af oliekedel Udskiftning af gaskedel Konvertering til fjernvarme Konvertering til jordvarmeanlæg Konvertering til luft-vandvarmepumpe

Læs mere

HØRINGSUDKAST /

HØRINGSUDKAST / Bekendtgørelse om eftersyn af kedel- og varmeanlæg i bygninger 1 I medfør af 16, stk. 1, 17, stk. 1 og 3, 24, stk. 1, 2 og 4, 25, stk. 1, 28, 29, stk. 4, nr. 1 og 2, 30, 31, og 32, stk. 2, i lov nr. 585

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til skorstensfejer

Uddannelsesordning for uddannelsen til skorstensfejer Uddannelsesordning for uddannelsen til skorstensfejer Udstedelsesdato: 19. juni 2008 Udstedt af det faglige udvalg for skorstensfejer-uddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 144 af 29. februar 2008

Læs mere

Isolering af rørinstallation til centralvarme og varmt brugsvand

Isolering af rørinstallation til centralvarme og varmt brugsvand Energiløsning store bygninger UDGIVET DECEMBER 2014 Isolering af rørinstallation til centralvarme og varmt brugsvand Det bør overvejes at efterisolere rør til radiatorer, konvektorer og gulvvarme, hvis

Læs mere

Bekendtgørelse om eftersyn af ventilations- og klimaanlæg i bygninger 1)

Bekendtgørelse om eftersyn af ventilations- og klimaanlæg i bygninger 1) BEK nr 1104 af 20/09/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 10. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Transport- og Energiministeriet,/nEnergistyrelsen, j. nr. 030203/3006-0015

Læs mere

Aftale om skorstensfejning

Aftale om skorstensfejning Aftale om skorstensfejning Nærværende aftale er indgået mellem Faaborg-Midtfyn Kommune Fagsekretariat Teknik Nørregade 4 5600 Faaborg (herefter kaldet kommunalbestyrelsen) og For aftalen gælder følgende

Læs mere

Serviceeftersyn af dit fjernvarmeanlæg

Serviceeftersyn af dit fjernvarmeanlæg Serviceeftersyn af dit fjernvarmeanlæg Få styr på forbrug og returtemperatur Få indstillet dit fjernvarmeanlæg til optimal drift af en specialuddannet vvs-montør. Hvad er et serviceeftersyn? Et serviceeftersyn

Læs mere

Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af olie- og benzinudskillere 2018

Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af olie- og benzinudskillere 2018 Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af olie- og benzinudskillere 2018 Indledning Sønderborg Kommune har etableret denne kommunale ordning for kontrol og tømning af olieog benzinudskillere.

Læs mere

VVS faglæreruddannelse - juni 2014. v/ Kai Borggreen. Videncenter for energibesparelser i bygninger

VVS faglæreruddannelse - juni 2014. v/ Kai Borggreen. Videncenter for energibesparelser i bygninger VVS faglæreruddannelse - juni 2014 v/ Kai Borggreen Videncenter for energibesparelser i bygninger Workshop: Materialer og værktøjer fra Videncenter for energibesparelser i bygninger Videncenter for energibesparelser

Læs mere

Program for ny varmekilde

Program for ny varmekilde Program for ny varmekilde Hvilke muligheder er der for at udskifte olie- og naturgasfyr Hvordan er processen i udskiftningen af varmeanlæg Tilskudsmuligheder Hvor finder jeg hjælp i processen Uvildigt

Læs mere

Varme frem Olietank Varme retur. Koldt vand

Varme frem Olietank Varme retur. Koldt vand Energiløsning UDGIVET JULI 2009 - REVIDERETJUNI 2018 Udskiftning af oliekedel I et hus med en ældre oliekedel bør det først undersøges, om det er muligt at skifte til varmepumpe, gasfyr eller fjernvarme.

Læs mere

#split# Aftale agtes indgået med ansøger, som vurderes at være bedst kvalificeret ud fra følgende udvælgelses kriterier og vægtning:

#split# Aftale agtes indgået med ansøger, som vurderes at være bedst kvalificeret ud fra følgende udvælgelses kriterier og vægtning: #split# Plan og Miljø Dato: 27. marts 2015 Sags. nr.: 88.12.00-P19-1-15 Sagsbeh.: Jørgen W. Pedersen Lokaltlf.: +4599455513 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk

Læs mere

MONTAGE, INSTALLATION & SERVICE -ALTID DET INDLYSENDE VALG

MONTAGE, INSTALLATION & SERVICE -ALTID DET INDLYSENDE VALG SERVICEAFDELING MONTAGE, INSTALLATION & SERVICE -ALTID DET INDLYSENDE VALG WWW.JET-DOMEX.DK DIN FORETRUKNE LØSNING INDEN FOR OVENLYS, BRANDVENTILATION OG SERVICE Vi producerer og leverer alle former for

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr I medfør af 4, 5, stk. 3, 6 og 7, stk. 2, i lov nr. 129 af 25. februar 1998 om statstilskud til produktrettede

Læs mere

KONTROL AF AFTRÆK OG SKORSTENE

KONTROL AF AFTRÆK OG SKORSTENE KONTROL AF AFTRÆK OG SKORSTENE Skorstene Kedler med gasblæseluftbrændere er altid tilsluttet en skorsten, der enten er muret eller af metal. Andre kedler med åbent forbrændingskammer kan også være tilsluttet

Læs mere

Tjen penge på energirenovering

Tjen penge på energirenovering Tjen penge på energirenovering Videncenter for energibesparelser i bygninger er til for dig Vil du gerne slå to fluer med ét smæk? Vil du gerne ha mere at lave og samtidig sænke CO 2 -udslippet? Hvis du

Læs mere

Lamborghini. Oliebrænder ECO 3R 14-35 KW Monterings og brugsvejledning

Lamborghini. Oliebrænder ECO 3R 14-35 KW Monterings og brugsvejledning Lamborghini Oliebrænder ECO 3R 14-35 KW Monterings og brugsvejledning Installation på kedel: Monter flangen på kedlen med 4 stk M8 mm bolte, vend flangen det lille hul vender op. El-diagram: CO ekstern

Læs mere

Serviceaftaler VLT Drives www.vlt.dk

Serviceaftaler VLT Drives www.vlt.dk MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Serviceaftaler VLT Drives www.vlt.dk Bedre økonomi med serviceaftaler Sikring af oppetid i produktionen Serviceaftaler med dansk support Vi har et hold af danske serviceteknikere,

Læs mere

Branchemøder Olieservicebranchen September 2013

Branchemøder Olieservicebranchen September 2013 Branchemøder Olieservicebranchen September 2013 Energiforlig marts 2012 Det er regeringens målsætning, at den danske el- og varmeforsyning skal dækkes af vedvarende energi i 2035. Som led i denne målsætning

Læs mere

Energiløsning. Konvertering til luft-vandvarmepumpe. Anbefaling til luft-vandvarmepumpe. Fordele

Energiløsning. Konvertering til luft-vandvarmepumpe. Anbefaling til luft-vandvarmepumpe. Fordele Energiløsning UDGIVET juni 2010 - REVIDERET OKTOBER 2010 Konvertering til luft-vandvarmepumpe I et hus med en ældre olie- eller gaskedel beliggende i et område uden tilslutningspligt til fjernvarme eller

Læs mere

Kravspecifikation. Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører

Kravspecifikation. Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører Kravspecifikation Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører Diamantboring og -skæring samt slibning i tunge bygningsmaterialer som fx beton, granit og asfalt DEB/BK/SVC/2016 Rev. 01

Læs mere

Ændringer 01.01.2014 Følgende ændringer er foretaget den 1. januar 2014 i standardværdikataloget i version 3.0:

Ændringer 01.01.2014 Følgende ændringer er foretaget den 1. januar 2014 i standardværdikataloget i version 3.0: Standardværdikatalog logbog - 2013 Logbogen ajour føres fortløbende ved hver ændring af standardværdikataloget. Seneste ændringer er listet øverst. Ændringer 01.01.2014 Følgende ændringer er foretaget

Læs mere

J.nr.: Cirkulæreskrivelse om meddelelse Emne:

J.nr.: Cirkulæreskrivelse om meddelelse Emne: Meddelelse nr. 1/09 3. februar 2009 Arbejdsløshedsforsikringslovens : 62, stk. 1, nr. 1, og 65, stk. 1-4 Bekendtgørelse m.v.: Bekendtgørelse nr. 179 af 19. februar 2007 om rådighed Bekendtgørelse nr. 177

Læs mere

Hvem må lave hvad på kraftvarmeanlæggene?

Hvem må lave hvad på kraftvarmeanlæggene? Hvem må lave hvad på kraftvarmeanlæggene? Kent Eriksen, Sikkerhedsstyrelsen Henrik Andersen, DGC kontrolinstans () DGF Gastekniske dage 2008 Indhold 1. Nyt kraftvarme-anlæg Hvem er ansvarlig for: - Udarbejdelse

Læs mere

OR MÅLING PÅ KONDENSERENDE/ IKKE KONDENSERENDE KEDLER MED BALANCERET AFTRÆK - RAPPORT TIL OR-UDVALGET

OR MÅLING PÅ KONDENSERENDE/ IKKE KONDENSERENDE KEDLER MED BALANCERET AFTRÆK - RAPPORT TIL OR-UDVALGET OR MÅLING PÅ KONDENSERENDE/ IKKE KONDENSERENDE KEDLER MED BALANCERET AFTRÆK - RAPPORT TIL OR-UDVALGET Otto Paulsen Peter Abell Christian Christiansen Teknologisk Institut Januar 2005 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret

Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret Information om Notificering som bemyndiget organ i henhold til Byggevareforordningen, baseret på akkrediteret Certificering af kvalitetsstyringssystemer Certificering af produkter Prøvning Forløbet trin

Læs mere

A-7 Afprøvning og ibrugtagning

A-7 Afprøvning og ibrugtagning A-7 Afprøvning og ibrugtagning A-7: Afprøvning og ibrugtagning 7. AFPRØVNING OG IBRUGTAGNING 7.1. Generelle bestemmelser 7.1.1. Efter udførelse, herunder ændring, af enhver gasinstallation skal VVSinstallatøren

Læs mere

Energiløsninger m.m.

Energiløsninger m.m. Energiløsninger m.m. v/ Ditte Marie Jørgensen Videncenter for energibesparelser i bygninger Materialer fra Videncenter for energibesparelser i bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger byggeriogenergi.dk

Læs mere

Videncenter for energibesparelser i Bygninger er sparringspartneren for håndværkeren, rådgiveren, brugere og bygningsejere

Videncenter for energibesparelser i Bygninger er sparringspartneren for håndværkeren, rådgiveren, brugere og bygningsejere Videncenter for energibesparelser i Bygninger er sparringspartneren for håndværkeren, rådgiveren, brugere og bygningsejere Gratis og uvildig telefontjeneste, der kan svare dig på alt om energibesparelser

Læs mere

henhold til rengøringsstandarden DS/INSTA 800: 2011, gælder punkt 2 (udfaldsbaseret rengøring) i nærværende Leveringsaftalebilag.

henhold til rengøringsstandarden DS/INSTA 800: 2011, gælder punkt 2 (udfaldsbaseret rengøring) i nærværende Leveringsaftalebilag. Leveringsaftalebilag 9 Side 1 af 8 Kvalitetskontrol og vederlagsmæssig reduktion Såfremt Kunden i Leveringsaftalebilag 4, punkt 5, har angivet, at Rengøringen skal udføres i henhold til rengøringssystemerne

Læs mere

Ansøgning-kontrakt om tilskud

Ansøgning-kontrakt om tilskud Ansøgning-kontrakt om tilskud Ansøger Navn: El-varme Adresse: Postnr. og by: Olie Tlf. /mobil: E-mail: Naturgas Kontonr.: Reg.nr. (4 cifre) (10 cifre starter evt. med 0'er) Boligtype: helårsbolig: sommerhus:

Læs mere

Bilag B Retningslinjer for gennemførelse af Miniudbud Rammeaftale 02.06 Standard Software Delaftale 4 Standard Software kompatibelt med SAS software

Bilag B Retningslinjer for gennemførelse af Miniudbud Rammeaftale 02.06 Standard Software Delaftale 4 Standard Software kompatibelt med SAS software Bilag B Retningslinjer for gennemførelse af Miniudbud Rammeaftale 02.06 Standard Software Delaftale 4 Standard Software kompatibelt med SAS software Rammeaftale 05.02 Kontorvarer Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

OPSTART OG REGISTRERING AF ADURO HYBRID

OPSTART OG REGISTRERING AF ADURO HYBRID OPSTART OG REGISTRERING AF ADURO HYBRID Følg punkterne nedenunder En korrekt startprocedure sikrer, at ovnen fungerer korrekt. Dette er en obligatorisk del af installationsprocessen. TJEK INSTALLATIONEN:

Læs mere

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3 Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: 1. Definitioner Dancerts bestemmelser for certificering af ledelsessystemer omfatter: - Alm. vilkår for certificerings,

Læs mere

Bekendtgørelse om gebyrer og honorarer for ydelser efter lov om fremme af energibesparelser i bygninger

Bekendtgørelse om gebyrer og honorarer for ydelser efter lov om fremme af energibesparelser i bygninger BEK nr 60 af 27/01/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 22. januar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima- og Energimin., Energistyrelsen, j.nr. 3201/1315-0010 Senere

Læs mere

Hvad er god energirådgivning? Tanja Weis

Hvad er god energirådgivning? Tanja Weis Hvad er god energirådgivning? Tanja Weis God energirådgivning Hvordan Teknologisk Institut, Århus - 30. oktober 2007 Overvejelser ved rådgiver Hvad er god energirådgivning? Hvad er målet? Udskiftning af

Læs mere

Service aftale Følgende er gældende for en serviceaftale Indgået mellem Agas gas- og vvs service og ejendommen

Service aftale Følgende er gældende for en serviceaftale Indgået mellem Agas gas- og vvs service og ejendommen Service aftale Følgende er gældende for en serviceaftale Indgået mellem Agas gas- og vvs service og ejendommen Almindelige betingelser for Agas gas- & vvs service Abonnement B. Disse servicebetingelser

Læs mere

Dronningensgade 25, 1. sal 5000 Odense C

Dronningensgade 25, 1. sal 5000 Odense C KLS systemet er certificeret af Byggeriets Kvalitetskontrol Håndbog Kvalitetsledelsessystem for autoriseret virksomhed på kloakinstallationsområdet Dronningensgade 25, 1. sal 5000 Odense C Friis Kloakmester

Læs mere

Vejledning Energimærkning af nybyggeri

Vejledning Energimærkning af nybyggeri Vejledning Energimærkning af nybyggeri Energistyrelsen har udarbejdet en vejledning med et spørgsmål/svar-skema på baggrund af en række spørgsmål, som vi typisk modtager i forbindelse med energimærkning

Læs mere

Vejledning til kvalitetsstyringssystem for virksomheder, der ønsker at blive certificeret til at udføre energimærkning

Vejledning til kvalitetsstyringssystem for virksomheder, der ønsker at blive certificeret til at udføre energimærkning Vejledning til kvalitetsstyringssystem for virksomheder, der ønsker at blive certificeret til at udføre energimærkning April 2008 Vejledning til kvalitetshåndbog 100408 Side 1 af 20 Introduktion I henhold

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed I medfør af 34, stk. 3, og 54, stk. 2, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven), som

Læs mere

Forslag til serviceordning for Gladsaxe Fjernvarmes kundeanlæg

Forslag til serviceordning for Gladsaxe Fjernvarmes kundeanlæg GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Den 27. maj 2013 Mette Nedergaard/Klaus Malmose Miljøudvalget 22.08.2013 Punkt 65, bilag 1 Forslag til serviceordning for Gladsaxe Fjernvarmes kundeanlæg I forbindelse

Læs mere

Oplysninger vedrørende ejendommen, hvis energimærke der klages over Adresse: Postnummer og by: Andre ydelser udført af energikonsulenten:

Oplysninger vedrørende ejendommen, hvis energimærke der klages over Adresse: Postnummer og by: Andre ydelser udført af energikonsulenten: KLAGESKEMA Til brug for klager over energimærker, som er udarbejdet af en personligt beskikket energikonsulent Vejledning: Klageskemaet udfyldes, underskrives og indsendes til FEM-sekretariatet. Alle felter

Læs mere

Biovarmeanlæg: (træpillefyr m.m.)

Biovarmeanlæg: (træpillefyr m.m.) 1 Side 1/1 Biovarmeanlæg: (træpillefyr m.m.) Aftalegrundlag og servicekontrakt For at sikre det bedst mulige resultat i forbindelse med, at en boligejer skal have installeret et biovarmeanlæg er det vigtigt,

Læs mere

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE FAQ VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Regler om valg til lokaludvalg findes primært i Retningslinjer for lokaludvalgenes opstillingsmøde, godkendt af Københavns Borgerrepræsentation den 15. juni

Læs mere

INDLEDNING... 2 DEFINITIONER... 3

INDLEDNING... 2 DEFINITIONER... 3 INDLEDNING... 2 DEFINITIONER... 3 1 KVALITET OG SERVICE... 4 1.1 Aftalevilkår... 4 1.2 Kundetilfredshed... 4 1.3 Kvalitetsmål... 4 1.4 Responstider ved akutte kundehenvendelser... 4 1.5 Forsikring... 4

Læs mere

Når kunden er utilfreds. Genopfriskningskursus for energikonsulenter 7. juni 2011 Byggecentrum Middelfart

Når kunden er utilfreds. Genopfriskningskursus for energikonsulenter 7. juni 2011 Byggecentrum Middelfart Når kunden er utilfreds Genopfriskningskursus for energikonsulenter 7. juni 2011 Byggecentrum Middelfart Klager over energimærkningen Bekendtgørelse nr. 61 om energimærkning af bygninger Kapitel 13 Klageadgang

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. Er kontrolafgiften udstedt til den forkerte person

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. Er kontrolafgiften udstedt til den forkerte person AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0120 Klageren: XX 2100 København Ø Indklagede: Midttrafik CVRnummer: 29943176 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift på 750 kr.

Læs mere

Dokumentation af produkter For at et tagpapprodukt kan optages i ordningen, skal der foreligge fuld dokumentation for følgende:

Dokumentation af produkter For at et tagpapprodukt kan optages i ordningen, skal der foreligge fuld dokumentation for følgende: Regler for optagelse af produkter under TOR Godkendt Definition på produkt Ved et produkt forstås her en produkttype, der er omfattet af en og samme DoP/Ydeevnedeklaration. Indtil videre godkendes kun

Læs mere

SRC-prøve. Leveret af

SRC-prøve. Leveret af SRC-prøve Ansøgning om registrering af bestået SRC-prøve i Søfartsstyrelsens database samt udstedelse af SRC-certifikat i henhold til Bekendtgørelse om prøver og beviser for fritidssejlere Leveret af www.duelighed.dk

Læs mere