Korruptionsspillet Korruptiland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Korruptionsspillet Korruptiland"

Transkript

1 Korruptionsspillet Korruptiland Indhold: Spilleregler Sorte kort Pengesedler Politi-kort Spilleplade Prøv-lykken-kort

2 Spilleregler Som deltager agerer du som virksomhed i Korruptiland. Du vil som deltager blive bedt om at tage stilling til en række valg, som du kan tage på virksomhedens vegne. Vælger du at handle korrupt, får du en række fordele med øjeblikkelig virkning, men du kan risikere at blive opdaget og straffet senere. Præcis som i den virkelige verden, så er det ikke til at vide, om man slipper af sted med at være korrupt, eller om det er smartest at handle etisk og lovgivningsmæssigt korrekt. Det er dermed ikke til at sige hvilken strategi, der fører til sejr. Det skal I bruge for at spille Korruptiland - Mellem 3-9 personer (1-3 personer pr. hold) - 1 terning - 3 brikker én til hvert hold - Spilleplade, prøv-lykken-kort, sorte kort, politikort, papirpenge og spilleregler - Spilleplade, pengesedler, sorte kort, politikort og prøv-lykken-kort kan samlet printes fra dokumentet Korruptiland. De fire sidstnævnte skal derefter klippes ud. Hvordan spilles spillet? I hvert spil kan der være tre hold. Vi anbefaler, at hvert hold består af 2-3 spillere. Hvert hold modtager 3300 guldmønter bestående af 2x1000 guldmønter, 2x og 3x. Der kan med fordel vælges én person til at styre banken. Det første hold kaster terningen og rykker det antal felter, som terningen viser. Lander holdet på et blankt felt, trækkes der et prøv-lykken-kort. Kortet læses højt, og spillerne vælger en mulighed. Vælges der en korrupt handling, modtages et sort kort. Herefter går turen videre til næste hold. Landes der derimod på et felt, der ikke er blankt, så skal instruktionerne fra nedenstående forklaringer følges. NEDENSTÅENDE ER FELTER Nyt varelager Din virksomhed har brug for nye varer. Betal 2000 guldmønter eller stå over en omgang. Ny arbejdskraft Du har nu muligheden for at købe ny arbejdskraft til din virksomhed. Du har følgende muligheder: Lad være med at køb ny arbejdskraft og bliv stående. Betal 1000 guldmønter og ryk et felt frem Betal 2000 guldmønter og ryk to felter frem Betal 3000 guldmønter og ryk tre felter frem Fængsel Lander du på dette felt, ryger du en tur i fængslet, hvis du har et eller flere sorte kort. Du står over næste omgang. Har du ingen sorte kort, sker der ikke noget - turen går videre.

3 POLITIRAZZIA! Politiet har afsløret dine korrupte handlinger. Betal 2000 guldmønter for hvert sort kort, du har. Kortene kan derpå afleveres til banken. Hvis du ikke har nok penge, rykker du i fængsel og sidder en omgang over. Undersøgende journalistik Journalister har afsløret dine korrupte handlinger. Hvis du har ét eller flere sorte kort, rykker du tilbage til start. Kortene kan derpå afleveres til banken. Whistleblower En af dine ansatte har afsløret dine korrupte handlinger. Ryk fire felter tilbage for hvert sort kort, du har. Kortene kan derpå afleveres til banken. Definition: En whistleblower er en person, der afslører forhold inden for en virksomhed, organisation eller offentlig institution, som vedkommende anser som kritisable eller direkte ulovlige. Med andre ord er det en person, der blæser i fløjten og dermed gør opmærksom på forhold, der ellers er ukendte. Politi kort Et prøv-lykken-kort kan medføre, at politiet kan kontaktes. Politiet kan dog være mere eller mindre korrupt. Der trækkes derfor et politikort blandt de tre mulige kort, som indikerer, hvorledes politiet handler i den pågældende situation.

4 Sorte kort

5

6 Pengesedler 1000 guldmønter 1000 guldmønter 1000 guldmønter 1000 guldmønter 1000 guldmønter 1000 guldmønter 1000 guldmønter 1000 guldmønter 1000 guldmønter 1000 guldmønter

7 1000 guldmønter 1000 guldmønter 1000 guldmønter 1000 guldmønter 1000 guldmønter

8

9

10

11 Politi-kort Politiet hjælper dig faktisk. Du går fri og rykker 2 felter frem Politiet er mere korrupt end du troede. Du skal tilbringe natten på politistationen. Betal 1000 guldmønter og stå over en omgang. Du bliver afpresset og modtager ikke et sort kort Politiet vil gerne hjælpe, men betjentene afpresser dig for halvdelen af det beløb, du først blev afkrævet. Fordi du er offer for afpresning, modtager du ikke et sort kort.

12 Spilleplade FÆNGSEL Nyt varelager UNDER- SØGENDE JOURNALISTIK Ny arbejdskraft POLITIRAZZIA WHISTLE BLOWER START MÅL

13 Prøv-lykken-kort Din datters håndboldklub har brug for nyt udstyr. Du sidder i en marketingafdeling, hvor du uddeler sponsorater. Der er plads i budgettet til at give et sponsorat til din datters klub. Hvad gør du? 1. Du vælger at fortælle din chef, at din datters klub søger sponsorater og lader beslutningen være op til chefen. 2. Du vælger at give sponsoratet uden at fortælle din chef, at det er din datters klub - og modtager et sort kort og rykker et felt frem. En interessekonflikt betegnes som en situation, hvor en person eller en virksomhed, for hvilken person arbejder, uanset om virksomheden er offentlig, privat, et mediehus eller en organisation i civilsamfundet, skal vælge mellem af opfylde sine arbejdsmæssige forpligtelser eller tilgodese sine private interesser. Der er også muligheden for at erklære sig inhabil i beslutningen og videregiver beslutningen til en anden, som ikke har interesser i klemme. Din virksomhed skal have nogle myndighedstilladelser for at åbne i et nyt land. Du forhører dig og bliver rådet til at bruge en lokal agent til at hjælpe dig og som kan lave ufine betalinger, så du ikke selv skal gøre dette. Hvad gør du? 1. Du vælger at ansætte den lokale agent - du rykker et felt frem og modtager et sort kort. 2. Du vælger ikke at ansætte den lokale agent og du venter længe på at få de nødvendige tilladelser - du venter en omgang. Dette scenarie er et eksempel på smørelse, også kaldet facilitation payment, der er en afart af bestikkelse, typisk i form af et mindre beløb, cigaretter eller spiritus, der har til formål at sikre eller fremskynde en handling, som betaleren ellers er berettiget til. WHISTLEBLOWER! En af dine ansatte har afsløret dine korrupte handlinger. Ryk fire felter tilbage for hvert sort kort, du har. Kortene kan derpå afleveres til banken. Definition: En whistleblower er en person, der afslører forhold inden for en virksomhed, organisation eller offentlig institution, som vedkommende anser som kritisable ell Myndighederne påstår, at dit visum er ugyldigt. Det er ikke sandt. Du kan komme ud af den situation for. Hvad gør du? 1) betaler - du modtager et sort kort 2) nægter at betale - du står over en omgang 3) tilkalder politiet - træk et politikort Dette scenarie er et eksempel på smørelse, også kaldet facilitation payment, der er en afart af bestikkelse, typisk i form af et mindre beløb, cigaretter eller spiritus, der har til formål at sikre eller fremskynde en handling, som betaleren ellers er berettiget til.

14 Du har mulighed for at bestikke en korrupt embedsmand, der kan skade dine konkurrenter ved at annullere deres arbejdstilladelser. Hvad gør du? 1) Du betaler 1000 guldmønter for hver spiller, som du ønsker skal rykke fire felter tilbage. Du modtager selv et sort kort for hver spiller du skader. 2) Du siger nej til tilbuddet 3) Du tilkalder politiet - træk et politikort Ovenstående scenarie er bestikkelse. Bestikkelse er en betaling eller fordel, der har til formål at få nogen til at gøre noget, der er uærligt, ulovligt eller i strid med vedkommendes pligter med det formål at opnå en uberettiget fordel. Det er bestikkelse, uanset om betalingen tager form af penge, gaver, rejser eller andre fordele, der kommer modtageren eller hans/hendes nærmeste personligt til gode. POLITIRAZZIA! Politiet har afsløret dine korrupte handlinger. Ryk fire felter tilbage for hvert sort kort, du har. Læg de sorte kort tilbage i bunken. UNDERSØGENDE JOURNALISTIK! Journalister har afsløret dine korrupte handlinger. Ryk fire felter tilbage for hvert sort kort, du har. Læg de sorte kort tilbage i bunken. Du skal finde en virksomhed, som kan levere et nyt IT-system til din virksomhed. Din onkel har tilfældigvis en virksomhed, som leverer IT-systemer. Du ved, at han gerne vil have opgaven. Hvad gør du? 1. Giver opgaven til din onkel uden at sætte det i udbud for at sikre, at det er din onkel, som får opgaven. Du undlader at informere din overordnede om, at det er din onkel - du rykker et felt frem og modtager et sort kort. 2. Du sætter jobbet i udbud og lader din chef tage den endelige beslutning - du står over én omgang. Ovenstående scenarie er udtryk for nepotisme. Nepotisme er en unfair begunstigelse af familiemedlemmer, venner og bekendte, når der skal besættes stillinger eller fx tildeles offentlige midler. Med andre ord er det en særlig form for magtmisbrug, hvor den magtfulde favoriserer efter familiebånd og venskab snarere end efter relevant erfaring, kompetencer og pris.

15 TILLYKKE! Du har vundet en kontrakt på et mindre anlægsprojekt. Modtag 2000 guldmønter. En lokal politiker, som du kender godt, beder dig om hjælp og vil have dig til at ansætte hans fætter i din virksomhed. Fætteren har ikke de nødvendige kompetencer til at udføre arbejdet. Hvad gør du? 1) Du ansætter politikerens fætter og rykker et felt frem. Du modtager et sort kort. 2) Du siger nej til tilbuddet Ovenstående scenarie er udtryk for nepotisme. Nepotisme er en unfair begunstigelse af familiemedlemmer, venner og bekendte, når der skal besættes stillinger eller fx tildeles offentlige midler. Med andre ord er det en særlig form for magtmisbrug, hvor den magtfulde favoriserer efter familiebånd og venskab snarere end efter relevant erfaring og uddannelse. Du har dannet en personlig relation til en underleverandør. Denne tilbyder dig nu en større gave under kontraktforhandlinger. Tager du imod den? 1) Ja - Modtag og et sort kort 2) Nej - Intet sker Ovenstående scenarie er bestikkelse. Bestikkelse er en betaling eller fordel, der har til formål at få nogen til at gøre noget, der er uærligt, ulovligt eller i strid med vedkommendes pligter med det formål at opnå en uberettiget fordel. Det er bestikkelse, uanset om betalingen tager form af penge, gaver, rejser eller andre fordele, der kommer modtageren eller hans/hendes nærmeste personligt til gode. Du skal have nyt visum til fire medarbejdere, der skal afsted på forretningsrejse. Det tager tid og koster penge. Heldigvis møder du en person, der kan hjælpe dig med at få det hurtigere. Hvad gør du? 1) Beslutter at medarbejderne ikke tager afsted alligevel - ryk fire felter tilbage 2) Betaler for visa og venter almindelig håndteringstid - betal 1000 guldmønter 3) Betaler personen under bordet for at hjælpe - betal 1000 guldmønter for visa og til personen og ryk fire felter frem. Du modtager et sort kort. Dette scenarie er et eksempel på smørelse, også kaldet facilitation payment, der er en afart af bestikkelse, typisk i form af et mindre beløb, cigaretter eller spiritus, der har til formål at sikre eller fremskynde en handling, som betaleren ellers er berettiget til.

16 Din bogholders far er en lokal politiker, som kan give dig en særlig og nyttig information, som dine konkurrenter ikke har adgang til. Tager du imod hans hjælp? 1) Ja ryk fire felter frem og modtag et sort kort 2) Nej intet sker Ovenstående scenarie er bestikkelse. Bestikkelse er en betaling eller fordel, der har til formål at få nogen til at gøre noget, der er uærligt, ulovligt eller i strid med vedkommendes pligter med det formål at opnå en uberettiget fordel. En underleverandør tilbyder dig en uges ferie på luksus resort for at blive valgt til jeres kommende projekt. Tager du imod pengene? 1) Ja modtag 1000 guldmønter og et sort kort 2) Nej intet sker Ovenstående scenarie er bestikkelse. Bestikkelse er en betaling eller fordel, der har til formål at få nogen til at gøre noget, der er uærligt, ulovligt eller i strid med vedkommendes pligter med det formål at opnå en uberettiget fordel. Du skal have nogle varer gennem tolden, men får først af vide, at de vil blive forsinkede. Tolderne nævner dog, at en ekstra betaling til dem personligt vil kunne få dine varer igennem til tiden. Hvad gør du? 1) Betaler det ekstra beløb på 100 guldmønter - modtag et sort kort 2) Nægter at betale - stå over en omgang 3) Tilkalder politiet - træk et politikort Dette scenarie er et eksempel på smørelse, også kaldet facilitation payment, der er en afart af bestikkelse, typisk i form af et mindre beløb, cigaretter eller spiritus, der har til formål at sikre eller fremskynde en handling, som betaleren ellers er berettiget til. Du kommer kørende langs en vej, da du pludseligt bliver stoppet af betjente fra færdselspolitiet, der markerer, at de bærer våben. De afkræver en betaling på 1000 guldmønter for at få lov til at køre videre. Hvad gør du? 1) Betaler 1000 guldmønter og rapporterer denne betaling til din chef 2) Nægter at betale stå over en omgang Ovenstående scenarie er afpresning forekommer, når en person tiltvinger sig penge eller andre midler ved hjælp af tvang, vold eller trusler om vold. I denne situation, skaber betjenten usikkerhed og afkræver betaling for at genskabe sikkerhed. Du modtager i dette scenarie ikke et sort kort, da du bliver tvunget til at handle, som du gør for at beskytte dig selv.

17 Det er nødvendigt, at du investerer i ny teknologi og computere, hvis du skal holde dig konkurrencedygtig. Hvad gør du her? 1) Betal 1000 guldmønter for hvert felt, du ønsker at rykke frem (max tre felter). 2) Vælger ikke at betale og du bliver stående. Ovenstående scenarie er ikke en korrupt handling, men du får på lovlig vis en mulighed for at få en fordel. Du skal bruge en ny arbejdstilladelse til dine medarbejdere. 1) Betal 1000 guldmønter. 2) Hvis du ikke har nogen penge, står du over en omgang. Ovenstående scenarie er ikke en korrupt handling, men du har udgifter som kræves for at du kan fortsætte dit arbejde på lovlig vis. Du er chef i virksomheden og du har haft en vild aften i byen. En medarbejder forlanger at blive forfremmet og ellers vil personen afsløre kompromitterende fotos. Hvad gør du? 1) Du forfremmer medarbejderen og betaler en lønforhøjelse på 1000 guldmønter - modtag et sort kort 2) Du nægter at betale og fyrer medarbejderen ryk tre felter tilbage 3) Du tilkalder politiet - træk et politikort Ovenstående scenarie er afpresning og forekommer, når en person tiltvinger sig penge eller andre midler ved hjælp af tvang, vold eller trusler om vold. I denne situation, vil chefen modtage et sort kort, da det i mange lande ikke er den korrekte måde at håndtere sagen på. Det kan diskuteres om chefen ville blive straffet i den virkelige verden. Du sidder i indkøbsafdelingen i din virksomhed og bliver inviteret på en weekendtur med din ægtefælle af en af de lokale leverandører, som er med i kapløbet om at blive valgt som jeres ITleverandør. Hvad gør du? 1) Du siger ja til turen - og modtager et sort kort 2) Du siger nej til tilbuddet Ovenstående scenarie er bestikkelse. Bestikkelse er en betaling eller fordel, der har til formål at få nogen til at gøre noget, der er uærligt, ulovligt eller i strid med vedkommendes pligter med det formål at opnå en uberettiget fordel. I dette tilfælde vil det skabe en konflikt i forhold til indkøberens evne til at vælge mellem at tilgodese sin arbejdsmæssige forpligtelser eller sine private interesser.

Dilemma 1 Indflytningsgebyr på ungdomsbolig. Løsning 1 Indflytningsgebyr på ungdomsbolig Smørelse

Dilemma 1 Indflytningsgebyr på ungdomsbolig. Løsning 1 Indflytningsgebyr på ungdomsbolig Smørelse Dilemma 1 Indflytningsgebyr på ungdomsbolig Forestil dig, at du desperat mangler et sted at bo og endelig får besked om, at du er taget i betragtning til en ungdomsbolig på Nørrebro som du rigtig gerne

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som arbejder på Færøerne

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som arbejder på Færøerne Ansøgningsskema Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som arbejder på Færøerne Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om forlængelse

Læs mere

2-6 SPILLERE. FORMÅL MED SPILLET At blive sidste spiller tilbage, efter at alle andre er gået bankerot.

2-6 SPILLERE. FORMÅL MED SPILLET At blive sidste spiller tilbage, efter at alle andre er gået bankerot. Hvis du kender Monopoly og vil spille lidt hurtigere: 1. Start med, at bankøren blander ejendomskortene og giver to til hver spiller. Spillerne betaler med det samme prisen for grundene, de modtager, til

Læs mere

Turneringslederkursus, modul 1 K9 E K B 2 E K 6 E K 8 6 B 6 3 N T V Ø D D T D T S 5 E D 7 2 T5 B B 7 4

Turneringslederkursus, modul 1 K9 E K B 2 E K 6 E K 8 6 B 6 3 N T V Ø D D T D T S 5 E D 7 2 T5 B B 7 4 Øvelse 1 K9 E K B 2 E K 6 E K 8 6 B 6 3 N T 8 5 4 9 7 6 3 V Ø D 8 4 8 D T 5 3 2 D T 9 3 2 S 5 E D 7 2 T5 B 9 7 4 B 7 4 2 pas 2 pas 3ut pas 6ut pas pas pas Øst spiller 4 ud til B og K. Nord fortsætter med

Læs mere

Tavshedserklæring og Code of Conduct

Tavshedserklæring og Code of Conduct Bilag 6 Tavshedserklæring og Code of Conduct Erklæringen underskrives af den enkelte konsulent, inden arbejdet påbegyndes. Det er ordregiver i Miljøstyrelsen, der er ansvarlig for, at erklæringen underskrives.

Læs mere

Anti-korruptionspolitik Dansk Handicap Forbund - Ulandssekretariatet Maj 2013

Anti-korruptionspolitik Dansk Handicap Forbund - Ulandssekretariatet Maj 2013 Anti-korruptionspolitik Dansk Handicap Forbund - Ulandssekretariatet Maj 2013 Indledning og formål Dansk Handicap Forbund (DHF) arbejder i Asien, Afrika og Latinamerika i lande, som alle har store problemer

Læs mere

Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen 2014-2015

Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen 2014-2015 1 Om disse regler Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen 2014-2015 1.1 Reglerne er en præcisering og et tillæg til de gængse matadorregler. Såfremt en af nedenstående paragraffer i modstrid med

Læs mere

Antikorruptionspolitik for Sex & Samfund

Antikorruptionspolitik for Sex & Samfund Antikorruptionspolitik for Sex & Samfund 1. Introduktion Antikorruptionspolitikken gælder for frivillige, medarbejdere, ledelse og bestyrelse i Sex & Samfund og hos vores samarbejdspartnere. Alle ovennævnte

Læs mere

MiljøLogistik A/S CODE OF CONDUCT

MiljøLogistik A/S CODE OF CONDUCT MiljøLogistik A/S CODE OF CONDUCT INDHOLD MILJØ LOGISTIK A/S CODE OF CONDUCT 3 OVERHOLDELSE AF LOVGIVNINGEN 4 MENNESKERETTIGHEDER 4 MEDARBEJDERE 5 FORRETNINGSETIK 6 INTERESSEKONFLIKT 7 FORTROLIGHED 7 RELATIONER

Læs mere

Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen

Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen 1 Om disse regler Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen 2016-2017 1.1 Reglerne er en præcisering og et tillæg til de gængse matadorregler. Såfremt en af nedenstående paragraffer i modstrid med

Læs mere

FO/FA7. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel)

FO/FA7. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA FO/FA7_da_110814

Læs mere

Bilag 5 til kontrakt om Drift, vedligehold og modernisering af udelysanlægget i Sorø Kommune

Bilag 5 til kontrakt om Drift, vedligehold og modernisering af udelysanlægget i Sorø Kommune Arbejdsklausul Beskæftigelsesministeriets Cirkulære nr. 9471 af 30/06/2014 og tilhørende vejledning om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter er gældende for kontrakten. Leverandøren skal sikre, at ansatte

Læs mere

Anti-korruptionspolitik for medarbejdere 1 i Naalakkersuisuts Centraladministration og underliggende enheder.

Anti-korruptionspolitik for medarbejdere 1 i Naalakkersuisuts Centraladministration og underliggende enheder. Aningaasaqarnermut Naalakkersuisoqarfik Finansdepartementet Aningaasaqarnermut Sulisoqarnermullu Aqutsisoqarfik Økonomi- og Personalestyrelsen Anti-korruptionspolitik for medarbejdere 1 i Naalakkersuisuts

Læs mere

Politik for Anti-korruption

Politik for Anti-korruption Politik for Anti-korruption Coop Danmark A/S Dokumentkontrol Godkendt af Coop Danmark A/S direktion dato: 18. feb. 2019 Dokument ejer: Compliance Version: 1.0 1 Baggrund for Coop Danmark A/S anti-korruptionspolitik

Læs mere

Forenede Koncernen. Politik for antikorruption og bestikkelse

Forenede Koncernen. Politik for antikorruption og bestikkelse Forenede Koncernen Politik for antikorruption og bestikkelse Forenede Koncernen fører forretning i Skandinavien, der historisk set er kendt for at være lande, hvor korruption og bestikkelse ikke er hverdagsbegivenheder.

Læs mere

GL/FA9_da_191015 Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som arbejder i Grønland

GL/FA9_da_191015 Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som arbejder i Grønland Ansøgningsskema GL/FA9_da_191015 Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som arbejder i Grønland Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til

Læs mere

Code of Conduct DK (Policy) AH Industries Code of Conduct. 1 Overholdelse af lovgivningen. 2 Menneskerettigheder. 2.1 Menneskerettigheder generelt

Code of Conduct DK (Policy) AH Industries Code of Conduct. 1 Overholdelse af lovgivningen. 2 Menneskerettigheder. 2.1 Menneskerettigheder generelt AH Industries Code of Conduct AH Industries driver virksomhed på en ansvarlig måde, og vi har en ambition om at bidrage til en bæredygtig udvikling samt at bevare og styrke vores høje integritet og troværdighed.

Læs mere

FO/FA3. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel)

FO/FA3. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA FO/FA3_da_110814 Ansøgning

Læs mere

EGMONTS POLITIK FOR ANTIKORRUPTION OG BESTIKKELSE TILHØRENDE RETNINGSLINJER

EGMONTS POLITIK FOR ANTIKORRUPTION OG BESTIKKELSE TILHØRENDE RETNINGSLINJER EGMONTS POLITIK FOR ANTIKORRUPTION OG BESTIKKELSE TILHØRENDE RETNINGSLINJER 16 1 Introduktion til retningslinjerne mod korruption og bestikkelse Kære kollega, Egmont driver virksomhed uden at benytte sig

Læs mere

POLITIK OM ANTIKORRUPTION

POLITIK OM ANTIKORRUPTION POLITIK OM ANTIKORRUPTION Side 1 af 11 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 KMD s overordnede antikorruptionspolitik... 3 2 Hvad er korruption, bestikkelse og smørelse... 4 2.1 Hvad er korruption?... 4 2.2 Hvad

Læs mere

VIRKSOMHEDENS ERKLÆRING VEDRØRENDE MILJØ OG SOCIAL BÆREDYGTIGHED, REGISTRERING, EKSPORTOMSÆTNING, ØKONOMI OG IKKE-BESTIKKELSE MV.

VIRKSOMHEDENS ERKLÆRING VEDRØRENDE MILJØ OG SOCIAL BÆREDYGTIGHED, REGISTRERING, EKSPORTOMSÆTNING, ØKONOMI OG IKKE-BESTIKKELSE MV. EKSPORTKAUTION VIRKSOMHEDENS ERKLÆRING VEDRØRENDE MILJØ OG SOCIAL BÆREDYGTIGHED, REGISTRERING, EKSPORTOMSÆTNING, ØKONOMI OG IKKE-BESTIKKELSE MV. VIRKSOMHEDENS NAVN OG ADRESSE: CVR NR.: For et pengeinstitut

Læs mere

Ved du nok om antikorruption? Vigtig information til alle ansatte og samarbejdspartnere

Ved du nok om antikorruption? Vigtig information til alle ansatte og samarbejdspartnere Ved du nok om antikorruption? Vigtig information til alle ansatte og samarbejdspartnere Indhold Koncernchefen om korruption og Gjensidige 3 Hvad er korruption egentlig? 4 Hvornår bør advarselslamperne

Læs mere

VEJLEDNING OM HÅNDTERING AF INHABILITET SOM FØLGE AF PERSONLIGE RE- LATIONER MV. MELLEM MEDARBEJDERE PÅ FORSVARSMINISTERIETS OMRÅDE

VEJLEDNING OM HÅNDTERING AF INHABILITET SOM FØLGE AF PERSONLIGE RE- LATIONER MV. MELLEM MEDARBEJDERE PÅ FORSVARSMINISTERIETS OMRÅDE VEJLEDNING OM HÅNDTERING AF INHABILITET SOM FØLGE AF PERSONLIGE RE- LATIONER MV. MELLEM MEDARBEJDERE PÅ FORSVARSMINISTERIETS OMRÅDE 1. FORMÅL Denne vejledning sammenfatter og overskueliggør de gældende

Læs mere

Det sande Matador ( af Jonas Jensen, Gode Penge)

Det sande Matador ( af Jonas Jensen, Gode Penge) Det sande Matador ( af Jonas Jensen, Gode Penge) Regler: 3-4 spillere, 4 spillere er optimalt. Spilles kun 3 spillere fjernes rollen Den fornuftige Spilles på et matadorbræt med regler som i matador, hvis

Læs mere

Spilleregler. Selve spillet: En spillers tur starter. aktie som bevis for købet. Efter betaling modtager man firmaets

Spilleregler. Selve spillet: En spillers tur starter. aktie som bevis for købet. Efter betaling modtager man firmaets Spilleregler Du skal bruge: 1 spilleplade. 1 terning. Flyttebrikker. 22 aktier. 20 lottokort. Pengesedler. Inden spillets start: Vælg en spiller til at styre banken. Hver spiller skal have 1 mio. ved spillets

Læs mere

Udl.nr. / Person ID Dato modtaget Modtaget af (myndighedens stempel og navn)

Udl.nr. / Person ID Dato modtaget Modtaget af (myndighedens stempel og navn) Forbeholdt myndighederne Udl.nr. / Person ID Dato modtaget Modtaget af (myndighedens stempel og navn) Ansøgning om opholdskort Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om et

Læs mere

God adfærd i Horsens Kommune

God adfærd i Horsens Kommune God adfærd i Horsens Kommune hr og jura God adfærd i Horsens Kommune I Horsens Kommune har vi et fælles ansvar for at respektere de forvaltningsretslige principper, når vi udfører vores arbejde og leverer

Læs mere

Fredag d. 10 januar. Politik mod korruption og bestikkelse Code of Conduct

Fredag d. 10 januar. Politik mod korruption og bestikkelse Code of Conduct Fredag d. 10 januar Politik mod korruption og bestikkelse Code of Conduct Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Introduktion... 3 Retningslinjer for alle ansatte... 4 Code of Conduct... 7 3 Introduktion

Læs mere

Rengøring uden sort arbejde

Rengøring uden sort arbejde Rengøring uden sort arbejde Når du køber rengøringsydelser Når du køber rengøringsydelser, er der en risiko for, at du åbner din virksomhed for sort eller illegal arbejdskraft. SKAT har sat særligt fokus

Læs mere

God adfærd i Horsens Kommune

God adfærd i Horsens Kommune God adfærd i Horsens Kommune HR OG LØN God adfærd i Horsens Kommune I Horsens Kommune har vi et fælles ansvar for at respektere de forvaltningsretslige principper, når vi udfører vores arbejde og leverer

Læs mere

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22. Stena Metall koncernens Code of Conduct

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22. Stena Metall koncernens Code of Conduct Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22 Stena Metall koncernens indhold BAGGRUND...3 VORES FORPLIGTELSER... 4 Forretnings- og eksterne relationer... 4 Relationer til medarbejderne...5

Læs mere

FO/FA4. Ansøgning om tidsbegrænset forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte børn på Færøerne under 18 år

FO/FA4. Ansøgning om tidsbegrænset forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte børn på Færøerne under 18 år Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) /Person ID Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA FO/FA4_da_100616

Læs mere

Grønbech & Sønner - Code of Conduct

Grønbech & Sønner - Code of Conduct Grønbech & Sønner - Code of Conduct Hvorfor har vi en Code of Conduct (CoC)? Vores ry for at være ærlige og fair er fundamental for vores fortsatte succes. For at vi som virksomhed kan agere fair, etisk

Læs mere

HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn)

HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) Forbeholdt myndighederne HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) FO/SG2_da_130616 Ansøgning om opholdstilladelse på Færøerne på

Læs mere

Anti-bestikkelsesprogram? Det har vi da ikke brug for! Uddannelsesdagen 2017 Ved Poul Gade

Anti-bestikkelsesprogram? Det har vi da ikke brug for! Uddannelsesdagen 2017 Ved Poul Gade 1 Anti-bestikkelsesprogram? Det har vi da ikke brug for! Uddannelsesdagen 2017 Ved Poul Gade 2 Nej, det er slet ikke sikkert, at I gør. Men, det kunne måske være en god ide, særligt hvis I: Ønsker at leve

Læs mere

GL/FA5. Forbeholdt myndighederne Modtaget af (stempel og navn) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID

GL/FA5. Forbeholdt myndighederne Modtaget af (stempel og navn) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA GL/FA5_da_150814 Ansøgning

Læs mere

DACHSER Adfærdskodeks

DACHSER Adfærdskodeks DACHSER Adfærdskodeks 1. Indledning Grundlaget for alle aktiviteter hos Dachser er vores overholdelse af juridisk bindende forskrifter på nationalt og internationalt niveau samt alle forpligtelser, vi

Læs mere

www.noedhjaelp.dk/anti-korruption anti anti-korruptions politik

www.noedhjaelp.dk/anti-korruption anti anti-korruptions politik www.noedhjaelp.dk/anti-korruption anti KORRUPTIONS POLITIK bedst som bestikkelse, bedrageri, Målgruppen for denne anti-korruptionspolitik er alle Folkekirkens Nødhjælps underslæb og afpresning. medarbejdere.

Læs mere

Ansøgning om familiesammenføring med øvrige familiemedlemmer. Udlændingestyrelsen Ryesgade 53 2100 København Ø Tlf.: 35 36 66 00 nyidanmark.

Ansøgning om familiesammenføring med øvrige familiemedlemmer. Udlændingestyrelsen Ryesgade 53 2100 København Ø Tlf.: 35 36 66 00 nyidanmark. Ansøgningspakke GL/SG1_da_150814 Ansøgning om familiesammenføring med øvrige familiemedlemmer Du kan bruge dette ansøgningsskema, hvis: du er forælder over 60 år til et barn med dansk indfødsret eller

Læs mere

22 aktier. serie. Stigningen fremgår af aktierne. Hvis man lander på et firma, der ikke. flere firmaer en spiller ejer i samme

22 aktier. serie. Stigningen fremgår af aktierne. Hvis man lander på et firma, der ikke. flere firmaer en spiller ejer i samme Spilleregler Du skal bruge: 1 spilleplade. 1 terning. Flyttebrikker. 22 aktier. 20 lottokort. Pengesedler. Inden spillets start: Vælg en spiller til at styre banken. Hver spiller skal have 1 mio. ved spillets

Læs mere

FO/SG3. Forbeholdt myndighederne Modtaget af (stempel og navn) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID

FO/SG3. Forbeholdt myndighederne Modtaget af (stempel og navn) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA FO/SG3_da_200616

Læs mere

HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn)

HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) FÆRFÆR/S G3 Forbeholdt myndighederne HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) GL/SG2_da_150814 Ansøgning om opholdstilladelse i

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af opholds- og arbejdstilladelse på Færøerne på baggrund af lønarbejde

Ansøgning om forlængelse af opholds- og arbejdstilladelse på Færøerne på baggrund af lønarbejde Ansøgningsskema F0/AR2_da_161015 Ansøgning om forlængelse af opholds- og arbejdstilladelse på Færøerne på baggrund af lønarbejde Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema kan bruges til ansøgning om

Læs mere

Rengøring uden sort arbejde

Rengøring uden sort arbejde Beskæftigelsesudvalget, Transportudvalget, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12 BEU alm. del Bilag 247, TRU alm. del Bilag 350, UUI alm. del Bilag 134 Offentligt Rengøring uden sort

Læs mere

DUAB-retningslinie nr. 4 til afdelingsbestyrelserne: Sådan behandles klager fra beboere i DUAB s afdelinger

DUAB-retningslinie nr. 4 til afdelingsbestyrelserne: Sådan behandles klager fra beboere i DUAB s afdelinger Hellerup 10.01.2008 DUAB-retningslinie nr. 4 til afdelingsbestyrelserne: Sådan behandles klager fra beboere i DUAB s afdelinger Kære afdelingsbestyrelse DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse

Læs mere

FO/SG4. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel)

FO/SG4. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA FO/SG4_da_280616

Læs mere

GL/SG3. Forbeholdt myndighederne Modtaget af (stempel og navn) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID

GL/SG3. Forbeholdt myndighederne Modtaget af (stempel og navn) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA GL/SG3_da_150814 Ansøgning

Læs mere

Ansøgningsskema FO/FA8_da_161015 Ansøgning om opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som skal arbejde på Færøerne

Ansøgningsskema FO/FA8_da_161015 Ansøgning om opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som skal arbejde på Færøerne Ansøgningsskema FO/FA8_da_161015 Ansøgning om opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som skal arbejde på Færøerne Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge

Læs mere

POLITIK MOD KORRUPTION OG BESTIKKELSE & CODE OF CONDUCT

POLITIK MOD KORRUPTION OG BESTIKKELSE & CODE OF CONDUCT POLITIK MOD KORRUPTION OG BESTIKKELSE & CODE OF CONDUCT Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Formål... 2 Definition af korruption... 2 Definition af bestikkelse... 2 Hvem kan deltage i bestikkelse og

Læs mere

Partners er et spil med mange klare regler og en masse uskrevne regler, som varierer alt efter, hvem man spiller sammen med.

Partners er et spil med mange klare regler og en masse uskrevne regler, som varierer alt efter, hvem man spiller sammen med. DM-GUIDEN 2. udgave Forord Velkommen til DM i Partners! Partners er et spil med mange klare regler og en masse uskrevne regler, som varierer alt efter, hvem man spiller sammen med. Ideen med spillet har

Læs mere

Kapløbsspil. Elementer: informationssøgning, samarbejde

Kapløbsspil. Elementer: informationssøgning, samarbejde Kapløbsspil Elementer: informationssøgning, samarbejde Kursisterne inddeles i grupper. Spørgsmålene udleveres. Grupperne søger på internettet og finder svarene på de spørgsmål, de ikke umiddelbart kan

Læs mere

Bilag B, Arbejdstagerrettigheder

Bilag B, Arbejdstagerrettigheder om Udbudt af HOFOR A/S CVR-nr. 1007 3022 Ørestads Boulevard 35 2300 København S herefter betegnet HOFOR Version 0.1.0 / januar 2016 Indholdsfortegnelse 1 Forpligtelsen... 3 2 Dokumentation for overholdelse

Læs mere

EG S POLITIK FOR ANTIKORRUPTION OG BESTIKKELSE

EG S POLITIK FOR ANTIKORRUPTION OG BESTIKKELSE EG S POLITIK FOR ANTIKORRUPTION OG BESTIKKELSE 1 INTRODUKTION TIL RETNINGSLINJERNE MOD KORRUPTION OG BESTIKKELSE EG ønsker at drive virksomhed uden at benytte sig af bestikkelse eller andre former for

Læs mere

KGH S ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER FOR TJENESTER

KGH S ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER FOR TJENESTER KGH S ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER FOR TJENESTER 1. Generelt 1.1 Disse almindelige forretningsbetingelser for tjenester ( Betingelserne ) er gældende for alle tjenester, der leveres af KGH til Kunden,

Læs mere

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com 1 Copyright: Eventyrligvis Spillepladen ligger her: www.eventyrligvis.dk Man kan gå ind på min facebook side og der printe eller downloade spillepladen via

Læs mere

AFTALE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER. Mellem. [X] [Adresse] [Postnr. + By] CVR. nr.: [xxxxxxxx] (herefter Leverandøren )

AFTALE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER. Mellem. [X] [Adresse] [Postnr. + By] CVR. nr.: [xxxxxxxx] (herefter Leverandøren ) AFTALE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER Mellem [X] [Adresse] [Postnr. + By] CVR. nr.: [xxxxxxxx] (herefter Leverandøren ) og Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg CVR-nr.: 29943176 (herefter Midttrafik

Læs mere

Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier. Generelle bestemmelser

Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier. Generelle bestemmelser Regulativer for EU-statsborgere og medlemmer af deres familier Generelle bestemmelser Beslutning om ophold på Polsk territorium for EU statsborgere gives umiddelbart og i tilfælde af medlemmer i familien,

Læs mere

SPIL HURTIGERE MONOPOLY PÅ TID

SPIL HURTIGERE MONOPOLY PÅ TID SPIL HURTIGERE Hvis du kender MONOPOLY og vil spille lidt hurtigere: Start med, at bankøren blander ejendomskortene og giver 2 til hver spiller Spillerne betaler med det samme prisen for de ejendomme,

Læs mere

Brikker til Tekst 3: Beslaglagt

Brikker til Tekst 3: Beslaglagt Spillekort til Læsedysten Læsedysten er et brætspil, som kan anvendes i forbindelse med arbejdet med Bag om læseprøven af Lis Pøhler og Thomas Tønnesen Gyldendal 2018 Brikker til Tekst 3: Beslaglagt 9

Læs mere

SPIL HURTIGERE MONOPOLY PÅ TID

SPIL HURTIGERE MONOPOLY PÅ TID SPIL HURTIGERE BRAND Hvis du kender MONOPOLY og vil spille lidt hurtigere: 1. Start med, at bankøren blander ejendomskortene og giver 2 til hver spiller. Spillerne betaler med det samme prisen for ejendommene,

Læs mere

Rene linjer i kontrakten

Rene linjer i kontrakten Oktober 2018 Rene linjer i kontrakten undgå sort arbejde og illegal arbejdskraft, når I får gjort rent i virksomheden Forord Det gode samarbejde handler om tillid Når man indgår en aftale med en leverandør,

Læs mere

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda n I må aldrig forelske jer, sagde vores mor til os, da vi blev 13 år. Men jeg lyttede ikke. Jeg forelskede mig i Noah. Jeg troede ikke, det ville være farligt. Jeg ville bare være som

Læs mere

Adfærdsregler (Code of conduct)

Adfærdsregler (Code of conduct) Adfærdsregler (Code of conduct) Indledning Danske Bank-koncernen har den største respekt for lovgivningen. Ved at overholde lovene og andre regler i de lande, hvor koncernen driver virksomhed, beskytter

Læs mere

Forebyggelse af VOLD OG OVERFALD

Forebyggelse af VOLD OG OVERFALD Forebyggelse af VOLD OG OVERFALD Det Kriminalpræventive Råd Denne folder er til dig...... som måske er usikker på, hvordan du vil reagere på en mulig voldelig situation. Faren for at blive udsat for vold

Læs mere

GL/SG4. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel)

GL/SG4. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA GL/SG4_da_150814 Ansøgning

Læs mere

Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H APRIL 2019 SOCIALE KLAUSULER. Side 1

Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H APRIL 2019 SOCIALE KLAUSULER. Side 1 Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H SOCIALE KLAUSULER APRIL 2019 Side 1 1. Grundlæggende principper i ILO-konventionen er gældende. Som en del af koncernen Aalborg

Læs mere

AH Industries Code of Conduct

AH Industries Code of Conduct AH Industries Code of Conduct AH Industries driver virksomhed på en ansvarlig måde, og vi har en ambition om at bidrage til en bæredygtig udvikling. Vi ønsker også at bevare og styrke vores høje integritet

Læs mere

Brikker til Tekst 4: Hun snød mig til sidst

Brikker til Tekst 4: Hun snød mig til sidst Spillekort til Læsedysten Læsedysten er et brætspil, som kan anvendes i forbindelse med arbejdet med Bag om læseprøven af Lis Pøhler og Thomas Tønnesen Gyldendal 2018 Brikker til Tekst 4: Hun snød mig

Læs mere

Rammeaftalebilag 5 - Databehandleraftale

Rammeaftalebilag 5 - Databehandleraftale Rammeaftalebilag 5 - Databehandleraftale Denne databehandleraftale (Aftale) er indgået mellem Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa (Kommunen) Dataansvarlig og Leverandør Adresse Postnummer CVR nr.: (Leverandøren)

Læs mere

www.hasbro.dk www.monopoly.co.uk

www.hasbro.dk www.monopoly.co.uk THE SIMPSONS & 2007 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved. Distribueret i Norden af Hasbro Nordic, Ejby Industrivej 40, 2600 Glostrup. Made in Ireland www.hasbro.dk www.monopoly.co.uk

Læs mere

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Ansøgningspakke GL/BF2_da_140814 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke

Læs mere

De Officielle Le Mans Regler 2015

De Officielle Le Mans Regler 2015 De Officielle Le Mans Regler 2015 24. september 2015 1 Om Spillet Le Mans er et racerbile spil, hvor hold á tre personer kører i 24 timer på den officielle Le Mans bane. Der er enkelte undtagelser i reglerne

Læs mere

Ansøgningsskema FO2_da_031016

Ansøgningsskema FO2_da_031016 Ansøgningsskema FO2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse på Færøerne som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse på Færøerne,

Læs mere

ER DU OFFER FOR AFTALT SPIL?

ER DU OFFER FOR AFTALT SPIL? ER DU OFFER FOR AFTALT SPIL? SIDE 2 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Februar 2015 Oplag 1000 stk. ISBN 978-87-7029-595-6 Tryk: Rosendahls Schultz Grafisk A/S Brochuren er udarbejdet af Konkurrence- og

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse Ansøgningspakke FO/BF1_da_210316 Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke bortfalder,

Læs mere

NEPCon Politik for anti-korruption

NEPCon Politik for anti-korruption NEPCon Politik for anti-korruption 1 Politikker for anti-korruption 13. september 2015 13. september 2015 1. Definitioner Svindel er en generel betegnelse for en uærlig, uetisk eller ulovlig handling eller

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse Ansøgningspakke G GL/BF1_da_050716 Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke bortfalder,

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2016 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 Bestyrelsen som arbejdsgiver......................................................

Læs mere

Antibestikkelsespolitik. Eldan Recycling A/S CVR nr. 14 12 53 88 Værkmestervej 4 5600 Faaborg

Antibestikkelsespolitik. Eldan Recycling A/S CVR nr. 14 12 53 88 Værkmestervej 4 5600 Faaborg J.nr. 359221 / JS (25.11.2011) Advokat (H) Bjarne Strikert Strandvejen 94 8100 Aarhus C Tlf. + 45 87 34 34 34 Antibestikkelsespolitik gældende for Eldan Recycling A/S CVR nr. 14 12 53 88 Værkmestervej

Læs mere

Antibestikkelses- og korruptions politik (herunder gaver og repræsentation)

Antibestikkelses- og korruptions politik (herunder gaver og repræsentation) Antibestikkelses- og korruptions politik (herunder gaver og repræsentation) Royal Mail Group har en nultolerancepolitik, når det gælder bestikkelse og korruption. Denne politik fastsætter standarden for

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2019 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 Bestyrelsen som arbejdsgiver......................................................

Læs mere

Session 2: Unge og social kontrol barrierer og handlemuligheder

Session 2: Unge og social kontrol barrierer og handlemuligheder Session 2: Unge og social kontrol barrierer og handlemuligheder SOCIAL KONTROL: LOVGIVNING OG TILBUD Etnisk Konsulentteam Christina Elle og Kristine Larsen Etnisk Konsulentteam konsulentbistand til fagfolk

Læs mere

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Ansøgningsskema GL2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse i Grønland,

Læs mere

DELMÅL Giv alle lige muligheder, og stop diskrimination.

DELMÅL Giv alle lige muligheder, og stop diskrimination. Verdensmål 10 Vi skal reducere ulighed i og mellem lande. DELMÅL 10.4 Før politik, der fremmer finansiel og social lighed. DELMÅL 10.5 Reguler de globale finansielle markeder og institutioner bedre. DELMÅL

Læs mere

Standard arbejdsklausul

Standard arbejdsklausul Arbejdsklausul - Bilag 3 Juridisk Kontor Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg Init.: FF Standard arbejdsklausul Principperne i ILO-konvention nr. 94 om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter

Læs mere

KORRUPTION - TEST DIG SELV - CASE 1

KORRUPTION - TEST DIG SELV - CASE 1 CASE 1 KAMPAGNEBIDRAGET En større virksomhed bliver kontaktet af kampagnelederen for den siddende regering i et mindre land med det ultimatum, at hvis ikke virksomheden bidrager med et klækkeligt frivilligt

Læs mere

Hvordan tjener man penge? Spillets valuta er amerikanske dollars, og penge kan tjenes på tre måder ved at: Hvad transporterer man og hvordan?

Hvordan tjener man penge? Spillets valuta er amerikanske dollars, og penge kan tjenes på tre måder ved at: Hvad transporterer man og hvordan? Wild West Express et brætspil for 2-5 spillere fra 12 år. Indhold Spilleplade, 20 små tog, 10 store tog, 10 desperadobrikker, to sherifbrikker, gods- og passagersymbolbrikker, 30 stationsflag, 18 dynamitbrikker,

Læs mere

Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen

Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen Roskilde Amatør Matador klub Regler for sæsonen 2017-2018 1 Om disse regler 1.1 Reglerne er en præcisering og et tillæg til de gængse matadorregler. Såfremt en af nedenstående paragraffer i modstrid med

Læs mere

Matematik i Ridderspillet.

Matematik i Ridderspillet. Matematik i Ridderspillet. Forhistorie Ridderspillet er startet som børnenes projekt ved at en gruppe drenge, der var meget fascineret af riddere gerne ville lave deres eget spil. Den første version af

Læs mere

Kvalitetskrav. til private leverandører af praktisk hjælp

Kvalitetskrav. til private leverandører af praktisk hjælp Kvalitetskrav til private leverandører af praktisk hjælp Fastsat i henhold til 8 10 i Bekendtgørelse om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp m.v. 299 af 25/03 2010.

Læs mere

GL/AR1_da_150814 Ansøgning om opholds- og arbejdstilladelse i Grønland på baggrund af lønarbejde

GL/AR1_da_150814 Ansøgning om opholds- og arbejdstilladelse i Grønland på baggrund af lønarbejde Ansøgningsskema GL/AR1_da_150814 Ansøgning om opholds- og arbejdstilladelse i Grønland på baggrund af lønarbejde Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema kan bruges til ansøgning om opholds- og arbejdstilladelse

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet Ansøgningsskema SG4_da_141014 Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet grundlag end familiesammenføring, studie, erhverv eller

Læs mere

Ansøgning om tidsbegrænset humanitær opholdstilladelse i Danmark

Ansøgning om tidsbegrænset humanitær opholdstilladelse i Danmark Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA Ansøgning om tidsbegrænset humanitær

Læs mere

Etiske regler for H+H Koncernen

Etiske regler for H+H Koncernen Etiske regler for H+H Koncernen Indhold Introduktion... 1 Arbejdstager... 2 Sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen... 2 Grundlæggende arbejdstagerrettigheder... 2 Arbejdstager, fortsat... 3 Lighed, ikke-diskrimination

Læs mere

1. Hvilke konkrete krav stiller vi til henholdsvis løn- og arbejdsvilkår, sociale klausuler og flexjob og elever?

1. Hvilke konkrete krav stiller vi til henholdsvis løn- og arbejdsvilkår, sociale klausuler og flexjob og elever? Notat 29. august 2017 Sagsbeh.:ANLU J.nr.: 00.22.00-P22-1-17 Spørgsmål fra Sine Heltberg den 1/3-2017 om, hvilke krav stiller vi til henholdsvis løn, arbejdsvilkår og sociale klausuler på sundheds- og

Læs mere

FO/FA6. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr.

FO/FA6. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA FO/FA6_da_080218

Læs mere

Byggeri uden sort arbejde

Byggeri uden sort arbejde Byggeri uden sort arbejde Når du køber byggeydelser Når du som bygherre køber byggeydelser, er der en risiko for, at du åbner din virksomhed for sort eller illegal arbejdskraft. SKAT har sat særligt fokus

Læs mere

Bilag: Kontraktbilag om arbejds- og uddannelsesklausuler

Bilag: Kontraktbilag om arbejds- og uddannelsesklausuler Bilag: Kontraktbilag om arbejds- og uddannelsesklausuler Indhold Parterne... 2 Arbejdsklausul... 2 [Uddannelsesklausul]... 5 Fortolkning af kontraktbilagets indhold og udformning... 6 Lovvalg og værneting...

Læs mere

HELHEDSORIENTERET SAGSBEHANDLING

HELHEDSORIENTERET SAGSBEHANDLING Til de ansatte ved Ærø Kommune HELHEDSORIENTERET SAGSBEHANDLING Stop for uretmæssig modtagelse af offentlige ydelser FORORD Pr. 1. oktober 2012 har Kommunalbestyrelsen i Ærø Kommune oprettet en kontrolenhed,

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2016 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Denne guide er skrevet til jer, der skal

Læs mere