Klageportalen, Miljø- og Fødevareklagenævnet. Til Miljø- og Fødevareklagenævnet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Klageportalen, Miljø- og Fødevareklagenævnet. Til Miljø- og Fødevareklagenævnet"

Transkript

1 Klageportalen, Miljø- og Fødevareklagenævnet 29. maj 2019 Sag nr.: Til Miljø- og Fødevareklagenævnet Med henvisning til en foreløbig klage af 26. april 2019 har Danmarks Naturfredningsforening (herefter DN) den 3. maj 2019 fremsendt en endelig klage til Miljø- og fødevareklagenævnet over Erhvervsstyrelsens miljøvurdering af Udspil om Hovedstaden 2030, herunder Fingerplan 2019 (klagenummer ). Det bemærkes, at Fingerplanen udstedes med hjemmel i planlovens 3, stk. 1 og 5 j, stk. 4. Fingerplanen kan ikke påklages til Planklagenævnet, jf. planlovens 58, stk. 1. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr E-post erst@erst.dk Dette brev indeholder 1. baggrund, 2. Erhvervsstyrelsens opsummering af og bemærkninger til klagen og 3. Erhvervsstyrelsens konklusion. ERHVERVSMINISTERIET 1. Baggrund Den 18. maj 2018 nedsatte regeringen et ministerudvalg bestående af erhvervsministeren (formand), finansministeren, transport-, bygnings- og boligministeren, miljø- og fødevareministeren, økonomi- og indenrigsministeren samt uddannelses- og forskningsministeren. Ministerudvalget skulle komme med bud på initiativer, der adresserer de udfordringer, som hovedstadsområdet står over for frem mod 2030 (kommissoriet vedlægges, bilag 1). På baggrund af ministerudvalgets arbejde offentliggjorde regeringen, repræsenteret ved erhvervsminister Rasmus Jarlov, transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, på et pressemøde den 24. januar 2019 udspillet Danmarks hovedstad initiativer til styrkelse af hovedstadsområdet (udspillet vedlægges, bilag 2). Det bredt anlagte udspil omfatter kort beskrevne initiativer på en række politikområder erhvervsområdet, forsknings- og uddannelsesområdet, transport- og infrastrukturområdet, boligområdet, miljøområdet- og planområdet. Blandt initiativerne var en række forslag til ændringer af Fingerplan 2017 Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning. Samtidig med offentliggørelsen af regeringsudspillet, den 24. januar 2019, blev forslagene til ændring af Fingerplanen sendt i 8 ugers offentlig høring. Det skete med et høringsbrev, som bl.a. blev sendt elektronisk til DN samme dag (høringsbrevet vedlægges, bilag 3).

2 2/8 Herudover blev høringen annonceret og høringsmaterialet offentliggjort på Høringsportalen.dk og på Planinfo.dk. Endelig afholdte Erhvervsstyrelsen efter høringsstart orienteringsmøder, bl.a. et møde den 4. februar 2019, hvor DN sammen med Friluftsrådet fik en to timers mundtlig orientering om regeringsudspillet, herunder regeringens forslag til ændringer af Fingerplanen, den offentlige høring mv. I forbindelse med den offentlige høring gav Erhvervsstyrelsen, via internettet, fri adgang til relevant baggrundsmateriale, der er indgået i miljøvurderingen og Erhvervsstyrelsen sagsbehandling, herunder alle forslag fra hovedstadsområdets kommuner 150 i alt til ændringer af Fingerplanen, en oversigt over de forslag, som Erhvervsstyrelsen har indstillet imødekommet, baggrundsanalyser og endelig digitale kort med markering og præcis afgrænsning af alle foreslåede ændringer af Fingerplanens arealafgrænsninger. Til brug for ministerudvalgets og offentlighedens vurdering af regeringsudspillet om Hovedstaden 2030, herunder forslag til Fingerplan 2019, sandsynlige væsentlige indvirkning på miljøet, gav Erhvervsstyrelsen i efteråret 2018 rådgivningsvirksomhederne COWI og Rambøll i opdrag at lave to miljøvurderinger. COWI udarbejdede en generel miljøvurdering af regeringsudspillet om Hovedstaden 2030, herunder forslag til Fingerplan 2019, mens Rambøll udarbejdede en uddybende miljøvurdering, som var specifikt møntet på et større og detaljeret forslag om at ændre Fingerplanens afgrænsning af støjzonen omkring Københavns Lufthavn, Roskilde, ved Tune. Begge disse miljøvurderinger blev offentliggjort i forbindelse med ovennævnte offentlige høring. Det er den første af de to miljøvurderinger, den samlede miljøvurdering af regeringsudspillet om Hovedstaden 2030, herunder forslag til Fingerplan 2019, som DNs klage omhandler (begge miljøvurderinger vedlægges, bilag 4a og 4b). Den offentlige høring af forslaget til Fingerplan 2019 resulterede i 331 høringssvar, hvoraf 218 vedrørte udvidelse af førnævnte støjzone ved Københavns Lufthavn, Roskilde. Høringssvarene er sammenfattet i et høringsnotat, som er offentliggjort på Høringsportalen.dk og Planinfo.dk (høringsnotatet vedlægges, bilag 5). Høringssvarene resulterede i en række ændringer og præciseringer i den endelige Fingerplan 2019, der trådte i kraft den 29. marts Bl.a. blev forslaget om at ændre støjzonen ved Københavns Lufthavn, Roskilde, trukket tilbage. 2. Erhvervsstyrelsens opsummering af og bemærkninger til klagen I klagens indledning anfører DN, at den samlede miljøvurdering af regeringsudspillet om Hovedstaden 2030 ikke lever op til miljøvurderingslovens krav, og at den endelige vedtagelse af planerne derfor lider af en retlig mangel.

3 3/8 Klagen er opdelt i tre hovedafsnit en indledning, en del 1 med klagepunkter vedrørende miljøvurderingen af de initiativer i udspillet om Hovedstaden 2030, som ikke var del af forslag til Fingerplan 2019, og en del 2 med klagepunkter vedrørende miljøvurderingen af de initiativer i udspillet om Hovedstaden 2030, som var en del af forslag til Fingerplan Nedenfor følger en opsummering af klagepunkterne i disse tre hovedafsnit og Erhvervsstyrelsens bemærkninger hertil. 2.1 Klagens indledning I klagens indledning anfører DN, at klageadgangen og klagefristen vedrørende miljøvurderingen ikke er blevet annonceret, at foreningen først ved udarbejdelsen af sit høringssvar bliver opmærksom på miljøvurderingen, og at foreningen først den 26. april 2019 bliver opmærksom på, at der findes en klageadgang. Erhvervsstyrelsens bemærkninger Som beskrevet ovenfor blev Udspillet om Hovedstaden 2030, herunder forslag til Fingerplan 2019, offentliggjort den 24. januar Samme dag blev forslaget til Fingerplan, inkl. høringsmateriale med to miljøvurderinger, sendt i 8 ugers offentlige høring. Det skete med et høringsbrev, som bl.a. blev sendt til DN og som eksplicit nævner miljøvurderingerne. Herudover blev høringen annonceret og høringsmaterialet offentliggjort på Høringsportalen.dk og på Planinfo.dk. Endelig blev der, 10 dage efter høringsstarten, den 4. februar 2019, afholdt et møde i Erhvervsstyrelsen, hvor DN og Friluftsrådet, på Erhvervsstyrelsens initiativ, fik en to timers mundtlig orientering om regeringsudspillet, herunder regeringens forslag til ændringer af Fingerplanen, den offentlige høring mv. Erhvervsstyrelsen har ved en fejl ikke anført klageadgang og klagefrist vedrørende miljøvurderingen. Det beklager Erhvervsstyrelsen. På baggrund af ombudsmandspraksis vurderer Erhvervsstyrelsen ikke, at manglende klagevejledning kan medføre ugyldighed, men at den manglende vejledning, efter omstændighederne, kan medføre en forlænget klagefrist. 2.2 Del I: Initiativer som ikke er del af Forslag til Fingerplan 2019 Klagens del I omhandler miljøvurderingen af de initiativer i udspillet om Hovedstaden 2030, som ikke var del af forslag til Fingerplan Overordnet anfører DN, at disse initiativer fastlægger fysiske rammer, som ikke kan ændres længere nede i planlægningshierarkiet, hvorfor DN finder, at miljøvurderingen af disse initiativer er utilstrækkelig. Specifikt peger DN på følgende: 1. At vurderingerne af de respektive initiativer er kvalitative og ikke har en form, der gør det muligt at sammenligne miljøkonsekvenser på tværs af initiativerne.

4 4/8 2. At der redegøres for positive miljøkonsekvenser, som der ifølge DN kun er en teoretisk mulighed for at opnå, og at miljøvurderingens afvejninger af negative og positive miljøkonsekvenser derfor bliver misvisende. 3. At miljøvurderingen burde have indeholdt en mere udførlig redegørelse for sammenspillet mellem miljøkonsekvenserne af udspillet og overordnede miljømålsætninger i bl.a. nationale planer og programmer. 4. At miljøvurderingens beskrivelse af 0-alternativet er utilstrækkelig. Erhvervsstyrelsen bemærkninger Ifølge Miljøvurderingslovens 12, stk. 1, ( ) skal myndigheden udarbejde en miljørapport, der på grundlag af de oplysninger, der er nævnt i bilag 4, vurderer den sandsynlige væsentlige indvirkning på miljøet af planen eller programmets gennemførelse og rimelige alternativer under hensyn til planens eller programmets mål og geografiske anvendelsesområde. Ifølge 12, stk. 2, skal miljøvurderinger indeholde de oplysninger, der med rimelighed kan forlanges med hensyntagen til den aktuelle viden og gængse vurderingsmetoder og til, hvor detaljeret planen eller programmet er, hvad planen eller programmet indeholder, på hvilket trin i beslutningsforløbet planen eller programmet befinder sig, og hvorvidt bestemte forhold vurderes bedre på et andet trin i det pågældende forløb. Det er Erhvervsstyrelsens vurdering, at miljøvurderingen af de initiativer i udspillet om Hovedstaden 2030, som ikke var del af forslag til Fingerplan 2019, samlet set opfylder disse krav i miljøvurderingsloven og herudover er i tråd med den i udkastet til 1. del af Vejledning til lov om miljøvurdering af planer og programmer mv. refererede nævnspraksis: Loven fastlægger ikke, hvilke konkrete undersøgelser en myndighed skal foretage eller hvilke metoder, der skal anvendes ( ) Navnlig når der er tale om helt overordnet planlægning, bør der efter nævnets opfattelse efter omstændighederne indrømmes den ansvarlige myndighed et vist råderum ved vurderingen af, hvilke oplysninger det vil være nødvendigt at indhente til brug for en miljørapport. 1 Regeringsudspillet for hovedstadsområdet adresserer således en række langsigtede udfordringer, som hovedstadsområdet står overfor frem mod Det gør det overvejende med initiativer, der på nuværende tidspunkt har en forholdsvis lav detaljeringsgrad og afventer yderligere konkretisering på senere trin i beslutningsforløbet. Dette gælder bl.a. i forhold til nogle af de initiativer, hvor DN finder miljøvurderingen særlig kritisabel: En udvidelse af Avedøre Holme, en kunstig ø i Københavns Havn (Lynetteholmen), etableringen af en havnetunnel i Københavns Nordhavn samt en østlig ringvejsforbindelse og en metrolinje til Lynetteholmen. 1 NMK af 7. juli 2011 gengivet på side 45 i 1. del af udkast til Vejledning til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).

5 5/8 Disse initiativer befinder sig alle på et tidligt trin i beslutningsforløbet. Med udspillet om hovedstadsområdet har regeringen tilkendegivet, at den har til hensigt at arbejde for en yderligere konkretisering af initiativerne. I takt med at det sker, forventes initiativerne, ligesom mange andre af udspillets initiativer, at blive genstand for yderligere miljøvurderinger af planer og programmer og/eller VVM-analyser. Et eksempel herpå er initiativ nr. 23 om udvidelse af Avedøre Holme. Her fremgår det af regeringsudspillets initiativbeskrivelse, at regeringen vil gå i dialog med Hvidovre Kommune om mulighederne for en faseopdelt udvidelse af Avedøre Holme. Et vigtigt element vil i den forbindelse være projektets trafikale infrastruktur. Med denne kortfattede initiativbeskrivelse tilkendegives det, at der udestår en konkretisering af initiativet. I takt med denne konkretisering og på senere trin i beslutningsforløbet forventes det, at initiativet vil blive genstand for en VVM-analyse. 2.3 Del II: Initiativer som var en del af Forslag til Fingerplan 2019 Klagens del II omhandler miljøvurderingen af de initiativer i udspillet om Hovedstaden 2030, som var en del af forslag til Fingerplan Overordnet anfører DN, at der med initiativerne vedrørende ændringer af Fingerplanen i Udspillet om Hovedstaden 2030 lægges op til at fastlægge detaljerede rammer for den kommunale planlægning, hvorfor DN finder, at miljøvurderingen af disse initiativer er utilstrækkelig. Specifikt anfører DN: 1. At fingerplaninitiativernes detaljeringsgrad tilsiger, at miljøvurderingen af disse initiativer burde have været mere udførlig. Herudover anfører DN de samme klagepunkter, som er beskrevet under afsnit 2.2: 2. At vurderingerne af de respektive initiativer er kvalitative og ikke har en form, der gør det muligt at sammenligne miljøkonsekvenser på tværs af initiativerne. 3. At der redegøres for positive miljøkonsekvenser, som der ifølge DN kun er en teoretisk mulighed for at opnå, og at miljøvurderingens afvejninger af negative og positive miljøkonsekvenser derfor bliver misvisende. 4. At miljøvurderingen burde have indeholdt en mere udførlig redegørelse for sammenspillet mellem miljøkonsekvenserne af udspillet og overordnede miljømålsætninger i bl.a. nationale planer og programmer. 5. At miljøvurderingens beskrivelse af 0-alternativet er utilstrækkelig.

6 6/8 Erhvervsstyrelsen bemærkninger Ifølge Miljøvurderingslovens 12, stk. 1, ( ) skal myndigheden udarbejde en miljørapport, der på grundlag af de oplysninger, der er nævnt i bilag 4, vurderer den sandsynlige væsentlige indvirkning på miljøet af planen eller programmets gennemførelse og rimelige alternativer under hensyn til planens eller programmets mål og geografiske anvendelsesområde. Ifølge 12, stk. 2, skal miljøvurderinger indeholde de oplysninger, der med rimelighed kan forlanges med hensyntagen til den aktuelle viden og gængse vurderingsmetoder og til, hvor detaljeret planen eller programmet er, hvad planen eller programmet indeholder, på hvilket trin i beslutningsforløbet planen eller programmet befinder sig, og hvorvidt bestemte forhold vurderes bedre på et andet trin i det pågældende forløb. Det er Erhvervsstyrelsens vurdering, at miljøvurderingen af de initiativer i udspillet om Hovedstaden 2030, som var en del af forslag til Fingerplan 2019, samlet set fuldt lever op til disse krav i miljøvurderingsloven og herudover er i tråd med den i udkastet til 1. del af Vejledning til lov om miljøvurdering af planer og programmer mv. refererede nævnspraksis: Loven fastlægger ikke, hvilke konkrete undersøgelser en myndighed skal foretage eller hvilke metoder, der skal anvendes ( ) Navnlig når der er tale om helt overordnet planlægning, bør der efter nævnets opfattelse efter omstændighederne indrømmes den ansvarlige myndighed et vist råderum ved vurderingen af, hvilke oplysninger det vil være nødvendigt at indhente til brug for en miljørapport. 2 Miljøvurderingen indeholder således de oplysninger, der med rimelighed kan forlanges, henset til disse initiativers placering i planhierarkiet, hvor Fingerplanen, med hjemmel i planlovens 3, stk. 1 og 5 j, stk. 4, fastlægger de overordnede rammer for den fysiske planlægning i hovedstadsområdet kommuner. Disse rammer konkretiseres efterfølgende i kommuneplaner, kommuneplantillæg og lokalplaner. Fingerplanen fastlægger således ikke umiddelbare byggerettigheder, men kræver yderligere udmøntning i den kommunale planlægning og i konkrete tilladelser. Kommunernes planforslag vil være omfattet af miljøvurderingslovens regler og vil derfor som udgangspunkt skulle miljøvurderes. Ligeledes vil konkrete anlægsprojekter, som realiseres indenfor disse planmæssige rammer og vurderes at have en væsentlig virkning på miljøet, være VVM-pligtige. Miljøvurderingslovens bilag 4 oplister de oplysninger, der i henhold til 12, stk. 1 og med forbehold for 12, stk. 2 og 3, skal indgå indgå i en miljøvurdering. Bilaget og lovbestemmelserne fastlægger ikke krav til, at miljøvurderinger anvender bestemte metoder, præsentationsformater mv. 2 NMK af 7. juli 2011 gengivet på side 45 i 1. del af udkast til Vejledning til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).

7 7/8 Erhvervsstyrelsen vurderer, at miljøvurderingen punkt for punkt opfylder kravene i bilag 4, og at de valgte metoder og præsentationsformater mv., med hensyntagen til den aktuelle viden og fingerplaninitiativernes plads i planhierarkiet, giver et tilstrækkeligt grundlag for at vurdere miljøkonsekvenserne af initiativerne. Dette gælder bl.a. i forhold til et af de initiativer, hvor DN finder miljøvurderingen særlig kritisabel: Lempelserne af Fingerplanens regler om, at større byggeri med mange daglige brugere, skal placeres i nærheden af stationer på det overordnede banenet populært kaldet stationsnærhedsprincippet. Her anføres det flere steder i miljøvurderingen, at lempelserne kan have negative miljøkonsekvenser i form af øget trafik og kumulative effekter af øget trafik, såsom klimabelastning, støj, luftforurening, påvirkning af naturen som følge af vejbyggeri mv. Omfanget af disse trafikale konsekvenser og kumulative effekter er det, under hensyntagen til den aktuelle viden, meget vanskeligt at fastslå. Eksempelvis indebærer én lempelse af stationsnærhedsprincippet, der har været genstand for kritik, at kommuner med arealer i hovedstadsområdets Fingerby, i rammerne af en forsøgsordning, får mulighed for at søge erhvervsministeren og transport-, bygge- og boligministeren om mulighed for at afgrænse stationsnære områder med udvidede byggemuligheder ved standsningssteder for hurtigbuslinjer (Bus Rapid Tranfer, BRT) i eget trace. Hvor mange kommuner, der søger om at udnytte disse nye muligheder; om og hvornår mulighederne rent faktisk bliver udnyttet til at opføre byggeri; hvilket og hvor meget byggeri der opføres; og præcis hvilke trafikale konsekvenser og kumulative effekter det i sidste ende kan have, er pt. meget vanskeligt at forudse. På den baggrund vurderes en angivelse af retningen på miljøpåvirkningen både at opfylde kravene i miljøvurderingsloven og være vanskeligt at gøre bedre i lyset af det aktuelle vidensniveau. Det følger af bilag 4, pkt. b, at der skal gives oplysninger om de relevante aspekter af den nuværende miljøstatus og dens sandsynlige udvikling, hvis planen eller programmet ikke gennemføres populært kaldet for 0-alternativet. DN anfører, at miljøvurderingen alene indeholder 4 linjer, der ikke redegør tilstrækkeligt for O-alternativet. Desuden finder DN, at der ikke er redegjort tilstrækkeligt for alternativer. I miljøvurderingen er 0-alternativet omtalt flere steder. I afsnit 5.2 og 5.3 er miljøstatus og 0-alternativet beskrevet og vurderet, og i afsnit 6.3 opsummeres dette kort i fire linjer. Erhvervsstyrelsen vurderer, at indholdet af miljøvurderingen, når afsnit 5.2, 5.3 og 6.3 sammenholdes og henset til initiativernes position i planhierarkiet, opfylder kravene i miljøvurderingslovens bilag 4, pkt. b. Det bemærkes afslutningsvis, at Erhvervsstyrelsen, grundet den særlige karakter af initiativet om en ændret afgrænsning af støjzonen omkring Københavns Lufthavn, Roskilde, har fået gennemført en særskilt miljøvurdering af dette initiativ. Denne særskilte miljøvurdering blev, som anført i afsnit 1, offentliggjort samtidig med den generelle miljøvurdering.

8 8/8 3. Konklusion DN har i sin klage af 3. maj 2019 anført, at den samlede miljøvurdering af regeringsudspillet om Hovedstaden 2030 ikke opfylder kravene i miljøvurderingsloven, hvorfor den endelige vedtagelse af planerne lider af en retlig mangel. Det er Erhvervsstyrelsens samlede vurdering, at miljøvurderingen opfylder kravene i miljøvurderingsloven, herunder de krav der er anført i lovens bilag 4. Miljøvurderingen af initiativer, som ikke vedrører Fingerplanen, indeholder således de oplysninger, der med rimelighed kan forlanges. Dette skal navnlig ses i lyset af, at initiativerne generelt har en forholdsvis lav detaljeringsgrad og befinder sig på tidlige trin i deres respektive beslutningsforløb. Miljøvurderingen af de initiativer, som vedrører Fingerplanen, herunder den særskilte miljøvurdering af initiativet vedrørende udvidelse af støjzonen ved Københavns Lufthavn, Roskilde, indeholder ligeledes de oplysninger, der med rimelighed kan forlanges. Dette skal navnlig ses i lyset af disse initiativers placering i planhierarkiet, aktuel viden og kravene i miljøvurderingslovens bilag 4. Hvis klagenævnet trods ovenstående finder, at miljøvurderingen, som anført af DN, lider af en retlig mangel, vurderer Erhvervsstyrelsen ikke, at dette bør føre til planernes ugyldighed. Planerne er således på et overordnet niveau, og gennemførelse af initiativer nævnt i hovedstadsudspillet og udmøntning af bestemmelser i Fingerplan, vil kræve yderligere planlægning, hvor der vil skulle gennemføres miljøvurderinger. Offentligheden vil således få rig lejlighed til at blive yderligere inddraget i udmøntningen af hovedstadsudspillet, herunder kommunernes planlægning indenfor rammerne af Fingerplan Da Erhvervsstyrelsen vurderer, at der er tale om en principiel sag af overordnet betydning for rammerne for miljøvurderingen af mange større politiske udspil, anmoder styrelsen om, at sagen forelægges det samlede klagenævn. Med venlig hilsen Christina Berlin Hovmand Kontorchef Bilag: 1) Kommissorium for udspil om Hovedstaden ) Udspillet Danmarks hovedstad initiativer til styrkelse af hovedstadsområdet 3) Høringsbrev vedr. forslag til Fingerplan ) 4.a) Miljøvurdering af Udspil om Hovedstaden 2030, herunder Fingerplan 2019 og 4.b) særskilt miljøvurdering af ændring af støjzone ved Københavns Lufthavn, Roskilde 5) Høringsnotat vedrørende forslag til Fingerplan 2019

Retlig klage. Dato: 21. juni Til: Miljø- og Fødevareklagenævnet

Retlig klage. Dato: 21. juni Til: Miljø- og Fødevareklagenævnet Dato: 21. juni 2019 Til: Miljø- og Fødevareklagenævnet Masnedøgade 20 2100 København Ø Telefon: 39 17 40 00 Mail: dn@dn.dk Danmarks Naturfredningsforenings (DN) bemærkninger til Erhvervsstyrelsens bemærkninger

Læs mere

Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og lokalplan nr. 1084

Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og lokalplan nr. 1084 Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen 22. maj 2019 Sag 2019-4448/ 2019-4447 /kjn Sendt via mail til tmf@koege.dk Eva Schønnemann, eva.schoennemann@koege.dk Høringssvar til forslag til

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Politisk udspil om Danmarks hovedstad og forslag til Fingerplan 2019

Politisk udspil om Danmarks hovedstad og forslag til Fingerplan 2019 Politisk udspil om Danmarks hovedstad og forslag til Fingerplan 2019 14. marts 2019 Sigmund Lubanski Agenda 1 Indledning 2 Fokus i arbejdet med udspillet 3 Plads til alle 4 Vækst, viden og virksomheder

Læs mere

Fingerplanen hvad siger den?

Fingerplanen hvad siger den? Fingerplanen hvad siger den? Tune Lokalrådsforening 12. april 2018 Christina Berlin Hovmand Kontorchef Erhvervsstyrelsen Fingerplan 1947-2017 Baggrund historie Hvad regulerer Fingerplanen i dag? Støjzone

Læs mere

Planlovsdage. Danmarks hovedstad Initiativer til styrkelse af hovedstadsområdet. 14. marts Christina Berlin Hovmand

Planlovsdage. Danmarks hovedstad Initiativer til styrkelse af hovedstadsområdet. 14. marts Christina Berlin Hovmand Planlovsdage Danmarks hovedstad Initiativer til styrkelse af hovedstadsområdet 14. marts 2019 Christina Berlin Hovmand Agenda 1 Indledning 2 Fokus i arbejdet med udspillet 3 Plads til alle 4 Vækst, viden

Læs mere

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste 3. april 2017 Sag nr.: 2017-3111 JepFis Høring vedr. forslag til Fingerplan 2017 Fingerplanrevisionens formål og to spor I april 2016 blev der igangsat en

Læs mere

Kirkbi a/s Koldingvej Billund. Ikke VVM-pligt for Adgangsvej til Parkeringshus på Højmarksvej, - ændret udkørsel til Nordmarksvej.

Kirkbi a/s Koldingvej Billund. Ikke VVM-pligt for Adgangsvej til Parkeringshus på Højmarksvej, - ændret udkørsel til Nordmarksvej. Kirkbi a/s Koldingvej 2 7190 Billund Ikke VVM-pligt for Adgangsvej til Parkeringshus på Højmarksvej, - ændret udkørsel til Nordmarksvej. Orbicon har på vegne af Kirkbi d. 31. august 2018 indsendt ansøgning

Læs mere

Billund Kommune Att. Bo Damkjær, Park og Vej Jorden Rundt Grindsted

Billund Kommune Att. Bo Damkjær, Park og Vej Jorden Rundt Grindsted Billund Kommune Att. Bo Damkjær, Park og Vej Jorden Rundt 1 7200 Grindsted VVM-tilladelse for etablering af vejanlæg i tilknytning til Kornmarken Campus Dato: 11. oktober 2017 Billund Kommune vedtog den

Læs mere

Fælles miljøvurdering af planer og programmer på forskellige niveauer

Fælles miljøvurdering af planer og programmer på forskellige niveauer Dato: d. 3. maj 2019 Til: Klageportalen, Miljø- og Fødevareklagenævnet Masnedøgade 20 2100 København Ø Telefon: 39 17 40 00 Mail: dn@dn.dk Uddybning af Danmarks Naturfredningsforening klage over Erhvervsstyrelsens

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Syddjurs Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan nr Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III

AFGØRELSE i klagesag om Syddjurs Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan nr Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III 7. januar 2019 Sagsnr. 18/06262 Klagenr.: 1001092 (Tidl.: NMK-33-04806) JLA-NH AFGØRELSE i klagesag om Syddjurs Kommunes endelige vedtagelse af lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet -

Læs mere

Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK

Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK 18. december 2017 /NVK/rastho Sag 2017-14842 Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK I dette notat beskrives de overordnede ændringer, som Plandata.dk medfører. I forhold til

Læs mere

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018.

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018. 12. juli 2018 /renhan Sag 2018-6916 Forslag til Albertslund Kommuneplan 2018. Notat med statens bemærkninger Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj 2018

Læs mere

Kommunernes udtalelse i sagerne vedr. vindmøller Thorup Sletten klage ID , , , , , og

Kommunernes udtalelse i sagerne vedr. vindmøller Thorup Sletten klage ID , , , , , og Planklagenævnet Miljø- og Fødevareklagenævnet 20. december 2018 Kommunernes udtalelse i sagerne vedr. vindmøller Thorup Sletten klage ID 1002230, 1002229, 1002223, 1002264, 1002245, 1002250 og 1002238

Læs mere

041 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken 8 10

041 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken 8 10 041 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken 8 10 PlanID 3633872 Tillæg nr. 041 Plannavn Udvidelse af erhvervsområdet Perdersholmparken VVM Kommuneplantillæg uden VVM Dato for offentliggørelse af

Læs mere

TILLÆG 005 TIL KOMMUNEPLAN Ny boligbebyggelse på Thorstedlund Vedtaget xx.xxxx 2019

TILLÆG 005 TIL KOMMUNEPLAN Ny boligbebyggelse på Thorstedlund Vedtaget xx.xxxx 2019 TILLÆG 005 TIL KOMMUNEPLAN 2017-2029 Ny boligbebyggelse på Thorstedlund Vedtaget xx.xxxx 2019 Indhold Redegørelse............................ 3 BAGGRUND. 3 FORMÅL. 3 BELIGGENHED OG EKSISTERENDE FORHOLD.

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

UDKAST TIL POLITISKBEHANDLING

UDKAST TIL POLITISKBEHANDLING UDKAST TIL POLITISKBEHANDLING Forslag Areal ved Nordskovvej, Haslev - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.2017 Nordskovvej j ve ve ken evej gh a gepar Mind En Gildrin KOMMUNEPLANTILLÆG

Læs mere

Udkast til vejledning vedr. fleksibel planlægning lokalplaner af mindre betydning

Udkast til vejledning vedr. fleksibel planlægning lokalplaner af mindre betydning Udkast til vejledning vedr. fleksibel planlægning lokalplaner af mindre betydning Januar 2019 1 INDLEDNING Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti indgik i juni 2016 en politisk aftale om Danmark

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 11 g og 58, stk. 1,nr. 4 i planloven 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 11 g og 58, stk. 1,nr. 4 i planloven 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 15. august 2014 J.nr.: NMK-34-00277 og NMK-33-01941 Ref.: KBP AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes VVM-screening af vejprojekt

Læs mere

Afgørelse om ikke krav til miljøkonsekvensvurdering for etablering af regnvandsbassin for afledning af regnvand ved Stejlgårdsparken, 6740 Bramming

Afgørelse om ikke krav til miljøkonsekvensvurdering for etablering af regnvandsbassin for afledning af regnvand ved Stejlgårdsparken, 6740 Bramming Din Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Sendt digital til CVR: 32661149 og om@dinforsyning.dk Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 1. august 2017 Sagsbehandler Anitta Knattrup Telefon direkte 76 16 13

Læs mere

VVM-tilladelse for etablering af nyt regnvandsbassin i tilknytning til eksisterende regnvandsbassin syd for Kornmarken i Billund

VVM-tilladelse for etablering af nyt regnvandsbassin i tilknytning til eksisterende regnvandsbassin syd for Kornmarken i Billund Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted VVM-tilladelse for etablering af nyt regnvandsbassin i tilknytning til eksisterende regnvandsbassin syd for Kornmarken i Billund Dato: 11. oktober

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 30. oktober 2007 J.nr.: NKN-33-01480 ssc Afgørelse i sagen om Frederiksværk-Hundested

Læs mere

Miljøstyrelsen har den 16. marts 2017 modtaget beskrivelse af ændringer af APM Terminals areal på Aarhus Havn samt VVM-anmeldelse af denne ændring.

Miljøstyrelsen har den 16. marts 2017 modtaget beskrivelse af ændringer af APM Terminals areal på Aarhus Havn samt VVM-anmeldelse af denne ændring. APM Terminals Aarhus A/S Aarhus C Kun sendt som digital post til CVR 32658393 med cc. til mette.linnemann@apmterminals.com Virksomheder J.nr. MST-1270-02212 Ref. anbhe Den 30-03-2017 Opdatering af bilag

Læs mere

Miljøvurdering af et kommuneplantillæg med VVM? Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af et kommuneplantillæg med VVM? Ved Gert Johansen Miljøvurdering af et kommuneplantillæg med VVM? Ved Gert Johansen Hvornår skal et VVM-tillæg miljøvurderes Udgangspunktet er at VVM-tillægget er et tillæg til kommuneplanen. At det sætter rammer (retningslinjer)

Læs mere

Notat. A. Overordnede ændringer. Modtagere: MBU/ØU/KB. Orientering om Forslag til Fingerplan 2019

Notat. A. Overordnede ændringer. Modtagere: MBU/ØU/KB. Orientering om Forslag til Fingerplan 2019 Notat Modtagere: MBU/ØU/KB Orientering om Forslag til Fingerplan 2019 Regeringen har den 24. januar 2019 offentliggjort et regeringsudspil for Hovedstadsområdet 2030 Danmarks hovedstad - initiativer til

Læs mere

Tillæg nr. 21. til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune

Tillæg nr. 21. til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune Offentliggjort 28. november 2018 KOMMUNEPLAN 2015 AABENRAA KOMMUNE Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune Lokalplan nr. 33-1 er

Læs mere

Orienteringsbrev. Orientering om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 03 og lokalplan L06 Bofællesskab ved Rosenvænget i Ølgod.

Orienteringsbrev. Orientering om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 03 og lokalplan L06 Bofællesskab ved Rosenvænget i Ølgod. Orienteringsbrev Plan og Vækst Bytoften 2, 6800 Varde 79946557 Orientering om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 03 og lokalplan 24.01.L06 Bofællesskab ved Rosenvænget i Ølgod. Udvalget for Plan og

Læs mere

Forslag til Tillæg 1 til Kommuneplan Ved Sportspladsen 14

Forslag til Tillæg 1 til Kommuneplan Ved Sportspladsen 14 Forslag til Tillæg 1 til Kommuneplan 2018 Ved Sportspladsen 14 R Ø D OV R E KO M M U N E Offentliggørelse Kommunalbestyrelsen har den xx.xx. 2018 vedtaget at fremlægge Forslag til Tillæg 1 til Kommuneplan

Læs mere

For anlæg nævnt i bilag 2 i VVM-bekendtgørelsen gælder, at kommunen skal vurdere om anlægget er omfattet af VVM-pligt.

For anlæg nævnt i bilag 2 i VVM-bekendtgørelsen gælder, at kommunen skal vurdere om anlægget er omfattet af VVM-pligt. Kolding Kommune Att.: Projektleder Torben Gade By- og Udviklingsforvaltningen togad@kolding.dk VVM-screening af Marina City lystbådehavn og ny bydel. Kolding Kommune har den 20. december 2016 i henhold

Læs mere

Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 7. Støjkonsekvenszoner omkring den statslige infrastruktur

Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 7. Støjkonsekvenszoner omkring den statslige infrastruktur Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 7 Støjkonsekvenszoner omkring den statslige infrastruktur Planforslaget er vedtaget af Nyborg Byråd 26. februar 2019 efter høring i perioden 16. oktober til 11. december 2018.

Læs mere

Notat vedr. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 6. juni 2014 vedr. lokalplan nr. 494 Enghave Brygge

Notat vedr. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 6. juni 2014 vedr. lokalplan nr. 494 Enghave Brygge KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Notat vedr. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 6. juni 2014 vedr. lokalplan nr. 494 Enghave Brygge

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018.

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018. KOMMUNEPLANTILLÆG 12 Ved El-vej - et boligområde Kommuneplan 2017-2029 FORSLAG Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018 Kolding Kommune Tillæg til Kommuneplan Kommuneplanen fastlægger mål for udviklingen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 til Kommuneplan 2013-2025 Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 Baggrund Forslaget til kommuneplantillæg nr. 20 til Hedensted

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 0-852 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte forslag

Læs mere

Parkvænget og Fælledvej. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag

Parkvænget og Fælledvej. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag Parkvænget og Fælledvej Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Balstrupvej 109 Balstrupvej 4100 RIngsted. Afgørelse om ikke VVM-pligt for skovrejsning ved Eskemosevej

Balstrupvej 109 Balstrupvej 4100 RIngsted. Afgørelse om ikke VVM-pligt for skovrejsning ved Eskemosevej Balstrupvej 109 Balstrupvej 4100 RIngsted Dato: 31. oktober 2018 Afgørelse om ikke VVM-pligt for skovrejsning ved Eskemosevej Ringsted Kommune har den 31. oktober 2018 modtaget en anmodning fra om at vurdere,

Læs mere

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Vojensvej. Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Vojensvej. Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D Forslag HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Vojensvej TILLÆG NR. 02 Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D Hædersdalvej vej is rpr ve Klø HVIDOVRE KOMMUNE Målforhold 1:2000 TILLÆGGETS

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Den lovgivningsmæssige vinkel

Miljøvurdering af planer og programmer. Den lovgivningsmæssige vinkel Miljøvurdering af planer og programmer Den lovgivningsmæssige vinkel af Specialkonsulent Gert Johansen Introduktion Intentionerne med loven og direktivet bæredygtighed sammenhæng mellem projekter bedre

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 19

Kommuneplantillæg nr. 19 Høringsperioden er på baggrund af et afholdt borgermøde forlænget til den 5. april 2018. Bryggeriet i Faxe Forslag - fremlagt i offentlig høring i fra 4. januar til 1. marts 2018 Industriparken Egedevej

Læs mere

Indledning Erhvervsstyrelsen har gennemført en kontrol af delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto A/S.

Indledning Erhvervsstyrelsen har gennemført en kontrol af delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto A/S. FORTROLIGT Bestyrelsen for BioPorto A/S Sendt til virksomhedens digitale postkasse 31. maj 2018 Ref./MetGyd J. nr. 2017-4580 Regnskabskontrolsag vedrørende delårsrapporten for 1. halvår 2017 for BioPorto

Læs mere

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 7. december 2016 Sag nr.: 2016-10545 /lismol + majbag Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 Herning Kommune har sendt forslag til kommuneplan nr. 2017

Læs mere

Afgørelse om VVM-pligt i forbindelse med udvidelse af eventområdet ved Tangkrogen og udvidelse af Marselisborg Lystbådehavn

Afgørelse om VVM-pligt i forbindelse med udvidelse af eventområdet ved Tangkrogen og udvidelse af Marselisborg Lystbådehavn Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Borgmesterens Afdeling 14. juni 2017 Side 1 af 4 Afgørelse om VVM-pligt i forbindelse med udvidelse af eventområdet ved Tangkrogen og udvidelse af Marselisborg

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund LEGO System A/S Kornmarken 33 7190 Billund Dato: 22.02.2018 Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund Rambøll har på vegne af LEGO System A/S

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE Plan, Byg og Miljø

TÅRNBY KOMMUNE Plan, Byg og Miljø 18/23693 TÅRNBY KOMMUNE Plan, Byg og Miljø Til rette vedkommende DATO DERES REF. VORES REF. DIREKTE NR. 01-10-2018 CVR msl.tf Høringsbrev Forslag til lokalplan 135 Tårnby Rense- og Fjernkøleanlæg Tårnby

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Kommuneplan for Brønderslev Kommune

Sammenfattende redegørelse. Kommuneplan for Brønderslev Kommune Sammenfattende redegørelse Kommuneplan 2017-2029 for Brønderslev Kommune Juli 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Miljøhensyn 2 3. Behandling af høringssvar 3 4. Overvågning 4 1 1. Indledning Forslag

Læs mere

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011.

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011. Bilag nr. 3: Behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 317 for et erhvervsområde ved Herningvej og Åhusevej i Karup samt forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009 2021 for Viborg Kommune

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg H.022 med VVM-redegørelse og MV for oplag af olieprodukter i eksisterende olielager Gasværksvej Byrådet

Læs mere

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Indstilling i pkt. 5 på dagsorden TMU forslag 1-5 er vedtaget.

Indstilling i pkt. 5 på dagsorden TMU forslag 1-5 er vedtaget. Københavnertunnelen ApS Nytårsbrev 5. januar 2009 Nytårsbrev 2009 Københavnertunnelen 05012009.doc Regeringen har med Bæredygtig transport bedre infrastruktur, December 2008, bebudet iværksættelse af strategisk

Læs mere

Forslag til ophævelse af del af LOKALPLAN 191. Dronningborg Maskinfabrik. Randers Kommune

Forslag til ophævelse af del af LOKALPLAN 191. Dronningborg Maskinfabrik. Randers Kommune Forslag til ophævelse af del af LOKALPLAN 191 Dronningborg Maskinfabrik Randers Kommune INDHOLD Ophævelse af lokalplan nr. 191 Høringsperiode Minimum 8 uger fra offentliggørelsen af aflysningen Indhold

Læs mere

Udkast - Miljøscreening af Sydlig Ringvej ved Kolding

Udkast - Miljøscreening af Sydlig Ringvej ved Kolding Trafik og Mobilitet Att.: Steen Langhoff 31. januar 2018 - Sagsnr. 17/19563 - Løbenr. 16841/18 Udkast - Miljøscreening af Sydlig Ringvej ved Kolding Kolding Kommune har den 16/11 2017 modtaget ansøgning

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde i Ikast-Brande Kommune

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde i Ikast-Brande Kommune Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 19. maj 2009 J.nr. NKN-261-00104 MHE Afgørelse i sagen om miljøvurdering af et erhvervsområde

Læs mere

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Assens Kommune har vedtaget kommuneplantillæg nr.17.

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Assens Kommune har vedtaget kommuneplantillæg nr.17. 27. marts 2017 Sagsnr. NMK-33-03798 KlageID: 105554 INROE-NMKN AFGØRELSE i sag om klage over Assens Kommunes endelige vedtagelse af Kommuneplantillæg nr. 17 - Revision af temaet Landskab Planklagenævnet

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund

Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund Legoland ApS Højmarkvej 20 7190 Billund Att.: Jesper Gadebjerg Dato: 17.09. 2018 Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund Legoland ApS har den 9. juli 2018 fremsendt

Læs mere

Jeg er nød til endnu engang at ulejlige jer med en forespørgsel om reglerne for lavenergi.

Jeg er nød til endnu engang at ulejlige jer med en forespørgsel om reglerne for lavenergi. From: Bo Christiansen Sent: Mon, 29 Jan 2018 10:18:21 +0100 To: Stine Pedersen Cc: Mia Christiernson Subject: SV: Regler om lavenergi Attachments: Signaturbevis.txt Kære Stine Pedersen Erhvervsstyrelsens

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej, Herborg.

Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej, Herborg. Returadresse Land, By og Kultur - Planlægning Toften 6 6880 Tarm Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan 2013-2025 for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 033 og lokalplan nr. 106 for boliger ved Tejn Havn - Afgørelse om at planerne ikke medfører, at der skal udarbejdes miljørapport

Kommuneplantillæg nr. 033 og lokalplan nr. 106 for boliger ved Tejn Havn - Afgørelse om at planerne ikke medfører, at der skal udarbejdes miljørapport Bornholms Regionskommune Center for Natur, Miljø og Fritid Natur og miljø nm@brk.dk www.brk.dk CVR: 26 69 63 48 16. april 2019 J. nr. 09.00.04P16-0002 Kommuneplantillæg nr. 033 og lokalplan nr. 106 for

Læs mere

Ændring af det stationsnære område ved Trekroner og rammeområde 3.EP.3. Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2016/forslag

Ændring af det stationsnære område ved Trekroner og rammeområde 3.EP.3. Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2016/forslag Ændring af det stationsnære område ved Trekroner og rammeområde 3.EP.3 Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2016/forslag Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a.

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017 HVIDBOG LOKALPLAN NR. 1174 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017 INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver lokalplaner, har

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. Kommuneplantillæg nr. 5. Klimatilpasningsplan for Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. Kommuneplantillæg nr. 5. Klimatilpasningsplan for Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE Kommuneplantillæg nr. 5 Klimatilpasningsplan for Ærø Kommune Forord Denne plan integrerer Ærø Kommunes Klimatilpasningsplan, i Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune. - En vejledning, der fortæller,

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden på nævnets vegne, jf. 9 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet.

Afgørelsen er truffet af formanden på nævnets vegne, jf. 9 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. november 2015 J.nr.: NMK-33-03183 og NMK-41-00360 KlageID: 84569 Ref.: CANEL AFGØRELSE i sag om Halsnæs Kommunes endelige

Læs mere

Miljøstyrelsen

Miljøstyrelsen Kommuneplanafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C Miljøstyrelsen aar@mst.dk Side 1 af 5 Foreløbigt høringssvar vedrørende Forslag til kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune

Læs mere

Til ØU til orientering 03-02-2012. Sagsnr. 2011-68440. Kommuneplantillæg med VVM for Statens Serum Institut bekendtgjort. Dokumentnr.

Til ØU til orientering 03-02-2012. Sagsnr. 2011-68440. Kommuneplantillæg med VVM for Statens Serum Institut bekendtgjort. Dokumentnr. Til ØU til orientering Kommuneplantillæg med VVM for Statens Serum Institut bekendtgjort Miljøstyrelsen Roskilde har bekendtgjort kommuneplantillæg med VVM for Statens Serum Institut og har dermed meddelt

Læs mere

Tillæg nr. 25 til Kommuneplan for et boligområde ved Hvinningdalvej og Vestre Ringvej i Hvinningdal

Tillæg nr. 25 til Kommuneplan for et boligområde ved Hvinningdalvej og Vestre Ringvej i Hvinningdal Tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Hvinningdalvej og Vestre Ringvej i Hvinningdal Silkeborg Kommune Tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 20. august 2008 J.nr.: NKN-261-00060 ssc/tutbi Afgørelse i sagen om miljøvurdering af

Læs mere

Notat BECH-BRUUN. Konsekvenser af ophævelse af lokalplan og kommuneplantillæg for K.B. Hallen m.m. 1, indledning og problemstilling

Notat BECH-BRUUN. Konsekvenser af ophævelse af lokalplan og kommuneplantillæg for K.B. Hallen m.m. 1, indledning og problemstilling København 29. Maj 2017 Jacob Brandt Partner T +45 72 27 33 63 jab@bechbruun.com Sagsnr. 020305-0164 jab/jab/kaj Notat Konsekvenser af ophævelse af lokalplan og kommuneplantillæg for K.B. Hallen m.m. 1,

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 25. august 2008 J.nr.: NKN-261-00076 ssc/tutbi Afgørelse i sagen om miljøvurdering af

Læs mere

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven Notat Jens Flensborg Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Aarhus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 07-11601 - 5 jfl@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk CVR: 31 13 54 27 24. september

Læs mere

Solcelleanlæg Nyt OUH. Afgørelse om at projektet ikke er VVM-pligtigt. Mohamad Mansour Nyt OUH Glisholmvej 2A 5260 Odense S. Byudvikling Byplan

Solcelleanlæg Nyt OUH. Afgørelse om at projektet ikke er VVM-pligtigt. Mohamad Mansour Nyt OUH Glisholmvej 2A 5260 Odense S. Byudvikling Byplan Mohamad Mansour Nyt OUH Glisholmvej 2A 5260 Odense S By- og Kulturforvaltningen Byudvikling Byplan Nørregade 36 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. +4565512717 Solcelleanlæg Nyt OUH Afgørelse om at projektet

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 FORSLAG i offentlig høring fra den 5. december 2016 til den

Læs mere

Viborg Kommune har den 4. maj 2018 modtaget din anmeldelse om skovplantning på ca. 3,3 ha af ejendommen Ndr. Troelstrupvej 3B, 9632 Møldrup.

Viborg Kommune har den 4. maj 2018 modtaget din anmeldelse om skovplantning på ca. 3,3 ha af ejendommen Ndr. Troelstrupvej 3B, 9632 Møldrup. Teknik & Miljø Byggeri og Miljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 LMO Att.: Christian Bach Knudsen cbk@lmo.dk byggeriogmiljoe@viborg.dk viborg.dk Afgørelse om, at der ikke skal udarbejdes en

Læs mere

Med kommuneplantillægget gives fortsat mulighed for etablering og drift at et ridecen) ter med tilhørende faciliteter ) herunder kursistboliger.

Med kommuneplantillægget gives fortsat mulighed for etablering og drift at et ridecen) ter med tilhørende faciliteter ) herunder kursistboliger. Plan og Byudvikling Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk ORIENTERINGSBREV OM SUPPLERENDE HØRING AF: Forslag til tillæg 09 til Kommuneplan 2013 og lokalplan 13.10.L01

Læs mere

Miljøvurdering. Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6. Debatperiode og offentligt borgermøde. Midlertidige retsvirkninger

Miljøvurdering. Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6. Debatperiode og offentligt borgermøde. Midlertidige retsvirkninger Offentlig bekendtgørelse den 12. juni 2018 af Forslag til Lokalplan nr. 408 - Område til helårsboliger i form af etageboliger ved Hvide Hus Vej 1 i Ebeltoft og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 69 til Rammeområde 51.B9 Boligområde ved Ørskovvej i Snejbjerg Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

Forslag til ophævelse af Lokalplan B12-1

Forslag til ophævelse af Lokalplan B12-1 Forslag til ophævelse af Lokalplan B12-1 Blandet bolig- og erhvervsområde ved Kildevej i Haarby December 2018 Indholdsfortegnelse REDEGØRELSE Ophævelse af Lokalplan B12-1... 4 Redegørelse for de faktiske

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 Kort Kort 1: Den tidligere udstrækning af den økologiske forbindelse

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Københavns Kommune aktindsigt efter offentlighedsloven

Københavns Kommune aktindsigt efter offentlighedsloven Københavns Kommune aktindsigt efter offentlighedsloven Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at det efter sagens oplysninger kan lægges til grund, at kommunen har fremfundet de sager, som det

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald Allerød Kommune Plan og Byg DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 10 til Rammeområde 89.S5 Fritidshuse ved feldbjergvej øst for Trehøje Golfbane Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg nr. 13. til Hedensted Kommuneplan 2013-2025. Omfartsvej ved Ørum ØRUM. Hedensted Kommune Fritid og Fællesskab.

Forslag. Kommuneplantillæg nr. 13. til Hedensted Kommuneplan 2013-2025. Omfartsvej ved Ørum ØRUM. Hedensted Kommune Fritid og Fællesskab. Kommuneplantillæg nr. 13 til Hedensted Kommuneplan 2013-2025 Omfartsvej ved Ørum Højkildevej Nørremarksvej ØRUM Ørumvej Forslag Hedensted Kommune Fritid og Fællesskab Tjørnevej 6, 7171 Uldum Tlf.: 79 75

Læs mere

9. februar 2009 J.nr.: NKN ssc

9. februar 2009 J.nr.: NKN ssc NATURKLAGENÆVNET Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax:7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 9. februar 2009 J.nr.: NKN-261-00142 ssc Afgørelse i sagen om miljøvurdering

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Skive Kommune Rådhuspladsen 2 7800 Skive Att.: Jens Gørup, jegj@skivekommune.dk Kystdirektoratet J.nr. 17/02520-11 Ref. Thomas Larsen 31-10-2017 Tilladelse til uddybning i Skive Jollehavn, samt uddybning

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag forud for planlægningen for solcellepark mellem Dalby og Faxe i Faxe Kommune.

Indkaldelse af idéer og forslag forud for planlægningen for solcellepark mellem Dalby og Faxe i Faxe Kommune. Indkaldelse af idéer og forslag forud for planlægningen for solcellepark mellem Dalby og Faxe i Faxe Kommune. Idéfase Solcellepark ved Jomfruens Egede i Faxe Kommune - indkaldelse af idéer fra den 22.

Læs mere

Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket

Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket Indkaldelse af ideer og forslag Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket Oktober 2009 Hvad er en VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet. VVM-reglerne for anlæg på land fremgår

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere

Bilag 1 til MTU 11. juni Ophævelse af del LOKALPLAN 191. Udkast. Dronningborg Maskinfabrik. Randers Kommune

Bilag 1 til MTU 11. juni Ophævelse af del LOKALPLAN 191. Udkast. Dronningborg Maskinfabrik. Randers Kommune Bilag 1 til MTU 11. juni 2015 Ophævelse af del LOKALPLAN 191 Dronningborg Maskinfabrik Udkast Randers Kommune INDHOLD Ophævelse af lokalplan nr. 191 Høringsperiode Minimum 8 uger fra offentliggørelsen

Læs mere

FORSLAG KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 8 FOR RAMMEOMRÅDE 1 D4 - STEVNSHALLERNE 1 D4. Politik & Borger PLANLÆGNING BESKRIVELSE ÆNDRING AF RAMMEBESTEMMELSER

FORSLAG KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 8 FOR RAMMEOMRÅDE 1 D4 - STEVNSHALLERNE 1 D4. Politik & Borger PLANLÆGNING BESKRIVELSE ÆNDRING AF RAMMEBESTEMMELSER PLANLÆGNING KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 8 FOR RAMMEOMRÅDE 1 D4 - STEVNSHALLERNE BESKRIVELSE ÆNDRING AF RAMMEBESTEMMELSER HØRINGSPERODE XX. JULI TIL XX AUGUST 2019 (INDSÆTTES EFTER KB) 1 D4 Politik & Borger

Læs mere

Fredningsnævnet for Vestsjælland har den 5. januar 2015 modtaget forslag om fredning af et sammenhængende græsningsareal på bakkerne ved Tømmerup.

Fredningsnævnet for Vestsjælland har den 5. januar 2015 modtaget forslag om fredning af et sammenhængende græsningsareal på bakkerne ved Tømmerup. Screeningsafgørelse Ikke pligt til udarbejdelse af en miljøvurdering i forbindelse med fredningsforslaget om fredning af et sammenhængende areal på bakkerne ved Tømmerup. Fredningsnævnet for Vestsjælland

Læs mere

Principiel tilladelse til opfyldning i Fordgraven, Københavns

Principiel tilladelse til opfyldning i Fordgraven, Københavns Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 Københavns S Sendt elektronisk til arj@m.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Principiel tilladelse

Læs mere

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den :

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den : Høringssvar nr. 1 Vs: Indsigelse til kommuneplantillæg nr.68 - Lokalplan nr. 81 C3.1. Herning Kommune By-Erhverv og Kultur 18-10-2016 11:05 Til: Louise Kruse Hansen Sendt af: Anna Margrethe Buhl Fra: Til:

Læs mere

Forslag til Tillæg 10 til Kommuneplan Rødovrevej 239

Forslag til Tillæg 10 til Kommuneplan Rødovrevej 239 Forslag til Tillæg 10 til Kommuneplan 2014 Rødovrevej 239 R Ø D OV R E KO M M U N E Forslag til Tillæg 10 til Kommuneplan 2014 Redegørelse Rødovre Kommune ønsker at muliggøre omdannelsen af erhvervsbebyggelsen

Læs mere

Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted

Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted A/S Østbirk Bygningsindustri Ryvej 21 8752 Østbirk Dato: 12.03. 2018 Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted A/S Østbirk Bygningsindustri har den 20. september

Læs mere

Tillæg nr. 57 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 57 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 57 til Rammeområde 92.B1 Boligområde ved Hveddevej i Skarrild Fremlægges fra 15. november 2018 til 13. december 2018 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er

Læs mere