Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK"

Transkript

1 18. december 2017 /NVK/rastho Sag Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK I dette notat beskrives de overordnede ændringer, som Plandata.dk medfører. I forhold til indberetning i Plandata.dk indebærer planlovslovændringerne fra juni 2017, at bl.a. alle planer efter planloven skal offentliggøres via Plandata.dk. Det nye Plandata.dk ændrer ikke ved pdf-dokumentet, som bærer af de juridisk gældende bestemmelser. For alle planer skal der i Plandata.dk registreres forskellige oplysninger om planens indhold. For nogle plantyper skal kommunerne registrere flere oplysninger om den enkelte plan i det nye Plandata.dk i forhold til PlansystemDK. Udvidelserne betyder, at registreringen af planoplysninger i Plandata.dk i højere grad end hidtil kan ske i overensstemmelse med den enkelte plans indhold. En række af de registrerede planoplysninger vil automatisk blive nedbrudt til jordstykkeniveau eller del-jordstykkeniveau. Betegnelsen (del-)jordstykkeniveau anvendes både for komplette jordstykker og for de dele af komplette jordstykker, der deles af en plangrænse. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr E-post erst@erst.dk ERHVERVSMINISTERIET 1. Indberetning i Plandata.dk Det skal understreges, at de oplysninger, som gennemgås nedenfor, ikke altid findes i planerne, og følgelig kun skal registreres, hvis planerne indeholder oplysninger herom (fx om arealanvendelse og omfangsbestemmelser). Nedenfor gennemgås de væsentligste ændringer for registrering i Plandata.dk. Oplysninger om de detaljerede registreringskrav er specificeret i bilag Kommuneplanstrategier Kommuneplanstrategier, herunder ændringer til strategien, indberettes med de samme informationer som hidtil. Det vil sige med identifikationsoplysninger samt vedlagt strategidokumentet i pdf-format.

2 2/ Den samlede kommuneplan Den samlede kommuneplan skal indberettes med identifikationsoplysninger og med tilknyttede kommuneplanrammer samt retningslinjer. Endvidere skal det juridiske plandokument med tilhørende redegørelse vedlægges i pdf-format. I forhold til kommuneplanretningslinjer og kommuneplanrammer vil der være flere oplysninger, der skal registreres, herunder anvendelses og bebyggelsesregulerende bestemmelser Kommuneplanretningslinjer Kommuneplanretningslinjer skal registreres med identifikationsoplysninger, geografi og med angivelse af, hvilken kommuneplan, eller hvilket kommuneplantillæg, retningslinjen hører under Kommuneplanrammer Kommuneplanrammer vil ligesom kommuneplanretningslinjer skulle registreres med identifikationsoplysninger og rammens geografiske udstrækning samt med angivelse af, hvilken kommuneplan eller hvilket kommuneplantillæg, rammen hører under. Dog vil der være følgende ændringer i de elementer, der skal registreres: Der skal registreres flere specifikke anvendelser til hver plan. Der skal registreres flere nye omfangsbestemmelser vedrørende fx etageareal, udstykningsstørrelse m.fl. Omfangsbestemmelser skal oplyses for hele kommuneplanrammen samt for hver enkel specifik anvendelse (hvis omfanget af byggeriet reguleres specifikt i forhold til anvendelsesbestemmelserne.) Kommuneplantillæg Kommuneplantillæg indberettes med identifikationsoplysninger og med vedlæggelse af det juridiske plandokument pdf-format. For tillæg, som har tilknyttet kommuneplanrammer og/eller kommuneplanretningslinjer, skal disse registreres med ophæng i tillægget, og i overensstemmelse med ovenstående krav for kommuneplanrammer og kommuneplanretningslinjer Lokalplaner Lokalplaner skal indberettes med identifikationsoplysninger, planens geografiske udstrækning samt den af byrådet vedtagne lokalplan i pdf-format. Antallet af oplysninger, der skal registreres for lokalplanen er udvidet:

3 3/8 Indeholder lokalplaner delområder, er det obligatorisk at registrere disse. Findes der delområder i lokalplanen med forskellig zonestatus, eller indeholder planen delområder med specifikke bestemmelser, skal disse delområder registreres, ligeledes med tilhørende identifikationsoplysninger samt delområdernes digitale, geografiske afgrænsning. Også for delområder skal der registreres oplysninger om anvendelses- og omfangsbestemmelser. Kravene til disse oplysninger er specificeret i bilag 1. I PlansystemDK har det været frivilligt for kommunerne at registrere delområder. I Plandata.dk bliver det obligatorisk. Indeholder lokalplanen byggefelter, er det obligatorisk at registrere disse. Dette er en udvidelse i forhold til i dag. Byggefelterne registreres på samme måde som lokalplanernes delområder. De registrerede byggefelter udstilles offentligt som et nyt tema i Plandata.dk. Anvendelses- og omfangsbestemmelser, som i PlansystemDK har kunnet registreres frivilligt, bliver det obligatorisk at registrere. Der skal registreres flere specifikke anvendelser til hver lokalplan og til hvert lokalplandelområde, delområdeafgrænsning samt byggefelter. Der skal registreres flere nye typer af omfangsbestemmelser vedrørende fx etageareal, udstykningsstørrelse m.fl. Omfangsbestemmelser skal registreres for lokalplanen, delområder og byggefelter. Oplysninger om omfangsbestemmelser skal således registreres for hele planen samt for hver specifik anvendelse (hvis omfanget af byggeriet reguleres specifikt i forhold til anvendelsesbestemmelserne) Zonekort Zonekortet, der viser byzoner og sommerhusområder (landzoner er resten af landet), skal i fremtiden ikke længere indberettes selvstændigt, men opdateres automatisk på baggrund af oplysninger i lokalplanerne og delområderne. Dette gør indberetningen af zoner lettere, idet zonekortet opdateres automatisk i de tilfælde, hvor afgrænsninger af henholdsvis byzoner og sommerhusområder fremgår entydigt (fx en lokalplan eller et delområde, der udlægger et område til 100 % byzone). Der vil dog stadig være behov for, at kommunen opdaterer zonekortet manuelt fx ved tilbageføring til landzone. Tilbageførsel til landzone, der ikke er knyttet til en lokalplan, men til kommunalbestyrelsens beslutning herom, jf. planlovens 45, i, skal indberettes selvstændigt Landzonetilladelser Fremover skal landzonetilladelser som noget nyt indberettes i Plandata.dk. Det sker ved oplysning om identifikation, nummer på berørte matrikler samt

4 4/8 vedlagt juridisk gældende dokument i pdf-format. Endvidere skal der registreres enkelte oplysninger om tilladelsens indhold, jf. bilag 1. De indberettede landzonetilladelser udstilles offentligt som et nyt tema i Plandata.dk. Følgende elementer skal indberettes: Der skal registreres enkelte oplysninger om tilladelsen indhold. Der skal angives, hvilke matrikler tilladelsen gælder for: o Ændret anvendelse af areal o Ændret anvendelse af bebyggelse o Tekniske anlæg o Andet (Der kan vælges en eller flere kategorier.) Den offentlige udstilling af landzonetilladelse i Plandata.dk udgør ikke offentliggørelse efter planlovens 35, stk. 8, og er uden betydning for beregning af klagefristen Udbygningsaftaler, jf. planlovens 21 b og 21 c Endelig skal nævnes at udbygningsaftaler og indkaldelse af ideer og forslag til ændring af kommuneplanen (som følge af den nævnte planlovsmodernisering fra juni 2017) indberettes. Oplysninger om disse sendes i dag til Erhvervsstyrelsen, som efterfølgende offentliggør dem på Planinfo.dk. I 2018 vil indberetningen af disse blive implementeret i Plandata.dk. 2. Generelt for anvendelses - og bebyggelsesregulerende bestemmelser. Som det fremgår ovenfor, bliver det obligatorisk at registrere planbestemmelser om anvendelses- og udnyttelsesmuligheder (anvendelsesbestemmelser og/eller bebyggelsesregulerende bestemmelser), hvis de er fastsat i planen. Alle sådanne planbestemmelser skal fremover knyttes til et digitalt, geografisk objekt, der viser det geografiske område, som de gælder for. Det kan være geografien for hele planområdet, for delområdet eller for byggefeltet. Det indebærer, at der skal registreres for de enkelte delområder og byggefelter, i det omfang der er fastsat sådanne i planen. Findes der planbestemmelser, som gælder på tværs af flere delområder, skal der registreres for et geografisk område bestående af det samlede areal af delområderne. Listen over specifikke anvendelseskategorier udvides, og det bliver muligt, at angive flere specifikke anvendelser per område/delområde. Endvidere skal planbestemmelserne registreres per specifik anvendelseskategori, hvis der er fastsat sådanne i planen.

5 5/ Anvendelseskategorier I Plandata.dk vil der være flere anvendelseskategorier, som kommunerne skal registrere, hvis de er indeholdt i planen. For planer, der regulerer anvendelse, skal registreres såvel generel som specifik anvendelse. Listen over de generelle anvendelser er den samme som tidligere. Listen over de specifikke anvendelseskategorier er derimod udvidet til at omfatte omkring 80 kategorier. Hvis planen indeholder mulighed for at realisere flere forskellige specifikke anvendelser, skal alle disse indberettes. Ved registrering via det nye Plandata.dk vil det være muligt at vælge disse kategorier på en liste Bygningsreglementet De indberettede planoplysninger vil, som omtalt nedenfor, indgå i beregninger af de potentielt mulige byggemuligheder og restrummeligheder på de enkelte (del)jordstykker. Hvor planerne ikke indeholder bebyggelsesregulerende bestemmelser, benyttes bygningsreglementets generelle regler i beregningerne. Der tages udgangspunkt i det til enhver tid gældende bygningsreglement. De forskellige generelle bebyggelsesregulerende bestemmelser fra bygningsreglementet dannes automatisk i systemet og skal ikke registreres eller kontrolleres af kommunerne. Kommunerne skal efter omstændighederne kontrollere registerets oplysninger, om at bestemmelser i et bestemt bygningsreglement finder anvendelse Nedbrydning på (del)jordstykkeniveau Indberetning af planer og registrering af oplysninger til Plandata.dk sker på planniveau. Til brug for ejendomsvurderingen vil en række af de registrerede planoplysninger automatisk blive nedbrudt til (del-)jordstykkeniveau. Det drejer sig om oplysninger om anvendelses og udnyttelsesmuligheder, fx bebyggelsesprocent, maksimalt tilladte etagearealer m.fl. Plandata.dk indeholder således vejledende oplysninger om hvilke planbestemmelser, der gælder for det enkelte (del-)jordstykke. De nedbrudte oplysninger indgår i automatiske beregninger af potentielle anvendelses og udnyttelsesmuligheder og restrummeligheder på (del-)jordstykkeniveau til brug for vurderingsmyndigheden. I beregningerne indgår, ud over de nedbrudte planoplysninger, også oplysninger fra matriklen og BBR. Beregningerne er fastlagt efter anvisning fra Skatteministeriet. Kommunen har i de fleste tilfælde ikke vedtaget plandata for de enkelte (del-)jordstykker, og alle nedbrudte oplysninger og beregninger på (del-)jordstykkeniveau er vejledende. Visse planer indeholder en sådan kompleksitet, at det ikke er muligt automatisk at nedbryde planoplysningerne på de enkelte (del-)jordstykker. I stedet sendes besked til vurderingsyndigheden om, at de pågældende (del-)jordstykker er omfattet af en kompleks plan, og vurderingsmyndigheden foretager herefter de nævnte beregninger på baggrund af en manuel sagsbehandling.

6 6/ Kommunernes kontrol af oplysninger på (del-)jordstykkeniveau Kommunerne er forpligtet til at registrere oplysninger på planniveau i overensstemmelse med gældende datamodeller og vejledninger. Herefter nedbrydes planoplysninger, jf. ovenfor. Der vil være indberetninger, hvor plangrundlaget fører til en automatisk godkendelse af nedbrydning på (del-)jordstykker og andre, hvor kommunerne skal foretage en manuel kontrol. Kommunernes manuelle kontrol Opgaven med manuel kontrol bliver udløst når der er risici for en væsentlig afvigelse mellem nedbrydningen og den anvendelses- og udnyttelsesmulighed, der er reguleret i planen. Det er tilfældet når planen indberettes med 1 ; byggefelter særlige bemærkninger hvis der ikke kan nedbrydes værdier, f.eks. pga. overlappende delområder, inden for samme plan, med samme bestemmelse tilknyttet (f.eks. to overlappende delområder som begge regulerer bebyggelsesprocent for den enkelte grund) hvis deljordstykkeversionen er manuelt åbnet for korrigering, og der sker opdatering af oplysningerne (plangrundlag, BBR eller matrikel), så godkendes (del-)jordstykker ikke automatisk hvis der er korrigerede værdier på deljordstykkeversionen eller forrige deljordstykkeversion, når der sker opdatering eller oprettelse af ny version, så godkendes der ikke automatisk Forventningen er, at langt størstedelen af indberetninger vil føre til automatisk godkendelse og ikke udløse manuel kontrol. I tilfælde af manuel kontrol, skal kommunen kontrollere, at oplysninger i registeret om anvendelses- og udnyttelsesmuligheder på (del)jordstykkeniveau, herunder oplysninger der er nedbrudt fra planniveau til (del)jordstykkeniveau, er i overensstemmelse med planer, beslutninger og afgørelser efter planloven samt bygningsreglementet. Registerets beregning af restrummelighed for et (del)jordstykke, som er foretaget på baggrund af registrerede oplysninger sammenholdt med øvrige oplysninger, kontrolleres ikke af kommunalbestyrelsen. Bliver kommunen opmærksom på, at der er fejl, skal oplysningerne rettes. Kommunen er således ansvarlig for de data, som den selv indberetter og vedligeholder henholdsvis i Plandata.dk, matriklen og BBR 2. Kommunen har således ansvar for at rette nedbrudte oplysninger i Plandata.dk, når den er bekendt med, at de vejledende oplysninger for et deljordstykke omfatter anvendelses- og udnyttelsesmuligheder, som er i strid med reguleringerne i en plan m.v. Fx, hvis en plan udelukker bebyggelse i dele af planområdet, og disse (del-)jordstykker i registeret fremstår med en byggemulighed, skal de pågældende (del-)jordstykker rettes til 0. 1 Disse regler kan løbende blive justeret. 2 Ajourføring af oplysninger om matriklen og BBR følger af de respektive regelsæts almindelige regler.

7 7/8 3. Øvrige ændringer Udover de ovenfor anførte ændringer er der en række nye funktionaliteter i Plandata.dk. Som i dag skal kommunen løbende vedligeholde planernes grænser i forhold til matrikelskel. Matriklen er således geografisk reference for lokalplan, delområder, byggefelter og rammer. I de situationer, hvor plangrænserne er tiltænkt at følge matrikelskel, er overensstemmelse mellem plangrænse og matrikelskel afgørende for, at vurderingsmyndigheden får præcise oplysninger om de enkelte jordstykker. I Plandata.dk vil der til hjælp for kommunerne ske en markering af hvilke plangrænser, der potentielt skal rettes til, efter at matriklen er ændret. Generelt er modulerne til indberetning, upload og download forbedret, blandt andet via et mere intuitivt og pædagogisk indberetningsflow, som vil hjælpe kommunerne igennem indberetningen. Endvidere vil kommunerne i indberetningsmodulet kunne markere, hvis en plan ikke regulerer fx anvendelse, zoner m.fl., således at en række for den aktuelle plan irrelevante felter ikke vises. Systemet vil endvidere indeholde flere valideringsfunktioner, hvilket mindsker behovet for senere rettelser. Det moderniserede system vil understøtte, at der ved offentliggørelse af planforslag, samt ved vedtagelse eller aflysning af planer, sendes s med oplysninger om planens nye status, til de af kommunen udpegede modtagere. Kommunen kan således forsat i systemet vedligeholde lister over -modtagere for de enkelte plantyper. Der er ligeledes muligt at få en kvittering for offentliggørelsen af en plans nye status. Som i PlansystemDK vil Plandata.dk endvidere automatisk registrere en række systeminterne oplysninger, som ikke skal indberettes. Det drejer sig fx om dato for indberetning, dato for ændringer m.fl. Og som noget nyt vil Plandata.dk registrere forskellige versioner af planen således, at det fx i forbindelse med ændringer og rettelser vil være muligt at finde tilbage til, hvordan planen så ud på et bestemt tidspunkt. Disse systeminterne data vil blive udstillet til brug for alle, herunder kommunerne selv. Bilag 1 indeholder en detaljeret beskrivelse af de enkelte planoplysninger, som skal registreres i Plandata.dk for de enkelte plantyper. Endvidere er markeret, hvor der er tale om ændringer eller suppleringer i forhold til det nuværende PlansystemDK. Det skal understreges, at det i forbindelse med udviklingsarbejdet med Plandata.dk kan vise sig nødvendigt med enkelte justeringer og eventuelt tilføjelser.

8 8/8 Bilag 1: Oplysninger, der skal indberettes til Plandata.dk Se vedlagte bilag. Bilaget indeholder lister over hvilke oplysninger, der skal indberettes for henholdsvis: 1. Kommuneplanramme 2. Lokalplan 3. Lokalplan, delområde 4. Byggefelt 5. Landzonetilladelse

Plandata.dk. 22. Marts 2018 FOSAKO, KL-huset

Plandata.dk. 22. Marts 2018 FOSAKO, KL-huset Plandata.dk 22. Marts 2018 FOSAKO, KL-huset Nyt Plandata.dk og Nye plandata til brug for ejendomsvurderingen Start af Plandata.dk: 1. januar 2018. Plandata-programmet i Erhvervsstyrelsen 1. Plandata.dk

Læs mere

Nyt Plandata.dk Status og fremtidsperspektiver for ny digitalisering?

Nyt Plandata.dk Status og fremtidsperspektiver for ny digitalisering? Nyt Plandata.dk Status og fremtidsperspektiver for ny digitalisering? 6. Februar 2019 Landinspektørernes "Faglige Møde, Nyborg Chefkonsulent Henrik Larsen, Erhvervsstyrelsen Agenda 1 Nye behov og regler

Læs mere

Introduktion til deljordstykker

Introduktion til deljordstykker Vejledning Introduktion til deljordstykker Introduktion til, hvad et deljordstykke er, hvordan bestemmelser bliver nedbrudt til deljordstykker og hvad årsagerne til manuel kontrol i kommunen betyder. Udarbejdet

Læs mere

Introduktion til deljordstykker i Plandata.dk

Introduktion til deljordstykker i Plandata.dk Introduktion til deljordstykker i Plandata.dk Erhvervsministeriet, Erhvervsstyrelsen 2018 Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.0.0 Dato: 07-12-2018 Revisionshistorik Her vil ændringer i dokumentets

Læs mere

Præsentation af Plandata.dk

Præsentation af Plandata.dk Præsentation af Plandata.dk 21. Marts 2019 Chefkonsulent Henrik Larsen, erhvervsstyrelsen Agenda 1 Status for Plandata.dk 2 Bedre plandata nye muligheder 3 Plandata til ejendomsvurderingen 4 Plandata 2019

Læs mere

Hvordan finder og håndterer man deljordstykker i Plandata.dk praktisk guide

Hvordan finder og håndterer man deljordstykker i Plandata.dk praktisk guide Hvordan finder og håndterer man deljordstykker i Plandata.dk praktisk guide Erhvervsministeriet, Erhvervsstyrelsen 2018 Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.1.0 Dato: 07-12-2018 Revisionshistorik

Læs mere

Kommuneplan. Vejledning. Vejledning til indberetning af kommuneplan med tilhørende kommuneplanrammer og kommuneplanretningslinjer til Plandata.dk.

Kommuneplan. Vejledning. Vejledning til indberetning af kommuneplan med tilhørende kommuneplanrammer og kommuneplanretningslinjer til Plandata.dk. Vejledning Kommuneplan Vejledning til indberetning af kommuneplan med tilhørende kommuneplanrammer og kommuneplanretningslinjer til Plandata.dk. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.0.0 Dato: 21-12-2017

Læs mere

KL høringssvar til bekendtgørelse vedr digitalt planregister Plandata.dk

KL høringssvar til bekendtgørelse vedr digitalt planregister Plandata.dk KL høringssvar til bekendtgørelse vedr digitalt planregister Plandata.dk KL kvitterer for fremsendelsen af udkast til bekendtgørelse vedr. kommunernes fremadrettede vejledende registrering af data fra

Læs mere

Upload af byggefelter

Upload af byggefelter Vejledning Upload af byggefelter Vejledning til indberetning af byggefelter i lokalplaner Plandata.dk Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.0.1 Dato: 26-10-2018 Indholdsfortegnelse Revisionshistorik...

Læs mere

Indberetning af planer via upload Opdateret d. 2013-08-02

Indberetning af planer via upload Opdateret d. 2013-08-02 Indberetning af planer via upload Opdateret d. 2013-08-02 1 INDLEDNING... 2 GENERELT... 3 2.1 FILFORMATER... 3 2.2 PROJEKTIONER... 3 2.3 DATAMODEL... 3 2.4 KOLONNER OG FELTER... 3 2.5 GEOMEDIA TABELNAVNE...

Læs mere

Kodeliste til Plandata.dk

Kodeliste til Plandata.dk Kodeliste Kodeliste til Plandata.dk Af dette dokument finder du relevante kodelister til indberetning og tolkning af data i Plandata.dk Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 2.0.2 Dato: 10-09-2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hvordan finder og håndterer man deljordstykker i Plandata.dk

Hvordan finder og håndterer man deljordstykker i Plandata.dk Vejledning Hvordan finder og håndterer man deljordstykker i Plandata.dk Praktisk guide til, hvordan man tilgår og håndterer deljordstykker i Plandata.dk Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.2.0 Dato:

Læs mere

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 7. december 2016 Sag nr.: 2016-10545 /lismol + majbag Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 Herning Kommune har sendt forslag til kommuneplan nr. 2017

Læs mere

Retningslinjer ved indberetning til PlansystemDK - Korrekt registrering af planer omfattet af PlanDK2

Retningslinjer ved indberetning til PlansystemDK - Korrekt registrering af planer omfattet af PlanDK2 Retningslinjer ved indberetning til PlansystemDK - Korrekt registrering af planer omfattet af PlanDK2 Dette dokument er lavet på baggrund af række tvivlspørgsmål i forhold til korrekt registrering af planer

Læs mere

Bilag december HenLan

Bilag december HenLan 18. december 2017 HenLan Bilag 1 Dette bilag indeholder beskrivelser af hvilke oplysninger, der kan og skal indberettes til Plandata.dk. Ændringerne og udvidelserne i forhold til det tidligere Plansystem.dk

Læs mere

Indberetning af lokalplaner i Plandata.dk

Indberetning af lokalplaner i Plandata.dk Vejledning Indberetning af lokalplaner i Plandata.dk Vejledning til indberetning af en lokalplan med tilhørende delområder og byggefelter i Plandata.dk Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 2.0.0 Dato:

Læs mere

Kommuneplan-, kommuneplantillægs- og rammeregler. Plandata.dk

Kommuneplan-, kommuneplantillægs- og rammeregler. Plandata.dk Kommuneplan-, kommuneplantillægs- og rammeregler Plandata.dk Eksporteret den 30 april 2018 Indholdsfortegnelse 1 Kommuneplan... 3 2 Kommuneplantillæg... 5 3 Ramme... 7 2 1 Kommuneplan planid lle Nej Planid

Læs mere

VEJLEDNING. Oprydning af ferie- og fritidsreservationer Teknisk vejledning

VEJLEDNING. Oprydning af ferie- og fritidsreservationer Teknisk vejledning VEJLEDNING 15. marts 2017 Sag nr.: 2017-1434 Oprydning af ferie- og fritidsreservationer Teknisk vejledning Vejledningen præciserer baggrunden for opgaven og skitserer de enkelte elementer i forløbet for

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål oktober 2010 Lokalplanforslag 045 og forslag til regionkommuneplantillæg

Læs mere

Vejledning. Zonekort. Erhvervsministeriet, Erhvervsstyrelsen Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen. Version: 1.0.0

Vejledning. Zonekort. Erhvervsministeriet, Erhvervsstyrelsen Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen. Version: 1.0.0 Vejledning Zonekort Erhvervsministeriet, Erhvervsstyrelsen 2018 Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.0.0 Dato: 15-10-2018 Indhold 1. Indledning... 3 1.1. Datamodellen PD2+... 3 2. upload af zonekort...

Læs mere

Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og lokalplan nr. 1084

Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og lokalplan nr. 1084 Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen 22. maj 2019 Sag 2019-4448/ 2019-4447 /kjn Sendt via mail til tmf@koege.dk Eva Schønnemann, eva.schoennemann@koege.dk Høringssvar til forslag til

Læs mere

OBJEKTKODE Kodeværdi for objekttype Integer(2) 30 Objektkode 30 gælder for planer der knyttes til en lokalplan. Se evt. kodeliste for Plandk2+

OBJEKTKODE Kodeværdi for objekttype Integer(2) 30 Objektkode 30 gælder for planer der knyttes til en lokalplan. Se evt. kodeliste for Plandk2+ PlanDK2+: Byggefelt OBS. Byggefelter er implementeret i Plandata som en selvstændig plantype (30.4). 19. juni 2018 Felter markeret med rødt SKAL udfyldes, når der gemmes en kladde i Felter markeret med

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6. for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG

Kommuneplantillæg nr. 6. for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 6 for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6 er i høring fra den xx.

Læs mere

Vejledning. Udbygningsaftale. Vejledning til indberetning af en udbygningsaftale i Plandata.dk. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen. Version: 1.0.

Vejledning. Udbygningsaftale. Vejledning til indberetning af en udbygningsaftale i Plandata.dk. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen. Version: 1.0. Vejledning Udbygningsaftale Vejledning til indberetning af en udbygningsaftale i Plandata.dk Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.0.0 Dato: 17-06-2019 Indholdsfortegnelse Revisionshistorik... 3 1.

Læs mere

Kommuneplantillæg. Vejledning. Denne vejledning viser, hvordan kommuneplantillæg indberettes i Plandata.dk. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen

Kommuneplantillæg. Vejledning. Denne vejledning viser, hvordan kommuneplantillæg indberettes i Plandata.dk. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Vejledning Kommuneplantillæg Denne vejledning viser, hvordan kommuneplantillæg indberettes i Plandata.dk Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 2.0.0 Dato: 28-05-2019 Indholdsfortegnelse Revisionshistorik...

Læs mere

Upload & Download. Vejledning. Vejledning til brugen af upload og download funktionerne for Plandata.dk. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen

Upload & Download. Vejledning. Vejledning til brugen af upload og download funktionerne for Plandata.dk. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Vejledning Upload & Download Vejledning til brugen af upload og download funktionerne for Plandata.dk. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.0.0. Dato: 27-07-2018 Indholdsfortegnelse 1 Revisionshistorik...

Læs mere

Vejledning om indhold og revision af den digitale kommuneplan

Vejledning om indhold og revision af den digitale kommuneplan Vejledning om indhold og revision af den digitale kommuneplan Titel Vejledning om indhold og revision af den digitale kommuneplan Udgivet af Miljøministeriet Naturstyrelsen Redaktion: Henrik Larsen Helle

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Vejledning. Kommuneplantillæg. Denne vejledning viser hvorledes man indberetter et kommuneplantillæg. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen. Version: 1.2.

Vejledning. Kommuneplantillæg. Denne vejledning viser hvorledes man indberetter et kommuneplantillæg. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen. Version: 1.2. Vejledning Kommuneplantillæg Denne vejledning viser hvorledes man indberetter et kommuneplantillæg til Plandata.dk Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.2.1 Dato: 07-08-2018 Indhold Revisionshistorik...

Læs mere

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste 3. april 2017 Sag nr.: 2017-3111 JepFis Høring vedr. forslag til Fingerplan 2017 Fingerplanrevisionens formål og to spor I april 2016 blev der igangsat en

Læs mere

Lokalplan Et område ved Kompagnivej og Pionervej, Farum Nord

Lokalplan Et område ved Kompagnivej og Pionervej, Farum Nord Et område ved Kompagnivej og Pionervej, Farum Nord Tillæg til Lokalplan 70.3 Et område ved Kompagnivej og Pionervej, Farum Nord Indhold... 3 1 Formål... 4 2 Område og zonestatus... 4 3 Bebyggelsens omfang...

Læs mere

år: 2018 Kommuneplantillæg

år: 2018 Kommuneplantillæg år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 29 til Kommuneplan 2014 a Forsl g Tillæg nr. 29 til Kommuneplan 2014 for Høje-Taastrup Kommune Indledning Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis Byrådet i

Læs mere

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse).

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse). SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5-9405 Boligbebyggelse ved Damgade BESKRIVELSE Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr. 5312 af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr. 5216 af Sønderborg

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn FORSLAG Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan 2017-29 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Med nærværende kommuneplantillæg fastlægges rammer til offentlige formål på den nordlige del af Lemvig Østhavn. Forslag

Læs mere

BLANDET BYOMRÅDE VED GL. KONGEVEJ, ENGESVANG

BLANDET BYOMRÅDE VED GL. KONGEVEJ, ENGESVANG Ågade Gl. Kongevej BLANDET BYOMRÅDE VED GL. KONGEVEJ, ENGESVANG Tillæg nr. 25 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endeligt vedtaget den 14. november 2011 Offentligt bekendtgjort den 23. november 2011 Udarbejdet

Læs mere

Indberetning af landzonetilladelser

Indberetning af landzonetilladelser Vejledning Indberetning af landzonetilladelser Vejledning til indberetning af landzonetilladelser i Plandata.dk Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.3.1 Dato: 06-03-2019 Indholdsfortegnelse Revisionshistorik...

Læs mere

Glostrup Kommunes administrative bemærkninger til høring over udkast til bekendtgørelse om det digitale planregister Pladata.dk.

Glostrup Kommunes administrative bemærkninger til høring over udkast til bekendtgørelse om det digitale planregister Pladata.dk. Glostrup Kommunes administrative bemærkninger til høring over udkast til bekendtgørelse om det digitale planregister Pladata.dk. Bemærkninger til de enkelte bestemmelser i udkast til bekendtgørelsen Det

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 496c 7 119b Restaurant-, hotel- og udstillingsformål Indsigelsesfrist 5. juli 2010 April 2010...... j.nr.01.02.05p21-0183

Læs mere

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til offentligt formål, Vedersø Ortfoto Ringkøbing- o Ringkøbing- 18. december 2014 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål Høringsfrist 9. august 2010 j.nr.01.02.05p21-0183 HVAD ER EN LOKALPLAN

Læs mere

LOKALPLAN S SMÅ SOMMERHUSGRUNDE PÅ ORE FEBRUAR AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

LOKALPLAN S SMÅ SOMMERHUSGRUNDE PÅ ORE FEBRUAR AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk LOKALPLAN S17.01.01 SMÅ SOMMERHUSGRUNDE PÅ ORE FEBRUAR 2018 AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk Kommune- og lokalplaner Lokalplan Kommunalbestyrelsen har den 22. februar 2018 vedtaget Lokalplan S17.01.01.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6

Kommuneplantillæg nr. 6 Kommuneplantillæg nr. 6 for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Juni, 2019 2 Kommuneplantillæg nr. 6 Indholdsfortegnelse Hvad er en kommuneplan?...4 Retsvirkninger...4

Læs mere

PlanDK2+: Byggefelt OBS. Byggefelter er implementeret i PDK som en selvstændig Plantype (30.4) under objektkode 30 (lokalplandelområde).

PlanDK2+: Byggefelt OBS. Byggefelter er implementeret i PDK som en selvstændig Plantype (30.4) under objektkode 30 (lokalplandelområde). PlanDK2+: Byggefelt OBS. Byggefelter er implementeret i PDK som en selvstændig Plantype (30.4) under objektkode 30 (delområde). 4. december 2017 Felter markeret med rødt SKAL udfyldes, når der gemmes en

Læs mere

Tillæg nr. 24. Til Kommuneplan , vedrørende et område til offentligt formål ved Anerbjergvej, Sønder Bork.

Tillæg nr. 24. Til Kommuneplan , vedrørende et område til offentligt formål ved Anerbjergvej, Sønder Bork. Tillæg nr. 24 Til Kommuneplan 2017-2029, vedrørende et område til offentligt formål ved Anerbjergvej, Sønder Bork. Ortofoto Ringkøbing- eller Geodatastyrelsen og Ringkøbing- Ringkøbing- Oktober 2018 FORORD

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg. Hyldagerkvarteret

Forslag til Kommuneplantillæg. Hyldagerkvarteret Forslag til Kommuneplantillæg 8 Hyldagerkvarteret + Indholdsfortegnelse Redegørelse...3 Forslag til kommuneplantillæg 8...3 Rammebestemmelser...3 Nationale interesser...4 Miljøvurdering...4 Det endelige

Læs mere

Forslag til tillæg 12 - institutioner ved Stolpehøj og Sognevej

Forslag til tillæg 12 - institutioner ved Stolpehøj og Sognevej Kommuneplan 2017 Indholdsfortegnelse Forslag til tillæg 12 - institutioner ved Stolpehøj og Sognevej 3 Forslag til ny rammer 4 6.D12 - Institutioner ved Stolpehøj (Børnehuset Stolpehøj) 5 6.D13 - Institutioner

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8

Indholdsfortegnelse. Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8 Indholdsfortegnelse Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8 2 Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2013-2025 omfatter

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr Overførelse af ejendom fra sommerhusområde

Forslag til Kommuneplantillæg nr Overførelse af ejendom fra sommerhusområde Forslag til Kommuneplantillæg nr. 019. Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområderne S 6.1 og LF

Læs mere

TILLÆG NR. 22 TIL KOMMUNEPLAN Birketinget 6 m.fl.

TILLÆG NR. 22 TIL KOMMUNEPLAN Birketinget 6 m.fl. Luftfoto TILLÆG NR. 22 TIL KOMMUNEPLAN 2015 Birketinget 6 m.fl. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 28.02.2019 Offentliggjort 07.03.2019 KOMMUNEPLANTILLÆG Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere

Planers tilvejebringelse og ophævelse i Plandata.dk

Planers tilvejebringelse og ophævelse i Plandata.dk Vejledning Planers tilvejebringelse og ophævelse i Plandata.dk Vejledning til, hvilke status en lokalplan og kommuneplan- og tillæg gennemgår, herunder mulighederne for at foretage fejlrettelser. Udarbejdet

Læs mere

Lokalplan nr. 330 samt Tillæg nr. 36 til Kommuneplan for et område til offentligt formål (kirke, kirkehus og parkering) ved Tarm Kirke

Lokalplan nr. 330 samt Tillæg nr. 36 til Kommuneplan for et område til offentligt formål (kirke, kirkehus og parkering) ved Tarm Kirke Returadresse Land, By og Kultur - Sekretariat Toften 6 6880 Tarm land.by.kultur@rksk.dk Lokalplan nr. 330 samt Tillæg nr. 36 til Kommuneplan 2013-2025 for et område til offentligt formål (kirke, kirkehus

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13 Boliger Dybbøl Bygade

Kommuneplantillæg nr. 13 Boliger Dybbøl Bygade Kommuneplantillæg nr. 13 Boliger Dybbøl Bygade Ved kommuneplantillægget ændres en del af et offentligt grønt område til boligområde. I forbindelse med udarbejdelsen af forslag til kommuneplantillæg, er

Læs mere

Vejledning. Landzonetilladelse. Vejledning i indberetning af landzonetilladelser. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen. Version: 1.2.3

Vejledning. Landzonetilladelse. Vejledning i indberetning af landzonetilladelser. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen. Version: 1.2.3 Vejledning Landzonetilladelse Vejledning i indberetning af landzonetilladelser Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.2.3 Dato: 31-10-2018 Indholdsfortegnelse Revisionshistorik... 3 Indledning... 4

Læs mere

TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE STENFISKERKAJEN ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 1 SKIBHUSKVARTERET SKIBHUSENE VOLLSMOSE STIGE Ø HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Faktaark til kystkommunerne om overførsel af sommerhusområder i kystnærhedszonen til byzone

Faktaark til kystkommunerne om overførsel af sommerhusområder i kystnærhedszonen til byzone 15. juni 2017 Til landets kystkommuner Faktaark til kystkommunerne om overførsel af sommerhusområder i kystnærhedszonen til byzone 1. Indledning Med aftalen Danmark i bedre balance - bedre rammer for kommuner,

Læs mere

Identifikation af planer der ikke findes i PlansystemDK vha. datasættet... 9

Identifikation af planer der ikke findes i PlansystemDK vha. datasættet... 9 Vejledning i brug af Tingbogsudtrækket Version 1.0 af 1. juli 2009 Indhold Indledning... 1 Planer i Tingbogen... 2 Planer i PlansystemDK... 3 Sammenhæng mellem Tingbogen og PlansystemDK... 3 Datastruktur...

Læs mere

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den :

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den : Høringssvar nr. 1 Vs: Indsigelse til kommuneplantillæg nr.68 - Lokalplan nr. 81 C3.1. Herning Kommune By-Erhverv og Kultur 18-10-2016 11:05 Til: Louise Kruse Hansen Sendt af: Anna Margrethe Buhl Fra: Til:

Læs mere

PlansystemDK. Indberetning af kommuneplantillæg med tilhørende ramme. Hotline: 7254 4804 plansystemdk@nst.dk

PlansystemDK. Indberetning af kommuneplantillæg med tilhørende ramme. Hotline: 7254 4804 plansystemdk@nst.dk Indberetning af kommuneplantillæg med tilhørende ramme For at tilføje et nyt kommuneplantillæg til en eksisterende kommuneplan, så start med at markere kladde, forslag og vedtaget som status, samt at markere

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

til Kommuneplan , udtagelse af et område til vindmøller ved Præstehøj

til Kommuneplan , udtagelse af et område til vindmøller ved Præstehøj Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2017-2029, udtagelse af et område til vindmøller ved Præstehøj Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune eller Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Deljordstykker i Plandata.dk

Deljordstykker i Plandata.dk Deljordstykker i Plandata.dk Erhvervsministeriet, Erhvervsstyrelsen 2018 Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.0 Dato: 12-10-2018 Indhold 1.1 Hvor på Plandata.dk findes deljordstykker?... 2 2.1 Hvilke

Læs mere

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 10. september 2012 Offentligt bekendtgjort den 19. september 2012 Udarbejdet

Læs mere

Kommuneplan. Vejledning. Vejledning til indberetning af kommuneplan med tilhørende kommuneplanrammer og kommuneplanretningslinjer til Plandata.dk.

Kommuneplan. Vejledning. Vejledning til indberetning af kommuneplan med tilhørende kommuneplanrammer og kommuneplanretningslinjer til Plandata.dk. Vejledning Kommuneplan Vejledning til indberetning af kommuneplan med tilhørende kommuneplanrammer og kommuneplanretningslinjer til Plandata.dk. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.1.1 Dato: 30-07-2018

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Kommuneplan for Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 3 til Kommuneplan for Ringkøbing-Skjern Kommune Returadresse Plan, Udvikling og Kultur Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Johnny Christensen Direkte telefon 99741279 E-post planlagning@rksk.dk Dato 15. december 2010 Sagsnummer 2010091345A

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 34. Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested

Forslag. Kommuneplantillæg 34. Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested Forslag Kommuneplantillæg 34 Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested September 2014 Offentlig høring fra den 13. september til den 8. november 2014. HØRING AF FORSLAG

Læs mere

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole.

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999 Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk Kommune Tillæg nr. 4 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 51.tillæg nr. 1

Læs mere

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Vedtaget

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Vedtaget Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 20. juni 2018 Høringsperiode start: 20. juni 2018 Høringsperiode

Læs mere

Delvis ophævelse af lokalplan 289 Boliger ved Sønderskovvej. August 2016

Delvis ophævelse af lokalplan 289 Boliger ved Sønderskovvej. August 2016 Delvis ophævelse af lokalplan 289 Boliger ved Sønderskovvej August 2016 1 Indholdsfortegnelse Hvad er ophævelse af en lokalplan? 3 Formål og baggrund 4 Retlige og faktiske konsekvenser 5 Miljøvurdering

Læs mere

Orientering om indkaldelse af idéer til kommende planlægning for en landsbyafgrænsning i Basballe

Orientering om indkaldelse af idéer til kommende planlægning for en landsbyafgrænsning i Basballe 1 of 5 Mols Bjerge Vej 8A 12-06-2015 Mols Bjerge Vej 8A Sagsnr.: 15/9465 8400 Ebeltoft Sagsbehandler: Iben Randlev Hundebøl Tlf.: 8753 5293 Orientering om indkaldelse af idéer til kommende planlægning

Læs mere

ODEUM e-plan BRUGERSEMINAR COWI Vejle - Husk parkeringsbillet ODEUM E-PLAN BRUGERSEMINAR 2017

ODEUM e-plan BRUGERSEMINAR COWI Vejle - Husk parkeringsbillet ODEUM E-PLAN BRUGERSEMINAR 2017 ODEUM e-plan BRUGERSEMINAR 2017 COWI Vejle - Husk parkeringsbillet 1 Program Kl. 10.00 Velkommen Kl. 10.10 Nyheder [1] Kl. 10.40 Kort pause Kl. 10.50 Plandata.dk [2] Kl. 12.00 Meyer frokost Kl. 13.00 ODEUM

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - FORSLAG. Blandet bolig- og erhvervsområde ved Pilevej, Aarup

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - FORSLAG. Blandet bolig- og erhvervsområde ved Pilevej, Aarup Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - FORSLAG Blandet bolig- og erhvervsområde ved Pilevej, Aarup Januar, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 er i høring fra den

Læs mere

Randers Forslag til ophævelse af LOKALPLAN 24

Randers Forslag til ophævelse af LOKALPLAN 24 Randers Kommune I 4 ugers offentlig høring fra den 26.03 til den 23.04.2019 Havndal Dalbyover Udbyhøj Råby Gjerlev Forslag til ophævelse af LOKALPLAN 24 for et institutionsområde i Mejlby Gassum Øster

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 11 Ikast-Brande Kommuneplan Område til offentlige formål, Bygaden, Isenvad

Kommuneplantillæg nr. 11 Ikast-Brande Kommuneplan Område til offentlige formål, Bygaden, Isenvad Område til offentlige formål, Bygaden, Isenvad Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Hvis byrådet

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 11 Ikast-Brande Kommuneplan Område til offentlige formål, Bygaden, Isenvad FORSLAG

Kommuneplantillæg nr. 11 Ikast-Brande Kommuneplan Område til offentlige formål, Bygaden, Isenvad FORSLAG Område til offentlige formål, Bygaden, Isenvad FORSLAG Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

FORSLAG. Kommuneplantillæg 22. Erhvervsområde ved Rødbyvej i Maribo

FORSLAG. Kommuneplantillæg 22. Erhvervsområde ved Rødbyvej i Maribo FORSLAG Kommuneplantillæg 22 Erhvervsområde ved Rødbyvej i Maribo Juni 2013 Annoncering på hjemmesiden www.lolland.dk tirsdag den 2. juli 2013 Offentlig høring fra den 2. juli 2013 til den 27. august 2013

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 -

Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - Kommuneplantillæg nr. 4 for Kommuneplanramme 2.1.BE.1 - Blandet bolig- og erhvervsområde ved Pilevej, Aarup Juni, 2019 2 Kommuneplantillæg nr. 4 Indholdsfortegnelse Hvad er en kommuneplan?...4 Retsvirkninger...4

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 9

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 R I N G E L M O S E S K O V 3.12.R5 3.14.O3 Ny ramme E G E N S V I G Forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Rekreativt område, Nappedam Bådehavn HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 9. til Syddjurs Kommuneplan 2013 Rekreativt område, Nappedam Bådehavn 3.14.O R5. Ny ramme R I N G E L M O S E

Kommuneplantillæg nr. 9. til Syddjurs Kommuneplan 2013 Rekreativt område, Nappedam Bådehavn 3.14.O R5. Ny ramme R I N G E L M O S E R I N G E L M O S E S K O V 3.12.R5 3.14.O3 Ny ramme E G E N S V I G til Syddjurs Kommuneplan 2013 Rekreativt område, Nappedam Bådehavn HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Yderligere information kan fås hos:

Læs mere

Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx.

Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx. KOMMUNEPLANTILLÆG 06 Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 20xx Kommuneplantillæg nr.8 til kommuneplan 2013-2025

Læs mere

Lokalplan. nr. 120_779. Aflysningsplan for lokalplan nr Daginstitution ved Sdr. Dås. Vedtaget:

Lokalplan. nr. 120_779. Aflysningsplan for lokalplan nr Daginstitution ved Sdr. Dås. Vedtaget: Lokalplan - nr. 120_779 Aflysningsplan for lokalplan nr. 120 - Daginstitution ved Sdr. Dås. Vedtaget: 20-02-2018 Indholdsfortegnelse Planloven 1 Lovmæssig procedure 2 Baggrund 3 Begrundelse for aflysning

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 22. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 22. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 22 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 26. oktober 2015 Offentliggjort den 4. november 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 22 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Delvis ophævelse. Lokalplan nr. 32, Isenvad

Delvis ophævelse. Lokalplan nr. 32, Isenvad Delvis ophævelse Lokalplan nr. 32, Isenvad Indhold Hvad er en lokalplan? Lokalplanen er det led i planlægningen, der udtrykker de konkrete rammer for realisering af de mål, der er indeholdt i kommunens

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Erhvervsområde og offentligt område til erhvervsuddannelsescenter i Erritsø ved Snaremosevej Oktober 2017 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan og et tillæg til lokalplan?

Læs mere

FOR EN BØRNEINSTITUTION I VORGOD - BARDE

FOR EN BØRNEINSTITUTION I VORGOD - BARDE OKTOBER 1993 J.NR.:27-ll-64 LOKALPIAN NR. 64 FOR EN BØRNEINSTITUTION I VORGOD - BARDE OKTOBER 1993 J.NR.:27-ll-64 LOKALPLAN ML 64 I VORGOD - BARDE Videbæk Kommune. LOKALPLAN NR. 64 for en børneinstitution

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 Ikast-Brande Kommuneplan Boligområde, Engtoften, Brande FORSLAG

Kommuneplantillæg nr. 4 Ikast-Brande Kommuneplan Boligområde, Engtoften, Brande FORSLAG Boligområde, Engtoften, Brande FORSLAG Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast Brande Nørre

Læs mere

Med tillægget ophæves rammebestemmelserne for rammeområde 11-B-11 og erstattes af bestemmelserne for hhv. kommuneplanramme nr. 11-C-12 og 11-B-11.

Med tillægget ophæves rammebestemmelserne for rammeområde 11-B-11 og erstattes af bestemmelserne for hhv. kommuneplanramme nr. 11-C-12 og 11-B-11. VEDTAGET TILLÆG 20 Silkeborg Kommune offentliggør Tillæg 20 til Kommuneplan 2009-2020. Tillæg nr. 20 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020 er udarbejdet i overensstemmelse med planlovens 23c, i forbindelse

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 21 Ikast-Brande Kommuneplan Centerområde, Smallegade og Thorsgade, Ikast

Kommuneplantillæg nr. 21 Ikast-Brande Kommuneplan Centerområde, Smallegade og Thorsgade, Ikast Centerområde, Smallegade og Thorsgade, Ikast Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Hvis byrådet

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til kommuneplantillæg Forslag til tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013-2025 er fremlagt fra den xx.xx 2017 til

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By Forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By august 2019 Offentlig høring Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 er i høring til den 24. oktober 2019.

Læs mere

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 20 til Kommuneplan

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 20 til Kommuneplan TILLÆG 20 Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 20 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har endeligt vedtaget tillæg nr. 20 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020 den 23. april 2012. Tillæg nr.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 41 Ikast-Brande Kommuneplan Område til offentlige formål, Herningvej, Brande

Kommuneplantillæg nr. 41 Ikast-Brande Kommuneplan Område til offentlige formål, Herningvej, Brande Område til offentlige formål, Herningvej, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan 2017-2029 Marts 2019 UDKAST Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan.

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 38 til Rammeområde 91.E2 Erhvervsområde ved Industriparken Rammeområde 91.E3 Erhvervsområde ved Østerbro Rammeområde 91.R2 Rekreativt område ved Østerbro Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 38 Erhvervsområde - Bårse

Kommuneplantillæg nr. 38 Erhvervsområde - Bårse AFDELING FOR PLAN OG BY MAJ 2018 vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 38 Erhvervsområde - Bårse Kommune- og lokalplaner Kommuneplantillæg nr. 38 er endelig vedtaget af Udvalget for Plan og Teknik d. 2.

Læs mere

Lokalplanen omfatter en del af ejendommen matr.nr med et areal på ca m².

Lokalplanen omfatter en del af ejendommen matr.nr med et areal på ca m². SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 3-9409 Bofællesskab, B.S. Ingemanns Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET Lokalplanen omfatter en del af ejendommen matr.nr. 3772 med et areal på ca. 3.600 m². Der kan opføres en

Læs mere

Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2009-21 for Viborg Kommune

Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2009-21 for Viborg Kommune Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2009-21 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for sommerhusområdet syd for Hjarbæk Rammeområde HJAR.S1.03_T17, HJAR.S1.04_T17 og HJAR.R1.02_T17 Tillæggets område 37 KOMMUNEPLANTILLÆG

Læs mere