Udviklingsplan for Idrætten på Østerbro

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udviklingsplan for Idrætten på Østerbro"

Transkript

1 Sport 2100 August 2010 Udviklingsplan for Idrætten på Østerbro Østerbro vokser. Der bygges til boliger og erhverv. Om få år begynder byggerierne i Nordhavnen. Det betyder, at vi bliver flere på Østerbro. Bydelen vil i løbet af en årrække få titusindvis af nye borgere. Moderne mennesker som uanset alder ønsker sundhed, bevægelse og idræt i deres liv og i deres hverdag. Det er sundt for borgerne, og det er sundt for samfundet. Idrætten på Østerbro ønsker at bidrage til at tilbyde både de nuværende og de kommende beboere på Østerbro og naboerne på Nørrebro og andre københavnere gode idrætstilbud og mulighed for at deltage i det fællesskab, som idrætten bedre end noget andet kan skabe, hvad enten det er i foreningernes regi eller det er under mindre organiserede former. Med denne udviklingsplan, som er udarbejdet af 13 idrætsklubber på Østerbro organiseret i Sport 2100, og som repræsenterer omkring medlemmer, ønsker vi at fremlægge et forslag til idrættens arkitektur og udvikling på Østerbro. Forslaget er ambitiøst men også økonomisk realistisk og praktisk muligt at gennemføre. Vi ønsker at gå i dialog med Københavns kommune, By og Havn og alle andre samarbejdspartnere, som ønsker en god og spændende udvikling for idrætten til gavn for borgerne.

2 Målet med udviklingsplanen er: -- at sikre, at der kan skabes idrætstilbud af kvalitet til de mange tusinde nye borgere, som vil slå sig ned på Østerbro i de kommende år. -- at skabe nye spændende og fleksible idrætstilbud, som giver plads til og åbner for samspil mellem den organiserede idræt i foreningerne og den selvorganiserede idræt. -- at styrke motions- og breddeidrætten og skabe tilbud for alle. -- at styrke eliteidrætten på Østerbro og i Københavns Kommune -- at skabe mulighederne for, at unge idrætsudøvere kan kombinere deres idræt med uddannelse.

3 Foreningerne: Udviklingsplanen bygger på, at de eksisterende idrætsklubber på Østerbro tilbyder at forsyne borgerne med gode idrætstilbud og bidrage organisatorisk, økonomisk og idémæssigt. Udviklingsplanen etablerer nye samarbejdsformer mellem idrætsklubberne med henblik på at sikre den bedst mulige organisering og udnyttelse af muligheder og faciliteter. Uddannelse: Udviklingsplanen foreslår videreudvikling af de uddannelsestilbud til unge, der gør det muligt at kombinere idrætsudfoldelse og skolegang, hvad enten det er folkeskole, tekniske uddannelse eller gymnasiale uddannelser. Gefion Gymnasium er allerede i dag en del af Københavns Kommunes idrætsakademi, som samarbejder med flere idrætsklubber på Østerbro.

4 Arealreservationer: Udviklingsplanen indebærer, at man som første skridt foretager arealreservationer og udnytter flere i dag ubenyttede grunde. Udviklingsplanen udpeger fire områder på Østerbro: Den tidligere skøjtehalsgrund mellem Østerbro Stadion og Parken. Kommunen har tilbagekøbsret. Grunden kan deles, så den dels anvendes af Parken til for eksempel logistik i forbindelse med de store koncerter og arrangementer, dels anvendes til et fælles projekt for idrætten på Østerbro med idrætsefterskole, faciliteter til det københavnske idrætsakademi og til Team Copenhagen. Den ubenyttede halvdel af Østre Gasværk. Grunden foreslås anvendt til idrætsformål, og med sin beliggenhed lige ved indgangen til Nordhavnen vil den kunne indeholde geografisk velplacerede tilbud til de mange kommende beboere i den indre del af Nordhavnen. Arealer ved Ryparken. Ryparkens Idrætsanlæg bliver med anlægget af Nordhavnsvejen beskåret markant, og det nødvendiggør tilvejebringelse af erstatningsareal. Nordhavnen. I planlægningen af Nordhavnen er der udlagt et område nord for Harbour House ved Kalkbrænderihavnsløbet til grønt område. Dette foreslås udviklet til Idrættens Mødested. Samtidig udformes kanalen mellem den nuværende nordlige del af Nordhavnen og det planlagte opfyldte område på en måde, så der kan anlægges et rostadion.

5 Fire idrætscentre på Østerbro Arealreservationerne vil gøre det muligt at udvikle de nuværende idrætsområder på Østerbro til fire centre for idrætten, som skaber nye perspektiver og dimensioner i idrætsarbejdet, og som hver især kan blive dynamoer for udviklingen af idrætstilbud, uddannelsestilbud og samarbejde: 1. Østerbro Stadion-området. 2. Østre Gasværks-området. 3. Ryparken. 4. Nordhavnen. Økonomi: Foreningerne mener, at investeringer i idræt bør være lige så naturlige i udviklingen af en by som investeringer i daginstitutioner, skoler, biblioteker og plejehjem. Muligheden for et levende idrætsliv er afgørende forudsætninger for at skabe velfungerende bydele og opfylde københavnernes stigende efterspørgsel efter motion, sundhed og underholdning for hele familien. Muligheden for at dyrke idræt i et boligområde er afgørende for, at borgerne finder det attraktivt at bo der. Idrætsaktivitet organiseret som uorganiseret skaber liv, kvalitet og skaber forøget værdi i et byområde. Denne plan er ambitiøs i sit indhold. Men den er økonomisk realistisk, idet den peger på gode og billige løsninger. Og den er pragmatisk i sin tilgang. I første omgang handler det om at tænke idrætten ind i udviklingen af byen og reservere arealer til idrætten, så det bliver muligt at skabe idrætstilbud til borgerne og ikke lukke områderne til, så man blokerer for idrætten og henviser den til kommuner uden for København. For de nye områder i Nordhavnen bygger planen på, at man vil få langt mere for pengene, hvis man tænker idrætten ind i planlægningen fra starten. Klubberne i Sport 2100 har på de eksisterende idrætsanlæg vist, at de selv kan bidrage økonomisk og organisatorisk til udviklingen af idrætstilbud. Nogle klubber har selv finansieret klubhuse, haller og anlæg. Og Sport 2100 føler sig overbeviste om, at det vil være muligt at finde privat støtte fra fonde og virksomheder til udviklingen af idrætstilbuddene som led i en perspektivrig udviklingsplan, der vil gavne idrætten og fællesskabet og have et socialt sigte. De konkrete forslag: Foreningerne foreslår anlæg af nye faciliteter og anlæg som en udvidelse og udvikling af de eksisterende idrætsanlæg. Forslagene er beskrevet og visualiseret på de følgende sider. Der er ikke tale om detaljerede projekter men om skitser, som illustrerer pladsforhold og muligheder.

6 Østerbros Idrætscentre 1. Østerbro Stadion-området 2. Østre Gasværk-området 3. Ryparkens Idrætsanlæg 4. Nordhavnen

7 1. Østerbro Stadion-området: I dag holder en række idrætsklubber inden for forskellige sportsgrene til omkring Østerbro Stadion: Sparta, KIF, Skjold, Fælledklubberne, B.93 og de mange brugere af Idrætshuset. Området er idrættens centrum på Østerbro. Den gamle skøjtehalsgrund mellem Østerbro Stadion og Parken foreslås delt i to. Den ene halvdel bruges af Parken, der har brug for plads i forbindelse med afholdelse af store koncerter og arrangementer. På den anden halvdel ind mod Østerbro Stadion etableres: -- en idrætsefterskole med 10. klasse og idrætstilbud inden for en række forskellige idrætsgrene, som de unge kan dyrke i Østerbros foreninger. -- kollegieværelser for unge idrætsudøvere. -- indendørs idrætshal/gymnastiksal til brug for efterskole og kollegium. -- kontorer til administrationen af Team Copenhagen Eliteidrætsakademi og evt. til brug af andre klubber. -- det manglende kastegårdsområde for Østerbro Stadion, så stadion vil kunne blive godkendt som internationalt atletikstadion. Østerbro Stadion med den tidligere skøjtehalsgrund syd-vest for stadion og Spartas og KIF's klubhuse nord for stadion..

8 2. Østre Gasværks-området: I dag har B.93 fodbold og tennisbaner og indendørs tennishal på området, mens håndboldklubben Team København holder til i klubhuset sammen med B.93. Ved at inddrage den ubenyttede del af gasværksgrunden skabes et stort og samlet idrætsområde, som vil kunne forsyne mange borgere fra Østerbro og Nordhavnen med idrætstilbud: -- En dobbelt multihal til håndbold, indendørs fodbold og bordtennis (B.93, Team København og Københavns Bordtennis Klub). Dermed frigøres plads til anden idræt i Ryparken, Svanemøllehallen og Remisen ved Trianglen samt på skoler. Hallen skal samtidig kunne anvendes af akademiet (idrætsfolkeskole, idrætsefterskole og idrætsgymnasium) og bruges til for eks. ældreidræt i dagtimerne. -- Med Københavns Kommunes beslutning om at opgive byggeriet af den nye skøjtehal i Ryparken, vil det være oplagt at placere en ny permanent skøjtehal på gasværksgrunden. Ved en sammenbygning med multihallen, vil man kunne udnytte overskudsvarmen fra skøjtehal til opvarmning af multihal og dermed opnå en energirigtig løsning. -- Der etableres 2 11-mands fodboldbaner + evt. 7-mandsbane. -- Placeringen mellem Østre Gasværk Teater, skoler og dagsinstitutioner og idrætsanlæg udnyttes til at etablere et frit og åbent idræts- og fritids- og kulturområde, som samtidig fungerer som et brohoved mellem den organiserede og den uorganiserede idræt. Østre Gasværk og Svanemølleanlægget.

9 3. Ryparken: I dag holder en lang række klubber inden for flere sportsgrene fodbold, tennis, badminton, fægtning, håndbold, ishockey, skøjteløb og beachvolley til i Ryparken. Anlægget af Nordhavnsvejen vil reducere idrætsanlægget, og der er derfor behov for at finde erstatningsarealer til de mange aktiviteter. Ryparken ligger allerede i dag i direkte forbindelse med de grønne områder på Svanemøllen Kaserne. Sport 2100 foreslår, at der optages forhandlinger med forsvaret om anvendelse af arealet omkring det køretekniske anlæg og evt. andre arealer til idrætsformål. Inddragelse af nye arealer og mere effektiv udnyttelse af de eksisterende, herunder inddragelse af det areal, som den nye skøjtehal skulle være opført på, skal gøre det muligt: -- At anlægge fodboldbaner til erstatning for de baner, der inddrages på grund af Nordhavnsvejen, til brug for de mange klubber, der anvender Ryparkens idrætsanlæg. -- At anlægge flere beachvolleybaner samt etablere beachvolley-hal. (Alternativ er beachhal i Nordhavnen). Anlægget af Nordhavnsvejen vil resultere i nogle mindre frie trekantformede arealer, som ikke vil kunne anvendes til regulære fodboldbaner, men er store nok til etablering flere beachvolleybaner.

10 4. Nordhavnen: Opbygningen af den nye bydel gør det muligt at tænke idrætten ind fra starten og skabe et spændende samspil mellem boliger, erhverv, kultur, institutioner og idræt. Sporten skal være en del af byrummet. Ved indgangen til Nordhavnen holder nogle af Danmarks førende roklubber til. Sport 2100 foreslår, at positionen ved vandet udnyttes til at gøre den nye kommende bydel i Nordhavnen område til: -- Centrum for den maritime sport. -- Et levende idrætseksperiment, hvor idrætten i tænkes ind i pladser og på torve, strandbredder og nedlagte fabriksbygninger. -- Et mødested for den uorganiserede og den organiserede idræt. Sport 2100 har været i dialog med By og Havn og er blevet præsenteret for de foreløbige planer for både den langsigtede udvikling og den mere detaljerede planlægning for den første etape i den inderste del af Nordhavnen. Sport 2100 finder, at det er et spændende bolig- og erhvervsområde, der er under udvikling. Planerne om kanaler i den nye bydel vil være en god udvikling for roerne og kano- og kajakroere i København. De vil lette transporten til og fra Københavns Havn og skabe en helt ny dynamik i den rekreative roning. Kanalerne vil gøre det nemmere for roerne at færdes i havnen, og nemmere at deltage i de meget populære motionskaproninger, der holdes på skift i den sydlige del af

11 Københavns Havn og i Hellerup hele sommeren. Kanalerne og den nye bydel vil også i sig selv være et spændende udflugtsmål for den rekreative roning. Planerne for første etape indeholder kun i meget ubetydeligt omfang arealer til idrætten i form af enkelte boldbure og basketbaner. Det understreger behovet for, at idrætstilbuddene på det eksisterende Østerbro udbygges, så man undgår, at det af pladsmæssige årsager vil være umuligt at give idrætstilbud til de mange tusinde nye beboere i Nordhavnen. Idrættens Mødested/Idrættens Plads Sport 2100 foreslår, at man i forbindelse med planlægningen af første etape inddrager det areal, der ligger nord for Harbour House til idrætsformål. Arealet er i den overordnede plan udlagt til et grønt område. Det giver en oplagt mulighed for på dette sted at etablere det, vi vil kalde Idrættens Mødested eller Idrættens Plads. Pladsen, der ligger ned til vandet i Kalkbrænderihavnsløbet vil kunne blive et centrum for liv, idræt, aktivitet og socialt samvær. Det kan rumme 1-1,5 kunstgræsbane, beach volley-baner, styrketræningspavillon, pitstop for løbere med mere og ved anlæg af pontoner til robåde, kano og kajakker kan man etablere et landgangssted, som vil gøre pladsen til et mødested for en mangfoldighed af idrætsudøvere. Byen og vandet vil blive bundet sammen. Organiseret idræt mødes med uorganiseret idræt. Gående, cyklende, besøgende, mennesker på udflugt vil have et sted at komme til. I kombination med det restaurant- og cafemiljø, som findes i Kalkbrænderihavnen vil etableringen af Idrættens Mødested skabe en attraktion i den nye bydel, der vil kunne måle sig med folkeparken på Islands Brygge.

12 Regatta: Sport 2100 foreslår, at man med udformningen af den kanal, der skal være mellem den nuværende fiskerihavn og det nye opfyldte område, sikrer, at man her kan anlægge en regatta i form af et minirostadion og kano- og kajakstadion. I praksis kan dette ske ved, at man sikrer, at der bliver tale om et lige og åbent stykke vand og at der er tilstrækkelig frihøjde under broerne. Dette stadion vil med den planlagte længde på meter kunne gøre det muligt at afholde rostævner, bymesterskaber, motionskaproning, og det vil kunne bruges som træningsanlæg for de mange roklubber. For kano- og kajaksporten vil det kunne bruges til nationale og internationale stævner. Samlet set vil det være et anlæg, der understreger og støtter Danmarks placering som en af verdens førende nationer inden for ro-, kano- og kajaksport, og det vil for første gang gøre København til en del af dette. Planerne om et sådan stadion vil, hvis ideen tænkes ind fra starten, kunne gennemføres for et overskueligt beløb. Tænk idrætten ind: Sport 2100 opfordrer generelt til, at idræt og aktiviteter derudover fra starten tænkes mere konsekvent ind i planlægningen af Nordhavnen. Dermed vil der for meget begrænsede udgifter kunne skabes aktive byrum. Sport 2100 foreslår: -- At torve og pladser planlægges, så de giver mulighed for idræt. Et eksempel kan være udendørs skøjtebaner om vinteren. -- Anlæg der anlægges løberuter som en lige så naturlig del af den nye bydel som cykelruter. -- At der anlægges kunstgræsbaner til brug for både den uorganiserede idræt og den organiserede fra Østerbro, som på reserverede tidspunkter kan lave organiseret idræt for beboerne i Nordhavnen. (Som Idrættens Mødested) -- At der som led i det anlægges områder til forskellige strandsportsgrene (footvolley, sandfodbold, strandhåndbold og beachvolley) til brug for både den uorganiserede idræt og den organiserede idræt. -- At man tænker smart og billigt og anvender nedlagte fabriksbygninger til idræt og bygger idræt ind i nye kulturhuse. Bibliotek i den ene ende, idrætstilbud i den anden. Sport 2100 bifalder i øvrigt, at By og Havn i den overordnede plan har reserveret et areal til et stadion i den næste etape i udviklingen af Nordhavnen.

13 5. Uddannelserne: I august 2009 blev de første 19 unge optaget på Team Copenhagen Eliteidrætsakademi, der er blevet en stor succes og på kort tid har opnået stor popularitet og søgning fra de unge. I foråret 2010 kom der 50 ansøgninger om optagelse på den nye idrætslinje på Gefion Gymnasium og Niels Brock Handelsgymnasium. Akademiet indeholder fra august 2010 tilbud inden for atletik, fodbold og håndbold i samarbejde med de københavnske klubber. Tanken er at udvide både antallet af sportsgrene og uddannelsesinstitutioner, som deltager. Således er det også tanken at få teknisk skole med i samarbejdet. Med udviklingsplanen bygges der videre på de positive erfaringer og etableres: -- En idrætsfolkeskole på Østerbro med Strandvejsskolen eller Vibenshus Skole som de mest oplagte steder at placere denne skole tæt på de centrale idrætsfaciliteter. -- En idrætsefterskole placeret på den tidligere skøjtehalsgrund ved Østerbro Stadion.... Sport 2100 Østerbros Idræt Sport 2100 er et samarbejde mellem 13 idrætsforeninger på Østerbro, der samlet tæller omkring medlemmer. Samarbejdet er åbent for andre klubber og ventes gradvist at omfatte flere og flere klubber. De 13 klubber er følgende: Atletik: Sparta og KIF. Badminton: Københavns Badminton Klub (KBK) Beach Volley: Copenhagen Beach Volley Bordtennis: Københavns Bordtennis Klub. Håndbold: Team København Roning: Danske Studenters Roklub (DSR), Roklubben Skjold, Roforeningen Kvik. Skøjtesport: KSF og Skøjteklub København Fodbold: B.93 og Boldklubben Skjold Illustrationer: Arkitekt Jens Harild og arkitekt Jakob Eggen.

Team Copenhagen Idrættens dialogmøde. Rådhuset, 17. maj 2016

Team Copenhagen Idrættens dialogmøde. Rådhuset, 17. maj 2016 Team Copenhagen Idrættens dialogmøde Rådhuset, 17. maj 2016 Mission Team Copenhagen skal gennem et langsigtet samarbejde bygge bro mellem eliteidrætten, erhvervslivet og Københavns Kommune for at udvikle

Læs mere

Sorø Sportsråd Grandalen 2, 4180 Sorø Tlf.: 5783 2211 www.sportsraadet.dk ingridogjussi@stofanet.dk

Sorø Sportsråd Grandalen 2, 4180 Sorø Tlf.: 5783 2211 www.sportsraadet.dk ingridogjussi@stofanet.dk Sorø Sportsråd Grandalen 2, 4180 Sorø Tlf.: 5783 2211 www.sportsraadet.dk ingridogjussi@stofanet.dk Idrættens ønsker om nye faciliteter, og samarbejdet med Sorø Kommune i 2012/13. Indhold: 1) Formål. 2)

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2009-2010. Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg

Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2009-2010. Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2009-2010 Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg 2 Velkommen i eliteidrætsklassen! I august 2008 tog Sønderbroskolen i Aalborg for første gang

Læs mere

BILAG 2. Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027

BILAG 2. Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027 BILAG 2 Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027 Oversigten følger rækkefølgen i udkastet til planstrategi. Sidetalshenvisninger refererer til udkastet. Understreget

Læs mere

Roskilde leger - Kom ud og leg!

Roskilde leger - Kom ud og leg! 9. januar 2010 - Kom ud og leg! Tlf.: Fax: www.roskilde.dk Roskilde leger - Kom ud og leg! Idégrundlag En ny bylivskultur er under udvikling. Roskilde leger - Kom ud og leg! er et kulturbaseret projekt

Læs mere

Løkken er Motion og Bevægelse

Løkken er Motion og Bevægelse Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Løkken d. 12/5-2015 Løkken er Motion og Bevægelse Formål Inddragelse og aktivt samlingspunkt for hele byen Multibanen i Løkken bliver byens nye samlingssted

Læs mere

Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen

Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen Foto: BOGO Projektbeskrivelse I Hovedgård ønsker vi at udvikle Hovedgård Hallen til et aktivt og imødekommende samlingssted for alle byens borgere

Læs mere

FAKTAARK DET BYNÆRE LANDDISTRIKT

FAKTAARK DET BYNÆRE LANDDISTRIKT Det brændende spørgsmål Det bynære landdistrikts centrale karakteristika FAKTAARK DET BYNÆRE LANDDISTRIKT Hvordan skaber vi mere og bedre idræt og bevægelse i det bynære landdistrikt? Definition af det

Læs mere

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 Eksempelprojekter Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 1 Udendørs mødested for ældre X X X I dag er tanken om et udendørs samlingssted med motion i fokus, hvor specielt

Læs mere

Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard. Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn

Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard. Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn Hovedbudskab Byliv, social mangfoldighed og social bæredygtighed handler ikke kun om det, der foregår

Læs mere

Idrætsskole i Gentofte

Idrætsskole i Gentofte Idrætsskole i Gentofte - et tilbud til unge talenter GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID Velkommen på idrætsskolen! Det er med stor glæde, at jeg indbyder unge talenter i Gentofte Kommune til at søge

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Roskilde Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Roskilde Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Roskilde Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Roskilde Kommune. Parterne som

Læs mere

VIDENSHUS. Sønderborg Havn

VIDENSHUS. Sønderborg Havn VIDENSHUS Sønderborg Havn En masterplan af den verdenskendte arkitekt Frank Gehry Introduktion: Sønderborg Havneselskab og Rambøll er gået sammen om at udvikle et projekt for et Videnshus på Sønderborg

Læs mere

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Fredericia 5. november 2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk 51 26 60 62 Team Danmarks

Læs mere

Valgprogram 2013-2017

Valgprogram 2013-2017 Valgprogram 2013-2017 Sammen om forandring Vi mærker det allerede nu, men også efter krisen vil meget forandre sig. Forudsætningerne for kommunens virke vil blive anderledes. Måden, kommunen skal arbejde

Læs mere

Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune

Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Formålet med analysen Formålet med undersøgelsen er at etablere et troværdigt

Læs mere

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 bilag 7 Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 I forbindelse med planlægningen af de Bilfri Dage i 2005 har der været nedsat en arbejdsgruppe

Læs mere

Samlingspunkt for bredde søsporten og Vestdanmarks eliteroere. Et vartegn for Silkeborg Noget helt unikt for hele det Midtjyske Søhøjland øj!

Samlingspunkt for bredde søsporten og Vestdanmarks eliteroere. Et vartegn for Silkeborg Noget helt unikt for hele det Midtjyske Søhøjland øj! Søsportens Hus den 4. marts 2008 Mødested for klubber og foreninger med tilknytning til sø og vand Samlingspunkt for bredde søsporten og Vestdanmarks eliteroere Et aktiv for områdets beboere Et vartegn

Læs mere

En ny folkeskole i Esbjerg Kommune. Den åbne skole - Samarbejde med idræts-/kultur- og foreningslivet

En ny folkeskole i Esbjerg Kommune. Den åbne skole - Samarbejde med idræts-/kultur- og foreningslivet 1 En ny folkeskole i Esbjerg Kommune Den åbne skole Siden folkeskolens etablering ved lov for 200 år siden, har der fundet et samarbejde sted mellem kirken, skolen og det lokale foreningsliv. Det er i

Læs mere

1 of 6. Strategi for Kalø Campus

1 of 6. Strategi for Kalø Campus 1 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-2016 2 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-16 Vision Vi skaber rammerne for, at Syddjurs Kommune får det bredest mulige udbud af attraktive uddannelses- og vidensinstitutioner

Læs mere

Gedser Idræts og Kulturhus. Workshop 1. Torsdag d. 09. februar

Gedser Idræts og Kulturhus. Workshop 1. Torsdag d. 09. februar Gedser Idræts og Kulturhus Workshop 1 Torsdag d. 09. februar Brugerinddragelse 1. workshop 9. februar 2. workshop 18. april kl. 17.00 19.30 Gennemgang af teammøder. 3. workshop 09. maj kl. 17.00 19.00

Læs mere

Fokusgruppe om idrætsfaciliteter

Fokusgruppe om idrætsfaciliteter "Klik her og indsæt billede eller slet teksten" Fokusgruppe om idrætsfaciliteter En ny Sundhedspolitik I forbindelse med at Egedal Kommune er i gang med at udarbejde en ny Sundhedspolitik i tæt dialog

Læs mere

new dimensions Ude- og indeaktiviteter under samme lette tag

new dimensions Ude- og indeaktiviteter under samme lette tag Ude- og indeaktiviteter under samme lette tag Innovative løsninger med limtræ og membran FlexCover forhandler det patenterede let-hal system Space Wood fra det italienske firma Wood System, som har mere

Læs mere

Frivilligstrategi 2015

Frivilligstrategi 2015 Frivilligstrategi 2015 Aalborg Kommunes Frivilligstrategi Frivilligheden i Aalborg Kommune er kendetegnet af stor mangfoldighed. Der arbejdes frivilligt på landet og i byen, med ældre, unge, børn, på kulturområdet,

Læs mere

Inspiration til Visionproces

Inspiration til Visionproces Inspiration til Visionproces Næstved Kommune 11CityDesign Byrådets temamøde 06 05 10 Steffen Gulmann, adj. Professor Borgerne Der er nok til et godt og rigt byliv Der er kreative nok, god tilvækst Mange

Læs mere

Idan Lynge Idrætsanlæg

Idan Lynge Idrætsanlæg Lynge Idrætsanlæg anno 2016 2 x Idrætshaller, den nye kan opdeles (1975 / 2009) 1 x højdejusterbar grav m. springmåtte under halgulvet (2009) 1 skydekælder m. 6 stk. 15m. Baner 1 x velfungerende cafeteria

Læs mere

Præsentation af udviklingsplan for lystbådehavnen i Horsens

Præsentation af udviklingsplan for lystbådehavnen i Horsens Præsentation af udviklingsplan for lystbådehavnen i Horsens HORSENS HAVN Dette hæfte er afrunding af en proces, som er sat i værk dels for at samle søsporten under samme tag i Horsens og dels for at skabe

Læs mere

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT - Havneomdannelser gennem de sidste 15 år - De gode eksempler - Hvad skaber den gode havn? Visionsskitser og anbefalinger Holbæk DEN GODE HAVN Havneomdannelser gennem de sidste 15 år De gode eksempler

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

Foreningsundersøgelsen Fynslund Boldklub 2014

Foreningsundersøgelsen Fynslund Boldklub 2014 Foreningsundersøgelsen Fynslund Boldklub 214 Lone Olsen 1. Svarpersoner 2. Anbefalinger 3. Handling her og nu 4. Gennemgang af undersøgelsen Svarpersoner Antal 383 gennemført Relation til foreningen 62

Læs mere

ØRESTADSHUSET. Hvem er Sjælsø Gruppen? 127 ejerboliger i Ørestad City

ØRESTADSHUSET. Hvem er Sjælsø Gruppen? 127 ejerboliger i Ørestad City Kajplads 24, Islands Brygge, 58 ejerboliger Kidholm, Københavns nye kanalby, 90 ejerboliger Hvem er Sjælsø Gruppen? Sjælsø Gruppen A/S er børsnoteret og har siden 1977 udviklet ejendomme i form af nybyggeri

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

Selvevaluering 2010/11

Selvevaluering 2010/11 Fra værdigrundlaget: Vi tilstræber at skabe rammer: for et rummeligt idrætsbegreb, der har fokus på sundhed og giver lyst til, muligheder for og kompetencer til et fortsat idrætsliv Selvevalueringen tager

Læs mere

Roklubberne i Svanemøllehavnen og deres facilitieter

Roklubberne i Svanemøllehavnen og deres facilitieter Roklubberne i Svanemøllehavnen og deres facilitieter Roklubberne er kendetegnet ved, at det i modsætning til sejlklubberne er klubben, der ejer materiellet, og at medlemmerne betaler for retten til at

Læs mere

Holte Idrætsforenings ansøgning om en ny Holtehal 3 på Rudegaard Stadion

Holte Idrætsforenings ansøgning om en ny Holtehal 3 på Rudegaard Stadion Holte Idrætsforening Kongevejen 464 2840 Holte Rudersdal Kommune Kultur Øverødvej 246 2840 Holte Holte, 19. august 2015 Holte Idrætsforenings ansøgning om en ny Holtehal 3 på Rudegaard Stadion Resumé Holte

Læs mere

Ørestad Skole & Bibliotek

Ørestad Skole & Bibliotek Ørestad Skole & Bibliotek Byens Netværk 03.09.12 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Ørestad Skole og Bibliotek er tegnet af KHR arkitekter, som ønskede at lave en bjerglandsby midt i Ørestad. Arkitekterne

Læs mere

Borgerinspireret kommuneplanlægning

Borgerinspireret kommuneplanlægning Borgerinspireret kommuneplanlægning Af Gertrud Øllgaard For nogle københavnere er den vigtigste kvalitet ved deres kvarter, at omgivelserne er overskuelige og trygge. Andre Københavnere søger omgivelser,

Læs mere

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Årsberetning 2013-14 AVGIF gymnastik Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Vi er takket være vores 29 kompetente og succesfulde

Læs mere

g 5)v 24 APR. 2013 23. april 2013 UHCI kommune GÅET Indsigelse mod opførelse af nye møller mellem Kgs. Tisted og Binderup.

g 5)v 24 APR. 2013 23. april 2013 UHCI kommune GÅET Indsigelse mod opførelse af nye møller mellem Kgs. Tisted og Binderup. GÅET 24 APR. 2013 23. april 2013 UHCI kommune Indsigelse mod opførelse af nye møller mellem Kgs. Tisted og Binderup. Vi har af omveje fundet ud af, at der for nogle få uger siden er indgivet forslag til

Læs mere

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund Strategi 2015-2020 dansk kano & kajak forbund DET VIL VI DKF vil være den nationale organisation, der samler alle kano- og kajakaktiviteter under én hat for derigennem at skabe synergi, vidensdeling og

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011. Streetfodbold et organiseret tilbud til unge

Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011. Streetfodbold et organiseret tilbud til unge Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011 Streetfodbold et organiseret tilbud til unge DBU København tillader sig hermed at ansøge Københavns

Læs mere

Hovedlinjer. i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016

Hovedlinjer. i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 Hovedlinjer i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 indholdsfortegnelse 1. Beslutningsproces og høring...3 2. Sammenhængen mellem lovgrundlaget og støttekonceptet...4 3. Tendenser i international eliteidræt...6

Læs mere

Ungepolitik. Vision. Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx

Ungepolitik. Vision. Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx 7. oktober 2011 Sagsnr. 194816 Brevid. 1340268 Ref. TIGC Dir. tlf. 46 31 40 95 tinagc@roskilde.dk Ungepolitik Vision Roskilde Kommune ønsker en stærk, engageret ungdomskultur

Læs mere

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Forord Forord kommer senere Indledning I Halsnæs Kommune har vi en kultur- og fritidspolitik, som løber frem til år 2020. Ligeledes er der for perioden 2015-2018 afsat

Læs mere

Special Olympics Idrætsfestival 2018

Special Olympics Idrætsfestival 2018 Special Olympics Idrætsfestival 2018 Helsingør Kommune som værtsby for Special Olympics Idrætsfestival 2018 21-10-2014 Idræts- og Fritidskoordinator Jens Højberg Baggrund: Helsingør Kommune har gennem

Læs mere

Opfølgning på trænermøde. Ide katalog 20. Juni 2012

Opfølgning på trænermøde. Ide katalog 20. Juni 2012 Ide katalog 20. Juni 2012 Hvad går godt i Odense Atletik? Gode Faciliteter Mandlig kastegruppe Ungdomsafdelingen Rigtig gode resultater fra et par profiler med fremtiden foran sig og flere andre på vej

Læs mere

Referat fra Solrød Idræts Union s formandssmøde debatmøde med politikerne. Tirsdag den 16. september 2008, afholdt i SFC klublokaler ved SIC.

Referat fra Solrød Idræts Union s formandssmøde debatmøde med politikerne. Tirsdag den 16. september 2008, afholdt i SFC klublokaler ved SIC. Referat fra Solrød Idræts Union s formandssmøde debatmøde med politikerne. Tirsdag den 16. september 2008, afholdt i SFC klublokaler ved SIC. Fremmødte politikere: Ellen Thomsen, Hans Nydam Buch, John

Læs mere

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg Indledning Esbjerg Kommune ønsker at tilbyde ældre medborgere pleje i velfungerende plejefaciliteter, der yder respekt

Læs mere

Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn

Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn 6 Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn Vandkultur I Landets første helårshavnebad er lagt til kaj i Aalborg Havn. Som et af de sidste elementer i byens enorme forvandling af den tidligere

Læs mere

Behovsanalyse til nyt Skødstrup Idræts- og Kulturcenter

Behovsanalyse til nyt Skødstrup Idræts- og Kulturcenter Behovsanalyse til nyt Skødstrup Idræts- og Kulturcenter Version 1.0 udarbejdet den 5. februar 2010 af Skødstrup Sportsforening Skødstrup Skole og Skødstrup Fællesråd Indholdsfortegnelse Forord... 3 Arbejdsgruppen

Læs mere

Eliteidrætspolitik i Holstebro Kommune Vers.1 07.06.07

Eliteidrætspolitik i Holstebro Kommune Vers.1 07.06.07 Side 1 af 5 Eliteidrætten i Holstebro Kommune tager afsæt i udviklingen af talenter. Udviklingen af eliteidrætten sker i et samspil mellem eliteidrætsudøvere, eliteklubber, uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv

Læs mere

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 TobaksBYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 Tobaksbyen//23. April 2015//skala arkitekter 2 Identitet, Tæthed & Variation Fremtidens Tobaksbyen er placeret i et dynamisk felt mellem villakvarterer, industri/erhverv

Læs mere

Solceller på Moltrup klubhus.

Solceller på Moltrup klubhus. Solceller på Moltrup klubhus. Moltrup sogn ligger nordvest for Haderslev og består af landsbyerne Bramdrup, Moltrup og Rovstrup. Der er ca. 550 personer bosiddende i sognet der hovedsagligt består af huse

Læs mere

Eliteidræt og uddannelse. For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Elite Idræt

Eliteidræt og uddannelse. For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Elite Idræt Malene Degn på vej mod VM sølv på MT B Eliteidræt og uddannelse For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever Virum Gymnasium Vi rummer mere... 1 Forord til Elite og udannelse Team Danmark ordningen for

Læs mere

Haderslev Familie og Firma Sport Medlem af DFIF-HIR-SI Odinsvej 3 Postboks 132 6100 Haderslev Tlf.74 52 95 04

Haderslev Familie og Firma Sport Medlem af DFIF-HIR-SI Odinsvej 3 Postboks 132 6100 Haderslev Tlf.74 52 95 04 Haderslev Familie og Firma Sport Medlem af DFIF-HIR-SI Odinsvej 3 Postboks 132 6100 Haderslev Tlf.74 52 95 04 Haderslev Familie og Firma Sport er en forening med mange spændende aktiviteter. Se de følgende

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Bilag 1: Beskrivelse af mulige lokaliteter til LAGI 2014 konkurrence

Bilag 1: Beskrivelse af mulige lokaliteter til LAGI 2014 konkurrence Bilag 1: Beskrivelse af mulige lokaliteter til LAGI 2014 konkurrence a) Lynge Grusgrav Områdets karakter Lynge Grusgrav omfatter ca. 160 ha og er beliggende mellem Lynge og erhvervsområdet Vassingerød.

Læs mere

FODBOLDLEGELAND. en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år

FODBOLDLEGELAND. en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år FODBOLDLEGELAND en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år V i vil bygge Danmarks første udendørs fodboldlegeland. Vi vil skabe et univers, der er så unikt, at det både tiltrækker legende

Læs mere

børneklub Årets Aalborg KFUM er en klub båret af ildsjæle og så tiltrækker klubben drenge og piger fra Hasseris og hele Storaalborg

børneklub Årets Aalborg KFUM er en klub båret af ildsjæle og så tiltrækker klubben drenge og piger fra Hasseris og hele Storaalborg Årets børneklub samler hel bydel Aalborg KFUM er en klub båret af ildsjæle og så tiltrækker klubben drenge og piger fra Hasseris og hele Storaalborg Tekst og fotos: Niels Henriksen Når stadsgartneren vender

Læs mere

Foreningshus Holbøl. Opførelse af ny Multihal

Foreningshus Holbøl. Opførelse af ny Multihal Opførelse af ny Multihal Kort om os. Hos Dansk Halbyggeri A/S har vi specialiseret os i at opføre prisbillige og energirigtige byggeprojekter, hvor bl.a. haller indgår som en naturlig del af projektet.

Læs mere

AKTIVERENDE arkitektur og byplanlægning

AKTIVERENDE arkitektur og byplanlægning AKTIVERENDE arkitektur og byplanlægning De nye byrum ved Svendborg Havn -konkretisering og afprøvning af bogen Aktiverende arkitektur og byplanlægning Svendborg Havn Havnen i Svendborg er et attraktivt

Læs mere

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler området er en ny dynamisk bydel med uddannelsesinstitutioner, ungdomsboliger og unikke transportmuligheder. En investering i særklasse. SPÆNDENDE BYUDVIKLINGSOMRÅDE I HILLERØD TIL SALG Freja ejendomme,

Læs mere

KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012

KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012 KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012 27-04-2012 INTRODUKTION Området for Klubøen er i dag vand og den pælebårede ø, som bærer bygningen placeres, så den danner

Læs mere

IDRÆTTEN I FYNS AMT ET NOTAT OM VOKSNES IDRÆTSDELTAGELSE I FYNS AMT 1993-2004

IDRÆTTEN I FYNS AMT ET NOTAT OM VOKSNES IDRÆTSDELTAGELSE I FYNS AMT 1993-2004 IDRÆTTEN I FYNS AMT ET NOTAT OM VOKSNES IDRÆTSDELTAGELSE I FYNS AMT 1993-2004 Notat udarbejdet til Rambøll Management, som for Fyns Amt har foretaget en kortlægning og regionaløkonomisk analyse af Sport,

Læs mere

Børn og unges deltagelse i idræt i Fredericia Kommune Dokumentationsrapport

Børn og unges deltagelse i idræt i Fredericia Kommune Dokumentationsrapport Børn og unges deltagelse i idræt i Fredericia Kommune Dokumentationsrapport Bjarne Ibsen og Jan Toftegaard Støckel Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Institut for Idræt og Biomekanik

Læs mere

Sejlsport og faciliteter 2009

Sejlsport og faciliteter 2009 Sejlsport og faciliteter 2009 Hvad er sejlsport Turbådssejlads Kølbådskapsejlads Sejlerskole for seniorer Matchrace = OL + AC Jollekapsejlads for seniorer = landshold + OL Jollekapsejlads for juniorer

Læs mere

HOLBÆK SPORTSBY VEJEN IDRÆTSCENTER DEN APRIL 2018 KULTUR, FRITID & BORGERSERVICE

HOLBÆK SPORTSBY VEJEN IDRÆTSCENTER DEN APRIL 2018 KULTUR, FRITID & BORGERSERVICE HOLBÆK SPORTSBY VEJEN IDRÆTSCENTER DEN 10-11. APRIL 2018 Kan man designe et inkluderende og bredt favnede idrætsmiljø helt fra bunden og samle hele byens idrætsliv om ideen? Visioner og udfordringer for

Læs mere

Nogle af højdepunkterne har været langturene til Göteborg i Sverige og til Sognefjorden i Norge.

Nogle af højdepunkterne har været langturene til Göteborg i Sverige og til Sognefjorden i Norge. Kære Roer, 2015 har været et spændende år for Aarhus Roklub. Nogle af højdepunkterne har været langturene til Göteborg i Sverige og til Sognefjorden i Norge. Langtur i Sognefjorden Årets Naturfoto af Torben

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune På vej mod 2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune 25.01.2007 På vej mod 2017 Haderslev Kommune 25.01.2007 Side 2

Læs mere

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17. REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.30 Til stede Borgere: 76 Politikere: 11 Administration: 14 PROGRAM

Læs mere

Siden 1991 har der været et aktivt byggeudvalg med 3 til 5 medlemmer. I 1996 besluttede generalforsamlingen

Siden 1991 har der været et aktivt byggeudvalg med 3 til 5 medlemmer. I 1996 besluttede generalforsamlingen Vejle Kajakklub har i mere end 25 år ønsket eget klubhus på baggrund af de begrænsninger, som de nuværende rammer lægger for social og sportslig aktivitet og udvikling. Siden 1991 har der været et aktivt

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 25.02.2015 Foreningsåret 2014 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 25.02.2015

HG s repræsentantskabsmøde 25.02.2015 Foreningsåret 2014 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 25.02.2015 HG s repræsentantskabsmøde 25.02.2015 Foreningsåret 2014 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 25.02.2015 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. Endnu et godt år for

Læs mere

Markedskursemission Forventet bruttoprovenu ca. DKK 150 mio.

Markedskursemission Forventet bruttoprovenu ca. DKK 150 mio. Københavns Fondsbørs København, den 12. april 2002 Fondsbørsmeddelelse nr. 06-2002 Markedskursemission Forventet bruttoprovenu ca. DKK 150 mio. I henhold til bemyndigelse i PARKEN Sport & Entertainments

Læs mere

Velkommen i Odense Roklubs ungdomsafdeling. www.odense-roklub.dk

Velkommen i Odense Roklubs ungdomsafdeling. www.odense-roklub.dk Velkommen i Odense Roklubs ungdomsafdeling www.odense-roklub.dk Velkommen i Odense Roklub Vi er rigtig glade for, at du vil være medlem af Odense Roklub. Vi håber, at du vil synes at Odense Roklub er et

Læs mere

BEBOERFORTÆLLINGER - CIRKLEN Perspektiver og anbefalinger til Cirklen et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune

BEBOERFORTÆLLINGER - CIRKLEN Perspektiver og anbefalinger til Cirklen et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune BEBOERFORTÆLLINGER - CIRKLEN Perspektiver og anbefalinger til Cirklen et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune Udarbejdet af SocialRespons, Juni 2015 Indhold Forløb, baggrund & introduktion

Læs mere

Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng.

Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng. Udkast, 14. august 2014 Helhedsplan Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng. - Fordi der er mange ønsker - Fordi de første skridt skal ses langsigtet - Fordi

Læs mere

Høringssvar vedrørende tilpasning til faldende børnetal på dagtilbudsområdet.

Høringssvar vedrørende tilpasning til faldende børnetal på dagtilbudsområdet. Høringssvar vedrørende tilpasning til faldende børnetal på dagtilbudsområdet. Fra: Forældrebestyrelsen i Børnehuset Stakhavegård I dette høringssvar vil vi argumentere for, at Børnehuset Stakhavegård er

Læs mere

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin FODBOLD IN T RO DU KT ION r e d n i v for k SUNDT, SJOVT OG SOCIALT der for kvin KOLOFON: Udgivet januar 2014 af: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunikation red. Marianne L.

Læs mere

Bilag 1 Projektbeskrivelse af arbejdet med ny idrætsvision

Bilag 1 Projektbeskrivelse af arbejdet med ny idrætsvision Bilag 1 Projektbeskrivelse af arbejdet med ny idrætsvision Baggrund Tekst fra budgetforlig vedr. budget 2016-2019: Der er enighed om en ny idrætsvision for Frederikssund Kommune. Visionen bygger på idrætscentre

Læs mere

Idræt og motion til alle københavnere

Idræt og motion til alle københavnere Idræt og motion til alle københavnere Idrættens værdi for København er stor. Et aktivt deltagende idrætsliv: skaber livsglæde for den enkelte, forbedrer de sociale kompetencer og lærer ikke mindst børn

Læs mere

HOLBÆK SPORTSBY STORMØDE, FREDERIKSHAVN, KULTUR, FRITID & BORGERSERVICE

HOLBÆK SPORTSBY STORMØDE, FREDERIKSHAVN, KULTUR, FRITID & BORGERSERVICE HOLBÆK SPORTSBY STORMØDE, FREDERIKSHAVN, 30.8.2018 Oplæg 1. Hvor kom vi fra? 2. Visionen for Holbæk Sportsby samling af hele byens idrætsliv 3. De nye rammer hvad får vi? 4. Organisatoriske rammer 5. Opsamling

Læs mere

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik Fredericia Kommunes Idrætspolitik 1 Indledning Fredericia Kommunes Idrætspolitik tager udgangspunkt i Fredericia Kommunes vision 2012, idrættens fire livskvaliteter og den dialog der har fundet sted med

Læs mere

Byrådets vision for Kulturtorvet skal danne rammen for arbejdet. Heri beskrives Kulturtorvet

Byrådets vision for Kulturtorvet skal danne rammen for arbejdet. Heri beskrives Kulturtorvet Udvikling af Kulturtorvet - Aktionsproces Kommissorium og procesbeskrivelse, 03.03.16 1 Baggrund Allerød Byråd har besluttet at prioritere udvikling af et Kulturtorv på området omkring Byens Plads. Det

Læs mere

Boldbanerne i Rødvig, Vemmetoftevej 5

Boldbanerne i Rødvig, Vemmetoftevej 5 Boldbanerne i Rødvig, Vemmetoftevej 5 Baggrund: De to boldbaner ved Multihuset i Rødvig har alvorlige problemer med afvandingen. Da Multihuset på Vemmetoftevej 5 blev bygget, blev al overskudsjord med

Læs mere

Skiltning rundt om på idrætsanlæggene er færdigt og vi håber at I syntes det ser godt ud og at det er brugbart.

Skiltning rundt om på idrætsanlæggene er færdigt og vi håber at I syntes det ser godt ud og at det er brugbart. Kære foreninger. Så er vi her igen På Idrætsområdet er vi godt i gang. Træningen i hallerne, på kunstgræsbanerne, i skøjte arenaen, tennishallen og Islevbadet kører på sit højeste. Siden sidst har vi indviet

Læs mere

K o m m u n a l v a l g e t 2 0 0 9

K o m m u n a l v a l g e t 2 0 0 9 E r f a r i n g o g F o r n y e l s e 1. Jan Ferdinandsen Udvalgsformand Skibsmægler Politikerne skal styre beslutningsprocessen i kommunen. Min målsætning er at få opgraderet organisationen, for derigennem

Læs mere

Ansøgningsskema til udviklingspuljen

Ansøgningsskema til udviklingspuljen Ansøgningsskema til udviklingspuljen f6e8db84-191c-45e3-84a4-c2b9f1354a23 Dato 14-10-2014 17:05:49 Blanket ID FO907_766 KLE 18.14.00G01 Side 1 af 5 Ansøger Ansøgningens titel Kajakkker og udstyr til Snaptun

Læs mere

Superstadion og erhvervspark

Superstadion og erhvervspark Superstadion og erhvervspark Visionen er at gøre Køge Park til en publikumsmagnet for hele Sjælland, hvor man kan få sports- og andre kulturoplevelser i superligaklassen. Forholdene for Køge Kommunes breddeidræt

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010

CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010 CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010 BAGGRUND Østerbro lokaludvalg har i vinteren 2009-2010 igangsat en proces for at udvikle en ny lommepark omkring pladsen på Carls Nielsens Allé ud mod Østerbrogade

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m.

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. Aalborg

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

GADEIDRÆT. Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 255 Offentligt

GADEIDRÆT. Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 255 Offentligt Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 255 Offentligt GADEIDRÆT Et stigende antal børn og unge efterspørger i dag en løsere organisering og et mindre elitært fællesskab at dyrke idræt i. De unge ønsker

Læs mere

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 1 Indholdsfortegnelse Præsentation og historie... 3 Banjen... 4 Lohals / Hou... 5 Lohals Havn i dag... 6 Projektet... 7 Fremtidsønsker...

Læs mere

Hvad er EnergiCenter Voldparken? EnergiCenter Voldparken er rigtig mange ting. EnergiCenter Voldparken er: visionen

Hvad er EnergiCenter Voldparken? EnergiCenter Voldparken er rigtig mange ting. EnergiCenter Voldparken er: visionen Hvad er EnergiCenter Voldparken? EnergiCenter Voldparken er rigtig mange ting. EnergiCenter Voldparken er: visionen organisationen aktiviteterne faciliteterne som tog sin begyndelse i 2008, hvor det blev

Læs mere

Infodage om Danmarks Brydeforbunds Nationale Kraftcenter

Infodage om Danmarks Brydeforbunds Nationale Kraftcenter Infodage om Danmarks Brydeforbunds Nationale Kraftcenter Kulturministeriet Organiseringen af dansk idræt Team Danmark DIF/IOC DGI DFIF 62 Forbund 180 regionale afdelinger 16 regionale foreninger 80 by

Læs mere

SPONSORKONCEPT ER DU DEN NÆSTE SPONSOR?

SPONSORKONCEPT ER DU DEN NÆSTE SPONSOR? SPONSORKONCEPT ER DU DEN NÆSTE SPONSOR? Intro Låsby Boldklub har gennem de senere år været igennem en stor udvikling startende i 2012 hvor vi vandt DGI s danmarksmesterskab i foreningsudvikling. En udvikling

Læs mere