Henvendelse om denne overenskomst rettes til: Foreningen af Speciallæger, Trondhjemsgade 9, 2100 København 0. Tlf.: (01)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Henvendelse om denne overenskomst rettes til: Foreningen af Speciallæger, Trondhjemsgade 9, 2100 København 0. Tlf.: (01) 38 55 00."

Transkript

1 Hesin sáttmáli er skannaður og OCR-lisin. Tískil kunnu ymiskar villur koma fyri. Um tygum koma fram á onkra villu, eru tygum vælkomin at boða frá við at trýsta á her Overenskomst mellem Meginfelag Sjúkrakassa Føroya og Foreningen af Speciallæger vedrørende anden speciallægehjælp end øjen- og ørelægehjælp Gældende fra. oktober 982 Henvendelse om denne overenskomst rettes til: Foreningen af Speciallæger, Trondhjemsgade 9, 200 København 0. Tlf.: (0)

2 INDHOLDSFORTEGNELSE SE. Overenskomstens parter 2. Aftaler vedrørende speciallægehjælp. Speciallæger, der praktiserer som alment praktiserende læger 4. Overenskomstområdet 4A. Samarbejdsudvalg - sammensætning og opgaver 5. Ankeudvalg 6. Til- eller fratrædelse af overenskomsten 7. Henvisning fra alment praktiserende læge til speciallægen 8. Legitimation for berettigelse til speciallægehjælp 9. Konsultation, besøg, receptudstedelse og meddelelse til henvisende læge 0. Speciallægens henvisningsret. Indlæggelse på sygehus 2. Klageregler. Intern medicin 4. Tropemedicin 5. Pædiatri (børnesygdomme) 6. Psykiatri 7. Neuromedicin 8. Dermato-venerologi 9. Kirurgi 20. Plastikkirurgi 2. Gynækologi og obstetrik 22. Ortopædisk kirurgi 2. Neurokirurgi 24. Anæsthesiologi 25. Fysiurgi og rehabilitering 26. Patologi 27. Klinisk kemi og klinisk fysiologi 28. Telefonkonsultationer 29. Sygebesøg 0. Limiteringsbestemmelser. Henvisning til fortsat behandling 2. Laboratorieundersøgelser. Undersøgelser foretaget på Statens Seruminstitut 4. Særydelser 5. Forbindsstoffer og anæsthetika 6. Regulering af grundtaksterne 7. Afregningsmåden 8. Ikrafttræden og opsigelse Bilag: Honorering af operationer og gipsbandager

3 . Overenskomstens parter. Denne overenskomst, der omhandler anden speciallægehjælp end øjen- og ørelægehjælp, er indgået mellem Meginfelag Sjúkrakassa Føroya (MSF) og Foreningen af Speciallæger (FAS). 2. Aftaler vedrørende speciallægehjalp. Aftaler udover nærværende overenskomst mellem MSF og speciallæger vedrørende speciallægehjælp inden for sygeforsikringsloven for Færøerne må ikke indgås, med mindre der er enighed herom mellem overenskomstens parter.. Speciallæger, der praktiserer som alment praktiserende læger. En speciallæge, der praktiserer i henhold til overenskomster med MSF om almen lægegerning, har ikke ret til betaling efter denne overenskomst. 4. Overenskomstområdet. Overenskomsten omfatter undersøgelse og behandling af personer, der har adgang til vederlagsfri speciallægehjælp i henhold til lov for Færøerne om den offentlige sygeforsikring, A-medlemmer. Stk. 2. Overenskomsten omfatter i det omfang, det er fastsat i de enkelte bestemmelser, personer, der har adgang til speciallægehjælp i henhold til lov for Færøerne om den offentlige sygeforsikring, B- og C-medlemmer. 4A. Samarbejdsudvalg - sammensætning og opgaver. Samarbejdsudvalg vedrørende de enkelte overenskomster om speciallægehjælp eller vedrørende flere eller alle overenskomster om speciallægehjælp kan nedsættes, dersom MSF eller halvdelen af de omfattede speciallæger ønsker det. Stk. 2. Samarbejdsudvalget består af 4 medlemmer. 2 medlemmer udpeges af MSF, fortrinsvis blandt dets medlemmer. 2 medlemmer udpeges af lagekredsforeningen blandt speciallæger med konsultation på Færøerne. Stk.. Samarbejdsudvalget behandler med respekt af overenskomstens parter sager vedrørende overenskomstens gennemførelse på Færøerne. Stk. 4. Sager, der henhører under overenskomstens parter, kan drøftes i samarbejdsudvalget med henblik på at foretage en indstilling i sagen. Andre sager kan drøftes i samarbejdsudvalget med henblik på at træffe afgørelse i sagerne Indstillinger og afgørelser træffes ved almindelig stemmeflerhed. Samarbejdsudvalgets indstillinger og afgørelser fremsendes til overenskomstens parter og har virkning, med mindre sagen inden en måned efter modtagelsen lægges op til behandling hos ankeudvalget.

4 5. Ankeudvalg. Nedsættes i overensstemmelse med sygeforsikringsloven for Færøerne. 6. Til- eller fratrædelse af overenskomsten. En speciallæge, der er medlem af FAS og vedkommende speciallægeorganisation, kan tiltræde overenskomsten. En speciallæge, der tiltræder overenskomsten, har pligt til at udføre speciallægegerning efter den i overenskomsten fastsatte betaling og på de ifølge overenskomsten i øvrigt gældende betingelser. Stk. 2. Til- og fratrædelse kan ske med måneds varsel - til den første i en måned. Stk.. Tiltrædelse sker ved, at skriftlig meddelelse tilstilles FAS, der passer, at den pågældende speciallæge har speciallægeautorisation i det eller de specialer, inden for hvilket eller hvilke speciallægen ønsker at praktisere. Tiltrædelsesblankettens udformning aftales mellem overenskomstens parter. Stk. 4. Fratrædelse sker ved, at skriftlig meddelelse tilstilles FAS. Stk. 5. FAS videresender meddelelser om til- eller fratrædelse til MSF. Stk. 6. En fortegnelse over nye og frameldte speciallægepraksis offentliggøres periodisk i "Ugeskrift for læger" og tilstilles MSF. På grundlag heraf udarbejder overenskomstens parter i fællesskab en fortegnelse over de til overenskomsten tilmeldte speciallæger. Fortegnelsen udsendes periodisk og fordeles til alment praktiserende læger og praktiserende speciallæger. 7. Henvisning fra alment praktiserende læge til speciallægen. Alment praktiserende langer, der praktiserer i henhold til overenskomst med MSF, har mulighed for at henvise til undersøgelse og behandling hos speciallæger. Stk. 2. Henvisningen udfærdiges henholdsvis på en mellem overenskomstens parter og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) aftalt henvisningsblanket. 8. Legitimation for berettigelse til speciallægehjælp. Den sikrede skal ved første konsultation hos speciallægen medbringe en skriftlig henvisning fra den læge, patienten er tilmeldt,. eller dennes stedfortræder. Ved pludselig opstået sygdom under midlertidigt ophold uden for den tilmeldte læges praksisområde, kan henvisning dog foretages af en anden læge, der praktiserer for MSF. Stk. 2. Den sikrede skal desuden legitimere sig som berettiget til speciallægehjælpen ved at forevise gyldig legitimation fra sygekassen.

5 Stk.. I tilfælde, hvor det ikke straks har været muligt at fremskaffe den i stk. og 2 omhandlede legitimation, f. eks. ved indtruffet ulykkestilfælde, pludselig opstået eller forværret sygdom eller andre lignende tilfælde, skal legitimationen snarest muligt tilvejebringes og forevises speciallægen. Stk. 4. Såfremt den sikrede ikke legitimerer sig som ovenfor anført, er betaling for speciallægehjælpen MSF uvedkommende. 9. Konsultation, besøg, receptudstedelse og meddelelse til henvisende læge. Speciallægen skal modtage patienterne i sin konsultation, normalt til forud aftalt tid, ligesom han kan tilse og behandle dem i deres hjem, såfremt den alment praktiserende læge skønner dette nødvendigt, jf. 0. Stk. 2. Ved ordination af lægemidler, hvortil MSF yder tilskud, anvendes receptblanketter, som MSF stiller til rådighed. Recepten udfyldes med sikredes sygekassenummer, navn og adresse. Stk.. Nar patienten er færdigundersøgt, respektive færdigbehandlet, meddeles dette skriftligt til den henvisende læge med angivelse af resultatet af undersøgelsen og/eller behandlingen, eventuelt med rådgivning for den fremtidige behandling. 0. Speciallægens henvisningsret. Speciallægen har ret til direkte henvisning til sygehusenes røntgenafdelinger, patologiske institutter og laboratorier og til laboratorier, hvormed MSF har særlig overenskomst. Stk. 2. I det omfang, der ikke er fastsat begrænsning herfor kan speciallægen direkte lade foretage overenskomstomfattede undersøgelser hos speciallæger i patologi og EEG-undersøgelser hos speciallæger i neuromedicin, der er tilsluttet denne overenskomst. Stk.. Bortset fra de i stk. 2 nævnte tilfælde, kan der ikke ske direkte henvisning til praktiserende speciallæger. Stk. 4. Speciallæger i fysiurgi, jf. 25, kan direkte henvise til fysioterapeuter, der har tiltrådt overenskomst med MSF.. Indlæggelse på sygehuse Speciallægen kan indlægge de sikrede på sygehuse. Stk. 2. Ved indlæggelse på sygehuse skal speciallægen gøre den sikrede opmærksom på, at indlæggelsen kan medføre betalingsmæssige konsekvenser for den sikrede.

6 Stk.. Speciallægen udsteder uden særligt vederlag indlæggelsessedler, hvor ingen særlig lægeerklæring er en forudsætning. 2. Klageregler. Klagereglerne omfatter MSF, sikrede og alle overenskomsttilmeldte speciallæger. Stk. 2. Klagereglerne omfatter de forhold, der er omhandlet i overenskomsten. Stk.. Spørgsmål om overtrædelse af lov om udøvelse af lægegerning, straffelovgivning m.v., omfattes ikke af klagereglerne. Stk. 4. Klager fra medlemmer af MSF fremsættes skriftligt over for MSF. Stk. 5. Klager fra speciallæger fremsættes skriftligt over for FAS. Stk. 6. De af MSF og FAS modtagne klager, jf. stk. 4,indbringes for samarbejdsudvalget, såfremt MSF eller FAS ikke mener at kunne afvise klagen. Stk. 7. Parterne i klagesager er forpligtet til at afgive fuld oplysning om alle sagen vedrørende forhold.

7 . Intern medicin. (Herunder kardiologi, langtidsmedicin, medicinsk gastro-enterologi, medicinske lungesygdomme og nefrologi). Diagnostik og behandling.. konsultation 2. konsultation A. Særydelser, der betales som supplement til konsultationstaksterne: Røntgengennemlysning af brystkassen Udvidede lungefunktionsprøver Cutanprøver. Provokationsforsøg B. Særydelser, der betales i stedet for konsultationstaksterne: Tapning af lungesæk eller bughule for blod eller vand C. Særydelser, der betales i stedet for 2. eller senere konsultation: Blokade i senere konsultation Guldkur i senere konsultation Âreladning i senere konsultation Tapning af led for blod eller vand i senere konsultation Ved blokade, guldkur, Åreladning og tapning af led for blod eller vand i. konsultation ydes kun sædvanlig konsultationstakst. Guldkur kan omfatte i alt 2 behandlinger uden fornyet henvisning. 78,00 42,90 20,90 26,00 92,00,92 40,4 8,00 9,00 9,00 4. Tropemedicin. Diagnostik og behandling. konsultation 2. konsultation Særydelser, der betales es som supplement til konsultationstaksterne: Parasitulogiske undersøgelser 78,00 9,00 9,00 44,00

8 5. Pædiatri (børnesygdomme). Diagnostik og behandling. konsultation 2. konsultation Særydelser, der betales som supplement til konsultationstaksterne: Cutanprøver Provokationsforsøg 78,00 42,90 20,90,92 40,4 6. Psykiatri. Diagnostik og behandling. konsultation 2. konsultation 90,00 90,00 64,00 Se endvidere 0, stk., nr. 2. Protokollat ad 6. Samtaler med pårørende til patienten vil kunne honoreres efter denne bestemmelse. Limiteringsmæssigt regnes en sådan samtale for en konsultation, og den honoreres som en senere konsultation. Bestemmelsen er ikke til hinder for, at der på samme dag ydes 2 konsultationer (både samtale med patienten og pårørende), men det forudsættes, at der er tale om samtaler, der udfylder 2 konsultationer. Børnepsykiatere, der matte ønske det, kan tilslutte sig overenskomsten på de for psykiatri gældende vilkår.

9 7. Neuromedicin. (Herunder klinisk neurofysiologi) Diagnostik og behandling. konsultation 2. konsultation 90,00 90,00 64,00 Særydelser: Elektroencefalografi honoreres efter taksten for 0 laboratorieenheder og elektroencefalografi med søvnkurve efter taksten for 50 laboratorieenheder, jf. (ved disse ydelser ydes ikke samtidig konsultationshonorar). Se endvidere 0, stk.. 8. Dermato- venerologi. Diagnostik og behandling. konsultation I konsultationstaksten er indbefattet honorering for dermatologiske røntgenbehandlinger, fjernelse af subkutane og dybereliggende svulster, laboratorieundersøgelser foretaget af speciallægen selv samt godtgørelse for anvendte forbindsstoffer,, bortset fra de i overenskomstens 6 anførte. Ved diagnostik og behandling af allergiske lidelser, hvor cutanprøver (intracutanprøver eller ridsprøver) anlægges som et led i undersøgelsen, betales speciallægeydelsen efter følgende grundtakster:. konsultation 2. konsultation Særydelser, der betales som supplement til konsultations-taksterne taksterne: Cutanprøver Provokationsforsøg 9,00 78,00 42,90 20,90,92 40,4 Se endvidere 0, stk.,4.

10 Protokollat ad 8. Såfremt der opstår tvivl om den nærmere afgrænsning mellem allergologiske ydelser, der giver adgang til de højere konsultationstakster, og sædvanlig dermatovenerologisk virksomhed, kan bestemmelsen vedrørende allergologi tages op til fornyet vurdering af overenskomstens parter. 9. Kirurgi. (Herunder urologi og kirurgisk gastroenterologi). Diagnostik og behandling. konsultation 9,00 Særydelser, der betales i stedet for f konsultationstaksterne: Gipsbandage (se bilag) Gipsbandage II (se bilag) Operation, gruppe (se bilag) Operation, gruppe II (se bilag) Operation, gruppe III (se bilag) 8,00 8,00 48,00 Injektionsbehandling af åreknuder: Injektioner i. konsultation Injektioner i senere konsultationer Anlægges bandager i tilslutning til operation, ydes ikke særskilt honorar herfor. Hvis operation, injektionsbehandling eller anlæggelse af bandage ikke kan ske i. konsultation, honoreres denne med: 9,00

11 20. Plastikkirurgi. Diagnostik og behandling 2. konsultation Særydelser, der betales i stedet for konsultationstaksterne: taksterne: Mindre plastikkirurgisk operation (korrigerende hudoperationer) samt operation for springfinger, forhudsforsnævring og fjernelse af seneknude: Større plastikkirurgisk operation såsom fri flytning af hud, korrektion af næse eller øredeformitet, større operationer for hudkræft og indsættelse af alloplastisk materiale: 9,00 48,00 207,00 Ved flere operationer i samme konsultation honoreres efter de i bilaget til overenskomsten angivne principper. Ved operationen ydes ikke samtidig konsultationshonorar. Hvis operation ikke kan ske i. konsultationhonoreres denne konsultation med: 9,00 Protokollat ad 20. Kosmetiske operationer falder principielt uden for overenskomsten. Overenskomstens parter er dog enige om, at der ud fra resocialiseringshensyn kan være behov for, også som en sygesikringsydelse, at give patienter adgang til at få foretaget kosmetiske operationer. Den henvisende læge må vurdere, i hvilket omfang henvisning i disse særlige tilfælde bør ske.

12 2. Gynækologi og obstetrik.. Gynækologi Diagnostik og behandling. konsultation 9,00 Særydelser, der betales i stedet for konsultationstaksterne: Operationer (se bilag): Operation, gruppe Operation, gruppe II Hvis operation ikke kan ske i. konsultation, honoreres denne konsultation med: 8,00 9,00 2. Obstetrik Obstetrisk bistand efter 28. svangerskabsuge 60,00 I honoraret er indbefattet betaling for eventuelle kirurgiske indgreb. Der ydes kun betaling med denne takst, når speciallægen er indkaldt af den sikredes læge eller dennes stedfortræder, herunder jordemoder. Protokollat ad 2. Der er mellem overenskomstens parter enighed om, at der kan ydes fuldt honorar efter taksten for fødselshjælp (d.v.s. ikke begrænset til konsultation + besøg), selv om fødslen afsluttes på sygehus.

13 22. Ortopædisk kirurgi. Diagnostik og behandling. konsultation 9,00 Særydelser, der betales i stedet for konsultationstaksterne: Gipsbandage I (se bilag) Gipsbandage II (se bilag) Operation, gruppe I (se bilag) Operation, gruppe II (se bilag) Operation, gruppe III (se bilag) 8,00 8,00 48,00 Injektionsbehandling af åreknuder: Injektioner i. konsultation Injektioner i senere konsultationer Anlægges bandager i tilslutning til operation, ydes ikke særskilt honorar herfor. Hvis operation, injektionsbehandling eller anlæggelse af bandage ikke kan ske i. konsultation, honoreres denne med: 9,00 9,00 2. Neurokirurgi. Diagnostik :. konsultation 2. konsultation 78,00 78,00 Se endvidere 0, stk.

14 24. Anæsthesiologi. Blokadebehandling: konsultation 2 konsultation Elektrochokbehandling. konsultation, incl. elektrochokbehandling Senere elektrochokbehandlinger Såfremt EKG eller oscillometri undtagelsesvis ikke foreligger ved. konsultation, kan speciallægen selv foretage disse undersøgelser, som da honoreres af sygekassen, jf., stk.. Inhalationsbehandling. konsultation Særydelser Inhalationsbehandling i. konsultation Senere inhalationsbehandlinger. inhalationsbehandling ydes som supplement til. konsultation. Ved senere inhalationsbehandlinger ydes ikke samtidig konsultationshonorar. Udvidede lungefunktionsprøver. konsultation Særydelser Udvidede lungefunktionsprøver Ved udvidede lungefunktionsprøver ydes ikke samtidig konsultationshonorar. Såfremt der ikke anlægges blokade eller udfores elektrochok- eller inhalations-behandling samt foretages udvidede lungefunktionsprøver i senere konsultation, honoreres denne med Anæsthesiologisk bistand til øjen- eller ørelæger. 9,00 9,00 4,00 9,00 9,00 92,00 9,00 2,25 Protokollat ad 24 Anæsthesiologisk bistand til øjen- ellerørelæger rekviveres direkte af øjen- og ørelægen uden henvisning fra patientens alment praktiserende læge.

15 25. Fysiurgi og rehabilitering. (Sikrede med bopæl i Københavns og Frederiksberg kommuner kan ikke modtages efter denne paragraf). Diagnostik og behandling:. konsultation 2. konsultation Særydelser, der betales i stedet for 2. eller senere konsultationstakst: Blokade Guldkur Punktur af led Gipsbandage (se bilag) Ved blokade, guldkur, punktur af led eller gipsbandage i. konsultation ydes kun sædvanlig konsultationstakst. Guldkur kan omfatte i alt 2 behandlinger uden fornyet henvisning. 78,00 9,00 9,00 9,00 9, Patologi. Vaginalcytologiske undersøgelser Vævsmikroscopi og andre cytologiske undersøgelser Der ydes ikke konsultationshonorar. 8,50 50,60

16 27. Klinisk kemi og klinisk fysiologi. (Sikrede med bopæl i Københavns, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner kan ikke modtages efter denne paragraf). For konsultativ virksomhed ydet af speciallægen betales efter følgende grundtakster:. konsultation 9,00 Protokollat ad 27. Bestemmelsen omfatter ikke honorering af laboratorieundersøgelser udført af speciallæger i klinisk kemi eller klinisk fysiologi. Hvor der lokalt er behov herfor, kan der indgås overenskomst mellem overenskomstens parter om udførelse af laboratorieundersøgelser i private lægelaboratorier. 28. Telefonkonsultationer. Telefonkonsultationer honoreres, såfremt de finder sted som led i behandlingen og efter forud truffen aftale med speciallægen, med taksten for /2 senere konsultation, inden for specialerne psykiatri og neuromedicin dog med taksten for / senere konsultation. 29. Sygebesøg. Efter. den alment praktiserende læges skriftlige anmodning kan en speciallæge foretage sygebesøg i patientens hjem. Anmodningen skal opbevares af speciallægen, indtil honorering har fundet sted. Besøget honoreres med et tillæg til forannævnte grundtakster på kr. 5,00, dog ikke ved fødselshjælp. Stk. 2. Foretages besøg eller ydes fødselshjalp uden for den by, hvor speciallægen praktiserer, tillægges grundtaksten et afstandstillæg på kr.,42 pr. påbegyndt km regnet fra speciallægens konsultationssted til patientens hjem. Der kan dog højst betales for en afstand svarende til afstanden til nærmeste speciallæge, og maksimalt for en afstand af 40 km. Afstandstakst ydes ikke i forbindelse med besøg til sikrede i Københavns, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner. Stk.. For brug af eget befordringsmiddel ydes kørselsgodtgørelse efter de ifølge landsoverenskomst om almen lægegerning gældende regler.

17 0. Limiteringsbestemmelser. Bortset fra specialerne neurokirurgi, psykiatri, neuromedicin og dermato-venerolgi omfatter henvisningen maksimalt honorering af i alt 6 konsultationer. ) I specialet neurokirurgi, jf. 2, omfatter henvisningen maksimalt 2 konsultationer, undtagelsesvis dog konsultationer.. konsultation vil i så fald blive honoreret med en grundtakst på kr. 57,00. 2) I specialet psykiatri, jf. 6, omfatter henvisningen maksimalt 7 konsultationer inden for 2 på hinanden følgende måneder. Efter fornyet henvisning, jf. stk., kan behandlingen udstrækkes til i alt 5 konsultationer. Behandling herudover kan, hvor ganske særlige forhold gør sig gældende, finde sted efter fornyet henvisning, jf. stk., og efter forudgående meddelelse fra speciallægen til Meginfelag Sjúkrakassa Føroya. ) I specialet neuromedicin, jf. 7, omfatter henvisningen maksimalt 7 konsultationer inden for 2 på hinanden ølgende måneder. Efter fornyet henvisning, jf. stk., kan behandlingen udstrækkes til i alt 2 konsultationer inden for 2 på hinanden følgende måneder. 4) I specialet dermato-venerologi, jf. 8, omfatter henvisningen maksimalt 8 konsultationer. Stk. 2. Limiteringsmæssigt regnes telefonkonsultation som /2 senere konsultation, i psykiatri og neuromedicin dog som / senere konsultation. Stk.. Hvor såvel speciallægen som patientens alment praktiserende læge anser en fortsat behandling for lægeligt nødvendig, vil speciallægebehandlingen undtagelsesvis kunne fortsætte ud over den for specialet gældende limitering. Inden for specialerne psykiatri og neuromedicin kan behandlingen dog ikke udstrækkes til flere konsultationer end angivet under stk.. Den alment praktiserende læges tilslutning skal foreligge i form af fornyet henvisning med påtegning om, at der er tale om fortsat behandling.. Henvisning til fortsat behandling.. Henvisning til fortsat behandling. Henvises en patient til fortsat behandling af et sygdoms-tilfælde, som speciallægen allerede har diagnosticeret og/eller behandlet, honoreres. konsultation med højeste konsultationstakst, såfremt patienten ikke har konsulteret speciallægen inden for de sidste 6 måneder.

18 2. Laboratorieundersøgelser. De i nedenstående fortegnelse anførte laboratorieundersøgelser, henholdsvis udtagning af prøver, honoreres, når de bedømmes af speciallagen selv, indtil videre i henhold til den fortegnelse over enhedstallet, der er fastsat på Københavns Praktiserende Lægers Laboratorium, jf. overenskomst om lægegerning i Københavns og Frederiksberg kommuner samt Tårnby og Dragør kommuner. Honoraret er pr. udført enhed kr.,69.. Enhedstal og takst kan ændres efter forhandling mellem overenskomstens parter. Nr F-Blod Pt-kapilærblødning B-Differentialtælling Pt-Elektrocardiografi: ekstremitetsafledninger Pt-Elektrocardiografi: ekstremitetsafledninger + prækordialafledninger B-Erythrocytter, volumenfraktion (Hæmatokrit) fpt-ventrikelsekret U-Bilirubiner B-Glukose (ved andet end stix) B-Glukose (ved stix) Sekret-Gonokokker (sekrettagninq + mikroskopi) Sekret-Gonokokker (indsendelse af prøver til dyrkning, ekspeditionsgebyr.) U-Hormonenalyse (ekspeditionsgebyr) B-Bemoqlobin Pt-kapilarresistens S-Creatininium B-Leukocytter (tælling) U-Mikroskopi Orm, ormeled i fæces F-Parasitter og -Parasitæg Analafskrab - Oxyurisæg Oscillometri (2 ekstr.) Oscillometri (4 ekstr.) U-Svangerskabsreaktion (immunologisk) S-Rheumatoid arthritis test (RAT) U-Bakterier (tælling ved dyrkning) B-Sedimentationsreaktion (SR) B-Trombocytter (tælling) Sekrec-Trichomonas vaginalis (mikroskopi) Urinprøvetagning, steril Antal Enheder

19 U-Bakterier (dyrkning og resistensbestemmelse) S-Carbamid (urinstof) U-Urobilin U-Hemoglobin U-Glukose U-Methylketon U-Protein U-Hemoglobin, -Glukose, -Methylketon og -Protein ved samme stix Lunger - Vitalkapacitet For blodprøvetaqning og/eller eletrocardiografi i hjemmet beregnes ekstra For blodprøvetagning til serologiske undersøgelser på seruminstituttet og centrallaboratorier beregnes i eksgeditionsgebyr for hver prøve 2 6 Stk. 2. Herudover betaler sygekassen på samme måde inden for nedenstående specialer følgende laboratorieunde-søgelser, når de bedømmes af speciallægen selv: ) Intern medicin (kardiologi, langtidsmedicin, medicinsk gastroenterologi og nefrologi) og pædiatri. Nr Arbejdselektrokardiogram (masters two step test) (B) Ercs - Basefilt punkterede erythrocytter U-Bence Jones Protein (kvalitativ prøve) S-Bilirubiner S-Cholesteroler Pt-Elektrocardiografi, for hver afledning udover 6 Pt-Elektrocardiografi, for og efter belastning: ekstremitets- og prækordialafledninger Elektrocardiografi, extremitets- + præcordialafl Elektrocardiografi, ( extremitets- + 6 præcordial-afl.) B-Eosinophilocytter Glukose i plasma Pt-Glukosebelastning Pt-Histaminstimuleret ventrikelsekretionsundersøgelse Hæmatologiske undersøgelser : "Hæmoglobin, erythrocyttal, lcukocyttal, MCH, MCHC-cg MCV" Antal Enheder

20 Hæmatologiske undersøgelser II: "Hæmatologiske undersøgelser + leukocytdifferentialtælling Ikterusindex (plasmafarvetal) B-Koagulation Pt(U)-Koncentrationsprøve (Addis-Shevky) (fpt)s-lipid, fraktioneret B-Malariaparasitter (B) Ercs - Osmotisk tryk-reaktion (B) Ercs - Oversigtsmikroskopi Lunger - Peak expiratory flow P-Koagulationsfaktorer (Prothrombin) F-Pus (Katalasemaling) (B) Ercs - Reticulocytter U-Sedimenter (tælling) Sperma-undersøgelse. fpt-dioxygen (absorberet)(stofskifte) (fpt)s - Triglycerid Urinkonkrement - undersøgelse ) Kirurgi Urologi og kirurgisk gastroenterologi) Nr S - α - Amylase U- α - Amylase Sperma- Undersøgelse Antal Enheder 5 ) Gynækologi. Nr. 7 Sperma- Undersøgelse Antal Enheder 5. Undersøgelser foretaget på Statens Seruminstitut.. Undersøgelser foretaget på Statens Seruminstitut. MSF betaler for nødvendige undersøgelser, der af speciallægen rekvireres fra og foretages på Statens Seruminstitut.

21 4. Særydelser. MSF betaler for nedenstående særydelser udført af speciallæger inden for de i -5 og 7-24 nævnte specialer:. Bronchoscopi 2. Oesophagoscopi. Gastroscopi 4. Cystoscopi 5. Rectoscopi 6. Biopsi 7. Oesophagoscopi, gastroscopi og duodenoscopi hvor undersøgelserne foretages i umiddelbar forbindelse med hinanden og ved anvendelse af samme apparatur 92,00 92,00 92,00 8,00 20,00 0,00 84,00 5. Forbindsstoffer og anæsthetika. Speciallægens udgifter til zinklimbind og plasterbind godtgøres af MSF og påføres regningen med en grundtakst på kr. 9,00. Stk. 2. Udgifter til anæsthetika og gipsbind betales af MSF og kan af speciallægen rekvireres på apotek til såvel A- som B-medlemmer på en mellem overenskomstens parter aftalt rekvisitionsblanket. S t k.. Speciallægen kan ikke rekvirere andre forbindsstoffer eller lægemidler på MSF's regning. Stk. 4. Når andre medicamina anvendes, må der til den enkelte patient udstedes recept. 6. Regulering af grundtaksterne.,de i -0 samt 4 og 5 nævnte grundhonorarer tillægges 78,5%. Stk. 2. For hver fulde points udsving i det færøske pristal udover 00 (juli 975 = 00) reguleres honorarerne. Omkostningsandelen (20% af honorarerne) reguleres med % svarende til en regulering af honorarerne, der er beregnet efter stk.. Nettoandelen (80% af honorarerne) reguleres med den for højere lønnede færøske tjenestemænd gældende dyrtidsregulering. Stk.. Ved ændringer af lønningerne for højere lønnede færøske tjenestemænd udover, hvad der var gældende. juli 975 og ud over dyrtidsreguleringen, reguleres honorarerne.

22 Stk. 4. Ved beregning af den samlede reguleringsprocent lægges procentpointene beregnet efter stk. 2 og til procenttallet i stk., og den endelige reguleringsprocent angives med én decimal. Regulering finder sted pr.. april og. oktober. Stk. 5. Ved eventuelle ændringer af de i -0 samt 4 og 5 nævnte grundhonorarer tages den i stk. 2- fastsatte regulering op til overvejelse. Protokollat ad 6. Der er mellem parterne enighed om, at indgreb ved lov i dyrtidsreguleringen af de højere lønnede tjenestemænds lønninger ved aftale skal overføres på dyrtidsreguleringen af nettoandelen af honorarerne, medens reguleringen af omkostningsandelen ikke påvirkes. 7.Afregningsmåden. Nar undersøgelsen, henholdsvis behandlingen, er afsluttet, tilsender speciallægen månedsvis patientens sygekasse en specificeret opgørelse over sit tilgodehavende med angivelse af datoen for de udførte undersøgelser og behandlinger. Den alment praktiserende læges henvisning vedlægges. Stk. 2. Opgørelsen indsendes inden den 0. i en måned og betales inden månedens udgang. Stk.. Ved afregningen er patientens sygekasses beregninger gældende. I tilfælde af afvigelser mellem patientens sygekasses beregninger og speciallægens opgørelse, har begge parter krav på at fa foretaget en nærmere opgørelse. 8. Ikrafttræden og opsigelse. Overenskomsten træder i kraft den. oktober 982 og er gældende indtil den med måneders varsel opsiges af en af parterne til ophør den. i en måned, dog tidligst til den. marts 98. Stk. 2. Er der enighed mellem parterne om at ændre enkelte af overenskomstens bestemmelser, kan dette ske i overenskomstperioden uden forudgående opsigelse. Stk.. Såfremt der ved ændring af lovgivningen om priser eller avancer eller lovgivningen, der regulerer arbejdsmarkedets forhold, gribes ind i honorarfastsættelsen efter overenskomsten, kan overenskomsten opsiges med 2 måneders varsel til ophør den. i en måned.

23 København For Meginfelag Sjúkrakassa Føroya Elias Johansen Harry Johansen For Foreningen af Speciallæger Ole Andrée Larsen Peer Wendelin

24 BILAG Honorering af operationer og gipsbandager. For de almindeligst forekommende operationer og gipsbandager er aftalt nedenstående gruppering. Speciallægen kan for operationer, der ikke er anført i listen, beregne sig honorar ved analogisering af den pågældende operations omfang med de i listen anførte. Tvivlsspørgsmal afgøres af samarbejdsudvalget i henhold til 4 A. Ved flere operationer i samme konsultation ydes sædvanlig takst for første operation og 50% af taksten for de følgende operationer. Der kan dog ikke honoreres for mere end 5 operationer i samme konsultation. Operationer kir. gyn. ort. kir. Gruppe Incision af absces X X Incision af cyste X X Bougiebehandling af urethrastrictur X Injektionsbehandling af hæmorrhoider X Tapning af vandbrok X Tapning af blod eller vand i led X X Rensning og forbinding af småsår X X Fjernelse af negl X X Gruppe II Fjernelse af svulst i hud eller underhud X X X Fjernelse af svulst i brystet X X Indgreb i livmoderen ( fødsler) X X Korrigerende operationer efter fødsler X X Tapning af blod eller vand fra lungesæk eller bughule X X Operation for åreknude X X Revision og sammensyning af sår X X Operation for hammertå X X Amputation af finger eller tå X X Operation for bullen finger X X

25 Operationer kir. gyn. ort. kir. Gruppe III Plastiske operationer (korrig. hudoperationer) X X Operation for forhudsforsnævring X Operation for springfinger X X Operation for knyst. X X Operation for seneknude X X Analoperationer X Operation for kontractur i håndfladen X X Fjernelse af negleleje (incl. evt. fjernelse af negl) X X Behandling af brud. X X Gipsbandager (uden operation) Gruppe I: mindre bandager: fod og underben, hånd og underarm. Gruppe II: større bandager: hel extremitet, hoftegipsbandage (børn), gipskorsetter, ryglejer. For anlæggelse af gipsbandager i tilslutning til operation ydes der ikke noget særskilt honorar. Udgiften til anvendte materialer påføres regningen til MSF, jf. 5. Protokollat vedr. og 25. For så vidt angår den endelige formulering af og 25 vedrørende blokadebehandling afventer denne forhandlinger, der for øjeblikket fores mellem Den offentlige Sygesikring i Danmark og Foreningen af Speciallæger. Protokollat vedr. 6. Reguleringen beregnes for øjeblikket på grundlag af de for alment praktiserende læger på Færøerne gældende reguleringer. Pr.. april 982 er reguleringen beregnet til 287,4. Der er enighed om at ændre reguleringen, såfremt der sker ændringer for almen praksis, ligesom, man vil lade foretage kontrolberegninger af den gældende regulering.

Overenskomst mellem Meginfelag Sjúkrakassa Føroya og Foreningen af Speciallæger vedrørende ørelægehjælp på Færøerne. Gældende fra 1. oktober 1982.

Overenskomst mellem Meginfelag Sjúkrakassa Føroya og Foreningen af Speciallæger vedrørende ørelægehjælp på Færøerne. Gældende fra 1. oktober 1982. Hesin sáttmáli er skannaður og OCR-lisin. Tískil kunnu ymiskar villur koma fyri. Um tygum koma fram á onkra, eru tygum vælkomin at boða frá við at trýsta á her Overenskomst mellem Meginfelag Sjúkrakassa

Læs mere

1. Overenskomstens parter.

1. Overenskomstens parter. Hesin sáttmáli er skannaður og OCR- lisin. Tískil kunnu ymiskar villur koma fyri. Um tygum koma fram á onkra villu, eru tygum vælkomin at boða frá her. Overenskomst mellem Meginfelag Sjúkrakassa Føroya

Læs mere

Overenskomst om speciallægehjælp Speciel del, Kapitel 8 KIRURGI 1. SEPTEMBER 2015

Overenskomst om speciallægehjælp Speciel del, Kapitel 8 KIRURGI 1. SEPTEMBER 2015 Overenskomst om speciallægehjælp Speciel del, Kapitel 8 KIRURGI 1. SEPTEMBER 2015 Overenskomst om Speciallægehjælp mellem Foreningen af Speciallæger (FAS) og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) 1.

Læs mere

Ydelse: Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: Kørselstillæg ved besøg pr. påbegyndt km. 1101* 10,94 12,35 Besøg 1401 415,14 468,69

Ydelse: Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: Kørselstillæg ved besøg pr. påbegyndt km. 1101* 10,94 12,35 Besøg 1401 415,14 468,69 Takstkort 25A Sikringsgruppe 1 + 2 Konsultation mv. 1, stk. 1: E-mail konsultation 0105 62,94 71,06 1. Konsultation 0110 378,27 427,07 2. Konsultation 0120 121,82 137,53 Senere konsultation 0130 121,82

Læs mere

2003 Intern medicin: hæmatologi hæmatologi

2003 Intern medicin: hæmatologi hæmatologi Specialegruppering af nuværende og udgåede læge Tabellen viser hvorledes de oprindelige er grupperet, og dermed præsenteret, efter de nuværende samt specialet intern medicin. Udgåede er grupperet sammen

Læs mere

Ydelse: Note 2) Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: konsultation ,94 71,50 1. konsultation ,36 434,36 2.

Ydelse: Note 2) Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar:  konsultation ,94 71,50 1. konsultation ,36 434,36 2. Takstkort 22A Reguleringsprocent: Overenskomstens specielle del, kapitel 8 13,6% Diagnostik og behandling 1, stk. 1: Ydelse: Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: E-mail konsultation 0105 62,94 71,50 1.

Læs mere

Reguleringsprocent: Overenskomstens specielle del, kapitel 8 15,3% Ydelse: Note 2) Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: konsultation

Reguleringsprocent: Overenskomstens specielle del, kapitel 8 15,3% Ydelse: Note 2) Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar:  konsultation Takstkort 22A Reguleringsprocent: Overenskomstens specielle del, kapitel 8 15,3% Sikringsgruppe 1 + 2 Diagnostik og behandling 1, stk. 1: Ydelse: Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: E-mail konsultation

Læs mere

ØJENLÆGEHJÆLP (OFTALMOLOGI) 1. september 2015. (revideret) OVERENSKOMST OM OM SPECIALLÆGEHJÆLP MELLEM FORENINGEN AF AF SPECIALLÆGER (FAS) (FAS)

ØJENLÆGEHJÆLP (OFTALMOLOGI) 1. september 2015. (revideret) OVERENSKOMST OM OM SPECIALLÆGEHJÆLP MELLEM FORENINGEN AF AF SPECIALLÆGER (FAS) (FAS) OVERENSKOMST OM OM SPECIALLÆGEHJÆLP MELLEM FORENINGEN AF AF SPECIALLÆGER (FAS) (FAS) OG OG REGIONERNES LØNNINGS- OG OG TAKSTNÆVN (RLTN) ØJENLÆGEHJÆLP (OFTALMOLOGI) 1. september 2015 2015 (revideret) Overenskomst

Læs mere

Ydelse: Note 2) Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: konsultation ,94 72,57 1. Konsultation ,27 436,15 2.

Ydelse: Note 2) Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar:  konsultation ,94 72,57 1. Konsultation ,27 436,15 2. Takstkort 25A Sikringsgruppe 1 + 2 Konsultation mv. 1, stk. 1: E-mail konsultation 0105 62,94 72,57 1. Konsultation 0110 378,27 436,15 2. Konsultation 0120 121,82 140,46 Senere konsultation 0130 121,82

Læs mere

Ydelse: Note 2) Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: E-mail konsultation. 0105 63,10 71,24 1. konsultation. 0110 382,36 431,68 2.

Ydelse: Note 2) Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: E-mail konsultation. 0105 63,10 71,24 1. konsultation. 0110 382,36 431,68 2. Takstkort 22A Diagnostik og behandling 1, stk. 1: Ydelse: Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: E-mail konsultation 0105 63,10 71,24 1. konsultation 0110 382,36 431,68 2. konsultation 0120 123,14 139,03

Læs mere

OVERENSKOMST. Meginfelag Sjúkrakassa Føroya (MSF) / (AHR) Kommunulæknafelag Føroya (KLF) / (PLO)

OVERENSKOMST. Meginfelag Sjúkrakassa Føroya (MSF) / (AHR) Kommunulæknafelag Føroya (KLF) / (PLO) OVERENSKOMST om almen lægegerning mellem Meginfelag Sjúkrakassa Føroya (MSF) / (AHR) og Kommunulæknafelag Føroya (KLF) / (PLO) Af 1. oktober 2006 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel I. Indledende bestemmelser...

Læs mere

Overenskomst vedrørende vikariater i almen praksis

Overenskomst vedrørende vikariater i almen praksis Overenskomst vedrørende vikariater i almen praksis Kapitel 1. Fælles bestemmelser 1. Oprettelse af kontrakt I enhver vikaraftale skal skriftlig kontrakt oprettes på den af PLO og YL udfærdigede standardblanket.

Læs mere

OVERENSKOMST OM SPECIALLÆGEHJÆLP MELLEM FORENINGEN AF SPECIALLÆGER (FAS) OG REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN (RLTN)

OVERENSKOMST OM SPECIALLÆGEHJÆLP MELLEM FORENINGEN AF SPECIALLÆGER (FAS) OG REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN (RLTN) OVERENSKOMST OM SPECIALLÆGEHJÆLP MELLEM FORENINGEN AF SPECIALLÆGER (FAS) OG REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN (RLTN) DERMATO-VENEROLOGI 1. APRIL 2017 Overenskomst om Dermato-venerologi speciale 04, Kapitel

Læs mere

Ydelse: Note 2) Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: ,94 70,81 Telefonisk rådgivning til praktiserende læge - Dermatologi

Ydelse: Note 2) Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: ,94 70,81 Telefonisk rådgivning til praktiserende læge - Dermatologi Takstkort 21A Sikringsgruppe 1 + 2 Dermatologi 1, stk. 2: 0105 62,94 70,81 Telefonisk rådgivning til praktiserende læge - Dermatologi 0107 204,47 230,03 0110 408,94 460,06 0120 131,70 148,16 0130 131,70

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Generelle oplysninger Reguleringsprocent: Gruppe 1-sikrede: 0,17% Gruppe 2-sikrede: 0,17% Gruppe 2-tilskud: 1,21 Tidspunkt- og patienttypeopdeling Patienttype mandag-fredag 8-16 A-vagt B-vagt Gruppe 1-sikrede

Læs mere

Uddrag af serviceloven:

Uddrag af serviceloven: NOTAT Dato 13.11.2007 Uddrag af serviceloven: Kapitel 16 Personlig hjælp, omsorg og pleje samt plejetestamenter 83. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde 1) personlig hjælp og pleje og 2) hjælp eller støtte

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden speciallægehjælp 27A Anæstesiologi 01 44 27B Anæstesiologi 01 45. Opdateret 01-06-2001 Side 1

Indholdsfortegnelse. Anden speciallægehjælp 27A Anæstesiologi 01 44 27B Anæstesiologi 01 45. Opdateret 01-06-2001 Side 1 Gældende fra den 1. april 2001 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Omfatter speciale(r) Side Almen lægegerning 2A Dagtid. Grundhonorarer og honorarer 80 12 3A Dagtid. Tilskud til gruppe 2-sikrede 80

Læs mere

56.00.6 Side 1 SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUDVALG STATENS SERUMINSTITUT. OVERENSKOMST om afregning af præparater og undersøgelser m.m.

56.00.6 Side 1 SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUDVALG STATENS SERUMINSTITUT. OVERENSKOMST om afregning af præparater og undersøgelser m.m. SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUDVALG STATENS SERUMINSTITUT 56.00.6 Side 1 OVERENSKOMST om afregning af præparater og undersøgelser m.m. Af 27. marts 1995 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERENSKOMSTENS PARTER

Læs mere

Specialeaftale og tro & loveerklæring for søvnapnø under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning

Specialeaftale og tro & loveerklæring for søvnapnø under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning N O T A T 01.09.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for søvnapnø under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere specialer. 1. Betegnelsen

Læs mere

UDKAST. 3 aftale om operation for grå stær i øjenlægepraksis-grundaftale.

UDKAST. 3 aftale om operation for grå stær i øjenlægepraksis-grundaftale. UDKAST 3 aftale om operation for grå stær i øjenlægepraksis-grundaftale. 1 Aftalens parter Aftalen er indgået mellem Region Syddanmark og en kreds af praktiserende øjenlæger i regionen i henhold til Landsoverenskomstens

Læs mere

1. Dækningsområde Denne aftale omfatter rammevilkår for kortvarige udstationeringer til udlandet, inkl. Færøerne og Grønland.

1. Dækningsområde Denne aftale omfatter rammevilkår for kortvarige udstationeringer til udlandet, inkl. Færøerne og Grønland. Lokalaftale nr. 11.E Redigeret 2013 Rammevilkår for kortvarige udstationeringer Tele Danmark A/S og Telekommunikationsforbundet har i forbindelse med tilpasning af Landsoverenskomst mellem Tele Danmark

Læs mere

33.06.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. AFTALE om boligforhold for læger

33.06.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. AFTALE om boligforhold for læger Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN YNGRE LÆGER AFTALE om boligforhold for læger 2015 OK-15 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BOLIGFORHOLD... 3 2. IKRAFTTRÆDEN OG OPSIGELSE... 7 PROTOKOLLAT: VEDRØRENDE

Læs mere

Dimensioneringsplan 2008-2012. Introduktions- og Hoveduddannelsesforløb i Speciallægeuddannelsen

Dimensioneringsplan 2008-2012. Introduktions- og Hoveduddannelsesforløb i Speciallægeuddannelsen Dimensioneringsplan 2008-2012 Introduktions- og Hoveduddannelsesforløb i Speciallægeuddannelsen Juli 2007 Hoveduddannelsesforløb 2008-2012 Bemærkninger Almen medicin 240 Udvidelse forudsætter, at der kan

Læs mere

Bekendtgørelse om befordring og befordringsgodtgørelse efter sundhedsloven 1)

Bekendtgørelse om befordring og befordringsgodtgørelse efter sundhedsloven 1) BEK nr 959 af 29/08/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 1303838 Senere ændringer

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om valg og skift af alment praktiserende læge og om behandling hos læge i praksissektoren

Udkast. Bekendtgørelse om valg og skift af alment praktiserende læge og om behandling hos læge i praksissektoren Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: AELSAM Sagsbeh.: SUMLFI Koordineret med: Sagsnr.: 1701571 Dok. nr.: 526816 Dato: 23-01-2018 Udkast Bekendtgørelse om valg og skift af alment praktiserende læge

Læs mere

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Tillægsaftale vedr. satspuljemidler Følgende aftale er indgået mellem Regionernes

Læs mere

Side 1. AFTALE vedrørende ansættelses- og aflønningsvilkår for ø-lægen på Endelave

Side 1. AFTALE vedrørende ansættelses- og aflønningsvilkår for ø-lægen på Endelave SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUDVALG PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION 55.10.3 Side 1 AFTALE vedrørende ansættelses- og aflønningsvilkår for ø-lægen på Endelave Af 1. juni 1983 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Bekendtgørelse om valg og skift af alment praktiserende læge og om behandling hos læge i praksissektoren

Bekendtgørelse om valg og skift af alment praktiserende læge og om behandling hos læge i praksissektoren BEK nr 1501 af 13/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. februar 2019 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j.nr. 1701571 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Dagtid Sikringsgruppe 2

Dagtid Sikringsgruppe 2 Dagtid Regulering 0,71 Tilskud til gruppe 2-sikrede 1,21 Honorarer Mandag-fredag 8-16 Konsultation 0101 213,47 Behandling af 2. sikrede i samme hjem 0102 213,47 E-mail konsultation 0105 98,78 Specifik

Læs mere

Dagtid Sikringsgruppe 2

Dagtid Sikringsgruppe 2 Dagtid Tilskud til gruppe 2-sikrede 1,21 Honorarer Mandag-fredag 8-16 Konsultation 0101 217,28 Behandling af 2. sikrede i samme hjem 0102 217,28 E-mail konsultation 0105 100,54 Specifik forebyggende indsats

Læs mere

NOTAT Flere korttidsindlæggelser blandt ældre patienter

NOTAT Flere korttidsindlæggelser blandt ældre patienter November 2016 NOTAT Flere korttidsindlæggelser blandt ældre patienter Antallet af korttidsindlæggelser på max. 12 timer er steget kraftigt fra 2009 til 2015, hvor der blandt alle patienter ses en stigning

Læs mere

Ydelse: Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: E-mail konsultation 0105 62,94 69,30

Ydelse: Ydelsesnummer: Grundhonorar: Honorar: E-mail konsultation 0105 62,94 69,30 Takstkort 40A Reguleringsprocent: Overenskomstens specielle del, kapitel 5 12,3% København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner -, Sikringsgruppe 1 + 2 E-mail konsultation 0105 62,94 69,30 Røntgenundersøgelser

Læs mere

OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM. Kommunala Arbeiðsgevarafelagið. Tandlægeforeningen

OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM. Kommunala Arbeiðsgevarafelagið. Tandlægeforeningen OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM Kommunala Arbeiðsgevarafelagið og Tandlægeforeningen 2015 2017 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 1 2 AFGRÆNSNING... 1 3 MÅNEDSLØNNEDE...

Læs mere

FORENINGEN AF SPECIALLÆGER OVERENSKOMST OM SPECIALLÆGEHJÆLP MELLEM FORENINGEN AF SPECIALLÆGER (FAS) OG REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN (RLTN)

FORENINGEN AF SPECIALLÆGER OVERENSKOMST OM SPECIALLÆGEHJÆLP MELLEM FORENINGEN AF SPECIALLÆGER (FAS) OG REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN (RLTN) FORENINGEN AF SPECIALLÆGER OVERENSKOMST OM SPECIALLÆGEHJÆLP MELLEM FORENINGEN AF SPECIALLÆGER (FAS) OG REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN (RLTN) RADIOLOGI 1. OKTOBER 2018 Overenskomst om Radiologi Speciale

Læs mere

konsultation 686, Telefonkonsultation 70,

konsultation 686, Telefonkonsultation 70, KAPITEL 6. Gynækologi og obstetrik speciale 07 Alle honorarer i kapitlet er angivet i 1. oktober 2014 niveau. 1. Honorering Konsultationsydelser 0110 1. konsultation 686,89 0130 0105 Senere konsultation

Læs mere

Dimensioneringsplan 2008-2012. Introduktions- og Hoveduddannelsesforløb i Speciallægeuddannelsen

Dimensioneringsplan 2008-2012. Introduktions- og Hoveduddannelsesforløb i Speciallægeuddannelsen Dimensioneringsplan 2008-2012 Introduktions- og Hoveduddannelsesforløb i Speciallægeuddannelsen Juli 2007 Hoveduddannelsesforløb 2008-2012 Bemærkninger Almen medicin 240 Udvidelse forudsætter, at der kan

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Region Midtjylland og [navn] Kommune om rådgivning og vurdering fra sundhedskoordinator og klinisk funktion

Samarbejdsaftale mellem Region Midtjylland og [navn] Kommune om rådgivning og vurdering fra sundhedskoordinator og klinisk funktion Samarbejdsaftale mellem Region Midtjylland og [navn] Kommune om rådgivning og vurdering fra sundhedskoordinator og klinisk funktion 1 1. Aftalens parter 1.1. Aftalens regionale part 1.2. Aftalens kommunale

Læs mere

01.04.2015 N O T A T. A. Generelle forhold for flere specialer.

01.04.2015 N O T A T. A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.04.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for multipel sklerose under specialet: neurologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold

Læs mere

Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren

Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren 1. Kontraktens parter Denne kontrakts parter er Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren Nordfyns Kommune (i det følgende benævnt kommunen) og Søndersø fysioterapi I/S Bogense Fysioterapi Otterup

Læs mere

Vidste du det om. speciallægepraksis? en faktapjece om 6 specialer i speciallægepraksis

Vidste du det om. speciallægepraksis? en faktapjece om 6 specialer i speciallægepraksis Vidste du det om speciallægepraksis? en faktapjece om 6 specialer i speciallægepraksis DANSKE REGIONER 2009 1 Vidste du det om peciallægepraksis...? Danske er 2009 Layout: UHI, Danske er Tryk: Danske er

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Generelle oplysninger Reguleringsprocent: 0,58 Vederlagsfri fysioterapi: Reguleringsprocent: : 0,58 Lægeordineret ridefysioterapi Reguleringsprocent ridefysioterapi: 0,58 Reguleringsprocent rideskole:

Læs mere

Udkast Vejledning om sterilisation

Udkast Vejledning om sterilisation 1. juli 2014 Sagsnr. 2014032074 Udkast Vejledning om sterilisation Indhold Indledning 2 Del 1: Sterilisation uden tilladelse 3 1. Fremgangsmåde ved anmodning om sterilisation, der ikke kræver tilladelse

Læs mere

Hovedaftale mellem Danske Dramatikeres Forbund og Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og Ålborg Teater.

Hovedaftale mellem Danske Dramatikeres Forbund og Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og Ålborg Teater. HOVEDAFTALE - TEATER Hovedaftale mellem Danske Dramatikeres Forbund og Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og Ålborg Teater. Nærværende hovedaftale omfatter opførelser på ovennævnte teatres

Læs mere

Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser

Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser NOTAT Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser De praktiserende lægers sygebesøg hos borgeren er som led i den nye overenskomst

Læs mere

Dagtid Sikringsgruppe 2

Dagtid Sikringsgruppe 2 Dagtid Regulering 0,80 Tilskud til gruppe 2-sikrede 1,21 Honorarer Mandag-fredag 8-16 Konsultation 0101 211,97 Behandling af 2. sikrede i samme hjem 0102 211,97 E-mail konsultation 0105 98,08 Specifik

Læs mere

Forhandlingsnotat/Oplæg fra RLTN: Præmisser for genoptagelse af forhandlinger om at forny Aftalen om Almen Praksis

Forhandlingsnotat/Oplæg fra RLTN: Præmisser for genoptagelse af forhandlinger om at forny Aftalen om Almen Praksis c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø 30-04-2013 Sag.nr. RLTN5510-12/40 Dokumentnr. 19996/13 UDKAST Forhandlingsnotat/Oplæg fra RLTN: Præmisser for genoptagelse af forhandlinger

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 001-10 Faglig modernisering af specialet plastkirurgi Specialet

Læs mere

Dimensioneringsplan 2013-2017. Introduktions- og Hoveduddannelsesforløb i Speciallægeuddannelsen

Dimensioneringsplan 2013-2017. Introduktions- og Hoveduddannelsesforløb i Speciallægeuddannelsen Dimensioneringsplan 2013-2017 Introduktions- og Hoveduddannelsesforløb i Speciallægeuddannelsen Titel Dimensioneringsplan 2013-2017, introduktions- og hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen Sundhedsstyrelsen,

Læs mere

Dagtid Sikringsgruppe 2

Dagtid Sikringsgruppe 2 Dagtid Gældende fra 1. oktober 2016 Tilskud til gruppe 2-sikrede 1,21 Mandag til fredag 08-16 Konsultation 0101 210,30 Behandling af 2. sikrede i samme hjem 0102 210,30 E-mail konsultation 0105 97,30 Specifik

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 004-14 Ny aftale om fodterapi Regionernes Lønnings- og Takstnævn

Læs mere

A. Generelle forhold for flere specialer.

A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.04.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for behandling af svær svedtendens med botulinumtoksin A under specialet: dermato-venerologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om

Læs mere

Kunden er mod særskilt betaling berettiget til via download fra Kundens server, eller på tilsvarende måder, at opdatere de omfattede enheder.

Kunden er mod særskilt betaling berettiget til via download fra Kundens server, eller på tilsvarende måder, at opdatere de omfattede enheder. Aftale om erhvervskopiering 1 Anvendelsesområde Denne aftale omfatter Kundens kopiering af lovligt erhvervede udgivne lydoptagelser (f.eks. CD er og Mp3-filer) herefter skæringerne, til anvendelse på Kundens

Læs mere

Forslag. Lov om forlængelse af økonomiprotokollatet for almen praksis

Forslag. Lov om forlængelse af økonomiprotokollatet for almen praksis Lovforslag nr. L 209 Folketinget 2016-17 Fremsat den 3. maj 2017 af sundhedsministeren (Karen Ellemann, fg.) Forslag til Lov om forlængelse af økonomiprotokollatet for almen praksis 1. Økonomiprotokollat

Læs mere

Kontrakten omfatter den på www.sygehusvalg.dk eller www.sygehusvalg.sundhed.dk oplyste matrikel og kan ikke foregå på andre matrikler.

Kontrakten omfatter den på www.sygehusvalg.dk eller www.sygehusvalg.sundhed.dk oplyste matrikel og kan ikke foregå på andre matrikler. N O T A T Bilag 7: Plastikkirurgi efter excessivt vægttab Bilag 7 til kontrakt af 1. september 2013 mellem Danske Regioner og leverandører, der udfører behandlinger under udvidet frit sygehusvalg for somatiske

Læs mere

Vejledning om maksimale ventetider ved behandling af kræft og visse tilstande ved iskæmiske hjertesygdomme

Vejledning om maksimale ventetider ved behandling af kræft og visse tilstande ved iskæmiske hjertesygdomme Vejledning om maksimale ventetider ved behandling af kræft og visse tilstande ved iskæmiske hjertesygdomme Vejledningen er udarbejdet i tilslutning til bekendtgørelse nr. XX af xx/xx-15 om maksimale ventetider

Læs mere

A. Generelle forhold for flere specialer.

A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.09.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for vurdering for metabolisk og vægtmæssig stabilitet under specialet intern medicin: endokrinologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne

Læs mere

A. Generelle forhold for flere specialer.

A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.05.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet intern medicin: endokrinologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for

Læs mere

3.4.18. Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne

3.4.18. Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne 3.4.18 1991 Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne 2 Indhold Side Overenskomstens område... 3 Ansættelse... 3 Løn... 3 Lønanciennitet... 4 Pension... 4 Lønberegning,

Læs mere

Almen lægegerning 80 Dagtid, sikringsgruppe 2

Almen lægegerning 80 Dagtid, sikringsgruppe 2 Almen lægegerning 80 Dagtid, sikringsgruppe 2 Honorarer Mandag-fredag 08-16 Konsultation 0101 216,76 Behandling af 2. sikrede i samme hjem 0102 216,76 E-mail konsultation 0105 100,30 Specifik forebyggende

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Den nye overenskomst mellem RLTN og Tandlægeforeningen trådte i kraft d. 1. oktober 2010.

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Den nye overenskomst mellem RLTN og Tandlægeforeningen trådte i kraft d. 1. oktober 2010. REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 028-10 Implementering af ny overenskomst om tandlægehjælp

Læs mere

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen.

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen. Lokal aftale om løn og arbejdstid indgået i henhold til aftale om lokal løndannelse og aftale om decentrale arbejdstidsaftaler mellem Sygehus Syd, Næstved Sygehus og Jordemoderforeningen. 1 Aftalens dækningsområde

Læs mere

OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8

OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8 OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8 Herved indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i med følgende DAGSORDEN: Dampskibsselskabet

Læs mere

Dimensioneringsplan INTRODUKTIONS- OG HOVEDUDDANNELSESFORLØB I SPECIALLÆGEUDDANNELSEN

Dimensioneringsplan INTRODUKTIONS- OG HOVEDUDDANNELSESFORLØB I SPECIALLÆGEUDDANNELSEN Dimensioneringsplan 2018-2020 INTRODUKTIONS- OG HOVEDUDDANNELSESFORLØB I SPECIALLÆGEUDDANNELSEN 2017 Dimensioneringsplan 2018-2020, introduktions- og hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen Sundhedsstyrelsen,

Læs mere

Aftale om ikke-kommercielle lokalradioers brug af musik

Aftale om ikke-kommercielle lokalradioers brug af musik Aftale om ikke-kommercielle lokalradioers brug af musik 1. Parter: Denne aftale er indgået mellem på den ene side KODA og på den anden side SAML (Sammenslutningen Af Medier i Lokalsamfundet), som tilsammen

Læs mere

HONORARTABEL DAGTID. 1. april 2014 2015 til 30. september 2014 2015 www.laeger.dk. Grund- April 14 15 Ydelsesnummer honorar honorar

HONORARTABEL DAGTID. 1. april 2014 2015 til 30. september 2014 2015 www.laeger.dk. Grund- April 14 15 Ydelsesnummer honorar honorar HONORARTABEL DAGTID Overenskomst Overenskomst om almen om praksis almen og Profylakseaftalen praksis 1. april 2014 2015 til 30. september 2014 2015 www.laeger.dk Grund- April 14 15 Ydelsesnummer honorar

Læs mere

Lokalaftale om opfølgning og koordination efter indlæggelse

Lokalaftale om opfølgning og koordination efter indlæggelse UDKAST 18-12-2018 Lokalaftale om opfølgning og koordination efter indlæggelse 1 Grundlag og tema for aftalen Denne aftale er indgået i Praksisplanudvalget i Region Syddanmark og indgår som en del af den

Læs mere

Hvordan bruges ydelserne i speciallægepraksis korrekt.

Hvordan bruges ydelserne i speciallægepraksis korrekt. Hvordan bruges ydelserne i speciallægepraksis korrekt. Munkebjerg 2013 Bo Lasthein Andersen Konsultationstaksterne: 0110, 0120, 0130 samt 0201(telefonkons.): Omfatter undersøgelse, diagnose, behandling

Læs mere

K E N D E L S E FAGLIG VOLDGIFT. Praktiserende Lægers Organisation. mod. Regionernes Lønnings og Takstnævn

K E N D E L S E FAGLIG VOLDGIFT. Praktiserende Lægers Organisation. mod. Regionernes Lønnings og Takstnævn K E N D E L S E i FAGLIG VOLDGIFT Praktiserende Lægers Organisation mod Regionernes Lønnings og Takstnævn Denne voldgiftssag vedrører spørgsmålet om, hvorvidt regionerne har ret til modregning af allerede

Læs mere

Erhvervsmæssige kvalifikationer

Erhvervsmæssige kvalifikationer Spørgsmål til bestemmelse af erhvervet Valg af erhverv 1. 1. 1 Er erhvervet [${Profession}] lovreguleret i jeres medlemsland? - Ja - Nej 1. 1. 2 Hvilke erhvervsmæssige aktiviteter er omfattet af erhvervet

Læs mere

Bekendtgørelse om pristalsreguleret alderdomsopsparing i pengeinstitutter

Bekendtgørelse om pristalsreguleret alderdomsopsparing i pengeinstitutter BEK nr 1203 af 31/10/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Statens Administration, j.nr. 2014-6821-004 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN ASTERSHAVEN

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN ASTERSHAVEN G/F Astershaven E-mail: Astershaven@groupcare BESTYRELSEN VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN ASTERSHAVEN Smørum den 9. januar 2000 Således godkendt af Ledøje-Smørum kommune den 25. januar 2000. Bestyrelsen

Læs mere

Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet plastikkirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning

Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet plastikkirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning N O T A T 01.05.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet plastikkirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere specialer.

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Tillægsaftale vedr. satspuljemidler til psykologbehandling for let til moderat depression og angst

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Tillægsaftale vedr. satspuljemidler til psykologbehandling for let til moderat depression og angst REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Tilrettet - OK-Nyt Praksis nr. 017-12 Tillægsaftale vedr. satspuljemidler til

Læs mere

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX Rengøringsaftale Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk I det følgende kaldet Kunde. og XXXX I det følgende kaldet Leverandøren Side 1 af 8 1. Aftalens retlige grundlag:... 3 2. Rengøringsaftalens

Læs mere

Afdeling for Sundhedsanalyser 21. oktober 2015. Store udgifter forbundet med multisygdom

Afdeling for Sundhedsanalyser 21. oktober 2015. Store udgifter forbundet med multisygdom Afdeling for Sundhedsanalyser 21. oktober 215 Store udgifter forbundet med multisygdom Denne analyse ser på danskere, som lever med flere samtidige kroniske sygdomme kaldet multisygdom. Der er særlig fokus

Læs mere

Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet kirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning

Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet kirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning N O T A T 01.04.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet kirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere specialer. 1.

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) Københavns VUC. vedrørende. ordblindeundervisning

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) Københavns VUC. vedrørende. ordblindeundervisning Driftsoverenskomst mellem XX (driftsoverenskomstpart) og Københavns VUC vedrørende ordblindeundervisning Overenskomsten består af nærværende overenskomst med tilhørende bilag og danner rammen om parternes

Læs mere

ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR FJERNVARME. fra Frederiksberg Fjernvarme A/S

ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR FJERNVARME. fra Frederiksberg Fjernvarme A/S ALMINDELIGE LEVERINGSBESTEMMELSER FOR FJERNVARME fra Frederiksberg Fjernvarme A/S 1 Indhold 1. Grundlag for bestemmelserne... 3 2. Information... 3 3. Ordforklaring... 3 4. Etablering af fjernvarmeforsyning...

Læs mere

Overenskomst mellem DFDS A/S og Dansk Metals Maritime Afdeling for Vikarer i skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS)

Overenskomst mellem DFDS A/S og Dansk Metals Maritime Afdeling for Vikarer i skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) Overenskomst mellem DFDS A/S og Dansk Metals Maritime Afdeling for Vikarer i skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) Gældende for perioden 1. marts 2012 til 29. februar 2016 Nærværende

Læs mere

Godkendelsesmateriale. Træning

Godkendelsesmateriale. Træning Godkendelsesmateriale Træning 1. Indledning... 3 2. Godkendelsesprocedure... 3 2.1. Hvad kan der søges godkendelse til... 3 2.2. Godkendelsesform og bindingsperiode... 4 2.3. Kontraktgrundlag og aftaleperiode...

Læs mere

Vedtægter for FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse

Vedtægter for FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse Vedtægter for FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse Afsnit 1 Formål og hjemsted 1 A-kassens navn er FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse (FOAs A- kasse) FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse har

Læs mere

NOTAT. A. Generelle forhold for flere specialer

NOTAT. A. Generelle forhold for flere specialer NOTAT 20-03-2018 Specialeaftale og tro & loveerklæring for behandling af svær svedtendens fra 15 år med botulinumtoksin A eller MiraDry under specialet: dermato-venerologi under det udvidede frie sygehusvalg

Læs mere

Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation)

Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation) Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation) 1 Grundlag og tema for aftalen Denne aftale er indgået i Praksisplanudvalget i Region Syddanmark

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE Mellem [virksomhedens navn] [virksomhedens adresse] [virksomhedens cvr.nr.] [virksomhedens telefonnummer og mailadresse] (herefter kaldet Virksomheden ) og [lederens navn]

Læs mere

1. oktober 2016 0,7% Timelønnen: Arbejdstiden udgør 37 timer eksklusiv pauser. Der afregnes mindst pr. halve time. Timeløn udgør:

1. oktober 2016 0,7% Timelønnen: Arbejdstiden udgør 37 timer eksklusiv pauser. Der afregnes mindst pr. halve time. Timeløn udgør: Protokollatet 1 Satser: Provisionsløn: Indkøringsprocent/afregningsprocent stiger med: 1. oktober 2015 0,6% 1. oktober 2016 0,7% 1. oktober 2017 0,8% Timelønnen: Arbejdstiden udgør 37 timer eksklusiv pauser.

Læs mere

Specialeaftale og tro & loveerklæring for neurokirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning

Specialeaftale og tro & loveerklæring for neurokirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning NOTAT 13-03-2018 Specialeaftale og tro & loveerklæring for neurokirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere specialer. 1. Betegnelsen

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. 55.50.1 Side 1 DANSK KIROPRAKTOR FORENING LANDSOVERENSKOMST OM KIROPRAKTIK

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. 55.50.1 Side 1 DANSK KIROPRAKTOR FORENING LANDSOVERENSKOMST OM KIROPRAKTIK REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN 55.50.1 Side 1 DANSK KIROPRAKTOR FORENING LANDSOVERENSKOMST OM KIROPRAKTIK Ændret ved aftale af 26-05-2010 til ikrafttræden 01-10-2010 Side 2 Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Retningslinier for lokale lønforhandlinger

Retningslinier for lokale lønforhandlinger RMU 8/2 2007 bilag pkt.11 Region Midtjylland HR Viborg Udkast Overordnede Retningslinier for lokale lønforhandlinger i Region Midtjylland for 2007 30. januar 2007 Indledning Region Midtjylland står overfor

Læs mere

I alt ti. Sag A AFGØRELSER AF LISBETH JARLOV

I alt ti. Sag A AFGØRELSER AF LISBETH JARLOV AFGØRELSER AF LISBETH JARLOV S Y G E S I K R I N På to møder i 2005 har LSU behandlet klager over psykologer, som ikke har levet op til sygesikringsoverenskomsten. Klagerne er få, men der blev uddelt enkelte

Læs mere

D I S - O V E R E N S K O M S T 2010/2012. mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 ESVAGT, ESBJERG VAGTSKIBSSELSKAB A/S

D I S - O V E R E N S K O M S T 2010/2012. mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 ESVAGT, ESBJERG VAGTSKIBSSELSKAB A/S D I S - O V E R E N S K O M S T 2010/2012 mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 og ESVAGT, ESBJERG VAGTSKIBSSELSKAB A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING (Dæk og Maskine) (Skibsmaskinister) For skibe registreret

Læs mere

94.21 O.11 38/2012 Side 1. Hovedaftale mellem KL og FMM - Fællesudvalget for musikundervisere inden for musikskoleområdet

94.21 O.11 38/2012 Side 1. Hovedaftale mellem KL og FMM - Fællesudvalget for musikundervisere inden for musikskoleområdet Side 1 Hovedaftale mellem KL og FMM - Fællesudvalget for musikundervisere inden for musikskoleområdet Indholdsfortegnelse Side Side 2 Kapitel 1. Hvem er omfattet... 3 1. Hvem er omfattet... 3 Kapitel 2.

Læs mere

Tjenestemandsansættelse En tjenestemand kan som udgangspunkt afskediges med 3 måneders varsel.

Tjenestemandsansættelse En tjenestemand kan som udgangspunkt afskediges med 3 måneders varsel. Bilag 1 Beskrivelse af de fire ansættelsesformer De forskellige ansættelsesformer Herunder følger en beskrivelse af de fire forskellige ansættelsesformer. Beskrivelserne har særligt fokus på afskedigelse.

Læs mere

Dimensioneringsplan 2013-2017. Introduktions- og Hoveduddannelsesforløb i Speciallægeuddannelsen

Dimensioneringsplan 2013-2017. Introduktions- og Hoveduddannelsesforløb i Speciallægeuddannelsen Dimensioneringsplan 2013-2017 Introduktions- og Hoveduddannelsesforløb i Speciallægeuddannelsen Dimensioneringsplan 2013-2017 Version: december 2011 Kategori: Faglig rådgivning Hoveduddannelsesforløb 2013-2017

Læs mere

01.05.2015. A. Generelle forhold for flere specialer.

01.05.2015. A. Generelle forhold for flere specialer. N O T A T 01.05.2015 Specialeaftale og tro & loveerklæring for regionsfunktionen plastikkirurgi efter excessivt vægttab under specialet plastikkirurgi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om

Læs mere

Betingelser for Hold Fast gruppeforsikring 01.01.2016

Betingelser for Hold Fast gruppeforsikring 01.01.2016 Betingelser for Hold Fast gruppeforsikring 01.01.2016 Kunder optaget før 01.07.1999 Betingelser for Hold Fast gruppeforsikring - tegnet i tilknytning til pensionsordning i PenSam 1. Tegning Forsikringen

Læs mere

VEDTÆGTER April 2016. for. PFA Holding A/S CVR-nr. 22 43 80 18

VEDTÆGTER April 2016. for. PFA Holding A/S CVR-nr. 22 43 80 18 VEDTÆGTER April 2016 for PFA Holding A/S CVR-nr. 22 43 80 18 1. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er PFA Holding A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål 2.1 Selskabets formål er

Læs mere

Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet dermato-venerologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning

Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet dermato-venerologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning NOTAT 14-08-2017 Specialeaftale og tro & loveerklæring for specialet dermato-venerologi under det udvidede frie sygehusvalg og reglerne om ret til hurtig udredning A. Generelle forhold for flere specialer.

Læs mere

Faglig profil for ansøgere til hoveduddannelsesforløb i dermato-venerologi

Faglig profil for ansøgere til hoveduddannelsesforløb i dermato-venerologi DANSK DERMATOLOGISK SELSKAB September 2008 Faglig profil for ansøgere til hoveduddannelsesforløb i dermato-venerologi Det dermato-venerologiske speciale varetager forebyggelse, diagnostik, behandling og

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 30 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 30 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 30 Offentligt N O T A T Bidrag til ministerens besvarelse af spørgsmål 30, som folketingets Sundheds og Ældreudvalg

Læs mere

Alment praktiserende lægers kontakt med patienter med type-2 diabetes

Alment praktiserende lægers kontakt med patienter med type-2 diabetes Synlighed om resultater i sundhedsvæsenet ASU 27. feb. 21 Kort om: Alment praktiserende lægers kontakt med patienter med type-2 diabetes Hovedkonklusioner Almen praksis er hyppigt i kontakt med patienter

Læs mere