Godkendelse til vandløbsrestaurering af Dunmose Bæk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Godkendelse til vandløbsrestaurering af Dunmose Bæk"

Transkript

1 Skanderborg Kommune Nur & Miljø Skanderborg Kommune Adelgade Skanderborg Tlf.: Nur og Miljø Knudsvej Ry Do: 23/ Sagsnr.: 14/68119 inspirion se 08/55280 I Godkendelse til vandløbsrestaurering af Dunmose Bæk Sagsbehandler: Pernille Groth Dir. tlf.: Pernille.Groth@skanderborg.dk Der meddeles hermed godkendelse efter vandløbslovens 37 samt Bek. nr af 11/ om vandløbsregulering og restaurering mv, til restaurering samt dispension efter Nurbeskyttelseslovens 3 til restaurering af Dunmose Bæk beliggende i Skjørring Overskov på mr. nr. 28ag Skjørring By, Skjørring. Der er desuden truffet afgørelse om, restaureringen ikke er VVM-pligtig, og derfor kan gennemføres uden udarbejdelse af et kommuneplantillæg med tilhørende VVM -redegørelse. Afgørelsen er truffet i henhold til 3, stk. 2, i VVM-bekendtgørelsen. Oversigtskort over vandløbsreguleringen. Indssen er markeret med rød prik.

2 Baggrund Skanderborg Kommune ønsker gennemføre et vandløbsrestureringsprojekt i Dunmose Bæk ved en skovvejsunderføring belliggende i Skjørring Overskov. Restureringsindssen er omftet af den stslige vandhandeplan for Oplandet Aarhus Bugt med indssnummer AAR Indssen er i Vandplan , Aarhus Bugt udpeget til omhandle en rørlægning. Den nuværende rørlægning er en ca. 10 meter lang strækning som er ført under en skovvej. Det nuværende rør har tilsyneladende været for lille til grene og nedfaldet løv har kunnet passere, hvilket har medført vandløbet er opstuvet ved indløbsrøret til skovvejen, og løber diffust henover vejen. Fra vejen har vandløbet et fald på cirka 1 meter inden det falder ned i dets nurlige forløb på den anden side af vejen. For skabe - og fremadrettet sikre fri passage udskiftes røret til et større. Grundet opstuvningen af bækken opstrøms, som følge af det tilstoppede indløbsrør, er det nødvendigt fjerne de nuværende aflejringer af sand, grene og blade dels for undgå en ny rørtilstopning, men også med det formål skabe bedre levesteder for vandløbsfauna og flora på indssstrækningen. Dertil skal vejen reetableres efter udskiftning af eksisterende rør. Det kan ikke undgås, der også vil være et forholdsvist stort fald på den nye rørlægning, idet vandløbet fra nurens side har et relivt stort fald på hele strækningen. Gennemsnitsfaldet i hele bækken (540 meter) er ca. 60. Der udlægges sten og grus 10 meter op- og 10 meter og nedstrøms rørlægningen i forbindelse med udskiftningen af vejunderføringssøret således der skabes bedre fysiske forhold for vandløbets fisk og smådyr. Det nye rør vil cirka blive 8 meter langt (vejens bredde) med minimum en Ø60. Aflejringer af sand og organisk meriale vil som beskrevet blive fjernet på en strækning af 10 meter opstrøms indløbsrøret og vejen. Såfremt vandløbet er rørlagt, under denne opstuvning og aflejring af sand og organisk, fjernes røret. Det aflejret meriale vil blive udplaneret i skovbund på de omkringliggende arealer. Berørte mrikler Projektet i Dunmose Bæk berører en mrikel: 28ag Skjørring By, Skjørring Vandområdet Vandsystem Dunmose Bæk er beskyttet efter Nurbeskyttelseslovens 3. Vandløbet tager sin begyndelse ca. 400 meter opstrøms indssen. Der er tilsyneladende ingen udløb fra dræn andet end minder skovgrøfter. Vandløbet modtager derfor sandsynligvis hovedsageligt vand fra kildevæld og trykvand. Dunmose Bæk har udløb i Hejbækken som udløber i Lyngbygård Å. Lyngbygård Å har udløb i Århus Å. Målsætning og tilstand I Vandhandleplanen for Aarhus Bugt 1.7 er Dunmose Bæk tildelt miljømålet god økologisk tilstand med et krav om faunaklasse 5 efter Dansk Vandløbsfaunaindeks (DVFI) på hele strækningen. Klassifikion Dunmose Bæk er på projektstrækningen priv indtil dets udløb i Hejbæk. Hejbæk er ligeledes et priv vandløb på hele forløbet. Hejbæk udløber i Lyngbygård Å, som er et offentligt vandløb.

3 Projektet Formål Projektets formål er restaurere den rørlagte strækning i Dunmose Bæk med henblik på skabe fri passage for fisk og smådyr, samt forbedre levesteder for vandløbsfauna og flora på indssstrækningen. Nuværende forhold Vandløbet fremstår opstrøms indssen som et ureguleret skovvandløb med fine fysiske forhold. Dunmose Bæk er på strækningen udpeget i Vandhandleplan som en rørlægning. Ved besigtigelse blev der observeret et udløbsrør efter skovvejen, hvorfra der rislede en smule vand (se billede 1 bilag 1). Indløbsrøret på den anden side af vejen var ikke lokalisere. Indløbsrøret var sandet helt til og tilstoppet med aflejringer af organisk meriale (se billede 2 og 3 Bilag 1). Da røret er tilstoppet bliver vandet stemmet op ovenfor vejen, og det løber derfor diffust henover vejen. Fra vejen var der et forholdsvist stort fald på cirka 1-1,5 meter. Efter opmålinger kunne det konsteres der fra indløbet opstrøms til udløbet nedstrøms er et fald på ca. 75. Gennemsnitsfaldet i hele bækken (540 meter) er ca. 60, hvilket viser vandløbet nurligt har et relivt kraftigt fald. Vandløbet har en mindre men konstant vandføring som følge af, det er grundvandsfødt. Projekt for vandløbsrestaurering Den nuværende rørlægning udskiftes med et rør på 8 meter Ø60 cm korrigeret rør. Dertil udlægning og regulering af bækken op- og nedstrøms med ca. 10 m³ blandet sten/grus med henblik på forbedre vandløbets fysiske forhold. Der foretages en oprensning af det sediment og organisk meriale ligger henover rørlægningen som har samlet sig gennem længere tid pga. det tilstoppede rør. Sedimentet udplaneres i den omkringliggende skovbund. Retablering af vej med sand (ca. 6 m³) og stabilgrus/knust beton (ca. 10 m³). Tidsplan Skanderborg Kommune forventer, projektet udføres i Økonomi NurErhvervstyrelsen yder tilskud på 100 % til projektomkostningerne. Anlægsudgiften forventes blive ca ,00 kr. ekskl. moms. Projektets konsekvenser Nur og miljø Gennemførelsen af projektet vil skabe bedre leveforhold for især smådyr og fisk på indssstrækningen, idet den rørlagte strækning restaureres således, den fremadrettet ikke udgør en spærring. Projektet åbner op til de 400 meter vandløb som ligger ovenfor rørlægningen. Det formodes der ikke pt. er fisk i vandløbet, da der er flere rørlagte strækninger nedstrøms. Det er kommunens vurdering, fjernelse af spærringen skaber kontinuitet og bedre passagemuligheder for den akviske flora og fauna i vandløbet. Vandstand og vandføringsevne

4 Projektet forventes påvirke vandføringsevnen positivt i vandløbet. Etableringen af det større rør mindsker risikoen for endnu en opstuvning og tilstopning af røret, og sikrer dermed også fremadrettet fri passage. Tilladelse til restaurering Der meddeles i henhold til 37 i vandløbsloven og 26 i bekendtgørelse om vandløbsregulering og -restaurering m.v. tilladelse til restaurering af Dunmose Bæk på følgende vilkår: projektet skal udføres som beskrevet i projektbeskrivelsen, det skal sikres, udvaskning af sand, grus, sten og jord til Dunmose Bæk begrænses mest muligt under anlægsarbejdet, Opgravet meriale udspredes på det omgivende areal eller udlægges på arealer, der ikke er omftet af 3. Uanset placeringen skal bortskaffelsen ske på en sådan måde det falder nurligt ind i omgivelserne vandløbet etableres med en tilstrækkelig dimension, således det kan føre vandløbets maksimalvandføring vandløbet etableres så det nurligt falder ind i landskabet. der udlægges sten og grus i vandløbsbunden. Godkendelsen bortfalder, såfremt projektet ikke er gennemført inden 3 år fra godkendelsens do. Skanderborg Kommune kan, hvis det skønnes formålstjenligt, lade udføre mindre tekniske ændringer under arbejdets udførelse. Bemærkninger fra Nur- og Miljø Nurbeskyttelseslovens 3 Jævnfør Nurbeskyttelseslovens 65, stk. 3 kan der i særlige tilfælde meddeles dispensions fra 3, f.eks. hvis indgrebet, der dispenseres til, forbedrer nurværdien for de beskyttede nurtyper. Idet projektets tiltag søger sikre fri passage for fisk samt bedre de fysiske forhold for akvisk flora og fauna i øvrigt formodes nurværdien i vandløbet forbedres. Desuden vil bortskafningen af aflejret sand og organisk meriale og efterfølgende udlægning af grus ved den nuværende opstuvning skabe nye mikrohabiter for vandløbets fisk og smådyr. Hele projektet har således til formål forbedre vandløbet som levested for flora og fauna. Nura 2000 (habit- og fuglebeskyttelsesområder) Nærmeste Nura 2000 område nr. 232 Lillering Skov, Stjær Skov, Tåstrup Sø og Tåstrup Mose ligger over 6 km væk fra indssen, og det vurderes projektet ikke vil have en påvirkning på området. Strengt beskyttede arter efter bilag IV i EF-habitdirektivet Der må ikke gives tilladelse efter vandløbsloven til det ansøgte, hvis indgrebet kan beskadige eller ødelægge yngle- eller rasteområder i det nurlige udbredelsesområde for bilag IV arterne.

5 Skanderborg Kommune har ikke kendskab til forekomster af bilag IV-arter i området. Det vurderes projektet ikke påvirker bilag IV-arter negivt. VVM-afgørelse (vurdering af Virkning på Miljøet) Restaurering af vandløb er en del af bilag 2 nr. 11f i VVM bekendtgørelsen jf. lov om planlægning. Skanderborg Kommune har foretaget en screening af projektet efter VVM bekendtgørelsen og har efter 3, stk. 2 i VVM bekendtgørelsen truffet afgørelse om, projektet ikke er af et sådan omfang, projektet er omftet af VVM pligten. Projektets høring og udtalelser til projektet Projektet har været i offentlig høring på kommunens hjemmeside samt i Lokalavisen i uge 41 i henhold til 15 i bekendtgørelse nr af 11. december 2007 om vandløbsregulering og restaurering mv., Projektet var annonceret i perioden, fra den 29. september til og med den 24. november 2015, med mulighed for indsende bemærkninger eller indsigelser. Projektet og høringsmerialet er løbende drøftet med ejerne af mriklen til indssområdet, som også har modtaget høringsmerialet den 29. september Ved den 29. september 2015 er følgende gjort bekendt med projektforslaget og den offentlige fremlæggelse: Dansk Ornitologisk Forening, Dansk Ornitologisk Forening Skanderborg lokalgruppe, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri ved Fiskeriinspektor Øst, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri ved Kaj B. Olesen, Randers Afd., Danmarks Nurfredningsforening, Skanderborg Museum, Danmarks Sportsfiskerforbund, Vådområdedistrikt Jan Karnøe, Nurstyrelsen, I høringsperioden indkom der ingen høringssvar. Afgørelse Vandløbsloven Med baggrund i foranstående meddeles der hermed godkendelse til restaurering af Dunmose Bæk. Godkendelse af reguleringen meddeles i medfør af 37 i vandløbsloven (lovbekendtgørelse nr af 30/ af Lov om vandløb), samt 26 i Bekendtgørelse nr af 11. december 2007 om vandløbsregulering og restaurering m.v Nurbeskyttelsesloven Der meddeles hermed dispension jf. nurbeskyttelseslovens 65 til restaurering af Dunmose Bæk (Lov om nurbeskyttelse (Lovbekendtgørelse nr. 951 af 3. juli 2013 om nurbeskyttelse). VVM screening Reguleringen er omftet af VVM-bekendtgørelsens bilag 2, pkt. 11 (f) om regulering af vandløb (Miljøministeriets bek. nr af 6/ om vurdering af visse offentlige og prive anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning). Dette medfører, der på baggrund af en VVM screening skal træffes afgørelse om hvorvidt projektet er VVM pligtigt. På det foreliggende grundlag og på baggrund af en VVM - screening, konkluderes det, reguleringen ikke vil medføre væsentlige påvirkninger, der kan være til skade for miljøet.

6 Skanderborg Kommune, Nur og Miljø, har derfor truffet afgørelse om, i henhold til 5, stk 2 i VVM-bekendtgørelsen, reguleringen ikke er VVM-pligtig, og kan gennemføres uden udarbejdelse af et kommuneplantillæg (kan ikke huske om dette stadig gælder) med tilhørende VVM-redegørelse. Klagevejledning Godkendelse efter vandløbsloven offentliggøres på Skanderborg Kommunes hjemmeside den 25. november. Nurbeskyttelsesloven Dispension efter Nurbeskyttelsesloven kan påklages til Nur- og Miljøklagenævnet af: Ansøgeren Ejeren af ejendommen Offentlige myndigheder En berørt nionalparkfond oprettet efter lov om nionalparker Lokale foreninger og organisioner, som har væsentlig interesse i afgørelsen Landsdækkende foreninger og organisioner, som har beskyttelse af nur og miljø eller rekreive interesser som formål. Vandløbsloven Afgørelsen efter vandløbsloven kan påklages til Nur og Miljøklagenævnet af: den afgørelsen er rettet til, enhver, der må antages have en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald, en berørt nionalparkfond oprettet efter lov om nionalparker, Danmarks Nurfredningsforening og Danmarks Sportsfiskerforbund kan påklage visse større sager efter kap. 6, 7 og 8 efter miljøministerens nærmere bestemmelse. VVM-screening Afgørelsen om reguleringen ikke er VVM pligtig kan, for så vidt angår de retlige forhold, påklages til Nur- og Miljøklagenævnet af enhver med retlig interesse i sagens udfald, (herunder en nionalparkfond oprettet efter lov om nionalparker) miljøministeren landsdækkende foreninger og organisioner, der som hovedformål har beskyttelse af nur og miljø, eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen Ved klage over VVM-afgørelsen kan Nur- og Miljøklagenævnet beslutte, meddelte tilladelser eller godkendelser ikke må udnyttes. Endvidere kan nævnet påbyde, evt. igangste bygge- og anlægsarbejder standses. En eventuel klage over disse afgørelser indsendes til Nur- og Miljøklagenævnet via Klageportalen. På forsiden af Nur- og Miljøklagenævnets hjemmeside findes et link til klageportalen. Man logger på portalen via enten og Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Ved indgivelse af en klage, betales et gebyr på kr Gebyret betales med betalingskort i Klageportalen.

7 Nur- og Miljøklagenævnet har oprettet en supportfunktion, som kan kontaktes på eller på telefon Nur- og Miljøklagenævnet afviser som udgangspunkt klager, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis man ønsker blive fritaget for bruge Klageportalen, skal man sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i sagen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Nur- og Miljøklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt anmodningen kan imødekommes. Klagen skal være modtaget i Nur- og Miljøklagenævnet senest den 23. december Yderligere oplysninger om sagen kan fås ved henvendelse til Skanderborg Kommune, Nur- og Miljø, Knudsvej 34, 8680 Ry på adressen: nur@skanderborg.dk eller Tlf Hvis tilladelsen ikke udnyttes inden 3 år, bortfalder den. Hvis afgørelsen ønskes indbragt for domstolene, skal det ske inden 6 måneder efter offentliggørelsen. Med venlig hilsen Pernille Groth Miljøsagsbehandler Kopi til: Dansk Ornitologisk Forening, nur@dof.dk Dansk Ornitologisk Forening Dansk Ornitologisk Forening, Skanderborg lokalgruppe, skanderborg@dof.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Fiskeriinspektor Øst, roskilde@nurerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Kaj B. Olesen, Randers Afd. kajole@nurerhverv.dk Danmarks Nurfredningsforening, dnskanderborg-sager@dn.dk Skanderborg Museum, info@skanderborgmuseum.dk Danmarks Sportsfiskerforbund, Vådområdedistrikt Jan Karnøe, jka@sportsfiskerforbundet.dk Nurstyrelsen, nst@nst.dk

Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå

Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 27. januar 2016 BrevID.: 2185380 Medarbejder: KBD Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå Tilladelse efter Vandløbslovens

Læs mere

tre nye rørunderføringer ved Fredskilde bæk og tilløb til Fredskilde bæk, beliggende på matr. 3am og 66b, Stenbjerg By, Nørhå.

tre nye rørunderføringer ved Fredskilde bæk og tilløb til Fredskilde bæk, beliggende på matr. 3am og 66b, Stenbjerg By, Nørhå. Afsender: Thisted Kommune Mathilde Boesen Team Natur Plan- og Miljøafdelingen Thisted kommune Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 2. marts 2015 BrevID.: 1867514 CPR/CVR: #*24563 Medarbejder: KKN Tilladelse

Læs mere

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning.

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning. TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8159 ngosbl@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 06.02.10-P19-1-05 Tilladelse til vandløbsrestaurering, Udlægning

Læs mere

Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af tilbygning til eksisterende spejderhus (overdækning samt redskabsrum)

Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af tilbygning til eksisterende spejderhus (overdækning samt redskabsrum) Jacob Mai Lemming Vestre Skolevej 19 8464 Galten Mail: lemming.j@gmail.com Dato: 8. oktober 2015 Sagsnr.: 15/48834 Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af tilbygning til eksisterende spejderhus

Læs mere

Husstandsvindmøllen må ikke opføres i reflekterende materiale.

Husstandsvindmøllen må ikke opføres i reflekterende materiale. Knud Hyldahl Thyregodvej 11 7323 Give Sendt pr mail: [rapsbil@gmail.com] Dato: 26. juni 2015 Sagsnr.: 14/87540 Tilladelse efter planlovens 35 til opstilling af husstandsvindmølle Der meddeles hermed tilladelse

Læs mere

Tilladelse til flytning af rørbro (markoverkørsel) over vandløbet Kirstens Bæk

Tilladelse til flytning af rørbro (markoverkørsel) over vandløbet Kirstens Bæk POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg DATO: 25-06-2015 JOURNALNUMMER 06.02.16-P19-6-15

Læs mere

FREMME AF REGULERING AF VANDLØB

FREMME AF REGULERING AF VANDLØB Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing 24. JULI 2015 REMME A REGULERING A VANDLØB TINGSTED Å, VANDLØB 88, ST. 13315-14064 & ST. 14960-15226 ormål Reguleringsprojektet har til formål at bringe Tingsted

Læs mere

Ian Michael Sørensen Cate Vejby Sørensen Stilling Landevej 34 Stilling 8660 Skanderborg. Dato: 18. november 2015. Sagsnr.

Ian Michael Sørensen Cate Vejby Sørensen Stilling Landevej 34 Stilling 8660 Skanderborg. Dato: 18. november 2015. Sagsnr. Ian Michael Sørensen Cate Vejby Sørensen Stilling Landevej 34 Stilling 8660 Skanderborg Dato: 18. november 2015 Sagsnr.: 15/22359 Tilladelse efter planlovens 35 til lovliggørelse af udhus Der meddeles

Læs mere

Tilladelse til at rørlægge del af afvandingsgrøft på matrikel 3ad Skellerup By, Linå

Tilladelse til at rørlægge del af afvandingsgrøft på matrikel 3ad Skellerup By, Linå Louise Dyhr og Karsten Pedersen kspld@hotmail.com 18. marts 2015 Tilladelse til at rørlægge del af afvandingsgrøft på matrikel 3ad Skellerup By, Linå Silkeborg Kommune meddeler i medfør af vandløbsloven

Læs mere

Høring om evt. godkendelse af reguleringsprojekt 01/2015 - Tåruplunde Bæk

Høring om evt. godkendelse af reguleringsprojekt 01/2015 - Tåruplunde Bæk Høringsberettigede Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk sikkerepost@nyborg.dk Sagsansvarlig: Annika Lykke Dalskov Risum Tlf. 63 33 71 55 E-mail: ald@nyborg.dk Sagsnr. 450-2015-15368

Læs mere

Kystdirektoratet Højbovej 2 7620 Lemvig. Virksomheder J.nr. MST-1270-01685 Ref. anaje/anved Den 4. december 2015

Kystdirektoratet Højbovej 2 7620 Lemvig. Virksomheder J.nr. MST-1270-01685 Ref. anaje/anved Den 4. december 2015 Kystdirektoratet Højbovej 2 7620 Lemvig Virksomheder J.nr. MST-1270-01685 Ref. anaje/anved Den 4. december 2015 Sendes pr. digital mail til: CVR nr. 36876115 Afgørelse om ikke VVM-pligt for Sirius Havnedepot,

Læs mere

Den vedlagte projektbeskrivelse med kort viser området på Gørløse Å, hvor der udlægges gydebanker og sten samt hvor der graves bundmateriale væk.

Den vedlagte projektbeskrivelse med kort viser området på Gørløse Å, hvor der udlægges gydebanker og sten samt hvor der graves bundmateriale væk. Hillerød Kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød By og Miljø Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tlf. 7232 2143 Fax 7232 3213 lbso@hillerod.dk Sag 219-2015-28906 03. november 2015 Restaureringstilladelse

Læs mere

Tilladelse til krydsning af Lindenborg Å med jordvarmeledning i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg

Tilladelse til krydsning af Lindenborg Å med jordvarmeledning i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg Center Natur og Miljø Leif Madsen Vælderskoven 10 Gravlev 9520 Skørping Sendt via mail: inge@skillingbro.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.02.16-P19-3-15

Læs mere

Karsten Nielsen Søvejen 7 8362 Hørning. Landzonetilladelse efter planlovens 35 til opførelse af dobbelt garage. NB. Dette er ikke en byggetilladelse

Karsten Nielsen Søvejen 7 8362 Hørning. Landzonetilladelse efter planlovens 35 til opførelse af dobbelt garage. NB. Dette er ikke en byggetilladelse Karsten Nielsen Søvejen 7 8362 Hørning Landzonetilladelse efter planlovens 35 til opførelse af dobbelt garage NB. Dette er ikke en byggetilladelse Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse)

Læs mere

Klima og Planlægning. Niels Peter Bjerring-Pedersen Sjoltevej 4 4733 Tappernøje. Sendt til: npmotor@mail.dk. Side 1 af 5

Klima og Planlægning. Niels Peter Bjerring-Pedersen Sjoltevej 4 4733 Tappernøje. Sendt til: npmotor@mail.dk. Side 1 af 5 Niels Peter Bjerring-Pedersen Sjoltevej 4 4733 Tappernøje Sendt til: npmotor@mail.dk Klima og Planlægning Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved 5588 6110 www.næstved.dk Dato 22.6.2015 Landzonetilladelse

Læs mere

Tilladelse til krydsning af Tilløb til Råkildegrøften med spildevandsledning i forbindelse med byggemodning af boligområdet Kronhjorten

Tilladelse til krydsning af Tilløb til Råkildegrøften med spildevandsledning i forbindelse med byggemodning af boligområdet Kronhjorten Center Natur og Miljø MOE A/S Østre Havnegade 18, 1. th. 9000 Aalborg Sendt til Benny Jepsen via mail bje@moe.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

Viborg Kommune Att: Keld Schrøder-Thomsen. Prinsens Alle 5 8800 Viborg. Afgørelse om ikke vvm pligt og fremlæggelse af projektet efter vandløbsloven.

Viborg Kommune Att: Keld Schrøder-Thomsen. Prinsens Alle 5 8800 Viborg. Afgørelse om ikke vvm pligt og fremlæggelse af projektet efter vandløbsloven. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att: Keld Schrøder-Thomsen Prinsens Alle 5 8800 Viborg naturogvand@viborg.dk Viborg.dk Afgørelse om ikke vvm pligt

Læs mere

Knudsø. pontonbro. 1. Vilkår for tilladelsen 1) Broen skal udføres og anlægges som anført i ansøgningsmaterialet.

Knudsø. pontonbro. 1. Vilkår for tilladelsen 1) Broen skal udføres og anlægges som anført i ansøgningsmaterialet. Fiskeriforeningen Gudenaa Att: Peter Helt Hansen Sendt til: peterhelt@mail.dk Dato: 30. oktober 2014 Sagsnr.: 14/68966 Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf. 8794 7000 www.skanderborg.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af vandhul

Landzonetilladelse til etablering af vandhul Peter Muller Larsen Ellelausvej 17 8660 Skanderborg e-mail: petermullerlarsen@gmail.com Dato: 9. september 2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-5041-16 Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf. 8794

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Joachim Godske Norman Moltke Lystrupvej 9 4640 Faxe Postadresse: Natur & Miljø Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax: 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse:

Læs mere

SØNDERGAARD STEN & GRUS A/S Bindeleddet 4 8940 Randers SV. Att: Michal Søndergaard, e-mail michal@dvd-danmark.dk

SØNDERGAARD STEN & GRUS A/S Bindeleddet 4 8940 Randers SV. Att: Michal Søndergaard, e-mail michal@dvd-danmark.dk Regionshuset Viborg SØNDERGAARD STEN & GRUS A/S Bindeleddet 4 8940 Randers SV Miljø Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Att: Michal Søndergaard, e-mail michal@dvd-danmark.dk

Læs mere

Landzonetilladelse. Marianne Morsø Thers Mejerivej 1 4200 Slagelse

Landzonetilladelse. Marianne Morsø Thers Mejerivej 1 4200 Slagelse Marianne Morsø Thers Mejerivej 1 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse Kommune

Læs mere

Tilladelsen er meddelt i henhold til 9, stk. 2 i Bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur (BEK nr. 637 af 10. juni 2010).

Tilladelsen er meddelt i henhold til 9, stk. 2 i Bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur (BEK nr. 637 af 10. juni 2010). Margrete og Jens Drustrup Thomsen Hedevejen 15 Vester Hjermitslev 9700 Brønderslev Drustrup_thomsen@yahoo.dk Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fa: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk

Læs mere

Foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand til vask af sand-, sten- og grusmaterialer

Foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand til vask af sand-, sten- og grusmaterialer Hans Martin Risgaard Højmark Skovbrynet 1 C 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1644 jan.hansen@randers.dk www.randers.dk 05-08-2015 / 13.02.01-K08-3-15

Læs mere

Landzonetilladelse. Allan Michael Pedersen Fladholtevej 18 4200 Slagelse

Landzonetilladelse. Allan Michael Pedersen Fladholtevej 18 4200 Slagelse Allan Michael Pedersen Fladholtevej 18 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse

Læs mere

Til de høringsberettigede. Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt i Tilløb til Houlbjergskov Bæk etablering af faunapassage

Til de høringsberettigede. Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt i Tilløb til Houlbjergskov Bæk etablering af faunapassage Til de høringsberettigede Postadresse: Favrskov Kommune Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Høringsbrev - Vandløbsrestaureringsprojekt i Tilløb

Læs mere

Tilladelse til regulering af privat grøft/vandløb i forbindelse med etablering af cykelsti langs Oddesundvej mellem Humlum og Oddesund syd

Tilladelse til regulering af privat grøft/vandløb i forbindelse med etablering af cykelsti langs Oddesundvej mellem Humlum og Oddesund syd POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 07-08-2015 Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg JOURNALNUMMER 06.02.03-P19-11-14

Læs mere

Michael Vammen Bisgaard Furvej 31. 7800 Skive. 9. marts 2016. Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk

Michael Vammen Bisgaard Furvej 31. 7800 Skive. 9. marts 2016. Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk Michael Vammen Bisgaard Furvej 31 9. marts 2016 Vandløbstilladelse til etablering af bro over Hagensmølle Bæk Michael Vammen Bisgård har den 2. februar 2016 søgt om tilladelse til at etablere en bro over

Læs mere

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en VVM-proces.

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en VVM-proces. Teknik & Miljø Byggeri og Miljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Sjoerd og Martine Ydema Fårupvej 7 8840 Rødkærsbro byggeriogmiljoe@viborg.dk www.viborg.dk (sendt til sjoerd.ydema@post.tele.dk)

Læs mere

Landzonetilladelse. Kirsten M Gejl Erlang Gammel Hørregårdsvej 54 6100 Haderslev

Landzonetilladelse. Kirsten M Gejl Erlang Gammel Hørregårdsvej 54 6100 Haderslev Kirsten M Gejl Erlang Gammel Hørregårdsvej 54 6100 Haderslev Haderslev Kommune Teknik og Miljø Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1. sal, 6100 Haderslev www.haderslev.dk Tlf. 74 34 34 34 plan@haderslev.dk 11.

Læs mere

Miljøstyrelsen har den 11. december 2014 modtaget anmeldelse fra Sun Chemical A/S om udskiftning af naturgasfyrede dampkedelanlæg.

Miljøstyrelsen har den 11. december 2014 modtaget anmeldelse fra Sun Chemical A/S om udskiftning af naturgasfyrede dampkedelanlæg. SUN Chemical Københavnsvej 112 4600 Køge Att.: Niels-Jørgen Trandum Virksomheder J.nr. MST-1270-01457 Ref. major/hechr Den 28. april 2015 Afgørelse om ikke VVM-pligt for etablering af dampkedelanlæg på

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til delvis oprensning af sø

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til delvis oprensning af sø Jan Løhndorf Haderslevvej 80 6760 Ribe Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 08-02-2016 Sagsbehandler Mette Sejerup Rasmussen Telefon direkte 76 16 51 25 E-mail mesej@esbjergkommune.dk Sagsid 16/264 Dispensation

Læs mere

Etablering af et sandfang i Holt Bæk i ca. st. 2.710 m. (regulativmæssig stationering).

Etablering af et sandfang i Holt Bæk i ca. st. 2.710 m. (regulativmæssig stationering). Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tilladelse til etablering af sandfang i Holt Bæk Kolding Kommune ønsker at etablere et sandfang i Holt Bæk i ca. st. 2.710 m. Vandløbet

Læs mere

Pernille Lind Poulsen Sall Hedevej 10 8450 Hammel. Landzonetilladelse til oval ridebane

Pernille Lind Poulsen Sall Hedevej 10 8450 Hammel. Landzonetilladelse til oval ridebane Pernille Lind Poulsen Sall Hedevej 10 8450 Hammel Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse til oval ridebane Afgørelse Favrskov Kommune

Læs mere

Beliggenhed af vandløbene fremgår af vedlagte kortbilag.

Beliggenhed af vandløbene fremgår af vedlagte kortbilag. Afsender: Thisted Kommune Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 27. marts 2015 CPR / CVR: BrevID.: 1882597 Medarbejder: KKN Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 samt tilladelse efter Vandløbslovens

Læs mere

2. Bredderne skal anlægges så flade som muligt, med en hældning, der ikke overstiger 1:5, og dybden på vandhullet må ikke være mere end 1,5 meter.

2. Bredderne skal anlægges så flade som muligt, med en hældning, der ikke overstiger 1:5, og dybden på vandhullet må ikke være mere end 1,5 meter. Rasmus Madsen Kongsted Engvej 4 7000 Fredericia 01-06-2015 Sags id.: 15/3826 Sagsbehandler: Dorthe Brix Folsted Aaboer Tilladelse til etablering af vandhul Fredericia Kommune giver hermed tilladelse efter

Læs mere

NJORD Åboulevarden 17 8000 Århus C. Att. Advokat Tina Toft

NJORD Åboulevarden 17 8000 Århus C. Att. Advokat Tina Toft NJORD Åboulevarden 17 8000 Århus C Att. Advokat Tina Toft Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Stegemejer Dir: +4579755683 Mob: e-mail: Lene.Stegemejer @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-51-15 11.8.2015

Læs mere

at stuehuset og udhuset opføres i overensstemmelse med situationsplan og facadetegninger dateret den 6. november 2015

at stuehuset og udhuset opføres i overensstemmelse med situationsplan og facadetegninger dateret den 6. november 2015 JUUL EJENDOMME ÅRHUS ApS v/ Michael Juul (mail: michael@juulejendomme.dk) Adelgade 87 8660 Skanderborg Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af nyt stuehus og udhus Der meddeles hermed tilladelse

Læs mere

Henrik Rahlff Kristianslundsvej 25 Grønløkke. 5400 Bogense

Henrik Rahlff Kristianslundsvej 25 Grønløkke. 5400 Bogense Henrik Rahlff Kristianslundsvej 25 Grønløkke 5400 Bogense Teknik, Erhverv og Kultur 6. oktober 2015 Sagsnummer 480-2015-97862 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Planloven til

Læs mere

Udnyttelse af landzonetilladelsen Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristens udløb (Planlovens 60, stk. 4).

Udnyttelse af landzonetilladelsen Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristens udløb (Planlovens 60, stk. 4). Bjarne Hansen Gøttrupvej 129 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fa: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven Der meddeles hermed tilladelse til etablering af de ovennævnte 3 bådebroer.

Tilladelse efter vandløbsloven Der meddeles hermed tilladelse til etablering af de ovennævnte 3 bådebroer. Fonden Harteværket Alpedalsvej 107 6000 Kolding Att.: Cecilie Røner (Projektchef) Tilladelse og dispensation til opførelse af bådebroer langs Harte Kanal og Stallerup Sø NIRAS har på vegne af Fonden Harteværket

Læs mere

Afgørelsen er truffet efter 3, stk. 1 i bekendtgørelse om klassifikation og registrering af vandløb 1 og 10 i vandløbsloven 2.

Afgørelsen er truffet efter 3, stk. 1 i bekendtgørelse om klassifikation og registrering af vandløb 1 og 10 i vandløbsloven 2. «navn» «adresse» «postnr_og_by» 12. maj 2015 Nedklassificering af Afløb fra Langemose Silkeborg Kommune træffer hermed afgørelse om at nedklassificere Afløb fra Langemose fra udspringet i Langemose til

Læs mere

TILLADELSE TIL RESTAURERING AF STRÆKNING PÅ FRIBRØDRE Å - VANDPLANINDSATS NYK-43295

TILLADELSE TIL RESTAURERING AF STRÆKNING PÅ FRIBRØDRE Å - VANDPLANINDSATS NYK-43295 Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing Falster 18-06-2015 TILLADELSE TIL RESTAURERING AF STRÆKNING PÅ FRIBRØDRE Å - VANDPLANINDSATS NYK-43295 Der er udarbejdet projekt for restaurering af Fribrødre

Læs mere

Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning. Att.: Benny Nielsen E-mail: ben@herningvand.dk

Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning. Att.: Benny Nielsen E-mail: ben@herningvand.dk TEKNIK OG MILJØ Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Att.: Benny Nielsen E-mail: ben@herningvand.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8029 bjgjp@herning.dk

Læs mere

Kolding Spildevand as Kolding Åpark 1, st.tv 6000 Kolding

Kolding Spildevand as Kolding Åpark 1, st.tv 6000 Kolding Kolding Spildevand as Kolding Åpark 1, st.tv 6000 Kolding By- og Udviklingsforvaltningen Natur og vand Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation efter naturbeskyttelsesloven til etablering af anlæg

Læs mere

Landzonetilladelse. Henrik Rostgaard Jensen Hyllestedvej 1 4261 Dalmose

Landzonetilladelse. Henrik Rostgaard Jensen Hyllestedvej 1 4261 Dalmose Henrik Rostgaard Jensen Hyllestedvej 1 4261 Dalmose Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse

Læs mere

Med dispensationen gives samtidig landzonetilladelse efter planlovens 35.

Med dispensationen gives samtidig landzonetilladelse efter planlovens 35. TEKNIK OG MILJØ Søren Kastbjerg Langbovej 5 7490 Aulum Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8154 ngors@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 01.05.00-P00-100-14

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, ByMiljø, MEF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Aalborg Kommune, Trafik & Veje Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby 11-05-2015

Læs mere

Skive Kommune Drift og Anlæg Landskab og Grønne områder. Rådhuspladsen 2 7800 Skive. 12. januar 2016

Skive Kommune Drift og Anlæg Landskab og Grønne områder. Rådhuspladsen 2 7800 Skive. 12. januar 2016 Skive Kommune Drift og Anlæg Landskab og Grønne områder Rådhuspladsen 2 7800 Skive 12. januar 2016 Afgørelse om ikke VVM-pligt ændring af afløb fra Svanesøen i Krabbesholm Skov Skive Kommunes vandløbsmyndighed

Læs mere

VVM-tilladelse til etablering af solvarmeanlæg

VVM-tilladelse til etablering af solvarmeanlæg Silkeborg Forsyning A/S Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Sendt med mail til: ml@silkeborgforsyning.dk og jj@silkeborgforsyning.dk 20. april 2016 VVM-tilladelse til etablering af solvarmeanlæg Silkeborg Forsyning

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven Dispensation fra naturbeskyttelsesloven Dispensation til at pleje en mindre sø, kaldet Christianshøj Grusgravsø, ved Kirke Værløsevej 101, matr.nr.13al Kirke Værløse By, Værløse. Furesø Kommune har besluttet

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af 2 søer på hhv. matr. nr. 894 Stubbæk, Ensted, 680 og 41 Sdr. Hostrup Ensted.

Landzonetilladelse til etablering af 2 søer på hhv. matr. nr. 894 Stubbæk, Ensted, 680 og 41 Sdr. Hostrup Ensted. Erik Faudel Sdr Hostr Østergade 34 6200 Aabenraa Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 19-11-2015 Sagsnr.: 15/31597 Dok.løbenr.: 317083/15 Kontakt: Torben Hansen Direkte tlf.: 73767358

Læs mere

Sagsnr. 01.05.08-K08-19-15

Sagsnr. 01.05.08-K08-19-15 Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Arsenalvej 55 9800 Hjørring Dato 15. januar 2016 Sagsnr. 01.05.08-K08-19-15 BY OG LANDSKAB Torvet 2 3600 Frederikssund Dispensation fra 3 i naturbeskyttelsesloven

Læs mere

Tilladelse til oprensning og udvidelse af sø, matr. nr. 12 a, Over Barrit By, Barrit

Tilladelse til oprensning og udvidelse af sø, matr. nr. 12 a, Over Barrit By, Barrit Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Dora og Jørgen Krebs Randvej 8 7150 Barrit Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 01.05.08-P19-16-15 18.6.2015 Tilladelse

Læs mere

Tina Thorup Nielsen Ruskærvej 3 7441 Bording. 13. januar 2016

Tina Thorup Nielsen Ruskærvej 3 7441 Bording. 13. januar 2016 Tina Thorup Nielsen Ruskærvej 3 7441 Bording 13. januar 2016 Landzonetilladelse til etablerede jordvolde, plads til oplagring og nedknusning af beton samt en ny ridebane på matr. nr. 3d, Stubkær By, Bording,

Læs mere

Kompan Dica har på vegne af Bøgeskov Skolen søgt om tilladelse til at etablere en bro over et privat vandløb på mat. nr. 2eu, Gullev By, Bjerringbro.

Kompan Dica har på vegne af Bøgeskov Skolen søgt om tilladelse til at etablere en bro over et privat vandløb på mat. nr. 2eu, Gullev By, Bjerringbro. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Kompan Dica Att: Susanne Green Mail: SusGre@kompan-dica.dk naturogvand@viborg.dk Viborg.dk Tilladelse til at etablere en bro

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven til udlægning af gydegrus og sten.

Tilladelse efter vandløbsloven til udlægning af gydegrus og sten. Returadresse Land, By og Kultur Land og Vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Ove Mortensen Direkte telefon 99741277 E-post ove.mortensen@rksk.dk Dato 12. januar 2016 Sagsnummer 15-028011

Læs mere

Henrik Holmslykke Pedersen Skejbygårdsvej 154 8240 Risskov. Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus.

Henrik Holmslykke Pedersen Skejbygårdsvej 154 8240 Risskov. Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus. Henrik Holmslykke Pedersen Skejbygårdsvej 154 8240 Risskov Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus.

Læs mere

Landzonetilladelse. Knud Børge Nielsen Lykkegårdsvej 100 6000 Kolding. Mail:kbnielsen24@gmail.com

Landzonetilladelse. Knud Børge Nielsen Lykkegårdsvej 100 6000 Kolding. Mail:kbnielsen24@gmail.com Knud Børge Nielsen Lykkegårdsvej 100 6000 Kolding Mail:kbnielsen24@gmail.com Haderslev Kommune Teknik og Miljø Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1. sal, 6100 Haderslev www.haderslev.dk Tlf. 74 34 34 34 plan@haderslev.dk

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til oprensning af sø

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til oprensning af sø Kim Rask Hansen Engmosevej 4A 7200 Grindsted Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til oprensning af sø Du har ansøgt om dispensation til at oprense en ca. 1531 m² stor beskyttet sø beliggende på matrikel

Læs mere

Du har fået landzonetilladelse til at etablere 3 legeområder på matr. nr. 1F Harridslev By, Harridslev beliggende Skolevænget 1A, 8930 Randers NØ.

Du har fået landzonetilladelse til at etablere 3 legeområder på matr. nr. 1F Harridslev By, Harridslev beliggende Skolevænget 1A, 8930 Randers NØ. KOMPAN DANMARK A/S C.F. Tietgens Boulevard 32 C 5220 Odense SØ Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 03-05-2016 / 01.03.03-P16-72-16 Landzonetilladelse

Læs mere

Der er nærmere redegjort for de vurderinger, der ligger til grund for afgørelsen i det vedlagte notat.

Der er nærmere redegjort for de vurderinger, der ligger til grund for afgørelsen i det vedlagte notat. Esbjerg Kommune Frodesgade 30 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 15. september 2015 Sags id 2015-18696 Sagsbehandler René Nygaard Antvorskov Telefon direkte 76 16 13 71 E-mail rna@esbjergkommune.dk

Læs mere

26. februar 2016. Godkendelse af etablering af ny rørledning på matrikel 15i og 15d, 14c Gust BY, Balling

26. februar 2016. Godkendelse af etablering af ny rørledning på matrikel 15i og 15d, 14c Gust BY, Balling 26. februar 2016 Godkendelse af etablering af ny rørledning på matrikel 15i og 15d, Gust By, Balling Skive Kommune ønsker at anlægge en ny rørledning på matrikel 15i og 15d, Gust By, Balling. Formålet

Læs mere

Den nye staldbygning udføres i hvide betonelementer med mørkt eternittag.

Den nye staldbygning udføres i hvide betonelementer med mørkt eternittag. Hylke Ridecenter v/ Jonas Torup Hofer Hylkevej 46 8660 Skanderborg Dato: 1. december 2015 Sagsnr.: 15/58672 Anmeldelse af velfærdsudvidelse, Hylkevej 46, 8660 Skanderborg Skanderborg Kommune har modtaget

Læs mere

Landzonetilladelse. Slagelse HundeCenter Slagelse Landevej 116 4241 Vemmelev

Landzonetilladelse. Slagelse HundeCenter Slagelse Landevej 116 4241 Vemmelev Slagelse HundeCenter Slagelse Landevej 116 4241 Vemmelev Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse

Læs mere

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et skur på matr. nr. 2l, Stensbjerg, Ikast, beliggende ved Hagelskærvej 42B, 7430

Læs mere

Brian Jessen Lyøvej 9 6440 Augustenborg

Brian Jessen Lyøvej 9 6440 Augustenborg Brian Jessen Lyøvej 9 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at opføre en shelter på ejendommen matr.nr. 25 Nørreskov, Notmark, der ligger på Stenkobbel 3, 6440 Augustenborg Sønderborg Kommune har den

Læs mere

Dispensation fra lokalplan 83 ang. fladt tag på ejendommen matr. nr. 4B Bratskov Hgd., Brovst, beliggende Østergade 56, 9460 Brovst.

Dispensation fra lokalplan 83 ang. fladt tag på ejendommen matr. nr. 4B Bratskov Hgd., Brovst, beliggende Østergade 56, 9460 Brovst. Ansøger Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365 mss@jammerbugt.dk 14-08-2015 Sagsnr.: 01.02.05-P25-39-15

Læs mere

Nordic Design Village A/S Barsmark Bygade 163 6200 Aabenraa

Nordic Design Village A/S Barsmark Bygade 163 6200 Aabenraa Nordic Design Village A/S Barsmark Bygade 163 6200 Aabenraa By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 75 50 15 00 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk

Læs mere

www.ikast-brande.dk Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016

www.ikast-brande.dk Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016 Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et nyt enfamiliehus og garage med redskabsrum på matr. nr. 6s, Brandlund

Læs mere

Dispensation til opfyldning af sø på matr. nr. 9a Hyllested By, Hyllested ved Fiskegårdevej 13, 8400 Ebeltoft.

Dispensation til opfyldning af sø på matr. nr. 9a Hyllested By, Hyllested ved Fiskegårdevej 13, 8400 Ebeltoft. Gert Svith A/S 17.12.2018 Rugvænget 38 Sagsnr.: 18/49474 8500 Grenaa Sagsbehandler: Fremsendt per mail. Mille Rasch Dispension til opfyldning af sø på mr. nr. 9a Hyllested By, Hyllested ved Fiskegårdevej

Læs mere

Klima og Planlægning. NK-SPILDEVAND A/S Ved Fjorden 18 4700 Næstved. Sendes til PHO@nk-forsyning.dk

Klima og Planlægning. NK-SPILDEVAND A/S Ved Fjorden 18 4700 Næstved. Sendes til PHO@nk-forsyning.dk NK-SPILDEVAND A/S Ved Fjorden 18 4700 Næstved Sendes til PHO@nk-forsyning.dk Klima og Planlægning Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved 5588 6110 www.næstved.dk Dato 13.6.2016 Sagsnr. 01.03.03-P19-37-16

Læs mere

Dispensation og landzonetilladelse til etablering af sø på matr. nr. 352 Skovby,

Dispensation og landzonetilladelse til etablering af sø på matr. nr. 352 Skovby, Skovskifte Grundejerforening Skovskifte 5 6200 Aabenraa Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 18-12-2015 Sagsnr.: 13/37210 Dok.løbenr.: 351583/15 Kontakt: Torben Hansen Direkte tlf.: 73767358

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af en kornsilo på Alkeshavevej 3, 5853 Ørbæk. Cvr-nr.: 11171192

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af en kornsilo på Alkeshavevej 3, 5853 Ørbæk. Cvr-nr.: 11171192 Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Ole Sørensen Ferritslevvej 43 5853 Ørbæk Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Bo Clausen Tlf. 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk

Læs mere

www.ikast-brande.dk TYKSKOV VISTA A/S Risbjergvej 63 7330 Brande 27. april 2015

www.ikast-brande.dk TYKSKOV VISTA A/S Risbjergvej 63 7330 Brande 27. april 2015 TYKSKOV VISTA A/S Risbjergvej 63 7330 Brande 27. april 2015 Landzonetilladelse til genopførelse af et sommerhus på matr. nr. 4b, Lundfod By, Brande, beliggende ved Ejstrupholmvej 15, 7330 Brande Ikast-Brande

Læs mere

Landzonetilladelse. Teis Bjørn Nielsen Holbergsgade 15 4200 Slagelse

Landzonetilladelse. Teis Bjørn Nielsen Holbergsgade 15 4200 Slagelse Teis Bjørn Nielsen Holbergsgade 15 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse Kommune

Læs mere

Ejstrupholm Dambrug v/ Erik Hansen Løvbjergvej 23B 7361 Ejstrupholm. 8. september 2015

Ejstrupholm Dambrug v/ Erik Hansen Løvbjergvej 23B 7361 Ejstrupholm. 8. september 2015 Ejstrupholm Dambrug v/ Erik Hansen Løvbjergvej 23B 7361 Ejstrupholm 8. september 2015 Landzonetilladelse til udskiftning af en cryotank til oxygen på matr. nr. 10ba, Hallundbæk Gde., Ejstrup, beliggende

Læs mere

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail:

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail: Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Fremsendt pr. mail: ar@arconsulting.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Det er ikke tilladt at nedlægge gennemgående markveje i det åbne land. Det følger af naturbeskyttelseslovens 26a.

Det er ikke tilladt at nedlægge gennemgående markveje i det åbne land. Det følger af naturbeskyttelseslovens 26a. Gerda Ry Post Aptrupvej 75 Aptrup 8450 Hammel Favrskov Kommune Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afslag til at nedlægge vej og påbud om at reetablere

Læs mere

Notat. Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose

Notat. Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose Notat Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose behandler en ansøgning om regulering af Lilleå ved etablering af et vandingssted på matr. nr. 5hø, Hinnerup By, Grundfør. Høringsmaterialet

Læs mere

Se landzonetilladelsens vilkår på side 2.

Se landzonetilladelsens vilkår på side 2. Niels Skov Jensen Centralgårdsvej 90 9440 Aabybro Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.:72577777Fax:72578888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

René Sass Jepsen Skovvej 35 Havnbj Skov 6430 Nordborg

René Sass Jepsen Skovvej 35 Havnbj Skov 6430 Nordborg René Sass Jepsen Skovvej 35 Havnbj Skov 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre en shelter på ejendommen matr.nr. 98 Havnbjerg Ejerlav, Havnbjerg, der ligger på Skovvej 35, 6430 Nordborg Sønderborg

Læs mere

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail:

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail: Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft Skovvej 20 8382 Hinnerup Sendt pr. mail: mtof@favrskov.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm pligt i forbindelse med restaureringsprojekt i Voer Mølleå

Afgørelse om ikke-vvm pligt i forbindelse med restaureringsprojekt i Voer Mølleå Afgørelse Att.: Torben Tran Ankjærø Sendt elektronisk til: ttan@favrskov.dk Postadresse: Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afgørelse om ikke-vvm pligt i forbindelse

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 23-001 til garage på ejendommen matr.nr. 40cc Den nordlige Del, Jetsmark, beliggende Klosterlunden 9, 9490 Pandrup.

Dispensation fra Lokalplan 23-001 til garage på ejendommen matr.nr. 40cc Den nordlige Del, Jetsmark, beliggende Klosterlunden 9, 9490 Pandrup. Janni Iversen Kildebakken 16 Kaas 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.:72577777Fax:72578888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk 06-10-2015

Læs mere

Lisbeth Laustsen Landevejen 221 8370 Hadsten. Lovliggørende landzonetilladelse til solcelleanlæg på jord.

Lisbeth Laustsen Landevejen 221 8370 Hadsten. Lovliggørende landzonetilladelse til solcelleanlæg på jord. Lisbeth Laustsen Landevejen 221 8370 Hadsten Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Lovliggørende landzonetilladelse til solcelleanlæg på jord. Afgørelse

Læs mere

Afgørelsen er truffet efter 2, stk. 1 i bekendtgørelse om klassifikation og registrering af vandløb 1 og 10 i vandløbsloven 2.

Afgørelsen er truffet efter 2, stk. 1 i bekendtgørelse om klassifikation og registrering af vandløb 1 og 10 i vandløbsloven 2. «navn» «adresse» «postnr_og_by» «cvrcpr» 11. maj 2015 Opklassificering af Voel Bæk Silkeborg Kommune træffer hermed afgørelse om at opklassificere Voel Bæk fra nedstrøms den rørlagte strækning i matrikelnummer

Læs mere

www.ikast-brande.dk René Schau Larsen Vibevej 76 7330 Brande 29. juli 2015

www.ikast-brande.dk René Schau Larsen Vibevej 76 7330 Brande 29. juli 2015 René Schau Larsen Vibevej 76 7330 Brande 29. juli 2015 Landzonetilladelse til etablering af et nyt stuehus på matr. nr. 2c, Borup By, Brande, beliggende ved Sandfeldvej 23, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Afgørelse om at etablering af rundkørsel ved Hessellundvej sydvest for Karup i Viborg Kommune er ikke VVM-pligtig

Afgørelse om at etablering af rundkørsel ved Hessellundvej sydvest for Karup i Viborg Kommune er ikke VVM-pligtig Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K. vd@vd.dk Tværgående planlægning J.nr. NST-130-00281 Ref. fleka Den 18. marts 2014 Afgørelse om at etablering af rundkørsel ved Hessellundvej

Læs mere

www.ikast-brande.dk Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015

www.ikast-brande.dk Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015 Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015 Landzonetilladelse til udvidelse af en maskinhal og lovliggørelse af et brændeskur, Floritsvej 4, 8765 Klovborg Ikast-Brande Kommune har

Læs mere

KFUM-Spejderne i Hadsten Kløvermarksvej 12 8370 Hadsten Att.: Leif Sønderskov Jørgensen. Landzonetilladelse, ændret anvendelse af areal.

KFUM-Spejderne i Hadsten Kløvermarksvej 12 8370 Hadsten Att.: Leif Sønderskov Jørgensen. Landzonetilladelse, ændret anvendelse af areal. KFUM-Spejderne i Hadsten Kløvermarksvej 12 8370 Hadsten Att.: Leif Sønderskov Jørgensen Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 favrskov@favrskov.dk

Læs mere

1 Skovrejsningsområde Ønsket: Uønsket: x Neutral: 6 Beskyttede naturtyper, jf. NBL 3 Ja: Nej: x. 9 Internationalt naturbeskyttelsesområde Ja: Nej: x

1 Skovrejsningsområde Ønsket: Uønsket: x Neutral: 6 Beskyttede naturtyper, jf. NBL 3 Ja: Nej: x. 9 Internationalt naturbeskyttelsesområde Ja: Nej: x Anders Obel Haxholmvej 80 8870 Langå Vurdering af skovrejsningsområder - Haxholmvej 80, 8870 Langå Projektet godkendes som ansøgt. Bemærk nedenstående detailbemærkninger. Distriktets journalnr. Ejeroplysninger

Læs mere

VVM-screening af etablering af skov på matr. 3a, 6a V. Bregninge by, Bregninge m.fl. Afgørelse om at skovrejsningen ikke er VVM-pligtig

VVM-screening af etablering af skov på matr. 3a, 6a V. Bregninge by, Bregninge m.fl. Afgørelse om at skovrejsningen ikke er VVM-pligtig Peder Kromann Jørgensen Vester Bregningemark 3 5970 Ærøskøbing Sendt med email: pkjkoma@msn.com Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 VVM-screening

Læs mere

Landzonetilladelse. Skel.dk Landinspektører Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse. Att. Gitte Lysehøj.

Landzonetilladelse. Skel.dk Landinspektører Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse. Att. Gitte Lysehøj. Skel.dk Landinspektører Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Att. Gitte Lysehøj. Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR

Læs mere

VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby Kirkevej 17, 7140 Stouby

VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby Kirkevej 17, 7140 Stouby Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Justyna S. Hansen Dir: +4579755698 Mob: e-mail: Justyna.Hansen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-19-16 25.5.2016 VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby

Læs mere

Ansøgningen er behandlet af Forvaltningen efter bemyndigelse fra det politiske udvalg.

Ansøgningen er behandlet af Forvaltningen efter bemyndigelse fra det politiske udvalg. Allerød Kommune Jørgen Ajslev Drabæksvej 4 3450 Allerød LANDZONETILLADELSE Matr. nr. 5æ Blovstrød By, Blovstrød, Kongevejen 6 Landzonetilladelse til sommerhus og garage Vi har den 5.februar 2016 modtaget

Læs mere

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Toelbjergvej 3, 7620 Lemvig

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Toelbjergvej 3, 7620 Lemvig Arne Noe Toelbjergvej 3 Vandborg 7620 Lemvig 24. juli 2015 Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Toelbjergvej 3, 7620 Lemvig samt Afgørelse på VVM-screening af husstandsmølle på Toelbjergvej

Læs mere

Aabenraa Kommune har den 27. maj 2015 truffet afgørelse om opførelse af 3 stk. kornsiloer på Lille Knivsigvej 18, 6372 Bylderup-Bov.

Aabenraa Kommune har den 27. maj 2015 truffet afgørelse om opførelse af 3 stk. kornsiloer på Lille Knivsigvej 18, 6372 Bylderup-Bov. Digital annoncering Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Tlf.: 73767676 Dato: 27-05-2015 Sagsnr.: 15/12101 Dokumentnr.: 5 Ejendom: 13387 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.: 73767283 E-mail: jnp@aabenraa.dk

Læs mere