8. Forsegling af partier

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "8. Forsegling af partier"

Transkript

1 Side 1 af 7 8. Forsegling af partier Ved forsegling forstås, at de enkelte enheder (f.eks. kasse, sæk, container, silo) er lukket på en sådan måde, at de ikke kan åbnes og lukkes igen, uden at forseglingen ødelægges. Brudte forseglinger må ikke kunne genbruges. Forseglingen skal være præget eller påtrykt ministeriets krone samt teksten "Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, NaturErhvervstyrelsen, Danmark" eller NaturErhvervstyrelsen, Danmark. Evt. kan forkortelsen NAER anvendes. Forseglingen må ikke ske senere end prøvetagning og mærkning af partiet, så der aldrig er tvivl om prøvens sammenhæng med partiet. Et prøvetaget parti eller en del af et prøvetaget parti må derfor ikke efterlades uforseglet af prøvetageren. Dette betyder i praksis at: 1. Når et parti skal prøvetages fra sække med stiksøger, skal det være forseglet, inden prøvetagningen starter. 2. Når et parti skal prøvetages fra storsække, kasser, octabins eller containere, skal det forsegles umiddelbart efter prøvetagning. 3. Når et parti skal prøvetages med automatisk prøvetager, skal enhederne forsegles, så snart det færdigproducerede frø er påfyldt. 4. hvis en forsegling brydes, med henblik på genforsegling, skal en prøvetager overvåge partiet fra forseglingen brydes til partiet er genforseglet. 8.1 Forseglingsmetoder I skemaet nedenfor er forskellige forseglingsmetoder skitseret i forhold til partiets emballering. Nedenstående tabel giver en oversigt over forseglingsmetoder. Tallene i rubrikkerne henviser til de punkter i kapitel 8, hvor forseglingsmetoden er beskrevet. Forseglingsmetoder Rulleplombe, snor og plombetang Håndlukkeplombe Sække med eget forseglingssystem Partimærkeseddel til påsyning, tyvek Forseglingsetiket, formular 56 Forseglingsstrips (plaststrips) Sække Svejsning Storsække Kasser Octabins Siloer * - Vognlæs *) Kræver forudgående tilladelse hos NaturErhvervstyrelsen.

2 Side 2 af Forsegling med rulleplombe eller håndlukkeplombe Rulleplombe Plombetangen og rulleplomber er prøvetagerens vigtigste redskaber, og det er kun prøvetageren, der må benytte og anvende dem. Plombetangen og rulleplomberne skal altid være i prøvetagerens varetægt, og i tilfælde af, at prøvetageren ikke bærer plombetangen på sig, skal denne og rulleplomberne opbevares et aflåst sted, således at uvedkommende ikke kan benytte den. NaturErhvervstyrelsen har udleveret en rulleplombetang til alle officielle prøvetagere og autoriserede prøvetagere. Plombetangen er præget med "PD" og et tre cifferet nummer, f.eks. "PD 098", hvilket for de autoriserede prøvetagere svarer til pågældendes "ID"-nummer. Rulleplomberne er fra fabrikken præget med Fødevareministeriets krone samt teksten NaturErhvervstyrelsen, Danmark eller NAER, Danmark. Plombetangen benyttes sammen med rulleplomber og snor. Ved hjælp af plombetangen rulles snoren omkring plomben, der ikke må være mere end 2 mm tyk. Vær omhyggelig med at begge snore ligger inde i rulleplomben, hvis dette ikke er tilfældet, kan forseglingen brydes, uden at det kan ses. Sammentrykningen af rulleplomben skal foretages således, at plombetangens præg ses tydeligt i plomben. Det er vigtigt, at bogstaverne og ID-nummer ses i plomben, da det er garanti for, at det er prøvetageren, der har forseglet partiet. I stedet for snor er det tilladt at anvende tynde plastbindere til forsegling af prøveposer. Disse skal være så tynde at der kan påsættes en rulleplombe, hvorefter prøven betragtes som plomberet. Håndlukkeplomber Håndlukkeplomber er fra fabrikken præget med Fødevareministeriets krone samt teksten NaturErhvervstyrelsen, Danmark. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Håndlukkeplomben lukkes ved blot at sammenklemme plomben med fingrene uden brug af plombetangen, og er derfor ikke på samme måde som rulleplomben sikret mod misbrug. Håndlukkeplomben skal altid være i prøvetagerens varetægt. Plomber, som ikke er i brug, skal opbevares i et aflåst skab eller rum, hvortil kun prøvetageren har adgang. Det er prøvetagerens ansvar, at føre regnskab med håndlukkeplomber.

3 Side 3 af Sække Sække med partimærkeseddel til påklæbning Rulleplombe eller håndlukkeplombe kan benyttes til forsegling, når partiet opbevares i sække, der er lukket ved en syning, og hvor der ikke er fastsyet en partimærkeseddel. I disse tilfælde mærkes partiet med en klæbemærkeseddel og forsegles med en rulleplombe i sytrådens frie ende. Sække med partimærkeseddel til påsyning Rulleplombe eller håndlukkeplombe benyttes ligeledes, hvor der ved en fejl er syet to syspor i en partimærkeseddel til påsyning. En partimærkeseddel er ugyldig, hvis der er mere end ét syspor. Ved at sætte en rulleplombe i sytrådens frie ende indikerer plomben, at prøvetageren har overvåget forseglingen, som herved er gyldig Storsække Storsækkens top kan lukkes ved binding med snor, plastbindere eller svejsning. Ved lukning med snor, isættes en partimærkeseddel beregnet til påsyning, hvori der laves et hul til at trække snoren igennem. Efterfølgende forsegles sækken med rulleplombe eller håndlukkeplombe uden på mærkesedlen. Storsækkens top kan også forsegles med syning og rulleplombe, her gælder samme regler som ved forsegling af mindre sække. Hvis storsækken har en plastiklomme, der kan betragtes som en integreret del af storsækken, kan den bruges til at opbevare partimærkesedlen. Plastlommen skal være syet i én af sækkens naturlige syninger f.eks. mellem top og side. Hvis der benyttes et symærkeseddel skal lommen forsegles ved at placere formular 56 på munden af plastlommen, så partimærkesedlen ikke kan ombyttes Kasser Kasser med låg kan forsegles med snor/plastbindere og rulleplombe eller håndlukkeplombe, hvis der er huller i låg og kasser til at føre snoren igennem Siloer (kan kun forsegles med rulleplomber) Partier i siloer skal forsegles med snor eller plastbinder og rulleplombe ved såvel tilløb som afløb. Partimærkesedlen sættes på under rulleplomben Vognlæs (kan kun forsegles med rulleplomber) Ved transport af frø løst i containere skal det ske i lastvogne, som kan forsegles forsvarligt med rulleplomber. Prøvetageren skal overvåge indladningen i transportvognen og skal efter indladningen uden på transportvognen anbringe en partimærkeseddel på en snor, som herefter plomberes med en rulleplombe ved hjælp af plombetangen. Vognen skal forsegles alle de steder, hvor der er adgang til partiet. Hvis prøvetageren mener, at vognen ikke kan forsegles forsvarligt, skal forsegling nægtes.

4 Side 4 af Sække med eget forseglingssystem Selvlukkende ventilsække Partier af storfrøede arter (f.eks. sædekorn, ært og hestebønne), betragtes som fyldestgørende forseglet når de er fyldt i selvlukkende ventilsække. Når en selvlukkende ventilsæk er fyldt op, presser frøet indersiden af sækken for ventilåbningen, således at indholdet ikke kan løbe ud. Ventilsækkens forsegling kan efterfølgende ikke brydes, uden at det kan ses. Hvis selvlukkende ventilsække benyttes til småfrøede arter mindre end hvedekerner (f.eks. raps og kløver), skal ventilsækkens åbning lukkes således at frøet ikke triller ud af sækkene. Dette kan gøres med en forseglingsetiket, formular 56 (se afsnit 8.1.4) Sække med ubrudt tal- eller bogstavsrække Sække (af ikke vævet stof), der er forsynet med en påtrykt talskala (1-9) eller en bogstavsrække (A-Z), som begynder med nummer 1 eller bogstav A på den øverste kant og som er lukket med en syning, er at betragte som en forsegling. Tal- eller bogstavsrækken, som er trykt ned langs den ene side viser, at sækkene har bevaret deres oprindelige dimensioner. Det er en absolut forudsætning, at der kun må være ét syspor i sækken. Sytrådens frie ende skal ikke forsynes med hverken håndlukkeplombe eller rulleplombe, selv om syningen ikke går gennem en symærkeseddel. Fordelen ved denne form for forsegling er at partimærkesedlen kan klæbes på hvor som helst på sækken. Hvis der er mere end ét syspor er forseglingen ugyldig medmindre der sættes en rulle- eller håndlukkeplombe i sytrådens frie ende. Plomben indikerer, at prøvetageren har overvåget forseglingen, som herved er gyldig Symærkesedler, tyvek En partimærkeseddel - specielt fremstillet af særligt materiale til påsyning - fastsyet over sækkens munding kan anvendes som forsegling. Det er en absolut forudsætning, at der kun må være ét syspor i symærkesedlen. Såfremt der sker fejlsyninger eller lign., der bevirker, at der er mere end ét syspor i en mærkeseddel, skal mærkesedlen kasseres, eller der kan anbringes en rulleplombe eller en håndlukkeplombe på sytrådens frie ende, se pkt , , eller Forseglingsetiketter Forseglingsetiketten, formular 56, der fremstillet af et kraftig materiale, der kan klæbes på kasser. Etiketten går i stykker, hvis forseglingen brydes, og kan ikke genanvendes.

5 Side 5 af 7 Prøvetagers ansvar Det er prøvetagerens ansvar at føre regnskab med forseglingsetiketter. Forseglingsetiketter, der ikke er i brug, skal opbevares i et aflåst skab eller rum, hvortil kun prøvetageren har adgang. Forseglingsetiketter skal altid være i prøvetagers varetægt, men denne må gerne udlevere en kendt mængde til virksomhedens personale, der således kan lukke og forsegle partier under prøvetagerens opsyn Sække Forseglingsetiketter kan anvendes til forsegling af ventilsækkes åbning i de tilfælde hvor ventilsække anvendes til småfrøede arter, der er mindre end hvedekerner, og som derfor let triller ud af sækkens ventilåbning Kasser Markfrø er omfattet af særlige regler, se kap Kasser skal forsynes med kraftige låg, som er skåret til således, at de passer direkte til kasserne. Låget forsegles til kassen med mindst 4 forseglingsetiketter som skal påsættes tæt ved kassens fire hjørner. Forseglingsetiketten skal være påsat således, at den midterste del af etiketten sidder løst over overgangen mellem kasse og låg - ellers kan etiketten går i stykker når kassen flyttes, eller der sættes kasser ovenpå. Det er vigtigt ikke at påsætte forseglingsetiketter, der hvor låget vil komme i berøring med kassen ovenpå. Hvis kassen flyttes fra en afdeling til en anden vil der ofte være behov for at påsætte ekstra forseglingsetiketter for at sikre at kassen er forsvarlig forseglet. Efter behov kan lukningen suppleres med kraftigt tape. Forseglingen er brudt, hvis forseglingsetiketterne er revet i stykker. Hvis en kasse har mistet låget under transport, er den at betragte som uforseglet. Prøvetagers ansvar Det er prøvetagerens ansvar at vurdere, om forseglingen er tilstrækkelig. Hvis forseglingen er brudt skal partimærkesedlerne skal fjernes Octabins Frøpartier emballeret i octabins dækkes med et kraftigt låg, som passer nøjagtigt til en octabin. Låget og octabinen forsegles med mindst 4 forseglingsetiketter jævnt fordelt på låget. Forseglingen er brudt, når forseglingsetiketterne er revet i stykker.

6 Side 6 af Silo Forseglingsetiketter kan anvendes til forsegling af siloer (til- og afløb), hvor forsegling med snor og rulleplombe ikke er mulig. Der skal hentes særlig tilladelse i Natur Erhvervstyrelsen for at benytte denne forseglingsmetode Forseglingsstrips (plaststrips) Forseglingsstrips, kan anvendes til lukning og plombering af storsække. En forseglingsstrip er et plastbånd med modhager, der i den ene ende er forsynet med et øje og et fladt felt, præget med Fødevareministeriets krone og teksten NaturErhvervstyrelsen Danmark samt et fortløbende sekscifret nummer. Forseglingsstrips skal godkendes af NaturErhvervstyrelsen. Når forseglingsstrips lukkes gennem øjet bevirker modhagerne, at sækken ikke kan genåbnes uden at forseglingsstripsen ødelægges. Ved at anvende forseglingsstrips med godkendt præg er det muligt at lukke og forsegle en storsæk i én arbejdsgang. Forseglingsstrips skal altid være i prøvetagerens varetægt, men denne må gerne udlevere en kendt mængde til virksomhedens personale, der således kan lukke og forsegle storsækkene under prøvetagerens opsyn. Forseglingsstrips, der ikke er i brug, skal opbevares i et aflåst skab eller rum, hvortil kun prøvetageren har adgang Forsegling ved svejsning Storsække med fortrykt mærkeseddel kan forsegles ved svejsning. Det forudsætter, at sækkens tud er forsynet med en påtrykt talskala (1-9) eller en bogstavsrække (A-Z), som begynder med nummer 1 eller bogstav A på den øverste kant. Tal- eller bogstavsrækken, som er trykt ned langs den ene side viser, at sækkene har bevaret deres oprindelige dimensioner. Forsegling kan også ske ved, at der er svejset en partimærkeseddel ind i sækkens tud. Svejsningerne skal være foretaget på en måde, så sækken ikke kan åbnes og genforsegles ved svejsning. 8.2 Afbrudt forsegling Såfremt forsegling af et parti ikke kan afsluttes samme dag, den er påbegyndt, foretages en såkaldt afbrudt forsegling. De på den første dag udtagne primærprøver (den foreløbige prøve) skal opbevares i plomberet stand, indtil prøvetagningen genoptages. Ved indberetning om prøvetagning, anføres datoen for prøvetagningens påbegyndelse.

7 Side 7 af 7 Automatisk prøvetager I forbindelse med oprensning af et parti, som prøvetages med automatisk prøvetager og som ikke færdigproduceres samme dag (afbrudt forsegling) kan prøveopsamlingsposen, der er plomberet på afgangsrøret, efterlades når dagens produktion stopper og bygningen aflåses. Næste dag genoptages produktionen af partiet og når partiet er færdigrenset tages prøveposen af prøvetageren. Følgende krav skal opfyldes: 1. Prøveopsamlingsposen skal plomberes på afgangsrøret med rulleplombe af en prøvetager. 2. Fra den automatiske prøvetager ned til prøveopsamlingsposen skal alle til- og afgangsrør plomberes med rulleplombe. 3. Plomberingen skal kontrolleres inden prøvetagningen genoptages. Hvis plomberingen er brudt skal prøven kasseres og hele partiet prøvetages på ny. 4. Prøvetageren skal altid være til stede i afdelingen når der udtages prøver med den automatiske prøvetager, dvs. at vedkommende er til stede når forseglingen/produktionen afbrydes og genoptages undtagen ved fuldt plomberede anlæg. Ovenstående gælder ikke for partier der skal undersøges for vandindhold ISTA-bevis Forsegling af et parti, for hvilket der ønskes udstedt orange ISTA-bevis, skal så vidt muligt afsluttes samme dag og i alle tilfælde den følgende arbejdsdag Dansk analysebevis Forsegling af et parti, for hvilket der ønskes udstedt dansk analysebevis, skal afsluttes inden for 7 dage. Hvis forseglingen afbrydes, skal den foreløbige prøve mærkes og plomberes til forseglingen genoptages.

8. Forsegling af partier

8. Forsegling af partier Side 1 af 8 8. Forsegling af partier Ved forsegling forstås, at de enkelte enheder (f.eks. kasse, sæk, container, silo) er lukket på en sådan måde, at de ikke kan åbnes og lukkes igen, uden at forseglingen

Læs mere

6. Håndtering af prøver

6. Håndtering af prøver Side 1 af 7 6. Håndtering af prøver Umiddelbart efter neddeling af den sammensatte prøve til originalprøve og duplikatprøver, skal poserne med original- og duplikatprøverne mærkes og forsegles. Såfremt

Læs mere

16. Fornyet prøvetagning

16. Fornyet prøvetagning Side 1 af 6 16. Fornyet prøvetagning Fornyet prøvetagning af partier produceret her i landet er beskrevet i følgende punkter, mens fornyet prøvetagning af partier fra udlandet er beskrevet i kapitel 18.

Læs mere

2.. Anden prøvetagning af frø, herunder prøvetagning af udenlandske partier.

2.. Anden prøvetagning af frø, herunder prøvetagning af udenlandske partier. Side 1 af 5 1. Indledning Denne instruks i prøvetagning af frø er i overensstemmelse med de gældende regler, vedtaget af International Seed Testing Association forkortet ISTA. Der er nævnt metoder, der

Læs mere

Instruks i prøvetagning af frø

Instruks i prøvetagning af frø 1 Instruks i prøvetagning af frø Indledning Side 1 af 7 Del 1 Indledning, pr. 31-01-16 1 Definitioner og generel introduktion, pr. 31-01-16 2 Partiets størrelse, pr. 31-01-16 3 Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter,

Læs mere

SMK menuen 8.1 8. SMK STATISTISK MÅLERKONTROL

SMK menuen 8.1 8. SMK STATISTISK MÅLERKONTROL SMK menuen 8.1 8. SMK STATISTISK MÅLERKONTROL Rambøll SMK administrerer kravene til kontrol af vandmålere i drift. Fra d. 1. februar år 2000 skal vandværkets forbrugsmålere inddeles i partier med ensartede

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om begravelse og ligbrænding

Udkast. Bekendtgørelse om begravelse og ligbrænding Udkast Bekendtgørelse om begravelse og ligbrænding I medfør af 4, 5, stk. 3 og 10, 3. pkt. i lov om begravelse og ligbrænding, jf. lovbekendtgørelse nr. 586 af 19. juni 2008, fastsættes: Kapitel 1. Anmodning

Læs mere

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER Instruktioner til brug og vedligeholdelse af SousVide Supreme -vakuumforsegler LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER For yderligere oplysninger bedes du besøge vores hjemmeside på SousVideSupreme.com Dette apparat

Læs mere

Vejledning i procesaudit 2015 på godkendte prøvetagningssteder

Vejledning i procesaudit 2015 på godkendte prøvetagningssteder Vejledning i procesaudit 2015 på godkendte prøvetagningssteder J. nr. 14-3053-000023 December 2014 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Kolofon Vejledning for procesaudit

Læs mere

Effektive pakkeløsninger. -til dine forsendelser

Effektive pakkeløsninger. -til dine forsendelser Effektive pakkeløsninger -til dine forsendelser Boblepose Luft beskytter og vejer minimalt, hvilket er grunden til, at bobleposer er populær til forsendelse. Det luftpolstrede og vandafvisende indre beskytter

Læs mere

Arbejdsmiljøhåndbog Værktøj

Arbejdsmiljøhåndbog Værktøj Maskinsikkerhed, Specielt vedr. maskiner i sløjdlokaler: Nødstop Spændingsfaldsudløser Afskærmning Tvangsafbryder/ switch på skærm Bremse på klinge, bånd eller lign. Aflåsning af maskiner Processug Skiltning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1.1. Plove 2 1.2. Typer af pløjejord 2 1.3. Afsætning af pløjestykker 2 1.4. Pløjetid 4 1.5. Furestørrelse 5 1.6. Forseelser fradrag

Læs mere

Collegetable.dk præsenterer. College Table regler blå

Collegetable.dk præsenterer. College Table regler blå Collegetable.dk præsenterer College Table regler blå Beer pong 1) Opstilling/udstyr 1.1) Der spilles 2 mod 2. 1.2) Der spilles med 10 kopper i pyramideform. 4 bagerst. 3 næstbagerst. Så 2 og én cup forrest.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MARSELISBORG KAJAK CLUB

VEDTÆGTER FOR MARSELISBORG KAJAK CLUB VEDTÆGTER FOR MARSELISBORG KAJAK CLUB Tegning af STANDER 1. NAVN Clubbens navn er MARSELISBORG KAJAK CLUB, hjemsted Århus kommune. Clubben er stiftet 1. november 1928. 2. FORMÅL Stk. 1. Clubbens formål

Læs mere

Dansk manual til HV-500 HomeVac

Dansk manual til HV-500 HomeVac Dansk manual til HV-500 HomeVac 1 Funktionsoversigt På billedet nedenfor, henviser de forskellige numre til funktionsbeskrivelsen på side 5.. Figur 1: HV500 HomeVac 2 1. Manuel svejsning - Bruges til manuel

Læs mere

Bekendtgørelse om offentlige forlystelser

Bekendtgørelse om offentlige forlystelser BEK nr 502 af 17/06/2005 Gældende Offentliggørelsesdato: 28-06-2005 Justitsministeriet Senere ændringer til forskriften BEK nr 1326 af 14/12/2005 BEK nr 646 af 26/06/2009 BEK nr 1382 af 17/12/2009 BEK

Læs mere

BRUGS-OG MONTAGEANVISNING FOR. Unitec PVC lim BRUGS- OG MONTAGEANVISNING FOR PVC-RØRMONTAGE

BRUGS-OG MONTAGEANVISNING FOR. Unitec PVC lim BRUGS- OG MONTAGEANVISNING FOR PVC-RØRMONTAGE BRUGS-OG MONTAGEANVISNING FOR Unitec PVC lim BRUGS- OG MONTAGEANVISNING FOR PVC-RØRMONTAGE LIMEN Unitec PVC lim er fremstillet på basis af NMP, som er et opløsningsmiddel, der kan blandes med vand i alle

Læs mere

Bilag 27 Mærkesedler og forseglingsetiketter

Bilag 27 Mærkesedler og forseglingsetiketter Side 1 af 28 Bilag 27 Mærkesedler og forseglingsetiketter Oversigten rummer: Prøvemærkesedler side 2 Mærkesedler til partier, indledning side 3 Mærkesedler til partier side 4 Dæk- og forseglingsetiketter

Læs mere

Mærkesedler til prøver

Mærkesedler til prøver Side 1 af 26 Mærkesedler til prøver Formular 44 Grøn Mærkning af prøver af partier, hvoraf der skal udtages efterkontrolprøver (kapitel 6.2) Efterkontrolprøve udtaget af et parti, der tidligere har været

Læs mere

Kontrol og service af autoklave

Kontrol og service af autoklave KONTROL OG SERVICE AF AUTOKLAVE Udarbejdet af: Jette Holt Dato: 21.06.05 Rev./Godkendt af: Kystledelsen Dato: 23.04.07 Udskrift dato: 21.06.05 Kontrol og service af autoklave Biologiske indikatorer generelt

Læs mere

Vejledning i produktion af sædekorn på baggrund af store partier

Vejledning i produktion af sædekorn på baggrund af store partier Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Planter Februar 2014 Vejledning i produktion af sædekorn på baggrund af store partier 1 Indledning Det muligt at producere partier af

Læs mere

k g c h d i e j f b l a m

k g c h d i e j f b l a m DA k g c h d i e j f b l a m 2 3 2 a b/c 2 2 d e 2 3 MAX,5l 2 2a 2b/c 2 2d 3a 2 2 3b 3c 4 DET TILBEHØR, DER FØLGER MED DET APPARAT, DU LIGE HAR KØBT, ER VIST PÅ ETIKETTEN OVEN PÅ EMBALLAGEN. Du kan udbygge

Læs mere

Pinnacle Studio Titler

Pinnacle Studio Titler Pinnacle Studio Titler En enkel titel Du kan starte med at oprette en titel, så skal du blot klikke på "T"-ikonet i venstre side af medie vinduet og dine indsatte medieklip vil blive erstattet af et udvalg

Læs mere

Kanyler og sommerfugle

Kanyler og sommerfugle Kanyler og sommerfugle Maj 2016 Koncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø www.fa.rm.dk Denne guide indeholder tips og tricks til, hvordan du anvender kanyler og sommerfugle, så du belaster dine hænder og arme mindst

Læs mere

SUPERJUMPER. Trampolin. Brugermanual PRO-LINE TEPL14

SUPERJUMPER. Trampolin. Brugermanual PRO-LINE TEPL14 SUPERJUMPER Trampolin PRO-LINE TEPL14 Brugermanual 2 Indhold Brugermanual: Dansk ----------------------------------------------------- Side 3~6 Samlevejledning TEPL14 -----------------------------------------------------

Læs mere

Branchekode for egenkontrol med forsegling af forsendelser af uemballeret

Branchekode for egenkontrol med forsegling af forsendelser af uemballeret Branchekode for egenkontrol med forsegling af forsendelser af uemballeret kød 1. Målsætning og dækningsområde. Det er virksomhederne ansvar at sikre sig at uemballeret kød med særlig eksportstatus, herunder

Læs mere

Håndtering af penge Et opslagsværk Café Rejseladen

Håndtering af penge Et opslagsværk Café Rejseladen Håndtering af penge Et opslagsværk Café Rejseladen Find svar på Hvordan laver jeg? Hvad gør jeg hvis? Kort og godt en førstehjælpskasse til frivillige i Café Rejseladen Café Rejseladen håndbog håndering

Læs mere

Julius Casecart system en ny må at arbejde på gir effektiv logistikstyring og stor patientsikkerhed.

Julius Casecart system en ny må at arbejde på gir effektiv logistikstyring og stor patientsikkerhed. Julius Casecart system en ny må at arbejde på gir effektiv logistikstyring og stor patientsikkerhed. Baggrund Når patienter skal have foretaget et operativt indgreb foregår dette med sterile instrumenter

Læs mere

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * *

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * Læs denne brugsanvisning grundigt før du anvender duovognen første gang og gem den for fremtidigt brug. Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger

Læs mere

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator.

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator. Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator. Tilykke med din nye vedvarende energikilde. Før montage af anlægget bør denne vejledning grundig læses igennem. For optimal ydelse

Læs mere

Instruktionsmanual. Kidzone ECE R44 / 04. Fremadvendende med sikkerhedssele 9-18 kilo. Bagudvendende med sikkerhedssele 9-25 kilo

Instruktionsmanual. Kidzone ECE R44 / 04. Fremadvendende med sikkerhedssele 9-18 kilo. Bagudvendende med sikkerhedssele 9-25 kilo Instruktionsmanual Kidzone Bagudvendende med sikkerhedssele 9-25 kilo Fremadvendende med sikkerhedssele 9-18 kilo Fremadvendende med sikkerhedssele for voksne 15-25 kilo Testet og godkendt i henhold til

Læs mere

2013/1 BR 4 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Beretning

2013/1 BR 4 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Beretning 2013/1 BR 4 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Beretning afgivet af Udvalget til Valgs Prøvelse den 4. juni 2014 Beretning om klager i forbindelse med folkeafstemningen

Læs mere

Vejledning i at anmelde arealer til avl af læggekartofler.

Vejledning i at anmelde arealer til avl af læggekartofler. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Center for Jordbrug, Planter Nyropsgade 30, 1780 København V. E-mail: xkar@naturerhverv.dk Vejledning i at anmelde arealer til avl af

Læs mere

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

Notat om forsegling og udstedelse af certifikater i forbindelse med samlæsning særligt på kødog fjerkrævirksomheder

Notat om forsegling og udstedelse af certifikater i forbindelse med samlæsning særligt på kødog fjerkrævirksomheder Fødevarestyrelsen KONTOR FOR INTERNATIONAL HANDEL J.nr.: 2011-20-7560-00004/LTM Revideret d. 22.05.2015/LIGA Notat om forsegling og udstedelse af certifikater i forbindelse med samlæsning særligt på kødog

Læs mere

Ansøgning om Tilladelse til at indvinde grundvand

Ansøgning om Tilladelse til at indvinde grundvand Ansøgning om Tilladelse til at indvinde grundvand (Vandforsyningslovens 20) Du skal bruge dette skema, hvis: din indvindingstilladelse er udløbet, du vil indvinde mere vand, end du har tilladelse til,

Læs mere

Lille Georgs julekalender 2010. 1. december

Lille Georgs julekalender 2010. 1. december 1. december I hver af de øverste bokse skal der skrives et af tallene 1, 2, 3,..., 9. Alle tre tal skal være forskellige. I de næste bokse skrives de tal der fremkommer ved at man lægger sammen som vist.

Læs mere

VELKOMMEN TIL PEARL. Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender.

VELKOMMEN TIL PEARL. Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender. 1 VELKOMMEN TIL PEARL DK Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender. Indtil du har vænnet dig til at bruge produktet, kan det i starten

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Side 1 af 7 (Gældende fra 14. august 2015) Generelle oplysninger Juridisk navn: Abby`s Fashion Organisationsform: Enkeltmandsfirma CVR. nr.: 36351470 Etableringsår: 2015 Adresser: Abby`s Fashion V. Mogens

Læs mere

Opdatering af brugermanual til instrumentet RAM195ADA

Opdatering af brugermanual til instrumentet RAM195ADA Opdatering af brugermanual til instrumentet ABX Pentra 60C+, Pentra 80, Pentra XL 80, Pentra 400, ABC Vet OKI B4350 Printer Vær opmærksom på ændringerne, der er beskrevet på de følgende sider. Overstreg

Læs mere

Salg, håndtering og opbevaring

Salg, håndtering og opbevaring Salg, håndtering og opbevaring af Fyrværkeri Ordensregler for salg, håndtering og opbevaring af fyrværkeri Beredskabsafdelingen - Viborg Kommune 1. udgave Indholdsfortegnelse Side Anmeldelse 3 Ansøgning

Læs mere

MANUAL I HENHOLD TIL EN-1298

MANUAL I HENHOLD TIL EN-1298 MANUAL I HENHOLD TIL EN-1298 CUSTERS RULLESTILLADS Materielhuset A/S, Havdrup - DK, March 2005 Med forbehold af alle rettighederingen dele af denne publikation må reproduceres/kopieres eller publiceres

Læs mere

Valg af fortrykte formularer og brevpapir. Valg af for-hullet papir

Valg af fortrykte formularer og brevpapir. Valg af for-hullet papir Printerens og dens optioners udskriftskvalitet og indføringsstabilitet afhænger af den type og størrelse udskriftsmateriale, du bruger. Dette afsnit indeholder en vejledning i valg af udskriftsmateriale.

Læs mere

Art nr. 60.528. DK Brugsanvisning Rystepudser 170W

Art nr. 60.528. DK Brugsanvisning Rystepudser 170W Art nr. 60.528 DK Brugsanvisning Rystepudser 170W 1. Sikkerhedsanvisninger Vi takker for Deres tillid til valget af denne maskine. For at opnå et tilfredsstillende resultat, bør denne vejledning nøje gennemlæses.

Læs mere

Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa

Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa Grenaa Taxa s økonomiske forening har i henhold til Lovbekendtgørelse om taxikørsel m.v. nr. 107 af 30. januar 2013 og Bekendtgørelse nr. 405 af 8. maj 2012

Læs mere

Vejledning Eksport af sukker uden for kvote September 2014

Vejledning Eksport af sukker uden for kvote September 2014 Vejledning Eksport af sukker uden for kvote September 2014 Kolofon Vejledning om eksport af sukker uden for kvote September 2014 Denne vejledning er udarbejdet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og

Læs mere

Spilleregler for. BingoBoxen

Spilleregler for. BingoBoxen Spilleregler for BingoBoxen gældende fra 05. marts 2014 1 Generelt 1. BingoBoxen er betegnelsen på et talspil, hvor de vindende kombinationer fremkommer ved udtrækningen af en talrække. Trækningen eller

Læs mere

NR. 22. Kroner og broer. Hvad er kroner og broer? Hvordan får du lavet en krone/bro? Hvor længe holder kroner og broer?

NR. 22. Kroner og broer. Hvad er kroner og broer? Hvordan får du lavet en krone/bro? Hvor længe holder kroner og broer? NR. 22 Kroner og broer Hvad er kroner og broer? Hvordan får du lavet en krone/bro? Hvor længe holder kroner og broer? Kroner og broer Hvad er en krone? Hvis du har en defekt tand, som det ikke længere

Læs mere

Ægtefællesammenføringsspillet version 1.0 Udarbejdet af Leoparddrengen, 2010

Ægtefællesammenføringsspillet version 1.0 Udarbejdet af Leoparddrengen, 2010 Ægtefællesammenføringsspillet version 1.0 Udarbejdet af Leoparddrengen, 010 Der skal bruges: En udprintet spilleplade Sagsmarkører kan være hvad som helst, bare unik for hver spiller En blok og kuglepen

Læs mere

11 Prøvetagning af markfrø, herunder bælgsæd, bederoe samt olie- og spindplanter

11 Prøvetagning af markfrø, herunder bælgsæd, bederoe samt olie- og spindplanter Side 1 af 7 11 Prøvetagning af markfrø, herunder bælgsæd, bederoe samt olie- og spindplanter Kapitlet omhandler markfrø, som omfatter frø af græsser, bælgplanter (bælgsæd og græsmarksbælgplanter), bederoer,

Læs mere

Opgaver i forbindelse med besøg på Glud og Marstrand, Hedensted.

Opgaver i forbindelse med besøg på Glud og Marstrand, Hedensted. Lærerens facitliste: Opgaver i forbindelse med besøg på Glud og Marstrand, Hedensted. Oplysninger, der skal bruges til at løse opgaverne: a. Toppen af dåsen hedder låget! Den blanke kant på låget hedder

Læs mere

4. Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter

4. Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter Side 1 af 28 4. Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter I dette kapitel kan man læse om: 1. Hvor mange primær prøver der minimum skal udtages af et parti. 2. Hvilke prøvetagningsinstrumenter man må bruge,

Læs mere

D.O. II \ Januar 2016 8.2. Kort om sygedagpenge og refusion

D.O. II \ Januar 2016 8.2. Kort om sygedagpenge og refusion Kort om sygedagpenge og refusion A - Løn under sygdom/refusion Funktionærer har krav på fuld løn under sygdom. Fuld løn inkluderer sædvanlige løntillæg og provision, men ikke overarbejdsbetaling, uanset

Læs mere

Open source-licens fra Den Europæiske Union v.1.1

Open source-licens fra Den Europæiske Union v.1.1 Open source-licens fra Den Europæiske Union v.1.1 EUPL Det Europæiske Fællesskab 2007 Denne open source-licens fra Den Europæiske Union ("EUPL") 1 gælder for det værk eller den software (som defineret

Læs mere

Test- og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning for skoler. Brugervejledning Indledning Testafvikling

Test- og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning for skoler. Brugervejledning Indledning Testafvikling Test- og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning for skoler Brugervejledning Indledning Testafvikling Test- og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning for skoler Styrelsen for It og Læring

Læs mere

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1)

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1) BEK nr 22 af 07/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

Politimesteren i Frederikssund har oplyst at alle glas i indkigshullerne til detentionslokalerne er blevet skiftet.

Politimesteren i Frederikssund har oplyst at alle glas i indkigshullerne til detentionslokalerne er blevet skiftet. 1 Den 9. maj 2000 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 21. februar 2000 af detentionen i Frederikssund. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Frederikssund og Justitsministeriet om udtalelser

Læs mere

JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET. i matematik. Taktile materialer

JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET. i matematik. Taktile materialer JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET i matematik Taktile materialer Jeannette Steen og Camilla Simonsen BRUG LÅGET i matematik Taktile materialer Jeannette Steen og Camilla Simonsen Brug låget i

Læs mere

Kapitel 1. Formular til vælgererklæringer. 1. Vælgererklæringer skal afgives på en formular, der er udformet af social- og indenrigsministeren.

Kapitel 1. Formular til vælgererklæringer. 1. Vælgererklæringer skal afgives på en formular, der er udformet af social- og indenrigsministeren. Enhed Valgenheden Sagsbehandler CLH Koordineret med Sagsnr. 2015-2735 Doknr. 292904 Dato 03-12-2015 Bekendtgørelse om anvendelse af en digital løsning til brug for anmeldelse af nye partier og indsamling

Læs mere

Gigant havetrampolin. Trampolincenter.dk. Brugsvejledning. - En del af PE-Redskaber A/S

Gigant havetrampolin. Trampolincenter.dk. Brugsvejledning. - En del af PE-Redskaber A/S Gigant havetrampolin Brugsvejledning Trampolincenter.dk - En del af PE-Redskaber A/S Vigtig information før brug af trampolinen ADVARSEL: VED BRUG AF DENNE TRAMPOLIN ER DER, VED LANDING PÅ RYG, NAKKE

Læs mere

Handelsbetingelser, gældende for private

Handelsbetingelser, gældende for private Handelsbetingelser, gældende for private Generelle oplysninger Aktieselskab 16731803 info@ep.dk 98137722 1992 Betaling På www.ep.dk kan der betales med: Dankort (ingen gebyrer) Nationalt udstedt kreditkort

Læs mere

HP LaserJet P2050 Series-printer Vejledning til papir og udskriftsmedier

HP LaserJet P2050 Series-printer Vejledning til papir og udskriftsmedier HP LaserJet P2050 Series-printer Vejledning til papir og udskriftsmedier Copyright og licens 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reproduktion, tilpasning eller oversættelse er, uden

Læs mere

Klargøring FORBINDELSE AF EN BALLEPRESSER TIL EN TRAKTOR - EUROPÆISK FORBINDELSE. Gør dette først. Typer af kraftudtag

Klargøring FORBINDELSE AF EN BALLEPRESSER TIL EN TRAKTOR - EUROPÆISK FORBINDELSE. Gør dette først. Typer af kraftudtag FORBINDELSE AF EN BALLEPRESSER TIL EN TRAKTOR - EUROPÆISK FORBINDELSE Gør dette først Ballepresseren leveres komplet med alle de nødvendige beslag til at forbinde en europæisk trækkrogskonsol eller en

Læs mere

MA01 VEJLEDNING HAMLET. World's Leading Maker of Storage Buildings R MODEL 108-A

MA01 VEJLEDNING HAMLET. World's Leading Maker of Storage Buildings R MODEL 108-A MA01 VEJLEDNING HAMLET World's Leading Maker of Storage Buildings R MODEL 108-A 709231207 - 1 - - 2 - - 3 - MA04 FITTINGS TIL MODEL 108-A 65103 #8-32 møtrik (163) 65900A #10Bx1/2" skrue (8) (Pakket med

Læs mere

Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser 2014 Begynderklassen

Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser 2014 Begynderklassen 1. Start Rally Lydighed Begynderklassen I begynderklassen er hunden i snor og skal føres i løs line. På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder pladspositionen.

Læs mere

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI Quooker COMBI er en vandbeholder med kogende (110 C) vand. Quooker COMBI består af en

Læs mere

Vejledning i produktion af sædekornspartier, hvor der ikke foretages analyse på prøve fra alle partier (Produktion af store partier)

Vejledning i produktion af sædekornspartier, hvor der ikke foretages analyse på prøve fra alle partier (Produktion af store partier) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Planter August 2012 Vejledning i produktion af sædekornspartier, hvor der ikke foretages analyse på prøve fra alle partier (Produktion

Læs mere

BILAG A. Regler for. generalforsamlingens. indkaldelse, afstemninger m.m. Indholdsfortegnelse:

BILAG A. Regler for. generalforsamlingens. indkaldelse, afstemninger m.m. Indholdsfortegnelse: BILAG A Regler for generalforsamlingens indkaldelse, afstemninger m.m. Indholdsfortegnelse: Indkaldelse... 1 Deltagere... 2 Åbning af generalforsamlingen... 3 Protokol... 4 Dirigent... 5 Beslutningsdygtighed,

Læs mere

Vejledning til etiket med personligt præg

Vejledning til etiket med personligt præg Vejledning til etiket med personligt præg 1 Indhold Indledning... 3 Udseende og grafik... 4 Deklaration... 4 Danmarks Biavlerforenings bomærker... 4 Brug af etiketten... 5 Sporbarhed, vægt og holdbarhed...

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker SÆRK

Vejledning i dragtsyningsteknikker SÆRK 1 Syvejledning: Anette K vist Nielsen - Redigering: Dragtgruppen Ideoplæg: H anne Dyhr og K am m a G udm and - H øyer 2 SY-VEJLEDNING TIL SÆRK De gamle særke var alle håndsyede i hvidt hørlærred. En del

Læs mere

BRIO Sense. Brugsanvisning og råd om vedligeholdelse

BRIO Sense. Brugsanvisning og råd om vedligeholdelse BRIO Sense Brugsanvisning og råd om vedligeholdelse VIGTIGT! Læs denne brugsanvisning grundigt før Alt som hænger på styret indvirker på 2 vognen tages i brug, og gem den til fremtidig brug. vognens stabilitet.

Læs mere

Vedtægter for Socialdemokratiet i Kolding Syd & Socialdemokratiet i Kolding Nord

Vedtægter for Socialdemokratiet i Kolding Syd & Socialdemokratiet i Kolding Nord Vedtægter for Socialdemokratiet i Kolding Syd & Socialdemokratiet i Kolding Nord De to kredsforeninger Socialdemokratiet Kolding Syd og Socialdemokratiet Kolding Nord har identiske vedtægter: Tekst med

Læs mere

Montering. Kvik køkken

Montering. Kvik køkken Montering. Kvik køkken Tillykke med dit nye Kvik køkken! Inden du kan tilberede første måltid står du nu overfor monteringen. Med denne guide vil vi forberede dig på monteringen, sikre dig en god proces

Læs mere

Chokoladesmelter. Vare nr 1910 BETJENINGSVEJLEDNING

Chokoladesmelter. Vare nr 1910 BETJENINGSVEJLEDNING Chokoladesmelter Vare nr 1910 BETJENINGSVEJLEDNING VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER LÆS SIKKERHEDSANVISNINGERNE OMHYGGELIGT, OG GEM DEM TIL FREMTIDIG BRUG Læs denne vejledning omhyggeligt, inden du bruger

Læs mere

Lovforslaget forskelsbehandler apoteker og efterlader borgere i yderområder i usikkerhed

Lovforslaget forskelsbehandler apoteker og efterlader borgere i yderområder i usikkerhed Danmarks Apotekerforening Analyse 14. januar 2015 Lovforslaget forskelsbehandler apoteker og efterlader borgere i yderområder i usikkerhed Over 200.000 danskere i mindre byer og landdistrikter risikerer

Læs mere

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet. 3. Kommunikation med ansøger

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet. 3. Kommunikation med ansøger For at drage nytte af denne manual, skal du have et grundlæggende kendskab til IT systemet husdyrgodkendelse.dk, og kende til Faneblade og Menu med godkendelsesafsnit. Du kan læse om disse ting i manualerne:

Læs mere

16 opgaver, hvor arbejdet med funktionsbegrebet er centralt og hvor det er oplagt at inddrage it

16 opgaver, hvor arbejdet med funktionsbegrebet er centralt og hvor det er oplagt at inddrage it 16 opgaver, hvor arbejdet med funktionsbegrebet er centralt og hvor det er oplagt at inddrage it Tanker bag opgaverne Det er min erfaring, at elever umiddelbart vælger at bruge det implicitte funktionsbegreb,

Læs mere

Betjeningsvejledning. til. Vandudvejning. system

Betjeningsvejledning. til. Vandudvejning. system Betjeningsvejledning til Vandudvejning system Programnummer 731043 Tegningsnummer 201013 / 201019 1 Kundebetjening :...3 AFLÆSNING AF DATA: 3 INDLÆSNING AF SPÆRRINGER : 3 FEJLMEDDELELSER : 3 Operatørbetjening

Læs mere

ZappBug Oven 2. Brugermanual. Vigtigt! Læs Advarsler før ovnen tages i brug SIKKER, GENNEMPRØVET BEKÆMPELSE

ZappBug Oven 2. Brugermanual. Vigtigt! Læs Advarsler før ovnen tages i brug SIKKER, GENNEMPRØVET BEKÆMPELSE ZappBug Oven 2 Brugermanual Vigtigt! Læs Advarsler før ovnen tages i brug SIKKER, GENNEMPRØVET BEKÆMPELSE 1 ! Vigtige oplysninger om sikkerhed Information Alle sikkerhedsoplysninger skal overholdes, når

Læs mere

Aluproff I Midtager 9-11 I 2605 Brøndby I Tlf: +45 43600063 I Email: aluproff@aluproff.dk I www.aluproff.dk 2/2

Aluproff I Midtager 9-11 I 2605 Brøndby I Tlf: +45 43600063 I Email: aluproff@aluproff.dk I www.aluproff.dk 2/2 SB 3001 Stoffet klippes (husk sømrum) og 2 cm sidesømme syes Velcrobåndet påsyes foroven på gardinet, og der syes en 2,5 cm løbegang forneden. Lommebånd påsyes med ca. 20-25 cm afstand på tværs af gardinet.

Læs mere

Udskiftning af mylarbånd

Udskiftning af mylarbånd Udskiftning af mylarbånd 90 90 A = Båndets omløbsretning H = Højre V = Venstre 1 = Trækvalse (valse 1) 2 = Medløbsvalse (valse 2) 3 = Indstillingsbolt for trækvalse 4 = Fast modhold 5 = Indstillingsbolt

Læs mere

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik.

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik. 0 Anlægning af land baserede - Dambrug Kar og rør installationer. Henvendelse BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280 Mail tanke@bsteknik.com Web. www.bsteknik.com Stålkar med PE Inder liner. Størrelse tilpasset

Læs mere

REGLER OM UNDERRETNINGS- PLIGT

REGLER OM UNDERRETNINGS- PLIGT REGLER OM UNDERRETNINGS- PLIGT REGLER OM UNDERRETNINGSPLIGT I dette kapitel beskriver vi indledningsvist reglerne for underretningspligt. Efterfølgende kan du læse mere om, hvordan du og din leder i praksis

Læs mere

Notat om juridiske og økonomiske forhold, når kommuner har indgået driftsoverenskomst / driftsaftaler med private tilbud

Notat om juridiske og økonomiske forhold, når kommuner har indgået driftsoverenskomst / driftsaftaler med private tilbud 22. december 2015 Socialtilsyn Hovedstaden Notat om juridiske og økonomiske forhold, når kommuner har indgået driftsoverenskomst / driftsaftaler med private tilbud Socialtilsyn Hovedstaden har modtaget

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2

Indholdsfortegnelse. Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2 Ad. pkt. 2. Rapportgennemgang... 3 Ad. pkt. 2.3 Grundlaget for detentionsanbringelsen... 6 Ad. pkt. 2.4 Lægeundersøgelse...

Læs mere

Drejeskive fra Märklin/Fleischmann

Drejeskive fra Märklin/Fleischmann Drejeskive fra Märklin/Fleischmann Märklin og Fleischman har en fælles drejeskive med op til 48 tilslutningsspor. Drejeskiven har et mekanisk låsesystem der bevirker at broen kan stoppe præcis ud for tilslutningssporet.

Læs mere

Insekter og planter Elev ark - Opgaver

Insekter og planter Elev ark - Opgaver INSEKTER Insekter og lugte Nu skal I tage det rødvin, som jeres lærer har taget med. I skal bruge 1 deciliter rødvin og 1 deciliter sukker. I blander det indtil alt sukkeret er opløst i rødvinen I skal

Læs mere

Quilt med mange cirkler

Quilt med mange cirkler Det skal du bruge: PFAFF creative 3.0 sy- og broderimaskine PFAFF creative QUILTERS HOOP 200x200 (820940096) PFAFF forlængerbord med justerbar guide (821031096) PFAFF 0A standardtrykfod til IDT -system

Læs mere

I NV4000 Som broderimaskine.

I NV4000 Som broderimaskine. Hvis du kun ønsker at sætte et broderi på. Sådan påbegynder du et broderi: 1. Løft nålen ved at aktivere knappen på maskinen (billede nr. 1). 2. Tryk på knappen for at skifte til anden trykfod (billede

Læs mere

Bekendtgørelse om samhandel inden for Den Europæiske Union med svin samt om indførsel af svin fra tredjelande 1)

Bekendtgørelse om samhandel inden for Den Europæiske Union med svin samt om indførsel af svin fra tredjelande 1) BEK nr 20 af 07/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

Generelt: Ved kabler med fastsvejst isolering (tredobbelt ekstruderet) må isolationsdiameteren (se tabel) underskrides med max. 1 mm (DIN VDE 0273).

Generelt: Ved kabler med fastsvejst isolering (tredobbelt ekstruderet) må isolationsdiameteren (se tabel) underskrides med max. 1 mm (DIN VDE 0273). CONNEX-kabelstik Størrelse 1 og 2 12 kv - 36 kv Montagen skal udføres under rene og tørre forhold. Generelt: Ved kabler med fastsvejst isolering (tredobbelt ekstruderet) må isolationsdiameteren (se tabel)

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelse og udvalg i U-landsforeningen Svalerne

Forretningsorden for bestyrelse og udvalg i U-landsforeningen Svalerne Forretningsorden for bestyrelse og udvalg i U-landsforeningen Svalerne Bestyrelsen Valg og konstituering af bestyrelse Bestyrelsen vælges på den årlige generalforsamling og består af en formand, næstformand

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1. Forsvarsspiller HVID 8 kaster sig frem mellem RØD 7 og RØD 2 og griber en tværaflevering, mens HVID 8 er i luften. HVID 8 lander på gulvet og glider 4-5 meter med bolden under kontrol, rejser sig hurtigt

Læs mere

Vedtægter for Andelsboligforeningen. Lilla Skolan i Skogsryd

Vedtægter for Andelsboligforeningen. Lilla Skolan i Skogsryd 1 / 7 Vedtægter for Andelsboligforeningen 2 / 7 Navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er: Andelsboligforeningen. I det følgende omtalt som foreningen. Foreningens hjemsted er Ringsted Kommune. Tvister

Læs mere

SAFTPRESSER. Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING

SAFTPRESSER. Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING SAFTPRESSER Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER LÆS SIKKERHEDSANVISNINGERNE OMHYGGELIGT, OG GEM DEM TIL FREMTIDIG BRUG 1 Læs denne vejledning omhyggeligt, inden du bruger

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af personlige værnemidler på offshoreanlægi forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1

Bekendtgørelse om anvendelse af personlige værnemidler på offshoreanlægi forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1 Bekendtgørelse om anvendelse af personlige værnemidler på offshoreanlægi forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1 Bek. nr. 398 af 15. maj 2008 med senere ændringer ikke autoriseret sammenskrivning.

Læs mere

Lovgivning som forskriften vedrører. Senere ændringer til forskriften Forskriftens fulde tekst

Lovgivning som forskriften vedrører. Senere ændringer til forskriften Forskriftens fulde tekst Bekendtgørelse om sikkerhedsstillelse efter udlændingelovens 9, stk. 4, eller 9 c, stk. 1, 2. pkt., jf. 9, stk. 4, til dækning af offentlige udgifter til hjælp efter lov om aktiv social politik eller integrationsloven

Læs mere

Beredskab. Vejledning om Brug af Forsamlingslokaler og udfærdigelse af Driftsjournal

Beredskab. Vejledning om Brug af Forsamlingslokaler og udfærdigelse af Driftsjournal Beredskab Vejledning om Brug af Forsamlingslokaler og udfærdigelse af Driftsjournal Vejledning om Brug af forsamlingslokaler og udfærdigelse af Driftsjournal Furesø Kommune 1. udgave 1/2013 2 Furesø Kommune

Læs mere

Ishøj Kommune. Smågårdsrenden med sideløb

Ishøj Kommune. Smågårdsrenden med sideløb Forslag til Regulativ For Smågårdsrenden med sideløb November 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. Grundlaget for regulativet 1 2. Betegnelse af vandløbet 1 3. Afmærkning og stationering 2 4. Vandløbets skikkelse

Læs mere

Fortegnelse over stjålne smykker Beskrivelse af guld og sølv med stykværdi over 2.000 kr.

Fortegnelse over stjålne smykker Beskrivelse af guld og sølv med stykværdi over 2.000 kr. Læs vejledningen bagest Forsikringsselskabets navn og adresse kun ét smykke i hver rubrik Metal /perler smede- smede- smede- fortløbende nummerering Blanket nr.: af Blanketter i alt Side 1 Til politiet

Læs mere