Projektforslag. Kedeludskiftning og installation af varmepumpe. Skårup Fjernvarme A.m.b.a. 18. Marts 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektforslag. Kedeludskiftning og installation af varmepumpe. Skårup Fjernvarme A.m.b.a. 18. Marts 2014"

Transkript

1 Projektforslag Kedeludskiftning og installation af varmepumpe Skup Fjernvarme A.m.b.a. 18. Marts 2014 JPH Energi A/S Danmarksvej 30 H Skanderborg Tlf.: Skup Fjernvarme A.m.b.a Traverskiftet Skup Tlf.: lars@skaarup-fjernvarme.dk

2 Skup Fjernvarme A.m.b.a. Side 2 Projektforslag kedeludskiftning og installation af varmepumpe Indhold 1. Indledning Ansøgning til Svendborg Kommune Gaskedel Varmepumpe Organisation Projektansvarlige Tilslutningsforhold Naturgas tilslutning El-tilslutning af varmepumpe Rørledninger/stikledninger Forhandlinger med forsyningsselskaber Forsyningsområde El-produktion Forsyningssikkerhed/spids- og reservelastforhold Økonomi Selskabsøkonomi Forbrugerøkonomi Samfundsøkonomi Miljøgodkendelse Tidsplan Bilag Konklusion... 9

3 Skup Fjernvarme A.m.b.a. Side 3 Projektforslag kedeludskiftning og installation af varmepumpe INDLEDNING Skup varmeværk blev etableret i 1964 med 3 stk. fueloliefyrede kedler. I 1974 blev én af oliekedlerne udskiftet. I 1985 blev de 2 ældste fueloliefyrede kedler fjernet og den sidste omstillet til fyring med fyringsgasolie. Der blev samtidigt installeret en ny gaskedel med tilhørende economiser for kondenserende drift. I 1995 blev der installeret en gasmotor, således varmeværket blev et aftvarmeværk. Denne motor blev i 2002 udskiftet til en Jenbacher 420, som stadig er i drift. Oliekedelen fra 1974 er forsat installeret på aftvarmeværket og ønskes nu udskiftet. Denne beslutning er truffet på baggrund af, at man ønsker en større forsyningssikkerhed, i tilfælde af, at den eksisterende gaskedel skulle havarere. Driften af gasmotoren alene, er ikke nok til at kunne forsyne Skup by med varme en stor del af et, og derfor skal der i denne periode være en gaskedel i drift. Den eksisterende oliekedel er nu 40 gammel er ikke tidssvarende længere. Oliekedlen er både økonomisk og miljømæssigt urentabel at have i drift. Samtidig vurderes det, at oliekedlen reelt ikke har meget backup værdi længere grundet forældet styresystem mv. På baggrund af dette, har bestyrelsen besluttet at den gamle oliekedel skal udskiftes med en ny gaskedel, monteret med en low NO X brænder. Efter gaskedlen skal der monteres en economiser, således fordampningsvarmen i røggassen udnyttes. Man opn dermed en virkningsgrad på kedlen, på mellem % hvor den eksisterende oliekedel ligger på %. I forbindelse med denne kedeludskiftning, ønskes det i samme ombæring, at installere en elektrisk varmepumpe. Varmepumpen skal tilsluttes en ny lavtemperatur røggasveksler (LT-2 veksler), som skal monteres i gasmotorens røggassystem. Man vil dermed kunne udnytte næsten alt fordampnings-/kondenseringssvarmen i røggassen fra gasmotoren, således røggasen nedkøles til ca. 25 C inden det ledes til skorstenen. Begge opgaver (gaskedel og varmepumpe) besives i følgende afsnit.

4 Skup Fjernvarme A.m.b.a. Side 4 Projektforslag kedeludskiftning og installation af varmepumpe ANSØGNING TIL SVENDBORG KOMMUNE I henhold til Projektbekendtgørelsen (Bek. Nr. 374 af 15. april 2013) ansøger Skup A.m.b.a. hermed Svendborg kommune om godkendelse af nærværende projektforslag. I nedenstående afsnit besives omfanget af projekterne: 2.1 GASKEDEL Skup Fjernvarme A.m.b.a. ønsker at udskifte den eksisterende oliekedel fra 1974 med en ny gaskedel og en tilhørende economiser med følgende data: Ydelse gaskedel (100 %): Ydelse economiser trin 1 (100 %): Ydelse economiser trin 2 (100 %): kw 810 kw 156 kw Røggassen vil blive nedkølet til ca. 40 C efter economiserens trin 1 og man opn dermed en virkningsgrad på ca. 104 %. Hvis man også kobler varmepumpen på economiseren (trin 2), vil man kunne køle røggasen ned til ca. 28 C og opn således, en virkningsgrad på ca. 107 %. Den nye gaskedel placeres samme sted som den eksisterende oliekedel, og economiseren placeres på 1. salen. 2.2 VARMEPUMPE Skup Fjernvarme A.m.b.a. ønsker at monterer en LT-2 røggasveksler til gasmotorens røggassystem. Til røggasveksleren skal der tilsluttes en elektrisk varmepumpe, således røggassen fra gasmotoren køles ned, fra nuværende ca. 40 C til ca. 25 C. Den varme der overføres fra røggassen til varmepumpen (fordampersiden) og bruges i varmepumpens kondensatorside til fjernvarmeproduktion. LT-2 røggasveksleren og varmepumpen har følgende data: Ydelse på LT-2 røggasveksler (100 %): Varmeydelse på varmepumpe til fjernvarmenettet: o Fra LT-2 røggasveksleren: o Fra varmepumpens el-motor: o Fra gaskedlens economiserens trin kw 240 kw ca. 55 kw ca. 50 kw Man kan således opnå en varmeudnyttelse på ca. 345 kw med varmepumpeinstallationen med både en LT-2 røggasveksler og trin 2 i gaskedlens economiser.

5 Skup Fjernvarme A.m.b.a. Side 5 Projektforslag kedeludskiftning og installation af varmepumpe Ved en driftssituation hvor kun gaskedlen er i drift (ingen motordrift), så vil varmepumpen kunne udnytte 156 kw ekstra fra kedel-røggassen i forhold til kedeldrift uden varmepumpe. LT-2 røggasveksleren skal monteres på et fundament, som skal etableres ved siden af den eksisterende skorsten. Til varmepumpe installationen etableres en ny tilbygning i naturlig forlængelse af den eksisterende bygning på ca. 40 m ORGANISATION PROJEKTANSVARLIGE Bygherre: Rådgivende ingeniør: Skup Fjernvarme A.m.b.a Traverskiftet Skup Driftsleder: Lars Jørgensen, lars@skaarup-fjernvarme.dk, tlf: JPH Energi A/S Danmarksvej 30 H Skanderborg Erik Povlsen, epo@jph.dk, tlf: TILSLUTNINGSFORHOLD 4.1 NATURGAS TILSLUTNING Som brændsel anvendes naturgas og værkets eksisterende stikledning genanvendes. 4.2 EL-TILSLUTNING AF VARMEPUMPE Der skal etableres en ny stikledning til elforsyningen af varmepumpen. 4.3 RØRLEDNINGER/STIKLEDNINGER Der er ikke nye rørføringer/stikledninger eller ejendomme der berøres af arealafståelse og servitutpålæg. 4.4 FORHANDLINGER MED FORSYNINGSSELSKABER Der har ikke været forhandlinger med berørte forsyningsselskaber.

6 Skup Fjernvarme A.m.b.a. Side 6 Projektforslag kedeludskiftning og installation af varmepumpe FORSYNINGSOMRÅDE Skup Fjernvarmes forsyningsområde eller varmegrundlag ændres ikke i forbindelse med denne projektansøgning. Skup Fjernvarme 1 billede: Forsyningsområde for Skup Fjernvarme A.m.b.a. 4.6 EL-PRODUKTION Skup Fjernvarme A.m.b.a., blev med installation af naturgasmotoranlægget i 1995 til et aftvarmeværk, da produktionen derefter også omfattede el-produktion til nettet. Gasmotoranlægget er tilsluttet el-nettet ved 10 kv, og Skup Fjernvarme modtager betaling for produceret el til nettet efter treledstariffen. I modsætning til drift på markedsvilk, så er der ved drift efter treledstariffen mere faste rammer for hvorn det er rentabelt at producere el til nettet. Døgnets 24 timer er efter treledstariffen inddelt i: lavlast, højlast og spidslast.

7 Skup Fjernvarme A.m.b.a. Side 7 Projektforslag kedeludskiftning og installation af varmepumpe I Skup er det rentabelt at have gasmotoranlægget i drift i høj- og spidslast perioderne, såfremt Skup by kan aftage varmen. I treledstariffens lavlastperiode er der billigere at producere varme med gaskedlen. 4.7 FORSYNINGSSIKKERHED/SPIDS- OG RESERVELASTFORHOLD Gasmotoranlægget leverer ca. 2 MW varme ved drift, og har mulighed for at akkumulere den producerede varmeenergi i en 500 m 3 akkumuleringstank hvis byen ikke kan aftage den leverede varmeeffekt lige n den produceres. I vinterperioden, hvor varmeforbruget i byen er højst, skal Skup Fjernvarme levere oming 4 MW varme til byen. I store perioder af et er det altså ikke nok med motordrift, her skal en kedel supplere med den varme som gasmotoren ikke har kapacitet til at levere. Set over et helt, så kommer ca. halvdelen af den producerede varme på aftvarmeværket fra gasmotoranlægget, og resten produceres på gaskedlen. Gaskedlen er ikke en reserveforsyning, men derimod en del af det primære forsyningsanlæg. Er motoranlægget ude af drift pga. havari, så kan den nuværende gaskedel lige akkurat dække byens varmebehov på en vinterdag. Sker der derimod havari på den nuværende gaskedel, så kan gasmotoren ikke leverer varme nok til byen i store dele af et. I denne situation er det nødvendigt med en reservekedel for at opretholde forsyningssikkerheden til byen. 5. ØKONOMI Varmegrundlaget for alle efterfølgende beregninger er fra regnskabset 2012/2013. Overslagsmæssigt er anlægssummen ca. 5,4 mill.. Anlægsbeløbet er afhængig af de endelige tilbud. 5.1 SELSKABSØKONOMI De selskabsøkonomiske resultater af kedeludskiftningen, samt implementering af varmepumpe med tilhørende LT-2 veksler belyses i Bilag 1, kolonne 5. Anlægsændringerne vil ifølge de selskabsøkonomiske betyde en lig besparelse på ca / i forhold til fortsat drift med eksisterende anlæg. 5.2 FORBRUGERØKONOMI Med 520 forbrugere tilkoblet Skup Fjernvarme vil den gennemsnitlige besparelse pr forbruger være 475./.

8 Skup Fjernvarme A.m.b.a. Side 8 Projektforslag kedeludskiftning og installation af varmepumpe SAMFUNDSØKONOMI Der er udført en samfundsøkonomisk beregning (Bilag 2) på baggrund af Energistyrelsens forudsætninger for samfundsøkonomiske beregninger på energiområdet af oktober Beregningerne i Bilag 2 viser en samfundsøkonomisk fordel på ,-. eller 4,1 % over en 20 ig periode, ved en kalkulationsrente på 4 %. Hvis kalkulationsrenten ændres til 3 %, vil den samfundsøkonomiske fordel være ,-. eller 4,6 % over en 20 ig periode. Hvis kalkulationsrenten ændres til 5 %, vil den samfundsøkonomiske fordel være ,-. eller 3,5 % over en 20 ig periode. De planlagte ændringer på Skup Fjernvarme vil medføre, at det nuværende forbrug af fossile brændsler nedsættes, da energien bliver udnyttet bedre end på nuværende tidspunkt. Miljømæssige konsekvenser Ifølge beregningerne i Bilag 2, vil de energioptimerende anlægsforbedringer betyde en mindre udledning af CO2 på ton eller 11,1 % set over en 20 ig periode. Gasforbrug Det nuværende lige gasforbrug på hele aftvarmeværket er Nm 3 /. Det forventede lige gasforbrug på hele aftvarmeværket er Nm 3 /. Den eksisterende oliekedel har ikke været i drift i regnskabset 2012/2013. Pga. dlig stand og driftsøkonomi. 6. MILJØGODKENDELSE Miljølovgivningens og de stedlige av med hensyn til emissioner, støj- og afløbsforhold m.v. vil blive overholdt. Der udarbejdes en ny miljøgodkendelse for hele aftvarmeværket i forbindelse med projektet. Emissioner Anlægget overholder de i Miljøstyrelsen Luftvejledningen nr For anlæg mellem 5 MW og 50 MW er følgende vejledende emissionsgrænseværdier gældende iht. luftvejledningen: Ved naturgas: CO: 75 mg/nm3 v. 10 % ilt, svarende til 123 mg/nm3 v. 3 % ilt.

9 Skup Fjernvarme A.m.b.a. Side 9 Projektforslag kedeludskiftning og installation af varmepumpe NOX: 65 mg/nm3 v. 10 % ilt, svarende til 106 mg/nm3 v. 3 % ilt. Ovennævnte av stilles som garantiværdier til brænderleverandør. Den eksisterende skorsten genanvendes. 7. TIDSPLAN Anlægget ønskes opført i sommeren 2014 med henblik på, at anlægget kan stå færdig, således der kan leveres varme i fyringssæsonen Installationen af anlægget vil blive foretaget fra maj - september måned BILAG Bilag 1: Bilag 2: Selskabsøkonomisk beregning (lønsomhedsvurdering). Samfundsøkonomisk beregning. 9. KONKLUSION Skup Fjernvarme A.m.b.a., ønsker at udskifte den 40 gamle oliekedel, med en ny gaskedel med economiser for at opretholde forsyningssikkerheden af varme til Skup by. I forbindelse med kedeludskiftningen, ønsker Skup Fjernvarme at energioptimere varmeproduktionsapparatet på aftvarmeværket, med henblik på at levere billigst mulig varme til forbrugerne i Skup by. For at udnytte varmeenergien i røggassen fra både motor- og kedelanlæg optimalt, installeres en elektrisk varmepumpe og en ekstra røggasveksler på motoranlægget, samt 2 trins economiser på ny gaskedel. Både selskabs-, forbruger- og samfundsøkonomiske beregninger viser, at de ønskede anlægsinvesteringer er fornuftige, og samtidig giver de en miljømæssig fordel i form af mindre CO2 udledning.

10 Skup Fjernvarme A.m.b.a. Side 10 Projektforslag kedeludskiftning og installation af varmepumpe Bilag 1: Selskabsøkonomisk beregning (lønsomhedsvurdering).

11 Skup Fjernvarme - Lønsomhedsvurdering 2014 JPH Energi A/S Tlf: Skup Fjernvarme A.m.b.a. - LØNSOMHEDSVURDERING Varmegrundlag som regnskabs 2012/13 Kedeludskiftning - varmepumpe - LT2 veksler -, kontra eksisterende anlæg Anlæg som ligger til grund for beregningen kolonne 1 kolonne 5 Eksisterende anlæg + Gaskedel 5 MW Eksisterende anlæg + Gaskedel 5 MW + VP (motor og kedel) Varmepris (ballanceret) excl. Moms./MWh Besparelse i forhold til eksisterende anlæg % 0,00% 5,36% Difference i forhold til eks. anlæg kolonne / Difference ekskl. Kapitalomkostninger 1000./ Simpel tilbagebetalingstid 16,7 Varmepris ekskl. moms./mwh. (Med forsyningsafgift for 2014) Samlede anlægsudgifter excl. moms Varme fra aftvarmeanlæg % 45,4% 43,2% Varme fra Varmepumpe % 0,0% 8,5% Varme fra gaskedler % 54,6% 48,3%

12 Skup Fjernvarme - Lønsomhedsvurdering 2014 JPH Energi A/S Tlf: Driftsbudget: Eksisterende anlæg + Gaskedel 5 MW Eksisterende anlæg + Gaskedel 5 MW + VP (motor og kedel) Udgifter: Diverse produktionsomkostninger 1000./ Lønninger 1000./ Administrationsomkostninger 1000./ Kapitaludgifter nye anlæg 1000./ Afsivninger 1000./ Drift og vedligehold af motoranlæg 1000./ Drift og vedligehold af kedelanlæg 1000./ Drift og vedligehold af varmepumpe 1000./ 0 18 Forsyningssikkerhedsafgift - højere energiafgift (2014) 1000./ Samlet energikøb 1000./ Udgifter i alt: 1000./ Indtægter: Rum afgift, målerleje, afk. bidrag / Finansielle indtægter 1000./ Tilskud (8 øre/kwh) fast fremover, højst fra 2006/7/ / El salg excl. CO2 tilskud 1000./ Indtægter i alt ekskl. varmesalg Nødvendig indtægt ved varmesalg 1000./ Nødvendig indtægt i alt 1000./ Nødvendig Varmepris./MWh Faktisk Varmepris./MWh 366 Faktiske indtægter fra varmesalg 1000./ Over/underskud på varmesalg pr /

13 Skup Fjernvarme - Lønsomhedsvurdering 2014 JPH Energi A/S Tlf: Anlægsdata: Eksisterende anlæg + Gaskedel 5 MW Eksisterende anlæg + Gaskedel 5 MW + VP (motor og kedel) Antal enheder 1 1 Motor omdr. o/min El-effekt/motor kw Salgbar El-effekt/motor kw Varme effekt/enhed kw Indfyret gaseffekt/enhed (korrigeret) kw Tolerance % 2% 2% Indfyret effekt/enhed kw Gasforbrug m³n/h Samlet anlæg Installeret el-effekt kw Installeret salgbar el-effekt kw Installeret varme-effekt motoranlæg kw Installeret varme-effekt varmepumpe (motor) kw Installeret varme-effekt varmepumpe (kedel) kw Kedelvirkningsgrad gaskedler % 104,0% 104,0%

14 Skup Fjernvarme - Lønsomhedsvurdering 2014 JPH Energi A/S Tlf: Anlægsdata forsat: Eksisterende anlæg + Gaskedel 5 MW Eksisterende anlæg + Gaskedel 5 MW + VP (motor og kedel) Varmepumpe (motor) Varme effekt fra varmepumpe (motor) kw 285 El optag varmepumpe kw 48 COP 6 Driftstimer varmepumpe (motor) h Varmepumpe (kedel) Varme effekt fra varmepumpe (kedel) kw 100 El optag varmepumpe kw 17 COP 6 Driftstimer varmepumpe (kedel) h El-virkningsgrad til salg (måler) % 39,3% 39,3% El-virkningsgrad på generator % 41,4% 41,4% Varmevirkningsgrad motorer % 53,5% 53,5% Totalvirkningsgrad aftvarme % 95,0% 95,0% Smøreolieforbrug Kg/MWh 0,30 0,30 Tankdata: Tankstørrelse (Effektiv vol. ) m Differenstemperatur C 55 Tankvirkningsgrad % 94%

15 Skup Fjernvarme - Lønsomhedsvurdering 2014 JPH Energi A/S Tlf: Varmebehov: Varme Varmebehov Fordeling m² % MWh Januar 14,1% Februar 14,5% Marts 10,0% April 8,9% Maj 5,2% 721 Juni 4,0% 554 Juli 3,3% 449 August 3,1% 433 September 4,4% 605 Oktober 7,9% November 10,1% December 14,6% Varmebehov ab værk 100% Ledningstab og tab på værk MWh Varmebehov ved forbruger MWh Ledningstab og tab på værk % 19,52%

16 Skup Fjernvarme - Lønsomhedsvurdering 2014 JPH Energi A/S Tlf: Driftsdata: Eksisterende anlæg + Gaskedel 5 MW Eksisterende anlæg + Gaskedel 5 MW + VP (motor og kedel) Spidslast 95% 95% Rådighedsfaktor for motor Højlast 95% 95% lavlast 95% 95% Driftstimer: (gennemsnit) Spidslasttimer timer Højlasttimer timer Lavlasttimer timer 0 0 I alt produktionstimer timer El-produktion i: Spidslastperiode MWh Højlastperiode MWh Lavlastperiode MWh 0 0 i alt el-produktion MWh Varmeproduktion: Varme fra varmepumpe (motoranlæg) MWh Varme fra varmepumpe (kedel) MWh Varme fra varmepumpe (samlet) MWh Varme fra aftvarmeanlæg MWh Varme fra varmepumpe MWh Varme fra gaskedler MWh Varme produceret totalt MWh Varme fra aftvarmeanlæg % 45,4% 43,2% Varme fra varmepumpe % 0,0% 8,5% Varme fra gaskedler % 54,6% 48,3% E-formel E-formel Gasforbrug aftvarme (brændværdi 11kwh/m3) 1000 m Varmeandel 1000 m El-andel 1000 m Gasforbrug fra gaskedel 1000 m Total gasforbrug/ 1000 m

17 Skup Fjernvarme - Lønsomhedsvurdering 2014 JPH Energi A/S Tlf: Enhedspriser: El: Treleds tarif el-marked: Spidslast./kWh 0,662 Højlast./kWh 0,484 lavlast./kwh 0,206 Naturgas: Gaspris./m3 2,638 Distributions afgift./m3 0,000 Transmission./m3 0,013 Gaspris - Inkl.. transmissions. afgift./m3 2,6512 Motor - afgifter til varmeandel: Nox afgift./m3 0,141 CO2 afgift på gas til varme./m3 0,370 Metan afgift./m3 0,063 Naturgasafgift./m3 2,795 Motor - afgifter til varmeandel i alt./m3 3,369 Kedel - afgifter: 104,0% Nox afgift./m3 0,040 CO2 afgift på gas til varme./m3 0,370 Energiafgift afgift på gas til kedel./m3 2,422 Kedel - afgifter i alt./m3 2,832 Drift- og vedligeholdsudgifter: Gaskedelanlæg inkl. el forbrug./mwh var. 10,0 Solfangeranlæg inkl. pumpedrift./mwh var. 7,0 Varmepumpeanlæg uden elforbrug./mwh var. 15,0 Smøreoliepris./kg 25,0

18 Skup Fjernvarme - Lønsomhedsvurdering 2014 JPH Energi A/S Tlf: Drift og vedligeholdelse Eksisterende anlæg + Gaskedel 5 MW Eksisterende anlæg + Gaskedel 5 MW + VP (motor og kedel) Vedligeholdelse motoranlæg./mwh el 46,69 46,69 Smøreolie 1000./ Vedligeholdelse af Kraftvarmeanlæg 1000./ Drift og vedligeholdelse aftvarmeanlæg 1000./ Gaskedelanlæg inkl. el forbrug 1000./ Solfangeranlæg inkl. pumpedrift 1000./ 0 0 Varmepumpeanlæg uden elforbrug 1000./ 0 18 Energikøb: El til varmepumpe 1000./ Gas pris inkl.. distr / Afgift på gas til motor varme 1000./ Afgift på gas til kedel 1000./ Samlet energikøb inkl. afgifter 1000./ Gennemsnitlig naturgaspris inkl. Afgift./m3 4,546 4,521 El-salg i: Spidslasttimer 1000./ Højlasttimer 1000./ Lavlasttimer 1000./ 0 0 I alt 1000./ Gennemsnitlig el pris./kwh 0,550 0,553

19 Skup Fjernvarme - Lønsomhedsvurdering 2014 JPH Energi A/S Tlf: Kapitaludgift for nye investeringer: Eksisterende anlæg + Gaskedel 5 MW Eksisterende anlæg + Gaskedel 5 MW + VP (motor og kedel) Diverse Dispositionsforslag Renovering af eks. bygning, nye udsparinger mv Ny tilbygning Omprogrammering af SRO-anlæg El-installationer Ingeniør, projektering rør og bygningsændringe, ansøgning om byggetilladelse, udbud, kontrahering, gasprojekt, fagtilsyn CE mærkning Myndighed, miljø, VVM, gasforsyning, projektgodkendelse iht. varmforsyningsloven Flytning af nitrogenanlægget Nyt neutraliseringsanlæg Div. uforudsiglige udgifter Gaskedel Ny 5 MW gaskedel inkl. ecconomiser, inst. M.m Varmepumpe Varmepumpe inkl. inst. Og vent Ny LT2 veksler inkl. fundament, røgrør og inst El forsyning varmepumpe, stikledning mm Samlede anlægsudgifter excl. moms Lånebeløb Rente % 3,5 3,5 Tilbagebetalingstid for lån Obligationskurs Hovedstol for lån 1000./ Årlig ydelse annuitetslån 1000./ Samlet lige ydelse på annuitetslån 1000./

20 Skup Fjernvarme A.m.b.a. Side 11 Projektforslag kedeludskiftning og installation af varmepumpe Bilag 2: Samfundsøkonomisk beregning.

21 Samfundsøkonomisk beregning Projektnavn Betegnelse for reference Betegnelse for projekt Kommune Dato: GENERELT Prissæt Beregning af reinvesteringer/scrapværdi Se liste Ja/Nej Skup Fjernvarme A.m.b.a. Eksisterende aftvarmeanlæg Kedeludskiftning, samt inst. Af varmepumpe. tilkobles eksisterende aftvarmeanlæg Svendborg Energistyrelsen - oktober 2012 Valg af prissæt ud fra drop-down listen Angiver om reinvesteringer og scrapværdi skal indgå i beregningen -hvis "Nej" sættes reinvesteringer til 0. i perioden, og scrapværdien til 0. ved tidshorisontens udløb. Hvis feltet er sat til ja, beregnes Ja reinvesteringer og scrapværdi. Brændværdienhed Output-tabel enhed GJ/MWh Auto/tus./mi o. MWh Brændværdienhed, som vises i beregningsarket - default værdi er GJ Vælg om output-tabellen skal vises i tus. eller mio.. - eller om programmet selv skal vælge ud fra Automatisk talstørrelserne Kalkulationsrente (real) % Forvridningsfaktor % Nettoafgiftsfaktor % Prisniveau 4,0% Den samfundsmæssige kalkulationsrente - standardværdi 4 % Standardværdi 20 % i henhold til Energistyrelsens forudsætninger - denne værdi ændres ikke. 20% (Skatteforvridningsfaktor) Standardværdi i henhold til Energistyrelsens forudsætninger (Omregning fra faktorpris til 17% markedspris) Angiver prisniveauet, som anvendes i beregningerne. Almindeligvis bør det aktuelle s prisniveau 2014 anvendes Periodestart Tidshorisont (ved beregning af NPV) Emissionsomkostning NOx/SO 2/PM Se liste 2014 Angiver projektets start. Standardværdien er det aktuelle Angiver længden af perioden, som bruges ved nutidsværdiberegningen. Perioden starter altid med 20 introduktionset som første. Periodelængden bør som standard være 20. Da der er stor usikkerhed med hensyn til værdiansættelse af Nox, SO 2 og partikelemissioner har Bymæssig bebyggelse Energistyrelsen udmeldt to sæt forudsætninger. Som standardværdi anvendes Bymæssig bebyggelse Procentuel lig reduktion i enhedsvarmebehovet - kan sættes for enkelte på fanebladet Inddata- Energibesparelsesprocent % 0,00% justeringer Nulstil affaldsafgift/-emissioner Ja/Nej Ja Skup Områder Fjernvarme A.m.b.a. <Indtast områdenavn> <Indtast områdenavn> <Indtast områdenavn> <Indtast områdenavn> <Indtast områdenavn> <Indtast områdenavn> <Indtast områdenavn> Antal ejendomme ialt stk. 1 Boligtype Indtastet værdi Areal m² Nettovarmebehov pr. ejendom MWh Introduktions 2014 Starttilslutning % 100% Sluttilslutning % 100% Opbygningsperiode 1 Investeringer/driftsomk. pr. område Eksisterende aftvarmeanlæg Skup Fjernvarme A.m.b.a. Forbruger - basisinvestering Basisinvestering Forbruger - investering pr. ejendom Investering Forsyningsselskab - basisinvestering Basisinvestering Forsyningsselskab - investering pr. ejendom Investering Driftsomkostninger Faste driftsomk. (pr. ) Variable driftsomk. (pr. anlæg pr. ) 1. s ekstra omkostning Kedeludskiftning, samt inst. Af Skup varmepumpe. tilkobles eksisterende aftvarmeanlæg Fjernvarme A.m.b.a. Forbruger - basisinvestering Basisinvestering Forbruger - investering pr. ejendom Investering Forsyningsselskab - basisinvestering Basisinvestering Forsyningsselskab - investering pr. ejendom Investering Driftsomkostninger Faste driftsomk. (pr. ) Variable driftsomk. (pr. anlæg pr. ) 1. s ekstra omkostning Brændselsfordeling Eksisterende aftvarmeanlæg <brændsel 1> <brændsel 2> <brændsel 3> <brændsel 4> <brændsel 5> <brændsel 6> <brændsel 7> <brændsel 8> Varmeværk/ Varmeværk/ Varmeværk/ Type Vælg naturgas/ motor naturgas gasolie Varmevirkningsgrad % 53,5% 103,6% 90,0% Elvirkningsgrad (kun aftvarme) % 41,4% Varmeandel % 45,0% 45,0% 10,0% Elpris (kun aftvarme) Vælg NordPool vægtet Ledningstab % 19,5% 19,5% 19,5% Konstant energitab GJ CO2-kvoteomfattet (kun aftvarme) ja/nej Nej Nej Nej Investering/driftsomk. Anlægsinvestering Anlægs stal Faste driftsomk. (pr. ) Variable driftsomk. (varme) /GJ varme 2,78 2,78 Variable driftsomk. (el) /MWh el 54,19 Kedeludskiftning, samt inst. Af varmepumpe. tilkobles <brændsel eksisterende 1> <brændsel aftvarmeanlæg 2> <brændsel 3> <brændsel 4> <brændsel 5> <brændsel 6> <brændsel 7> <brændsel 8> Varmeværk/ Varmeværk/ Varmeværk/ Varmeværk/ Type Vælg naturgas/ motor naturgas naturgas særbrændsel Varmevirkningsgrad % 53,5% 103,6% 104,0% 100,0% Elvirkningsgrad (kun aftvarme) % 41,4% Varmeandel % 43,2% 10,0% 38,3% 8,5% Elpris (kun aftvarme) Vælg NordPool vægtet Ledningstab % 19,5% 19,5% 19,5% 19,5% Konstant energitab GJ CO2-kvoteomfattet (kun aftvarme) ja/nej Nej Nej Nej Nej Investering/driftsomk. Anlægsinvestering Anlægs stal Faste driftsomk. (pr. ) Variable driftsomk. (varme) /GJ varme 2,78 2,78 59,72 Variable driftsomk. (el) /MWh el 54,19 Følsomhedskoefficienter Koefficient til følsomhedsberegning med ændring af brændselspriser -alle brændselspriser justeres med den indtastede Brændselspris % 100,0% værdi. Standardværdien er selvsagt 100 %. Koefficient til følsomhedsberegning med ændring af salgsprisen for el -elsalgsprisen justeres med den indtastede værdi. Elpris (kun aftvarme) % 100,0% Har kun betydning i forbindelse med aftsvarmeværker. Standardværdien er selvsagt 100 %. Koefficient til følsomhedsberegning med ændring af emissionsafgifterne -alle emissionsafgifter justeres med den Emissionsomkostninger % 100,0% indtastede værdi. Standardværdien er selvsagt 100 %.

22 Korrektioner til inddata Korrektioner til inddata Antal ejendomme Skup Fjernvarme A.m.b.a. antal antal antal antal antal antal antal antal Energiforbrug pr. ejendom ekskl. energibesparelser Skup Fjernvarme A.m.b.a. MWh Energibesparelsesprocent Skup Fjernvarme A.m.b.a. % 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% % 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% % 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% % 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% % 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% % 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% % 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% % 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% 0,000% Eksisterende aftvarmeanlæg - tillæg aperiodiske /. omk. Forbruger - aperiodisk investering Forsyningsselskab - aperiodisk investering Områder - driftsomkostninger Produktionsanlæg - driftsomkostninger Kedeludskiftning, samt inst. Af varmepumpe. /. tilko - tillæg aperiodiske omk. Forbruger - aperiodisk investering Forsyningsselskab - aperiodisk investering Områder - driftsomkostninger Produktionsanlæg - driftsomkostninger Brændselsfordeling - reference varmeværk/ naturgas/ motor % 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% varmeværk/ naturgas % 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% 45,0% varmeværk/ gasolie % 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% - % 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% - % 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% - % 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% - % 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% - % 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% Brændselsfordeling - projekt varmeværk/ naturgas/ motor % 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% 43,2% varmeværk/ naturgas % 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% 10,0% varmeværk/ naturgas % 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% 38,3% varmeværk/ særbrændsel % 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% 8,5% - % 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% - % 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% - % 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% - % 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% 0,0% Dato: :33

23 Beregningsforudsætninger - basisoplysninger Betegnelse Kommune Dato: Udarbejdet af: GENERELT Brændværdienhed GJ/MWh Kalkulationsrente (real) % Forvridningsfaktor % Nettoafgiftsfaktor % Prisniveau Beregningsforudsætninger Periodestart 2014 Tidshorisont (ved beregning af NPV) 20 Emissionsomkostning NOx/SO2/PM2,5 Se liste Bymæssig bebyggelse Energibesparelsesprocent % 0,00% Fjernvarme Områder A.m.b.a. Antal ejendomme ialt stk Nettovarmebehov pr. ejendom MWh Introduktions Starttilslutning % 100,0% Sluttilslutning % 100,0% Opbygningsperiode Investeringer/driftsomk. pr. område Eksisterende aftvarmeanlæg Fjernvarme A.m.b.a. Forbruger - basisinvestering Basisinvestering Forbruger - investering pr. ejendom Investering Forsyningsselskab - basisinvestering Basisinvestering Forsyningsselskab - investering pr. ejendom Investering Driftsomkostninger Faste driftsomk. (pr. ) Variable driftsomk. (pr. anlæg pr. ). 1. s ekstra omkostning. Kedeludskiftning, samt inst. Af varmepumpe. tilkobles eksisterende Forbruger - basisinvestering Basisinvestering Forbruger - investering pr. ejendom Investering Fjernvarme A.m.b.a. Forsyningsselskab - basisinvestering Basisinvestering Forsyningsselskab - investering pr. ejendom Investering Driftsomkostninger Faste driftsomk. (pr. ) Variable driftsomk. (pr. anlæg pr. ). 1. s ekstra omkostning. Brændselsfordeling Skup Fjernvarme A.m.b.a. Svendborg Daniel MWh 4,0% 20,0% 17,0% 2014 Eksisterende aftvarmeanlæg <brændsel 1> <brændsel 2> <brændsel 3> Varmeværk/ Varmeværk/ Varmeværk/ Type naturgas/ motor naturgas gasolie Varmevirkningsgrad % 53,5% 103,6% 90,0% Elvirkningsgrad (kun aftvarme) % 41,4% Varmeandel % 45,0% 45,0% 10,0% Elpris (kun aftvarme) NordPool vægtet Ledningstab % 19,5% 19,5% 19,5% Konstant energitab GJ CO2-kvoteomfattet (kun aftvarme) ja/nej Nej Nej Nej Investering/driftsomk. Anlægsinvestering Anlægs stal Faste driftsomk. (pr. ) Variable driftsomk. (varme) /GJ varme 2,78 2,78 Variable driftsomk. (el) /GJ el 15,05 Kedeludskiftning, samt inst. Af varmepumpe. tilkobles eksisterende <brændsel aftvarmeanlæg 1> <brændsel 2> <brændsel 3> <brændsel 4> Type Varmeværk/ naturgas/ motor Varmeværk/ naturgas Varmeværk/ naturgas Varmeværk/ særbrændsel Varmevirkningsgrad % 53,5% 103,6% 104,0% 100,0% Elvirkningsgrad (kun aftvarme) % 41,4% Varmeandel % 43,2% 10,0% 38,3% 8,5% Elpris (kun aftvarme) NordPool vægtet Ledningstab % 19,5% 19,5% 19,5% 19,5% Konstant energitab GJ CO2-kvoteomfattet (kun aftvarme) ja/nej Nej Nej Nej Nej Investering/driftsomk. Anlægsinvestering Anlægs stal Faste driftsomk. (pr. ) Variable driftsomk. (varme) /GJ varme 2,78 2,78 59,72 Variable driftsomk. (el) /GJ el 15,05 Følsomhedskoefficienter Dato: :33

24 Beregningsforudsætninger Brændselspris % 100,0% Elpris (kun aftvarme) % 100,0% Emissionsomkostninger % 100,0% Dato: :33

25 Specifikation af beregningsforudsætninger Beregningsforudsætninger Reference - brændselfordeling (faktorpriser) - naturgas (2014-prisniveau) /MWh 241, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,409 - naturgas (2014-prisniveau) /MWh 241, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,409 - gasolie (2014-prisniveau) /MWh 503, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,615 Reference - brændselspriser (2014-prisniveau) - varmeværk/naturgas/motor /MWh 282, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,589 - varmeværk/naturgas /MWh 282, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,589 - varmeværk/gasolie /MWh 589, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,879 Reference - elpriser (2014-prisniveau) - varmeværk/naturgas/motor /MWh 495, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,666 - varmeværk/naturgas /MWh - varmeværk/gasolie /MWh Reference - energiafgifter (2014-prisniveau) - varmeværk/naturgas/motor /MWh 115, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,761 - varmeværk/naturgas /MWh 258, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,409 - varmeværk/gasolie /MWh 258, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,172 Reference - CO2-afgifter (2014-prisniveau) - varmeværk/naturgas/motor /MWh 34,273 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 - varmeværk/naturgas /MWh 34,273 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 - varmeværk/gasolie /MWh 44,423 44,218 44,218 44,218 44,218 44,218 44,218 44,218 44,218 44,218 44,218 44,218 44,218 44,218 44,218 44,218 44,218 44,218 44,218 44,218 Reference - metanafgift (2014-prisniveau) - varmeværk/naturgas/motor /MWh 5,909 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 - varmeværk/naturgas /MWh 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 - varmeværk/gasolie /MWh 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 Reference - NOx-afgifter (2014-prisniveau) - varmeværk/naturgas/motor /MWh 13,091 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 - varmeværk/naturgas /MWh 3,727 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 - varmeværk/gasolie /MWh 4,613 4,608 4,608 4,608 4,608 4,608 4,608 4,608 4,608 4,608 4,608 4,608 4,608 4,608 4,608 4,608 4,608 4,608 4,608 4,608 Reference - svovlafgifter (2014-prisniveau) - varmeværk/naturgas/motor /MWh 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 - varmeværk/naturgas /MWh 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 - varmeværk/gasolie /MWh 0,936 0,931 0,931 0,931 0,931 0,931 0,931 0,931 0,931 0,931 0,931 0,931 0,931 0,931 0,931 0,931 0,931 0,931 0,931 0,931 Dato: :33

26 Specifikation af beregningsforudsætninger Beregningsforudsætninger Projekt - brændselfordeling (faktorpriser) - naturgas (2014-prisniveau) /MWh 241, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,409 - naturgas (2014-prisniveau) /MWh 241, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,409 - naturgas (2014-prisniveau) /MWh 241, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,409 - særbrændsel (2014-prisniveau) /MWh 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 Projekt - brændselspriser (2014-prisniveau) - varmeværk/naturgas/motor /MWh 282, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,589 - varmeværk/naturgas /MWh 282, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,589 - varmeværk/naturgas /MWh 282, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,589 - varmeværk/særbrændsel /MWh 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 Projekt - elpriser (2014-prisniveau) - varmeværk/naturgas/motor /MWh 495, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,666 - varmeværk/naturgas /MWh - varmeværk/naturgas /MWh - varmeværk/særbrændsel /MWh Projekt - energiafgifter (2014-prisniveau) - varmeværk/naturgas/motor /MWh 115, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,761 - varmeværk/naturgas /MWh 258, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,409 - varmeværk/naturgas /MWh 258, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,409 - varmeværk/særbrændsel /MWh 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 Projekt - CO2-afgifter (2014-prisniveau) - varmeværk/naturgas/motor /MWh 34,273 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 - varmeværk/naturgas /MWh 34,273 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 - varmeværk/naturgas /MWh 34,273 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 34,132 - varmeværk/særbrændsel /MWh 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 Projekt - metanafgift (2014-prisniveau) - varmeværk/naturgas/motor /MWh 5,909 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 5,866 - varmeværk/naturgas /MWh 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 - varmeværk/naturgas /MWh 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 - varmeværk/særbrændsel /MWh 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 Projekt - NOx-afgifter (2014-prisniveau) - varmeværk/naturgas/motor /MWh 13,091 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 12,977 - varmeværk/naturgas /MWh 3,727 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 - varmeværk/naturgas /MWh 3,727 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 3,733 - varmeværk/særbrændsel /MWh 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 Projekt - svovlafgifter (2014-prisniveau) - varmeværk/naturgas/motor /MWh 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 - varmeværk/naturgas /MWh 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 - varmeværk/naturgas /MWh 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 - varmeværk/særbrændsel /MWh 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 Dato: :33

27 Specifikation af beregninger Beregningsresultater Antal ejendomme pr. område Skup Fjernvarme A.m.b.a. antal antal antal antal antal antal antal antal Energiforbrug pr. ejendom Skup Fjernvarme A.m.b.a. MWh Samlet energiforbrug Bruttoenergibehov - reference - <brændsel 1> MWh <brændsel 2> MWh <brændsel 3> MWh Energibehov - reference i alt MWh elproduktion MWh Nettoenergibehov - reference i alt MWh Bruttoenergibehov -projekt - <brændsel 1> MWh <brændsel 2> MWh <brændsel 3> MWh <brændsel 4> MWh Energibehov - projekt i alt MWh elproduktion MWh Nettoenergibehov - projekt i alt MWh Emissionsmængder Eksisterende aftvarmeanlæg - CO 2 Ton 4.984, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,1 - CH 4 Kg , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,1 - N 2O Kg 35,5 35,5 35,5 35,5 35,5 35,5 35,5 35,5 35,5 35,5 35,5 35,5 35,5 35,5 35,5 35,5 35,5 35,5 35,5 35,5 CO 2- ækv. i alt Ton 5.618, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,1 - fradrag elproduktion Ton 1.552, , , , , , , , , ,1 877,5 886,8 863,2 871,0 865,9 885,6 913,2 895,2 928,6 905,4 Netto - CO 2-emission Ton 4.065, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,7 - SO 2 Kg 181,0 181,0 181,0 181,0 181,0 181,0 181,0 181,0 181,0 181,0 181,0 181,0 181,0 181,0 181,0 181,0 181,0 181,0 181,0 181,0 - fradrag elproduktion Kg 1.216, ,4 961,9 927,0 865,5 789,6 775,7 712,7 713,1 733,1 637,4 578,5 572,7 573,8 564,8 572,6 561,9 559,1 571,8 571,0 Netto - SO 2-emission Kg , ,3-780,9-745,9-684,5-608,5-594,7-531,7-532,0-552,0-456,3-397,4-391,6-392,8-383,7-391,5-380,9-378,1-390,8-389,9 - NO x Kg 8.565, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,9 - fradrag elproduktion Kg 2.332, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,2 Netto - NO x-emission Kg 6.233, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,7 - PM 2,5 Kg 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 - fradrag elproduktion Kg 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Netto - PM 2,5-emission Kg 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 45,3 Kedeludskiftning, samt inst. Af varmepumpe. tilkobles eksisterende aftvarmeanlæg - CO 2 Ton 4.466, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,1 - CH 4 Kg , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,0 - N 2O Kg 31,7 31,7 31,7 31,7 31,7 31,7 31,7 31,7 31,7 31,7 31,7 31,7 31,7 31,7 31,7 31,7 31,7 31,7 31,7 31,7 CO 2- ækv. i alt Ton 5.074, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,0 - fradrag elproduktion Ton 1.490, , , , , , ,2 969,3 996, ,5 842,4 851,3 828,7 836,2 831,3 850,2 876,7 859,4 891,4 869,2 Netto - CO 2-emission Ton 3.583, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,8 - SO 2 Kg 23,5 23,5 23,5 23,5 23,5 23,5 23,5 23,5 23,5 23,5 23,5 23,5 23,5 23,5 23,5 23,5 23,5 23,5 23,5 23,5 - fradrag elproduktion Kg 1.167, ,7 923,4 889,9 830,9 758,0 744,7 684,2 684,5 703,8 611,9 555,3 549,7 550,9 542,2 549,7 539,5 536,8 549,0 548,1 Netto - SO 2-emission Kg , ,2-899,9-866,4-807,4-734,5-721,2-660,7-661,0-680,2-588,4-531,8-526,2-527,3-518,7-526,1-515,9-513,3-525,4-524,6 - NOx Kg 7.919, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,8 - fradrag elproduktion Kg 2.238, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,9 Netto - NOx-emission Kg 5.681, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,8 - PM 2,5 Kg 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 - fradrag elproduktion Kg 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Netto - PM 2,5-emission Kg 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 10,9 Afgiftsberegning Afgifter - Eksisterende aftvarmeanlæg , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,8 Afgifter - Kedeludskiftning, samt inst. Af varmepumpe tilkobles 4.689,8 eksisterende 4.667,3 aftvarmeanlæg 4.667, , , , , , , , , , , , , , , , , ,3 Dato: :33

KONGERSLEV FJERNVARME A.M.B.A. SOLFANGERANLÆG ------------------------------------------------------------------------------

KONGERSLEV FJERNVARME A.M.B.A. SOLFANGERANLÆG ------------------------------------------------------------------------------ PROJEKTFORSLAG ------------------------------------------------------------------------------ KONGERSLEV FJERNVARME A.M.B.A. SOLFANGERANLÆG ------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Samfundsøkonomisk beregning Projektnavn Betegnelse for reference Betegnelse for projekt Kommune Dato: GENERELT

Samfundsøkonomisk beregning Projektnavn Betegnelse for reference Betegnelse for projekt Kommune Dato: GENERELT Samfundsøkonomisk beregning Projektnavn Betegnelse for reference Betegnelse for projekt Kommune Dato: GENERELT Prissæt Beregning af reinvesteringer/scrapværdi Se liste Ja/Nej Kølkær varmeværk - Solfangeranlæg

Læs mere

Projektforslag. Solfangeranlæg. Skårup Fjernvarme A.m.b.a. Indsendt den: 11. marts 2014. Revideret den: 5. september 2014

Projektforslag. Solfangeranlæg. Skårup Fjernvarme A.m.b.a. Indsendt den: 11. marts 2014. Revideret den: 5. september 2014 Projektforslag Solfangeranlæg Skårup Fjernvarme A.m.b.a. Indsendt den: 11. marts 2014 Revideret den: 5. september 2014 JPH Energi A/S Danmarksvej 30 H1 8660 Skanderborg Tlf.: 75 85 95 40 E-mail: skanderborg@jph.dk

Læs mere

Projekt: Udvidelse af forsyningsområdet til Holbergsvej Dato: 12. december 2014 # Næstved Varmeværk

Projekt: Udvidelse af forsyningsområdet til Holbergsvej Dato: 12. december 2014 # Næstved Varmeværk Nordre Strandvej 46 DK-8240 Risskov www.aaenas.dk NOTAT Projekt: Udvidelse af forsyningsområdet til Holbergsvej Dato: 12. december 2014 Til: #120.01 Næstved Varmeværk Fra: AAEN Vedrørende: Samfundsøkonomisk

Læs mere

PROJEKTFORSLAG TVERSTED KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A.

PROJEKTFORSLAG TVERSTED KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG ------------------------------------------------------------------------------ TVERSTED KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. ETABLERING AF BIO-KEDELANLÆG ------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Søren Rasmus Vous. Projektforslag. Nabovarme Vester Skerninge

Søren Rasmus Vous. Projektforslag. Nabovarme Vester Skerninge Søren Rasmus Vous Projektforslag Nabovarme Vester Skerninge Oktober 2008 Søren Rasmus Vous Projektforslag Nabovarme Vester Skerninge Oktober 2008 Ref 0849509A G00015-1-RASN(1) Version 1 Dato 2008-10-30

Læs mere

SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M 2 SOLVARME

SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M 2 SOLVARME Til Kalundborg Kommune Dokumenttype Projektforslag Dato November 2015 SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M 2 SOLVARME SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M2 SOLVARME Revision 01

Læs mere

PROJEKTFORSLAG LØKKENSVEJENS KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A.

PROJEKTFORSLAG LØKKENSVEJENS KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG ------------------------------------------------------------------------------ LØKKENSVEJENS KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. ETABLERING AF HALM-KEDELANLÆG ------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

1 Option: Etablering af m 2 solvarmeanlæg

1 Option: Etablering af m 2 solvarmeanlæg 13. februar 2019 Notat Odsherred Forsyning Varmeforsyning af Vig Option med etablering af solvarme Projekt nr.: 10401024 Dokument nr.: 1231301303 Version 2 Revision Udarbejdet af SAP Kontrolleret af JNIE,

Læs mere

Mou Kraftvarmeværk A.m.b.A

Mou Kraftvarmeværk A.m.b.A Side 1 af 7 Mou Kraftvarmeværk A.m.b.A Projektforslag for etablering af solfangeranlæg. Juli 2012 Formål. På vegne af bygherren, Mou Kraftvarmeværk, fremsender Tjæreborg Industri et projektforslag for

Læs mere

Røggaskondensering på Fjernvarme Fyn Affaldsenergi

Røggaskondensering på Fjernvarme Fyn Affaldsenergi Røggaskondensering på Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S. Projektforslag i henhold til lov om varmeforsyning 6. januar 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sammenfatning... 3 3. Projektorganisation...

Læs mere

PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER

PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER Til Haslev Fjernvarme Dokumenttype Rapport Dato Marts 2015 PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER Revision 3 Dato 2015-03-31 Udarbejdet

Læs mere

Etablering af en supplerende varmepumpe på det træflisfyrede kedelanlæg

Etablering af en supplerende varmepumpe på det træflisfyrede kedelanlæg JUNI 2015 GALTEN VARMEVÆRK A.M.B.A. Etablering af en supplerende varmepumpe på det træflisfyrede kedelanlæg PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000

Læs mere

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM Til Assens Fjenvarme Dokumenttype Rapport Dato februar 2012 PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM Revision V01 Dato 2012-02-28

Læs mere

Projektforslag for udskiftning af den eksisterende træpillekedel med en ny træfliskedel

Projektforslag for udskiftning af den eksisterende træpillekedel med en ny træfliskedel Projektforslag for udskiftning af den eksisterende træpillekedel med en ny træfliskedel Maj 2011 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1 Projektets baggrund 3 1.2 Rapportens formål 3 1.3 Afgrænsning

Læs mere

UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE TIL FJERNVARMEFORSYNING AF FLÅDESTATIONEN

UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE TIL FJERNVARMEFORSYNING AF FLÅDESTATIONEN JANUAR 2014 FREDERIKSHAVN FORSYNING A/S UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE TIL FJERNVARMEFORSYNING AF FLÅDESTATIONEN PROJEKTFORSLAG IHT. VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus

Læs mere

VOJENS FJERNVARME PROJEKTFORSLAG: 10 MW ELKEDEL TIL FJERN- VARMEPRODUKTION

VOJENS FJERNVARME PROJEKTFORSLAG: 10 MW ELKEDEL TIL FJERN- VARMEPRODUKTION Til Vojens Fjernvarme Dokumenttype Rapport Dato Januar 2011 VOJENS FJERNVARME PROJEKTFORSLAG: 10 MW ELKEDEL TIL FJERN- VARMEPRODUKTION VOJENS FJERNVARME 10 MW ELKEDEL TIL FJERNVARMEPRODUKTION Revision

Læs mere

PROJEKTFORSLAG. for. Etablering af røggaskøling på eksisterende gasmotoranlæg hos Bjerringbro Kraftvarmeværk

PROJEKTFORSLAG. for. Etablering af røggaskøling på eksisterende gasmotoranlæg hos Bjerringbro Kraftvarmeværk Bilag nr. 1 PROJEKTFORSLAG for Etablering af røggaskøling på eksisterende gasmotoranlæg hos Bjerringbro Kraftvarmeværk Hollensen Energy A/S 30. maj 2011 PROJEKTFORSLAG FOR ETABLERING AF RØGGASKØLING PÅ

Læs mere

PRO JEKTFORSLAG AABENRAA - RØDEKRO FJERNVARME A/S CENTRAL RÅDMANDSLØKKEN UDSKIFTNING AF 2 STK. OLIEKEDLER MED EN TRÆPILLE-KEDEL.

PRO JEKTFORSLAG AABENRAA - RØDEKRO FJERNVARME A/S CENTRAL RÅDMANDSLØKKEN UDSKIFTNING AF 2 STK. OLIEKEDLER MED EN TRÆPILLE-KEDEL. PRO JEKTFORSLAG AABENRAA - RØDEKRO FJERNVARME A/S CENTRAL RÅDMANDSLØKKEN UDSKIFTNING AF 2 STK. OLIEKEDLER MED EN TRÆPILLE-KEDEL. 16. juli 2013 Indholdsfortegnelse: Side: 1.0 Indledning:... 3 2.0 Redegørelse

Læs mere

Projektforslag Metso m.fl.

Projektforslag Metso m.fl. Horsens Varmeværk a.m.b.a. Februar 2014 Indholdsfortegnelse Side 2 af 29 Indholdsfortegnelse Resumé og indstilling... 3 Konklusion... 3 Indledning... 4 Ansvarlig... 4 Formål... 4 Myndighedsbehandling...

Læs mere

Uldum Varmeværk A.m.b.A.

Uldum Varmeværk A.m.b.A. Side 1 af 7 Uldum Varmeværk A.m.b.A. Projektforslag for etablering af 2,4 MW fliskedelanlæg og 600 m³ akkumuleringstank. marts 2015 Formål. På vegne af bygherren, Uldum Varmeværk A.m.b.A, fremsender Tjæreborg

Læs mere

Der er foretaget følgende ændringer i den samfundsøkonomiske analyse:

Der er foretaget følgende ændringer i den samfundsøkonomiske analyse: Assens Fjernvarme A.m.b.a. Stejlebjergvej 4, Box 111 5610 Assens Kolding d. 16. september 2008 Vedr: Projektforslag for Etablering af fjernvarme i Ebberup På baggrund af møde hos Naturgas Fyn fredag d.

Læs mere

Bilag 5 - Økonomiberegninger for fjernvarmeforsyning Resultater

Bilag 5 - Økonomiberegninger for fjernvarmeforsyning Resultater Resultater Investering mio. kr 0,0 Samfundsøkonomiske omkostninger over 20 år mio. kr 77,8 Selskabsøkonomiske omkostninger over 20 år *) mio. kr 197,4 Balanceret varmepris an forbruger kr./gj 205 Emissioner

Læs mere

En række forsyningsformer betragtes ikke som brændsler 1. ( ) Der er kun tale om brændsel, hvis et produkt, som resultat af en kemisk reaktion, frembringer energi. Det betyder at brændsler typisk kan være

Læs mere

GLOSTRUP VARME A/S PROJEKTFORSLAG FOR EJBYHOLM OG YDERGRÆN- SEN MV.

GLOSTRUP VARME A/S PROJEKTFORSLAG FOR EJBYHOLM OG YDERGRÆN- SEN MV. GLOSTRUP VARME A/S PROJEKTFORSLAG FOR EJBYHOLM OG YDERGRÆN- SEN MV. Revision 3 Dato 2016-02-12 Udarbejdet af AD, TSR Kontrolleret af TSR Godkendt af Beskrivelse Projektforslag for ændring af projektforslag

Læs mere

AffaldVarme Aarhus. Projektforslag for elkedel til spids- og reservelast på Studstrupværket. Juni 2013

AffaldVarme Aarhus. Projektforslag for elkedel til spids- og reservelast på Studstrupværket. Juni 2013 AffaldVarme Aarhus Projektforslag for elkedel til spids- og reservelast på Studstrupværket Juni 2013 Indholdsfortegnelse 1. Projektansvarlige 2 2. Baggrund og forholdet til varmeplanlægning 2 3. Lovgrundlag

Læs mere

GENEREL INDDATA 2011-05-24

GENEREL INDDATA 2011-05-24 GENEREL INDDATA 2011-05-24 Generelt Navn på reference Navn på projekt Kalkulationsrente, samfundsøkonomi % Forvridningsfaktor % Nettoafgiftsfaktor % Moms % Startår år Prisniveau år Produktionsenhed(er)

Læs mere

Etablering af 99 MW naturgaskedler på Lygten Varmeværk

Etablering af 99 MW naturgaskedler på Lygten Varmeværk MARTS 2016 HOFOR REVIDERET 31. MARTS 2016 Etablering af 99 MW naturgaskedler på Lygten Varmeværk PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL LOV OM VARMEFORSYNING INDHOLD 1 Indledning 5 1.1 Anmodning om godkendelse

Læs mere

LEVETIDSFORLÆNGELSE AF GRENAA KRAFTVARME- VÆRK SAMT ETABLERING AF 10 MW HALMKEDEL

LEVETIDSFORLÆNGELSE AF GRENAA KRAFTVARME- VÆRK SAMT ETABLERING AF 10 MW HALMKEDEL LEVETIDSFORLÆNGELSE AF GRENAA KRAFTVARME- VÆRK SAMT ETABLERING AF 10 MW HALMKEDEL VERDO Produktion A/S Maj 2015 Udarbejdet af: Rene Fonvig Hald Kontrolleret af: Kirstine S. Rasmussen Godkendt af: Niels

Læs mere

3.528 M2 SOLVARME OG 1,5 MW NY HALMKEDEL

3.528 M2 SOLVARME OG 1,5 MW NY HALMKEDEL Til Gjerlev Fjernvarme Dokumenttype Rapport Dato 25. Februar 2014 3.528 M2 SOLVARME OG 1,5 MW NY HALMKEDEL 3.528 M2 SOLVARME OG 1,5 MW NY HALMKEDEL Revision 2 Dato 2014-02-25 Udarbejdet af TIHL/JT/NBL

Læs mere

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A.

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. Til Rebild Kommune Dokumenttype Projektforslag Dato September 2015 STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG FOR TILSLUTNING AF KRONHJORTEN STØVRING KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG FOR TILSLUTNING

Læs mere

Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.a Driftsleder Kim K. Jensen

Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.a Driftsleder Kim K. Jensen Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.a Driftsleder Kim K. Jensen Lidt om Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.a. blev stiftet i 1965 og der blev bygget en

Læs mere

Projektforslag Konvertering af industriområde i Pandrup Fra individuel opvarmning med naturgas til fjernvarme

Projektforslag Konvertering af industriområde i Pandrup Fra individuel opvarmning med naturgas til fjernvarme Projektforslag Konvertering af industriområde i Pandrup Fra individuel opvarmning med naturgas til fjernvarme Jetsmark Energiværk a.m.b.a. Indsendt den: 26. maj 2015 Revision A: 18. august 2015 Revision

Læs mere

Nettoafregning ved samdrift af motor og varmepumpe

Nettoafregning ved samdrift af motor og varmepumpe Nettoafregning ved samdrift af motor og varmepumpe Sådan sikres fremtidens elproduktionskapacitet Kasper Nagel, Nina Detlefsen og John Tang Side 1 Dato: 25.02.2016 Udarbejdet af: Kasper Nagel, Nina Detlefsen

Læs mere

DECEMBER 2013 LØJT KIRKEBY FJERNVARMESELSKAB A.m.b.a. PROJEKTFORSLAG FOR UDSKIFTNING AF EKSISTE- RENDE HALMANLÆG MED ET NYT HALMANLÆG PÅ 5,5 MW

DECEMBER 2013 LØJT KIRKEBY FJERNVARMESELSKAB A.m.b.a. PROJEKTFORSLAG FOR UDSKIFTNING AF EKSISTE- RENDE HALMANLÆG MED ET NYT HALMANLÆG PÅ 5,5 MW DECEMBER 2013 LØJT KIRKEBY FJERNVARMESELSKAB A.m.b.a. PROJEKTFORSLAG FOR UDSKIFTNING AF EKSISTE- RENDE HALMANLÆG MED ET NYT HALMANLÆG PÅ 5,5 MW ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark

Læs mere

VOERSÅ KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. SOLFANGERANLÆG

VOERSÅ KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. SOLFANGERANLÆG PROJEKTFORSLAG ------------------------------------------------------------------------------ VOERSÅ KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. SOLFANGERANLÆG ------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Haugevej og Nistedvej, Stige

Fjernvarmeforsyning af Haugevej og Nistedvej, Stige Fjernvarmeforsyning af Haugevej og Nistedvej, Stige Projektforslag i henhold til lov om varmeforsyning 2. juni 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sammenfatning... 3 3. Projektorganisation...

Læs mere

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A.

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. Til Støvring Kraftvarmeværk Dokumenttype Projektforslag Dato Februar 2015 STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG FOR TILSLUTNING AF HØJE STØVRING, ETAPE 1 STØVRING KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG

Læs mere

ENERGIVEJS FORLÆNGELSE PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL LOV OM VARMEFORSYNING AUGUST 2012

ENERGIVEJS FORLÆNGELSE PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL LOV OM VARMEFORSYNING AUGUST 2012 ENERGIVEJS FORLÆNGELSE PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL LOV OM VARMEFORSYNING AUGUST 2012 Dato: 13. augustl 2012 Indholdsfortegnelse 0. Projektforslag og sammenfatning... 3 1. Projektansvarlig:... 5 2. Forholdet

Læs mere

Projektforslag om fjernvarmeforsyning af Fabriksvej 11 og 13

Projektforslag om fjernvarmeforsyning af Fabriksvej 11 og 13 1. 08-05-2012 Projektforslag om fjernvarmeforsyning a Hører til journalnummer: 13.03.10-P20-2-12 Struer Forsyning Fjervarme A/S Projektforslag om fjernvarmeforsyning af Fabriksvej 11 og 13 Maj 2012 1 Indhold

Læs mere

Tønder Fjernvarme a.m.b.a.

Tønder Fjernvarme a.m.b.a. Tønder Fjernvarme a.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af erhverv ved Ndr. landevej i Tønder iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen 8. december 2015 Projektansvarlig: Tønder Fjernvarme a.m.b.a. Østergade

Læs mere

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A Side 1 af 6 Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A Projektforslag for udvidelse af solvarmeanlæg, etape 2. April 2013 Formål. På vegne af bygherren, Hejnsvig Varmeværk, fremsender Tjæreborg Industri A/S et projektforslag

Læs mere

Outrup Varmeværk. Projektforslag for etablering af varmepumpeanlæg. August 2018

Outrup Varmeværk. Projektforslag for etablering af varmepumpeanlæg. August 2018 Side 1 af 8. Outrup Varmeværk Projektforslag for etablering af varmepumpeanlæg August 2018 Formål. På vegne af bygherren, Outrup Varmeværk, fremsender Tjæreborg Industri A/S et projektforslag for etablering

Læs mere

Sønderborg Fjernvarme Solfangeranlæg Vollerup. Projektforslag 1.100 m² solvarmeanlæg Marts 2006. Udarbejdet af:

Sønderborg Fjernvarme Solfangeranlæg Vollerup. Projektforslag 1.100 m² solvarmeanlæg Marts 2006. Udarbejdet af: Sønderborg Fjernvarme Solfangeranlæg Vollerup Projektforslag 1.100 m² solvarmeanlæg Marts 2006 Udarbejdet af: Viden der bringer mennesker videre--- Sønderborg Fjernvarme Projektforslag Solfangeranlæg Vollerup

Læs mere

Projektforslag. Ørslev Terslev Kraftvarme Etablering af Bio-kedelanlæg. E.ON Produktion Danmark A/S 03.11. 2015

Projektforslag. Ørslev Terslev Kraftvarme Etablering af Bio-kedelanlæg. E.ON Produktion Danmark A/S 03.11. 2015 Projektforslag Ørslev Terslev Kraftvarme Etablering af Bio-kedelanlæg E.ON Produktion Danmark A/S 03.11. 2015 Industrivarme A/S Landholmvej 12 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 62 44 E-mail: info@industrivarme.dk

Læs mere

Padborg Fjernvarme. Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme Fra Agri Norcold Industrivej 2, 6330 Padborg. Side 1 af 6

Padborg Fjernvarme. Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme Fra Agri Norcold Industrivej 2, 6330 Padborg. Side 1 af 6 Projektansøgning for Udnyttelse af overskudsvarme fra Agri Norcold Side 1 af 6 Padborg Fjernvarme Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme Fra Agri Norcold Industrivej 2, 6330 Padborg Udgivelsesdato

Læs mere

FJERNVARME I HVIDOVRE MIDT

FJERNVARME I HVIDOVRE MIDT MAJ 2014 HVIDOVRE FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A. FJERNVARME I HVIDOVRE MIDT PROJEKTFORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2014 HVIDOVRE

Læs mere

PROJEKTFORSLAG. Aalestrup Nørager Energi a.m.b.a. Etablering af 24.500 m 2 solvarmeanlæg

PROJEKTFORSLAG. Aalestrup Nørager Energi a.m.b.a. Etablering af 24.500 m 2 solvarmeanlæg PROJEKTFORSLAG Aalestrup Nørager Energi a.m.b.a Etablering af 24.500 m 2 solvarmeanlæg Udarbejdet af: Kirstine S. Rasmussen Kontrolleret af: René Fonvig Hald Godkendt af: Dato: 08.07.2015 Version: 1.2

Læs mere

PROJEKTFORSLAG 12 MW SOLVARME, VAR- MELAGER, OVERSKUDS- VARME OG ELKEDEL

PROJEKTFORSLAG 12 MW SOLVARME, VAR- MELAGER, OVERSKUDS- VARME OG ELKEDEL Til Toftlund Fjernvarme Dokumenttype Rapport Dato Maj 2015 PROJEKTFORSLAG 12 MW SOLVARME, VAR- MELAGER, OVERSKUDS- VARME OG ELKEDEL PROJEKTFORSLAG 12 MW SOLVARME, VARMELAGER, OVERSKUDSVARME OG ELKEDEL

Læs mere

Projektforslag. Konvertering til fjernvarme for DSB Klargøringscenter Kastrup

Projektforslag. Konvertering til fjernvarme for DSB Klargøringscenter Kastrup Konvertering til fjernvarme for DSB Klargøringscenter Kastrup Udarbejdet af: Carsten Hübbe / Laurits Tækkemand Kontrolleret af: Niels Thorsen Godkendt af: Finn Bruus Dato: 09-02-2018 Version: Rev.E Projekt

Læs mere

Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.a.

Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. Nedlægning af kraftvarmeværk Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen 28. januar 2016 Projektansvarlig Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk

Læs mere

E.ON Danmark A/S Frederikssund Kraftvarmeværk

E.ON Danmark A/S Frederikssund Kraftvarmeværk Side 1 af 8 E.ON Danmark A/S Frederikssund Kraftvarmeværk Projektforslag for etablering af el-kedel Marts 2011 Formål. På vegne af bygherren, E.ON Danmark A/S, fremsender Tjæreborg Industri A/S et projektforslag

Læs mere

Hvidebæk Fjernvarmeforsyning A.m.b.a.

Hvidebæk Fjernvarmeforsyning A.m.b.a. Hvidebæk Fjernvarmeforsyning A.m.b.a. Varmeforsyningsprojektforslag vedr. opførelse af termisk solvarmeanlæg for område omfattet af lokalplan nr. 1.11 i Kalundborg kommune Oktober 2011 ver.03 /revideret

Læs mere

Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012. Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde

Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012. Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde Nordre Strandvej 46 NOTAT Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012 Til: NVV Fra: Lasse Kjelgaard Jensen Vedrørende: Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde Formål Formålet

Læs mere

Projektforslag. Naturgasforsyning af 24 klyngehuse på Hummeltoftevej, Virum. Lyngby-Taarbæk Kommune

Projektforslag. Naturgasforsyning af 24 klyngehuse på Hummeltoftevej, Virum. Lyngby-Taarbæk Kommune Projektforslag Naturgasforsyning af 24 klyngehuse på Hummeltoftevej, Virum. Lyngby-Taarbæk Kommune Januar 2014 27. januar 2014 Sagsnr.: 2014010065 gasnet@naturgas.dk Projektforslag Lyngby-Taarbæk Kommune

Læs mere

Etablering af transmissionsledning mellem Bjerringbro. og Ulstrup samt luft-vand varmepumpe i forbindelse med

Etablering af transmissionsledning mellem Bjerringbro. og Ulstrup samt luft-vand varmepumpe i forbindelse med Etablering af transmissionsledning mellem Bjerringbro og Ulstrup samt luft-vand varmepumpe i forbindelse med fusion mellem Bjerringbro Varmeværk og Ulstrup Kraftvarmeværk Projektforslag GUDENÅDALENS ENERGISELSKAB

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Ørskovbækvej (forslag til LP 2015-4) i Hovedgård

Fjernvarmeforsyning af Ørskovbækvej (forslag til LP 2015-4) i Hovedgård MAJ 2015 HOVEDGAARD FJERNVARMEVÆRK a.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af Ørskovbækvej (forslag til LP 2015-4) i Hovedgård Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej

Læs mere

Projektforslag for etablering af en hybridvarmepumpe hos Løgumkloster Fjernvarme

Projektforslag for etablering af en hybridvarmepumpe hos Løgumkloster Fjernvarme Projektforslag for etablering af en hybridvarmepumpe hos Løgumkloster Fjernvarme NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK

Læs mere

KONVERTERING AF 46 HUSE VED SKJOLDVEJ OG SKJALM HVIDESVEJ

KONVERTERING AF 46 HUSE VED SKJOLDVEJ OG SKJALM HVIDESVEJ OKTOBER 2015 SEAS-NVE KONVERTERING AF 46 HUSE VED SKJOLDVEJ OG SKJALM HVIDESVEJ PROJEKTFORSLAG IHT. VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45

Læs mere

Projektgodkendelse til Skårup Fjernvarmee a.m.b.a. Kedeludskiftning og installation af Varmepumpe

Projektgodkendelse til Skårup Fjernvarmee a.m.b.a. Kedeludskiftning og installation af Varmepumpe Projektgodkendelse til Skårup Fjernvarmee a.m.b.a. Kedeludskiftning og installation af Varmepumpe Projektansvarlig: Projektets navn CVR nr.: Kontaktperson: Konsulent for ansøger: Godkendelse udarbejdet

Læs mere

HYBRID OPVARMNINGS SYSTEM

HYBRID OPVARMNINGS SYSTEM HYBRID OPVARMNINGS SYSTEM Hybrid opvarmningssystem Princip opbygning Kombination af eksisterende eller ny varmekedel og en el varmepumpe Hybrid teknologi opvarmning Traditionel kedel Varmepumpe Hybrid

Læs mere

Projektforslag Installation af ny biogasmotor og transmissionsledning

Projektforslag Installation af ny biogasmotor og transmissionsledning Solrød Fjernvarme A.m.b.a. Projektforslag Installation af ny biogasmotor og transmissionsledning 11. april 2019 Rådgivende ingeniør: JPH Energi A/S Danmarksvej 30 H1 8660 Skanderborg Bygherre: Solrød Fjernvarme

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

Sammenstilling af resultater. Samfundsøkonomiske beregninger. 1 Nye samfundsøkonomiske forudsætninger

Sammenstilling af resultater. Samfundsøkonomiske beregninger. 1 Nye samfundsøkonomiske forudsætninger SKANDERBORG-HØRNING FJERNVARME A.M.B.A Fjernvarmeforsyning af Blegind, Nørregårds Allé og nye boligområder i Hørning ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

Uldum Varmeværk A.m.b.A.

Uldum Varmeværk A.m.b.A. Side 1 af 7 Uldum Varmeværk A.m.b.A. Projektforslag for etablering af 2,4 MW fliskedelanlæg og 600 m³ akkumuleringstank. marts 2015 Formål. På vegne af bygherren, Uldum Varmeværk A.m.b.A, fremsender Tjæreborg

Læs mere

Projektforslag for etablering af en ny halmfyret fjernvarmecentral

Projektforslag for etablering af en ny halmfyret fjernvarmecentral Projektforslag for etablering af en ny halmfyret fjernvarmecentral April 2010 Projektforslag for etablering af en ny halmfyret fjernvarmecentral April 2010 Dokument nr P-66272 Revision nr 0 Udgivelsesdato

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af boliger ved Bullerupparken v/standtvedvej 1

Fjernvarmeforsyning af boliger ved Bullerupparken v/standtvedvej 1 Fjernvarmeforsyning af boliger ved Bullerupparken v/standtvedvej 1 Projektforslag i henhold til lov om varmeforsyning 10. August 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sammenfatning... 3 3. Projektorganisation...

Læs mere

Notat om metoder til fordeling af miljøpåvirkningen ved samproduktion af el og varme

Notat om metoder til fordeling af miljøpåvirkningen ved samproduktion af el og varme RAMBØLL januar 2011 Notat om metoder til fordeling af miljøpåvirkningen ved samproduktion af el og varme 1.1 Allokeringsmetoder For et kraftvarmeværk afhænger effekterne af produktionen af den anvendte

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste Bygningsdivisionen Projektteam Vest Herningvej 30 7470 Karup Sendt til fbe-bpv06@mil.

Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste Bygningsdivisionen Projektteam Vest Herningvej 30 7470 Karup Sendt til fbe-bpv06@mil. Bygningsdivisionen Projektteam Vest Herningvej 30 7470 Karup Sendt til fbe-bpv06@mil.dk Godkendelse af projekt for naturgasfyret varmeanlæg på Flyvestation Karup Viborg Kommune har den 26. september 2014

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

2 Supplerende forudsætninger

2 Supplerende forudsætninger MEMO TITEL DATO 21. juli 2016 TIL Samfundsøkonomiske beregninger Boligselskabet Sjælland - Afdeling Knolden Boligselskabet Sjælland ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

Kortbilag A. Udvidelse af forsyningsområde - Illustrationsskitse fra EAN nr CVR nr

Kortbilag A. Udvidelse af forsyningsområde - Illustrationsskitse fra EAN nr CVR nr Kortbilag A Udvidelse af forsyningsområde - Illustrationsskitse fra 3-694 Kortbilag B Distributionsledninger Bilag C Energiforbrug og emissioner 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027

Læs mere

Projektforslag Solvarmeanlæg Bælum Varmeværk

Projektforslag Solvarmeanlæg Bælum Varmeværk Projektforslag Solvarmeanlæg Bælum Varmeværk Udarbejdet for Bælum Varmeværk af Plan & Projekt A/S Oktober 2015 Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Projektets baggrund... 3 1.2

Læs mere

Det fleksible gasfyrede kraftvarmeværk. Brancheforeningen for Decentral Kraftvarme. Temadag mandag den 24. november 2014.

Det fleksible gasfyrede kraftvarmeværk. Brancheforeningen for Decentral Kraftvarme. Temadag mandag den 24. november 2014. Det fleksible gasfyrede kraftvarmeværk. Brancheforeningen for Decentral Kraftvarme. Temadag mandag den 24. november 2014. Vilkårene for de danske naturgasfyrede kraftvarmeværker: Forbrugerne efterspørger:

Læs mere

Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg hos Løkken Varmeværk a.m.b.a.

Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg hos Løkken Varmeværk a.m.b.a. Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg hos Løkken Varmeværk a.m.b.a. NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK 8000

Læs mere

af Svendborg Kraftvarmeværk A/S. VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT KUM JARU/THE KUM

af Svendborg Kraftvarmeværk A/S. VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT KUM JARU/THE KUM SVENDBORG KRAFTVARMEVÆRK A/S SAMFUNDSØKONOMISKE BEREGNINGER SKROTNING AF SVENDBORG KRAFTVARMEVÆRK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

PROJEKTFORSLAG. Egedal Fjernvarme A/S. Fjernvarmeforsyning af ny udstykning ved Sikaleddet

PROJEKTFORSLAG. Egedal Fjernvarme A/S. Fjernvarmeforsyning af ny udstykning ved Sikaleddet PROJEKTFORSLAG Egedal Fjernvarme A/S Fjernvarmeforsyning af ny udstykning ved Sikaleddet Udarbejdet af: René Fonvig Hald (RFH) Kontrolleret af: Niels Thorsen (NTH) Godkendt af: Niels Thorsen (NTH) Dato:

Læs mere

Projektforslag. i h t. Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg (BEK nr. 1295 af 13. december 2005) omhandlende

Projektforslag. i h t. Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg (BEK nr. 1295 af 13. december 2005) omhandlende Projektforslag i h t. Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg (BEK nr. 1295 af 13. december 2005) omhandlende Rørledning og varmeakkumulator for udnyttelse af overskudsvarme

Læs mere

Projektforslag dateret 2012-02-09 Rambøll sagsnr 12693502

Projektforslag dateret 2012-02-09 Rambøll sagsnr 12693502 Projektforslag dateret 2012-02-09 Rambøll sagsnr 12693502 Formål Med projektforslaget ansøges kommune om, at projektforslagets område skifter status i den kommunale varmplanlægning fra et naturgasområde

Læs mere

Af chefkonsulent John Tang

Af chefkonsulent John Tang Af chefkonsulent John Tang En konkurrencedygtig varmepris = 17.000 kr./år standardhus Alle prise incl. moms Brændsels pris Energipris Opvarmning Drift og vedlige Levetid Årlig Total årlig Investering Virkningsgrad

Læs mere

Bilag 1, oversigtskort LP620, Kommunale bygninger, muligt ledningstracé

Bilag 1, oversigtskort LP620, Kommunale bygninger, muligt ledningstracé Bilag 1, oversigtskort LP620, Kommunale bygninger, muligt ledningstracé Bilag 2, konvertering af eksisterende bygninger. Konvertering af 5 kommunale ejendomme Matrikel nr. Adresse Årsforbrug 2016, oplyst

Læs mere

BORTFALD AF GRUNDBELØB STATUS OG MULIGHEDER. John Tang, Dansk Fjernvarme

BORTFALD AF GRUNDBELØB STATUS OG MULIGHEDER. John Tang, Dansk Fjernvarme BORTFALD AF GRUNDBELØB STATUS OG MULIGHEDER John Tang, Dansk Fjernvarme FJERNVARMEANALYSEN -VINDFORLØB Samfundsøkonomi elproduktion Driftsøkonomi - fjernvarmeproduktion Kilde: Energistyrelsen, Fjernvarmeanalysen

Læs mere

Selskabsøkonomi for Assens Fjernvarme ved 460 nye forbrugere i Ebberup

Selskabsøkonomi for Assens Fjernvarme ved 460 nye forbrugere i Ebberup Selskabsøkonomi Selskabsøkonomi for Assens Fjernvarme ved 460 nye forbrugere i Ebberup Fjernvarme fra Assens til Ebberup Varmeproduktionspris ab værk, kr./mwh 155,00 Salgspris Assens Fjernvarme A.m.b.a.

Læs mere

Midtlangeland Fjernvarme A.m.b.a. Projektforslag for ny fliskedel. Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen

Midtlangeland Fjernvarme A.m.b.a. Projektforslag for ny fliskedel. Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen Midtlangeland Fjernvarme A.m.b.a. Projektforslag for ny fliskedel. Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen 14. februar 2011 Midtlangeland Fjernvarme A.m.b.a. 14. februar 2011

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Spedsbjerg

Fjernvarmeforsyning af Spedsbjerg DECEMBER 2015 FJERNVARME FYN A/S Fjernvarmeforsyning af Spedsbjerg Projektforslag i henhold til Varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

NEDLÆGGELSE AF GRENAA FORBRÆNDING A/S

NEDLÆGGELSE AF GRENAA FORBRÆNDING A/S JUNI 2017 GRENAA VARMEVÆRK A.M.B.A. NEDLÆGGELSE AF GRENAA FORBRÆNDING A/S PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

ET MINI-KRAFTVARMEANLÆG

ET MINI-KRAFTVARMEANLÆG SÅDAN FUNGERER ET MINI-KRAFTVARMEANLÆG Et mini-kraftvarmeanlæg består af en gasmotor, som driver en generator, der producerer elektricitet. Kølevandet fra motoren og generatoren bruges til opvarmning.

Læs mere

Røggasdrevet absorptionsvarmepumpe i Bjerringbro

Røggasdrevet absorptionsvarmepumpe i Bjerringbro Røggasdrevet absorptionsvarmepumpe i Bjerringbro Charles W. Hansen 27-05-2009 1 Bjerringbro Varmeværk er et naturgasfyret varmeværk med 2050 tilsluttede forbrugere 27-05-2009 2 Bjerringbro Varmeværk ejer

Læs mere

DECENTRAL KRAFTVARME KONKURRENCEEVNE, LØSNINGER OG ØKONOMI. Af chefkonsulent John Tang

DECENTRAL KRAFTVARME KONKURRENCEEVNE, LØSNINGER OG ØKONOMI. Af chefkonsulent John Tang DECENTRAL KRAFTVARME KONKURRENCEEVNE, LØSNINGER OG ØKONOMI Af chefkonsulent John Tang Fjernvarmens konkurrenceevne 137 værker 27,5 % af forbrugerne Fjernvarmens konkurrenceevne 196 værker 36 % af forbrugerne

Læs mere

HASLEV FJERNVARME PROJEKTFORSLAG FJERNVARME VED JENS MARTIN KNUDSENSVEJ

HASLEV FJERNVARME PROJEKTFORSLAG FJERNVARME VED JENS MARTIN KNUDSENSVEJ Haslev Fjernvarme I.m.b.a. Dokumenttype Rapport Dato Februar 2016 HASLEV FJERNVARME PROJEKTFORSLAG FJERNVARME VED JENS MARTIN KNUDSENSVEJ PROJEKTFORSLAG FJERNVARME VED JENS MARTIN KNUDSENSVEJ 1-16 Revision

Læs mere

Poul Erik Asmussen COWI A/S

Poul Erik Asmussen COWI A/S From: Poul Erik Asmussen Sent: 25 Sep 2015 13:17:05 +0200 To: Henrik Oxenvad Cc: Preben Pedersen (td@oksvarme.dk) Subject: Projektforslag for Oksbøllejren Attachments: Følgebrev Oksbøl.pdf, Projektforslag

Læs mere

Emne: Tillægsnotat genberegning af samfundsøkonomi efter energistyrelsens samfundsøkonomiske forudsætninger oktober 2018 Udarb.

Emne: Tillægsnotat genberegning af samfundsøkonomi efter energistyrelsens samfundsøkonomiske forudsætninger oktober 2018 Udarb. TILLÆGSNOTAT Projektforslag - Varmepumpe i Ravnkilde november 2018 Tina Hartun Nielsen Midtjylland Mobil +45 2222 5196 thn@planenergi.dk Sag: Projektforslag Varmepumpe i Ravnkilde Emne: Tillægsnotat genberegning

Læs mere

ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME BILAG. Bilag A Samletabel, resultater 2. Bilag B Specifikke forudsætninger 3

ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME BILAG. Bilag A Samletabel, resultater 2. Bilag B Specifikke forudsætninger 3 DECEMBER 2012 - REVISON 1: APRIL 2013 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

Ringsted Kommune Teknisk Forvaltning. Projektforslag for kondenserende naturgaskedler til Asgårdskolen og Benløse Skole

Ringsted Kommune Teknisk Forvaltning. Projektforslag for kondenserende naturgaskedler til Asgårdskolen og Benløse Skole Ringsted Kommune Teknisk Forvaltning Projektforslag for kondenserende naturgaskedler til Asgårdskolen og Benløse Skole Juni 2007 Ringsted Kommune Teknisk Forvaltning Projektforslag for kondenserende naturgaskedler

Læs mere

OVERSKUDSVARME FRA ODENSE KAPELKREMATORIUM

OVERSKUDSVARME FRA ODENSE KAPELKREMATORIUM OVERSKUDSVARME FRA ODENSE KAPELKREMATORIUM PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL LOV OM VARMEFORSYNING NOVEMBER 2011 Dato:23.november 2011 Indholdsfortegnelse 0. Projektforslag og sammenfatning... 3 1. Projektansvarlig:...

Læs mere

Projektforslag til etablering af varmepumpe i Vig. Etablering af 1,5 MW luft/vand varmepumpe ODSHERRED VARME A/S

Projektforslag til etablering af varmepumpe i Vig. Etablering af 1,5 MW luft/vand varmepumpe ODSHERRED VARME A/S Projektforslag til etablering af varmepumpe i Vig Etablering af 1,5 MW luft/vand varmepumpe ODSHERRED VARME A/S 13. FEBRUAR 2019 Odsherred Varme A/S 13. februar 2019 www.niras.dk Indhold 1 Indledning 4

Læs mere

DTU CAMPUS Service RAMBØLL. DTU Varmepumpe rev

DTU CAMPUS Service RAMBØLL. DTU Varmepumpe rev 1 Energi og omkostninger 2018 2019 2020 2021 2022 2037 2 Projekt, samproduktion af varme og køl 3 Alle beløb er ekskl. moms. 4 Reference med tørkøler 5 Samlet køleeffektbehov 2,5% stigning p.a. MW køl

Læs mere

NO x -gå-hjem-møde. Per G. Kristensen pgk@dgc.dk I N T E L L I G E N T G A S T E C H N O L O G Y. NOx-gå-hjem-møde maj 2013

NO x -gå-hjem-møde. Per G. Kristensen pgk@dgc.dk I N T E L L I G E N T G A S T E C H N O L O G Y. NOx-gå-hjem-møde maj 2013 NO x -gå-hjem-møde Per G. Kristensen pgk@dgc.dk NOx-gå-hjem-møde maj 2013 Program NO x hvad er det, og hvordan dannes det? NO x -emission i Danmark kilder regler Muligheder for reduktion NO x -afgift,

Læs mere

Økonomiske, miljø- og energimæssige beregninger i henhold til projektbekendtgørelsen - Tagensvej

Økonomiske, miljø- og energimæssige beregninger i henhold til projektbekendtgørelsen - Tagensvej )&-)*) Bilag 1 til: Ændring af fjernvarmenettet - Tagensvej 7. maj 2007 /HAC Økonomiske, miljø- og energimæssige beregninger i henhold til projektbekendtgørelsen - Tagensvej I henhold til bekendtgørelsen

Læs mere