Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme"

Transkript

1 Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme årsberetning 2002

2 2 Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme årsberetning 2002 Indholdsfortegnelse: 1. Ankenævnets sammensætning 2. Virksomhedsområder 3. Udvalgte nævnsafgørelser 4. Statistik 1. Ankenævnets sammensætning Formandsposten er beklædt af dommer Henrik Bitsch. Forbrugerrepræsentanterne konsulent Leif Nielsen og Marketing Manager Bente Nørskov er i nævnet indstillet henholdsvis af Forbrugerrådet og Danmarks Turistråd. Erhvervsrepræsentant i nævnet er Director of Food & Beverage William Palle, indstillet af HORESTA, Hotel-, Restaurant- & Turisterhvervet. Som ad-hoc medlemmer er direktør Svend Hansen, indstillet af HORESTA, generalsekretær Christian Dorph fra Danmarks Vandrerhjem samt formand Jesper Overgaard indstillet af Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark Ankenævnets sekretariat varetages af sekretariatsleder advokat Gry Asnæs og advokatsekretær Lone Juul Mortensen. 2. Virksomhedsområder Ankenævnet behandler kun sager. hvor ydelsen højst repræsentere en værdi på kr ,- samt vedrører tjenesteydelser, der udbydes af hoteller, restauranter, forlystelsesparker, vandrerhjem samt andre virksomheder, der erhvervsmæssigt tilbyder lignende tjenesteydelser. Klagen rejses mod den og/eller de, der efter retsplejelovens regler kan sagsøges ved dansk domstol om de af klagen omhandlede spørgsmål. Ankenævnet behandler ikke klager, der er omfattet af Rejseankenævnets virksomhed, eller som vedrører leje af feriehuse eller campingpladser. Sådanne klager henvises til behandling ved Rejseankenævnet eller Ankenævnet for Feriehusudlejning.

3 3 Nævnets repræsentanter udpeges for tre år ad gangen. Ankenævnets medlemmer fratræder deres hverv ved udgangen af den måned, hvori de fylder 70 år, eller såfremt en brancherepræsentant fratræder den stilling, der har kvalificeret den pågældende til hvervet som repræsentant i Ankenævnet. Nævnets daglige arbejde varetages af sekretariatet, der har hjemsted hos HORESTA, Vodroffsvej 32, 1900 Frederiksberg C. Ingen klagesag kan blive behandlet, før klageren har henvendt sig om klagen til indklagede og denne henvendelse ikke har resulteret i en for klageren tilfredsstillende løsning. Ankenævnet opkræver et gebyr ved klagens indbringelse på kr. 100,-, såfremt klagen vedrører ydelser til privatpersoner, og kr. 500,-, når klagen vedrører forhold, der har tilknytning til klagerens erhverv. Hvis nævnet afviser sagen, tilbagebetales gebyret. Får klageren medhold, skal den indklagede normalt refundere gebyret. Det er sekretariatets opgave at besvare skriftlige, telefoniske og personlige henvendelser til Ankenævnet. Sekretariatet drager omsorg for sagens oplysning og forbereder klagesagen til nævnsbehandling. For forbrugere, der modtager tjenesteydelser af medlemmer af hotel, restaurant og turisterhvervets brancheforening, HORESTA, er der en særlig garantifond, som sikrer, at der udbetales erstatning til klageren, når Ankenævnets afgørelse foreligger, og indklagede ikke har efterkommet afgørelsen inden for den af nævnet fastsatte frist. Formålet med dette er at skabe en tryghed hos forbrugeren ved besøg i HORESTAs medlemsvirksomheder. 3. Udvalgte afgørelser Reservationsgebyr og depositum Ankenævnet har også i det forløbne år modtaget klager om reservationsgebyr og depositum. Nævnet har fastholdt sin linie på dette område, hvorefter en restaurant eller et hotel ikke kan få medhold i, at et beløb, som en klager har betalt, er et reservationsgebyr, som fortabes ved enhver afbestilling, medmindre det fremgår af parternes aftale, at det indbetalte beløb rent faktisk er et reservationsgebyr. Hvis det af parternes aftale fremgår, at det indbetalte beløb er et depositum, tilbagebetales dette ved rettidig afbestilling. Reservationsgebyret udgør typisk en mindre del af prisen for den samlede bestilling. Er der intet skriftligt aftalt, eller bestrider klageren en mundtlig aftale, må virksomheden betale hele beløbet tilbage ved afbestilling inden en vis rimelig frist. Dette gælder også, selv om nævnet er enig i, at virksomheden ville have været i sin gode ret til at kræve et beløb for at reservere restauranten/hotellet til det bestilte arrangement. Som eksempel herpå er: Ankenævnets j.nr. R

4 4 Klageren bestilte den 12. februar 2001 et selskabsarrangement med overnatning fra den 10. til den 11. november 2001 for 35 personer. Klageren modtog bekræftelse på det bestilte arrangement og blev i den forbindelse anmodet om at indbetale depositum kr. 300,- pr. person, i alt kr ,-. Beløbet blev indbetalt den 19. februar Klageren afbestilte den 8. august 2001 telefonisk arrangementet over for indklagede. Nævnet fandt det godtgjort, at det indbetalte beløb var at betragte som et depositum, hvilket tillige fremgik af indklagedes ordrebekræftelse. Nævnet fandt det ikke godtgjort, at der var indgået aftale om, at beløbet ikke kunne returneres i forbindelse med afbestilling. Der havde således ikke været tale om et reservationsgebyr. Af indklagedes afbestillingsregler fremgik, at afbestilling senere end 30 dage før ankomst kunne medføre, at der måtte påregnes et gebyr på op til 2/3 af den aftalte pris. Da klageren havde afbestilt tre måneder før det planlagte arrangement, fandt nævnet, at klageren var berettiget til at få sit depositum tilbagebetalt. Bevis på aftale Flere sager i nævnet har været præget af, at der ikke mellem gæsten og virksomheden foreligger en skriftlig aftale, der kan afklare uenigheder mellem parterne. Det vil komme den, der påstår at have en bestemt aftale til skade, at aftalen ikke er blevet nedfældet. Uenigheder kan opstå i forbindelse med, om der er aftalt en bestemt pris, at en ret i menuen skal udskiftes, at blomsterne skulle have en bestemt farve o.s.v. Har en af parterne lavet skriftlige notater om bestillingen, vil disse naturligvis kunne indgå i Ankenævnets samlede bedømmelse. Det samme gælder menukort, prislister og evt. skriftlig reklamation umiddelbart efter arrangementet. Da der i visse tilfælde er tale om aftaler på meget store arrangementer, kan det undre, at aftalen indgås, uden at parterne sikrer sig, at de vigtigste ting bliver skrevet ned. Som eksempel herpå er: Ankenævnets j.nr. R Klageren havde den 11. maj 2001 et konfirmationsarrangement for 42 personer hos indklagede. Klageren havde bestilt en menu til kr. 249,- pr. kuvert, hvor det blev aftalt at udskifte forretten. Den fakturerede pris for menuen var kr. 279,-. Hvidvinen var aftalt til kr. 119,- men faktureret til kr. 139,-. Rødvinen var aftalt til kr. 149,- men faktureret til kr. 159,-. Natmaden var et pølsebord til kr. 35,- pr. kuvert men faktureret som suppe til kr. 59,-. Prisen for dessertvinen var ikke aftalt, men viste sig at koste kr. 349,- pr. flaske.

5 5 Det blev aftalt, at der ikke skulle skænkes spiritus ud over cognac og likør til kaffen, men alligevel var der seks gin på regningen. Det blev endvidere aftalt, at velkomstdrinken var på indklagedes regning. I forbindelse med musikken blev der oplyst en timepris på kr. 500,-, og klageren bestilte to timers musik. Musikeren krævede dog at modtage kr ,- og var meget utilfreds, da han kun modtog kr ,-. Da der ikke forelå en skriftlig ordrebekræftelse eller andet skriftligt materiale fra indklagede om, hvad der var aftalt i forbindelse med bestillingen, fandt nævnet, at der måtte tages udgangspunkt i klagerens skriftlige optegnelser fra mødet. Der var enighed om, at der blev bestilt en menu til kr. 249,- pr. kuvert, og at klageren udskiftede forretten med en forret fra en anden og billigere menu. Nævnet fandt, at indklagede ved ikke at gøre klageren opmærksom på prisstigningen ved ændringen af menuen havde fortabt sin ret til at gøre dette gældende. Prisen for menuen blev herefter nedsat til det aftalte på kr. 249,-. Ifølge klagerens optegnelser blev der aftalt en pris på kr. 35,- pr. person for natmad. Det kunne ikke dokumenteres at indklagede havde godtgjort at have krav på et større beløb. Det blev desuden vurderet, at indklagede ikke var berettiget til at afkræve klageren et beløb på grund af stigningen i vinpriserne efter bestillingen, når der ikke blev taget forbehold herfor. Nævnet gav derfor klageren medhold. Ankenævnets j.nr. R : Klageren bestilte hos indklagede et syvtimers bryllupsarrangement for 29 personer til den 1. september 2001 og en kuvertpris på kr. 898,-. Arrangementet skulle begynde kl I forbindelse med bestilling af arrangementet fik klageren oplyst, at der var mulighed for at forlænge arrangementet med to timer efter lukketid mod betaling af kr ,- pr. time, hvilket tillige fremgår af ordrebekræftelsen. Klageren blev ikke oplyst om, at der ville blive opkrævet ekstrabetaling for timer udover de syv timer. Klageren var dog bekendt med, at der skulle betales for timer udover indklagedes lukketid. Klageren blev opkrævet kr ,- som betaling for tiden fra kl kl Derudover blev der opkrævet kr ,- som betaling for timen fra kl kl Klageren ønskede tilbagebetaling af kr ,-. Indklagede påpegede, at der var aftalt et syvtimers arrangement med start kl , hvorfor der blev debiteret for tre timer ekstra af kr ,- pr. time, da arrangementet først sluttede kl , d.v.s. 10 timer efter arrangementets påbegyndelse.

6 6 Nævnet lagde for sin afgørelse til grund, at der mellem parterne var indgået aftale om afholdelse af et selskabsarrangement. Det fremgik ikke af ordrebekræftelsen, at der var aftalt et syvtimers arrangement, men det fremgik af menukortet, at arrangementet til kr. 898,- havde en varighed af syv timer. I ordrebekræftelsen havde indklagede angivet sluttidspunktet for arrangementet til kl Det var endvidere under punktet Ekstra time á 2300,-kr. med et spørgsmålstegn anført to timer. Et flertal af nævnets medlemmer fandt, at indklagedes ordrebekræftelse ikke havde en så tilstrækkelig tydelighed, at indklagede med rette kunne opkræve klageren for fire ekstra timer. Det fremgik nemlig tydeligt af ordrebekræftelsen fremgik, om ekstra betaling for de to timer var for perioden fra kl til kl , eller det var for perioden efter kl Omvendt burde klagerne have været opmærksomme på, at der ved et starttidspunkt kl. 17 ville være forløbet syv timer kl. 24. Nævnet fandt herefter, at der ville være rimelighed i at lade uklarheden ved parternes aftale deles med halvdelen til hver, så klagerne skulle betale for den ene af de omtvistede timer. To af nævnets medlemmer fandt, at indklagedes ordrebekræftelse havde en så tilstrækkelige klarhed, at det tydeligt fremgik, at der skulle betales ekstra for alle timer, der lå udover de syv timer, som arrangementet var aftalt til. Afgørelsen blev truffet efter stemmeflertallet, hvorefter klagerne skulle have tilbagebetalt kr ,-. Manglende reklamation Ankenævnet har igen i år behandlet et antal sager, hvor klageren ikke har kunnet få medhold, fordi klageren ikke har klaget over manglerne på stedet. Som eksempel herpå er: Ankenævnets j.nr. R Klagerens selskab, der bestod af fire personer, bestilte hos indklagede en flaske rødvin og en to-retters menu til kr. 328,- pr. person. Klageren ventede på hovedretten i en time, og da hovedretten kom, var kødet og sovsen kold. Klageren gjorde tjeneren opmærksom herpå, og hovedretten blev taget ud. Klageren fik herefter serveret nye hovedretter stegt anderledes. Klageren var derudover utilfreds med, at tjeneren sjældent kom til bordet og i øvrigt lavede rod i bestillingerne. Endelig var klageren utilfreds med, at en af forretterne alene udgjorde en portion svarende til kuvertstørrelsen ved femretters menuen, samt at brødet til ikke var bagt færdigt. Nævnet lagde til grund, at klageren ikke på stedet påtalte fejl og mangler vedrørende ventetiden, tjenerens betjening, størrelsen af forretten samt brødet. Nævnet fandt, at klageren ikke havde rimelig grund til ikke at reklamere på stedet, så indklagede fik mulighed for at rette eventuelle fejl. Klageren havde derfor allerede af den grund fortabt sin ret til at kræve afslag i prisen.

7 7 Derudover fandt nævnet ikke, at klageren var berettiget til et afslag i prisen som følge af omlevering af hovedretten, hvilket var blevet accepteret af klageren. Ankenævnets j.nr. R Klageren var utilfreds med at få anvist et bord, der praktisk talt stod inde i en garderobe. Desuden måtte klageren vente i en time, selvom der blev serveret en såkaldt appetitvækker, samtidig med at han fik lovning på, at man snart ville modtage forretten. Klageren ventede imidlertid i yderligere en time, før forretten blev serveret. Indklagede forsvarede sig med, at klageren ikke havde bestilt bord, og at restauranten ofte var fuldt booket med reservationer fredag aften, hvorfor klageren fik anvist et ledigt bord nærmest garderoben. Da det var det mindst lukrative bord i restauranten, blev bordet altid forevist for gæsten forud for placering. Indklagede erkendte, at der var en ventetid på over en time, og erkendte, at dette var for lang ventetid, ligesom klageren ikke blev gjort opmærksom på den forventede ventetid. Klageren fik medhold i dette klagepunkt. Nævnet fandt ikke, at klagerens indsigelse mod bordets placering kunne tages til følge, da klageren kunne have gjort indsigelse mod dette, da bordet blev anvist, og kunne have valgt at forlade restauranten uden at afgive bestilling, hvis han ikke fandt det muligt at få anvist et tilfredsstillende bord. Anprisninger og oplysninger i brochurer m.v. Ankenævnet har haft sager, hvor klageren ikke har ment, at anprisninger og oplysninger, der har været i brochurer og lignende, har kunne leve op til de berettigede forventninger, man har som kunde. Derudover har der været et eksempel på, at man som kunde må være opmærksom på, hvilken type virksomhed man frekventerede og dermed acceptere de særlige forhold, man tilbydes. Som eksempel herpå er: Ankenævnets j.nr. R Klageren var utilfreds med at have fået anvist et bord i det klageren oplever som et støjhelvede, lige midt i en firmafest med diverse taler og selskabslege. Det var umuligt at føre en normal samtale, med mindre man råbte meget højt, hvorfor formålet med klagerens arrangement ikke blev opfyldt. Indklagede bemærkede, at fredag den 30. november 2002, ligesom de to første fredage i december, er en af de travleste dage i branchen på grund af julefrokoster, og som følge heraf var det svært at lave en restaurant støjfri sådan en aften. Indklagede bemærkede, at alle gæsterne den aften spiste aftenmenuen, der indeholdt tre seks retter og hertil vin og efterfølgende kaffe. Der var ikke dans, musik eller anden optræden, hvorfor det eneste forstyrrende var folks gode humør. Nævnet fandt ikke, efter at have modtaget klagerens oplysninger om lokalets anvendelse og herunder arrangementernes karakter, at der havde været større

8 8 støjgener, end det der kunne forventes i en restaurationstype som indklagedes på den tid af året. Nævnet fandt derfor ikke, at klageren kunne gives medhold. Ankenævnets j.nr. H Klageren havde bestilt et weekendophold hos indklagede i to dobbeltværelser. Weekendopholdet omfattede servering af kaffe og hjemmebagt kringle lørdag eftermiddag, koldt ta selv bord om aftenen, husorkester, overnatning, morgenbord søndag morgen samt frokost søndag. Prisen var kr. 588,- pr. person. Af den fremsendte brochure fremgik det, at værelserne var komfortable og hyggelige, samt at alle værelser var indrettet med bad og satellit-tv og nogle med video og minibar. Nævnet fandt det godtgjort, at det forhold, at der ikke var bad/toilet og tv, så som det fremgik af brochurematerialet, var at betragte som en så væsentlig mangel, at klageren var berettiget til et afslag på 33 procent af prisen. Klageren havde gjort indsigelse med det samme. Afbestilling Ankenævnet modtager flere klager om uoverensstemmelser i forbindelse med afbestilling af ophold og arrangementer. Hvis der ikke er indgået en aftale mellem parterne, anvendes branchens kutymer. Som eksempel herpå er: Ankenævnets j.nr. R Klageren bestilte den 1. oktober 2001 et begravelsesarrangement hos indklagede for fire måske seks personer, hvilket klageren pointerede meget tydeligt. Klageren bestilte en tre-retters menu, hvor hovedretten bestod af kalvesteg. Prisen var aftalt til kr. 250,- pr. kuvert. Klageren ændrede efterfølgende hovedretten til fisk. Klageren blev ikke i den forbindelse orienteret om, at kuvertprisen blev dyrere. Klageren var utilfreds med at skulle betale for seks personer, når der alene deltog fire personer i arrangementet. Regningen lød på kr ,-, hvilket beløb blev betalt ved arrangementets afslutning. Klageren opdagede først, da hun kom hjem, at der var blevet opkrævet betaling for seks personer og ringede samme aften til indklagede og klagede over dette. Indklagede fastholdt, at der var foretaget bestilling til seks personer. Klageren ønskede ikke at tage imod indklagedes tilbud om at afhente de to kuverter, der var blevet betalt for, men som ikke var blevet benyttet. Indklagede bekræftede, at klageren ca. en uge før bisættelsen bestilte det omtalte arrangement. Der blev bestilt til seks måske syv personer. Menuen blev

9 9 aftalt specielt, da udvalget på indklagedes menukort ikke faldt i klagerens smag. Prisen pr. kuvert blev aftalt til kr. 248,-. Klageren kontaktede efterfølgende indklagede og ændrede hovedretten fra kalvesteg til torsk. Indklagede oplyste i den forbindelse klageren om, at kuvertprisen ville blive lidt dyrere nemlig kr. 268,-, hvilket klageren accepterede. Indklagede købte specielt ind til menuen og forhåndstilberedte mad til syv personer. Indklagede oplyste endvidere, at de normalt havde lukket lørdag ved frokosttid, men for at yde god service åbnede de forretningen tidligere den dag. Indklagede ville aldrig have åbnet forretningen fem timer før end normalt for fire personer. Nævnet fandt, at der var uenighed mellem klager og indklagede om, hvor mange personer der var bestilt til. I den foreliggende situation, hvor klagerne havde betalt for seks personer, og hvor hun selv angav at have nævnt, at de måske blev seks personer, fandt nævnet, at indklagede havde haft tilstrækkelig grund til at antage, at der var sket bestilling af et begravelsesarrangement til seks personer. I henhold til almindelige retsregler og branchens kutymer, som fremgår af folderen: Når De holder fest eller møde, skal der betales fuld pris for hele arrangementet ved manglende fremmøde. På den baggrund fandt nævnet, at indklagede havde haft ret til af kræve betaling for seks personer. Ankenævnets j.nr. R Klageren bestilte i juni måned år 2000 et konfirmationsarrangement for 40 personer hos indklagede til afholdelse den 5. maj Sidst i februar måned år 2002 kontaktede klageren indklagede for at aftale et møde, hvor menu m.v. kunne blive aftalt. På baggrund af mødet og de efterfølgende telefonsamtaler med indklagede, ønskede klageren ikke at afholde det bestilte arrangement og afbestilte derfor skriftligt dette den 27. marts Indklagede oplyste, at det var almindelig skik på egnen, at konfirmationsfester reserveres på hoteller og restaurationer et par år i forvejen, og at det som følge heraf ikke havde været muligt at afsætte et tilsvarende arrangementet til anden side. I den periode, hvor lokalet havde været reserveret til klageren, var indklagede nødt til at afvise diverse forespørgsler om afholdelse af et tilsvarende arrangement som indklagede. Nævnet fandt, at da der ikke var truffet anden særskilt aftale om afbestilling mellem parterne, lægges branchens kutymemæssige afbestillingsregler til grund for sagens afgørelse. I henhold til branchens kutymer, som fremgår af folderen Når De holder fest eller møde, anses et selskabsarrangement på over 12 personer for at være afbestilt rettidigt, når afbestilling er sket skriftligt fire uger før arrangementets afholdelse.

10 10 Da klageren havde afbestilt arrangementet over fem uger før arrangementets afholdelse, var afbestilling sket rettidigt, og indklagede havde derfor ikke krav på en godtgørelse. En sag vedrørte den ret usædvanlige situation, at den erhvervsdrivende ikke ville eller kunne levere det bestilte: Ankenævnets j.nr. R Klageren bestilte den 6. september 2001 indklagedes selskabslokaler til brug for et bryllupsarrangement den 10. august Der blev i forbindelse med bestillingen indgået en lejeaftale. Konceptet hos indklagede var et delvist totalkoncept, hvor man lejer lokale og personale og køber menuen. Drikkevarerne medbringer man selv. Da aftalen om brylluppet blev indgået, var det underforstået for begge parter, at menuen skulle aftales på et senere tidspunkt. Den 21. marts 2002 meddelte indklagede, at man ikke så sig i stand til at afholde arrangementet som aftalt, idet forretningen var blevet solgt og ikke længere skulle fungere som selskabslokaler. Klageren var herefter nødt til at finde et nyt sted at holde brylluppet og måtte derfor vælge lokaler, der var dyrere end ellers budgetteret. Indklagede var ikke behjælpelig med at finde andre egnede lokaler, der kunne sammenlignes med indklagedes virksomhed. I henhold til branchens kutymer skal indklagede i en sådan situation finde andre egnede lokaler. Det fandt nævnet ikke, at indklagede havde forsøgt, herunder heller ikke ved at indklagede havde tilbudt klager at afholde arrangementet på indklagedes anden virksomhed. Klager havde imidlertid pligt til at begrænse sit tab ved at søge at afholde et arrangement, der i videst muligt omfang svarede til det oprindelige bestilte. Selvom klager ikke fik et arrangement, der nøjagtigt svarede til det, der kunne være blevet leveret hos indklagede, fandt nævnet, sådan som sagen forelå oplyst, at klager var blevet påført en merudgift, der skønsmæssigt blev anslået til kr ,- og som indklagede derfor skulle refundere. Diverse afgørelser Ankenævnets j.nr. H Klageren overnattede hos indklagede i perioden 30. september til 8. oktober I forbindelse med opholdet anvendte klageren indklagedes edb for at gå på Internettet.

11 11 Klageren var utilfreds med, at det på intet tidspunkt blev oplyst, hvilket beløb der blev opkrævet for at gå på nettet. Ved forespørgsel herom, fik klageren oplyst, at det kostede kr. 3,75 og ved en anden forespørgsel, at det kostede kr. 0,20,-. Klageren havde endvidere ikke benyttet Internettet på flere af de tidspunkter, der fremgik af regningen. Klageren var fra andre ophold på hoteller vant til, at man kunne gå på Internettet gratis. Da klageren ikke fik oplyst, hvad det kostede, havde klageren en forventning om, at det var en service fra hotellets side. Hvis klageren havde vidst, at det kostede så meget at gå på nettet hos indklagede, var klageren gået på biblioteket i stedet. Klageren krævede en tilbagebetaling af det opkrævede beløb på kr ,- for at benytte Internettet. Indklagede oplyste, at opkobling på Internettet foregår ved henvendelse i receptionen. er gratis, men ikke surfing. Edb anlægget blev installeret under klagerens besøg efter forespørgsel herom, hvilket sandsynliggøres ved, at der den 1. dag i klagerens ophold ikke var nogen opkobling. På samtlige værelser og andre relevante steder på virksomheden, forefindes der oplysninger om priser på telefonopkald. Klageren havde modtaget en specificeret regning med tidspunkterne for opkobling samt tællerskridt. Ligeledes forefandtes der på bordpladen på computeren en oplysning om, at benyttelse af computeren kun kunne ske efter henvendelse i receptionen, ligesom ophør af brug af computeren skulle meddeles receptionen. Hotellet betragter sig ikke ansvarlig, dersom gæsten forlader ydelsen uden at meddele dette til receptionen. Indklagede havde ved at kontakte andre hoteller fået afkræftet klagerens bemærkninger om, at det er gratis at gå på nettet andre steder. Indklagede fastholder sit krav på betaling af de ni til 13 og en halv times forbrug af Internettet. Nævnet fandt, at uanset at der manglede skriftlige oplysninger om, hvad anvendelsen af indklagedes pc til brug for opkobling på Internettet kostede, at klageren ikke kunne have haft en berettiget forventning om, at anvendelsen var gratis. Klageren havde ikke bestridt, at han havde anvendt Internettet, men havde gjort gældende, at det ikke havde været af et omfang som det, der fremgik af regningen. Nævnet lagde til grund, at indklagedes pc havde stået til afbenyttelse i et fællesrum, og at adgangskoden til Internettet havde været anbragt ved computeren. På denne baggrund fandt nævnet, at indklagedes kontrolforanstaltninger til sikring af, at gæstens forbrug registreredes korrekt, havde været utilstrækkelig. Klagerens betaling for anvendelsen af Internettet

12 12 blev herefter fastsat skønsmæssigt, således at han havde krav på tilbagebetaling af kr. 700,- ud af betalingen på kr ,-. Ankenævnet j.nr. R Klageren skulle deltage i et kursusophold med bespisning i perioden fra den 5. til 7. september Klageren rettede den 20. august 2001 telefonisk henvendelse til indklagede og meddelte, at hun ikke kunne tåle gluten og mælkeprodukter. Under opholdet blev klageren præsenteret for et frokostbord fyldt med en masse retter, hvoraf klageren kunne tåle sild og rejer, hvis klageren kunne finde noget uden mayonnaise, samt skinke. Der var ikke brød eller andet klageren kunne spise. Klageren henvendte sig til tjeneren, der oplyste, at der var skrevet besked til køkkenet, men at kokken ikke havde set dette. Kokken kom ud og fortalte, at han havde været på ferie og lovede, at forholdet ville blive bragt i orden. Til aftensmad samme aften fik klageren en salat til forret, mens de øvrige kursister fik rejer med asparges samt salat, hvilket klageren i øvrigt godt kunne have tålt blot uden mayonnaise. Klageren fik serveret kød, der efterfølgende blev fjernet, hvorefter klageren fik vegetarmad, der ligeledes efterfølgende blev fjernet. Klageren fik først sin aftensmad, da de øvrige kursister var færdige med at spise. Ved en forespørgsel til tjeneren oplyste denne, at maden skulle være fri for gluten og mælkeprodukter, hvorefter der blev serveret champignon, der synes af være stegt i smør. Næste dag fik klageren lovet kød og kartofler til frokost. Servering skete først 45 minutter inde i frokostpausen, hvortil der var afsat 60 minutter. Klageren rettede herefter henvendelse til hotelchefen, hvilket hjalp lidt. Den sidste dag begyndte klageren at få de symptomer, der opstår ved indtagelse af fødevarer, der indeholder gluten og mælkeprodukter. Den efterfølgende dag opstod der kvalme, og klageren var syg hele den efterfølgende weekenden. Klagerens krav var refusion af kursusgebyret på kr ,- samt kr ,- for tabt arbejdsfortjeneste den weekend, hvor klageren var syg. Efter at have beklaget hændelsen tilbød indklagede en kompensation for, at klageren ikke havde haft en god oplevelse hos indklagede. Kompensationen bestod af 6 flasker god rødvin eller betaling for svie og smerte efter gældende takst for de 2 dage, hvor klageren havde været syg. Indklagede bemærkede efterfølgende, at klageren ikke havde betalt for opholdet selv, idet dette blev afholdt af Dansk Musikpædagogisk Forening. Indklagede påpegede, at der i høj grad havde været taget hensyn til klagerens intolerance, idet hovedparten af buffetens indhold var gluten og mælkefri. I øvrigt henledte indklagede opmærksomheden på, at man reagerede prompte, hver gang klageren rettede henvendelse til hotellet og således både demonstrerede en vilje og et ønske om, at få løst det opståede problem eller spørgsmål omgående. Endvidere vedlagde indklagede dokumentation for, at der havde været afholdt udgifter til glutenfri varer. Nævnet fandt, at det ikke var godtgjort, at indklagede havde serveret madvarer for klageren under fejlagtig angivelse af, at de ikke indeholdt gluten eller

13 13 mælkeprodukter. Indklagede fandtes herefter ikke at have pådraget sig et erstatningsansvar i forhold til klagerens sygdom. Da klageren ikke i øvrigt havde godtgjort at have lidt et tab i forbindelse med dennes ophold hos indklagede, kunne nævnet ikke give klageren medhold. Ankenævnets j.nr. R Klagerne skulle afholde et konfirmationsarrangement med efterfølgende overnatning for en del af gæsterne. Klagerne, der reserverede over et år i forvejen, modtog i den forbindelse en midlertidig ordrebekræftelse. Et år efter modtog klagerne en specificeret ordrebekræftelse, hvortil klagerne havde en del ændringer. Parterne afholdt på baggrund heraf et møde, hvor de endelige detaljer blev aftalt. Klagerne modtog derefter den endelige ordrebekræftelse. Under selve arrangementet viste det sig, at de to sidste ordrebekræftelser uforståeligt nok var blevet blandet sammen. Indklagede erkendte, at der under afholdelse af arrangementet var sket en del fejl, idet indklagede fejlagtigt var gået ud fra den første ordrebekræftelse, hvortil der havde været en del ændringer og rettelser. Indklagede hæftede sig dog ved, at selve festen blev afholdt i en hyggelig atmosfære og havde været en god oplevelse. Nævnet fandt, at det må betragtes som væsentlige mangler, at den aftalte hovedret ikke blev serveret, at alkoholfri vin ikke som aftalt forefandtes, og at der blev dækket til gæster, der ikke var tilstede. Nævnet fandt derimod, at klagers indsigelser om, at der havde været fejl i forbindelse med registreringen af forbruget af drikkevarer ikke kunne afgøres på det foreliggende skriftlige grundlag. Dette ville forudsætte en bevisførelse, der ikke kan finde sted ved nævnet. Dette klagepunkt kunne derfor ikke påkendes. Ankenævnets j.nr. A Klagerne havde bestilt et ophold hos indklagede. Klagerne overnattede den første nat i værelse 14. Da klagerne sent om aftenen den næste dag kom til værelse 14, konstaterede de, at samtlige af deres ejendele i værelset var flyttet til et andet værelse, og at de ejendele, der var på værelset, ikke tilhørte dem. Indklagede oplyste, at det beroede på en fejltagelse, at klagerne ikke var blevet orienteret om, at den første overnatning skulle foregå i værelse 14 og den anden overnatning i værelse 8, da værelse 14 to år forinden opholdet var blevet reserveret af en anden familie. Da det nye værelse ikke efter klagernes oplysninger var af samme standard som det oprindelige bestilte, betragtede nævnet dette som en mangel, der berettigede klagerne til et afslag i prisen.

14 Modtagne sager Restaurationsbranchen Hotelbranchen Øvrige Overført fra året før Til behandling Afsluttet ved nævnsafgørelse Afslag klager Helt medhold Delvist medhold Afvist af nævnet Overdraget til anden klageinstans af nævnet I alt Overdraget til anden klageinstans af sekretariatet efter oprettelse Afvist af sekretariatet Forligte sager Trukket tilbage Overført til næste år I alt Statistik over antallet af efterlevede afgørelser: Afgørelser afsagt i år 2002 hvor klager har fået helt eller delvist medhold 31 Efterlevet helt eller delvist 15 Ikke efterlevet 9 Ikke oplyst af klager 3 Efterlevet af HORESTAs 4 garantifond I alt 31

ÅRSBERETNING. for. Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme

ÅRSBERETNING. for. Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme ÅRSBERETNING for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme 2001 2 ÅRSBERETNING for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme 2001 Indholdsfortegnelse: 1. Ankenævnets sammensætning 2. Virksomhedsområder

Læs mere

ÅRSBERETNING. for. Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme

ÅRSBERETNING. for. Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme ÅRSBERETNING for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme 1998 / 1999 2 ÅRSBERETNING for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme for perioden 1998 og 1999 Indholdsfortegnelse: 1. Forord 2. Sammensætning

Læs mere

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Klager bestilte 14. december 2007 et bryllupsarrangement hos indklagede til afholdelse den 6. september 2008. Klager modtog den 17. december

Læs mere

Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme. Årsberetning for

Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme. Årsberetning for Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme Årsberetning for 2015 og 2016 Indhold 1. Ankenævnets sammensætning... 2 2. Hvilke virksomhedsområder behandler Ankenævnet... 3 3. Årsberetningens karakter...

Læs mere

Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme

Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme 1 Nævnet er oprettet af Hotel, Restaurant og Turisterhvervet, HORESTA, og Forbrugerrådet. 2 Nævnets kompetence Ankenævnet for hotel, restaurant

Læs mere

Hvad man bør vide... når fester, møder og konferencer skal holdes i byen

Hvad man bør vide... når fester, møder og konferencer skal holdes i byen Hvad man bør vide... når fester, møder og konferencer skal holdes i byen HORESTA Vodroffsvej 32 1900 Frederiksberg C Tel. +45 35 36 51 21 kontakt@hrt-ankenaevn.dk www.hrt-ankenaevn.dk Gæstens sikkerhed

Læs mere

Alle klager op til en værdi af 150.000 kr. vil kunne behandles. Det gælder også klager over virksomheder, der ikke er medlem af HORESTA.

Alle klager op til en værdi af 150.000 kr. vil kunne behandles. Det gælder også klager over virksomheder, der ikke er medlem af HORESTA. Hvad man bør vide... når fester, møder og konferencer skal holdes i byen Gæstens sikkerhed Hvis der opstår uoverensstemmelser mellem parterne i forbindelse med reservation, afvikling af et arrangement

Læs mere

Ankenævnets j.nr Klage vedr. selskabsarrangement

Ankenævnets j.nr Klage vedr. selskabsarrangement Ankenævnets j.nr. 4858521-0028 Klage vedr. selskabsarrangement Klager bestilte telefonisk den 3. februar 2010 et konfirmationsarrangement hos indklagede til 37 personer, heraf 33 voksne og 4 børn, med

Læs mere

Den 8. juni 2014 skrev klager til indklagede og spurgte om indklagede havde modtaget klagers svar af 3. juni 2014.

Den 8. juni 2014 skrev klager til indklagede og spurgte om indklagede havde modtaget klagers svar af 3. juni 2014. Ankenævnets journal nr.: 2014-1022 - Afbestilling af mad til bryllup. Klager rettede i slutningen af april 2014 henvendelse til indklagede og bad om et tilbud på levering af mad til klagers bryllup, som

Læs mere

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Redspot Aps HAR IKKE EFTERLEVET DENNE AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Klager: NN Indklagede: Redspot ApS +++50351+++ 0897 ebrevsprækken CVR 26793319 Klagetema: Internet og IP-telefoni

Læs mere

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 73/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Gran Canaria, 12.11.-26.11.2003.

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 73/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Gran Canaria, 12.11.-26.11.2003. 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 73/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Gran Canaria, 12.11.-26.11.2003. PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: 12.646 kr. Utilfredsstillende rejsearrangement

Læs mere

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 341/03. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Alcudia, Mallorca, 12.8. 19.8.

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 341/03. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Alcudia, Mallorca, 12.8. 19.8. 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 341/03 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Alcudia, Mallorca, 12.8. 19.8.2003 PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: I alt kr. 5.198,- inkl. rabatter Utilfredsstillende

Læs mere

Ankenævnets j.nr 4858510-0008 Indklagede afbestilte bryllupsarrangement

Ankenævnets j.nr 4858510-0008 Indklagede afbestilte bryllupsarrangement Ankenævnets j.nr 4858510-0008 Indklagede afbestilte bryllupsarrangement Den 30. september 2008 underskrev klager kontrakt med indklagede om afholdelse af bryllupsmiddag den 3. juli 2009 for 50-60 personer.

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sit fritidshus og indgik derfor den 7. januar 2007 en formidlingsaftale med indklagede om salg af fritidshuset.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sit fritidshus og indgik derfor den 7. januar 2007 en formidlingsaftale med indklagede om salg af fritidshuset. 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. EDC Ejendomsmæglerfirmaet Jan Samuelsen ApS Frederiksborgvej 4 3200 Helsinge Sagen angår spørgsmålet, om indklagede er erstatningsansvarlig over for

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0133 li/bib. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2012-0133 li/bib. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr. 1 København, den 3. januar 2013 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Palle Ørtoft Hadsundvej 59, Vejgaard 9000 Aalborg Nævnet har modtaget klagen den 10. juli 2012. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

Rammeaftale mellem Danmarks Rejsebureau Forening DRF og Hotel-, Restaurant- & Turisterhvervet HORESTA

Rammeaftale mellem Danmarks Rejsebureau Forening DRF og Hotel-, Restaurant- & Turisterhvervet HORESTA Rammeaftale mellem Danmarks Rejsebureau Forening DRF og Hotel-, Restaurant- & Turisterhvervet HORESTA 1 Gyldighedsområde Rammeaftalen er gældende, medmindre hotellet og bureauet skriftligt har fraveget

Læs mere

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET J.nr. 10.12-0444-15

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET J.nr. 10.12-0444-15 AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET J.nr. 10.12-0444-15 Klager: NN Indklagede: YouSee A/S Teglholmsgade 1 0900 København C CVR: 14 77 39 08 Klagetema: Mobil aftaleforhold aftaleindgåelse - opsigelse Nævnets sammensætning:

Læs mere

Udskrift af dombogen. Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: mod. Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk.

Udskrift af dombogen. Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: mod. Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk. Udskrift af dombogen Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: S mod Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk afsagt DOM Denne sag drejer sig om, hvorvidt sagsøgte var berettiget til at afbryde

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0076 afsagt den 11. september 2015 ****************************** KLAGER TK (2 voksne/4 børn) SALGSBUREAU ARRANGØR Star Tour A/S Star Tour A/S REJSEMÅL

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2008/0001 afsagt den 20. april 2009 ****************************** REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR Mao Miguel, Azorerne. 28.2.08-6.3.08 (rejseperiode for erstatningsrejse

Læs mere

Klagerne. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Mogens Holm Nørregade 3 3720 Aakirkeby

Klagerne. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Mogens Holm Nørregade 3 3720 Aakirkeby 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Mogens Holm Nørregade 3 3720 Aakirkeby Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne, idet

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Poul Erik Bech A/S Nørrebrogade 230 2200 København N Nævnet har modtaget klagen den 25. juli 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

Årsberetning 2013 & 2014

Årsberetning 2013 & 2014 Årsberetning 2013 & 2014 2 Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme Årsberetning 2012 & 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Ankenævnets sammensætning 2. Ankenævnets sagsområde 3. Afvisning af klager 4. Genoptagelse

Læs mere

Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff.

Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff. Ret og vrang Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff. Det, at man køber noget der ser helt anderledes ud

Læs mere

2~.oktober 1997. Teleklagenævnet

2~.oktober 1997. Teleklagenævnet Teleklagenævnet Bredgade 43 DK-1260 København K Tlf 3392 9700 Fax 3392 99BB Teleklagenævnets afgørelse, jf. lov om radiokommunikation 6 c, som indsat ved lov nr. 470 af 12. juni 1996 om ændring af lov

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. juni 2014 blev der i sag 248 2013 AA mod Ejendomsmægler BB og CC afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 28. november 2013 har AA indbragt ejendomsmægler BB og trainee CC for Disciplinærnævnet

Læs mere

Klager modtog den 12. januar en ordrebekræftelse, hvorpå der blot stod de 4 deals.

Klager modtog den 12. januar en ordrebekræftelse, hvorpå der blot stod de 4 deals. Ankenævnets journal nr.: 2017-0575 Betaling for overnatning Sagsfremstilling: Klager bestilte i december 2016 et ophold med sin familie hos indklagede fra den 27.5.2017 (lørdag) til den 28.5.2017 (søndag).

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 6. november 2017 ****************************** KLAGER [K] (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Playa de las Américas, Tenerife.

Læs mere

I juni 2012 rettede klager personlig henvendelse til indklagede med henblik på afholdelse af selskabsarrangement for ca. 40 personer hos indklagede.

I juni 2012 rettede klager personlig henvendelse til indklagede med henblik på afholdelse af selskabsarrangement for ca. 40 personer hos indklagede. Ankenævnets j.nr. 2012-1208 - Tvist om pris for afholdelse af selskab. I juni 2012 rettede klager personlig henvendelse til indklagede med henblik på afholdelse af selskabsarrangement for ca. 40 personer

Læs mere

Ingrid Dissing (2 stemmer) Claus Jørgensen Torben Steenberg

Ingrid Dissing (2 stemmer) Claus Jørgensen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0077 Klageren: XX 6500 Vojens Indklagede: DSB Fjern og Regionaltog. Klagen vedrører: Taxaregning på 800 kr. som ønskes godtgjort. Ankenævnets

Læs mere

Klager. J.nr. 2010-0176 li. København, den 14. april 2011 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2010-0176 li. København, den 14. april 2011 KENDELSE. ctr. 1 København, den 14. april 2011 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Rie Jakobsen v/tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Nævnet har modtaget klagen den 20. juli 2010. Klagen

Læs mere

Fra den 42. dag før lejeperiodens begyndelse eller senere eller ved manglende fremmøde*) betales 100 % af lejeaftalens pris.

Fra den 42. dag før lejeperiodens begyndelse eller senere eller ved manglende fremmøde*) betales 100 % af lejeaftalens pris. Generelle lejebestemmelser De generelle lejebestemmelser er gældende for samtlige ferieboliger formidlet gennem Vacasol International A/S (i det følgende kaldt Vacasol). Vacasols virke er formidling af

Læs mere

Øvrige salgsfremmende foranstaltninger I alt inkl. moms overført fra salgsbudgettet, pkt. 5.1. kr. 37.500,00 Vederlaget er beregnet Som fast salær

Øvrige salgsfremmende foranstaltninger I alt inkl. moms overført fra salgsbudgettet, pkt. 5.1. kr. 37.500,00 Vederlaget er beregnet Som fast salær 1 København, den 2. oktober 2008 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Klaus Jørgensen, Kim Holm og Morten Hauberg Bagsværd Hovedgade 93 2880 Bagsværd Sagen angår spørgsmålet, om indklagede

Læs mere

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte 2015-39 Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte En borger klagede til ombudsmanden over afgørelser fra Udbetaling Danmark og Ankestyrelsen om tilbagebetaling

Læs mere

Mellem [navn] som arrangør og [navn] hotel indgås aftale om arrangement den for 70 personer,

Mellem [navn] som arrangør og [navn] hotel indgås aftale om arrangement den for 70 personer, Ankenævnets journal nr.: 2018-0435 - Klage vedrørende afbestilling Sagsfremstilling: Klager indgik den 7. februar 2017 med indklagede aftale om afvikling af klagers bryllup hos indklagede. Af den skriftlige

Læs mere

K E N D E L S E. Klager 1 og Klager 2 har endvidere klaget over indklagedes salær på 28.435 kr. inkl. moms.

K E N D E L S E. Klager 1 og Klager 2 har endvidere klaget over indklagedes salær på 28.435 kr. inkl. moms. København, den 9. december 2013 Sagsnr. 2012-463/MKJ/JML 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager 1 og Klager 2 klaget over indklagede. Sagens tema: Klager 1 og Klager 2 har

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 24. september 2014 blev der i sag 260 2014 AA mod BB [Adresse] [By] og Ejendomsmæglervirksomhed John Frandsen, Langå-afdelingen Bredgade 23 8870 Langå afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 29. januar

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0179 aq. København, den 15. marts 2012 KENDELSE. ctr. Statsaut. Ejendomsmægler MDE Henrik Kjeldsen Østergade 2 4230 Skælskør

Klager. J.nr. 2011-0179 aq. København, den 15. marts 2012 KENDELSE. ctr. Statsaut. Ejendomsmægler MDE Henrik Kjeldsen Østergade 2 4230 Skælskør 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. Ejendomsmægler MDE Henrik Kjeldsen Østergade 2 4230 Skælskør Nævnet har modtaget klagen den 31. august 2011. Klagen angår spørgsmålet om,

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende køb af billet. Klageren kunne ikke trække en pensionistbillet om bord på bussen.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende køb af billet. Klageren kunne ikke trække en pensionistbillet om bord på bussen. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0280 Klageren: XX 8600 Silkeborg Indklagede: Midttrafik CVRnummer: 29943176 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende køb

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende forevisning af Ungdomskort samt godtgørelse af klippekort brugt i perioden efter kontrolafgiften.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende forevisning af Ungdomskort samt godtgørelse af klippekort brugt i perioden efter kontrolafgiften. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0341 Klageren: XX på vegne YY 8400 Ebeltoft Indklagede: Midttrafik CVRnummer: 29943176 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende

Læs mere

ANKENÆVNET FOR FERIEHUSUDLEJNING

ANKENÆVNET FOR FERIEHUSUDLEJNING AFGØRELSE FRA Klagesag nr. Klager Indklagede Klageemne Tilbagebetaling af regning for bestilt og senere afbestilt slamsuger. Nævnets sammensætning P.G. Jensen, formand Regitze Buchwaldt, Forbrugerrådet

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2013/0280 afsagt den 6. juni 2014 ****************************** KLAGER GJ (3 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Lowcostholidays.dk, filial af Lowcosttravelgroup

Læs mere

KENDELSE. Sagen omhandler videre spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har sat prisen på klagers fritidshus for højt.

KENDELSE. Sagen omhandler videre spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har sat prisen på klagers fritidshus for højt. 1 København, den 17. januar 2012 KENDELSE Klager ctr. Place2live Høegh Bolig A/S Københavnsvej 2-4 3400 Hillerød Nævnet har modtaget klagen den 6. juli 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

Klager havde udstedt fuldmagt til sin søn, der på klagers vegne stod for korrespondancen med Ankenævnets sekretariat.

Klager havde udstedt fuldmagt til sin søn, der på klagers vegne stod for korrespondancen med Ankenævnets sekretariat. Ankenævnets j.nr. 2012-1215 Catering - Klage over mad og regning Klager havde udstedt fuldmagt til sin søn, der på klagers vegne stod for korrespondancen med Ankenævnets sekretariat. Klager tiltrådte i

Læs mere

Klager. København, den 20. september 2010 KENDELSE. ctr. SchultzBoliger ApS Ordrupvej 38 2920 Charlottenlund

Klager. København, den 20. september 2010 KENDELSE. ctr. SchultzBoliger ApS Ordrupvej 38 2920 Charlottenlund 1 København, den 20. september 2010 KENDELSE Klager ctr. SchultzBoliger ApS Ordrupvej 38 2920 Charlottenlund Nævnet har modtaget klagen den 22. marts 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har givet

Læs mere

ANKENÆVNET FOR FERIEHUSUDLEJNING

ANKENÆVNET FOR FERIEHUSUDLEJNING Side1 AFGØRELSE FRA Klagesag nr. Klager Indklagede Klageemne Lopper, manglende terrasse, manglende WIFI, rengøringstilstand og øvrige mangler Nævnets sammensætning P.G. Jensen, formand Regitze Buchwaldt,

Læs mere

ANKENÆVNET FOR FERIEHUSUDLEJNING

ANKENÆVNET FOR FERIEHUSUDLEJNING AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR FERIEHUSUDLEJNING Klagesag nr. Klager Indklagede Klageemne Manglende opvarmning, manglende varmt vand, defekt komfur Nævnets sammensætning P.G. Jensen, formand Regitze Buchwaldt,

Læs mere

Ankenævnets j.nr Fejl og mangler vedr. selskabsarrangement

Ankenævnets j.nr Fejl og mangler vedr. selskabsarrangement Ankenævnets j.nr. 4858521-0015 Fejl og mangler vedr. selskabsarrangement Klager bestilte den 3. februar 2009 et bryllupsarrangement til afholdelse hos indklagede den 27. juni 2009 for 53 personer klokken

Læs mere

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 GYS/CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X ApS v/direktør Y klaget over advokatfirmaet A og advokat B. Sagens tema: Klagen

Læs mere

Bryllupsplanlægning. Vi holder alle de møder I har brug for. Både før og efter I har taget beslutningen om det er her I vil holde jeres bryllupsfest.

Bryllupsplanlægning. Vi holder alle de møder I har brug for. Både før og efter I har taget beslutningen om det er her I vil holde jeres bryllupsfest. Bryllup Huset på Holmen Restaurant 56 ligger på Charlotte Amalies Bastion i et ammunitionslager, som blev bygget i 1744 og var i funktion indtil 1970, hvor hæren rømmede Bådsmandsstrædes kaserner. Huset

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klager ønskede at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klager ønskede at købe. 1 København, den 30. april 2013 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Kristian Lützau Strandvejen 347 2930 Klampenborg Nævnet har modtaget klagen den 27. september 2012. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Stig Rimaas Amagerbrogade 34 2300 København S Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale godtgørelse til klagerne

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0233 afsagt den 22. januar 2016 ****************************** KLAGER CLAH (2 voksne/2 børn) SALGSBUREAU ARRANGØR Travel Group Danmark, Filial af

Læs mere

Det fremgik af sagens akter at en plejefamilie den 8. marts 2005 modtog en dengang 8-årig dreng, A, i familiepleje.

Det fremgik af sagens akter at en plejefamilie den 8. marts 2005 modtog en dengang 8-årig dreng, A, i familiepleje. Det fremgik af sagens akter at en plejefamilie den 8. marts 2005 modtog en dengang 8-årig dreng, A, i familiepleje. 20. maj 2008 Det fremgik endvidere af akterne at der mens plejefamilien havde A boende

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0142 afsagt den 20. april 2016 ****************************** KLAGER RTA (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Sweetdeal A/S (Berlingske Media A/S) Amisol

Læs mere

Selskaber. Lad os stå for at holde din næste fest i vores hyggelige lokaler

Selskaber. Lad os stå for at holde din næste fest i vores hyggelige lokaler Selskaber Lad os stå for at holde din næste fest i vores hyggelige lokaler På Ølstykke Kro har vi gjort det let for dig, at vælge din selskabsmenu til din fest. Hos os kan du selv kombinere forret, hovedret,

Læs mere

Den 20. december modtog klager en endelig konfirmation på afvikling af klagers arrangement den lørdag den 16. september 2017.

Den 20. december modtog klager en endelig konfirmation på afvikling af klagers arrangement den lørdag den 16. september 2017. Ankenævnets Journal nr.: 2017-0839 Omplacering - Afvikling af bryllup Sagsfremstilling: Klager bookede I december 2016 et bryllupsarrangement hos indklagede, som bestod af en reception, middag og efterfølgende

Læs mere

Svar på 37 spørgsmål nr. 206 om hvorvidt det er Naalakkersuisuts opfattelse, at

Svar på 37 spørgsmål nr. 206 om hvorvidt det er Naalakkersuisuts opfattelse, at Ilinniartitaanermut, Kultureqarnermut, Ilisimatusarnermut Ilageeqarnermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Medlem af Inatsisartut Naaja H. Nathanielsen Inuit

Læs mere

Tilbagebetaling med frigørende virkning

Tilbagebetaling med frigørende virkning AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BEDEMANDSBRANCHEN Forbruger: NN Bedemand: XX Klageemne: Tilbagebetaling med frigørende virkning Nævnets sammensætning: FORMAND P.G. Jensen UDPEGET AF FORBRUGERRÅDET Jette Kammer

Læs mere

KENDELSE. Indklagede udbød i 2005 nogle projektejerlejligheder under opførelse.

KENDELSE. Indklagede udbød i 2005 nogle projektejerlejligheder under opførelse. 1 København, den 26. oktober 2009 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Anette Uttenthal Tuborg Sundpark 5, 3. 2900 Hellerup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale godtgørelse til

Læs mere

De begrunder anmodningerne med Deres sygdom og vedlægger som dokumentation herfor en lægeudtalelse af 19. november 2003.

De begrunder anmodningerne med Deres sygdom og vedlægger som dokumentation herfor en lægeudtalelse af 19. november 2003. Kendelse af 15. februar 2005. (J.nr. 04-61.121) Afgift for for sent indsendt årsregnskab ikke eftergivet. Nugældende årsregnskabslovs 152 (Lars Holtug, Poul Østergaard Mortensen og Jan Uffe Rasmussen)

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009. København, den 6. september 2012 Sagsnr. 2010 31/ SMO/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget på vegne af [Klager 1] og [Klager 2] samt [Klager 3] og [Klager

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 348/2007 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Sunny Beach, Bulgarien. 2.9.-9.9.2007 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt 4.400 kr. kr. (inkl. flytillæg)

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2012/0028 afsagt den 20. december 2012 ****************************** KLAGER RV (2 pers.) og AJ SALGSBUREAU ARRANGØR C & C Travel ApS C & C Travel ApS

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0164 afsagt den 16. februar 2016 ****************************** KLAGER ALR (1 person) v/ ULR SALGSBUREAU ARRANGØR Rejsespecialisten ApS (My Education)

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2010-0019. Ankenævnets

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2010-0019. Ankenævnets AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0019 Klageren: Indklagede: xx på vegne yy DSB S-tog A/S Klagen vedrører: 17 kontrolafgifter á 750 kr. Ankenævnets sammensætning: Nævnsformand,

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klagerne ønskede at købe til brug for deres datter.

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klagerne ønskede at købe til brug for deres datter. 1 København, den 9. oktober 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Ejendomsmæglerfirmaet Jørgen Danielsen A/S v/ Tryg Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Nævnet har modtaget klagen den 24. april 2012. Klagen angår

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført et mangelfuldt arbejde i forbindelse med salg af en ejerlejlighed til klager.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført et mangelfuldt arbejde i forbindelse med salg af en ejerlejlighed til klager. 1 København, den 25. januar 2011 KENDELSE Klager ctr. Nybolig Jan Milvertz A/S Algade 39 4230 Skælskør Nævnet har modtaget klagen den 7. juni 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført et

Læs mere

Vejledning til forbrugere, der ønsker at klage til

Vejledning til forbrugere, der ønsker at klage til Vejledning til forbrugere, der ønsker at klage til Byggeriets Ankenævn Vejledningens formål er, at orientere om sagsgangen i Byggeriets Ankenævn og at gøre det nemmere at udfylde klageskemaet Byggeriets

Læs mere

Sagsfremstilling: Klager bestilte i februar/marts måned 2017 en uges bondegårdsferie hos indklagede fra den 22. juli 2017 til den 29. juli 2017.

Sagsfremstilling: Klager bestilte i februar/marts måned 2017 en uges bondegårdsferie hos indklagede fra den 22. juli 2017 til den 29. juli 2017. Ankenævnets journal nr.: 2017-0584 - Klage over bondegårdsferie Sagsfremstilling: Klager bestilte i februar/marts måned 2017 en uges bondegårdsferie hos indklagede fra den 22. juli 2017 til den 29. juli

Læs mere

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag:

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 17 420 Klager: XX Indklagede: Oister Mobil Scandiagade 8, 5. sal 2450 København SV Danmark CVR: 26123445 Klagetema: Mobilt bredbånd aftaleforhold mangler hæve adgang opsigelsesvarsel

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0049 aq. København, den 9. oktober 2012 KENDELSE. ctr. Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S Øresundsvej 124 2300 København S

Klagerne. J.nr. 2012-0049 aq. København, den 9. oktober 2012 KENDELSE. ctr. Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S Øresundsvej 124 2300 København S 1 København, den 9. oktober 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S Øresundsvej 124 2300 København S Nævnet har modtaget klagen den 16. marts 2012. Klagen angår spørgsmålet om,

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0115 - genoptaget afsagt den 19. marts 2015 ****************************** KLAGER CFR (2 voksne/2 børn) SALGSBUREAU ARRANGØR Spies A/S Spies A/S REJSEMÅL

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2011/0196 afsagt den 24. oktober 2012 ****************************** KLAGER J H (3 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Risskov Travel Partner A/S Risskov Travel

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 136/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 136/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 136/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Pattaya, Thailand, 20.1. 2.2.2004 PRIS: I alt kr. 12.798,- KLAGEN ANGÅR: KRAV: Utilfredsstillende

Læs mere

KENDELSE. Den 2. december 2008 blev der indhentet en tingbogsattest på ejendommen.

KENDELSE. Den 2. december 2008 blev der indhentet en tingbogsattest på ejendommen. 1 København, den 1. juni 2010 KENDELSE Klager ctr. EDC Bent Nielsen A/S v/advokat Morten Kaas-Vinther Hillerød Port Sdr. Jernbanevej 18 D 3400 Hillerød Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har krav på

Læs mere

Anvendelse af SED til informationsudveksling i sager om familieydelser inden for EU

Anvendelse af SED til informationsudveksling i sager om familieydelser inden for EU Anvendelse af SED til informationsudveksling i sager om familieydelser inden for EU Informationsudvekslingssituation 1 Afgørelse af kompetence Til afgørelse af kompetence anvendes SED F001 F003 Situationen

Læs mere

Klager. 12,9 ha skov nordvest for [ ].

Klager. 12,9 ha skov nordvest for [ ]. 1 København, den 14. marts 2013 KENDELSE Klager ctr. Ejner Kaa Strandvejen 237 8543 Hornslet Nævnet har modtaget klagen den 26. september 2012. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede skal betale

Læs mere

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. Kristian Geisler og Martin Rønne Dyrehavevej 8 2930 Klampenborg

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. Kristian Geisler og Martin Rønne Dyrehavevej 8 2930 Klampenborg 1 København, den 1. juni 2010 KENDELSE Klager ctr. Kristian Geisler og Martin Rønne Dyrehavevej 8 2930 Klampenborg Sagen angår spørgsmålet, om de indklagede har krav på betaling, som anført i deres faktura,

Læs mere

Campus Bornholms eksamensregler for HF, HHX, HTX og STX

Campus Bornholms eksamensregler for HF, HHX, HTX og STX Campus Bornholms eksamensregler for HF, HHX, HTX og STX Indhold Eksamensvilkår... 1 Mødetid... 2 Udeblivelse... 2 Hvornår er en prøve begyndt?... 2 Sygdom eller udeblivelse af andre uforskyldte grunde...

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 2. februar 2012 en formidlingsaftale for 6 måneder med de indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 2. februar 2012 en formidlingsaftale for 6 måneder med de indklagede. 1 København, den 14. marts 2013 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmæglere MDE Kristian Ørtoft Geisler og Martin Rønne Øster Farimagsgade 95 2100 København Ø Nævnet har modtaget klagen den 10. september

Læs mere

Stefan Krehbiel (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg

Stefan Krehbiel (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0126 Klageren: XX 8220 Brabrand Indklagede: DSB CVRnummer: 25 05 00 53 Klagen vedrører: Kompensation for taxaregning på 871 kr. Ankenævnets

Læs mere

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag:

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 17-159 Klager: XX Indklagede: Yousee A/S Teglholmsgade 1 0900 København C Danmark CVR: 14773908 Klagetema: Flere tjenester aftaleforhold aftaleindgåelse hæftelse erstatning

Læs mere

KENDELSE. Den ene af klagerne havde en ejendom, i hvilken der var tinglyst 4 lån i BRFkredit.

KENDELSE. Den ene af klagerne havde en ejendom, i hvilken der var tinglyst 4 lån i BRFkredit. 1 København, den 27. maj 2008 KENDELSE Klagerne ctr. Poul Erik Bech A/S Ndr. Frihavnsgade 41 2100 København Ø Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har forsinket gennemførelsen af handlen og dermed forsinket

Læs mere

Vedtægter for Dansk Håndværks Garantiordning

Vedtægter for Dansk Håndværks Garantiordning Vedtægter for Dansk Håndværks Garantiordning Gældende fra 1. januar 2012 1. Formål Garantiordningens formål er at sikre og udbygge et tillidsfuldt forhold mellem forbrugere og entreprenør- og håndværksvirksomheder,

Læs mere

Den 6. januar 2000 modtog styrelsen kopi af 6 fakturaer fra K og i løbet af januar modtog styrelsen tilbagemelding fra 5 af de 6 tilskrevne kunder.

Den 6. januar 2000 modtog styrelsen kopi af 6 fakturaer fra K og i løbet af januar modtog styrelsen tilbagemelding fra 5 af de 6 tilskrevne kunder. Kendelse af 25. oktober 2000. 00-88.932. Klageren pålagt tilbagebetaling af modtagne tilskud og udelukket fra hjemmeserviceordningen. Lov om hjemmeservice 6, stk. 2 og 7, stk. 1. (Suzanne Helsteen, Finn

Læs mere

Jeg er helt enig med den af dig fastsatte pris på 1.490.000,00.

Jeg er helt enig med den af dig fastsatte pris på 1.490.000,00. 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmægler Niels Hald City A/S Gl. Kongevej 37 A 1610 København V Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har krav på betaling af tilvalgte ydelser

Læs mere

Klager. København, den 4. oktober 2010 KENDELSE. ctr.

Klager. København, den 4. oktober 2010 KENDELSE. ctr. 1 København, den 4. oktober 2010 KENDELSE Klager ctr. DanBolig Ellen Johnsrud ApS v/advokat Mikael E. Krüger Allehelgensgade 19 Postboks 180 4000 Roskilde Ifølge retsbogsudskrift af 16. juli 2009 fra Retten

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0131 afsagt den 23. november 2015 ****************************** KLAGER SM (1 voksen/1 barn) SALGSBUREAU ARRANGØR Spies A/S Spies A/S REJSEMÅL Palma

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe. 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. Ejendomsmægler MDE Torben Strøm Bispebroen 2 F 6100 Haderslev Nævnet har modtaget klagen den 20. april 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

kovfogedstedet SELSKABSBROCHURE

kovfogedstedet SELSKABSBROCHURE SELSKABSBROCHURE 2 0 1 6 V E L K O M M E N K Æ R E G Æ S T V I G L Æ D E R O S T I L A T B Y D E D I G O G D I N E G Æ S T E R V E L K O M M E N. V I S E R F R E M T I L A T S Æ T T E J E R I C E N T R

Læs mere

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejerlejlighed og kontaktede derfor indklagede, som de havde købt ejerlejligheden gennem ca. 1 år tidligere.

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejerlejlighed og kontaktede derfor indklagede, som de havde købt ejerlejligheden gennem ca. 1 år tidligere. 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. Bengtson & Frydendall A/S Nordre Frihavnsgade 71 2100 København Ø Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har krav på betaling af arbejdsvederlag

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2012/0033 afsagt den 28. januar 2013 ****************************** KLAGER AE (2 voksne/3 børn) v/dj SALGSBUREAU ARRANGØR Peacock Travel A/S Peacock Travel

Læs mere

ANKENÆVNET FOR FERIEHUSUDLEJNING

ANKENÆVNET FOR FERIEHUSUDLEJNING AFGØRELSE FRA Klagesag nr. Klager Indklagede Klageemne Manglende tilbagebetaling af depositum Nævnets sammensætning P.G. Jensen, formand Regitze Buchwaldt, Forbrugerrådet Tænk Claus Steffen Hansen, Forbrugerrådet

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0027 afsagt den 16. juni 2015 ****************************** KLAGER ES (3 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Trier Ski A/S Trier Ski A/S REJSEMÅL Skirejse.

Læs mere

Amatør- og Ordensreglement

Amatør- og Ordensreglement 1 Amatør- og Ordensudvalget består af det i DVBF's love ( 21) nævnte antal medlemmer, der vælges som anført samme sted. Stk.2 Sager, der er til behandling af udvalget, færdiggøres af dette i dets oprindelige

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 180/2007 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Firenze, Italien. 14.4.-21.4.2007 PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: 11.562 kr. (ekskl. forsikringer)

Læs mere

Retten i Nykøbing F. Udskrift af dombogen. Den 3. september 2002 blev i sag nr. BS 917/2001: Andelsselsk. Nyskole Vandværk v/formand F. mod.

Retten i Nykøbing F. Udskrift af dombogen. Den 3. september 2002 blev i sag nr. BS 917/2001: Andelsselsk. Nyskole Vandværk v/formand F. mod. Retten i Nykøbing F. Udskrift af dombogen Den 3. september 2002 blev i sag nr. BS 917/2001: L Andelsselsk. Nyskole Vandværk v/formand F mod N afsagt DOM: Parternes påstande: Under denne sag, der er anlagt

Læs mere