ÅRSBERETNING. for. Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÅRSBERETNING. for. Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme"

Transkript

1 ÅRSBERETNING for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme 2001

2 2 ÅRSBERETNING for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme 2001 Indholdsfortegnelse: 1. Ankenævnets sammensætning 2. Virksomhedsområder 3. Tema: - manglende skriftligt materiale - madkvalitet - garderobeansvar 4. Udvalgte nævnsafgørelser 5. Statistik 1. Ankenævnets sammensætning Formandsposten er beklædt af landsdommer Marianne Højgaard Pedersen. Forbrugerrepræsentanterne, konsulent Leif Nielsen og afdelingschef Erik Skjoldelev, er i nævnet indstillet henholdsvis af Forbrugerrådet og Danmarks Turistråd. Funktionschef Bente Nørskov Jensen overtog pr. 1. oktober 2001 hvervet fra Erik Skjoldelev. Erhvervsrepræsentant i nævnet er adm.direktør Søren Gjøl, indstillet af HORESTA, Hotel-, Restaurant- & Turisterhvervets Arbejdsgiverforening. Som ad-hoc medlemmer er direktør Svend Hansen, indstillet af HORESTA, generalsekretær Christian Dorph indstillet af Danmarks Vandrerhjem samt formand Jesper Overgaard, indstillet af Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark Ankenævnets sekretariat varetages af sekretariatsleder advokat Gry Asnæs og advokatsekretær Lone Juul Mortensen.

3 3 2. Virksomhedsområder Der er foretaget en afgrænsning af, hvilke sager Ankenævnet kan behandle. Således kan ydelsen højst repræsentere en værdi på kr ,- samt vedrøre tjenesteydelser, der udbydes af hoteller, restauranter, forlystelsesparker, vandrerhjem samt andre virksomheder, der erhvervsmæssigt tilbyder lignende tjenesteydelser. Klage rejses mod den og/eller de, der efter retsplejelovens regler kan sagsøges ved dansk domstol om de spørgsmål, som klagerne vedrører. Ankenævnet behandler dog ikke klager, der er omfattet af Rejseankenævnets virksomhed, eller som vedrører leje af feriehuse eller campingpladser. Sådanne klager henvises til behandling ved Rejseankenævnet eller de almindelige domstole. Nævnets repræsentanter udpeges for 3 år ad gangen. Ankenævnets medlemmer fratræder deres hverv ved udgangen af den måned, hvori de fylder 70 år, eller såfremt en brancherepræsentant fratræder den stilling, der har kvalificeret den pågældende til hvervet som repræsentant i Ankenævnet. Nævnets daglige arbejde varetages af sekretariatet, der har hjemsted hos HORESTA, Vodroffsvej 32, 1900 Frederiksberg C. Ingen klagesag kan undergives behandling, medmindre klageren først har henvendt sig om klagen til indklagede, og denne henvendelse ikke har resulteret i en for klageren tilfredsstillende løsning. Samtidig med en klages indbringelse for Ankenævnet indbetaler klageren et gebyr på kr. 100,-, såfremt klagen vedrører ydelser til privatpersoner, og kr. 500,-, såfremt klagen vedrører forhold, der har tilknytning til klagerens erhverv. Det er sekretariatets opgave at besvare skriftlige, telefoniske og personlige henvendelser til Ankenævnet. Sekretariatet drager omsorg for sagens oplysning og forbereder klagesagen til nævnsbehandling. Ankenævnet har ikke haft anledning til at afvise sager på grund af et for højt klagebeløb, men har blandt andet måttet afvise sager, der har vedrørt klager fra erhvervsdrivende samt sager, der vedrørte lokaleleje uden tilknyttede tjenesteydelser. For forbrugere, der får tjenesteydelser af medlemmer af hotel, restaurant og turisterhvervets arbejdsgiverforening HORESTA, er der en særlig garantifond, som sikrer, at der udbetales erstatning til klageren, når Ankenævnets afgørelse foreligger, og indklagede ikke har efterkommet afgørelsen inden for den frist, som nævnet har fastsat. Formålet med dette er at skabe en tryghed hos forbrugeren i HORESTA s medlemsvirksomheder.

4 4 3. Tema Madkvalitet Klager om, at bøffen var sej, eller at sovsen var kold eller for salt, har nævnet oftest meget begrænsede muligheder for at tage stilling til. Nævnet kan ikke som nogle andre klagenævn sende en repræsentant ud for at besigtige kødkvaliteten, hvortil kommer, at maden jo oftest også er væk, når klagen skal behandles. I en hel del sager har nævnet udtalt, at klager, der kan rettes på stedet, må fremføres straks, ligegyldigt hvor ubehageligt det end måtte være at skulle til at klage under en fest. Mener man, at der er for lidt kød eller kringle, at der mangler vand eller vin, må tjeneren gøres opmærksom på det. Alt andet ville også bringe virksomheden i en urimelig situation. Bliver forholdet ikke rettet, eller er der for mange ting, der halter, vil det naturligvis kunne være en mangel, der vil kunne berettige til et nedslag i prisen. I en sag klagede et par over, at kødet i en farmer bøf havde været sejt og fyldt med sener. Kroen afviste og anførte, at parret næsten havde spist bøffen, da der blev klaget, og at bøffen havde været en del af en 3-retters tilbudsmenu til 118 kr. Nævnet udtalte, at det må forventes, at en farmerbøf ikke kun består af reelt kød og fandt det ikke godtgjort, at der havde været sådanne mangler ved bøffen, der kunne berettige til et nedslag i prisen, også når hensås til prisen for menuen. Garderobeansvar Der må forsvinde meget overtøj fra garderober. I hvert fald har nævnet også i 2001 fået forelagt flere sager, hvor en jakke og andet ikke har kunnet udleveres, selv om man foreviste garderobemærket. Nævnet har fortsat pålagt virksomheden typisk et diskotek at erstatte værdien af en jakke af tilsvarende kvalitet og alder. Glemmer man imidlertid at få sin jakke med, når diskoteket lukker, vil der ikke være noget ansvar for diskoteket, medmindre det konkret kan godtgøres, at diskoteket har handlet uforsvarligt med hensyn til effekter, der ikke afhentes rettidigt. I nogle tilfælde gør virksomheden gældende, at man har opsat skilte, der på forskellig måde begrænser virksomhedens ansvar. I de fleste tilfælde har klageren ikke set skiltet og gør gældende, at det er opsat efterfølgende. Nævnet har oftest set væk fra sådanne forsøg på at begrænse ansvaret. Som eksempel kan nævnes, at en virksomhed på et skilt havde angivet, at der straks når det blev opdaget, at overtøjet manglede, skulle indgives en skriftlig redegørelse eller anmeldelse herfor, idet eventuelle rettigheder ellers ansås for tabt. Nævnet har også taget stilling til, hvorvidt halstørklæder var omfattet af garderobeansvaret, eller om det som løse genstande i lommerne som nøgler, punge og mobiltelefoner ikke er omfattet. Diskoteket gjorde gældende, at man ikke var ansvarlig, da der burde have været løst særskilt garderobebevis for halstørklædet. Nævnet udtalte, at klageren med rette havde kunnet forvente, at betaling for garderobeopbevaring også omfattede et halstørklæde. Det var således ikke at sidestille

5 5 med løse genstande eller værdier i lommerne. I den konkrete sag var der imidlertid ikke ført bevis for, at tørklædet var bortkommet i garderoben. Manglende skriftligt materiale Også i 2001 har der været mange sager, hvor der har manglet skriftligt materiale om, hvad parterne har aftalt. På området depositum/reservationsgebyr har nævnet fastholdt sin linie, hvorefter en restaurant eller et hotel ikke kan få medhold i, at et beløb, som en klager har betalt, er et reservationsgebyr, som fortabes ved afbestilling, medmindre det fremgår af parternes aftale. Er der intet skriftligt aftalt, eller bestrider klageren en mundtlig aftale, må virksomheden betale hele beløbet tilbage ved afbestilling inden en vis rimelig frist. Dette gælder også, selv om nævnet er enig i, at virksomheden ville have været i sin gode ret til at kræve et beløb for at reservere restauranten/hotellet til det bestilte arrangement. Også på andre områder, hvor der ikke foreligger skriftlige aftaler, vil det komme den, der påstår at have en bestemt aftale til skade, at aftalen ikke er blevet nedfældet. Det kan for eksempel dreje sig om, hvorvidt der er aftalt en bestemt pris, at servietterne skulle have en bestemt farve og så videre. I nogle tilfælde kan det godt undre, at parterne har lavet aftaler om store arrangementer til mange tusinde kroner uden at sikre sig, at de vigtigste ting blev skrevet ned. Har en af parterne lavet skriftlige notater om bestillingen, vil disse naturligvis kunne indgå i den samlede bedømmelse. Det samme gælder menukort, prislister og eventuel skriftlig reklamation umiddelbart efter arrangementet. Ankenævnets j.nr. H Klageren bestilte et selskabsarrangement med overnatning for cirka 70 personer. Klageren indbetalte et reservationsgebyr på kr. 100,- pr. person. Det vil sige i alt kr ,-. Klageren afbestilte efterfølgende arrangementet rettidigt. Alle nævnets medlemmer fandt det godtgjort, at det indbetalte beløb var et reservationsgebyr. Et flertal af nævnets medlemmer fandt endvidere, at indklagedes afbestillingsregler tydeligt fremgik af den aftale, som havde været i klagerens besiddelse i 3 uger, før den blev underskrevet af klageren og returneret til indklagede. Et flertal af nævnets medlemmer fandt derefter, efter en samlet bedømmelse af indholdet af afbestillingsreglerne, intet grundlag for, at tilsidesætte dem som værende urimelige. To af nævnets medlemmer fandt dog, henset til at arrangementet blev annulleret 14 dage efter bestillingen og henset til størrelsen af det samlede reservationsgebyr, at det var urimeligt og i strid med redelig handlemåde, at gøre indklagedes afbestillingsvilkår gældende.

6 6 4. Udvalgte nævnsafgørelser 4.1 Mangler eller misvisninger i kataloger eller andet markedsføringsmateriale Manglende opdatering af hjemmeside - Ankenævnets j.nr. H par bestilte et weekendophold på en kro ud fra oplysninger på kroens hjemmeside om, at der var dans og musik den pågældende lørdag aften. Dette var imidlertid ikke tilfældet. Kroen beklagede, at dens hjemmeside på Internettet ikke var opdateret, men afviste at give nedslag i prisen med den begrundelse, at der ikke var nævnt noget om musik og dans i ordrebekræftelsen, ligesom klageren ved bestillingen ikke havde nævnt, at han lagde vægt på dette. Nævnet fandt, at klageren var berettiget til 1.500,- kr. som afslag i prisen, idet den leverede ydelse ikke svarede til det, der var udbudt på Internettet. Det måtte være op til kroen at gøre opmærksom herpå i ordrebekræftelsen, hvis der var fravigelser i forhold til det udbudte arrangement. Manglende opdatering af katalog - Ankenævnets j.nr. H En kvinde bestilte en miniferie på et hotel ud fra prisen i et katalog. Klageren blev afkrævet et højere beløb ved afrejsen. Dette beløb krævede kvinden tilbagebetalt. Hotellet afviste kravet og gjorde gældende, at alle, der bestilte miniferier fik oplyst, at der var sæsonforhøjelser, idet denne desværre ikke var kommet med i kataloget. Nævnet udtalte, at det påhvilede hotellet at godtgøre, at klageren var blevet gjort opmærksom på de nævnte priser ved bestillingen. Da klageren havde bestridt at være blevet informeret herom telefonisk, fandt nævnet det ikke godtgjort, at det var sket. Klageren fik derfor medhold. Mangler ved brochuremateriale Ankenævnets j.nr. H Da klageren bestilte to overnatninger i et dobbeltværelse hos indklagede, havde klageren en forventning om, at værelset var i antik stil, da dette fremgik af indklagedes katalog. Ved ankomsten konstaterede klageren, at værelset ikke svarede til det forventede. Indklagede meddelte under sagens behandling, at man ved bestillingen eller senest ved ankomsten skulle oplyse, at man ønskede et værelse i antik stil, hvilket ikke var sket i det pågældende tilfælde. Nævnet kom frem til, at da det i indklagedes brochuremateriale var anført værelser i antik stil, havde klageren en berettiget grund til at antage, at hun blev indlogeret i et sådant værelse. Klageren fandtes derfor at have et krav om at modtage et nedslag i prisen for sit ophold.

7 7 Uoverensstemmelse med annoncemateriale Ankenævnets j.nr. H Klageren bestilte et ophold hos indklagede på baggrund af en annonce, hvoraf det fremgik, at der hos indklagede var en engelsk pub. Under opholdet var pubben lukket. Nævnet lagde til grund, at klageren havde haft en berettiget forventning om, at der var en engelsk pub hos indklagede. Nævnet fandt, at det solgte produkt ikke svarede til, hvad klageren med rette kunne forvente i forhold til den beskrivelse, der var i indklagedes brochure, som klageren havde modtaget forud for bestillingen. 4.2 Erstatningsansvar for hoteller og restauranter Knækket tand på grund af oliven med sten i maden - Ankenævnets j.nr. A En mand spiste middag på en restaurant, hvor der i forretten var små oliven med sten i. Manden troede, at der kun var bløde råvarer i salaten og kom til at bide i en oliven, hvorved han knækkede en tand. Manden krævede dækning af udgifterne til tandbehandlingen, samt at restauranten for fremtiden serverede oliven i en separat skål. Restauranten bestred ikke, at tanden var knækket på grund af olivenen, men anførte, at det er en almindelig spise og serveres på restauranter verden over. Nævnet fandt, at det ikke var usædvanligt at lægge oliven med sten i en salat. Restauranten var derfor ikke erstatningsansvarlig. Brillestel knækkede, da seng brød sammen - Ankenævnets j.nr. A En mand var på hotel i forbindelse med et weekendfødselsdagsarrangement. Da han gik i seng om aftenen, lagde han sine briller under sengen. Da han stod op om morgenen, gik bunden ud af sengen, og hans brillestel knækkede. Han krævede nu udgifterne til et nyt brillestel dækket af hotellet. Hotellet afviste at betale af to grunde. Dels var det klagerens egen fejl, idet han burde have lagt brillerne på natbordet eller et andet sted. Dels var det mandens egen adfærd, der bevirkede, at sengen brød sammen. Nævnet fandt, at det ikke var uforsvarligt at lægge sine briller under sengen, når man gik i seng. Da det var hotellet, der havde ansvaret for sengens holdbarhed, skulle hotellet dække klagerens udgifter til nyt brillestel. Manglende rådgivning - Ankenævnets j.nr. R En kvinde bestilte et fødselsdagsarrangement til 68 personer på en kro for sin søster, der var under værgemål. Der blev aftalt menu og drikkevarer efter regning, velkomstdrink og natmad med videre. Der blev ikke aftalt en fast pris, men i forbindelse med, at kvinden skulle ansøge om frigivelse af søsterens midler, anførte kvinden en kuvertpris

8 8 på 350,- kr., der var oplyst af indklagede som en cirkapris. Den samlede pris blev imidlertid på 538,- kr. pr. person. Klageren nægtede at betale for differencen bortset fra merudgifter til rødvinen, der var dyrere end den aftalte. Kroen anførte, at der kun var tale om en cirkapris, og at kvinden selv havde haft lejlighed til at gennemgå kroens brochure over helaftensarrangementer til fuld pris. Nævnet fandt, at der var en sådan forskel på den opgivne kuvertpris, der havde karakter af en overslagspris, og den faktiske pris, at kroen derved havde pådraget sig et ansvar for manglende rådgivning. Nævnet lagde herved vægt på, at den angivne kuvertpris var sat meget lavt ud fra den vare, der var bestilt på forhånd, og at selskabets forbrug af drikkevarer ikke havde været usædvanligt stort. Nævnet fandt herefter, at klageren burde stilles, som om denne havde bestilt den dyreste af kroens helaftensarrangementer til en pris af 473,- kr. pr. person. 4.3 Overslagspris/fast pris Ankenævnets j.nr. R Et forældrepar bestilte en konfirmationsfest for 45 personer. De modtog herefter en regning på knap ,- kr. Da de mundtligt havde fået oplyst en pris på højst ,- kr., klagede de over regningens størrelse. Restauratøren bekræftede, at han havde angivet en cirkapris, men at han samtidig havde angivet, at prisen jo afhang af, hvor meget der blev drukket. Festen var i dette tilfælde blevet forlænget fra 8 til 12 timer, og han havde gjort klageren opmærksom på merudgifterne herved. Han ville dog betale 1.200,- kr. tilbage for en fejlberegning vedrørende drikkevarer. Nævnet fandt, at det ikke var godtgjort, at der var aftalt fast pris uden forbehold for, hvor meget der blev drukket. Da restaurantens prisniveau ikke var urimeligt, kunne der ikke gives klageren medhold. Ankenævnets j.nr. R Sagen er refereret under pkt. 4.2, erstatningsansvar for hoteller og restauranter. I afgørelsen fastsætter nævnet tillige, at den opgivne kuvertpris havde karakter af en overslagspris.

9 9 5. Statistik Modtagne sager Heraf vedrørte: Restaurationsbranchen Hotelbranchen Øvrige Overført fra året før Til behandling Afsluttet ved nævnsafgørelse heraf: Afslag klager Helt medhold Delvist medhold Afvist af nævnet Overdraget til anden klageinstans af nævnet I alt Overdraget til anden klageinstans af sekretariatet efter oprettelse Afvist af sekretariatet Forligte sager Trukket tilbage Overført til næste år I alt Statistik over antallet af efterlevede afgørelser: Afgørelser afsagt i år 2001 hvor klager har fået helt eller delvist medhold 28 Efterlevet helt eller delvist 19 Ikke efterlevet 5 Ikke oplyst af klager 3 Efterlevet af HORESTA s 1 garantifond I alt 28

10 10

ÅRSBERETNING. for. Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme

ÅRSBERETNING. for. Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme ÅRSBERETNING for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme 1998 / 1999 2 ÅRSBERETNING for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme for perioden 1998 og 1999 Indholdsfortegnelse: 1. Forord 2. Sammensætning

Læs mere

Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme

Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme årsberetning 2002 2 Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme årsberetning 2002 Indholdsfortegnelse: 1. Ankenævnets sammensætning 2. Virksomhedsområder 3.

Læs mere

Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme. Årsberetning for

Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme. Årsberetning for Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme Årsberetning for 2015 og 2016 Indhold 1. Ankenævnets sammensætning... 2 2. Hvilke virksomhedsområder behandler Ankenævnet... 3 3. Årsberetningens karakter...

Læs mere

Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme

Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme 1 Nævnet er oprettet af Hotel, Restaurant og Turisterhvervet, HORESTA, og Forbrugerrådet. 2 Nævnets kompetence Ankenævnet for hotel, restaurant

Læs mere

Hvad man bør vide... når fester, møder og konferencer skal holdes i byen

Hvad man bør vide... når fester, møder og konferencer skal holdes i byen Hvad man bør vide... når fester, møder og konferencer skal holdes i byen HORESTA Vodroffsvej 32 1900 Frederiksberg C Tel. +45 35 36 51 21 kontakt@hrt-ankenaevn.dk www.hrt-ankenaevn.dk Gæstens sikkerhed

Læs mere

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Klager bestilte 14. december 2007 et bryllupsarrangement hos indklagede til afholdelse den 6. september 2008. Klager modtog den 17. december

Læs mere

Alle klager op til en værdi af 150.000 kr. vil kunne behandles. Det gælder også klager over virksomheder, der ikke er medlem af HORESTA.

Alle klager op til en værdi af 150.000 kr. vil kunne behandles. Det gælder også klager over virksomheder, der ikke er medlem af HORESTA. Hvad man bør vide... når fester, møder og konferencer skal holdes i byen Gæstens sikkerhed Hvis der opstår uoverensstemmelser mellem parterne i forbindelse med reservation, afvikling af et arrangement

Læs mere

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Redspot Aps HAR IKKE EFTERLEVET DENNE AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Klager: NN Indklagede: Redspot ApS +++50351+++ 0897 ebrevsprækken CVR 26793319 Klagetema: Internet og IP-telefoni

Læs mere

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 73/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Gran Canaria, 12.11.-26.11.2003.

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 73/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Gran Canaria, 12.11.-26.11.2003. 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 73/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Gran Canaria, 12.11.-26.11.2003. PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: 12.646 kr. Utilfredsstillende rejsearrangement

Læs mere

Den 8. juni 2014 skrev klager til indklagede og spurgte om indklagede havde modtaget klagers svar af 3. juni 2014.

Den 8. juni 2014 skrev klager til indklagede og spurgte om indklagede havde modtaget klagers svar af 3. juni 2014. Ankenævnets journal nr.: 2014-1022 - Afbestilling af mad til bryllup. Klager rettede i slutningen af april 2014 henvendelse til indklagede og bad om et tilbud på levering af mad til klagers bryllup, som

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Poul Erik Bech A/S Nørrebrogade 230 2200 København N Nævnet har modtaget klagen den 25. juli 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

Årsberetning 2013 & 2014

Årsberetning 2013 & 2014 Årsberetning 2013 & 2014 2 Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme Årsberetning 2012 & 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Ankenævnets sammensætning 2. Ankenævnets sagsområde 3. Afvisning af klager 4. Genoptagelse

Læs mere

Klagerne. København, den 22. december 2010 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Stig Aaes Jensen Rådhuscentret 43 6500 Vojens

Klagerne. København, den 22. december 2010 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Stig Aaes Jensen Rådhuscentret 43 6500 Vojens 1 København, den 22. december 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Stig Aaes Jensen Rådhuscentret 43 6500 Vojens Nævnet har modtaget klagen den 3. maj 2010. Sagen angår spørgsmålet,

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2008/0001 afsagt den 20. april 2009 ****************************** REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR Mao Miguel, Azorerne. 28.2.08-6.3.08 (rejseperiode for erstatningsrejse

Læs mere

Rammeaftale mellem Danmarks Rejsebureau Forening DRF og Hotel-, Restaurant- & Turisterhvervet HORESTA

Rammeaftale mellem Danmarks Rejsebureau Forening DRF og Hotel-, Restaurant- & Turisterhvervet HORESTA Rammeaftale mellem Danmarks Rejsebureau Forening DRF og Hotel-, Restaurant- & Turisterhvervet HORESTA 1 Gyldighedsområde Rammeaftalen er gældende, medmindre hotellet og bureauet skriftligt har fraveget

Læs mere

Klagerne. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Mogens Holm Nørregade 3 3720 Aakirkeby

Klagerne. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Mogens Holm Nørregade 3 3720 Aakirkeby 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Mogens Holm Nørregade 3 3720 Aakirkeby Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne, idet

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sit fritidshus og indgik derfor den 7. januar 2007 en formidlingsaftale med indklagede om salg af fritidshuset.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sit fritidshus og indgik derfor den 7. januar 2007 en formidlingsaftale med indklagede om salg af fritidshuset. 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. EDC Ejendomsmæglerfirmaet Jan Samuelsen ApS Frederiksborgvej 4 3200 Helsinge Sagen angår spørgsmålet, om indklagede er erstatningsansvarlig over for

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Stig Rimaas Amagerbrogade 34 2300 København S Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale godtgørelse til klagerne

Læs mere

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 341/03. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Alcudia, Mallorca, 12.8. 19.8.

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 341/03. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Alcudia, Mallorca, 12.8. 19.8. 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 341/03 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Alcudia, Mallorca, 12.8. 19.8.2003 PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: I alt kr. 5.198,- inkl. rabatter Utilfredsstillende

Læs mere

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejerlejlighed og kontaktede derfor indklagede, som de havde købt ejerlejligheden gennem ca. 1 år tidligere.

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejerlejlighed og kontaktede derfor indklagede, som de havde købt ejerlejligheden gennem ca. 1 år tidligere. 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. Bengtson & Frydendall A/S Nordre Frihavnsgade 71 2100 København Ø Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har krav på betaling af arbejdsvederlag

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klagerne ønskede at købe til brug for deres datter.

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klagerne ønskede at købe til brug for deres datter. 1 København, den 9. oktober 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Ejendomsmæglerfirmaet Jørgen Danielsen A/S v/ Tryg Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Nævnet har modtaget klagen den 24. april 2012. Klagen angår

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 24. september 2014 blev der i sag 260 2014 AA mod BB [Adresse] [By] og Ejendomsmæglervirksomhed John Frandsen, Langå-afdelingen Bredgade 23 8870 Langå afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 29. januar

Læs mere

Klager modtog den 12. januar en ordrebekræftelse, hvorpå der blot stod de 4 deals.

Klager modtog den 12. januar en ordrebekræftelse, hvorpå der blot stod de 4 deals. Ankenævnets journal nr.: 2017-0575 Betaling for overnatning Sagsfremstilling: Klager bestilte i december 2016 et ophold med sin familie hos indklagede fra den 27.5.2017 (lørdag) til den 28.5.2017 (søndag).

Læs mere

KENDELSE. Den ene af klagerne havde en ejendom, i hvilken der var tinglyst 4 lån i BRFkredit.

KENDELSE. Den ene af klagerne havde en ejendom, i hvilken der var tinglyst 4 lån i BRFkredit. 1 København, den 27. maj 2008 KENDELSE Klagerne ctr. Poul Erik Bech A/S Ndr. Frihavnsgade 41 2100 København Ø Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har forsinket gennemførelsen af handlen og dermed forsinket

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0179 aq. København, den 15. marts 2012 KENDELSE. ctr. Statsaut. Ejendomsmægler MDE Henrik Kjeldsen Østergade 2 4230 Skælskør

Klager. J.nr. 2011-0179 aq. København, den 15. marts 2012 KENDELSE. ctr. Statsaut. Ejendomsmægler MDE Henrik Kjeldsen Østergade 2 4230 Skælskør 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. Ejendomsmægler MDE Henrik Kjeldsen Østergade 2 4230 Skælskør Nævnet har modtaget klagen den 31. august 2011. Klagen angår spørgsmålet om,

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2010-0019. Ankenævnets

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2010-0019. Ankenævnets AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0019 Klageren: Indklagede: xx på vegne yy DSB S-tog A/S Klagen vedrører: 17 kontrolafgifter á 750 kr. Ankenævnets sammensætning: Nævnsformand,

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009. København, den 6. september 2012 Sagsnr. 2010 31/ SMO/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget på vegne af [Klager 1] og [Klager 2] samt [Klager 3] og [Klager

Læs mere

Klager. København, den 20. september 2010 KENDELSE. ctr. SchultzBoliger ApS Ordrupvej 38 2920 Charlottenlund

Klager. København, den 20. september 2010 KENDELSE. ctr. SchultzBoliger ApS Ordrupvej 38 2920 Charlottenlund 1 København, den 20. september 2010 KENDELSE Klager ctr. SchultzBoliger ApS Ordrupvej 38 2920 Charlottenlund Nævnet har modtaget klagen den 22. marts 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har givet

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for sms-billet med for få zoner. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Torben Steenberg (2 stemmer)

Kontrolafgift på 750 kr. for sms-billet med for få zoner. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Torben Steenberg (2 stemmer) 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0257 Klageren: Indklagede: XX 2300 København S Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for sms-billet med for få zoner. Ankenævnets

Læs mere

Klager. J.nr. 2010-0176 li. København, den 14. april 2011 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2010-0176 li. København, den 14. april 2011 KENDELSE. ctr. 1 København, den 14. april 2011 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Rie Jakobsen v/tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Nævnet har modtaget klagen den 20. juli 2010. Klagen

Læs mere

Klager. 12,9 ha skov nordvest for [ ].

Klager. 12,9 ha skov nordvest for [ ]. 1 København, den 14. marts 2013 KENDELSE Klager ctr. Ejner Kaa Strandvejen 237 8543 Hornslet Nævnet har modtaget klagen den 26. september 2012. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede skal betale

Læs mere

KENDELSE. Sagen omhandler videre spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har sat prisen på klagers fritidshus for højt.

KENDELSE. Sagen omhandler videre spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har sat prisen på klagers fritidshus for højt. 1 København, den 17. januar 2012 KENDELSE Klager ctr. Place2live Høegh Bolig A/S Københavnsvej 2-4 3400 Hillerød Nævnet har modtaget klagen den 6. juli 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 12. september 2010 har A klaget over registreret revisor C.

K e n d e l s e : Ved skrivelse af 12. september 2010 har A klaget over registreret revisor C. Den 29. november 2011 blev i sag nr. 57/2010 A (advokat B) mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e : Ved skrivelse af 12. september 2010 har A klaget over registreret revisor C. Klagen

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0076 afsagt den 11. september 2015 ****************************** KLAGER TK (2 voksne/4 børn) SALGSBUREAU ARRANGØR Star Tour A/S Star Tour A/S REJSEMÅL

Læs mere

KENDELSE. Ejendomsmægleraktieselskabet Thorkild Kristensen, Blokhus v/advokat Erling Kragh-Pedersen Algade 1 9000 Aalborg

KENDELSE. Ejendomsmægleraktieselskabet Thorkild Kristensen, Blokhus v/advokat Erling Kragh-Pedersen Algade 1 9000 Aalborg 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmægleraktieselskabet Thorkild Kristensen, Blokhus v/advokat Erling Kragh-Pedersen Algade 1 9000 Aalborg Sagen angår spørgsmålet, om indklagede

Læs mere

KENDELSE. Indklagede udbød i 2005 nogle projektejerlejligheder under opførelse.

KENDELSE. Indklagede udbød i 2005 nogle projektejerlejligheder under opførelse. 1 København, den 26. oktober 2009 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Anette Uttenthal Tuborg Sundpark 5, 3. 2900 Hellerup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale godtgørelse til

Læs mere

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET J.nr. 10.12-0444-15

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET J.nr. 10.12-0444-15 AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET J.nr. 10.12-0444-15 Klager: NN Indklagede: YouSee A/S Teglholmsgade 1 0900 København C CVR: 14 77 39 08 Klagetema: Mobil aftaleforhold aftaleindgåelse - opsigelse Nævnets sammensætning:

Læs mere

Hul ved syning på handsker var ikke slitage, men en mangel

Hul ved syning på handsker var ikke slitage, men en mangel Hul ved syning på handsker var ikke slitage, men en mangel Et hul ved syningen på handskens pegefinger var en mangel. Forbrugeren kunne derfor ophæve købet af handskerne. Den erhvervsdrivende var berettiget

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 15. maj 2012 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Maivi Herup Jagtvej 76 2200 København N Nævnet har modtaget klagen den 21. december 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Klager. J.nr. 2012-0151 UL/bib. København, den 17. januar 2013 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Søren Bak Slagelsesvej 1 4180 Sorø

Klager. J.nr. 2012-0151 UL/bib. København, den 17. januar 2013 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Søren Bak Slagelsesvej 1 4180 Sorø 1 København, den 17. januar 2013 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Søren Bak Slagelsesvej 1 4180 Sorø og Statsaut. ejendomsmægler Rikke Nissen Præstøvej 22 4700 Næstved Nævnet har modtaget

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har oplyst et fejlagtigt boligareal og derfor skal betale erstatning til klager.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har oplyst et fejlagtigt boligareal og derfor skal betale erstatning til klager. 1 København, den 14. august 2012 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen A/S Nytorv 6 8400 Ebeltoft Nævnet har modtaget klagen den 29. august 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klager ønskede at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klager ønskede at købe. 1 København, den 30. april 2013 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Kristian Lützau Strandvejen 347 2930 Klampenborg Nævnet har modtaget klagen den 27. september 2012. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

Ankenævnets j.nr 4858510-0008 Indklagede afbestilte bryllupsarrangement

Ankenævnets j.nr 4858510-0008 Indklagede afbestilte bryllupsarrangement Ankenævnets j.nr 4858510-0008 Indklagede afbestilte bryllupsarrangement Den 30. september 2008 underskrev klager kontrakt med indklagede om afholdelse af bryllupsmiddag den 3. juli 2009 for 50-60 personer.

Læs mere

Vedtægter. Stk. 2. En forbruger, der er sikret eller begunstiget i henhold til en tegnet forsikring, anses også for klageberettiget.

Vedtægter. Stk. 2. En forbruger, der er sikret eller begunstiget i henhold til en tegnet forsikring, anses også for klageberettiget. Vedtægter 1 "Ankenævnet for Forsikring" er oprettet af Forbrugerrådet og Forsikring & Pension med henblik på at behandle klager fra forbrugere vedrørende forsikrings- og pensionsforhold. 2 Nævnets kompetence

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 29. september 2017 ****************************** KLAGER [K] (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Rundrejse. Hawaii og Californien,

Læs mere

Øvrige salgsfremmende foranstaltninger I alt inkl. moms overført fra salgsbudgettet, pkt. 5.1. kr. 37.500,00 Vederlaget er beregnet Som fast salær

Øvrige salgsfremmende foranstaltninger I alt inkl. moms overført fra salgsbudgettet, pkt. 5.1. kr. 37.500,00 Vederlaget er beregnet Som fast salær 1 København, den 2. oktober 2008 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Klaus Jørgensen, Kim Holm og Morten Hauberg Bagsværd Hovedgade 93 2880 Bagsværd Sagen angår spørgsmålet, om indklagede

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. juni 2014 blev der i sag 248 2013 AA mod Ejendomsmægler BB og CC afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 28. november 2013 har AA indbragt ejendomsmægler BB og trainee CC for Disciplinærnævnet

Læs mere

Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff.

Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff. Ret og vrang Uddrag af foredrag i DKK Kreds 6 med DKK s formand Jørgen Hindse. Artiklen er bearbejdet til brug for Islandshunden af Jørgen Metzdorff. Det, at man køber noget der ser helt anderledes ud

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med oprettelse af et testamente og et dødsboskifte.

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med oprettelse af et testamente og et dødsboskifte. ADVOKATNÆVNET København, den 8. januar 2008 J.nr. 02-0402-07-0452 lnj/alo K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. juni 2014 blev der i sag 236 2013 AA mod Ejendomsmægler BB og Ejendomsmæglervirksomhed CC afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 1. oktober 2013 har AA indbragt ejendomsmægler BB og ejendomsmæglervirksomheden

Læs mere

Klagerne. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. Stig Rimaas Violvangen 3 2670 Greve

Klagerne. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. Stig Rimaas Violvangen 3 2670 Greve 1 København, den 3. marts 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Stig Rimaas Violvangen 3 2670 Greve Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har undladt at udføre det aftalte mæglerarbejde og derfor skal tåle en salærreduktion,

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår videre spørgsmålet, om indklagede kan pålægges at erstatte klagers udgifter til advokat.

KENDELSE. Sagen angår videre spørgsmålet, om indklagede kan pålægges at erstatte klagers udgifter til advokat. København, den 20. september 2010 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmægleraktieselskabet Poul Erik Bech A/S Gentoftegade 72 2820 Gentofte Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført et dårligt mæglerarbejde

Læs mere

Vedtægter for Dansk Håndværks Garantiordning

Vedtægter for Dansk Håndværks Garantiordning Vedtægter for Dansk Håndværks Garantiordning Gældende fra 1. januar 2012 1. Formål Garantiordningens formål er at sikre og udbygge et tillidsfuldt forhold mellem forbrugere og entreprenør- og håndværksvirksomheder,

Læs mere

Gavekort på 2344 kr. stjålet. DSB kan ikke spærre det og vil ikke udstede

Gavekort på 2344 kr. stjålet. DSB kan ikke spærre det og vil ikke udstede 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0173 Klageren: Indklagede: xxxxx 8260 Viby DSB Klagen vedrører: Gavekort på 2344 kr. stjålet. DSB kan ikke spærre det og vil ikke udstede

Læs mere

29-03-2016. Din sag om tilbagebetaling af pension ikke reelt enlig

29-03-2016. Din sag om tilbagebetaling af pension ikke reelt enlig A Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk henvendelse: Man.-tors. 9-16, fre. 9-15 Din

Læs mere

Kontrolafgift 750 kr. Klip på SMS-klippekort ikke gyldigt.

Kontrolafgift 750 kr. Klip på SMS-klippekort ikke gyldigt. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0188 Klageren: XX på vegne af YY Indklagede: Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift 750 kr. Klip på SMS-klippekort ikke gyldigt. Ankenævnets

Læs mere

København, den 28. januar 2010 KENDELSE. Klager. ctr. Realmæglerne Nakskov ApS Vejlegade 17, st. 4900 Nakskov

København, den 28. januar 2010 KENDELSE. Klager. ctr. Realmæglerne Nakskov ApS Vejlegade 17, st. 4900 Nakskov 1 København, den 28. januar 2010 KENDELSE Klager ctr. Realmæglerne Nakskov ApS Vejlegade 17, st. 4900 Nakskov 2 Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført et mangelfuldt arbejde ved bl.a. ikke at

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende forevisning af Ungdomskort samt godtgørelse af klippekort brugt i perioden efter kontrolafgiften.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende forevisning af Ungdomskort samt godtgørelse af klippekort brugt i perioden efter kontrolafgiften. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0341 Klageren: XX på vegne YY 8400 Ebeltoft Indklagede: Midttrafik CVRnummer: 29943176 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0049 aq. København, den 9. oktober 2012 KENDELSE. ctr. Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S Øresundsvej 124 2300 København S

Klagerne. J.nr. 2012-0049 aq. København, den 9. oktober 2012 KENDELSE. ctr. Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S Øresundsvej 124 2300 København S 1 København, den 9. oktober 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S Øresundsvej 124 2300 København S Nævnet har modtaget klagen den 16. marts 2012. Klagen angår spørgsmålet om,

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0115 - genoptaget afsagt den 19. marts 2015 ****************************** KLAGER CFR (2 voksne/2 børn) SALGSBUREAU ARRANGØR Spies A/S Spies A/S REJSEMÅL

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-23.447 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 7. juli 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-23.447 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 7. juli 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-23.447 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 7. juli 2005 K E N D E L S E Brunata A/S (advokat Asger Heine Jensen, København) mod 1. Aalborg Boligselskab af

Læs mere

Mellem [navn] som arrangør og [navn] hotel indgås aftale om arrangement den for 70 personer,

Mellem [navn] som arrangør og [navn] hotel indgås aftale om arrangement den for 70 personer, Ankenævnets journal nr.: 2018-0435 - Klage vedrørende afbestilling Sagsfremstilling: Klager indgik den 7. februar 2017 med indklagede aftale om afvikling af klagers bryllup hos indklagede. Af den skriftlige

Læs mere

KENDELSE. Den 2. december 2008 blev der indhentet en tingbogsattest på ejendommen.

KENDELSE. Den 2. december 2008 blev der indhentet en tingbogsattest på ejendommen. 1 København, den 1. juni 2010 KENDELSE Klager ctr. EDC Bent Nielsen A/S v/advokat Morten Kaas-Vinther Hillerød Port Sdr. Jernbanevej 18 D 3400 Hillerød Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har krav på

Læs mere

Klager. København, den 17. marts 2009 KENDELSE. ctr. Realmæglerne Kurt Strøm ApS Søndergade 8D 9300 Sæby

Klager. København, den 17. marts 2009 KENDELSE. ctr. Realmæglerne Kurt Strøm ApS Søndergade 8D 9300 Sæby 1 København, den 17. marts 2009 KENDELSE Klager ctr. Realmæglerne Kurt Strøm ApS Søndergade 8D 9300 Sæby Sagen angår spørgsmålet, om der var indgået en gyldig formidlingsaftale mellem klager og indklagede,

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. samt 2 rykkergebyrer på 100 kr. for rejse uden gyldigt sms-klip.

Kontrolafgift på 750 kr. samt 2 rykkergebyrer på 100 kr. for rejse uden gyldigt sms-klip. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0279 Klageren: Indklagede: XX 2720 Vanløse Metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. samt

Læs mere

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. Siesbye Kapsch ApS Gothersgade 43 1123 København K

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. Siesbye Kapsch ApS Gothersgade 43 1123 København K 1 København, den 1. juni 2010 KENDELSE Klager ctr. Siesbye Kapsch ApS Gothersgade 43 1123 København K Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har givet fejlagtige oplysninger i forbindelse med klagers afgivelse

Læs mere

Klager. København, den 23. december 2009 KENDELSE. ctr. EDC Danebo A/S Gammel Havn 1 9000 Aalborg

Klager. København, den 23. december 2009 KENDELSE. ctr. EDC Danebo A/S Gammel Havn 1 9000 Aalborg 1 København, den 23. december 2009 KENDELSE Klager ctr. EDC Danebo A/S Gammel Havn 1 9000 Aalborg Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klager i forbindelse med dennes indfrielse

Læs mere

Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme. årsberetning 2004

Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme. årsberetning 2004 årsberetning 2004 Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme årsberetning 2004 Ankenævnets sammensætning Ankenævnet består af fem medlemmer. Forbrugerrådet, Visit Denmark og HORESTA udpeger hver et medlem

Læs mere

I juni 2012 rettede klager personlig henvendelse til indklagede med henblik på afholdelse af selskabsarrangement for ca. 40 personer hos indklagede.

I juni 2012 rettede klager personlig henvendelse til indklagede med henblik på afholdelse af selskabsarrangement for ca. 40 personer hos indklagede. Ankenævnets j.nr. 2012-1208 - Tvist om pris for afholdelse af selskab. I juni 2012 rettede klager personlig henvendelse til indklagede med henblik på afholdelse af selskabsarrangement for ca. 40 personer

Læs mere

Ingrid Dissing (2 stemmer) Claus Jørgensen Torben Steenberg

Ingrid Dissing (2 stemmer) Claus Jørgensen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0077 Klageren: XX 6500 Vojens Indklagede: DSB Fjern og Regionaltog. Klagen vedrører: Taxaregning på 800 kr. som ønskes godtgjort. Ankenævnets

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026525 (Katja Høegh, Pernille Hollerup) 16. maj 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026525 (Katja Høegh, Pernille Hollerup) 16. maj 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026525 (Katja Høegh, Pernille Hollerup) 16. maj 2012 K E N D E L S E EKJ Rådgivende Ingeniører A/S (advokat Karsten Havkrog Pedersen, København) mod Statens og Kommunernes

Læs mere

København, den 11. september 2014

København, den 11. september 2014 København, den 11. september 2014 Sagsnr. 2012-1375/8KR/MLA 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over X advokatfirma. Sagens tema: Klager har klaget over X advokatfirmas

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med hans hverv som bistandsadvokat.

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med hans hverv som bistandsadvokat. København, den 30. november 2010 J.nr. 2010-02-0138 MRY/MRY 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat B på vegne Advokatrådet (herefter kaldet klager) klaget over advokat C,

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede. København, den 16. juni 2014 Sagsnr. 2013-3026/LSK 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede. Sagens tema: Kommune X har klaget over, at indklagede,

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2013/0298 afsagt den 27. juni 2014 ****************************** KLAGER HS (1 person) SALGSBUREAU ARRANGØR Spar Tours ApS Lauritzen Rejser v/niels Lauritzen

Læs mere

Det fremgik af sagens akter at en plejefamilie den 8. marts 2005 modtog en dengang 8-årig dreng, A, i familiepleje.

Det fremgik af sagens akter at en plejefamilie den 8. marts 2005 modtog en dengang 8-årig dreng, A, i familiepleje. Det fremgik af sagens akter at en plejefamilie den 8. marts 2005 modtog en dengang 8-årig dreng, A, i familiepleje. 20. maj 2008 Det fremgik endvidere af akterne at der mens plejefamilien havde A boende

Læs mere

Nedenfor finder du de regler, der gælder for privatpersoners brug af Swipp. Reglerne gælder fra din accept af aftalen om Swipp.

Nedenfor finder du de regler, der gælder for privatpersoners brug af Swipp. Reglerne gælder fra din accept af aftalen om Swipp. Brugerregler for Swipp - Privat Salling Bank A/S Frederiksgade 6 7800 Skive Bestemmelserne om afsendelse af Swipp-overførsler/-betalinger ophører den 15. december 2015.. For Swipp-overførsler/-betalinger

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse med, at klagernes handel ikke blev gennemført.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse med, at klagernes handel ikke blev gennemført. 1 København, den 8. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmæglerfirmaet Peter Schmidt ApS Øverødvej 11 2840 Holte Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 348/2007 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Sunny Beach, Bulgarien. 2.9.-9.9.2007 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt 4.400 kr. kr. (inkl. flytillæg)

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 28. juli 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Tim Rose A/S Rungstedvej 52 2960 Rungsted Kyst Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har givet fejlagtige oplysninger om ejerudgifter, varme- og vandudgifter,

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 29. februar 2012 blev der i sag 146-2011 KK mod ejendomsmægler BB afsagt sålydende Kendelse Ved henvendelse af 27. december 2010 har KK indbragt ejendomsmægler BB for Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere.

Læs mere

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte 2015-39 Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte En borger klagede til ombudsmanden over afgørelser fra Udbetaling Danmark og Ankestyrelsen om tilbagebetaling

Læs mere

Ankenævnets j.nr Klage vedr. selskabsarrangement

Ankenævnets j.nr Klage vedr. selskabsarrangement Ankenævnets j.nr. 4858521-0028 Klage vedr. selskabsarrangement Klager bestilte telefonisk den 3. februar 2010 et konfirmationsarrangement hos indklagede til 37 personer, heraf 33 voksne og 4 børn, med

Læs mere

Vedr. kommunens klage over Energitilsynets afgørelse af 3. juli 2002 ang. manglende flyttemeddelelse fra [...]

Vedr. kommunens klage over Energitilsynets afgørelse af 3. juli 2002 ang. manglende flyttemeddelelse fra [...] SEAS Distribution A.m.b.A. Slagterivej 25 4690 Haslev Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. kommunens klage over Energitilsynets afgørelse af 3. juli 2002 ang. manglende flyttemeddelelse

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0164 afsagt den 16. februar 2016 ****************************** KLAGER ALR (1 person) v/ ULR SALGSBUREAU ARRANGØR Rejsespecialisten ApS (My Education)

Læs mere

Jeg er helt enig med den af dig fastsatte pris på 1.490.000,00.

Jeg er helt enig med den af dig fastsatte pris på 1.490.000,00. 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmægler Niels Hald City A/S Gl. Kongevej 37 A 1610 København V Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har krav på betaling af tilvalgte ydelser

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe. 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. Ejendomsmægler MDE Torben Strøm Bispebroen 2 F 6100 Haderslev Nævnet har modtaget klagen den 20. april 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

RETTENS DOM (Tredje Afdeling) 17. oktober 1991 *

RETTENS DOM (Tredje Afdeling) 17. oktober 1991 * fremsætte en afvisningspåstand og langt mindre fritage Retten fra at påse, at vedtægtens frister er overholdt. 2. Den udtrykkelige afvisning af en ansøgning, der finder sted efter den stiltiende afvisning

Læs mere

Årsberetning 2014. (Uddrag)

Årsberetning 2014. (Uddrag) Årsberetning 2014 (Uddrag) 6.3 Kompetencespørgsmål Arbejdsrettens og de faglige voldgiftsretters kompetence er fastlagt i henholdsvis 9 11 og 21-22 i lov nr. 106 af 26. februar 2008, der som oven for nævnt

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført et mangelfuldt arbejde i forbindelse med salg af en ejerlejlighed til klager.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført et mangelfuldt arbejde i forbindelse med salg af en ejerlejlighed til klager. 1 København, den 25. januar 2011 KENDELSE Klager ctr. Nybolig Jan Milvertz A/S Algade 39 4230 Skælskør Nævnet har modtaget klagen den 7. juni 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført et

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 15. april 2009 KENDELSE Klagerne ctr. Ejendomsmægler Niels Hald City A/S Gl. Kongevej 37 A 1610 København V Sagen angår spørgsmålet, om indklagede er erstatningsansvarlig over for klagerne

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede. 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klager ctr. Lokalbolig Valby ApS Valby Langgade 142 2500 Valby Nævnet har modtaget klagen den 16. marts 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 15. juli 2009 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Assens ApS Østergade 45 5610 Assens Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes indklagede, at klagerne ikke overholdt 6-dages fristen for fortrydelse

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Energistyrelsen (sagsnr. XXX) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Oplæg til retsudvalget om god forvaltningsskik

Oplæg til retsudvalget om god forvaltningsskik Retsudvalget 2011-12 REU alm. del Bilag 118 Offentligt Oplæg til retsudvalget om god forvaltningsskik Efter ombudsmandsloven skal ombudsmanden udover gældende ret også efterprøve om forvaltningsmyndighederne

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0133 li/bib. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2012-0133 li/bib. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr. 1 København, den 3. januar 2013 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Palle Ørtoft Hadsundvej 59, Vejgaard 9000 Aalborg Nævnet har modtaget klagen den 10. juli 2012. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 GYS/CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X ApS v/direktør Y klaget over advokatfirmaet A og advokat B. Sagens tema: Klagen

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har krav på betaling af vederlag som krævet.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har krav på betaling af vederlag som krævet. 1 København, den 14. april 2011 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen A/S Mariagervej 106 8900 Randers Nævnet har modtaget klagen den 16. december 2010. Klagen angår spørgsmålet om,

Læs mere

Klager. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup

Klager. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klager ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet en fejlagtig salgsprovenuberegning og derfor skal betale

Læs mere

Chaufførens forbikørsel så sønnen ikke kom med bussen. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg

Chaufførens forbikørsel så sønnen ikke kom med bussen. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0104 Klageren: XX 7323 Give Indklagede: Sydtrafik CVRnummer: 29942897 Klagen vedrører: Chaufførens forbikørsel så sønnen ikke kom med

Læs mere