Få helt styr på Digital post

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Få helt styr på Digital post WWW.KOMPUTER.DK"

Transkript

1 KOMPUTER FOR ALLE Få helt styr på Digital post

2 NU ER DET SLUT MED ALMINDELIG PAPIRPOST: Sådan får du digital post fra det offentlige Fra den. november skal du have en digital postkasse for at kommunikere med din kommune, SKAT, staten, sundhedsvæsenet og andre offentlige myndigheder. Selv om du allerede har en eboks, er du ikke nødvendigvis tilmeldt den digitale ordning. Mange af os har haft både en mailadresse og en såkaldt e-boks-konto i årevis, så der burde ikke være problemer med, at de offentlige myndigheder fra den. november i år overgår til ren digital post eller hvad? Virkeligheden er desværre, at du ikke modtager ét eneste brev, medmindre du har været omkring borger.dk og tilmeldt dig den såkaldte Digitale Post uanset at du allerede har både en adresse og en eboks eller en konto hos eposthuset. For fremover at kunne kommunikere digitalt med de offentlige myndigheder skal du ind på hovedsiden borger.dk og tilmelde dig Digital Post. Det er den eneste måde, hvorpå du fremover vil modtage post om fx ejendomsskat, folkepension og andre ydelser. Du skal også selv kunne klare det digitalt, når du fremover vil melde flytning, bestille nyt pas eller sygesikringskort, se din årsopgørelse fra SKAT eller skifte læge. Med andre ord skal du fra november klare alt via digitale løsninger i stedet for at møde op på rådhuset eller ringe til kommunen. Selv hvis du ikke har styr på computere og internet, skal du fremover med hjælp fra personale hos Borgerservice eller på biblioteket klare sagerne via nettet. Heldigvis er det ikke svært at komme i gang, og når du først er tilmeldt, kan du glæde dig over, at det er meget nemmere selv at bestille passet, melde din flytning eller ordne forskudsopgørelsen uden at skulle forlade hjemmet. I denne artikel viser vi, hvordan du får et NemID, opretter en Digital Post-kasse og kommer i gang med at kommunikere med det offentlige. Hvis du allerede har et NemID fra fx din bank, kan du springe videre til oprettelsen af din digitale postkasse. Det skal du gøre via nettet Allerede i dag er det kun ganske få ting, du kan ordne telefonisk eller ved personligt fremmøde i din kommune, og efter november i år begrænses listen yderligere. Her til højre kan du se et lille udpluk af de ting, du fremover selv skal klare digitalt på nettet. Se den fulde liste på adressen herunder: Melde flytning Bestille nyt sygesikringsbevis og blåt EU-sygesikringsbevis Skifte læge Ansøge om foretagelse af begravelse eller ligbrænding Søge om hjælpemidler (til handicaps) Indberette års- og forskudsopgørelse Søge om kørekort og pas Betale for jagttegn, jagtprøve og riffelprøve Ansøge om vielse og anmode om separation og skilsmisse Af Henning Rasmussen. Foto: Shutterstock/lightwavemedia.

3 OBS Det er ik være til ke nok at meldt e Boks! De fleste tror, at d et er tilstr at have e ækk n post fra d eboks-konto for eligt at få et offentl ige er ikke tilf ældet. Fø men det rst s registrere s på borg kal du er.dk. Se hvord an i denn e artikel! Når du vil læse din post fra offentlige myndigheder, foregår det på borger.dk. Det er også her, du fx kan melde din flytning, bestille nyt pas og meget mere. Til dig, der ikke har NemID Se, hvordan du får et NemID, så du kan bruge offentlige tjenester på nettet. Hvis du allerede har NemID Bliv tilmeldt Digital Post på borger.dk, så du kan modtage elektronisk post.

4 NEMID.NU Besøg hjemmesiden på: NemID er din adgang til en lang række tjenester på nettet. SPROG Dansk Sådan får du et NemID Alle borgere over år med et dansk CPR-nummer kan få et NemID-nøglekort, der bruges til at få adgang til en lang række offentlige og private tjenester. Du skal blandt andet bruge et NemID for at melde flytning til Folkeregistret eller for at logge på netbank hos din lokale sparekasse. Se her, hvordan du får et nøglekort, hvis du ikke allerede har det. Gå ind på hjemmesiden og klik på Bestil NemID til private. Klik på Bestil med kørekort eller pas, og udfyld felterne med dit CPR-nummer, mobiltelefonnummer og adresse. Vælg, om du vil identificere dig med dit pas eller kørekort, og skriv kortets nummer. Sæt flueben ved Jeg accepterer, og klik på Næste. Klik så på Bekræft på næste skærm. Nu skal du vente nogle dage, til du modtager et fysisk nøglekort med posten.

5 Når du modtager dit første nøglekort med posten, skal du logge på med en engangskode, du får tilsendt per sms eller . Klik på Log på selvbetjening. 9 8 Indtast det nummer, der står i brevet fra NemID, og skriv den adgangskode 8, du har modtaget per sms eller . Klik på Næste 9. Opret en digital signatur Du skal tilknytte en såkaldt digital signatur til dit NemID for at kunne identificere dig selv. Hvis du har bestilt dit NemID på har du allerede denne digitale signatur men har du fået NemID gennem din bank, skal du nu oprette en digital signatur for også at kunne anvende offentlige tjenester. 0 Skriv en ny adgangskode efter eget valg i de to felter 0. Koden skal være på over seks tegn, rumme både tal og bogstaver og må ikke indeholde dit CPR-nummer eller NemID-nummer. Klik på Næste. Klik også på Næste på næste skærm for at tillade, at du kan bruge dit CPR-nummer som brugernavn, når du logger på med NemID. Gå ind på hjemmesiden herover, og klik på Log på. Klik på Run, hvis en Java-boks åbner. Log på med dit brugernavn og kode og nøglen fra dit nøglekort. Skriv til sidst det sekscifrede tal, som du finder på dit nøglekort, ud for det firecifrede nummer, som vises på skærmen. Klik på Næste. Klik på OK på næste skærm. Nu er dit NemID aktiveret. Hvis du ikke i forvejen havde en digital signatur knyttet til din NemID, vil den nu være aktiveret. Ellers får du at vide, at signaturen allerede er aktiv.

6 BORGER.DK Besøg hjemmesiden på: På borger.dk finder du alle offentlige tjenester på nettet samlet. SPROG Dansk Tilmeld dig Digital Post hos borger.dk Selv om du har en NemID og kan logge på fx din netbank, så er du stadig ikke som udgangspunkt tilmeldt Digital Post fra det offentlige. Det sker først, når du har logget dig på myndighedernes hovedside, kaldet borger.dk. Her finder du også fremover din digitale postkasse og brevene fra offentlige myndigheder. Besøg hjemmesiden herunder, og klik på Start. Log på med dit brugernavn og adgangskode og nøglen fra dit NemID-nøglekort. Sørg for, at der er flueben ved de punkter, som siden foreslår, og som du derfor kan se oplysninger om hos Klik derefter på Acceptér. Nu skal du oprette din digitale postkasse hos det offentlige. Klik på Start oprettelse Skriv dit fulde navn, dit mobiltelefonnummer og din - adresse. Sæt flueben ved Jeg accepterer, og klik på Opret postkasse. Du skal bekræfte dit mobilnummer. Det gør du ved at klikke på Bekræft dit mobilnummer 8. Du modtager herefter en sms, som du skal indtaste på siden. Klik på Min Side. Her kan du se, at også din adresse skal bekræftes på samme måde 9. Derefter kan du bruge din digitale postkasse på Klik blot på Indbakke 0 for at se din post.

7 Det er helt sikkert Digital Post er meget sikrere end almindelig brevpost og traditionelle s. Fysiske breve kan forsvinde på vej til dig, ligesom de kan komme uvedkommende i hænde, hvis du ikke makulerer dem grundigt, før du smider dem ud. Med Digital Post er kommunikationen mellem det offentlige og din pc krypteret, så ingen uvedkommende kan læse med. Almindelige s er ikke krypteret, og kan derfor i princippet opsnappes af kriminelle. Den høje sikkerhed kræver blot, at du passer på dit NemID-nøglekort og aldrig skriver din personlige kode ned eller giver den til andre. Skriv breve og læs post på borger.dk Når du modtager et brev fra en offentlig myndighed i din digitale postkasse, får du samtidig besked om det pr. mail. Derefter logger du blot på borger.dk, hvor du kan se alle dine digitale breve og nemt søge i tidligere breve eller skrive en ny besked. Gå ind på og klik på Log på selvbetjening. Log på med dit NemID. Klik på Min Post og på Indbakke. Her kan du se de digitale breve i din indbakke. Klik på et brev. Det åbner brevet, som er i PDF-format, i et nyt vindue. Du kan herefter sende brevet videre til din almindelige mailadresse eller føre musen ned i bunden af skærmen og gemme PDF en. Luk brevet ved at klikke på krydset i øverste højre hjørne. 8 I venstre side ses dine postmapper. Hvis du har behov for at skrive en besked til en offentlig myndighed, gør du det blot ved at klikke på punktet Ny post. Du kan søge efter en modtager hos det offentlige eller vælge blandt kategorierne fx Stat 8.

8 0 9 Vælg nu en underkategori 9 og Modtagerfeltet udfyldes automatisk, og du er nu klar den myndighed, du vil skrive til 0. til at skrive et emne og en besked i det blanke felt under emnefeltet. Klik til sidst på Send. Når du får svar på din besked, modtager du en almindelig mail, hvor der står, at du skal logge ind på for at læse beskeden. Find rundt i din digitale postkasse Du kan altid gå ind og finde din gamle post på borger.dk. Det gør tjenesten til et glimrende digitalt arkiv. For bedre at holde styr på posten anbefaler vi, at du organiserer din post i mapper. Log ind på og klik på Min Post. Klik derefter på fanen Indbakke. Her ligger al den post, du nogensinde har modtaget. For at søge efter et bestemt brev eller emne skal du skrive et søgeord i tekstfeltet og trykke på Enter. Så vises kun de mails, der passer til søgeordet. 0 9 Du kan også organisere bestemte typer beskeder i mapper, så de er nemmere at finde. Klik på Mappefunktioner, og vælg Ny mappe/undermappe. 8 Skriv et navn til din nye mappe, og vælg, om den skal placeres som en mappe i indbakken eller som undermappe til en anden mappe. Klik på OK 8. Markér de mails, du vil flytte 9. Vælg så punktet Flyt 0, og klik på den nye mappe. Det flytter de valgte beskeder ned i arkivmappen, så du lettere kan finde dem fremover.

9 TIP! Sådan får du svar Når der er kommet et nyt digitalt brev til dig hos borger.dk, modtager du en almindelig eller sms, der beder dig logge ind på tjenesten. Find blanketter til flytning og meget andet Efter november i år er der mange ting, du fremover skal klare digitalt over nettet. På borger.dk finder du nemme selvbetjeningsløsninger, hvor du fx kan melde flytning til Folkeregistret og Post Danmark, anmelde tyveri eller bestille nyt pas. På borger.dk finder du blanketter til alt. Vælg blot en kategori i venstre side og derefter et punkt. Her viser vi fx, hvordan du klikker direkte ind og anmelder et tyveri. I mailen står der, at der er ny digital post til dig. Du kan også se, hvem posten er fra, og hvad det drejer sig om. Luk mailen, og log ind på for at læse dit brev. I boksen Selvbetjening kan du se de forbrydelser, du kan anmelde digitalt. Klik på Anmeld cykeltyveri til politiet. Før du starter, skal du have cyklens stelnummer klar. Klik derefter på Start Udfyld nu alle felter på hjemme-siden 8. Klik på Næste for at sende anmeldelsen til politiet. Du kan fx også melde flytning. Klik på Flytning 9, Bolig og flytning 0, og vælg Flyt til Danmark. Her kan du få registreret din flytning hos Folkeregistret og Post Danmark.

10 BORGER.DK Besøg hjemmesiden på: eboks samler din post fra både det offentlige og private virksomheder. SPROG Dansk Sådan samler du al din post i eboks eboks er en digital posttjeneste, der benyttes af de fleste private virksomheder. Ofte kan du endda spare et månedligt gebyr ved at modtage dine regninger og anden post digitalt fremfor via et trykt brev. For at slippe for at skulle logge ind flere steder kan du fremover også modtage din post fra det offentlige på eboks denne post dukker stadig også op på borger.dk, men du kan nøjes med at læse den ét sted. Gå ind på og klik på Log på privat. Klik på Run, hvis en Java-boks åbner. Log på med dit NemID-brugernavn og adgangskode og nøglen fra dit nøglekort. Første gang du logger på eboks, skal du indtaste dit CPR-nummer og klikke på Log på. Klik på Accepter på næste skærm. Læs betingelserne for brug af eboks, og sæt derefter markering ved Jeg accepterer. Klik på OK. Nu er du tilmeldt eboks. Indtast dit navn, din adresse og dit mobiltelefonnummer. Du modtager som standard en , når der er ny post i din eboks, men du kan også vælge at få en sms. Klik på OK og på Fortsæt på næste skærm. På forsiden kan du anvende tilmeldingsguiden for at tilmelde dig digital post fra private afsendere. Klik på Tilmeld post fra flere private afsendere.

11 9 0 8 De private firmaer er inddelt i kategorier 8. Klik fx på Banker og sparekasser 9. Herefter er det blot at klikke på Vælg afsender ud for den korrekte bank. Klik på menupunktet Indbakke og arkiv 0. Her kan du fremover finde al post fra offentlige myndigheder sammen med breve fra de private firmaer, du har tilmeldt dig. Dermed behøver du ikke logge på borger.dk og kan således nøjes med at tjekke al din post ét sted. TIP! Få adgang med telefon og tablet NemID, som du bruger til at logge på borger.dk og eboks, virker desværre ikke på smartphones og tavle-pc er der arbejdes dog på en løsning netop nu. Du kan dog stadig få adgang til din post i eboks fra din smartphone eller tablet ved at bruge tjenestens app, som du finder i AppStore og på Googles Play Butik. Så kan du læse din digitale post, når du ikke er i nærheden af en computer. Android ios Log ind på og klik på Indstillinger. Klik på Mobiladgang og på Aktiver mobiladgang. På de næste skærme skal du acceptere betingelserne og vælge en personlig adgangskode. Nu får du en aktiveringskode, som du skal indtaste, når du logger på app en eboks fra din mobil eller tablet første gang. Koden skal ligeledes bruges igen, hvis du fx får ny mobiltelefon. I app en på din mobil eller tablet skal du nu logge på med dit CPR-nummer, din adgangskode og koden, du fik på eboks. Fremover skal du kun bruge dit CPR-nummer og din personlige kode. Klik på Log på.

12 HVOR SIKKER ER DIN PC? Er din computer sikret mod virus, hackere og nedbrud, så du kan du slappe af og nyde dens mange muligheder? I Komputer For Alle får du alt at vide om, hvordan du sikrer din computer 00 %. I hvert nummer er der et væld af tips om, hvordan du fx nemt undgår virus og uønskede s, og du får løbende sikkerhedsprogrammer uden beregning. Læs mere om magasinet på: Komputer for alle/bonnier Publications International AS, kundeservice, postboks, 0900 København C, tlf

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fra november 2005 vil alle statsansatte modtage deres lønseddel i e-boks. Alle danskere kan gratis anvende e-boks. Vi anbefaler, at du benytter en digital signatur til at logge

Læs mere

Digital Postkasse/e-Boks

Digital Postkasse/e-Boks Nemt på nettet Digital Postkasse/e-Boks Horsens Kommunes Biblioteker Redigeret januar 2013 itborger@horsens.dk Indledning Mere og mere kommunikation med det offentlige foregår over nettet. Ting, som man

Læs mere

og hurtigt klikke dig frem til de helt rette hjemmesider eller de instanser, du leder efter. Herunder viser vi en håndfuld gode

og hurtigt klikke dig frem til de helt rette hjemmesider eller de instanser, du leder efter. Herunder viser vi en håndfuld gode Modul 0 Internet Sådan bruger du Borger.dk Borger.dk er din internetportal, som giver let adgang til tusindvis af offentlige hjemmesider og servicer. Her viser vi, hvordan du bruger Borger.dk og fx kommunikerer

Læs mere

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK KOMPUTER FOR ALLE Få helt styr på Gå på netbank og borgerservice med Her viser vi, hvordan du bestiller og bruger, så du kan bruge netbank og de mange offentlige internettjenester. Når du vil logge på

Læs mere

Hvis du er i tvivl, så gå på www.borger.dk og log ind. Der kan du se, om du er klar til Digital Post.

Hvis du er i tvivl, så gå på www.borger.dk og log ind. Der kan du se, om du er klar til Digital Post. \ Tilmelding til Digital Post på Borger.dk Forudsætninger: Kendskab til brug af computer og aktivt NemiD. Vær opmærksom på, at alt afhængig af, om du tidligere har besøgt Digital Post på borger.dk eller

Læs mere

Datastuen, Esbjerg. NEM-ID. Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: NEM-ID Side 1

Datastuen, Esbjerg. NEM-ID. Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: NEM-ID Side 1 NEM-ID Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: NEM-ID Side 1 Hvordan får jeg Nem-ID? A: Ved personlig henvendelse i borgerservice. Du kan få Nem-ID ved personlig henvendelse i borgerservice- og skattecentre.

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fremover vil din lønseddel blive sendt til e-boks. e-boks er en elektronisk postkasse og arkiv, som du har adgang til via Internettet. Alle danskere kan gratis anvende e-boks.

Læs mere

Windows Vista Digital postkasse og borger.dk side 1 af8. I adresselinjen. 1) Gå ind på www.e-boks.dk. Du ser nu dette skærmbillede:

Windows Vista Digital postkasse og borger.dk side 1 af8. I adresselinjen. 1) Gå ind på www.e-boks.dk. Du ser nu dette skærmbillede: Windows Vista Digital postkasse og borger.dk side 1 af8 1) Gå ind på www.e-boks.dk I adresselinjen Du ser nu dette skærmbillede: 2) Klik på Log på privat Du kommer nu til det offentlige log in fællesskab

Læs mere

NOTAT. Indhold. Vejledning til Digital Post

NOTAT. Indhold. Vejledning til Digital Post Vejledning til Digital Post DATO 23. oktober 2014 SAGS NR. Indhold Indledning... 1 Medarbejdersignatur... 2 Afvent breve fra Nets DanID A/S... 3 NemID administratoren oprettes som bruger på Virk.dk...

Læs mere

Log på Privat. 23-02-2014 visitsite v. Anja Beck Niesen 1

Log på Privat. 23-02-2014 visitsite v. Anja Beck Niesen 1 Log på Privat 23-02-2014 visitsite v. Anja Beck Niesen 1 Udfyld Bruger-id og Adgangskode, herefter nemid nummer 23-02-2014 visitsite v. Anja Beck Niesen 2 23-02-2014 visitsite v. Anja Beck Niesen 3 Tjek

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk IT Borger E-boks.dk side 1 af11 Indholdsfortegnelse Login... Side 2 Navigation... Side 3 Din postkasse... Side 3 Opret ny mappe... Side 4 Upload (gem) dine egne filer... Side 5 Adressebog... Side 7 Regler...

Læs mere

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 7.0

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 7.0 PSYKIATRIENS VIKARCENTER MinTid Quickguide Version 7.0 Psykiatriens Vikarcenter Vi glæder os til, at du kommer på MinTid. Systemet giver dig adgang til bedre planlægning, vagtbørsen og muligheden for at

Læs mere

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 6.0

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 6.0 PSYKIATRIENS VIKARCENTER MinTid Quickguide Version 6.0 Psykiatriens Vikarcenter Vi glæder os til at du kommer på Min Tid. Systemet giver dig adgang til bedre planlægning, vagtbørsen og muligheden for at

Læs mere

JENS KOLDBÆK Borger på nettet for seniorer

JENS KOLDBÆK Borger på nettet for seniorer JENS KOLDBÆK Borger på nettet for seniorer INDHOLDSFORTEGNELSE Bliv en del af det digitale Danmark... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør KAPITEL ET... 9 Godt i gang som digital borger NemID...11 Bestil

Læs mere

FAKTAARK DIGITAL POST BORGERNE VERSION 3-2014. fra det offentlige til. Opdateret 3-11-2014 FAKTAARK

FAKTAARK DIGITAL POST BORGERNE VERSION 3-2014. fra det offentlige til. Opdateret 3-11-2014 FAKTAARK FAKTAARK DIGITAL POST fra det offentlige til BORGERNE VERSION 3-2014 Opdateret 3-11-2014 Indholdsfortegnelse DIGITAL POST FRA DET OFFENTLIGE... 3 Lov om Digital Post i 2014... 3 Automatisk tilmelding...

Læs mere

Sådan bruger du NemID

Sådan bruger du NemID Sådan bruger du NemID Hvad er NemID? NemID er et sikkert log-in og en digital underskrift. Du kan bruge NemID til blandt andet din netbank, sundhedsjournal og årsopgørelse. NemID er et sikkert log-in,

Læs mere

Vejledning til oprettelse af digital post

Vejledning til oprettelse af digital post Vejledning til oprettelse af digital post Indholdsfortegnelse Har du brugt dit sidste frimærke?... 3 Inden du begynder... 4 Bestil NemID med pas eller kørekort... 5 Aktiver ny NemID... 10 OPRET digital

Læs mere

OPRETTELSE AF NemID OG HVAD KAN DET BRUGES TIL

OPRETTELSE AF NemID OG HVAD KAN DET BRUGES TIL OPRETTELSE AF NemID OG HVAD KAN DET BRUGES TIL Oprettelse: Gå ind på siden www.nemid.nu (bemærk at hjemmesiden ikke slutter med.dk som man kunne tro men derimod på.nu). Du får følgende billede: Her skal

Læs mere

GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT

GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT Indhold Introduktion... 2 Velkommen... 2 Lyd... 2 Om guiden (vises under Hjælp til guide knappen)... 2 Spørgsmål... 2 Computer... 2 NemID...

Læs mere

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole Opstartsvejledning til ipad Tinderhøj Skole Den første skærm når du starter din ipad Sæt fingeren på pilen og træk den til højre. Vælg sprog En ipad kommer med mulighed for at vælge mange forskellige sprog.

Læs mere

Kom godt i gang med Sydbanks NetBank

Kom godt i gang med Sydbanks NetBank Kom godt i gang med Sydbanks NetBank Du skal bruge dit kodebrev og dit nøglekort, som er på dit nøglebrev. På www.sydbank.dk, vælger du [Log på] dernæst NetBank. Indtast brugernummer og kodeord fra kodebrevet.

Læs mere

Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS)

Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Du finder ansøgningssystemet via linket på siden: http://kandidat.au.dk/optagelse/ansoegning/. Her skal du vælge punktet Sådan søger du og klikke på: Login

Læs mere

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter For at starte opsætningen af produktet, downloades programmet ved at gå til nedstående link, og vælge under Privat praktiserende

Læs mere

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Senest opdateret 18. november 2015/los Indholdsfortegnelse Generelt... 1 Indstil kompatibilitetsvisning... 2 Login på webmailen... 5 Ændring af adgangskode...

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog Nemt på Nettet IT-kursuskatalog FORÅR 2015 NEMT PÅ NETTET 1 Nemt på nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på nettet er et tilbud

Læs mere

2.1. Spørgeskema 2. - Spørgsmål om digitale ansøgninger på hjemmesider

2.1. Spørgeskema 2. - Spørgsmål om digitale ansøgninger på hjemmesider 2.1 Spørgeskema 2 - Spørgsmål om digitale ansøgninger på hjemmesider Baggrundsoplysninger 1. Hvilken kommune bor du i? 2. Dit navn, skriv venligst: 3. Angiv om du er: (ét kryds) Kvinde Mand 4. Angiv din

Læs mere

Gode tips fra Sparekassen

Gode tips fra Sparekassen Gode tips fra Sparekassen Mobilbank Hvis du har spørgsmål, kan du altid ringe til os på 9793-9011 eller direkte til en medarbejder. Du finder vores direkte nr. på www.sdrhaa.dk Netbank App s Betalingsservice

Læs mere

Oprettelse på Lægevejen.dk

Oprettelse på Lægevejen.dk Oprettelse på Lægevejen.dk Log in på https://www.laegevejen.dk/login Klik på Ny bruger: Har du brug for at se en gennemgang af lægevejen skal du klikke her (du kan også finde en video om hvordan du opretter

Læs mere

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til Kabelplus telefoni/evercall

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til Kabelplus telefoni/evercall Kabelplus Telefoni på Frederiksholm Net Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til Kabelplus telefoni/evercall Denne vejledning vedrører IP-fastnet I denne vejledning finder

Læs mere

Jobnet på mobilen Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk

Jobnet på mobilen Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Jobnet på mobilen Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Version: 2.0 Oprettet den 3. juni 2014 Indholdsfortegnelse 1. JOBNET PÅ MOBILEN... 3 1.1 FORBEREDELSE TIL BRUG AF JOBNET PÅ MOBILEN... 4 2. LOG

Læs mere

Sådan kommunikerer du sikkert med os. - Kontanthjælp

Sådan kommunikerer du sikkert med os. - Kontanthjælp Sådan kommunikerer du sikkert med os - Kontanthjælp Sådan logger du ind Trin 1 Gå ind på din digitale postkasse du kan finde din digitale postkasse via www.borger.dk eller www.eboks.dk Trin 2 Dernæst logger

Læs mere

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til evercall

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til evercall Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til evercall Denne vejledning vedrører mobiltelefoni I denne vejledning finder du al nødvendig information vedr. overflytningen af

Læs mere

Selvom du har installeret NemID nøgleapp på din smartphone eller tablet, kan du stadig frit skifte mellem at bruge din nøgleapp eller nøglekort.

Selvom du har installeret NemID nøgleapp på din smartphone eller tablet, kan du stadig frit skifte mellem at bruge din nøgleapp eller nøglekort. NemID nøgleapp NemID nøgleapp er et digitalt supplement til dit nøglekort. Med NemID nøgleapp kan du bruge dit NemID direkte fra din smartphone eller tablet - uden at have dit nøglekort ved hånden. Når

Læs mere

Læs Komputer for alle på pc en

Læs Komputer for alle på pc en NY SMART TJENESTE TIL PC OG TABLET: Læs Komputer for alle på pc en Nu kan du læse dit Komputer for alle på både pc, tablet og mobiltelefon. Det er helt gratis, og du modtager naturligvis stadig dit trykte

Læs mere

Budskaber kommunikation til borgerne om Digital Post

Budskaber kommunikation til borgerne om Digital Post Budskaber kommunikation til borgerne om Digital Post OPDATERET VERSION August 2014 Formål Dette notat fastlægger budskaberne til brug for kommunikationen til borgerne om overgangen til obligatorisk Digital

Læs mere

EFTERÅR/VINTER kurser

EFTERÅR/VINTER kurser EFTERÅR/VINTER kurser 2015 Nyheder: Digital post - avanceret brug og Sikkerhed Stevns Bibliotekerne Velkommen til endnu en sæson med Internemt! Stevns Kommune - og Stevns Bibliotekerne - byder i efteråret

Læs mere

Kom godt i gang med BørneRuden

Kom godt i gang med BørneRuden Kom godt i gang med BørneRuden Vejledning Til forældre Indholdsfortegnelse Log på Min Rude og BørneRuden... 3 Daglige adviseringer om nyheder i BørneRuden... 4 Kartotekskort... 5 Fuldmagter... 5 Vaccinationer

Læs mere

Tabulex Daginstitution Børn

Tabulex Daginstitution Børn Tabulex Daginstitution Børn Vejledning til medarbejdere 4. september 2015 Side 1 af 23 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 1. Check-in... 4 2. Her og nu... 5

Læs mere

MitNyborgKommune Kom godt i gang Vejledning til forældre

MitNyborgKommune Kom godt i gang Vejledning til forældre MitNyborgKommune Kom godt i gang Vejledning til forældre MitNyborgKommune.dk er en digital mulighed for at få, give og søge oplysninger om dit barn og dets dagtilbud. Her kan du blandt andet få: information

Læs mere

På Intranettet: http://info.ouh.dk/wm431055 - kan du finde dette materiale og materiale fra tidligere Gå Hjem Møder.

På Intranettet: http://info.ouh.dk/wm431055 - kan du finde dette materiale og materiale fra tidligere Gå Hjem Møder. Næste møde. Marts-mødet er desværre ikke helt på plads, pga. manglende mødelokaler. Men det forventes at møderne bliver afholdt i uge 11 På Intranettet: http://info.ouh.dk/wm431055 - kan du finde dette

Læs mere

Netkalenderen.dk. Vejledning. - til din private kalender på Internettet.

Netkalenderen.dk. Vejledning. - til din private kalender på Internettet. Netkalenderen.dk Vejledning - til din private kalender på Internettet. bjornhart IT 02-03-2011 Forord... 3 Ved PC brug... 4 Overblik... 4 Knapper... 5 Planlæggeren... 6 Aftaler... 7 Opret Almindelige datoer...

Læs mere

Forfattere: Thomas Dreisig Thygesen & Grethe Grønkjær Layout: Jens Holm Møller

Forfattere: Thomas Dreisig Thygesen & Grethe Grønkjær Layout: Jens Holm Møller Forfattere: Thomas Dreisig Thygesen & Grethe Grønkjær Layout: Jens Holm Møller Login Hver gang du ser en rød prik og en rød tekst, er det noget, du skal gøre! Når du ser en pære, er der et godt tip. Læs

Læs mere

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse foregår digitalt via Ansøgningsportalen.

Læs mere

Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI)

Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Systemkrav... 4 Installation af Citrix-klient... 5 Tilpasning

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF GRUPPEPROFIL - På kant med Kierkegaard.

GUIDE TIL OPRETTELSE AF GRUPPEPROFIL - På kant med Kierkegaard. Der oprettes én profil pr. gruppe. Altså hvis du er i gruppe med f.eks. tre andre fra din klasse, skal I oprette én fælles brugerprofil. Når I har oprettet jeres profil, kan I uploade billeder, dele videoer

Læs mere

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Kort og godt om NemID En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Hvad er NemID? NemID er en ny og mere sikker løsning, når du skal logge på offentlige hjemmesider, dit pengeinstitut og private virksomheders

Læs mere

Hos Altibox kan du vælge to forskellige kontotyper ved brug af e-mail.

Hos Altibox kan du vælge to forskellige kontotyper ved brug af e-mail. 1 Hos Altibox kan du vælge to forskellige kontotyper ved brug af e-mail. Dette e-mail-system henter og gemmer e-mails beskederne på de enheder, som e-mail-kontoen er sat op på. Nogle e-mail-programmer

Læs mere

Velkommen til brug af MobilePay

Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til vores lille kursus der handler om sådan bruger du MobilePay. Jeg hedder Peder Kähler og i dag skal vi se på følgende muligheder: Opsætning af MobilePay Privat

Læs mere

_2_mulighederAfgive vælgererklæring eller tilbagetrække støtte?

_2_mulighederAfgive vælgererklæring eller tilbagetrække støtte? Support Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål længere nede på siden, kan du kontakte partiet. Du kan stille spørgsmål til processen, eller til brugen af systemet ved at kontakte det parti du vil

Læs mere

Bestil Flextur og handicapkørsel på Flextrafik Mobil App

Bestil Flextur og handicapkørsel på Flextrafik Mobil App Er du oprettet som Flexturkunde på sydtrafik.flextrafik.dk eller er du Handicapkunde hos Sydtrafik? Bestil Flextur og handicapkørsel på Flextrafik Mobil App Indhold... 1 Oprettelse som Flexturkunde...

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker]

[jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker] [jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker] Opret CV og Jobønsker på jobnet På Jobnets forside Jobnet.dk kan du oprette et CV. Det kan du gøre ved at oprette dig som bruger via linket Mit CV

Læs mere

Offentlig Digital Post: Sådan tilmelder du dig sms- eller advisering. August 2019

Offentlig Digital Post: Sådan tilmelder du dig sms- eller  advisering. August 2019 Offentlig Digital Post: Sådan tilmelder du dig sms- eller e-mailadvisering August 2019 I denne vejledning kan du læse om 1. Hvad er Digital Post? 2 2. Hvad er sms- og e-mailadvisering om ny Digital Post?

Læs mere

Hvordan logger jeg på 1. gang Gå ind på skolens hjemmeside på adressen: www.stenpriv.dk. Klik på Forældreintra i menuen til venstre

Hvordan logger jeg på 1. gang Gå ind på skolens hjemmeside på adressen: www.stenpriv.dk. Klik på Forældreintra i menuen til venstre ForældreIntra er en udvidelse af hjemmesiden. I modsætning til de øvrige dele af hjemmesiden, som er åbne for alle internetbrugere, så er ForældreIntra et beskyttet område, hvor kun forældre til elever

Læs mere

Offentlig Digital Post: Sådan opretter og administrerer du arkivmapper. August 2019

Offentlig Digital Post: Sådan opretter og administrerer du arkivmapper. August 2019 Offentlig Digital Post: Sådan opretter og administrerer du arkivmapper August 2019 I denne vejledning kan du læse om 1. Hvad er Digital Post? 2 2. Sådan opretter du en arkivmappe 3 3. Sådan administrerer

Læs mere

PlejeNet på iphone telefoner. Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad

PlejeNet på iphone telefoner. Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad Indhold 1. Installation... 3 1.1 Installation på telefon...4 1.2 Valg af koder... 5 2. Anvendelse...6 3. Fejlsøgning...8 4. Oprettelse af Apple-id... 9 I denne

Læs mere

Tabulex Daginstitution Børn

Tabulex Daginstitution Børn Tabulex Daginstitution Børn Vejledning til administratorer 4. september 2015 Side 1 af 16 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 Administrator-delen... 4 1. Afd./grupper...

Læs mere

Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige. August 2019

Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige. August 2019 Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige August 2019 I denne vejledning kan du læse om 1. Hvad er Digital Post? 2 2. Sådan læser du din digitale post fra det offentlige

Læs mere

Kontor for borger.dk og digital kommunikation - Landgreven 4 - Postboks 2193-1017 København K. Tlf. 33 92 52 00 - digst@digst.dk - www.digst.

Kontor for borger.dk og digital kommunikation - Landgreven 4 - Postboks 2193-1017 København K. Tlf. 33 92 52 00 - digst@digst.dk - www.digst. Kontor for borger.dk og digital kommunikation - Landgreven 4 - Postboks 2193-1017 København K. Tlf. 33 92 52 00 - digst@digst.dk - www.digst.dk Det er nemmere, end du tror Her kan du læse, hvordan du kommer

Læs mere

Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post

Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post 23. marts 2014 Formål Dette notat fastlægger budskaberne til brug for kommunikationen til borgerne af overgangen til obligatorisk Digital Post for borgerne

Læs mere

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt Log ind med nøglekort NemID Du kan søge digitalt, hvis du bor i en leje- eller andelsbolig. Vi skal bruge mange oplysninger fra dig, når du søger boligstøtte.

Læs mere

Introduktion til Digital Post. Februar 2016

Introduktion til Digital Post. Februar 2016 Introduktion til Digital Post Februar 2016 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du har brug for en introduktion til Administrationsportalen i Digital Post og hvad der skal

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

Offentlig Digital Post: Sådan giver du andre læseadgang. August 2019

Offentlig Digital Post: Sådan giver du andre læseadgang. August 2019 Offentlig Digital Post: Sådan giver du andre læseadgang August 2019 I denne vejledning kan du læse om 1. Hvad er Digital Dost? 2 2. Hvorfor benytte læseadgang? 3 3. Sådan giver du læseadgang til din digitale

Læs mere

IT-VEJLEDNING TIL MAC

IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi Skema Dit brugernavn og adgangskode Sådan logger du på det trådløse netværk Sådan

Læs mere

Kvikguide. YouSee Bredbånd

Kvikguide. YouSee Bredbånd Kvikguide YouSee Bredbånd Følgende dele er med i kassen Modem Strømforsyning Netværkskabel Modemkabel (bemærk, at de hvide beskyttelseshætter skal fjernes inden brug) Signalfordeler (skal kun bruges, hvis

Læs mere

Hundeweb Brugermanual Opret DJU prøver m.m.

Hundeweb Brugermanual Opret DJU prøver m.m. Hundeweb Brugermanual Opret DJU prøver m.m. Indholdsfortegnelse Kapitel 0 - Log på hundeweb...2 Log på Klubsystemet...3 Kapitel 1 Opret prøve...4 Kapitel 2 Aktiver prøven så der kan tilmeldes på hundeweb...7

Læs mere

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer, hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

Guide: Sådan søger du om folkepension

Guide: Sådan søger du om folkepension Guide: Sådan søger du om folkepension Log ind med NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Log ind med NemID Find dit nøglekort, og skriv nummeret, der står

Læs mere

Find dit nye job på FOA Job. Brugervejledning. Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte?

Find dit nye job på FOA Job. Brugervejledning. Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Oktober 2010 F O A F A G O G A R B E J D E Er du træt af dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job Brugervejledning Indholdsfortegnelse: Hvad

Læs mere

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3 Mit Sygefravær Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning Marts 2016 Version 1.3 Indholdsfortegnelse Forord... 4 Når en borger bliver sygemeldt... 5 Brev til den sygemeldte om opgaver i Mit

Læs mere

Borger.dk - introduktion

Borger.dk - introduktion Borger.dk - introduktion Dette modul er en guide til at lære at bruge den fællesoffentlige borgerportal, Borger.dk Deltagerforudsætninger - du skal: Kunne bruge en PC / Tablet / ipad på begynderniveau

Læs mere

Kvikguide. YouSee Bredbånd

Kvikguide. YouSee Bredbånd Kvikguide YouSee Bredbånd Følgende dele er med i kassen Modem Strømforsyning Netværkskabel Modemkabel (bemærk, at de hvide beskyttelseshætter skal fjernes inden brug) Signalfordeler (skal kun bruges, hvis

Læs mere

MONO.NET FORHANDLER GUIDE

MONO.NET FORHANDLER GUIDE MONO.NET FORHANDLER GUIDE INTRO Tak fordi du har valgt at blive en mono.netforhandler. Vi glæder os til vores fremtidige samarbejde! Denne guide giver en grundig introduktion til hvordan forskellige hjemmesider

Læs mere

MOBILAPP FLEXTUR HVORDAN DU OPRETTER DIG SOM KUNDE OG BESTILLER FLEXTUR

MOBILAPP FLEXTUR HVORDAN DU OPRETTER DIG SOM KUNDE OG BESTILLER FLEXTUR MOBILAPP FLEXTUR HVORDAN DU OPRETTER DIG SOM KUNDE OG BESTILLER FLEXTUR 1 Download af mobilapp en 2 Om mobilapp en Mobilapp en kan downloades til både Android og ios. Fremsøg og download app en Flextrafik

Læs mere

ENK Manual for Entreprenør

ENK Manual for Entreprenør 1. Hvad er ENK 2. Hvordan logger man på 3. Hvordan bestiller man en sporspærring. 4. Kvittering for modtagelse af bestilling 5. Modtagelse af sporspærringscirkulære 6. Afvisning af bestilling ENK er en

Læs mere

Opgaver til Eboks borger.dk SU Skat

Opgaver til Eboks borger.dk SU Skat r til Eboks borger.dk SU Skat ELAR marts 2016 Side 1 e-boks e-boks findes på eboks.dk Log på privat - Brug din NemID Forsiden på e-boks vises. ELAR marts 2016 Side 2 1. Har du post i indbakken? 2. Har

Læs mere

4.2 Sådan kopierer du på Aalborg Bibliotekerne... 11. 4.1 Identificer dig på kopimaskinen... 11

4.2 Sådan kopierer du på Aalborg Bibliotekerne... 11. 4.1 Identificer dig på kopimaskinen... 11 Indholdsfortegnelse 1. Sådan opretter du en konto i s kopi-/printsystem... 2 1.1 Opret kopi-/printkonto hjemmefra... 2 1.2 Aktivering af din kopi-/printkonto... 3 2. Sådan indbetaler du penge på din kopi-/printkonto...

Læs mere

Releasenote til Jobnet 12. august 2013

Releasenote til Jobnet 12. august 2013 Releasenote til Jobnet Vejledning til pr. Superbrugere 12. august 2013 i HP Helpdesk Version: 1.0 Oprettet af Ghita Jensen, Lisbeth Dam og Kirsten Vestergaard Oprettet den 8. august 2013 Godkendt af Pia

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Eksport af kontaktpersoner fra one.com... 2 Eksport af kontaktpersoner fra Outlook... 2 Eksport af kontaktpersoner fra Firebird eller andre... 2 Import af

Læs mere

Vejledning til lærere Oprettelse på www.pengeuge.dk

Vejledning til lærere Oprettelse på www.pengeuge.dk Vejledning til lærere Oprettelse på www.pengeuge.dk Denne vejledning gennemgår: 1. Tilmelding Hvis det er første gang du er med i Pengeuge. 2. Log ind Hvis du var med i Pengeuge 2015 og allerede er oprettet.

Læs mere

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 Galten Bibliotek ipad / iphone for begyndere Torsdag d. 3. marts kl. 10.00 12.00 Android tablet /smartphone for begyndere Torsdag d. 17. marts kl. 10.00 12.00 Hørning

Læs mere

VITAS Digital ansøgning

VITAS Digital ansøgning Hvis du har fundet en virksomhed, som gerne vil ansætte dig i enten løntilskud, i en praktikplads eller som voksenlærling, kan du komme hurtigt i gang og sætte fart på sagsbehandlingen, ved at bede virksomheden

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Opsætning af e-mail på iphone. Altibox Danmark A/S Danmarksvej 26 8660 Skanderborg Telefon 70 300 600 altibox.dk info@altibox.

BRUGERVEJLEDNING. Opsætning af e-mail på iphone. Altibox Danmark A/S Danmarksvej 26 8660 Skanderborg Telefon 70 300 600 altibox.dk info@altibox. BRUGERVEJLEDNING Opsætning af e-mail på iphone Altibox Danmark A/S Danmarksvej 26 8660 Skanderborg Telefon 70 300 600 altibox.dk info@altibox.dk 1 KONTOTYPER TIL E-MAIL Hos Altibox kan du vælge to forskellige

Læs mere

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET 1 Nemt på Nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på Nettet er et

Læs mere

FAKTAARK DIGITAL POST BORGERNE VERSION 1-2014. fra det offentlige til FAKTAARK

FAKTAARK DIGITAL POST BORGERNE VERSION 1-2014. fra det offentlige til FAKTAARK FAKTAARK DIGITAL POST fra det offentlige til BORGERNE VERSION 1-2014 Indholdsfortegnelse FAKTAARK... 1 DIGITAL POST... 1 fra det offentlige... 1 til... 1 BORGERNE... 1 VERSION 1-2014... 1 DIGITAL POST

Læs mere

Vi skifter din adgangskode fordi en gennemgang har vist, at for mange adgangskoder ikke er stærke nok eller ikke har været skiftet længe.

Vi skifter din adgangskode fordi en gennemgang har vist, at for mange adgangskoder ikke er stærke nok eller ikke har været skiftet længe. Kære bruger på TDC Erhvervs telefoni løsninger Du har sikkert fundet til siderne her, fordi du har hørt om, at vi udskifter din adgangskode til din TDC Telefoni løsning eller fordi du allerede har modtaget

Læs mere

Guide til Til- og afmelding

Guide til Til- og afmelding Guide til Til- og afmelding Indledning Når man skal flytte er der ofte mange ting, som man skal huske. Man skal bl.a. huske at melde sin flytning til Nukissiorfiit, hvor målerne på ens gamle adresse skal

Læs mere

OBS!! Gælder ikke for børn. Se længere nede for vejledning til login til børn.

OBS!! Gælder ikke for børn. Se længere nede for vejledning til login til børn. Vejledning til at logge på Selvbetjening OBS!! Gælder ikke for børn. Se længere nede for vejledning til login til børn. Er du ny patient i klinikken, skal du manuelt tilknyttes klinikkens e- services,

Læs mere

Digital post er ikke det samme som almindelig e-mail. Digital post er modsat e-mails en sikker digital forsendelsesform.

Digital post er ikke det samme som almindelig e-mail. Digital post er modsat e-mails en sikker digital forsendelsesform. Digital Post Vejledning til foreninger m.fl. Center for Kultur, Idræt og Sundhed September 2013 Indledning Slagelse Kommune ønsker at hjælpe foreninger m.fl. godt på vej med Digital Post. Derfor har vi

Læs mere

Brugervejledning NIV. Indberetning af fremadrettede ventetider. Version 1.3

Brugervejledning NIV. Indberetning af fremadrettede ventetider. Version 1.3 Brugervejledning NIV Indberetning af fremadrettede ventetider Version 1.3 Kolofon Brugervejledning NIV Udgiver: Sundhedsdatastyrelsen Ansvarlig institution: Sundhedsdatastyrelsen Design: Sundhedsdatastyrelsen

Læs mere

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Kort og godt om NemID En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Hvad er NemID? NemID er en ny og mere sikker løsning, når du skal logge på offentlige hjemmesider, dit pengeinstitut og private virksomheders

Læs mere

Sådan gør du. Lær at bruge banken på en ny måde. Trin for trin

Sådan gør du. Lær at bruge banken på en ny måde. Trin for trin Sådan gør du Lær at bruge banken på en ny måde Trin for trin danske BANK sådan gør du Trin for trin Vores samfund bliver mere og mere digitalt. Og det bliver banken også. Så hvordan betaler du regninger,

Læs mere

Guide: Sådan søger du folkepension

Guide: Sådan søger du folkepension Guide: Sådan søger du folkepension Log ind med nøglekort NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Hvis du ikke har NemID, kan du bestille det på www.nemid.nu

Læs mere

Kom godt i gang med. Nem Konto. Vejledning til sagsbehandlere. NemKonto hører under Økonomistyrelsen

Kom godt i gang med. Nem Konto. Vejledning til sagsbehandlere. NemKonto hører under Økonomistyrelsen Kom godt i gang med Nem Konto Vejledning til sagsbehandlere NemKonto hører under Økonomistyrelsen Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 2 2 Sådan bruger du NemKonto... 3 2.1 Log på NemKonto... 3 2.2 Signering

Læs mere

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a-kassen på

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a-kassen på Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a-kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på vores hjemmeside 2. Sådan finder dagpengekort, efterlønskort og øvrige blanketter 3. Bekræft dine kontaktoplysninger

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Log ind side 3 Betal et indbetalingskort side 4 Lav en overførsel side 5 Lav en fast overførsel side 6 Tilmelding og afmelding af funktioner side 7 Skift

Læs mere

DIGITAL POST TIL BORGERNE

DIGITAL POST TIL BORGERNE FAKTAARK DIGITAL POST TIL BORGERNE Indholdsfortegnelse OM DIGITAL POST... 2 Obligatorisk Digital Post i 2013 og 2014... 2 Hvad kalder vi Digital Post-løsningen?... 2 Fysisk brev med information om obligatorisk

Læs mere