DIGITAL POST TIL BORGERNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DIGITAL POST TIL BORGERNE"

Transkript

1 FAKTAARK DIGITAL POST TIL BORGERNE Indholdsfortegnelse OM DIGITAL POST... 2 Obligatorisk Digital Post i 2013 og Hvad kalder vi Digital Post-løsningen?... 2 Fysisk brev med information om obligatorisk Digital Post... 2 Sikkerheden... 3 Frivillig tilmelding til Digital Post inden automatisk tilslutning... 3 Hvorfor er Digital Post en god idé for borgeren?... 4 Tilgængelighed af den digitale post for handicappede... 4 Hvad sker der med borgerens digitale post, når borgeren dør?... 5 HJÆLP OG FRITAGELSE... 5 Der er hjælp at hente... 5 Læseadgang for andre til den digitale postkasse... 6 Fritagelseskriterier for Digital Post for borgere... 6 Ansøgningsprocedure og fritagelsens varighed... 7 Ulæst digital post i den fritagne borgers postkasse... 7 Modtagelse af Digital Post trods fritagelse... 7 Forskellen mellem fritagelse fra Digital Post og undtagelse fra digital selvbetjening... 7 DIGITAL POST OG E-BOKS... 8 Hvad er forskellen mellem Digital Post og e-boks?... 8 Særligt for e-boks-brugere, som er tilmeldt enkelte offentlige afsendere... 9 KORT OM DIGITAL POST TIL VIRKSOMHEDER OG FORENINGER... 9

2 FAKTAARK OM DIGITAL POST Obligatorisk Digital Post i 2013 og 2014 Folketinget har vedtaget Lov om Offentlig Digital Post, som betyder at: alle virksomheder, foreninger mv. med et CVR-nummer, som ikke allerede er tilmeldt Digital Post, automatisk får/har fået en digital postkasse den 1. november 2013 (se særskilt afsnit om postkassen til virksomheder og foreninger) alle borgere (15 år+), som ikke allerede er tilmeldt Digital Post, automatisk får en digital postkasse den 1. november 2014 Digital post fra det offentlige siden 1. juli 2012 har haft den samme retsvirkning som papirbreve. Det betyder konkret, at borgerne har samme pligt til at tjekke deres digitale postkasse såvel som deres fysiske postkasse. Borgerne, virksomhederne og foreningerne vil opleve, at det offentlige ikke vil sende al post digitalt lige fra starten. Det skyldes, at vi er i en overgangsfase, hvor myndighederne løbende tilslutter alle deres systemer for at kunne sende posten digitalt. Desuden vil nogle typer post ikke kunne digitaliseres fx fremsendelse af pas. Vigtigt: Borgerne vil derfor altid være forpligtet til at tjekke både den digitale og den fysiske postkasse for post fra det offentlige. Hvad kalder vi Digital Post-løsningen? Den fællesoffentlige digitale post-løsning hedder Digital Post (bemærk: store forbogstaver), mens det, der sendes via løsningen hedder digital post (bemærk: små bogstaver). Når der er behov for at tale mere konkret og handlingsanvisende om løsningen kan ligeledes anvendes den digitale postkasse: Eksempel: På borger.dk kan du læse mere om Digital Post. Her kan du også se, hvordan du opretter en digital postkasse, så du kan modtage digital post fra det offentlige. Se også den mere specifikke vejledning i anvendelsen af terminologien under borger.dk/for-myndigheder > Fællesoffentlig kampagne > Markedsføring af Digital Post ( Fysisk brev med information om obligatorisk Digital Post De borgere, der ikke selv har oprettet en digital postkasse, vil via et fysisk brev modtage underretning om, at de får en digital postkasse tildelt 1. november Brevet vil også informere om mulighederne for hjælp til at oprette en digital postkasse, muligheden for at give andre adgang til borgerens digitale post og muligheden for at blive fritaget. De borgere, der efter 1. november 2014 ikke har været logget ind på deres digitale postkasse, efter de har modtaget deres første digitale post, vil modtage et adviseringsbrev om, at de skal huske at tømme deres digitale postkasse. Der udsendes kun dette ene adviseringsbrev.

3 FAKTAARK Sikkerheden Den digitale postkasse er lige så sikker som en netbank. Det er kun borgeren selv, der kan logge sig ind med sin NemID, og posten sendes krypteret, så ingen uvedkom mende kan få adgang til at læse borgerens post, når den er undervejs til/fra den digitale postkasse. Samtidig kan modtageren af den digitale post-meddelelse vide sig sikker på, at afsenderen er den, som afsenderen giver sig ud for at være. Borgeren kan vælge at give en eller flere pårørende adgang til sin digitale postkasse. Dette kan være en hjælp både i hverdagen for den knapt så it-stærke borger, men fx også i forbindelse med ferie, hvor borgeren ikke kan/ønsker at gå på internettet. Frivillig tilmelding til Digital Post inden automatisk tilslutning Borgeren kan i dag selv oprette en digital postkasse på borger.dk ved at klikke på Digital Post øverst på forsiden. Her skal borgeren logge på med sin NemID, hvorefter oprettelsen af borgerens digitale postkasse begynder. Har borgeren en e-boks, kan hun under oprettelsen vælge, om hun også vil se indholdet af e-boks i sin digitale postkasse. Det er frivilligt for borgeren at oplyse sin adresse og sit mobilnummer, men borgeren bør opfordres til at oplyse begge (særligt sin adresse), så borgeren kan få besked, når der er ny digital post og dermed har mindre risiko for at gå glip af vigtig post. Dermed undgår borgeren at skulle logge på sin digitale postkasse dagligt for at tjekke, om der er kommet post. Det er borgerens eget ansvar at være opmærksom på, at denne ikke bliver fanget i mailprogrammets spamfilter, og borgeren bør derfor jævnligt være opmærksom på dette. Bemærk: Det er endnu obligatorisk at skrive i adressefeltet (det indtastede bliver dog ikke valideret, og borgeren kan derfor skrive hvad som helst), men ultimo 2013 vil det blive gjort muligt helt at undlade at skrive noget i feltet. Borgeren vil blive gjort tydeligt opmærksom på vigtigheden af at taste sin adresse, hvis der ikke indtastes noget i feltet. Ikke alle myndigheder tilbyder at sende en sms med besked om ny post, men der vil altid blive sendt en med besked om ny digital post. Der er ingen risiko for spam på hverken mail eller mobil, da kontaktoplysningerne udelukkende vil blive anvendt af det offentlige til adviseringer om ny digital post, og ikke vil blive delt med andre. Har borgeren allerede en e-boks, kan hun også vælge at tilmelde sig Digital Post ved at tilmelde alle offentlige myndigheder som afsendere i e-boks. Dette vil automatisk lede til oprettelsen af en digital postkasse, hvis indhold (dvs. digital post fra det offentlige) automatisk vil være synligt i e-boks.

4 FAKTAARK Uanset hvor borgeren tilmelder sig, er det den samme digitale postkasse hun har adgang til hvad enten hun logger på postkassen på borger.dk eller e-boks.dk. På ligger en trin-for-trin-vejledning til oprettelsen. Hvorfor er Digital Post en god idé for borgeren? Borgeren skal ikke længere tænke på, hvor hun lægger sine breve. Borgeren kan digitalt arkivere sine breve i den digitale postkasse i stedet for at have besvær med fysiske ringbind eller papirer der er blevet væk. I udgangspunktet er det kun borgeren selv, der har adgang til sin digitale postkasse ved hjælp af den sikre NemID men borgeren kan vælge at give en eller flere personer (fx en pårørende) eller virksomheder (fx en revisor) adgang til at læse og evt. slette post. Den digitale post kommer hurtigere frem, er mere miljøvenlig og kan læses hvor som helst, når som helst i sommerhuset og i udlandet. Har borgeren fx nedsat syn kan den digitale post forstørres og i langt de fleste tilfælde læses op (mere under Tilgængelighed ). Digital post sendes krypteret og er derfor sikker kommunikation med det offentlige. Borgeren kan (når myndigheden tilbyder det) nemt svare på den digitale post, hvis hun fx har spørgsmål eller relevant information til myndigheden, som har sendt den digitale post. Det er ligesom en , men forsendelsen foregår krypteret og sikkert. Borgeren kan vha. adressebogen i den digitale postkasse nemt finde den offentlige myndighed, som han/hun ønsker at skrive til. Borgeren kan modtage en eller sms (hvis afsendermyndigheden tilbyder det) med besked om, at der er ny post i den digitale postkasse (ligesom e-boks-brugere kender det). Så risikerer borgeren ikke at overse vigtig digital post. Postkassen er knyttet til borgerens CPR-nummer og følger derfor med, hvis borgeren fx flytter kommune. Hver gang en offentlig myndighed sender et digitalt brev, spares 6,50 skattekroner på porto. Derudover sparer det offentlige også arbejdstid. Med Digital Post til borgere og virksomheder og foreninger kan det offentlige spare op til 1 mia. kroner om året på porto, papir og administration og fx bruge pengene på velfærd i stedet. Tilgængelighed af den digitale post for handicappede Digital Post-løsningen opfylder den internationale standard for tilgængelighed, og sikrer derved, at løsningen er tilgængelig for flest mulige mennesker i flest mulige situationer. Digitaliseringsstyrelsen har i en vejledning til offentlige myndigheder beskrevet, hvordan det sikres, at de digitale postmeddelelser er så tilgængelige som muligt for borgere med handicap. De test, Digitaliseringsstyrelsen har foretaget, viser, at brevene er læsbare for blinde, og kan forstørres op af svagsynede.

5 FAKTAARK De, der har svært ved at læse, kan benytte Adgang for Alle-værktøjet til at få læst teksten i brevet op. Se Hvad sker der med borgerens digitale post, når borgeren dør? Borgerens digitale post er tilgængelig i fem år efter borgerens død. Hvem der kan få adgang afhænger af, hvordan og at hvem skiftet af boet bliver håndteret. Den nærmere procedure er endnu ikke fastlagt og vil blive offentliggjort på når den foreligger. Indtil da håndteres oprettelsen af læseadgang til en afdød persons digitale postkasse af e-boks A/S, og en blanket kan findes på HJÆLP OG FRITAGELSE Der er hjælp at hente På findes hjælp og vejledning til, hvordan borgeren kommer i gang med at bruge Digital Post. Fx ligger der trin-for-trin-vejledninger til at oprette en digital postkasse, give andre adgang til postkassen og sende post til det offentlige. Og der ligger bl.a. også en forklaring af sammenhængen til eboks. De borgere, som har svært ved eller slet ikke er i stand til at kommunikere digitalt med det offentlige, vil selvfølgelig kunne få den fornødne hjælp og støtte i borgerservicecentret og på biblioteket eller ved at ringe til kommunen eller borger.dk s support på telefon 1881 / Planen er, at Borgerservice fra juli 2014 skal kunne hjælpe borgerne med at oprette en læseadgang. Borgerservice kan udelukkende tildele adgang til hele borgerens digitale postkasse og kan altså ikke differentiere på, hvilke mapper der skal gives læseadgang til, eller om det skal være muligt at slette post. Tildelingen af læseadgang er en del af Administrationsportalens fritagelsesmodul, hvor Borgerservice udover at fritage borgere fra Digital Post også kan tilmelde borgeren til NemSMS. Mere information følger, når løsningen er klar. Se i øvrigt faktaarket "Hjælp til borgere med særlige behov" for information om hjælp til og betjening af borgere med særlige behov. Hvis det slet ikke er muligt for borgeren at anvende Digital Post, vil borgeren kunne modtage papirbreve fra det offentlige i stedet. Læs mere om fritagelse for Digital Post nedenfor. Læseadgang for andre til den digitale postkasse En borger kan vælge at give en pårørende eller en virksomhed adgang til at læse den digitale post. Adgangen kan også udvides til at kunne slette post. Det kan være en god idé for borgeren at give adgang til en pårørende, så der altid

6 FAKTAARK er en person, der kan tømme den digitale postkasse både hvis borgeren fx føler det som en hjælp i hverdagen eller ferien, og hvis borgeren fx bliver syg eller dør. Når der er ny post til borgeren, kan personen med adgang vælge at modtage en mail-notifikation med besked om denne nye post. Det kræver, at personen med adgang har angivet en adresse i sin egen digitale postkasse og har valgt servicen til under Indstillinger og Mine adgange. Borgeren giver læseadgang til andre under Indstillinger og Giv andre adgang i den digitale postkasse, eller får hjælp i Borgerservice (jf. ovenfor). På ligger en trin-for-trin-vejledning i at give andre adgang. Fritagelseskriterier for Digital Post for borgere En borger kan blive fritaget for Digital Post fra 1. november 2014, hvis: borgeren har en kognitiv funktionsnedsættelse (fx demens, er udviklingshæmmet eller har en hjerneskade), hvor funktionsnedsættelsen hindrer borgeren i at bruge Digital Post borgeren har en fysisk funktionsnedsættelse (fx blindhed), som hindrer borgeren i at bruge Digital Post borgeren har manglende adgang til computer mv. med internetforbindelse i eget hjem borgeren er registreret i CPR (det centrale personregister) som udrejst af Danmark borgeren ophører sit faste ophold i Danmark borgeren har sproglige barrierer, som gør, at borgeren fx har svært ved at forstå tekster og beskrivelser i den digitale postkasse borgeren har praktiske vanskeligheder ved at skaffe den offentlige digitale signatur/nemid fx opholder sig i udlandet, hvor der kan være lang afstand til en dansk repræsentation, hvor den kan udleveres borgerens bopæl er beliggende i et område, hvor der ikke er adgang til en bredbåndsforbindelse med en beregnet downstream-hastighed på mindst 512 kbit/s. En borger, der ikke kan læse sin digitale post, kan give en pårørende læseadgang, så posten stadig kan sendes digitalt til borgeren. Borgeren skal blot vide, at borgeren ikke selv vil modtage posten som brevpost, og at det stadig er borgeren selv (og ikke personen med læseadgang), der er ansvarlig for, at den digitale post bliver læst. Bemærk: Der kan ske justeringer i fritagelseskriterierne, når den endelige bekendtgørelse om obligatorisk Digital Post udstedes ultimo Ansøgningsprocedure og fritagelsens varighed Borgeren skal selv møde op og søge om fritagelse hos Borgerservice i sin

7 FAKTAARK kommune, som administrerer fritagelserne. Her skal borgeren (eventuelt med hjælp fra Borgerservice eller en fuldmagtshaver) udfylde og underskrive en fritagelsesblanket. Kommunen kan ved fremmødet selv vælge, om blanketten stilles til rådighed digitalt eller på papir. Borgerservice kan give borgeren en fritagelse af to års varighed og registrerer dette i Administrationsportalens fritagelsesmodul. Borgere kan dog også gives en permanent fritagelse, hvis medarbejderen vurderer, at borgeren ikke fremadrettet får kompetencerne. Det er vigtigt, at fritagelseskriterierne overholdes, da en fritagelse har konsekvenser for alle de myndigheder, der sender post til den pågældende borger. Ulæst digital post i den fritagne borgers postkasse Hvis en borger fritages og har ulæst digital post i sin digitale postkasse, kan borgerservice sørge for at sende denne post som brevpost til borgeren. Dette gøres i Administrationsportalens fritagelsesmodul, hvor borgerservicemedarbejderen kan se, om borgeren har uåbnet digital post og i så tilfælde bede om at få den uåbnede post sendt til borgeren via fjernprint. Borgerservicemedarbejderen får altså ikke adgang til at læse den digitale post eller til at se hvilken myndighed, der har sendt posten. Forventeligt ultimo 2013 foreligger en vejledning målrettet borgere om lovens konsekvenser for borgerne og mulighederne for fritagelse Modtagelse af digital post trods fritagelse Bemærk, at borgeren på nogle områder stadig vil modtage posten digitalt, på trods af sin fritagelse. Det drejer sig om områder, som ifølge selvstændig lovgivning er underlagt fuld digitalisering, pt. SU-meddelelser og statslige lønsedler, og derfor ikke er muligt at modtage som brevpost. Det er vigtigt, at det gøres klart for den borger, der fritages, at han/hun fortsat er forpligtet til at tjekke sin digitale postkasse for post alternativt oprette læseadgang for en pårørende, som kan hjælpe med at tjekke. Forskellen mellem fritagelse fra Digital Post og undtagelse fra digital selvbetjening Forskellige forhold gør sig gældende for hhv. Digital Post og digital selvbetjening, hvorfor der også er forskellige muligheder for at blive fritaget/undtaget fra de digitale løsninger. Borgeren kan få en varig/2-årig fritagelse for Digital Post, fordi: en digital meddelelse initieres af det offentlige, og det dermed forudsættes, at borgeren altid er i stand til at tjekke sin digitale postkasse den enkelte myndighed har behov for at vide, om den borger, der skal sendes et brev til, skal modtage brevet digitalt eller ej (der er tale om en central tilmeldingsliste, og ikke en liste over borgere, der er blevet fritaget) borgerens behov for at tjekke sin post fra det offentlig typisk opstår langt

8 FAKTAARK oftere, end behovet for at ansøge en offentlig myndighed via en selvbetjeningsløsning. Borgeren kan udelukkende blive undtaget gang for gang fra digital selvbetjening, fordi: den digitale selvbetjening initieres på borgerens egen foranledning der ikke er et praktisk behov for myndigheden for på forhånd at vide, om borgeren har mulighed for at kommunikere digitalt selvbetjeningsløsningernes kompleksitet kan variere, og en borger derfor godt kan være i stand til at anvende én selvbetjeningsløsning, men ikke en anden borgerens behov for at ansøge en offentlig myndighed via en selvbetjeningsløsning typisk er langt mere sjældent, end behovet for at tjekke sin post fra det offentlig. Undtagelse fra en given selvbetjening er, modsat fritagelseskriterierne for Digital Post, en vurdering fra myndighedens side. DIGITAL POST OG E-BOKS Hvad er forskellen mellem Digital Post og e-boks? Digital Post og e-boks er ikke det samme, men de supplerer hinanden. Med Digital Post kan borgeren få post fra alle offentlige myndigheder, fx kommunen. Og borgeren kan skrive til det offentlige og sende et svar på den digitale post fra det offentlige. Digital Post er obligatorisk for virksomheder og foreninger fra 1. november 2013 og for borgere fra 1. november I e-boks kan borgeren få post fra private virksomheder, fx banken og forsikringsselskabet. e-boks er frivilligt at anvende. Digital Post-løsningen leveres af e-boks A/S og er tæt integreret med e-boks. Det betyder, at man kan se sin post fra e-boks i sin digitale postkasse og dermed få adgang til al sin post ét sted. Det samme gælder den anden vej rundt - det er altså op til den enkelte borger, om hun vil gå på borger.dk eller e-boks.dk for at læse al sin digitale post. Borgeren kan tilmelde sig Digital Post både på borger.dk (klik på Digital Post ) og e-boks.dk (ved at tilmelde alle offentlige myndigheder som afsendere eller klikke på det direkte link Tilmeld Digital Post fra det offentlige på forsiden af e-boks.dk efter log-in). Læs også den mere specifikke forklaring på forskellen og de heraf kommende scenarier hos borgerne på borger.dk/for-myndigheder > Fællesoffentlig kampagne > Markedsføring af Digital Post (

9 FAKTAARK Særligt for e-boks-brugere, som er tilmeldt enkelte offentlige afsendere Hvis borgeren allerede er e-boks-bruger og har tilmeldt offentlige afsendere, inden Digital Post blev en realitet i 2010, kan borgeren fortsat modtage digital post fra disse offentlige afsendere uden at være tilmeldt Digital Post. Men ønsker borgeren at tilmelde nye offentlige afsendere og at kunne skrive til det offentlige, så kræver det, at borgeren tilmelder sig Digital Post. Og det vil kun være muligt at tilmelde alle offentlige myndigheder og ikke blot udvalgte myndigheder. Hvis borgeren ikke selv har tilmeldt sig alle offentlige myndigheder inden 1. november 2014, vil borgeren automatisk blive tilmeldt alle offentlige afsendere og få tildelt en digital postkasse. Borgeren vil automatisk kunne se al sin digitale post fra det offentlige i sin e-boks. KORT OM DIGITAL POST TIL VIRKSOMHEDER OG FORENINGER Virksomheder og foreninger opretter deres digitale postkasse og finder hjælp på Her er også telefonnumre til telefonsupport. Virksomheder og foreninger kan desuden få hjælp på biblioteket, hvis de har svært ved at bruge en computer mere information på Der ligger myndighedsrettet information, herunder kampagnematerialer til virksomheder og foreninger, på Virksomheder og foreninger søger ligesom borgere om fritagelse i kommunens borgerservice. Virksomheder og foreninger kan blive fritaget for Digital Post fra 1. november 2013, hvis: virksomheden ikke har og heller ikke kan få en internetdækning med beregnet downstreamhastighed på mindst 512 kbit/s (anskaffelsen må højst koste kr.) Læs mere om fritagelse af virksomheder (procedure for sagsbehandlingen mv.) på digst.dk > Løsninger og infrastruktur > Digital Post > Kom godt i gang > Fritagelse > Fritagelse af virksomheder ( Ligesom borgerne, orienteres alle virksomheder og foreninger om obligatorisk Digital Post: Virksomheder, foreninger og andre med CVR-nummer modtager i efteråret 2013 et underretningsbrev om obligatorisk Digital Post pr. 1. november Virksomheder mv., som efter 1. november 2013 ikke har været logget ind på deres digitale postkasse, efter de har modtaget deres første digitale post, modtager et adviseringsbrev med påmindelse om at tjekke den digitale postkasse.

FAKTAARK DIGITAL POST BORGERNE VERSION 1-2014. fra det offentlige til FAKTAARK

FAKTAARK DIGITAL POST BORGERNE VERSION 1-2014. fra det offentlige til FAKTAARK FAKTAARK DIGITAL POST fra det offentlige til BORGERNE VERSION 1-2014 Indholdsfortegnelse FAKTAARK... 1 DIGITAL POST... 1 fra det offentlige... 1 til... 1 BORGERNE... 1 VERSION 1-2014... 1 DIGITAL POST

Læs mere

FAKTAARK DIGITAL POST BORGERNE VERSION 3-2014. fra det offentlige til. Opdateret 3-11-2014 FAKTAARK

FAKTAARK DIGITAL POST BORGERNE VERSION 3-2014. fra det offentlige til. Opdateret 3-11-2014 FAKTAARK FAKTAARK DIGITAL POST fra det offentlige til BORGERNE VERSION 3-2014 Opdateret 3-11-2014 Indholdsfortegnelse DIGITAL POST FRA DET OFFENTLIGE... 3 Lov om Digital Post i 2014... 3 Automatisk tilmelding...

Læs mere

Vejledning til hjælp med Digital Post

Vejledning til hjælp med Digital Post Vejledning til hjælp med Digital Post 2014 1 2 1. november 2014 skal alle borgere over 15 år som udgangspunkt kunne modtage digital post fra det offentlige. Som it-frivillig i Ældre Sagen vil du formentligt

Læs mere

I medfør af 2, stk. 1, 5, stk. 1, 2 og 7, 6, stk. 2 og 11, stk. 1 i lov om Offentlig Digital Post, jf. lov nr. 528 af 11. juni 2012 fastsættes:

I medfør af 2, stk. 1, 5, stk. 1, 2 og 7, 6, stk. 2 og 11, stk. 1 i lov om Offentlig Digital Post, jf. lov nr. 528 af 11. juni 2012 fastsættes: Digitaliseringsstyrelsen/BIL 3. juni 2013 UDKAST til Bekendtgørelse om fritagelse af borgere for tilslutning til og om etablering af læseadgang. til Offentlig Digital Post samt om sletning af indhold i

Læs mere

Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post

Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post 23. marts 2014 Formål Dette notat fastlægger budskaberne til brug for kommunikationen til borgerne af overgangen til obligatorisk Digital Post for borgerne

Læs mere

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post Fritagelsesanmoders kommune Kultur & Service Borgerservice - Sikringsydelser Prinsens Alle 5, stuen 8800 Viborg 87 87 87 87 Ansøgningen skal afleveres personligt i kommunen Forbeholdt kommunen Modtaget

Læs mere

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Tlf: 9945 4545 Service Borgerservice Anmodningen skal afleveres personligt i kommunen Fritagelsesanmoders kommune Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads

Læs mere

Budskaber kommunikation til borgerne om Digital Post

Budskaber kommunikation til borgerne om Digital Post Budskaber kommunikation til borgerne om Digital Post OPDATERET VERSION August 2014 Formål Dette notat fastlægger budskaberne til brug for kommunikationen til borgerne om overgangen til obligatorisk Digital

Læs mere

Vejledning til hjælp med Digital Post

Vejledning til hjælp med Digital Post Vejledning til hjælp med Digital Post 2015 1 2 Alle borgere over 15 år har siden d. 1. november 2014 som udgangspunkt skulle modtage digital post fra det offentlige. Som it-frivillig i Ældre Sagen vil

Læs mere

Automatisk og obligatorisk tilslutning. Hvis du blev tilmeldt Digital Post inden 1. november 2014. Mulighed for fritagelse

Automatisk og obligatorisk tilslutning. Hvis du blev tilmeldt Digital Post inden 1. november 2014. Mulighed for fritagelse Automatisk og obligatorisk tilslutning 1. november 2014 blev det lovpligtig at være tilsluttet Digital Post fra det offentlige. Denne dato skete der derfor en automatisk og obligatorisk tilslutning for

Læs mere

INFOMØDE OM DIGITAL POST FOR IT- UNDERVISERE

INFOMØDE OM DIGITAL POST FOR IT- UNDERVISERE INFOMØDE OM DIGITAL POST FOR IT- UNDERVISERE HVAD ER DIGITAL POST? Digital Post er en fællesoffentlig postkasse, som alle offentlige myndigheder kan sende digital post til Med edag3 (1. november 2010)

Læs mere

Håndtering af enkeltsager efter 1. november

Håndtering af enkeltsager efter 1. november Håndtering af enkeltsager efter 1. november Denne vejledning beskriver faktuelle forhold samt håndteringsforslag i forbindelse med sager, hvor borgere har overset eller ikke har åbnet deres digitale post

Læs mere

Hjælp ifm. overgang til obligatorisk digital selvbetjening

Hjælp ifm. overgang til obligatorisk digital selvbetjening Hjælp ifm. overgang til obligatorisk digital selvbetjening 1 Hvem har brug for særlig hjælp? Typer af udfordringer forståelsesmæssige fysiske Grader af udfordringer Nogle kan klare sig med forskellige

Læs mere

GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT

GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT Indhold Introduktion... 2 Velkommen... 2 Lyd... 2 Om guiden (vises under Hjælp til guide knappen)... 2 Spørgsmål... 2 Computer... 2 NemID...

Læs mere

FULD DIGITAL KOMMUNIKATION I 2015

FULD DIGITAL KOMMUNIKATION I 2015 FULD DIGITAL KOMMUNIKATION I 2015 Regeringen, kommunerne og regionerne arbejder sammen om at skabe et digitalt Danmark, som frigør resurser til bedre kernevelfærd samtidig med at servicen moderniseres

Læs mere

Digital Postkasse/e-Boks

Digital Postkasse/e-Boks Nemt på nettet Digital Postkasse/e-Boks Horsens Kommunes Biblioteker Redigeret januar 2013 itborger@horsens.dk Indledning Mere og mere kommunikation med det offentlige foregår over nettet. Ting, som man

Læs mere

Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen 1 Digitaliseringsstyrelsen Vejledning til kommunerne om bekendtgørelse nr. 1553 af 18. december 2013 om fritagelse af fysiske personer fra tilslutning til Offentlig Digital Post m.v. Indledning Denne vejledning

Læs mere

De overordnede regler om Digital Post er fastsat i lov om Digital Post fra offentlige afsendere, jf. lovbekendtgørelse nr. 801 af 13. juni 2016.

De overordnede regler om Digital Post er fastsat i lov om Digital Post fra offentlige afsendere, jf. lovbekendtgørelse nr. 801 af 13. juni 2016. 1 Digitaliseringsstyrelsen Vejledning til kommunerne om bekendtgørelse nr. 1553 af 18. december 2013 som ændret ved bekendtgørelse nr. 1094 af 13. september 2017 om fritagelse af fysiske personer fra tilslutning

Læs mere

Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen 1 Digitaliseringsstyrelsen Vejledning til kommunerne om bekendtgørelse nr. 1553 af 18. december 2013 om fritagelse af fysiske personer fra tilslutning til Offentlig Digital Post m.v. Indledning Denne vejledning

Læs mere

Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om læseadgang til tredjemand i Digital Post

Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om læseadgang til tredjemand i Digital Post Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om læseadgang til tredjemand i Digital Post Denne vejledning beskriver proceduren for sagsbehandling i borgerservice af anmodninger om læseadgang til tredjemand

Læs mere

Vejledning om. fritagelse af virksomheder, foreninger og andre med CVR-nummer. fra Digital Post. Gældende fra 1. september 2013

Vejledning om. fritagelse af virksomheder, foreninger og andre med CVR-nummer. fra Digital Post. Gældende fra 1. september 2013 Vejledning om fritagelse af virksomheder, foreninger og andre med CVR-nummer fra Digital Post Gældende fra 1. september 2013 Erhvervsstyrelsen, 16. august 2013 1 Indholdsfortegnelse: 1. Hvem er omfattet

Læs mere

Digital Post Vejledning til virksomheder, foreninger mv.

Digital Post Vejledning til virksomheder, foreninger mv. Digital Post Vejledning til virksomheder, foreninger mv. Denne vejledning giver en introduktion til Digital Post, samt hvordan virksomheder, foreninger mv. med et CVR-nummer bliver klar til at sende og

Læs mere

Vejledning til fritagelse af Virksomheder for Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen, KL & Erhvervsstyrelsen August 2019

Vejledning til fritagelse af Virksomheder for Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen, KL & Erhvervsstyrelsen August 2019 Vejledning til fritagelse af Virksomheder for Digital Post Digitaliseringsstyrelsen, KL & Erhvervsstyrelsen August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er udarbejdet til brug for det myndighedspersonale,

Læs mere

Hvis du er i tvivl, så gå på www.borger.dk og log ind. Der kan du se, om du er klar til Digital Post.

Hvis du er i tvivl, så gå på www.borger.dk og log ind. Der kan du se, om du er klar til Digital Post. \ Tilmelding til Digital Post på Borger.dk Forudsætninger: Kendskab til brug af computer og aktivt NemiD. Vær opmærksom på, at alt afhængig af, om du tidligere har besøgt Digital Post på borger.dk eller

Læs mere

Introduktion til Digital Post. Februar 2016

Introduktion til Digital Post. Februar 2016 Introduktion til Digital Post Februar 2016 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du har brug for en introduktion til Administrationsportalen i Digital Post og hvad der skal

Læs mere

Vejledning til kommunerne om

Vejledning til kommunerne om Vejledning til kommunerne om bekendtgørelse om fritagelse af juridiske enheder med CVRnummer samt fysiske personer med erhvervsaktiviteter for tilslutning til Digital Post Erhvervsstyrelsen, version 2,

Læs mere

Vejledning til sagsbehandling af ansøgninger om fritagelse af virksomheder fra tilslutning til Digital Post

Vejledning til sagsbehandling af ansøgninger om fritagelse af virksomheder fra tilslutning til Digital Post Vejledning til sagsbehandling af ansøgninger om fritagelse af virksomheder fra tilslutning til Digital Post Denne vejledning beskriver proceduren for sagsbehandling af ansøgninger om fritagelse af juridiske

Læs mere

Vejledning til oprettelse af digital post

Vejledning til oprettelse af digital post Vejledning til oprettelse af digital post Indholdsfortegnelse Har du brugt dit sidste frimærke?... 3 Inden du begynder... 4 Bestil NemID med pas eller kørekort... 5 Aktiver ny NemID... 10 OPRET digital

Læs mere

Offentlig Digital Post: Sådan tilmelder du dig sms- eller advisering. August 2019

Offentlig Digital Post: Sådan tilmelder du dig sms- eller  advisering. August 2019 Offentlig Digital Post: Sådan tilmelder du dig sms- eller e-mailadvisering August 2019 I denne vejledning kan du læse om 1. Hvad er Digital Post? 2 2. Hvad er sms- og e-mailadvisering om ny Digital Post?

Læs mere

Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om fritagelse af borgere fra tilslutning til Digital Post

Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om fritagelse af borgere fra tilslutning til Digital Post Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om fritagelse af borgere fra tilslutning til Digital Post Denne vejledning beskriver proceduren for sagsbehandling af ansøgninger om fritagelse af borgere for

Læs mere

Offentlig Digital Post: Sådan giver du andre læseadgang. August 2019

Offentlig Digital Post: Sådan giver du andre læseadgang. August 2019 Offentlig Digital Post: Sådan giver du andre læseadgang August 2019 I denne vejledning kan du læse om 1. Hvad er Digital Dost? 2 2. Hvorfor benytte læseadgang? 3 3. Sådan giver du læseadgang til din digitale

Læs mere

Introduktion til Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen August 2019

Introduktion til Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen August 2019 Introduktion til Digital Post Digitaliseringsstyrelsen August 2019 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du har brug for en introduktion til Administrationsportalen i Digital

Læs mere

Vejledning til fritagelse af særligt svage borgere fra Digital Post. September 2017 Udarbejdet af KL og Digitaliseringsstyrelsen Version 1.

Vejledning til fritagelse af særligt svage borgere fra Digital Post. September 2017 Udarbejdet af KL og Digitaliseringsstyrelsen Version 1. Vejledning til fritagelse af særligt svage borgere fra Digital Post September 2017 Udarbejdet af KL og Digitaliseringsstyrelsen Version 1.1 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er udarbejdet til det

Læs mere

Indhold. Digital post. Digital Post

Indhold. Digital post. Digital Post Indhold Digital Post Hvad modtager jeg i min digitale postkasse? Hvem er det, der står bag den digitale postkasse? Hvilke oplysninger registrerer vi om dig? Kan jeg sende digital post til det offentlige?

Læs mere

Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om fritagelse af borgere fra tilslutning til Digital Post

Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om fritagelse af borgere fra tilslutning til Digital Post Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om fritagelse af borgere fra tilslutning til Digital Post Denne vejledning beskriver proceduren for sagsbehandling af ansøgninger om fritagelse af borgere for

Læs mere

Kontor for borger.dk og digital kommunikation - Landgreven 4 - Postboks 2193-1017 København K. Tlf. 33 92 52 00 - digst@digst.dk - www.digst.

Kontor for borger.dk og digital kommunikation - Landgreven 4 - Postboks 2193-1017 København K. Tlf. 33 92 52 00 - digst@digst.dk - www.digst. Kontor for borger.dk og digital kommunikation - Landgreven 4 - Postboks 2193-1017 København K. Tlf. 33 92 52 00 - digst@digst.dk - www.digst.dk Det er nemmere, end du tror Her kan du læse, hvordan du kommer

Læs mere

Bekendtgørelse om fritagelse af fysiske personer fra tilslutning til Offentlig Digital Post m.v.

Bekendtgørelse om fritagelse af fysiske personer fra tilslutning til Offentlig Digital Post m.v. BEK nr 1553 af 18/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Digitaliseringsstyrelsen, j.nr. 2013-6211-331 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Digital selvbetjening og Digital Post

Digital selvbetjening og Digital Post Digital selvbetjening og Digital Post Marts 2015 Stephanie Piontek stipp@digst.dk og Kristian Nohr krn@digst.dk, Center for brugervenlighed og implementering december 2015 1 FULD DIGITAL KOMMUNIKATION

Læs mere

Vejledning til fritagelse af borgere for Digital Post. September 2017 Udarbejdet af KL og Digitaliseringsstyrelsen. Version 8

Vejledning til fritagelse af borgere for Digital Post. September 2017 Udarbejdet af KL og Digitaliseringsstyrelsen. Version 8 Vejledning til fritagelse af borgere for Digital Post September 2017 Udarbejdet af KL og Digitaliseringsstyrelsen. Version 8 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er primært udarbejdet til brug for det

Læs mere

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. September 2015. Version 1.2

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. September 2015. Version 1.2 Mit Sygefravær Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning September 2015 Version 1.2 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Når en borger bliver sygemeldt... 4 Meddelelser i Mit Sygefravær... 4 Introduktionssiden...

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk IT Borger E-boks.dk side 1 af11 Indholdsfortegnelse Login... Side 2 Navigation... Side 3 Din postkasse... Side 3 Opret ny mappe... Side 4 Upload (gem) dine egne filer... Side 5 Adressebog... Side 7 Regler...

Læs mere

og hurtigt klikke dig frem til de helt rette hjemmesider eller de instanser, du leder efter. Herunder viser vi en håndfuld gode

og hurtigt klikke dig frem til de helt rette hjemmesider eller de instanser, du leder efter. Herunder viser vi en håndfuld gode Modul 0 Internet Sådan bruger du Borger.dk Borger.dk er din internetportal, som giver let adgang til tusindvis af offentlige hjemmesider og servicer. Her viser vi, hvordan du bruger Borger.dk og fx kommunikerer

Læs mere

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3 Mit Sygefravær Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning Marts 2016 Version 1.3 Indholdsfortegnelse Forord... 4 Når en borger bliver sygemeldt... 5 Brev til den sygemeldte om opgaver i Mit

Læs mere

Få helt styr på Digital post WWW.KOMPUTER.DK

Få helt styr på Digital post WWW.KOMPUTER.DK KOMPUTER FOR ALLE Få helt styr på Digital post NU ER DET SLUT MED ALMINDELIG PAPIRPOST: Sådan får du digital post fra det offentlige Fra den. november skal du have en digital postkasse for at kommunikere

Læs mere

Vejledning til fritagelse af borgere for Digital Post. August 2019

Vejledning til fritagelse af borgere for Digital Post. August 2019 Vejledning til fritagelse af borgere for Digital Post August 2019 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er primært udarbejdet til brug for det personale, der skal behandle borgernes ansøgninger om fritagelse

Læs mere

Introduktion til NemSMS. August 2019

Introduktion til NemSMS. August 2019 Introduktion til NemSMS August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Introduktionen er relevant, hvis du vil danne dig et overblik over NemSMS, eller hvis din myndighed vil anvende NemSMS er, så påmindelser

Læs mere

Digital Post og særligt svage borgergrupper

Digital Post og særligt svage borgergrupper Digital Post og særligt svage borgergrupper Vejledning til kommunerne om håndtering af svage borgergrupper i forbindelse med indførelsen af Offentlig Digital Post. Version: 1.0 Udarbejdet: april 2014 Udarbejdet

Læs mere

Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om fritagelse af borgere fra tilslutning til Digital Post

Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om fritagelse af borgere fra tilslutning til Digital Post Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om fritagelse af borgere fra tilslutning til Digital Post Denne vejledning beskriver proceduren for sagsbehandling af ansøgninger om fritagelse af borgere for

Læs mere

Vejledning om avanceret afhentning. i Digital Post på Virk.dk.

Vejledning om avanceret afhentning. i Digital Post på Virk.dk. Vejledning om avanceret afhentning og sortering i Digital Post på Virk.dk. Denne vejledning beskriver, hvordan virksomheder, foreninger m.v. med et CVR-nummer kan modtage Digital Post, herunder hvordan

Læs mere

Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om fritagelse af borgere fra tilslutning til Digital Post

Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om fritagelse af borgere fra tilslutning til Digital Post Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om fritagelse af borgere fra tilslutning til Digital Post Denne vejledning beskriver proceduren for sagsbehandling af ansøgninger om fritagelse af borgere for

Læs mere

Mit Sygefravær. Vejledning vedrørende undtagelse fra obligatorisk selvbetjening i Mit Sygefravær. December 2015. Version 1.3.

Mit Sygefravær. Vejledning vedrørende undtagelse fra obligatorisk selvbetjening i Mit Sygefravær. December 2015. Version 1.3. Mit Sygefravær Vejledning vedrørende undtagelse fra obligatorisk selvbetjening i Mit Sygefravær December 2015 Version 1.3 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 Ændringerne

Læs mere

Notat. Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan og ad hvilke kanaler der kommunikeres med de respektive målgrupper.

Notat. Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan og ad hvilke kanaler der kommunikeres med de respektive målgrupper. Notat 30. maj 2013 TWM Bilag 1: Kommunikationsstrategi for Digital Post 2013-2015 1. Formål For at sikre implementeringen og anvendelsen af Digital Post er det en forudsætning, at myndighederne i samarbejde

Læs mere

Bekendtgørelse om digital kommunikation i arbejdsløshedsforsikringen

Bekendtgørelse om digital kommunikation i arbejdsløshedsforsikringen BEK nr 1644 af 27/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2013-0015364 Senere ændringer

Læs mere

Netværksmøde. v/ Michael Fagerlund Andersen, Digitaliseringsstyrelsen

Netværksmøde. v/ Michael Fagerlund Andersen, Digitaliseringsstyrelsen Netværksmøde v/ Michael Fagerlund Andersen, Digitaliseringsstyrelsen 27. Marts 2015 DAGENS PROGRAM 10:00-10:45 Velkomst og præsentation 11:00-11:15 Pause 11:00-12:30 Workshops 12:30-13:15 Frokost 13:15-14:15

Læs mere

NOTAT. Indhold. Vejledning til Digital Post

NOTAT. Indhold. Vejledning til Digital Post Vejledning til Digital Post DATO 23. oktober 2014 SAGS NR. Indhold Indledning... 1 Medarbejdersignatur... 2 Afvent breve fra Nets DanID A/S... 3 NemID administratoren oprettes som bruger på Virk.dk...

Læs mere

Vejledning om sammenhængen. Post og e-boks til erhverv samt hvilke muligheder det giver for synkronisering

Vejledning om sammenhængen. Post og e-boks til erhverv samt hvilke muligheder det giver for synkronisering Vejledning om sammenhængen mellem Digital Post og e-boks til erhverv samt hvilke muligheder det giver for synkronisering Version: 1.0 Udarbejdet: Okt. 2013 Udarbejdet af: Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen.

Læs mere

Informationsmøde for sygemeldte. Rettigheder, muligheder og pligter

Informationsmøde for sygemeldte. Rettigheder, muligheder og pligter for sygemeldte Rettigheder, muligheder og pligter Retten til sygedagpenge: Hvorfor blander kommunen sig i borgernes sygdom. Kommunen har pligt til i henhold til Lov om sygedagpenge, at: yde økonomisk kompensation

Læs mere

Efter ombudsmandens opfattelse var Trafik- og Byggestyrelsen berettiget til at sende meddelelserne til mandens e-boks via Offentlig Digital Post.

Efter ombudsmandens opfattelse var Trafik- og Byggestyrelsen berettiget til at sende meddelelserne til mandens e-boks via Offentlig Digital Post. 2016-34 Meddelelser i bilsynssag, herunder administrative bødeforelæg, sendt via Offentlig Digital Post. God forvaltningsskik 29. juni 2016 Ombudsmanden modtog en klage over, at Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fremover vil din lønseddel blive sendt til e-boks. e-boks er en elektronisk postkasse og arkiv, som du har adgang til via Internettet. Alle danskere kan gratis anvende e-boks.

Læs mere

JENS KOLDBÆK Borger på nettet for seniorer

JENS KOLDBÆK Borger på nettet for seniorer JENS KOLDBÆK Borger på nettet for seniorer INDHOLDSFORTEGNELSE Bliv en del af det digitale Danmark... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør KAPITEL ET... 9 Godt i gang som digital borger NemID...11 Bestil

Læs mere

Offentlig Digital Post: Sådan opretter og administrerer du arkivmapper. August 2019

Offentlig Digital Post: Sådan opretter og administrerer du arkivmapper. August 2019 Offentlig Digital Post: Sådan opretter og administrerer du arkivmapper August 2019 I denne vejledning kan du læse om 1. Hvad er Digital Post? 2 2. Sådan opretter du en arkivmappe 3 3. Sådan administrerer

Læs mere

Sådan bruger du NemID

Sådan bruger du NemID Sådan bruger du NemID Hvad er NemID? NemID er et sikkert log-in og en digital underskrift. Du kan bruge NemID til blandt andet din netbank, sundhedsjournal og årsopgørelse. NemID er et sikkert log-in,

Læs mere

Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet)

Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet) Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet) I denne vejledning vil vi at guide myndigheder med et simpelt kontakthierarki (f.eks. blot en hovedpostkasse) der benytter snitfladen s/mime der

Læs mere

Brugerstyring i Digital Post

Brugerstyring i Digital Post Brugerstyring i Digital Post Denne vejledning beskriver roller og rettigheder i Digital Post Administrationsportalen. Den berører også kort sammenhængen med de roller og rettigheder, der er knyttet til

Læs mere

Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet)

Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet) Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet) I denne vejledning vil vi at guide myndigheder med et udvidet kontakthierarki (dvs. flere postkasser) der benytter snitfladen s/mime der skal integrere

Læs mere

Vedr. oprettelse af digitale postkasser - til foreninger/aftenskoler

Vedr. oprettelse af digitale postkasser - til foreninger/aftenskoler Til alle foreninger/aftenskoler I Aalborg Kommune 14-10-2013 Vedr. oprettelse af digitale postkasser - til foreninger/aftenskoler Folketinget har besluttet, at alle virksomheder og frivillige foreninger

Læs mere

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET 1 Nemt på Nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på Nettet er et

Læs mere

Digital kommunikation DET MENER ÆLDRE SAGEN

Digital kommunikation DET MENER ÆLDRE SAGEN Digital kommunikation DET MENER ÆLDRE SAGEN Ældre Sagens holdninger til digital kommunikation: 1. Gode alternativer til digital kommunikation De offentlige myndigheder skal fortsat opretholde alternativer

Læs mere

Datastuen, Esbjerg. NEM-ID. Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: NEM-ID Side 1

Datastuen, Esbjerg. NEM-ID. Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: NEM-ID Side 1 NEM-ID Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: NEM-ID Side 1 Hvordan får jeg Nem-ID? A: Ved personlig henvendelse i borgerservice. Du kan få Nem-ID ved personlig henvendelse i borgerservice- og skattecentre.

Læs mere

Er danskerne parat til digital kommunikation med det offentlige?

Er danskerne parat til digital kommunikation med det offentlige? Side 1 af 6 TDC A/S, Presse 13. oktober 2014 BWJ/IKJE Final Er danskerne parat til digital kommunikation med det offentlige? Fra den 1. november 2014 skal vi vænne os til, at der ikke længere kommer brevpost

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

Vejledning til sagsbehandling af anmodning om læseadgang til tredjemand i Digital Post. August 2019

Vejledning til sagsbehandling af anmodning om læseadgang til tredjemand i Digital Post. August 2019 Vejledning til sagsbehandling af anmodning om læseadgang til tredjemand i Digital Post August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er primært udarbejdet til brug for det personale, der skal

Læs mere

Effektiv digital selvbetjening

Effektiv digital selvbetjening Udviklingsforslag for Anmeldelse af udrejse 1. Indledning Nedenstående beskriver kommunale forslag til udviklingstiltag for eksisterende og nye løsninger inden for området Anmeldes af udrejse. Forslagene

Læs mere

Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige. August 2019

Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige. August 2019 Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige August 2019 I denne vejledning kan du læse om 1. Hvad er Digital Post? 2 2. Sådan læser du din digitale post fra det offentlige

Læs mere

Säker Digital Post från myndigheterna

Säker Digital Post från myndigheterna 1 Säker Digital Post från myndigheterna Oplæg på ESV-dagen v/ Lone Boe Rasmussen 11. oktober 2016 DIGITAL POST I DANMARK ANNO 2016 Tak for invitationen til ESV-dagen Fortælle om rejsen, som vi har været

Læs mere

SITUATIONER RELATERET TIL PERSONAS

SITUATIONER RELATERET TIL PERSONAS SITUATIONER RELATERET TIL PERSONAS Til vejledning af den mindre virksomhed eller forening i digital kontakt med det offentlige Registrere virksomhed (starte, ændre, lukke) Indberette moms Registrere Frivillig

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fra november 2005 vil alle statsansatte modtage deres lønseddel i e-boks. Alle danskere kan gratis anvende e-boks. Vi anbefaler, at du benytter en digital signatur til at logge

Læs mere

IThjælp til mindre virksomheder & foreninger. Oktober 2013 Claus Evertsen & Jytte Christensen

IThjælp til mindre virksomheder & foreninger. Oktober 2013 Claus Evertsen & Jytte Christensen IThjælp til mindre virksomheder & foreninger Oktober 2013 Claus Evertsen & Jytte Christensen Loven... Alle med et CVR.-nummer skal have en digital postkasse på virk.dk Dermed skal de også have en NemID

Læs mere

Orientering: Ældre- og Handicapforvaltningens indsats i forbindelse med indførelse af digital post 1. november 2014.

Orientering: Ældre- og Handicapforvaltningens indsats i forbindelse med indførelse af digital post 1. november 2014. Punkt 10. Orientering: Ældre- og Handicapforvaltningens indsats i forbindelse med indførelse af digital post 1. november 2014. 2014-38433. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget

Læs mere

Bilag 1. Køreplan Overgang til offentlig Digital Post for borgere i november 2014. Side 1 af 16. 12. maj 2014

Bilag 1. Køreplan Overgang til offentlig Digital Post for borgere i november 2014. Side 1 af 16. 12. maj 2014 Side 1 af 16 Bilag 1 12. maj 2014 Køreplan Overgang til offentlig Digital Post for borgere i november 2014 1. Indledning Dette dokument beskriver den fællesoffentlige køreplan for overgangen til Offentlig

Læs mere

Agenda. kommer leverandørerne med? v/ Martin (DIGST) / Strålfors (DIGST) synkroniserings-api v/ Michael Rüdiger (e-boks)

Agenda. kommer leverandørerne med? v/ Martin (DIGST) / Strålfors (DIGST) synkroniserings-api v/ Michael Rüdiger (e-boks) De fællesoffentlige komponenter: Netværksmøde 9. maj 2012 Leverandører Digital post, NemSMS & Fjernprint samt strategien for udvikling af mobile løsninger for Digital post og Min side Digital post og Fjernprint

Læs mere

Rapportering af initiativ 2.1: Digital Post til virksomheder i 2013

Rapportering af initiativ 2.1: Digital Post til virksomheder i 2013 10. oktoberr 2014 /Hbr Sag Bilag 4.b.a Rapportering af initiativ 2.1: Digital Post til virksomheder i 2013 ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Stamdata Tabel 1: Stamdata

Læs mere

Inspirationsmøde Digital Post og bølge 3

Inspirationsmøde Digital Post og bølge 3 Inspirationsmøde Digital Post og bølge 3 Ringsted tirsdag den 3. Aarhus onsdag den 4. 1 DEN FÆLLESOFFENTLIGE KOMMUNIKATIONSINDSATS 2014 2 HVORDAN GÅR DET MED OVERGANGEN? 4,7 mio. borgere over 15 år 41,9

Læs mere

Brugerstyring i Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen August 2019

Brugerstyring i Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen August 2019 Brugerstyring i Digital Post Digitaliseringsstyrelsen August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er målrettet ansatte, der har behov for at danne sig et overblik over de forskellige roller

Læs mere

Digital post er ikke det samme som almindelig e-mail. Digital post er modsat e-mails en sikker digital forsendelsesform.

Digital post er ikke det samme som almindelig e-mail. Digital post er modsat e-mails en sikker digital forsendelsesform. Digital Post Vejledning til foreninger m.fl. Center for Kultur, Idræt og Sundhed September 2013 Indledning Slagelse Kommune ønsker at hjælpe foreninger m.fl. godt på vej med Digital Post. Derfor har vi

Læs mere

Windows Vista Digital postkasse og borger.dk side 1 af8. I adresselinjen. 1) Gå ind på www.e-boks.dk. Du ser nu dette skærmbillede:

Windows Vista Digital postkasse og borger.dk side 1 af8. I adresselinjen. 1) Gå ind på www.e-boks.dk. Du ser nu dette skærmbillede: Windows Vista Digital postkasse og borger.dk side 1 af8 1) Gå ind på www.e-boks.dk I adresselinjen Du ser nu dette skærmbillede: 2) Klik på Log på privat Du kommer nu til det offentlige log in fællesskab

Læs mere

Version: 1.0 Udarbejdet: Okt. 2013 Udarbejdet af: Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen

Version: 1.0 Udarbejdet: Okt. 2013 Udarbejdet af: Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen Anbefalinger om brug af Digital Post for store virksomheder, administratorer/advokater (fx ejendomsadministratorer) og virksomheder med mange p- enheder Version: 1.0 Udarbejdet: Okt. 2013 Udarbejdet af:

Læs mere

Borgerforslag - støtterblanket

Borgerforslag - støtterblanket Borgerforslag - støtterblanket Du kan bruge denne blanket til at støtte et borgerforslag på www.borgerforslag.dk Støtten er anonym, således forstået at der ikke offentliggøres nogen personoplysninger om

Læs mere

Arkivering af Digital Post på Virk. Vejledning til Digital Post for virksomheder

Arkivering af Digital Post på Virk. Vejledning til Digital Post for virksomheder Arkivering af Digital Post på Virk Vejledning til Digital Post for virksomheder Arkivering af Digital Post på Virk Virksomheden kan give forskellige personer eller enheder ansvar for at håndtere bestemte

Læs mere

Introduktion til NemSMS. Juni 2016

Introduktion til NemSMS. Juni 2016 Introduktion til NemSMS Juni 2016 Hvem skal anvende vejledningen? Introduktionen er relevant, hvis du vil danne dig et overblik over NemSMS, eller hvis din myndighed vil anvende NemSMS er, så påmindelser

Læs mere

Timengo. Digitalisering med en Microsoft platformen Kenneth Wohlers, Timengo. Timengo

Timengo. Digitalisering med en Microsoft platformen Kenneth Wohlers, Timengo. Timengo Digitalisering med en Microsoft platformen Kenneth Wohlers, Agenda Sikker post Nye muligheder Vores løsning - VMG Scenarier Teknisk overblik Hvad er Sikker post Teknologi Certifikater Standarder Formål

Læs mere

Myndighedernes rolle som forandringsagenter

Myndighedernes rolle som forandringsagenter Myndighedernes rolle som forandringsagenter Overgang til Digital Post for borgerne v. Louise Palludan Kampmann 1 KAMPAGNE FOR DIGITAL POST TIL BORGERNE 18. AUGUST 31. JANUAR 2015 Lov om Offentlig Digital

Læs mere

Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger

Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger Denne guide henvender sig til brugere, der er oprettet med en administrator- eller superbrugeradgang, og som har brug for at oprette andre brugere med tilknytning

Læs mere

Hjælpeplan for overgang til fuld digital kommunikation

Hjælpeplan for overgang til fuld digital kommunikation Hjælpeplan for overgang til fuld digital kommunikation Regeringen, kommunerne og regionerne har vedtaget en fællesoffentlig digitaliseringsstrategi, der har som målsætning at digitalisere kommunikationen

Læs mere

Økonomi og statistik vedr. digital post

Økonomi og statistik vedr. digital post Økonomi og statistik vedr. digital post Besparelsespotentiale ved digital post med afsæt i den nationale business case I 2010 udgav Finansministeriet den fællesoffentlige business case Digitalisering af

Læs mere

e-boks præsentation - januar 2014 16 JANUARY 2014 2014 COPYRIGHT E-BOKS

e-boks præsentation - januar 2014 16 JANUARY 2014 2014 COPYRIGHT E-BOKS 1 e-boks præsentation - januar 2014 2 Agenda e-boks kort fortalt Værdi for afsendere og slutbrugere Løsninger fra e-boks 3 e-boks kort fortalt 4 Ideen bag e-boks Fra omkostningstunge fysiske breve til

Læs mere

Indledning. KL har modtaget forslag til Lov om Offentlig Digital post.

Indledning. KL har modtaget forslag til Lov om Offentlig Digital post. B I LAG TIL HØRINGSSVA R OFFENTLIG DIGITAL PO ST Den 10. februar 2012 Indledning KL har modtaget forslag til Lov om Offentlig Digital post. KL hilser lovforslaget meget velkommet, idet lovforslaget er

Læs mere

Inspirationsdag: Integrationsmuligheder med Digital Post 11. december 2012

Inspirationsdag: Integrationsmuligheder med Digital Post 11. december 2012 1 Inspirationsdag: Integrationsmuligheder med Digital Post 11. december 2012 11.12.2012 2012 COPYRIGHT E-BOKS 2 Deltagere i dag 20 systemleverandører Axiell Canon CIM Mobility Convergens Geokon Globeteam

Læs mere