Referat af branchemøde den 17. maj 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af branchemøde den 17. maj 2010"

Transkript

1 Referat af branchemøde den 17. maj 2010 Referat af møde mellem kontaktpersoner til telestatistikken og IT- og Telestyrelsen Tidspunkt: Mandag den 17. maj 2010 kl Sted: IT- og Telestyrelsen, Holsteinsgade 63, DK-2100 København Ø Deltagere: Telebranchen Christian Berg, Dansk Energi Jesper Berthelsen, Global Connect Nikola Cikusa, TDC Kåre Forsingdal, Fullrate Michael Green, Telia Allan Jørgensen, Hi3G Hugo Nielsen, Global Connect Henning Sørensen, TDC Lotte Udesen, LIC Anne Louise Vogensen, Hi3G Thomas Woldiderich, Dansk Energi IT- og Telestyrelsen Mette Stürup, IT- og Telestyrelsen Theis Dekkers Gjedsted, IT- og Telestyrelsen Paw M. K. Gyldenkærne, IT- og Telestyrelsen Jonas Husum Johannesen, IT- og Telestyrelsen Jesper Falsted Karlsen, IT- og Telestyrelsen Christian Østergaard Madsen, IT- og Telestyrelsen Mette Stürup, souschef i IT- og Telestyrelsen, indledte med at byde velkommen. 1. Emner til drøftelse fra IT- og Telestyrelsen Samarbejde med branchen IT- og Telestyrelsen indledte med at takke branchen for samarbejdet. Den seneste telestatistik blev fremsendt til selskaberne i en klausuleret udgave dagen før offentliggørelsen, hvilket er tidligere end normalt. Det er styrelsens opfattelse, at dette forbedrer statistikkens kvalitet, da selskaberne hermed får bedre mulighed for at gennemgå de indberettede tal en ekstra gang før offentliggørelsen. Det er hensigten, at halvårsstatistikken også næste gang vil blive udsendt dagen før. Styrelsen understregede, at det ville være hensigtsmæssigt, at eventuelle korrektioner indsendes før offentliggørelsen. Branchen støttede dette.

2 IT- og Telestyrelsen pegede på, at der stadig var problemer i forhold til branchens overholdelses af indberetningsfristen. Mange selskaber afleverer fortsat data for sent, hvilket er med til at forsinke udgivelsestidspunktet for telestatistikken. Telestatistikken Nyt design af telestatistikken IT- og Telestyrelsen redegjorde for ændringen af telestatistikkens design. Det nye design skal sikre større læsevenlighed, samtidig med at adgangen til data fastholdes. Der lægges op til, at publikationens fokus bliver på hovedresultater, mens underkategorier og bagvedliggende data kan tilgås via styrelsens hjemmeside. Styrelsen oplyste, at data for de seneste tre halvår, stadig vil blive offentliggjort. Branchen bakkede op om forslaget til nyt design. Ændret definition for mobilabonnementer IT- og Telestyrelsen præsenterede nye internationale definitioner for opdelingen af mobilabonnementer på teknologi. Definitionen for UMTS-abonnementer foreslås ændret fra krav om aktivitet i UMTS-net til et krav om mulighed for at tilgå UMTS-nettet. Styrelsen oplyste, at den nye definition imødekommer branchens tidligere kommentarer om det problematiske i at skelne mellem aktivitet i et 2G- og 3G-net. Hi3G bemærkede, at da alle abonnementer i dag giver mulighed for at tilgå 3G-nettet, vil man skulle registrere hvilken type handset, der er anvendt, for at kunne skelne mellem 2G- og 3Gabonnementer. TDC var positive over for forslaget og pegede på, at den nye definition imødekommer kritikken af det eksisterende aktivitetskrav på 3G-nettet. Hi3G og TDC var enige om, at antallet af GSM-abonnementer med den nye definition formentlig ville blive meget lille. IT- og Telestyrelsen bekræftede, at antallet af GSM-abonnementer formentlig falder, hvis den nye definition indføres. LIC bemærkede, at selskabets abonnementer som udgangspunkt er GSM-abonnementer, der skal anmode om at få UMTS-adgang. IT- og Telestyrelsen konkluderede, at man vil arbejde videre med definitionen, som bliver sendt i høring. Ændret definition for mobilt bredbånd IT- og Telestyrelsen orienterede om et forslag til nye definitioner for mobilt bredbånd. Mobilt bredbånd er ifølge den nye definition mobile dataabonnementer, hvor der er tilknyttet en fast abonnements- eller minimumsbetaling, eller mobilabonnementer, der har været anvendt til avancerede datatjenester inden for de seneste tre måneder før skæringsdatoen. IT- og Telestyrelsen foreslog på baggrund af EU s nye definition at indsamle tre indikatorer for mobilt bredbånd. Den ekstra kategori i forhold til EU foreslås tilføjet, for at man kan opretholde splittet mellem mobiltelefoner og dongles. TDC ville gerne undersøge forslaget nærmere, men var umiddelbart positiv over for, at definitionerne søges tilpasset i OECD og EU.

3 IT- og Telestyrelsen lovede at høre branchen, når forslaget er endeligt vedtaget i EU formentlig inden udgangen af maj. Hi3G foreslog, at man indførte en indikator for telemetri baseret på UMTS. IT- og Telestyrelsen bemærkede, at man vil arbejde videre med forslaget, som efterfølgende vil blive sendt i høring. Hi3G foreslog, at selskaber, der fremgår af telestatistikken med markedsandele på over tre procent på delmarkeder, også indgår i hovedtallene for markedet. Som eksempel nævnte Hi3G selskabet Lebara, der fremgår af tabellen for mobil udlandstrafik, men indgår under øvrige i tabellen for mobilabonnementer. IT- og Telestyrelsen fandt ikke, at der er grundlag for at ændre gældende praksis. Drøftelser i EU af nye hastighedskategorier IT- og Telestyrelsen oplyste, at EU har foreslået at indsamle tal for hastigheder på mindst 30 Mbit/s og mindst 100 Mbit/s for at kunne følge udviklingen i forhold til EU s 2020-målsætning. Styrelsen ville høre branchen kommentarer til forslaget. Dansk Energi mente, at den nuværende bredbåndsgrænse på 144 kbit/s enten burde hæves til for eksempel 2 Mbit/s eller også burde styrelsen i selve fremstillingen ikke navngive internetabonnementer med under 2 Mbit/s som bredbånd. Dansk Energi fandt det ejendommeligt, at man opererer med en grænse på 144 kbit/s, når man anvender en grænse på 256 kbit/s for mobilt bredbånd. IT- og Telestyrelsen forklarede, at de to grænser er fastsat af henholdsvis EU og OECD. For medlemslande i EU og OECD, der ikke har lige så høje hastigheder som Danmark, er det stadig relevant at måle udviklingen i lave hastigheder. Styrelsen oplyste, at det ikke umiddelbart er muligt at ændre internationalt fastsatte hastighedskategorier. TDC spurgte, om forslaget vil gælde fra førstkommende indberetning, hvilket IT- og Telestyrelsen bekræftede. Dansk Energi ønskede, at det blev præciseret, at de indberettede hastigheder er best effort, når man beskriver resultaterne. Dansk Energi foreslog, at man udskilte hastighederne for kabel og fiber, da man ellers blander best effort sammen med reelle hastigheder. Global Connect foreslog, at man kunne ændre definitionen til nominelt minimum. IT- og Telestyrelsen noterede sig branchen synspunkter, men påpegede vigtigheden i at fastholde internationalt fastsatte kategorier, da de sikrer sammenlignelighed med andre landes indberetninger. Af halvårsstatikken fremgår det i dag, at der er tale om markedsførte hastigheder, hvilket er den internationale definition. Dansk Energi mente, at springet fra 30 til 100 Mbit/s var stort, og at 30 Mbit/s ikke virkede relevant, da der normalt udbydes hastigheder på 20, 50 og 100 Mbit/s. Dansk Energi foreslog derfor, at man tilføjede en ekstra hastighedskategori på mindst 50 Mbit/s, men under 100 Mbit/s.

4 IT- og Telestyrelsen bekræftede, at man godt fra dansk side kunne indsætte en ekstra hastighedskategori på 50 Mbit/s. Branchen havde ingen indvendinger til Dansk Energis forslag. Hi3G efterlyste hastighedsspecifikationer på mobilt bredbånd. Fullrate bemærkede, at der i TI-regi er et samarbejde i gang om hastighedsspecifikation på mobilt bredbånd. IT- og Telestyrelsen konkluderede, at man vil sende forslagene i høring. Drøftelse i EU af definitionen for bundtlede tjenester IT- og Telestyrelsen bad om branchens kommentarer til den nuværende definition på bundtlede tjenester på baggrund af en anmodning fra EU. TDC mente, at kravet om, at bundtlede tjenester skal markedsføres som et samlet produkt, er problematisk i forhold til eksisterende kunder, hvis abonnement ændres. TDC spurgte, hvad formålet med indikatoren er. Hi3G mente ikke, at den nuværende definition giver et retvisende billede af markedet. Derudover bemærkede TDC, at man eventuelt kunne opgøre antallet af abonnenter, der har en kombination af produkter hos udbyderen. Hi3G bemærkede, at den nuværende definition betyder, at der også skal indberettes mobilabonnementer med tilhørende datatillægsabonnementer, som bliver solgt til en samlet pris og markedsført som et samlet produkt. Det kunne eksempelvis være et såkaldt All-youcan eat abonnement fra TDC eller internetabonnementer fra Telenor, hvor mobilt bredbånd gives gratis i tillæg. IT- og Telestyrelsen forklarede, at indikatoren indsamles, fordi EU har ønsket at følge en forventet udvikling fra enkeltstående produkter til pakkeprodukter. Styrelsen gav tilsagn om at tage branchens synspunkter videre til EU. Præcisering af definition af Accessnet, udlejning af engrosprodukter Branchen støttede op om den foreslåede præcisering. Mobile IP-telefoni-abonnementer udgår Branchen støttede op om forslaget. Økonomiske nøgletal IT- og Telestyrelsen foreslog at offentliggøre mere detaljerede, men stadig aggregerede omsætningstal i publikationen Økonomiske nøgletal. Det drejer sig om omsætning fordelt på udlands- og indlandstrafik på fastnet og mobilnet, sms, mms og datakommunikation. Styrelsen indsamler i forvejen disse tal til EU. Samtidig foreslog styrelsen, at tallene kombineres med tal fra telestatistikken for at udregne ARPU for mobilmarkedet og fastnetmarkedet, ligesom det blev foreslået at tilføje et afsnit med internationale sammenligninger. TDC spurgte om, hvem der efterspørger disse tal. TDC mente, at der er forskellige måder at opgøre tallene på, hvilket kan give tal for eksempelvis ARPU, der ikke svarer til tallene i selskabernes egne regnskaber.

5 IT- og Telestyrelsen oplyste, at styrelsen har modtaget henvendelser vedrørende mere detaljerede oplysninger i publikationen. Styrelsen indsamler i forvejen oplysningerne, og forslår derfor at de offentliggøres på et aggregeret niveau. Dansk Energi bemærkede, at Højhastighedskomiteen har anbefalet, at man i højere grad indsamler statistik af denne type. Telia foreslog, at punktet blev taget med i høringen, hvilket IT- og Telestyrelsen bekræftede, at man ville gøre. Bredbåndskortlægningen Dataforespørgsel for trådløs og mobil bredbåndsdækning IT- og Telestyrelsen oplyste, at man ligesom sidste år vil fremsende dataforespørgsel til operatører af trådløse og mobile bredbåndsnet for at opdatere bredbåndskortlægningen. Branchen havde ingen bemærkninger til dette. Præcisering af faneblad 37 - solgte ADSL-forbindelser baseret på bitstream access eller gensalg Styrelsen oplyste, at man har præciseret faneblad 37, så det nu fremgår, at engrosudlejere skal indberette både ADSL-forbindelser baseret på gensalg og bitstream access, samt at indberetningen også skal omfatte udlejerens egne kunder på sådanne forbindelser. Branchen havde ingen bemærkninger hertil. Kortlægning af mulighed for 10, 30 og 100 Mbit/s IT- og Telestyrelsen fortalte, at man ønsker at kortlægge antallet af husstande og virksomheder med mulighed for 10, 30 og 100 Mbit/s downstream. Branchen udtrykte interesse for, at der også blev indsamlet oplysninger om mulighed for 50 Mbit/s. Dansk Energi bemærkede, at Højhastighedskomiteen har sat fokus på upstreamhastigheder og at styrelsen ligeledes burde sætte fokus på upstream i bredbåndskortlægningen. Det kunne i første omgang gøres ved i tekst at beskrive de forskellige upstreamhastigheder, som indgår i dækningskort med downstreamhastigheder. Global Connect var enig i, at upstream bliver mere relevant. IT- og Telestyrelsen fortalte, at man ikke har nogen planer om at medtage upstream i Bredbåndskortlægning 2010, men at det løbende overvejes i forhold til fremtidige udgaver. Det vil i givet fald skulle drøftes, hvilken byrde det vil være for selskaberne at indberette data for upstreamhastigheder. TDC mente, at bredbåndskortlægningen kan skabe urealistiske forventninger til efterspørgslen efter højere hastigheder. Telia bemærkede, at selskabet vil have svært ved at indsamle oplysninger til faneblad 32 om antallet af fiberabonnementer til virksomheder. Hertil bemærkede IT- og Telestyrelsen, at hvis tallene for fiber til private og fiber til virksomheder ikke kan adskilles, kan fibertallet indberettes samlet, da det er det samlede fibertal, der indgår i kortet over fiberudbredelse i bredbåndskortlægningen.

6 IT- og Telestyrelsen gav tilsagn om at sende ændringerne i høring. Branchen støttede dette. Præcisering af husstande med mulighed for fiber IT- og Telestyrelsen fremlagde et forslag til præcisering af definitionen af husstande med mulighed for fiber, så der indføres et afstandsmål på maksimalt 30 meter. Dansk Energi mente, at forslaget ville være byrdefuldt og anbefalede, at forslaget udgår. TDC fremhævede, at det var nødvendigt med en konkret afgrænsning. IT- og Telestyrelsen gav tilsagn om at sende forslaget i høring. 2. Emner til drøftelse fra branchen Opdeling af aktive access-bredbåndsforbindelser i faneblad 27 på bredbåndsteknologier IT- og Telestyrelsen forklarede, at det var vanskeligt at indsamle sikre og fuldstændige tal for antallet af aktive accessforbindelser, hvorfor styrelsen havde valgt ikke at offentliggøre tallet i telestatistikken. For at få et komplet billede kræves indberetninger fra mange hundrede antenneforeninger, kollegier og bolignet. TDC anførte, at hvis man skal indsamle dette tal, skal det opdeles i teknologier. TDC bemærkede samtidig, at hvis man ikke kunne sikre kvaliteten, så kan det diskuteres, om man i det hele taget skal indsamle oplysningerne. IT- og Telestyrelsen gav tilsagn om at sende forslaget i høring. Præcisering af definitionen på IPTV TDC kom med forslag til en præcisering af definitionen på IPTV, så IPTV-abonnementer skal inkludere en ekstern eller indbygget fysisk digital modtagerboks. Herved tæller man ikke web-tvabonnementer som Sputnik med i opgørelsen. Branchen bakkede op om forslaget, der sendes i høring. Eventuelt TDC spurgte til afrunding af tal i telestatistikken. På grund af afrundingen summerer tallene ikke længere, og TDC ønskede derfor, at man ikke længere afrunder tallene. IT- og Telestyrelsen oplyste, at man afrunder tallene for at gøre publikationen mere læsevenlig og tilgængelig. Hvis der er et ønske fra branchen om ikke at foretage afrundinger, så er styrelsen indstillet på, at baggrundsdata til telestatistikken fremover offentliggøres uden afrunding. Hi3G mente, at det samlede tal for mobilabonnementer var for højt, da kunder, der skifter abonnement inden for tre måneders aktivitetsgrænsen, vil få både deres nye og gamle abonnement talt med. IT- og Telestyrelsen påpegede, at abonnementet skal være aktivt på skæringsdatoen for at indgå og fandt derfor ikke, at der var grund til at ændre definitionerne.

7 IT- og Telestyrelsen afsluttede med at spørge branchen om der var yderligere kommentarer, og da det ikke var tilfældet, takkede styrelsen for et godt møde.

Adsl 512 Kabelmodem FWA 3G Optiske fibre

Adsl 512 Kabelmodem FWA 3G Optiske fibre It-infrastruktur 9 1. It-infrastruktur Figur 1.1 Bredbåndsdækning 1 8 Procent 96 98 98 9 9 97 9 9 9 9 87 88 6 4 64 6 6 6 47 5 44 2 14 4 5 9 Adsl 512 Kabelmodem FWA 3G Optiske fibre 21 22 23 24 25 26 Kilde:

Læs mere

Referat af branchemøde om telestatistik, økonomiske nøgletal og bredbåndskortlægning den 26. november 2013

Referat af branchemøde om telestatistik, økonomiske nøgletal og bredbåndskortlægning den 26. november 2013 20. januar 2014 Team IKT-Infrastruktur /THHAAN Referat af branchemøde om telestatistik, økonomiske nøgletal og bredbåndskortlægning den 26. november 2013 Tidspunkt: Tirsdag den 26. november 2013 kl. 12.30-14.30

Læs mere

Referat af branchemøde den 1. juni 2011

Referat af branchemøde den 1. juni 2011 Referat af branchemøde den 1. juni 2011 Branchemøde afholdt i IT- og Telestyrelsen (ITST) den 1. juni 2011. Tidspunkt: Onsdag den 1. juni 2011 kl. 13-15. Sted: ITST, Holsteinsgade 63, 2100 København Ø

Læs mere

Referat af branchemøde om telestatistikken den 22. november 2011

Referat af branchemøde om telestatistikken den 22. november 2011 Referat af branchemøde om telestatistikken den 22. november 2011 Tidspunkt: Tirsdag den 22. november 2011 kl. 13-15. Sted: Holsteinsgade 63, 2100 København Ø Deltagere: Christian Berg, Dansk Energi Nikola

Læs mere

Juni Referat af branchemøde den 29. maj 2012

Juni Referat af branchemøde den 29. maj 2012 Juni 2012 Referat af branchemøde den 29. maj 2012 Tidspunkt: Tirsdag den 29. maj 2011 kl. 13-15. Sted: Erhvervsstyrelsen, Langelinie Allé 17, DK-2100 København Ø Deltagere: Telebranchen Christian Berg,

Læs mere

Telestatistik Første halvår 2013

Telestatistik Første halvår 2013 Telestatistik Første halvår 213 Publikationen kan hentes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside: www.erst.dk ISSN: 193-3753 Indholdsfortegnelse SIDE Forord 3 Hovedtal 4 Mobiltelefoni og mobilt bredbånd 5 Fastnet

Læs mere

Telestatistik Andet halvår 2012

Telestatistik Andet halvår 2012 Telestatistik Andet halvår Publikationen kan hentes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside: www.erst.dk ISSN: 193-3753 Indholdsfortegnelse SIDE Forord 3 Hovedtal 4 Mobiltelefoni og mobilt bredbånd 5 Fastnet

Læs mere

1999 2011 2020. Hvad har telebranchen opnået? Hvor er vi på vej hen?

1999 2011 2020. Hvad har telebranchen opnået? Hvor er vi på vej hen? 1999 2011 2020. Hvad har telebranchen opnået? Hvor er vi på vej hen? Præsentation TELE 2011, 16. marts 2011 Vicedirektør Finn Petersen IT- og Telestyrelsen Teleforliget - 8. september 1999 Grundlæggende

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg)

Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg) Tillægsvilkår for Mobil 1 Time + 1 GB (lukket for salg) Februar 2016 (senest revideret august 2016) Indholdsfortegnelse 1. Tillægsaftalen... 1 2. Elektronisk kommunikation og gebyr for brevpost... 3 3.

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum 29. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum /lasyje-erst Deltagere: Concepy: Stig Myken, Nicolai Lamborg, Simon Skals TDC: Christian Halgreen og Allan Bartroff Telenor: Mads

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag D: Oversigt over det danske telemarked. Marts 2012

800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag D: Oversigt over det danske telemarked. Marts 2012 800 MHz-auktion Auktion over frekvenserne i frekvensbåndene 791-821 MHz og 832-862 Informationsmemorandum Bilag D: Oversigt over det danske telemarked Marts 2012 Udsendt af Erhvervsstyrelsen Danmark www.itst.dk

Læs mere

Telestatistik Første halvår 2017

Telestatistik Første halvår 2017 Telestatistik Første halvår 217 Publikationen kan hentes på Energistyrelsens hjemmeside: www.ens.dk ISSN: 193-3753 Indholdsfortegnelse SIDE Forord 3 Hovedresultater 4 Hovedtal 5 Bredbånd 6 Telefoni 18

Læs mere

Telestatistik Andet halvår 2017

Telestatistik Andet halvår 2017 Telestatistik Andet halvår 217 Publikationen kan hentes på Energistyrelsens hjemmeside: www.ens.dk ISSN: 193-3753 Indholdsfortegnelse SIDE Forord 3 Hovedresultater 4 Hovedtal 5 Bredbånd 6 Telefoni 19 Andre

Læs mere

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre.

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre. FOLKEPENSIONIST Få folkepension samtidig med, at du arbejder Tjen 30.000 kr. ekstra Nu kan det bedre betale sig at arbejde samtidig med, at du modtager folkepension. Du kan nu tjene op til 30.000 kr. mere

Læs mere

Priser og vilkår. Priser. Mobildeal til kunder under Foreningsaftale. Mobildeal priser. Inkluderede services. Inkluderede MB

Priser og vilkår. Priser. Mobildeal til kunder under Foreningsaftale. Mobildeal priser. Inkluderede services. Inkluderede MB Priser Mobildeal priser Binding Minimumsbetaling pr. måned Inkluderede timer* Standard minuttakst** Inkluderede MB Mobildeal 99 12/24 mdr. 99,00 2 0,60 5 MB Mobildeal 199 12/24 mdr. 199,00 5 0,60 5 MB

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Referat af møde med kontaktpersoner om telestatistik

Referat af møde med kontaktpersoner om telestatistik Notat Referat af møde med kontaktpersoner om telestatistik Tidspunkt: Torsdag den 4. december 2008 kl. 13.00-15.15 Sted:, Holsteinsgade 63, 2100 København Ø Deltagere: Ann-Louise Hansen, Hi3G Jesper Duvander,

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Publikationen kan hentes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside:

Publikationen kan hentes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside: Publikationen kan hentes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside: ISSN: 1903-3753 2 Telestatistikken for andet halvår af 2014 giver et indblik i den seneste udvikling på telemarkedet. Her beskrives de væsentligste

Læs mere

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Begrundelse for og kommentarer til vedtægtsændringer foreslået af bestyrelsen November 2015 1 Baggrund På den ekstraordinære generalforsamling

Læs mere

Telestatistik Andet halvår 2018

Telestatistik Andet halvår 2018 Telestatistik Andet halvår 218 Publikationen kan hentes på Energistyrelsens hjemmeside: www.ens.dk ISSN: 193-3753 Indholdsfortegnelse SIDE Forord 3 Hovedresultater 4 Hovedtal 5 Bredbånd 6 Telefoni 19 Andre

Læs mere

Telestatistik Andet halvår 2016

Telestatistik Andet halvår 2016 Telestatistik Andet halvår Publikationen kan hentes på Energistyrelsens hjemmeside: www.ens.dk ISSN: 193-3753 Indholdsfortegnelse SIDE Forord 3 Hovedresultater 4 Hovedtal 5 Bredbånd 6 Telefoni 18 Andre

Læs mere

900 MHz-auktion og 1800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag D: Oversigt over det danske telemarked. September 2010

900 MHz-auktion og 1800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag D: Oversigt over det danske telemarked. September 2010 900 MHz-auktion og 1800 MHz-auktion Auktion over frekvenserne 891,9 896,9 MHz og 936,9 941,9 MHz samt 1710,1-1720,1 MHz og 1805,1-1815,1 MHz Informationsmemorandum Bilag D: Oversigt over det danske telemarked

Læs mere

Informationsmemorandum. Bilag B: Oversigt over det danske telemarked. Februar 2010

Informationsmemorandum. Bilag B: Oversigt over det danske telemarked. Februar 2010 2,5 GHz auktion Auktion over frekvenser i frekvensbåndene 2500-2690 MHz og 2010-2025 MHz Informationsmemorandum Bilag B: Oversigt over det danske telemarked Februar 2010 Udsendt af IT- og Telestyrelsen

Læs mere

ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER?

ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER? København, januar 1012 FSR survey januar 2012 ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER? www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

Er den digitale infrastruktur parat til videobaseret velfærd?

Er den digitale infrastruktur parat til videobaseret velfærd? Er den digitale infrastruktur parat til videobaseret velfærd? CNP Center for Network Planning, Fredrik Bajers Vej 7, DK 9220 Aalborg East Phone: +45 9940 8747, Fax: +45 98151739 E-mail: mj(at)es.aau.dk

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent og 3 stemmetæller. 3. Formandens beretning.

Læs mere

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014

Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Klare tal om effektiviteten i vandsektoren Partner Martin H. Thelle 22. januar 2014 Den 30. september 2013 offentliggjorde Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) rapporten Forbrugerejede vandværker og

Læs mere

Abonnementsvilkår for Mofibo hos YouSee. Maj 2014

Abonnementsvilkår for Mofibo hos YouSee. Maj 2014 Abonnementsvilkår for Mofibo hos YouSee Maj 2014 Indholdsfortegnelse Abonnementsaftale for Mofibo 1. Tillægsaftalen 4 2. Aftalens parter 4 3. Brug af Mofibo-tjenesten 4 4. Priser 5 5. Betaling 5 6. Personoplysninger

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet Århusgade 2100 København Ø Att. Martin Schultz København, den 28. maj 2014 Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS Finanstilsynet har ved

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg stillet efter ønske fra Per Clausen

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg stillet efter ønske fra Per Clausen Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 513 Offentligt J.nr. BLS-401-00804 Den 28. april 2010 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

Læs mere

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16.

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H139-11.doc) L31 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige

Læs mere

og versioneringsstrategi for OIOUBL - fælles standard for e-handelsdokumenter.

og versioneringsstrategi for OIOUBL - fælles standard for e-handelsdokumenter. Notat Opdaterings- og Versioneringsstrategi for OIOUBL fælles standard for e- handelsdokumenter Indledning I henhold til erfaringerne med OIOXML elektronisk regning samt de opdateringer og præciseringer,

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget 24. februar 2016 J.nr. 15-2311412 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere BEK nr 1375 af 02/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2013-8501-003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling.

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling. Dato 13. april 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/18398-25 Side 1/6 Klage over istandsættelse af den private fællesvej Carl Bremers Vej Vejdirektoratet har

Læs mere

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Denne udgave er opdateret i forhold til den, der blev udsendt sammen med efterårsudsendelsen i 2009. Opdateringen vedrører specielt datoer

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Regeringens skattereform og boligmarkedet

Regeringens skattereform og boligmarkedet 29. maj 2012 Regeringens skattereform og boligmarkedet Vi har set nærmere på regeringens forslag til skattereform i forhold til boligmarkedet. Konklusionerne er som følger: Redaktion Christian Hilligsøe

Læs mere

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Den 16. maj 2007 Efterreguleringsoversigt Ribe Amt Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver, rettigheder

Læs mere

Fra Amgros indledte Dorthe Bartels, Chef for Udbud & Logistik Lægemidler, mødet med at byde velkommen og præsentere eftermiddagens program.

Fra Amgros indledte Dorthe Bartels, Chef for Udbud & Logistik Lægemidler, mødet med at byde velkommen og præsentere eftermiddagens program. REFERAT Amgros I/S Dampfærgevej 22 DK-2100 København Ø Mødetitel: Sted: Gå-hjem-møde om den nye udbudslov Lokale i DR Tel: +45 8871 3000 Fax: +45 8871 3008 www.amgros.dk amgros@amgros.dk Mødedato: 4. april

Læs mere

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2.

2014-15. Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt. 2. 2014-15 Kommune kunne ikke undtage oplysninger om en forpagtningsafgifts størrelse samt beregningen heraf fra aktindsigt En journalist klagede til ombudsmanden over, at Nordfyns Kommune i medfør af offentlighedslovens

Læs mere

om ENERGISElSKAbERNES fibernet

om ENERGISElSKAbERNES fibernet 6 punkterede MYTER om energiselskabernes fibernet 2 1 MYTE: Danskerne vil ikke have fibernet Fibernet er den hurtigst voksende bredbåndsteknologi i Danmark. Antallet af danskere der vælger fibernet, stiger

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus byråd Den 18. marts 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940-2805 Jour. Nr.: AAK/2004/00333-30

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER

BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER Boligmarkedet DANSKERNES FORVENTNINGER AUGUST 2013 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Tabeloversigt... 2 3 Figuroversigt... 3 4 Sammenfatning... 4 5 Undersøgelsen

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og følge op på i 2010. Den internt ansvarlige for den

Læs mere

Metode til at fastlægge et nyt økonomisk grundlag for vandselskaber

Metode til at fastlægge et nyt økonomisk grundlag for vandselskaber Dato: 1. juni 2016 Metode til at fastlægge et nyt økonomisk grundlag for vandselskaber Dette notat beskriver den metode, som Forsyningssekretariatet forventer at anvende til at fastlægge det nye økonomiske

Læs mere

Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1. Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17

Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1. Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17 Orienteringsbrev til bolig Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1 Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17 Aalborg Varme A/S Hjulmagervej 20 Postboks 463 9100 Aalborg Tlf. 9931 4800 Fax 9931

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Elpris.dk Nye opgaver vedr. engrosmodellen

Elpris.dk Nye opgaver vedr. engrosmodellen Elpris.dk Nye opgaver vedr. engrosmodellen v/ Pia Rønager Elpris.dk: Oplysninger på elpris.dk og virksomhedens hjemmeside Proces og mål Data om elpris.dk Forslag til ændringer Nye opgaver vedr. engrosmodellen:

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.

Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Risskov, d. 22.marts 2013 Høring om forslag til lov om ændring af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Ligeværd takker for muligheden for at kommentere lovforslaget. Ligeværds overordnede

Læs mere

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører NOTAT April 2016 Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører J. Nr. 16/05933 Digitalisering og Support Dette notat er tænkt som

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde den 18. januar 2012, kl. 16.00 KAB, Studiestræde 38, 3. sal

Organisationsbestyrelsesmøde den 18. januar 2012, kl. 16.00 KAB, Studiestræde 38, 3. sal Referat Udsendt den den 18. januar 2012, kl. 16.00 KAB, Studiestræde 38, 3. sal Til stede: Afbud: Gerd Karlsen, Anette Ågård Nielsen, Hans Laustsen, Thomas Jensen, Annelise Refshauge, gæst Vibeke Nath

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Fejlagtig praksis for registrering af tidspunkt for indgivelse af ansøgninger om førtidspension er bragt til ophør Når selv simple ting

Læs mere

Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen

Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen Dette notat samler forskellige fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen. Seneste nyt december 2008 er: Kriminalforsorgen har vanskeligt ved at tiltrække nok mandskab.

Læs mere

Dialogmøde om 1800 MHzfrekvensbåndet. 27. Juni 2014

Dialogmøde om 1800 MHzfrekvensbåndet. 27. Juni 2014 Dialogmøde om 1800 MHzfrekvensbåndet 27. Juni 2014 Eftermiddagens program 1. Velkomst 2. Opdeling af frekvensbåndet 3. Modernisering af de nuværende dækningskrav i 1800 MHz-tilladelserne 4. Mulighed for

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

Fakturering kan foretages som en massefakturering eller for en enkelt ordre.

Fakturering kan foretages som en massefakturering eller for en enkelt ordre. Fakturering Fakturering kan foretages som en massefakturering eller for en enkelt ordre. Massefakturering. På fanen Dagligt findes mappen Faktura. Herunder kan man vælge mellem Dagligt, Ugentligt, 14 dage

Læs mere

Individuel lønforhandling

Individuel lønforhandling KOM I GANG MED Individuel lønforhandling Dialog om løn betaler sig Få mere ud af lønforhandlingerne end kroner og øre I får mere ud af lønkronerne, når den enkelte leder får ansvar for at prioritere og

Læs mere

Informationsmemorandum. Udkast juli 2009

Informationsmemorandum. Udkast juli 2009 2,5 GHz auktion Auktion over frekvenser i frekvensbåndene 2500-2690 MHz og 2010-2025 MHz Informationsmemorandum Udkast juli 2009 Udsendt af IT- og Telestyrelsen Danmark www.itst.dk Dette bilag giver en

Læs mere

Mærkning af tilgængeligheden til bygninger i Glostrup Kommune

Mærkning af tilgængeligheden til bygninger i Glostrup Kommune Aftale om Mærkning af tilgængeligheden til bygninger i Dato 25. marts 2015 Politisk Administrativt Center Att: Lizette Brønnum Hvad er en God Adgang mærkning? En God Adgang mærkning er en mærkning af tilgængeligheden

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en borger. Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt 2015-25805 Statsforvaltningens brev til en borger Dato: 21-09- 2015 Tilsynet Henvendelse vedrørende Holbæk Kommunes delvise afslag på aktindsigt Du har den 12. april 2015 meddelt Holbæk Kommune, at du

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Dato: 11-04-2011 Sagsnr.: 190-2010-28719 Dok.nr.: 190-2011-66748 Baggrund Børne- og Skoleudvalget har vedtaget

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt 2015-71725 Statsforvaltningens brev til en journalist Dato: 18-12- 2015 Att.: XXXX Tilsynet Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har i e-mail af 2. november 2015 meddelt Aalborg Kommune, at du

Læs mere

Lokalplanlægning i Varde Kommune

Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Varde Kommune er planmyndighed og forestår udarbejdelse af kommuneplan og lokalplaner. Kommuneplanen er en overordnet plan, der blandt

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni FAQ Waoo! Web TV på computeren Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Waoo! Web TV på computeren...4 Waoo! Bio på Waoo! Web TV...7 Fiberbredbånd TV Telefoni 02 Waoo! Web TV på computeren Hvem kan få Waoo! Web

Læs mere

R E F E R A T. møde i Mejerifagets FællesUdvalg. onsdag den 16. januar 2008 kl. 10.00. i sekretariatet. Udvalget var fuldtalligt

R E F E R A T. møde i Mejerifagets FællesUdvalg. onsdag den 16. januar 2008 kl. 10.00. i sekretariatet. Udvalget var fuldtalligt Mejerifagets FællesUdvalg R E F E R A T af møde i Mejerifagets FællesUdvalg onsdag den 16. januar 2008 kl. 10.00 i sekretariatet Udvalget var fuldtalligt Mødets dagsorden var følgende: 1. Referat af mødet

Læs mere

Reagér på bivirkninger

Reagér på bivirkninger Reagér på bivirkninger - Og hjælp med at gøre medicin mere sikker for alle Vejledning til PowerPoint-præsentation om bivirkninger 2 Indhold 1. Indledning 2. Introduktion til slides 3. Opfølgning på undervisning

Læs mere

Troels Østergaard Serup

Troels Østergaard Serup Troels Østergaard Serup Fra: Kathrine Ahrenholt Sendt: 20. april 201608:07 Til: 'lars.kierkegaard@teracom.dk' Cc: Michael Honoré Emne: Høring i forbindelse med begrænset udbud af WAN

Læs mere

Telestatistik Andet halvår 2015

Telestatistik Andet halvår 2015 Telestatistik Andet halvår Publikationen kan hentes på Energistyrelsens hjemmeside: www.ens.dk ISSN: 193-3753 Indholdsfortegnelse SIDE Forord 3 Hovedresultater 4 Hovedtal 5 Bredbånd 6 Telefoni 16 Andre

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 8. december 2015 blev der i sag 306 2015-4061 AA mod Ejendomsmægler Anne-Marie Eybye [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 31. marts 2015 har AA indbragt ejendomsmægler Anne-Marie

Læs mere

Team Succes Vestre Engvej 10, 1. Sal, Vejle 7100 E-mail: info@team-succe.dk Tlf. Nr.: 75 73 22 99

Team Succes Vestre Engvej 10, 1. Sal, Vejle 7100 E-mail: info@team-succe.dk Tlf. Nr.: 75 73 22 99 Team Succes Vestre Engvej, 1. Sal, Vejle E-mail: info@team-succe.dk Tlf. Nr.: 5 3 99 Udarbejdet af foreningen Team Succes daglige ledelse Statusrapport for årgang /11 Denne statusrapport er udarbejdet

Læs mere

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv.

NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv. NATIONAL VINKEL MV. - Koordinationsforum - Sikrede institutioner - Tilbudsportalen - Input til styregruppen - Mv. Koordinationsforum 27/11 Status og fælles fokus på tværs af de fem regioner i forhold til

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Gørlev Antenneforening Beretning for året 2015

Gørlev Antenneforening Beretning for året 2015 Beretning for året 2015 Hermed beretningen for året 2015. Året har ikke budt på de store problemer, dog har vores servicepartner JAC i Ubby valgt at opsige servicekontrakten med os pr 1. April i år. Grunden

Læs mere

Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse

Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse Den 4. marts 2010 Mulighederne for at anvende sociale klausuler om uddannelse I har ønsket en vurdering af mulighederne for at anvende uddannelsesklausuler som sociale klausuler i forbindelse med offentlige

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere