Referat af branchemøde om telestatistik, økonomiske nøgletal og bredbåndskortlægning den 26. november 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af branchemøde om telestatistik, økonomiske nøgletal og bredbåndskortlægning den 26. november 2013"

Transkript

1 20. januar 2014 Team IKT-Infrastruktur /THHAAN Referat af branchemøde om telestatistik, økonomiske nøgletal og bredbåndskortlægning den 26. november 2013 Tidspunkt: Tirsdag den 26. november 2013 kl Sted: Erhvervsstyrelsen, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø Deltagere: Telebranchen: Henning Sørensen, TDC og YouSee Bo With Sørensen, TDC og YouSee Asbjørn Denkel, TDC og YouSee Allan Jørgensen, Hi3G Anne Louise Vogensen, Hi3G Charlotte Holst, EbeltoftS.net Per Heideby, Firstcom Kent Vinhardt Josephsen, GlobalConnect Thomas Woldiderich, Dansk Energi Mikael Bomholt Nielsen, Dansk Energi Lise Steen Hansen, It-Lauget Parknet Michael Tillge Lund, It-Lauget Parknet Pia Thomsen, Perspektiv Bredband Steen Gregersen, SimService Lars Høyrup Jensen, Telia Morten Petersen, Telenor ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr Erhvervsstyrelsen: Mette Stürup Theresa Hallas Andersen Mette Lykke Lysdal Mads Bøgelund Jesper Falsted Karlsen Andreas Bech 0. Velkomst Erhvervsstyrelsen bød velkommen og præsenterede dagsordenen.

2 2/7 Ændringer fra EU: 1. Mobilt bredbånd tilføjes bundlede abonnementer Erhvervsstyrelsen orienterede om forslag fra EU om tilføjelse af mobilt bredbånd til opgørelsen af bundlede abonnementer. Baggrunden for EU s ønske er, at for at kunne sammenligne bundlede abonnementer baseret på fastnet bredbånd med tilsvarende baseret på mobile teknologier, har EU tilføjet mobilt bredbånd til rækken af tjenester, som bundlede abonnementer kan bestå af. Det betyder, at et nyt bundled abonnement med 5 tjenester (quintuble-play) er tilføjet, samt at antallet af mulige kombinationer nu er vokset fra 11 til 26. Derudover kan mobilt bredbånd indgå i bundlede abonnementer, som alle tre typer mobilt bredbånd der indberettes til telestatistikken. Det drejer sig om dedikerede dataabonnementer, tillægsdata-abonnementer samt standard mobilabonnementer, der bruger data. TDC ønskede at få oplyst, hvorvidt dette er et EU-krav og ønskede at få præciseret, hvad data skal bruges til. TDC vil gerne have EU-grundlaget tilsendt. Telia udtrykte bekymring for, om et eventuelt nyt produkt vil kunne tilføjes kombinationerne af bundlede tjenester og dermed yderligere forøge de mange kombinationer. Erhvervsstyrelsen tilkendegav, at det var et EU-krav, og at spørgeskemaerne fra EU vil blive udsendt til orientering, og at det var styrelsens ønske, at indberetningsskemaet til telestatistikken ikke blev unødigt kompliceret. 2. Indsamling af NGA bredbåndsabonnementer i hastighedskategorier Erhvervsstyrelsen præsenterede EU-forslag om ændring af opgørelsen af bredbåndsabonnementer baseret på NGA (Next Generation Access) opdelt på hastigheder. I forlængelse heraf viste Erhvervsstyrelsen udkast til indberetningsskema til Telestatistik - andet halvår 2013, hvor tre nye selvstændige faneblade er tilføjet for henholdsvis VDSL-, Kabel-modemog fiber-lan-abonnementer. I hvert af fanebladene skal antal solgte NGA-abonnementer baseret på den enkelte teknologi opdeles i de samme hastighedskategorier, som alle andre bredbåndsteknologier i indberetningsskemaet. NGA-abonnementer skal således være inkluderet i flere faneblade. TDC spurgte ind til, hvorledes et nyt produkt fra YouSee skulle indberettes korrekt til telestatistikken. Ved køb af YouSee s nye bredbåndsprodukt kan kunden i abonnementsperioden løbende selv vælge sine downstream- og upstreamhastigheder.

3 3/7 Erhvervsstyrelsens svar var, at der skal indberettes de hastigheder som abonnementerne har på den skæringsdato, som fremgår af indberetningsskemaet (30. juni for 1. halvår og 31. december for 2. halvår). Er abonnementet oprindeligt solgt med eks. 100 Mbit/s download og hastigheden ved skæringsdatoen er eks. 50 Mbit/s, efter at kunden sidenhen har ændret på hastigheden, så skal abonnementet indberettes som 50 Mbit/s download. Der var spørgsmål til EU s ønske om indberetning af NGA på hastigheder, når EU s definition af NGA ikke omfatter hastigheder, men derimod teknologier. Der blev ydermere spurgt til, om NGA også omfattede WiFiog LTE-abonnementer. Erhvervsstyrelsen pegede på, at der generelt er stor interesse fra EU s side i at få indsamlet de her tal. Det blev oplyst, at der ikke skal indberettes NGA-abonnementer baseret på WiFi, eller LTE. Derudover skal LTEabonnementer ikke indberettes opdelt på hastigheder. 3. Indsamling af xdsl-forbindelser baseret på VULA Erhvervsstyrelsen ønskede at drøfte forslag om tilføjelse af xdslforbindelser baseret på VULA (Virtual Unbundled Local Access), som medio 2013 er introduceret i Danmark. VULA-forbindelser skal indberettes i et nyt faneblad i indberetningsskemaet. TDC spurgte til, om de skal indberette dette. Erhvervsstyrelsen oplyste, at det kun er de selskaber, der sælger bredbånd baseret på VULA direkte til slutbrugere, der skal indberette abonnementerne til telestatistikken. 4. Mindre ændringer til indberetningsskemaet til telestatistikken Erhvervsstyrelsen orienterede om praktiske ændringer til indberetningsskemaet til telestatistikken. Dette omfatter bl.a., at fanebladet med selskabsoplysninger nu udfyldes af Erhvervsstyrelsen på forhånd, (der vil være mulighed for at sætte flueben, hvis oplysningerne er uændrede), derudover vil celler, der ikke må skrives i, blive låst. Derudover er der fremover indsat delindholdsfortegnelser. TDC spurgte til, om man, i de tilfælde hvor allerede indsatte selskabsoplysninger skal ændres, skal sende skemaet retur til Erhvervsstyrelsen før oplysningerne kan blive ændret. Erhvervsstyrelsen oplyste, at kun celler, der ikke må skrives i, vil være låst fremover. Selskaberne kan således ændre i oplysningerne bagudrettet.

4 4/7 5. Opsplitning af omsætningstal i detail- og engrosomsætning Erhvervsstyrelsen ønskede at drøfte forslag til opgørelse af engrosomsætningstal på baggrund af krav fra EU. Forslaget omhandler ændringer til indberetningsskemaet til Økonomiske nøgletal for telebranchen TDC gjorde opmærksom på, at det tidligere er diskuteret, at der er forskel på omsætning og kunde- / trafik-tal. Når de udskilte detailomsætningstal kædes sammen med kunder/trafik, bliver det vanskeligt at undgå den opfattelse, at der skulle være en 1:1 sammenhæng. Af samme årsag er de to typer omsætningstal hidtil holdt adskilt. TDC mener, at man med dette forslag kryber tættere på en sådan sammenkædning af kunde/trafik tal og omsætningstal. TDC ville gerne have en bedre forklaring på, hvorfor der er brug for disse oplysninger, og derfor opfordrede TDC Erhvervsstyrelsen til at forhøre sig nærmere om, hvad EU skal bruge tallene til. Telia gjorde opmærksom på, at de i forvejen kæmper med at besvare indberetningsskemaerne i en tilstrækkelig kvalitet, og at dette bliver endnu sværere, når detaljeringsniveauet bliver højere. Telia opfordrede derfor også til, at Erhvervsstyrelsen arbejder for, at dette ikke implementeres af EU. SimService nævnte, at forslaget udfordrer regnskabsetikken, og at EU presser den danske lovgivning på området. Erhvervsstyrelsen forsikrede, at den vil undersøge nærmere, hvad EU ønsker tallene til, og gjorde i øvrigt opmærksom på, at det vil være muligt for branchen at kommentere yderligere på forslagene i den høringsproces, som kommer efter branchemødet. Efterfølgende har styrelsen kontaktet EU og har i forlængelse heraf reduceret antallet af nye engroskategorier fra 11 til Andre opdateringer til de generelle bemærkninger Erhvervsstyrelsen meddelte, at EU ønsker, at selskaberne specificerer, hvilke af de indførte fordelingsnøgler til fordeling af bundled omsætning de benytter ved indberetning af omsætningstal. Hvis selskabet benytter selskabets interne regnskabsprincipper bedes disse forklares. Denne tilføjelse er inkluderet i udkast til skema til Økonomiske nøgletal for telebranchen Telenor ønskede en præcisering af interne regnskabsprincipper. Erhvervsstyrelsen oplyste, at der er tale om selskabets fordelingsprincip, når der afgives eks. årsrapporter.

5 5/7 Dagsordenspunkt fra branchen: 7. Bredbåndskundegrupper (spørgsmål til telestatistikken) TDC ønskede at drøfte, om Erhvervsstyrelsen kan sikre en mere retvisende fordeling af bredbåndsabonnementer på kundegrupperne solgt til private, solgt til erhverv, brugt af erhverv og solgt til erhverv, brugt af private. TDC uddybede og forklarede, at de anvender tabellerne aktivt, hvorfor det er problematisk, at tabellerne ikke indeholder data fra alle selskaber. TDC spurgte derfor til, om det var muligt at vente med at offentliggøre data, til alle selskaber har indberettet. Erhvervsstyrelsen oplyste, at det er en stor udfordring at få alle selskaber til at indberette rettidigt. Derfor er der tilfælde, hvor Erhvervsstyrelsen offentliggør data før alle selskaber har indberettet. TDC foreslog på baggrund heraf, at der fremover kunne være en note som fortæller, hvis data ikke er fuldstændig. Erhvervsstyrelsen gav tilsagn om fremover at indsætte noter, hvis der i det offentliggjorte materiale er foreløbige tal, pga. manglende indberetninger. Styrelsen understregede, at så vidt det er muligt, skal data fra alle indkaldte selskaber indgå i det offentliggjorte materiale og opfordrede alle til at overholde indberetningsfristerne. 8. Bredbåndskortlægning 2014 Erhvervsstyrelsen orienterede om arbejdet med næste års detaljerede interaktive bredbåndskortlægning. Dataindsamlingen vil være på husstandsniveau (homes passed), og der arbejdes med at data vil blive offentliggjort på pixelniveau af 100m*100m. Erhvervsstyrelsen orienterede i øvrigt om muligheden for at vise udbydere i den enkelte pixel. Telia spurgte til, om skiftet er, at der ændres fra postnummerniveau til adresseniveau, samt om hvilke krav der vil blive stillet til den metode, der indberettes adresser på. Telia ønskede også at høre, hvornår fristen for indberetning vil ligge. TDC spurgte til, hvordan det er muligt at angive udbydere på 100m*100m, når det er muligt at leje sig ind på andre selskabers net. En kunde vil da kunne se konkrete udbydere, men kunden kan også købe en forbindelse gennem andre udbydere, selvom disse udbydere ikke er netejere. TDC ønskede også at drøfte, hvordan man vil håndtere dækning af virksomheder. Endeligt spurgte TDC til, om der er tale om garanterede hastigheder. TDC baserer deres indberetning på en teoretisk beregnet hastighed, da hastigheden kan afhænge af en række ukendte faktorer.

6 6/7 Erhvervsstyrelsen oplyste, at der her kun var tale om en første orientering af, hvad der arbejdes på. Erhvervsstyrelsen gjorde opmærksom på, at der ikke er et ønske om at intervenere i konkurrencen på markedet, men at der dog er et ønske om at øge gennemsigtigheden. Styrelsen vil overveje, hvordan dataindsamlingen og visningen kan gøres mest hensigtsmæssig. Hi3G udtrykte forundring over, at der på mobilt bredbånd ikke anvendes retningslinierne fra forbrugerombudsmanden. Erhvervsstyrelsen oplyste, at der som sagt ikke er truffet endelig beslutning om metoden endnu, og at branchen vil blive indkaldt til et senere møde vedrørende bredbåndskortlægningen. Derudover oplyste Erhvervsstyrelsen, at der overvejes en tilbagemeldingsfunktion, således at brugere kan melde tilbage, såfremt de ikke mener, at den viste dækning er retvisende. Der kortlægges i dag, hvad der er mulighed for med den eksisterende infrastruktur, men ikke hvad der kommercielt udbydes. Erhvervsstyrelsen ønskede at høre branchens holdning til forskellen på kapaciteten i infrastrukturen og det kommercielle udbud. Telenor ønskede at høre mere om, hvad relationen er til den kommende mobilkortlægning. EbeltoftS.net pegede på yderområderne som værende et stort problem, idet der kan være stor forskel på, hvordan folk oplever trådløse forbindelser, hvilket gør det svært at kortlægge. Selv i områder på kun 100m*100m kan den trådløse forbindelse svinge væsentligt, hvis der forekommer bakker eller lign. i landskabet. Erhvervsstyrelsen oplyste, at det ikke er endeligt afklaret, hvordan mobildata skal indgå i kortlægningen, men det kunne overvejes at anvende den metode, som branchen bliver enige om i forbindelse med mobilkortlægningen. Dette var Hi3G skeptiske overfor, idet det ikke oprindeligt var det, metoden var tiltænkt. Dansk Energi nævnte, at de var meget tilfredse med at bredbåndskortlægningen nu moderniseres. Erhvervsstyrelsen kunne oplyse, at man i eksempelvis Tyskland har lavet én samlet kortlægning, og at det derfor er styrelsens opfattelse, at dette også kan lade sig gøre i Danmark.

7 7/7 Dagsordenspunkt fra branchen: 9. Samspil mellem de forskellige dataindsamlinger TDC ønskede at drøfte, den fremtidige dataindsamling til bredbåndskortlægning og samspillet mellem de forskellige dataindsamlinger. TDC oplyste, at de har kigget på, hvor mange dataindsamlinger TDC bidrager til, samt hvor mange dataindsamlinger der har overlap. Samtidig mente TDC, at der er en udfordring i, at der fra Erhvervsstyrelsens side ønskes overensstemmelse mellem indberetningerne til de forskellige dataindsamlinger, hvilket giver udfordringer på tværs. TDC oplever, at der bruges en del ressourcer på disse dataindsamlinger, og det går ud over kvaliteten. TDC pegede også på problematikken i tilfælde, hvor der udsendes indberetningsskemaer op til en feriesæson. Erhvervsstyrelsen oplyste, at der fortsat er fokus på at reducere indberetningsbyrden mest muligt for selskaberne, og også i EU-regi vil styrelsen i den løbende dialog med EU-Kommissionen fremover forholde sig kritisk til tilføjelser etc. Derudover påskønner Erhvervsstyrelsen det store arbejde teleselskaberne gør ved indberetning og kvalitetssikring af teledata i samarbejde med styrelsen. 10. Eventuelt Erhvervsstyrelsen oplyste, at der for at få dataindsamlingen til at glide nemmere, vil blive krævet kvittering fra selskaberne, ved udsendelse af indberetningsskemaer. Endelig orienterede Erhvervsstyrelsen om, at indberetningsskemaet til Telestatistik andet halvår 2013 vil blive udsendt primo januar, med indberetningsfrist primo februar.

Referat af branchemøde om bredbåndskortlægning den 26. marts 2014

Referat af branchemøde om bredbåndskortlægning den 26. marts 2014 28. april 2014 Team IKT-Infrastruktur /METLYK Referat af branchemøde om bredbåndskortlægning den 26. marts 2014 Tidspunkt: Onsdag den 26. marts 2014 kl. 13.00-14.00 Sted: Erhvervsstyrelsen, Langelinie

Læs mere

Juni Referat af branchemøde den 29. maj 2012

Juni Referat af branchemøde den 29. maj 2012 Juni 2012 Referat af branchemøde den 29. maj 2012 Tidspunkt: Tirsdag den 29. maj 2011 kl. 13-15. Sted: Erhvervsstyrelsen, Langelinie Allé 17, DK-2100 København Ø Deltagere: Telebranchen Christian Berg,

Læs mere

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 2. juli 2014 Sag Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 1. Indledning Den 9. maj 2014 sendte Erhvervsstyrelsen et notat om ændring af definitioner og

Læs mere

Referat af branchemøde om telestatistikken den 22. november 2011

Referat af branchemøde om telestatistikken den 22. november 2011 Referat af branchemøde om telestatistikken den 22. november 2011 Tidspunkt: Tirsdag den 22. november 2011 kl. 13-15. Sted: Holsteinsgade 63, 2100 København Ø Deltagere: Christian Berg, Dansk Energi Nikola

Læs mere

Referat af branchemøde den 1. juni 2011

Referat af branchemøde den 1. juni 2011 Referat af branchemøde den 1. juni 2011 Branchemøde afholdt i IT- og Telestyrelsen (ITST) den 1. juni 2011. Tidspunkt: Onsdag den 1. juni 2011 kl. 13-15. Sted: ITST, Holsteinsgade 63, 2100 København Ø

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling 11. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Nicolai Lamborg og Simon Skals TDC: Christian Halgreen, Allan Bartroff og Keld Allan

Læs mere

Evaluering af aftale om gennemsigtighed, initiativ 1 og 3

Evaluering af aftale om gennemsigtighed, initiativ 1 og 3 Notat om evaluering af aftale om gennemsigtighed, initiativ 1 og 3 Kontor/afdeling Center for Tele April 2016 J nr. 2016-1033 Evaluering af aftale om gennemsigtighed, initiativ 1 og 3 / Initiativ1 skal

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 18. december 2014 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 18. december 2014 i VULAvidereudvikling 12. januar 2015 Hovedpunktsreferat fra møde den 18. december 2014 i VULAvidereudvikling /dajosc-erst Deltagere: Telia: Frederik Siegumfeldt og Lars Høyrup Jensen Telenor: Kenneth Jarnit og Mads Hein TDC:

Læs mere

Publikationen kan hentes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside:

Publikationen kan hentes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside: Publikationen kan hentes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside: ISSN: 1903-3753 2 Telestatistikken for andet halvår af 2014 giver et indblik i den seneste udvikling på telemarkedet. Her beskrives de væsentligste

Læs mere

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning

Vejledning. Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder. 1. Indledning Vejledning Februar 2012 Markedskontoret Vejledning om bekendtgørelse om priskontrolmetoder ERHVERVSSTYRELSEN 1. Indledning Denne vejledning beskriver, hvordan Erhvervsstyrelsen har til hensigt at anvende

Læs mere

Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail

Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com. TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail Telia Danmark Frederik.Siegumfeldt@teliasonera.com TDC A/S regulering@tdc.dk 9. maj 2014 /andlon Fremsendes alene via e-mail Afgørelse af Telias klage vedrørende udveksling af oplysninger internt i TDC

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling 8. maj 2013 Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Telia: Frederik Siegumfeldt Concepy: Nicolai Lamborg og Simon Skals TDC: Allan Bartroff,

Læs mere

Den gennemsnitlige kundelevetid opgøres som: 30. januar 2014. /chkjgi. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø

Den gennemsnitlige kundelevetid opgøres som: 30. januar 2014. /chkjgi. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø 30. januar 2014 /chkjgi Dataindsamling til brug for prisklemmerevision Hermed fremsendes udkast til dataanmodning, som skal anvendes i forbindelse med Erhvervsstyrelsens revision af prisklemmetilsynet.

Læs mere

Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Sendt til e-mail: postmar@erst.dk

Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum 10. oktober 2012 Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum /timepe-erst Deltagere: Colt Telecom: John Frederiksen og Morten Føns Concepy: Stig Myken og Nicolai Lamborg Dong Energy Sales

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2).

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2). 10. september 2018 /andbec ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 25. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 Indledning TDC

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen

Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen 4. februar 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Simon Skals og Nikolai Lamborg Global Connect: Kim Harder TDC: Christian Halgreen,

Læs mere

Referat af møde med kontaktpersoner om telestatistik

Referat af møde med kontaktpersoner om telestatistik Notat Referat af møde med kontaktpersoner om telestatistik Tidspunkt: Torsdag den 4. december 2008 kl. 13.00-15.15 Sted:, Holsteinsgade 63, 2100 København Ø Deltagere: Ann-Louise Hansen, Hi3G Jesper Duvander,

Læs mere

om ENERGISElSKAbERNES fibernet

om ENERGISElSKAbERNES fibernet 6 punkterede MYTER om energiselskabernes fibernet 2 1 MYTE: Danskerne vil ikke have fibernet Fibernet er den hurtigst voksende bredbåndsteknologi i Danmark. Antallet af danskere der vælger fibernet, stiger

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. december 2013 i VULA-fiber

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. december 2013 i VULA-fiber 22. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 16. december 2013 i VULA-fiber /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Simon Skals Global Connect: Kim Harder DONG Energy: Nils Jakobsen Dansk Energi: Christian

Læs mere

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger

Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger Delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for bredbåndstilslutninger (marked 5) Forpligtelse om regnskabsmæssig opsplitning for så vidt angår bredbåndstilslutninger via TDC s kabel-tv-net UDKAST af 27.

Læs mere

Høring over revision af principperne for beregning af WACC i forbindelse med Erhvervsstyrelsen prisreguleringsarbejde

Høring over revision af principperne for beregning af WACC i forbindelse med Erhvervsstyrelsen prisreguleringsarbejde 15. januar 2016 /CPN Sag Høring over revision af principperne for beregning af WACC i forbindelse med Erhvervsstyrelsen prisreguleringsarbejde Erhvervsstyrelsen ønsker at igangsætte en revidering af principperne,

Læs mere

Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen

Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen 13. september 2013 /chkjgi Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen Erhvervsstyrelsen påbegynder i løbet af 2014 analyserne på engrosmarkederne for henholdsvis fysisk netværksinfrastrukturadgang

Læs mere

Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge.

Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge. Organisationsbestyrelsesmøde 22. juni 2011 Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge. Til stede var organisationsbestyrelsesmedlemmerne,

Læs mere

december 2014 høring over notat vedr. relevante emner i relation til bredbåndsmarkederne.

december 2014 høring over notat vedr. relevante emner i relation til bredbåndsmarkederne. 19. februar 2015 Sag 2014-7957 /dajosc Høring over notat vedr. relevante emner i relation til bredbåndsmarkederne ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Erhvervsstyrelsen

Læs mere

900 MHz-auktion og 1800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag D: Oversigt over det danske telemarked. September 2010

900 MHz-auktion og 1800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag D: Oversigt over det danske telemarked. September 2010 900 MHz-auktion og 1800 MHz-auktion Auktion over frekvenserne 891,9 896,9 MHz og 936,9 941,9 MHz samt 1710,1-1720,1 MHz og 1805,1-1815,1 MHz Informationsmemorandum Bilag D: Oversigt over det danske telemarked

Læs mere

B E S L U T N I N G S R E F E R A T

B E S L U T N I N G S R E F E R A T B E S L U T N I N G S R E F E R A T AF ORDINÆR GENERALFORSAMLINGI NØRAGERSMINDE ANTENNEFORENING ONSDAG D. 22. MAJ 2007, NØRAGERSMINDECENTRET, LADEN. Formanden åbner generalforsamlingen, med en velkomst

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. februar 2013 i Vectoringarbejdsgruppen

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. februar 2013 i Vectoringarbejdsgruppen 11. februar 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 5. februar 2013 i Vectoringarbejdsgruppen /rasjak-erst Deltagere: TDC: Keld Allan Skov, Allan Bartroff og Christian Halgreen Telenor: Mads Hein og Kenneth

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn for 2. halvår 2018

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn for 2. halvår 2018 1. juni 2018 TDC A/S Regulering@tdc.dk /Silutt Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn for 2. halvår 2018 1 Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag D: Oversigt over det danske telemarked. Marts 2012

800 MHz-auktion. Informationsmemorandum. Bilag D: Oversigt over det danske telemarked. Marts 2012 800 MHz-auktion Auktion over frekvenserne i frekvensbåndene 791-821 MHz og 832-862 Informationsmemorandum Bilag D: Oversigt over det danske telemarked Marts 2012 Udsendt af Erhvervsstyrelsen Danmark www.itst.dk

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn pr. 1. januar 2019

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn pr. 1. januar 2019 30. november 2018 TDC A/S Regulering@tdc.dk /Silutt Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn pr. 1. januar 2019 1 Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Kønsfordeling i de største danske virksomheder

Kønsfordeling i de største danske virksomheder 17. februar 215 Kønsfordeling i de største danske virksomheder Erhvervsstyrelsen har foretaget en ny undersøgelse af kønsfordelingen blandt de største danske virksomheder i januar 215. Det er valgt at

Læs mere

Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering i Hi3G s mobilnet.

Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering i Hi3G s mobilnet. Hi3G Denmark ApS anne.louisevogensen@3.dk Fremsendes alene via e-mail 19. december 2013 Sag 13/05613 / camped ERHVERVSSTYRELSEN Afgørelse om CoolTELs adgang til at aflevere sms med henblik på terminering

Læs mere

Telestatistik Datagrundlag og metode: Første halvår 2013

Telestatistik Datagrundlag og metode: Første halvår 2013 Telestatistik Datagrundlag og metode: Første halvår 2013 Telestatistik første halvår 2013 kan hentes på www.erst.dk Indholdsfortegnelse SIDE Diskretionsgrænse 3 Udbydere 1. halvår 2013 4 Brands 6 TELESTATISTIK

Læs mere

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens. (prisklemmetilsynet).

Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens. (prisklemmetilsynet). 18. december 2017 TDC A/S Regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail Afgørelse om udvælgelse af flagskibsprodukter til Erhvervsstyrelsens prisklemmetilsyn 1 Indledning TDC er i medfør af afsnit 4.5.4

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1)

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Bilag 1 10. april 2017 Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Erhvervsstyrelsen har i perioden

Læs mere

Referat. Bornholms Varme A/S 8.2.2013 165. Bestyrelsesmøde nr. 25 Den 8. februar 2013 kl. 13.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle. Medlemmer: Henry Bech

Referat. Bornholms Varme A/S 8.2.2013 165. Bestyrelsesmøde nr. 25 Den 8. februar 2013 kl. 13.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle. Medlemmer: Henry Bech Bornholms Varme A/S 8.2.2013 165 Referat Bestyrelsesmøde nr. 25 Den 8. februar 2013 kl. 13.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Martin Steen Jørgensen - (næstformand)

Læs mere

Hovedpunktnotat fra 10. møde i Frekvensforum den 11. oktober Dagsorden:

Hovedpunktnotat fra 10. møde i Frekvensforum den 11. oktober Dagsorden: 16. november 2012 Sag 12/02019 /pemakn-erst Hovedpunktnotat fra 10. møde i Frekvensforum den 11. oktober 2012 Dagsorden: 1. Velkomst 2. Trådløse mikrofoner (indlæg fra Sennheiser Nordic A/S) 3. Liberalisering

Læs mere

Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00

Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00 Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00 2. december 2013 Sted: Erhvervs- og Vækstministeriet, Mødesal F, Slotsholmsgade 12, 1216 København K 1. Besøg af erhvervs- og vækstministeren: Diskussion

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum 29. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum /lasyje-erst Deltagere: Concepy: Stig Myken, Nicolai Lamborg, Simon Skals TDC: Christian Halgreen og Allan Bartroff Telenor: Mads

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Marine Ingredients Denmark: Danske Fiskeauktioner: Pelagisk

Læs mere

Resultat af den nationale høring

Resultat af den nationale høring 19. august 2015 /dajosc Høringsnotat vedr. udkast til markedsafgrænsning, markedsanalyser og markedsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af sms i individuelle mobilnet Erhvervsstyrelsen har i perioden

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC A/S Teglholmsgade 3 2450 København SV 23. marts 2018 Sag 2017-9688 regulering@tdc.dk Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC har iværksat

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 23. april 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 23. april 2013 i VULAvidereudvikling 30. maj 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 23. april 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Telia: Lars Høyrup Jensen, Marie Skouenborg og Kristoffer Larsen Concepy: Nicolai Lamborg, Simon

Læs mere

Høringsnotat vedr. prissætning af Dual Pair Bonding-produkter

Høringsnotat vedr. prissætning af Dual Pair Bonding-produkter 9. september 2013 /Jonas Østrup Høringsnotat vedr. prissætning af Dual Pair Bonding-produkter Erhvervsstyrelsen sendte den 24. maj 2013 udkast til prisafgørelse for Dual Pair Bonding (DPB) produkter samt

Læs mere

Tillægsvilkår for YouSee Mobilt Bredbånd 200 GB med 4G (lukket for salg)

Tillægsvilkår for YouSee Mobilt Bredbånd 200 GB med 4G (lukket for salg) Tillægsvilkår for YouSee Mobilt Bredbånd 200 GB med 4G (lukket for salg) November 2014 (senest revideret juni 2016) Indholdsfortegnelse 1. Tillægsaftalen... 1 2. Elektronisk kommunikation og gebyr for

Læs mere

Telenor dækningskort

Telenor dækningskort 3 s dækningskort TDC dækningskort Telenor dækningskort Telia dækningskort Faste bredbåndsforbindelser Downloadhastigheder Faste bredbåndsforbindelser Uploadhastigheder Notat vedr. analyse af bredba ndstilgængelighed

Læs mere

Sagsnr.: 2014/0008325 Dato: 4. september 2014. Udbredelse af bredbånd i Halsnæs Kommune data og teoretiske beregninger

Sagsnr.: 2014/0008325 Dato: 4. september 2014. Udbredelse af bredbånd i Halsnæs Kommune data og teoretiske beregninger Sagsnr.: 2014/0008325 Dato: 4. september 2014 Titel: Udbredelse af bredbånd i Halsnæs Kommune data og teoretiske beregninger Sagsbehandler: Signe Friis Direktionskonsulent Kort vedr. udbredelse af bredbånd

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse vedrørende sag DK/2014/1665: Revision af LRAIC-modellen for 2015 - fastnet

EUROPA-KOMMISSIONEN. Kommissionens afgørelse vedrørende sag DK/2014/1665: Revision af LRAIC-modellen for 2015 - fastnet EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2014 C(2014) 9090 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax: (32+45) 3546 6001 11 Kære

Læs mere

Høringssvar på LRIAC model på fiber samt udkast til prisafgørelse på TDC fiber, kabel-tv net samt multicast

Høringssvar på LRIAC model på fiber samt udkast til prisafgørelse på TDC fiber, kabel-tv net samt multicast IT- og Telestyrelsen Att.: Markedskontoret Sendt pr. e-mail til mk@itst.dk Rosenørns Allé 9 DK 1970 Frederiksberg C Tlf: 35 300 400 Fax: 35 300 401 e-mail: de@danskenergi.dk www.danskenergi.dk Dok. ansvarlig:

Læs mere

Telestatistik Datagrundlag og metode: Andet halvår 2012

Telestatistik Datagrundlag og metode: Andet halvår 2012 Telestatistik Datagrundlag og metode: Andet halvår 2012 Telestatistik - andet halvår 2012 kan hentes på www.erst.dk Indholdsfortegnelse SIDE Diskretionsgrænse 3 Udbydere 2. halvår 2012 4 Brands 6 TELESTATISTIK

Læs mere

REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding

REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding Side 1/4 Møde i Offshoresikkerhedsrådet, fredag den 24. september 2010 i Energistyrelsen Til stede: Anna Cecilie Skovgaard,

Læs mere

Telestatistik Andet halvår 2013

Telestatistik Andet halvår 2013 Telestatistik Andet halvår Publikationen kan hentes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside: www.erst.dk ISSN: 193-3753 Indholdsfortegnelse SIDE Forord 3 Hovedtal 4 Mobiltelefoni og mobilt bredbånd 5 Fastnet

Læs mere

Bilag A, vilkår for pakke 2. Forsyningspligt på teleområdet

Bilag A, vilkår for pakke 2. Forsyningspligt på teleområdet Bilag A, vilkår for pakke 2 Forsyningspligt på teleområdet Vilkår for XXX' varetagelse af en nummeroplysningstjeneste til nærmere afgrænsede grupper af handicappede, en landsdækkende nummeroplysningstjeneste

Læs mere

Etablering af mobildækning

Etablering af mobildækning Slagelse Kommune Att.: Louise Frændemark 21. januar 2015 /RIKROS Etablering af mobildækning I har i jeres mails af 15. december 2014 og 7. januar 2015 stillet en række spørgsmål, der vedrører Slagelse

Læs mere

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone. Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom 5. februar 2013 /mobljo Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.com Afgørelse om den maksimale pris for terminering

Læs mere

Teleankenævnet i tal 2013

Teleankenævnet i tal 2013 1 Teleankenævnet i tal I. Indkomne sager 1.1 Samlet antal behandlede sager: Indkomne klager 323 474 Overført fra tidligere år 56 114 I alt til behandling 379 588 Afsluttede klager Afsluttet i sekretariatet

Læs mere

1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 13. marts 2014 et tilsynsbesøg i henhold til hvidvasklovens 32, stk. 1, hos...

1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 13. marts 2014 et tilsynsbesøg i henhold til hvidvasklovens 32, stk. 1, hos... Vekselkontoret 4. april 2014 Sag 2013-0035985 Tilsyn i henhold til hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 13. marts 2014 et tilsynsbesøg i henhold til hvidvasklovens 32, stk. 1, hos...

Læs mere

Præsentation af CEO Pernille Erenbjerg, TDC Group. 11. april 2016 kl. 09.15-09.35 Tele2016

Præsentation af CEO Pernille Erenbjerg, TDC Group. 11. april 2016 kl. 09.15-09.35 Tele2016 Præsentation af CEO Pernille Erenbjerg, TDC Group 11. april 2016 kl. 09.15-09.35 Tele2016 1 Agenda: Digital vækst hvad skal der til? 1. Danmark er i den digitale superliga 2. En branche under pres 3. Tid

Læs mere

Benchmarking. Vejledning til indberetning af netkomponenter til brug for benchmarking af økonomisk effektivitet. Maj 2011

Benchmarking. Vejledning til indberetning af netkomponenter til brug for benchmarking af økonomisk effektivitet. Maj 2011 Maj 2011 Benchmarking Vejledning til indberetning af netkomponenter til brug for benchmarking af økonomisk effektivitet ENERGITILSYNET sekretariatsbetjenes af KONKURRENCESTYRELSEN Centrene for Energi Nyropsgade

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat

Grund- og nærhedsnotat Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0627 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat Kulturministeriet, 8. januar 2016 GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Referat møde med indbudte og andre borgere vedr. havneprojekt d. 14 jan. 2014.

Referat møde med indbudte og andre borgere vedr. havneprojekt d. 14 jan. 2014. PRÆSTØ LOKALRÅD. Referat møde med indbudte og andre borgere vedr. havneprojekt d. 14 jan. 2014. 1. Velkomst ved lokalrådets formand Henny Jørgensen Henny Jørgensen bød velkommen til de over 30 fremmødte

Læs mere

Referat fra andet møde i Vandløbsforums arbejdsgruppe 5 om vandløb generelt d. 15. august 2013

Referat fra andet møde i Vandløbsforums arbejdsgruppe 5 om vandløb generelt d. 15. august 2013 Vandplaner og Havmiljø J.nr.: NST-4203-00060 Ref.: lykgu Den 25. september 2013 Referat fra andet møde i Vandløbsforums arbejdsgruppe 5 om vandløb generelt d. 15. august 2013 Deltagere: Steen Wegge Laursen,

Læs mere

Telestatistik Første halvår 2014

Telestatistik Første halvår 2014 Telestatistik Første halvår 214 Publikationen kan hentes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside: www.erst.dk ISSN: 193-3753 Indholdsfortegnelse SIDE Forord 3 Hovedtal 4 Mobiltelefoni og mobilt bredbånd 5 Fastnet

Læs mere

Flertal for offentliggørelse af skoletests men størst skepsis blandt offentligt ansatte

Flertal for offentliggørelse af skoletests men størst skepsis blandt offentligt ansatte Af forskningschef Geert Laier Christensen Direkte telefon 61330562 5. marts 2010 Flertal for offentliggørelse af skoletests men størst skepsis blandt offentligt ansatte En spørgeskemaundersøgelse, gennemført

Læs mere

Charlotte Holmershøj fra DS vores kontaktperson havde desværre måttet melde afbud pga hovedbestyrelsesmøde.

Charlotte Holmershøj fra DS vores kontaktperson havde desværre måttet melde afbud pga hovedbestyrelsesmøde. Dansk Socialrådgiverforening Seniorsektionen Generalforsamling 29.4.2014 Formanden, Anita Barfod, bød velkomme og konstaterede, at ud over de tilmeldte årsmødedeltagere var der én deltager i generalforsamlingen,

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 28. januar 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 28. januar 2013 i VULA-forum 31. januar 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 28. januar 2013 i VULA-forum /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Simon Skals Global Connect: Kim Harder Perspektiv Bredband AB: Pia Thomsen TDC: Christian Halgreen,

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. juni 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. juni 2013 i VULAvidereudvikling 2. juli 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 24. juni 2013 i VULAvidereudvikling /timepe-erst Deltagere: Telia: Lars H. Jensen, Marie Skouenborg, Claus Birkmose, Daniel Tjernberg og Kristoffer Larsen Concepy:

Læs mere

Formanden, direktør Jørgen Abild Andersen, bød velkommen til mødet i Teleforum.

Formanden, direktør Jørgen Abild Andersen, bød velkommen til mødet i Teleforum. Notat Hovedpunktsnotat fra mødet i Teleforum den 14. november 2008 1. Velkomst Formanden, direktør Jørgen Abild Andersen, bød velkommen til mødet i Teleforum. 1. december 2008 Formanden bød særligt velkommen

Læs mere

Referat af generalforsamling, Grundejerforening Fuglebakken Tirsdag den 23. februar 2016, Møllevangsskolens festsal

Referat af generalforsamling, Grundejerforening Fuglebakken Tirsdag den 23. februar 2016, Møllevangsskolens festsal Referat af generalforsamling, Grundejerforening Fuglebakken Tirsdag den 23. februar 2016, Møllevangsskolens festsal Dagsorden 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Fremlæggelse af

Læs mere

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 0155 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 8. december 2011 Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den

Læs mere

Studierådsmøde torsdag, den 3. december 2015, kl. 13.00-15.30. Rendsburggade 14, 2. sal lok. 4.315

Studierådsmøde torsdag, den 3. december 2015, kl. 13.00-15.30. Rendsburggade 14, 2. sal lok. 4.315 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Referat af fællesmødet fredag den 23. januar 2015 kl. 12.00 ca. 14.00, mødelokale 1, Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing.

Referat af fællesmødet fredag den 23. januar 2015 kl. 12.00 ca. 14.00, mødelokale 1, Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing. Direktionen Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: alh@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Februar 2015 J. nr. 11/12879 Ref: alh Referat af fællesmødet fredag den

Læs mere

Nedenfor gennemgås høringssvarene og Erhvervsstyrelsens bemærkninger

Nedenfor gennemgås høringssvarene og Erhvervsstyrelsens bemærkninger 30. november 2016 Høringsnotat for LRAIC-fastnet prisafgørelse for 2017 Erhvervsstyrelsen sendte den 5. september 2016 udkast til LRAICafgørelse for 2017 med tilhørende LRAIC-model i høring. Høringsfristen

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården Referat af afdelingsmødet Afholdt den 21. august 2014 2 Referat af afdelingsmødet den 21. august 2014 56 husstande svarende til 112 uddelte

Læs mere

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at:

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at: Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70 00

Læs mere

Dialogmøde om 1800 MHzfrekvensbåndet. 27. Juni 2014

Dialogmøde om 1800 MHzfrekvensbåndet. 27. Juni 2014 Dialogmøde om 1800 MHzfrekvensbåndet 27. Juni 2014 Eftermiddagens program 1. Velkomst 2. Opdeling af frekvensbåndet 3. Modernisering af de nuværende dækningskrav i 1800 MHz-tilladelserne 4. Mulighed for

Læs mere

Områdeudvalg administrationen BESLUTNINGSREFERAT. Jakob Therchilsen (AC) Vakant - (FTF) Grethe Wehner Andersen (AMR) Jytte Skiffard (HK)

Områdeudvalg administrationen BESLUTNINGSREFERAT. Jakob Therchilsen (AC) Vakant - (FTF) Grethe Wehner Andersen (AMR) Jytte Skiffard (HK) BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 2, rådhuset Dato: Onsdag den 3 december 2014 Start kl: 12:30 Slut kl: 13:15 Medlemmer: Eva Iversen (Formand) Peter Kirchhoff Larsen (HK) Kim Bruun Nielsen (Ledelse)

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum 1. oktober 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum /thdegj-erst Deltagere: Concepy: Nicolai Lamborg, Stig Myken og Simon Skals GlobalConnect: Kim Harder TDC: Allan Bartroff

Læs mere

Punkt 6 om udviklingen i neurofysiologispecialet indledte mødet.

Punkt 6 om udviklingen i neurofysiologispecialet indledte mødet. Referat af møde i FUHA, team neurofysiologi den 15. september kl. 14.30 16.00 Til stede: Per Kristian Jansen, Danske Regioner Birgit Andersen, Danske Regioner Heidi Leen, FOA Anita Bak Johansen, FOA Lotte

Læs mere

Informationsmemorandum. Bilag B: Oversigt over det danske telemarked. Februar 2010

Informationsmemorandum. Bilag B: Oversigt over det danske telemarked. Februar 2010 2,5 GHz auktion Auktion over frekvenser i frekvensbåndene 2500-2690 MHz og 2010-2025 MHz Informationsmemorandum Bilag B: Oversigt over det danske telemarked Februar 2010 Udsendt af IT- og Telestyrelsen

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2016 C(2016) 7792 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax: +45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling Ejerforeningen Tvillingegård 1 tirsdag den 2. oktober 2007 kl. 19, hotel Lautruppark, Ballerup.

Referat af ekstraordinær generalforsamling Ejerforeningen Tvillingegård 1 tirsdag den 2. oktober 2007 kl. 19, hotel Lautruppark, Ballerup. Referat af ekstraordinær generalforsamling Ejerforeningen Tvillingegård 1 tirsdag den 2. oktober 2007 kl. 19, hotel Lautruppark, Ballerup. Der var 29 lejligheder repræsenteret, heraf en ved skriftlig fuldmagt

Læs mere

Quickguide. Waoo! Web TV på Android telefoner og tablets

Quickguide. Waoo! Web TV på Android telefoner og tablets Quickguide Waoo! Web TV på Android telefoner og tablets Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Velkommen til Waoo! Web TV på din Android...4 Det er nemt at komme i gang... 5 FAQ...10 Kontaktinformation... 14

Læs mere

Offentligt referat af bestyrelsesmøde i Hadsten Varmeværk A.m.b.a. d. 5.11.14.

Offentligt referat af bestyrelsesmøde i Hadsten Varmeværk A.m.b.a. d. 5.11.14. Tilstede: Offentligt referat af bestyrelsesmøde i Hadsten Varmeværk A.m.b.a. d. 5.11.14. N-J Bärtel, Agna Skriver, Ole Jensen, Per N. Jensen, Kjeld Larsen, Flemming Nørgaard, Jacob Toft og Palle Laugesen.

Læs mere

Styrelsen kunne tillige konstatere, at virksomheden ikke har udarbejdet interne retningslinjer i henhold til lovens 25.

Styrelsen kunne tillige konstatere, at virksomheden ikke har udarbejdet interne retningslinjer i henhold til lovens 25. Virksomhed Att.: 7. februar 2014 Sag Sendes pr. e-mail til Afgørelse vedrørende overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 28. januar 2014 et tilsynsbesøg i henhold til hvidvasklovens

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007

Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007 Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007 Der afholdtes ordinær generalforsamling på Avedøre Bibliotek med følgende dagsorden: Ad 1. Valg af dirigent. 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

TDC A/S.

TDC A/S. TDC A/S 17. januar 2012 regulering@tdc.dk Påbud om offentliggørelse af månedlige KPI er til standardtilbud for rå kobber og delt rå kobber på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked

Læs mere

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Næste møde i fagligt udvalg er den 18. september. Bemærk temamøde fra kl. 10-14. Deltagere: Peder Ring,

Læs mere

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0043 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0043 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0043 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Dato 29. februar 2016 Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse om anvendelsen af 470-790

Læs mere

Referat Indsamling og Bevaring

Referat Indsamling og Bevaring Rigsarkivet Referat Indsamling og Bevaring Møde: K-udvalget Dato og tidspunkt: 20. oktober 2014 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet, Kalvebod Brygge 34 Deltagere fra Rigsarkivet: Kirsten Villadsen Kristmar, Jan

Læs mere

Deltagere: Jette Nielsen, Sonja Svensson, Günter Arnold, Gudmund Hindberg, Erik Pedersen Claus Hansen.

Deltagere: Jette Nielsen, Sonja Svensson, Günter Arnold, Gudmund Hindberg, Erik Pedersen Claus Hansen. Dato: 28. januar 2007 Tid: 10.00 15.15 Bestyrelsesmøde: Sted: Join Hands klubhus, Enggade 6A, 8700Horsens Deltagere: Nielsen, Svensson, Arnold, Gudmund Hindberg, Pedersen Claus Hansen. Referat: Höiberg

Læs mere

Referat - Dansk Squash Forbund Mødegruppe:

Referat - Dansk Squash Forbund Mødegruppe: Referat - Dansk Squash Forbund Mødegruppe: Elite- og Uddannelsesudvalget Dato 2806-2011 Sted Nykredit, Kalvebod Brygge Deltagere Lars Guldbrandt (), Bo Christiansen (BC), Henning Hansen (HH), Karina Hørdum

Læs mere

1999 2011 2020. Hvad har telebranchen opnået? Hvor er vi på vej hen?

1999 2011 2020. Hvad har telebranchen opnået? Hvor er vi på vej hen? 1999 2011 2020. Hvad har telebranchen opnået? Hvor er vi på vej hen? Præsentation TELE 2011, 16. marts 2011 Vicedirektør Finn Petersen IT- og Telestyrelsen Teleforliget - 8. september 1999 Grundlæggende

Læs mere

Referat af fællesmødet fredag den 18. januar 2013 kl. 13.00 i mødelokale 1, Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing.

Referat af fællesmødet fredag den 18. januar 2013 kl. 13.00 i mødelokale 1, Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing. Mødedeltagerne: Peter Steen Jensen, ps@jensen.mail.dk Hans Lund, hilund@privat.dk Lennart Jørgensen, lg@faaborgmidtfyn.dk Flemming Kehman, fpk@dsa-net.dk Egon Gaarde, egon.gaarde@gmail.com Hans Bertelsen,

Læs mere

AFDELING NØRREBY. Referat af Afdeling/budgetmøde tirsdag den 25. januar 2005 kl. 19.00

AFDELING NØRREBY. Referat af Afdeling/budgetmøde tirsdag den 25. januar 2005 kl. 19.00 AFDELING NØRREBY Referat af Afdeling/budgetmøde tirsdag den 25. januar 2005 kl. 19.00 1. Velkomst og valg af dirigent Marianne Benjovitz bød alle velkommen. Henning Bering-Bryld blev valg som dirigent.

Læs mere

Quickguide. Waoo! Web TV på Android telefoner og tablets

Quickguide. Waoo! Web TV på Android telefoner og tablets Quickguide Waoo! Web TV på Android telefoner og tablets Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Velkommen til Waoo! Web TV på din Android...4 Det er nemt at komme i gang... 5 FAQ...10 Kontaktinformation... 13

Læs mere

Møde i overvågningsudvalget for de danske strukturfondsprogrammer 2007-2013

Møde i overvågningsudvalget for de danske strukturfondsprogrammer 2007-2013 Møde i overvågningsudvalget for de danske strukturfondsprogrammer 2007-2013 19. marts 2015 /MAYKJE Torsdag den 29. januar 2015 kl. 15:00-16:20 Følgende medlemmer deltog: Preben Gregersen, Erhvervsstyrelsen

Læs mere