Formandens beretning for året 2011.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formandens beretning for året 2011."

Transkript

1 Formandens beretning for året Velkommen til årets generalforsamling. Det er med stor sorg at bestyrelsen i Politiets fiskeklub Viktor tidligere på året modtog meddelelsen om at vores fiskekammerat Arne Kristensen var afgået ved døden under tragiske omstændigheder. Vi sender vores tanker til Arnes efterladte. Æret være Arnes minde. Ved udgangen af 2011 var der 411 medlemmer i Viktor, heraf 295 politiansatte, 96 civile medlemmer og 19 juniormedlemmer. Bestyrelsen har afholdt 5 bestyrelsesmøder siden sidste generalforsamling. I 2011 har der igen været ydet en stor indsats fra bestyrelsens side, ikke mindst har vores bådinspektør Lars Mogensen lagt et meget stort stykke arbejde i vores gode skib Viktor. Vores juniorleder gennem en flere år, Egon Poulsen, har valgt at overlade denne post til Allan Scheller, der selv er far til en af klubbens juniorer og der igennem får legaliseret, at han kan komme ud og fiske sammen med sønnen. Der skal fra bestyrelsens side lyde en tak til Egon for indsatsen som juniorleder. Egon har heldigvis indvilliget i at blive i bestyrelsen, hvor han overtager pokaler og rekordlister. For at skabe plads til Allan Scheller i bestyrelsen som juniorleder, træder Per Stig Andersen i forbindelse med valget her på generalforsamlingen, ud af bestyrelsen, men har lovet fra sidelinien at bistå vores kystfiskerarrangør Kent Astrup med div. turarrangementer. Vores kasserer har som sædvanligt styret klubbens økonomi til UG, hvilket vil fremgå af regnskabet. Desværre har Jan meddelt, at han stopper som kasserer i klubben ved næste års generalforsamling. Det er bestyrelsen kede af, men bestyrelsen har allerede været i gang med at headhunte en ny kasserer, så det ser lovende ud m.h.t. styring af klubbens økonomi også i årene fremover. Sidst med ikke mindst skal der igen i år rettes en stor tak til Preben Hytholm, der har stået for afholdelse af flere af mesterskaberne og ikke mindst for hyggen ved bl.a. forårsmesterskabet, hvor han har gjort det til lidt af en tradition, at servere grillpølser til frokost. Denne succes vil Preben fortsætte med i 2012 og denne gang skulle det være ganske vist, at der i modsætning til de sidste par års ringe fangster, på det nærmeste vil være fangstgaranti ved Forårsmesterskabet.

2 Rekordmæssigt har 2011 budt på 4 nye klubrekorder, hvoraf 3 af disse er sat af 2 af klubbens mest ihærdige fiskere. Brosme, , Per B. Larsen, 4,2 kg. = 53%. Gråsej, , Per B. Larsen, 10,8 kg. = 90%., i øvrigt første gang en gråsej anmeldes. Skælkarpe, , Claus Søndergaard, 9,150 kg.= 76%. Gedde, , Sebastian Gregersen, 12 år gammel, 5,4 kg. = 45%, Der ud over er der sat 10 nye klubrekorder for fisk fanget uden for Skandinavien. Heraf er der i 5 tilfælde tale om ferskvandsfisk alle fanget af Claus Søndergaard i Thailand. De sidste 5 er alle saltvandsrekorder sat af henholdsvis Flemming Weidemann (3) og formanden (2) i forbindelse med turen til Christmas Island. I løbet af 2010 er der afholdt 5 mesterskaber. Trollingmesterskabet Viktors trollingmesterskab blev afholdt mandag d. 28. marts Formanden, der var mesterskabsarrangør lurede noget på vejrudsigten, idet man lovede op til 8 sekundmeter fra Nordvest, der er en kedelig vindretning i Øresund kun overgået af østenvind, hvor vinden står direkte ind i mod Sjælland og som kan give nogle høje bølger. Imidlertid lovede man fra metrologerne, at vinden ville løje af, hvorfor vi besluttede at gennemføre mesterskabet som planlagt ikke mindst efter de fangstrapporter, der var indløbet fra andre småbådsfiskere, der havde været ude weekenden før. Der var fanget rigtigt mange og store havørreder op til 7,8 kg., så optimismen var stor. Desværre var der kun 5 tilmeldte både med i alt 10 deltagere, hvilket selvfølgelig er skuffende, når man ved, at der er flere af klubbens medlemmer, der har småbåde. Desuden var Viktor og dermed Finn Janniche sat ud af spillet, idet Viktor skulle på bedding for at få skiftet skrue og for at få motoren sat tilbage i sine beslag og ophæng. 4 af de deltagende både satte i vandet i Skovshoved havn og en enkelt i Hellerup havn. På land så vejret nogenlunde ud, når man så ud over sundet, men da bådene satte kursen mod midtfarvandsbøjen begyndte vinden at vise sig fra sin kedelige side med skumtoppe og lidt rigeligt gyngeri. Dette vanskeliggjorde fiskeriet for deltagerne, da grejet er svært at styre, når det gynger kraftigt. Radioen var tavs det meste af dagen og der indløb kun meldinger om fangst af torsk, så det var med nogen spænding, at vi mødtes på Skovshoved havn kl til indvejningen, idet vi håbede på, at der ville komme nogle ørreder til syne fra kølekasserne.

3 Det viste sig, at der ikke var fanget nogen ørreder overhovedet på trods af, at bådene havde været spredt ud over det meste af Øresund, så det var bestemt ikke indsatsen, det havde skortet på, men blankfiskene var tilsyneladende trukket væk fra sundet eller også var de bare ikke i bidehumør. For første gang nogensinde blev året trollingmester kåret ved fangst af den største torsk. Formanden besluttede, at overføre præmierne fra ørredkonkurrencen til præmielisten for torskekonkurrencen således, at der var 7 præmier på præmielisten. I alt blev der indvejet 12 torsk fra 1,6 kg. til 5,8 kg. Trollingmester 2011 blev Jens Palle med en torsk på 5,8 kg. Allan Scheller med en torsk på 3,4 kg Preben Hytholm med en torsk på 3,1 kg. Selv om der ikke blev fanget nogle blankfisk tog deltagerne det med godt humør, men deltagerantallet er skuffende og formanden vil gerne opfordre klubbens medlemmer, der er i besiddelse af en båd, om at deltage til næste års trollingmesterskab. Kystmesterskabet I midten af april, kørte 8 mand fra Viktor samt 2 gæster over broen til det forjættede land, hvor de store havørreder findes. Kystmesterskabet skulle afgøres, og som sædvanlig var den faste stamme af Viktors kystfiskere samlet. En broget skare med mange fisk på samvittigheden. Vi fiskede på de sydlige kyster, men fiskeriet gav ikke det ønskede resultat. Kun få fisk og en vinderfisk på sølle 1,9 kg, var ikke imponerende. Kystmester blev Kent Astrup. Nr. 2 blev Steffen Howart og nr. 3 blev Klaus, som nu er flyttet til Jylland. John havde kun et hug, men mistede en rigtig fin fisk. Forårsmesterskabet Traditionen tro mødte en skare på 21 forventningsfulde medlemmer op til forårsmesterskabet 2011, men drømmene blev igen i år større end fangsten. Den rigtig store og eftertragtede mesterskabsfisk udeblev. Flot vejr har vi altid, når vi afholder forårsmesterskab, men det er altså rigtigt dårligt fiskevejr i Farum Drive Inn P&T, specielt når det sker på en mandag og fiskene er sat ud om fredagen. Heldigvis lod Viktor s medlemmer sig ikke påvirke af det dårlige fiskeri, og kl blev fiskefeberen vendt til pølsefeber. Hytten s Frankfurter blev indtaget, samtidigt med der blev udvekslet gode råd og fangstmetoder. Fiskefeberen var nu vendt tilbage, alt blev prøvet, hvilket også i år, gav flere fisk på land. Der blev i år fanget 22 regnbueørreder, fordelt på 8 mand, medens de resterende 13 mand desværre fik en 0 dag.

4 På trods af den lidt dårlige samlet fangst, skal det nævnes at Forårsmesterskabet, som altid, blev afviklet i højt humør, med de sædvanlige dårlige vitser og den venlige mobning, blandt gode kollegaer og fiske venner. Forårsmester blev Morten Søndergaard med en regnbueørred på 2,2 kg. Andenpladsen tog Flemming Weidemann sig af med en regnbue på 2,1 kg. Storfanger blev Per Stig Andersen næsten som sædvanligt med en samlet vægt på 7,7 kg. Der blev i forbindelse med præmieoverrækkelsen trukket lod om et par ekstrapræmier blandt de tilbageværende deltagere. Lodtrækningen blev vundet af Jimmy Haug Andersen, som med et stort smil udtalte Det er lige det hjul, jeg har forsøgt at købe på nettet. Endvidere vandt Klaus ved lodtrækningen, en fiskefilm om fluefiskeri ved Put And Take. Juniormesterskabet Fredag den 26. august 2011, var der mødt 10 forventningsfulde juniormedlemmer fra VIKTOR, og naturligvis de 15 ledsagere. DER BLÆST EN VÆLDI VIND DEN DAU UDE FRA SYDØST. Vind var der bestemt nok af, men vores skipper Karsten Kure mente dog, at hvis vi gik ned mod Hven, skulle vi nok finde lidt sild, torsk plus det løse. Der havde ifølge Karsten ikke været ret mange makreller i sundet i år, men vi håbede på det bedste, da han fortalte om rimelig store fangster (torsk og sild) dagen før og tidligere på dagen. Vi sejlede ud og vi sejlede og vi sejlede, det tog næsten en hel time at komme ned til den 1. plads Nord for Hven, hvor der var lidt sild, men ellers ikke noget. Det ødelagde dog ikke optimismen, men efterhånden som vi blev ved med at sejle rundt og forsøgte at fiske i den stride vind (Karsten mente den var oppe på m/s) og ikke mindst meget stærke strøm, så faldt forhåbningerne lidt efter lidt. Ledsagerne forsøgte at holde humøret højt hos juniorerne, men det blev sværere og sværere at klare den opgave. Da det så oveni blev meget tidligt mørkt, så forsvandt det sidste håb. Den store positive detalje: DET REGNEDE IKKE (men flere fik lidt skumsprøjt fra bølgerne). Da vi stoppede fiskeriet kl. 2100, var fanget en del sild, men dermed var det næsten også sagt. Børnenes fangst blev talt op til at være: 202 sild 2 torsk 1 makrel Fangsten blev målt op på en måske lidt alternativ måde, der blev bestemt af båddommeren i samråd med formanden. Dette resulterede i følgende resultat: 1. Juniormester 2011 Christian Søndergaard med 30 point 2. Clara Struve med 26 point

5 3. Casper Hytholm Mondrup med 20 point Klubmesterskabet Mandag d.5. september var vi igen mødt op med store forventninger til årets højdepunkt Klubmesterskabet. Metrologernes forudsigelser om vedvarende regn, holdt desværre stik, hvilket gjorde at kvaliteten af medbragt regntøj virkelig blev afprøvet. Nogle lignede vesterhavsfiskere og andre lignede, som dagen skred frem, meget våde mus. Lavtryk, regn, svag til let vind, friske børsteorm, altså de ideelle forhold burde være til stede for et godt fiskeri. Vi startede tæt på Disken med at gå efter de flade, og dem var rigtig mange bidelystne af, problemet var bare størrelsen. Skipper Dyt flyttede skuden til en anden position, men stadig var der for få af de flade der kunne holde målet. Efterhånden som børsteormene var ved at slippe op, besluttede vi os for at tiden var inde til, at fiske efter andre arter i form af torsk, sild, hvilling og makrel. Høstsild og hvillinger blev hevet om bord, men stadig blev det kun til nogle få torsk, og en enkelt makrel, hvorfor skipper valgte at sejle rundt mellem tidligere gode pladser med torsk og andet godt fra havet, men stadig uden det store held. Sidste års klubmester Hans Kalledsø, havde tage mesterskabspokalen med for som han udtrykte det at de øvrige deltagere, også kunne se, hvordan en sådan pokal så ud. På trods af hans optimisme stod det hurtigt klart, at han ikke kunne gentage det tidligere års succes. Flemming Weidemann og formand Bent, der stod midtskibs i bagbordsside, havde igen en indbyrdes duel, som senere skulle vise sig at give pote, da de henholdsvis blev placeret som nummer 1 og 2 ved dette års klubmesterskab. Som det fremgår af resultat listen var de 6 til 10 første placeringer et tæt opløb, hvor en enkelt god pointgivende fisk kunne have forandret resultatet. Resultatet liste for klubmesterskab: 1. Flemming Weidemann med 102 points 2. Bent Hytholm Jensen med 100 points 3. Hans Chr. Tonnesen med 85 points. Viktor. Se bådinspektørens særskilte beretning. Kystfiskeri 2011 På en klimakonference i København for nogle år siden diskuterede man de store problemer, som global opvarmning skabte, og lige siden har Danmark været ramt af den ene isvinter efter den anden, hvilket er gået ud over Viktors kystture. En af forårets ture

6 foregik på Als, hvor vi var lovet et fantastisk kystfiskeri af John fra den lokale klub. Til trods for at alger havde invaderet kysterne på øen i slutningen af marts, besluttede vi at køre, idet John sagde, at vi sagtens kunne finde nogle gode pladser. Øen blev kørt tyndt til alle kendte som ukendte pladser, men vi fandt ingen steder, hvor vi kunne fiske, overalt var vandet tykt af brune alger og sigtbarheden på under 5 cm. Alger, når vandet er under 5 grader?? Joh, den var god nok, algesuppe flere hundrede meter ud for kysten. Hen ad eftermiddagen landede vi ved Næsset, hvor vandet kunne fiskes. Dette havde flere tyskere også fundet ud af, og her blev turens første fisk landet. Fiskene var lige på målet, hvis vi hev lidt i dem. Dagen efter foregik på nogenlunde samme måde, igen uden fisk med størrelse. Heldigvis udrettede Hans mirakler i køkkenet, og da jeg havde husket ørepropper, så Mains ikke holdt mig vågen, var jeg klar til sidste dags fiskeri. Vi kørte ud til Feddet på østsiden af Als, hvor vandet var klaret betydeligt op. Desværre hverken så eller mærkede vi fisk. Om eftermiddagen afsluttede vi fiskeriet i Åbenrå Fjord, hvor endnu nogle få undermålere blev landet og så fik Hans endelig en fin fisk på ca. 1,5 kg. På vej hjem havde en mejetærsker tabt sit ene hjul på vej over Lillebæltsbroen, hvilket resulterede i 3 timers kø. John, jeg tror ikke, du får mig lokket til Als igen. Jeg havde ikke mere end lige tændt computeren på tjenestestedet, da en sms fra Hans tikkede ind. På feddet, hvor vi brugte en god del af tiden dagen før, var der netop fanget en 6 kgs. havørred. Rette tid på rette sted, som man siger. Men jeg var allerede på vej til Sverige. Da John jo var så flink at invitere Viktors kystfiskere til Als, synes jeg, han skulle med en tur til Sverige og opleve et ordentligt kystfiskeri. Det blæste godt fra sydvest den første uge af april, da jeg lige skulle inspicere den svenske østkyst ugen før klubbens tur til det østlige Sverige. Store bølger skyllede ind over klipperne ved Gisløvshammer. Første kast var egentlig bare for lige at mærke vind og vejr, men da jeg løftede blinket fri af vandet, forsøgte en havørred at tage blinket i en vending. God start og sådan fortsatte dagen. 7 fisk med den største, en nedgænger på + 5 kg, som blev genudsat. Kun en blank overspringer på ca. 1,8 kg måtte lade livet. Østkysten hermed afprøvet og godkendt, klar til Viktors kysttur ugen efter. Som bekendt lukker de svenske kyster den 15. september for al fiskeri på kysten. Vejret havde været ustadigt i flere dage, og sammen med Jacob Staal og hans kontormakker, Søren, besluttede vi at prøve kystfiskeriet her tidligt på efteråret. Og hvilken tur. Masser af vind skabte gode bølger, og som vi alle ved, er store bølger rigtig godt for fiskeriet. Havørrederne kommer tæt ind under kysten for at jage smådyr og muligheden for en rigtig god fisk er til stede. Sørens største fisk til dato var på målet, hvilket faktisk ikke er så ringe i Danmark, men jeg lovede ham større fisk, og det fik han. Han fik dagens største på 4 kg. rent og jeg selv tog en tyk fisk på 3,5 kg og mistede en af samme størrelse. Staal fik også fisk, den var bare under målet, som er 50 cm. i Sverige. Søren var godt tilfreds med turen, og meldte sig til forårets tur til Sverige. En fin start på efterårets fiskeri.

7 Og herefter har der ikke været nogen officielle kystture, idet de enten er aflyst eller bare ikke afholdt. Ferskvandsture. Claus har oplyst, at der er afholdt 7-8 ferskvandsture i løbet af 2011, dog uden det store deltagerantal. M.h.t. vores søsterklub Lucius er der pt. 106 medlemmer. Klubbladet. I 2011 er der kun udkommet 1 blad. Allerede på sidste års generalforsamling nævnte jeg, at klubbladet var vores smertensbarn, dels fordi der ikke udkom det lovede antal blade og dels fordi det var dyrt at udsende bladene, når de endelig udkom. Vores redaktør har haft store problemer med at få tid til at lave klubbladet og på et bestyrelsesmøde midt i 2011 blev bladsituationen igen bragt på dagsordenen, idet situationen var utilfredsstillende. Redaktøren var forberedt på, bladet skulle drøftes endnu engang og havde selv taget initiativ til at ændre situationen til noget positivt ved at udsende et nyhedsbrev til klubmedlemmerne, der kunne nås over politi nettet. Nyhedsbrevet havde et flot lay-out og blev modtaget meget positivt af bestyrelsen. Bestyrelsen besluttede efter en længere drøftelse i samråd med redaktøren at nedlægge klubbladet af de tidligere nævnte årsager, men at redaktøren til gengæld udsender et elektronisk nyhedsbrev så vidt muligt 1 gang pr måned. En yderligere fordel ved at nedlægge klubbladet er også, at klubben sparer udgifterne ved udsendelse af bladet og derfor kan bruge disse penge på tilskud til div. tur arrangementer. Der var enighed i bestyrelsen om, at et nyhedsbrev, der udsendes elektronisk til alle klubbens medlemmer suppleret af vores hjemmeside, vil være en fornuftig løsning, idet redaktøren derved får lettere ved at disponere sin tid til at lave nyhedsbrevet. Det blev ligeledes besluttet at bestyrelsen på generalforsamlingen vil foreslå, at redaktøren i stedet for den hidtidige faste årlige honorering på 3000,- kr. fremtidigt skal honoreres pr. udsendt nyhedsbrev. Endeligt bliver der fra bestyrelsens side arbejdet på udarbejdelse af en hverveplakat til distribution på landets politistationer. Websiden Pga. de manglende bladudgivelser har websiden igen været uundværlig i året, der er gået og der skal rettes en stor tak til vores webmaster Preben Bo Nielsen, der utrætteligt vedligeholder klubbens hjemmeside. Som formand for Viktor vil jeg opfordre klubbens medlemmer til at bakke op omkring klubbens tur arrangementer. Turene bliver arrangeret for medlemmernes skyld og der lægges et stort arbejde i arrangementerne, hvorfor det er rigtigt ærgerligt, at der ikke er flere deltagere på turene.

8 Med disse afsluttende bemærkninger vil jeg som formand ønske alle et godt og fiskerigt M.h.t. årspokaler vil disse ud over at blive uddelt på generalforsamlingen også blive offentliggjort på Viktors hjemmeside Mvh. Bent Hytholm Jensen, Formand.

Formandens beretning for året 2014.

Formandens beretning for året 2014. 1 Formandens beretning for året 2014. Velkommen til årets generalforsamling. Det er med stor sorg at bestyrelsen i Politiets fiskeklub Viktor i løbet af 2013 har modtaget meddelelse om 2 dødsfald blandt

Læs mere

Formandens beretning for året 2010.

Formandens beretning for året 2010. Formandens beretning for året 2010. Velkommen til årets generalforsamling. Ved udgangen af 2010 var der 410 medlemmer i Viktor, heraf 309 politiansatte, 84 civile medlemmer og 17 juniormedlemmer. Bestyrelsen

Læs mere

Formandens beretning for året 2015.

Formandens beretning for året 2015. Formandens beretning for året 2015. Velkommen til årets generalforsamling. Det var med stor sorg at bestyrelsen i Politiets fiskeklub Viktor modtog beskeden om, at vores trofaste medlem Torben Strøbæk

Læs mere

Formandens beretning for året 2012.

Formandens beretning for året 2012. Formandens beretning for året 2012. Velkommen til årets generalforsamling. Det er med stor sorg at bestyrelsen i Politiets fiskeklub Viktor i løbet af 2012 har modtaget meddelelse om ikke mindre end 4

Læs mere

Referat fra klubmesterskabet 2014.

Referat fra klubmesterskabet 2014. Følgende referat er skrevet af Ole Bjørn Andersen Referat fra klubmesterskabet 2014. Mandag den 8. september 2014 havde 29 forventningsfulde lystfiskere fra Viktor sat hinanden stævne i Helsingør efter

Læs mere

Oktober 2013. Foredrag m. Kaare Manniche Ebert, biolog DSF

Oktober 2013. Foredrag m. Kaare Manniche Ebert, biolog DSF FTK Oktober 2013 N y h e d s b r e v n r. 3 Foredrag m. Kaare Manniche Ebert, biolog DSF Sådan narrer du havørrederne!!! Hør om ørredernes biologi den 12. november - og bliv en bedre lystfisker De fleste

Læs mere

Formandens beretning for året 2008.

Formandens beretning for året 2008. Formandens beretning for året 2008. Velkommen til årets generalforsamling. Et af klubbens medlemmer Jørgen Andersen er afgået ved døden i 2008. 1 minuts stilhed. Ære være Jørgen Andersens minde. Ved udgangen

Læs mere

Nummer 1. Bornholmerklubben K L U B B L A D. Nyt i bladet: Pastorens brevkasse. Forårets indberetninger

Nummer 1. Bornholmerklubben K L U B B L A D. Nyt i bladet: Pastorens brevkasse. Forårets indberetninger K L U B B L A D Bornholmerklubben Nummer 1 2015 Nyt i bladet: Pastorens brevkasse Forårets indberetninger I dette nummer: I dette nummer: Jolle, Pastorens Golle brevkasse og de tre andre - Spørg på tur.

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Formandens beretning for året 2018.

Formandens beretning for året 2018. Formandens beretning for året 2018. Indledning: Sidst vi var samlet her husker jeg tydeligt. Der var en fæl aroma i lokalet og det sved lidt i øjnene. Man kan vel roligt sige, at 2017 generalforsamlingen

Læs mere

Formandens beretning for året 2009.

Formandens beretning for året 2009. Formandens beretning for året 2009. Velkommen til årets generalforsamling. I 2009 fyldte Politiets fiskeklub Viktor 25 år. Det der startede for 25 år siden som en lokal fiskeklub for nogle initiativrige

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Victor, Sofia og alle de andre

Victor, Sofia og alle de andre Victor, Sofia og alle de andre Victor betyder vinder, og Sofia betyder vis dom. Begge er egenskaber, som vi alle sammen gerne vil eje. I denne bog er det navnene på to af de børn, vi møder i mange af bogens

Læs mere

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer:

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016 Årsberetning for 2015 Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Medlem nr. 842 Leo Wagner Jensen Medlem nr. 11005 Ole Mortensen Velkommen

Læs mere

Weekendtur til Ny Næstved og Skjoldenæsholm

Weekendtur til Ny Næstved og Skjoldenæsholm Weekendtur til Ny Næstved og Skjoldenæsholm 18 friske damer og to chauffører indtog Smørum Centerets parkeringsplads omkring kl. 8.30 lørdag den 29. september. Det var tid til den årlige golftur med overnatning.

Læs mere

side 9 manden StiladsInformation nr. 114 - marts 2015 Langt ude på landet Alder: 34

side 9 manden StiladsInformation nr. 114 - marts 2015 Langt ude på landet Alder: 34 StiladsInformation nr. 114 - marts 2015 side 9 manden Navn: Jens P. Nielsen Bopæl: Langt ude på landet Alder: 34 Firma: Helge Frandsen A/S, Vejle Start i branchen: 2009 (så vidt jeg husker) Stilladsuddannelse:

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

BMW X6 Tyveriskade. Indsendt af kenn - 13. Mar 2014 07:51

BMW X6 Tyveriskade. Indsendt af kenn - 13. Mar 2014 07:51 BMW X6 Tyveriskade. Indsendt af kenn - 13. Mar 2014 07:51 BMW X6 Tyveriskade. Denne meget fine BMW X6 kom fra en forhandler der havde haft besøg af en flok tyveknægte. Der var desværre fjernet navigationsudstyr

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening. Forår 2010

Hejnsvig Jagtforening. Forår 2010 Hejnsvig Jagtforening Forår 2010 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Jagtfest Som det er annonceret på Hejnsvigs hjemmeside er jagtfesten flyttet til d. 12 juni. på grund af der er et andet arrangement

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

Mörrum september 2014

Mörrum september 2014 Endelig kom turen til Mörrum. 4 mand var tilmeldt. Kylling (Jesper), Jesper, Gustav og undertegnede. Som altid kørte vi fra Hørsholm kl. 04.00. Forventningerne til turen var høje. Der blev fanget fisk

Læs mere

Regler/retningslinjer for logen

Regler/retningslinjer for logen Regler/retningslinjer for logen Generelt - 1 1.1 Hvad der sker og bliver sagt i logen, bliver i logen. 1.2 Forslag til ændringer i regler/retningslinjer sendes løbende til præsidenten, som derefter har

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

tre gange. Der er ikke noget at sige til, hvis Peter sidder og vrider sig lidt i den dårlige samvittighed.

tre gange. Der er ikke noget at sige til, hvis Peter sidder og vrider sig lidt i den dårlige samvittighed. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 3. april 2016 Kirkedag: 1.s.e.påske/B Tekst: Joh 21,15-19 Salmer: SK: 749 * 447 * 449 * 212 * 249 * 199,5 * 218 LL: 403 * 7 * 249 * 199,5 * 218 Der står

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2015

NYHEDSBREV NR. 1/2015 NYHEDSBREV NR. 1/2015 april 2015 Kære alle SKK ere Her er sæsonens sidste nyhedsbrev.allerede! Det har på trods af forskellige udfordringer været en rigtig god sæson. Vi har sammen haft mange hyggelige

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 5 OKT 2009 kl.1900 Fredensborg Bibliotek Jernbanegade 3, 1 sal 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Torsdag morgen ved halv 10 tiden mødtes Søren C., Richard, Knudsen og jeg ved færgen i Fåborg. Foran os lå 3 potentielt gode fiskedage på Lyø. Optimismen var i top, selvom

Læs mere

Velkommen til generalforsamling 2013 i Opel GT Klub Danmark.

Velkommen til generalforsamling 2013 i Opel GT Klub Danmark. Opel GT Klub Danmark Generalforsamling Albertslund 18. august 2013 Velkommen til generalforsamling 2013 i Opel GT Klub Danmark. Denne beretning er noget specielt for mig, da det er min sidste, ja jeg ved

Læs mere

Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298

Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298 Pinsedag Joh. 14,15-21; Jer. 31,31-34; Apg. 2,1-11 Salmer: 290, 300, 283-291,292 (alterg.), 298 Lad os bede! Kære hellige ånd, tak fordi Du er hos os som vor ledsager gennem livet. Vi beder dig: bliv hos

Læs mere

Nu siger man at levetid på t8 rør er 1 år og på t5 rør ca 5 år. hvorfra kommer de tal, er det phillips der har opgivet de tal eller hvor er de fra.

Nu siger man at levetid på t8 rør er 1 år og på t5 rør ca 5 år. hvorfra kommer de tal, er det phillips der har opgivet de tal eller hvor er de fra. Levetid på lysstofrør Indsendt af Per Rasmussen - 13. Aug 2011 12:04 Nu siger man at levetid på t8 rør er 1 år og på t5 rør ca 5 år. hvorfra kommer de tal, er det phillips der har opgivet de tal eller

Læs mere

Gørlev Antenneforening Beretning for året 2015

Gørlev Antenneforening Beretning for året 2015 Beretning for året 2015 Hermed beretningen for året 2015. Året har ikke budt på de store problemer, dog har vores servicepartner JAC i Ubby valgt at opsige servicekontrakten med os pr 1. April i år. Grunden

Læs mere

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Netop nu, hvor sæsonen skydes i gang for den kommende vinter, kan vi gøre status over de første 5 år. Vi har nået meget på de 5 år, først og

Læs mere

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016 K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016 19. 2. 9. & 10. 23. & 24. 7. & 8. 15. & 16. KLUBKALENDER: MARTS 2016 Bestyrelsesmøde.* APRIL 2016 Generalforsamling.* Arbejdsweekend.*

Læs mere

KDAK Sport Fyn. Generalforsamling. Tirsdag d. 30. November 2010

KDAK Sport Fyn. Generalforsamling. Tirsdag d. 30. November 2010 KDAK Sport Fyn Generalforsamling Tirsdag d. 30. November 2010 Dagsorden 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) Valg af dirigent. Valg af stemmetællere Formandens beretning om aktiviteten i det forløbne år Fremlæggelse

Læs mere

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.)

Far: Du tænker for meget, min dreng. Man kan ikke ændre på fortiden. Sket er sket. (Far mener det.) TILGIVELSE Kaffe? Nej... Jo. Bare en lille kop. Sæt dig ned. (Far tænder en pibe. Hælder kaffen op. Lytter.) Jeg savner hende. Det ved jeg. Det er som et sort hul indeni mig. Drik din kaffe. Jeg kan huske

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

og holder foredrag om emnet Far og datter i vildmarken -- 45 dage i kano Erik har tidligere boet i Langeskov og hans datter bor her stadig, hvis det h

og holder foredrag om emnet Far og datter i vildmarken -- 45 dage i kano Erik har tidligere boet i Langeskov og hans datter bor her stadig, hvis det h Beretning 2015 Hvis vi kigger på medlemstallet er det pt lige omkring de 385, lidt mindre end sidste år, men vi plejer også og få lidt indmeldinger, af folk der gerne vil deltage i vores musikaftner, og

Læs mere

Resultatliste fra: Nytårsskydningen i Skibby på 200 meter Året 2011

Resultatliste fra: Nytårsskydningen i Skibby på 200 meter Året 2011 Resultatliste fra: Nytårsskydningen i Skibby på 200 meter Året 2011 Skrevet og redigeret af Benny Lykke Nytårsskydningen 2011 bliver en skydning vi sent glemmer, skytter som normalt deltager ved denne

Læs mere

[Om bortfald af tilsyn eller vilkår om samfundstjeneste] 1. Jeg vil tillade mig at besvare samrådsspørgsmål E som det første.

[Om bortfald af tilsyn eller vilkår om samfundstjeneste] 1. Jeg vil tillade mig at besvare samrådsspørgsmål E som det første. Retsudvalget 2011-12 L 55, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Strafferetskontoret Dato: 7. februar 2012 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Esben Haugland Sagsnr.: 2011-731-0012 Dok.: 336117 UDKAST

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening 2016.

Referat fra generalforsamling i Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening 2016. Referat fra generalforsamling i Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening 2016. Midt- og Vestjylland Politis Sprogforening afholdt den 10. marts 2016 kl. 15.00 generalforsamling på Politigården i Skive.

Læs mere

Boligkøberne har mange prioriteter at skulle balancere

Boligkøberne har mange prioriteter at skulle balancere 11. november 2015 Boligkøberne har mange prioriteter at skulle balancere De fleste danskere, der har været på boligjagt kender formentlig fornemmelsen af, at det til tider kan være svært at få alle boligønskerne

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

For som det hændte, så gav det allerede efter to timers fiskeri pote at følge anvisningerne. Vi startede

For som det hændte, så gav det allerede efter to timers fiskeri pote at følge anvisningerne. Vi startede 22.-25. marts 2012: Flotte havørreder fra Møn Det er ved at være en tradition, at vi tager på en forårstur for at fiske efter havørred i fremmed vand. I år var valget faldet på Møn, der i mange artikler

Læs mere

Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00

Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til pinsedag 2014 kl. 10.00 290 I al sin glans 288 Drag ind af disse porte 285 Hør himmelsus 292 Kærligheds og sandheds ånd 439 O, du Guds lam 294 v. 3 af Talsmand som på jorderige 291 Du som

Læs mere

Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET. Side 1

Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET. Side 1 Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET Side 1 Siden sidst... På baggrund af en fondsdonation fra Det Obelsk Familiefond har Aalborg Kommune oprettet to nye stillinger i Ungecenter Skuret i Nørresundby.

Læs mere

SKELETTET. Kroppens knogler kaldes for

SKELETTET. Kroppens knogler kaldes for Kroppens knogler kaldes for SKELETTET Læs om skeletter I Statens Naturhistoriske Museums samlinger er der millioner af knogler. I flere hundrede år har man indsamlet knogler fra alverdens dyr. Her er kæmpeknogler

Læs mere

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement?

6. På hvilket telefonnummer kan man bestille et dagarrangement? Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvilken motorvej skal man tage? 2. Hvornår har regnskoven åbent torsdag d. 24/5? 3.

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

side 9 manden StilladsInformation nr. 63 - marts 2001 Svend Erik Vase Pedersen Alder: 54 Start i branchen: 1983

side 9 manden StilladsInformation nr. 63 - marts 2001 Svend Erik Vase Pedersen Alder: 54 Start i branchen: 1983 StilladsInformation nr. 63 - marts 2001 side 9 manden Navn: Bopæl: Svend Erik Vase Pedersen Århus Alder: 54 Start i branchen: 1983 Firma: mc Stilladser StilladsInformation: - Svende, hvordan kom du ind

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 8.MAJ 2011 VESTER AABY KIRKE KL.10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 10,11-16 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Et museum. Det var da vel løgn! Det var den årlige ud-i-det-blå

Læs mere

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive

Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Bilag 4: Transskription af fokusgruppeinterview på Brårup Skole, Skive Tidspunkt for interview: Torsdag 19/3-2015, kl. 9.15. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER. LO s næstformand Lizette Risgaard 1. maj 2013, København

DET TALTE ORD GÆLDER. LO s næstformand Lizette Risgaard 1. maj 2013, København LO s næstformand Lizette Risgaard 1. maj 2013, København DET TALTE ORD GÆLDER Hvad så Fælledparken? Har I det godt? Det ser sådan ud herfra. Hvorfor er vi her i dag? Det er, fordi vi tror på fællesskabet!

Læs mere

Kaninfører i Brøndby Golfklub 2016

Kaninfører i Brøndby Golfklub 2016 Kaninfører i Brøndby Golfklub 2016 Velkommen som kaninfører i Brøndby Golfklub. Med dette kaninførernotat forsøger vi at beskrive kaninførerrollen i Brøndby Golfklub. Kaninførernotatet skal ses som en

Læs mere

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11

18.s.e.trin. I med tema: Hænder Særgudstjeneste i Strellev 4. oktober 2015 51 675 370 367-11 Du skal elske Herren din Gud, siger Jesus. Det er det første og største bud. Men et andet bud står lige med det: Du skal elske din næste som dig selv. Men hvad betyder det, at man skal elske andre lige

Læs mere

proyectos@fundacionfana.org

proyectos@fundacionfana.org Rejsebrev 1 Studerendes navn: Christian Camilo Nielsen Studienummer: E-mail.: Chri40@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 2 praktik Praktik fra til: dd.mm.år: 1/14-2014 6/1-2015 Institutionens navn: Institutionens

Læs mere

Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 74 Offentligt

Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 74 Offentligt Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 74 Offentligt N O T A T Til medlemmerne af Folketingets Uddannelsesudvalg Tirsdag den 24. november 2009 er der åbent samråd i uddannelsesudvalget om direkte

Læs mere

ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL?

ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL? ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL? Download link til rapport Helle Holt 1. marts 2016 www.sfi.dk Hvad er et ressourceforløb? Indsatsen er tværfaglig og helhedsorienteret

Læs mere

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G Th. Langs skole Profilanalyse 2016 Om analysen Svargrupper Indkomne svar Forældre 0-2 kl. Forældre 3-10 kl. Medarbejdere 36 201 30 Elever 3-6 kl. Elever 7-10 kl. 164 168 I alt 599 Flotte resultater!! Samlet

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. H og I stillet af stillet af Folketingets Retsudvalg

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. H og I stillet af stillet af Folketingets Retsudvalg Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 442 Offentligt J. nr. NST-101-01551 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. H og I stillet af stillet af Folketingets Retsudvalg Spørgsmål

Læs mere

Tur til Hallandsåsen 31. maj

Tur til Hallandsåsen 31. maj Tur til Hallandsåsen 31. maj Maj måned 2015 har ikke været en af de lune og tørre, og forventningerne til vejrliget den 31. maj var derfor ikke de mest positive, men DMI lovede tørvejr det meste af dagen,

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Denne udgave er opdateret i forhold til den, der blev udsendt sammen med efterårsudsendelsen i 2009. Opdateringen vedrører specielt datoer

Læs mere

Cup 2016. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen

Cup 2016. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen Cup 2016 Stævneprogram Indefodboldstævne i Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen 19. 21. februar 2016 Velkommen Til Sparekassen Vendsyssel Cup 2016 for 8. år i træk. Det er en stor fornøjelse,

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

5. afdeling af klubmesterskabet

5. afdeling af klubmesterskabet 5. afdeling af klubmesterskabet Der var 23 til grillkomsammen fredag aften i Køge Lystbådehavn 17 både blev og overnattede fredag til lørdag I alt 31 både med 54 mand startede med morgenmad inden skippermødet

Læs mere

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation k SynErGaia Integrationsministeriets pulje til integration Peter Berliner Pårørendes udsagn om forløbet Det var dejligt at sidde

Læs mere

Til eleverne på Formatskolen

Til eleverne på Formatskolen Til eleverne på Formatskolen Nr. 94 Formatskolen har til næste skoleår fået 375.000 kroner ekstra af kommunen. I Skolebestyrelsen har vi udarbejdet 4 forslag til, hvordan pengene kan bruges. Da de fire

Læs mere

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Metode... 4 Besvarelse fra børn der har benyttet Århus Billedskoles fritidstilbud:... 5

Læs mere

Nyhedsbrev fra unionen.

Nyhedsbrev fra unionen. Nyhedsbrev fra unionen. Hej alle modeltogs venner, så er der igen nyt fra bestyrelsen. Vi håber i bestyrelsen at i alle har haft og god jul og er kommet godt ind i det nye år. Siden det sidste nyhedsbrev

Læs mere

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004.

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi Refleksionsark Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Label: Refleksionsark, der er udfyldt og drøftet 1. Samarbejdsaftale Markér 1a. Invitation

Læs mere

8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651

8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651 1 8. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 17. juli 2016 kl. 10.00. Salmer: 736/392/436/686//672/439/701/651 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Sommerferietid. Søndag,

Læs mere

Det talte ord på samrådet gælder

Det talte ord på samrådet gælder Beskæftigelsesudvalget 2011-12 BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 128 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale ved samråd om øremærket barsel til mænd og barsel for mandlige ministre, samrådsspørgsmål

Læs mere

måske vil det hele vende på et tidspunkt lippmann & knudsen digte

måske vil det hele vende på et tidspunkt lippmann & knudsen digte måske vil det hele vende på et tidspunkt lippmann & knudsen digte kittel for mig er der ikke den store forskel på en sprint og en kort prolog jeg kan lide at køre begge dele så snart det er overstået 2

Læs mere

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 141 Offentligt BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Ministerens tale ved samråd vedrørende mangel

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

Fællesrepræsentationen for Specialklubber For stående Jagthunde i Danmark.

Fællesrepræsentationen for Specialklubber For stående Jagthunde i Danmark. Fællesrepræsentationen for Specialklubber For stående Jagthunde i Danmark. FJDs engelske gruppemøde onsdag den 24. november 2010 kl. 17.30 på Hotel Hedegården, Valdemar Poulsens Vej 4, 7100 Vejle tlf.

Læs mere

Lundeborg Lystbådehavn på position:

Lundeborg Lystbådehavn på position: Nr. 2 april - 2004 Mindeord Jeg har just modtaget den sørgelige meddelelse at Poul Olsen er død. Poul fungerede som næstformand i Alpha29-klubben siden 1999 og på vores bestyrelsesmøde i januar var Poul

Læs mere

Hvis vi er heldige, kan der til august køres fra fantasianlægget og op på modulerne.

Hvis vi er heldige, kan der til august køres fra fantasianlægget og op på modulerne. 1 Formanden skriver Nu er sommeren kommet, efter at kikke på hvilke måned vi er i, men kikkes der på vejret så virker det ikke til sommer. Så er det jo godt vi har nogle indendørs sysler vi kan arbejde

Læs mere

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening HYTTEFADET Nr. 151 44. årgang Dec 2011 Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening Ansvarshavende redaktør: Bruno Petersen Forsidefoto: Mads med en flot laks. Tryk: Scandinavian Digital Printing A/S mail

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, tirsdag, den 07. nov. 2012 i Køge Ulla Vest bød velkommen til de godt 30 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Hvordan bedømmer du kvaliteten af din skoles undervisning?

Hvordan bedømmer du kvaliteten af din skoles undervisning? Skole og Forældre Kvægtorvsgade 1 110 København V Tlf. 3326 121 Fax 3326 122 post@skole-foraeldre.dk www.skole-foraeldre.dk Skolebestyrelsernes bedømmelse af skolens kvalitet Skole og Forældre har stillet

Læs mere

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 16-03-2015 Sted: Afd. i Haderslev Referent: Michael Hecky. Dagsorden; Referat; Side 1 af 5

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 16-03-2015 Sted: Afd. i Haderslev Referent: Michael Hecky. Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 0 Deltagere Helle G. Lauridsen, Sabine Thiesen, Finn Møller Petersen, Jan Kleemann, Michael Hecky, Dieter Jessen, 1 Bemærkninger til referat fra sidste afholdte møde d.

Læs mere

REFERAT. Vikingeklubben Morgenbaderne v/ballehage Søbad Højbjerg d. 13/6 2015

REFERAT. Vikingeklubben Morgenbaderne v/ballehage Søbad Højbjerg d. 13/6 2015 REFERAT Vikingeklubben Morgenbaderne v/ballehage Søbad Højbjerg d. 13/6 2015 Bestyrelses møde 82. d. 9/6 2015. Til stede: Ole Holmer-Bretlau, Alice Østergaard, Bente Nilsson, Søren Sigaard og Ann Mønster.

Læs mere

Damgårdshave Lystfiskerklub

Damgårdshave Lystfiskerklub Fisketur den 22. januar 2019 TURLEDERENS BERETNING 2019 Der mødte 20 medlemmer og 3 gæster op på Havstrygere kl. 8.00 i Helsingør havn. Det blæste lidt fra sydvest med vekslende snebyger, så vi sejlede

Læs mere

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Allerførst velkommen til den årlige

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING HAVNEFORENINGEN NIBE LYSTBÅDEHAVN 2016

BESTYRELSENS BERETNING HAVNEFORENINGEN NIBE LYSTBÅDEHAVN 2016 BESTYRELSENS BERETNING HAVNEFORENINGEN NIBE LYSTBÅDEHAVN 2016 Det forgangne år i Havneforeningen har ikke budt på uforudsete overraskelser og må som sådan betegnes som et traditionelt år for Nibe Lystbådehavn.

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

Vild med film? Film efteråret 2016. 21. september 2016 kl. 19.00 Youth USA 2015, Drama (spilletid 2 timer og 4 min)

Vild med film? Film efteråret 2016. 21. september 2016 kl. 19.00 Youth USA 2015, Drama (spilletid 2 timer og 4 min) Film efteråret 2016 Vild med film? 21. september 2016 kl. 19.00 Youth USA 2015, Drama (spilletid 2 timer og 4 min) 19. oktober 2016 kl. 19.00 Room Italien 2015, Drama (spilletid 1 time og 58 min) 16. november

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent og 3 stemmetæller. 3. Formandens beretning.

Læs mere

side 9 manden StiladsInformation nr. 115 - juni 2015 Øgenavn/Kælenavn Ravn

side 9 manden StiladsInformation nr. 115 - juni 2015 Øgenavn/Kælenavn Ravn StiladsInformation nr. 115 - juni 2015 side 9 manden Navn: Thomas Ravn Øgenavn/Kælenavn Ravn Bopæl: Kalundborg Alder: 34 Firma: Jerslev Stilladsservice Start i branchen: 2001 Stilladsuddannelse: Mangler

Læs mere

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012.

Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Referat af Pårørenderådsmøde på Bostedet Vinklen i CSB den 12/6 2012. Tilstede: Susanne Wolfsberg, Carsten Hansen, Bente Holm, Anne Quitzau, Twiggy Liljehult, Natacha Soelberg. Afbud fra: Referent: Twiggy

Læs mere