Referat af repræsentantskabsmøde i Frederikssund provsti kirkeskoletjeneste 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af repræsentantskabsmøde i Frederikssund provsti kirkeskoletjeneste 2015"

Transkript

1 Referat af repræsentantskabsmøde i Frederikssund provsti kirkeskoletjeneste 2015 Mødet blev afholdt onsdag den 6.maj 2015 kl i Udlejre kirke, Ølstykke. Referent: Christina Holten Mølgaard, Sognepræst Ledøje Smørum Dirigent: Claus Meisner, Sognepræst Slangerup Tilstede var: Kirke Ølstykke Oppe Sundby- Snostrup Slagslunde Slangerup Ledøje- Smørum Jørlunde Veksø- Stenløse Frederikssund Kyndby- Krogstrup Græse- Sigerslevvester Provstiudvalget Formand Konsulent Repræsentanter Kirsten Diemer og Lotte Hedegaard Dorte Didriksen, Susanne Norsk Leiding, Eva Mejnert Malene Buus Graesner Claus Meisner og Karen Pedersen Christina Holten Mølgaard Victor Greve og Pauline Inge Bastkær og Jes Høck Lotte Højholt og Susanne Rousing Ole Hansen, Erna Ustrup og Kirsten Pedersen Grethe Bahne Madsen Birte Larsen Mie Jørgensen Stine Kofoed Lene Bekhøi 3. Formandens beretning Formand Stine Kofoeds beretning var sendt ud skrifteligt før mødet, og kan findes på skoletjenestens hjemmeside: Formanden redegjorde kort for bestyrelsens arbejde, og hvilke områder den har arbejdet med i det forgangne år, og vil arbejde med i fremtiden. Fokusområder: Dannelse (se pkt. 5) Kirkebesøg:

2 Der er flere præster der oplever, at de tilmeldte klasser springer kirkebesøget over. Dette er bestyrelsen klar over, og har igang sat en række tiltag. Blandt andet forsøger Lene, at lave en række introkurser og workshops. Her kan såvel præster som lærere, blive klædt på til det enkelte projekt. Derudover skaber konsulenten kontakt mellem skoletjenesten og præsterne til provstikonventerne for præster, og ikke mindst mellem lærerne og skoletjenesten. Endvidere er det vigtigt, at præsten selv tager kontakt til de klasser fra sognet, som er tilmeldt projekter i skoletjenesten. Fald i antallet af tilmeldte klasser til årets projekter: I bestyrelsen er man bevidst om, at antallet af tilmeldte klasser i år er faldet fra 122 klasser sidste år til 82 klasser i år. I formandens beretning står der, at dette er en generel tendens i alle landets kirkeskoletjenester. Dette er ikke korrekt, Folkekirkens skoletjeneste København- Frederiksberg har derimod oplevet en stigning i antallet af tilmeldte klasser. Generelt kan man dog sige, at procentvis ligger Københavns og Frederikssund skoletjeneste nu på niveau. 4. Konsulentens orientering om det forgangne år Lene er meget glad for et godt og meningsfyldt arbejde, hvor hun oplever, at skoletjenesterne er brobyggere mellem skole og kirke. Hun er blevet meget positivt overrasket over det gode samarbejde, der er mellem kirkeskoletjenesterne på Sjælland. Dette samarbejde har resulteret i gode projekter. Alle kirkeskoletjenester på Sjælland samarbejder med Ungdomsbyen, som også er dem, der hjælper skoletjenesterne med at evaluere de enkelte projekter. Skoletjenesternes gode samarbejde, står i modsætning til samarbejdet ude på de enkelte skoler, hvor der er en følelse af, at alt skal kunne måles og vejes i form af test og eksamener. Reformen har gjort det svært for lærerne, at overskue deres tid, og har dermed også gjort konsulents arbejde mere udfordrende. Dannelse: Dannelse, er et fokusområde, ikke kun for skoletjenesten i Frederikssund provsti, men både for folkekirken, såvel som Danmarks Læreforening og Forældreforeningen og prøver nu at finde sammen i et fælles projekt, som gerne skulle føre til en lokal diskussion om, hvad dannelse er. Skoletjenesterne arbejde på et landsdækkende projekt om dannelse, Lene er en del af den arbejdsgruppen.

3 Skoletjenesternes landsdækkende projekt, der dette år har fokus på kirkens musik fra Mærsk fra Undervisningsministeriet fra LB (Lærernes Brandforsikring) Folkekirkens skoletjeneste har været på læringsmesse i Bellacenteret. De foregående år har der være stor interesse, men i år var den endnu større end normalt. Opsummering af året: Skoleåret har været meget uforudsigeligt. Reformen er blevet implementeret meget forskelligt, ikke kun fra kommune til kommune, men også fra skole til skole. Der er 40 færre klasser tilmeldt til projekter end sidste år, og det er svært at evaluere, for intet er som det plejer. Der er formentlig mange forklaringer på de færre tilmeldinger: Folkeskolereformen, færre projekter, måske for mange projekter rettet mod udskolinge, som ikke har tiden. Men der er mange gode tilbagemeldinger fra de klasser som har deltaget i skoletjenestens projekter. Lene har netop lavet pinsemåltid med tre skoler, og det har været en spændende oplevelse for alle deltagere! Bestyrelsen og konsulenten bliver opfordret til, at lave en analyse af hvorfor tilmeldingerne er faldet, samt en afklaring af hvor skoletjenesten vil bruge de primære kræfter. Præsentation af årsplan 2015/2016 Årsplanen kan findes på skoletjenestens hjemmeside og den vil i løbet af kort tid blive sendt ud til provstiets skoler. Der er udbudt 9 spændende projekter og 4 kurser for både lærere, præster og organister til det kommende skoleår. Der vil i det kommende år være fokus på at opprioritere kirkebesøget! Lene sender en oversigt over tilmeldte klasser, og præsterne opfordres derefter til at tage henvendelse til de tilmeldte lærere. Skabelse og undergang i egyptisk, nordisk og jødisk/kristen mytologi Et projekt der er udarbejdet i samarbejdet med Glyptoteket. Der er lavet tre tegneserier til projektet om henholdsvis, egyptisk, nordisk og jødisk/kristne myter. Projektet henvender sig til 4-6. klassetrin

4 Lydspor leg med lyd i bibelske fortællinger Et stort projekt der i høj grad involverer provstiets organister. Lene er med i det landsdækkende samarbejde omkring projektet, hvor der bl.a. er udarbejdet en lille tegnefilm med inspiration fra en scene i Jan Kjærstads bog Forføreren. Drengen Jonas oplever i forbindelse med sin bedste ven en stor sorg, og han søger ind i kirken hvor hans far er organist, og han oplever musikken kan hjælpe ham i sorgen. Der er i forbindelse med projektet udviklet en app. så børnene selv kan sætte lyd til udvalgte bibelfortællinger. Projektet henvender sig til 1-3. klassetrin. Bemærk: der er et kursus for organister tilknyttet til projektet, det foregår 26/ i trinitatis kirke. Tilmelding seneste 30/6 til Lene Bekhøi Lene har inviteret provstiets organister til introkursus og opfordrer til, at man lige minder dem om det. Bjerget mellem himmel og jord Et projekt udviklet i samarbejde med Willumsens Museum i Frederikssund. Projektet omhandler naturmødet. I projektet følger eleverne forskellige spor og måder at undersøge og fortolke på ved at se på bjerget med hhv. naturvidenskabsmandens, kunstnerens, bjergbestigerens og religionshistorikerens øjne. Projektet henvender sig til 4-6. klassetrin Kan man forstå med kroppen? Kan man ved at inddrage bevægelse i kristendomsundervisningen udfolde den faglige læring om centrale begreber? Det eksperimenteres der med i dette projekt, hvor eleverne skal danse og sætte bevægelser på begrebet dom. Projektet henvender sig til 5-6. klassetrin Bemærk der er et lærekursus tilknyttet projektet Stjernen og menneskene under Et projekt hvor eleverne skal lave et skævt og anderledes krybbespil på 4 timer. D. 25., 26. og 27. november finder den tilhørende workshop sted. Her bliver eleverne - sammen med master i drama og teaterpædagogik, Lis Rahbek, og konsulent ved Folkekirkens Skoletjeneste, Lene Bekhøi, guidet gennem stalden, marken, himlen og lyset på en musikalsk og dramatisk vandring gennem juleevangeliet Projektet henvender sig til 2-4. klassetrin Mod på livet Projektet handler om at turde leve og være styrmand i sit eget liv og om at tage medansvar for andre i både i med- og modvind. Eleverne præsenterer deres etiske dilemmaer for hinanden ved hjælp af teaterformen Forum Teater. Læreren fungerer undervejs som facilitator, der inddrager publikum (resten af klassen) til at hjælpe med at udrede de konflikter, som dilemmaerne i stykkerne fremviser.

5 På den måde bliver selve arbejdsformen en øvelse i at tage ansvar, handle, finde muligheder, tænke årsager og virkninger forstå andre og blive opmærksom på egne fordomme. Projektet henvender sig til klassetrin Bemærk der er et lærekursus tilknyttet projektet Lindgren, Leg og Livsmod rundt om Astrid Lindgrens forfatterskab Projektet her kombinerer en mini forfatterskabslæsning med faglig indsigt i begrebet livsmod formidlet gennem uddrag af kendte Astrid Lindgrens fortællinger bl.a. Brødrene Løvehjerte, Ronja Røverdatter og Mio min Mio. Begrebet livsmod belyses yderligere gennem et udvalg af kendte bibelske fortællinger og der drages tematisk parallel mellem de bibelske fortællinger og Lindgrens fortællinger. Projektet henvender sig til 4-6.klassetrin Mod med mere om mod og livsmod i bibelens og Astrid Lindgrens fortællinger I dette projekt præsenteres eleverne i indskolingen for nogle af modets mange lag og udslag. Målet er dels, at eleverne får kendskab til begreberne mod og livsmod, som de kommer til udtryk i kristendommen og børnelitteraturen, dels at eleverne kan skelne mellem begreberne og de forskellige måder begreberne kan komme til udtryk på både i hverdagen, i litteraturen og i kristendommen. Projektet henvender sig til 1-3.klassetrin Bemærk der er et lærekursus tilknyttet projektet Rundt om rødhalsen Kan I lide at beskæftige jer med klassisk litteratur og livets store spørgsmål? Og kan I lide at synge? Så skal I være med til dette gennemprøvede projekt, der tager udgangspunkt i Selma Lagerløfs fortælling om rødhalsen med inddragelse af filosoffen og teologen K.E. Løgstrups teorier om spontane livsytringer. Finalen på projektet bliver to fortællekoncerter i ugen op til påskeferien med levende musik, børnenes sang og inddragelse af effektlyde, talekor mm. undervejs. Koncerterne afvikles i Smørum og Frederikssund kirke hhv. d. 16/3 og 17/ Projektet henvender sig til 2-4.klassetrin Bestyrelsen deltog i efteråret i en dannelseskonference i Nyborg. Denne konference blev starten til et samarbejde mellem biskopperne, skoletjenesten og Danmarks Læreforening. Denne samarbejde skulle gerne udmønte sig i en lokalsamtale om hvad dannelse er, og ikke mindst hvilken skole vi gerne vil have. I forbindelse med Lenes oplæg om dannelse tog repræsentantskabet en hurtig runde ved bordene om hvad de enkelte forstod ved dannelse og hvad og hvad det er folkekirken her kan bidrage med.

6 6. Godkendelse af regnskabet for 2014 Bestyrelsen beklager den sene udsendelse af regnskabet. Skoletjenestens hidtidige regnskabsfører har ikke formået at aflevere regnskabet i ordentlig tid. Der er derfor i hast fundet en ny regnskabsfører gennem provstiet. Regnskabet blev godkendt med en bemærkning fra repræsentantskabet til bestyrelsen om at få orden på regnskabet. 7. Godkendelse af budget Budgettet er godkendt 8. Valg til bestyrelsen: Anne Sigaard Andersen er genvalgt Karen Pedersen fra Slangerup er valgt til bestyrelsen 9. Valg af statsautoriseret revisor Udgår 10. Vedtægtsændring Skoletjenesten benævnes Folkekirkelig institution i stedet for forening. Vedtaget 11. Evt. Intet fremført

Folkekirkens Skoletjeneste

Folkekirkens Skoletjeneste Folkekirkens Skoletjeneste Dragør - Tårnby Skoleåret 2015 2016 KÆRE LÆRER Kunne du tænke dig: At give dine elever en undervisning lidt ud over det sædvanlige? At have let ved at forberede din undervisning,

Læs mere

Årsplan for FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE. www.bornogengle.dk. i Frederikssund provsti 2015-2016

Årsplan for FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE. www.bornogengle.dk. i Frederikssund provsti 2015-2016 www.bornogengle.dk Årsplan for FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE i Frederikssund provsti 2015-2016 1 Indhold Projekter Skabelse og undergang i egyptisk, nordisk og jødisk/kristen mytologi 5 Lydspor leg med lyd

Læs mere

Kirkerne i Vestsjællands SkoleTjeneste. NB. Projekterne er gratis at benytte for alle offentlige og private skoler i Odsherred og Holbæk Kommune.

Kirkerne i Vestsjællands SkoleTjeneste. NB. Projekterne er gratis at benytte for alle offentlige og private skoler i Odsherred og Holbæk Kommune. Kirkerne i Vestsjællands SkoleTjeneste NB. Projekterne er gratis at benytte for alle offentlige og private skoler i Odsherred og Holbæk Kommune. KViST - Kirkerne i Vestsjællands SkoleTjeneste KViST Kirkerne

Læs mere

Dagsorden for: Frederikssund Provstiudvalg. PU møde 6. december Kl Mødested: Frederikssund Provstikontor Version: 2

Dagsorden for: Frederikssund Provstiudvalg. PU møde 6. december Kl Mødested: Frederikssund Provstikontor Version: 2 Dagsorden for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 6. december 2017. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund Provstikontor Version: 2 Mødepunkt 1 Evt. kommentarer til dagsordenen 2 Evt. kommentarer til postlisten

Læs mere

ÅRSPLAN SKOLEÅRET 2015-2016. Folkekirkens Skoletjeneste København-Frederiksberg. www.fskf.dk

ÅRSPLAN SKOLEÅRET 2015-2016. Folkekirkens Skoletjeneste København-Frederiksberg. www.fskf.dk ÅRSPLAN SKOLEÅRET 2015-2016 Folkekirkens Skoletjeneste København-Frederiksberg www.fskf.dk Generelt Det anførte lektionsantal er anslået, men vær opmærksom på, at der ikke kun opereres med lektioner fra

Læs mere

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 15. januar 2014. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 15. januar 2014. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 15. januar 2014. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Mødedeltagere: Inge Bastkær Rasmussen, Birthe Larsen, Jens Larsen, Paw Jønsson, Grethe

Læs mere

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg. PU møde 14. januar 2015. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg. PU møde 14. januar 2015. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 14. januar 2015. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Mødedeltagere: Inge Bastkær Rasmussen, Birthe Larsen, Frode Skjold, Jens Larsen, Paw Jønsson,

Læs mere

Ideer og inspiration til undervisningen i 2015-2016

Ideer og inspiration til undervisningen i 2015-2016 16 0 2 / lan 2015 p s År eåret l sko Ideer og inspiration til undervisningen i 2015-2016 Varieret tværfaglig undervisning, workshops og kurser Folkekirkens Skoletjeneste i Gentofte Kære lærere Vi glæder

Læs mere

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 4. december 2013. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 4. december 2013. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 4. december 2013. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Mødedeltagere: Inge Bastkær Rasmussen, Birthe Larsen, Frode Skjold, Jens Larsen, Paw Jønsson,

Læs mere

ÅRSPLAN 2015 / 2016 FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE FREDERIKSVÆRK PROVSTI

ÅRSPLAN 2015 / 2016 FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE FREDERIKSVÆRK PROVSTI ÅRSPLAN 2015 / 2016 FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE FREDERIKSVÆRK PROVSTI KONTAKT SKIBET (1.-3. KL.) I det kommende skoleår udbydes 8 nye tværfaglige projekter med fokus på bl.a. bevægelse, æstetiske læreprocesser

Læs mere

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg. PU møde 3. september 2014. Kl. 15.30 Mødested: Frederikssund provstikontor

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg. PU møde 3. september 2014. Kl. 15.30 Mødested: Frederikssund provstikontor Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 3. september 2014. Kl. 15.30 Mødested: Frederikssund provstikontor Mødedeltagere: Inge Bastkær Rasmussen, Birthe Larsen, Frode Skjold, Jens Larsen, Paw

Læs mere

Referat fra Repræsentantskabsmødet onsdag d. 25. marts 2015

Referat fra Repræsentantskabsmødet onsdag d. 25. marts 2015 Referat fra Repræsentantskabsmødet onsdag d. 25. marts 2015 Hadsten Sognegård Dagsorden og referat: 1. Velkomst og præsentation Formanden for Folkekirkens Undervisning og Skoletjeneste i Randers & Favrskov

Læs mere

Folkekirkens Skoletjeneste, København Frederiksberg Årsrapport 2012

Folkekirkens Skoletjeneste, København Frederiksberg Årsrapport 2012 Folkekirkens Skoletjeneste, København Frederiksberg Årsrapport 2012 Generelt Klasserne modtager i forbindelse med de enkelte projekter et undervisningsoplæg (evt. med tilhørende cd, plakat eller andet)

Læs mere

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg. PU møde 4. juni 2014. Kl. 09.00 Mødested: Frederikssund provstikontor

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg. PU møde 4. juni 2014. Kl. 09.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 4. juni 2014. Kl. 09.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Mødedeltagere: Inge Bastkær Rasmussen, Birthe Larsen, Frode Skjold, Jens Larsen, Paw Jønsson,

Læs mere

Folkekirkens Skoletjeneste i Gentofte Årsberetning 2011

Folkekirkens Skoletjeneste i Gentofte Årsberetning 2011 Folkekirkens Skoletjeneste i Gentofte Årsberetning 2011 Skoletjenestens årsberetning Sendes til biskoppen, provstiudvalget, menighedsrådende v/ formændene, skoletjenestens repræsentantskab og arbejdsudvalg,

Læs mere

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Formålet med Skole-Kirke-Samarbejdet er at udvikle materialer, metoder og ideer til undervisningen i kristendomskundskab i

Læs mere

Folkekirkens Skoletjeneste Gladsaxe og Herlev 2016-17

Folkekirkens Skoletjeneste Gladsaxe og Herlev 2016-17 Folkekirkens Skoletjeneste Gladsaxe og Herlev 2016-17 Besøg ud af skolen / læringsrum / gæstelærer / kurser / kristendom / etik / musik / fortælling / rollespil / billedkunst / bevægelse / eksistens /

Læs mere

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg. PU møde 3. december 2014. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg. PU møde 3. december 2014. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 3. december 2014. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Mødedeltagere: Inge Bastkær Rasmussen, Frode Skjold, Jens Larsen, Paw Jønsson, Edith Harriet

Læs mere

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Formålet med Skole-Kirke-Samarbejdet er at udvikle materialer, metoder og ideer til undervisningen i kristendomskundskab i

Læs mere

Beslutningsprotokollat Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag d. 8. marts 2018 kl. 16.30-20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Annette Kaas og Anders Gadegaard (studieorlov). For

Læs mere

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 3. april 2014. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 3. april 2014. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 3. april 2014. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Mødedeltagere: Inge Bastkær Rasmussen, Birthe Larsen, Frode Skjold, Jens Larsen, Paw Jønsson,

Læs mere

Referat offentligt menighedsrådsmøde

Referat offentligt menighedsrådsmøde Referat offentligt menighedsrådsmøde Dato Tid Sted Onsdag 25.2.2015 Kl. 19:00 Kingos Minde, Slangerup Deltagere ved dette åbne møde: Navn Initialer Tilstede Afbud Kom kl. Gik kl. Valgte medlemmer Peter

Læs mere

ÅRSPLAN 2016-2017. Folkekirkens Skoletjeneste i Randers & Favrskov

ÅRSPLAN 2016-2017. Folkekirkens Skoletjeneste i Randers & Favrskov ÅRSPLAN 2016-2017 Folkekirkens Skoletjeneste i Randers & Favrskov 2 Folkekirkens Skoletjeneste i Randers og Favrskov er landets ældste folkekirkelige skoletjeneste. Den har gennem mere end 20 år tilbudt

Læs mere

Torsdag den 30. januar 2014 kl. 19.30 Referat

Torsdag den 30. januar 2014 kl. 19.30 Referat MØRKHØJ MENIGHEDSRÅD MØRKHØJVEJ 177 2730 HERLEV Menighedsrådsmøde Torsdag den 30. januar 2014 kl. 19.30 Referat MR = menighedsrådet, MR-møde = menighedsrådsmøde Indledning Godt nytår og velkommen til arbejdet

Læs mere

Opbygning af Skole-Kirke-Samarbejdet i Aarhus

Opbygning af Skole-Kirke-Samarbejdet i Aarhus Opbygning af Skole-Kirke-Samarbejdet i Aarhus REPRÆSENTANTSKAB ( 1 gang årligt i begyndelsen af oktober) (Vælger bestyrelse, vedtægtsændringer). Alle kirker og skoler, der aktivt har tilmeldt sig har én

Læs mere

Årskatalog 2015 16. Alle tilbud er gratis for lærere og elever i Odense Kommune. Folkekirkens Skoletjeneste Odense

Årskatalog 2015 16. Alle tilbud er gratis for lærere og elever i Odense Kommune. Folkekirkens Skoletjeneste Odense Årskatalog 2015 16 Alle tilbud er gratis for lærere og elever i Odense Kommune Folkekirkens Skoletjeneste Odense FSO præsenterer her programmet for skoleåret 2015-16. Der er flere helt nye projekter, som

Læs mere

Emil, Pippi og alle vi andre

Emil, Pippi og alle vi andre Emil, Pippi og alle vi andre Indhold side Formål og indledning 3 Livstema: At være jaloux 8 Livstema: At være med 13 Livstema: At hjælpe 17 Livstema: At dele glæden 21 Livstema: At være barn 25 Livstema:

Læs mere

Årskatalog

Årskatalog Årskatalog 2017 2018 Gratis Alle tilbud er gratis for lærere og elever på folkeskoler og fri- og privatskoler i Odense Kommune. Folkekirkens Skoletjeneste Odense Læs mere om FSO og undervisningstilbud

Læs mere

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg. PU møde 22. oktober 2014. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg. PU møde 22. oktober 2014. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 22. oktober 2014. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Mødedeltagere: Inge Bastkær Rasmussen, Birthe Larsen, Frode Skjold, Jens Larsen, Paw Jønsson,

Læs mere

ÅRSPLAN FOR VIDENSFAG 4. KLASSE 2016/2017, EVA BAK NYHUUS

ÅRSPLAN FOR VIDENSFAG 4. KLASSE 2016/2017, EVA BAK NYHUUS ÅRSPLAN FOR VIDENSFAG 4. KLASSE 2016/2017, EVA BAK NYHUUS Form og indhold Vidensfag er sammensat af 3 fag natur/teknologi, religion og historie. Årsplanen er lavet således, at vi veksler mellem disse 3

Læs mere

Dagsorden for møde i Stiftsrådet torsdag den 16. november 2017 kl

Dagsorden for møde i Stiftsrådet torsdag den 16. november 2017 kl Dagsorden for møde i Stiftsrådet torsdag den 16. november 2017 kl. 16.00 Dok.nr. 122596/17 Sted Vor Frue Kloster, Hestemøllestræde 3 A, Helsingør Mødedeltagere Afbud Fraværende uden afbud Fra stiftsadministrationen

Læs mere

Undervisningsplan. Fag : Kristendom

Undervisningsplan. Fag : Kristendom Tillæg til undervisningsministeriets fagmål (fælles mål). Fag : Kristendom Gældende for Frederikssund Private Realskole. Undervisningsplan. Forord Det er skolens opgave at drive prøveforberedende undervisning.

Læs mere

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 6. november 2013. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 6. november 2013. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 6. november 2013. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Mødedeltagere: Inge Bastkær Rasmussen, Birthe Larsen, Frode Skjold, Jens Larsen, Paw Jønsson,

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen for Distriktsforeningen af menighedsråd for Viborg Østre Provsti 6. februar 2013

Referat fra generalforsamlingen for Distriktsforeningen af menighedsråd for Viborg Østre Provsti 6. februar 2013 Referat fra generalforsamlingen for Distriktsforeningen af menighedsråd for Viborg Østre Provsti 6. februar 2013 Dagorden ifølge vedtægter: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Pkt. 4 Pkt. 5 Pkt. 6 Pkt. 7 Pkt. 8 Pkt.

Læs mere

Provstiudvalgsarbejdet

Provstiudvalgsarbejdet Provstiudvalgsarbejdet Mit navn er Tommy Carlsen Formand for Glostrup Sogn Medlem af Glostrup provstiudvalg formand for skoletjenesten i Glostrup provsti Formand for Helsingør distriktsforening Syd Øst

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 13. marts 2014 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Tom Allan For mødet var fastsat følgende dagsorden:

Læs mere

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg. PU møde 20. august 2014. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor

Referat for: Frederikssund Provstiudvalg. PU møde 20. august 2014. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Referat for: Frederikssund Provstiudvalg PU møde 20. august 2014. Kl. 15.00 Mødested: Frederikssund provstikontor Mødedeltagere: Inge Bastkær Rasmussen, Birthe Larsen, Frode Skjold, Jens Larsen, Paw Jønsson,

Læs mere

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Kristendom Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Kristendom Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger Årsplan Skoleåret 204/205 Kristendom Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 4/5. Skolens del og slutmål følger folkeskolens fællesmål slut 2009. Årsplan for kristendom FAG: Kristendom

Læs mere

Den 05. Feb.. 2009 Blad nr. 1. tilføjelse blev referatet godkendt. /02 09.02/02 Godkendelse af dagsordenen /05

Den 05. Feb.. 2009 Blad nr. 1. tilføjelse blev referatet godkendt. /02 09.02/02 Godkendelse af dagsordenen /05 Referat af møde i Solrød Menighedsråd - ordinært menighedsrådsmøde torsdag den 05. Feb. kl.18.00 i Solrød Strandkirke Dagsorden : Den 05. Feb.. 2009 Blad nr. 1 Fraværende med afbud:michael Rønne Rasmussen,

Læs mere

ÅRSPLAN 2016-2017. KILDEN Folkekirkens Skoletjeneste i Høje Taastrup og Ishøj

ÅRSPLAN 2016-2017. KILDEN Folkekirkens Skoletjeneste i Høje Taastrup og Ishøj ÅRSPLAN 2016-2017 KILDEN Folkekirkens Skoletjeneste i Høje Taastrup og Ishøj Velkommen Kære lærer I det kommende skoleår tilbydes 13 tværfaglige projekter og 3 lærerkurser. Projekterne spænder bredt, både

Læs mere

Folkekirkens Skoletjeneste

Folkekirkens Skoletjeneste Folkekirkens Skoletjeneste Dragør - Tårnby Skoleåret 2014 2015 KÆRE LÆRER Kunne du tænke dig: At give dine elever en undervisning lidt ud over det sædvanlige? At have let ved at forberede din undervisning,

Læs mere

Opklarende spørgsmål/svar til dagsordenen omkring rengøringen: Der er afsat 10 dages ekstra rengøring.

Opklarende spørgsmål/svar til dagsordenen omkring rengøringen: Der er afsat 10 dages ekstra rengøring. Skolebestyrelsesmøde Dagsorden Tirsdag den 12. august 2014 kl. 17.30-20.00 Konferencelokalet Møde nr. 1 Indkaldte: Christian Riise, Kari Astrid Thynebjerg, Kirsten Dahl Hæstrup, Michael Blomsterberg, Steen

Læs mere

SKIBET SOGNS MENIGHEDSRÅD

SKIBET SOGNS MENIGHEDSRÅD Referat af til menighedsrådsmøde onsdag den 16. december 2015 kl. 19.00 i præstegården Fraværende: Grethe Kristensen Dagsorden: Beslutninger: 1. Bemærkninger til dagsordenen Punkt 11.2 tilføjedes. 2. Meddelelser

Læs mere

Menighedsrådets møde Torsdag den 22. januar 2015

Menighedsrådets møde Torsdag den 22. januar 2015 Blad nr. 3009 Menighedsrådets møde Torsdag den 22. januar 2015 Dagsorden Beslutning 1. Godkendelse af mødets dagsorden Godkendt. 2. Meddelelser til orientering 2.1 Meddelelse fra Kirkeministeriet om Biskoppens

Læs mere

SKIBET SOGNS MENIGHEDSRÅD

SKIBET SOGNS MENIGHEDSRÅD Der indkaldes til menighedsrådsmøde tirsdag den16. april 2013 kl. 19.00 i kirkehuset Fraværende: Christina. Dagsorden: Beslutninger: 1. Bemærkninger til dagsordenen 1. Ingen bemærkninger 2. Meddelelser

Læs mere

Fraværende: Kjeld Madsen (afbud) og Jann Hedelund Jørgensen (afbud). Webmaster Søren Larsen deltager i behandlingen af pkt. 2.2 og 4.7.

Fraværende: Kjeld Madsen (afbud) og Jann Hedelund Jørgensen (afbud). Webmaster Søren Larsen deltager i behandlingen af pkt. 2.2 og 4.7. Der er spørgetid kl. 19.00 Fraværende: Kjeld Madsen (afbud) og Jann Hedelund Jørgensen (afbud). Webmaster Søren Larsen deltager i behandlingen af pkt. 2.2 og 4.7. Godkendt, at webmaster deltager uden stemmeret

Læs mere

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger Kurser efterår 2014 - nu også for børnehavepædagoger Kære børnehavepædagoger I har modtaget en folder fra Center for Undervisningsmidler, henvendt til pædagoger, der arbejder med kommende skolestartere.

Læs mere

Referat menighedsrådsmøde

Referat menighedsrådsmøde Referat menighedsrådsmøde Dato Tid Sted Torsdag 27. nov. 2014 Kl. 19:00 Kingos Minde, Slangerup Hermed indkaldes medlemmer af Slangerup Menighedsråd til ordinært menighedsrådsmøde på ovennævnte sted og

Læs mere

RAMS - Menighedsrådenes Skoletjeneste Ribe Stift

RAMS - Menighedsrådenes Skoletjeneste Ribe Stift Vedtægter for samarbejde mellem menighedsråd i medfør af bekendtgørelse nr. 164 af 16. marts 2004 af lov om menighedsråd om RAMS - Menighedsrådenes Skoletjeneste Ribe Stift De menighedsråd i sogne beliggende

Læs mere

Referat fra møde i LUA

Referat fra møde i LUA Referat fra møde i LUA Dato: Fredag den 11. december 2015 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 2

INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 2 Rapport fra Folkekirkens Skoletjeneste i Frederikshavn marts-december 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning................................................side 3 Fakta om Folkekirkens Skoletjeneste i Frederikshavn

Læs mere

Mødetidspunkt kl

Mødetidspunkt kl BREDAGERSKOLEN Bredager 26 7300 Jelling Tlf. 76 81 41 00 Fax 76 81 41 09 E-mail: bredagerskolen@vejle.dk www.bredagerskolen.dk Referat Mødedato Tirsdag 11. september 2018 Mødested/lokale Urds Brønd Mødetidspunkt

Læs mere

Solvang Sogn Dato: Blad nr. Formandens initialer: 1. Godkendelse af dagsorden. To henvendelser på leje af lokaler. Behandles under punkt 2b.

Solvang Sogn Dato: Blad nr. Formandens initialer: 1. Godkendelse af dagsorden. To henvendelser på leje af lokaler. Behandles under punkt 2b. På mødet deltog Svend Erik Gerberg Simonsen, Per Rønager Bøjstrup, Minna Irene Siegumfeldt (gik under punkt 8), Jan Friberg, Jakob Riis, Jørn Johansen, Nanette Zahrtmann (kom under punkt 2b), Jens Henrik

Læs mere

Menighedsrådsmøde. Torsdag den 27. marts 2014 kl. 19.30. Referat

Menighedsrådsmøde. Torsdag den 27. marts 2014 kl. 19.30. Referat MØRKHØJ MENIGHEDSRÅD MØRKHØJVEJ 177 2730 HERLEV Menighedsrådsmøde Torsdag den 27. marts 2014 kl. 19.30 Referat MR = menighedsrådet, MR-møde = menighedsrådsmøde I Menighedsrådet: Henrik V Pedersen, Lene

Læs mere

SCT. MARIÆ SOGNS MENIGHEDSRÅD

SCT. MARIÆ SOGNS MENIGHEDSRÅD DAGSORDEN for møde i menighedsrådet onsdag den 17. februar 2010 kl. 19.00 i foredragssalen Fraværende: Helle Øst - afbud Finn Bjørnum - sygemeldt. Kirsten Madsen - afbud 17.02.2010 09/10, 09 Init.: 1.

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Kl Møderum/Ny adm.

Skolebestyrelsesmøde Kl Møderum/Ny adm. Skolebestyrelsesmøde 22.08.2017 Kl. 19-21 Møderum/Ny adm. Koltvej 17-19 Fremmødte: B. Hatting, Kaja M. Madsen, Dorthe S. Rasmussen, Lise Grønbæk, Lene M. Kruse, Kristian Balle, Ulla Korsgaard, Roed, Karin

Læs mere

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund.

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund. Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 14. marts 2017 For referat: Dato for referat: Karen Fischer-Nielsen 28. marts 2017 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Charlotte Larsen (CL),

Læs mere

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Onsdag den 17. november 2010. Følgende deltog i mødet: Biskop Steen Skovsgaard Provst Jens Lose Domprovst

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

Ølstykke Sogn. Ølstykke & Udlejre Kirker. Nyt fra. April Maj Juni Juli Aug. Sept.

Ølstykke Sogn. Ølstykke & Udlejre Kirker. Nyt fra. April Maj Juni Juli Aug. Sept. Nyt fra Ølstykke Sogn Ølstykke & Udlejre Kirker 1 Indhold Menighedsrådets vision 3-4 Arrangementer 5 Aktiviteter i sognet 6-7 2 0 1 4 April Maj Juni Juli Aug. Sept. Adresser Kirkens præster: Træffes efter

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Socialpædagogerne Lillebælt den 30. oktober Dagsorden: Velkomst af kredsformand Hanne Ellegaard

Referat fra generalforsamling i Socialpædagogerne Lillebælt den 30. oktober Dagsorden: Velkomst af kredsformand Hanne Ellegaard Referat fra generalforsamling i Socialpædagogerne Lillebælt den 30. oktober 2017. Dagsorden: Velkomst af kredsformand Hanne Ellegaard 1. Valg af dirigenter 2. Valg af referenter 3. Valg af stemmetællere

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid:

Skolebestyrelsesmøde. Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid: Møde: Skolebestyrelsesmøde Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid: 18.30-20.30 Deltagere: Skolebestyrelsen, Dorthe Lykkegaard deltog som suppleant for Nina Holm. Afbud: Nina Holm, Stine Helgstrand, Tina

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 1. november 2017 kl. 16.30 til 19.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Afbud Karen

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde

Referat af menighedsrådsmøde Referat af menighedsrådsmøde Tirsdag den.2.februar 2016. kl. 19.00 til 22.00 i Teglgården. Bogense. 02.02. 2016. Tilstede: Kjeld Bruun, Jannie Bruun, Dorthe Årø, Kirsten Nielsen, Lise Jørgensen, Birgit

Læs mere

Frederikssund provsti BUDGETSAMRÅD 2014. Referat

Frederikssund provsti BUDGETSAMRÅD 2014. Referat Godkendt PU-møde 20. august 2014 2015 Frederikssund provsti BUDGETSAMRÅD 2014 Referat EGEDAL KOMMUNE Samrådet blev afholdt i Veksø Sognehus, Kirkestræde 8, 3670 Veksø, tirsdag den 17. juni 2014, klokken

Læs mere

Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro.

Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro. Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro. Pkt. 1. Erik Lund og Astrid Vestergaard blev valgt som stemmetællere. Edith Nikolajsen og Gunhild Svanevik blev

Læs mere

Overbygningen

Overbygningen Overbygningen 2018-19 Tre sammenhængende lektioner om ugen Èn dag om ugen for hele overbygningen Ø N S K E S E D D E L Sæt kryds ved 2 fordybelsesområder Elevens underskrift Forældreunderskrift Ønskesedlen

Læs mere

Dagsorden. Generalforsamling den. 4. oktober 2016 klokken 19:00.

Dagsorden. Generalforsamling den. 4. oktober 2016 klokken 19:00. Dagsorden Generalforsamling 2015-2016 den. 4. oktober 2016 klokken 19:00. 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Den reviderede årsrapport fremlægges til godkendelse. 4.

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 12. november 2015 kl. 16.30-20.00 i Københavns Bispegård, Nørregade 11, 1165 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Der forelå afbud

Læs mere

med selvvalgt problemstilling.

med selvvalgt problemstilling. Kristendomskundskab med selvvalgt problemstilling. I dette hæfte finder du: En beskrivelse af prøvens forløb Nyttige links Idéer til årsplanens temaer Folkekirkens Skoletjeneste i Aalborg Folkekirkens

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.30 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Afbud fra Erik Andreassen

Læs mere

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Vi begyndte mødet med at synge salme nr. 370 Menneske, din egen magt. Som afslutning sang vi salme

Læs mere

SKOLEBESTYRELSENS BERETNING FOR 2012

SKOLEBESTYRELSENS BERETNING FOR 2012 SKOLEBESTYRELSENS BERETNING FOR 2012 PEDER SYV SKOLEN - 1 - Skolebestyrelsens beretning for året 2012 Skolebestyrelsens beretning for året 2012 består af en beskrivelse af bestyrelsens sammensætning og

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde for Folkekirkens Hus, i Huset, Skolegade 52, torsdag 11.oktober, kl

Forretningsudvalgsmøde for Folkekirkens Hus, i Huset, Skolegade 52, torsdag 11.oktober, kl Esbjerg den 4.oktober 2018 for Folkekirkens Hus, i Huset, Skolegade 52, torsdag 11.oktober, kl. 15.30-17. Mødet indledes med en sang Dagsorden 1: Godkendelse af referat af 16.aug.2018 og dagsordenen 2:

Læs mere

Hjerneskadeforeningens Lokalafdeling Egedal. Referat fra ORDINER GENERALFORSAMLING

Hjerneskadeforeningens Lokalafdeling Egedal. Referat fra ORDINER GENERALFORSAMLING Hjerneskadeforeningens Lokalafdeling Egedal Referat fra ORDINER GENERALFORSAMLING Torsdag d. 22 januar 2015 kl.19.00 På Græstedgård, Hovedhuset, lokale 10 Udlejervej 13B, 3650 Ølstykke Sanny byder alle

Læs mere

Deltagere: Sigfred, Benjamin, Bent, Christian, Carl, Knud, Poul, Lise, Erik, Jesper, Mie, Torben, Ingerlise, Steen Victor, Jette,

Deltagere: Sigfred, Benjamin, Bent, Christian, Carl, Knud, Poul, Lise, Erik, Jesper, Mie, Torben, Ingerlise, Steen Victor, Jette, Menighedsrådsmøde nr. 328, 10.06.2015 kl. 19.00 Indleder: Christian Thomsen Deltagere: Sigfred, Benjamin, Bent, Christian, Carl, Knud, Poul, Lise, Erik, Jesper, Mie, Torben, Ingerlise, Steen Victor, Jette,

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere

Budgetsamråd 30. august 2018 Hjallerup Kulturhus.

Budgetsamråd 30. august 2018 Hjallerup Kulturhus. Budgetsamråd 30. august 2018 Hjallerup Kulturhus. REFERAT Alle menighedsråd var tilstede. 1. Velkomst Velkommen ved Anders Hummelmose. Præsentation af mødedeltagerne. 2. Ansættelser i provstiet Præsentation

Læs mere

KRISTENDOMS- KUNDSKAB

KRISTENDOMS- KUNDSKAB Nyhedsbrev 1 (2007-2008) NYHEDSBREV KRISTENDOMS- KUNDSKAB Juni 2008 Pædagogisk Central Velkommen til det første nyhedsbrev fra Pædagogisk Central om kristendomskundskab. Jeg Nyhedsbrev 1 2007-2008 Side

Læs mere

Skole-kirkeprojekter 2014-2015

Skole-kirkeprojekter 2014-2015 Skole-kirkeprojekter 2014-2015 Mellemtrin Kirken er et af de steder, hvor børn kan lære om de traditioner, højtider, værdier og fortællinger, som står centralt i vores samfund. I Farum Sogn har vi derfor

Læs mere

Christians Sogns Menighedsråd Side 1 af 5 Chr. X Allé Kgs. Lyngby Dato: 31. august MR-møde Torsdag den 23.

Christians Sogns Menighedsråd Side 1 af 5 Chr. X Allé Kgs. Lyngby Dato: 31. august MR-møde Torsdag den 23. Christians Sogns Menighedsråd Side 1 af 5 Tilstede: Afbud: spunkter - Hans-Christian Jørgensen - Karsten Clement - Inge Rasmussen - Hanne Ekstrand - Eigil Saxe - Lisa Tikkanen Pagh - Per Hulstrøm - Trine

Læs mere

Referat af generalforsamling Søndag 22. april 2018 Kursuscenter Brogaarden, Abelonelundvej 40, Strib, 5500 Middelfart.

Referat af generalforsamling Søndag 22. april 2018 Kursuscenter Brogaarden, Abelonelundvej 40, Strib, 5500 Middelfart. Referat af generalforsamling Søndag 22. april 2018 Kursuscenter Brogaarden, Abelonelundvej 40, Strib, 5500 Middelfart. Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning fremlægges 3. Formanden

Læs mere

Menighedsrådsmøde Dagsorden / Referat

Menighedsrådsmøde Dagsorden / Referat Menighedsrådsmøde Dagsorden / Referat Dato og tid: Onsdag den 12. august 2015 kl. 19:00 ca. 21:30 Sted: Deltagere: Sognehuset, lille sal Hugo Uhrskov Larsen HUL, Pauline Rasmussen PAR, Victor Greve VIG,

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 17. september 2015 kl. 16.30 20.00 i Bispegården, Nørregade 11, 1165 København K. Afbud fra Ole Pagels 1. Godkendelse af dagsorden. Ad. 1. Ingen bemærkninger

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 15. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 15. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Torben Andersen, Jette Vestergaard og Gytte Gade. Leder af sygeplejen Hanne Eriksen

Læs mere

Til stede: Bente Pedersen, Kirsten Thygesen, Karin Karlsson, Annalise Bonde, Mette Bille

Til stede: Bente Pedersen, Kirsten Thygesen, Karin Karlsson, Annalise Bonde, Mette Bille Referat fra møde i Landsbestyrelsen den 6. maj 2019 Til stede: Bente Pedersen, Kirsten Thygesen, Karin Karlsson, Annalise Bonde, Mette Bille Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Ekstra punkt på dagsordenen

Læs mere

Hareskov Skole. Dagsorden. Skolebestyrelsesmøde. Onsdag den 4. december 2013, kl ORIENTERING OM AKTUELLE SAGER: 1. GENEREL ORIENTERING

Hareskov Skole. Dagsorden. Skolebestyrelsesmøde. Onsdag den 4. december 2013, kl ORIENTERING OM AKTUELLE SAGER: 1. GENEREL ORIENTERING Hareskov Skole Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 4. december 2013, kl. 17.00-20.00 Dagsorden Møde nr. 37 Fraværende: Claus Goldberg, Hanne Hedeman fra pkt. 3 Mødeleder: Susanne Pihl Hansen ORIENTERING OM

Læs mere

Frederikssund provsti BUDGETSAMRÅD 2015. Referat

Frederikssund provsti BUDGETSAMRÅD 2015. Referat Godkendt PU-møde 12. august 2015 2016 Frederikssund provsti BUDGETSAMRÅD 2015 Referat EGEDAL KOMMUNE Samrådet blev afholdt i Rytterskolen, Østergade 1, Ganløse, 3660 Stenløse, tirsdag den 16. juni 2015,

Læs mere

Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant. 2. Forelæggelse af bestyrelsens beretning v. Annette Støckel, Elbæk Efterskole

Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant. 2. Forelæggelse af bestyrelsens beretning v. Annette Støckel, Elbæk Efterskole Generalforsamling i Efterskolerne i Sydøstjylland (EIS) Tirsdag den 1.10.2013 på Elbæk Efterskole 1. Valg af dirigent og referant Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant 2.

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 110751/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 24. november 2010 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Arthur T. Mønsted, Pernille Østrem, Tom Allan.

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V.

Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V. Indkaldelse til generalforsamling i FTSS lørdag den 27. november 2004 kl.9.00 på Restaurant Hero Bar Stormgade 20 1555 København V. 3. november 2004 Som bekendt er vor forening indtrådt som afd. 7 i FFT

Læs mere

Årsplan for kristendom i 2.a

Årsplan for kristendom i 2.a Årsplan for kristendom i 2.a Fællesmål: Formålet med undervisningen i kristendomskundskab er, at eleverne opnår kundskaber til at forstå den religiøse dimensions betydning for livsopfattelsen hos det enkelte

Læs mere

2 Erfamøde for regnskabsførere. Provstiudvalget synes, det er en god idé at indkalde regnskabsførerne til et erfamøde.

2 Erfamøde for regnskabsførere. Provstiudvalget synes, det er en god idé at indkalde regnskabsførerne til et erfamøde. Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 9. december 2014. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret Fraværende: ingen Mødepunkt Beslutning 1 Godkendelse af protokol Godkendt 2 Erfamøde for regnskabsførere.

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering Balleskolen Skolebestyrelsesmøde Mandag den 5. februar 2018 klokken 19.00-22.00 Sted: Kontoret - Pyramiden Mødeleder: Susanne Gade Clausen (formand) Ordstyrer: Jacob Vestersager Engdal Dagsordensansvarlige:

Læs mere

Årsplan - RELIGION - 8/9 kl. - Skoleåret 2018/ Oure Friskole. Marina Andersen

Årsplan - RELIGION - 8/9 kl. - Skoleåret 2018/ Oure Friskole. Marina Andersen Årsplan - RELIGION - 8/9 kl. - Skoleåret 2018/2019 - Oure Friskole Marina Andersen Eleverne skal i faget religion tilegne sig viden og færdigheder, der gør dem i stand til at forstå og forholde sig til

Læs mere

Folkekirkens Skoletjeneste Frederiksværk provsti Bygaden 40 B Søborg 3250 Gilleleje Tlf. 48 39 15 99 Frederiksvaerk.provsti@km.dk

Folkekirkens Skoletjeneste Frederiksværk provsti Bygaden 40 B Søborg 3250 Gilleleje Tlf. 48 39 15 99 Frederiksvaerk.provsti@km.dk Vedtægt for samarbejde mellem menighedsråd i i henhold til Lovbekendtgørelse nr. 611 af 06.06.2007 om menighedsråd 43 1 om Folkekirkens skoletjeneste i Menighedsrådene i Annisse, Blistrup, Esbønderup,

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Mandag den 19. november 2012 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud til mødet fra: Pernille Østrem Tom Allan

Læs mere