Advarsel: Den private nøglefil skal beskyttes.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Advarsel: Den private nøglefil skal beskyttes."

Transkript

1 Symantecs vejledning om optimal sikkerhed med pcanywhere Dette dokument gennemgår sikkerhedsforbedringerne i pcanywhere 12.5 SP4 og pcanywhere Solution , hvordan de vigtigste dele af forbedringerne fungerer og nogle af de ting, brugerne bør gøre for at reducere risici for sikkerhedsbrist. SSL-handshake og -kryptering til TCP/IP TCP/IP-forbindelser sikres nu med 256-bit eller 128-bit SSL-kryptering. Der kan også vælges "None" ("Ingen") for at undlade kryptering, men der udføres stadig kontroller af dataintegriteten. Symantec anbefaler, at standardindstillingen på 256-bit kryptering anvendes for at få optimal sikkerhed. Indstillingerne 128-bit og "None" ("Ingen") er egnede til sikre miljøer, hvor ydeevne prioriteres ekstra højt. Selvsignerede SSL-certifikater pcanywhere bruger selvsignerede SSL-certifikater. Der benyttes to nøglefiler: Host.key og Host.cer. Host.key indeholder den private nøgle, og Host.cer indeholder X.509-certifikatet, der rummer den offentlige nøgle. Den private nøgle beskyttes af ACL'er, der kun giver adgangstilladelse til administratorer, superbrugere og SYSTEM. Advarsel: Den private nøglefil skal beskyttes. Hvis en ikke-autoriseret person får adgang til den private nøglefil, kan de muligvis udgive sig for at være værten eller udføre et mellemmandsangreb (MITM) på enhver, der forsøger at fjernstyre en vært. Hvis du har mistanke om, at værtens private nøgle er blevet opsnappet, kan du generere en ny således: 1. Stop værtsprocessen. 2. Slet den private nøglefil og certifikatfilen. 3. Ryd listen over certifikater, der er tillid til. Der er anvisninger i afsnittet "Listen over certifikater der er tillid til" i dette dokument. 4. Genstart værtsprocessen. I løbet af denne proces genereres der automatisk et nyt nøglesæt, når værten er startet, og nøglefilerne ikke er til stede. SSL-fingeraftryksverificering SSL-fingeraftryksverificering bruges af fjernbrugere til at kontrollere værtens autenticitet. Denne kontrol skal udføres for at etablere en sikker forbindelse mellem fjernbrugeren og værten og for at beskytte mod et MITM-angreb.

2 Når en fjernbruger forsøger at etablere forbindelse til en vært via TCP/IP, vil den bruger som standard får vist en dialogboks, der angiver fingeraftrykket til værtens offentlige nøgle. Fjernbrugerens fingeraftryk skal stemme overens med dette fingeraftryk. Fingeraftrykket er ikke hemmeligt. Det kan udskrives, sendes pr. eller via telefonen. Fingeraftrykket er gemt i værtsbiblioteket i cert.thumbprint.txt. Hvis fjernbrugeren accepterer værtscertifikatet ved at klikke på Accept Always (Accepter altid), gemmes værtens offentlige nøgle lokalt i listen over certifikater, der er tillid til, og den accepteres automatisk ved fremtidige forbindelser. Der er flere oplysninger om listen over certifikater, der er tillid til, i afsnittet "Listen over certifikater der er tillid til" i dette dokument. Modem-ændringer Der understøttes nu 256-bit kryptering af modemforbindelser. Symantec anbefaler brug af det nye krypteringsniveau. Symantec anbefaler, at lavere krypteringsniveauer kun anvendes, hvis sikkerheden er mindre vigtig. Disse indstillinger kan dog resultere i bedre ydeevne i nogle miljøer. Sikkerheden til modemforbindelser omfatter ikke validering vha. fingeraftryk, og der er derfor risiko for MITM-angreb, og at nogen udgiver sig for at være vært. For at udføre et sådant angreb, skal den pågældende person kunne foretage aktiv manipulation af signalerne på telefonlinjen. Hvis angriberen kun kan overvåge kommunikationen på linjen, er der ingen sårbarhedsrisiko. Ændring af timeout i meddelelsen om accept under opgradering kontra ren installation Timeoutintervallet er blevet øget fra 10 til 30 sekunder. Sikre standardindstillinger AES256 er standardkrypteringsniveauet for alle forbindelser. Symantec anbefaler, at standardindstillingerne for sikkerhed undersøges manuelt. Gør følgende for at undersøge standardindstillingerne for sikkerhed. Hvis du i øvrigt har opgraderet til pcanywhere 12.5 SP4 eller pcanywhere Solution , vil indstillingen Prompt to confirm connection (Spørg om bekræftelse af forbindelse) ikke være ændret ift. den indstilling, du havde valgt, inden opgraderingen. Gør følgende for at ændre denne indstilling og undersøge de andre standardindstillinger. 1. Find Host Options (Værtsindstillinger) > Security Options (Sikkerhedsindstillinger) i pcanywhere, og vælg følgende indstillinger: Prompt when receiving a remote TCP/IP session request (Spørg ved modtagelse af en anmodning om en TCP/IP-fjernsession) denne indstilling angiver, om dialogboksen med fingeraftrykket vises på værten. Prompt to confirm connection (Spørg om bekræftelse af forbindelse) denne indstilling angiver, om der vises en dialogboks, hvor værtsbrugeren

3 skal godkende eller afvise fjernstyringsanmodningen. Hvis meddelelsen vises, og der opstår timeout (efter 30 sekunder som standard), nægtes der adgang, medmindre fjernbrugeren er superbruger. Hvis det er tilfældet, gives der adgang. Hvis meddelelsen ikke vises, fortsættes forbindelsen for enhver fjernbruger. 2. Find Remote option (Fjernindstilling) > Encryption (Kryptering), og vælg følgende indstilling: Prompt when connecting over TCP/IP untrusted/unknown hosts (Spørg ved TCP/IP-forbindelse til upålidelige/ukendte værter) denne indstilling angiver, om der skal vises en meddelelse med fingeraftrykket til værtens offentlige nøgle. Værtsmeddelelsen om at vise TCP/IP-sessionsanmodninger vises kun, hvis TCP/IPfjernmeddelelsen også er valgt, og fjernbrugeren ikke accepterer eller annullerer inden for fem sekunder. Værtsmeddelelsen vises fem sekunder efter, at den videresender den offentlige nøgle til fjerncomputeren. Sessionsanmodningen fortsættes, hvis fjernmeddelelsen ikke er indstillet til at vise netværk, der ikke er tillid til, hvis værtens certifikat allerede er på listen over certifikater, der er tillid til, eller hvis fjernbrugeren vælger Trust (Tillad) eller Deny (Afvis) for forbindelsen inden for fem sekunder. Når forbindelsen fortsættes, bedes værtsbrugeren som standard om at bekræfte forbindelsen. Handshake af forbindelsen i detaljer Trin Fjerncomputer Værtscomputer 1 Hvis Prompt when connecting over TCP/IP untrusted/unknown hosts (Spørg ved TCP/IP-forbindelse til upålidelige/ukendte værter) er valgt, søger fjerncomputeren efter tilbagekald med ssl_ctx_set_verify-api'en. 2 Fjerncomputeren indleder forbindelsen ved at kalde ssl_connect. 3 Værten accepterer forbindelsesanmodningen ved at kalde ssl_accept. 4 Værten sørger for, at dialogboksen med værtens fingeraftryk vises 5 sekunder senere. 5 Hvis fjerncomputeren søgte efter tilbagekald på trin 1, kaldes tilbagekaldsfunktionen på fjerncomputeren nu, og dialogboksen med fingeraftrykket vises. Hvis brugeren vælger Trust always *Hvis fjernbrugeren vælger Deny (Afvis), afbrydes forbindelsen, og dialogboksen med værtens fingeraftryk vises ikke, hvis det sker inden de fem sekunders forsinkelse, eller den lukkes automatisk, hvis den blev vist.

4 (Tillad altid), gemmes den offentlige nøgle til fremtidig brug, og fjerncomputeren fortsætter handshake-processen. Hvis brugeren vælger Trust once (Tillad én gang), fortsætter fjerncomputeren handshakeprocessen. Knappen Close (Luk) vises i meddelelsen, så fjernbrugeren kan lukke den. Hvis fjernbrugeren dog klikker på Trust (Tillad) eller Deny (Afvis), fortsættes forbindelsen, eller den afbrydes, og værtsmeddelelsen lukkes automatisk. Hvis brugeren vælger Deny (Afvis), afbryder fjerncomputeren forbindelsen.* 6 Handshake-processen fortsættes, og forbindelsen etableres. 7 Hvis vinduet med værtens fingeraftryk endnu ikke er blevet vist (der er fem sekunders forsinkelse), vises det slet ikke. 8 Fjerncomputeren sender godkendelsesoplysninger til værten. 9 Hvis værten er konfigureret til at vise en meddelelse (værtsindstilling 2), vises dialogboksen på nuværende tidspunkt. Hvis værtsbrugeren vælger Yes/Accept (Ja/acceptér), bruges oplysningerne til at godkende brugeren, og processen fortsættes. Hvis værtsbrugeren vælger No/Deny (Nej/afvis), lukkes forbindelsen af værten. Administration af certifikater Den gamle certifikatadministration er blevet fjernet. Det nye tilladelsessystem vil som standard bede fjernadministratoren angive indstillingerne for computertilladelser. Hvis administratoren vælger Trust Always (Tillad altid), føjes computeren til listen over certifikater, der er tillid til, og administratoren får ikke længere en meddelelse, når der etableres forbindelse til denne computer. Hvis administratoren vælger Trust Once (Tillad én gang), vises meddelelsen igen næste gang, der etableres forbindelse. Liste over certifikater der er tillid til Listen over certifikater, der er tillid til, er en liste over værtscomputercertifikater, der er tillid til. Listen gemmes i filen trusted_certs.pem. Hvis du har mistanke om, at værtens private nøgle er blevet opsnappet, bør du slette filen trusted_certs.pem. Alle værter skal således have tilladelse på ny.

5 Kloning af en pcanywhere-computer Når du kloner en pcanywhere-computer (fysisk eller virtuel), anbefaler Symantec, at du sletter den private nøgle, certifikatet og registreringsnøglefilterne til lokal kryptering på følgende steder: 64-bit : HKLM\Software\Wow6432Node\Symantec\pcAnywhere\ CurrentVersion\{hash} 32-bit : HKLM\Software\Symantec\pcAnywhere\CurrentVersion\{hash} Når du anvender kloningen på nye computere, genetableres disse værdier, første gang pcanywhere køres pcanywhere. Håndtering af adgangskode Når krypteringen er indstillet til "None" ("Ingen"), sendes pcanywhere-adgangskoder som almindelig tekst. Uanset hvad anbefaler Symantec, at du ikke bruger dine domæneadministratoroplysninger til fjernadgang. Opret i stedet et nyt sæt sikre loginoplysninger til fjernbetjening. Symantec anbefaler også følgende standardpolitikker mht. adgangskoder: Skift adgangskode ofte Brug sikre adgangskoder Begræns adgangen til og udbredelsen af loginoplysninger Begræns rettighederne og tilladelserne for loginoplysningerne til fjernadgang Kryptering på disken Filerne til konfiguration af vært og fjerncomputeren gemmes på disken i et krypteret format. Filerne er krypteret med en nøgle, der er unik på hver computer. Hvis en computer klones fra en anden, der har pcanywhere installeret, vil nøglerne være ens, og computerne vil følgelig kunne læse hinandens filer. Som udgangspunkt er det kun administratorer, superbrugere og SYSTEM, der har adgang til værtskonfigurationsfilerne. Som udgangspunkt har alle brugere på computeren dog adgang til fjernkonfigurationsfilerne. Omend filerne er krypterede, er de ikke sikre. Enhver med adgang til filerne vil kunne dekryptere dem og se deres indhold. Der skal angives passende ACL'er på filerne for at sikre dem. Bemærk: Der udføres ingen kryptering på Mac- og Linux-computere. Brug filtilladelser til at beskytte filerne på disse computere. Import og eksport af konfigurationsfiler Værts- og fjernkonfigurationsfiler vil som standard være krypterede. Hvis du vil flytte en af disse filer til en anden computer, skal du første fjerne krypteringen med awfilemgr.exe. Når du har fjernet krypteringen, kan du flytte filen til et nyt system og importere den med det samme værktøj. Under importprocessen krypteres filen med nøglen fra den nye computer.

6 Kørsel af vært og fjerncomputer Hvilke brugere kan køre værten? Administratorer og superbrugere kan køre værtsprocessen. Disse brugere har adgang til alle værtskonfigurationsfiler, den private nøgle og X.509-certifikatet. Hvilke brugere kan køre fjerncomputeren? Enhver bruger, der kan logge på, kan køre fjerncomputeren. Disse brugere har adgang til alle fjernkonfigurationsfilerne og listen over certifikater, der er tillid til. Kontekst for brugere, der kører på værten Fjernbrugere, der har tilladelse til at etablere forbindelse til værten, kan muligvis foretage ændringer, der kan gøre værtscomputeren usikker. Nogle af de handlinger, en fjernbruger kun kan udføre under en fjernsession omfatter: Starte en kommandoprompt som administrator Genstarte computeren Bemærk: Når værten kører som en tjeneste, spørges der efter loginoplysninger. Hvis værten dog køres som en applikation, spørges der ikke efter loginoplysninger. Internetbaserede fjernstyringssessioner pcanywhere Access Server er ikke længere sikker ifm. internetbaserede fjernstyringssessioner. Efter en grundig analyse af Access Server-kommunikation, anbefaler Symantec ikke længere brug af Access Server. I Access Servers fravær anbefaler Symantec, at du bruger en VPN-forbindelse til internetbaserede fjernstyringssessioner. Fejlen "Unable to attach to specified device" ("Kan ikke etablere forbindelse til valgt enhed") Fejlen "Unable to attach to specified device" ("Kan ikke etablere forbindelse til valgt enhed") vises i flere tilfælde. Gør følgende i den angivne rækkefølge for at afdække årsagen til problemet. 1. Sørg for, at fjern- og værtscomputeren bruger samme kryptering. 2. Kontrollér godkendelsestypen, og sørg for, at du indtaster de korrekte loginoplysninger. 3. Regenerer værts-/nøglefilerne på følgende steder som administrator ved at slette dem og genstarte pcanywhere-konsollen: Vista eller nyere: C:\ProgramData\Symantec\pcAnywhere\Hosts XP: C:\Documents and Settings\Alle brugere\application Data\Symantec\pcAnywhere\Hosts 4. Kontrollér netværksforbindelsen til værtscomputeren. Kontrollér, at firewallen er konfigureret korrekt; undersøg, om du kan pinge værtscomputeren osv.

Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server

Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server Det gratis WordPress blog værktøj er vokset gennem årene til et fuldgyldigt CMS-system content management system). WordPress har forenklet processen

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur.

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. BESTILLING AF NEMID For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. CVR nummeret trækker automatisk adressen fra CVR registeret, så den skal IKKE ændres. Bekræft

Læs mere

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0 Dansave Online Backup Dansave Home Guide Version 6.9.0.0 01-01-2013 1 Indhold Om Dansave Home... 3 Minimums system krav - Windows... 3 Minimums System krav - MAC... 3 Download Dansave Home... 3 Krypteringsnøglen...

Læs mere

Skyfillers Online Backup. Kundemanual

Skyfillers Online Backup. Kundemanual Skyfillers Online Backup Kundemanual Kundemanual Indhold Opsætning... 2 Installation... 2 Download software... 2 Installation under Windows... 2 Installation under Mac OS X... 3 Log ind... 3 Tilpas kontoindstillinger...

Læs mere

TEKNISKE FORHOLD VEDR. ADGANG TIL VP.ONLINE. Brugervejledning

TEKNISKE FORHOLD VEDR. ADGANG TIL VP.ONLINE. Brugervejledning TEKNISKE FORHOLD VEDR. ADGANG TIL VP.ONLINE vp.online 2011 01-10-2011 Indholdsfortegnelse 1 PROBLEMER MED AT SE VP.ONLINE... 3 2 BROWSER KONFIGURATION... 6 3 SKRIVEADGANG TIL DREV... 7 4 SESSION TIMEOUT

Læs mere

ThinkVantage Fingerprint Software

ThinkVantage Fingerprint Software ThinkVantage Fingerprint Software Ophavsret Lenovo 2009. RETTIGHEDER BEGRÆNSET FOR USA'S MYNDIGHEDER: Vores produkter og/eller tjenester leveres med BEGRÆNSEDE RETTIGHEDER. Brug, kopiering eller offentliggørelse

Læs mere

Konfigurere arbejds- eller skolemailkonti, der bruger Office 365

Konfigurere arbejds- eller skolemailkonti, der bruger Office 365 Konfigurere arbejds- eller skolemailkonti, der bruger Office 365 Bruge Outlook til Android-appen BEMÆRK Outlook til Android kræver en enhed, der kører Android 4.0 eller nyere. Appens tilgængelighed varierer,

Læs mere

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP 7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP Gør klar til indstilling Når du skal i gang med at konfigurere den computer, der skal væres trådløs, er det en god idé at bevare kabelforbindelsen

Læs mere

Installation og brug af Document Distributor

Installation og brug af Document Distributor Klik her for at få vist eller hente denne eller andre Lexmark Document Solutions-dokumenter. Installation og brug af Document Distributor Lexmark Document Distributor består af server- og klientprogrampakker.

Læs mere

Skyfillers Hosted SharePoint. Kundemanual

Skyfillers Hosted SharePoint. Kundemanual Skyfillers Hosted SharePoint Kundemanual Kundemanual Indhold Generelt... 2 Online adgang SharePoint side... 2 Skift brugeradgangskode... 2 Adgang & opsætning... 3 Windows... 3 Tilføj SharePoint som intranet

Læs mere

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker.

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker. BitLocker BitLocker kan bruges til kryptering af drev for at beskytte alle filer, der er gemt på drevet. Til kryptering af interne harddiske, f.eks. C-drevet, bruges BitLocker, mens man bruger BitLocker

Læs mere

Indhold. Installation af Cloudco HOME...1. Minimums systemkrav - Windows...1. Minimums Systemkrav - MAC...1. Minimums Systemkrav - MAC...

Indhold. Installation af Cloudco HOME...1. Minimums systemkrav - Windows...1. Minimums Systemkrav - MAC...1. Minimums Systemkrav - MAC... Manual cloudco HOME 01. feb, 2014 Indhold Installation af Cloudco HOME...1 Minimums systemkrav - Windows...1 Minimums Systemkrav - MAC...1 Minimums Systemkrav - MAC...1 Installation af Cloudco HOME - Windows...2

Læs mere

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker.

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker. BitLocker BitLocker kan bruges til kryptering af drev for at beskytte alle filer, der er gemt på drevet. Til kryptering af interne harddiske, f.eks. C-drevet, bruges BitLocker, mens man bruger BitLocker

Læs mere

Brugsanvisning Brother Meter Read Tool

Brugsanvisning Brother Meter Read Tool Brugsanvisning Brother Meter Read Tool DAN Version 0 Copyright Copyright 2017 Brother Industries, Ltd. Alle rettigheder forbeholdes. Oplysningerne i dette dokument kan ændres uden varsel. Den software,

Læs mere

Din brugermanual NOKIA 6630 http://da.yourpdfguides.com/dref/822852

Din brugermanual NOKIA 6630 http://da.yourpdfguides.com/dref/822852 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Version 5.0 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Start installationen 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af Sektornet

Læs mere

BEMÆRK! UNDLAD AT INSTALLERE SOFTWAREN,

BEMÆRK! UNDLAD AT INSTALLERE SOFTWAREN, INSITE BULLETIN OM INSTALLATION Side 2: Installation af INSITE Side 7: Fjernelse af INSITE BEMÆRK! UNDLAD AT INSTALLERE SOFTWAREN, FØR DU HAR LÆST DETTE DOKUMENT.FORKERT INSTALLATION KAN RESULTERE I FEJLBEHÆFTEDE

Læs mere

Tilslutningsvejledning

Tilslutningsvejledning Side 1 af 5 Tilslutningsvejledning Understøttede operativsystemer Ved hjælp af cd'en Software og dokumentation kan du installere printersoftwaren på følgende operativsystemer: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows

Læs mere

Uni-Login Skift adgangskode

Uni-Login Skift adgangskode Windows 8 Uni-Login Skift adgangskode Obligatorisk ved nyetablerede SkoleIT Cloud-netværk. Ikke nødvendigt ved etablerede netværk. Inden du kan bruge dit Uni-login til at logge på skolens IT-løsning, kan

Læs mere

Brugervejledning AE6000. Trådløs Mini USB-adapter AC580 Dual-Band

Brugervejledning AE6000. Trådløs Mini USB-adapter AC580 Dual-Band Brugervejledning AE6000 Trådløs Mini USB-adapter AC580 Dual-Band a Indhold Produktoversigt Funktioner 1 Installation Installation 2 Konfiguration af trådløst netværk Wi-Fi Protected Setup 3 Trådløst hjælpeprogram

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15 Aplanner for Windows løsninger Tekniske forudsætninger Krav vedr. SQL Server SQL Server: SQL Server 2008 Express, SQL Server 2008 R2 eller

Læs mere

Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB

Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB Indhold 03 Det trådløse netværk på ASB: eduroam 03 AAAAntivirus software 04 eduroam med Windows Vista 08 eduroam med Windows XP 09 Trådløst netværk (eduroam)

Læs mere

DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010

DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010 DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010 For at kunne bruge signeret og krypteret e-mail i Outlook skal der være et digitalt certifikat installeret på den gældende computer. Certifikatet kan enten være et privat

Læs mere

Fuld installation af Jit-klient

Fuld installation af Jit-klient Fuld installation af Jit-klient Indholdsfortegnelse Systemkrav til afvikling af Jit-klienten...3 Opsætning af firewall...4 Om installationsfilen...5 Installation af MSI-filen...6 Om SSL-certifikater...13

Læs mere

Installationsvejledning til LMeSmartClient

Installationsvejledning til LMeSmartClient Installationsvejledning til LMeSmartClient Indledning LMeSmartClient består af 2 "dele" - en "Tjeneste" og et klientprogram. Tjenesten tager sig af selve udvekslingen af data og klientprogrammet af opsætningen

Læs mere

KORT VEJLEDNING TIL NOKIA MODEM OPTIONS

KORT VEJLEDNING TIL NOKIA MODEM OPTIONS KORT VEJLEDNING TIL NOKIA MODEM OPTIONS Copyright 2003 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes 9356502 Issue 1 Indhold 1. INTRODUKTION...1 2. INSTALLATION AF NOKIA MODEM OPTIONS...1 3. TILSLUTNING AF NOKIA

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Small Business Server 2003 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man vælger hvilke adresser der skal være i ens SBS 2003 SSL certifikat. For support og hjælp til anvendelsen af

Læs mere

VIGTIG information til alle kunder som kører backup over Internet via SSL - Kræver kundeaktion inden 17. april 2009!

VIGTIG information til alle kunder som kører backup over Internet via SSL - Kræver kundeaktion inden 17. april 2009! VIGTIG information til alle kunder som kører backup over Internet via SSL - Kræver kundeaktion inden 17. april 2009! Det er blevet tid til at opdatere certifikater på alle servere som afvikler backup over

Læs mere

Godkendelsesdato Version Rettet af Rettelse(r)

Godkendelsesdato Version Rettet af Rettelse(r) REST/SOAP Services Referenceimplementation Godkendelsesdato Version Rettet af Rettelse(r) 17/6-2010 1.0 Stefan L. Jensen 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Visual Studio solution... 3 3. Konfiguration...

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2007. Opdateret 29. december 2010 Indhold 1 Indledning... 2 2 Outlook 2007 klienten... 2 3 Automatisk opsætning

Læs mere

pcanywhere og Windows XP-firewall Side 1 af 9

pcanywhere og Windows XP-firewall Side 1 af 9 pcanywhere og Windows XP-firewall Side 1 af 9 Introduktion Situation: Målgruppe: Med introduktionen af Servicepack 2 til Windows XP har DFF-EDB erfaret problemer omkring online hjælpen gennem fjernsupport-programmet

Læs mere

RJ Gå til indeks. Gå til indeks

RJ Gå til indeks. Gå til indeks Indeks Hvis du vil gemme denne PDF fil, skal du vælge "Gem" i menuen "Fil". Ordenen på FAQ'er (Ofte stillede spørgsmål) i indekset, er ikke identisk med rækkefølgen i hovedteksten. Kom godt i gang Installer

Læs mere

VPN-klienten SecureClient for TDC Managed Firewall

VPN-klienten SecureClient for TDC Managed Firewall Installationsvejledning VPN-klienten SecureClient for TDC Managed Firewall Denne installationsvejledning beskriver, hvordan Check Point s VPN-klient SecureClient (version NGX R60) installeres. Med SecureClient

Læs mere

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre...

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... 9 Offline synkronisering... 11 Klienter til mobile enheder...

Læs mere

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning Laserprinterserier Windows Vista / 7 Installationsvejledning Inden printeren tages i brug, skal hardwaret opsættes og driveren installeres. Læs venligst Hurtig installationsvejledning og denne Windows

Læs mere

Instruktioner i installation og afinstallation af Windows PostScript- og PCLprinterdrivere

Instruktioner i installation og afinstallation af Windows PostScript- og PCLprinterdrivere Instruktioner i installation og afinstallation af Windows PostScript- og PCLprinterdrivere version 8 Denne fil med vigtige oplysninger indeholder en vejledning til installation af Custom PostScript- og

Læs mere

Til brug med Xerox ConnectKey Technology-aktiverede multifunktionsprintere (MFP'ere)

Til brug med Xerox ConnectKey Technology-aktiverede multifunktionsprintere (MFP'ere) Xerox App Gallery-app Startvejledning 702P03997 Til brug med Xerox ConnectKey Technology-aktiverede multifunktionsprintere (MFP'ere) Brug Xerox App Gallery-appen til at finde apps med nye funktioner eller

Læs mere

LUDUS Web version Den 18. september LUDUS Web

LUDUS Web version Den 18. september LUDUS Web version 2.81.0 Den 18. september 2019 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93

Læs mere

Avigilon Control Center 6 software-opgradering

Avigilon Control Center 6 software-opgradering Avigilon Control Center 6 software-opgradering Ved opgradering til ACC 6 software, skal din software og licenser opgraderes. BEMÆRK: Du kan kun opgradere ACC 5.x software til ACC 6 software. Hvis du kører

Læs mere

Vejledning til firmwareopdatering

Vejledning til firmwareopdatering Modelnummer Vejledning til firmwareopdatering Denne manual forklarer, hvordan man opdaterer maskinens controller-firmware og PDL-firmware. Du kan downloade disse opdateringer fra vores hjemmeside. Om firmware-pakken

Læs mere

Jens Holm. Er du nervøs for, at uvedkommende læser med, når du sender mails? Og er det overhovedet sikkert at sende en god gammeldags e-mail?

Jens Holm. Er du nervøs for, at uvedkommende læser med, når du sender mails? Og er det overhovedet sikkert at sende en god gammeldags e-mail? 1 af 16 29-01-2014 12:15 Publiceret 22. januar 2014 kl. 16:01 på cw.dk/art/229651 Printet 29. januar 2014 Guide: Så nemt kommer du i gang med e-mail-kryptering Undgå at andre kan snage i dine e-mails og

Læs mere

3. Menuen Start -> Programs -> OpenVPN åbnes, og "My Certificate Wizard" vælges:

3. Menuen Start -> Programs -> OpenVPN åbnes, og My Certificate Wizard vælges: Opsætning af VPN forbindelse til DRC En VPN forbindelse gør det muligt for en hjemmecomputer, eller en bærbar computer, at få adgang til DRCs interne lokalnet fra en vilkårlig internetforbindelse. Forudsætninger

Læs mere

Vejledning. Indhold. 1. BitLocker. 2. Vigtig information

Vejledning. Indhold. 1. BitLocker. 2. Vigtig information Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 07.06.2018 Redigeret 12.09.2019 Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn (DK) Bitlocker kryptering af C-drev og USB-drev UCL Indhold

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Brugervejledning

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Brugervejledning BlackBerry Internet Service Version: 4.5.1 Brugervejledning Publiceret: 2014-01-08 SWD-20140108172804123 Indhold 1 Kom godt i gang...7 Om meddelelelsesserviceplanerne for BlackBerry Internet Service...7

Læs mere

Hyper-V på Windows 8 64 Bit. Indhold. Vejledning i brug af Hyper-V på en Windows 8 maskine

Hyper-V på Windows 8 64 Bit. Indhold. Vejledning i brug af Hyper-V på en Windows 8 maskine Hyper-V på Windows 8 64 Bit Vejledning i brug af Hyper-V på en Windows 8 maskine Indhold Hyper-V på Windows 8 64 Bit... 1 Installation... 2 Vejledning trin for trin... 2 Etablering af Netværk... 5 Opret

Læs mere

Boot Camp Installations- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installations- & indstillingshåndbog Boot Camp Installations- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 4 Introduktion 5 Hvad du har brug for 6 Oversigt over installation 6 Trin 1: Søg efter opdateringer. 6 Trin 2: Åbn Boot Camp-assistent.

Læs mere

Sådan fikser du din netværks forbindelse hurtigt

Sådan fikser du din netværks forbindelse hurtigt 2017 Sådan fikser du din netværks forbindelse hurtigt NewTech IT Norgesvej 17 6100 Haderslev Tlf. 79 306 153 info@newtechit.dk www.newtechit.dk 29-04-2017 Indholdsfortegnelse Sådan fikser du din netværks

Læs mere

Version 1.0 Januar 2011. Xerox Phaser 3635MFP Extensible Interface Platform

Version 1.0 Januar 2011. Xerox Phaser 3635MFP Extensible Interface Platform Version 1.0 Januar 2011 Xerox Phaser 3635MFP 2011 Xerox Corporation. XEROX og XEROX and Design er varemærker tilhørende Xerox Corporation i USA og/eller andre lande Der foretages regelmæssigt ændringer

Læs mere

Grundlæggende trådløst netværk

Grundlæggende trådløst netværk Grundlæggende trådløst netværk Dette hæfte er en hjælp til opsætningen af en trådløs forbindelse mellem din printer og computere. Se "Netværksvejledning" i den online Brugervejledning, hvis du har brug

Læs mere

Integrationsvejledning til Management Reporter til Microsoft Dynamics GP

Integrationsvejledning til Management Reporter til Microsoft Dynamics GP Microsoft Dynamics Integrationsvejledning til Management Reporter til Microsoft Dynamics GP Oktober 2012 Find opdateringer til denne dokumentation på følgende placering: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=162565

Læs mere

Installation af Message Broadcasting. Følg instruktionerne på Epson webstedet for downloading og installation.

Installation af Message Broadcasting. Følg instruktionerne på Epson webstedet for downloading og installation. Message Broadcasting Message Broadcasting er et plug-in for EasyMP Monitor. Administratorer kan bruge dette plug-in til at sende meddelelser eller beskeder til en eller flere projektorer eller alle projektorerne

Læs mere

Kom godt i gang KMD VALG. Digital Valgliste Installationsvejledning Version 2.4.0

Kom godt i gang KMD VALG. Digital Valgliste Installationsvejledning Version 2.4.0 KMD VALG. Digital Valgliste Installationsvejledning Version 2.4.0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord... 2 1 Programmer og krav... 3 1.1 Installér og konfigurer udstyr... 3 1.2 Lukket netværk...

Læs mere

LÆS DETTE FØRST WorkCentre 7300 Series Fiery-installation

LÆS DETTE FØRST WorkCentre 7300 Series Fiery-installation LÆS DETTE FØRST WorkCentre 7300 Series Fiery-installation Dette dokument beskriver, hvordan du installerer og konfigurerer Fiery Network Controller for WorkCentre 7300 Series. Udfør de trin, der vedrører

Læs mere

Symantec Enterprise Vault

Symantec Enterprise Vault Symantec Enterprise Vault Vejledning til brugere af Microsoft Outlook 2010 9.0 Symantec Enterprise Vault: Vejledning til brugere af Microsoft Outlook 2010 Den software, der beskrives i denne bog, leveres

Læs mere

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net 18. november 2011 Vejledning Windows 7 - eklient Opkobling via ADSL eller anden kabelforbindelse til P-net. Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net Cisco AnyConnect

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Exchange 2010 SSL certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man vælger hvilke adresser der skal være i ens Exchange 2010 SAN SSL certifikat. Derudover er der tekniske guides til at

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.42.1. Den 27. maj 2015. J.nr. 4004-V0720-15

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.42.1. Den 27. maj 2015. J.nr. 4004-V0720-15 Versionsbrev LUDUS Web version 2.42.1 Den 27. maj 2015 J.nr. 4004-V0720-15 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

FairSSL Fair priser fair support

FairSSL Fair priser fair support Microsoft IIS 6 Certifikat administration Følgende vejledning beskriver hvordan man installere et certifikat på en IIS 6 For support og hjælp til anvendelsen af denne vejledning kan du kontakte FairSSL

Læs mere

Installation og brug af Document Distributor 1

Installation og brug af Document Distributor 1 1 består af server- og klientprogrampakker. Serverpakken skal være installeret på en Windows NT-, Windows 2000- eller Windows XP-computer. Klientpakken kan installeres på alle Windows 9x-, Windows NT-,

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 5. oktober J.nr V

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 5. oktober J.nr V Versionsbrev LUDUS Web version 2.51.2 Den 5. oktober 2016 J.nr. 4004-V0689-16 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Vejledning. Indhold. 1. Kryptering. 2. Vigtig information

Vejledning. Indhold. 1. Kryptering. 2. Vigtig information Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 12.09.2019 Redigeret 25.10.2019 Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn (DK) Bitlocker og FileVault kryptering studerende UCL

Læs mere

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION I denne vejledning gennemgås installation af Stofa OnlineDisk samt opsætning, brugerflade og OnlineDisk Webportalen. Trin 1 Information om Stofa OnlineDisk Stofa

Læs mere

Scan to RightFax. Administratorvejledning

Scan to RightFax. Administratorvejledning Scan to RightFax Administratorvejledning November 2016 www.lexmark.com Indhold 2 Indhold Oversigt... 3 Tjekliste over parathed til implementering... 4 Konfiguration af programmet...5 Adgang til konfigurationssiden

Læs mere

Vejledning til opsætning af mail

Vejledning til opsætning af mail Vejledning til opsætning af mail Microsoft Outlook 2010... 2 Tilpas eksisterende mail konto i Microsoft Outlook 2010... 6 Microsoft Outlook 2007... 9 Tilpas eksisterende mail konto i Microsoft Outlook

Læs mere

Billion. Hotfix for BIPAC 5200G Serien & Windows XP Service Pack 3. Revision 1.0DK. Dato: 22 maj, 2008. Side 1 af 1. Revision: V1.

Billion. Hotfix for BIPAC 5200G Serien & Windows XP Service Pack 3. Revision 1.0DK. Dato: 22 maj, 2008. Side 1 af 1. Revision: V1. Hotfix for BIPAC 5200G Serien & Windows XP Service Pack 3 Revision 1.0DK Dato: 22 maj, 2008 Side 1 af 1 Fejlbeskrivelse Billion Visse brugere med Windows XP og en BIPAC 5200G Router kan miste forbindelsen

Læs mere

Wi-Fi Direct vejledning

Wi-Fi Direct vejledning Wi-Fi Direct vejledning Version A DAN Omfattede modeller Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller: MFC-J650DW/J670DW/J690DW/J695DW Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende ikon gennem hele

Læs mere

Nets - Medarbejder Signatur

Nets - Medarbejder Signatur Nets - Medarbejder Signatur Nets Direkte Kommunikation Nøgle Bestilling Version: 2.1, Oktober 2013 Continia Software a/s Hjulmagervej 55 DK-9000 Aalborg Denmark Tel. +45 82 30 50 00 Support mail: cm@continia.dk

Læs mere

LUDUS Web version Den 3. juli LUDUS Web

LUDUS Web version Den 3. juli LUDUS Web version 2.78.0 Den 3. juli 2019 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64 Indholdsfortegnelse

Læs mere

LUDUS Web version Den 16. september LUDUS Web

LUDUS Web version Den 16. september LUDUS Web version 2.80.4 Den 16. september 2019 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93

Læs mere

Installationsvejledning Alphacam 2017 R1

Installationsvejledning Alphacam 2017 R1 Installationsvejledning Alphacam 2017 R1 Indholds Fortegnelse Indledning - Generelt...3 Windows skal være 64 bit...3 Installation, HUSK at stille brugerrettigheder på din Computer...3 Installation, Skærmkort

Læs mere

Brugervejledning for. Telenor Dialer

Brugervejledning for. Telenor Dialer Brugervejledning for Telenor Dialer 1 Indholdsfortegnelse Generelt om Telenor Dialer.... 5 Telenor Dialer og OneNumber.... 6 Telenor Dialer og OneNumber Mobile.... 6 Faciliteter i Telenor Dialer...7 Installation

Læs mere

Sådan opretter du en backup

Sådan opretter du en backup Excovery Guide Varighed: ca. 15 min Denne guide gennemgår hvordan du opretter en backup med Excovery. Guiden vil trinvist lede dig igennem processen, og undervejs introducere dig for de grundlæggende indstillingsmulighed.

Læs mere

WEB-DIRECT Brugerguide Installation

WEB-DIRECT Brugerguide Installation WEB-DIRECT Brugerguide Installation Indhold 1. Start WEB-DIRECT... 3 1.1 Installation... 3 1.2 Checkliste:... 3 1.2.1 Rettigheder til at installere på computeren:... 3 1.2.2 Opsætning af browser til at

Læs mere

Installationsvejledning. ViTre til Mac. Version 2.0, udgave 1, december 2015

Installationsvejledning. ViTre til Mac. Version 2.0, udgave 1, december 2015 Side 1 Installationsvejledning ViTre til Mac Version 2.0, udgave 1, december 2015 Indholdsfortegnelse Copyright bestemmelser... 2 Hvad er ViTre... 3 Systemkrav... 4 Installation... 5 Side 2 Copyright bestemmelser

Læs mere

Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53

Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53 Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53 Indhold 1. 1. Windows 8 installationsproces 2. Systemkrav 3. Forberedelser 2. 3. 4. 5. Ren 6. 1. Personlige indstillinger 2. Trådløst 3. Brugerdefinerede

Læs mere

KORT VEJLEDNING TIL MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650

KORT VEJLEDNING TIL MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 KORT VEJLEDNING TIL MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 Copyright 2002 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes 9354504 Issue 2 Indhold 1. INTRODUKTION...1 2. INSTALLATION AF MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650...1 3. ANGIVELSE

Læs mere

Sikkerhed. Brugervejledning

Sikkerhed. Brugervejledning Sikkerhed Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft og Windows er amerikanskregistrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri

Læs mere

Vejledning til DE-Cleaner powered by Symantec version 1.7.0.3 fra www.botfrei.de

Vejledning til DE-Cleaner powered by Symantec version 1.7.0.3 fra www.botfrei.de Vejledning til DE-Cleaner powered by Symantec version 1.7.0.3 fra www.botfrei.de Følg følgende punkter, før der begyndes: 1. Sørg for at sikre dine personlige data, f.eks. på et eksternt drev. 2. Vær opmærksom

Læs mere

Indstilling af trådløst netværk

Indstilling af trådløst netværk Indstilling af trådløst netværk uu Introduktion Der er to tilstande for trådløst LAN: infrastrukturtilstand til forbindelse gennem et adgangspunkt og ad hoc-tilstand til direkte forbindelse med en enhed,

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 4. maj J.nr V

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 4. maj J.nr V Versionsbrev version 2.48.2 Den 4. maj 2016 J.nr. 4004-V0490-16 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com CVR-nr.

Læs mere

En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere

En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere Dokument: bibos installationsvejledning bibos version: 2.1.0.1 released 25. oktober 2013 Senest redigeret: 5. februar 2014 af Niels Schmidt Petersen,

Læs mere

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12

Installation og Drift. Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Installation og Drift Aplanner for Windows Systemer Version 8.15.12 Aplanner for Windows løsninger Anbefalet driftsopsætning Cloud løsning med database hos PlanAHead Alle brugere, der administrer vagtplaner

Læs mere

BIPAC-7100S / ADSL-modem/router. Kom hurtigt i gang

BIPAC-7100S / ADSL-modem/router. Kom hurtigt i gang BIPAC-7100S / 7100 ADSL-modem/router Bemærk Hvis du vil have mere udførlige instruktioner i konfigurationen og brugen af den trådløse ADSL Firewall Router, skal du se online-brugervejledningen. Pakkens

Læs mere

LUDUS Web version Den 24. januar LUDUS Web

LUDUS Web version Den 24. januar LUDUS Web LUDUS Web version 2.60.2 Den 24. januar 2018 DXC Technology, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64 Indholdsfortegnelse

Læs mere

DE FRIE SKOLERS EDB-BRUGS a.m.b.a. Side 1

DE FRIE SKOLERS EDB-BRUGS a.m.b.a. Side 1 Side 1 Nyinstallation enkeltbruger (ny bruger på en enkeltstående PC) Det forudsættes at: Den generelle vejledning er læst på hjemmesiden Der er modtaget en ny/tom database til indlæsning fra EDB-Brugsen.

Læs mere

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Dynamics CRM 4.0 Bredana Systemudvikling A/S - How to Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Først velkommen til din hostede Dynamics CRM. Med Outlook klienten installeret får du

Læs mere

Symantec Enterprise Vault

Symantec Enterprise Vault Symantec Enterprise Vault Vejledning til brugere af Microsoft Outlook 2003/2007 10.0 Begrænset tilføjelsesprogram til Outlook Symantec Enterprise Vault: Vejledning til brugere af Microsoft Outlook 2003/2007

Læs mere

Xerox Device Agent, XDA-Lite. hurtig vejledning til installation

Xerox Device Agent, XDA-Lite. hurtig vejledning til installation Xerox Device Agent, XDA-Lite hurtig vejledning til installation Hvad er XDA-Lite? XDA-Lite er en software, som registrerer data på kontormaskiner med det primære formål at sende automatiske tælleraflæsninger

Læs mere

LUDUS Web version Den 20. november LUDUS Web

LUDUS Web version Den 20. november LUDUS Web LUDUS Web version 2.68.1 Den 20. november 2018 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr.

Læs mere

Tryg Backup Manual 1

Tryg Backup Manual 1 Tryg Backup Manual 1 1. Sådan kommer du i gang med Tryg Backup I forbindelse med oprettelsen af din konto modtager du et brev med loginoplysninger til dit eget kontrolpanel på http://trygbackup.keepitpro.com/multiusercontrolpanel

Læs mere

Vejledning til forskellige mail programmer

Vejledning til forskellige mail programmer Vejledning til forskellige mail programmer Opdateret d. 4/1-2012 /PI Opsætning af Outlook Express 5.x / 6.x 1. Start Outlook Express - Hvis Windows prøver at ringe op skal du klikke på [Annuller] 2. I

Læs mere

Velkommen på kursus hos Microworld

Velkommen på kursus hos Microworld Velkommen på kursus hos Microworld Du ønskes velkommen på kurset Windows 8 Workshop. Dette kursusmateriale er udarbejdet for at kunne fungere som arbejdsmateriale under selve kurset, men det er også meningen,

Læs mere

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning Indhold LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning... 1 1. Forudsætninger... 2 2. Installation... 3 3. Konfiguration... 8 3.1 LUDUS Databasekonfiguration...

Læs mere

BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE KØBENHAVN Ø TLF Unik Web Platform Installationsvejledning

BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE KØBENHAVN Ø TLF Unik Web Platform Installationsvejledning BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE 101 2100 KØBENHAVN Ø TLF. 76 42 11 00 WWW.UNIK.DK Unik Web Platform Installationsvejledning Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Introduktion... 2 Nyt

Læs mere

Softwareinstallationsguide

Softwareinstallationsguide Softwareinstallationsguide Denne vejledning forklarer, hvordan du installerer software via USB eller en netværksforbindelse. Tilslutning via netværk er ikke tilgængeligt for modellerne SP 200/200S/203S/203SF/204SF.

Læs mere

ViTre pakkens Profilstyring. ViTre pakkens værktøj til oprettelse og redigering af profiler.

ViTre pakkens Profilstyring. ViTre pakkens værktøj til oprettelse og redigering af profiler. ViTre pakkens Profilstyring ViTre pakkens værktøj til oprettelse og redigering af profiler. Indledning Mulighederne i ViTre pakken er mange, når først indstillingsprofilen er oprettet. Ved at oprette og

Læs mere

Vejledning vedrørende trådløse indstillinger

Vejledning vedrørende trådløse indstillinger Vejledning vedrørende trådløse indstillinger [kamera computer] (Til Mac OS X v10.4-brugere) VIGTIGT! Du skal installere softwaren, før du slutter kameraet til computeren. Installer først softwaren. Software,

Læs mere